PDA

View Full Version : Izgradnja mrtvacnice

tsunami87
30.06.2011., 13:35
Zanima me koje uvjete po zakonu mora ispunjavati gradnja mrtvacnice.

Naime, u planu je gradnja jedne i to tocno ispred moje kuce. Bez obzira sto se svi bune, oni i dalje ustraju u tome. Pa je jedini preostali nacin da pronadjemo greske u njihovom planu i programu.
Nigdje nisam uspjela pronaci nista o tome, pa bih bila JAKO zahvalna kad bi mi netko odgovorio. :)

Crnileptir00
01.07.2011., 19:45
Zanima me koje uvjete po zakonu mora ispunjavati gradnja mrtvacnice.

Naime, u planu je gradnja jedne i to tocno ispred moje kuce. Bez obzira sto se svi bune, oni i dalje ustraju u tome. Pa je jedini preostali nacin da pronadjemo greske u njihovom planu i programu.
Nigdje nisam uspjela pronaci nista o tome, pa bih bila JAKO zahvalna kad bi mi netko odgovorio. :)

:eek::eek::eek::eek:
kako točno ispred kuće?! na vašoj parceli?!
1. provjerite prostorni plan vašeg grada, općine
2. vi kao susjedi navodnoj izgradnji, dobit će te poziv u županijski ured gdje se izdaje dozvola i tamo se izjasnite da niste suglasni da se radi tako blizu vas, u nagorem slučaju naći odvjetnika :ne zna:
sve je upitno?! odakle ste?! tko financira izgranju?! tko je investitor lude gradnje?!

f@ye
02.07.2011., 14:34
Izgradnja groblja i pratećih građevina mora biti u skladu s Pravilnikom o grobljima (NN 99/02).
Ako živite pokraj groblja i prostorno planskom dokumentacijom je predviđeno širenje i izgradnja pratećih građevina onda teško možete osporavati gradnju (čitaj ako je sve u skladu sa zakonom i prostornim planom).

Teško mi je povjerovati da bi se netko sam tak sjetio izgraditi mrtvačnicu, a i dozvolu za to van groblja nema šanse da dobije :ne zna:

DarkStar
05.07.2011., 23:03
Ovdje kod mene su mrtvacnicu smjestili u sred kompleksa bolnice u samom centru grada, i to u jednu staru austrougarsku vilu!
Dok ides u bolnicu i prodjes portira i rampu na putu do hitne pomoci tj hitnog trakta, na lijevo ti je zgrada rodilista a na desno mrtvacnica! :confused::ne zna: Koja ironija, zar ne?
A samo preko puta ceste od mrtvacnice je osnovna skola i djecji vrtic, privatne kuce i stanovi.

tsunami87
07.07.2011., 23:15
Jel postoji negdje na netu Pravilnikom o grobljima (NN 99/02)? Rado bih uzeli odvjetnika, al tek bi tada nastale komplikacije...

Crnileptir00
11.07.2011., 12:29
Jel postoji negdje na netu Pravilnikom o grobljima (NN 99/02)? Rado bih uzeli odvjetnika, al tek bi tada nastale komplikacije...

traži na Narodnim novinama....