PDA

View Full Version : Fuzion, steampunk, svega pomalo

Dustflower
24.09.2004., 22:52
U zadnje vrijeme me nesto interesira steampunk i trazila sam po netu sta ima zanimljivo u vezi s tim (od rpg-a, naravno :) ) Enivej, nasla sam Victorianu za Fuzion sistem. Izgleda mi zanimljivo, ali o Fuzionu jako malo znam. Jel netko probao?

Jel itko igrao nesto slicno po settingu, pogotovo smjesteno u viktorijansko doba? Nije da bih bas nesto isla slagat kampanju, ali me zanima i cini mi se da je vani to dosta popularno (Iron Kingdoms, npr.). Ako itko ima iskustva ili bar ideju, pisite..

Za one koji ne znaju..

Steampunk (http://www.wordiq.com/definition/Steampunk)

Glupinickname
24.09.2004., 23:41
Dustflower kaže:
U zadnje vrijeme me nesto interesira steampunk i trazila sam po netu sta ima zanimljivo u vezi s tim (od rpg-a, naravno :) ) Enivej, nasla sam Victorianu za Fuzion sistem. Izgleda mi zanimljivo, ali o Fuzionu jako malo znam. Jel netko probao?

Jel itko igrao nesto slicno po settingu, pogotovo smjesteno u viktorijansko doba? Nije da bih bas nesto isla slagat kampanju, ali me zanima i cini mi se da je vani to dosta popularno (Iron Kingdoms, npr.). Ako itko ima iskustva ili bar ideju, pisite..

Nazalost ne mogu ti puno pomoci. Za Fuzion sad prvi put cujem a kaj se tice steampunka na kompu imam GURPS Steampunk knjigu.
Za Iron Kingdoms sam otvoril temu tu negdje na RPG forumu. Mogu ti sam reci da su me i opis settinga i mehanicka pravila *uzasno* razocarali.

Inace mi je steampunk totalno super. Cital sam "Anubisova vrata" Tima Powersa koji je jedan od ljudi koji su izmislili taj pojam. Zanimljivo, roman uopce nema tipicnih steampunkoidnih bizarro strojeva kao sto obicno bude, no zbog toga nije nista manje dobar.

Citao sam jos i "Difference Engine" od Gibsona & Stephensona, strip "League of Extraordinary Gentlemen". "Perdido Street Station" i "The Scar" od China Mievillea bi se donekle mogli ubrojiti u steampunk kao i neki noviji romani od Terry Pratchetta. "Truth" naprimjer, cak i ako nije steampunk, imaju bar nesto od njegove atmosfere (visoko urbanizirana sredina koja prolazi nagli tehnoloski i gospodarski razvoj, viktorijanski feeling likova i sl.). Takodjer sam igrao kompjuterski RPG "Arcanum: of Steamwork and Magick Obscura" koji toplo preporucam.

Sudjeloval sam u planiranju jedne steampunk kampanje prije jedno tri godine. To je bilo prema GURPS pravilima i trebao je moj frend vodit no od toga nije bilo nista. Tim vise zato kaj u to doba nismo imali GURPS Steampunk knjigu pa smo izmisljali svijet kak nam je doslo. Prije nekoliko mjeseci sam pak gledao "Van Helsinga". Film me, kakav god bio da bio, dovoljno nabrijao na steampunk da sam pozelio voditi horor kampanju po viktorijanskoj Engleskoj krajem 19. stoljeca.

Sad cekam da mi dodje "Eberron Campaign Setting" knjiga koja opisuje novi D&D setting. On nije steampunk medjutim od svih drugih D&D svijetova za koje ja znam je tome najblizi.

Damn, sad sam te zatrpao sa hrpom stvari. Zapravo, radije ti mene pitaj kaj te zanima od ovoga il necega pa ti mozda mogu jos nekak pomoc. :D

Dustflower
28.09.2004., 20:08
A imas li neki linkic na tu knjigu na webu, doma nisam instalirala firewall, a sad mi se ne da, pa da ne trazim po ircu. Ili da ti posaljem pm, pa da mi mailas, ako moze?

Hvala sto si spomenuo Van Helsinga, nisam za taj film prije cula, cim stignem u zg cu si skinut i pogledat :D

Glupinickname
28.09.2004., 20:52
Dustflower kaže:
A imas li neki linkic na tu knjigu na webu, doma nisam instalirala firewall, a sad mi se ne da, pa da ne trazim po ircu. Ili da ti posaljem pm, pa da mi mailas, ako moze?

Hvala sto si spomenuo Van Helsinga, nisam za taj film prije cula, cim stignem u zg cu si skinut i pogledat :D
Ja sam actually narucio *pravu* knjigu za koju cekam da mi dodje u Algoritam. Za to ce jos trebati proci barem tri i pol tjedna (od ukupno sest). Watashi pak pokazuje interes za skidanje te knjige sa neta, no s obzirom da mu ADSL uvode vec puna dva tjedna, vjerojatno ce ju skinut isti dan kad meni ona dodje u Algoritam.

Ak pak ti nadjes link ili, ne daj boze, skines knjigu sa neta, JAVI!

Ono kaj bi mi bilo idealno je da ja, ko DM, imam pravu kopiju knjige doma koju mogu citati na miru (mrzim citati knjige na kompu) a da igraci imaju svoje kopije na kompovima za refenecu kad provjeravaju featove, klase i slicno.

Namjerno sam narucio bas Eberron Campaign Setting ne samo zato kaj m isviejt zvuci zakon nego zato kaj mi knjiga koja actually *opisuje* citav jedan svijet predstavlja ne samo bitnu stvar kao DM-u nego i ugodno stivo. Opis svijeta, gradova, kultura, mape...Mrak!

GnothiSeauton
28.09.2004., 22:43
Ja imam GURPS Steampunk pdf prilično kvalitetno skenirano (nije proveden kroz OCR engine). Nekakvih 100tinjak MB. Ako želiš, Dustflower, PMaj mi adresu (kužim da nisi iz ZG) i dofuram ti na CDu... ili zapravo ti dofuram cijelu moju kolekciju na 4 CDa (40ak sourcebookova za GURPS, cijeli GURPS Transhuman Space, puno Blue Planeta, Shadowruna, Exalteda, Alternityja).

Zapravo i bilo tko drugi.

BTW pitanje, da li netko u Hrvatskoj masterira Shadowrun ili Blue Planet? Jako sam zainteresiran za te settinge i iskustva, akonei mogućnost guest playa.

ljiga
28.09.2004., 23:26
Ja imam GURPS steampunk u papirnatoj verziji, pa mogu posudit ak nekog zanima

GnothiSeauton
28.09.2004., 23:35
BTW zaboravih spomenuti [Warcraft verzija I.L.a]Warcraft je isto donekle steampunk, jer ima muškete i kubure i steam tankove i ono čovjekoidno metalno parom pokretano čudovište sa cirkularima umjesto ruku i svašta nešto... uglavnom gobline[/Warcraft verzija I.L.a]

:zubo:

Glupinickname
28.09.2004., 23:40
GnothiSeauton kaže:
BTW zaboravih spomenuti [Warcraft verzija I.L.a]Warcraft je isto donekle steampunk, jer ima muškete i kubure i steam tankove i ono čovjekoidno metalno parom pokretano čudovište sa cirkularima umjesto ruku i svašta nešto... uglavnom gobline[/Warcraft verzija I.L.a]

:zubo:
Jel to mozda onaj D20 Warcraft? I kaj imas od Exalteda? Hmmmmmm?:p :p :p

Dustflower
29.09.2004., 11:30
GnothiSeauton, a mozemo se dogovorit za posuđivanje tih cd-a kad bude Fantastično okupljanje 2, ili kad dođem u Zg (tamo sam ipak vecinu vremena jer studiram u Zg, samo me sad nece bit do 4. ili 5.10.)

GnothiSeauton
29.09.2004., 12:02
Dustflower, ok :top:

glupinickname (alt-tabam se u DC++) Upravo se skida:

Exalted Core Rulebook
Castebook Solar Exalted -- Dawn
Castebook Solar Exalted -- Eclipse
Castebook Solar Exalted -- Night
Castebook Lunar Exalted

U srču je Castebook Sidereal Exalted.

edit: Da, d20 tj. citiram knjigu D&D Warcraft RPG. Jebena oprema, koliko vidim iz c/b odskena. Želiiiiiiim!!!! Samwise i ekipa koja je radila storyboardse i concept za igru, na grafici (dosad najbolja -- hot chick Demonhuntress), razumljiv feats / skill sustav D&Da 3.5Ed i puno 'fluffa'. Više neg u kompjutorskoj RTSici. Karte raznih djelova svijeta, a u Alliance & Horde dodatku gro prestige classova a la Death Knight :cerek:.

GnothiSeauton
29.09.2004., 12:13
Staaarfakermaderfaker!! Jebena naslovnica u manga stilu Exalted -- Games of Divinity sourcebooka... hot big-eyes-small-mouth chick koja ima lijepe plave... oči :cerek: :Sex: ... u jebenom zlatnom oklopu sa gravurama nekih krilatih sunaca i pizdarija i pušačkim pouty ustima i naravno ružičastom kosom... yah baby!! (odeee tastatura u kurac ... jergbui ,gha sadf se liojetepi) :o :D

Glupinickname
29.09.2004., 12:43
GnothiSeauton kaže:
Staaarfakermaderfaker!! Jebena naslovnica u manga stilu Exalted -- Games of Divinity sourcebooka... hot big-eyes-small-mouth chick koja ima lijepe plave... oči :cerek: :Sex: ... u jebenom zlatnom oklopu sa gravurama nekih krilatih sunaca i pizdarija i pušačkim pouty ustima i naravno ružičastom kosom... yah baby!! (odeee tastatura u kurac ... jergbui ,gha sadf se liojetepi) :o :D
Ajde mi deder ak ti nije problem sprzi sve te knjige za Exalted i Warcraft RPG, pa ti ja dofuram danas navecer prazni CD za naknadu.

-Watashi!i!i!i-
07.10.2004., 22:13
Two words: Space 1889 :E