PDA

View Full Version : Montažna kuća - uvoz

Bizon
03.10.2004., 22:37
Jedna od mogućnosti rješavanja stambenog problema mi je i montažna kuća. E, sad, proizvođač je u Bosni. Osim onih uobičajenih stvari koje moram platit, da li netko zna koji su mi troškovi vezani za vanjskog snabdjevača moje potencijalne nove kuće? Porez, carina...?

Prvi Vozač
04.10.2004., 08:29
Ja sam se jedno vrijeme bio raspitivao za montažne kuže Krivaja iz Zavidovića. Najbolje da njih nazoveš direktno, oni će ti reć sve oko poreza, troškova prijevoza (koji su relativno mali koliko se sjećam) i montaže (isto tako mali). Koliko se sjećam, i s porezom nije bila neka velika cifra.
Ne znam koliko si upućen, ali mislim da moraš sam dić deku i dovest instalacije, a oni naprave isključivo svoj dio - ne znam je li u to uključeno provađanje struje itd. Kuća sama za sebe je jeftina i koliko sam čuo kvalitetna. Ali kad sam ja bio zbrojio troškove dovođenja struje, plina, vode, kupnje zemljišta, dobivanje lokacijske, građevinske dozvole, ispalo me previše za moje mogućnosti.

Bizon
06.10.2004., 21:08
Porez na montažne kuće koje se uvoze iz SiCG ili BiH iznosi 7%. Ukoliko proizvođač iz BiH ima EUR-1 (deklaraciju o porijeklu materijala) koja kaže da je to sve BiH porijekla, carina se ne plaća nego samo PDV :top: . Od Cheminga sam odustao, em zbog cijene, em zato što naplaćuju projektnu dokumentaciju :flop: .

Ako se nekome da komentirati, pogledajte: http://www.markovic.ch/index.html

Kuća od 85 kvadrata (bez komunalija i priključaka) me izađe, bez smještaja radnika, sa carinom i PDVom, izradom temelja i ploče, ključ u ruke i garancijom od 50 godina: 31832.50 eura. Pa ti kupi jednoipolsobni stan...

Natch
06.10.2004., 21:28
a kolko bi ti doslo da sam gradis?
(btw, kod tih 'medjunarodnih' ugovora dobro se osigurajte. znam zenu koja je prije rata narucila kucu iz bosne, uredno platila unaprijed i nikad je nije dobila!)

Bizon
06.10.2004., 21:34
Sorry, na gornju cijenu treba još PDV staviti (7003.15eura).
I mene je strah malo, švicarska firma, kooperanti u SiCG, ako mi odluče oteti novce mogu im ništa.

SETRA Samoborček
06.10.2004., 21:41
Si pogledao u domprojektu?

www.domprojekt.hr

Natch
06.10.2004., 21:49
SETRA Samoborček kaže:
Si pogledao u domprojektu?

www.domprojekt.hr

ne pisu cijene, znas mozda koliko to kosta u prosjeku po kvadratu?

Bizon
06.10.2004., 22:05
Nazvaću Domprojekt sutra, i kad završim potragu staviću usporedbu na forum. Ne sjećam se točno koji proizvođač (Ivanjica?), ali ima recimo caku da ako ne uzimaš ključ u ruke onda ti ostavlja i ostakljivanje stolarije, Jelovica ti uzme i 135 eura dnevno za majstora... ima tu i malo više od samo prosječne cijene...

Piarka
08.10.2004., 23:01
Da li je netko imao iskustva sa Marlos montažnim kućama?

Imaju vrlo zgodne kućice sa svom potrebnom dokumentacijom za dobivanje dozvola, a i moguće je sam neke stvari nabaviti ili preinačiti.

Pa eto, bilo bi mi drago da mi netko kaže ako zna nešto više o njihovom kreditiranju i inim stvarima.

A ako nekoga zanima to je na www.marles.hr

SETRA Samoborček
08.10.2004., 23:23
Natch kaže:
ne pisu cijene, znas mozda koliko to kosta u prosjeku po kvadratu?

Neznam, ali sam imao prilike upoznati šefa dva puta te firme, pa znam za njih :)

Natch
09.10.2004., 21:42
SETRA Samoborček kaže:
Neznam, ali sam imao prilike upoznati šefa dva puta te firme, pa znam za njih :)

aha, jel zgodan?:D nego, bas gledam te kucice od marlesa. ili prizemnice s ogromnim krovom bez potrovlja ili neke ogromne kucerine-katnice. meni bi trebala prizemnica s POTKROVLJEM, tako da s krova vidim more preko brda:D a to jos nisam nasla. onako, kucica iz bajke, do 30.000 eura :)..mozes li pitat sefa misle li nesto slicno uvrstit u asortiman;)

mil
12.10.2004., 13:26
Malo kasnim, no prošli sam tjedan sa suprugom posjetio par firmi koje se bave prodajom montažnih kuća, pa da malo podijelim utiske.

Rezultati (četvrtak, 7.10.2004., vrijeme od 10-15):

- Cheming (Sesvete): zvonimo u 14:00. Zatvoreno, nitko se ne javlja

- Krivaja (Maksimirska 62): ljubazan čovjek, odgovorio strpljivo na naša pitanja. Kuća od 76 m2 košta 27.000 €. Ključ u ruke poskupljuje ovisno o materijalu, navodno bi se dalo za pet-šest tisuća. Zanimljivost: na Krivajinim BA stranicama ne spominju PDV i sl., kao i na hrvatskim stranicama. Ukratko, cijene navedene na Internetu ne možete uzeti kao orijentir.

- Domprojekt (Petrinjska): Obrađuju nas "s nogu", i iako ima dovoljno prostora, razgovaramo u hodniku. Krasno. Cijena m2, ključ u ruke = 550-600 €. Znači, kuća od 75 kvadrata košta 45.000 €. Plus zemljište i ostalo, penjemo se skoro na stotku, za što je realnije i isplativije kupiti stan.

Nije li?

happygoose
12.10.2004., 14:06
A marlesice....?