PDA

View Full Version : Acer Aspire 7750ZG - problem s drajverima


fooZy
17.06.2011., 19:36
ovako, prije par dana sam kupio laptop Acer Aspire 7750ZG Intel i3 core B940 (2.01 GHz) s grafičkom AMD Radeon HD 6650M 1GB RAM i 4GB DDR3 RAM.
Instalirao sam win7 posto sam u uputama procito da je najbolje instalirati win 7 na taj laptop...uglavnom sve sljaka kak treba osim graficke...naime problem je u tome sto mi svugdje pise da je u laptopu vec navedena graficka cak i na naljepnici na laptopu tamo gdje se drze ruke, ali mi u device manageru stoji Intel HD Graphics Family i ispod toga sa onim usklicnikom Standard VGA Driver nesto...probo sam sve moguce od deinstalacije tih intel hd drivera, skidanja najnovijih drivera za amd radeon 6650m, ali nista ne radi nego uvijek stoji ta intel hd graphic u device manageru.
Znaci deinstaliram intel hd, skinem drivere za tu radeonku instaliram i resetiram...dogodi se to da su navodno driveri instalirani a catalyst control centra nigdje. pogledam u device manager stoji standard vga driver...pokusam update drivers i opet mi nadje i skine drivere za intel hd graphics family...
poludio sam skroz s tim i neznam vise sta da napravim...
pls ako netko zna sta i kako da to rjesim, ako je netko imao slican slucaj, pls pomozite jer mi je mozak ispario s tim a tlak je u tih par dana narasto na 1000

Fosna
17.06.2011., 21:12
Drivere skidaš sa Acerovog weba -> http://www.acer.hr/ac/hr/HR/content/drivers

Nađeš svoj model laptopa i skineš sve drivere...inače taj model ima i AMD i Intel verziju grafike, oba drivera imaš na stranici za download, ti si očito uzeo model sa Intelovom grafikom.

fooZy
17.06.2011., 21:18
skido sam sve s njihove stranice i bas je u tome stos sto sam gledo da skinem drivere za amd a ne za intel...medjutim ne radi, pokuso sam i s drugih stranica na kojima su driveri bas za taj laptop i skino opet samo za amd, izbriso stare instaliro nove i opet ista stvar

Tigrov friend
17.06.2011., 21:53
pogledaj sa everest-om koju grafičku imaš, ako imaš intelovu nemreš instalirati za amd

fooZy
17.06.2011., 23:36
everest kaze da je intel grafa, ali zar to ne ovisi o tome sta imas instalirano pa ti on po tome prepozna....i u biti zasto bi mi svugdje bilo naznaceno da je radeonka integrirana i na naljepnici na laptopu cak, ako nemogu instalirat drivere??

Cilim
18.06.2011., 08:34
Ocito je kriva naljepnica na laptopu, ako si trazio sa AMD-ovom grafikom a dobio Intelovu, vrati tamo gdje si kupio neka ti zamjene laptop. :(

fooZy
18.06.2011., 09:04
neznam stvarno jer mi u BIOS-u pise VGA Bios Intel v2098 a ispod toga VGA Bios (PEG) ATI Whistler PRO verzija ta i ta a kolko sam cito na netu Whistler PRO je naziv cipa za tu AMD Radeon HD 6650M koju bi ja trebo imat u laptopu...tak da pretpostavljam da bi trebo imat tu radeonku integriranu...zna netko u cem je problem mozda??

Cilim
18.06.2011., 09:11
Nazovi tamo gdje si kupio pa iznesi problem, subota je sigurno rade do 14.00 sati. :)

Fosna
18.06.2011., 10:06
neznam stvarno jer mi u BIOS-u pise VGA Bios Intel v2098 a ispod toga VGA Bios (PEG) ATI Whistler PRO verzija ta i ta a kolko sam cito na netu Whistler PRO je naziv cipa za tu AMD Radeon HD 6650M koju bi ja trebo imat u laptopu...tak da pretpostavljam da bi trebo imat tu radeonku integriranu...zna netko u cem je problem mozda??
Probaj instalirati Intelov driver za grafiku, ak se instalira bez problema onda imaš Intelovu grafiku nutra, a ne Radeonku.

fooZy
18.06.2011., 12:22
evo skino intelov driver za graficku sa acerove stranice i pokrenem setup i izbaci error: This computer does not meet the minimum requirements for installing the software. xDD
al glavno da mi windows update nadje na netu Intel Corporation - Display - Mobile Intel(R) HD Graphics neki driver od 40 MB, koji sam dakle imo instaliran cijelo vrijeme posto sam kako sam vec reko pokuso instalirat ovaj od radeonke al nije islo pa sam u device manageru napravio update driver i onda mi je skinulo i instaliralo isti taj koji mi sad nudi za instalaciju windows update

Tigrov friend
18.06.2011., 12:39
Pa odnesi lap gdje si ga kupio i objasni im to, i to, rekao ti je Cilim, kupio si lap zbog radeonke a ne zbog intelove, sad je subota poslijepodne, vjerovatno kasno, odnesi ga u ponedjeljak, ovako tu možemo piliti mjesec dana, jer nemamo taj lap ispred sebe :top:

fooZy
22.06.2011., 13:15
evo ekipa zahvaljujem se na savjetima i javljam da je sve rijeseno...odnio sam laptop u ducan di sam ga kupio i lik mi je sredio na licu mjesta sve, ispo sam ja glup jako jer nisam pokuso sve drivere instalirat koje sam dobio na driver dvdu nego samo one gdje je pisalo whistler pro, a na kraju je ispalo da sam trebo instalirat neke seymore...uglavnom sad sve radi sve stima...pozz

Cilim
22.06.2011., 13:28
E ok, i na kraju koju grafu imas u lapu. :)

Tigrov friend
22.06.2011., 13:38
Intel 6650M :)

šala, a valjda ima radeonku ako sve štima :top:

fooZy
23.06.2011., 11:30
obadvije imam, intel hd i amd radeon 6650m xD

skeyo
23.06.2011., 11:40
zao mi je sto se nisam ukljucio ranije u temu, imam acer 8935g, taj sistem sa 2 grafe su poceli prakticirati prije 2-3 godine, jedna je high preformance (ati ili nvidia) druga je power saver(intel), trebao bi nakon instalacije pravih drivera sa acerovog site-a da ima automatsko prebacivanje na vadjenje adaptera, ili imas dugme na laptopu.

fooZy
23.06.2011., 23:17
da, jedna je za power saving, dakle intel, a amd-ova je za performance, al ne kuzim bas ovaj dio za automatsko prebacivanje na vadjenje adaptera :confused: ...gumb na laptopu za tak nest nemam

skeyo
24.06.2011., 10:47
da, jedna je za power saving, dakle intel, a amd-ova je za performance, al ne kuzim bas ovaj dio za automatsko prebacivanje na vadjenje adaptera :confused: ...gumb na laptopu za tak nest nemam


Evo originalnih drivera, imas u aplikacijama epower management, instaliraj ukoliko zelis da ti baterija duze traje, i da automatski prebacuje! (http://support.acer.com/us/en/product/default.aspx?tab=1&modelId=3684)

fooZy
24.06.2011., 18:36
zahvaljujem! bas cu probat to da vidim kak funkcionira ;)

daniyel
08.09.2012., 11:39
Ja sam imao isti problem kao i fooZy, zanima me kako znam koja grafička mi je trenutno aktivna, može li se to igdje vidjet.

daniyel
10.09.2012., 11:12
Anyone HELP! Nije mi jasno kako rade ti laptopi sa svije grafičke kartice, čini mi se da mi igre svaki put potežu grafiku sa one lošije. Može li se negdje u biosu ili u windowsima prebacit koju karticu će aplikacije koristit?