View Full Version : Srednja policijska škola Zagreb
Pozdrav!
čuo sam da je donesen novi zakon za policijsku akademiju.navodno se može upisati 3. i 4. razred srednje škole u pol. akademiju. dali su te informacije točne?
Schiphol
05.04.2011., 15:40
Pozdrav!
čuo sam da je donesen novi zakon za policijsku akademiju.navodno se može upisati 3. i 4. razred srednje škole u pol. akademiju. dali su te informacije točne?
to je još sve navodno,ako se otvori počinje u rujnu ove godine..
Fireldos
08.04.2011., 17:09
Htio bih ići za policajca i znam većinu stvari kao i to da mi treba četvero godišnja srednja škola pa me zanima koja bi bila najbolja?!
pa gle,ja idem u opću gimnaziju,drugi sam razred,i mislim se prebacit na policijsku akademiju 3. i 4. god.nadan se da ću s obzirom na to da idem u gimnaziju imat prednost u odnosu na one što pohađaju neke lošije škole. stoga ti ja bolje upisat naravno što bolju školu,ako želiš ovo što i ja,a za tečaj nakon četverogodišnje srednje škole za policajca mislim da nije važno koja je škola,samo je važno da si završio 4 razreda srednje škole.
kopriva-vk
11.04.2011., 15:10
to je još sve navodno,ako se otvori počinje u rujnu ove godine..
Nije navodno več je to tako
Podignuta je i granica za prijam u policiju, te se po novom zakonu primaju osobe do 30 godina starosti, a ne više do 25 godina, kako je dosad bilo regulirano.
Naposljetku, predviđeno je ponovno uvođenje srednje policijske škole, što će također uvelike doprinijeti predviđenoj profesionalizaciji i depolitizaciji.
http://www.mup.hr/90191.aspx
Fireldos
11.04.2011., 15:13
Znači ja se iz tehničke škole mogu prebacit na policijsku akademiju na trećoj godini.Fala.
Htio sam samo pitat za prijatelja koji hoće u prometnu pa u policjsku se prebacit, jel veće šanse imam ja il on?
kopriva-vk
11.04.2011., 19:33
Znači ja se iz tehničke škole mogu prebacit na policijsku akademiju na trećoj godini.Fala.
Htio sam samo pitat za prijatelja koji hoće u prometnu pa u policjsku se prebacit, jel veće šanse imam ja il on?
Ko ima prednost vidjet će se kada se raspiše natječaj za upis i koji će se uvjeti tražiti.
To će vjerojatno biti uskoro.
plavka91
12.04.2011., 18:42
Poštovanje i ugodan dan želim!
Da li mi može netko reći kako će trajat policijska akademija u ovoj godini...
kopriva-vk
13.04.2011., 10:20
Poštovanje i ugodan dan želim!
Da li mi može netko reći kako će trajat policijska akademija u ovoj godini...
To se još ne zna ali će vjerojatno početi sa radom srednja policijska škola,ali će i dalje biti i školovanja odraslih za zanimanje policajac.
Moraš pratiti njihovu web stranicu ili da probaš njih kontaktirati imaš ovdje brojeve telefona
http://www.policija.hr/4542.aspx
Onda po ovom novom zakone za predavat papire za novi natjecaj ako/kad bude moze se imat preko 24 god ako se ne varam
plavka91
15.04.2011., 19:59
Hvala! Saznala sam informacije koje su mi bile potrebne...:)
ječ znate mozda kada ce se raspisati natjecaj...jeli mozda nakon ove skolske godine ili ranije..??
kopriva-vk
18.04.2011., 10:54
Evo ovdje imate sve odgovore.
http://www.facebook.com/pages/Policijska-akademija-MUP-RH/200385373324984
ee jel ima gimnazijalaca koji ce se prijavit.....????
kopriva-vk
21.04.2011., 10:01
Novi kriteriji za upis u Policijsku školu
Novi kriteriji za upis u Policijsku školu
21. travanj 2011. objavljeno u 09:40
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa donijelo je Odluku o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u srednje škole u školskoj godini 2011./2012. Tom odlukom utvrđuju se zajednički, posebni i dodatni elementi i kriteriji za izbor kandidata za upis u I. razred srednjih škola u Republici Hrvatskoj.
Za upis u III. razred Policijske škole prijavljuju se kandidati koji pohađaju ili su završili II. razred gimnazije ili strukovne škole u četverogodišnjemu trajanju.
Kandidati ne smiju biti stariji od 19. godina s danom zaključivanja natječaja za upis u Policijsku školu. U Policijsku školu mogu se upisati hrvatski državljani s prebivalištem u Republici Hrvatskoj.
Izbor i upis kandidata temelji se na:
općemu uspjehu iz prethodnoga obrazovanja koji na kraju I. razreda i na prvome polugodištu, odnosno na kraju II. razreda mora biti najmanje dobar (3);
ocjenama iz vladanja (I. i II. razred);
uspjehu iz predmeta značajnih za nastavak školovanja, a to su: Hrvatski jezik, Matematika i strani jezik te Tjelesna i zdravstvena kultura;
provjeri motoričkih sposobnosti (tjelesnih sposobnosti);
psihologijskome testiranju;
zdravstvenoj sposobnosti kandidata za obavljanje poslova policajca;
sigurnosnoj provjeri.
Kandidati koji se prijavljuju za upis u III. razred Policijske škole moraju:
biti psihofizički sposobni za zanimanje policajac, što će utvrditi nadležna liječnička komisija Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske;
imati dobar vid i sluh;
biti potrebne visine (ž-160 cm; m-170 cm).
http://www.mup.hr/91348.aspx
Pajser_
21.04.2011., 14:34
eh sad mi nije jasno, prema novom zakonu o policiji pišePodignuta je i granica za prijam u policiju, te se po novom zakonu primaju osobe do 30 godina starosti, a ne više do 25 godina, kako je dosad bilo reguliranoali je i izašao Novi kriteriji za upis u Policijsku školu (srednj) u kojoj se spominje dob do 19godina. E sad mi nije jasno, dali će srednja skola ici paralelno sa ovim tkz. "tečajem" ili što? Jer se u kriteriju spominje dob do 19 god, ali u zakon o policiji piše da je podignuta sa 25 na 30. Ako tko zna nešto više molio bih ga da odgovori, hvala!
kopriva-vk
21.04.2011., 23:05
eh sad mi nije jasno, prema novom zakonu o policiji pišeali je i izašao Novi kriteriji za upis u Policijsku školu (srednj) u kojoj se spominje dob do 19godina. E sad mi nije jasno, dali će srednja skola ici paralelno sa ovim tkz. "tečajem" ili što? Jer se u kriteriju spominje dob do 19 god, ali u zakon o policiji piše da je podignuta sa 25 na 30. Ako tko zna nešto više molio bih ga da odgovori, hvala!
Najbolje da pitanje postaviš na njihovom facbook profilu.
Do 19 godina je za upis u školu,a do 30 godina za zapošljavanje u MUP-u.
ouranio toxo
23.04.2011., 21:48
govorite koja škola ima prednost..glupost..ako je netko išao u gimnaziju to ne znaći da je pametniji od mene koja završavam strukovnu!
btw sve pratite na facebook stranici i službenoj web str mup-a
Schiphol
25.04.2011., 07:49
Nije navodno več je to tako
http://www.mup.hr/90191.aspx
Bilo je još navodno kada sam ja napisala post..
govorite koja škola ima prednost..glupost..ako je netko išao u gimnaziju to ne znaći da je pametniji od mene koja završavam strukovnu!
:top: , jednaki se predmeti gledaju išao netko u strukovnu ili gimnaziju..:D
e da ovo:
"općemu uspjehu iz prethodnoga obrazovanja koji na kraju I. razreda i na prvome polugodištu, odnosno na kraju II. razreda mora biti najmanje dobar (3)"
Je li onda nama koji ove godine završavamo 2. razred gledaju polugodište ili ?
ouranio toxo
25.04.2011., 09:22
Je li onda nama koji ove godine završavamo 2. razred gledaju polugodište ili ?
mislim da da...gleda se i polugodište i kraj
Schiphol
25.04.2011., 09:44
mislim da da...gleda se i polugodište i kraj
Nekako mi to nema smisla,zašto bi gledali polugodište :confused:,šta onda uopće nosimo za polugodište ? :ne zna:
eva_cro
25.04.2011., 11:46
Je li obavezna srednja policijska škola?? Pritom mislim na 3. i 4. razred....
Može li se upisati akademija nakon završene srednje škole (kompletno završene), a da se ne završi 3. i 4. u njih?
srednjoskolka
26.04.2011., 13:26
"općemu uspjehu iz prethodnoga obrazovanja koji na kraju I. razreda i na prvome polugodištu, odnosno na kraju II. razreda mora biti najmanje dobar (3);
ocjenama iz vladanja (I. i II. razred);"
Čisto informativno pitam. Na temelju ovoga gore navedenog, npr. ja koja ću imat dva predmeta zaključena sa dovoljnim (2) ne mogu upisat ovu srednju?
Zahvaljujem.
Schiphol
26.04.2011., 13:31
Može li se upisati akademija nakon završene srednje škole (kompletno završene), a da se ne završi 3. i 4. u njih?
Ja mislim da možeš samo kada oni objave natječaj.
Čisto informativno pitam. Na temelju ovoga gore navedenog, npr. ja koja ću imat dva predmeta zaključena sa dovoljnim (2) ne mogu upisat ovu srednju?
Zahvaljujem.
Možeš,ako ti je na kraju prosjek dobar 3;a s ovime samo imaš manje bodova.
a dali postoji neki bodovni prag?
Schiphol
26.04.2011., 14:50
a dali postoji neki bodovni prag?
Boduje ti se ako se nevaram najviše 5 bodova po svakoj vježbi na motoričkim sposobnostima (sklekovi,trbušnjaci,trčanje),zatim se ubrajaju bodovi predmeta ovih što se traže,a na to sve ideš ako prođeš psiho test i liječnički.Nemoj me držati za riječ ali mislim da je tako!
:)
a šta ima prednost:fizička spremnost ili ocjene?
Schiphol
26.04.2011., 15:24
a šta ima prednost:fizička spremnost ili ocjene?
Pa negleda ti se pojedinačno šta ima prednost,nego ti se gleda koliko si bodova skupio.Što više to bolje :top:
a jel se dobivaju bodovi i ako ti je otac dobrovoljni branitelj,kao za srednju školu?
Schiphol
26.04.2011., 16:16
a jel se dobivaju bodovi i ako ti je otac dobrovoljni branitelj,kao za srednju školu?
Neznam.Pošalji mail na mup pa pitaj,iako nevjerujem da će ti odgovoriti jer će se sve znati sredinom 5. mj . :)
ouranio toxo
26.04.2011., 22:01
mislim da da..djeca branitelja ti imaju prednost upisa i u policiju i u vojsku
nema bodovanja tu nikakvih samo imaš prednost što se tiče upisa
:D
ma to majstore!! hvala
kopriva-vk
27.04.2011., 12:31
Jel ti čitaš što se piše ovdje i što piše na stranicama MUP-a
Pa ako ju uvode onda je valjda i obavezna i naravno da se mora završiti kod njih to je i smisao policijske škole da je tako kako ti zamišljaš nebi ju ni uvodili.
U okviru akademije su
U Policijskoj akademiji ustrojene su slijedeće jedinice:
Odjel za policijsku obuku
Visoka policijska škola
Odjel za stručno usavršavanje i specijalizaciju
Odjel za nakladničko-knjižničnu djelatnost
Odjel za obuku vodiča i dresuru službenih pasa
Muzej policije
http://www.policija.hr/4542.aspx
Biti će i školovanja odraslih za zanimanje policajac,ali po potrebi znači može biti i ne mora biti.
A ako te zanima nešt postavi pitanje ovdje
Da li zna netko kada će točno biti raspisan natječaj?
nitko ti nezna tocno al tvrde ovaj misec al to vjerojatno za srednju skolu
MatoGrga
04.05.2011., 20:42
imam pitanje: ja sam sada 2 raz hoce se meni gledati ocjene i sa polugodisa i kraja drugoga razreda?? i ima li veze sto sam na kraju polugodista imao 1 negativnu a sad u drugome ispravio? i jel se uzma svjedodba drugoga razreda ili samo polugodiste?
kopriva-vk
06.05.2011., 23:35
imam pitanje: ja sam sada 2 raz hoce se meni gledati ocjene i sa polugodisa i kraja drugoga razreda?? i ima li veze sto sam na kraju polugodista imao 1 negativnu a sad u drugome ispravio? i jel se uzma svjedodba drugoga razreda ili samo polugodiste?
Imaš mjihov profil na fejsu i tamo postavi pitanje i odgovaraju ti ljudi sa akademije.
Evo još jednom
sweetheart 07
07.05.2011., 12:45
Gledala sam na njihovom faceu i ne piše što je sa ovima starijim od 24 (piše da je pomaknuta granica za upis do 30) di će oni ići, koji će im biti uvjeti i kada će biti natječaj??? Unaprijed hvala akomi netko može pomoći.....
ouranio toxo
08.05.2011., 13:15
Gledala sam na njihovom faceu i ne piše što je sa ovima starijim od 24 (piše da je pomaknuta granica za upis do 30) di će oni ići, koji će im biti uvjeti i kada će biti natječaj??? Unaprijed hvala akomi netko može pomoći.....
da pomaknuta je granica na 30 god...i to je vezano za natječaj za odlasle...ne zna se kada će biti natječaj kao ni za išta drugo...akademija je u zagrebu al bude li slučajno i srednja i ovo možda bude i u valbandon...
mariojb
14.06.2011., 19:00
U NN je izasao natjecaj za upis 3 i 4 razreda srednje policijske skole.pa ima li zainteresiranih koji ce krenuti prema tom smjeru i sluziti ljudima??
Može jedno pitanje?!
Što se tiče policijske akademije u Zg, jeli bolje prijaviti se odmah nakon osnovne u 1 raz srednje ili je bolje prijaviti se nakon drugog razreda srednje? I što opčenito mislite o toj akadmeniji. Možete li mi dati kakave nove onformacije o akademiji... vaše mišljenje?!!
Obrazložite mi vaša mišljenja. :ne zna:
Unaprijed hvala.
Ne možeš se prijaviti odmah nakon osnovne, jer u Srednjoj policijskoj školi postoji tek 3. i 4. razred. To je napravljeno (između ostalog) kako se ne bi gubilo vrijeme na opće predmete, nego ogromnom većinom koncentriralo na stručne.:top:
benni_livno
24.06.2011., 08:50
ej asu, daj mi reci što je s ovim da se pomakla starosna granica na 30 godina za prijem u službu, to se odnosi ne ekipu koja je završila školovanje za policajca,pa još čekaju posao pa je radi njih pomaknuta granica il će se bit kakav novi ove godine natječaj za novu prekvalifikaciju (građana) za policajaca.
Ne možeš se prijaviti odmah nakon osnovne, jer u Srednjoj policijskoj školi postoji tek 3. i 4. razred. To je napravljeno (između ostalog) kako se ne bi gubilo vrijeme na opće predmete, nego ogromnom većinom koncentriralo na stručne.:top:
A jel znate možda, jeli ikada iko pao policijsku akademiju zbog lošijih fizičkih sposonosti? Jel se to često događa ili rijetko?
ej asu, daj mi reci što je s ovim da se pomakla starosna granica na 30 godina za prijem u službu, to se odnosi ne ekipu koja je završila školovanje za policajca,pa još čekaju posao pa je radi njih pomaknuta granica il će se bit kakav novi ove godine natječaj za novu prekvalifikaciju (građana) za policajaca.
Ej zmaju, radi njih je pomaknuta granica, a govore da će biti i još tečajeva za prekvalifikaciju odraslih. Uvjeti bi trebali biti kao na ovima prošlima, ali ne govori se kada će točno biti raspisani, nego je samo ostavljena mogućnost.:top:
A jel znate možda, jeli ikada iko pao policijsku akademiju zbog lošijih fizičkih sposonosti? Jel se to često događa ili rijetko?
Nije mi poznato da je itko upao, a da zbog fizikalije nije završio. Bilo je ljudi koji su se ozljeđivali, ali im je sustav izlazio u susret. Međutim, puno ljudi je letjelo van zbog gluposti koje su na tečajevima bile tolerirane.top:
Nije mi poznato da je itko upao, a da zbog fizikalije nije završio. Bilo je ljudi koji su se ozljeđivali, ali im je sustav izlazio u susret. Međutim, puno ljudi je letjelo van zbog gluposti koje su na tečajevima bile tolerirane.top:
Hvala, puno ste mi pomogli.
Dr.Milkun
11.07.2011., 22:40
Pozdrav!
Posto od ove 2011./2012. godine MUP ima novi sustav skolovanja policajaca,dvogodisnju srednju skolu koju mogu upisati 93.,94. i 95. godiste(ove godine) ja milsim da zasluzujemo temu.
UVJETI NATJECANJA
Za upis u III. razred na Policijskoj akademiji za stjecanje strukovne kvalifikacije za
zanimanje policajac/policajka prijavljuju se kandidati/kandidatkinje koji pohaĎaju ili
su završili II. razred gimnazije, strukovne škole ili umjetničke škole u
četverogodišnjem trajanju, a sukladno članku 23. Zakona o odgoju i obrazovanju u
osnovnoj i srednjoj školi nastavljaju školovanje promjenom upisanog programa.
Kandidati/kandidatkinje ne smiju biti stariji od 19 godina s danom zaključenja
natječaja za upis u Policijsku akademiju. U Policijsku akademiju mogu se upisati
hrvatski državljani s prebivalištem u Republici Hrvatskoj, a učenici državljani
Republike Hrvatske koji se školuju u inozemstvu po programu zemlje domaćina
natječu se temeljem rješenja o priznavanju istovjetnosti koje izdaje Ministarstvo
znanosti, obrazovanja i športa.
Izbor kandidata/kandidatkinja temelji se na :
- općemu uspjehu iz prethodnoga obrazovanja koji na kraju I. razreda i na
prvome polugodištu, odnosno na kraju II. razreda mora biti najmanje dobar
(3)
- vladanju koje mora biti uzorno
- uspjehu iz predmeta značajnih za nastavak školovanja, a to su: Hrvatski
jezik, Matematika, strani jezik (na Policijskoj akademiji od stranih jezika uče
se engleski i njemački) te Tjelesna i zdravstvena kultura;
- provjeri tjelesno motoričkih sposobnosti
- psihologijskom testiranju;
- zdravstvenoj sposobnosti kandidata/kandidatkinje za obavljanje poslova
policajca/policajka;
- dostojnosti za obavljanje policijskih poslova
Dali ste vi bili na testiranju? Ja sam bio danas i prosao sam sve s najboljim ocjenama.
Sutra je zadnja grupa od nekih 200 ljudi.
Alfa157
12.07.2011., 02:42
Kad je ovo opet uvedeno? Ovoga nije bilo skoro pa 10 godina...
Dr.Milkun
12.07.2011., 11:45
Od ove godine..natjecaj je objavljen prije mozda mjeces dana.
Tema već postoji. Spojeno. :top:
Ivaaa97
16.09.2011., 21:30
Razmišljam o tome da idem na policijsku akademiju, pa me zanima, bašš sve??!!
Kako izgleda dan na akademiji?
Nakon kojeg razreda srednje se mogu prebaciti?
Kako izgleda ispit za upis na akademiju?
Je li netko zbog manjih fizičkih sposobnosti ne primljen na akademiju?
I sve ostalo što se sjetitee??!
I da naravno želim vaše mišljenje o akademiji (naravno to mislim na one koji su ju polazili, ili koju je polaze...). ;D
Hvala unaprijed! ;D
Pozdrav.
Imam pitanja u vezi policijske srednje skole.
Naime trenutno pohadjam 3 razred opce gimnazije, imam 18 god i htio bih se upisati u policijsku srednju skolu 2012/2013 god, jasno mi je da bih trebao ponavljati treci razred, ali to mi nema veze. Moje je pitanje da li se mogu upisati ako u 10. mjesecu navrsavam 19 god, jesu li sad u 2. mjesecu neki natjecaji i prijave, di, sta i kako triba, kada su testovi i tako dalje. Mozete slobodno zalipit neki link na mup.hr ali da je vezan za ovu 2012/2013 godinu. Hvala.
taktichar_avram
22.01.2012., 21:29
a šta je s onima koji su završili srednju školu prije 3+ godine? postoje neki natječaji ili je prekasno sada ići u tom smjeru?
karolinče
24.01.2012., 18:06
Pozdrav!
Molim da mi se javi netko tko je već upisao policijsku akademiju - interesira me
sve u vezi ocjena i lječničkog pregleda
HVALA
seamisai
22.03.2012., 19:08
hej :) sestra bi se upisala u dotičnu školu :p
zanima me kad bi mogla poslati prijavnicu za treći razred 2012/2013? :confused:
sad je drugi razred komercijalne škole pa bi se prebacila.
fala unaprijed :Pivo:
ouranio toxo
25.03.2012., 14:03
Sudeći po novom Zakonu o policiji Srednje policijske škole više neće biti nego će se vratiti tečaj/prekvalifikacija ili vam ga stručno rečeno srednjoškolsko obrazovanje odraslih za zanimanje policajac/policajka. Kako sam čula uvedena je opet ta srednja policijska iz razloga da se vidi kako to danas funkcionira jer inaće ako niste znali naša Policijska akademija u Zagrebu radi još od 1972. godine i bilo je u početku da se školuje 4. godine kao srednja škola pa kasnije od 1994./1995. do 2003./2004. kao i školska godina 2011./2012. dvije godine odnosno prebacivanje nakon 2. razreda u 3. i 4. no povratak na srednju policijsku nije urodio plodom čini se te se vrača na tečaj koji je od 2004. do danas školovao 8. generacija (do danas ukupno 38 generacija). No zakon još nije bio u Hrvatskom saboru ali do Uskrsa bi trebao biti i najvjerojatnije će biti usvojen i izglasan te će stupiti na snagu odmah.
Evo vam nacrt Zakona o policiji s konačnim prijedlogom zakona (http://www.mup.hr/UserDocsImages/topvijesti/2012/veljaca/ZAKON%20O%20POLICIJI%20-%20KONA%C4%8CNI%20PRIJEDLOG.pdf)
A tko se ne snalazi evo ukratko dijelovi u kojima se govori o obrazovanju odnosno o načinu obrazovanja:
Osoba koja se prima u policiju, uz ispunjavanje općih uvjeta za prijam u državnu službu, mora:
1. imati hrvatsko državljanstvo,
2. imati završenu srednju školu u četverogodišnjem trajanju,
3. u vrijeme prijama biti mlađa od 30 godina, ako se prima na radno mjesto srednje stručne spreme,
4. imati posebnu psihičku i tjelesnu zdravstvenu sposobnost,
5. ispunjavati posebno propisanu razinu tjelesne motoričke sposobnosti,
6. biti dostojan za obavljanje policijske službe te
7. ne smije biti član političke stranke.
Osoba sa završenom srednjom školom prima se u policiju u svojstvu vježbenika nakon završenog srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac (prekvalifikacija), bez obzira na ranije stečeno radno iskustvo.
Vježbenik se prima na radno mjesto policijskog službenika u početnom policijskom zvanju, sukladno stečenom stupnju obrazovanja, i to:
-sa završenom srednjom školom u četverogodišnjem trajanju i završenim programom srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac – na radno mjesto nižeg policijskog službenika u početnom policijskom zvanju.
A ovaj dio se odnosi na sadašnje polaznike srednje policijske škole i samo na njih:
PRIJELAZNE I ZAVRŠNE ODREDBE
Članak 274.
Polaznici redovnog srednjoškolskog obrazovanja upisani u 3. i 4. razred Policijske škole nastavit će obrazovanje sukladno planu i programu donesenim na temelju Zakona o policiji (Narodne novine, br. 34/2011). Osoba iz stavka 1. ovoga ĉlanka koja završi redovno srednjoškolsko obrazovanje kroz 3. i 4. razred Policijske škole primit će se u policiju u svojstvu vježbenika na radno mjesto nižeg policijskog službenika u početnom policijskom zvanju, bez obaveze polaganja ispita za policijsko zvanje.
Drago_Gervais
29.03.2012., 08:32
Može li se 30-godišnjak prijaviti ako bude natječaj za prekvalifikaciju? Ili sam već prestar?
ouranio toxo
31.03.2012., 21:15
kako sad stvari stoje 30 godina će biti gornja dobna granica za prijavu na tečaj za odrasle.
DizzY2306
18.04.2012., 21:44
Naime ovako,zelio bih biti policajac.
Znam da trebam imati 2 godine cetverogodisnje skole.
Eh sada...
kako se boduje za elektrotehnicara/racunalnog tehnicara
Znaci koji se predmeti boduju.
I sta kada zavrsim te 2 skole?Onda idem u policijsku skolu zavrsiti te 2 godine pa akademija ili?
Pls help,detaljno i ono gore bodovanje
Danke!
tony2310
02.05.2012., 11:44
Jel znate možda kada se vrše upisi za 2012/2013 ???
nixicay
12.05.2012., 14:54
Završavam 3. razred srednje Trgovačke škole (trogodišnja), a želja mi je nastaviti školovanje (za policajku). Koji su uvijeti za smještaj u ZG u vrijeme školovanja s obzirom da sam iz druge županije? Mislim da imam uvjete za upis.
moraš imati četverogodišnju školu.
Dobara vecer, malo sam pogledao prijašnje komaentare jer me zanimalo koju skolu treba da se završit da se mozes prebaciti na akademiju za policajca naime ja treniram rukomet vec 7god. i htio bi otici u sporcku ekonomsku u Varazdinu to zavrsiti pa se prebaciti na akdemiju.Pitam se dali bi bilo bolje prebaciti se poslje trece godine ili posle cetvrte i dali se mogu opce s tom skolom prebaciti :D!! Hvala!!!
perooo1
12.06.2012., 19:22
Pozdrav,,postoji li u Zagrebu srednja policijska škola od 1. razreda?
Ne postoji. Samo od 3.:top:
IronManJr
05.07.2012., 16:06
imam samo pitanje...jel mogu odmah u prvi razred srednje u policijsku školu ili mogu tek treću godinu...:ne zna:
Tek u treću godinu, mada ove godine nisu uzimali nikoga i vjerojatno će naglasak opet prebaciti na tečaj (nakon završene bilo koje srednje škole). Jedan korak naprijed, dva nazad.:flop:
Pozdrav,
zanima me upis u policijsku akademiju,ako netko može podijelit par informacija o tome. . .pošto nigdje ne mog pronaći. . .
Unaprijed zahvaljujem.
loading007
18.07.2012., 12:43
Tia bi vas nesto pitat ja sam sad zavrsia 2 razred tehnicke srednje skole i tia bi se upisat u policijsku akademiju pa me zanima sta se tamo uopce radi i je li tamo uopce ima kakvih ispita ili knjiga za ucit neke predmete ako ih uopce ima ka i u cetverogodisnjim skolama ili nema ili se samo trenira izdrzljivost,koncetracija i samoograna.I jos bi vas nesto tija pitat je li ja trebam do kraja zavrsit ovu tehnicku skolu u kojoj sam sada ili sam ispisan iz te skole i samo upisan u policijku akademiju.
Hvala na odgovoru unaprijed.
Ove godine, na žalost, nije bilo natječaja za Srednju policijsku školu, a neće ga niti biti. NAvodno će na jesen opet krenuti neki tečaj za 400 ljudi, a uvjet će biti završena srednja škola.:ne zna:
Inače, što se tiče SPŠ, postoje i "normalni" predmeti, kao što su hrvatsk jezik, matematika, psihologija, engleski jezik i sl., ali i velik broj stručnih (pravnih i policijskih). Tjelesni ("normalan" tjelesni i borilačke vještine) je organiziran u drugoj polovici dana, kada nema nastave.:top:
Alfa157
19.07.2012., 01:18
taj MUP ni sam ne zna što hoće. ali kakva država takva i policija
Dr.Milkun
25.07.2012., 00:10
Ja sam na akademiji trenutno,ako nekoga zanima,neka pita u inb
josip96
04.09.2012., 18:49
Sta te pitaju na upisima,sta trebas radit na upisima,jel teska skola i jel neko zna kad ce bit upisi za 2012/2013? Hvala.
Na žalost, ove godine neće upisivati niti tečaj niti srednju školu. Za iduću se još ne zna.:flop:
Ivana Dragicevi
12.09.2012., 19:13
samo da vas pitam.. mogu li ja nakon godinu dana fizioterapeutskog tehničara ići u školu za policajku? i ako mogu.. gdje točno?:)
Ove godine nema nikakvog natječaja za policiju niti će ga biti, ali ako na jesen upišeš 2. razred škole u koju ideš, iduće godine ćeš se moći prebaciti u Srednju policijsku školu i nastaviti 3. (i 4.) razred tamo. Ovo, naravno, vrijedi ako će iduće godine uzimati ljude, ali to se sada još ne zna.:top:
Alfa157
18.09.2012., 17:27
Na žalost, ove godine neće upisivati niti tečaj niti srednju školu. Za iduću se još ne zna.:flop:
nije baš striktno vezano uz temu, ali kolko čujem MUP još jedini nije donio plan za stručno osposobljavanje bez zasnvianja radnog odnosa :D
Nemam pojma, ali me baš zanima kako će to izgledati.:top:
Alfa157
20.09.2012., 20:09
Nemam pojma, ali me baš zanima kako će to izgledati.:top:
i mene... vjerojatno će to bit mjesta za kriminaliste, politologe i eventualno pravnike :ne zna:
U novim uredbama su ostavili forumlaciju da su dozvoljena sva društvena i tehnička zanimanja, tj. nema nikakvih ograničenja.:ne zna:
yamaharider
04.10.2012., 20:34
zanima me dali ce se sljedece godine upisivati u 3.razz srednje policijske skole, sad trenutno pohađam 2. razred tehničke škole i htio bih se prebacit, hvala unaprijed
Robex the offic
05.11.2012., 19:13
Bok, zanima me da li bi mogao upisati srednju policijsku školu s 1. i 2. razredom prometne škole
Mala Lilika
05.11.2012., 20:13
ja sam sada 8.razz i zanima me dal bih se mogla upisat u tu školu odmah poslije osmog razreda???
:*
Bok, zanima me da li bi mogao upisati srednju policijsku školu s 1. i 2. razredom prometne škole
Ako bude natječaj, da, moći ćeš. Naravno, ako se nešto u međuvremenu ne promijeni.:top:
ja sam sada 8.razz i zanima me dal bih se mogla upisat u tu školu odmah poslije osmog razreda???...
Ne, u Srednju policijsku se upisuje (tj. prebacuje) tek 3. razred.:top:
Inače, obzirom da ove godine nije bilo natječaja za Srednju policijsku, a za iduću godinu se ne zna hoće li ga biti, teško je bilo što prognozirati.:top:
Sd.Kfz.Panther
27.11.2012., 22:18
Najsretniji na svijetu bih bio da mogu nekako preć u policiju ili pravosudnu policiju i ispunim si snove, i imam veći prostor djelovanja, napredovanja itd. Plaća mi nije važna, mogao bih biti policajac inspektor i za 3000 kn i ne bi se bunio kao neki. Sve to ovisi od karaktera do karaktera, samo školovanja nema već 1 i pol godinu za policiju u RH i eto...a za pravosudnu da ne spominjem, tamo ako ti rođak nije neki jaki politicar zaboravi upad. Kaj je žalosno, jer u takve bi sluzbe neki mladici koji su radili ozbiljne poslove sa oruzjem i novcima recimo u privatnoj zaštiti trebali imati prednost automatski kod prijave. A ja baš radim takav posao u zaštitarstvu i već puno toga znam kako stvari funkcioniraju.
Jer time već dobivaš osobu koja zna zakone, koja ima iskustva sa oruzjem, postupanjem i generalno je u sustavu sigurnosti i već zna kako neke stvari funkcioniraju za razliku od nekog recimo 20-godišnjaka ili 23-godišnjaka što je bio slučaj sa tečajevima za odrasle na PA da je završio 4 godine srednje i nikad nije imao veze sa sustavom sigurnosti, oruzjem al je upao eto preko neke veze ili šta već.
To je totalna banana i nepoštenje. A sad uopće ni ne znam hoću li više i dobiti šansu pošto je moje godište 92 ostalo jedino bez mogućnosti ikakvog upisanja na PA, za srednju smo kad je zakon donesen bili prestari, a tečaj je 2011 zamrznut.
Ostaje mi samo se molit bogu da će biti još tih tečajeva za odrasle.
be real
30.11.2012., 09:42
tvoji snovi su da postanes policajac.
ok.
postujem.
mogu znati zasto?
zbog cega je tvoj san postati policajac?
PerkovicIvana
17.12.2012., 21:09
Veliki pozdrav svima ako vas još tu ima....:)
Ja sam također jedan od fanova Policije, Zaštitara, Vojske, Čuvara itd..
Sa 15 godina sam " brijala" na Policiju jer mi je to bilo baš Cool, često pratila CSI i vrtila u glavi film kako ja ŽELIM postat policajac. Ali je to sve bilo na klimavim nogama upravo zbog te moje " dječje" mašte jer u pravilu ti do svoje 20 ne znaš kud sa sobom, zanesen si, puno se predomišljaš, na pameti su ti druge stvari a ne neka tamo policijska akademija.
i zato je po meni logičnije da akademija otvara vrata svima onima do 30 a ne nekoj djeci od 17 godina.
I za policiju moraš imati tu određenu " sposobnost", znat razmišljat u kriznim situacijama, bit "hladan" na nečije sitne provokacije, moraš razmišljat kao policajac i kriminalac ........ne smiješ bit živčan i moraš znat komunicirat s ljudima a to svi znamo da nije jednostavno.
Imam puno prijatelja koji su završili akademiju davnih dana i imaju " veliki" radni staž u policiji i kažu da nije jednostavno kao što većina ljudi misli i nije sve med i mlijeko....i naravno moraš biti psihički jak......ja znam neke ljude koji su bili policajci a kojih sada više nema, a nema ih zato što su sami sebi oduzeli život a oduzmu ga upravo ljudi koji su labilni i koji nisu za to. ZATO PAMET U GLAVU I NEMOJTE SRLJATI GRLOM U JAGODE najprije se preispitaj i to dobro, a što se tiče Obrazovanja odraslih natječaja će biti ali kad e to ne znam, trebamo pratit MUP - ovu stranicu tamo će sve pisat, pitala sam jednu kolegicu policajku i ona kaže da je dobna granica za upis u istu 30 godina.....SRETNO SVIMA
Liza1106
29.12.2012., 17:18
Pozdrav!
Imam pitanje...Idem u 8. razred i sad bih htjela upisat Srednju Policijsku školu.....Dali se to može upisati odmah nakon osnovne ili...
Dinozg98
29.12.2012., 19:49
Pozdrav!
Imam pitanje...Idem u 8. razred i sad bih htjela upisat Srednju Policijsku školu.....Dali se to može upisati odmah nakon osnovne ili...
Zar ne možeš pročitati malo gore postove? :504:
pingvin-zd
29.12.2012., 19:52
čekaj malo,znači vi učite par godina kako koristit pendrek,pisat zapisnike i slično ili sam nešto falia :ne zna:
Pozdrav!
U SPŠ se upisuje tek u 3. razred, nakon završena prva 2 razreda bilo koje druge srednje škole, ali ove godine nisu uzimali nikoga i ne zna se kada će ponovno uzimati. Ako si 8. razred, možda nešto i bude za 2 godine kad ćeš upisivati 3., pa ćeš vidjeti. Držim fige.:top:
čekaj malo,znači vi učite par godina kako koristit pendrek,pisat zapisnike i slično ili sam nešto falia :ne zna:
Da, uči se kako pravilno koristiti pendrek, pravilno pisati zapisnike i pravilno slično.:D
mariaantoan123
30.12.2012., 00:28
Pozdrav svima, ima li ovdje gimnazijalaca ili bilo kojih učenika drugih razreda koji bi se htjeli prebaciti u 3 razred policijske, naravno ako ju bude.
A dobro bi došao i koji savjet od nekih koji su već prošli upisivanje u 3. razred ili akademiju općenito. (Kako je bilo na ispitima, odnosno provjerama fizicke i zdravstvene sposobnosti, a i sve ostalo.) :)
pingvin-zd
30.12.2012., 23:35
Da, uči se kako pravilno koristiti pendrek, pravilno pisati zapisnike i pravilno slično.:D
ako za ovo triba nekoliko godina,strah me pomislit koliko triba za nešto kompliciranije :cerek:
Da imaš imalo pojma o konkretnom policijskom poslu i propisima koji ga reguliraju, mišljenje bi ti bilo potpuno drugačije.:top:
Ronaldinho3
05.01.2013., 23:16
Ima li tko kakve informacije kad ce i dal ce uopce vise biti policijskog tecaja za odrasle?
Predviđen je zakonom, ali se ne zna kada će se aktivirati. Nema nikakvih najava.:ne zna:
ValerijaF
12.01.2013., 00:34
Imam jedno pitanje, znači ako smo upisali srednju trogodišnju strukovnu školu, a nakon što se ta škola završi i upiše 4. godina, nema nikakve šanse da se upiše PA? Odmah se treba upisati četverogodišnja srednja škola?
toniforum
13.01.2013., 18:42
ljudi hitnooo dal ce biti natjecaja za odrasle
Imam jedno pitanje, znači ako smo upisali srednju trogodišnju strukovnu školu, a nakon što se ta škola završi i upiše 4. godina, nema nikakve šanse da se upiše PA? Odmah se treba upisati četverogodišnja srednja škola?
Što ti misliš da skraćenica PA predstavlja?:confused:
Što se tiče školovanja, u zakonu je navedeno da su obvezne prve dvije godine upisane četverogodišnje srednje škole, tako da ovo tvoje ne bi u to ulazilo. Međutim, kada/ako izađe natječaj, tamo će biti točno pojašnjeno što i kako.:top:
ljudi hitnooo dal ce biti natjecaja za odrasle
Za sada nema najava i ne zna se kada će biti.:ne zna:
Zanima me to da kada se završi SPŠ treba li se ići na PA?
Policijska akademija je naziv cijele ustanove, a Srednja policijska škola je njen dio. Pod PA vjerojatno misliš na Visoku policijsku školu, ali ne, ne moraš ići na nju, možeš upisati i nešto drugo.:top:
NoNameZg
19.01.2013., 05:05
Pozdrav! Imam pitanje vezano uz policijsku skolu to jest akademiju. Trenutno idem u prvi razred srednje trogodisnje strukovne skole, i razmisljam se na kraju godine prebaciti u neki skolu to jest smjer koji traje cetiri godine i nakon sto tamo zavrsim drugi razred u toj cetverogodisnjoj skoli hocu li moci upisati trecu godinu u policijskoj skoli? Zahvaljujem na odgovoru
Znači sada u ovom slučaju da bi bio policajac dovoljno je završiti Srednju policijsku školu?!
... Imam pitanje...
Za ovo bi trebao zatražiti posebno mišljenje direktno od MUP-a.:top:
Znači sada u ovom slučaju da bi bio policajac dovoljno je završiti Srednju policijsku školu?!
Da, završiš SPŠ i policajac si.:top:
jure_zd
29.01.2013., 02:20
Evo ja sam završio pol. akademiju u 8. naraštaju pa ako neko ima pitanja....samo navalite :)
Zanima me to da kada se završi SPŠ treba li se ići na PA?
ne. to je zamijena za PA
Da. koju možeš upisati samo ako imaš manje od 18 a završio si 2. srednje s tim da su se vec upisali...a nezz se oce li biti novog naraštaja, veca je vjerojatnost da ce se opet prebaciti na tecaj koji se upisuje nakon završenog 4. raz. srednje škole
Pozdrav! Imam pitanje vezano uz policijsku skolu to jest akademiju. Trenutno idem u prvi razred srednje trogodisnje strukovne skole, i razmisljam se na kraju godine prebaciti u neki skolu to jest smjer koji traje cetiri godine i nakon sto tamo zavrsim drugi razred u toj cetverogodisnjoj skoli hocu li moci upisati trecu godinu u policijskoj skoli? Zahvaljujem na odgovoru
ako budeš imao srice u principu se to može, ali mora ti se pogoditi da baš tada kad ti završiš bude SPŠ ili na 4. srednje PA
zanima me dali ce se sljedece godine upisivati u 3.razz srednje policijske skole, sad trenutno pohađam 2. razred tehničke škole i htio bih se prebacit, hvala unaprijed
teško...glasine su da ce u 3. mj izaci natjecaj koji ce trajati 2. god a moci ce se upisati decki/cure sa završenim 4. raz srednje :/
Jel znate možda kada se vrše upisi za 2012/2013 ???
3.mj bi trebao biti taj....ali izgleda da ce biti za one koji su završili srednju nezz jesi li ti među njima :)
Dobara vecer, malo sam pogledao prijašnje komaentare jer me zanimalo koju skolu treba da se završit da se mozes prebaciti na akademiju za policajca naime ja treniram rukomet vec 7god. i htio bi otici u sporcku ekonomsku u Varazdinu to zavrsiti pa se prebaciti na akdemiju.Pitam se dali bi bilo bolje prebaciti se poslje trece godine ili posle cetvrte i dali se mogu opce s tom skolom prebaciti :D!! Hvala!!!
mora biti 4. god ili 3. god sa završenim 4 stupnjem....ako bude pol. škola moraš nakon 2 god a ako bude tecaj (za starije) moraš nakon 4.god
evo toliko od mene ako ko još ima pitanja rado cu mu odg....ionako neman pametnijeg posla dok cekam da me pozovu u službu na facebooku cu vam najprije odg Privatnom porukom.
Molim te da ubuduće nastojiš sve odgovore na temu koje pišeš jedan za drugim pisati u istom postu (po potrebi koristi opcije Multi-Quote i Edit), ovako kako sam ti ih spojila, a ne onako u gomili postova. Također, objava privatnih podataka, pa ni vlastitih ni u najboljoj namjeri, nije dozvoljena.
Lussylou
08.02.2013., 20:29
Bok, ja sada zavrsavam 2. razred srednje skole i mislila sam se uspisati u 3.razred srednje policijske skole,ali jos niko nzn hoce li je biti? Da li neko zna jesu li odlucili? :))
Na žalost, nema nikakvih informacija. Ali baš nikakvih.:ne zna:
toniforum
10.02.2013., 21:50
cuo sam neke glasnine da bi kao trebo ic natjecaj za odrasle sada u trecem misecu, zna li iko kolko tu ima istine
Apsolutno je nemoguće znati.:ne zna:
Ima još nekih 600-tinjak ljudi koji su prošli tečaj, a nisu dobili posao, tako da sumnjam da će ići s novim tečajem.:ne zna:
toniforum
14.02.2013., 12:46
evo cuo sam da se vraca naa staro da ce biti tecaj za odrasle a ne školovanje kao ovo šta je bilo zadnje
Čuje se svašta, ali nema konkretnih informacija.:ne zna:
ivan3004
19.02.2013., 17:04
Pozdrav,zavrsio sam cetverogodisnju skolu i nisam polagao drzavnu matauru,pa me zanima dali se mogu upisati na tecaj za policijsku akademiju bez drzavne maure
Vidjet ćemo kad izađe natječaj i koji budu uvjeti.:top:
ivan3004
20.02.2013., 10:55
ok,hvala,a kada bi trebao izac natjecaj otprilike?
Ne zna se. Jako puno ljudi fali, ali još nisu zaposleniti niti svi koji su već prije završili tečaj (niti oni nisu dovoljni da se popune sve rupe). Stvarno se ne zna.:ne zna:
toniforum
27.02.2013., 15:49
vidis ja sam cuo da se nezna oceli ove godine biti ikakav natjecak prije da nece nego da oce, al kao sljedeci sta bude da se sto posto vraca na tecaj za odrasle
Čuje se svašta, ali se ništa ne zna za sigurno. Može biti da je ovo točno, ali jednake su šanse da ne bude ništa od toga. Stvarno nema nikakvih konkretnih najava.:ne zna:
mateychy
28.02.2013., 18:21
Bokic :) Pitanje, imam 22 god i 2008. sam zavrsila trogodisnju skolu za prodavaca,nakon toga sam upisala 4 god za komercijalista ,koju nisam zavrsila (ostalo mi 5 ispita)... :( Ako zavrsim tu 4. god da li ja mogu postati policajka :D
Zapravo nemam pojma nista o tome,kako, sta ,gdje :ne zna:
Vjerojatno ćeš moći, a to ćeš vidjeti u uvjetima natječaja (kada ga raspišu).:top:
Alfa157
30.03.2013., 03:23
ja se ne bih čudio da se raspiše natječaj za policajca i to na stručno osbosobljvanje bez zasnvianja radnog odnosa za 1650.
u svakom slučaju sve je ovo žalosno.
Žalosno je. Objavili su natječaj (http://www.mup.hr/127.aspx), ali ne za srednju, nego za tečaj.:flop:
Ronaldinho3
04.04.2013., 00:39
Žalosno je. Objavili su natječaj (http://www.mup.hr/127.aspx), ali ne za srednju, nego za tečaj.:flop:
Zašto prst dolje za tečaj?
Super mi je da dolaze novi ljudi, ali tečaj je prekratak i nikako koncipiran, tako da su stečena znanja i vještine na niskim granama. A i dobna granica mi nije jasna, puno je previsoka. Kad se sve to zbroji, dobije se činjenica da velik broj ljudi dolazi jer ili nisu uspjeli drugdje ili nije bilo posla, a ne iz stvarnog interesa za taj posao. Tečaj ih uglavnom ne pripremi na ništa, tako da se iznenade kad dođu raditi. A i vježbenički je skraćen na 6 mjeseci, nakon čega dobiju ovlaštenje i mogu samostalno raditi, a da niti izdaleka nisu spremni.:ne zna:
Ronaldinho3
05.04.2013., 16:15
Super mi je da dolaze novi ljudi, ali tečaj je prekratak i nikako koncipiran, tako da su stečena znanja i vještine na niskim granama. A i dobna granica mi nije jasna, puno je previsoka. Kad se sve to zbroji, dobije se činjenica da velik broj ljudi dolazi jer ili nisu uspjeli drugdje ili nije bilo posla, a ne iz stvarnog interesa za taj posao. Tečaj ih uglavnom ne pripremi na ništa, tako da se iznenade kad dođu raditi. A i vježbenički je skraćen na 6 mjeseci, nakon čega dobiju ovlaštenje i mogu samostalno raditi, a da niti izdaleka nisu spremni.:ne zna:
Ima istine u tome,znaci srednja skola se definitvno ukida i svake godine opet kreču tecajevi od 9 mjeseci?
Formalno se ne ukida, nego je još ustrojena, ali nema polaznika. Za buduće tečajeve se ne zna, jer je rečeno da će se organizirati prema potrebi jedan po jedan. Naravno, s obzirom da postoji potreba, velika vjerojatnost je da će opet biti nekoliko uzastopnih generacija tečajeva.:top:
Mario Kukina
08.04.2013., 14:38
ja sam sad 8. razred.Jel mogu ja sad ici u policijsku srednju skolu i koje mi ocjene trebaju i koji predmeti tocno i koji broj bodova!
Ronaldinho3
08.04.2013., 17:53
ja sam sad 8. razred.Jel mogu ja sad ici u policijsku srednju skolu i koje mi ocjene trebaju i koji predmeti tocno i koji broj bodova!
Ne možeš sad ići u srednju policijsku školu jer se trenutno odustalo od tog načina školovanja i vratili su prekv.za odrasle i ove godine nema upisa u srednju policijsku školu.
Pozdrav svima :)
Zanima me kakva je ova provjera engleskog jezika i opće informiranosti navedena u natječaju? Ne znam da li je toga bilo i prije za tečaj, pa ako netko može malo objasniti kako to izgleda, ako zna.
Hvala puno :)
Ako ima onih koji su već prošli tečaj, da malo opišu kako to izgleda,
te može li se tečaj polaziti uz (izvanredni) studij?
Ima tema na PiK-u (http://www.forum.hr/showthread.php?t=201670), da ne duplamo.:top:
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.