PDA

View Full Version : Kako saznati svoju šifru za internet?


seronjaa
18.08.2011., 10:18
u zadnje vrijeme mi je internet nekako usporio (a i cijeli komp..ne znam zašto), pa sam htjela promijeniti šifru.
imam zapisanu ovdje neku šifru, ali kad ju ukucam na onu 192.168.1.1 stranicu, kaže da to nije ta.

imam windows xp i zanima me jel mi negdje u control panelu ili negdje piše ta moja šifra? znala sam to pronaći u windowsu 7, ali ovdje ne. :ne zna:

Solo761
18.08.2011., 11:04
Ček, da li misliš šifra za internet ili šifra za spajanje na router?

Tj. kada ukucaš 192.168.1.1 traži te šifru odmah, da li misliš na tu šifru ili tu znaš? Ako misliš na tu onda idemo redom :), napiši prvo što ti piše na "kutiji" od interneta, tj. marka.

Teufel
18.08.2011., 11:57
nazoveš svoga provajdera (T-Com, Optima...)

bajker23
18.08.2011., 14:45
nazoveš svoga provajdera (T-Com, Optima...)

baš tako,

@seronjaa:
kažeš svoje ime i prezime i oni će ti pročitat korisničko ime i lozinku :top:

Solo761
18.08.2011., 16:10
Ili ne... ako je "rekao" da to nije ta šifra nekako sumnjam da je to od DSL accounta šifra, tamo možeš upisati što god želiš i prihvatiti će, neće reći da je šifra pogrešna. Samo što neće raditi, a u logu od routera će reći da je bio authorization problem. Jedino gdje će reći da je šifra neispravna je logiranje u sam router. Zato sam i pitao koji je točno router. Npr. na Speedtouchu od t-coma je npr. username: user i šifra: 0000, na siemensu koje trenutno dijele mislim da je 1234, username-a nema.

seronjaa
18.08.2011., 17:30
eh... sad sam opet zbunjena.
mislila sam da trebam ukucat šifru od svoje mreže, ali na toj 192.168.1.1 stranici mi piše da ukucam password. ne znam od čega.
probala sam 0000 i 1234, al neće.
imam siemens gigaset sx router :/ a samo bi htjela promijeniti šifru od svoje mreže

Solo761
18.08.2011., 17:47
Aha, ti misliš na onu šifru koju trebaš da se wireless-om spojiš na njega. To je drugi dio :). Da dođeš do toga prvo treba upisati šifru da te router pusti dalje, inače bi svatko (tko ima pristup) mogao mrdati po njemu. Mada im ni ovo nije neka zaštita :zubo:. Probaj napisati user u polje za šifru, malim slovima.

Teufel
18.08.2011., 22:38
nazovi kako ti rekoh,oni će ti pomoći

bajker23
18.08.2011., 23:31
ili

username: admin

lozinka: admin


probaj tako

seronjaa
19.08.2011., 14:17
ok, uspjela sam ući, promijenila sam i šifru i sve, ali mi je internet nekako usporen. ne znam zašto :(

Cilim
19.08.2011., 15:15
Procekiraj komp sa antivirusom i Malwarebytes Anti-Malwareom, skini, instaliraj, nadogradi i procekiraj. :)

seronjaa
19.08.2011., 15:29
eh, samo još pitanje.
sad nakon što sam promijenila šifru, ne mogu se sa drugim kompom spojit na net. :( :( ukucala sam novu šifru već milijun puta, i restartirala komp i ne znam šta da radim. :(

Solo761
19.08.2011., 18:11
Isto preko wirelessa? Imaš možda kabel da se probaš sa kabelom. Postoji šansa da na routeru wireless crkava. :ne zna:

seronjaa
20.08.2011., 12:17
Isto preko wirelessa? Imaš možda kabel da se probaš sa kabelom. Postoji šansa da na routeru wireless crkava. :ne zna:

eh, sad sam i to ipak nekako uspjela namjestit- šifra mi je bila WEP, pa sam promijenila na WPA-PSK, ali mi izgleda taj drugi komp to nije prihvaćao, pa sam ju stavila na obični WPA (iako ni ne znam razliku,al ajd)..i sad je ok- mogu sa oba kompa ić na net, ali mi se sad mreža stalno prekida sama od sebe- svakih pol sata ili tako nekako... samo se odspoji, onda se kasnije opet spoji i tako- zašto? :( :( jel to može imat veze sa šifrom ili ne znam jel da i zato opet zovem službu

Cilim
20.08.2011., 12:21
eh, sad sam i to ipak nekako uspjela namjestit- šifra mi je bila WEP, pa sam promijenila na WPA-PSK, ali mi izgleda taj drugi komp to nije prihvaćao, pa sam ju stavila na obični WPA (iako ni ne znam razliku,al ajd)..i sad je ok- mogu sa oba kompa ić na net, ali mi se sad mreža stalno prekida sama od sebe- svakih pol sata ili tako nekako... samo se odspoji, onda se kasnije opet spoji i tako- zašto? :( :( jel to može imat veze sa šifrom ili ne znam jel da i zato opet zovem službu

Zovi sluzbu za korisnike, i reci da ti se router restarta svakih pol sata, ne spominji sifre, bus vidla kaj ti budu rekli. :(

Solo761
20.08.2011., 13:21
Može biti da imaš smetnje na liniji pa da zato puca. To definitivno treba prijaviti službi za korisnike pa neka oni premjere stanje linije. To bi objasnilo i smanjenje brzine što kažeš da imaš. Ja sam imao taj slučaj kod roditelja.

Teufel
20.08.2011., 13:57
nazoveš svoga provajdera (T-Com, Optima...)

baš tako,

@seronjaa:
kažeš svoje ime i prezime i oni će ti pročitat korisničko ime i lozinku :top:

nazovi kako ti rekoh,oni će ti pomoći

Zovi sluzbu za korisnike, i reci da ti se router restarta svakih pol sata, ne spominji sifre, bus vidla kaj ti budu rekli. :(

opet: nazovi tehničku podršku :cerek:

bajker23
21.08.2011., 01:26
opet: nazovi tehničku podršku :cerek:

valjda će sad poslušat :top:

seronjaa
21.08.2011., 17:51
ok ok..nazvat ću ih... grrr..

Teufel
21.08.2011., 21:09
ok ok..nazvat ću ih... grrr..

:s

slivar
08.03.2012., 09:59
:mig:
bok znaci ovako ja bi htio znati sifru od svog interneta ... jel imam mobitel sa wi-fiom i nemogu se privezat jel neznam sifru.. dali neko mozda zna kako da saznam svoju sifru!?

slivar
08.03.2012., 10:00
bok znaci ovako ja bi htio znati sifru od svog interneta ... jel imam mobitel sa wi-fiom i nemogu se privezat jel neznam sifru.. dali neko mozda zna kako da saznam svoju sifru!?

Galen Marek
08.03.2012., 10:13
Nazovi službu za korisnike svog ISP-a (pružatelja Internet usluga), oni će ti ju reći/dati.

električni_zec
08.03.2012., 10:23
:mig:
bok znaci ovako ja bi htio znati sifru od svog interneta ... jel imam mobitel sa wi-fiom i nemogu se privezat jel neznam sifru.. dali neko mozda zna kako da saznam svoju sifru!?

Meni se čini da brkaš pojmove: "šifra od interneta" i lozinka za wireless konekciju su dvije različite stvari.
Ako ti net radi uredno na kompu, a samo se ne možeš bežično povezati, treba ti password za wireless konekciju, a koji imaš spremljen u svom routeru.
Dakle dokumentaciju koju si dobio u ruke, pa potraži taj podatak u njoj, a ako nema, u uputama pogledaj kako ćeš ući u postavke routera, gdje također možeš vidjeti taj podatak.
Treća opcija da nazoveš službu za korisnike, koja će te navoditi pri tome (operatera nisi naveo, pa je uputa ovako općenita)

slivar
08.03.2012., 11:23
Meni se čini da brkaš pojmove: "šifra od interneta" i lozinka za wireless konekciju su dvije različite stvari.
Ako ti net radi uredno na kompu, a samo se ne možeš bežično povezati, treba ti password za wireless konekciju, a koji imaš spremljen u svom routeru.
Dakle dokumentaciju koju si dobio u ruke, pa potraži taj podatak u njoj, a ako nema, u uputama pogledaj kako ćeš ući u postavke routera, gdje također možeš vidjeti taj podatak.
Treća opcija da nazoveš službu za korisnike, koja će te navoditi pri tome (operatera nisi naveo, pa je uputa ovako općenita)

a oprosti nisam skuzio znaci trebam sifru da bi se privezo preko mobitela tojest wi-fiom :) kako da saznam tu sifru?

Galen Marek
08.03.2012., 11:37
Napisao ti je električni_zec, pogledaj dokumentaciju, ako te šifre nema nazoveš SZK svog operatera i oni ti ju kažu.

slivar
08.03.2012., 18:26
Napisao ti je električni_zec, pogledaj dokumentaciju, ako te šifre nema nazoveš SZK svog operatera i oni ti ju kažu.

gle naime ja imam 13 godina i onda mi je sjebano malo a ne zelim starce jebat sa time -.-

Galen Marek
08.03.2012., 18:31
Kojeg operatera i router/modem koristite?

slivar
08.03.2012., 19:07
Kojeg operatera i router/modem koristite?

t-com max flat

Galen Marek
08.03.2012., 19:29
Nisi napisao koji wireless uređaj koristite? Pogledaj ovdje (http://www.t-com.hr/privatni/kzona/podrska_savjeti/maxadsl_uredjaji_wlan.asp), vjerojatno je jedan od prikazanih.

slivar
08.03.2012., 19:38
ovako ja mislim da je Thomson SpeedTouch 780WL(i) taj jel ne vidim dobro sliku pa onda i neznam di bi pogledo koj tocno imam al mislim da imam taj!

slivar
08.03.2012., 20:03
ovako ja mislim da je Thomson SpeedTouch 780WL(i) taj jel ne vidim dobro sliku pa onda i neznam di bi pogledo koj tocno imam al mislim da imam taj!

da evo pogledo sam u papire i thomson je ovaj koj sam gore dao!

Galen Marek
08.03.2012., 20:24
T-Com Thomson SpeedTouchTM 780WL(i) modem (http://www.t-com.hr/pdf/main/internet/upute/thomson_ST780_konekcija.pdf)

vidi od str. 16 na dalje, objašnjen je ulazak u početnu stranicu konfiguratora modema putem web preglednika

na str. 19, pod Encryption nađi WEP ili WPA-PSK te prepiši odgovarajući "encryption key", njime ćeš svoj mobitel spojiti na tu wireless mrežu

slivar
08.03.2012., 20:38
T-Com Thomson SpeedTouchTM 780WL(i) modem (http://www.t-com.hr/pdf/main/internet/upute/thomson_ST780_konekcija.pdf)

vidi od str. 16 na dalje, objašnjen je ulazak u početnu stranicu konfiguratora modema putem web preglednika

na str. 19, pod Encryption nađi WEP ili WPA-PSK te prepiši odgovarajući "encryption key", njime ćeš svoj mobitel spojiti na tu wireless mrežu

oprosti mi mozes li malo bolje objasniti??

slivar
08.03.2012., 20:49
T-Com Thomson SpeedTouchTM 780WL(i) modem (http://www.t-com.hr/pdf/main/internet/upute/thomson_ST780_konekcija.pdf)

vidi od str. 16 na dalje, objašnjen je ulazak u početnu stranicu konfiguratora modema putem web preglednika

na str. 19, pod Encryption nađi WEP ili WPA-PSK te prepiši odgovarajući "encryption key", njime ćeš svoj mobitel spojiti na tu wireless mrežu

hahaha puno ti hvala na uputama uspio sam stvarno si carr hvalaa....