View Full Version : Wimbledon 2011.
stranice :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
[
14]
U grupe se grupirate i mučki iza leđa coli. Mučka đubrad.
Tko si ti uopće? Jeli se mi znamo? Vidim da me stalno spominješ, a ja nemam pojma priču. :confused:
decent young player
07.07.2011., 20:32
:confused:
takvo nešto je ovdje napisao jedan od vas federetarda, pa nisam vidio da si se pretjerano bunio:ne zna::confused:
tko, kad, što?
nemam pojma.
ne vjerujem da je nitko to napisao na takav način. a i druga je stvar pisati po forumu ili kad nešto postane stvar javnog mnijenja kao što je trenutno u srbiji đoković-nadal ili još od prije đoković-federer.
To_all_my_friends
07.07.2011., 20:38
Megatrend analiza: Noleta vole pičke, Nadala pederi (http://www.e-novine.com/entertainment/entertainment-vesti/48942-Megatrend-analiza-Noleta-vole-pike-Nadala-pederi.html)
:rigo:
ono, čemu uvijek takve stvari kod naših naroda?
ne gadi mi se ovo u kontekstu srba, svi su naši narodi takvi.
sjetim se što su naši radili anji paerson ili vladi divcu.
a nikad neću zaboraviti haas-čilić, neutralna cura kako plješće i mićo slavodobitno zaključuje da je jasno na čijoj je strani ta cura. valjda zbog izgleda. alo, haas koji igra s čilićem. :facepalm:
Te stvari, ta preterana bolesna euforija oko Đokovića i meni ide na k.... U stvari, riga mi se od toga :rigo: Pa tako, hoće po njemu da nazovu ulicu, most, verbalno masturbiraju oko njega itd. Tu su u pravu e-novine kada napadaju takve bolesne pojave.
Preteruju zaista oko toga. Ne znam, to je neka potreba malih balkanskih naroda da se pokažu, kao mali smo, ali evo, sad smo značajni.
Najveća fora je što Đoković nije kriv zbog toga što mu se sada svi u državi uvlače u d... zbog vanserijskih uspjeha (pretpostavljam da takvi njegovi rezultati neminovno donose opštu nacionalnu histeriju takvog tipa koja se graniči s bolesnim). To mi jedino smeta kod e-novina ako napadaju njega samoga, jer dečko nije to zaslužio. Nije on kriv što su mu se zbog uspjeha zalepile sve moguće institucije na grbaču. Jednostavno, nije ih on zvao. Igra tenis dečko, pobjeđuje...On je kao mali zacrtao sebi cilj i postigao je to. Pri tom, država mu ama baš ništa nije pomogla u razvoju, a sad svi, pa i političari žele da se kite njegovim uspjehom. Sve je isključivo zasluga njegove velike želje i njegovog krvavog rada, kao i njegove obitelji koja mu je svesrdno pomogla.
decent young player
07.07.2011., 20:43
Projiciraš. Ja nikad nisam rekla da tu treba bacati ":s" i da se na to svačije komentiranje treba svesti.
Decent young player o ničemu drugome i ne piše, o ničemu. Ja sam ga ulovila koji put da je nešto prokomentirao vezano za meč, meč još ni ne završi a on već gleda šta će bit u nekakvoj nedefiniranoj budućnosti, što će kako utjecati na federera, kako će ići ovo, ono, a non-stop vise isti ljudi na temi... užasno zamorno.
uvijek isto s tobom. :confused:
kakve sad ja veze imam s ičim, kvragu?
jest, samo federera komentiram. :rolleyes:
uopće nije istina, komentiram sve živo, ponajviše federera (kao i ostali!).
a ne smeta ti kad drugi pljuvaju po federeru? to nije za komentiranje? ali nazi-anti-fed alert će se uključiti kad netko istoga hvali? onda je to strašno i nepošteno prema ostalima.
ne da mi se opet po nedosljednosti.
tebi je zamorno? i meni su zamorni postovi koji u pitanje dovode tuđi ŠBBKBB (ok, jednom si rekla, SHVATILI SMO), teenagersko busanje s tard izrazima i inflaciju neuobičajenih smajlija.
i uvijek jebeno isto.
neki ne znaju razlikovati tehniku od dojma a neki u isti koš važnosti stavljaju drop i backhand.
herostat
07.07.2011., 20:52
Bice toga dok je sveta i veka,ljudsko poltronstvo i glupost su neunistivi
Tko si ti uopće? Jeli se mi znamo? Vidim da me stalno spominješ, a ja nemam pojma priču. :confused:
Ma nebitan sam. Malo trollam jer mi dosadno. I sviđa mi se ovaj podforum i rasprave u njemu.
pohledajte si malo ove videe, ima i izjava nadala poslije meca odma, i djoke i klinki i klinaca i sazeci svih finala kratki, i juniorski i mjesani...
http://www.wimbledon.com/en_GB/interactive/video/index.html
ursamajor
07.07.2011., 21:16
šta želiš reć s tim? osvojio čak 19 od 95 poena na mreži u 4 seta. pospremio 5-6 sigurnjaka po setu
odgovor je bio na konstataciju da je wimbledon od 2001 mrtav.
pri tom je vjerojatno smatrano da je servis-volej prošlost i stoga sam dao primjer ovogodišnjih finala slamova gdje vidimo da je najmanje izlazaka na mrežu zaista bilo na travi londona.
đoković je od finalista jedini koliko-toliko izlazio na mrežu.
prošlo finale nadal-berdych bilo je 19(15 uspješno)-35(19 uspješno).
tko misli dobit đokovića sljedeće godine na wimbledonu i olimpijadi trebat će puno više pametnih izlazaka.
npr. kao tsonga u dva seta sa tie-breakom gdje je izašao skoro 40 puta a u ostala dva uvjerljivo izgubljena seta tek par puta.
đoković-tsonga 39(25) - 48(28)
http://www.wimbledon.com/en_GB/scores/stats/day19/1602ms.html
Projiciraš. Ja nikad nisam rekla da tu treba bacati ":s" i da se na to svačije komentiranje treba svesti.
Nisi rekla doslovno tako, ali tako ispada. Napišeš da treba reć da Đoković igra odličan tenis i da se tu nema šta dodat.
Moje najiskrenije mišljenje je - u Đokovićevoj igri postoji toliko toga što valja analizirati (i ne samo u Đokovićevoj naravno) da bi se čitava priča svela nonšalantno na "fizičku snagu", konkretno u dotičnom postu kojem su nakon toga aplaudirali. Kog briga koliko će tko trajati, hu d fak kers, ljudi igraju sad tako kako igraju i po meni bi bilo logično da se to i komentira. Decent young player o ničemu drugome i ne piše, o ničemu. Ja sam ga ulovila koji put da je nešto prokomentirao vezano za meč, meč još ni ne završi a on već gleda šta će bit u nekakvoj nedefiniranoj budućnosti, što će kako utjecati na federera, kako će ići ovo, ono, a non-stop vise isti ljudi na temi... užasno zamorno. To je samo moje mišljenje. Dakle, naravno da ne treba uzimati forum za ozbiljno ni očekivati neke litanije na temu teniske tehnike, pola njih ne zna razlikovati tehniku od estetskog dojma, ali prije je topic bio puno zabavniji, to moram reći. Bilo je svačega.
inače, to nije bio taj kontekst o kojem ti govoriš. Nisi glup, Ono, tip napiše osvrt na wimbledon, čija je svrha reći kako Nadal i Đoković ovise o sirovoj snazi, dok Federer ima kao tehniku i zbog toga će igrati vječno. Naravno, Federerov navijač, ne neki neutralni promatrač (takvi poput Viciousa se mogu nabrojati na prste jedne ruke, ovo ostalo...). Bezveze, al eto, nije mi namjera preodgajat, nekad mi jednostavno ide na živce, a nek svatko komentira što god hoće. Kako smo rekli, svakom svoje.
Kako misliš hu d fak kers? :confused: Pa onoga koji o tome raspravlja je očito briga. Čovjek priča o tome koliko će Đoković trajat. O tome se pričalo i kad je dominirao Nadal i kad je dominirao Federer. Sasvim normalna stvar. Nek čovjek priča o tome ako ga zanima, tko si ti da određuješ šta je bitno, a šta nije? :ne zna: Okej, moguće da čovjek nije u pravu u onome šta govori, ali to ne znači da nebi trebao pričat o tome. Uostalom, ja još uvijek ne vidim to mučko uzdizanje Federera nipodoštavanjem konkurenata u tom postu.
I da, nekad je bilo zabavnije. Pisali su zabavniji ljudi :) I pametniji, if aj mej ed
uvijek isto s tobom. :confused:
kakve sad ja veze imam s ičim, kvragu?
jest, samo federera komentiram. :rolleyes:
neki ne znaju razlikovati tehniku od dojma a neki u isti koš važnosti stavljaju drop i backhand.
Opet spinanje i ono što ja nikad nisam rekla. Nikad nisam rekla da samo federera komentiraš, već da tenis komentiraš na način da uvijek pričaš o nekakvoj nedefiniranoj budućnosti, bla bla bla znaš dobro na što mislim da se ne ponavljamo. Zanimljivo mi je kako potpisuješ veleumne analize o đokovičevoj i nadalovoj sirovoj snazi i federerovoj genijalnosti.
Ali, imaš pravo, u potpunosti. Obećajem ti da te više neću prozivati niti komentirati tvoje postove. Dajem obećanje. Možda je fakat istina da negdje ispod svega imam poštovanje prema tvom mišljenju pa mi zato takve stvari bodu oči, a možda imam averziju prema nedosljednosti (koristim ovu riječ, iako nije to pravi izraz koji želim upotrijebiti). Ne znam. :ne zna:
A što se ovog ostalog spinanja tiče, ja apsolutno nikad nisam stavila drop shot i bekend u isti koš. Ja sam komentirala sve elemente igre i uspoređivala, nisam ništa izjednačavala niti stavljala ispred nečega. A najbolje da ću izostaviti drop shot jer ga netko smatra kukavičkim udarcem ili tako što.
Ovih nazi usporedbi me možeš slobodno poštedit.
Nisi rekla doslovno tako, ali tako ispada. Napišeš da treba reć da Đoković igra odličan tenis i da se tu nema šta dodat.
Ima se što dodat. Možemo razgovarati o tome kakav doping koristi. Šalim se. Zamorno mi jest da nakon Nadalovog osvajanja rg-a navijači drugog igrača dolaze i umjesto o ovome pilaju o nekom imaginarnom finalu koje se nikad nije dogodilo. Isto tako nakon Đokovićevog osvajanja wimbledona, opet navijači drugog igrača dolaze i lamentiraju o sirovoj snazi vs teniska genijalnost i te spike. To je to što mi ide na živce. Ali...na to se ne treba bunit. Možeš samo izvuć deblji kraj, jer u konačnici, svak piše što ga je volja i tako treba bit.
Nek čovjek priča o tome ako ga zanima, tko si ti da određuješ šta je bitno, a šta nije?
U gornjem dijelu sam objasnila ovaj dio. I imaš pravo. Ko što sam rekla, u takvim stvarima se samo može izvući deblji kraj. Ja neke stvari nisam naučila ignorirati ni nakon praktički 5 godina na forumu. Vjerojatno i neću.
Meni je najbitnije da mene ne naučiš ignorirat http://www.pic4ever.com/images/126fs2276022.gif
Nikad, najdraži. :five: (da ostanemo u duhu teen smajlija). :durica (ovaj je novi?!)
aspirin.500
07.07.2011., 22:13
ovo pitanje nije meni bilo postavljeno,ali želim reći (kao "noletard",dakako)
šta mi ponekad iskida živce. Ima kod noleta nekoliko slabosti koje mu i pored
svih poznatih kvaliteta i sjajnih ovogodišnjih rezultata ne daju (po mom miš-
ljenju) pravo da ga se nazove All court player-om (o tom pojmu smo rasprav-
ljali) dakle,on (još) nije SVESTRANI igrač u tehničkom smislu! Mislim da se on
nalazi još uvek između "specijaliste" ( na pr.service-voley ili samo service) ig-
rača i all curta..Opet kažem, kad je reč o samoj tehnici. Evo konkretno, na šta
mislim : 1)Smeč 2) volej igra 3) drop shot
1) Smeč. Neki dan gledam snimak susreta Nadal-Đoković na olimpijadi,pos-
lednji poen.Nakon podužeg rallya,loptu vraća Nadal Novaku na običan smeč,
Novak zapucava u aut,a Nadal pada na leđa od sreće! Ili lane sa Federerom,
kada je ostao u šoku do kraja meča.Ili....dakle,ono što boljim curama nije
problem kad je smeč u pitanju,Novak ume fulat neverovatno.Možda mu leće
zasmetaju?!
2) Volej često odigra, ne brzo,nego još brže -brzopleto!
3)Voli da odigra drop shot sa bezlajne,ali ne krene napred!
Znači,nije (tehnički) još Federer ili Nadal (ili Gaske!) koji su tehnički komplet-
ni (naravno ,"sveukupni" Gaske nema kapacitet prve dvojice)
Naravno,Novak ove nedostatke nadoknađuje drugim kvalitetima, ponajpre
mentalnom snagom,ali bitno je da očigledno postoji prostor za unapređenje
Novakove tehnike,za razliku od Nadala i Federera koji svoj zenit pasali...
Ova tri tipa udaraca nisu "bazična", ali da sam profi igrač birao bih njegov drop-shot. On ga od top10 igrača ubedljivo najviše koristi, iz ovog udarca se često greši ali primetno da je tu sve bolji. Strašno dobro sakriva bekhend drop, iz zgloba ga krati. Smeč je uvek nepredvidiv, nekad sunce, nekad nervoza, neko pušta da loptica udari o teren, neko ga hvata u vazduhu, ali je udarac kojeg gledalac pamti kao kiks (npr. taj udarac na Olim. protiv Nadala, a dosta je zajeban. Sa volej igrom je dobro iznenadio Nadala u ovom finalu, tako da je i u tom taktičkom planu počeo da dobro miksa te udarce koji mu nisu primarni.
Treba da poradi na forhendu kad mu protivnik šalje slajs, zna dosta puta da udari nekontrolisano u aut taj udarac.
Allen-Iverson
07.07.2011., 22:37
apsonštrufno ne treba ništa mijenjat. pogotove ne dok je ovako suvereno najbolji.
BratoUbistvo
08.07.2011., 00:15
ovo pitanje nije meni bilo postavljeno,ali želim reći (kao "noletard",dakako)
šta mi ponekad iskida živce. Ima kod noleta nekoliko slabosti koje mu i pored
svih poznatih kvaliteta i sjajnih ovogodišnjih rezultata ne daju (po mom miš-
ljenju) pravo da ga se nazove All court player-om (o tom pojmu smo rasprav-
ljali) dakle,on (još) nije SVESTRANI igrač u tehničkom smislu! Mislim da se on
nalazi još uvek između "specijaliste" ( na pr.service-voley ili samo service) ig-
rača i all curta..Opet kažem, kad je reč o samoj tehnici. Evo konkretno, na šta
mislim : 1)Smeč 2) volej igra 3) drop shot
1) Smeč. Neki dan gledam snimak susreta Nadal-Đoković na olimpijadi,pos-
lednji poen.Nakon podužeg rallya,loptu vraća Nadal Novaku na običan smeč,
Novak zapucava u aut,a Nadal pada na leđa od sreće! Ili lane sa Federerom,
kada je ostao u šoku do kraja meča.Ili....dakle,ono što boljim curama nije
problem kad je smeč u pitanju,Novak ume fulat neverovatno.Možda mu leće
zasmetaju?!
2) Volej često odigra, ne brzo,nego još brže -brzopleto!
3)Voli da odigra drop shot sa bezlajne,ali ne krene napred!
Znači,nije (tehnički) još Federer ili Nadal (ili Gaske!) koji su tehnički komplet-
ni (naravno ,"sveukupni" Gaske nema kapacitet prve dvojice)
Naravno,Novak ove nedostatke nadoknađuje drugim kvalitetima, ponajpre
mentalnom snagom,ali bitno je da očigledno postoji prostor za unapređenje
Novakove tehnike,za razliku od Nadala i Federera koji svoj zenit pasali...
Oprosti, ali ovo što si ti pobrojao nema puno veze s tehnikom, više sa taktikom, strategijom, kvalitetom određenih udaraca, ali tehnikom baš i ne.
Zato i pitam silne stručnjake ovdje da mi razjasne što to kod jedog Đokovića ne valja u tehnici.
Ja sam ga ulovila koji put da je nešto prokomentirao vezano za meč, meč još ni ne završi a on već gleda šta će bit u nekakvoj nedefiniranoj budućnosti, što će kako utjecati na federera, kako će ići ovo, ono,
i na to ima potpuno pravo, kao što mu ti imaš pravo odgovorit, pa on tebi odgovorit, pa ti njemu i tako u beskonačnu petlju. nemojte tolko koristit svoja prava
pri tom je vjerojatno smatrano da je servis-volej prošlost i stoga sam dao primjer ovogodišnjih finala slamova gdje vidimo da je najmanje izlazaka na mrežu zaista bilo na travi londona.
tko misli dobit đokovića sljedeće godine na wimbledonu i olimpijadi trebat će puno više pametnih izlazaka.
npr. kao tsonga u dva seta sa tie-breakom gdje je izašao skoro 40 puta a u ostala dva uvjerljivo izgubljena seta tek par puta.
sorry, ja zabrijah nešto :)
ma nema nitko u top 100 loš smeč niti oni to imaju šta vježbat. čista koncentracija
Bice grafiti
08.07.2011., 01:40
Sporija podloga, sporije loptice, bolja oprema, veca eksplozivnost igraca koji vracaju servis kao i bolja tehnika udaraca...
Jednostavno receno, visi nivo tenisa i drugaciji uvjeti :top:
Cola pazi sam da ti se kojim slucajem ne zalomi da nekad postujes necije misljenje i da lijepo analiziras sta je doticni napiso pa lijepo odgovoris ne misleci da najbolje sve znas...ili se to ipak nece desit :ne zna:
oxydant
08.07.2011., 09:40
sorry, ja zabrijah nešto :)
Ma,nije moguće!
oxydant
08.07.2011., 09:59
ma nema nitko u top 100 loš smeč niti oni to imaju šta vježbat. čista koncentracija
Ja najbolje znam, koliko puta sam se SMRZAO na propuštenim zicerima i to u
veoma važnim momentima,važnih mečeva! Da li je u pitanju tehnika,koncen-
tracija,nedovoljno iskustvo (za GS finala!) i šta sve ne,jbg! Ali jasno mi je da
je toga sve manje i napredak je stalan ("svakog dana u svakom pogledu":) )
Ja najbolje znam, koliko puta sam se SMRZAO na propuštenim zicerima i to u
veoma važnim momentima,važnih mečeva! Da li je u pitanju tehnika,koncen-
tracija,nedovoljno iskustvo (za GS finala!) i šta sve ne,jbg! Ali jasno mi je da
je toga sve manje i napredak je stalan ("svakog dana u svakom pogledu":) )
ja jučer 2 komada po pol mreže. već sam u glavi utvrdio da je to moj poen, klasika
decent young player
08.07.2011., 15:18
da ostanemo u duhu teen smajlija
falila si termine, smajliji su neuobičajeni, -tard izrazi su teen.
uz neznanje i bezobrazluk, cola.
(svesrdno se nadam da ovdje nije potreban smajli da bih ukazao na zajebanciju )
Opet spinanje i ono što ja nikad nisam rekla. Nikad nisam rekla da samo federera komentiraš, već da tenis komentiraš na način da uvijek pričaš o nekakvoj nedefiniranoj budućnosti, bla bla bla znaš dobro na što mislim da se ne ponavljamo.
pa rekla si ovo-->
Decent young player o ničemu drugome i ne piše, o ničemu. Ja sam ga ulovila koji put da je nešto prokomentirao vezano za meč, meč još ni ne završi a on već gleda šta će bit u nekakvoj nedefiniranoj budućnosti, što će kako utjecati na federera.
ti si me ulovila....
stvarno, možeš mi svašta zamjeriti ali da pišem isključivo kao federerov fan ne možeš. znaš li što znači biti fan? nervoza, ljutnja, euforija, livescore komentiranje mečeva, trollanje, ponižavanje ostalih. toga kod mene niti u tragovima nema kad fed igra. spominjem ga više od ostalih kao što isto rade gotovo svi ostali, samo što ja nagađam i pretpostavljam, sav sam od pretpostavki. i u čemu je tu problem?
ono što ti želim reći, ono što ti i Ono želi reći - zašto te briga?
ne smeta mi tvoj poziv za diskusiju, dapače. smeta mi što u toj diskusiji mene prikazuješ kao hejtera a sebe kao borca za pravdu koja, ispižđena količinom hejta (mojeg hejta:confused:) dolazi ispravljati krive drine.
dakle, ja pretpostavljam, ne omalovažavam druge i u pretpostavkama spominjem feda više od ostalih. to je problem.
a oni koji ne pretpostavljaju a omalovažavaju feda nisu problem.
samo zato što ne pretpostavljaju? ma daj.
opet smo na nedosljednosti i zapravo se samo oko toga vrtimo u krug što uistinu umara. tu se više ne radi niti o federeru, nadalu, đokoviću, tehnici, estetici, konkurenciji....
čisto naši suprostavljeni pogledi na život. do istoga bi vjerojatno došlo i na temi o trudbeničkim snagama ukrajine, temi lennon vs. mccartney ili bilo čemu drugome.
Zanimljivo mi je kako potpisuješ veleumne analize o đokovičevoj i nadalovoj sirovoj snazi i federerovoj genijalnosti.
zanimljivo mi je bilo kako je samo bice grafiti spomenuo taj aspekt i u službi analize mi je interesantno budući da se nitko drugi toga nije dotaknuo.
dapače, uopće ne mislim da je federer genijalan, nema tu nekog dara od boga.
fenomenalan je tenisač, vizualno atraktivniji od drugih, kompletan, ima touch i ta neka karizma na terenu ali to nije genijalnost kao takva.
on je samo potkovan u jednom drugom razdoblju gdje je shot making bitniji aspekt teniske igre od fizičkoga i zato izgleda tako romantično na terenu.
ali, tu se radi samo o drugačijoj "školi" tenisa.
malisse, nalbandian, safin - svi su oni potkovani u tom fedovom razdoblju i ne vidim neku razliku između njih i feda što se tiče samog stila igre.
i sad se vraćamo na ono fenomenalan tenisač, užasno talentiran i to je razlog zašto je za razliku od svoje generacije realizirao svoj stil igre u punooo većoj mjeri od njih i zašto tako uspješno, genijalno igra i u nekom drugom vremenu.
Ali, imaš pravo, u potpunosti. Obećajem ti da te više neću prozivati niti komentirati tvoje postove. Dajem obećanje.
nemoj davati obećanja. ne bi da se radi o nečemu sudbonosnom, ovo je samo časkanje. :mig:
A što se ovog ostalog spinanja tiče, ja apsolutno nikad nisam stavila drop shot i bekend u isti koš. Ja sam komentirala sve elemente igre i uspoređivala, nisam ništa izjednačavala niti stavljala ispred nečega.
nisam niti ja izjednačavao tehničko i estetsko pa mi opet spočitavaš isto.
tom logikom ću i ja tebi spočitavati bekend-drop stvar.
Ovih nazi usporedbi me možeš slobodno poštedit.
nisu usporedbe, tako se kaže, internet sleng, nešto kao tard pizdarije.
Zamorno mi jest da nakon Nadalovog osvajanja rg-a navijači drugog igrača dolaze i umjesto o ovome pilaju o nekom imaginarnom finalu koje se nikad nije dogodilo.
simplificiraš.
samo sam reagirao na tvrdnju da bi nadal dobio đokovića, na šbbkbb odgovorio istom mjerom a koliko vidim isto mišljenje drži većina ostalih forumaša. potpuno je drugi razlog zašto je od toga nastala stvar epskih proporcija.
ivan lendl
08.07.2011., 15:54
Iskreno ovaj podatak me zgrozio. Najmanje izlazaka na Wimbledonu.Prestrašno, otišlo ovo sve u k.... Neka bude barem 3. brza turnira godišnje da gledamo servis voley. Eto mislim da je jucer bilo 10. godina od kada je Goran osvojio. BAš me zanima koliko su on i Rafter bili puta na mreži.
Bice grafiti
08.07.2011., 18:09
Iskreno ovaj podatak me zgrozio. Najmanje izlazaka na Wimbledonu.Prestrašno, otišlo ovo sve u k.... Neka bude barem 3. brza turnira godišnje da gledamo servis voley. Eto mislim da je jucer bilo 10. godina od kada je Goran osvojio. BAš me zanima koliko su on i Rafter bili puta na mreži.
Promotri reterne ivanisevica i raftera koje su gadali jedan drugom i reterne nadala i djokovica pa ce ti bit jasno zasto je tome tako.
Da izlaze vise na mrezu jedino bi se povecala desna statistika u izlascima na mrezu i broj izravnih poena.
Valja malo promislit i sagledat situaciju. Tenis, kao i svaki sport, n-a-p-r-e-d-u-j-e ... neke stvari se ne mogu vise radit u pojedinim sportovima, to treba shvatit.
Cola ... jedno je ulazit lijepo u raspravu (sto je i smisao ovog foruma), drugo je omalovazavat i ismijavat necije misljenje kao i igraca koji je nekom forumasu na neki nacin sportska ikona.
Da, fan sam Federera. Fan sam otkad sam prvi put vidio tu finocu igre koju, budimo iskreni, niko nikad do sad nije pokazo. Volim ga gledat i u situaciji kad ga Nadal busi na zemlji i sam sebi komentirat i divit se Nadalu na zemlji, makar navijam za Feda. Postujem i Nadala i apsolutno nemam nist protiv tog decka, pravi je primjer sportasa na terenu i van njega. Jesam napomenuo da sam fan Feda, a postujem i Nadala? Ja sam samo pasivni teniski promatrac i igracki amater koji voli taj sport pratit i igrat :ne zna:
Svi sad vole Djokovica i pricaju o njemu, dok blate nekakvo kao Fedovo ljigavo ponasanje, a zaboravljaju u kolko je situacija Djokovic bio tipicna balkanska nekorektna seljacina. :confused:
Jel se Ivanisevic mozda ljepse ponaso na terenu i izvan njega od Feda? A svi ga vole.. A Safin? A svi ga volimo..
decent young player
08.07.2011., 18:12
Najveća fora je što Đoković nije kriv zbog toga što mu se sada svi u državi uvlače u d... zbog vanserijskih uspjeha (pretpostavljam da takvi njegovi rezultati neminovno donose opštu nacionalnu histeriju takvog tipa koja se graniči s bolesnim). To mi jedino smeta kod e-novina ako napadaju njega samoga, jer dečko nije to zaslužio. Nije on kriv što su mu se zbog uspjeha zalepile sve moguće institucije na grbaču. Jednostavno, nije ih on zvao. Igra tenis dečko, pobjeđuje...On je kao mali zacrtao sebi cilj i postigao je to. Pri tom, država mu ama baš ništa nije pomogla u razvoju, a sad svi, pa i političari žele da se kite njegovim uspjehom. Sve je isključivo zasluga njegove velike želje i njegovog krvavog rada, kao i njegove obitelji koja mu je svesrdno pomogla.
da, potpis na cijeli post.
što se tiče e-novina, uistinu preko samog đokovića vode borbu sa seljaštvom i bezumljem. međutim, i sam novak zajedno s porodicom im ponekad barem malo daje za pravo a lukoviću te sitnice dobro dođu za dolijevanje ulja na vatru balkanskog ludila.
inače, e-novine su mi posebno drage jer su zadnji mohikanac onoga što smo nekoć zvali - slobodno novinarstvo, ono što je feral bio devedesetih u hrvatskoj, šamar društvenom ukusu.
ne znam kakva je sad medijska situacija u srbiji ali u hrvatskoj gore ne može, kao i puno toga tuđman je potpuno, ali potpuno uništio tu profesiju da se idućih pedeset godina neće oporaviti.
oni dobri novinari se muvaju po bukvalno jadnim tiskovinama/medijima za koricu kruha a u postsocijalističkoj medijskoj zbilji dominiraju društveni komentatori, visokopozicionirane kurve, tobožnji ljevičari (jer u tom smjeru trenutno vjetar puše) koji svoj talenat po točno zadanoj shemi oštre s tričarijama poput socioloških analiza big brothera ili cipelarenja po davno umrlom sanaderu. toliko o hrabrosti, toliko o tome kad slobodno novinarstvo uzleti na krilcima severininih uložaka.
sudeći po facebook lajkovima, dobro im ide ali to je već druga priča...
sve u svemu, dno, bijeda nekoć vrijednog zanata.
zbog tih razloga su mi e-novine drage i potpuno shvaćam tu borbu koju vode preko leđa manje-više nevinog đokovića.
Rogerer
08.07.2011., 18:32
Svi sad vole Djokovica i pricaju o njemu, dok blate nekakvo kao Fedovo ljigavo ponasanje, a zaboravljaju u kolko je situacija Djokovic bio tipicna balkanska nekorektna seljacina. :confused:
kad je bio? :confused:
jedino što bi mu se moglo predbaciti jest predaja mečeva, ali tu ne vidim ništa zbog čega bi ga se nazvalo tipičnom balkanskom seljačinom. možda malo nekorektnim, samo što opet nitko ne može sa sigurnošću reći da li je u tim slučajevima glumio ili zaista nije mogao nastaviti.
inače nole je na terenu izuzetno korektan što se tiče sumnjivih lopti, moj je dojam da su on i nadal po tom pitanju korektniji od federera
herostat
08.07.2011., 19:10
dyp e-novine su ipak samo na internetu, koji se ipak manje nego kod vas koristi,tako da o uticaju ne bi pricao.Ne bi bas tako lako njih izjednacavao sa FT.Mnogo tekstova potpisuju kao e-novine.Vrlo malo fenomena osvetljavaju sa vise farova tako da je to malo komolikovanije.A sto se tice izvrgavanja ruglu ludila u Srbiji toga ovde ima na pretek.Ponovicu jos jednom da Novak ima jos mnogo prostora za napredak.
decent young player
08.07.2011., 20:00
dyp e-novine su ipak samo na internetu, koji se ipak manje nego kod vas koristi,tako da o uticaju ne bi pricao.Ne bi bas tako lako njih izjednacavao sa FT.Mnogo tekstova potpisuju kao e-novine.Vrlo malo fenomena osvetljavaju sa vise farova tako da je to malo komolikovanije.A sto se tice izvrgavanja ruglu ludila u Srbiji toga ovde ima na pretek.Ponovicu jos jednom da Novak ima jos mnogo prostora za napredak.
ti si stavljao linkove od viškovića, hvala na tome, iskreno nisam znao za njega a čovjek baš o tenisu fino piše. :top:
što se tiče e-novina. da, feral je neponovljiv i možda zvuči neuvjerljivo kad e-novine uspoređujem s feralom ali i to što e-novine rade je ipak korak više od ništa a u ovoj našoj i vašoj zajedničkoj kaljuži to ipak nešto znači.
ali, da, neosporno je da je sam utjecaj e-novina tek možda malo viši od minornoga, nažalost.
Promotri reterne ivanisevica i raftera koje su gadali jedan drugom i reterne nadala i djokovica pa ce ti bit jasno zasto je tome tako.
Da izlaze vise na mrezu jedino bi se povecala desna statistika u izlascima na mrezu i broj izravnih poena.
Valja malo promislit i sagledat situaciju. Tenis, kao i svaki sport, n-a-p-r-e-d-u-j-e ... neke stvari se ne mogu vise radit u pojedinim sportovima, to treba shvatit.
Cola ... jedno je ulazit lijepo u raspravu (sto je i smisao ovog foruma), drugo je omalovazavat i ismijavat necije misljenje kao i igraca koji je nekom forumasu na neki nacin sportska ikona.
Da, fan sam Federera. Fan sam otkad sam prvi put vidio tu finocu igre koju, budimo iskreni, niko nikad do sad nije pokazo. Volim ga gledat i u situaciji kad ga Nadal busi na zemlji i sam sebi komentirat i divit se Nadalu na zemlji, makar navijam za Feda. Postujem i Nadala i apsolutno nemam nist protiv tog decka, pravi je primjer sportasa na terenu i van njega. Jesam napomenuo da sam fan Feda, a postujem i Nadala? Ja sam samo pasivni teniski promatrac i igracki amater koji voli taj sport pratit i igrat :ne zna:
Jel se Ivanisevic mozda ljepse ponaso na terenu i izvan njega od Feda? A svi ga vole.. A Safin? A svi ga volimo..
Kad smo kod S&V igre, današnjem tenisu se desilo to da se vratio korijenima, odnosno igri bez korištenja volleya u poenu.
Naime do 1950. nitko nije previše koristio volej u igri i poeni su se kao i danas igrali s osnovne linije.
Onda se pojavio Pancho Gonzales koji je trčao na mrežu nakon prvog i drugog servisa i to s takvim uspjehom da je napravio pravu revoluciju u tenisu i većina igrača je počela primjenjivati taktiku servisa i voleja ili chip 'n' charge.
Generacije su odgajane da igra servisa i voleja donosi najviše uspjeha u tenisu.
To se počelo mjenjati krajem devedesetih godina uvođenjem poly žica koje omogućuju savršenu kontrolu loptice s punim zamahom. Pridonijelo je tome i usporavanje terena jer su se na sceni pojavili vrhunski serviseri koji su tenisku igru doveli do jednodimenzionalnosti, posebno na travi i u dvorani.
Dakle za otprilike 30-40 godina sudeći po povijesti, a ona se uvijek ponavlja, opet ćemo imati vladavinu S&V igrača
Samo se treba strpiti!
stvarno, možeš mi svašta zamjeriti ali da pišem isključivo kao federerov fan ne možeš. znaš li što znači biti fan? nervoza, ljutnja, euforija, livescore komentiranje mečeva, trollanje, ponižavanje ostalih. toga kod mene niti u tragovima nema kad fed igra.
E, to je to. Meni ne smeta da netko pokazuje ljutnju, euforiju i slično. Recimo krox često na takav način komentira meč, pa je opet objektivniji i korektniji od većine drugih komentara na temi. Puno mi je draže i da netko trolla i ljuti se i nervira tijekom meča i sl. nego kad se na jedan drugi način, kao da neće, komentira neke stvari. Konkretno evo onaj post o sirovoj snazi i usporedbi s Federerovom genijalnosti. Dakle, meni osobno je jako, jako zamorno kada svako malo moram ovdje čitati tako neke komentare - od Federerovih navijača gdje se nečiji uspjeh svodi na to. I to po meni također stvara dezinformacije i lažnu sliku o nečijoj kvaliteti. Možemo doći ovdje i komentirati Đokovićevo kretanje i reći da je fantastično, a možemo doći i pričati o sirovoj snazi i pitati se dokad će trajati.
Ono što je meni zamorno jest što je ovo zadnje non-stop. Ima puno Federerovih navijača koji dolaze ovdje i na takav način komentiraju Nadala, Đokovića itd. To mi jednostavno ide na živce jer mislim da su toliko kvalitetni da zaslužuju više. Znači kad Federer igra odličnu defanzivu, onda je to po tim ljudima odlično kretanje, fantastičan footwork i to, a kad to radi Đoković onda je to sirova snaga i razlog zašto pobjeđuju.
I sad ti meni spočitavaš što ja, kao "borac za pravdu" ne reagiram i kada netko kritizira Federera. Ali u tome i jest stvar, ovdje Nadalovi navijači to ne rade.
Što se tebe tiče, već sam ti rekla, fakat nemam ništa protiv tebe, ali ti imaš svoje momente kada na pomalo perfidan način znaš napraviti isto. Ali ovaj put se radi o isključivo mojoj greški, nisam te trebala prozivati. Potpuno bespotrebno.
nisam niti ja izjednačavao tehničko i estetsko pa mi opet spočitavaš isto.
Ja to tebi nisam spočitnula. Neki dan sam raspravljala s nekim drugo o tome i tebe nisam imenovala. Da sam na tebe mislila, jasno bi i rekla, ko što sam napravila u istom postu malo poviše.
ono što ti želim reći, ono što ti i Ono želi reći - zašto te briga?
Pa da me nije briga, ne bih ni čitala forum niti bih se pojavljivala ovdje. Zbog nekog razloga sudjelujem u temi, a valjda jer me sve skupa zanima. Ali postoji granica do koje neke rasprave trebaju ići, stoga Sahta ima pravo. Zato kažem, fakat te neću više prozivati i komentirati tvoje postove. :)
herostat
08.07.2011., 21:09
dyp hvala.postam ponovo istog coveka posto bolje ne mogu da opisem , a u svemu se sa njim slazem. ovo je napisao posle turnira u Madridu.
Yeah, right. I ovo je Toni smislio posle Madrida da Rafa dobije Novaka na sljaci? Da igra sto je moguce dublje i da se balonima vadi kad upadne u problem? :lol: Stare navike tesko umiru ali stare navike ne rade protiv novog Novaka.
Kao sto rekoh posle Madrida, navijacka zaludjivanja o sporoj sljaci su ad acta, sad se ocekuju navijacka zaludjivanja o mecevima u tri dobijena, garnirana sve cescim i slobodnijim aluzijama na doping kao razlog Novakovog neverovatnog fitnesa. Navijacka zaludjivanja su navijacka zaludjivanja ali Rafin stab je trebalo da zna bolje. Da parafraziram jednu staru izjavu iz sveta politike kad su laburisti ojadili Mejdzora - raketa zvana Novak je pogodila Nadalovu tenisku planetu na sljaci i unistila sav zivot na njoj. To je posle Madrida trebalo da bude jasan signal Toniju da je vreme da se nesto menja u Rafinom pristupu protiv Novaka jer stvari stoje jako jednostavno. Novak se nije zanosio trazenjem kontra igre protiv Kralja Sljake, on je jednostavno odlucio da veruje u svoje udarce sa osnovne linije i pokusa da dobije Rafu - Rafinim stilom. Na strasni forhand jos jaci backhand, na strasan backhand jos jaci forhand, na neverovatnu staminu jos neverovatnija stamina, na sampionsko samopouzdanje sampionskijim samopouzdanjem. I sad se Rafa nasao u ozbiljnom problemu, on je taj koji mora da menja igru jer ovom koju sada igra ne moze nista da uradi a to je veliki, veliki problem za svakog vrhunskog igraca jer tranzicija u igri (pitajte Lendla) se tesko uspesno sprovodi u zrelim igrackim godinama.
Ovo sto sada gledamo je ono sto je Bodo video kod Novaka pre cetiri godine kad ga je proglasio za savrsenog igraca. Djokovic je all round igrac kakvog svet jos nije video od Borga. On bukvalno ni u jednom segmentu igre nema tacku koja se moze uspesno eksploatisati ceo mec. Krece se kao zmaj, brani se kao zmaj, iz odbrane prelazi u napad kao zmaj, s obe strane udara kao zmaj, ima savrsen odnos visine i tezine, gibak je u kukovima sto mu omogucava izvanrednu rotaciju na obe strane tela, kad je na vrhu svoje igre i kad mu se sloze kockice, pre svega u glavi, Novak izgleda kao guide for a tennis player. Mane koje jos uvek ima u igri, prosecan volej i nesiguran smec su udarci na koje se ne moze pozivati ceo mec jer, cak i prosecni, ovi udarci imaju visoku realizaciju i pokusaj da se oni eksploatisu je otprilike isto kao pokusaj da se izvrsi samoubistvo tupim nozem. U prevodu, na kraju uspes ali se pre toga toliko izmaltretiras da pozalis sto puta sto ga nisi na vreme naostrio.
Sta je uzrok ovakve Novakove igre ove godine? Opet jednostavno. Imao je neverovatnu srecu da mu se nekoliko stvari zajedno odjednom poslozi. U isto vreme kad je nasao servis, nasao je i lek protiv alergije koji mu je odvezao fizicka ogranicenja, polako je pocinjao da ulazi u fazu medijskog zamracenja koje mu je omogucilo da se na miru, kao jos malo pa veciti underdog u Fedal eri, dogovori sam sa sobom sta hoce od svog tenisa, lagano je sticao samopouzdanje koje je raslo iz turnira u turnir i kako su mu se stvari polako otvarale polako je pocinjao da se gonila ovaj niz pobeda sto mu je opet, dodatno dizalo samopouzdanje. Ako se dobro secam Novak je bio prilicno iznenadjen kvalitetom svoje igre tokom Hopman Kupa otpisujuci to kao drajv posle osvojenog Dejvis Kupa. Ja bih pre rekao da se prekretnica vec dogodila tokom US Opena ali da je promocija odlozena upravo zbog fokusa na taj Dejvis Kup. Za Djokovica koji toliko voli da bude u centru paznje i koji je toliko osvetoljubiv kad je igra u pitanju pobeda protiv Feda u polufinalu US Opena zbog koje je morao svima da se izvinjava bio je neverovatan boost. Taj stav da od njega niko nije bolji sada mu je dao ono sto mu je oduzeo 2008. godine kad je igracki, mentalno i fizicki nespreman naleteo na dva igraca koji su mu pokazali cosak i naucili ga na tezi nacin koja je vrednost skromnosti u sportu.
Dakle, nije se desilo nista sto se zaista nije moglo ocekivati, bar nesto sto nisu ocekivali oni koji su iskljucivo gledali Novakovu igru a ne druge periferne stvari. Ta igra je dosla na svoje delom i zbog toga sto je Fed presao svoj prajm a Rafa se izduvao jedinstvenom proslom godinom kad je neometan cistio sve pred sobom. Naravno, sve je to poprimilo epske dimenzije zbog ovih zilion pobeda u nizu ali sam taj niz je periferan, mogao je bez problema dva ili tri puta do sada da bude prekinut i nista se ne bi promenilo. Sustina je u Novakovoj igri i fokusu na tu igru koji su se sasvim lepo preklopili. I tu igru treba gledati i u njoj uzivati. Masterklas tenisa u njegovom najboljem izdanju. Novak je prosto poceo da uzima ono sto mu po talentu pripada (moram ovde jedan :isuse: za teorije o tome da je Janko bio talentovaniji kao junior), u eri najboljeg tenisa jos od kad su se Borg, Mek, Konors i Lendl dotakli svojim karijerama.
Svaka cast. Gledati ove sampione i naseg igraca medju njima je generacijska privilegija. Tennis is back.
This post has been edited by harper lee: 15 May 2011 - 23:39:08
every bridge is prototype
decent young player
08.07.2011., 22:21
@cola - sve pet.
o ovome da nadalovi navijači to ne rade bi se moglo itekako raspravljati, moje mišljenje je da osim nekoliko pojedinaca upravo to i rade ali sad kad zaključujemo raspravu nećemo o tome.
što se tiče afekt, euforija vs. moj stil postanja - tu više radi o tvojem osobnom shvaćanju i podržavanju nekakvih emocija koje ja bazično ne moram podržavati (što ne znači da mi takve osobine/osobe nisu simpatične, upravo suprotno). dakle, čisto tvoj osobni doživljaj nekakve crte ponašanja vs. moj osobni doživljaj a tu nikad nećemo doći do istine. opet, razumijemo se.
pozdrav.
ursamajor
08.07.2011., 22:58
može se vjerojatno statistika goranovog meča nać negdje na netu al taj trend manje izlazaka na mrežu na wimbledonu je još iz njihovog vremena jer znam da bi sampras npr. početkom devedesetih izlazio na mrežu i više od stotinu puta bilo na wimbledonu, USO ili AO, dok je krajem karijere i dalje na tvrdim slamovima u finalima izlazio 100 puta a na wimbledonu ispod 50.
moguće su stoga goran i rafter imali svaki oko 60-70 jer su igrali manje gamova nego roddick-federer 2009.
roddick i federer su imali priličan broj izlazaka u njihovom maratonu 2009.
roddick 69(42) a federer 59(38) tj. 128 od 436 ukupnih poena u meču al u vremenima servis/volej igre macenroa ili lavera oni bi izašli i 200 puta svaki tj. skoro svaki poen.
http://www.tenniscruz.com/content/view/425/27/
stari drveni reketi omogućavali su dobrim serverima i današnje brzine i preciznost pri servisu ali ni približno današnju kvalitetu reterna i zato nadal kad s druge strane wimbledonske mreže ima igrača sa vrhunskim reternom i backhendom poput đokovića jednostavno "zaboravi" na mrežu.
pojačao je dosta prvi servis i postotak ubačaja prvog u odnosu na prošle mečeve al mu to nije bilo dovoljno.
herostat
08.07.2011., 23:14
http://www.youtube.com/watch?v=w0omiaHtyn4http://www.youtube.com/watch?v=w0omiaHtyn4http://www.youtube.com/watch?v=w0omiaHtyn4
Ima nedelju dana kako je Vimbldon prošao,koliko će se pisati na ovoj temi...predpostavljam do 2012.:D
ursamajor
09.07.2011., 05:15
ivan lendl kaže:
http://img803.imageshack.us/img803/6709/ivanisevic.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/803/ivanisevic.jpg/)
ostalo mi izgleda u podsvjesti ovo za 70 izlazaka :) tj. oko polovice ukupnih poena 140/304, ivanišević realizirao 38 a rafter 49 od svojih 70.
http://www.usatoday.com/sports/tennis/01wim/stories/2001-07-09-game.htm#more
sve se lijepo žutilo a ne zelenilo kao danas, jagode su vjerojatno bile puno bolje a jedino je trava možda ukusnija al to zna samo đoković :)
http://img534.imageshack.us/img534/3176/wim2001.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/534/wim2001.jpg/)
http://img585.imageshack.us/img585/3337/wim12001.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/585/wim12001.jpg/)
sljedeće godine imamo dva wimbledona a kažu da neće bit problema obnovit travnjak za devetnaest dana od kraja slama do olimpijade.
mečeva će na olimpijadi biti manje jer su u ždrijebu 64 atpovca i 64 wtaovke a prvi put od povratka tenisa nastupaju i mješoviti parovi.
http://www.mail.com/int/sports/tennis/534102-wimbledon-readies-2012-olympic-makeover.html
Let's go Roger, let's go !!! uzmi bilo kojeg i možeš u penziju :)
p.s.
pusti naravno laganini đokoviću polufinale pariza nek se ubija sa nadalom ko u madridu a ti lijepo odmah odmoran na travicu.
Hurricane_1
09.07.2011., 10:09
dobre slike ursa:top:
decent young player
09.07.2011., 16:43
http://img803.imageshack.us/img803/6709/ivanisevic.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/803/ivanisevic.jpg/)
ivanišević 16 duplih. gledao sam meč naravno ali definitivno mi nije ostalo da je imao 16 duplih. :eek:
i 19 UE-a više te 7 winnera manje.
i dobit meč, u milimetar je rasporedio greške i duple! :s
Luyindula
09.07.2011., 17:11
ivanišević 16 duplih. gledao sam meč naravno ali definitivno mi nije ostalo da je imao 16 duplih. :eek:
i 19 UE-a više te 7 winnera manje.
i dobit meč, u milimetar je rasporedio greške i duple! :s
Ako se ne varam, samo u zadnjem gemu je imao 3 duple :zubo:
Ove 2 slike finala iz 2001. i 2011. su i zgodna usporedba stila i načina igre u Wimbledonu nekad i sad :)
Zadnjih par sezona dobro je uništen samo segment terena oko osnovne linije, 2001. se solidno nazire kako sam ja to volio zvati "staza slonova" :p koja vodi od mjesta serviranja prema T-liniji.
A da se vide slike iz 90-ih ili 80-ih ta staza slonova bi bila još puno više izražena.
Btw gledam sad ovu snimku Gorana i Raftera i skoro da se ne živciram ništa manje nego prije 10 godina :p :D
herostat
09.07.2011., 17:30
Ja po ovim slikama mogu da primetim da su se igraci komotno setali 2 metra unutra od servis linije sto mozda ima veze sa kratkim loptama. Bas bi voleo da vidi koliko to lopti danas pada tako kratko.
oxydant
09.07.2011., 18:13
Ima nedelju dana kako je Vimbldon prošao,koliko će se pisati na ovoj temi...predpostavljam do 2012.:D
U Hrvatskoj Wimbledon još nije završen! Upravo se igra finale!HRT ga prenosi
a spiker je onaj isti - Dušanović ! Naravno,to je finale od pre 10 godina sa Iva
niševićem...Kao Glorija Swanson u bulevaru sumraka! Ali zato aktuelni tenis
HRT daje na kašičicu...Teško se podnose sopstveni neuspesi i tuđi uspesi...
:rofl::rof
jonsi07
09.07.2011., 18:47
Jebem ti, čak se i kod Wimbledona mora naći netko tko će povlačiti međunacionalne odnose Hrvata i Srba :rolleyes: Bilo je predivno gledati Ivaniševića kako konačno osvaja taj turnir pa makar bilo to i 100. put. isto tako će valjda biti i s Đokovićem na srpskoj televiziji-nema tu ničeg lošeg ni dosadnog, dapače...podsjeća ljude na neke lijepe stvari i pruža im priliku da se odmaknu na par sati od glupih faca iz svijeta politike i estrade koje ni krivi ni dužni moraju gledati svakog dana. Što se tiče ovogodišnjeg Wimbledona, jako mi je drago za Đokovića što je osvojio (kad već moj ljubimac Fed nije)-strašno je jak i uopće nema veze je li to plod snage i izdržljivosti ili čega već...dobivao je Nadal puno važnih mečeva na tu foru pa mu nitko nije to zamjerao. A Đoković, za razliku od njega, ima puno više napadačke inicijative u svojoj igri.
electro cute
09.07.2011., 18:59
evo (emotivno - patetične) kolumne (http://www.monitor.hr/clanci/covjek-koji-je-buljio-u-ekran-srpanjske-suze/156093/) o finalu prije 10 godina. nekidan sam skinuo meč i skoro doživio slom živaca gledajuć zadnji gem. al ono, goran mi je vjerojatno najdraži sportaš ikad, iako nikad nisam toliko volio, a ni razumio tenis.
Morales77
09.07.2011., 19:06
U Hrvatskoj Wimbledon još nije završen! Upravo se igra finale!HRT ga prenosi
a spiker je onaj isti - Dušanović ! Naravno,to je finale od pre 10 godina sa Iva
niševićem...Kao Glorija Swanson u bulevaru sumraka! Ali zato aktuelni tenis
HRT daje na kašičicu...Teško se podnose sopstveni neuspesi i tuđi uspesi...
:rofl::rof
Kaj ti gledaš naše kanale, ako ti smeta?:rolleyes:
oxydant
09.07.2011., 19:20
evo (emotivno - patetične) kolumne (http://www.monitor.hr/clanci/covjek-koji-je-buljio-u-ekran-srpanjske-suze/156093/) o finalu prije 10 godina. nekidan sam skinuo meč i skoro doživio slom živaca gledajuć zadnji gem. al ono, goran mi je vjerojatno najdraži sportaš ikad, iako nikad nisam toliko volio, a ni razumio tenis.
Ma dečki,nisam vam ja nikakav nacionalista! Ali stalno ovde čitam psovke na
račun HRT i izostanka teniskih prenosa. A taj naftalinac Dušanović nervira
i mene ko i Vas.Ja gledam TV kvalitet, svejedno čiji.Navijao sam ja za Ivaniše
vića 2001 itekako! Al tvrdim ,da je ovu reprizu HRT trebao postaviti uoči Wimbledona a ne posle, da bi ponizio aktivne hrvatske igrače...
electro cute
09.07.2011., 20:31
al danas je godišnjica majstore. deset godina. logično je da su na godišnjicu stavili snimku, nema to s đokovićem nikakve veze.
herostat
09.07.2011., 21:18
Gospodo evo vam fenomenalan tekst za desetogodisnjicu.Uzivajte.
http://www.e-novine.com/stav/49026-Smisao-ivota-etiri-lopte.html
uf...procito sam oba teksta, jos se sjecam toga dana, sobe, ja i stari gledali, stari nije vise mogo gledat, pa otiso na poetku petog, dodjem u kuhinju slusa na radiju :D ...roletne lagano spustene, polutama, sparina dojaja, blejim u tv i pijem sok od bazge i znojim se ko oposum dok se pari i me bode deka trosjeda na kojem se mrdam svaki 20 sekundi... zadnja mec lopta,gotovo, mico place ko malo dijete... i sad me prosli jedno 10 puta trnci dok sam ovo cito, jebes nadala, federera, ko nije gledo ivanisevica taj puta nezna sta je propustio...
ursamajor
10.07.2011., 00:42
Ove 2 slike finala iz 2001. i 2011. su i zgodna usporedba stila i načina igre u Wimbledonu nekad i sad :)
Zadnjih par sezona dobro je uništen samo segment terena oko osnovne linije, 2001. se solidno nazire kako sam ja to volio zvati "staza slonova" :p koja vodi od mjesta serviranja prema T-liniji.
A da se vide slike iz 90-ih ili 80-ih ta staza slonova bi bila još puno više izražena.
Btw gledam sad ovu snimku Gorana i Raftera i skoro da se ne živciram ništa manje nego prije 10 godina :p :D
1969 laver(pobjednik 68,69)-newcombe
iza osnovnih se još malo zeleni za razliku od centra terena, dakle potpuna suprotnost đoković-nadal 2011 koji su u nekih 10% ukupnih poena izašli na mrežu dok bi laver i ekipa 10% poena ostajali na osnovnoj tj. 90% izlazili na na mrežu.
http://img37.imageshack.us/img37/3492/unledtv.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/37/unledtv.jpg/)
1970 newcombe(pobjednik 70,71)-rosewall
http://img51.imageshack.us/img51/573/unled1db.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/51/unled1db.jpg/)
u to doba su isli 100% na mrezu.ako si jucer gledo gorana i raftera(po 50.put:D) mogo si vidit da nije bilo ni jedne izmjene sa osnovne crte.apsolutno svaki servis i volej.kako mi to fali:mad:
Vicious
10.07.2011., 12:24
al danas je godišnjica majstore. deset godina. logično je da su na godišnjicu stavili snimku, nema to s đokovićem nikakve veze.
Da, logično je da su stavili snimku, ali meni je jako žao što se HTV nije potrudio da bar ova deseta godišnjica izgleda imalo posebno. Jer ovu snimku smo gledali 100 puta, tako da gledati je danas s povodom ne izgleda nimalo drukčije nego ovih ranijih 99 puta bez njega.
Ono što je najveća šteta je što recimo im nije palo na pamet napraviti neki dokumentarac, znamo o kako se posebnoj priči radi, a kao da bi bilo tako teško napraviti nešto od sat vremena, svu arhivu imaju, dovoljno bi bilo da je netko jednom otputovao na Wimbledon i tamo našao sve potrebne sugovornike na jednom mjestu, ovako je tu uvijek dojam tek odrađivanja neke obaveze.
decent young player
10.07.2011., 15:53
Gospodo evo vam fenomenalan tekst za desetogodisnjicu.Uzivajte.
http://www.e-novine.com/stav/49026-Smisao-ivota-etiri-lopte.html
sjajan članak.
dežulović baš odličan (par faktografskih grešaka ćemo mu oprostiti).
ali, ipak... nije nadmašio one članke o zidaneu 2006. godine, ono su najbolji tekstovi o sportu koje sam pročitao u životu.
ako tko nije pročitao, obavezno to uradite. :)
Zbogom, Zidane: Život ne može pokvariti najljepšu nogometnu bajku (http://www.jutarnji.hr/zbogom--zidane--zivot-ne-moze-pokvariti-najljepsu-nogometnu-bajku/224634/)
Zidane - bajka s produžecima (http://www.jutarnji.hr/zidane---bajka-s-produzecima/226972/)
Zbog Zidanea više ne vjerujem u bajke (http://www.jutarnji.hr/zbog-zidanea-vise-ne-vjerujem-u-bajke/227424/)
:top:
i sam život je emotivno-patetičan. :)
odlično opisana unutarnja previranja i osjećaji koje smo svi mi osjećali za vrijeme tog meča.
u to doba su isli 100% na mrezu.ako si jucer gledo gorana i raftera(po 50.put:D) mogo si vidit da nije bilo ni jedne izmjene sa osnovne crte.apsolutno svaki servis i volej.kako mi to fali:mad:
meni ne fali...bilo bi bolje kada bi se danas moglo više izlaziti na mrežu, ali, s druge strane, ni stalno forsiranje voleja mi nije previše napeto za gledati... ipak volim i kvalitetno nabijanje s osnovne :D
herostat
10.07.2011., 17:43
DYP majstor je Dezulovic kada spaja coveka(sa veliko CH) i njegovu sportsku biografiju kao i da zaledi trenutak u vremenu i da nam ga isporuci.Evo jos jedne minijature http://www.e-novine.com/stav/48499-Jedan-gol-ivotu-Josipa-Katalinskog.html
sjajan članak.
dežulović baš odličan (par faktografskih grešaka ćemo mu oprostiti).
ali, ipak... nije nadmašio one članke o zidaneu 2006. godine, ono su najbolji tekstovi o sportu koje sam pročitao u životu.
ako tko nije pročitao, obavezno to uradite. :)
Zbogom, Zidane: Život ne može pokvariti najljepšu nogometnu bajku (http://www.jutarnji.hr/zbogom--zidane--zivot-ne-moze-pokvariti-najljepsu-nogometnu-bajku/224634/)
Zidane - bajka s produžecima (http://www.jutarnji.hr/zidane---bajka-s-produzecima/226972/)
Zbog Zidanea više ne vjerujem u bajke (http://www.jutarnji.hr/zbog-zidanea-vise-ne-vjerujem-u-bajke/227424/)
:top:
i sam život je emotivno-patetičan. :)
odlično opisana unutarnja previranja i osjećaji koje smo svi mi osjećali za vrijeme tog meča.
odlični tekstovi, mada je za ovaj boldani pogriješio u zaključku... još nitko nije skinuo Zidanea pa ni Ronaldinho... Zidane mu je vratio u 34. u četvrtfinalu. :mig:
Što se tiče teksta o Goranu, sve super osim jebene politike bez koje očito ne može proći ni tekst o jednom od najvažnijih sportskih događaja u našoj povijesti... kao da je čekao da nakon par odličnih odlomaka zasere to u svom stilu, zato mi se :rigo: od tih polivalentnih novinara.
Allen-Iverson
11.07.2011., 14:41
koliko god je to očito (pošto lik ima nevjerovatnu sezonu), toliko se zapravo njega ne smatra favoritom. evo, ja ću reći da mislim kako on osvaja, a posebno jedva čekam meč sa federerom. polufinale RGa je više odlučio pritisak i ukočeni đoković nego federer, iako federeru svaka čast na odigranom meču. tog pritiska sad ne bi trebalo bit
:kava:
ključaj topič
ivan lendl
11.07.2011., 16:20
1969 laver(pobjednik 68,69)-newcombe
iza osnovnih se još malo zeleni za razliku od centra terena, dakle potpuna suprotnost đoković-nadal 2011 koji su u nekih 10% ukupnih poena izašli na mrežu dok bi laver i ekipa 10% poena ostajali na osnovnoj tj. 90% izlazili na na mrežu.
http://img37.imageshack.us/img37/3492/unledtv.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/37/unledtv.jpg/)
1970 newcombe(pobjednik 70,71)-rosewall
http://img51.imageshack.us/img51/573/unled1db.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/51/unled1db.jpg/)
samo sam ovo htio dodat još.Svi pričaju o tome da se tenis promijenio bla bla pa se zato ne može više izlazit na mrežu. Ne mislim da je bilo previše zabavno kad je bilo po 30 aseva sa svake strane i malo izmjena u meču. Ali kad nešto totalno izumre onda mi ni to voiše ne paše.Nemam problema s tim da gledamo lupanje sa osnovne linije cijeli meč,ali upravo sam prije par dana napisao da su ljudi gladni S&V igre barem na Wimbledonu. Gdje češ ga brate drugdje igrat. Znači brža trava,brže loptice i idemo. 5 turnire godišnje nek budu brza i to je to. Jednostavno je dosadno kako svi isto sad igraju o tome govorim.
decent young player
11.07.2011., 17:37
odlični tekstovi, mada je za ovaj boldani pogriješio u zaključku... još nitko nije skinuo Zidanea pa ni Ronaldinho... Zidane mu je vratio u 34. u četvrtfinalu. :mig:
je, zato i kaže u ovom drugom članku: "Tada, međutim, nisam mogao znati da onaj smiješak na kraju utakmice s Barcelonom, one koja je označila simbolički kraj Zidaneove vladavine, znači nešto posve drugo: on je spremao osvetu. "
i onda decu, puyolu i ronaldinhu: "to ti je za onih 3:0."
:)
Što se tiče teksta o Goranu, sve super osim jebene politike bez koje očito ne može proći ni tekst o jednom od najvažnijih sportskih događaja u našoj povijesti... kao da je čekao da nakon par odličnih odlomaka zasere to u svom stilu, zato mi se :rigo: od tih polivalentnih novinara.
mora on o politici i pitanju nacionalnoga, to mu je u krvi valjda što je i logično kad mu u rodnom splitu jebu majku srpsku (potpuno nebitno što nije srbin) zbog hrabrih tekstova (lora, pakračka poljana) koje će tek za 15 godina, 15 godina stavljanja glave u pijesak, pravosuđe dokazati istinitim.
jbg, opet kontam i poštujem zašto ta politika u tekstovima nekome smeta.
DYP majstor je Dezulovic kada spaja coveka(sa veliko CH) i njegovu sportsku biografiju kao i da zaledi trenutak u vremenu i da nam ga isporuci.Evo jos jedne minijature http://www.e-novine.com/stav/48499-Jedan-gol-ivotu-Josipa-Katalinskog.html
mislio sam da je članak o cannavaru koji mi se nije svidio ali kad sam vidio da je o katalinskom i cijeloj jednoj generaciji jugoslavenskog nogometa baš sam se oduševio. super članak. zapravo, ovo je donekle analiza jednog cijelog vremena.
herostat
11.07.2011., 22:07
DYP ako ti nije tesko stavi link na kolumnu o Kanavaru. Izvinjavam se na oftopiku
decent young player
12.07.2011., 08:00
Cannavaro - zasluženo priznanje radničkoj klasi nogometa (http://www.jutarnji.hr/cannavaro---zasluzeno-priznanje-radnickoj-klasi-nogometa/168020/)
ne znam zašto je tekst ovako čudno komprimiran. :confused:
vjerujem da ćeš se snaći.
rekao sam da mi se članak nije svidio na prvu (unatoč tome što sam zaljubljenik u talijansku reprezentaciju i talijanski nogomet općenito) ali sad ovaj tekst vidim dosta drugačije.
prošlo je nepunih pet godina od prvog čitanja, ne bih rekao da mi se ukus promijenio, valjda taj dan nisam bio raspoložen a nisam mu pružio drugu šansu.
sve u svemu, odličan hommage nogometnim šljakerima, nogometnoj 'trećoj smeni' (da i ja citiram balaševića).
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.