View Full Version : 100 najstrašnijih scena iz horror filmova
Paranoid
09.10.2004., 01:43
Što kažete na ovo. Meni je osobno zasad najstrašnija ona scena iz Isijavanja u sobi 237, ovdje je dobila 10 mjesto.
Link (http://www.retrocrush.com/scary/):W
zoran k
09.10.2004., 12:51
Meni je definitivno na prvom mjestu scena iz "Carrie" (ruka iz groba, tamo je na drugom mjestu).
Mislim da su definitivno pretjerali s "Isijavanjem". Nije TOLIKO dobar film, niti toliko strašan koliko ga prikazuju.
GaelGarciaBernal
09.10.2004., 15:01
zoran k kaže:
Meni je definitivno na prvom mjestu scena iz "Carrie" (ruka iz groba, tamo je na drugom mjestu).
Mislim da su definitivno pretjerali s "Isijavanjem". Nije TOLIKO dobar film, niti toliko strašan koliko ga prikazuju.
I tend to agree. Uopce ne vidim po cemu je to Isijavanje toliko dobar i strasan i ne znam sta sve ne.
Paranoid
09.10.2004., 15:24
Istina je da malo pretjerali sa Isijavanjem, stavili su 5 scena iz tog filma, što se mene tiče jedino scena iz sobe 237 bi trebala biti tu, ostale su uvrštene zbog antologijskih razloga. Inače što kažete na prvo mjesto??
Blackadder
09.10.2004., 18:33
I recall reading somewhere that he got Danny to give such a fearful reaction for this scene by telling him he was going to spend the night at Michael Jackson's house. Mislim da se ovo kvalificira kao jedna od najstrašnijih scena. :lol:
Paranoid
09.10.2004., 19:31
Blackadder kaže:
Mislim da se ovo kvalificira kao jedna od najstrašnijih scena. :lol:
:D :D :D :top:
http://www.retrocrush.com/scary/largemarge.jpg
:lol: :lol: :lol:
Muppet show :lol:
Elektron
10.10.2004., 21:44
Meni je najstrasnija scena iz Carrie,tj. ruka iz groba.
Kad bin to vidio u filmu da odjednom izleti ruka iz groba
vjerojatno bih prebacio program i vise nebih opet pogledao
a to inace nikad ne cinim dok gledam horrorce.
Najstrašnija?
kada Bezglavi jahač izleti i ulet u tsblo smrti u Sanjivoj dolini..ajme majko to je užas...:horror:
DoubleShot
14.10.2004., 18:48
najstrasnije je ona iz Egzorcista...1 dio...kada se ona mala onako naopacke spusta po skalinama ...covice..najezija san se
El Bradbury
15.10.2004., 11:50
Exorcist definitivno...
bariole
16.10.2004., 08:05
Leptirica.
Mladić traži svoju djevojku u nekoj vukojebini bogu iza nogu. Selo koje bi bilo zaostalo i u ranom srednjem vjeku u engleskoj..
Nalazi je u nekoj ojadnoj građevini nakon što slijedi neke proklete tragove. Nju omamljenu i svu u bijelom diže je na svoja ramena i pokušava pobjeć iz sela.
U tom trenu djevojka se nasmješi...
lappino
16.10.2004., 09:46
Dalo bi se rapravljati o tome tko i zašto na kojem mjestu, ali mi je drago da me lista podsjetila na neke fine moments...npr. "Bomber full of zombies" na 88. mjestu - fuckin` crtani - ali je strawa!
E, i čini mi se da nema scene iz katakombi iz Dracule s F. Langellom iz 1978. ...:(
-Watashi!i!i!i-
16.10.2004., 20:32
GaelGarciaBernal kaže:
I tend to agree. Uopce ne vidim po cemu je to Isijavanje toliko dobar i strasan i ne znam sta sve ne.
Mozda nije strashan al je prokleto dobar :E
Carrie... Daa, mom susjedu je ko klincu stari pushto tu scenu na video kad god bi ovaj pravio probleme, pa bi nakon toga bil miran klo bubica :lol:
Mene je moja mama plashila s michael jacksonovim trilerom :o
El Bradbury
18.10.2004., 15:47
bariole kaže:
Leptirica.
Mladić traži svoju djevojku u nekoj vukojebini bogu iza nogu. Selo koje bi bilo zaostalo i u ranom srednjem vjeku u engleskoj..
Nalazi je u nekoj ojadnoj građevini nakon što slijedi neke proklete tragove. Nju omamljenu i svu u bijelom diže je na svoja ramena i pokušava pobjeć iz sela.
Ujebote, istina... ja sam je gledo u 7. osnovne SAM DOMA i onda je nestalo struje... Čudo da sam uopće upisao osmi razred nakon toga :D
bariole
18.10.2004., 23:40
A ja sam imao sedam ili osam godina kada sam ga gledao. Starci su imali goste, te sam smio biti do kasno budan. Kako su starci bili u susjednoj sobi nisu znali sto gledam.
Sječam se samo dvije scene. Ovu kada momak traži djevojku i kada iskopavaju neki grob sa livade i kroz lijes zabijaju kolac. Nakon što su izvukli kolac iz rupe u lijesu koju je kolac stvorio izleti leptir kojega svuda love. Nemam pojma što se dešava u ostatku filma. Ne znam čak ni radnju. Bilo je to prije gotovo dvadeset godina. Ali znam da je film, barem tada meni, bio krajnje strašan i da sam godinama kasnije, čak i tako kasno kao momak od 17-18 godina sa nelagodom gledao filmove sa vampirima. Imao sam krajnju nelagodu u blizi svega sa vampirskom tematikom. Totalnu odbojnost.
El Bradbury
19.10.2004., 11:43
Same here, jebote imam tri banke i ni danas mi nije svejedno :(
sjebali su mi psihu vampiri :rolleyes: :D
Paranoid
19.10.2004., 11:47
bariole kaže:
A ja sam imao sedam ili osam godina kada sam ga gledao. Starci su imali goste, te sam smio biti do kasno budan. Kako su starci bili u susjednoj sobi nisu znali sto gledam.
Sječam se samo dvije scene. Ovu kada momak traži djevojku i kada iskopavaju neki grob sa livade i kroz lijes zabijaju kolac. Nakon što su izvukli kolac iz rupe u lijesu koju je kolac stvorio izleti leptir kojega svuda love. Nemam pojma što se dešava u ostatku filma. Ne znam čak ni radnju. Bilo je to prije gotovo dvadeset godina. Ali znam da je film, barem tada meni, bio krajnje strašan i da sam godinama kasnije, čak i tako kasno kao momak od 17-18 godina sa nelagodom gledao filmove sa vampirima. Imao sam krajnju nelagodu u blizi svega sa vampirskom tematikom. Totalnu odbojnost.
Da da, balkanski horrori ostavljaju tragove na psihi, nema kaj.
bariole
21.10.2004., 01:43
Pa logično je da su nam horrori opaki kad je naša balkanska svakodnevnica pravi horror u zemljama kojima težimo. Treba nam više da se uplašimo. :D
Pseudokod
22.10.2004., 00:27
Meni je najjača scena iz jednog trasha, Princ (ili knez) tame, kad se djevojče pretvara u neki k.., pa kad pogleda u kameru s facom bez kože, onak dosta efektna scena.
mafijozo_jozo
09.11.2004., 14:05
Pseudokod kaže:
Meni je najjača scena iz jednog trasha, Princ (ili knez) tame, kad se djevojče pretvara u neki k.., pa kad pogleda u kameru s facom bez kože, onak dosta efektna scena.
Da pizza-face treba!
Inače, film je totalni shit, al ga uvik nekak pogledam do kraja.
A te fore s ljudima bez kože i sranjima su najviše ubacili u HellRaisers serial :top:
Ne znam jel neko gledo 2.dio, ali film je napravljen tako da u 90 min gledanja nemaš praktički nijedne scene da je normalna i da malo odmoriš želudac od bolesnoća :top:
Ono, mjesto radnje je neka zadnja sjebana ludnica s najgorim debilima i normalne scene su di si ti psihopati rade neka bolesna sranja, a onda još kad se otvore vrata pakla i uleti pinhead i ekipa, ma to je kultni film :top:
Osobno svidja mi se scena iz zone sumraka ,,,, dva frenda se voze u autu .. stanu i ovaj ga pita : Do u want to see smth scary ?:eek:
Dosta strasnih scena ima i onaj horror IT sa onim klaunom.
Inace vidim da ste dosta srali po isijavanju , a stvarno je filmcina.
Ipanema
15.11.2004., 11:55
Krug (americki :D ) skroz na pocetku, prva od strasnih scena kad govore kako je umrla ona skolarka i najednom prikazu njezinu rastegnutu facu :horor:
Takodjer i na kraju filma kad ona mala "napokon izadje iz bunara", pa onda i iz televizora onom tipu u sobu... :horor:
Netko je vec spomenuo Egzorcista i onu scenu kad se Regan naopacke spusta po stepenicama :horor:
Probat cu se sjetit jos.
[:AMDAK:]
07.12.2004., 15:41
Zasjedanje Hr. sabora.
Nisam ovo htio podkrijepit slikama jer je to nesto prestrasno.
Paranoid
17.12.2004., 02:51
[:AMDAK:] kaže:
Zasjedanje Hr. sabora.
Nisam ovo htio podkrijepit slikama jer je to nesto prestrasno.
E da ih Cronenberg vidi... pa da vidi što znači riječ GORE:D
Horrori me uglavnom ne plase puno.
U zadnjih par godina, najjaci "boo" efekt proizveo je Bilbo Baggins u FotR, na premijeri u kinu, kad se ono u Rivendellu okrene prema Frodu s izgollumljenom facom.
Tko je bio, a da nije prije gledao divx, sjetit ce se kako se cijelo kino kolektivno strecnulo. Priceless. :)
Inace, u horrorima vise volim osjecaj nelagode u zelucu nego bilo kakav boo efekt. Recimo, onaj klavir koji svira sam od sebe u "The Others". (Ili Ocean House Hotel, ako tko igra V:tM: Bloodlines). ;)
Ili "TT sindrom", ako je itko gledao. Izvrstan srpski tribute Argentovim filmovima, kolektivna whodunnit paranoja u velikom javnom veceu. Preporucam.
PlayLife
28.12.2004., 21:37
meni je dobra ona scena iz "Zla" (iliti po originalu Dark Water),
kad se mala Mitsuko u liftu okrene prema kameri upravo kad se vrata lifta zatvaraju...
nije baš strašna, ali dosta efektna..
onda iz japanskog "Kruga"
kad Asakawa prvi put pogleda onu kazetu, i kad je završila i ugasila tv u odrazu u televiziji vidila je malu Sadako (Samaru, kak hoćete)...ajme
zapravo ima ih dosta iz "Zla" (Dark Water), kroz cijeli film ima savršenih i jezivih scena...:top:
Gregor kaže:
Inace, u horrorima vise volim osjecaj nelagode u zelucu nego bilo kakav boo efekt. Recimo, onaj klavir koji svira sam od sebe u "The Others". (Ili Ocean House Hotel, ako tko igra V:tM: Bloodlines).
I kad vrata buknu Kidmanicu u glavu.
Ja sam onda malo poskočil na sjedalu.
Creepy su bile i one fotke mrtvih ljudi.:eek:
Scena iz Teksaškog masakra kad onoj maloj režu prst i daju onom polumrtvacu da joj siše krv.... možda ne najstrašnija ali svakako najogavnija scena
Haute Tension (2003) - kad ubojica priđe ženi i prereže joj vrat britvom - to je zasigurno najstravičnija scena u filmu - bez obzira što je po količini krvi najblaža od svih ubojstava u filmu!
Blackadder
09.01.2005., 11:48
U Bunelovom filmu. Rezanje oka.
cvjetaca
20.01.2005., 12:30
"Ghost ship" - u prvih par minuta - lijepi high class putnicki brod, vecer, plesni podij, svi se zabavljaju, plesu i slicno. odjednom nekakva sajla pukne, nes ze zategne, fiju simo, fiju tamo i zategnuta sajla preleti preko podija na metar visine i prereze SVE napola.. trenutak nevjerice i tisine, svatko pojedin ima izbezumljen pogled i onda popadaju po podu...
EEEEEEEEEW!!!!
a gledala sam ga pred dve godine..
Moja lista:
1. PSIHO2
Sjena od "mame" u podrumu koja se pojavi i nestane na zidu prije nego prikolje onog teenagera koji je došo prcat trebu (tko je gledao sjetit će se) :eek:
2. ???
a)
London 19 st. Tip spava. Odjednom se probudi i iznad glave ugleda lice neke stravične starice koja mu vrišti u facu. :eek:
b)
Ta ista baba se u bijeloj spavaćici i raspuštene sijede duge kose spušta niz stepenice. :eek:
3. CARRIE
Ruka iz groba :eek:
4. PSIHO1
Ono kad se cop penje uz stepenice i taman kad je stigo na kat, ulet od Normana u maminoj suknji. :eek:
5. SAMA U TAMI
Skok provalnika na blind bitch (taman kad se sve smirilo) :eek:
6. KRUG
Bunar-bitch :eek:
7. VARIOLA VERA
Kad onaj bradati tip umire u zahodu :eek:
8. DJED I BAKA SE RASTAJU :eek:
DoubleShot
23.08.2006., 21:53
evo ovako..ako jos uvik van je napet pripast se..odite na google vids...trazite "Rubber Johnny"
proplaka san od straja kad san to vidija...UZASS!!
Malo toga me uspijeva prestrašiti na filmu, ali onako, jeziva mi je snimka sa videokazete u japanskom Krugu. Mislim da ima kratka scena kad neki ljudi puze unatraške... mislim totalno nešto brrrrrrrr. A u američkom Krugu mi je isto tako dojmljivo kada se na videovrpci na sekundu vidi nekakav stvor iz čijih ustiju izlazi ogroman jezik. Baš onako neugodno. A nešto najljigavije u povijesti modernog horrora je scena odrezivanja oka u Hostelu. Mislim, to stvarno prelazi granice svakog ukusa.
Davoreee
20.09.2006., 22:25
Projekat vjestica iz Blaira prvi dio,kaj je vama ljudi,uopce ne shvacam da neznate za ovaj film.Prvo mjesto u napetosti i realisticnosti,nesto sto se doista moze dogoditi i ....ma samo ga vi pogledajte u miru pogasenim svjetlom.Bok
Davoreee
20.09.2006., 22:30
Ah da i zadnja scena izbezumljeni pogled onog jadnicka!Good staf ,trust me,mate.
Mago de Umago
23.09.2006., 17:13
Istina,pnaj zadnji dio u onoj kuci,sa otiscima djecjih dlanova po zidovima...i vrisak vjestice...strasno...
Constantine
25.09.2006., 12:02
Creepshow - odlična epizoda Crate, i prestrašna scena kada ona dlakava ruka zgrabi onog jadnog čistača, i pokaže se čudovište... :s :s
Zeljko81
25.09.2006., 14:12
imal ko snage da prođe čitav spisak i izvuče naslove
Constantine
25.09.2006., 14:15
imal ko snage da prođe čitav spisak i izvuče naslove
Ja sam to napravio, izvrstan link, paranoid. :top: Taj link me natjerao da krenem u potragu za Heavy metalom. :s :s
Zeljko81
26.09.2006., 17:11
daj spisak ba :D
Zeljko81
26.09.2006., 17:11
daj spisak ba :D
scroller
06.10.2006., 18:07
Mislim da se film zove virus, ili smrtonosni virus... Neki lik se pocme pretvarat u neku beštiju, i ubija ljude. Prvo mu je otpala kosa a onda oći postale žute, hrani se mozgovima!! I najzajebanije je bilo kada je jezikom na kojem ima nekakav "nokat" probija glavu liku. :rofl:
a nitko se nije sjetio one scene u petak 13. (1. dio) kad ona glavna glumica na kraju sjedi u čamcu- sve mir i spokoj.......... i onda odjednom izleti mali jason prekriven algama, sav gadan, i pokuša ju utopiti............. scared the shit out of me..................
Zeljko81
07.10.2006., 01:21
daj spisak gejpederu :D:D:D
Constantine
07.10.2006., 08:40
A ima li na popisu Monster club (http://www.imdb.com/title/tt0081178/)? Ima ona prestrašna scena kada policajci zarobe onog redatelja, parkiraju kraj mnoštva i nasmiješe se onim oštrim zubima.... :horor: :horor:
Krug (americki :D ) skroz na pocetku, prva od strasnih scena kad govore kako je umrla ona skolarka i najednom prikazu njezinu rastegnutu facu :horor:
Takodjer i na kraju filma kad ona mala "napokon izadje iz bunara", pa onda i iz televizora onom tipu u sobu... :horor:
Netko je vec spomenuo Egzorcista i onu scenu kad se Regan naopacke spusta po stepenicama :horor:
Probat cu se sjetit jos.
apsolutno se slažem!
ja sam od egzorcista 3 godine imala noćne more,spavala sa starcima u krevetu i grizla nokte.ali stvarno.čak sam i psihiću išla.starci skoro prijavu na socijalnom dobili.da kakvi su oni roditelji da su mi dopustili gledati film.imala sam oko 7.
ali je fora bila u tome da smo ja i sister ostale na čuvanju kod strica i njegovo 2 djece.bio je to nezaboravan tulum.
mislim da su mi od tad živci nešto tanji.
GRAVEYARD QUEEN
12.10.2006., 09:06
ono govno.... house of wax sa onom kujom hiltonicom.... kad se otapa kuća i propada pod.... nije strašno,ali je napravljeno fenomenalno.
apsolutno se slažem!
ja sam od egzorcista 3 godine imala noćne more,spavala sa starcima u krevetu i grizla nokte.ali stvarno.čak sam i psihiću išla.starci skoro prijavu na socijalnom dobili.da kakvi su oni roditelji da su mi dopustili gledati film.imala sam oko 7.
ali je fora bila u tome da smo ja i sister ostale na čuvanju kod strica i njegovo 2 djece.bio je to nezaboravan tulum.
mislim da su mi od tad živci nešto tanji.
uff, ne mogu vjerovati.. :)
Constantine
12.10.2006., 09:16
ono govno.... house of wax sa onom kujom hiltonicom.... kad se otapa kuća i propada pod.... nije strašno,ali je napravljeno fenomenalno.
Ma to je za malu djecu. Trebaš vidjeti onu scenu iz jednog starog horora gdje neki mladić bježi od duha serijskog ubojice i upadne u praznu sobu gdje je drveni pod. Parkete se raspadnu, a on propadne kroz pod i padne u tekućinu boje mlijeka. A vani izroni lubanja.... :D Da ne spominjemo onu lutku klauna za jezovitim smiješkom.
sve je to bilo strasno prije desetak god ali danas je jos strasnije uzimajuci u obzir kucna kina..jebote kad cujes zvukove od nekud iza sebe a tu sekundu ne znas od kud :horor: i jos si pojacao do daske, ugasio svjetla :eek:
a hostel...meni su u cinestaru dijelili na ulazu vrecicu za povracanje :rigo: :bljak: :rigo: :zubo:
Constantine
12.10.2006., 17:19
sve je to bilo strasno prije desetak god ali danas je jos strasnije uzimajuci u obzir kucna kina..jebote kad cujes zvukove od nekud iza sebe a tu sekundu ne znas od kud :horor: i jos si pojacao do daske, ugasio svjetla :eek:
a hostel...meni su u cinestaru dijelili na ulazu vrecicu za povracanje :rigo: :bljak: :rigo: :zubo:
Ma hostel je čisto sranje, ne vidim ništa odvratnoga u njemu. :rolleyes:
ma gadan je film i ono nemres vjerovat da netko ima te situacije u glavi i takvu bolesnu mastu...
Constantine
12.10.2006., 17:38
ma gadan je film i ono nemres vjerovat da netko ima te situacije u glavi i takvu bolesnu mastu...
Kakva bolesna mašta? To svaki debil može izmisliti. :rolleyes: Trebaš pogledati Braindead, to ti je bolesna mašta, a ne ova pizdarija za malu djecu. Niti ne znam čemu rating, taj film mogu djeca slobodno gledati.
Ma Ok je Hostel, onak ljiga. Obožavam filmove u kojima imaš prepotentne, antipatične likove za glavne junake i koji na kraju lijepo završe u lokvi krvi.
Premda mi je Cabin Fever bio bolji i zabavniji. A i tamo vrijedi ista stvar sa antipatikusima.
Btw. spominjao se ovdje Egzorcist. Ne znam, meni taj film danas djeluje kao malo opaljeniji crni humor. Mislim moja reakcija na onaj sotonski glas, riganje i ostale vražje manifestacije je - smijeh. Sjećam se kad smo prije par godina, moja frendica i ja išli gledat u kino onu specijalnu verziju Egzorcista i umirali smo od smijeha u kinu (bili smo valjda jedini takvi). Poslije na izlazu van, komentiramo mi dalje film i cerimo se, a neka ženska nas je samo uplašeno pogledala, valjda je mislila da nešto ne štima s nama.
rekla sam sebi nikad više filmove sa vrazima gledat.i nije mi vrag :zubo: dao mira i pogledam neki dan egzorcizam emily rose.pa jebem ti nespavam već 5 dana.di god ponoći nešto šušne oči ko krofne.nije da je sad nekaj strašno u filmu ali ona atmosfera me ubija u pojam.
meni je "The Grudge", scene sa onim crnim sranjem, i kad ženska vidi drugu žensku ispod plahte
isto tako i dark water (japanski) kad ona crvljiva curica krene prema ženskoj i viće MOOOMMMMYYYYYY
a ko klinca me uvijek najviše strašio klaun iz IT-a, brrr
darac_sfera
23.10.2006., 21:13
the hitcher 95
možda nije najstranija scena al je najjača
to je filmčina i pol
Dolores_Claiborne
27.10.2006., 00:47
Leptirica.
Kak se Leptirica zove u originalu?
Dolores_Claiborne
27.10.2006., 00:52
Scena iz Kruga kad mala izlazi iz bunara:horor:
Japanski horori....:eek:
Strašna mi je scena u 'From Hell' kad Jack Trbosjek uđe u sobu svoje žrtve, i pije nego je napadne sjedne na rub kreveta i gleda je s očima koje su potpuno crne.
I kasnije kad je Depp pričao s njim (doktorom) i rekao mu da ga je otkrio, opet su mu oči postale takve, crne bez šarenica - to mi je prestrašno.
U Twin Peaksu kad se Lleland pogleda u ogledalo i vidi Boba. Bob sam po sebi je isto jednako užas, a i scene s Laurom u onom kafiću u Kanadi kad ona pleše tamo ili je pijana, kao i scena kad leži na plaži pokrivena onim prozirnim najlonom.
Blair Witch : kad u šumi nalaze čudno zavezane grančice u snop, kad ona cura sjedi u šatoru, vani netko lupa i viče a ona se boji izać, i na kraju kad se vidi netko u kutu pokrivenih očiju prije nego padne kamera.
Braking the Waves: kad ona jadna cura odlazi na brod pun mornara i sve što slijedi nakon toga. Film nije horor ali je toliko realističan i snimljen je poput dokumentarca što ima taj horor efekt 'to se stvarno može dogoditi'.
Ljeto kad je ubijao Sam: crni dobermani laju isped Samove kuće a on se drži za glavu i viče 'Nee, dosta, prestanite, ne želim to napraviti!'
Exorcist: oni crni blijedi likovi koji se vide na sekundu kako zure u kameru u nekoliko različitih scena, kad se onaj simbol pojavljuje oko Reganine mame po kući čim se ona okrene tako da ga ona ne vidi, scena Regan pauk, scena kad demon prelazi iz Regan u svećenika.
Krug (japanski, hollywood mu nije ni do koljena).
Exorcist I. kad mama uđe u zamračenu sobu, a na zidu iza nje onak slabo uočljivi bijeli obris kao nekog palog anđela u freska izdanju (možda sam si ovo umislio:confused:).
Uglavnom, ono što ova dva filma čini najstrašnijim je upravo atmosfera, a ne krvave scene. Meni horori tipa petak13 nikad nisu uopće strašni, ali poslije egzorcista i kruga (japanskog:zubo:) sam bome imao gadnih trenutaka.
Jednom sam sanjao Samaru kako me je gledala iz kafića, a ja smišljao kako pobjeć i onda sam se samo stvarao na raznim mjestima...
A kad sam ugasio svjetla prije spavanja, imao sam osjećaj ko da me netko promatra. Jednom sam čak sanjao kak me je mama došla pogledat oko 3 u noći i onda joj se faca nad menom raspršila u nekog stvora, duha i ja se baš probudim i ne znam jel je to zaprav ili ne. Kasnije sam se sjetio da sam se probudio okrenut na suprotnu stranu od one na kojoj sam spavao...
Exorcist I. kad mama uđe u zamračenu sobu, a na zidu iza nje onak slabo uočljivi bijeli obris kao nekog palog anđela u freska izdanju (možda sam si ovo umislio:confused:).
Ne nisi umislio, stalno je po kuci slijedi taj obris.
A obris nije obris anđela već je to fenički bog nekog toplog vjetra koji je feničanima donosio bolesti. Oni su ga naravno štovali jer su bili pacijenti i vjerojatno je žrtvovanje ljudi bio dio kulta štovanja istog.
Sjećaš se kako je na početku filma svećenik na iskopavanju na Bliskom Istoku pronašao figuricu koja je završila u Reganinoj kući?
Ima i epizoda Marti Misterije s njim. Fenička kolonija pronađena u srcu Afrike, neobjašnjivo je kamo su stanovnici nestali, a štovali su...
Brrr, zašto to znam?
Nevjerojatno je koliko je puno detalja u E. realno.
Constantine
02.11.2006., 20:30
Ima i epizoda Marti Misterije s njim. Fenička kolonija pronađena u srcu Afrike, neobjašnjivo je kamo su stanovnici nestali, a štovali su...
Brrr, zašto to znam?
Epizoda je Nevidljivi neprijatelj, a taj bog se zove Pazusu ili demon bolesti.
E kakva je to pak scena u Dumbu kada je to najstrašnija scena?
Dumbu?
Ma ne, taj isti demon pojavljuje se u Exorcistu i ukazuje se po vratima i zidovima soba kuće ali tako da kamera to vidi a Reganina mama ne. Njegovu figuricu iskopa svećenik na početku i figurica nekako dospije u tu kuću.
Na kraju mislim da figuricu kamera pokaže u vrtu ispred kuće. Ne sjećam se dobro.
Demon ima 4 krila kao neki komarac, i jedna ruka mu ide u jednom smjeru a druga u suprotnom.
Brrr
Constantine
03.11.2006., 09:34
Dumbu?
http://www.retrocrush.com/scary/90.html
aaaa:eek: marš ružičastih slonova. Moram priznat da se pomalo naježim svaki put kad gledam. te prazne oči i deformacije...osobito ovaj (http://www.retrocrush.com/scary/dumbo/Image14.jpg)
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.