PDA

View Full Version : "stari" studenti - produljenje - molim pomoć studenata ZG Sveučilišta

PBFstarkelja
05.09.2011., 15:41
u tijeku je borba starih studenata PBFa, koji s 30.09. ove godine gube pravo studiranja po starom programu i padaju na drugu ili treću godinu preddiplomskih studija, za omogućavanje završetka studija.
nekolicini studenata koji će to sami zahtijevati (s malim brojem preostalih ispita) produžuju se prava do 30.12.2011., ali ako ne diplomiraju do tada gube apsolutno sva prava, i ne mogu prijeći niti na bolognu.

molim stare studente ostalih fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, da napišu kakvo je stanje kod vas. ne znam jel mi se to samo čini, ali imam dojam da je većini omogućen završetak studija do rujna 2012. jesmo li mi jedini baksuzi?

isto tako, puno bi mi pomogla informacija o odlukama pojedinih fakulteta koje se tiču tog produljenja, kada su one donesene, i je li bilo kakvih prethodnih odluka prema kojima su trebali završiti i ranije (npr. prošle godine).

moraliziranja i pljuvanja po "lijenim" studentima koji su si sami krivi što nisu diplomirali na vrijeme molim ostaviti za neki drugi topic.

Fashion Barbie
05.09.2011., 15:58
Nisam stari student, al na mom faksu (pravo zg) im svake god produže još jednu iako kažu da je to zadnja. Svejedno im to nikad nije dosta te ima barem 100 molbi svake god. Osobno znam za ljude koji govore kako im treba samo još 1 god, pa u toj cijeloj god riješe 1 ispit. Mislim da ih bacanje na bolonju jedino može osvijestit :kava:

PBFstarkelja
05.09.2011., 15:59
no dobro, Barbie, hvala ti na tvom mišljenju, ali meni trebaju konkretni podaci

Fashion Barbie
05.09.2011., 16:05
no dobro, Barbie, hvala ti na tvom mišljenju, ali meni trebaju konkretni podaci

Odluka je donesena još na sjednici prije ljetnih rokova. Prije toga je već godinama rok bio rujan 2011. Mnogi su sami prešli na bolonju jer bi po novoj situaciji 1 god morali rješavat ispit s 2. god, pa tek onda upisat 4. god.

Primi se posla. Ako ja s 22 god mogu sad upisivat 5. možeš i ti par zaostataka riješit.

Sretno :kava:

Alpagueur
05.09.2011., 17:21
Tema postoji o starim studentima postoji:
http://www.forum.hr/showthread.php?t=615615

Zamolbe uputi tamo.