View Full Version : Thread za psihologe i studente psihologije
Sanja :o)
15.09.2004., 22:04
Dakle, psiholozi, gdje ste odradivali praksu? Kakva su vam iskustva u vezi tog mjesta?
Gdje je dobro odradivati praksu s obzirom da me zanima podrucje psihologije rada? Pod 'dobro' misim na to da stvarno vidim sto psiholozi rade u odredenoj organizaciji, ne da kuham kavu, upisujem podatke isl.
DreamGirl
16.09.2004., 11:42
:five: i mene zanima to podrucje..pa sam zicala okolo..
doslovno
ono doznas iz od nekud da neka firma ima HR i onda odes do psihologa i kazes sto te muci i pitas bi im mogla smetati na tjedan dva, a za uzvrat nudis usluge upisivanja ogromnih kolicina jedinica i nula, a nekad dvojki i trojki.
Ja sam osobno radila sa Kalibrom. To je "rent - a - psiholog" firmica na koju sam slucajno naletila i onda su me malo vodali po testiranjima i razgovorima za posao. Jer ih druge firme jedino za to i uzimaju.
Sad trenutno planiram otici i pokusati iskopati neki pravi HR odjel u nekoj vecoj firmi. I to da se psiholozi uistinu i bave svojim poslom ...znaci ne puko zapošljavanje i otpuštanje radnika..
e da i jos sam radila sa Bistrićem unutar radionica za nadarenu djecu.
prof. ( :misli: ili kak god da ju oslovim) Jasnom Lay je to vodila i dosta sam tam mogla nauciti.
Jedino kaj ces morati ponuditi nekaj zauzvrat...a to najcesce znaci upisivanje podataka...
Sanja :o)
17.09.2004., 14:40
Malo sam se raspitivala. Na popisu firmi koje se nude kao mogucnost ima i Pliva. Malo sam pricala s ljudima i dobila sam dojam da je tamo stvarno odlicno ici na praksu. Tak da cu uzeti telefon u ruke i nazivati malo. Probaj i ti! :mig:
ima li ovdje mozda netko tko prakticira psihologiju ili studira?
molim ozbiljne odgovore,
hvala
DarthFlake
23.09.2004., 23:18
ima
a zakaj :confused:
:zubo:
nista posebno darthflake, cisto nekad da razmjenimo iskustva i mozda naucimo jedni od drugih ;) shodno osobnim situacijama...
ja sam student jos uvijek a i radim kao counsellor ...
a i zanima me kako to u ostalim drzavama izgleda, koje su razlike i tak to
DarthFlake
23.09.2004., 23:45
ja bi tak htjela da se dogodi forum na HPK ili HPD stranicama..
tam bi psiholozi mogli tak lijepo se svadjati oko toga zasto je psih u hrv. sjebana ili zasto nije i zasto nitko nis ne radi ..ili tko sto radi..
ovak ovdje..bed mi je iznositi prljavo rublje struke u "javnost"..
ja studentica (apsolventica)..i radim niš..ali htjela bih raditi..uskoro..i to nekaj psiholosko..
sta je to hpk i hpd?
prljavo rublje struke mislis konkretno u hr ili opcenito za psihologiju?
btw, da li vi sami placate obaveznu praksu poslije 4-te?
DarthFlake
23.09.2004., 23:58
Hrvatsko psiholosko drustvo i Hrvatska psiholoska komora
a prljavo rublje bilo konkretno u hr ili opcenito..
al posto planiram raditi u hrv a ovdje je psihologija potpuno neafirmirana djelatnost..mislim da ima puno skeptika koji sam traze nekaj da upru prstom i kazu - aha znao/-la sam ja da to nis ne valja..:rolleyes:
a i ne samo "prljavo rublje" nego cisto neke nase "psihologijske spike
al kajjaznam..
praksa..ja studiram na Hrvatskim studijima psihologiju i kod nas je praksa organizirana po pojedinom kolegiju prek svih godina..
naravno ako je praksa porebna tj. ako to prof smatra porebnim.. (uglavnom smatraju)
tako da nemamo neke generalne/obavezne prakse.
tak da se nis ne placa.
jedino kaj nas prof. poticu da si sami pronadjemo praksu i ukljucuju nas u svoje projekte pa ne rijetko mi od prakse zaradjujemo..a ne da nekome mi placamo.
aha kod nas je APS :)
ono u vezi pricanja, znam na sto mislis...ali, ja bas ne znam ni jedan drugi forum (osim uni) gdje bi mogla pricat o tome ...
kod nas je obavezno ono 2400sati, znaci dvije godine, i to ne samo da nisi placen nego placas oko 7000 godisnje da im radis besplatno
dobro ima i opcija da na uniju radis phd, ali ja sumnjam da cu ja imat vise snage za to...
inace nasa godina je negdje oko $12000
mislim ne pisem to iz ne znam kakvog razloga, nego cisto da se pozalim :(
znam da je kod vas jos uvijek besplatno
dobro, nije sve u novcu
DarthFlake
24.09.2004., 08:10
naša godina...ako ne upadnes uz pomoc ministarstva ( poput mene :o )
je 5000 kn ..odnosno apsolventska 2500 ..preracunato u $ oko 1200 AUD :D
znaci nije tak lose u Hrvatskoj..ha?! :zubo:
ma i kod nas to dolazi kao - bilo proslo..
kak se osnovala ta psiholoska komora...i kao psiholozi vjezbenici imaju nekih godinu dana (ne sjecam se tocno) da rade negdje da bi mogli pristupiti tim drzavnim ispitima..bla bla bla...
i tak nama prof. ( inace jedna uvaaaazena psihologica u hrv. ) izvali..
ja cu vam potpisati vjezbenicki staz u zamjenu za 20 000 kn jer toliko ona ima troska ako uzme nekog vjezbenika ..
naravno tih 20 000 ide u dobrotvorne svrhe..da ne bi pomislili.. :tuctuc: - i kod nas se placa :D :D
btw inace prof je bila tak super..dosli mi jadni mali zbunjeni na njezino predavanje.. onak pogubili se dok nasli to mjesto, kisa pada, mi promrzli..
a ona - curke kaj cete kavu, nescaffe, imamo i krafni..dajte uzmite..
onak osjecala sam se u tom trenutku kak u onoj ivica i marica sceni..kucica od cokolade...a unutra vjestica.
nekak je zena pre dobra da bi bila istinita...:misli:
ja cu vam potpisati vjezbenicki staz u zamjenu za 20 000 kn jer toliko ona ima troska ako uzme nekog vjezbenika ..
:eek:
bolje da sutim na sto mi to lici :no:
inace nasa godina je negdje oko $12000
australskih dolara?
Gospon Pes
24.09.2004., 11:19
judita kaže:
:eek:
bolje da sutim na sto mi to lici :no:
Na savjesnog lijecnika. :D
Kakvih je puna Hrvatska, nije psihologija iznimka.
Ali cudi me da studenti (ako!) ponudu prihvate...
Sto oni kazu? Radije plate i mirni su ili ipak radije odprakticiraju svoje? Ovo drugo im je daleko vise u interesu, a takodjer i u interesu njihovih buducih pacijenata.
DarthFlake
24.09.2004., 12:34
Gospon Pes kaže:
Na savjesnog lijecnika. :D
Kakvih je puna Hrvatska, nije psihologija iznimka.
Ali cudi me da studenti (ako!) ponudu prihvate...
Sto oni kazu? Radije plate i mirni su ili ipak radije odprakticiraju svoje? Ovo drugo im je daleko vise u interesu, a takodjer i u interesu njihovih buducih pacijenata.
malkoc ste me krivo shvatili..
ne da ona nama za 20 000 sam to potpise i da smo onda mirni..
to je samo za upad..to je cijena da mozes tamo raditi opce..i prakticirati svoje..
druga verzija je da se nadas da ces upasti u igru kad netko od njih tamo odustane i ode negdje drugdje raditi.
nisam upoznata s cijenom ili da je uopce ima, da sve to prodje bez rada..mislim da je ipak malo savjesnija od toga..
Gospon Pes
24.09.2004., 12:39
Sorry. Meni je fakat izgledalo kako sam shvatila... :D
Ali ni ovo mi nije jasno. Napisala si da NJU toliko kosta ako uzme vjezbenika.
Na koju foru i zasto? :misli:
Daj malo objasni, meni tu nema nikakve logike.
Ili je rijec o tome da se "upad" placa generalno, ali inace ne njoj, pa ako platis gdje treba, "nju toliko kosta" jer nije njoj u dzep islo? A moze ti i ona srediti upad bez da platis (tj. ako njoj platis)... :misli:
DarthFlake
24.09.2004., 13:01
Gospon Pes kaže:
Sorry. Meni je fakat izgledalo kako sam shvatila... :D
Ali ni ovo mi nije jasno. Napisala si da NJU toliko kosta ako uzme vjezbenika.
Na koju foru i zasto? :misli:
Daj malo objasni, meni tu nema nikakve logike.
e to ni ja ne kuzim bas..
ali to ti dodje na ono kao kad uzmes zaposlenika nekog i placas za njega sve doprinose i sve..
e isto tako za vjezbenika se navodno mora davati nekakvo nesto..
(uglavnom drzavi/komori/pitajbogakome)
e sad kad bi ona uzela nas 10 ona bi morala iz proracuna njihovog tamo tj. od "svoje" love davati to nesto nekome...
a kak i nemaju bas nesto puno novaca vec ovise o dobrocinstvu drzavnog proracuna (koji naravno je vrlo darezljiv kad su psiholoski odjeli u pitanju :rolleyes: )
onda mi iskesiramo to nesto..upadnemo tamo mozemo odraditi svoj vjezbenicki staz, budjet ostaje na pozitivnoj nuli, a mi dobijeno svoje.
polozimo drzavni ispit i mozemo biti pravi velik i psiholozi koji obavljaju samostalnu djelatnost. ( inace bz cega nemres dobiti posao psihologa)
inace ona moze u skladu s nofcima koje ima daje drzava platiti za jednog, dva studenta..
a ovako nas moze tamo 20 odraditi svoj vjezbenicki staz.
posla ima u svakom slucaju.
A moze ti i ona srediti upad bez da platis (tj. ako njoj platis)... :misli:
pa ne znam..nisam pitala..nikad nisam trgovala ispitima ili takvim necim ili podmicivala profesore..ne znam kak se to radi niti da bi to
opce i proslo..
a nekak mi andjeo na desnom ramenu kaze da kao psiholog koji cu jednog dana raditi s ljudima imam neku obavezu, cisto moralnu da naucim sve sto bolje da bi sto bolje mogla pomoci jednog dana ljudima :ziba:
rekoh "nju to kosta" zato kaj je ona tam glavna pa valjda ona odredjuje gdje ce novci ici..a osim toga ona se je tako izrazila..
citiram "mene to kosta.." :zubo:
australskih dolara? da
Smiješno mi je kako si potavila pitanje, jel ima psihologa - ozbiljno odgovorite
ma dosta mi je vise kruzenja okolo i pogadjanja, mozak mi slabije radi kad provedem cetiri dana u laboratoriju:visi:
zato volim konkretna pitanja i odgovore, sorry
molim vas nemojte dartflake dovodit tu u nekakvu nezgodnu situation
Dovoljan2
01.10.2004., 20:57
I ja sam student psihologije i tek sam se logirao. Zapravo ovo je moj prvi post ikad. No ak vas nešto zanima radije pitajte nekog drugog jer ja sam DOVOLJAN2
P.S.
pozdrav flake
Elenoar
16.02.2006., 16:57
Zamolila bi Vas koji studirate psihologiju u Hr da mi kazete kako je studij organiziran, npr. koji smijerovi postoje, kada ih birate, kakve su specijalizacije, koliko imate prakse.... ovako generalne informacije..
Ja studiram u Italiji, a jako sam slabo informirana o sistemu kod nas zadnjih par godina.. Da li je doslo do nekih pozitivnih promjena, sve u svemu... da li ste zadovoljni?
p.s. Psihologija je kod nas jos uvijek pod Filozofskim fakultetom?
Hvala, pozdrav! :)
majmun81
17.02.2006., 17:46
- poslijediplomski u Zg (http://psihologija.ffzg.hr/pd-program1996)
- info o ostalim studijima pronađi preko psiho linkova (http://free-zd.t-com.hr/psih/index.html)
Prošle godine je uveden Bolonjski sistem 3+2..
"..bit će bolje netko viče, na papiru mrtvo slovo,
na istoku stare priče, na zapadu ništa novo.."
Elenoar
18.02.2006., 18:10
Hvala Ti! Ja sam iskreno htjela malo cavrljati sa buducim kolegama, ali ok je i ovo. ;)
DarthFlake
18.02.2006., 20:44
ajd.cavrljaj..
da ustvari prema bolonji nemam pojam kak ce to sad izgledati..
do sada nije bilo usmjeravanja. tj zavrsio si studij psih. postao dipl psiholog ili prof. psihologije
i dec it.
Ima i na FF zagreb, zadar, osijek, rijeka ima i na HS u zg psihologije.
praksa je rasporedjena po svakom kolegiju posebno. tj ak ucis npr. razvojne teskoce djece i mladezi onda imas "nekakvu" praksu ili za vrijeme predavanja ili nekaj posebno po nekoliko dana.
i onda isto tako i klinicka i tak za svaki prakticniji kolegij na faksu.
Elenoar
18.02.2006., 21:11
do sada nije bilo usmjeravanja. tj zavrsio si studij psih. postao dipl psiholog ili prof. psihologije
E, to me zanimalo.. Ako svi uce jedno te isto, kako je kasnije osoba kompetentna npr. i za rad sa djecom i za human resourses, sto su dvije totalno razlicite stvari?
majmun81
19.02.2006., 00:36
E, to me zanimalo.. Ako svi uce jedno te isto, kako je kasnije osoba kompetentna npr. i za rad sa djecom i za human resourses, sto su dvije totalno razlicite stvari?
Kompetencija se većim dijelom stječe nakon faxa, dodatnim edukacijama koje se plaćaju, ili jednostavno iskustvom na nekom poslu. Na faxu samo dobijemo osnovne informacije, minimum kompetencije za sve.
Kako je u Italiji?
Elenoar
19.02.2006., 01:17
Kompetencija se većim dijelom stječe nakon faxa, dodatnim edukacijama koje se plaćaju, ili jednostavno iskustvom na nekom poslu. Na faxu samo dobijemo osnovne informacije, minimum kompetencije za sve.
Pa dobro.. tako je uglavnom sa svim faxevima na zalost. Nije to nista zabrinjavajuce, iako ponekad zna biti malo frustrirajuce.. :tuzni:
Ovdje je ovako.. Fax traje 3 godine, ima 4 smjera. 1. psicologia dello sviluppo, 2. psicobiologia e psicologia cognitiva, 3. psicologia del lavoro, 4. psicologia della personalita'. Razumijes, jelda? Ne znam kakvi su tocno nazivi na hrv. pa da ne napisem krivo..
Uglavnom, onda nakon prve godine jos imas par razlicitih kurikuluma na svakom smjeru od kojih odaberes jedan, ali tu su razlike samo u par predmeta, nista vise.
Kasnije specijalizacija ako zelis, opet posebna za svaki smjer, jedna ili vise njih ovisi kako koje godine budu "otvorene". Traje 2 godine.
Poslje toga imas jos mogucnosti za napredovat, naravno, ali ovo bi bilo ono osnovno.. ;)
DarthFlake
19.02.2006., 07:34
pa da to se sad otprilike svodi na nas bolonjiski pšrincip..koje je ove godine uveden i nitko bas ne zna previse o tome..
a i kao sto je majmun rekao..
specijalizirao si se prema vlasitim interesima..
ak me nije zanimao rad kao npr. klinicki psih. nisam na to previse obracala paznju..al ak je recimo rad sa djecom mi fora..onda sam trazila dodatnu praksu upravo u tom podrucju...
moje iskustvo ej da se sa kolegama dipl. psiholozima sve moze dogovoriti i vecina njih ce te primiti na praksu ili nekakvi volontiranje ako te zanima to podrucje..
eto tak smo se specijalizirali.
Iraclis
19.02.2006., 12:09
evo ja sam ti ove godine upisao i idem po bolonji no svaki ti fax piči svoj pravac.Evo u zadru ti imaju 3 kolokvija nemas popravnih i moras zadovoljiti odredeni postotak usto nemas uvida u kolokvije i padnes li kolokvij ne mozes na ispit .U zg je druga stvar oni imaju popravne padnu li na jednom kolokviju mogu izici na ispit i imaju uvida u kolokvije za rijeku ti i ne znam , a u osijeku ti je isti sistem ko u zg. Naravno uz to ti se nadovezuje da , ako kojim slucajem padnes ispit koji ti je i u drugom semestru padas semestar odnosno godinu jer tek mozes polagati taj ispit u 9 mjesecu
Iraclis
19.02.2006., 12:14
zadarski fax ti je bio u jutarnjem zbog jednog prof. koji maltretira studente necu ga javno spominjati jer nije vrijedan toga
Elenoar
19.02.2006., 13:32
evo ja sam ti ove godine upisao i idem po bolonji no svaki ti fax piči svoj pravac.Evo u zadru ti imaju 3 kolokvija nemas popravnih i moras zadovoljiti odredeni postotak usto nemas uvida u kolokvije i padnes li kolokvij ne mozes na ispit .U zg je druga stvar oni imaju popravne padnu li na jednom kolokviju mogu izici na ispit i imaju uvida u kolokvije za rijeku ti i ne znam , a u osijeku ti je isti sistem ko u zg. Naravno uz to ti se nadovezuje da , ako kojim slucajem padnes ispit koji ti je i u drugom semestru padas semestar odnosno godinu jer tek mozes polagati taj ispit u 9 mjesecu
Mi ne mozemo pasti godinu. Dajes ispite kako zelis, kada zelis. Imas neke koji su preduvjet drugima, ali jako ih je malo. Kad odslusas prvu godinu, krenes pratit drugu, a mozes polagat ispite sa prve i druge. Tako mozes i biti na kraju trece, a polagat ispit sa prve godine.
Kolokvije smo imali na prvoj godini, sada ih skoro niko vise ne daje na zalost. Ispita je jako puno, program je puno tezi nego po starom sistemu i imas samo 3 ispitna roka.. u drugom, sestom i devetom. Tu i tamo neko stavi koji vanredni rok, ali rijetko...
Imam vise ispita u moje 3 godine nego ovi sta su imali u 5. Dobro, ja sam uzela najtezi smjer, psicobiologiu, odn. klinicku psih., dok kazu svi da su drugi smjerovi dosta laksi.. Svejedno, sistem 3+2 je samo zakomplicirao stvari. Za one koji se zele zaustaviti poslje trece godine je ok, dok onima koji zele nastavit puno otezava i oduzima puno vremena. Vec samim time sto moras diplomirat 2 puta u tih 5 godina, ne jednom.
misery-
19.02.2006., 14:27
evo, po Bolonji na Hrvatskim studijima u prvom semestru studiramo sve osim psihologije :zubo:. u drugom će bit malo više :zubo:
nema uvjeta za upis semestra, samo godine - a uvjet je određeni broj bodova (50 ECTS od 60 potrebnih) i određeni kolegiji.
zar stvarno samo HS ima famozne temeljne zajedničke predmete? legende :cerek:
o specijalizaciji nemamo još pojma, nemaju valjda ni oni.
odmah da pitam Darth, kakva je Pozitivna psihologija kod Miljković&Rijavec? il te žene općenito? uzela bih kolegij čisto zbog psihičkog zdravlja, a i nekako mi se čini da je lako. čitala njihove knjige u osnovnjaku :D
hoćemo se ovdje družit, ha? :)
DarthFlake
19.02.2006., 17:42
luda..a kajaznam...misljenja oko Miljkovicke su strasno podjeljena..
nekima je ok ,nekima je ocajna..a nekima super..
meni osobno je bila ok..zena se potrudila nekaj pripremiti za svako predavanje, isto ocekivala od nas da budemo psihicki pristuni na istima..
predavanja joj nisu bila ultimativno dosadna u pogledu e sad cu ja vama nekaj pricati a vi cete zapisivati.
onak bilo je dosta i vjezbi i dolazili su nam neki gostujuci predavaci
a Majda je isto tak nekakva..doduse ona nama nije predavala nego samo miljkovicka..al meni su one ko blizanke..uvjek ih vidis zajedno i tak to. :)
i da ne vjerujem da ce ispit ili kolegij biti tezak..vecinu info. potrebnih za ispit pokupis na predavanjima kasnije neke stvari jos malo naucis ..
Ove ljude kaj je zivcirala je zivcirala zbog njenog pristupa i jer je imala sarene prezentacije i puno slikica po prezentacijama, a nekim "ozbiljnim" i "odraslim" studentima je to bilo "prenemaganje"
i islo im je na zivce kaj stalno ona nekaj kao izmislja i opce ocekuje od njih osim vegitiranja.
( izgleda da cemo se morati ovdje druziti...ostali forumi nam bas i ne rade :mig: )
sega_mega
19.02.2006., 21:34
Ha ha :D a ja baš ove 06/07 sam namjeravao odustati od ovog faksa na kojem sam u Šibeniku i upisati psihologiju jer mi je oduvijek bila želja to. Raspitivao sam se ja i znam za tog pročelnika:E :mad: da je psihoPat a i da drugi nisu baš zdravi, čast iznimkama. Prolazi ih malo, znam a šta možeš, dali uopče išta možeš:confused:
Mislio sam da će bolonja šta promjeniti ali izgleda da ne što mi zapravo nije jasno jer bi stvarno trebala.Ne mogu shavatiti da morate dati sve predmete sada u 2 mjesecu. Mislim da bi vama Psiholozima tu zakonsku formulaciju trebalo malo promjeniti jer samo za Metodologiju vam treba svakodnevno učenje po 2 ure-3mjeseca a da ne spominjem Statistiku.
Sad se sve mislim da ni pedagogija nije toliko loša, još u kombinaciji s sociologijom.
:o
http://www.jutarnji.hr/clanak/art-2006,2,13,zadar_bolonjski,11458.jl
dragi kolege. :)
zanima me postdiplomski, industrijska.
jel baš moraš moraš imat 3,5 prosjek za upast? :D
ne vidim ni jedan kolegij vezan za marketing?
kako izgledaju predavanja? jel još uvijek sistem da se odradi par tjedana u šutu, a onda uči i polaži?
kakvi su profesori? sušanj mi je predavao rad i organizacijsku i divno mi ga je bilo slušat. brijem da je on podosta i zaslužan za moje zanimanje za to područje..
tisuću kako i zašto :D fala na ikakvom infou.
DarthFlake
21.02.2006., 19:32
a meni tak bes to sam ga ( sušnja) za jednu godinu promasila..
dok sam ja dosla do tog kolegija on vise nije predavao :(
al ja svejedno zaljubljena u to podrucje ( kak bi tek bila da mi je predavao)
tak da i ja slusam..
a sto se tice prosjeka da mislim da moras :(
iluminata
28.02.2006., 18:03
Ima i na FF zagreb, zadar, osijek, rijeka ima i na HS u zg psihologije.
praksa je rasporedjena po svakom kolegiju posebno. tj ak ucis npr. razvojne teskoce djece i mladezi onda imas "nekakvu" praksu ili za vrijeme predavanja ili nekaj posebno po nekoliko dana.
i onda isto tako i klinicka i tak za svaki prakticniji kolegij na faksu.
:confused: Pretpostavljam da se to s praksom odnosi na Hrvatske studije? Na Filozofskom nije tako. Za praksu je predviđeno čak punih mjesec dana koje odrađuješ na 3. ili 4. godini, već kako želiš. Formalno, faks ti ponudi popis određenih ustanova u kojima možeš odraditi praksu, iako se može tražiti dopuštenje i za ustanove koje nisu navedene. Možeš se odlučiti hoćeš li bit na jednom mjestu cijeli mjesec, ili na 2 mjesta po 2 tjedna.
iluminata
28.02.2006., 18:23
Zamolila bi Vas koji studirate psihologiju u Hr da mi kazete kako je studij organiziran, npr. koji smijerovi postoje, kada ih birate, kakve su specijalizacije, koliko imate prakse.... ovako generalne informacije..
Na Filozofskom nema smjerova, praksa nije spomena vrijedna. Ima 3 specijalizacije: organizacijska, klinička i školska, a do prije 30 godina je bila organizacijska (industrijska) i pedagoška, znači nikakav poseban pomak nisu napravili.
imber2000
01.03.2006., 15:15
a eto, ja sam 3.god. na FF, pa mi je jako lijepo na faksu. ima teskih ispita, ima nekih ne tako teskih, ali sve ti nadoknade profesori koji su uglavnom super i zanimljivi... bar meni
DarthFlake
01.03.2006., 15:23
:confused: Pretpostavljam da se to s praksom odnosi na Hrvatske studije?
jup odnosi se na HS
al mi nije jasna ta vasa "specijalizacija"
mislim i vi i mi i oni i svi smo kad diplomiramo "diplomirani psiholozi" odnosno "prof. psihologije"
koja crna specijalizacija..
ne vjerujem da vam na diplomi pise diplomirani industrijski psiholog..
slobodno me uvjerite u suprotno...
iluminata
01.03.2006., 15:32
jup odnosi se na HS
al mi nije jasna ta vasa "specijalizacija"
mislim i vi i mi i oni i svi smo kad diplomiramo "diplomirani psiholozi" odnosno "prof. psihologije"
koja crna specijalizacija..
ne vjerujem da vam na diplomi pise diplomirani industrijski psiholog..
slobodno me uvjerite u suprotno...
suprotno se odnosi na postdiplomski, pa ti specijalizacija donosi titulu "spec."
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.