PDA

View Full Version : Nokia 500

pingo4
08.09.2011., 14:11
Uz trenutačno najbrži Nokijin procesor, 5MP fotoaparat, izvrstan doživljaj glazbe i zabave te već instalirane Karte i navigaciju, Nokia 500 širi Nokijin portfolio u entry-level tržište pametnih telefona bez žrtvovanja kvalitete.

Nokia je predstavila Nokiju 500, entry level pametni telefon sa zaslonom na dodir koji odbija kompromise u kvaliteti i izvedbi. Kao najnoviji dodatak Nokijinim telefonima temeljenim na Symbianu, Nokia 500 je izgrađena na najnovijem Symbian Anna korisničkom doživljaju s poboljšanim značajkama softvera, bržim preglednikom i novim Ovi Kartama. Nokia 500 je dostupna od trećeg tromjesečja ove godine u bijeloj (bijela Nokia 500 će biti dostupna krajem 2011. godine) i crnoj boji, a prodaje se uz tri različita poklopca koji se mogu mijenjati. Novi poklopci s više boja i uzoraka će biti dostupni kasnije ove godine. Nokia 500 će se prodavati po preporučenoj cijeni od 1100 kuna bez PDV-a.

“Sve do sada, pristupačni pametni telefoni su značili nižu kvalitetu hardvera i korisničko iskustvo ispod standarda”, izjavio je Illari Nurmi, potpredsjednik Nokije. “Ovo je drugi primjer Nokijine predanosti inovacijama u našem portfoliju pametnih telefona te primjer kako nam Symbian i dalje pomaže da se usmjerimo na ključne tržišne prilike u nadolazećim godinama”.

Brzi pristup sadržaju koji vam je bitan
Kontakt s prijateljima i obitelji je brz poput munje uz Nokiju 500. Vijesti s Facebooka, Twittera te ostalih društvenih mreža i chata se uživo ažuriraju na početnom zaslonu. Uz procesor od 1 GHz, Nokia 500 je jedan od najbržih pametnih telefona u ovoj cjenovnoj kategoriji, omogućuje otvaranje i korištenje brojnih aplikacija istodobno, brzo i lako kretanje među aplikacijama, te pokretanje najzahtjevnijih aplikacija bez usporavanja telefona. Uključuje i Nokijinu najnoviju tehnologiju surfanja internetom koja, u kombinaciji s moćnim procesorom, daje bolji doživljaj pretraživanja i internetskog iskustva.

Nokia 500 dolazi s nekima od najboljih glazbenih i zabavnih aplikacija kao što su Shazam Encore, Gig Finder (nije dostupan u svim zemljama u kojima se Nokia 500 prodaje), Lonely Planet i Michelin guides.

Ovaj entry-level pametni telefon također se razmeće i Nokijinom najnovijom tehnologijom navigacije koja je prilagođena društvenim mrežama pa se korisnici mogu prijavljivati na lokacije diljem svijeta. Glasovno navođenje za hodanje i vožnju za više od 80 zemalja pomaže vam izbjeći ogromne roaming troškove.

Glavne značajke Nokije 500:
• 1 GHz procesor i WLAN za brzi pristup aplikacijama i zabavi
• 5MP fotoaparat, snimanje video sadržaja
• Ovi Karte uz besplatnu globalnu navigaciju za hodanje i vožnju, Here and Now za pronalazak izvrsnih događaja u vašoj blizini
• Ovi Trgovina za aplikacije i druge zabavne sadržaje
• Glazbeni player, stereo FM radio, internet radio
• Nova Symbian Anna za brže surfanje i poboljšano sučelje na dodir koje uključuje i okomitu QWERTY tipkovnicu te split-screen poruke
• Jednostavan pristup WLAN-u putem widgeta na početnom zaslonu

Zanima me može li se na touch mob stavit nekakva zastita od padova,te,ako da,kamo se kupi

QuattroTrigger
06.02.2012., 21:41
Zagrizao sam supruzi kupiti Nokiu 500. Na žalost u ponudi nema bijeli model.
Zanima me, ako netko zna... Može li se, kada je mobitel u vertikalnom položaju koristiti opcija telefonske tipkovnice (ne qwerty) na zaslonu? Kao što se može na Androidu.

Postoji li besplatni avi, mpeg4, ...... player za Symbian?

Zahvaljujem

symbian0
06.02.2012., 22:06
Zagrizao sam supruzi kupiti Nokiu 500. Na žalost u ponudi nema bijeli model.
Zanima me, ako netko zna... Može li se, kada je mobitel u vertikalnom položaju koristiti opcija telefonske tipkovnice (ne qwerty) na zaslonu? Kao što se može na Androidu.

Postoji li besplatni avi, mpeg4, ...... player za Symbian?

Zahvaljujem
Ako misliš na T9 tipkovnicu što pretpostavljam, može.

Symbianov defaultni player podržava puno formata, tako i ta dva, valjda je isto i na ovom modelu, provjeri za svaki slučaj. Jedino ne znam koliku kvalitetu videa Nokia 500 može puštat jer za razliku od ostalih S^3 mobitela nema odgovarajući GPU, HD sigurno ne može.

QuattroTrigger
06.02.2012., 22:26
Neznam kak se ta tipkovnica zove, valjda je to ta :ne zna:

Hvala za info o GPU-u :)

PowerG
27.02.2012., 14:04
Jel zna netko kada izlazi Belle za hrvatsku? Jel poboljšana tastatura za pisat poruke?

karlos100
04.03.2012., 19:26
Jel zna netko kada izlazi Belle za hrvatsku? Jel poboljšana tastatura za pisat poruke?

Izašla je prije par dana, mislim 1.3.

pionir
05.03.2012., 22:49
ima li još netko iskustva s ovim mobitelom?
malo sam čitao komentare na gsmareni, dosta ih se žali na restartanje, štekanje ili što već....s belle je možda bolje, ali je kratko prošlo od update-a pa nema previše komentara po tom pitanju...

karlos100
09.03.2012., 20:52
Imam ga tri mjeseca i nisam imao problema sa smrzavanjem ili nešto slično.

Annac
20.03.2012., 20:01
Pozdrav ljudi!

Neznam kako to točno objasniti ali željela bih smartphone za razumnu cijenu (a ovaj mi se čini upravo takvim) koji će (po mogućnosti) trajati do isteka ugovora s operaterom. Dobila sam prijedlog da umjesto Nokie uzmem Sony Ericsson (uglavnom zbog Android OS-a) ali nekako nemam povjerenja u SE. Do sad sam koristila pretežno Nokia uređaje i uvijek sam bila zadovoljna ali opet ne bih željela kasnije lupati glavom o zid zbog krivog odabira...
Ima li netko loših iskustava s Nokiom 500 i možete li mi reći koje su njene dobre strane...?

facata
07.04.2012., 13:11
POZDRAV SVIMA,

imam problem sa nokia 500 modelom naime imam instaliranu garmin GX za mobitele na njemu , mape i program rade normalno ali kad trebam upisat ulicu nema mi virtualne tipkovnice. Probo sam neki Virtual key instairat ali dzaba ne moze da ga instalira,,,,,,,,,,,

help please.............

kljuna
14.05.2012., 23:14
POZDRAV SVIMA,

imam problem sa nokia 500 modelom naime imam instaliranu garmin GX za mobitele na njemu , mape i program rade normalno ali kad trebam upisat ulicu nema mi virtualne tipkovnice. Probo sam neki Virtual key instairat ali dzaba ne moze da ga instalira,,,,,,,,,,,

help please.............

dal si možda našao riješenje problema, imam isti prob.nigdje nači pomoć.tnx.

symbian0
15.05.2012., 00:05
Mislim da postoji neka baza, tipa zaključaš/otključaš mobitel i pojavi se tipkovnica

facata
16.05.2012., 11:00
Mislim da postoji neka baza, tipa zaključaš/otključaš mobitel i pojavi se tipkovnica

ma ne pomaze ni to, unutar garminova programa jednostavno ne radi, ali kad izadjes iz njega radi normala.....:504::504:

drasko2002
10.06.2012., 17:30
da li ovaj mob ima flash player? dal se mogu igrati igre, primjerice poker na fejsu ili slicno?

symbian0
10.06.2012., 17:49
da li ovaj mob ima flash player? dal se mogu igrati igre, primjerice poker na fejsu ili slicno?
Ima nekakvu flash podršku ali ne za te igrice.

assassin
10.06.2012., 17:59
Da, koristi flash lite- koji može prikazati neke jednostavnije flash sadržaje, ali igre baš i ne idu...

drasko2002
10.06.2012., 18:00
tnx. dal moze youtube?
da li je moguce kasnije instalirati full flash? ili to ovisi o tehnickim karakt. moba?

symbian0
11.06.2012., 02:17
Youtube može (otvara videa u defaultnom playeru). Ne možeš naknadno instalirat full flash.

LittleRed
11.06.2012., 23:14
Može pomoć?

Imam tu Nokiu 500 i imam problem sa wifi-om. Problem je u tome što kad se spojim na wifi ne mogu na internet (jedino mogu kada uključim i mobilni internet ali mi onda normalno skida lovu sa računa).

Jel ima netko kakav savjet?

drasko2002
12.06.2012., 17:04
u izboru izmedju ovog moba i samsunga galaxy 2 mini-a, izabrao sam samsung zato jer ima flash player. da li sam pogrijesio? da li je nokia bolja? kamera mi nije neki faktor...

assassin
12.06.2012., 18:33
Molim te da za usporedbu otvoriš temu (ako ista već ne postoji) u podforumu Usporedbe mobitela.
Uglavnom će ti u temi o određenom mobitelu ljudi reći da je taj (njihov) mobitel bolji.

enedielle
27.06.2012., 12:54
ja sam jučer kupila nokiu 500 :D
trebam pomoć s prebacivanjem kotaktata.
uglavnom, imala sam prije SE spiro, i sad me muči kak prebaciti prek 1000 brojeva, a da to nije ručno prepisivanje ili pojedinačno slanje svakoga prek bluetootha. probala sam poslati sve odjednom i spiro napravi nekakvi file, pošalje, i onda ga na nokiji ne mogu otvoriti, samo prvi kontakt vidim i to je to. any idea?

10aLEX
27.06.2012., 13:43
@enedielle
Kod kojeg operatera si ga kupila? Ja sam jednom u t-mobile centru vidio da pruzaju uslugu prebacivanja kontakata sa jednog mobitela na drugi. Pa probaj pitati.

assassin
27.06.2012., 14:04
Probaj napraviti backup na Spirou, pa to preko Nokia Suitea ubaciti na Nokiju.

Samo, imaj na umu sljedeće:
Kod izrade backupa, mobiteli najčešće naprave jedan file sa svim kontaktima.
Taj jedan file se u Windowsima po defaultu otvara s Outlookom, a Outlook iz tog filea može otvoriti samo jedan (prvi) kontakt u listi.
Ako otvoriš sa npr. Notepadom- vidjet ćeš sve kontakte.
Tako da se ne misliš da je samo jedan backupiran.

Sad, kako to točno ide kod Nokia Suitea...
Možda možeš i direktno backup sa Spiroa ubaciti u Nokiju, ali nisam siguran (i nemam Nokiju trenutno pa ne mogu provjeriti).

enedielle
27.06.2012., 15:53
i preko nokia suite samo prvi kontakt otvori -.- više ne znam kako.

miroslav.s
11.07.2012., 14:04
Prije nekoliko dana imao sam problema sa snimačem zvuka, navigacijom i drugim stvarima na mobu Nokia 500 (OS. Symbian Belle). Zovnili su me iz Nokia Care centra i rekli da ponovno instaliram software što sam i učinio. Nakon isnalacije sve je dobro radilo, osim snimača zvuka. No nakon što sam instalirao besplatni antivirusni program Defenx AntiVirus Suite mobitel je zablokirao. Pokušao sam ga isključiti ali neuspješno. Izvadio sam mu bateriju i opet ga uključio ali opet ništa - BLOKIRANO. Na bilo koju tipku koju pritisnem ili dodirnem mobitel ne reagira. Molim pomozite imam garanciju 2 god. mogo bih ga odnijet na servis ali mi je dugo čekat da ga naprave (više od mjesec dana). PLEASE HELP!!!!!!!!!!!!!! :503: :504:

Richeilleu
12.07.2012., 23:43
Kupio sam ovaj mobitel i ne mogu otvoriti stražnji poklopac :(:eek:. Što treba stisnuti i kako? (ne zajebavam)

assassin
13.07.2012., 12:09
9. stranica (http://nds1.nokia.com/files/support/apac/phones/guides/Nokia_500_UG_en.pdf)
Stisni i povuci (od kamere).

rusofilka
19.07.2012., 15:33
Kako se mogu čitati knjige u pdf-u? Da li je potrebno kupiti dodatan softver?

symbian0
19.07.2012., 18:00
Trebaš instalirat neku aplikaciju za PDF ako već nemaš (kod nekih nokia je predinstalirana ali mislim da se radi o nešto skupljim modelima)

rusofilka
19.07.2012., 18:13
Trebaš instalirat neku aplikaciju za PDF ako već nemaš (kod nekih nokia je predinstalirana ali mislim da se radi o nešto skupljim modelima)

A koju? I kako? :ne zna: :zubo:

symbian0
19.07.2012., 20:05
Ne znam, ima ih više, ja koristim Smart Office (otvara i ostale formate, word, excel...). Kako, Nokia store.

rusofilka
19.07.2012., 21:00
Ne znam, ima ih više, ja koristim Smart Office (otvara i ostale formate, word, excel...). Kako, Nokia store.

Ne prima mi karticu. Kako si ga ti kupio?

symbian0
19.07.2012., 21:40
Karticom.

rusofilka
19.07.2012., 22:00
Karticom.

Kojom? Ja imam Amex.

symbian0
19.07.2012., 22:25
Visa. Trebalo bi i Amex prihvatit.

neodoljivi1
14.08.2012., 09:49
Imam Nokia 500. Skinuo sam si PC Suite da bih mogao surfati internetom na laptopu koristeči intertet sa moba. Ali kad se želim spojiti preko USB kabela jednostavno se ne želi spojiti na internet. Imam T-com. U čemu je kvaka?

PowerG
16.08.2012., 12:43
Imam Nokia 500. Skinuo sam si PC Suite da bih mogao surfati internetom na laptopu koristeči intertet sa moba. Ali kad se želim spojiti preko USB kabela jednostavno se ne želi spojiti na internet. Imam T-com. U čemu je kvaka?
Instaliraj ovi suite

assassin
25.09.2012., 11:19
iac- premješteno u podforum za usporedbe mobitela (http://www.forum.hr/forumdisplay.php?f=182).
Molim te da pročitaš pravila podforuma (imaš ih u mom potpisu).
I ti ćeš brže dobiti odgovor, a i forum će biti pregledniji :)

saša123
24.10.2012., 23:58
Kupio sam prije cca 2mj Nokiu 500 i od prvog dana mi blica da imam nepročitanu poruku.
Probao sam karticu vratiti u stari mobitel i izbrisati sve poruke, ali ne pomaže idalje blica.
Dali netko zna riješenje ovog problema?

PowerG
25.10.2012., 13:54
u postavkama poruka provjeri pod memorijom koju koristi da li memoriju telefona, sima ili memorijske kartice

allice2
02.11.2012., 17:13
Imam nokia 500 i ne mogu da slusam muziku na slusalice, da li se nesto treba instalirat iloi tako nesto?

karlos100
06.11.2012., 18:36
Ništa ne treba instalirati.

LAV-LAV
17.11.2012., 22:16
Mob mi nije mogao primati mms pa mi u nokia care rekose da formatiram mob... e, sada primam mms, ali sto god pokusam instalirati od aplikacija ne uspijeva uz poruku: "sistemska greska " !!! Usput nemam vise sanse niti unesti kod za zakljucavanje tel da se ne aktivira sam u dzepu.pise da je pin netocan.obzirom da ni navigacija vise nije radila tel sam ponovno formatirao,ali problem ostao-navigacija i mms su sad OK.

LAV-LAV
19.11.2012., 09:33
Problem rijesen trecim formatiranjem moba.sad je sve ok. :):)