PDA

View Full Version : Kako reagirati kad ti netko želi "spustiti"?

Leviathan
20.09.2004., 08:44
Kako postati otrovan na jeziku? Ono, čim ti netko spusti da mu odmah uzvratiš. Da li se to uopće može naučiti?

Gospon Pes
20.09.2004., 13:46
Ne moze.
Ali mozes se osloboditi onoga sto ti ne da da spustis, pa ces vidjeti koliko talenta za spustanje uopce imas. :D

Ono sto smeta je vjerojatno nedostatak samopouzdanja i strah da se drugima neces svidjati ako kazes nesto "zlocesto".

Tu ti je kvaka i kocnica.
Pozabavi se time i jezicina ce ti postati racvasta automatski. :D

chiquita
20.09.2004., 14:40
ja osobno mislim da ta "kočnica" koja ti ne da da nekom vratiš istom mjerom nije stvar samopouzdanja nego straha da ne uzvratiš jače i snažnije.
takva sam ti ja, znaš koliko puta bi nekom vratila virtualnu flisku ali toliko jaku da ne bi znao za sebe ali na kraju to ipak ne učinim jer bi on/a otišao/la krvavoga nosa (karikiram) a ne samo s uvredom.

*_spike
20.09.2004., 15:19
Leviathan kaže:
Kako postati otrovan na jeziku? Ono, čim ti netko spusti da mu odmah uzvratiš. Da li se to uopće može naučiti?

Može. Otrovnost jezika je plod mišljenja, višeg reasoninga ( :rolleyes: ) i zahtjeva brzu upotrebu logike i dobru koncentraciju za slušanje "sugovornika". Najlakše ga je navesti da sam pobije svoju tvrdnju, a i newbisima izgleda efektno. ;)

E sad - kako? Ne znam, uči logiku, čitaj filozofske debate :) Ili odi na podforum Politika i uči od majstora :lol:

eena_
20.09.2004., 15:44
chiquita kaže:
ja osobno mislim da ta "kočnica" koja ti ne da da nekom vratiš istom mjerom nije stvar samopouzdanja nego straha da ne uzvratiš jače i snažnije.
takva sam ti ja, znaš koliko puta bi nekom vratila virtualnu flisku ali toliko jaku da ne bi znao za sebe ali na kraju to ipak ne učinim jer bi on/a otišao/la krvavoga nosa (karikiram) a ne samo s uvredom.

slažem se
meni se desi da razmišljam u tom trenutku kako toj osobi mora biti jadno kad je tako zločesta, što u biti ne bih smjela jer se onda meni nakuplja i stvarnih problema zbog toga, i ljutnje.

Gospon Pes
20.09.2004., 18:57
Ah, cini se da sam zaboravila i krscansku ljubav ubaciti. :D

Jedna se navodno boji da nekog ne odalami jace nego je dobila, druga glumi sveticu...
A obje dobiju cir na zelucu. :p

Dajte, cure... serete. :D

Ali ionak same sebi, pa nikom nis. :D

Oleander
20.09.2004., 20:34
eena_ kaže:
slažem se
meni se desi da razmišljam u tom trenutku kako toj osobi mora biti jadno kad je tako zločesta, što u biti ne bih smjela jer se onda meni nakuplja i stvarnih problema zbog toga, i ljutnje.

Gospon Pes kaže:
Ah, cini se da sam zaboravila i krscansku ljubav ubaciti. :D

Jedna se navodno boji da nekog ne odalami jace nego je dobila, druga glumi sveticu...
A obje dobiju cir na zelucu. :p

:misli:

Što je eena_ htjela reći? da kako bi suzbila to da nekome spusti razmišlja kako je ta osoba jadna, pa joj onda neće uzvratiti. Što nije za nju (eenu) dobro, jer se onda u njoj nakuplja ljutnja?

Pes dobro kaže, ali opet nije uvijek tako jednostavno. Nekad je i zbog vlastitog mira i zadovoljstva dobro nešto ne spustiti. Primjer; postoji u mom životu jedna osoba koja jako voli kontrolirati, biti u pravu, krojiti drugima što bi trebali raditi, a ako to ne rade onda su krivi. I onda ona pati, itd.(pasivno agresivna) A provocira da to nije normalno!
Ona se neće mjenjati, prekasno je za to - znači po tom pitanju ništa. I došlo mi je puno puta da nešto spustim dignem se i zalupim vratima, ali znam da će nakon toga stvari biti gore i da ću ih kad tad morati popravljati. Pa tako ja njoj (al samo njoj) 'toleriram' takvo ponašanje, začepim uši za ono što me nervira, i nađem zajednički jezik, da sebi uštedim vrijeme i trud oko mirenja i objašnjavanja.

Ali za svakodnevne i ne tako osjetljive situacije:
*_spike kaže:
Može. Otrovnost jezika je plod mišljenja, višeg reasoninga ( :rolleyes: ) i zahtjeva brzu upotrebu logike i dobru koncentraciju za slušanje "sugovornika". Najlakše ga je navesti da sam pobije svoju tvrdnju, a i newbisima izgleda efektno. ;)

E sad - kako? Ne znam, uči logiku, čitaj filozofske debate :) Ili odi na podforum Politika i uči od majstora :lol:

:top:

gottcha
20.09.2004., 23:55
i ja pripadam vrsti oštrih jezika..
ali da li ste se našli u situaciji kada bi na jedan spust slijedio drugi (sa strane sugovornoka jel..)... ili, da li ste se ikad našli s nekim sebim ravnim pa se.. prepucavali.. tj spuštali jedan drugom i kako je to išlo

Elysium
21.09.2004., 00:20
gottcha kaže:
ali da li ste se našli u situaciji kada bi na jedan spust slijedio drugi (sa strane sugovornoka jel..)... ili, da li ste se ikad našli s nekim sebim ravnim pa se.. prepucavali..

Uh, da je barem više takvih situacija..!
Nije da volim svađe, ali volim ono polemičko nadmudrivanje..
Elokvencija na djelu..
Volim tu strast jezika i trenutne inteligencije kada se spoji i prospe..

gottcha
21.09.2004., 00:22
Elysium kaže:
Uh, da je barem više takvih situacija..!
Nije da volim svađe, ali volim ono polemičko nadmudrivanje..
Elokvencija na djelu..
Volim tu strast jezika i trenutne inteligencije kada se spoji i prospe..

you read my mind :mig:

Elysium
21.09.2004., 00:34
Imao sam baš nedavno takav susret..
I čisto sam uživao..
Jedino, uvijek ona izgubi živce. Ne znam je li to trenutak spoznaje kako je dotaknuto dno, ili ulazak u područje gdje gubi svoju prvotnu tezu, ali dođe mi žao kad prikuca Kraj na vrata.. :)

Ali nemam nekih referenci, jer rijetki su ti na koje sam nailazio da "vole" takav način razgovora..

Kao da negdje uvijek zacvili, pa postane osobno.. :(

Natch
21.09.2004., 00:37
najvise ces ga isprovocirati tako da mu ne uzvratis. jednostavno presutis. a i sebe ces tako najbolje smiriti. okrenes se i odes;)

gottcha
21.09.2004., 00:39
imam slična iskustva.. uvijek dođe do zida pa se bojim da se osoba ne uvrijedi :D
ma čak mi je ponekad i žao reći nekom nešto... ono, kada meni netko ide spustit, a ja se tak naljutim jer bih mogla vratit tri put gore ali mi je žao čovjeka pogotovo da kažem tako nešto pred drugima, da ga ne osramotim il nešto... to mi se zna dogodit... predobra sam ponekad:(

gottcha
21.09.2004., 00:40
Natch kaže:
najvise ces ga isprovocirati tako da mu ne uzvratis. jednostavno presutis. a i sebe ces tako najbolje smiriti. okrenes se i odes;)

sumnjam, osoba koja spusti podiže si samopouzdanje misleći kako se bolje snašao od sugovornika :)

Natch
21.09.2004., 00:49
gottcha kaže:
sumnjam, osoba koja spusti podiže si samopouzdanje misleći kako se bolje snašao od sugovornika :)

varas se. ta osoba provocira iz vlastite nesigurnosti. ona vapi za odgovorom kao potvrdom. i ako joj ne uzvratis ona ostaje bez neophodne satisfakcije. to strasno boli;)

gottcha
21.09.2004., 00:54
Natch kaže:
varas se. ta osoba provocira iz vlastite nesigurnosti. ona vapi za odgovorom kao potvrdom. i ako joj ne uzvratis ona ostaje bez neophodne satisfakcije. to strasno boli;)

pa.. možda ne govorim(o), tj. ne znam kako drugi shvaćaju ovaj forum, al ja ne govorim baš o provociranju... nego jednostavan spust na nečiju rečenicu ili razmišljanje... više kao zezancija ..

ali ako netko baš zlobno provocira, to se onda može promatrati s tvog gledišta! :top:

Bozidar
21.09.2004., 01:55
Sto se spustanja tice ja sam vise tip ak one tebe kamenom ti njega sa dva:) Zasad sam zadovoljan ucinkom.

eena_
21.09.2004., 02:34
Natch kaže:

da ponekad je "spust" samo uvod u nešto gore. U tom slučaju najbolje ignorirati. Pogotovo ako ta osoba nastupa čoporativno.

sunčica
21.09.2004., 15:43
sve češće na takve stvari ne odgovaram jer su mi njihovi autori totalno jadni, tako da mi se - jednostavno - ne da

ranije sam bila jezikara , uh

sad strašno biram mjesto i vrijeme, jer radim posao gdje sam u kontaktu s puno ljudi i morala sam naučiti kanalizirati uzvrate na sukobe koji se isplate i na one koji se ne isplate. Inače bi mi žifci otišli skroz

tako da u svakodnevnoj komunikaciji na poslu rijetko kome šta vratim .. gledam svoga posla i radije se osvetim kad imam priliku :D

a doma se ne spuštamo, barem ne iz zlobe

što se tiče prijateljsko/ poznaničkih odnosa-- rangiram ljude. Pravi prijatelji mi ne spuštaju jer nisu "spuštavci", a one druge brzo stavim na njihovo mjesto + spustim ih stepenicu niže u hijerarhiji svojih prijatelja

a nekad jednostavno ne očekujem spuštanje ili je toliko bezobrazno da ne odgovorim ništa jer - ostanem bez teksta :eek:

Elysium
21.09.2004., 16:11
Bozidar kaže:
Sto se spustanja tice ja sam vise tip ak one tebe kamenom ti njega sa dva:) Zasad sam zadovoljan ucinkom.

Ajme, a pogledaj si taj nevini avatar.. ;)
Nisam to očekivao od tebe :D

se7en
21.09.2004., 20:55
Leviathan kaže:

1. postati otrovan

Ne može se to naučit'... takav ili jesi ili nisi (s time da možeš bit' takav, al' da se nisi tak' nikad ponaš'o pa ni ne znaš)... jer se tu ne ubrajaju prepucavanja u nekoj temi o kojoj ti znaš više od nekog drugog... Bitno je da imaš dovoljno inteligencije, mašte i veliku dozu ironije u svojim izjavama... a to ili imaš ili nemaš... ;)

2. uzvratiti otrovnom

Tu se već mogu uključiti znanje, načitanost i poznavanje nekog terena... i ako ti ne'ko natrči na tvoj teren, lako ćeš se snaći... ak' te ne potrefi, nisi im'o sreće... :D

Imao sam susret u ovom stilu na tulumu prošlu subotu... sreo sam jednu curu koju fakat godinama nisam vidio... nekoć smo si bili dobri frendovi... i ja njoj, ono, bok, blabla... a ona meni počela neku filozofiju furat' o mom životu (ponavljam da se nismo vidjeli godinama) i počela mi spuštat' u smislu *ja sam si skroz sredila život, a pogle' sebe*... ja gledam u čudu... samo sam se okrenuo i otiš'o od nje... a najveća mi je fora kad tak' odeš od ljudi i oni misle kak' su te nadjebali... Bože, oprosti im jer ne znaju što čine :rolleyes:

Poanta posta: u nekim (pravilnija riječ je "čestim") slučajevima najbolje je ne uzvratit', nego pustit' jadno biće da likuje samo pred sobom... ;)

*_spike
21.09.2004., 22:18
se7en kaže:
1. postati otrovan

Ne može se to naučit'... takav ili jesi ili nisi (s time da možeš bit' takav, al' da se nisi tak' nikad ponaš'o pa ni ne znaš)... jer se tu ne ubrajaju prepucavanja u nekoj temi o kojoj ti znaš više od nekog drugog... Bitno je da imaš dovoljno inteligencije, mašte i veliku dozu ironije u svojim izjavama... a to ili imaš ili nemaš... ;)

2. uzvratiti otrovnom

Tu se već mogu uključiti znanje, načitanost i poznavanje nekog terena... i ako ti ne'ko natrči na tvoj teren, lako ćeš se snaći... ak' te ne potrefi, nisi im'o sreće... :D

Imao sam susret u ovom stilu na tulumu prošlu subotu... sreo sam jednu curu koju fakat godinama nisam vidio... nekoć smo si bili dobri frendovi... i ja njoj, ono, bok, blabla... a ona meni počela neku filozofiju furat' o mom životu (ponavljam da se nismo vidjeli godinama) i počela mi spuštat' u smislu *ja sam si skroz sredila život, a pogle' sebe*... ja gledam u čudu... samo sam se okrenuo i otiš'o od nje... a najveća mi je fora kad tak' odeš od ljudi i oni misle kak' su te nadjebali... Bože, oprosti im jer ne znaju što čine :rolleyes:

Poanta posta: u nekim (pravilnija riječ je "čestim") slučajevima najbolje je ne uzvratit', nego pustit' jadno biće da likuje samo pred sobom... ;)

Bezvezni Re: si dao frendici
Ja bih ciljao na njenu (ne)kulturu i da koliko god mi je možda život nesređen, bar znam osnovna pravila kulture. Tad bih se okrenuo i otišao.

se7en
21.09.2004., 23:05
*_spike kaže:
Bezvezni Re: si dao frendici
Ja bih ciljao na njenu (ne)kulturu i da koliko god mi je možda život nesređen, bar znam osnovna pravila kulture. Tad bih se okrenuo i otišao.

Ne brini, nisam baš ćutke o'šo... mislio sam pod time da mi nije bilo na kraj pameti njoj ić' objašnjavat' zašto ja to ovak' il' onak'...

Uzmi u obzir da baši nije preveć pametna... bilo mi je veća fora *diviti se* telećim pogledom njenom, kakti, uspjehu... ;)

soks
22.09.2004., 11:00
Gruden je rekao: ne može me uvrijediti onaj tko je ispod mene, a onaj tko je iznad mene neće me vrijeđat. ;) :amen:

Paw
22.09.2004., 14:03
Meni su uvijek govorili da sam oštra kad me netko isprovocira. Ne znam, može zaista tako i jest, jer tada ne biram riječi i ne pravim se fina več sasiječem "do kraja":D

Nemam uprogramiranu onu "žensku" crtu - kao; sad ću malo zaobilazno, pa ću malo peckati, pa opet zaobilazno, i na kraju u rukavicama zmijski reči što ga ide.

Ja sam otvorena, vrlo prijateljski raspoložena gotovo uvijek. I kažem,... kad me netko "vuče za jezik" tada ja "ne ostajem dužna":E
I onda se svi čudom čude kako ja to reagiram:rolleyes: :D

vejn
22.09.2004., 16:55
Meni je granica tolerancije na provociranje jaaaako visoka - jednostavno nemam trenutnu inspiraciju za odgovoriti "istom mjerom". Tek se kasnije sjetim sta sam mogla reci :rolleyes:

Mislim da je ta sposobnost "ostrog jezika" urođena ili pak izvjezbana nekim situacijama koje su nekima cesce nego drugima, a zahtjevaju "jezicnu paljbu"

Leviathan
23.09.2004., 08:16
I ja se isto tako uvijek kasnije sjetim genijalnog odgovora za spustiti nekome, a nikako u samom sučeljavanju.

mafijozo_jozo
23.09.2004., 09:52
"Broj jedan:
Idite svi u tri pizde mile kurve proklete sisate majke.

Broj dva:
Mrzim iskaljivanje frustracija na forumu. Molim vas da pisete nesto normalno.

P.S. Moj kurazc je sasma dovoljno veliki!"

:zubo:

*_spike
23.09.2004., 20:30
U dodatku;

Prije sam se dosta interesirao za to područje upotrebe jezika, prije dvije godine nisam imao pojma o dijalektici i stvarno sam bio loš u "spuštanju". Odlučio sam uzeti stvar u svoje ruke i malo proučavati "kako to rade veliki" i shvatio osnovne principe. Otada sam, jako subjektivno govoreći, napredovao za kojih 70%. Ima tu još puno mjesta za poboljšanja, usvojio sam samo osnovne principe. Dakle, preporučujem slušanje tuđih svađa i uočavanje uzoraka, kojeg ćemo kasnije upotrebljavati.

I da, vježbati. Bar jednom na tjedan :)

Enchantress
30.09.2004., 05:01
*_spike, a da podeliš sa nama osnovne principe? ;)
Ja sam užasno smotana u tim situacijama. Pokušavala sam nekoliko puta da na spuštanje odgovorim spuštanjem, ali sam se posle toga osećala odvratno i bedno. Bilo mi je kao da sam se samu sebe ponizila na taj način. Mada obično ni ne stignem ništa da kažem. Jednostavno ostanem bez teksta i tek se kasnije setim šta sam mogla da odgovorim. Mrzim ljude koji provociraju i vređaju druge. To je baš nekulturno i prosto. Verovatno tako ljudi iskaljuju vlastito nezadovoljstvo.

Kada smo već kod ovakvih tema, često srećem ljude koji me gnjave preteranom radoznalošću i ispitivanjem. Ponekad je to zlonamerno, ali češće nije. Ljudi jednostavno žele da saznaju sve o tebi i da ti usput podele nekoliko saveta koje ne želiš i nekoliko kritika povodom raznih odluka koje si u životu doneo. Uopšte ne znam kako da se ponašam u tim situacijama. U zavisnosti od raspoloženja to me ili smori ili iznervira, ali u svakom slučaju nešto moram da kažem. I šta tada reći? Šta vi radite u takvim situacijama? Ne možeš svakome reći da nema prava na takva pitanja, jer su znatiželjnici često ljudi po 30 godina stariji od tebe. Imate li neku smišljenju priču, frazu? Obično ako nešto probam da kažem uhvatim sebe da se objašnjavam i malte ne opravdavam i to me još više razbesni... :rolleyes:

*_spike
02.10.2004., 14:46
Enchantress kaže:

Nema problema, a da vi sa mnom podijelite svoja spolovila? :rolleyes:

Evo, uz dopuštenje kolegice Naye, ide jedan icq log kada se išlo na isforsirano spuštanje. Pokušat ću komentirati, a ako netko ima što za dodati, neka doda. Naravno, ja sam izišao kao pobjednik :D

spike
protiv rospija zauvijek :D

naya
fala bogu pa to nisam ja :raspa:

spike
*vadi nož* da, dobro da nisi

naya
ja se tebe ne bojim :-P

naya
brucošu :-P

Jasno je kao dan u Sahari, da je Naya počela diskriminaciju temeljenu na mojim godinama, na što sam morao reagirati. Tako je i počelo "zabavno spuštanje" :tulum:

spike
retikularna formacija, prikriveno si pedofilka :(

spike
"ja poznam takve kao ti" :D :D

naya
ej, nisam ja ta koja zna riječi od nine badrić :-P

spike
a kako znaš da su od nine badrić? :)

spike
hvala na super argumentiranju :)

Reagirao sam nagađanjem i izokretanjem tvrdnje, da bi madamme Naya spomenula Ninu Badrić i tako dala meni mogućnost da reagiram. To je ono "Vidio sam Marka kak kupuje vibrator za guzicu danas", pa reply "A gdje to, u trgovini za kupnju vibratora za guzicu? Bio si u redu iza njega?" (bash.org). Pazite kaj govorite, jer to nosi određenu tvrdnju.

naya
jel da? :-D

naya
nema na čemu :-P

spike
ako nastaviš tempom tih smajlića, IZGLEDAT ćeš kao brucošica :P :D

Ovo treba objašnjenje. Naime, znanstveno je dokazano da beljenje potiče smanjenje sisa :eek:, a sami vidimo koliko "smajlija koji se belje" rabi naša Naya.

naya
uffff... vidi se da me nikad nisi vidio..
pitaj drita :-P

spike
kog, dežurnog pijanca? pih :P

naya
onda niš.. prepuštam ti maštu na volju :-P

spike
nemam dovoljno veliku maštu :P

Hvala, hvala, htjedoh reć da je tako velika da mi ne stane u maštu, ali dobih kobni reply:

naya
sve mi se čini da ti nemaš ništa dovoljno veliko :-P

Tipično žensko kombiniranje veličine i spolovila. Išao sam se izvući tupavom metodom;

spike
nemam. postoji razlika između veliko i glomazno :D

naya
da.. postoji samo u tvojoj glavi :-P

spike
pa kad u tvoju ništa ne stane :D

naya
pa moja je za razliku od tvoje.. PUNA:-P

spike
puna....ZRAKOM

naya
bolje to nego vakuumom:-D

I sada se koristi killer, kada te netko ovako zajebava, tj. prenosi tvoje na svoje;

spike
pa u svakom slučaju da, ali kakve to veze ima s mojom glavom? ;)

Ovaj zapamtite ;)

naya
ah.. nisam ni mislila da ćeš skužiti :-P

spike
da...nisi ti UOPĆE mislila :D

naya
ja imam ljude koji to rade umjesto mene
a koji je tvoj izgovor? :-P

spike
furam se na tebe :D

naya
da.. samo blijeda kopija originala :-P

spike
jbga...ja još imam funkcije mišljenja za razliku od originala :D

naya
ne.. ti to samo misliš da imaš
velika razlika:-D

spike
da...ja bar MISLIM da imam mogućnost MIŠLJENJA
genijalko :P

Tu se Naya zajebala. Jer da misliš da imaš mogućnost mišljenja, prvo ipak moraš misliti :)

Dalje je svađanje oko faksa koje ne bi shvatili, pa ga neću nadopisivati, može Naya ako misli da je tako bitno.

Naya
02.10.2004., 14:52
a jooojjj :rofl:

to nije tak ispalo... al ga sereš.. al nek ti bude :p

Mljacko
02.10.2004., 16:31
Bozidar kaže:
Sto se spustanja tice ja sam vise tip ak one tebe kamenom ti njega sa dva

:top:

Tak i ja. Ja to velim "ko tebe kamenom, ti njega stijenom":D
Nek se nauči kad će drugi put ići u pothvat;)

VINAR
02.10.2004., 16:52
JA SAM ZA TO DA KAD TI GA NEKO SPUSTI DA MU GA TI NABIJEŠ, TO MI DJELUJE TAKO PRIRODNO!

http://pljugaroni.blog.hr

:W :W :W :W :W :W :W

VINAR
02.10.2004., 16:54
http://www.forum.hr/showthread.php?s=&threadid=66406

PRATI LI KO OVU ANTI-TEMU ZA ATNI-FORUM

zlatana
02.10.2004., 19:59
Enchantress kaže:
Ja sam užasno smotana u tim situacijama. Pokušavala sam nekoliko puta da na spuštanje odgovorim spuštanjem, ali sam se posle toga osećala odvratno i bedno. Bilo mi je kao da sam se samu sebe ponizila na taj način. Mada obično ni ne stignem ništa da kažem. Jednostavno ostanem bez teksta i tek se kasnije setim šta sam mogla da odgovorim. Mrzim ljude koji provociraju i vređaju druge. To je baš nekulturno i prosto. Verovatno tako ljudi iskaljuju vlastito nezadovoljstvo.

Kada smo već kod ovakvih tema, često srećem ljude koji me gnjave preteranom radoznalošću i ispitivanjem. Ponekad je to zlonamerno, ali češće nije. Ljudi jednostavno žele da saznaju sve o tebi i da ti usput podele nekoliko saveta koje ne želiš i nekoliko kritika povodom raznih odluka koje si u životu doneo. Uopšte ne znam kako da se ponašam u tim situacijama. U zavisnosti od raspoloženja to me ili smori ili iznervira, ali u svakom slučaju nešto moram da kažem. I šta tada reći? Šta vi radite u takvim situacijama? Ne možeš svakome reći da nema prava na takva pitanja, jer su znatiželjnici često ljudi po 30 godina stariji od tebe. Imate li neku smišljenju priču, frazu? Obično ako nešto probam da kažem uhvatim sebe da se objašnjavam i malte ne opravdavam i to me još više razbesni... :rolleyes:

Ovakva sam bila do skora.....
Ja ne vucem razgovor ili samo odgovaram na pitanja kratko. Ili jednostavno zurim...ili ne vidim
I mislim da sam napredovala jer se ne nerviram vise uopste.
Joj, koliko sam ucila i ucila ali vrijedi.Sto se tice onih koji mi spustaju,pazim sta cu reci i pazim gdje me mogu spustiti i izbjegavam kontakt veliki s njima.
I jos nesto uzmem u obzir svoje reakcije predvidim (ako ovo ako ono) pomaze.

kunigunda
03.10.2004., 13:31
jao, deco, deco...

kad te netko provocira, bilo iz zajebancije ili iz ciste zlobe, jedini pravi i sigurni lijek jest metoda koju zovem ''ubijanje ljubavlju'' (v. hamlet, goropadnica).
ovo ko ce koga je totalno infantilno, arogantno i neucinkovito jer ces kad tad naici nekog tko te nauci pameti,
a protiv ljubavi nema lijeka.

ex:
''marsh mala odavde..''
''aaa joooj, kako si fin i dobar, ma ostat cu jos u tvom toplom drustvu, dugo nisam srela tako susretljivu i toplu osobu..'' (i ovo bez sarkazma i ironije; opusteno, s treptajima okica)
a sugovornik ispizdi od muke
hehe

Enchantress
04.10.2004., 21:24
*_spike, ja bih tako mogla da se zezam na chatu sa nekim koga znam, ali kad sam dobro raspoložena. U RL mi je pomalo neprimenljivo... :(
Zlatana, eto i ja se učim, ali mi slabo ide. :p Primetila sam da dosta dobro uspeva ponašanje: "naivan sam i ništa ne kapiram". :D Baš je mučno baviti se ovakvim stvarima... :rolleyes:
kunigunda, u pravu si, ali ponekad je veoma teško (i zahteva mnogo energije) da se bude ljubazan i fin i pun topline i ljubavi prema nekim dosadnjakovićima, a pogotovo ako su zlonamerni. Amerikanci imaju dobru izjavu za one što previše guraju nos u tuđ život, a glasi: "Get a life". Šteta što je nije moguće adekvatno prevesti, tako da namah zatvori usta govorniku... :( ;)

Black Revenger
08.10.2004., 17:05
Enchantress kaže:
"Get a life". Šteta što je nije moguće adekvatno prevesti, tako
kupi si život (i onda sugororniku pod noge baciš 5 lipa) :D

Incongruity
10.10.2004., 11:49
Koliko god da si elokventan, inteligentan i brzo razmisljas, ponekad te zaista prenerazi sta ljudi znaju reci pa bukvalno ostanes bez teksta.

Ne moze se to porediti s prepucavanjem na forumu - na forumu imas vremena da skuhas sta ces reci, a, uz to, nemojmo se zezati, na forumu je 'okrsaj' namijenjen (imaginarnoj?) publici, ne samo 'protivniku'.

Tako da je dobro imati opsteprimjenljiv odgovor za vecinu spustanja... Ovo nisam imala prilike koristiti od srednje skole (nesto ne nalijecem na spustace u posljednje vrijeme), no tad je dobro ferceralo, dakle, nasmijes se i fino polako: "Nadam se da tvoja zloba tebe zabavlja bar 1% koliko mene".

Swoozie
13.10.2004., 12:43
Kako reagirati kad ti netko spusti?
Ovisi o tvom psiho-stanju. Ukoliko si na višem stupnju razvoja od dotične osobe, nasmijat ćeš se u sebi i prešutjeti, a ako si na još višem stupnju razvoja, još ćeš "dosoliti" na svoj vlastiti račun. Vjeruj nema boljega hehehe
Ukoliko osjećaj da je ta osoba jača, da te kontrolira, a očigledno je tako dok te njegovo spuštanje smeta, odgovori joj istom mjerom, pa ćeš vidjeti dokle će te to dovesti.
Sretno!!!:top:

Marmelada
09.11.2004., 08:48
Evo što je rekao dr. Guden na svojim javnim predavanjima:
Kad je netko verbalno agresivan prema vama, cilj mu i je da vas povrijedi. Zadovoljština mu je pozitivan odziv; povrijedio vas je - želi potvrdu da vas je uzdrmao. ZATO MU TAKVU POTVRDU NE TREBA PRUŽITI. Kada vam netko kaže, npr: ""Kako ti auto pohabano izgleda, zašto ne kupiš novi", odgovorite mu: "Da to sam i ja primijetio, i razmišljam o tome da kupim novi". U sebi naravno gradite sasvim drugačiju, pozitivnu strukturu razmišljanja u stilu: "Imam pohabani auto, koji je pouzdan, ali imam i novac u banci i nemam kredit".
Ali trebalo bi paziti i na tok vlastitih misli i percipiranje okoline; možda vas baš svatko i ne želi povrijediti. Ne bi trebalo sve komentare, upite i savjete doživljavati kao neprijateljske. Problem komunikacijskih nespretnosti je općeprisutan. Zato, bez suvišnih upita (ili komentara) o privatnosti, bez nezatraženih savjeta. Danas se ljudsko znanje svake četiri godine udvostručije.

soks
01.04.2005., 11:47
Marmelada kaže:
. [/B]
Kaj je s tim javnim Grudenovim predavanjima? Jel se održava to još, kad i gdje?

soks
01.04.2005., 11:47
Marmelada kaže:
. [/B]
Kaj je s tim javnim Grudenovim predavanjima? Jel se održava to još, kad i gdje?