View Full Version : Overclocking ATI HD 4650 1gb ddr2 i AMD Sempron 2600+ 1,6 ghz
Pc-killer
01.09.2011., 12:19
Ovako želio bih overclockirati svoju grafu i proc ali neznam kako
nešto sam čuo da se treba preko biosa pa ako bi neko želio pojasnit :ne zna:
Hvala unaprijed :D
Pročitaj prvo ovo pa onda pitaj dalje: http://www.forum.hr/showthread.php?t=383147
Nećeš se usrećiti s OC-anjem tog procesora, pogotovo ako ima samo 128 k cachea, a i preslab je za tu grafičku pa nema smisla overclockati grafičku. Rađe probaj nabaviti nekog polovnog Athlona 64...3200, 3400 ili 3700. A i treba vidjeti u BIOSu da li možeš podešavati voltažu procesora.
Pc-killer
01.09.2011., 17:41
Ma znam da je to prastaro ali to mi je komp za net...
Imam drugi komp samo za gaming i htio bih ovaj malo ubrzati ako može ali mislim da neću ništa raditi jer je i napajanje neko slabo :504:
Hvala :mig:
marijo90
02.09.2011., 23:37
Ja sam isti takav cpu prije na svojoj ploči podigao na 2.8 ali mi je s vremenom pregorila ploča. Nebih ti baš preporučio to.. Ako možeš rađe dodaj još 512mb rama ako je riječ o ddr 1 memoriji i na konju si.
Pc-killer
03.09.2011., 00:43
Ma kupio sam ja 1 gb KingMax memorije, ali kad upalim komp nakon 2 min mi jednastavno "zašteka" komp :503:
Neznam zašto :ne zna:
marijo90
03.09.2011., 01:29
Moguće da je do ploče a moguće da je do hard diska. Probaj sa drugim diskom, pa probaj keks po keks rama pa vidi.
aardwark
05.09.2011., 09:52
overclock zaboravi. Za to bi trebao imati dobro napajanje, a ako je staro kao i ostatak kompa, onda tesko da je dovoljno stabilno za overclockanje. A druga stvar je da koliko god ti overclockao taj procesor, on ce bit sporo prase bas zbog arhitekture i malo cache memorije. Posto si dodao memorije, a ni ta grafa nije losa (opet, i kod nje zaboravi na overclockanje posto neces time postici puno - taj spori cip u kombinaciji sa sporom ddr2 memorijom ne moze biti brz ni na kojoj frekvenciji na koju bi ga se dalo natjerati), onda ti preostaje samo softversko ubrzanje - digni svjeze windowse ili jos bolje neku laksu distribuciju Linuxa (posto rade puno zivahnije na starijim strojevima nego windowsi), pogasi sve vizualne efekte i slicne stvari, stavi neki laksi browser (IE, ffox i chrome zauzimaju prilicno memorije i dosta opterecuju procesor; probaj recimo K-Meleon browser koji je jako lagan) i slicno...
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.