PDA

View Full Version : Sony Ericsson Xperia mini/pro

stranice : [1] 2 3

RMC
09.09.2011., 14:11
Pozdrav! Svidja mi se ova nova xperia mini, specifikacije su po mom gustu samo imam jedno pitanje. Mobac nema prednju(secondary cam) kameru, a zanima me da li je moguće s njim ostvarivati video pozive koristeći stražnju-glavnu kameru? Prijatelj ima nekog SonyErricsson na Froyo Androidu i moze, ali on mi govori da je to do sustava koji je instaliran, xperia mini dolazi serijski sa Gingerbread i kao da s tim ne moze, ali nije siguran. Ako ga netko vec posjeduje pa zna iz prve ruke, a ta mogucnost mi je vrlo bitna. Hvala svima, pozzzzz...

Edit mod (84737)

Root Mini / Mini pro (http://gizmophiliacs.com/2012/12/how-to-root-sony-xperia-mini-st15i/)
Lakši način (noviji) (http://www.forum.hr/showthread.php?t=775082)
Flash CWM custom recovery konzole (http://theunlockr.com/2012/06/07/how-to-install-clockworkmod-recovery-on-xperia-mini-and-mini-pro/)

tomo100brt
10.09.2011., 10:13
Pozdrav! Svidja mi se ova nova xperia mini, specifikacije su po mom gustu samo imam jedno pitanje. Mobac nema prednju(secondary cam) kameru, a zanima me da li je moguće s njim ostvarivati video pozive koristeći stražnju-glavnu kameru? Prijatelj ima nekog SonyErricsson na Froyo Androidu i moze, ali on mi govori da je to do sustava koji je instaliran, xperia mini dolazi serijski sa Gingerbread i kao da s tim ne moze, ali nije siguran. Ako ga netko vec posjeduje pa zna iz prve ruke, a ta mogucnost mi je vrlo bitna. Hvala svima, pozzzzz...

Ne znam na što misliš. Ako misliš na Skype mini ne može napravit videopoziv. Skype sa videopoziv mogu raditi samo android uređaji sa prednjom kamerom pa ne znam kako to tvoj prijatelj može. A uostalom predpostavka je da je stavio neki costum rom (ja to ne volim; treba root radit) jer ne postoji Froyo za XPERIA seriju.

RMC
10.09.2011., 11:05
Ne znam na što misliš. Ako misliš na Skype mini ne može napravit videopoziv. Skype sa videopoziv mogu raditi samo android uređaji sa prednjom kamerom pa ne znam kako to tvoj prijatelj može. A uostalom predpostavka je da je stavio neki costum rom (ja to ne volim; treba root radit) jer ne postoji Froyo za XPERIA seriju.
Moj lagani propust! Sad sa m ga zvao, on ima mob sa dvije kamere, ali kaze kako mu na froyo radi videopoziv samo sa stražnjom prednja ne moze proradit, ali kad ga nadogradi da bi i prednja trebala raditi. Znači xperia mini ne može nikako? Moze li uz kakav hack? Ne treba mi veliki smartphone, mini mi je idealna, samo videopoziv :(. Hvala ti!

Ballota
11.10.2011., 02:22
http://www.thinkdigit.com/FCKeditor/uploads/Xperia-Mini-Mini-Pro-Next-Generation-e1304635592608.jpg

Android 2,3, 3'' kapacitivni HVGA ekran, 5MP 720p kamera, 1GHz procesor i 512MB RAM-a, slide querty tipkovnica (pro).

Cijene:
- mini - 1500kn
- mini pro - 2000kn

Dakle, radi se o novom modelu koji je izašao u prodaju prošli mjesec.
Po svemu sudeći, radi se o fantastičnom malom mobitelu. :)

No jedna stvar me muči. (http://talk.sonyericsson.com/thread/23778?start=210&tstart=0) Mnogi korisnici su prijavili veliki problem! Nakon otprilike dva tjedna korištenja, nakon što se mob zagrije prilikom dužeg razgovora ili igrice, dvije donje kapacitivne tipke polude i počnu se same aktivirat! :504:
Čim se klikne na neku ikonu, uđe se u izbornik i u idućoj sekundi opet izađe, jer tipka "back" stalno radi. Jedino rješenje je vađenje baterije i čekanje da se mob ohladi. :rolleyes:

Danas san obiša par dućana po Splitu (VIP, Tele 2, neki za mobitele općenito) i rekli su da se niko nije žalija.

Ima li itko ovdje ovaj model? Ako da, ima li problema?

Zbilja želim ovo nabavit, al ta frka sa tipkama mi je dala ozbiljno mislit.. :ne zna:

tomo100brt
11.10.2011., 13:37
http://www.thinkdigit.com/FCKeditor/uploads/Xperia-Mini-Mini-Pro-Next-Generation-e1304635592608.jpg

Android 2,3, 3'' kapacitivni HVGA ekran, 5MP 720p kamera, 1GHz procesor i 512MB RAM-a, slide querty tipkovnica (pro).

Cijene:
- mini - 1500kn
- mini pro - 2000kn

No jedna stvar me muči. (http://talk.sonyericsson.com/thread/23778?start=210&tstart=0) Mnogi korisnici su prijavili veliki problem! Nakon otprilike dva tjedna korištenja, nakon što se mob zagrije prilikom dužeg razgovora ili igrice, dvije donje kapacitivne tipke polude i počnu se same aktivirat! :504:
Čim se klikne na neku ikonu, uđe se u izbornik i u idućoj sekundi opet izađe, jer tipka "back" stalno radi. Jedino rješenje je vađenje baterije i čekanje da se mob ohladi. :rolleyes:

Danas san obiša par dućana po Splitu (VIP, Tele 2, neki za mobitele općenito) i rekli su da se niko nije žalija.

Zbilja želim ovo nabavit, al ta frka sa tipkama mi je dala ozbiljno mislit.. :ne zna:

Ja potvrđujem da nema problema sa ovim kapacitivnim tipkama kao i sa niićim drugim na mini pro. Osobno sam ga imao oko dva tjedna. Sad mi ga koristi rođak tako da mu ima nešto više od mjesec dana od kupnje i prezadovoljan je u odnosu na X8i koji je prije koristio i koji mu se restartao svako malo. A isto tako znam da nema nikakvih problema na mini jer mi ga prijatelj koristi već tri tjedna tako da smatram da taj problem ne postoji u nas, a vjerovatno nigdje više jer je mogao postojat samo na najranijim serijama uređaja kojeg su sad uklonili. Na tvom bih mjestu uzeo uređaj bez razmišljanja.

Ballota
12.10.2011., 00:51
Stvarno mi je drago ovo čut. :top:

Mob je po svim pitanjima idealan za mene..kako dimenzijama i specifikacijama, tako i cijenom. Stvarno best buy! :)

Čudi me da se ne komentira više po forumu... :ne zna:

tomo100brt
12.10.2011., 09:02
Stvarno mi je drago ovo čut. :top:

Mob je po svim pitanjima idealan za mene..kako dimenzijama i specifikacijama, tako i cijenom. Stvarno best buy! :)

Čudi me da se ne komentira više po forumu... :ne zna:

Vjerovatno nije zanimljiv zbog rezolucije i veličine ekrana. Ja sam ga bio uzeo da se uvjerim da i najmanje može biti odlično. I uvjerio se da tuče HTC Wildfire koji je bio pojam za malo i dobro samo tako (i nasljednjika Wildfire S koji se osramotio slabim procesorom). Samsung nema ništa približno dobro, a ostali proizvođaći ovakvo nešto ne proizvode.

robert2828
12.10.2011., 19:09

Cijene:
- mini - 1500kn
- mini pro - 2000kn

Da ja isto brijem uzet ovaj xperiu mini jer je za tu lovu i sve sto nudi stvarno dobar telefon ali me zabrinjava sto pisu o tome pregrijavanju http://talk.sonyericsson.com/thread/23778?tstart=0

...tako da ako netko zna sto o tome molio bi da mi kaze da se ne opecem jer za sad imam x10 mini i prezadovoljan sam a da ne ostanem bez njega i bez para jer cu njega dat unutra i doplatit.

Svaki komentar i pomoc je dobro dosla,hvala :)

Ballota
12.10.2011., 23:07
Meni se baš sviđa radi manjih dimenzija. :)

Robert, ja mislim da bi bilo najbolje pričekat još misec-dva, pa onda kupit.
U tom periodu će se definitivno iskristalizirat situacija po pitanju loše serije.

Btw. čita san na onom SE forumu da su našli fix za problem, tako da i ako dobijemo defektni model, može se sredit.
Problem je bija u lošoj kalibraciji kapacitivnih tipki, koje bi prerano počele reagirat, nakon povišenja temperature mobitela. :o

robert2828
13.10.2011., 00:58

U tom periodu će se definitivno iskristalizirat situacija po pitanju loše serije.

Btw. čita san na onom SE forumu da su našli fix za problem, tako da i ako dobijemo defektni model, može se sredit.
Problem je bija u lošoj kalibraciji kapacitivnih tipki, koje bi prerano počele reagirat, nakon povišenja temperature mobitela. :o

hvalaa na info,,uzet cu ga drugi utorak pa valjada nece mene sjest krivi mobi ako oce ima garancija,nemogu ga iscekat vise a opet se ne zelim opeci...btw.svakako hvaala,ako ima tko jos kakvih info nek napise ,,tnx :)

Daj mi molim te reci link na koooj si stranici procitao da su nasli fix za taj problm,,tnx.

st_rock!
13.10.2011., 21:36
Mobitel je preodličan, al ima i jednu manu, a to je baterija. Dakle, uzela san ga prije par dana i jel, napravila sve ono za početak, pustila da se isprazni pa punila 12h i sad jedva da traje pola dana! A ni ne prčkam toliko po njemu baš zato da se ne isprazni brzo.. Užas, moran ga nonstop punit i to me užasno živcira >.<
Al sve ostalo je famozno ;)

S tipkama nema problema... još :p

_forumash_
13.10.2011., 22:08
Mobitel je preodličan, al ima i jednu manu, a to je baterija. Dakle, uzela san ga prije par dana i jel, napravila sve ono za početak, pustila da se isprazni pa punila 12h i sad jedva da traje pola dana! A ni ne prčkam toliko po njemu baš zato da se ne isprazni brzo.. Užas, moran ga nonstop punit i to me užasno živcira >.<

Probaj instalirati s Marketa Battery Calibration (https://market.android.com/details?id=com.nema.batterycalibration). I kod ovih novih baterija je nepotrebno punjenje 12 sati prvi put itd. :)

Zaboravio sam reći da je potreban root za onu aplikaciju :)

robert2828
13.10.2011., 23:32

Ja se nadam da nit nece jer i ja cekam da prodej serija s defektnim mobijima nadam se da nisi dobila jednog od njih,jer se nekad i nakon par dana pocinju poludit,probaj bas prckat po njemu non stop jedno 1 vremena da se baterija ugrije jedno oko 35 stupnjeva da vidis dal ce se ponasat cudno ( nadam se da nece ) i da Li-po baterije se ne pune tako dugo njima treba jako brzo dok se napune,one nisu kao one prije baterije da imaju memoriju u sebi i da se nesmiju dopunjavati,ovo su najnovije generacije,probaj pogasit sve sto se da sto ti netreba pa mozda izdrzi cjeli dan.

Ja imam x10mini i s prckanjem konstantno izdrzi cjeli dan a da ne prckam izdrzi cek i dva,zavisi kolko i sto radim.,jbg. to su maleni telefoni kojima treba dosta snage a nestanu velike baterije.

I hvala na info sto si se izjasnila da je sve za sad u redu s njim,al probaj da vidis ono sto sam napisao da se mobi zagrije odnosno baterija,imas i app za to da vidis kolka im je temp...pozz.. :)

EDIT:
Zaboravih reci da sam danas zvao SE sluzbu i pitao ih za to i rekli mi da su upoznati s tim problemom i da ako ga kupim se dogadja nesto takvo se salje u servis,e sad zvao ja i u servis i rekli mi da jako puno ih vracaju natrag u servis jer je ta serija takva,cak mi rekla osoba koja se samnom razgovarala da ona ne preporuca da kupim vec da se strpim koji mjesec dok ne sloze to dokraja pa sam onda siguran,tako da cu se morat strpjet jos malo dok ne prodje ova serija i dok dodje druga a i update 2.3.4 dok izadje pa ce biti ok onda,bar se nadam jer mi je mobi predobar :)

Ballota
13.10.2011., 23:59
Vidiš ti to. Ni Hrvatska nije pošteđena. :(

Fala za info. :top:

Btw. link na onaj thread ti je u mom prvom postu na ovom topicu. :mig:

_forumash_
14.10.2011., 00:18
Ja se nadam da nit nece jer i ja cekam da prodej serija s defektnim mobijima nadam se da nisi dobila jednog od njih,jer se nekad i nakon par dana pocinju poludit,probaj bas prckat po njemu non stop jedno 1 vremena da se baterija ugrije jedno oko 35 stupnjeva da vidis dal ce se ponasat cudno ( nadam se da nece ) i da Li-po baterije se ne pune tako dugo njima treba jako brzo dok se napune,one nisu kao one prije baterije da imaju memoriju u sebi i da se nesmiju dopunjavati,ovo su najnovije generacije,probaj pogasit sve sto se da sto ti netreba pa mozda izdrzi cjeli dan.

Ispravak: u Xperiji mini/pro se nalaze Li-Ion baterije (1200 mAh), a ne litij polimerske. :top:

robert2828
14.10.2011., 00:36
Ispravak: u Xperiji mini/pro se nalaze Li-Ion baterije (1200 mAh), a ne litij polimerske. :top:

Ajoj steta hvala na info ,nisam znao da su Li-Ion batke ,mislio sam da su lipo kao u x10 mini ,steta,zato i kratko traju...to im je velika greska :504:

tomo100brt
14.10.2011., 09:35

Mislim da je to ista stvar kao i kod arc. Jedno desetak pražnjenja i punjenja dok se sve konfigurira. U mene je baterija na arc kad sam ga kupio u 5 mjesecu trajala po dana, ali sad evo traje dva dana. U mog rođaka baterija na mini pro nakon mjesec dana korištenja (napravio je jedno pet pražnjenja i punjenja) traje dan i pol nekad dva, a prije nakon kupnje ako jedan dan izdrži vrhunski. Tek si ga kupio i za tu bateriju je to normalno. Javi se nakon mjesec dana i pet-šest pražnjenja i punjenja koliko ti traje baterija.
Ako ovo ne pomogne onda servis ali reba pomoć. Tako su se svi bunili kad su kupili arc (ja mislio nešto guta bateriju) a nakon mjesec dana veliki napredak u trajanju baterije.

robert2828
14.10.2011., 23:58
Nitko se ne javlja za grešku nekakvu na xpeeriu mini što je dobro al me zabrninjava opet sto sam procitao po foriumima i sto sam razgovarao sa servisom ,sad ili nasi Hrvati ne kupuju xperiu mini ili nema greske..neznam..hmm.. :confused:

tomo100brt
15.10.2011., 10:03
Nitko se ne javlja za grešku nekakvu na xpeeriu mini što je dobro al me zabrninjava opet sto sam procitao po foriumima i sto sam razgovarao sa servisom ,sad ili nasi Hrvati ne kupuju xperiu mini ili nema greske..neznam..hmm.. :confused:

Moja je pretpostavka da je malo ljudi kupilo mini/mini pro, a onaj ko je i ima nema problema bar što ja znam, a znam ih troje bez problema uz ove koje sam nabrojao. Nije sad da je hvalim ako si to pomislio nego je stanje takvo.

robert2828
15.10.2011., 16:56
hmmm ili nisu na forumu jer mi je rekla ova u servisu da ih dosta vraćaju..

st_rock!
15.10.2011., 22:53
Vratit ću i ja svoga sve mi se čini jerbo iman masu problema s njim. Prvo, zvučnik je prejadan, jedva da čujem kad me neko zove, drugo - kad pribacin neku sliku s kompa priko usb-a na mobitel i iden je učitat, mobitel je ne može otvorit, ekran je crn, ne mogu otvorit ni one postavljene slike koje san dobila s mobitelom, ne mogu ni galeriju otvorit :503:, sve dok ne izbrišen te slike šta san pribacila i restartiran mobitel .. Baterija je žalost nad žalostima, traje svega 6-7 sati. :mad:

EDIT: Kupila san ga prije točno tjedan dana!

robert2828
16.10.2011., 00:34
Vratit ću i ja svoga sve mi se čini jerbo iman masu problema s njim. Prvo, zvučnik je prejadan, jedva da čujem kad me neko zove, drugo - kad pribacin neku sliku s kompa priko usb-a na mobitel i iden je učitat, mobitel je ne može otvorit, ekran je crn, ne mogu otvorit ni one postavljene slike koje san dobila s mobitelom, ne mogu ni galeriju otvorit :503:, sve dok ne izbrišen te slike šta san pribacila i restartiran mobitel .. Baterija je žalost nad žalostima, traje svega 6-7 sati. :mad:

Ajoj bas mi je zao.. :(

Daj molim te ako mozes napisat koja je FW verzija tocno i koji je build number,to imas u postavkama o telefonu ili ispod baterije..ajd plz da vidim dal je isti mozda ko i oni sto se zale s ove stranice http://talk.sonyericsson.com/thread/23778?start=0&tstart=0 ty

st_rock!
16.10.2011., 01:26
Ajoj bas mi je zao.. :(

Daj molim te ako mozes napisat koja je FW verzija tocno i koji je build number,to imas u postavkama o telefonu ili ispod baterije..ajd plz da vidim dal je isti mozda ko i oni sto se zale s ove stranice http://talk.sonyericsson.com/thread/23778?start=0&tstart=0 ty

Aj uspila san nekako riješit problem sa slikama jer imaju tri foldera za slike - DCIM (tu su fotografije), image i picture, e sad - tribala san stavljat u picture, a ne u image, zato mi vjerojatno i nije tilo otvorit..

robert2828
16.10.2011., 03:14
Aj uspila san nekako riješit problem sa slikama jer imaju tri foldera za slike - DCIM (tu su fotografije), image i picture, e sad - tribala san stavljat u picture, a ne u image, zato mi vjerojatno i nije tilo otvorit..

Da u dcmi ti stavlja slike od mobija koje poslikas,e daj mi molim te reci kolko se vremena puni baterija dok je skroz prazna pa do pune dok bude? Jel jedan sat il kolko? Tnx

robert2828
17.10.2011., 17:34

Ej..daj mi reci otkako si kupila mob jel mobi sve ok i za kolko ti se napuni baterija dok je potpuno prazna do potpuno pune,jel brzo ili kolko otprilike?,i milsim dal sve radi ok,nista se ne dogajda sa njim cudno ? ty

robert2828
20.10.2011., 18:21
Etoga kupio konacno xperiu mini st15i i za sada nikakve greske ,naadm se da nece niti biti..e sad sto se tice baterije ona je 1200mah Li-po i dok sam stavio unutra bateriju je bila na nekih 26% i radio sam 2 i pola sata s njim ,,od wi-fi -a ,po mobitelu cackao bez prestanka ,tako da sad sam ga stavio puniti jer mi se ugasio pa cu videjt kolko ce trajat baterija..Puno ljudi se zali na bateriju al ovako na prvi mah mi se cini sasvim super,,ali kao sto rekoh necu se prenagliti..al za 26% rada na njemu 2i pola sata je stvarno ok..

Javim jos dok napunim pa da napisem jos nesto..pozz ;)

Al imam jedan problem pa ako netko zna: Jel netko ima xperiu mini st15i i da je na Tomatu ,nemogu sloziti postavke za mms i za net (ne wi-fi),tamo kod pristupnih tocaka mi ne pokazujje a napravim ih i sve popunim i spremim al ih poslije nemogu vidjet,onda stavim od VIP-a karticu i eto radi i vidim ih ??!!

Ako netko zna u cemu je problem nek pomogne tnx

Ballota
28.10.2011., 00:41
Prošlo osam dana. Jel i dalje sve kako treba? :)

robert2828
28.10.2011., 00:55
Prošlo osam dana. Jel i dalje sve kako treba? :)

Jeste na srecu za sadaa,,malen je zver stvarno,prezadovaoljan sam sa njime,,za sada nema nikakvih problema ,naadam se niti da nece biti :)

tomo100brt
28.10.2011., 08:54
Jeste na srecu za sadaa,,malen je zver stvarno,prezadovaoljan sam sa njime,,za sada nema nikakvih problema ,naadam se niti da nece biti :)

Neće ni biti nikakvih problema. Ne znam što ste se svi tako uspaničili. Da u hrvatskoj ima problema znali bi.

robert2828
28.10.2011., 13:46
Neće ni biti nikakvih problema. Ne znam što ste se svi tako uspaničili. Da u hrvatskoj ima problema znali bi.

Ma zbog ovog http://talk.sonyericsson.com/thread/23778?start=0&tstart=0 sam ja bio u bedu da mi se ne pocne dogadjat ali za sada sve 5 :) nadam se da ce i tako ostati,inace sve super,mobi stvarno mala zverka :)

tomo100brt
28.10.2011., 21:05
Ma zbog ovog http://talk.sonyericsson.com/thread/23778?start=0&tstart=0 sam ja bio u bedu da mi se ne pocne dogadjat ali za sada sve 5 :) nadam se da ce i tako ostati,inace sve super,mobi stvarno mala zverka :)

Evo ja ću potvrdit da se to događa. Znam da sam rekao da nema problema ali ima. Nije bilo problema dok mi prijatelj nije napravio update na Android 2.3.4 firmware 4.0.2.A.0.42. Bio je u prostoriji i nakon nekog vremena sve poludi, i tipke na dodir, a nakon toga ni touch ne valja vjerovatno su uzrok tipke jer odem u neku aplikaciju i ugasi se, a mobitel malo zavibrira kao da se stisnila tipka na dodir ispod ekrana, a onda stalno ta vrlo kratka vibracija kao da se tipke diraju, a nisu mobitel stoji na stolu. Izašao vani di je hladnije i nakon par minuta sve uredu, ušao u kuću di se grije problem se nakon par minuta vrati. Stvarno čudno. Sad pokušat ću vratiti stari software i vidit hoće li se problem popraviti. Ne znam da li je to softwareski ili hardwareski. Javim sutra je li riješeno. Ako netko ima neko rješenje neka slobodno javi.

robert2828
29.10.2011., 00:43
Evo ja ću potvrdit da se to događa. Znam da sam rekao da nema problema ali ima. Nije bilo problema dok mi prijatelj nije napravio update na Android 2.3.4 firmware 4.0.2.A.0.42. Bio je u prostoriji i nakon nekog vremena sve poludi, i tipke na dodir, a nakon toga ni touch ne valja vjerovatno su uzrok tipke jer odem u neku aplikaciju i ugasi se, a mobitel malo zavibrira kao da se stisnila tipka na dodir ispod ekrana, a onda stalno ta vrlo kratka vibracija kao da se tipke diraju, a nisu mobitel stoji na stolu. Izašao vani di je hladnije i nakon par minuta sve uredu, ušao u kuću di se grije problem se nakon par minuta vrati. Stvarno čudno. Sad pokušat ću vratiti stari software i vidit hoće li se problem popraviti. Ne znam da li je to softwareski ili hardwareski. Javim sutra je li riješeno. Ako netko ima neko rješenje neka slobodno javi.

Kolko dugo imas xperiu mini st15i?
Nakon kolko ti se to pocelo dogajdati ?
Na kolko stuonjeva je baterija kad se pocne to dogadjati?
Gdje si ga kupio mjesto,i ducan ( ili ovako na crno ) ?
Ja imam 2.3.3 i za sad je u redu inaace se ljudi vani zale da pocne zbog malo duzeg rada i zahtjevnijih igrica dok se baterija zagrije pa pocne poludit tipke ,a u SE servisu ima rjesenje za to samo se treba obratiti k njima ,nista ne prckat bez jer nece vredit garancija,inace su tu kod nas upoznati s tim i ima rijesenje!

Daj mi reci dal ti je mobi rootan i kako si vec stavio 2.3.4 firmware?
Kako mozes vratit stari firmware?

tomo100brt
29.10.2011., 12:28
Kolko dugo imas xperiu mini st15i?
Nakon kolko ti se to pocelo dogajdati ?
Na kolko stuonjeva je baterija kad se pocne to dogadjati?
Gdje si ga kupio mjesto,i ducan ( ili ovako na crno ) ?
Ja imam 2.3.3 i za sad je u redu inaace se ljudi vani zale da pocne zbog malo duzeg rada i zahtjevnijih igrica dok se baterija zagrije pa pocne poludit tipke ,a u SE servisu ima rjesenje za to samo se treba obratiti k njima ,nista ne prckat bez jer nece vredit garancija,inace su tu kod nas upoznati s tim i ima rijesenje!

Daj mi reci dal ti je mobi rootan i kako si vec stavio 2.3.4 firmware?
Kako mozes vratit stari firmware?

Mislim da je sve jasno iz onog poviše posta koji sam napisao. Od roota nema ni r. Počelo se događat nakon update na Android 2.3.4 preko SEUS i to odmah na sobnoj temperaturi. Ima ga već mjesec i pol i nikakvih problema do updatea. Ja ne znam temperaturu baterije ali mobitel se uopće nije zagrijao. Možda je malo narasla na sobnoj temperaturi, a pala na vanjskoj temperaturi. Zagrijanost nisam osjetio. Na vanjskoj temperaturi radi normalno, odnesem ga na sobnu temperaturu koja je oko 24 stupnja i nakon par minute poblesavi, vratim vani na oko 15 stupnjeva sve se vrati u normalu. Najprije sam mislio da je Android u pitanju jer se odmah nakon pokretanja nakon par minuta to javilo ali nakon ponovnog flashanja preko SEUS isti problem nakon par minuta. Onda kad sam otišao ponovno flashati na drugi kompjuter u njegovog susjeda misleći da je do dizanja sa interneta, došao u kuću njegovog susjeda i sve radi normalno, onda se vratio u kuću mog prijatelja, problem se vratio. Tako sam shvatio da je riječ o temperaturi. Kad mi poslijepodne da mobitel pokušat ću vratit stari Android 2.3.3 koji je radio dobro preko X10 flash tool i vidit hoće li se ovo popravit jer ne znam da li je hardwareski problem ili samo problem u Androidu 2.3.4. Iz elektromagic servisa su rekli da samo treba ponovo kalibrirat dodir. Uostalom ako ne bude radilo ima garancija jer je kupljen preko interneta u Turbodiskonta. Jedini je problem naći rezerni mobitel jer mu je to jedini.

robert2828
29.10.2011., 13:50
Mislim da je sve jasno iz onog poviše posta koji sam napisao. Od roota nema ni r. Počelo se događat nakon update na Android 2.3.4 preko SEUS i to odmah na sobnoj temperaturi. Ima ga već mjesec i pol i nikakvih problema do updatea. Ja ne znam temperaturu baterije ali mobitel se uopće nije zagrijao. Možda je malo narasla na sobnoj temperaturi, a pala na vanjskoj temperaturi. Zagrijanost nisam osjetio. Na vanjskoj temperaturi radi normalno, odnesem ga na sobnu temperaturu koja je oko 24 stupnja i nakon par minute poblesavi, vratim vani na oko 15 stupnjeva sve se vrati u normalu. Najprije sam mislio da je Android u pitanju jer se odmah nakon pokretanja nakon par minuta to javilo ali nakon ponovnog flashanja preko SEUS isti problem nakon par minuta. Onda kad sam otišao ponovno flashati na drugi kompjuter u njegovog susjeda misleći da je do dizanja sa interneta, došao u kuću njegovog susjeda i sve radi normalno, onda se vratio u kuću mog prijatelja, problem se vratio. Tako sam shvatio da je riječ o temperaturi. Kad mi poslijepodne da mobitel pokušat ću vratit stari Android 2.3.3 koji je radio dobro preko X10 flash tool i vidit hoće li se ovo popravit jer ne znam da li je hardwareski problem ili samo problem u Androidu 2.3.4. Iz elektromagic servisa su rekli da samo treba ponovo kalibrirat dodir. Uostalom ako ne bude radilo ima garancija jer je kupljen preko interneta u Turbodiskonta. Jedini je problem naći rezerni mobitel jer mu je to jedini.

Daj mi reci kako se moze vratit s 2.3.4 na 2.3.3 ?

tomo100brt
29.10.2011., 22:26
Daj mi reci kako se moze vratit s 2.3.4 na 2.3.3 ?

Ode ti je flashtool 0.3.0.0
http://www.multiupload.com/LS3UFZY996

Ode ti je Android 2.3.3x firmware 4.0.A.2.368
http://www.multiupload.com/VP1BTIARSW

To sve skineš i odpakiraš.
Firmware ubaci u folder firmwares. Firmware mora imati ekstenziju .ftf (druge ekstenzije ovaj program ne čita). Upali X10 flashtool i odaberi firmware. Kad se pojavi slika sa uputom za flash mode (ne čitaj uputu jer je ona za X10) stavi svoj mobitel u flash mode: drži tipku za smanjivanje i ukljući ga u kompjuter. Drži tipku za smanjivanje sve dok ne počne flashanje.
Ovako možeš sa Androida 2.3.4 vratiti na Android 2.3.3x ili obrnuto staviti novi Android. Dakle možeš staviti bilo koji firmware kad poželiš. Napominjem da se svi podaci u mobitelu brišu osim na memorijskoj kartici i na SIM kartici. Postupak se ne smije prekidati inaće crkne mobitel. Regija softwarea nije važna jer sve idu na sve uređaje i svi imaju hrvatski jezik.
Pitaš se hoćeš li moći raditi update preko SEUS. Naravno da hoćeš čim se pojavi update za taj software koji si stavio.

Ode su ti firmware koji ti trebaju samo ih nađi na ovim postovima
http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=1242&order=desc

Ovim programom se flashaju sve XPERIA.

Da se vratim onom mini sa problemom. Problem nije riješen ni sa vraćanjem Androida na 2.3.3x. Primijetio sam sad da je problem vezan sa grijanjem uređaja. U ovom slučaju ne treba neka visoka temperatura, čak se ne osjeti da je zagrijan međutim kad temperatura uređaja padne sve je normalno. Ali ima garanciju pa neka oni u servisu to riješe.

robert2828
30.10.2011., 01:17
Ode ti je flashtool 0.3.0.0
http://www.multiupload.com/LS3UFZY996

Ode ti je Android 2.3.3x firmware 4.0.A.2.368
http://www.multiupload.com/VP1BTIARSW

To sve skineš i odpakiraš.
Firmware ubaci u folder firmwares. Firmware mora imati ekstenziju .ftf (druge ekstenzije ovaj program ne čita). Upali X10 flashtool i odaberi firmware. Kad se pojavi slika sa uputom za flash mode (ne čitaj uputu jer je ona za X10) stavi svoj mobitel u flash mode: drži tipku za smanjivanje i ukljući ga u kompjuter. Drži tipku za smanjivanje sve dok ne počne flashanje.
Ovako možeš sa Androida 2.3.4 vratiti na Android 2.3.3x ili obrnuto staviti novi Android. Dakle možeš staviti bilo koji firmware kad poželiš. Napominjem da se svi podaci u mobitelu brišu osim na memorijskoj kartici i na SIM kartici. Postupak se ne smije prekidati inaće crkne mobitel. Regija softwarea nije važna jer sve idu na sve uređaje i svi imaju hrvatski jezik.
Pitaš se hoćeš li moći raditi update preko SEUS. Naravno da hoćeš čim se pojavi update za taj software koji si stavio.

Ode su ti firmware koji ti trebaju samo ih nađi na ovim postovima
http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=1242&order=desc

Ovim programom se flashaju sve XPERIA.

Da se vratim onom mini sa problemom. Problem nije riješen ni sa vraćanjem Androida na 2.3.3x. Primijetio sam sad da je problem vezan sa grijanjem uređaja. U ovom slučaju ne treba neka visoka temperatura, čak se ne osjeti da je zagrijan međutim kad temperatura uređaja padne sve je normalno. Ali ima garanciju pa neka oni u servisu to riješe.

Hvala na detaljnom opisu processa.

Daj mi reci dal cu izgubit garanciju ako to idem radit?

Ja ga imam sad 10 dana i za sad je ok ,nista se ne dogadja,nisam stavio 2.3.4 jeer nisam niti znao do jucer dok ti nisi napisao,jedino sam oso s .368 na .377 i sve ok,a sad dal ce i dalje tako biti neznam,,nadam se da oce,makar nekima je i za 3 tjedna poceo ludovati to s tipkama tako da nemogu bit 100% siguran da ce mene zaobici,a ovaj 2.3.4 mi je sad opce bed stavljat jer si me ti izbediro kaad si napiso da se pocelo dogadjat cim si ga stavio,a i kolko sam sse raspitao nije nest znacajno bolje.Samo da se meni ne pocne dogadjat gluposti s njim ,,btw meni temp ode do 37-38 mozda i vise stupnjeva dok igram neke 3d igre ili dugo visim na njemu al za sad sve ok.

Vidjet cemo jos ,javim ako pocne ludirat,bitno da rijeseje postoji :)

tomo100brt
30.10.2011., 08:02
Hvala na detaljnom opisu processa.

Daj mi reci dal cu izgubit garanciju ako to idem radit?

Ja ga imam sad 10 dana i za sad je ok ,nista se ne dogadja,nisam stavio 2.3.4 jeer nisam niti znao do jucer dok ti nisi napisao,jedino sam oso s .368 na .377 i sve ok,a sad dal ce i dalje tako biti neznam,,nadam se da oce,makar nekima je i za 3 tjedna poceo ludovati to s tipkama tako da nemogu bit 100% siguran da ce mene zaobici,a ovaj 2.3.4 mi je sad opce bed stavljat jer si me ti izbediro kaad si napiso da se pocelo dogadjat cim si ga stavio,a i kolko sam sse raspitao nije nest znacajno bolje.Samo da se meni ne pocne dogadjat gluposti s njim ,,btw meni temp ode do 37-38 mozda i vise stupnjeva dok igram neke 3d igre ili dugo visim na njemu al za sad sve ok.

Vidjet cemo jos ,javim ako pocne ludirat,bitno da rijeseje postoji :)

Nisam ti rekao da je taj .377 Android 2.3.3x stavio čim je kupio uređaj i bilo dobro mjesec i pol dana dok nije stavio 4.0.2.A.0.42 Android 2.3.4. Ne mogu biti pametan.

Garancija se ne gubi ako budeš stavljao isti tip firmware kao onaj u uređaju.
Zovni ovaj broj *#*#7378423#*#* i uđi u Service info --> Software info i pod Phone Software Version ti piše Generic, a pod File System Version ti piše regija (u mene je world i ja moram tražiti global generic firmware koji je u biti world generic). Tako se ne otkriva ilegalno flashanje jer svi slobodni uređaji koji su u hrvatskoj kupljeni osim u operatera world generic (global generic) koliko sam vidio u mene, rodbine i prijatelja.

robert2828
31.10.2011., 11:30
hmmm nisam pametan sad dal da ga stavim na 2.3.4 ili ne,,sta opce dobivas s 2.3.4 jel velika neka razlika?

MOras ukljuciti x-loud za jaci zvuk ;)

tomo100brt
31.10.2011., 15:29
hmmm nisam pametan sad dal da ga stavim na 2.3.4 ili ne,,sta opce dobivas s 2.3.4 jel velika neka razlika?

MOras ukljuciti x-loud za jaci zvuk ;)

Dobivaš
slikanje trenutnog stanja zaslona
uređivanje liste koja trenutno svira u muzičkom playeru
još dodataka za beskonačno u muzičkom playeru
Facebook unutar XPERIA 2.0
USB mogučnosti kad je uređaj spojen na dok
3D i 2D sweep panorame
16x digitalni zoom za videosnimanje
razni ispravci bugova

Sad da li ga staviti. Ja bi ga stavio pa ako bude problema sa tipkama sa njim u servis. Bolje da se problemi jave sad dok je pod garancijom.

robert2828
31.10.2011., 16:06
Dobivaš
slikanje trenutnog stanja zaslona
uređivanje liste koja trenutno svira u muzičkom playeru
još dodataka za beskonačno u muzičkom playeru
Facebook unutar XPERIA 2.0
USB mogučnosti kad je uređaj spojen na dok
3D i 2D sweep panorame
16x digitalni zoom za videosnimanje
razni ispravci bugova

Sad da li ga staviti. Ja bi ga stavio pa ako bude problema sa tipkama sa njim u servis. Bolje da se problemi jave sad dok je pod garancijom.

Da imas pravo sto se tica da ga stavim na 2.3.4 jos dok je pod garancijom jer ako ce se pocet desavat to,desavat ce se prije ili kasnije ako sam naiso na "kvarni" mob.

Idem ga staviti pa javim kako je.

I daj mi reci dal se tebi odma pocelo to dogadjat cim si stavio 2.3.4 ili tek nakon nekoliko dana??

robert2828
31.10.2011., 19:45
Evo stavio sam na 2.3.4 i mogu reci da je za sad sve ok,,sve funkionira sto se tiice svega,al ipak je meni bolji 2.3.3 jer se izgubila CRT animacija gasenja,ne rade neke igre,npr Nfs shift,sims 3.,uglavnom se ispravio bug pisanja poruke jer mi prije skoro da nije vibrirao dok sam stisnuo neko slovo (jako slabo se osjetilo) sad je super, ovo panoramsko 3d slikanje je jako tamno, jedva se vidi i po jakom svjetlu tako da nista posebno,valjda treba ispavit - nista osobito,krivo mi je sto nece da radi Nfs shift jer mi je bilo super igrat i grafika ,al ok zadovoljan sam prije svega ;)

Bitno da se nije dogodilo ono sto sam se najvise bojao da ne polude tipke,valjda nece i dalje.

felis23
31.10.2011., 20:53
zna li netko, otprilike, koliko obi bnip popravak displeja - pao je mob na krivu stranu i puče :(

robert2828
31.10.2011., 23:50
zna li netko, otprilike, koliko obi bnip popravak displeja - pao je mob na krivu stranu i puče :(

Ja nemam pojma stvarno,,steta za display..brijem da nije preskupo,u servis lijepo i pitat sta drugo..jbg :(

Ajd ako netko zna zasto je panoramsko 3d slikanje tako tamno,jedva da se sta vidi ,nemoguce za slikanje tako da je neupotrebljivo... a normalno slikanje ili snimanje je super :rolleyes:

robert2828
01.11.2011., 01:52
Ok slozio nfs shift i sims 3 trebalo da se skinu nove verzije i voila opet radi sve 5 jedino me muci ovo panaramsko 3d slikanje jer je mracno jako,to neznam zasto je tako,jel i kod vas tako ili ne?

tomo100brt
01.11.2011., 10:53
Ok slozio nfs shift i sims 3 trebalo da se skinu nove verzije i voila opet radi sve 5 jedino me muci ovo panaramsko 3d slikanje jer je mracno jako,to neznam zasto je tako,jel i kod vas tako ili ne?

Drago mi je čut da nisu sve mini zahvačene ovim problemom sa tipkama. Ipak su to popravili na novijim serijama uređaja (koje su se u nas pojavile). Sad mini nije baš za baciti.

robert2828
01.11.2011., 23:19
Drago mi je čut da nisu sve mini zahvačene ovim problemom sa tipkama. Ipak su to popravili na novijim serijama uređaja (koje su se u nas pojavile). Sad mini nije baš za baciti.

Da ja se nadam da i dalje nece biti nikakvog problema,makar nekoma se to pocnee dogadjat odamh ,nekom nakon 2 nekom 3 tjedna ,nekom mjesec tako da neznam,ja ga imam tocno 2 tjedna ce bit sutra i nadam se da nece biti kvara.

A ovo 3d panoramsko slikanje to je normalno ,mora biti dosta svjetline ,najbolje po vani slikat ili unutra al da ima puno svjetla i onda radi bez frke tako da sam zadovoljan :mig:

robert2828
01.11.2011., 23:32
Imam xperiu mini st15i i navigaciju copilot live 8 i dok ukljucim gps i navigaciju treba mi jako dugo (oko 5-10min) da pronadje moju trenutnu lokaciiju,,e sad dal netko zna kako bi mogo ubrzat a da netreba rootat mobitel (i dok je lijepo vrijeme treba mu duze) ..ty

SE_HELP
02.11.2011., 00:03
Ovo nije normalno da toliko dugo trazi lokaciju, morad da je doslo do nekog softverskog problema ili mu se GPS pokvario. Preporucio bi ti da reinstaliras softver mobitela, mozda tako uspjes popravit.

robert2828
02.11.2011., 01:14
Ovo nije normalno da toliko dugo trazi lokaciju, morad da je doslo do nekog softverskog problema ili mu se GPS pokvario. Preporucio bi ti da reinstaliras softver mobitela, mozda tako uspjes popravit.

Ma i prije je tako trazio na x10mini,sad nekad duze nekad krace,zar nema neka caka da se brze to ide a da nije rootan? Brijem da je ok s softverom.,a kako da reinstaliram software? kojom metodom?

tomo100brt
02.11.2011., 17:05
Ma i prije je tako trazio na x10mini,sad nekad duze nekad krace,zar nema neka caka da se brze to ide a da nije rootan? Brijem da je ok s softverom.,a kako da reinstaliram software? kojom metodom?

Ako ti google maps brzo nađe lokaciju onda nije do GPS-a.

robert2828
02.11.2011., 17:39
Ako ti google maps brzo nađe lokaciju onda nije do GPS-a.

Google maps isto dosta trazi dugo,ali imam iskljucen A-gps,dok ga ukljucim onda brze nadje sad dal je to do uredjaja,jer sam cittao da neki primjer samsung,htx ili sl,nadju brze ili pak duze a neki kontra njih..ovisi o mobitelu,pa sam mislio ako ima neka caka da se ubrza ili sta vec,ako ne cekam par min da ga nadje i onda dalje je ok dok jednom nadje.

robert2828
02.11.2011., 20:15
Google maps isto dosta trazi dugo,ali imam iskljucen A-gps(data promet),dok ga ukljucim onda brze nadje sad dal je to do uredjaja,jer sam cittao da neki primjer samsung,htx ili sl,nadju brze ili pak duze a neki kontra njih..ovisi o mobitelu,pa sam mislio ako ima neka caka da se ubrza ili sta vec,ako ne cekam par min da ga nadje i onda dalje je ok dok jednom nadje.

Bas probao ..ukljucio A-gps (data promet) i odma ga nadje,ovako treba cekat jedno vrijeme,znaci a-gps (data promet)ukljucim dok me ne nadje i poslije ga iskljucim da mi ne papa pare i to je to .

robert2828
03.11.2011., 00:30
Na xperia mini se a-gps kako ukljucuje,sad sam se cjeli zbunio,nest sam citao.. ajme!??

cicamaca07
03.11.2011., 14:40
pošto vidim da ovde već postoje neke rasprave, zanimalo bi me dal je istina da pri snimanju nekog videa na mini pro mobitelu, nastaje neki šum, jer sam na par mjesta vidio kako se pojavila ova informacija. Nadam se da je u pitanju samo jedan ili dva mobitela, i da nije kod većine to slučaj. Ja sam baš razmišljao da da kupim jedan ovakav mobitel jer pisanje sms-a koristim dosta često i sa qwerty tipkovnicom bi za sekundu mogao otkucati jednu poruku :)
Inače izgled mobitela mi je isto super, baš su ga pogodili

tomo100brt
03.11.2011., 15:58
Na xperia mini se a-gps kako ukljucuje,sad sam se cjeli zbunio,nest sam citao.. ajme!??

Imaš razne widgete Promjena stanja i Uključivanje i isključivanje: GPS gdje možeš upalit ili ugasit a-GPS. Možeš ga uključit i u postavkama pod Postavke utvrđivanja položaja i sigurnosti gdje treba upaliti Koristi GPS satelite. Za korištenje a-GPS moraš imati upaljen promet podataka.

robert2828
03.11.2011., 17:15
Imaš razne widgete Promjena stanja i Uključivanje i isključivanje: GPS gdje možeš upalit ili ugasit a-GPS. Možeš ga uključit i u postavkama pod Postavke utvrđivanja položaja i sigurnosti gdje treba upaliti Koristi GPS satelite. Za korištenje a-GPS moraš imati upaljen promet podataka.

Da ovo za widgete znam i sam gps nego nisam znao za a-gps ,znaci samo ukljucim data promet i a-gps se sam upali i pocne radit i to je to? nema veze sto sam na 2G ili moram prebacit na 3G?

@CICAMACA07 A ovo sto se cuje na xpera mini pro zujanje sam isto procitao u par korisnika,sad nekome se to dogadja nekome ne,isto ko i sa xperiom mini s pregrijavanjem,nekome da a nekome ne,ako kupis imas itako garanciju,inace je mobi super,ja prezadovoljan (ja imam bez tipkovnice znaci samo xperia mini :)

tomo100brt
04.11.2011., 10:21
Da ovo za widgete znam i sam gps nego nisam znao za a-gps ,znaci samo ukljucim data promet i a-gps se sam upali i pocne radit i to je to? nema veze sto sam na 2G ili moram prebacit na 3G?

@CICAMACA07 A ovo sto se cuje na xpera mini pro zujanje sam isto procitao u par korisnika,sad nekome se to dogadja nekome ne,isto ko i sa xperiom mini s pregrijavanjem,nekome da a nekome ne,ako kupis imas itako garanciju,inace je mobi super,ja prezadovoljan (ja imam bez tipkovnice znaci samo xperia mini :)

Moraš uključit i GPS i promet podataka. Ako ti je GPS upaljen bez prometa podataka uglavnom neće naći lokaciju.

robert2828
04.11.2011., 12:54
Moraš uključit i GPS i promet podataka. Ako ti je GPS upaljen bez prometa podataka uglavnom neće naći lokaciju.

A jel ima veze s tim dal sam na 2G ili 3G?
Posle dok nadje lokaciju mogu ugasit promet podataka ?

tomo100brt
05.11.2011., 08:45
A jel ima veze s tim dal sam na 2G ili 3G?
Posle dok nadje lokaciju mogu ugasit promet podataka ?

Na kojoj si generaciji mreže nema nikakve veze. I uvijek drži upaljen promet podataka jer tako ti a-GPS radi. Jedno bez drugog ne mogu opstati. Vidio sam u mene kad isključim promet podataka neko vrijeme mi radi a-GPS, a onda nestane signal GPS-a i kad upalim promet podataka sve je ponovo normalno.

robert2828
05.11.2011., 12:14
Na kojoj si generaciji mreže nema nikakve veze. I uvijek drži upaljen promet podataka jer tako ti a-GPS radi. Jedno bez drugog ne mogu opstati. Vidio sam u mene kad isključim promet podataka neko vrijeme mi radi a-GPS, a onda nestane signal GPS-a i kad upalim promet podataka sve je ponovo normalno.

hmmm..da kuzim ,al to onda papa pare,a imam na bonove :(

Cek to je kod svih mobitela tako ili? ,jer sam imao xperia x10 mini pa mi je copilot live 8 radila samo s ukljucenim gps-om bez data prometom,a sad ovog nisam isprobao al vidim dok nadje lokaciju da mogu iskljucit data promet i drzi gps signal al cu probat tokom voznje.

rapajic_st
06.11.2011., 11:47
hmmm..da kuzim ,al to onda papa pare,a imam na bonove :(

Cek to je kod svih mobitela tako ili? ,jer sam imao xperia x10 mini pa mi je copilot live 8 radila samo s ukljucenim gps-om bez data prometom,a sad ovog nisam isprobao al vidim dok nadje lokaciju da mogu iskljucit data promet i drzi gps signal al cu probat tokom voznje.

drzi gps signal i bez data prometa.. sa dat prometom jedino puno brze nadje signal.. a bez malo duze..

a rade navigacije poput copilota sa i bez data prometa..

robert2828
06.11.2011., 23:41
Da istna bas probao i radi bez frke,samo s data brze nadje i poslije ugasim data i sve ok...al ipak hvala svima na odgovorima,pomogli ste i meni i drugima :mig:

robert2828
14.11.2011., 17:47
dal netko moze potvrditi i gdje bi se dalo to vidjeti kolko ima tocno rama? pise da ima 512rama u specifikacijama al u ES task manageru (to je app) dok ju otvorim pise total 335mb RAM!??,znaci ne interne memorije vec radne.

Tako da ili app krivo pise ili ima 335mb radne mem,,sad bas gledam i neznam zasto tako pise??

Ako mozete vi na svojem pogledat tko kolko ima jer sam ovo naso http://talk.sonyericsson.com/thread/21542

assassin
14.11.2011., 18:14
Kao što piše u prvom odgovoru na tom linku, dio memorije "u startu" zauzme sam Android i neki njegovi osnovni procesi.
Zato možeš vidjeti razliku kod nekih custom ROM- ova- oni optimiziraju tu memoriju (maknu neke nepotrebne stvari, zipalignaju potrebne...).
I onda imaš više memorije za "slobodan" rad.

Uglavnom, ne moraš se brinuti da te Sony Ericsson zeznuo za 128 MB RAM- a :D

robert2828
14.11.2011., 18:56
E bas ti hvala ,ja mislio bas tako da su zakinuli sve nas ili sam bas ja dobio takvog,znaci da svi imaju tako335mb RAM-a,jel znacii to da i Arc isto ima 335mb RAM-a?

Inace ty na brzom odgovoru :)

assassin
14.11.2011., 19:44
Da, više- manje.
Kod svih mobitela je tako.

Iako mislim da Symbiani troše manje RAM- a.
Ali, to te ne treba brinuti- pošto je većini ljudi 300- tinjak MB dovoljno za normalan rad na Androidu.

robert2828
14.11.2011., 23:22
Super ,,ajd jos jednom tnx na odgovoru :)

Njezna
15.11.2011., 15:47
Evo svi Xperia 2011 ce moc dobiti Android 4.0

robert2828
17.11.2011., 13:06
Kamo sprema datoteke i fajlove na sd karticu od aplikacija ili igri koje je moguce premjestiti s interne na sd karticu? Dal ih sakrije ili ...neznam?? Neznam nit pod kojim imenom ih da trazim jer npr igru angy birds sam premjestio na sd karticu al automatski i trazio po imenu il po slicnome pa nisam mogo naci tako da neznam..??

Trazio sam s Es file explorerom pa nemogu naci kamo sprema na sd kartici pa ako netko zna da mi kaze..ty

Ivanexy
19.11.2011., 22:16
Pozdrav, Imam problem s st-15i, dakle kad mobitel miruje 20-tak min, kad ga idem otkljucat jednostavno se nemose dovuc ikona do kraja da bih ga otkljuca, uspije mi iz 20-tog puta, kad ga otkljucam mobitel sam vibrira i same se pritiskaju one dvije tipke na tac, nemogu uc u nista, jer mi odma izade radi tipki ili se pali onaj mali meni sto je desna tipka ( pla se pa gasi) mobitel vibrira oko pola minute i onda sve normalno radi, neznam sta da radim, jer je mobitel dekodiran pa sam izgubio garanciju, I jos neto zanima me kako da skidam ove igrice npr nfs. SHIFT, i ostale kojih nema na marketu, i jel ima ikakav jailbreak (kao na Iphone) preko kojeg mogu skidat besplatno igrice koje se placaju ? POMOC ZA OBA DVOJE. UNAPRJED HVALA :)

tomo100brt
20.11.2011., 10:10
Nosi na servis. I meni ista stvar bila i nosio na servis. Ali tek do SE servisa stiglo u petak jer su prošli tjedan poslali na krivi i zovnit će me tek u četvrtak pa javim kako je prošlo. Ja sam imao garanciju. Najgore što si mogao napravit je dekodiranje. Čuo sam da update preko SEUS ne radi nakon dekodiranja. Ne znam da li je to točno jer nisam imao takav slučaj. Sad ne znam da li ti je problem bio prije dekodiranja jer meni se javio nakon update na Android 2.3.4 pa smatram da je tebi došao tek nakon dekodiranja (iako je moguće da je kupljen sa tom greškom ali takvi su slučajevi rijetki jer je Sony Ericsson to na Android 2.3.3x riješio). Servis ti ne gine. I jedno plačanje pošto si ga dekodirao. Drugog načina nema jer ti nemaš ono što ti je potrebno za taj popravak.

robert2828
20.11.2011., 16:02
Pozdrav, Imam problem s st-15i, dakle kad mobitel miruje 20-tak min, kad ga idem otkljucat jednostavno se nemose dovuc ikona do kraja da bih ga otkljuca, uspije mi iz 20-tog puta, kad ga otkljucam mobitel sam vibrira i same se pritiskaju one dvije tipke na tac, nemogu uc u nista, jer mi odma izade radi tipki ili se pali onaj mali meni sto je desna tipka ( pla se pa gasi) mobitel vibrira oko pola minute i onda sve normalno radi, neznam sta da radim, jer je mobitel dekodiran pa sam izgubio garanciju, I jos neto zanima me kako da skidam ove igrice npr nfs. SHIFT, i ostale kojih nema na marketu, i jel ima ikakav jailbreak (kao na Iphone) preko kojeg mogu skidat besplatno igrice koje se placaju ? POMOC ZA OBA DVOJE. UNAPRJED HVALA :)

Reci kolko dugo imas mobitel? i nakon kolko dugo od kad ga imas ti se pocelo javljati problemi?
Ovo sto ti se dogadja s kapacitivnim tipkama je upoznat problem ,manje kod nas al vise vani,imas u ovoj temi dosta o tome,i to se treba rijesit odlaskom na servis nikako drugacije,to ti se dogadja dok se mobitelk zagrije malo jel,bar tako je drugdje,ja nasrecu nemam problem valjda nit nece bit ja se nadam.
Da izgubio si garanciju s dekodiranjem i to je velika greska,steta ali nije da se neda ispravit,samo sto ce te doci nesto novaca za popravak.

A za igrice imas raznih stranica gdje su razne igre crackirane,ako te zanima mogu ti ja dati par tih stranica,ja osobno imam nfs shift i sl... ;)

10aLEX
11.12.2011., 07:32
Xperia mini pro SK17i, imam problema sa pucanjem veze (za vrijeme razgovora) ili nedostupnoscu kad odaberem konekciju WCDMA (pref.)/GSM.

Na njoj se mogu odabrati only GSM, only WCDMA ili WCDMA (pref.)/GSM
Isproba sam ovu trecu WCDMA perf/GSM i tada mi puca veza, onda sam na forumu cuo kako se kodom *#*#4636#*#* moze dobiti GSM auto PRL i time se preferira GSM u trenucima kad je 3G signal slab ali tada mi se desi da nisam dostupan na mjestu gdje sam prije pol sata bio dostupan.
Jedino mi normalno radi kad odaberem only GSM, ali tada imam samo EDGE konekciju koja bas ne odusevljava brzinom :cry:
Problemi su mi se desavali na dvije lokacije u sirem centru Osijeka u visekatnicama 3/4 kat pored prozora (ne u podrumu,ne u zgradi bez prozora,...)pa mislim da nije do slabog signala,a i ako je tako u centru grada onda se pitam sto bi tek bilo da sam otisao malo dalje u neko manje mijesto. :cry:
Ovdje postoje dvije solucije ili je problem do mreze BONBON/t-mobile (npr. preopterecenje jer se puno korisnika spaja na mali broj baznih stanica) ili je do mobitela.
Ima li tko slicna iskustava sa tim mobitelom?

robert2828
13.12.2011., 22:42
Xperia mini pro SK17i, imam problema sa pucanjem veze (za vrijeme razgovora) ili nedostupnoscu kad odaberem konekciju WCDMA (pref.)/GSM.

Na njoj se mogu odabrati only GSM, only WCDMA ili WCDMA (pref.)/GSM
Isproba sam ovu trecu WCDMA perf/GSM i tada mi puca veza, onda sam na forumu cuo kako se kodom *#*#4636#*#* moze dobiti GSM auto PRL i time se preferira GSM u trenucima kad je 3G signal slab ali tada mi se desi da nisam dostupan na mjestu gdje sam prije pol sata bio dostupan.
Jedino mi normalno radi kad odaberem only GSM, ali tada imam samo EDGE konekciju koja bas ne odusevljava brzinom :cry:
Problemi su mi se desavali na dvije lokacije u sirem centru Osijeka u visekatnicama 3/4 kat pored prozora (ne u podrumu,ne u zgradi bez prozora,...)pa mislim da nije do slabog signala,a i ako je tako u centru grada onda se pitam sto bi tek bilo da sam otisao malo dalje u neko manje mijesto. :cry:
Ovdje postoje dvije solucije ili je problem do mreze BONBON/t-mobile (npr. preopterecenje jer se puno korisnika spaja na mali broj baznih stanica) ili je do mobitela.
Ima li tko slicna iskustava sa tim mobitelom?

Hm...ja imam cijelo vrijeme na gsm jer je punooo bolja pokrivenost,a i baterija mi duze drzi a ako bas moram surfat il nesto cackat po netu onda samo prebacim na 3g i to je to jer dok je na 3g /wcdma onda je brzi net al pokrivenost je slaabija pa cucla takodjer i batku malo vise,tako da je to normalno,sad kolko sam ja priomjetio dok sam na wcdma ima signala al nije ono full al ga ima,al je gsm punoo bolji,a par gumbi ili imas i widget pa stavis i samo jednim klikom predjes na 2g/3g :)
Btw. ja imam tomato i vip ;)

vin09mon
14.12.2011., 11:49
mozda bi uzeo xperiu mini (ne pro) u tele2 za 395kn. vidim da ima dobre specifikacije,ram,procesor,kamera..
zanima me jedino kako ide pisanje poruka na tako malom mobu?
mini nema tipkovnicu, nego samo pro, a pro je puno skuplji.

prijatelj ima xperia x10 mini pro i kaze da na virtualnoj tipkovnici nema cijele tastature nego treba vise puta kliknut da se dodje do odredjenog slova, kao na onim svim starim mobitelima. zato koristi iskljucivo pravu tipkovnicu. zanima me dal je na ovoj novoj xperiji mini ista stvar ili je cijela tastatura na virtualnoj tipkovinici?

assassin
14.12.2011., 16:19
Možeš staviti onu koja ti više paše.
Imaš u Marketu puno besplatnih tipkovnica.
A, postoje i tipkovnice koje ne rade na konvencionalan način- pa možda nađeš neku na kojoj možeš brže pisati- a da ne treba veliki ekran.

Evo jedan link o njima (http://kschang.hubpages.com/hub/Android-Softkeyboard-Shootout-which-input-method-should-you-use).

tomo100brt
15.12.2011., 09:20
mozda bi uzeo xperiu mini (ne pro) u tele2 za 395kn. vidim da ima dobre specifikacije,ram,procesor,kamera..
zanima me jedino kako ide pisanje poruka na tako malom mobu?
mini nema tipkovnicu, nego samo pro, a pro je puno skuplji.

prijatelj ima xperia x10 mini pro i kaze da na virtualnoj tipkovnici nema cijele tastature nego treba vise puta kliknut da se dodje do odredjenog slova, kao na onim svim starim mobitelima. zato koristi iskljucivo pravu tipkovnicu. zanima me dal je na ovoj novoj xperiji mini ista stvar ili je cijela tastatura na virtualnoj tipkovinici?

Pogledaj u podešenjima međunarodnu tipkovnicu na mini (ne X10 mini). Možeš namjestit okomitu tipkovnicu koju hoćeš potpunu ili telefonsku, a kad okreneš mobitel u landscape ionako je potpuna. A osim toga imaš i swipe tipkovnicu sa hrvatskim jezikom u Android 2.3.4 (ranije verzije Androida nemaju) tako da pisanje poruka nije nikakav problem, sa swipe tipkovnicom još je olakšan. Samo malo prošvrljaš po podešenjima međunarodne tipkovnice i sve je tu. Nema potrebe za dodatnom tipkovnicom sa Marketa na mini.

ssnjoff
17.12.2011., 08:11
...
Potpis. Dovoljno opcija je na raspolaganju.
Osobno, maknula mobitel tipkovnicu, koristim swype i, za duže poruke šaltam na horizontalu...

tomo100brt
20.12.2011., 09:05
Potpis. Dovoljno opcija je na raspolaganju.
Osobno, maknula mobitel tipkovnicu, koristim swype i, za duže poruke šaltam na horizontalu...

Evo da kažem da mi je mini napokon stigao sa servisa. Rekli da se Android 2.3.4 nije dobro instalirao i oni ga u potpunosti makli i stavili novi Android 2.3.4. Uglavnom sad sve radi vrhunski.

miss-sunshine91
21.12.2011., 00:32
zanima me dali se mini pro moze kupiti u bijeloj boji ? jer kako vidim u tele2 i t mobileu je samo crni? :ne zna:

Veedran
21.12.2011., 20:42
@tomo100brt - Mobitel ti je više vremena proveo na servisu nego kod tebe, ali glavno je da ti u drugoj temi ljudima preporučuješ xperiu mini st15i iako se zna da su sve proizvedene defektne i uz te navedene probleme, imaju i puno drugih sitnih grešaka koje utječu na svakodnevan rad!

vin09mon
23.12.2011., 00:02
jel to istina da su svi s greskom? i jos nesto, ima li kamera zoom opciju?

tomo100brt
23.12.2011., 08:58
Nisu sve defektivne. Samo rane serije. Recimo ja sam imao problem nakon update, a prije toga je problem bio čim ste kupili uređaj, a sad kad kupite uređaj vidim da više nema problema jer ih u nas ima dvoje bez problema. A to što je stao toliko na servisu nema veze sa serviserima. Ipak je Ploče - Zagreb velika udaljenost. Bio je gotov za 5 dana čim sam ga odnio na servis, ali uzeo sam ga kad sam stigao ići u Zagreb jer ovi ne šalju poštom, a to im je jedini servis. I ja uvijek rađe preporučujem Uživo sa WALKMAN jer je to skoro isti uređaj za istu cijenu, a 100% sam siguran da nema grešku.

Na Android 2.3.3x kamera ima zoom za slikavanje, a na Android 2.3.4 ima zoom i za snimanje.

denman
23.12.2011., 09:53
Nisu sve defektivne. Samo rane serije. Recimo ja sam imao problem nakon update, a prije toga je problem bio čim ste kupili uređaj, a sad kad kupite uređaj vidim da više nema problema jer ih u nas ima dvoje bez problema. A to što je stao toliko na servisu nema veze sa serviserima. Ipak je Ploče - Zagreb velika udaljenost. Bio je gotov za 5 dana čim sam ga odnio na servis, ali uzeo sam ga kad sam stigao ići u Zagreb jer ovi ne šalju poštom, a to im je jedini servis. I ja uvijek rađe preporučujem Uživo sa WALKMAN jer je to skoro isti uređaj za istu cijenu, a 100% sam siguran da nema grešku.

Na Android 2.3.3x kamera ima zoom za slikavanje, a na Android 2.3.4 ima zoom i za snimanje.

Ajde mi molim te reci koliko ti sada traje baterija. Zainteresiran sam za mini pro, ali stvarno bi mi bio veliki problem ako svaki dan (pa čak i svaki drugi) moram puniti bateriju. Govorim o "normalnom" korištenju -dakle pozivi i internet (nekad više, nekad manje), bez igranja igrica i sl.

vin09mon
23.12.2011., 13:25
thnx na info

koja je onda najstabilnija i najbolja verzija androida za ovaj mob?

10aLEX
23.12.2011., 19:38
Ja imam mini pro ST17i I meni bez problema dva do tri dana traje baterija.

tomo100brt
24.12.2011., 09:19
Ajde mi molim te reci koliko ti sada traje baterija. Zainteresiran sam za mini pro, ali stvarno bi mi bio veliki problem ako svaki dan (pa čak i svaki drugi) moram puniti bateriju. Govorim o "normalnom" korištenju -dakle pozivi i internet (nekad više, nekad manje), bez igranja igrica i sl.

2 dana bez problema ako ga koristim za pozive, poruke, internet, mail i muziku (na kraju drugog dana piše 50%), može i tri dana ako ga koristim samo za pozive i poruke (na kraju dana piše 40%). Moraš se naviknit na ćešće punjenje. Ali imaj na umu da je to stanje nakon par totalnih pražnjenja i punjenja baterije.

ssnjoff
24.12.2011., 10:14
evo, došlo vrijeme za prvi, vrlo kratak osvrt aš moram ić'...
daklem, došao novi minić i pravi društvo htcju dizajr...ergo, smanjila sam "opterećenje" na htc...
kako je minić kakti "poslovni", a htcej "privatni" te potonji ima ugodniji ekran, generalno, za ekranski zahtjevnije fićre, intenzivnije koristim htc.

mališa je brz, ugodan i juzr frendli, al nakon početnog maltretiranja kad bih bateriju skurila u ispo' jednog dana, klinac se u većoj mjeri koristi, fakat, kao telefon. rezultat? baterija je trajala, paz'vamo, punih 5 dana!
dodatno je i to da mi sad i htc traje nešto duže...

ja zadovoljna.
p.s. unatoč veličini, kad treba, klilnac se nosi sa zadatkom. dakako, ne bih je preporučila onistima s kratkom rukom....
moram poć...

dominik202
27.12.2011., 00:24
joooj ljudi eo da vas pitam.. pošto ste prestali na ovu temu pisat...
ja si stvarno mislim kupit ovaj mobac... i dosad mi se cini kao najbolji i najkompatabilniji sony ericsson

sve im se sviđa ali stvarno neznam kakvo da mi mišljenje bude nakon ovih problema koje sam vidio da ljudi imaju...
pa kako sam vec rekao kupit cu ga.. i to u tele2 pa me cisto zanima vase misljenje o tome,, gdje mislite da je najbolja i najsigurnija ponuda ..
ovo je njihova ponuda ---> Tele2 =1245 kn tele2 paket.
ali stvarno se bojim da se i meni ne pocne desavati ovoo ://

puffcuff
27.12.2011., 18:01
-pozdrav, prije par dana sam kupila xperiu mini i sve super radi, mob je odličan ;) samo što kada ga priključim na komp preko usb-a i instaliram pc companion neće mi prepoznati uređaj? helpppp :)

pita-od-jabuke
27.12.2011., 21:26
Zanima me kako da kameru namjestim da mi bude web kamera tako da mogu pričati preko Skypea preko PCa?

dominik202
27.12.2011., 21:51
-pozdrav, prije par dana sam kupila xperiu mini i sve super radi, mob je odličan ;) samo što kada ga priključim na komp preko usb-a i instaliram pc companion neće mi prepoznati uređaj? helpppp :)

nemam taj mobitel ali mislim da znam u cemu je problem,
kada ga spojis s racunalom.. moras otici na mobitel i povuci traku za notifikacije i bit ce ti ikona sa usb logom.. sitsnes na to i i stisni connect with pc .. ili kako ti vec pise.. :D
nadam se da sam ti pomogo :)

dominik202
27.12.2011., 21:52
Zanima me kako da kameru namjestim da mi bude web kamera tako da mogu pričati preko Skypea preko PCa?

to ti se nemre... pusti priče koji si cuo na stranim forumima.. nemoze se jer nema prednju kameru :/

backtothesleep
27.12.2011., 22:15
dominik, opet ne citas... pa pita da joj mob sluzi kao web cam, a za to treba neku aplikaciju s marketa npr ovo (http://forum.hr/newreply.php?do=newreply&noquote=1&p=37376779)

pita-od-jabuke
28.12.2011., 20:25
dominik, opet ne citas... pa pita da joj mob sluzi kao web cam, a za to treba neku aplikaciju s marketa npr ovo (http://forum.hr/newreply.php?do=newreply&noquote=1&p=37376779)
Da, ali koji program sa marketa?

robert2828
30.12.2011., 21:49
Uglavnom svi oni koji kazu da je mobi bezveze i s greskama,,nije tocno ,,ja sam se prvi bijao tuh gresaka al eto medju prvim serijama kupio i sad ga imam nekih 2i pol mjeseca i nikad do sad niti jedna geska,btw . svaki mobi ima neku sitnu greskicu ( android) kojem se da ispravit updateom ili sl,. a ove greske su najvise pogodile druge zemlje indiju,indoneziju itd..hrvatsku je mozda kolko ja znam samo par kom. i to se rjesilo...eto ukratko ako ima netko kakvo pitanje nek pita jer sam ga u srz proucio :)) i jako sam zadovoljan s njim !

Tangerine
31.12.2011., 05:39
@robert: kad si već tako lijepo izrazio spremnost na odgovaranje, moje pitanje glasi kako se ponaša akcelerometar? koliko sam shvatio, mini ga ima, ali nema softver za brojanje koraka i ostale "fitness" aplikacije kao npr. xperia active. što onda korisno radi akcelerometar?
ja sam ozbiljno razmišljao o xperia active, ali mini je ipak jeftinija, a fitness aplikacije bi se mogle ionako skinut s marketa, pretpostavljam (jer nemam iskustva sa smartphoneima)?

lenaaa
31.12.2011., 12:04
moje tipke isto lude, ali na x8. ne znam šta da radim, na forumu pod temom x8 su mi rekli da rebootam uređaj. poslala bi ga na servis al nemogu naći račun od kupnje pa kao da ni nemam garancije -.-'

rapajic_st
31.12.2011., 12:21
moje tipke isto lude, ali na x8. ne znam šta da radim, na forumu pod temom x8 su mi rekli da rebootam uređaj. poslala bi ga na servis al nemogu naći račun od kupnje pa kao da ni nemam garancije -.-'

ko kaže da nemaš garancije? imaš potvrđenu garanciju?

koji god uredjaj sam nosiuo na t-com ili vip su mi uzeli na popravak,samo sa potvrđenom garancijom.. račun nisam prilagao,jer je r1 (na firmu) i nalazi se u rađunovodstvu.. i bez problema mi uzeli uređaj na popravak ak je bio pod garancijom,važno da je pečat njihov na garanciji..

tomo100brt
01.01.2012., 08:32
Evo opet se vratilo vibriranje tipaka na mom mini. Čini se da nisu ni popravili. Dugo je trajao njihov ispravak. Ni dva tjedna. Neka testiraju radi li kraj grijalice. Mislim da ću tražit novi uređaj. Ovo nema svrhe pošto ne znaju popravit.

dominik202
02.01.2012., 06:03
Evo opet se vratilo vibriranje tipaka na mom mini. Čini se da nisu ni popravili. Dugo je trajao njihov ispravak. Ni dva tjedna. Neka testiraju radi li kraj grijalice. Mislim da ću tražit novi uređaj. Ovo nema svrhe pošto ne znaju popravit.

jaooo, pa šta nisu rekli da kad ga jednom odneseš na servis da ti ga oni vrate sređenog i više nema za*ebancije s tim tipkama i pregrijavanjem .. :SS
stvarno mi je žao, probaj se žalit tamo u prodajnom mjestu jer oni ti uređaj nece mijenjat nego jedino da ga posalju na servis kao neispravnog te dobiš novi , ali to je isto tako vjerojatno nemoguće s time di živimo :

Sola
02.01.2012., 11:38
Ima li nezko sličan problem?
Imam mini pro dva dana i primjetila sam da mi je gornji dio klimav kad je tipkovnica uvučena. Znam da se to s vremenom vjerojatno dogodi kod tih mobitela na izvlačenje, ali da je baš novi takav:ne zna: Strašno me to živcira... Kakva su vaša iskustva s tim?
I da, dvije donje tipke se čudno ponašaju pa ću vjerojatno morat do prodajnog mjesta na reklamaciju. Kakva su moja prava po tom pitanju - imam li pravo tražiti zamjenski telefon (mislim, znam da mogu tražit, ali hoću li ga dobiti?)
Žao mi je, jer je mob inače stvarno super i nije mi prvi SE telefon. Koristim ih godinama i njihov sam veliki fan.

puffcuff
02.01.2012., 13:04
nemam taj mobitel ali mislim da znam u cemu je problem,
kada ga spojis s racunalom.. moras otici na mobitel i povuci traku za notifikacije i bit ce ti ikona sa usb logom.. sitsnes na to i i stisni connect with pc .. ili kako ti vec pise.. :D
nadam se da sam ti pomogo :)

-jesi, hvala ti!! :))

moby-split
02.01.2012., 15:48
Jel netko stavija koji custom rom na ovaj mobitel?

Pao sa Marsa
02.01.2012., 17:07
Pozdrav! Dobio ja za poklon Xperiu mini i sad poslije mog starog K700i ko da sam pao sa Marsa :503: Možda mi vi sa više iskustva možete pomoći...
Pitanje prvo: da li je moguće da kao telefonski imenik odaberem SIM karticu,odnosno da brojeve sa SIM-a ne uvozim u imenik telefona,odnosno da tel. brojeve zovem,uređujem,pišem nove i brišem stare na SIM kartici?
Pitanje drugo: da li na Xperia mini ima nešto kao "Rokovnik" ili "Bilješke" (kao na 700i) gdje mogu pisati zabilješke neovisno o kalendaru?
i
Pitanje treće:otvorio sam neku mapu isad ne znam kako da nešto (tekstualno) upišem u nju...?!
Pomozite seljaku što je pojeo papir a bacio žvaku...
Fala!

Hladni gemišti
04.01.2012., 14:32
dakle prošlo 10 dana od nabavke telefona

prvo i najvažnije je da nema smrzavanja i zapinjanja ili restarta. Radi kao podmazan brzo i točno

E sada...par stavri koje su čisto subjektivne kao ex vlasnik HTC-a

jednostavno me UNIŠTAVA što nema pregleda kontakata po sistemu kao na HTC-u

dakle da ako upisujem npr. 5 2 7 da izbacuje sve brojeve koji imaju te brojeve u sebi i kombinacije slova u imenu jkl - abc -pqrs

nego onak staromodno prvo tipka kontakti pa tab contacts pa pretraga samo po imenu pa još jednom klik na ime da otvori zvanje ili poruka itd...

dakle za nekoga tko jako puno telefonira i hoće brz izbornik imena i pregledan - tu totalno pada

za porukaše je izvrstan, tipkovnica ubija i tu nema šta

kamera i slike vrlo OK

ostalo štajaznam, ne mogu se sada sjetiti ničeg ekstra uglavnom koliko para toliko muzike

ja sam ga uzeo jer je android malih dimenzija i to sam dobio, još uvijek mi doma stoji uvijek upaljen Desire bez kartice kada hoću na kauču čitat net ili youtube ili slično

anđeo-s-rogićima
05.01.2012., 00:41
ej ljudi.. imam pitanje.

danas uzela minicu.. i sad imam one widgete naravno na ekranu. i imam ono vrijeme. dajte mi recite jel to ždere lovu???

i kak maknut te wigdete? jel to moguće???

Hladni gemišti
05.01.2012., 01:20
ej ljudi.. imam pitanje.

danas uzela minicu.. i sad imam one widgete naravno na ekranu. i imam ono vrijeme. dajte mi recite jel to ždere lovu???

Pa drzis ikonicu i onda kada ti se pojavi na dnu kanta za ćesme odvuces onu ikonicu koju zelis maknuti sa zaslona. Mada ne razumijem zasto? Ako mislis na one koji su na pocetnom zaslonu (poruke, kontakti itd.)

Nista ne trosi lovu samo od sebe. Ak sam dobro shvatio pitanje...

Marl
05.01.2012., 01:23
Pozdrav! Dobio ja za poklon Xperiu mini i sad poslije mog starog K700i ko da sam pao sa Marsa :503: Možda mi vi sa više iskustva možete pomoći...
Pitanje prvo: da li je moguće da kao telefonski imenik odaberem SIM karticu,odnosno da brojeve sa SIM-a ne uvozim u imenik telefona,odnosno da tel. brojeve zovem,uređujem,pišem nove i brišem stare na SIM kartici?
Pitanje drugo: da li na Xperia mini ima nešto kao "Rokovnik" ili "Bilješke" (kao na 700i) gdje mogu pisati zabilješke neovisno o kalendaru?
i
Pitanje treće:otvorio sam neku mapu isad ne znam kako da nešto (tekstualno) upišem u nju...?!
Pomozite seljaku što je pojeo papir a bacio žvaku...
Fala!

1. u imeniku stisni menu-display options i biraj (preporuka je sinkronizirati kontakte s google accountom). samo prije prikaza morat ćeš ić na import/export(isti postupak) i importat kontakte s sim kartice
2. ima hrpa aplikacija (gtask, razni notezi(upiši Notes u market i hrpa rezultata)
3. ne znam o kakvoj mapi govoriš. ako si napravio folder na zaslonu onda u njega možeš samo ubacivat kratice za aplikacije

ej ljudi.. imam pitanje.

ako si spojena na internet(data promet preko operatera) onda "jede" pare

duži pritisak na widget i makni ga

anđeo-s-rogićima
05.01.2012., 10:11
pa mislim da nisam spojena. mislim glupa sam.. kak u to provjerit.

imam onaj widget koji mi prikazuje vrijeme u karlovcu. jel to jede pare? aaa luda sam.

Tillea
05.01.2012., 10:30
Čitam malo vaše postove i ima dosta pozitivnih iskustava s minijem. Po meni je to za žensku ruku :raspa:

Kupila bih ga, no još se dvoumim. Ovo će biti moj prvi android, i baš zato neznam hoću li dobro izabrati?
Dali je bolja obična ili pro? Stvarno je tipkovnica tako loša na običnoj? Neki su spominjali da se mogu staviti i druge tipkovnice?

Marl
05.01.2012., 11:00
pa mislim da nisam spojena. mislim glupa sam.. kak u to provjerit.

imam onaj widget koji mi prikazuje vrijeme u karlovcu. jel to jede pare? aaa luda sam.

ako gore u status baru imaš ikonu G/E/3G/H onda si spojena na net i uzima ti pare ako nemaš neki data paket

Marl
05.01.2012., 11:01
Stvarno je tipkovnica tako loša na običnoj? Neki su spominjali da se mogu staviti i druge tipkovnice?

Da, možeš instalirat druge tipkovnica, ima ih hrpa.

anđeo-s-rogićima
05.01.2012., 11:18
ako gore u status baru imaš ikonu G/E/3G/H onda si spojena na net i uzima ti pare ako nemaš neki data paket

da skužila sam na kraju. ali imam data paket od 512 mb.

i potošeno mi je 12.

i sad sam to isključila! sad više nemam ikonice H sa strijelicama.

ali opet imam podatkovni paket.

ali zvala sam vip i kaže mi ženska da je to moguće jer sam jučer promijenila tarifu i da to sustav (portal moj.vip) još nije skužio. i da neće bit obračunato na računu. e sad me živo zanima.

mislim ja bi rekla da sam surfala. jedino sam se preko wi-fi spojila da vidim konačno kak to funkcionira i to je to. ali nisam bila dugo. a i to je besplatno.

sad sam i widgete maknula s ekrana.. ono vrijeme i te neke pizdarije.

sad ću baš gledati dal će mi račun rasti.

jebo ih smartphone... trebala ja na svom c901 ostat. znala sam da ću plakat.

Marl
05.01.2012., 12:17
Pa onda ćemu strah ako imaš 512MB u tarifi?

Tillea
05.01.2012., 12:53
I ja imam 512 MB u tarifi i nema šanse da potrošim više od 200 mjesečno.

Nego ipak mislim da ću ju uzeti :cheer:
Nadam se da nije tako mala kao što kažu, moram otić do Vipa da vidim kakva je :D

Stormbreaker
05.01.2012., 13:32
Nadam se da nije tako mala kao što kažu, moram otić do Vipa da vidim kakva je :D

8.8 x 5.2 cm. Uzmi neko ravnalo ili nešto u ruke pa pogledaj sama. :mig:

Tillea
05.01.2012., 13:42
Jesam, nacrtala sam ju i izrezala :facepalm:

Ok mi je, imam male ruke tako da...

Stormbreaker
05.01.2012., 14:02
To je generalno cijelo kućište, kad ga vidiš, vizualno izgleda još manje jer dio tog otpada na masku tak da ekran izgleda skroz sitan ali zapravo je ok (za nekog tko ne voli u suštini malo veće ekrane :D ).

Tillea
05.01.2012., 14:33
Dobro, ali nije ekran manji od npr Nokie c3?

Stormbreaker
05.01.2012., 15:16
Nope, dulji je oko 1.5cm u dijagonali.
http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=3269&idPhone2=3947
Najbolje odi do operatera gdje to misliš uzeti (ili do drugoga ako ti je neki bliži ako te zanima samo model) pa pogledaj iz 1. ruke dimenzije.

Marl
05.01.2012., 15:41
Dobro, ali nije ekran manji od npr Nokie c3?

Veći je; C3 ima 2,4˝ a Mini ima 3,0˝

Tillea
05.01.2012., 15:49
bila sam sad vidjet. Pa po meni i nije toliko mali, ekran je za moje potrebe taman.
Super je i svidja mi se kvaliteta slike i izgled ... Kupujem ga sigurno

anđeo-s-rogićima
05.01.2012., 21:22
Pa onda ćemu strah ako imaš 512MB u tarifi?

zato što sam sinoć vidla da imam na vipu izvan mjesečne naknade 381,58 lipa. ostala sam frapirana..

ali je njihova greška danas sam zvala jer sistem nije odmah prepoznao promjenu tarife tak da to neću platit.

MatijaKralj
06.01.2012., 13:31
Razmisljam o kupovini xperie mini. Vidim da imaju u tele2. Cijena je 1245kn za mobitel i bon. http://www.tele2.hr/privatni-korisnici/mobiteli/sony-ericsson-st15i-xperia-mini-black/kupi-d268/

Dali tko zna dali je mobitel zalkjucan na tele2, ili radi i na vip bonove? I ja ne moram aktivirat ovu smart tarifu ako ne zelim? Mogu koristit tu osnovnu tarifu od tele2, ili?

Jeli ima mozda neki drugi operater u ponudi ovaj mob?

Pollux30
06.01.2012., 14:46
Razmisljam o kupovini xperie mini. Vidim da imaju u tele2. Cijena je 1245kn za mobitel i bon. http://www.tele2.hr/privatni-korisnici/mobiteli/sony-ericsson-st15i-xperia-mini-black/kupi-d268/

Dali tko zna dali je mobitel zalkjucan na tele2, ili radi i na vip bonove? I ja ne moram aktivirat ovu smart tarifu ako ne zelim? Mogu koristit tu osnovnu tarifu od tele2, ili?

Ja sam kupio Xperiu Neo V preko T2 web shopa i nije zaključan:ne zna:

robert2828
06.01.2012., 17:15

Ja sam takodjer kupio u tele 2 ali samo mobitel i otkljucan na sve mreze,btw ja sam iz Varazdina a sad u nekoj drugoj poslovnici neznam..

MatijaKralj
06.01.2012., 17:34
Ja sam takodjer kupio u tele 2 ali samo mobitel i otkljucan na sve mreze,btw ja sam iz Varazdina a sad u nekoj drugoj poslovnici neznam..

kako mislis samo mobitel? koliko ja vidim oni nude uz pretplatu ili uz bonove. nisam nigdje vidio opciju kupovine samo mobitela. ja bi rade uzeo samo mobitel ako je jeftiniji tako :D koliko si platio?

Android-split
06.01.2012., 18:28
kako mislis samo mobitel? koliko ja vidim oni nude uz pretplatu ili uz bonove. nisam nigdje vidio opciju kupovine samo mobitela. ja bi rade uzeo samo mobitel ako je jeftiniji tako :D koliko si platio?

Nemoze mob bit jeftiniji slobodan nego u paketu

Sent from my ST15i using Tapatalk

anđeo-s-rogićima
06.01.2012., 19:32
ja imam opet pitanja :facepalm:

imam gore u alatnoj traci normalno znak za bateriju, za signal.. a gore skroz u kutu i znak od fejsa. to me tak živcira. kak ću to maknut??

bila sam zaustavila u aplikacajama fejs i jedno pol sata nije bilo ikone i sad je opet tu. živcira me :503:

moby-split
06.01.2012., 20:27
Imam namjeru narucit ovu bateriju jer mi ova pari preslaba. http://www.ebay.com/itm/180719767983?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649#ht_2853wt_1344

anđeo-s-rogićima
06.01.2012., 20:44
meni je ok ova. mislim da će mi 3 dana izdržati :D

sad je već 2 dana u pogonu imam još pola negdje :D

Android-split
06.01.2012., 21:03
Ja sam dosta na mobu i treba mi jaca baterija. Ova mi brzo ode.

MatijaKralj
06.01.2012., 21:09
sta kazete ljudi, da narucim iz tele2 ovog minija za 1245 kunica? :D

Android-split
06.01.2012., 21:34
Mob ko mob ti je super. Nije mi odgovarala tipkivnica i instalira sam Go keyboard i sad mi i to odg. Kamera ti je dovoljno dobra. Extra je brz. Narucija sam futrolu i s.protector i moram jos ovu jacu bateriju i to je to. Mislim da vridi tih para sto je u telewebshopu.

MatijaKralj
06.01.2012., 21:43
znaci ja mogu koristit tu tele2 karticu i bez da aktiviram neku od tih tarifa?

ja isto mislim da za ovo lovu nemozes nac nista bolje, a dobro im je ispao mob :D dovoljno pogledat ove poznatije recenzije. svi su nekako odusevljeni mobitelom :D

anđeo-s-rogićima
07.01.2012., 00:41
Mob ko mob ti je super. Nije mi odgovarala tipkivnica

ja sam se isto grozila tipkovnice jer dragi ima lg na kojem ne znam poruku napisati, ali ova mi je genijalna....

moram jedino market posjetit i vidjet što se nudi. neš zanimljivo možda. kakvih prijedloga??

moby-split
07.01.2012., 10:35
Tipkovnica mi nije odgovarala jer sam stalno faliva slova, zašto neznam. Zato sam skinija https://market.android.com/details?id=com.jb.gokeyboard i sad nemam problema. Narucija sam ovu futrolu http://www.ebay.com/itm/260879191274?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2648#ht_1432wt_905 21kn (futrola+screen prot.).

anđeo-s-rogićima
07.01.2012., 15:09
pa meni se takva tipkovnica pokaže kad okrenem mob. ali mogu reć da mi je ova "klasična" puno bolja.

a futrola mi se ne sviđa baš :/ :zubo:

i nemam pay pal da si mogu neš naručit s baya

moby-split
08.01.2012., 03:55
Tko hoce rootat evo mu vrlo jednostavan tutorial. Skinit: http://www.mediafire.com/?bs87ti62q2zrd8c pa ga ljepo raspakirat. Na mobu namjestit sljedece: Opcije, postavke, aplikacije, razvoj, oznacit uklanj.pogreš. za usb (potvrdit) i oznacit dopusti lažne lokacije i stavit gašenje ekrana na npr. 10min. Spojit mob i komp (preskocit Sony Ericsson PC Companion 2.0) i otvorit skinutu zelenu ikonu (Root_Unroot_Sony) i stisnit "ROOT" i cekat da se mob upali, kad se upali to je to. Mob je rootan. Vratite na zakljucavanje ekrana kako vam je bilo i ono dvoje što ste bili oznacili sad odznacite. I to je to.

bbbvt
08.01.2012., 04:19
Postao sam korisnik ovog smartphonea. Prvi mi je takav mob u životu i imam nekoliko pitanja. Nemogu nikako na web a da to nije putem wifi a označio sam da želim wifi i bežične mreže. Stvorim i spremim naziv pristupne točke (t mobile mreža) ali onda ne mogu naći tu pristupnu točku. Gdje bi se to moglo nalazitit? Help me please! Drugo pitanje: Kako uopće vidjeti na ovom mobu ono što mi je na kartici spremljeno?

moby-split
08.01.2012., 10:40
Nazovi t-mobile i reci da ti pošalju internet postavke. I skini https://market.android.com/details?id=com.metago.astro za mem.kart.

bbbvt
08.01.2012., 12:17
Hvala na pomoći iako problem s internetom nije riješen. Služba za korisnike je pokušala napraviti pristupne točke na isti način i jednostavno kada stisneš spremi te pristupne točke više nema :( Jedina mogućnost je otići u t centar i žaliti se ili čekati na forumu da ti netko riješi problem ;)

moby-split
08.01.2012., 13:12
Hvala na pomoći iako problem s internetom nije riješen. Služba za korisnike je pokušala napraviti pristupne točke na isti način i jednostavno kada stisneš spremi te pristupne točke više nema :( Jedina mogućnost je otići u t centar i žaliti se ili čekati na forumu da ti netko riješi problem ;)

Opcije-Postavke-Bežicne veze i mreže-Mobilne mreže-oznacit: Omoguceni podaci i u Nazivi prisupnih tocaka imat t-mobile postavke. Trebalo bi radit

Tillea
09.01.2012., 12:31
Kakve su vam slike? Jel dobro ispadnu? :)

Nadam se da neću imati problema s tim mrežnim postavkama :rolleyes:

bbbvt
09.01.2012., 14:39
Evo ovako, problem je riješen. Stvar je bila u tome što sam imao staru t mobile sim karticu (onu narandžastu). Zamijenili su mi je u t centru i sad koristim xperia mini pro punim pogonom :)

anđeo-s-rogićima
09.01.2012., 17:30
Kakve su vam slike? Jel dobro ispadnu? :)

Nadam se da neću imati problema s tim mrežnim postavkama :rolleyes:

na mobu su mi fantastične. još ih nisam na komp prebacivala

Android-split
09.01.2012., 18:39
na mobu su mi fantastične. još ih nisam na komp prebacivala

PrePre dobre. Cak sam iznenađen ostao.

anđeo-s-rogićima
09.01.2012., 23:45
PrePre dobre. Cak sam iznenađen ostao.

zbilja? o jedva čekam.

jedino nikako ne mogu skužit onaj 3d fotoaparat! frustrira me :503:

TheSGCTrooper
10.01.2012., 14:42
Vidim na forumu da vecina ljudi ima dobra iskustva sa ovom xperiom i mislim je kupit, ali razmisljam na to da pricekam Sonyevo predstavljanje novog modela Xperie za tjedan dva pa da se korigiraju cijene i Xperia mini pojeftini? Mislite li da ce pojeftinit ili da ce biti isto ako je odma kupim?

Android-split
10.01.2012., 15:41
Vidim na forumu da vecina ljudi ima dobra iskustva sa ovom xperiom i mislim je kupit, ali razmisljam na to da pricekam Sonyevo predstavljanje novog modela Xperie za tjedan dva pa da se korigiraju cijene i Xperia mini pojeftini? Mislite li da ce pojeftinit ili da ce biti isto ako je odma kupim?

Mislim da jeftinija nece bit. Bar ne jos

anđeo-s-rogićima
10.01.2012., 23:51
ja isto mislim da ti se bar još godinu dana neće cijena mijenjati.

anđeo-s-rogićima
14.01.2012., 13:01
pitanjce, jel mogu instalirati aplikaciju s android marketa ako spojim mob preko usba na komp?

assassin
14.01.2012., 19:07
Ne moraš postati u više tema.

A, kao što je već puno puta odgovoreno- instalacija s Marketa ide samo preko interneta.
A, preko USB- a možeš instalirati aplikacije koje skineš na neki drugi način (google, mobilism, ...).

strijelčica
14.01.2012., 20:46
Ja ću kao prava plavuša pitati par pitanja da me uputite u rad moje nove xperije ST15i,šta mi je važno za spojiti se nat ,i ostale mreže,i zanima me kako da si postavim na tele 2 sam stanje računa.I još jedno pitanje aplikacije sa marketa dali se naplačuju i ako da koliko.I još jedna stvar koja me nervira presitna slova dali je moguće ih povečati.

Tillea
15.01.2012., 11:00
Samo da potvrdim. :zubo:

Dakle kad mi dođe mob. provjerim koju verziju androida ima, ako ima staru pokušam staviti novu jel tako? Čitala sam Assassainove instrukcije, ali s obzirom da je ovo prvi android koji koristim nemogu odmah sve pohvatat :)
Sve aplikacije su u Marketu i skidam ih direktno s interneta preko mobitela, ne sa kompjutera? Starije verzije androida nemaju mogućnost spremanja aplikacija na mob?

Jel ima još nešto što bi trebala napraviti?

anđeo-s-rogićima
15.01.2012., 11:44
meni je mob kad sam ga upalila odmah javio da mi je dostupna nova verzija androida i instalirala sam je.

ja sam jučer švrljala po marketu malo.. ima fora stvari. jedino me zanima one poruke ispod kaj se pojave "omogućuje pisanje po sd kartici", "omogućuje aplikaciji spajanje na net"

zar se za rad s aplikacijom traži spajanje na net? ili? glupa sam, provijetlite me vi stariji korisnici androida :zubo:

mrcina 22222
15.01.2012., 11:49
neki programi to rade neki ne. svima je svojstvo da provjeravaju dali postoji upgrade za njega i to prijavljuju marketu ako je preko njega instaliran.
zašto neki imaju račune po nekoliko tisuča kuna, pa to je razlog, zato sam ja izbrisao sve točke spajanja sa internetom da nebi bilo nisam znao.

Tillea
15.01.2012., 12:13
Ja u paketu imam 512 MB, koliko je to dovoljno za rad tih aplikacija? Ili lako može preći cijeli mjesec s tim?

Ili je najbolje napraviti što i Mrcina?

anđeo-s-rogićima
15.01.2012., 13:10
Ja u paketu imam 512 MB, koliko je to dovoljno za rad tih aplikacija? Ili lako može preći cijeli mjesec s tim?

Ili je najbolje napraviti što i Mrcina?

i ja imam paket od 512. ali kad ne koristim net također mi je net isključen. i bacgground podaci i podatkovni promet.

Tillea
15.01.2012., 13:14
Aha, kužim. Ma snaći ću se ja, samo dok malo pročačkam po njemu....

assassin
15.01.2012., 13:29
512 ti je dovoljno.
Jedino ako bi svaki dan gledala YouTube ili skidala ne znam što preko mobitela.

Tillea
15.01.2012., 13:41
Ma kakvi, Youtube otvorim možda jednom dnevno i to pogledam samo ono što me zanima. S tim da to radim na laptopu.

U ovo "skidala neznam šta" ne spadaju besplatne aplikacije jel tako?

assassin
15.01.2012., 14:24
Da, u to "ne znam što" bi spadale neke "perverzije" tipa skidanje spotova, velikih fileova...
Normalna sinkronizacija i skidanje aplikacija ne bi trebali niti slučajno prijeći 512 MB.

Tillea
15.01.2012., 14:51
Ok. Hvala :mig:

anđeo-s-rogićima
15.01.2012., 16:47
ja sam si skinula aplikaciju jednu, one nisu velike, obično po par mba.

samo si internet konekcije zatvori jer ti se neke spajaju na net.

evo recimo ja išla u ovoj neš pogledati i samo mi izbacilo "za to potrebna internet veza". tak da sam sigurna da mi se neće samo spajati na net.

Tillea
17.01.2012., 13:28
Što kada piše da "upišem kod za otključavanje mreže"?

moby-split
17.01.2012., 15:16
Mislim da je to lockan mob na neku mrežu.

profaizkorenice
17.01.2012., 20:55
Stigo mini :D Jooj je dobar :cerek: Taman koliki bi mobitel trebao bit. Ko ce slepat one cigle sa sobom?

Nego, zanima me gdje je najbolje kupit nekakvu zastitnu foliju za ovog xperia mini? Gledao sam na ebay-u, ali jako slab izbor imaju i to uglavnom neka pakiranja od 3, 5 i tak. Ne djeluje mi to nesto posebno. Kad sam za fotic uzimao, onda je bilo izbora. Bio sam uzeo neko opticko staklo, ali to nije touch screen...
Htio bi da je folija trajno rjesenje i da mi ne zmrda sliku na ekranu i da ne daje nekakav los odsjaj i sve sta bi mogla...

Isto sam malo gledao i nekakvu fotrolicu, ali isto slab izbor. Malo mi je to cudno. Za fotic lumix tz7 je bilo mali milion modela... Jos ne znam dali cu uzet neku zastitnu masku, ili koznu futrolicu. Vjerojatno futrolicu, ali di, koju? :D

E, da. Vidim i da ima na ebayu kao paket sa futrolom, auto punjac, drzac za auto... Jel to valja sta?

Jeste i vi dobili samo plavu ovu maskicu sa mobitelom (kupljen u tele2 webshopu)? Mislio sam da cu dobit plavu i crvenu, ali dobio samo plavu :(

EDIT: izgleda da nije zakljucan na samo tele2. nisam jos nikog zvao, ali kartica od vipa radi normalno u njemu :) mozda nekom pomogne oko odabira

Android-split
19.01.2012., 06:18
Taman mi dosla obavIjest o novoj verziji softwarea. Jos nekome? Updatea sam. Sad mi je 2.3.4 i ona medjuverzija je 4.....nesto

tomo100brt
19.01.2012., 08:45
Taman mi dosla obavIjest o novoj verziji softwarea. Jos nekome? Updatea sam. Sad mi je 2.3.4 i ona medjuverzija je 4.....nesto

Mislim da je to Android 2.3.4 firmware 4.0.2.A.0.62. Dobio ga na arc S i na active prošli tjedan i updateo preko SEUS. Ništa značajno. Samo ispravci bugova (koje ja nisam vidio u mene na arc S i na active; kažu da su popravili restartanje uređaja ko ga je imao, a najviše su imali neo V i Live with WALKMAN (na ovom Live with WALKMAN to restartanje sam vidio samo na brandiranim uređajima) i poneki arc S), bolje trajanje baterije (prije mi je trajala 2 dana, a sad 2 i pol dana normalnog korištenja na arc S) i bolji rad operativnog sustava.

Android-split
19.01.2012., 09:08
Dobio sam i 4,5 aplikacija koje su expresno izbrisane.

tomo100brt
19.01.2012., 16:45
Dobio sam i 4,5 aplikacija koje su expresno izbrisane.

Ja sam samo izbrisao McCafee antivirus jer je stalno bio upaljen i trošio mi ram, a trebao ga registrirat.

robert2828
19.01.2012., 16:59
Da to je doslo 2.3.4 vecc odavno a novi korisnici cim ga upale ga obavjestavaju da je dostupan novi taj 2.3.4 meni osobno puno bolji od 2.3 jer ima dosta dodataka i ispravljene bugove neke sitnice,,,al super :kava:

anđeo-s-rogićima
20.01.2012., 00:06
i ja isto odmah dobila obavijest od 2.3.4. :)

tomo100brt
20.01.2012., 12:09
i ja isto odmah dobila obavijest od 2.3.4. :)

Ovisi koji Android 2.3.4. U nas ih je bilo 4 verzije, ali sad se instalira zadnja najnovija.

anđeo-s-rogićima
22.01.2012., 10:56
evo upravo dobila obavijest dostupno novo ažuriranje sustava 4.0.2.A.0.62

SandiVukas
22.01.2012., 22:00
Napravio sam sve iz ovog tutoriala:

http://androidtweak.in/rooting/how-to-root-sony-ericsson-xperia-mini/

ili ista stvar na hrvatskom:

http://www.bug.hr/forum/topic/mobiteli/root-sony-ericsson-xperia-mini-st15i/122430.aspx

Sve sam tako napravio, ali svejedno mi terminal emulator (upisem su i pritisnem enter, ali odgovor je nesto kao permission denied ili tako nesto) i root checker kaze da nije rootan.

Stvarno ne znam gdje je problem. Jeli zna tko rjesenje, ili neku drugu metodu? Pokusao sam sa z4root (ili tako nesto) i isto nije bilo uspjeha.

Molim nekog za pomoc, jer mi ovo stvarno treba poslovno.

Android-split
22.01.2012., 23:37
Evo Sandi za tebe i ostale koji hoce rootat evo mu vrlo jednostavan tutorial. Skinit: http://www.mediafire.com/?bs87ti62q2zrd8c pa ga ljepo raspakirat. Na mobu namjestit sljedece: Opcije, postavke, aplikacije, razvoj, oznacit uklanj.pogreš. za usb (potvrdit) i oznacit dopusti lažne lokacije i stavit gašenje ekrana na npr. 10min. Spojit mob i komp (preskocit Sony Ericsson PC Companion 2.0) i otvorit skinutu zelenu ikonu (Root_Unroot_Sony) i stisnit "ROOT" i cekat da se mob upali, kad se upali to je to. Mob je rootan. Vratite na zakljucavanje ekrana kako vam je bilo i ono dvoje što ste bili oznacili sad odznacite. I to je to.

SandiVukas
23.01.2012., 10:01
Evo Sandi za tebe i ostale koji hoce rootat evo mu vrlo jednostavan tutorial. Skinit: http://www.mediafire.com/?bs87ti62q2zrd8c pa ga ljepo raspakirat. Na mobu namjestit sljedece: Opcije, postavke, aplikacije, razvoj, oznacit uklanj.pogreš. za usb (potvrdit) i oznacit dopusti lažne lokacije i stavit gašenje ekrana na npr. 10min. Spojit mob i komp (preskocit Sony Ericsson PC Companion 2.0) i otvorit skinutu zelenu ikonu (Root_Unroot_Sony) i stisnit "ROOT" i cekat da se mob upali, kad se upali to je to. Mob je rootan. Vratite na zakljucavanje ekrana kako vam je bilo i ono dvoje što ste bili oznacili sad odznacite. I to je to.

saznao sam da je problem u zadnjem update-u 62, tj. se je onemogucio da se mob. roota ovim metodama. koliko sam ja izgooglao zasad nema metode kojom se moze rootat se sa ovim zadnjim update-om. ja nisam ni znao da se to mora napravit nakon svakog update-a. je sam mislio da se to radi jednom i zauvijek. ovako ja za to nemam vremena i volje. rade cu ga ostavit ne rootanog, samo ne znam jesam napravio kakvu "stetu", bar softwersku sa tim sta sam pokusavao rootat. nadam se da nisam :)

Android-split
23.01.2012., 10:12
saznao sam da je problem u zadnjem update-u 62, tj. se je onemogucio da se mob. roota ovim metodama. koliko sam ja izgooglao zasad nema metode kojom se moze rootat se sa ovim zadnjim update-om. ja nisam ni znao da se to mora napravit nakon svakog update-a. je sam mislio da se to radi jednom i zauvijek. ovako ja za to nemam vremena i volje. rade cu ga ostavit ne rootanog, samo ne znam jesam napravio kakvu "stetu", bar softwersku sa tim sta sam pokusavao rootat. nadam se da nisam :)

Prijatelju moj ja sam to napravija prvi put i nakon apdejta mob je i dalje rootan. Jesi proba na ovaj moj nacin? Svi isprobani dosad su uspješno rootani. Imaš skinit 3min file upalit i cili proces niti 5min. Nevidim zašto neprobat.

SandiVukas
23.01.2012., 11:56
Prijatelju moj ja sam to napravija prvi put i nakon apdejta mob je i dalje rootan. Jesi proba na ovaj moj nacin? Svi isprobani dosad su uspješno rootani. Imaš skinit 3min file upalit i cili proces niti 5min. Nevidim zašto neprobat.

Pa zato sto je bar 10-ak ljudi potvrdilo da ovaj, a ni jedan drugi nacin rootanja ne radi nakon zadnjeg update-a. Imas tamo na onom forumu xda, kako se vec zove temu o ovom nacinu roota i ljudi potvrduju da ne radi. Mozda radi ako je rootan pa nakon roota radis ovaj zadnji update, ali to ne znam i nije mi bitno jer sam vec napravio update. Uglavnom, instalirat cu jednu stariju aplikaciju koja mi ne zahtijeva root, do daljnjeg pa ako cu bit zadovoljan, nema ni potrebe... Uglavnom, hvala ti na pomoci :D

SandiVukas
23.01.2012., 16:28
Jesam ja jedini tko je dobio slusalice kojima je zica sa jedne strane jako kratka, a sa druge recimo normalne duzine? To mi bas ne odgovara. Pretpostavljam da ce mi to zamijenit?

Android-split
23.01.2012., 16:59
to je tako, tako da ti mikrofon za pricat bude negdje oko usta. stavi pa ceš vidit, jedino da stvarno nije neki problem. al jedna mora bit kraca.

SandiVukas
23.01.2012., 17:14
aha :cerek: izgleda nekako smotano, al valjda ce stimat. nisam ih ni probao jos...

assassin
23.01.2012., 22:22
Jedna ide normalno u uho- a drugu iza vrata pa u uho.
I onda asimetrične duljine imaju smisla :)

A i na taj način možeš slušalice "držati" oko vrata a da nisu u ušima.

SandiVukas
24.01.2012., 15:01
Drzi vodu :D nije mi palo na pamet uopce :cerek:

Dario378
29.01.2012., 13:27
zasto mi mobitel trosi novce, ako imam megabajte? :S

assassin
29.01.2012., 13:41
Možda si prešao količinu koju imaš u paketu.

Dario378
29.01.2012., 15:04
Možda si prešao količinu koju imaš u paketu.

nisam, jer koristim bon.. a imam jos 150 mb, koje sam kupio :S.. samo mi novci prolaze

assassin
29.01.2012., 17:12
Onda ti jedino mogu odlaziti ako si u roamingu.
Ili na nešto drugo.

dota4ever
31.01.2012., 11:08
Jedno pitanje. Koji je postupak ugradnje androida 2.3 (ili koji je već najnoviji) u mobitel ako sada posjedujem 2.1. Čuo sam da je taj noviji softver mnogo bolji i da mobitel "leti" pa me zanima kako da ubacim taj softver (ne kužim se baš u to :ne zna:). Radi se o mobitelu mini pro.

robert2828
31.01.2012., 14:28
Ovako,stavio sam ovaj najnoviji update android 2.3.4 firmware 4.0.2.A.0.62 i poceo da mi guta bateriju ko lud,ja pogledam sta mi trosi a ono facebook mi se sam poceo da pali i kroz noc bio skroz u pozadini upaljen i ujutro imao bateriju 20% a predvecer sam ga napunio na 100%,inace imam sve iskljuceno wifi,data i sve,inace mi baterija prije updatea ovog najnovijeg 0.62 drzala i do 3 dana ako ga nisam forsirao.

Imam instaliran task killer al tek tolko za svaki slucaj da vidim sto je ukljuceno i ako moram da nesto ubijem ako zasteka,inace ga ne koristim,e sad sam ja lijepo ubio facebook preko task killera al on se ponovo pojavio za oko 20 minuta i sad je zeleni u task killeru a prije updatea nije bio,pa me zanima kako najbolje rijesit problem i dal se i kako da vratit onaj stari 2.3.4 ona medjuverzija prije 0.62 jer ovako mi baterija niti jedan dan ne izdrzi a da ne prcakm nista,vec fb mi sam u pozadini radi ( bez wifi,i bez data ) !?

Ako netko zna ili primjetio dal ima iste probleme nek se javi pa da vidimo sta mozemo...ty :mig:

I da jos nest me zanima zasto mi se pozivi sami brisu od prethodnih mjeseca,dok dodje novi mjesec onda samo ostanu od ovog mjeseca pozivi a ostali se sami obrisu,jel postoji opcija kakva a da nisam skonto??

moby-split
31.01.2012., 17:38
Ja sve pogasim, al mi se to sve upali cim upalim wifi (nekoristm drukciju vezu interneta). A do tad je sve ugašeno. I taman mi danas došla baterija GOLD 2430Mah. Nakon 5-6 punjenja cu tek znat puni kapacitet baterije. (http://www.ebay.com/itm/110798110937?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649#ht_1346wt_905)

SE_HELP
01.02.2012., 00:12
ODG. dota4ever
Kako bi uspjesno updejtovao softver na mobitelu trebas da skines pc companion sa stranice sony ericssona.
Evo linka:
http://www.sonyericsson.com/cws/support/mobilephones/downloads/subject/pccompanion/xperia-mini-pro?cc=hr&lc=hr
Tamo su ti detaljno napisane i ostale upute, inace pc companion sadrzi jos mnoge korisne funkcije.
Bok

Veedran
01.02.2012., 07:41
robert2828 - Facebook proces ti se sam aktivira zbog toga što ti je uključena opcija Facebook inside Xperia, treba opciju iskuljučiti: settings - Sony Ericsson - Facebook inside Xperia - otkvači Facebook integration i mislim da će problem biti riješen, ali kada tu opciju isključiš, nećeš više imati Facebook kontakte u imeniku, slike integrirane u galeriji i rođendane sinkronizirane u kalendaru. Eto, nadam se da sam pomogao :)

Android-split
01.02.2012., 09:03
robert2828 - Facebook proces ti se sam aktivira zbog toga što ti je uključena opcija Facebook inside Xperia, treba opciju iskuljučiti: settings - Sony Ericsson - Facebook inside Xperia - otkvači Facebook integration i mislim da će problem biti riješen, ali kada tu opciju isključiš, nećeš više imati Facebook kontakte u imeniku, slike integrirane u galeriji i rođendane sinkronizirane u kalendaru. Eto, nadam se da sam pomogao :)

Meni je to iskljuceno, a opet se pali. Nemoze se to iskljucit. Bar sta ja znam.

tomo100brt
01.02.2012., 09:24
Meni je to iskljuceno, a opet se pali. Nemoze se to iskljucit. Bar sta ja znam.

Ista stvar u mene i na active i na arc S. Stalno gori, a Facebook unutar XPERIA isključen. Mislim da se ne može to isključit jer kad ugasim na Postavke > Aplikacije > Pokrenute usluge nakon nekog vremena se opet samo upali.

robert2828
01.02.2012., 15:11

To mi je iskljuceno al ok je sad,to mi se nest zbrikalo mobu taj put samo sam ga ugasio i opet upalio i sad je opet sve super,al ty za pomoc svima :)

E sad me zanima dal netko zna kako sloziti i dal ima opcija da mi ne brise stare evidencije poziva ? meni uvijek samo unazad mjesec dana ostaje a ostalo nema,i tu sam instalirao s marketa app Callhistory i vidim da ima jos od prosle godine pozivi i sve,a neznam zasto u stock app nema (evidencija poziva) ,dal negdje ima za slozit ? neznam, mozda mi promaklo al sve sam pregledao i nema opcije nigdje da se slozi da brise unatrag mjesec dana!? :confused:
Evo primjer sad mi samo ima za sjecanj ,znaci samo prvi mjesec,i to ce bit jos ovaj mjesec i dok dodje drugi onda se makneju s liste i pise samo za veljacu?
:confused::confused::confused:

Stepmom
07.02.2012., 13:55
pozdrav svima, pridruzujem se i ja sa svojim novim aparaticem... i naravno pitanjima :)

dakle imam xperia mini x15, sad me zanima dali fotic ima opciju snimanja sa prednje strane tj, da mogu sama sebe slikat... ne znam kako bi se to strucno reklo :)

Veedran
07.02.2012., 19:31
Nema prednju kameru, tako da ništa od fotossesiona :) jedino da staneš pred ogledalo:)

Stepmom
08.02.2012., 14:03
Nema prednju kameru, tako da ništa od fotossesiona :) jedino da staneš pred ogledalo:)

hmhmhmhm a cemu onda sluze one dvije crne tocke u gornjam desnom uglu na ekranu? mislila sam da je to kamera....

assassin
08.02.2012., 17:01
Kao što piše u priručniku...
S lijeva na desno su to 2 senzora blizine (proximity sensor) i senzor za osvjetljenje (ambient light sensor).

Ovi za blizinu gase ekran kod razgovora.
Znači, kada dovoljno približiš uho (ili bilo što drugo)- ugase ekran kako ne bi za vrijeme razgovora uhom "tipkala" po mobitelu.

A, ovaj za osvjetljenje "vidi" svjetlost pa prema tome prilagođava jačinu osvjetljenja ekrana.
Kada si na direktnom suncu- poveća, a kada si u mraku- smanji.
Tako štedi bateriju (ako ne isključiš automatsko podešavanje osvjetljenja).

moby-split
08.02.2012., 18:15
A, ovaj za osvjetljenje "vidi" svjetlost pa prema tome prilagođava jačinu osvjetljenja ekrana.
Kada si na direktnom suncu- poveća, a kada si u mraku- smanji.
Tako štedi bateriju (ako ne isključiš automatsko podešavanje osvjetljenja).

Ja nevidim to automatsko podešavanje. Neko može rec di se to nalazi?

Veedran
08.02.2012., 21:08
Može se isključiti jedino "ručno" - postavljanjem svjetline ekrana na 100%.

Stepmom
09.02.2012., 08:53
hvala na odgovoru :))) e sad vidim da se neki zale na bateriju... meni traje dva dana... mob je nov, sta ce biti za pola godine... kaj se moze kupit neka bolja, jaca baterija? da nebi morala svaku vecer punit...

Juventino85
09.02.2012., 23:56
Mozes kupiti zamjenske sa vise mAh ali ovisi koliko ce to trajati jer inace "kinezi" to stampaju na manje kapacitete... :)

Android-split
10.02.2012., 08:35
Mozes kupiti zamjenske sa vise mAh ali ovisi koliko ce to trajati jer inace "kinezi" to stampaju na manje kapacitete... :)

Ja je imam. Traje mi 2 dana, a ona original 1 dan. Al ja sam bas puno na mibitelu. Gold od 2430mah.

Luisito07
10.02.2012., 19:40
Ovako ubrzo uzimam novi mobitel i velika mi je dilema izmedu mini pro-a i x10.Znaci koji je po vama bolji i malo argumentirajte...hvala

Juventino85
10.02.2012., 22:29
Za usporedbe i savjete oko kupnje, pitanje postavi OVDJE (http://forum.hr/forumdisplay.php?f=182)... :)

jarik
11.02.2012., 19:22
namjeravam uzet minija pa me zanima jel imao netko još problema sa tipkama koje polude kad se mob zagrije ili nečem sličnom ili je to riješeno s novim serijama i postoji li način da se provjeri na mobu kad je proizveden? hvala

moby-split
11.02.2012., 20:07
Meni se ništa negrije, al kako sam ja cita, nije to svakome. A stvarno sam dosta na mobitelu.

Veedran
11.02.2012., 20:12
@jarik - imam mobitel gotovo dva mjeseca, serija 11W31, znači ranije proizvedena serija koja navodno ima problema sa pregrijavanjem i sl. Nikakvih problema dosad nisam imao i mobitel radi odlično. Jedina mi je zamjerka što je ekran ponekad preosjetljiv, npr. kad listam stranice sa programima zna se dogodit da slučajno uđe u neku aplikaciju.Zamjerka ide i malom ekranu zbog kojeg je malo teže pisati poruke i browsati, sve ostalo je jako dobro.

moby-split
11.02.2012., 21:18
serija 11W31
kako vidit koja je serija?

Veedran
11.02.2012., 21:31
Ugasiš mob, izvadiš bateriju i vidjet ćeš malo ulijevo ispod slikice sim kartice.

Android-split
11.02.2012., 22:38
I meni je ta v-a.

jarik
12.02.2012., 00:30
hvala svima na odgovorima! ako mi možete samo reći što točno označavaju te oznake?

Veedran
12.02.2012., 00:36
11 znači da je mob proizveden 2011. godine, 31 da je proizveden u 31.tjednu te godine. Znači, moj je napravljen u 8. mjesecu.

jarik
12.02.2012., 00:43
11 znači da je mob proizveden 2011. godine, 31 da je proizveden u 31.tjednu te godine. Znači, moj je napravljen u 8. mjesecu.

hvala!:)

crohi_16
12.02.2012., 18:16
možda će ovo bit glupo pitanje al eto pitat ću. Gdje se nalazi folder di se spremaju datoteke koje su poslane preko bluetooha? :D

Veedran
12.02.2012., 18:24
Mislim u folderu Bluetooth na SD kartici.

SolisMystica
12.02.2012., 21:21
nek mi netko pliiiiiiiizzzzzz objasni kako ovau prokletu xperiju(mini) spojit na komp da slike prebacim?! skinula sam onaj SE companion al prog ne nalazi mob :mad: ne kuzim sta da radim.trebao bi mi se onaj prozorcic na mobu pojavit ali kd mene tog nema,anamjesteno je da se treeba pojavit...

RIJESENO!! alefakingluja...samo sam trebala sa mtp prebacit na msc xD

jarik
13.02.2012., 13:32
danas išao kupit minija pa mi prodavač rekao da su imali problema sa svima koje su prodali jer da im internet ne želi pokrenut odnosno da se postavke ne mogu spremit , da ima neki bug koji se rješeva u servisu promjenom softvera?! mislim da je glupo uzet mob i odmah u servis s njim. jel imao itko takvih problema?:confused:

Scharnhorst
14.02.2012., 08:53
Gdje kupiti u Zagrebu?

tomo100brt
14.02.2012., 09:10
danas išao kupit minija pa mi prodavač rekao da su imali problema sa svima koje su prodali jer da im internet ne želi pokrenut odnosno da se postavke ne mogu spremit , da ima neki bug koji se rješeva u servisu promjenom softvera?! mislim da je glupo uzet mob i odmah u servis s njim. jel imao itko takvih problema?:confused:

A da li na novim minijima (ne minijima pro) još uvijek bezveze počnu ibrirat tipke? Jer u mene nisu internet i postavke interneta problem već to paljenje kapacitivnih tipaka i nemogućnost pokretanja wi-fi.

snake_du
15.02.2012., 18:24

jesam ja! nasao rjesenje :) trebas samo instalirati novu verziju softwera tj. android 2.3.4.
ja sam prezadovoljan mobitelom

A da li na novim minijima (ne minijima pro) još uvijek bezveze počnu ibrirat tipke? Jer u mene nisu internet i postavke interneta problem već to paljenje kapacitivnih tipaka i nemogućnost pokretanja wi-fi.

citao sam nesto da je bilo takvih ili slicnih problema, ali ja ga imam 3 tjedna i jos nisam imao nikakav problem sto se tice tehnicke naravi. nadam se da i nece

trebam malu pomoć! instalirao sam Mcafee security, ali posto je to trial verzija skinuo bih ga i ubacio AVG jer sam sa njim zadovoljan i na kompu. zanima me kako cu deinstalirat program. ne zelim ga samo izbrisat ako to nije prijeko potrebno. p.s. imam xperia st15 mini

Hladni gemišti
16.02.2012., 15:20

evo već par mjeseci radi bez zamjerke

aktivno koristim sve pored osnovnih funkcija telefona, internet, mail itd...

SandiVukas
18.02.2012., 17:46
Kako se ugasi vibracija kad biram brojeve za pozive? U biti htio bi potpuno iskljucit vibraciju u svim slucajevima. tako da uopce ne vibrira. Trazim po mobitelu i nigdje ne nalazim.

84737
18.02.2012., 19:11
Kako se ugasi vibracija kad biram brojeve za pozive?
System/sound settings/HapticFeedback pa odznači kvačicu.

SandiVukas
18.02.2012., 22:25
to mi je i bilo tako. probao sam i stavit kvacicu. ista stvar. pa da se nisu sjetili stavit jednu opciju koja bi potpuno iskljucila vibraciju u bilo kojem slucaju mi stvarno ne ide u glavu. ja bi podijelio otkaze za ovako nesto.

84737
18.02.2012., 23:46
Ako ti je isto i kad je kvačica, i kada nije... možda je neka aplikacija koja je naknadno instalirana nešto poremetila. Ako ni nakon hard reseta (ako se na njega odlučiš) nebude promjena onda je bug.
Ja osobno volim kada mi zavibrira pri dodiru.
Custom romovi bazirani na CM imaju opciju gdje možeš haptic feedback kompletno isključiti.

tomo100brt
19.02.2012., 08:08

Ne znam di vrijedi opcija Povratne inf. o dodiru ali kad to isključim ništa se ne dogodi, tipke na tipkovnici i biranju broja na telefonu i dalje vibriraju. Čak i kad isključim vibraciju u potpunosti nema promjene. Takvo je stanje u mene na active i na arc S tako da smatram da je to bug. Možda sam u krivu ali meni je definitivno bug. Međutim meni to ne smeta kao vama jer sam navikao.

84737
19.02.2012., 10:42
Da, sorry ovo sam zapravo krivo napisao.. ovime se samo isključuje haptic feedback na kapacitivnim tipkama ( na nuređajima koji ih imaju - menu, back, home, search) ispod ekrana, a u dialeru i dalje vibrira.
Zapravo ispod i lijepo piše "Vibrate when pressing soft keys... ":facepalm:

Ne smeta ni meni. Smetalo bi me kada haptic feedback nebi radio. Jer onda stvarno trebaš vizualno pratiti da li jesi li nisi dodirnuo dovoljno ekran, ovako te vibracijom obavjesti da si željenu radnju stvarno i napravio.
Kao što sam rekao na CyanogenMod romu radi sve ok, i upravo sam probao isključiti u dialeru. (contacts/menu/preferences)
http://www4.picturepush.com/photo/a/7606657/220/7606657.png (http://picturepush.com/public/7606657)
Uključujem i isključujem motorić po želji. I radi.

tomo100brt
21.02.2012., 08:17
Da, sorry ovo sam zapravo krivo napisao.. ovime se samo isključuje haptic feedback na kapacitivnim tipkama ( na nuređajima koji ih imaju - menu, back, home, search) ispod ekrana, a u dialeru i dalje vibrira.
Zapravo ispod i lijepo piše "Vibrate when pressing soft keys... ":facepalm:

Ne smeta ni meni. Smetalo bi me kada haptic feedback nebi radio. Jer onda stvarno trebaš vizualno pratiti da li jesi li nisi dodirnuo dovoljno ekran, ovako te vibracijom obavjesti da si željenu radnju stvarno i napravio.
Kao što sam rekao na CyanogenMod romu radi sve ok, i upravo sam probao isključiti u dialeru. (contacts/menu/preferences)
http://www4.picturepush.com/photo/a/7606657/220/7606657.png (http://picturepush.com/public/7606657)
Uključujem i isključujem motorić po želji. I radi.

Je, u pravu si. Na hrvatskom je ovo nerazumljivo. Ali onda je na ređajima neo V, neo, play, pro, arc i arc S kao i svim uređajima iz 2010 godine ova opcija nefunkcionalna jer nemaju kapacitivne tipke.

bibos1w
21.02.2012., 20:32
Ja imam problem sa memorijom...
Veli mob pod stavkom pohrana - sd kartica ukupni prostor 1,81GB, raspoloživi prostor 131MB.
Spojim mob na komp i properties na memory card, used space 1,68GB free space 131MB.
I sve je to ok, mada me totalno buni otkud tolika zauzetost kartice...
Na kompu otvorim memory card i obuhvatim sve foldere, properties i kaže size (svih fileova) 940MB...?? Kak sad 940MB a korak prije i na mobu kaže 1,68GB??
Instalirane aplikacije: angry birds, talking tom, skype, opera i mine gold!
Kak je moguće da je toliko memorije pojedeno i na kaj?? :confused:
Veličina slika i nešto videa je 375MB...
Još me jedna stavka smeta na mobu, a to je da se nemože vidjet veličina pojedinih fileova na memorijskoj (u galeriji)...ili može!!?? :confused:

84737
21.02.2012., 22:50
Još me jedna stavka smeta na mobu, a to je da se nemože vidjet veličina pojedinih fileova na memorijskoj (u galeriji)...ili može!!?? :confused:

Ovo s memorijom neznam.. eventualno prekopiraj sve fileove na komp, stavi karticu u mob, formatiraj je pa onda opet vrati fileove na nju. Budeš vidio da li ima promjena.
A nisu ni skupe kartice većeg kapaciteta :p

A ovo veličina pojedinih fileova.. pa vidi se. Barem ja vidim sa File Managerom (http://www.appbrain.com/app/file-manager/com.topnet999.android.filemanager) (mislim da je to taj) koji je došao sa CM Ispod svakog fino piše.
Recimo:
Barcode scanner.apk
496KB

bibos1w
22.02.2012., 17:11
Ma znam nije problem kupit novu karticu...ali di mi ode memorija...
Bum probal formatirat...

------Spojeno-----

Formatiral sam karticu i sad je sve u redu...brojke štimaju!

Android-split
23.02.2012., 01:45
Kad ce ICS?

Clancy
23.02.2012., 10:05
:ne zna:Help! Kako na Xperii-mini ugasiti alarm? I još nešto,pokušavamse spojiti na naš gradski Wi-Fi i ne ide!? Šta krivo radim?:confused:

EDIT:
Riješen problem sa alarmom!

assassin
24.02.2012., 17:06
Slobodno napiši u čemu je bila stvar- ako će netko imati isti problem :)

A, ovo za WiFi napiši malo više detalja.
Pita li za šifru, koji gradski WiFi, kako si se točno probao spojiti...

Richeilleu
01.03.2012., 07:53
Kad se spojim na wireles net s ovim čudom prikaže wireles ikonu /desni gornji kut pored stanja baterije/, ali kad se odspojim ostaje prikazivati slovo E i neke dvije strelice na istom tom mjestu.Zašto i kako to ugasiti?

84737
01.03.2012., 07:55
Settings/Wireless & networks/Mobile networks odznačiti kvačicu na "data enabled"
Malo si "prolistaj" ovo (http://forum.hr/showthread.php?t=605332).

Richeilleu
01.03.2012., 08:46
Settings/Wireless & networks/Mobile networks odznačiti kvačicu na "data enabled"
Malo si "prolistaj" ovo (http://forum.hr/showthread.php?t=605332).

Sad je ovo u gornjem desnom kutu nestalo,ali mi se pojavilo u gornjem lijevom kutu dva minusa i mali crveni iks :lol: Kako to maknuti?

84737
01.03.2012., 09:36
Potegni prstom dolje statusbar traku i stisni "clear".
Koliko dugo imaš android uređaj kad te takve banalne stvari muče? :p
Čitaš assassinove upute?

Richeilleu
03.03.2012., 10:23
Kroz ovih par dana sam se pobliže upoznao s mobitelom i mogu samo reći da sam izuzetno razočaran te da više nikada ne bi ponovio kupnju istoga. Što se tiče pozitivnih stvari istaknuo bi veličinu mobitela te fizičku tipkovnicu koja je izuzetno pogodna pri pisanju sms poruka ili nekog teksta, ali tu pozitivne stvari i prestaju. Negativne stvari su prije svega baterija, koja bez korištenja interneta, slušanja muzike, traje oko 2 dana. Pitam se koliko bi trajala s time. Što je hebena katastrofa u današnje vrijeme i sramota da netko još proizvodi takve mobitele. Osim baterije, mobitel se zagrijava više od drugih mobitela, barem sam tako primjetio, a nakon toga potvrdio Googlanjem. Onda, ekran je simpa, ali za surfanje internetom treba dalekozor, tako da mobitel opće nije podoban za isto. Uglavnom, da košta 500 kn bilo bi ok, ovako, precijenjeno smeće koje treba izbjegavati u širokom luku.

tomo100brt
03.03.2012., 11:10
Kroz ovih par dana sam se pobliže upoznao s mobitelom i mogu samo reći da sam izuzetno razočaran te da više nikada ne bi ponovio kupnju istoga. Što se tiče pozitivnih stvari istaknuo bi veličinu mobitela te fizičku tipkovnicu koja je izuzetno pogodna pri pisanju sms poruka ili nekog teksta, ali tu pozitivne stvari i prestaju. Negativne stvari su prije svega baterija, koja bez korištenja interneta, slušanja muzike, traje oko 2 dana. Pitam se koliko bi trajala s time. Što je hebena katastrofa u današnje vrijeme i sramota da netko još proizvodi takve mobitele. Osim baterije, mobitel se zagrijava više od drugih mobitela, barem sam tako primjetio, a nakon toga potvrdio Googlanjem. Onda, ekran je simpa, ali za surfanje internetom treba dalekozor, tako da mobitel opće nije podoban za isto. Uglavnom, da košta 500 kn bilo bi ok, ovako, precijenjeno smeće koje treba izbjegavati u širokom luku.

Slažem se sa nedostacima. Ali ni jačima koji imaju jaću bateriju ona ne traje duže uz prosjećno korištenje tako da je ovo vrhunski rezultat za takvu bateriju. Još uvijek baterije nisu toliko evoluirale. Ekran jeste mal za surfanje ali zato su tu veći uređaji. Cijenovna razlika mini i mini pro je precijenjena. Sad je razlika manja, tek 300 kn dok je prije bila 500 kn.
mini oko 1 500 kn
mini pro oko 1 800 kn
Ali svejedno malo previše za ovakav uređaj. Realno bi bilo 1600 kn za mini pro. Pogledaj HTC wilfire S i njegovu cijenu pa onda komentiraj kako netko može proizvoditi ovakve uređaje. Netko voli male, netko srednje, a netko velike uređaje.

Richeilleu
03.03.2012., 11:21
Slažem se sa nedostacima. Ali ni jačima koji imaju jaću bateriju ona ne traje duže uz prosjećno korištenje tako da je ovo vrhunski rezultat za takvu bateriju. Još uvijek baterije nisu toliko evoluirale. Ekran jeste mal za surfanje ali zato su tu veći uređaji. Cijenovna razlika mini i mini pro je precijenjena. Sad je razlika manja, tek 300 kn dok je prije bila 500 kn.
mini oko 1 500 kn
mini pro oko 1 800 kn
Ali svejedno malo previše za ovakav uređaj. Realno bi bilo 1600 kn za mini pro. Pogledaj HTC wilfire S i njegovu cijenu pa onda komentiraj kako netko može proizvoditi ovakve uređaje. Netko voli male, netko srednje, a netko velike uređaje.

Slažem se u nekim stvarima. Ali, u životu sam imao desetak mobitela i nijedan nije imao toliko jadnu bateriju kao ovaj mobitel...presmiješno. Zaboravio sam da im je i punjač presmiješan onako iz 3 dijela :rofl:

84737
03.03.2012., 13:35
I prije si imao smartphone ili dumb?
Trajanje baterije je proporcijalno korištenju uređaja. A veličinu ekrana si mogao ionako procjeniti i prije same kupnje.

tomo100brt
04.03.2012., 08:12
Slažem se u nekim stvarima. Ali, u životu sam imao desetak mobitela i nijedan nije imao toliko jadnu bateriju kao ovaj mobitel...presmiješno. Zaboravio sam da im je i punjač presmiješan onako iz 3 dijela :rofl:

Ovaj micro USB punjač je standard za sve proizvođaće (osim Apple) tako da je u svih isto. I mislim da je iz dva dijela. Osobno više mi se sviđa ovaj jer ovako imam USB za kompjuter i punjač i nikad na veći put ne idem bez jednog.

Richeilleu
04.03.2012., 17:38
I prije si imao smartphone ili dumb?.
Smarthphone.

Trajanje baterije je proporcijalno korištenju uređaja..

Ma nemoj mi reči?? :rofl:

A veličinu ekrana si mogao ionako procjeniti i prije same kupnje.

Genijalne izjave, ovo treba staviti na bisere foruma. :lol:

EDIT:
Ovaj micro USB punjač je standard za sve proizvođaće (osim Apple) tako da je u svih isto. I mislim da je iz dva dijela. Osobno više mi se sviđa ovaj jer ovako imam USB za kompjuter i punjač i nikad na veći put ne idem bez jednog.

Da, naviknut sam na Apple standarde i skrenuo sam s Applea samo zbog toga što sam čuo priče da je precijenjen, a vrijedi svake lipe koliko košta. Xperia mini je žešće smeće u usporedbi s Iphoneom - ako uspoređujemo mobitele. Punjač? Pa pogledaj na što nalikuje taj punjač i kakva mu je kvaliteta. Kao da ga je Grunf radio.