PDA

View Full Version : ENC paket - pomoć

Vojky
25.08.2006., 16:25
Jučer sam kupio ENC uređaj, i više nema čekanja na naplatnim kućicama, zadovoljan sam!

http://www.hac.hr/?task=ces&stask=14

x-type
25.08.2006., 16:44
čekaj, a jel to proradilo?? ja nisam primijetio antene na naplatnim kućicama iznad ENC traka!! pazi da se ne zaletiš, a ono ni mrdac!

Grgica Mali
25.08.2006., 17:09
Da-da, radi, kaj nisi skužio jedna traka je uvijek prazna a radi :zubo:

fic1984hr
25.08.2006., 17:12
Ja to imam skoro mjesec dana!
Svugdje je ok radilo osim na Pirovcu...
Cak mislim da mi je skinio 2x, odnosno 2x naplatio!!!
Otkuca (signal) a rampa jos spustena!
Kad nije htio, uzeo sam karticu i pici dalje!!!
Ali u Luckom je bilo odlicno...samo prosao pored onih svih auta - nema cekanja!

x-type
25.08.2006., 20:04
ajmo, otvaram rubriku "najbrža brzina s kojom sam prošao ENC!":D :zubo: :D :zubo: :D
jel radi na svim autocestama ili samo A1/A6?

Acidofil
25.08.2006., 20:38
ajmo, otvaram rubriku "najbrža brzina s kojom sam prošao ENC!":D :zubo: :D :zubo: :D
:rofl:
a sad che fic kak je sa kombijem turbo dailyem gti od tateka prosho sa 193 km/h , al naravno, bez ugrozhavanja ikog :zubo:

fic1984hr
25.08.2006., 21:07
a sad che fic kak je sa kombijem turbo dailyem gti od tateka prosho sa 193 km/h , al naravno, bez ugrozhavanja ikog :zubo:

Turbo Daily ne ide...blokade su tu ali MB 313 cdi je vec druga prica!haha
A sa ENC karticama se ne igrajte u zaletu...vjerojatnost da se nece otvoriti je 95%!!!
Mora se pricekati malo...
A za nove korisnike...pripazite kako ce te okrenuti taj uredjaj jer sam ga ja 7 dana okretao na krivu stranu i onda pizdim na majstorcice u kucicama kako opet ne radi:zubo: :zubo: :zubo:
Na kraju sam ga ipak zalijepio za sajbu...izgleda presmijesno...kao oni modemi 56k V90 - te velicine i te boje - U Z A S!
"Nesmem s tobom kume, celave ti gume..."
"Sedista se tresu...u mom Mercedesu!"hahaha

Hrvoje xyz
25.08.2006., 21:37
mater!!!!
"budi mi sudbina
imam kola fina imam kola fina
prava limuzina
po celome svetu vozicute njima
belim drumovimaaaaaaaaaaaaaa"

http://img247.imageshack.us/img247/6158/muzicarsmajlitb5.gif (http://imageshack.us)

m!Ro
26.08.2006., 14:58
čekaj, a jel to proradilo?? ja nisam primijetio antene na naplatnim kućicama iznad ENC traka!! pazi da se ne zaletiš, a ono ni mrdac!
O, radi, imam ga od početka. No radi krivo, hehe, na sreću u moju korist za sada (jednom sa sa 200kn prošao cestarina za 300kn). No vele da će to poštelati, šmrc. Navodno je problem da su auto-ceste vž-zg i npr. zg-ri različite firme pa im se malo gube podaci.
Btw. 10% popusta je na cifru koju stavljate gore (fila se s lovom, kao bon na mobitelima).

Vojky
26.08.2006., 23:52
Sada mi se dogodilo da na ulasku Lužani nije htio očitat (pa je frajer očitao ručno), ali inače na velikim ulazima i izlazima, npr. Ivanja-Reka radi bez greške i to i bez da se potpuno zaustavi vozilo (mali ulazi/izlazi izgleda imaju drugačije antene).

Uglavnom, kada ujutro vidim ekipu koja čeka, samo u krajnju desnu traku i vozi Miško... :) Kupnja uređaja će mi se isplatiti za 3 mjeseca s obzirom na popust i količinu vožnje...

A da ne spominjem koliko je povećao vrijednost Yugu!

x-type
27.08.2006., 00:57
e ljudi imam pitanje: danas sam išao u Varaždin. i sad na izlazu u Varaždinu rade 3 prolaza. na 2 je gužva, a na ovom ENC nema nikog. jel mogu bez beda ić na ENC ak nemam uređaj (dakle, jel sjedi čovjek u kućucu kojem ću ručno platit)? glupo mi je zašto ne piše kao u Sloveniji koja traka je samo ENC, a koja je ENC+plaćanje gotovinom.

Grgica Mali
27.08.2006., 13:44
e ljudi imam pitanje: danas sam išao u Varaždin. i sad na izlazu u Varaždinu rade 3 prolaza. na 2 je gužva, a na ovom ENC nema nikog. jel mogu bez beda ić na ENC ak nemam uređaj (dakle, jel sjedi čovjek u kućucu kojem ću ručno platit)? glupo mi je zašto ne piše kao u Sloveniji koja traka je samo ENC, a koja je ENC+plaćanje gotovinom.

:rofl: :rofl: I koja je onda svrha ENC uređaja? Vjerojatno je onaj čovo bio u kućici jer zasad zna ponekad zaštekat kao što je neko gore napisao.

Ti bi se šverco a :zubo:

x-type
27.08.2006., 14:40
:rofl: :rofl: I koja je onda svrha ENC uređaja? Vjerojatno je onaj čovo bio u kućici jer zasad zna ponekad zaštekat kao što je neko gore napisao.

Ti bi se šverco a :zubo:
a kak bi se šverco molim te?:confused: pitam da li su na svim malim (dakle NE čeonim) naplatama hibridne trake (ENC+gotovina) ili i na njima postoje isključivo ENC trake kao na čeonim postajama (trake na kojima nema gotovinskog plaćanja)

Hrvoje xyz
27.08.2006., 16:19
Kak bi reko spinn , pari mi se da ak je traka az ENC onda nikakav čovo ne sjedi u kućici.

Vojky
27.08.2006., 16:22
Na manjim izlazima trake su obično kombinirane. Mada, kod mene znaju stavit znak gdje je trakom zalijepljeno "isključivo za ENC" te pokazuje na jednu od otvorenih traka... Znači, kako kad...

x-type
27.08.2006., 19:31
Na manjim izlazima trake su obično kombinirane. Mada, kod mene znaju stavit znak gdje je trakom zalijepljeno "isključivo za ENC" te pokazuje na jednu od otvorenih traka... Znači, kako kad...
jel to znači ak je samo onaj znak "ENC" da onda mogu i ručno plaćati, a da ako je SAMO ENC, onda piše "isključivo ENC"?

Vojky
27.08.2006., 19:35
Ma, to je "znak" takav da na znak obveznog skretanja nadopišu "samo ENC" na A4 listu...

x-type
27.08.2006., 22:12
joj šta su to zakomplicirati! zar nije jednostavnije kao u sloveniji napisati "abc uporabniki/users only" i "abc + cash", odn. enc...

Vespazijan
27.08.2006., 22:29
ja imam smart card od HAC-a
i sad me zanima da li jos uz to samo kupim taj uredjaj ili treba jos nesto?

x-type
27.08.2006., 22:47
smart card nema veze s tim.

mgrad
11.09.2006., 13:48
Može li se taj uređaj isključiti ili kad ga jednom staviš u auto radi stalno. Pitam iz razloga tog što imam karnete jer su povoljniji a kod mene je jedan ulaz/izlaz i za enc i za ostalo pa me interesira mogu li uređaj isključiti kad koristim relaciju s karnetima a na ostalim relacijama koristiti enc?
Fala....

Alenko V6
12.09.2006., 10:13
skineš ga i staviš u ladicu.

imam ga već neko vrijeme.
Dobro što sam uzeo, nema čekanja u koloni, nema sitnog novca, nema puni auto papirića, štediš podizać stakla, po zimi se ne jebavaš....itd.
Budala ko to nema po meni.
I čeka ko krele u onim kolonomam a enc prazan.
čak ide u popust 10% na takvo plaćanje cestarine.
A nisi ni obavezan korisiti autoput, mozes po staroj.

Uglavnom iskustva pokazuju da ima hrpa debila koja ulazi u enc only da uzme karticu, to još kak tak, ali onda ima dosta stranaca koji se zalete ko slijepi konji na enc only i čudom se čude pa idu u rikverc a ja po trubi:E

Najviše me pogodilo situacija u lučkom nedavno, svih 9 izlaza rade gužve kolone enc prazan ja dolazim sastrane i iskoće dva "pametna bez enc" i što sada ovaj u kučici im je naplatio kada sam došao na red poslao sam ga skoro u kurac, za koju karu sam ja uzima enc pa naravno da gledam ove majmune kako čekaju u redu a ne da ova budala u enc only traci naplaćuje ovim krelcima, popizdio sam totalno. Kada se to dogodilo na učkoj neki dan tip nije htio da plati ulaz u učku i stvorila se kolona od 20 auta svi trube poludjeli, ovaj koji radi na naplati pozvao je zaštitare i uzeo ladicu sa novcem i preselio se u drugu kućicu a majmun jebem mu mater glupu u x5 neka stoji i čeka do jeseni ako neće da plati. Joj ubijao bih takve:mad: :mad: :mad:

Vojky
12.09.2006., 23:12
Da, ne radi na tunelu Učka, jer je to posebna koncesija... Mene su uredno upozorili kada sam kupovao karticu...

wimpi
18.05.2007., 11:38
Evo i ja razmišljam o ENC-u. Pitanje prvo: Ima li neka minimalna svota koja se mora svako toliko nadoplatiti ili nakon ovih obaveznih sto kuna (+122 kn uređaj), kolko god hoćeš i kad god hoćeš?

I drugo pitanje: da li mogu samo isprintati ovu pristupnicu i narudžbenicu s net-a ili moram ići u hac po nešto origigi?

Thanx:)

mateo222
18.05.2007., 11:40
ti si sad zadovoljan

Brazil
18.05.2007., 14:43
Da, ne radi na tunelu Učka, jer je to posebna koncesija... Mene su uredno upozorili kada sam kupovao karticu...

Niti na autocesti Zagreb - Macelj.

CDRW
18.05.2007., 15:37
A bogme ne radi i u nekim autima (nego ga moraš izbacit kroz prozor) - provjerio -valjda ona širmana šoferšajba.
Inače frend si je zabio u glavu da se s ENC-om ne mora niti usporit prije kučica - rampa ga je razuvjerila (Talijanski Telepass radi puno bolje)

Hrvoje xyz
18.05.2007., 15:52
a kaj je ona fora s onim naptisima na AC split zagreb malo prije zagreba ,m kad su za zaustavnu traku stavili naptis "kad je guzva ENC users mogu ovdje"

i sad ju prekrizili :confused:
kaj nije shema zaustavne da bude uvijek prazna da ak neko rikne stane tam .. neam pojma.

Renault F1
19.05.2007., 02:22
A taj ENC se može koristiti na onim automatskim rampama i kod kućice?

Jer skužkio sam da prije automatskih rampi stoji jedan "kvadrat" kroz koji morate proći (dva stupića, po jedan sa svake strane trake, iznad kojih stoji tabla di piše "ENC only" ili nešto slično). A ono što mi je glupo je to što je ta tabla na nekih 2,5 metara od zemlje i ne može proći auto s biciklom na krovu (što je često moj slučaj).

x-type
19.05.2007., 05:26
a kaj je ona fora s onim naptisima na AC split zagreb malo prije zagreba ,m kad su za zaustavnu traku stavili naptis "kad je guzva ENC users mogu ovdje"

i sad ju prekrizili :confused:
kaj nije shema zaustavne da bude uvijek prazna da ak neko rikne stane tam .. neam pojma.

lijepo ti piše u slučaju gužve. dakle, kad se stvori kolona od Jaske do Lučkog za mjesec i pol, ENC će imat otvorenih 10 km trake za prolaz. naravno, neće imat jer će se gomila idiota nasrat tamo.

autoscout
28.05.2007., 20:14
Uzeo ga i ja. Nije to losa stvar al ima mana. Presporo se dize rampa, bar meni. Digne se tek dok dodjem skroz blizu, moram u prvu presaltat... trebalo bi to brze.

Nadoplata racuna bi mogla bit malo bolje sredjena. Sve u svemu jedva cekam turiste na kucicama da projurim po zutoj! Ak ce se moc, naravno.

x-type
28.05.2007., 20:15
Sve u svemu jedva cekam turiste na kucicama da projurim po zutoj! Ak ce se moc, naravno.

uf, optimist teže vrste :rofl: zar stvarno misliš da neće bit sve puno HR i broj-slovo-broj regi tamo?!

CSV Laki start
28.05.2007., 20:19
Uzeo ga i ja. Nije to losa stvar al ima mana. Presporo se dize rampa, bar meni. Digne se tek dok dodjem skroz blizu, moram u prvu presaltat... trebalo bi to brze..
Oh, siroce :rofl:

Nadoplata racuna bi mogla bit malo bolje sredjena.
Aaaaaa, jesi cuo za internet bankarstvo? ;)

autoscout
28.05.2007., 20:20
A mogu se nadat.
Posto nemam klimu u krntiji bolje da bude slobodno jer inace nebu dobro :)

CSV Laki start
28.05.2007., 20:22
A mogu se nadat.
Posto nemam klimu u krntiji bolje da bude slobodno jer inace nebu dobro :)
A zamisli kombinaciju automatske dvozonske klime, tamnih stakala i ENCa :D

autoscout
Oh, siroce :rofl:

Aaaaaa, jesi cuo za internet bankarstvo? ;)

Imas ti vozacku uopce?

CSV Laki start
Imas ti vozacku uopce?
Nemam al budem si "sredio" jednu :rofl:

autoscout
28.05.2007., 20:23
A zamisli kombinaciju automatske dvozonske klime, tamnih stakala i ENCa :D

Da ti u autobusu s razredom i pravac na izlet u prepuštovec :)
Al pazi samo 2 po 2....

CSV Laki start
28.05.2007., 20:24
Da ti u autobusu s razredom i pravac na izlet u prepuštovec :)
Al pazi samo 2 po 2....
Ne vozim djecu po ekskurzijama u busu.....

autoscout
28.05.2007., 20:25
Pa naravno da ne.

CSV Laki start
28.05.2007., 20:27
Pa naravno da ne.
Pretpostavljam da si veliki saljivdzija :zubo:

autoscout
28.05.2007., 20:31
Najveci u selu! Sad otkad imam enc a i ti si me poducio o onom internet bankarstvu jos sam veca faca :)

CSV Laki start
28.05.2007., 20:34
Najveci u selu! Sad otkad imam enc a i ti si me poducio o onom internet bankarstvu jos sam veca faca :)

A eto....
A ja cu u autoskolu na polaganje da dobijem vozacku :D

autoscout
28.05.2007., 20:36
Nema nas niko!
:top:

kia pride
20.07.2009., 09:15
Probat ću ovdje da ne otvaram novu temu. Imam već 2 god ENC (AC Ri-Zgb). Do nedavno nisam imao nikakvih problema. Međutim od kada je otvoreno Demerje i brzi ENC, stanje koje ja "odokativno" imam na računu nije niti približno onom koje mi se ispisuje na displayu. Naravno prvo mi padne na pamet provjeriti stanje preko njihove web stranice, to uredno pokušavam već mjesec dana ali ne ide. Upućuje na neku nebuloznu adresu na kojoj javlja grešku. Dakle pitanje: Jel netko uspjeva iščitati prolaske i ako da, kako?

sinisa_7
20.07.2009., 11:51
Probat ću ovdje da ne otvaram novu temu. Imam već 2 god ENC (AC Ri-Zgb). Do nedavno nisam imao nikakvih problema. Međutim od kada je otvoreno Demerje i brzi ENC, stanje koje ja "odokativno" imam na računu nije niti približno onom koje mi se ispisuje na displayu. Naravno prvo mi padne na pamet provjeriti stanje preko njihove web stranice, to uredno pokušavam već mjesec dana ali ne ide. Upućuje na neku nebuloznu adresu na kojoj javlja grešku. Dakle pitanje: Jel netko uspjeva iščitati prolaske i ako da, kako?

to se i meni dogodilo jučer. Pisalo mi Saldo: 50.546,45 kn :D
Poslje sam skužio da je dva vozila ispred mene bio bus, a kad sam gledao stanje vidim da mi nisu skinuli iznos. :D

kia pride
20.07.2009., 12:20
....a kad sam gledao stanje vidim da mi nisu skinuli iznos. :D

Gdje si gledao stanje.

P.S. Ako imaš HAC-ov ENC ne trebaš se truditi s odgovorom, Znam da to kod njih funkcionira. Zanima me odgovor korisnika ENC od AC Ri-ZG.

Herci80
20.07.2009., 12:22
to se i meni dogodilo jučer. Pisalo mi Saldo: 50.546,45 kn :D
Poslje sam skužio da je dva vozila ispred mene bio bus, a kad sam gledao stanje vidim da mi nisu skinuli iznos. :D

ako si bio na brzom ENC-u itekako su ti skinuli saldo... jer tamo svi porolaze brzinom od 40 kmh i cijelo vrijeme je rampa dignuta, pa ljudi pomisle da im nije skinulo...ali skinulo je...

sinisa_7
20.07.2009., 13:12
ako si bio na brzom ENC-u itekako su ti skinuli saldo... jer tamo svi porolaze brzinom od 40 kmh i cijelo vrijeme je rampa dignuta, pa ljudi pomisle da im nije skinulo...ali skinulo je...

Nije skinulo, provjerio sam stanje na netu...

Herci80
20.07.2009., 13:46

aha, onda je bila greška...tebi u korist:)... jer znalo je puno ljudi mislit da ako je dignuta rampa da im nije skinulo

kia pride
20.07.2009., 14:18

Provjeri 24 sata nakon prolaska. nemoj se iznenaditi kad vidiš da su ti ipak skinuli.
Dakle imaš HAC-ov ENC. Od tebe mi, na žalost, nema pomoći

Neuson
22.07.2010., 22:53
Koliko modela tih uređaja ima? Pitam ako ima slučajno 2-3 verzije (modela) da uzmem onu s najmanje bug-ova da me ljudi ne zakolju ako zašteka. :D

Adaminfo
23.07.2010., 12:27
Jučer isprobao svoj,konačno.Milina,nema stajanja i uvijek odlaska u najsporiji red.

pasko123456
01.08.2010., 20:53
Jučer isprobao svoj,konačno.Milina,nema stajanja i uvijek odlaska u najsporiji red.

Prošli mjesec negdje više od 20ak ulazi i izlaza. Samo sam na Demerju tj. na brzom ENCu prolazio normalno. Svugdje drugdje dođem kod ENC naplatne, pa u rikverc. OK razumijem strance, da se zeznu. Ok razumijem i ove naše rege da se zeznu (makar za njih imam manje razumijevanja). Ali stvarno nemam razumijevanja za naše vozače autobusa i za naše vozače šlepera. 4 puta prošli mjesec u rikverc zbog njih. :mad:

fooreest
01.08.2010., 21:03
Da i meni se to često događa, a to je zbog toga jer frajeri misle da će biti tamo neko u kućici i da će malo prekoreda biti brži, a ovi iz HAC-a ih ne hebu ni 5%, što su u pravu.

pasko123456
01.08.2010., 21:21
Zaboravio Binu Istru i njihov ENC. Znači Bina Istra za one koji ne znaju uvela ENC (Y, most Mirna,Učka). Može se koristiti i ENC od HACa uz prethodno kodiranje. ALI (uvijek ima ali) onda se plaća puni iznos cestarine, nema popusta). ILI se uzme njihov ENC. Popust je 50%, ALI ima ograničen rok trajanja. Uplata od 200 kn za prvu skupinu vozila vrijedi 3 mjeseca. Meni je osobno to glupost, jer se ne vozim tamo svaki dan.

Josip09
07.08.2010., 17:58
A bogme ne radi i u nekim autima (nego ga moraš izbacit kroz prozor) - provjerio -valjda ona širmana šoferšajba.
Inače frend si je zabio u glavu da se s ENC-om ne mora niti usporit prije kučica - rampa ga je razuvjerila (Talijanski Telepass radi puno bolje)

Istina. Tetku na zadnjoj seriji Opel Vectre, ne dela na šajbi. I kad nije bilo nikog na naplatnim postajama, igral se po šajbi da vidi de bu otvoril, i đubre kam ga god metne neče, neg mora pružiti ruku van....

neno1966
08.08.2010., 08:17
Zaboravio Binu Istru i njihov ENC. Znači Bina Istra za one koji ne znaju uvela ENC (Y, most Mirna,Učka). Može se koristiti i ENC od HACa uz prethodno kodiranje. ALI (uvijek ima ali) onda se plaća puni iznos cestarine, nema popusta). ILI se uzme njihov ENC. Popust je 50%, ALI ima ograničen rok trajanja. Uplata od 200 kn za prvu skupinu vozila vrijedi 3 mjeseca. Meni je osobno to glupost, jer se ne vozim tamo svaki dan.
Možeš ga i vezati uz kreditnu karticu. Nema popusta ali ne moraš čekati sa običnom rajom.

vatrogasacGoran
19.08.2011., 09:58
Danas sam kupio na OMV-u ENC paket koji je na akciji - za 300 kuna dobije se gratis uređaj i 333 kn za cestarinu. Zanima me kakva je sada procedura, to već sada odmah radi ili su potrebne neke registracije i slično??

Sljedeće, zanima me ako je uređaj prenosiv sa auta na auto i na koji se točno način obnavljaju iznosi? Treba ga obavezno zalijepiti ili postoji i način da se ne lijepi? Preko SMS-a bi mi odgovaralo da se obnavlja... Što točno treba poslati...

Molim male upute... Hvala!!!!

Krikesa
19.08.2011., 10:05
Sljedeće, zanima me ako je uređaj prenosiv sa auta na auto? Treba ga obavezno zalijepiti ili postoji i način da se ne lijepi?

Za ostalo ti neznam reći, ali što se tiče ovoga, možeš ga koristiti u bilo kojem vozilu iste kategorije, ne moraš ga lijepiti, dovoljno je kad si na kućici da ga uzmeš u ruku i digneš i prepoznat će ga.

drakic
19.08.2011., 10:06
Danas sam kupio na OMV-u ENC paket koji je na akciji - za 300 kuna dobije se gratis uređaj i 333 kn za cestarinu. Zanima me kakva je sada procedura, to već sada odmah radi ili su potrebne neke registracije i slično??

Sljedeće, zanima me ako je uređaj prenosiv sa auta na auto i na koji se točno način obnavljaju iznosi? Treba ga obavezno zalijepiti ili postoji i način da se ne lijepi? Preko SMS-a bi mi odgovaralo da se obnavlja... Što točno treba poslati...

kupio, radi odmah (isprobano), mozes se regati, imas u onoj knjizici na kraju da ispunis podatke. mozes provjeriti stanje racuna tako da posaljes SMS sa brojem uredaja (neznam tocno broj, imas na netu).

uredaj netreba zaljepiti na sajbu, znaci dovoljno je da ga stavis i da ovaj ocita. neznam kako se moze sve obnavljati, imas na njihovom netu sve pa googlaj malo...

vatrogasacGoran
19.08.2011., 10:29
Pronašao sam broj za provjeru preko SMS-a. Zapravo, to je sve što trebam... Preko net-a se ne mogu prijaviti, što treba upisati pod korisničko ime i lozinku - probao sam sam brojem ENC-a u oba polja i ne radi?

Što dobivam sa registracijom, odnosno što gubim ako se ne registriram preko one prijavnice??

Mačakvn
19.08.2011., 10:46
Ja bih Vam savjetovao da pročitate uputstvo o upoterbi, sve ovo što pitate je lijepo objašnjeno, a isto tako i na HAC-ovim stranicama.

fumi
19.08.2011., 10:59
ako se ne registriras mozes ga obnavljat samo sa bonovima, koje kupujes na benzinskima. Imas bon i na eZabi.

a ako ga registriras onda si mozes nadoplacivat i karticom.

ides na https://prodaja.hac.hr. 12 znamenki enca su ti username i password. Ali mislim da ti nece radit dok se prvi put ne provozas preko naplatnih

x-type
19.08.2011., 17:11
kako se radi registracija uređaja? meni kad se ulogiram stoji "registrirani korisnik", ali nigdje ne mogu mijenjati username i pass pa se logiram brojem uređaja. pokušao sam registrirati kreditnu, kaže da izaberem "kreditne kartice" iz izbornika, a ja toga u izborniku nemam. one upute koje tamo pišu su posve beskoristne jer ili ne rade do kraja (animirane) ili je objašnjeno loše.

klinsider
19.08.2011., 19:27

Radi odmah.
Uredjaj je prenosiv, ali samo za istu kategoriju auta (ak se radi o osobnim autima, nema problema).
Netreba lijepit, dosta da ga na rampi dignes iznad armaturke, tako da te skener vidi.

ranac
19.08.2011., 20:55
ako se ne registriras mozes ga obnavljat samo sa bonovima, koje kupujes na benzinskima. Imas bon i na eZabi.

a ako ga registriras onda si mozes nadoplacivat i karticom.

ides na https://prodaja.hac.hr. 12 znamenki enca su ti username i password. Ali mislim da ti nece radit dok se prvi put ne provozas preko naplatnih

Kao što je kolega Mačakvn napisao pročitati uputstva za upotrebu,a nadoplačivati se može i bez registriranja internet bankarstvom ili uplatnicom na banki,pošti...min. iznos 100 kn (min. uplata bonom je mislim 300 kn).

girling
19.08.2011., 21:04
ja sam dobio uz svom kpletu knjižicu gdje sve piše.

to je tako teško pročitati?? :confused:

yd4d
29.08.2011., 16:40
.da li je možda netko upoznat da li se vrši kontrola ili provjera korištenja
enc uređaja, naime imam mogućnost od frenda dobiti njegov povlašteni enc koji glasi na registraciju njegova vozila budući živi na otoku za prijelaz preko krčkog mosta ?

x-type
29.08.2011., 16:59
enc uređaja, naime imam mogućnost od frenda dobiti njegov povlašteni enc koji glasi na registraciju njegova vozila budući živi na otoku za prijelaz preko krčkog mosta ?

ne bi trebalo jer je sad to u slobodnoj prodaji i nema više prijavljivanja kao nekad. ja svojeg koristim na 2 auta.

yd4d
29.08.2011., 17:03
ne bi trebalo jer je sad to u slobodnoj prodaji i nema više prijavljivanja kao nekad. ja svojeg koristim na 2 auta.

.ali radi se o privlegiji koju imaju samo otočani, dakle ne plaćaju mostarinu,
za razliku od mene koji nemam prebivalište na otoku

Micek100
29.08.2011., 17:26
Tu registrirajte karticu i onda se mogu vidjeti prolazi, stanje računa...

http://info.arz.hr/

C-blok
29.08.2011., 21:05
Na HAC-ovim stranama (https://prodaja.hac.hr/) možeš to vidjeti i bez posebne registracije, samo upišeš broj uređaja i vidiš kad i gdje si ušao i izašao s AC.

Da li je možda netko obnavljao ENC putem SMS-a? Kak to funkcionira? Kao, na benzinskoj kupiš bon od 300, 500 ili 900 kn pa putem SMS-a pošalješ neki kod i broj uređaja.

ranac
29.08.2011., 21:31
Na HAC-ovim stranama (https://prodaja.hac.hr/) možeš to vidjeti i bez posebne registracije, samo upišeš broj uređaja i vidiš kad i gdje si ušao i izašao s AC.

Da li je možda netko obnavljao ENC putem SMS-a? Kak to funkcionira? Kao, na benzinskoj kupiš bon od 300, 500 ili 900 kn pa putem SMS-a pošalješ neki kod i broj uređaja.

Kupiš bon,može i na bankomatu al mislim samo Zagrebačke banke,SMS-om pošalješ kod sa bona i broj uređaja.Povratnim SMS-om te obavijeste o nadoplati i stanju računa.

Vwovac
29.08.2011., 22:06

Da,upravo tako.Dobijes povratni sms sa stanjem racuna nakon uplate.

I wonder
30.08.2011., 09:59
nijedan ENC ne glasi na registraciju. jedino je važno da auto bude iste kategorije, pa isti ENC možeš koristiti u 5 različitih osobnih auta.

ako ovaj glasi na registraciju, što ti to govori?

usput, tablice se snimaju kod ulaska.
kad sam kombijem prošao kroz naplatu, naknadno je skinut dodatni iznos sa računa jer je bio druga kategorija a imaju i sliku kao dokaz po želji:D

SETRA Samoborček
30.08.2011., 11:28
Proučio sam dokumentaciju, ali nisam uspio dokućiti neku prednost ako im ostavim svoje podatke "pod punom odgovornosti" u odnosu na anonimno korištenje? Ajde da je 1% popusta više, bilo bi ok :zubo:

MučkoĐubre
30.08.2011., 14:18
nijedan ENC ne glasi na registraciju. jedino je važno da auto bude iste kategorije, pa isti ENC možeš koristiti u 5 različitih osobnih auta.

ako ovaj glasi na registraciju, što ti to govori?

usput, tablice se snimaju kod ulaska.
kad sam kombijem prošao kroz naplatu, naknadno je skinut dodatni iznos sa računa jer je bio druga kategorija a imaju i sliku kao dokaz po želji:D

Jup, meni su cak i prikolicu skuzili. Samo se vidi cosak iza auta. Uopce mi nije palo na pamet da voznja s prikolicom kosta vise.

maiky4u
07.09.2011., 16:25
Možeš ga i vezati uz kreditnu karticu. Nema popusta ali ne moraš čekati sa običnom rajom.

da malo osviježi ovu temu...

zeznuto je sa ENC-om

neznam dali da kupim uređaj na bina-istri ili na ARZ (autoput rijeka-zagren) ili u HAC-u:confused: ....hac daje sad popust tako da dobivas uređaj besplatno... ali ako poslije ne mogu imati popust na tunel učku (posto sam ja iz Istre...) nije mi neka fora:504:... a ovi iz B-istre mi daju da moram staviti 200kn i rok za hi potrositi je 90 dana:503: .... e sad još nesto nisam uspio dokuciti dali ja moram uplacivati na dva racuna jedan za HAC a drugi za Bina-istru ....:ne zna::ne zna::ne zna:
pa mi vi kazete da je nesto pojednostavljeno ovo je postalo prekomplicirano....:504::504::504:
i naravno nitko nista pametno ne odgovara putem maila...:503:

terza
07.09.2011., 16:34
Kupiš ENC kod HAC-a (da ostvariš popust) pa onda sa tim uređajem odeš kod BINA-Istre gdje ti oni prekodiraju uređaj kako bi na njemu napravili dva računa - jedan za HAC-ove autoceste i jedan za BINA-Istra autoceste. Poslije posebno nadoplaćuješ na jedan račun za BINA-Istru i na drugi račun za HAC, ali imaš jedan uređaj.

Rješenje je skroz glupo, oni su to lako mogli između sebe riješiti da mi korisnici nemamo ove zavrzlame, ali što ćeš kad smo stoka sitnog zuba.

maiky4u
07.09.2011., 16:37
dali netko ima HAC-ov enc i da ga je kodirao za istarski ipsilon i dali se dobije popust? kako to ide dali moraju biti uplačena dva racuna jedan za HAC a drugi za B-istra... ili je bolje uzeti ovaj od B-istre i prekodirati ga na lučkom???

MaliZeleni10
07.09.2011., 16:39
Gdje se na ipsilonu placa cestarina??

Meni je to prvi glas.

terza
07.09.2011., 16:45
Gdje se na ipsilonu placa cestarina??

Meni je to prvi glas.

Plaća, plaća, od ovog ljeta.

Na ulazu u tunel Učku imaš naplatne kućice, ali nema više naplate iza tunela Učka, nego se voziš do krajnje destinacija i imaš naplatne kućice kad silaziš sa ipsilona. A sasvim je nebitno što ima podosta vožnja po običnoj dvotračnoj cesti i što je na cijeloj autocesti ograničenje 120 km/h, sve to oni lijepo obračunavaju.

maiky4u
07.09.2011., 16:58
Kupiš ENC kod HAC-a (da ostvariš popust) pa onda sa tim uređajem odeš kod BINA-Istre gdje ti oni prekodiraju uređaj kako bi na njemu napravili dva računa - jedan za HAC-ove autoceste i jedan za BINA-Istra autoceste. Poslije posebno nadoplaćuješ na jedan račun za BINA-Istru i na drugi račun za HAC, ali imaš jedan uređaj.

Rješenje je skroz glupo, oni su to lako mogli između sebe riješiti da mi korisnici nemamo ove zavrzlame, ali što ćeš kad smo stoka sitnog zuba.

*eben im *ater!
kao ča si rekla lako su mogli to međusobno rijesiti a ne da ja moran dva puta naplacivati i paziti na dva stanja na racunu ali nije to najgore ja onih minimalnih 200kn na Y ne potrošim u 90 dana!:504:
dali znas da se kadi u Istri moze kupiti hac-ov "paket" navodno i na nekim benzinskim stanicama ima....:confused:
hvala na brzom odgovoru

maiky4u
07.09.2011., 17:02
Plaća, plaća, od ovog ljeta.

Na ulazu u tunel Učku imaš naplatne kućice, ali nema više naplate iza tunela Učka, nego se voziš do krajnje destinacija i imaš naplatne kućice kad silaziš sa ipsilona. A sasvim je nebitno što ima podosta vožnja po običnoj dvotračnoj cesti i što je na cijeloj autocesti ograničenje 120 km/h, sve to oni lijepo obračunavaju.

uvedena je "zatvorena naplata cestarine"

ali ne placa se sve....
recimo ako ideš Ri-Rovinj plačas samo učku ali platis na izlazu iz y-lona
naplačuje se pula -umag ili neki sporedni izlaz jer je pun profil autoputa a za malo če se naplacivati i Kanfanar (okreti) pazin zasad uzmeš ticket i dobijes racun na 0kn

SETRA Samoborček
07.09.2011., 17:06
dali netko ima HAC-ov enc i da ga je kodirao za istarski ipsilon i dali se dobije popust? kako to ide dali moraju biti uplačena dva racuna jedan za HAC a drugi za B-istra... ili je bolje uzeti ovaj od B-istre i prekodirati ga na lučkom???

Prekodirati? Prvi put čujem :D Prema svemu što piše u uputama mog ENC-a, važno je samo da su pare na njemu :cerek:

terza
07.09.2011., 17:09
Sudeći prema ovome (http://www.ina.hr/default.aspx?id=1663) ni jedna INA benzinska u Istri ne prodaje ENC uređaje.

I slažem se da je glup taj uvjet da stanje na računu moraš potrošiti u 90 dana.

maiky4u
07.09.2011., 17:12
Sudeći prema ovome (http://www.ina.hr/default.aspx?id=1663) ni jedna INA benzinska u Istri ne prodaje ENC uređaje.

I slažem se da je glup taj uvjet da stanje na računu moraš potrošiti u 90 dana.

OMV?

terza
07.09.2011., 17:15
OMV?

Nemam pojma.

Nazovi besplatni info telefon od HAC-a i pitaj gdje najbliže možeš kupiti njihov ENC.

Tel: 0800 - 0422

maiky4u
07.09.2011., 17:16
navodno i na OMV-inim postajama ima tog paketa ali na netu nema nista...
neznam ovaj wikend idem prema Bjelovaru e sad morati cu na naplatne SV.Helena.. i ponovno nazad pema bijelovaru a polovicu puta normalno platiti ili dati 123 kn u Bina istri .... bljak!

maiky4u
07.09.2011., 17:17
Nemam pojma.

Nazovi besplatni info telefon od HAC-a i pitaj gdje najbliže možeš kupiti njihov ENC.

Tel: 0800 - 0422

Hvala

zvao
0 bodova! :-(

maiky4u
07.09.2011., 17:26
Prekodirati? Prvi put čujem :D Prema svemu što piše u uputama mog ENC-a, važno je samo da su pare na njemu :cerek:

je ali ti ne pase za UČKU i dr... po istri jer smo mi u Rumingu!:)

moras ga prekodirati i ako zelis dobiti popust (50% učka ostalo mislim 23%) moras ga prekodirati uplatiti 200 kuna koje ti vrijede 90 dana za Y i neovisno doplacivati Y i HAC

cilla
07.09.2011., 20:28

imaš jedan uređaj sa dva računa
svejedno ti je jel ćeš kupit uređaj kod HACa ili kod Bina Istre. i jedni i drugi imaju isti postupak za dodavanje drugog računa na jedan uređaj.
na učku imaš 50% popusta, za ostalo 30%.
najmanja svota za uplatiti je 200 kn i vrijedi 3 mjeseca, nakon toga ti se blokira. ako ti ostanu novci na računu sa novom uplatom unutar godinu dana (mislim da je taj period, al nisam sigurna) onda ti se uz novu uplatu pribraja i saldo od prije. izvan tog perioda ako ne uplatiš ponovo gubiš novce.

fooreest
08.09.2011., 00:33
Ja sa HAC-ovim ENC-om nisam mogao proći naplatu na Y ovog ljeta. Ženska mi je rekla da ga moraju uvesti u svoju evidenciju, ali kako je bila gužva, a tuda idem jednom godišnje nije mi se dalo čekati.

Terza je ovdje bolje objasnio:
http://www.forum.hr/showthread.php?t=160412&page=3

maiky4u
08.09.2011., 16:26
Ima u ZAP-u u Pazinu bio danas ali "zakasnio" 5 minuta ....
ZAP radi do 6:30 ja bio u 14:50 ali sam cekao u redu nekih 15min. i.... "zakasnio" ljubazno bi teta na šalteru rekla imaju ENC paket ali im je u sefu koi se automacki zatvara u 15 sati.......
bla,bla,bla ne gine mi još probati na vratima jadra ako imaju....

x-type
08.09.2011., 21:35
OMV prodaje ENC pakete

maiky4u
08.09.2011., 22:37
OMV prodaje ENC pakete

znam!!
ali dali imaju na vratima jadrana??????

kad bolje razmisliš sad ima samo 10% popusta pa... nisu neki šoldi...

a prekodirati za Y se ne isplati za sada

maiky4u
09.09.2011., 15:57
Kupio u ZAP-u u Rovinju ali nije onaj od HAC-a več od ARZ-a i popušio 110 kuna za uređaj ... :-(

maiky4u
11.09.2011., 20:54
Kupio u ZAP-u u Rovinju ali nije onaj od HAC-a več od ARZ-a i popušio 110 kuna za uređaj ... :-(

uređaj radi ali naravno morate stati ispred rampe nekih 3-5 sec:503:

zlatkohorvat69
11.09.2011., 21:04
Jučer sam kupio ENC uređaj, i više nema čekanja na naplatnim kućicama, zadovoljan sam!

http://www.hac.hr/?task=ces&stask=14

L:lol::rofl:

x-type
11.09.2011., 21:08
uređaj radi ali naravno morate stati ispred rampe nekih 3-5 sec:503:

3-5? nisi ga dobro postavio ako je tako. meni odmah hvata, na nekim postajama čak i u drugoj mogu proći (doduše s 5 na sat, ništ im ne bi bilo da rampu postave 20 metara dalje pa da se prolazi bez stajanja :rolleyes: ). na Karlovcu npr. hvata jako kasno i tamo uvijek moram stati, ali nikad 3 sekunde.

fooreest
12.09.2011., 00:41
3-5 sekundi??? Zašto lažeš čovjeka, X-type dobro zbori.

SETRA Samoborček
12.09.2011., 10:08
To vrijedi za nas koji ga ne lijepimo na predviđeno mjesto :rofl:

CDRW
12.09.2011., 10:57
Pa šta si kupovo kad si vidio da uređaj nije besplatan ????

I nemojte zaje... čovjeka - prve serije ENC-a su bili smrt, nisu hvatale, morao si čekat godinu dana da otvori rampu .... valjda su te preprodali ARZ-u ...

SETRA Samoborček
12.09.2011., 11:55
Imam ja HAC-ovog, kupljenog na akciji, ali nije zaljepljen za šajbu nego stoji dole i isto zna potrajat koju sekundu, barem na Lučkom. Na Zdenčini je pak otvorilo u prolazu, tako da ovisi o konfiguraciji prijamnika na kućici i smješaja u vozilu.

maiky4u
12.09.2011., 15:40
Imam ja HAC-ovog, kupljenog na akciji, ali nije zaljepljen za šajbu nego stoji dole i isto zna potrajat koju sekundu, barem na Lučkom. Na Zdenčini je pak otvorilo u prolazu, tako da ovisi o konfiguraciji prijamnika na kućici i smješaja u vozilu.

ja sam ga zaljepio iza retrovizora kako mi je reka striček na Demeriju!!!!!
primijetio sam da negdije moras se dosta prebliziti rampi skoro proči semafor i onda uhvati (Varaždin i Bosiljevo1) a na lučkome sam skoro popizdio dok ga je našao....:503:

fooreest
12.09.2011., 17:44
ja sam ga zaljepio iza retrovizora kako mi je reka striček na Demeriju!!!!!

the best place, :top: ( da je vibro-ENC cure bi znale gdje je još bolje, i oni drugi :brukica:)
... sam skoro popizdio.....:503:
:bicedobro:

x-type
21.10.2011., 19:57
skinulo mi je na Demerju za 3. umjesto za 1. skupinu vozila. primijetio sam tek danas, nakon 3 tjedna. hoće mi priznati reklamaciju? ima tko isksutva?

casper77
21.10.2011., 20:12
skinulo mi je na Demerju za 3. umjesto za 1. skupinu vozila. primijetio sam tek danas, nakon 3 tjedna. hoće mi priznati reklamaciju? ima tko isksutva?

Hoće, bez brige. Ja sam imao iskustva. Napisao sam dopis, nešto kao zamolbu, u kojoj sam kratko napisao kada sam i gdje otprilike ušao na autoceste i kada sam i gdje otprilike izašao. Naveo sam da sam primjetio da mi je registrirana pogrešna kategorija. Taj sam dopis odnio na naplatnu postaju Lučko, jer je moj ENC od ARZ-a. Ne znam gdje se nosi ako je HAC u pitanju. Nakon dva dana mi je novac doznačen na račun ENC-a.

x-type
21.10.2011., 20:14
poslao sam im mail gdje sam kratko objasnio što je, iskopirao sporni redak s ispisa i rekao im da iskontroliraju. valjda bude dost.

Kruno M
07.05.2012., 21:39
Hoće li kakva akcija, na uređaj gratis?

body halleck
08.05.2012., 00:52

Odi na fejs, Vlada ima svoje fejs (vjerovali,ili ne), ništa te ne košta postaviti ciljani upit/prijedlog, iz prve ruke znam, kako katkad znaju pokoju sugestiju implementirati in real life...

draak
08.05.2012., 10:21
Imam jedno pitanjce u svezi ENC-a:
Da li novci koje uplatim na uredjaj imaju neki rok do kad se mogu iskoristiti ili mogu jednostavno staviti 200kn i traju dok se ne potrose, makar to bilo i 2-3 godine.

Armstrong
08.05.2012., 10:26
Traje neograniceno..:top:

Corvin
08.05.2012., 13:53

Imaš već neko vrijeme ENC za kunu na http://www.arz.hr/

Hrc
08.05.2012., 13:53
ARZ ima akciju da je uređaj besplatan a najmanji paket je 300 kuna. Može se nadoplatiti preko neta ili na njihovim naplatnim kućicama (ne na autoputu ZG-SB ili ZG-ST)

x-type
08.05.2012., 17:40
ARZ ima akciju da je uređaj besplatan a najmanji paket je 300 kuna. Može se nadoplatiti preko neta ili na njihovim naplatnim kućicama (ne na autoputu ZG-SB ili ZG-ST)

Zagreb - Bosiljevo je ARZ-ov, znači da ide i na Lučkom. a vjerojatno se može i s onim prepaidom putem sms-a, zar ne?

Kruno M
08.05.2012., 18:08
Jesam li ja to dobro shvatio!!!

Ruta mi je inaće ova: Županja-Zagreb-Karlovac - autoput
Karlovca pa do Sv. Roka starom cestom
onda se penjem na autoput i do Pirovca

Koji ENC ja moram kupiti, šta kupujem, druge bonove, 2 ENC-a, nije mi to baš jasno.

Hvala na objašnjenju.

x-type
08.05.2012., 20:13

Koji ENC ja moram kupiti, šta kupujem, druge bonove, 2 ENC-a, nije mi to baš jasno.

Hvala na objašnjenju.

odeš na Ininu ili OMV pumpu, tražiš ENC paket od 300, 500 ili 1000 kuna, pročitaš upute kako ga postaviti i šibaš. možeš ga kupiti i na naplatnim kućicama Županja.
ili pričekaš neku akciju pa izbjegneš debilno plaćanje transpodera od 120 kn (koji u Kini kupuju za nekih 0,15 USD) pa istog dobiješ besplatno, a platiš samo iznos koji ćeš potrošiti na cestarinu (300, 500, 1000).
trenutno ARZ ima akciju navodno pa ti se nije loše dovući do Lučkog i tamo kupiti jer tamo ARZ prodaje svoje ENC-ove. ARZ i HAC su kompatibilni, a za autoceste BINA Istre moraš dati na tunelu Učka dekodirati aparatić (Ako ne kupiš njihov), napuniš s 200 kn i moraš ih potrošiti u 2 mjeseca.

terza
09.05.2012., 10:47

Hvala na objašnjenju.

odeš na Ininu ili OMV pumpu, tražiš ENC paket od 300, 500 ili 1000 kuna, pročitaš upute kako ga postaviti i šibaš. možeš ga kupiti i na naplatnim kućicama Županja.
ili pričekaš neku akciju pa izbjegneš debilno plaćanje transpodera od 120 kn (koji u Kini kupuju za nekih 0,15 USD) pa istog dobiješ besplatno, a platiš samo iznos koji ćeš potrošiti na cestarinu (300, 500, 1000).
trenutno ARZ ima akciju navodno pa ti se nije loše dovući do Lučkog i tamo kupiti jer tamo ARZ prodaje svoje ENC-ove. ARZ i HAC su kompatibilni, a za autoceste BINA Istre moraš dati na tunelu Učka dekodirati aparatić (Ako ne kupiš njihov), napuniš s 200 kn i moraš ih potrošiti u 2 mjeseca.

Evo mrvu jednostavnije objašnjenje nego od kolege X-type.

ENC pokrive sve autoceste u HR, osim Bina Istra i Zagreb-Macelj. Na Zagreb-Macelj uopće nema mogućnosti korištenja ENC-a, a za Bina Istru ti se može preprogramirati ENC uređaj (klikni za detalje (http://www.bina-istra.com/Default.aspx?sid=1966)) da ga možeš koristiti i po Istri.

girling
09.05.2012., 12:16
Traje neograniceno..:top:

sve ima svoj kraj, čak i doživotna robija....:lol:

Adaminfo
10.05.2012., 07:52
Bem ti državu kada nije uvjetovala koncesionarima pružanje usluge sa istim uređajem bez predrkavanja i ograničenja kao za Istru.Meni se ne isplati koristiti HAC-ov ENC od Učke do Pule jer iznos od 200 kn ne mogu potrošiti u 90 dana.Isto tako autocesta za Krapinu je neki drugi koncesionar i opet kartica ili keš.

girling
10.05.2012., 08:07
Bem ti državu kada nije uvjetovala koncesionarima pružanje usluge sa istim uređajem bez predrkavanja i ograničenja kao za Istru.Meni se ne isplati koristiti HAC-ov ENC od Učke do Pule jer iznos od 200 kn ne mogu potrošiti u 90 dana.Isto tako autocesta za Krapinu je neki drugi koncesionar i opet kartica ili keš.

to je jedan od većih problema kako podijeliti lovu od vinjeta. :kava:

Armstrong
10.05.2012., 09:34
Tema na ENC nije o vinjetama :amen:

Partfiš
10.05.2012., 09:40
imaš jedan uređaj sa dva računa
svejedno ti je jel ćeš kupit uređaj kod HACa ili kod Bina Istre. i jedni i drugi imaju isti postupak za dodavanje drugog računa na jedan uređaj.
na učku imaš 50% popusta, za ostalo 30%.
najmanja svota za uplatiti je 200 kn i vrijedi 3 mjeseca, nakon toga ti se blokira. ako ti ostanu novci na računu sa novom uplatom unutar godinu dana (mislim da je taj period, al nisam sigurna) onda ti se uz novu uplatu pribraja i saldo od prije. izvan tog perioda ako ne uplatiš ponovo gubiš novce.

Od 1001 jedne stvari koje imam u glavi samo mi jos fali razmisljati o ovome.

Stvarno nisu normalni svi skupa. Posebno Istra, posebno Macelj, posebno ostatak, doplacivanje, blokiranje, odblokiravanje.... a zemlja od 4,5 milijuna stanovnika, velicine veceg grada u Americi :503:

Super su olaksali prolaz...pa 3 puta je lakse imati cash i ne misliti na to mozes li platiti sa ENCom, imas li love, je li prosqao rok, pa kada konacno zakljucis da je sve o.k. dodjes do naplatnih pa svejedno moras stati jer je sustav zadnje govno...

Oda je lakse imati cash i miran si...

Ja sam kupio to stranje prije 5-6 godina na benzinskoj i onda sam skuzio da postoji nekakav sezonski koji je jeftiniji van sezone ali ne kuzim postoje li neki limiti? Zasto uopce kupovati obican ENC a ne sezonski ako s njim imas popust van sezone a u sezoni je cijena kao sa obicnim ENCom? Ili sam nekaj krivo pokopcao?

Astral07
10.05.2012., 14:23
jel moze samo netko reci dal jos vrijedi ta akcija, i do kada vrijedi? na kojoj OMV bengi se moze kupiti enc uredaj na akciji?

hvala

girling
10.05.2012., 16:44
jel moze samo netko reci dal jos vrijedi ta akcija, i do kada vrijedi? na kojoj OMV bengi se moze kupiti enc uredaj na akciji?

hvala

mislim da je akcija OUT, ali neka me isprave ako sam u krivu. :kava:

Astral07
04.06.2012., 12:08
Evo da ne otvaram novu temu. Ovdje se spominje akcija: http://autoklub.jutarnji.hr/nase-autoceste-4--najskuplje-u-eu-vozace-spasava-samo-enc-uredaj-/1031879/

da li itko zna kada ce to biti dostupno i gdje ce bit za kupit?

tnx

bronz
04.06.2012., 15:44
Evo da ne otvaram novu temu. Ovdje se spominje akcija: http://autoklub.jutarnji.hr/nase-autoceste-4--najskuplje-u-eu-vozace-spasava-samo-enc-uredaj-/1031879/

da li itko zna kada ce to biti dostupno i gdje ce bit za kupit?

tnx

Akcija je bila i prošle godine ja sam svojeg nabavio u proljeće 2011 za 1 kn na benzinskoj od tifona imaš ih i na ostalim. Tako da ova fora da uređaj od sada dođe 1 kn a prije je bio 120 kn je čista laž i manipuliranje javnosti.

Bio je 120 kn možda prije par godina...

SETRA Samoborček
04.06.2012., 16:04
Akcija je bila i prošle godine ja sam svojeg nabavio u proljeće 2011 za 1 kn na benzinskoj od tifona imaš ih i na ostalim. Tako da ova fora da uređaj od sada dođe 1 kn a prije je bio 120 kn je čista laž i manipuliranje javnosti.

Bio je 120 kn možda prije par godina...

To ti je bila ljetna akcija i trajala je par mjeseci. I ja sam svog nabavio tad :). Redovna cijena je i prije i poslje te akcije bila tih 120 kn.

girling
04.06.2012., 16:44
koliko mi se pripiše ako kupim bon od 300 kn?

Vwovac
04.06.2012., 16:52
koliko mi se pripiše ako kupim bon od 300 kn?
333kn ako već posjeduješ Enc..

Astral07
04.06.2012., 17:43
znam da je bila akcija prije, ali trenutno ih nema na akciji pa sad ovu sljedecu nebih htio propustiti

da li itko zna kada ce ta akcija poceti?

leo4
04.06.2012., 17:46
znam da je bila akcija prije, ali trenutno ih nema na akciji pa sad ovu sljedecu nebih htio propustiti

da li itko zna kada ce ta akcija poceti?

http://www.glas-slavonije.hr/168081/1/Prodaja-ENC-uredjaja-za-kunu-pocinje-1-lipnja :kava:

Rok
04.06.2012., 18:51
Ja sam bio u petak u Dugopolju (iz Splita sam) i kupio. 1,75 kn košta uređaj i obavezno je uplatiti minimalno 500kn na račun,s tim da dobiješ neki bonus na račun,ne znam točno koliko.

Negdje sam pročitao da osim što ih ne kači poskupljenje, korisnici ENC-a imaju popust na cijene cestarina? Je li to tako,i,ako je, koliki je taj popust?

Josip4
04.06.2012., 18:57
Ja sam bio u petak u Dugopolju (iz Splita sam) i kupio. 1,75 kn košta uređaj i obavezno je uplatiti minimalno 500kn na račun,s tim da dobiješ neki bonus na račun,ne znam točno koliko.

Negdje sam pročitao da osim što ih ne kači poskupljenje, korisnici ENC-a imaju popust na cijene cestarina? Je li to tako,i,ako je, koliki je taj popust?

Mislim da je 10%

Zna li netko glede tog ENC-a ima li novac koji stavim na njega rok trajanja?

Znači ako ja uplatim 500 kn, može li to trajati neograničeno ili se mora potrošiti u dogledno vrijeme?

Druga je stvar koja me zanima ako kupim ENC za auto, mogu li isti koristiti u kombiju?

BINko
04.06.2012., 20:17
- Iznos na ENC-u nema ograničenja!
- ENC uređaj možete koristi i na drugim vozilima (neovisno o kategoriji, osobni autmobil, kombi,...). Pri tome ćete platiti cijenu ovisno o kategoriji vozila jer sustav naplate prepoznaje o kojoj se kategoriji radi.
- Na iznos koji nadoplatite na ENC (bilo bonom, bilo preko internet bankarstva, ili na bilo koji način) dobivate dodatnih 10% bonusa. Npr. uplatite 100 kn i na ENC uređaju imate 110 kn.
- Cijena za ENC ostaje ista, te uz stari popust (10%, koji se upravo realizira preko tih para koje dobijete kao bonus na račun) sada efektivno iznosi ~23% manje od cijene za gotovinsko plaćanje.

sanjo77
04.06.2012., 20:37
Prizori će biti neprocjenjivi: sve trake će zjapit prazne a na onoj jednoj usranoj od ENCA će se stvorit vlakić...pa ja to ne mogu vjerovat:lol:

sipe
04.06.2012., 23:05
Prizori će biti neprocjenjivi: sve trake će zjapit prazne a na onoj jednoj usranoj od ENCA će se stvorit vlakić...pa ja to ne mogu vjerovat:lol:
Niko te ne tjera da kupiš ENC. A i vidi se da ga nikad nisi koristio, na Demerju imaš 2 trake s kojom prolaziš 40km, i ostalih traka za standarni ENC. Budeš bio prvi na gotovinskoj naplati onda ;)

Vwovac
04.06.2012., 23:42
Na izlazu Vrgorac je potpuno svejedno da li imaš Enc ili ne.Ionako 90% vremena radi samo jedna traka-i eto u sezoni fine kompozicije...Baš me zanima hoće li i u ovoj sezoni tako...

sper
05.06.2012., 01:24
Na izlazu Vrgorac je potpuno svejedno da li imaš Enc ili ne.Ionako 90% vremena radi samo jedna traka-i eto u sezoni fine kompozicije...Baš me zanima hoće li i u ovoj sezoni tako...

meni je u petak radio enc ulaz u vrgorcu...

Stickers
05.06.2012., 09:04
Pozz, planiram kupiti ENC na ovoj akciji za kunu i imam par pitanja.

Prvo (vjerojatno jako glupo, ali išla sam malo kopati po Hac-u i nisam našla odgovor): ako kupim ENC da li ga mogu prenijeti na drugi auto? Konkretno, meni treba preko zime, a starcima bih ga dala preko ljeta jer često putuju na more. Je li to uopće moguće ili je uređaj vezan za auto, tj. da li ga se može skinuti poslije postavljanja?

Drugo: da li se i na INA-inim postajama može kupiti uređaj po toj cijeni od 1 kn ili samo na naplatnim Lučko?

Treće: Tih 500 kn moram potrošiti u godinu dana ili mogu i duže imati taj iznos?

Hvala unaprijed dobroj duši koja će mi odgovoriti! :s

Henry Miller
05.06.2012., 09:08
Pozz, planiram kupiti ENC na ovoj akciji za kunu i imam par pitanja.

Prvo (vjerojatno jako glupo, ali išla sam malo kopati po Hac-u i nisam našla odgovor): ako kupim ENC da li ga mogu prenijeti na drugi auto? Konkretno, meni treba preko zime, a starcima bih ga dala preko ljeta jer često putuju na more. Je li to uopće moguće ili je uređaj vezan za auto, tj. da li ga se može skinuti poslije postavljanja?

Drugo: da li se i na INA-inim postajama može kupiti uređaj po toj cijeni od 1 kn ili samo na naplatnim Lučko?

Treće: Tih 500 kn moram potrošiti u godinu dana ili mogu i duže imati taj iznos?

Hvala unaprijed dobroj duši koja će mi odgovoriti! :s

Uređaj nije vezan za auto, možeš ga koristiti u koliko god želiš vozila.

Možeš ga kupiti na svim naplatnim postajama HAC-a.

Nema roka do kada moraš potrošiti 500 kn.

Alfa KT
05.06.2012., 09:10
cini mi se da toga imas i na OMV-u i ostalim benzinskim postajama,ja sam uzeo cini mi se na OMV-u

Vwovac
05.06.2012., 09:20
meni je u petak radio enc ulaz u vrgorcu...
Ulaz ima posebno,izlaz je zajednički..

-dominic-
05.06.2012., 10:57
333kn ako već posjeduješ Enc..

Svejedno, imao, ili nemao, 333kn dobiješ na račun.
Ili ti od haca 550kn(500 uplata).

STINGer
05.06.2012., 12:15
Evo, spojene su obe teme pa nastavite... nema smisla na više mjesta pisati o istome

Vwovac
05.06.2012., 16:04
Svejedno, imao, ili nemao, 333kn dobiješ na račun.
Ili ti od haca 550kn(500 uplata).
Pitao je koliko dobije za uplatu 300kn i dobio je moj odgovor jer NIJE ISTO ima li Enc ili ne.
Ako ga nema MORA uplatiti 500kn da bi dobio uređaj za 1,25kn+ 10% uplaćenog iznosa.Inače će trebat platiti uređaj 120kn+300kn za taj bon..

x-type
05.06.2012., 20:08
Druga je stvar koja me zanima ako kupim ENC za auto, mogu li isti koristiti u kombiju?

ako ti ej taj kombi u istoj kategoriji vozila kao i auto, možeš. znači, do visine 190 cm i mase 3500 kg možeš prenositi.

frANZi50
05.06.2012., 20:30
ako ti ej taj kombi u istoj kategoriji vozila kao i auto, možeš. znači, do visine 190 cm i mase 3500 kg možeš prenositi.

Može ga prenositi bilo kako. Ako ga slučajno registrira kao osobno vozilo, a nije, onda ti naknadno pošalju obračun. Bar je tako bilo do nedavno.

libertas30
05.06.2012., 22:45
Može ga prenositi bilo kako. Ako ga slučajno registrira kao osobno vozilo, a nije, onda ti naknadno pošalju obračun. Bar je tako bilo do nedavno.

Imam pitanje za nadoplatu enc-a preko internet bankarstva.Na službenim stranicama sam vidio broj računa na koji se uplaćuje a kao poziv na broj upisuje se broj enc-a.E sada da li ja mogu uplatiti bilo koji iznos (100,200,300,400,500 itd.. kn) ili se mora uplatiti u visini paketa koji se prodaju? Da li se ako uplatim recimo 300 kn dobija tih 10% tj imam li ja na računu tada 330 kn ili ne?Molim za malo pojašnjenje vezano za nadoplatu enc-a internet bankarstvom.

SETRA Samoborček
05.06.2012., 22:49
Možeš koliko god želiš, ja sam uplaćivao 30 kn, 50kn i tako :)

-dominic-
06.06.2012., 01:51
Pitao je koliko dobije za uplatu 300kn i dobio je moj odgovor jer NIJE ISTO ima li Enc ili ne.
Ako ga nema MORA uplatiti 500kn da bi dobio uređaj za 1,25kn+ 10% uplaćenog iznosa.Inače će trebat platiti uređaj 120kn+300kn za taj bon..

Ne treba, 301,X kuna je u ARZ-u s 333kn na računu!

SETRA Samoborček
06.06.2012., 14:49
Jedna napomena samo da ne bi bilo zabune, dakle kad se uplaćuje dobije se iznos koji odgovara popustu od 10% na cestarinu, ovako: uplaceno * (1/0,9). Znači za 500kn inače dobijete 555,55kn. Nije neka razlika, al da bude jasno :D.

leo4
06.06.2012., 19:53
Kaj se uređaj (u ZG) može kupiti samo u Ivanja Reci i na Lučkom?:ne zna:

CDRW
06.06.2012., 20:21
Pa ima i na benzinskim ako se ne varam ....

nansale
06.06.2012., 21:22
Jedno pitanje..

ukoliko se ENC kupi na postaji Lučko za koje autoceste vrijedi?

Konkretno pokriva li autocestu ZG-ST i auto cestu ZG-OS (izlaz KT)?

walter
06.06.2012., 21:31
Jedno pitanje..

ukoliko se ENC kupi na postaji Lučko za koje autoceste vrijedi?

Konkretno pokriva li autocestu ZG-ST i auto cestu ZG-OS (izlaz KT)?

Da, jer taj ENC pokriva sve autoceste u nadležnosti HAC-a i ARZ-a.

CDRW
06.06.2012., 23:01
Dakle sve OSIM šugave Zg-Macelj.

leo4
07.06.2012., 08:40
Pa ima i na benzinskim ako se ne varam ....

Da ali ne po promo cijeni (za 1 kunu)!! Ipak ostaju samo Lučko i Ivana Reka (za ZG)!

x-type
07.06.2012., 10:16
Da ali ne po promo cijeni (za 1 kunu)!! Ipak ostaju samo Lučko i Ivana Reka (za ZG)!

trebalo bi provjerit. ja sam prošlo ljeto uspio na Ininoj pumpi uzet na akciji (onda je bio besplatan aparat, samo se uzeo paket od 300-500-1000 dlakavaca i teraj)

leo4
07.06.2012., 11:45
trebalo bi provjerit. ja sam prošlo ljeto uspio na Ininoj pumpi uzet na akciji (onda je bio besplatan aparat, samo se uzeo paket od 300-500-1000 dlakavaca i teraj)

Pitao sam danas! Imaju samo "normalne" po 125 Kn i 3 i kusur na računu. Dakle od akcije na pumpama nula!

SETRA Samoborček
07.06.2012., 12:01
Ajd ako bude netko išao u HAC kupovati ENC neka pita da li imaju samo nosače i koliko oni koštaju :).

leo4
07.06.2012., 12:07
Ajd ako bude netko išao u HAC kupovati ENC neka pita da li imaju samo nosače i koliko oni koštaju :).

Kaj nosač nejde u kompletu? Ako ne ide pitanje za „imaoce“ ENC-a koliki je domet ako ga držim u pretincu za rukavice. „Fata“ li ili ga prije prolaska moram staviti na kokpit. Dali je bitna usmjerenost? Pojma nemam o tome!

SETRA Samoborček
07.06.2012., 12:13
Dođe u kompletu, ali "navodno" bi trebalo biti za kupiti samo nosače ako želiš isti ENC koristiti u više vozila (naravno, u nosaču, po uputama, a ne da je slobodan :) ).

Neće ti loviti u pretincu za rukavice. Treba biti blizu stakla, najbolje tamo gdje je označeno u uputama :). Meni radi bez problema ako ga stavim u nosač za mobitel. Neki auti imaju staklo s raznim zaštitama pa imaju samo neku zonu u kojoj radi gps, enc i tako, to treba provjeriti.

Ja ga stavim u nosač prije kućica i onda ga skinem, preopasno mi je držati ga negdje gore za vrijeme vožnje jer voli pobjeći :).

Corvin
07.06.2012., 12:18
preopasno mi je držati ga negdje gore za vrijeme vožnje jer voli pobjeći :).

Ne kužim. Kamo pobjegne?
Moj je godinama na istom mjestu i još nije uteko.

leo4
07.06.2012., 12:39
Ne kužim. Kamo pobjegne?
Tvoj nije toliki nestaško kao Setrin!:cerek:

SETRA Samoborček
07.06.2012., 12:43
Ne kužim. Kamo pobjegne?

:D
Kad ga stavim na kokpit, odleti negdje dole najkasnije na petlji prije kućica. Nisam mislio na nosač :).

BINko
07.06.2012., 13:07
Sakrije pare. :D

Armstrong
07.06.2012., 21:41

Ja sam kupovao prošle godine dodatni nosač za drugi auto i došao je 30kn. :D

sipe
07.06.2012., 23:13
Bezveze je lijepit nosač na šajbu pa ružno izgleda i smeta?
Što je toliki problem tih 4 sekunde držati ga u ruci i proči? Stari odkad ga je kupio drži ga u ruci, evo zadnjih 2x što sam ja išao isto i bez problema hvata.

Z4_M
07.06.2012., 23:22
Što je toliki problem tih 4 sekunde držati ga u ruci i proči? Stari odkad ga je kupio drži ga u ruci, evo zadnjih 2x što sam ja išao isto i bez problema hvata.

A evo, ja sam ga zalijepio iza retrovizora tako da ne moram uopće više mislit o njemu, a ne da ga držim u ruci otkad sam ga kupio. Ide sa mnom i na javne wc-e u inozemstvu i ne moram plaćat pola eura za pišanje, idem s ENC-om. :D

*rabbit*
07.06.2012., 23:24

:facepalm:

uvijek se divim onim seljačinama koji dođu do rampe, pa prtljaju po pretincima u potrazi za ENC-om. stvarno dno dna.

nosač se na šajbi niti ne vidi, a kamo li da smeta. Zamisli, upravo je namijenjen za se zalijepi iza unutrašnjeg retrovizora :)

leo4
08.06.2012., 00:15

uvijek se divim onim seljačinama koji dođu do rampe, pa prtljaju po pretincima u potrazi za ENC-om. stvarno dno dna.

nosač se na šajbi niti ne vidi, a kamo li da smeta. Zamisli, upravo je namijenjen za se zalijepi iza unutrašnjeg retrovizora :)

Možda on zaljepi nosač nasred šajbe, pa mu smeta! Što ti znaš kamo jepn zaljepio nosač?:cerek:

SETRA Samoborček
08.06.2012., 00:16
Ja sam kupovao prošle godine dodatni nosač za drugi auto i došao je 30kn. :D

Dobru maržu imaju :zubo:.
Hvala na informaciji, otić ću kupit kad uhvatim vremena :).

farfan
08.06.2012., 07:33
Jedna napomena samo da ne bi bilo zabune, dakle kad se uplaćuje dobije se iznos koji odgovara popustu od 10% na cestarinu, ovako: uplaceno * (1/0,9). Znači za 500kn inače dobijete 555,55kn. Nije neka razlika, al da bude jasno :D.
I opet je jučer pisalo da se za tih 500kn dobije 158 kn bonusa, nije mi to jasno. Isplati mi se onda baciti stari uredjaj i kupiti novi. Jel može netko potvrditi koliko se točno dobije.

Ima i u sjedištu u Širolinoj ulici (iza suvaga iliti najnoviji početak nove branimirove kraj stare zvijezdine tvornice)

lukarak
08.06.2012., 07:56

Naravno da se vidi i da smeta. Necu se vozit cijelu godinu s glupim komadom plastike na sofersajbi koja mi treba kumulativno 5 minuta godisnje.

*rabbit*
08.06.2012., 09:52
Naravno da se vidi i da smeta. Necu se vozit cijelu godinu s glupim komadom plastike na sofersajbi koja mi treba kumulativno 5 minuta godisnje.

šta reći? kome? ti bi i slovensku vinjetu držao u pretincu za rukavice. jer, eto - smeta a treba ti kumulativno dvije minute ikad :cerek:

sipe
08.06.2012., 10:49

Možda on zaljepi nosač nasred šajbe, pa mu smeta! Što ti znaš kamo jepn zaljepio nosač?:cerek:

E pro vozači koji više voze po forumu nego po cesti nemojte biti tako primitivni. Ja niti jednom nisam stao na rampi, pošto ne vozim često po autoputu, enc je u pripremi samo kad se koristi. Ne vidim zašto ga nebi držao u ruci 3 sekunde i nastavio dalje svojim putem, a ne da budem pro vozač ko vi pa ne znam držat jednom rukom enc a drugom volan ;)

Čovjek je sve rekao.

leo4
08.06.2012., 12:42
E pro vozači koji više voze po forumu nego po cesti nemojte biti tako primitivni. Ja niti jednom nisam stao na rampi, pošto ne vozim često po autoputu, enc je u pripremi samo kad se koristi. Ne vidim zašto ga nebi držao u ruci 3 sekunde i nastavio dalje svojim putem, a ne da budem pro vozač ko vi pa ne znam držat jednom rukom enc a drugom volan ;)

Eto znalci sve objasne. Dakle, držač (nosač) ENC uređaja namijenjen je manje spretnim vozačima koji imaju problema s koordinacijom, te je preporučljivo da ga zalijepe na staklo ispred unutarnjeg retrovizora. Oni vičniji vožnji, spretniji, to obave držeći ga u ruci pri prolasku kroz naplatne kućice. Treba pogledati u upute, vjerojatno to tako tamo i piše!

CDRW
08.06.2012., 12:52
"Pohvalio" bi majmune iz ARZ-a kao i ovu usranu vladu radi kaosa koji su jučer napravili na Lučkom radi iznanadnog dizanja cijena i opće neorganiziranosti.

Jučer su na Lučkom ljudi parkirali posvuda - na sredini, ispred murije, ispred ARZ-a (di je nekad bila prodaja i gdje i dalje pokazuje strelica), prije ENC traka, na ENC trakama (pozdrav idiotu u narančastom Ticu koji se tamo stao), jadna pandurija poslala one "bijele" da reguliraju stvar i da im maknu ljude ispred ulaza, što automatski znači VEĆI kaos ....

Čekanje na ENC je bilo minimum sat vremena (ili kako bi meni lik rekao - nemojte ni čekat, moram blagajnu napravit), izlazi Jaska, Karlovac i Vukova gorica NISU DOBILI NOVE PAKETE, voditelj smjene u Karlovcu mi se kleo da ni sam nije znao da taj dan poskupljuje - da je skoro naribal blagajnika kad je vidio da motoristi naplaćuje 12 kn umjesto 10....

Ma krasno, krasno, slika i prilika debila koji su nekim čudom dobili mandat za iduće 4 godine. Trebalo je iskoristit ovaj dugi vikend, odrat narod koji ide na more na prepad (jerbo se govorili da će poskupljenje 10. ili 11.), pripremit kurac a ne prodajna mjesta .... bravo, bravo, čestitam ocu, čestitam majci.

P.S. Ovo isto sam napisao ARZ-u i Vladi, pa da vidim što pametnog imaju za reći.

Henry Miller
08.06.2012., 13:15
A što imaju pametnog za reći? Mogu nam samo prepričati kako su se proveli na odmoru u tajkunskim vilama, put financiran na račun poreznih obveznika...

homosapiens
08.06.2012., 13:34
Ma de ništa novoga u ovoj prčiji totalna neorganiziranost svega i svačeg, po ljudima vidim da su već svi oguglali na ovakve nebulozne stvari i da ih ništa više ne može iznenaditi.

walter
08.06.2012., 14:25
Eto znalci sve objasne. Dakle, držač (nosač) ENC uređaja namijenjen je manje spretnim vozačima koji imaju problema s koordinacijom, te je preporučljivo da ga zalijepe na staklo ispred unutarnjeg retrovizora. Oni vičniji vožnji, spretniji, to obave držeći ga u ruci pri prolasku kroz naplatne kućice. Treba pogledati u upute, vjerojatno to tako tamo i piše!

Oni koji imaju malo veće uši bez problema ga zataknu iza uha.

bigblackturd
08.09.2012., 00:25
Dobro, hoće mi netko objasniti ovaj popust od 21,74% ?

Zašto je npr. dionica Zg-jastrebarsko i dalje 9 kn, a ne 7,04 kn?
20 dana prolaska košta 360 kn (u oba smjera), a ne 281,6 kn kak bi trebalo biti.

Ako nadoplatim bon od 300 kn, dobijem na račun 365,22 kn? To zapravo znači da ja 20 dana te dionice platim tih 300kn (ostane mi 5,22kn na računu), a ne 281,6!

Ako koristim enc samo npr. 10 dana, onda zapravo nemam nikakav popust na cestarinu nego će mi samo ostati viška love na enc računu?

To nije popust na cestarinu, nego na sam bon iliti nadoplatu!

Jebem im sve po spisku lopovsku!!!

leo4
08.09.2012., 10:58

20 dana prolaska košta 360 kn (u oba smjera), a ne 281,6 kn kak bi trebalo biti.

Ako nadoplatim bon od 300 kn, dobijem na račun 365,22 kn? To zapravo znači da ja 20 dana te dionice platim tih 300kn (ostane mi 5,22kn na računu), a ne 281,6!

Ako koristim enc samo npr. 10 dana, onda zapravo nemam nikakav popust na cestarinu nego će mi samo ostati viška love na enc računu?

Kakve veze ima broj dana s popustom na ENC-u? uplatio si 300 kuna dobio 365,22 i to brate troši dok ne potrošiš, u jednom danu ili u par mjeseci. Ne znam što ti tu nije jasno?

Bono_
08.09.2012., 11:30

I u cemu je problem? izracunaj koliko si dobio na racunu i koliko si platio, to ispada 21.74%, znaci placas punu cijenu autoceste, ali si pri nadoplati dobio vise novca da se to kompenzira.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

zlatkohorvat69
15.09.2012., 12:56
http://www.youtube.com/watch?v=ybRpdivcD4c

:lol::rofl:

pasko123456
16.09.2012., 11:06
http://www.youtube.com/watch?v=ybRpdivcD4c

:lol::rofl:

Još je bolja fora kad te brzi ENC baci ponovno na Lučko u vrijeme najvećih gužvi. Dodatnih 45 min čekanja u koloni.

Astral07
16.09.2012., 17:33
kupio sam bio ENC za vrijeme akcije, za 500kn dobije se 555kn/tj. 10% i jos se placa cestarina po staroj cijeni prije poskupljenja

sad ga zelim nadopunit, da li moram opet kupit "bon" od 500kn ili moze manje, a dA mi ostane jeftinije placanje cestarine? mogu li to preko internet bankarstva zagrebacke banke?

leo4
16.09.2012., 17:47
kupio sam bio ENC za vrijeme akcije, za 500kn dobije se 555kn/tj. 10% i jos se placa cestarina po staroj cijeni prije poskupljenja

sad ga zelim nadopunit, da li moram opet kupit "bon" od 500kn ili moze manje, a dA mi ostane jeftinije placanje cestarine? mogu li to preko internet bankarstva zagrebacke banke?

Pri svakoj uplati, bilo kojeg iznosa ostvaruješ popust! Nisam siguran da li je 50 kuna najmanji iznos. Nazovi HAK pa pitaj!

SETRA Samoborček
16.09.2012., 18:18
Možeš uplatiti koliko želiš na žiro račun HAC-a. Nema nekog limita, koliko uplatiš+popust će ti sjesti na račun.

Broj računa dosta skrivaju, valjda su im bonovi draži, ali eto ga, pod 1):
http://www.hac.hr/hr/cestarina/faq/

Astral07
16.09.2012., 18:29
thanks, vrlo koristan link :)

imandaric
24.10.2012., 22:20
Ne mogu nigdje naći bon, a 900 kn mi je malo overkil.

Ako nekog zanima;
na koji način se može nadopuniti ENC uređaj putem interneta?

ENC racun možete nadoplatiti putem internet bankarstva uplatom na žiroracun HAC-a broj 2340009-1502010330, gdje se u pozivu na broj upisuje 12 znamenki s ENC uredaja.

Za probu uplatio preko internet bankarstva 100 kn, a na račun sjelo 127,78 kn.
ENC je anonimus, nije regan, a ovo gore funkcionira.

https://prodaja.hac.hr/

narog
25.10.2012., 11:12
Ekipa, nemojte se zajebat kao ja, da vam frenda (jer ja tada nisam stigao) iz HAC-a pošalju kupit ENC na lučko. sve pet, ENC (jeboimpasmater) kupljen, radi, ajde, konkretno kroz moje vjetrobrtansko staklo ne lovi pa moram van ruku dizat ali nema veze (nitko o tome nezna ništa). Nakon mnogo pokušaja uplate (bio u HAC-u, nisu mi htjeli prodat , i ne kažu zašto!!), odem na naplatne pri izlasku iz HR (ne živim u HR), radi pon-pet, 9-17 (ja za vikend naravno), slanja buraza po taj jebeni bon da uplatim, pokušavam uplatit prek sms-a, nejde. već sam fakat puko, htio se vratit u HR i poklat ih sve D:<
Zove ih buraz, i šta se ustanovi... Ja nemam ENC od HAC-a nego od AC ZG Rijeka ._.
I NITKO od tih DEBILA mi to nije mogao reći (a bio sam im tam nekoliko puta). Dakle dvije firme prodaju ISTI uređaj, ali uplata je različita... :D

Eto, učite iz mojih grešaka i čuvajte živce za neke druge debile

frANZi50
25.10.2012., 12:22
Može se jednostavno uplatiti online karticom, tako ja radim.

Corvin
25.10.2012., 12:38
Ekipa, nemojte se zajebat kao ja, da vam frenda (jer ja tada nisam stigao) iz HAC-a pošalju kupit ENC na lučko.
Prijatelj te zajebo. Imaš na Lučkom dvije zgrade, ujednoj stoluje HAC a u drugoj ARZ. Ušao ti frend u krivu.

hasnfefer
25.10.2012., 23:14
U čemu je razlika? :ne zna:

CDRW
26.10.2012., 00:04
U čemu je razlika? :ne zna:

U jednoj stoluju kreteni iz HAC-a a u drugoj kreteni iz ARZ-a. To ti je OOOOOOOOOOGromna razlika, mož mislit kako je bilo teško po broju ENC-a doznačit novce jednoj ili drugoj firmi a da je sve drugo unificirano. No tu je još i Bina-Istra a da ne pričam o tulavim Austrijancima na Zg-Macelj.

Kakva država takvi i koncesionari.

Nego nešto drugo - moj ENC je krepao. Namrtvo. Iznenada.
Dan prije se vratih iz Karlovca, na Demerju prošao kroz "brzu" traku, sve odrađeno super. I drugo jutro kolega i ja - pravac Rijeka. I na Lučkom - kurac od ovce. Ni beeep ni rampa u zrak, maho ja ne maho, ENC ne radi .... meni se smrklo, sve čekam koncert iza sebe, kadli izlazi čiča i daje mi karticu, kaže kud ćete? U Rijeku? Super, tamo na izlasku dajte blagajniku karticu i ENC pa da vam skine s njega da ne plaćate višu cjenu. Ajde dobro.
Dođemo na Grobnik, dajem ženi karticu i ENC ova me blijedo gleda. Reko tako nas je instruirao čiča na Lučkom da ne platimo višu cjenu. Kaže žena - onda ste trebali na ENC trake, ja ovdje ne mogu ništa. Koju jebenu ENC traku, pa tamo nema blagajnika .... al reko dobro, sad ćemo. Sva sreća da je 7 ujutro, prometa nema, ako išta mrzim onda su to "bravure" pred naplatnim ... i odem ja na ENC traku, jasno stojim ko kreten, nitko se ne pojavljuje, legnem na trubu, evo ti one iste ženske ... uzme ENC, nešto prtlja, traži, radi ... i vrati mi ga s riječima - on vam je mrtav, morate platit kešom ili karticom!
O sunce žarko, svi sveci, cjeli kalendar, uža i šira rodbino - ma što ne napriča - pa ZNAM da je mrtav, bem te tulavu, rekao sam to prije 5 minuta na drugoj traci.
I neda baba prolaz - plati pa se žali. Na svu sreću odma iza naplate je zgrada ARZ-a i reko ako rade - jebat ću im širu i užu rodbinu. Odma rano ujutro. I vidi čuda - rade. Uđem, dam dečku ENC i kažem - ovaj je krepao. Dečko ga uzme, odnese negdje iza, vrati se za par minuta i kaže mi - nema pomoći, ovaj je MRTAV. Kad ga tad nisam zgromio, neću nikad - ZNAM DA JE MRTAV BANDO, hoću novi i 9 kuna nazad na račun jer sam karticom platio ono za što inače imam ENC!!!!!!!!!!!
I ovaj jadan izvadi neki papir, kaže potpiši, uzme drugi, drka nešto po računalu i kaže to je to, za 9 kn se morate žalit upravi, služba odnosa s javnošću ...... ja tu ne mogu ništa, i tak imam punu sobu crknutih ENC-ova, neki rade par dana, neki tjedana a vaš je proživio par mjeseci (starkelja dakle).

Poanta priče jest - kao po dobrom starom običaju opet smo kupili govno. Mogu samo zamislit kolika je provizija bila. Imamo u firmi 3 "službena" ENC-a. Promjenjena su 4. Dva jednom i treći dvaput. Nisu više htjeli hvatat na nekim ulazima.
Nije mi jasno ako svaki ENC ima barkod i uz njega NAPISAN broj kako to da blagajnik može samo elektromagnetski očitat isti? Opet je netko "pametan" radio aplikaciju za plaćanje, sad mi je jasno zašto ENC ne mogu punit "univerzalnim bonovima", očito mali od kuma nije znao kako da to implementira u software.

9 kuna nisam tražio nazad - nek im bude za pečat na odluci o pokretanju stačaja nad poslovnim subjektorm.

P.S. Vratili smo se uredu. Opet sam prošao kroz "brzu" traku na Demerju ... sad sa strahom čekam idući puta kad ću ga morat koristit.

hasnfefer
26.10.2012., 09:39
I mislio sam da je razlika tu negdje.

Ja sam, znači, sretan, moj ENC radi još od one akcije u :misli: svibnju, ili krajem svibnja :D

imandaric
26.10.2012., 23:17
Moj radi godinu i pol bez greške za sada.
Kako to u biti radi, kao RFID ili ima bateriju?
Ne da mi se otvarati ENC dok je ispravan.

tomislav10
27.10.2012., 22:07
"5) Kako mogu ostvariti sezonski popust od 33,48%?

popust od 33,48% možete ostvariti koristeći sezonski ENCuređaj u periodu od 01.11. tekuće godine do 31.03. sljedeće godine. U preostalom dijelu godine ENCuređaj može se koristiti uz 21,74% popusta."

Ovo je odgovor s njihove HAC-ove stranice. Što znači "sezonski ENC uređaj"? Jel svi imamo taj povećani popust od 33,48% tijekom zime ili ...?

CDRW
28.10.2012., 09:03
Moj radi godinu i pol bez greške za sada.
Kako to u biti radi, kao RFID ili ima bateriju?
Ne da mi se otvarati ENC dok je ispravan.

Ima bateriju.

Corvin
28.10.2012., 13:15
Koju?
Da je gurnem u pretinac za svaki slučaj.
Kod mene radi ENC već treću godinu.

CDRW
28.10.2012., 13:55
Gurnut ćeš znaš već što - zalemljena je za pločicu i nije predviđena za zamjenu.

tomislav10
28.10.2012., 20:52
Hm... jek netko zna odgovor na moju nedoumicu par postova više...

rajac
07.11.2012., 12:52
"5) Kako mogu ostvariti sezonski popust od 33,48%?

popust od 33,48% možete ostvariti koristeći sezonski ENCuređaj u periodu od 01.11. tekuće godine do 31.03. sljedeće godine. U preostalom dijelu godine ENCuređaj može se koristiti uz 21,74% popusta."

Ovo je odgovor s njihove HAC-ove stranice. Što znači "sezonski ENC uređaj"? Jel svi imamo taj povećani popust od 33,48% tijekom zime ili ...?

Ja imam sezonski. Fora je u tome da moraš nadoplatit barem 1200 kn u zimskom razdoblju da ti se prizna taj popust. Tako je bilo do sada kada je bilo samo 21% u zimskom razdoblju. Mislim da se nije to mijenjalo. Vidjet ćemo za 3tjedna:p

fangs
07.11.2012., 14:00
Ja imam sezonski. Fora je u tome da moraš nadoplatit barem 1200 kn u zimskom razdoblju da ti se prizna taj popust. Tako je bilo do sada kada je bilo samo 21% u zimskom razdoblju. Mislim da se nije to mijenjalo. Vidjet ćemo za 3tjedna:p

Nije se promijenilo....ja sam svoj obicni prebacio na sezonski od 1.11. ove god! :)

Znaci u zimskom razdoblju dok imas popust 33% mozes izvrsit uplatu od minimalno 1200 kn, a u ljetnom razdoblju dok si na 21% mozes radit uplate od min 100 kn ko inace..
Iako ako sam dobro shvatio samo prva uplata mora biti 1200 kn kad radis ugovor za sezonski, nakon toga mozes uplacivat samo u ljetnom periodu manje iznose!

Mr.Bean
09.11.2012., 15:22
A je ga i oni kompliciraju...znaci od 1.11. ga moram ici prekodirat ukoliko bi dobio bonus od 33% i nakon toga moram uplatit 1200kn?Sto se dogodi kada opet dode ljetno vrijeme (znaci onih 21%)?Dali ga opet moram ici kodirat ili kako to ide?I dali onda sljedece godine 1.11. opet moram ici kodirat uredaj:ne zna:

fangs
09.11.2012., 16:22
A je ga i oni kompliciraju...znaci od 1.11. ga moram ici prekodirat ukoliko bi dobio bonus od 33% i nakon toga moram uplatit 1200kn?Sto se dogodi kada opet dode ljetno vrijeme (znaci onih 21%)?Dali ga opet moram ici kodirat ili kako to ide?I dali onda sljedece godine 1.11. opet moram ici kodirat uredaj:ne zna:

To se sve automatski prebacuje.....samo jednom ga prebacis na sezonski....od 1.11. do 31.3. imas popust 33% i najmanja uplata je 1200 kn...od 1.4. do 31.10. imas popust 21% i najmanja uplata je 100 kn...ono sto ti ostane na racunu pri prelasku iz jednog perioda u drugi se samo automatski preracuna na vise odnosno nize...nije bas toliko komplicirano ;)

CDRW
30.11.2012., 23:45
O sunce blaženo evo nas ponovo. Izgleda da je to ENC govno koje smo kupili počelo pucati po svim šavovima. Što me i ne čudi jer je po ko zna koji put kupljeno zastarjelo govno koje je netko imao na skladištu (želite znati koliko puta je sustav "moderniziran", uz naplatu jasno, koliko puta su kupovane i mjenjane antene i RF moduli jer originalni nebi pročitali ni da u autu imate 100 kW odašiljač - vjerujete NE ŽELITE znati) a bio je politički podoban.

Što se u zadnje vrijeme počelo događati - gube se podaci između HAC-a i ARZ-a. Pa se dogodi da uđete na Lučkom (ARZ) i kad izlađete u Šibeniku (HAC) na ekranu piše "Nepoznat ulaz". U tom slučaju po važećem pravilniku naplaćuje vam se DVOSTRUKA NAJDUŽA DIONICA. Pa se žalite upravi vodovoda. Niste vi krivi al ko vas jebe - platit ćete.
Još zanimljivije - počeli su se gubit podaci i unutar samog HAC-a pa tako znam slučajeve gdje se to dogodilo na dionici Ivanja Reka - Velika Kopanica (sve HAC).
Kad se žalite onda će jasno pravit budalu od vas, tvrdit da ste sami krivi, da ste nešto muljali .... ali NEĆE pogledat na vidionadzor gdje ste ušli - platit ćete duplu najdužu dionicu.
ono što je nazanimljivije - ovo su rječi iz njihovog odgovora na jednu žalbu, dobro pročitajte, moglo bi vam trebat:

Sukladno HAC uvjetima plaćanja cestarine, između ostalog propisano je da se korisniku vozila koji na izlaznu naplatnu postaju dođe bez ulaznog podatka (bez magnetske kartice preuzete s ulaza, bez zapisa na ENC uređaju), naplaćuje ugovorna kazna u visini dvostrukog iznosa cestarine za najdužu relaciju.
Postoji nekoliko načina kako se događa sporna situacija na izlazu:
- ako korisnik ENC uređaja na ulazu na autocestu ne uđe na ENC stazu nego preuzme magnetsku karticu,
- ako korisnik uđe u ENC stazu prebrzo za vozilom koje se nalazi ispred njega ( u tom slučaju brklja se nije spustila nakon vozila ispred),
- ako se korisniku vozilo iza njega previše približi te mu taj način omogući ulaz na autocestu

Dakle ako vam se netko "naguzi" prilikom ulaska na AC - stanite i obradite ga kurblom, dizalicom, čimegod, jer iako se rampa vama uredno digla - postoji opasnost da će vas na izlazu dočekat iznenađenje u vidu 2x najduža dionica.
I budali je jasno da vi NEMOŽETE bit krivi ako se kreten ljepi za vaš rep - no svejedno ćete platit.

Ovaj HAC/ARZ je gori od najgoreg komunističkog, monopolističkog, medveđe zaštičenog mastodonta iz bivše države. Ako ste pomislili da ćete sudom nešto istjerat ... sretno vam bilo.

Bono_
01.12.2012., 00:33
O sunce blaženo evo nas ponovo. Izgleda da je to ENC govno koje smo kupili počelo pucati po svim šavovima. Što me i ne čudi jer je po ko zna koji put kupljeno zastarjelo govno koje je netko imao na skladištu (želite znati koliko puta je sustav "moderniziran", uz naplatu jasno, koliko puta su kupovane i mjenjane antene i RF moduli jer originalni nebi pročitali ni da u autu imate 100 kW odašiljač - vjerujete NE ŽELITE znati) a bio je politički podoban.

Što se u zadnje vrijeme počelo događati - gube se podaci između HAC-a i ARZ-a. Pa se dogodi da uđete na Lučkom (ARZ) i kad izlađete u Šibeniku (HAC) na ekranu piše "Nepoznat ulaz". U tom slučaju po važećem pravilniku naplaćuje vam se DVOSTRUKA NAJDUŽA DIONICA. Pa se žalite upravi vodovoda. Niste vi krivi al ko vas jebe - platit ćete.
Još zanimljivije - počeli su se gubit podaci i unutar samog HAC-a pa tako znam slučajeve gdje se to dogodilo na dionici Ivanja Reka - Velika Kopanica (sve HAC).
Kad se žalite onda će jasno pravit budalu od vas, tvrdit da ste sami krivi, da ste nešto muljali .... ali NEĆE pogledat na vidionadzor gdje ste ušli - platit ćete duplu najdužu dionicu.
ono što je nazanimljivije - ovo su rječi iz njihovog odgovora na jednu žalbu, dobro pročitajte, moglo bi vam trebat:

Sukladno HAC uvjetima plaćanja cestarine, između ostalog propisano je da se korisniku vozila koji na izlaznu naplatnu postaju dođe bez ulaznog podatka (bez magnetske kartice preuzete s ulaza, bez zapisa na ENC uređaju), naplaćuje ugovorna kazna u visini dvostrukog iznosa cestarine za najdužu relaciju.
Postoji nekoliko načina kako se događa sporna situacija na izlazu:
- ako korisnik ENC uređaja na ulazu na autocestu ne uđe na ENC stazu nego preuzme magnetsku karticu,
- ako korisnik uđe u ENC stazu prebrzo za vozilom koje se nalazi ispred njega ( u tom slučaju brklja se nije spustila nakon vozila ispred),
- ako se korisniku vozilo iza njega previše približi te mu taj način omogući ulaz na autocestu

Dakle ako vam se netko "naguzi" prilikom ulaska na AC - stanite i obradite ga kurblom, dizalicom, čimegod, jer iako se rampa vama uredno digla - postoji opasnost da će vas na izlazu dočekat iznenađenje u vidu 2x najduža dionica.
I budali je jasno da vi NEMOŽETE bit krivi ako se kreten ljepi za vaš rep - no svejedno ćete platit.

Ovaj HAC/ARZ je gori od najgoreg komunističkog, monopolističkog, medveđe zaštičenog mastodonta iz bivše države. Ako ste pomislili da ćete sudom nešto istjerat ... sretno vam bilo.

Ti ces platiti duplo, ali i onaj iza, njusim business i extra zaradu. :)

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

navigator1
02.12.2012., 15:14
To se sve automatski prebacuje.....samo jednom ga prebacis na sezonski....od 1.11. do 31.3. imas popust 33% i najmanja uplata je 1200 kn...od 1.4. do 31.10. imas popust 21% i najmanja uplata je 100 kn...ono sto ti ostane na racunu pri prelasku iz jednog perioda u drugi se samo automatski preracuna na vise odnosno nize...nije bas toliko komplicirano ;)

Drago mi je da sam ovo procitao idem sad prebacit na sezonski ugovor.

Jednom mi se desilo da sam prosao van na spustenu rampu. Gotovo neznatno sam ostetio krov. Crtica po laku. Ali auto je bio zivi krs. Do duse to je bilo zbog jako guste magle.