PDA

View Full Version : Predizborne ankete

stranice : [1] 2

Inox 18/10
18.09.2011., 19:39
Agencija Hendal je za Hrvatsku televiziju provela anketu na tisuću ispitanika o aktualnom političkom stanju u zemlji.

Na pitanje: Da su danas parlamentarni izbori, za koga biste glasovali, građani su odgovorili ovako:

40,2% je neodlučno,

za kukuriku koaliciju glasovalo bi 33,4%,

za HDZ 10% ispitanika,

za Hrvatske laburiste 2,4%,

za HSP 1,9%,

baš kao i za neku od novih stranaka i nezavisnih lista.

Slijedi HSLS s 1,6%

te HSS i HDSSB s 0,9%.

Kako sam i rekao na prošlom topicu - HDZ sauga. :kava:

Bob Dean
18.09.2011., 20:30
Pitanje je koliko "sauga" znajući da ova kukuriku koalicija dolazi na vlast (čitaj Milanović),tako da je teško da će ijednome HDZ-ovcu lopini i dlaka pasti s glave i nakon promjene vlasti.
Predviđam status quo i nakon promjene vlasti.

Wüstenfuchs
18.09.2011., 22:59
Zar HSP samo 1,9% glasova? E svašta...

no_surrender
19.09.2011., 01:41
Zar HSP samo 1,9% glasova? E svašta...

Mene su anketirali u toj anketi.
Pita me lik za koga ću glasovati, ja ga zatražim da mi nabroji stranke.
Od svih HSP-ova, on je rekao i spomenuo samo HSP, a ja pitam di je 'HČSP', a on veli da to nemaju ponuđeno.
Onda sam mu reko nek moj glas piše uz HDSSB.
Te ankete ne valjaju pol vagine hladne vode.

Whatever
19.09.2011., 12:51
HČSP :rofl:

Inox 18/10
19.09.2011., 13:06
HČSP :rofl:

Ćemu ismijavanje, pa oni su udarna snaga novobnovljene desnice.
Da nadodam, kod njih još nije bilo krađa kompjutera i šakačkih obračuna. :kava:

Chloe_
20.09.2011., 00:00
radim ankete za jednu drugu agenciju i rezultati su totalno drukčiji, ne znam točno - bit će kroz par dana u nekim vijestima - ali HDZ ima više nego SDP/kukuriku koalicija.. ne znam kako je to moguće, ali imaju :(
mislim da ce uzorak biti dosta prek 1000, nekih 5000

vrc23
20.09.2011., 00:15
radim ankete za jednu drugu agenciju i rezultati su totalno drukčiji, ne znam točno - bit će kroz par dana u nekim vijestima - ali HDZ ima više nego SDP/kukuriku koalicija.. ne znam kako je to moguće, ali imaju :(

a hdssb? :D

McAucliffe
20.09.2011., 01:21

Zanimljivo mi je kako radiš nešto,a neznaš osnovne podatke...

Pa su ti procijenje i reprezentativnost samo unutar 500%...:rofl:

Primjetio sam već tvoje "stručne" upise i najave ovdje po forumu i prije,ali nikako da se isti ostvare...

Nemoj jefitnim provociranjem ljudima vrijeđati inteligenciju...

Jumai
20.09.2011., 01:46
Ja vjerujem Chloe-u, a i večina dosadašnjih izbora mu ide u prilog. Svake 4 godine ista priča, par mjeseci prije izbora HDZ u velikom pušingu, pa taj pušing polako opada, da bi izborni rezultati bili potpuno drukčiji od "preciznih" anketa napravljenih 2 mjeseca prije izbora, a lijevi glasači se pitali kako se istopila tolika prednost i tko je kriv. Krive su ankete, prednosti nije ni bilo.

IceF
20.09.2011., 07:25
Stvar je u tome kaj sigurno pola, ak ne i više, ovih kaj su ko "neodlucni" ustvari glasa za HDZ.... samo ih je to sram javno priznati :)

frch
20.09.2011., 08:06
Ljudi koje se bave statistikom baš i nisu uvjereni u ove rezultate

http://www.vecernji.hr/vijesti/stvarnost-ili-puste-zelje-milanovic-mete-kao-tudman-nemoguce-clanak-328472

felixx
20.09.2011., 08:43

Ovakve ankete treba pročitati i - zaboraviti.
To je samo zamagljivanje i zavaravanje.

Prvo, treba napraviti anketu po izbornim jedinicama, tada rezultati izgledaju drugačije.

Npr. HDSSB je regionalna stranka.
Što znači 0,9 % u anketi kad oni sigurno osvajaju između 3 i 6 zastupnika to je 2 -4 % ?

HDZ 10 % glasova? Sve ankete unatrag 10 god. su hadezeu uvijek davale manje nego je ostvario..
Jel' ima netko da vjeruje da će HDZ na izborima ostvariti manje od 40 zastupnika?
:kava:

7nationarmy
20.09.2011., 09:04
zovu mene za anketu neki dan, kazem da mi se ne da drzati uho uz slusalicu po tako bezveznom pitanju. kaze zenska da potpuno razumije i da svaki peti nazvani uopce nesto kaze prije nego sto poklopi a od tih rijetko tko da odgovor. tako da uzorak i odabir nemaju veze, ovi zovu dok ne ispune kvotu ili dok im ne zavrsi sihta.

Bolji od tebe
20.09.2011., 18:39
Interesantno kako je ovaj forum lakmus papir prosjeka mišljenja, što se god ovdje ubaci kao poruka, na neki način zaživi u kolektivnoj svijesti naroda te prati određeni diskurs mišljenja i razmišljanja iako mali broj građana prati ove pisanije.

Inox 18/10
20.09.2011., 18:51
Ovakve ankete treba pročitati i - zaboraviti.
To je samo zamagljivanje i zavaravanje.

Prvo, treba napraviti anketu po izbornim jedinicama, tada rezultati izgledaju drugačije.

Npr. HDSSB je regionalna stranka.
Što znači 0,9 % u anketi kad oni sigurno osvajaju između 3 i 6 zastupnika to je 2 -4 % ?

HDZ 10 % glasova? Sve ankete unatrag 10 god. su hadezeu uvijek davale manje nego je ostvario..
Jel' ima netko da vjeruje da će HDZ na izborima ostvariti manje od 40 zastupnika?

U kojem to paralelnom svemiru HDZ može pobijediti na izborima ? Ma njima ni 100 tisuća mrtvih glasača ne može pomoći.

Njihov najveći rezultat može bit 23 % :kava:

towar
20.09.2011., 21:30
U kojem to paralelnom svemiru HDZ može pobijediti na izborima ? Ma njima ni 100 tisuća mrtvih glasača ne može pomoći.

Iste su prognoze bile (među njima i moje :facepalm: ) 2007. :kava:

Ovaj narod je svašta u stanju dopustiti i trpiti, dok HDZ ne izgubi na izborima 4.12. za mene su jedan od dva favorita za pobjedu.

rudi_aleksandar
20.09.2011., 23:46
Već na prošlim izborima činilo mi se da ankete u kojima HDZ puši služe samo za mobilizaciju njihovih glasača. S obzirom na to da je očito tako krenulo i ove godine pitam se plaća li ta stranka možda i ankete koje ih "pokopavaju"?!

felixx
21.09.2011., 08:55

Hej, lakše malo! Nisam ti ja hadezeovac, nego realist!

Pa slažem se da bi 23 posto glasova bio neki max za hadeze.
Ali tu je taj problem .
D'Hondtova metoda i izborne jedinice skrojene u njihovu korist daju im neproporcionalno više glasova.
Čim odbiješ nevažeće listiće i one strančice koje nisu prešle prag (15% ?) 23 % već 'poraste' na 26,5% koje ulaze u obračun za raspodjelu zastupnika. D'hondt i raspored po izbornim jedinicama onda to još poveća na bar 30 % - 42 zastupnika.
A tu možeš dodati još i tri jockera iz BiH!

zlo prase
21.09.2011., 09:18
jel možda riječ o ovome :mig:
Istraživanje se provodi od 1. do 20. u mjesecu na uzorku od 1000 punoljetnih građana iz cijele Hrvatske metodom osobnog anketiranja u okviru omnibus-istraživanja.

i da - jel se sjećate u koliko je izbornih jedinica na prošlim izborima pobjedio sdp? u 6 od 10. i ništa od vlasti... pa ako će kerum nešto i otkinuti hdz-u u njegovoj 'utvrdi' u 10-toj, moja je prognoza da će lesar, bandić ili kukurin koaliciji naštetit puno više u prvoj, drugoj ili osmoj gdje su oni bili dominantni do sad.

ps. a za budišino reaktiviranje u 'devetoj' vrijedi ona da se povijest ponavlja ili kao tragedija ili kao farsa. izaberite sami o čemu je riječ u ovom slučaju.

towar
21.09.2011., 12:59
moja je prognoza da će lesar, bandić ili kukurin koaliciji naštetit puno više u prvoj, drugoj ili osmoj gdje su oni bili dominantni do sad.
[/I]

Bandić može naštetiti samo HDZ-u, na ljevici on ima mizeran rejting.:kava:
Za Lesara i Cuccurina se slažem, makar je izvjesno da će na kraju podržati Kukuriku ako bude potrebno za izglasavanje većine.
I to mi se čini kao dosta dobra situacija, riješili bismo se HDZ-a, a Lesar i Cuccurin, pa i HDSSB bi vjerojatno cijelo vrijeme visili nad glavom Kukurikovcima, s obzirom na to da vrlo vjerojatno u koaliciju s njima neće ulaziti.

felixx
21.09.2011., 15:47
Bandić može naštetiti samo HDZ-u, na ljevici on ima mizeran rejting.:kava:
Za Lesara i Cuccurina se slažem, makar je izvjesno da će na kraju podržati Kukuriku ako bude potrebno za izglasavanje većine.

Bandić je politički potpuno bezbojan, pravi bezobzirni populist. Za njega će glasati masa povodljivih duša, i oni koji bi od njega imali korist. Kako je u Zagrebu i do sada hadeze mizerno prolazio na izborima, izvjesno je da će Bandi ipak uzeti više glasova kukurikavcima.

Lesar bi mogao biti prava katastrofa - protuhadezeovska opcija mogla bi zbog njega izgubiti 5-7 zastupnika (ali još je rano za točnu prognozu).

Bob Dean
21.09.2011., 18:55
Lesar bi mogao biti prava katastrofa - protuhadezeovska opcija mogla bi zbog njega izgubiti 5-7 zastupnika (ali još je rano za točnu prognozu).

Tko je katastrofa vidi se u zadnjih 20 godina,a čuj nije baš ni one 4 godine šestorke bilo baš bajno.Ovako ima netko tko će im visiti nad glavom,a da nije HDZ.

felixx
21.09.2011., 21:52
Tko je katastrofa vidi se u zadnjih 20 godina,a čuj nije baš ni one 4 godine šestorke bilo baš bajno.Ovako ima netko tko će im visiti nad glavom,a da nije HDZ.

Kako će im visit nad glavom sa dva zastupnika? A hadezeu su dali možda 4 zastupnika svojim solo nastupom?

Inox 18/10
21.09.2011., 23:21
Lesar će koalirati s kukuriku koalicijom jer će mu ovi ponuditi dobre pozicije u vlasti.

Vjerujem da mu je dosta drkanja kao oporba.

Michael Collins
22.09.2011., 00:17
Bandić je politički potpuno bezbojan, pravi bezobzirni populist. Za njega će glasati masa povodljivih duša, i oni koji bi od njega imali korist. Kako je u Zagrebu i do sada hadeze mizerno prolazio na izborima, izvjesno je da će Bandi ipak uzeti više glasova kukurikavcima.

Kakva je to protu-HDZovska opcija?

Zar i ti kao Butković sad tvrdiš da "moramo izabrati SDP ili HDZ ostaje na vlasti"?

felixx
22.09.2011., 09:20
Kakva je to protu-HDZovska opcija?

Zar i ti kao Butković sad tvrdiš da "moramo izabrati SDP ili HDZ ostaje na vlasti"?

Ne, ne.
Nisam to tako htio reći, ali to nažalost zapravo i nije daleko od istine.
'Protuhadezeovskom opcijom ' uvjetno smatram Kukuriku koaliciju,ali i Lesara, Cucurina i dr, koji bi glasali za koaliciju da nemaju tih opcija.

Samo želim naglasiti da je izborna računica puno kompliciranija od samog brojenja postotka glasova.
Npr. u izbornom sustavu kakav je naš, realno je moguće da neka stranka sa samo 10% glasova osvoji 40 saborskih mandata. Ljudi to ne razumiju.

felixx
22.09.2011., 09:28
Lesar će koalirati s kukuriku koalicijom jer će mu ovi ponuditi dobre pozicije u vlasti.

Vjerujem da mu je dosta drkanja kao oporba.

Ali to je moguće jedino ako na izborima nastupi zajedno sa koalicijom. U protivnom, gube bar 5 zastupnika (Lesar + koalicija). Jer većina glasova ode u vjetar.

Chloe_
27.09.2011., 16:53
Zanimljivo mi je kako radiš nešto,a neznaš osnovne podatke...

Pa su ti procijenje i reprezentativnost samo unutar 500%...:rofl:

Primjetio sam već tvoje "stručne" upise i najave ovdje po forumu i prije,ali nikako da se isti ostvare...

Nemoj jefitnim provociranjem ljudima vrijeđati inteligenciju...

jeste, totalno "zanimljivo" :rofl: nisi čuo da dobiješ svoj dio posla i naravno da nemaš pojma koliko dana ce se to radit itd... jer si običan rob tamo? :D

nisu nikakve najave, nisam ja jebena javna sluzba ili glasilo, samo moj osobni dojam na temelju (sad) napravljenih 100-injak anketa, ja osobno koje sam napravila.
Definitivno nije ovih 10% iz hendalove ankete. to je smiješan podatak. :kava:

pogotovo ako usporediš 33% kukuriku i 10% hdz, to nema nikakve šanse da je točno, ne znam otkud im to... jer u "najboljem" slučaju je omjer 3:2 (iako mislim da ni to nije), nikakav 3,3:1

Zip
29.09.2011., 15:55
Može li meni laiku netko objasnit ovo!!??
Koliko sam ja shvatio..netko zove telefonom i ispituje javnost za koga će glasat..i imaš izbor KUKURIKU koalicija...i HDZ!!
OK..e sada kukuriku je SDP i plus još tri stranke..i sad ja krenem zvat telefonom ljude i pitat za koga glasate...i nazovem ukupno 5 ljudi..ajmo reći 6..i jedan iz istre kaže da će za kukuriku jer je glasač IDS, drugi kaže HNS, treći SDP, četvrti HUS..i dvojica kažu HDZ!!
I ispada da su za kukuriku 4 glasača, a za HDZ 2 glasača!!!??
I sad u medijima već tjedan dana SDP kao ima prednost ..kako???:confused:
Pa zar HDZ nije dobio izbore u koaliciji sa HSS i još nekim---HUS prevrtljivcima mislim!!!

darthraven
29.09.2011., 16:05
Može li meni laiku netko objasnit ovo!!??
Koliko sam ja shvatio..netko zove telefonom i ispituje javnost za koga će glasat..i imaš izbor KUKURIKU koalicija...i HDZ!!
OK..e sada kukuriku je SDP i plus još tri stranke..i sad ja krenem zvat telefonom ljude i pitat za koga glasate...i nazovem ukupno 5 ljudi..ajmo reći 6..i jedan iz istre kaže da će za kukuriku jer je glasač IDS, drugi kaže HNS, treći SDP, četvrti HUS..i dvojica kažu HDZ!!
I ispada da su za kukuriku 4 glasača, a za HDZ 2 glasača!!!??

Da. Kaj ti tu može ne biti jasno? Osim da su umirovljenici HSU.

I sad u medijima već tjedan dana SDP kao ima prednost ..kako???:confused:
Pa zar HDZ nije dobio izbore u koaliciji sa HSS i još nekim---HUS prevrtljivcima mislim!!!

To je bilo prije četiri godine. Neki ljudi su promijenili mišljenje, neki koji su onda glasali sad ne budu, neki koji onda nisu glasali sad budu. Opet, ne znam kaj ti nije jasno, osim pravilne upotrebe interpunkcije.

Zip
29.09.2011., 16:19
Da. Kaj ti tu može ne biti jasno? Osim da su umirovljenici HSU.

To je bilo prije četiri godine. Neki ljudi su promijenili mišljenje, neki koji su onda glasali sad ne budu, neki koji onda nisu glasali sad budu. Opet, ne znam kaj ti nije jasno, osim pravilne upotrebe interpunkcije.

Pa čekaj malo..zar nebi onda trebalo bit pitanje.oćeš glasat za kukuriku koaliciju ili za ovu drugu koaliciju..a ne samo za HDZ pojedinačno!!!
Da budem jasniji SDP/HNS/IDS/HSU protiv HDZ/HSS??

Metuzalem
30.09.2011., 16:44
http://manjgura.hr/wp-content/uploads/2011/09/Crobarometar_Ipsos_Plus_kolovoz_2010.png
http://manjgura.hr/wp-content/uploads/2011/09/Crobarometar_politicari_popularnost_kolovoz_2010.p ng

Bolji od tebe
30.09.2011., 16:52
HDZ nikad nije išao ispod 30%, očito da Kukuriku nema snage pokrenuti anti HDZ histeriju, kao 2000. god. kad su ljudi očekivali doista iskreno pozitivne pomake a oni su se bavili foteljama i sinekurama. Logistička baza i organizacija SDP-a je ipak slabija. Mislim da će biti vrlo neizvjesan ishod izbora.

Inox 18/10
30.09.2011., 18:23
Ljudi i dalje glasaju za HSS. :facepalm:

Zip
30.09.2011., 19:19
http://manjgura.hr/wp-content/uploads/2011/09/Crobarometar_Ipsos_Plus_kolovoz_2010.png
http://manjgura.hr/wp-content/uploads/2011/09/Crobarometar_politicari_popularnost_kolovoz_2010.p ng

Opet mi nije jasno...sve stranke pojedinačno..a kukuriku koalicija zajedno!!
Jel ima neki grafikon ...gdje svaka stranka ima posebno glasove..i kod kukuriku..da vidimo zapravo koliko je glasačko tjelo SDP-a zasebno u odnosu na HDZ..ono želim vidjet mortal kombat HDZ-SDP...ove ostale stranke su trice i kućine, ne prelaze izborni prag samostalno!!

McAucliffe
05.10.2011., 15:09
jeste, totalno "zanimljivo" :rofl: nisi čuo da dobiješ svoj dio posla i naravno da nemaš pojma koliko dana ce se to radit itd... jer si običan rob tamo? :D

nisu nikakve najave, nisam ja jebena javna sluzba ili glasilo, samo moj osobni dojam na temelju (sad) napravljenih 100-injak anketa, ja osobno koje sam napravila.
Definitivno nije ovih 10% iz hendalove ankete. to je smiješan podatak. :kava:

pogotovo ako usporediš 33% kukuriku i 10% hdz, to nema nikakve šanse da je točno, ne znam otkud im to... jer u "najboljem" slučaju je omjer 3:2 (iako mislim da ni to nije), nikakav 3,3:1

Daj mi onda objansi kako te izlazeće ankete iz tjedna u tjedan demantiraju?:rofl:

the edge
05.10.2011., 15:23
Novi demoskop http://www.jutarnji.hr/milanovicu-popularnost-raste--jadranki-kosor-pada--u-sabor-ulaze-kukuriku-koalicija--hdz-ova-lista-i-laburisti/978757/

P.S. Mijenjam naslov teme u predizborne ankete, neka sve budu na jednom mjestu.

Ovcoder
05.10.2011., 15:28
Obožavam te ankete u kojima se ne mogu izabrati izvanparlamentarne stranke pa čak ni regionalne poput HDSSB-a. :flop:

U biti oni sa tim anketama kroje izborne rezultate. Sve u svrhu toga da se održi mainstream politika. :rigo:

Modern Gent
05.10.2011., 15:31
Hrvatska nije jedna izborna jedinica tako da su te ankete za guzicu obrisati.

cave troll
05.10.2011., 16:20
Opet mi nije jasno...sve stranke pojedinačno..a kukuriku koalicija zajedno!!
Jel ima neki grafikon ...gdje svaka stranka ima posebno glasove..i kod kukuriku..da vidimo zapravo koliko je glasačko tjelo SDP-a zasebno u odnosu na HDZ..ono želim vidjet mortal kombat HDZ-SDP...ove ostale stranke su trice i kućine, ne prelaze izborni prag samostalno!!

Šta ti nije jasno? Kukuriku ide na izbore kao predizborna koalicija, a HDZ samostalno.Nema mortal kombata HDZ-SDP.

Ovcoder
05.10.2011., 16:28
Mene samo interesira kad će HDZ i SDP zajedno u koaliciju da se napokon i de iure vidi da imamo jednopartijski sistem. :kava:

KRIN1
06.10.2011., 10:43
Mene samo interesira kad će HDZ i SDP zajedno u koaliciju da se napokon i de iure vidi da imamo jednopartijski sistem. :kava:

ne može !
mi imamo demokraciju :rofl:

cave troll
06.10.2011., 12:37
Ankete su bullshit.Tamo mrtvi nemaju pravo glasa, a znamo da su mrtvaci vjerno HDZ-ovo biracko tijelo.

Metuzalem
12.10.2011., 17:31
http://www.zagrebancija.com/hr-aktualnosti/bandic-u-zg-izbornim-jedinicama-daleko-od-sabora_313906
istraživanje tvrtke Vectura za portal Zagrebancija i Jabuka TV. Istraživanje je rađeno na uzorku od ukupno 2000 ispitanika

gibrankh
12.10.2011., 18:59

Samo da se osvrnem na još jednog "svi su oni isti". Pa kad je tako glasajte za SDP a ne HDZ odakle u pravilu dolaze ovakva jeftina podmetanja.

Ja ću svoj listić poništiti ali ne pada mi na pamet izjednačavati bilo koga sa pljačkašima, lopinama i nulama od ljudi koji obitavaju u i oko HDZ-a. Hrvatska od ovoga što joj je učinila ta kriminalna organizacija teško može niže pasti.

Atari_ST
12.10.2011., 23:49
Mislim da će pravi "izbori" biti tek nakon izbora. Predviđam otprilike ovakav scenarij:
- kukurikavci vode na svim anketama, ali se njihova prednost pred izbore smanji
- na izborima kukurikavci osvoje više mandata od HDZ-a, ali samo malo više i najvažnije: nemaju dovoljno mandata za formiranje vlade
- počinje silna "diplomacija", kako i čime pridobiti Pupovca, Bandića, Keruma, HDSSB, možda čak i IDS... U toj disciplini HDZ je jaći od SDP-a, no, možda ni oni ne uspiju složiti vladu...
Mogući ishodi:
1. Najsretniji bi (po meni) ishod bio da HDZ i SDP osnuju vladu i otpile satelite tipa HNS, HSS, Pupovca, Bandića i ostalih. No, moralo bi stvarno dogoriti jednima i drugima da do toga dođe, da se ostave međusobnog prepucavanja i konačno počnu raditi nešto na korist Hrvatske. Problem je u tome što bi te dvije stranke za takav potez bile zapravo kažnjene, otvaranjem prostora za formiranje prave oporbe.
2. HDZ formira vladu tanke većine, kao što je i sadašnja, ali takva dočekuje kraj mandata. Nije ni to bez rizika za HDZ: SDP bi mogao ispasti iz daljnje utrke, a HDZ time izgubiti oporbu s komunističkom stigmom u korist neke druge, po sadašnji poredak puno opasnije.
3. Kukurikavci formiraju vladu, ali je njihovo kukurikanje kratkog daha. Uglavnom se svađaju oko fotelja, HSLS ih napušta:D i ide se na prijevremene izbore.

Vjerodostojni
13.10.2011., 00:15
1. Najsretniji bi (po meni) ishod bio da HDZ i SDP osnuju vladu i otpile satelite tipa HNS, HSS, Pupovca, Bandića i ostalih.

Slažem se, upravo se ti sateliti, što bi samostalno osvojili 2-5 zastupnička mjesta, eksponiraju kao da su popili svu pamet svijeta, a zapravo im je realni krajnji domet da budu obični fiškali.:kava:

Negromant
13.10.2011., 00:38
1. Najsretniji bi (po meni) ishod bio da HDZ i SDP osnuju vladu
To je najgori mogući ishod. Zasjeli bi na vlast i više ih nitko ne bi mogao maknuti.

To bi bilo katastrofalno po demokraciju u Hrvatskoj.

Metuzalem
13.10.2011., 10:34
http://www.izbori.hr/2000Sabor/index.htm

Rezultati izbora u svih 10 izbornih jedinica 2000
HDZ je (ne racunajuci VIII ij) dobio od 21.40 (Zagreb) do 32.70% (Vukovar) glasova po izbornim jedinicama , i bio je hametice potucen

Ovaj put bi ti izborni rezultati mogli biti i za nekoliko postotaka nizi, tako da se Jadranku i HDZ moze mirne duse iskljuciti iz svih postizbornih kombinacija, njima ce biti uspjeh ako budu najjaca oporbena stranka i da im sa desnice ne bude opasnih "suparnika"

Ako kukuriku koaliciji bude nedostajalo ruku u Saboru, to ce se lako srediti, 5 zastupnika manjina su tu... oni vec najavljuju da ce ici sa pobjednicima izbora, a biti ce sigurno jos onih koji bi ce se htjeti ugurati u taj vlakic

towar
13.10.2011., 20:38
Ovaj put bi ti izborni rezultati mogli biti i za nekoliko postotaka nizi, tako da se Jadranku i HDZ moze mirne duse iskljuciti iz svih postizbornih kombinacija, njima ce biti uspjeh ako budu najjaca oporbena stranka i da im sa desnice ne bude opasnih "suparnika"

HDZ nažalost nije slabiji, nego jači nego tada, nikako ne mogu zamisliti da recimo u Kalmetinoj jedinici HDZ dobije 'samo' 31%.
Da ne govorimo o misterioznim biračkim popisima i vojsci birača koji žive od HDZa, a koju je stvorio Sanader i koja je daleko veća nego je bila čak i 2000.

DJTcro
13.10.2011., 22:05
http://www.izbori.hr/2000Sabor/index.htm

Rezultati izbora u svih 10 izbornih jedinica 2000
HDZ je (ne racunajuci VIII ij) dobio od 21.40 (Zagreb) do 32.70% (Vukovar) glasova po izbornim jedinicama , i bio je hametice potucen

Ako kukuriku koaliciji bude nedostajalo ruku u Saboru, to ce se lako srediti, 5 zastupnika manjina su tu... oni vec najavljuju da ce ici sa pobjednicima izbora, a biti ce sigurno jos onih koji bi ce se htjeti ugurati u taj vlakic

HDZ će u 4. i 9. prijeći 40%, a u 10. će imati podršku od 30-35%.

Nema šanse da će Kukuriku dobiti HDZ u 9. izbornoj.

vrc23
14.10.2011., 00:06
4. izborna je Osijek i virovitica..tu nema šanse prijeći 30%, možda ni 25%..hdssb je tu jak..da nema virovitice hdssb bi tu pobjedio

Ovcoder
14.10.2011., 00:24
To je najgori mogući ishod. Zasjeli bi na vlast i više ih nitko ne bi mogao maknuti.

To bi bilo katastrofalno po demokraciju u Hrvatskoj.

Mislim da nisi u pravu. Ja računam da bi u tom slučaju i najgluplji shvatili da je ovo višestranačje samo privid, te da vlada jednoumlje.

Ovcoder
14.10.2011., 00:42

U 4. sigurno neće prijeći.
U 9. teško - nema više Sanadera. Za 10. radije ne bih još ništa prognozirao, ali ako izađe Kerum sa Jambom, odnijet će im i on nešto glasova.

Ovo si u pravu.

Još sam jednu stvar siguran za 9. izbornu. Ako Stipe Petrina izađe na izbore, dobit će i on jednog zastupnika. On je na prošlim lokalnim izborima postigao veliki uspjeh i u Šibensko-kninskoj županiji, a ne samo u Primoštenu gdje uvijek premoćno pobjeđuje.

Kyrales
14.10.2011., 12:24
Danas je 14.10., točno 50 dana (mjesec i pol) prije planiranog dana izbora. Mislim da nekoliko zadnjih anketa jasno pokazuje kako su je situacija prilično zacementirana - Kukuriku na 37% (+/- 1-2% što je u domeni statističke greške) i HDZ na 20% (opet uz moguću statističku grešku).
Pred prošle izbore 2007. HDZ se iz mjeseca u mjesec približavao SDP-u - razlika je mjesec dana prije izbora bila svega 3,5%, danas je 17%.

Uzimajući u obzir i razliku u broju mandata na temlju našeg izbornog sustava, situaciju u državi, način na koji se vode kampanje, mislim da je već sad prilično jasno kakvi će biti rezultati izbora.

Metuzalem
14.10.2011., 14:06
U IV. IJ 2007 godine HDZ je osvojio, 31,20% glasova, tesko je izvedivo da ovaj put to ponove, a kamoli da dostignu 40%

U X. IJ sasvim je moguce da HDZ ima oko +30% glasova

U IX. IJ HDZ je 2000 bio los zbog tada jako slabog rezultata u Zadru, poslije se jacanjem Kalmete i njegova utjecaja tamo jako popravio u postocima, HDZ ce vrlo vjerovatno tu dobiti vise glasova od bilo koje druge liste (kukuriku)
..........................

Pobjeda HDZ-a u 1,2 izborne jedinice nece mnogo promjeniti na stvari, negdje ce i biti na istoj razini kao 2000, negdje mozda i bolji, ali u dosta jedinica ce se ta brojka osuti
Evo npr, nedavno je provedena anketa u 4 izborne jedinice (I, II, VI, VII) u koje je ukljuceno podrucje Zagreba, u anketi je obuhvaceno 2000 ispitanika sto je pozamasna brojka u usporedbi s drugim slicnim istrazivanjima, 50 dana pred izbore HDZ nigdje ne prelazi 20%, krecu se od 14-18%, dok su 2000. dobivali 25,24,23...
Naravno da rezultati na izborima nece biti preslik ankete, ali tesko vjerovatno da ce brojke HDZ-u skociti 10-ak posto, mozda koji posto odu gore....

DJTcro
14.10.2011., 14:18
Pogriješio sam. Mislio sam na 5. izbornu jedinicu koju drži Čobanković. U 4. izbornoj će Kukuriku pobijediti, a HDSSB i HDZ će se boriti za drugo mjesto. HSP prolazi u 4. i 5. izbornoj jedinici.

DJTcro
14.10.2011., 14:27
U 4. sigurno neće prijeći.
U 9. teško - nema više Sanadera. Za 10. radije ne bih još ništa prognozirao, ali ako izađe Kerum sa Jambom, odnijet će im i on nešto glasova.

Ovo si u pravu.

Još sam jednu stvar siguran za 9. izbornu. Ako Stipe Petrina izađe na izbore, dobit će i on jednog zastupnika. On je na prošlim lokalnim izborima postigao veliki uspjeh i u Šibensko-kninskoj županiji, a ne samo u Primoštenu gdje uvijek premoćno pobjeđuje.

Jedno su lokalni izbori, a drugo su parlamentarni izbori.

Pozdravio bih koaliciju HSLS-a i Petrine, no sam Petrina bi dobio oko 3-4%. Za jedan saborski mandat je potrebno 15000 glasova, a toliko Petrina nije imao (9330) na lokalnim izborima.

DemianDDD
14.10.2011., 20:38
Pogriješio sam. Mislio sam na 5. izbornu jedinicu koju drži Čobanković. U 4. izbornoj će Kukuriku pobijediti, a HDSSB i HDZ će se boriti za drugo mjesto. HSP prolazi u 4. i 5. izbornoj jedinici.

Nisam siguran da bi HSP mogao jako dobro proči u tim izbornim jedinicima. Mislim da bi dosta pravaških glasova moglo otići HSP-u dr. A.S.

Koliko se sjećam na dosta izvanrednih lokalnih izbora u zadnje vrijeme Ruža Tomašić je prošla bolje od hspa tako da je to i sad moguće, plus što mislim da bi hsp mogao imati isti problem kao HSU na zadnjim izborima. Dosta starijih ljudi i ljudi iz ruralnih područja koji bi glasali za nekakvi HSP zaokružit će onaj koji prvi vide :D zapravo ne znajući za koji hsp glasaju. :D Ne želim reći da su svi stariji ljudi i ljudi iz ruralnih područja neobrazovani ali ipak mislim da u ovome ima dosta istine :)

Na kraju se može dogoditi da obje stranke zbog ovakve podjele dožive debakl :)

DemianDDD
14.10.2011., 21:17
U IV. IJ 2007 godine HDZ je osvojio, 31,20% glasova, tesko je izvedivo da ovaj put to ponove, a kamoli da dostignu 40%

U X. IJ sasvim je moguce da HDZ ima oko +30% glasova

U IX. IJ HDZ je 2000 bio los zbog tada jako slabog rezultata u Zadru, poslije se jacanjem Kalmete i njegova utjecaja tamo jako popravio u postocima, HDZ ce vrlo vjerovatno tu dobiti vise glasova od bilo koje druge liste (kukuriku)
..........................

Pobjeda HDZ-a u 1,2 izborne jedinice nece mnogo promjeniti na stvari, negdje ce i biti na istoj razini kao 2000, negdje mozda i bolji, ali u dosta jedinica ce se ta brojka osuti
Evo npr, nedavno je provedena anketa u 4 izborne jedinice (I, II, VI, VII) u koje je ukljuceno podrucje Zagreba, u anketi je obuhvaceno 2000 ispitanika sto je pozamasna brojka u usporedbi s drugim slicnim istrazivanjima, 50 dana pred izbore HDZ nigdje ne prelazi 20%, krecu se od 14-18%, dok su 2000. dobivali 25,24,23...
Naravno da rezultati na izborima nece biti preslik ankete, ali tesko vjerovatno da ce brojke HDZ-u skociti 10-ak posto, mozda koji posto odu gore....

http://www.zagrebancija.com/hr-aktualnosti/bandic-u-zg-izbornim-jedinicama-daleko-od-sabora_313906

Po toj anketi laburisti u sve 4 IJ prolaze prag. Nadam da će Bago krajem mjeseca objaviti anketu po svim IJ jer ove dosadašnje zbilja nemaju smisla. Zanima me kako Laburisti stoje u ostalim IJ, recimo u večinski ljevičarskoj 8.-oj, dali i tamo mogu ući u sabor ili su njihov limit ove 4 IJ :)

grlom u jagode
14.10.2011., 22:01

Po toj anketi laburisti u sve 4 IJ prolaze prag. Nadam da će Bago krajem mjeseca objaviti anketu po svim IJ jer ove dosadašnje zbilja nemaju smisla. Zanima me kako Laburisti stoje u ostalim IJ, recimo u večinski ljevičarskoj 8.-oj, dali i tamo mogu ući u sabor ili su njihov limit ove 4 IJ :)

http://www.glasistre.hr/hrvatska/vijest/343589

Treće mjesto u 8. izbornoj jedinici, po posljednjem istraživanju IPSOS Pulsa, pripada koaliciji Blok umirovljenici zajedno - Primorsko-goranska stranka - lista dr. Ljube Jurčića Hrvatska ekonomska inicijativa, koja privlači 7,1 posto ispitanika koji idu na izbore, dok su na četvrtom mjestu Hrvatski laburisti Dragutina Lesara s 6,1 posto glasova.

DJTcro
14.10.2011., 22:30
http://www.glasistre.hr/hrvatska/vijest/343589

Treće mjesto u 8. izbornoj jedinici, po posljednjem istraživanju IPSOS Pulsa, pripada koaliciji Blok umirovljenici zajedno - Primorsko-goranska stranka - lista dr. Ljube Jurčića Hrvatska ekonomska inicijativa, koja privlači 7,1 posto ispitanika koji idu na izbore, dok su na četvrtom mjestu Hrvatski laburisti Dragutina Lesara s 6,1 posto glasova.

Kukuriku ima samo 54% potpore u 8. izbornoj jedinici?
Na zadnjim izborima su SDP, HNS, IDS i HSU "zajedno" imali 67% potpore.

DemianDDD
15.10.2011., 00:23
U ovom tekstu piše da ima još 10 posto neodlučnih koji će sigurno izaći na izbore. Jesu li oni uračunati u taj postotak ?

Valjda je tih 13% otišlo Lesaru, Ljubi Jurčiću, ladonji, grubišiću :ne zna: No po ovoj anketi Kukuriku bi trebao opet osvojiti 10-11 mandata. Pretpostavljam da je to rezultat Dhondtove metode :confused:

Jako me zanima hoće li HDZ još koji postotak pasti nakon ovih događaja zadnjih dana :D Kako bi ponižavajuće bilo da na kraju u 8. ne osvoje niti jedan mandat :rofl: No ajde vjerojatno su to moje nerealne želje :D

SimBin
15.10.2011., 00:29
ja ne vjerujem da još ima ljudi koji bi glasali za hdz.....tojest odbijam vjerovati :)

DJTcro
17.10.2011., 19:50
Anketa za 2. izbornu jedinicu:

Kukuriku 36,6% 8 mandata (+2)
HDZ 22,1% 4 mandata (-1)
HSLS 7,6% 1 mandat
HSS 5,8% 1 mandat (-1)

Laburisti oko 3%

Izvor: http://hsls.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=373:podravski-list-potonue-hss-a-i-joe-friia-uskrsnue-kosorova-hsls-a&catid=24:hsls

--------------

Rezultat 2007.

1. SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA HRVATSKE - SDP 83.523 glasova 33,33%
2. HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA - HDZ 79.784 glasova 31,84%
3. HRVATSKA SELJAČKA STRANKA - HSS 41.417 glasova 16,53%
HRVATSKA SOCIJALNO LIBERALNA STRANKA - HSLS
4. HRVATSKA NARODNA STRANKA-LIBERALNI DEMOKRATI - HNS 11.197 glasova 4,47%
5. HRVATSKA STRANKA UMIROVLJENIKA - HSU 10.744 glasova 4,29%
---

Čudi me, što Kukuriku nije jači u 2. izbornoj jedinici. Po rezultatima 2007. bi Kukuriku trebao imati više od 40%.

DemianDDD
17.10.2011., 22:13
Anketa za 2. izbornu jedinicu:

Kukuriku 36,6% 8 mandata (+2)
HDZ 22,1% 4 mandata (-1)
HSLS 7,6% 1 mandat
HSS 5,8% 1 mandat (-1)

Laburisti oko 3%

Izvor: http://hsls.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=373:podravski-list-potonue-hss-a-i-joe-friia-uskrsnue-kosorova-hsls-a&catid=24:hsls

--------------

Rezultat 2007.

1. SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA HRVATSKE - SDP 83.523 glasova 33,33%
2. HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA - HDZ 79.784 glasova 31,84%
3. HRVATSKA SELJAČKA STRANKA - HSS 41.417 glasova 16,53%
HRVATSKA SOCIJALNO LIBERALNA STRANKA - HSLS
4. HRVATSKA NARODNA STRANKA-LIBERALNI DEMOKRATI - HNS 11.197 glasova 4,47%
5. HRVATSKA STRANKA UMIROVLJENIKA - HSU 10.744 glasova 4,29%
---

Čudi me, što Kukuriku nije jači u 2. izbornoj jedinici. Po rezultatima 2007. bi Kukuriku trebao imati više od 40%.

Po vecturinoj anketi HSS je tek 8. lista a HSLS tek 6. daleko ispod praga :D E sad koja je vjerodostojnija :D Ova je rađena za određenu stranku i vidi ti vraga ta stranka je dobro prošla u toj anketi :rofl: Izgleda da ćemo morat čekat Crobarometar, oni su se dosad pokazali kao najbliži realnom stanju :mig:

DJTcro
25.10.2011., 00:50
NAJNOVIJA ANKETA - Promocija Plus

8000 ispitanika

Potop HDZ-a!

Kukuriku 77 - loš rezultat (+10)
HDZ 44 - najlošiji rezultat u povijesti stranke, no očekivao sam veći pad (-22)
Laburisti 6 - fenomenalan rezultat (+6)
HDSSB 4 (+1)
HSS 2 - kraj HSS-a? (-4)
HSP 2 - toliko o pravašima (+1)
Jurčić 2 (+2)
Bandić 1 (+1)
Kerum 1 (+1)
Ladonja 1 (+1)
-----------
Viseći mandati (oko 5 posto)

4 HSLS
3 Jurčić
2 HSS
1 HDSSB

--------------

Kukuriku + Laburisti + manjinci = 91
Kukuriku + HSLS + manjinci = maksimalno 89
"Desnica" HDZ + HSS + Kerum + Bandić + HDSSB + HSP + dijaspora = 57 do 60

Izvor: http://www.nacional.hr/clanak/118538/tanka-pobjeda-milanovica-potop-hdz-a

raster69
25.10.2011., 02:06
NAJNOVIJA ANKETA - Promocija Plus

8000 ispitanika

Potop HDZ-a!

Kukuriku 77 - loš rezultat (+10)
HDZ 44 - najlošiji rezultat u povijesti stranke, no očekivao sam veći pad (-22)
Laburisti 6 - fenomenalan rezultat (+6)
HDSSB 4 (+1)
HSS 2 - kraj HSS-a? (-4)
HSP 2 - toliko o pravašima (+1)
Jurčić 2 (+2)
Bandić 1 (+1)
Kerum 1 (+1)
Ladonja 1 (+1)
-----------
Viseći mandati (oko 5 posto)

4 HSLS
3 Jurčić
2 HSS
1 HDSSB

--------------

Kukuriku + Laburisti + manjinci = 91
Kukuriku + HSLS + manjinci = maksimalno 89
"Desnica" HDZ + HSS + Kerum + Bandić + HDSSB + HSP + dijaspora = 57 do 60

Izvor: http://www.nacional.hr/clanak/118538/tanka-pobjeda-milanovica-potop-hdz-a

Očekivano?

Uvijek spreman
25.10.2011., 02:16
tako će nešto i biti na kraju...

DemianDDD
25.10.2011., 03:01
tako će nešto i biti na kraju...

Ne kužim zašto zašto je ta anketa na nacional.hr objavljena tek nakon mjesec dana :confused: Istraživanje je provedeno u rujnu :rolleyes:

Sutra ili prekosutra valjda bude Cro barometar, također rezultati po izbornim jedinicama, pa bumo videli kako je Hdzova retorika zadnjih 15-ak dana (Franjo Tuđman, crkva, branitelji, komunizam, štange, bacanje papira na oporbu, skidanje imuniteta Jovanoviću - jesam li šta zaboravio :zubo: ) utjecala na njihovu potporu :)

Metuzalem
25.10.2011., 19:32
IPSOS PULS - 25. 10. 2011.
http://odluka2011.dnevnik.hr/clanak/vijesti/gotovo-20-posto-prednosti-kukuriku-koalicije.html

1. KUKURIKU - 38,8
2. HDZ - 20,03
3. HRVATSKI LABURISTI - 6,3%
..........................................
4. HSP - 4,7%
5. HSS - 2,5%
6. HSLS - 1,5%

DJTcro
25.10.2011., 19:39
IPSOS PULS - 25. 10. 2011.
http://odluka2011.dnevnik.hr/clanak/vijesti/gotovo-20-posto-prednosti-kukuriku-koalicije.html

1. KUKURIKU - 38,8
2. HDZ - 20,03
3. HRVATSKI LABURISTI - 6,3%
..........................................
4. HSP - 4,7%
5. HSS - 2,5%
6. HSLS - 1,5%

Opet nisu napravili istraživanje po izbornim jedinicama. :kava:
Kukuriku je našao recept za pobjedu: ignoriranje Kosorke i HDZ-a.

Bolji od tebe
25.10.2011., 19:51
Nevjerujem puno u pouzdanost ovih anketa s NOVE TV jer zna se čiji su oni igrači http://www.nacional.hr/clanak/10838/ronald-lauder-tvorac-istocnoeuropskog-tv-carstva :kava:

Kyrales
25.10.2011., 20:06

Mislim da jesu, bar ovdje ima podataka po regijama http://izbori2011.tportal.hr/sve-vijesti/156075/Kukuriku-koalicija-za-18-posto-vodi-ispred-HDZ-a.html
Možda će objavljivati rezultate u nastavcima :ne zna:

DJTcro
25.10.2011., 20:14
Mislim da jesu, bar ovdje ima podataka po regijama http://izbori2011.tportal.hr/sve-vijesti/156075/Kukuriku-koalicija-za-18-posto-vodi-ispred-HDZ-a.html
Možda će objavljivati rezultate u nastavcima :ne zna:

Hvala.

Nadam se, da će još netko raditi temeljitija istraživanja.
Bilo bi red za HRT, da nešto naruči. :D

GenSec
26.10.2011., 00:21
Kukuriku je našao recept za pobjedu: ignoriranje Kosorke i HDZ-a.

Napravili su i po jedinicama, samo nisu objavili. :503:

Pa zapravo nisu oni pronašli recept, nego su samo prekopirali Josipovićev pristup kampanji. Narodu je dosta pljuvačine i silovanja.

Inox 18/10
26.10.2011., 10:46
2. listopada 2007 - International Republican Institute proveo je svoje posljednje istraživanje prije parlamentarnih izbora u Hrvatskoj. Riječ je o najreprezentativnijem istraživanju uz ono HRT-a i Jutarnjeg lista. Provedena je terenska anketa na uzorku od 3000 ispitanika. Dok je sam rejting stranaka vrlo sličan rezultatima prethodne Pulsove ankete (30,2% za SDP i 26,6% za HDZ), prema rezultatima ostalih pitanja u anketi naslućuje se nezadovoljstvo biračkoga tijela vladajućom strankom.

Upravo se IRI-jeve ankete (koje prema njihovoj metodologiji u Hrvatskoj provodi agencija Puls) smatraju najpreciznijim pokazateljem izbornih rezultata. No za razliku od prethodne Pulsove ankete objavljene 24. rujna koja ponajprije ispituje preference birača, IRI-jeva anketa detaljnije se bavi specifičnim političkim pitanjima i ocjenama trenutačnoga stanja.

Četiri dana prije izbora: HDZ 34,4%, SDP 30,1% (http://www.24sata.hr/politika/cetiri-dana-prije-izbora-hdz-344-sdp-301-37978)

Ove godine ovakav scenarij na sreću nećemo gledati. :kava:

divizija
26.10.2011., 11:09
ja ne vjerujem da još ima ljudi koji bi glasali za hdz.....tojest odbijam vjerovati :)

gle, ni ja nisam vjerovao da će nakon izlaska iz sabora 91. SDP uopće opstat u parlamentu, al se čak vratio na vlast. politička scena se očito ne može skroz nagnuti na jednu stranu. po mom mišljenu SDP je trebao nakon 1990. biti zbrisan, trebala je nastati nova socijaldemokratska opcija bez povijesnog nasljeđa SDPa. ali ga biraći vratili.
HDZ je 2000. trebao nestati, i preselit se što u zatvor, što u penziju. ali je opstao i vratio se.

ne bi blo normalno da kukuriku sad osvoji glasova ko milošević u srbiji.
i oni će u saboru morati imati oporbu, po mogućnosti ozbiljnu.
da HDZ nije uspio uništit desni spektar, možda ne bi ni sad dobivao ovoliko, ali mene ipak brine mogućnost da pobjednička koalicija bude prejaka u saboru.

jer ne zaboravimo da će i oni 4 godine biti NESMJENJIVI. mora biti neke oporbe.

conan12
26.10.2011., 14:02
gle, ni ja nisam vjerovao da će nakon izlaska iz sabora 91. SDP uopće opstat u parlamentu, al se čak vratio na vlast. politička scena se očito ne može skroz nagnuti na jednu stranu. po mom mišljenu SDP je trebao nakon 1990. biti zbrisan, trebala je nastati nova socijaldemokratska opcija bez povijesnog nasljeđa SDPa. ali ga biraći vratili.
HDZ je 2000. trebao nestati, i preselit se što u zatvor, što u penziju. ali je opstao i vratio se.

ne bi blo normalno da kukuriku sad osvoji glasova ko milošević u srbiji.
i oni će u saboru morati imati oporbu, po mogućnosti ozbiljnu.
da HDZ nije uspio uništit desni spektar, možda ne bi ni sad dobivao ovoliko, ali mene ipak brine mogućnost da pobjednička koalicija bude prejaka u saboru.

jer ne zaboravimo da će i oni 4 godine biti NESMJENJIVI. mora biti neke oporbe.

1990. se iz SKH dio dogmatskih komunista preselio u HDZ, a dio otišao u mirovinu (neki i u Srbiju). Reformska frakcija je stvorila sadašnji SDP.
S HDZ-om se to 2000. nije dogodilo. Oni su već 2003. nastavili s pljačkom iz devedesetih.

divizija
26.10.2011., 14:14
1990. se iz SKH dio dogmatskih komunista preselio u HDZ, a dio otišao u mirovinu (neki i u Srbiju). Reformska frakcija je stvorila sadašnji SDP.
S HDZ-om se to 2000. nije dogodilo. Oni su već 2003. nastavili s pljačkom iz devedesetih.

molim?
koja reformrska frakcija? ona što je za hrvatski grb govorila da je simbol prošlih vremena, na prvim izborima zastupala očuvanje SFRJ i izišla iz sabora 25. 6. 91.? koja je novu godinu 1991. dočekivala pjevajući jugoslaviji? ta frakcija? ta je frakcija trebala nestat već tada.
iz SKH u HDZ su prešli samo karijeristi i lopovi bez ideologije. i popljačkali nas. ostali su oni koji su do zadnjeg dana vjerovali u jugoslaviju.
SDP nije stvoren, SDP je samo novo ime stranke koja se do rujna 1990. zvala SKH, a prije toga KPH.
to ko da HDZ nakon izbora promjeni ime i kaže da je nova stranka. SDP tek priljevom novih, mlađih ljudi, mijenja svoj karakter. nadam se da će se pokazat u boljem svijetlu nego u vrijeme račanizma.

HDZ I SDP su trebali biti svaka u svoje vrijeme, odavno pometeni. nažalost, nisu i očito neće, nego će se opet zamijenit.
HDZ bi isto trebalo pomest, no nažalost na tom djelu političkog spektra ne pojavljuje mu se zamjena. npr. u srbiji je radikale uspjela pomest novostvorena SNS. u hrvatskoj toga fali. HDZ opstaje kao protuteža SDPu, usprkos svi msvojim gadostima.

Daniel.N
29.10.2011., 19:31
Evo ima neko istraživanje na Novoj, HDZ najbolje stoji u Dalmaciji (X. i.j.)

http://odluka2011.dnevnik.hr/clanak/vijesti/kosor-odlucna-milanovic-vizionar-no-oboje-bahati.html

Rok
29.10.2011., 22:40
Evo ima neko istraživanje na Novoj, HDZ najbolje stoji u Dalmaciji (X. i.j.)

http://odluka2011.dnevnik.hr/clanak/vijesti/kosor-odlucna-milanovic-vizionar-no-oboje-bahati.html

Vjerojatno i u X.,ali sad je Bago spomenuo IX.i.j. .

Meni je zanimljivo što se Slavonija,za koju se uvijek govorilo da je HDZ-ova, s 57% izjasnila za Milanovića kao boljeg premijera,a tek 21% za Kosoricu.

"...Zanimljivo je primijetiti kako u Slavoniji 57% birača smatra da bi Milanović bio bolji premijer, a njih 21% da bi to bila aktualna premijerka."

Očito se stvari mijenjaju.

DJTcro
29.10.2011., 22:51

Meni je zanimljivo što se Slavonija,za koju se uvijek govorilo da je HDZ-ova, s 57% izjasnila za Milanovića kao boljeg premijera,a tek 21% za Kosoricu.

"...Zanimljivo je primijetiti kako u Slavoniji 57% birača smatra da bi Milanović bio bolji premijer, a njih 21% da bi to bila aktualna premijerka."

Očito se stvari mijenjaju.

Očito HDSSBovci nisu naklonjeni premijerki. :D
Mene to ne iznenađuje.

vrc23
29.10.2011., 23:19
Mene opet živcira što prave ta istraživanja kao da su samo 2 stranke...tj. jedna velika HDZSDP

GenSec
30.10.2011., 00:31
Mislim da bi me moji Slavonci napokon mogli iznenaditi i uskratiti potporu HDZ-u :)

DemianDDD
30.10.2011., 15:14
Danas će biti RTLova anketa koju je za njih napravio GFK na 4000 ispitanika. Ta anketa provedena je večinom prije podizanja istrage protiv HDZ-a (Od 14. do 28. 10.) tako da ne znam hoće li to pokazati realnu potporu te stranke. Hdz neće drastično izgubit potporu nakon ovog šta se događalo zadnjih dana, ali opet moguće je da budu nešto izgubili.

towar
30.10.2011., 16:46

Nije spomenuo samo da HDZ najbolje stoji u Dalmaciji, bez izbornih jedinica? Meni se tako čini...
Sumnjam da će HDZ dobiti u desetoj, u Splitu, Dubrovniku, na većini otoka će kukuriku sigurno imati relativnu većinu.
Deveta je druga priča.

Rok
30.10.2011., 17:09
Nije spomenuo samo da HDZ najbolje stoji u Dalmaciji, bez izbornih jedinica? Meni se tako čini...
Sumnjam da će HDZ dobiti u desetoj, u Splitu, Dubrovniku, na većini otoka će kukuriku sigurno imati relativnu većinu.
Deveta je druga priča.

Iz tvojih usta u Božje uši.

DJTcro
30.10.2011., 17:11
RTL prvi otkriva sastav novog Sabora
ISTRAŽIVANJE JAVNOG MNIJENJA
RTL Danas prvi objavljuje projekciju sastava sedmog saziva Sabora na temelju velikog istraživanja javnosti: Kukuriku koalicija mogla bi osigurati i dvotrećinsku većinu u parlamentu
------------
Ovo ne zvuči dobro za HDZ. Nisam baš siguran da će Kukuriku osvojiti 94 zastupnika.

DJTcro
30.10.2011., 18:34
http://rtlstatic01.host25.com/repository/images/_variations/f/1/f176e0b4e5447828b63d9a8343e0914f_view_article.jpg? v=21null

HSP_HOS
30.10.2011., 18:36
HSP 5

kako da ne :lol:

DJTcro
30.10.2011., 18:40
kako da ne :lol:

:D

U ovo ni ja ne vjerujem.

vrc23
30.10.2011., 18:40
Ovih 32% neodlučnih su većinom "desni" birači..dakle hdz tj razočarani hdz.
ako se nastave ovakva sranja u hdz-u takvi birači će glasati za neke pravaše, hdssb u slavoniji ili možd hsls .

DemianDDD
30.10.2011., 18:47
Danas će biti RTLova anketa koju je za njih napravio GFK na 4000 ispitanika. Ta anketa provedena je večinom prije podizanja istrage protiv HDZ-a (Od 14. do 28. 10.) tako da ne znam hoće li to pokazati realnu potporu te stranke. Hdz neće drastično izgubit potporu nakon ovog šta se događalo zadnjih dana, ali opet moguće je da budu nešto izgubili.

Hehe zajebo sam se :rofl:

DJTcro
30.10.2011., 18:49
ako se nastave ovakva sranja u hdz-u takvi birači će glasati za neke pravaše, hdssb u slavoniji ili možd hsls .

HDSSB definitivno neće dobiti samo 3 mandata. HSP bi mogao dobiti 5 mandata, ali može dobiti i 0 (nula) mandata.

Ne vjerujem, da će HDZovci HSLS-u dati glas, što bih inače pozdravio.

DJTcro
30.10.2011., 18:52
Ta anketa provedena je večinom prije podizanja istrage protiv HDZ-a (Od 14. do 28. 10.)

Onda ovo istraživanje trebamo uzeti sa rezervom.
Ako već HDZ toliko malo dobiva prije podizanja istrage, onda ne želim znati koliko će dobiti sada mandata.

Inače je HDZov cilj dobiti 46 mandata. :D

vrc23
30.10.2011., 18:58
HDSSB definitivno neće dobiti samo 3 mandata. HSP bi mogao dobiti 5 mandata, ali može dobiti i 0 (nula) mandata.

HDSSB može dobiti od 2-5 mandata.
Mislim da je 1 siguran u Brodskoj izbornoj jedinici (Boro Grubišić) - tu ne može ni gore a mislim ni ispod 5-6 %...na prošlim izborima imao je 7%..za 2 zastupnika treba bar 11-12 %.

u V. izbornoj će osvojiti od 2-4 mandata...to znači od 15-23%.

HSP može imati 5-6 a može ostati i bez ovog jedog jer će svagdje biit na 5-6 % i ovisit će o par totina glasova...ako HSP ne prijeđe prag taj mandat se po ovoj metodi dodjeljuje pobjedničkoj lisit a to je skro osvugdje Kukuriku.
Opet se može ponoviti sanaerova izajava : Glas za HSP je glas za SDP :rolleyes:

DemianDDD
30.10.2011., 18:59
Kukuriku 90
HDZ 35 (premnogo)
-------------
HDSSB samo 3 (ovo mora biti pogreška)
HSP 5
HSLS 1 (Budiša)
Laburisti 5
HSS u ništa :D (ne vjerujem u propast HSS-a)
Jurčić 1

valjda misliš za Kukuriku da je premnogo :) Gotovo nemoguća situacija mi zvuči da bi HDZ osvojio manje od 40 :)

HSS će biti oko praga u 2-3 izborne jedinice, a pretpostavljam i da bi Jambo trebao proći u 10 IJ. Nije me toliko briga hoće li oni kao stranka uspjeti...jedina mi je želja da Petirka propadne :kava:

DJTcro
30.10.2011., 19:10
valjda misliš za Kukuriku da je premnogo :) Gotovo nemoguća situacija mi zvuči da bi HDZ osvojio manje od 40 :)

HSS će biti oko praga u 2-3 izborne jedinice, a pretpostavljam i da bi Jambo trebao proći u 10 IJ. Nije me toliko briga hoće li oni kao stranka uspjeti...jedina mi je želja da Petirka propadne :kava:

A čuj, meni je važno da Kukuriku ne treba trgovati sa manjincima.
Ja očekujem daljni pad HDZ-a, nakon podizanja istrage i blokade imovine.

HSP_HOS
30.10.2011., 19:17
HSP može imati 5-6 a može ostati i bez ovog jedog jer će svagdje biit na 5-6 % i ovisit će o par totina glasova...ako HSP ne prijeđe prag taj mandat se po ovoj metodi dodjeljuje pobjedničkoj lisit a to je skro osvugdje Kukuriku.
Opet se može ponoviti sanaerova izajava : Glas za HSP je glas za SDP :rolleyes:

A jel ti znaš zašto je to uopće Sanader izjavio?
Velika mogućnost postoji u tome da razočarani hdzovci glasaju za neku od pravaških stranaka. To je velika pogreška jer pored toga što se treba sahraniti HDZ, treba sahraniti i sve ove tzv. pravaške stranke, počevši od Đapića pa do Tomašićke.

DemianDDD
30.10.2011., 20:12
A čuj, meni je važno da Kukuriku ne treba trgovati sa manjincima.
Ja očekujem daljni pad HDZ-a, nakon podizanja istrage i blokade imovine.

Po ovoj anketi imaju 13 zastupnika više od aspolutne večine šta znači da komotno mogu bez manjinaca...Mislim sigurno manjinci će biti dio vlasti nakon izbora ali opet neće moći toliko trgovati kao šta su mogli sa HDZ-om :)

Kukuriku ima 64% mandata u deset izbornih jedinica...malo fali do dvi trećine :rofl:

Ono šta me ćudi šta Kukuriku se ne bori previše za te manjinske liste.. siguran sam da ima dobar dio srba koji bi glasao za nekog srbina iz SDP-a :ne zna:

Usto dobro je šta na ovim izborima prvi put postoji mogućnost da HDZ ne osvoji sve mandate u dijaspori :cerek:

DJTcro
30.10.2011., 20:51
Po ovoj anketi imaju 13 zastupnika više od aspolutne večine šta znači da komotno mogu bez manjinaca...Mislim sigurno manjinci će biti dio vlasti nakon izbora ali opet neće moći toliko trgovati kao šta su mogli sa HDZ-om :)

Kukuriku ima 64% mandata u deset izbornih jedinica...malo fali do dvi trećine :rofl:

Ono šta me ćudi šta Kukuriku se ne bori previše za te manjinske liste.. siguran sam da ima dobar dio srba koji bi glasao za nekog srbina iz SDP-a :ne zna:

Usto dobro je šta na ovim izborima prvi put postoji mogućnost da HDZ ne osvoji sve mandate u dijaspori :cerek:

Zaboravio si na manjince i dijasporu.

Kukuriku 90/151=59,6%
Kukuriku+Laburisti+manjinci 103/151=68,2%

towar
30.10.2011., 21:47
jel ima igdje ovih rezultata po jedinicama?
jer po ovome HDZ bi dobio možda jednu izbornu jedinicu, ako i to...

Artois
30.10.2011., 21:51
Zaboravio si na manjince i dijasporu.

Kukuriku 90/151=59,6%
Kukuriku+Laburisti+manjinci 103/151=68,2%

Ona najgora stoka(isprika zivotinjama) se tako ne prodaje ko ti politicari.
Sve bi dali za vlast... A ovo je dobro napisano. jer mislim da i lesar je isti kao i oni i da i on po onoj narodnoj: vlast je slast ,u koaliciju. ali nakon izbora

vrc23
30.10.2011., 21:51
sutra u 18:30 objavljuju detaljno po izbornim jedinicama

vrc23
30.10.2011., 21:54
Sve bi dali za vlast... A ovo je dobro napisano. jer mislim da i lesar je isti kao i oni i da i on po onoj narodnoj: vlast je slast ,u koaliciju. ali nakon izbora

Upravo to!

Jedino je kolko znam HDSSB rekao da neće u koaliciju i prije ni poslje izbora.
Ljudi u Saboru bi trebali biti glasni i borit se za ljude koji su ih poslalli a ne za svoje guzice i svoje plaće.
Proračun i amandamni se mogu izglasati i kroz Sabor, ne moraš biti u vladi da bi predlozio i glasao za neke projekte.
HSS i slične stranke idu u koalicije samo da bi uhljebili 2-3 ministra, par drzavnih tajnika i hrpu zaposlenika u ministarstva..
Zato na kraju sad neće ni ući u Sabor

igorl
30.10.2011., 22:32
Kukuriku mi se cini malo precjenjen...

Pogledajmo moguci sastav vrha vlade:

1) Zoran "zoki" Milanovic
- nas daleko najlosiji politicar - do te mjere da ozbiljno sumnjam da nije HDZov decko :ne zna:
- svaki put kad pocnem razmisljat glasovat za lijevu opciju -> on me razuvjeri svojim floskulama, jeftinim populizmom i ocitom cinjenicom da je nastrebao govor / razgovor

2) Radimir "masovni ubojica" Cacic
- moje firme grade autocestu novcem poreznih obveznika? to nije sukob interesa o cemu vi pricate :rofl:
- koliko god ljudi pricali da nitko nije kriv dok se ne dokaze na sudu da je kriv -> to nije istina, politicari imaju nesto sto se zove moralna odgovornost !!! a ostaje cinjenica da je ubio 2 ljudi, sto ga cini masovnim ubojicom po definiciji... jesam li spomenuo rijec moral?

3) Ivan "histrijan" Jakovcic
- ragaci - zatomljeni separatist :kava: ma nije on... serem :lol:

4) Silvano "trgovac" Hrelja
- mi idemo onome tko plati najvise... dakle kostat ce nas njihovo clanstvo u kukuriku koaliciji

Opet - ne moze se ni za HDZ glasovat, dajte jos opcija? Laburisti = kukuriku manjevise, HDSSB - ne pratim tok misli te ekipe, bandic + ostali = :lol:

I.

P.S.

Desnica ima vise podrske medju ekipom koja se ne zeli izjasniti, to je ekipa ionako poznata da nije zadojena populizmom, plakatima i sl. vec ce ionako glasovat onako kako :Pop: kaze

Bob Dean
30.10.2011., 22:52

ne bu išlo...Lesar je jasno rekao pod kojim UVJETIMA će podržati Kukuriku koaliciju,ali čak ni tada neće ulaziti u Vladu.
ne lupetajte...

divizija
30.10.2011., 23:15

vrlo važno je da ti iziđu na izbore i daju svoj glas nekoj od hrvatskih opcija, jer potop HDZ sam po sebi neće biti dobra stvar ako se time okoristi isključivo SDP

carmen 71
30.10.2011., 23:45
Ova RTL anketa je podizanje HDZ-ovih dosadašnjih birača.
Poruka između redova glasi: glasajte za nas, lopovi smo i kreteni, ali ako ne glasate za nas uzet će "crveni" dvije trećine Sabora.:kava:

divizija
30.10.2011., 23:55
Ova RTL anketa je podizanje HDZ-ovih dosadašnjih birača.
Poruka između redova glasi: glasajte za nas, lopovi smo i kreteni, ali ako ne glasate za nas uzet će "crveni" dvije trećine Sabora.:kava:

pa to i je istina.
sad više nije sporno da će kukurikavci pobjedit, sad je čak preopasno da ne budu prejaki.
ja se stoga ipak nadam da će ovih 32% izić na izbore i glasat za neku od ajmo reć desnih opcija, ali nadam se da ipak ne za HDZ, jer HDZ je potreban jedan dobar debakl.

Matst
31.10.2011., 01:02
pa to i je istina.
sad više nije sporno da će kukurikavci pobjedit, sad je čak preopasno da ne budu prejaki.
ja se stoga ipak nadam da će ovih 32% izić na izbore i glasat za neku od ajmo reć desnih opcija, ali nadam se da ipak ne za HDZ, jer HDZ je potreban jedan dobar debakl.Bojim se da je svrha ove ankete odvraćanje ljudi da glasaju za Kukuriku jer kao "premoćni su pa treba balansa".

Pruznajem da gledajući ove rezultate i sam dolazim u napast da ne glasam za njih ali onda opet pomislim kako će se glasovi ljudi kojima je puna kapa HDZ-a i njihovog lopovluka raspršiti i vrlo lako bi se moglo dogoditi da ukoliko budu preblizu da odjednom uskrsnu mrtvi i zaokruže HDZ i eto opet propast za Hrvatsku iduće 4 godine.

Inače nemaš ozbiljne desne opcije koja nije slizana za HZD osim HSSB-a i dijelom HSP-a.
HSS su se pokazali da nemaju karaktera i da su lako na prodaju a HSLS je daleko od skidanja ljage gdje su se uprljali sa podržavanjem HDZ-a zadnja 2 mandata.

Kerum i Bandić - beznačajni i nesposobni "političari" koji puno pričaju i obećavaju a nisu puno dobra napravili - obojica milo gledaju na HDZ.

Kerum prednjači po biserima i u ovo teško vrijeme se razbacuje gigantskim spomenicima Isusu, Tođmanu, Papi... firme mu propadaju, svoju obitelj je nekako uspio dezintegrirati i onda osnovati novu... gradi Rivu već 5 godina... radovi stoje zadnje 3...
izgleda da mu je sve bitnije nego upravljanje gradom.

Lesar mi se čini kao dobra opcija, kao neki balans a ono najbitnije je da je protiv daljnje prodaje Hrvatske strancima, protiv divljačkog kapitalizma i izrabljivanja ljudi od strane bogatih vlasnika.

Ono što mi nije drago je to da se Čačić i Linić zauzimaju za liberalni kapitalizam.

Mogu ih shvatiti jer su i sami veleposjednici i poslodavci ali mislim da njihov stav nije dobar za većinu radnika u Hrvatskoj a to su oni koji rade po cijele dane za minimalac a njihovi vlasnici se neopisivo bogate.

Btw Čačić da je fer on bi se poslije saobračajne u Mađarskoj povukao iz politike i na taj način bi pokazao da pravila makar moralna važe i za njega i za stranku koja ga podržava.

Rok
31.10.2011., 01:45
Bio je danas na 24sata TV Žarko Puhovski i kaže ovako:

Na prijašnjim izborima veliki izlazak na izbore je išao na ruku SDP-u,a mali HDZ-u zbog njihovog stalnog biračkog tijela.

Na ovim izborima je obrnuto jer su oni birači koji se izjašnjavaju kao neodlučni većinom birači HDZ-a koji su razočarani zbog proteklih događaja zadnjih par mjeseci; stoga SDP-u "šteti" pozivanje neodlučnih na glasanje.

Tako kaže Puhovski.

divizija
31.10.2011., 08:37
Bojim se da je svrha ove ankete odvraćanje ljudi da glasaju za Kukuriku jer kao "premoćni su pa treba balansa".

Pruznajem da gledajući ove rezultate i sam dolazim u napast da ne glasam za njih ali onda opet pomislim kako će se glasovi ljudi kojima je puna kapa HDZ-a i njihovog lopovluka raspršiti i vrlo lako bi se moglo dogoditi da ukoliko budu preblizu da odjednom uskrsnu mrtvi i zaokruže HDZ i eto opet propast za Hrvatsku iduće 4 godine.

Inače nemaš ozbiljne desne opcije koja nije slizana za HZD osim HSSB-a i dijelom HSP-a.
HSS su se pokazali da nemaju karaktera i da su lako na prodaju a HSLS je daleko od skidanja ljage gdje su se uprljali sa podržavanjem HDZ-a zadnja 2 mandata.

Kerum i Bandić - beznačajni i nesposobni "političari" koji puno pričaju i obećavaju a nisu puno dobra napravili - obojica milo gledaju na HDZ.

Kerum prednjači po biserima i u ovo teško vrijeme se razbacuje gigantskim spomenicima Isusu, Tođmanu, Papi... firme mu propadaju, svoju obitelj je nekako uspio dezintegrirati i onda osnovati novu... gradi Rivu već 5 godina... radovi stoje zadnje 3...
izgleda da mu je sve bitnije nego upravljanje gradom.

Lesar mi se čini kao dobra opcija, kao neki balans a ono najbitnije je da je protiv daljnje prodaje Hrvatske strancima, protiv divljačkog kapitalizma i izrabljivanja ljudi od strane bogatih vlasnika.

Ono što mi nije drago je to da se Čačić i Linić zauzimaju za liberalni kapitalizam.

Mogu ih shvatiti jer su i sami veleposjednici i poslodavci ali mislim da njihov stav nije dobar za većinu radnika u Hrvatskoj a to su oni koji rade po cijele dane za minimalac a njihovi vlasnici se neopisivo bogate.

Btw Čačić da je fer on bi se poslije saobračajne u Mađarskoj povukao iz politike i na taj način bi pokazao da pravila makar moralna važe i za njega i za stranku koja ga podržava.

HDZ nema šanse da pobjedi, nikakve. nema ni koalicijski potencijal. s kim HDZ može napraviti postizbornu koaliciju???
HDZ bi od ovakve koalicije izgubio i prije 4 godine, kad je bio duplo jači.
ja samo govorim o tome da ne želim da kriještavci budu prejaki, iako će sigurno imat svoje 4 godine.

stoga je važno da te 4 godine netko ipak sjedi u oporbenim klupama u saboru, i zastupa suprotne stavove. a ne želim da to bude samo HDZ. ovi ostali, kakvi su da su, ionako će samo biti oporba, al važno je da je bude.

jedna korist od ovih izbora je da će HDZ debaklirat. ali ako opet i taj debaklirani HDZ ostane jedina oporba u saboru, bit će to štetno za hrvatsku. kakvi god da jesu kerumi, bandići, HSP, HDSSB, pa čak i HSS da imaju bar 20 mandata bilo bi korisno. pogotovo će bit korisno da ljubo jurčić uđe u sabor.
pobjeda kriještavaca je ziher po inerciji propasti HDZ. zakon spojenih posuda. ali je važno da i oni imaju oporbu.

s tim da lesara tu u uopće ne ubrajam, on je njihov vanjski suradnik. on će biti oporba ako ne bude trebao za večinu u saboru. inaće će s njima u koaliciju

golub01
31.10.2011., 11:00
Bio je danas na 24sata TV Žarko Puhovski i kaže ovako:

Na prijašnjim izborima veliki izlazak na izbore je išao na ruku SDP-u,a mali HDZ-u zbog njihovog stalnog biračkog tijela.

Na ovim izborima je obrnuto jer su oni birači koji se izjašnjavaju kao neodlučni većinom birači HDZ-a koji su razočarani zbog proteklih događaja zadnjih par mjeseci; stoga SDP-u "šteti" pozivanje neodlučnih na glasanje.

Tako kaže Puhovski.

Osim toga, nikada nisam vidio motiviranije birače uglavnom ljevice koji jedva čekaju izbore da zaokruže bilo što - osim HDZ-a. Ovo su prvi izbori gdje će i ljevica biti motivirana ako ništa, čisto time da nanese težak poraz HDZ-u. U pravilu je takav primitivan način glasovanja karakterističan za HDZ-ovce i desnicu jer se radi o neobrazovanim i intelektualno plitkim biračima koje je lako napaliti na mržnju prema ljevici, pa su izlazili samo da nebi "komunisti" došli na vlast. Bojim se da će ovo biti i veći debakl HDZ-a nego što pokazuju ankete. Inače, i dalje mi nije jasan sklop mozga Dalmatinaca i Slavonaca. Radi se valjda o najnaivnijim biračima u povijesti Europe.

Latka
31.10.2011., 11:31
...
s tim da lesara tu u uopće ne ubrajam, on je njihov vanjski suradnik. on će biti oporba ako ne bude trebao za večinu u saboru. inaće će s njima u koaliciju

Lesar nece u koaliciju s nikim, zna se kako se rastao s HNSom.
Lesar je vjecna oporba, ono kaj on zeli nitko ziv ne moze prihvatiti. No njemu kao populistu i treba oporbena pozicija, tu moze biti najglasniji i najmanje odgovoran!
Takav je uvijek bio i uvijek ce biti, laprdalo bez spremnosti i za trunku odgovornosti!

Inox 18/10
31.10.2011., 13:49
Ankete po izbornim jedinicama očekujte u velikom istraživanju Večernjeg Lista na 4000 ispitanika. Ne znam točno kad bi trebale početi izlaziti te ankete, ali mislim da je ovaj tjedan.

carmen 71
31.10.2011., 15:30
Osim toga, nikada nisam vidio motiviranije birače uglavnom ljevice koji jedva čekaju izbore da zaokruže bilo što - osim HDZ-a. Ovo su prvi izbori gdje će i ljevica biti motivirana ako ništa, čisto time da nanese težak poraz HDZ-u. U pravilu je takav primitivan način glasovanja karakterističan za HDZ-ovce i desnicu jer se radi o neobrazovanim i intelektualno plitkim biračima koje je lako napaliti na mržnju prema ljevici, pa su izlazili samo da nebi "komunisti" došli na vlast. Bojim se da će ovo biti i veći debakl HDZ-a nego što pokazuju ankete. Inače, i dalje mi nije jasan sklop mozga Dalmatinaca i Slavonaca. Radi se valjda o najnaivnijim biračima u povijesti Europe.

Mislim da bi bilo dobro ne vrijeđati nikoga a ponajmanje na temelju predrasuda. Da se ljevičari nisu tako bahato držali i s visoka se obraćali ljudima iz provincije ili nižeg obrazovanja, možda nam ne bi HDZ haračio po državi 17 godina.

Bob Dean
31.10.2011., 15:39

Ma biti će ovi izbori debakl demokracije jer se opat glasa protiv nekoga a ne za nešto.
I narod će se opet zajebati,sada možda čak i više nego 2000. godine kada su detronizirali Tuđmanov HDZ.
Kukuriku nema nikakav program.Njihov jedini program je micanje HDZ-a i to je to.Nigdje ne govore što će konkretno raditi u ekonomiji ako dođu na vlast.Koliko glavinjaju se vidi kada Linić kaže da će zvati MMF,a Milanović to idući dan demantira.Kao oni su za radnike,a Čačić izlazi sa neoliberalnim floskulama o preplaćenosti radnika.
Zajeb je kukuriku,veliki zajeb.

Bob Dean
31.10.2011., 15:44
Lesar nece u koaliciju s nikim, zna se kako se rastao s HNSom.
Lesar je vjecna oporba, ono kaj on zeli nitko ziv ne moze prihvatiti. No njemu kao populistu i treba oporbena pozicija, tu moze biti najglasniji i najmanje odgovoran!
Takav je uvijek bio i uvijek ce biti, laprdalo bez spremnosti i za trunku odgovornosti!

Pa tko vam kriv kada ne vidite da je to jedina pozicija koja nešto vrijedi.Pa i bolje da je vječna oporba,nego kontinuirani kretenizam koji se na vlasti izmjenjuje već godinama (HDZ ili Kukuriku).
Narodu i treba da ga jebu u glavu dok ne shvati. :lol:

golub01
31.10.2011., 18:06
Pa tko vam kriv kada ne vidite da je to jedina pozicija koja nešto vrijedi.Pa i bolje da je vječna oporba,nego kontinuirani kretenizam koji se na vlasti izmjenjuje već godinama (HDZ ili Kukuriku).
Narodu i treba da ga jebu u glavu dok ne shvati. :lol:

Istina, već 5 puta su se izmijenjali.

Inox 18/10
31.10.2011., 18:39
HDZ samo 35 mandata. :rofl::rofl:
HSS nula!

DemianDDD
31.10.2011., 18:47
http://www.rtl.hr/vijesti/novosti/rtl-otkriva-hdz-gubi-po-cijeloj-hrvatskoj/

Mogli su barem postotke stranaka stavit. volio bih vidjet koje su stranke blizu praga

Bolji od tebe
31.10.2011., 22:15
http://www.rtl.hr/vijesti/novosti/rtl-otkriva-hdz-gubi-po-cijeloj-hrvatskoj/

Mogli su barem postotke stranaka stavit. volio bih vidjet koje su stranke blizu praga

S ovom anketom možemo brisati guzicu, jer je uzorak od 400 ljudi preuzak i neadekvatan, potrebno je po stručnoj metodologiji barem 700 glasača pozvati na javno izjašnjavanje. :kava:

McAucliffe
31.10.2011., 22:43
S ovom anketom možemo brisati guzicu, jer je uzorak od 400 ljudi preuzak i neadekvatan, potrebno je po stručnoj metodologiji barem 700 glasača pozvati na javno izjašnjavanje. :kava:

N=4k,a ne 400...:kava:

Toliko o tvojoj procijeni...ovo je u rangu onoga s Jovanovićem koji nije doktor znanosti...daj prestani podmetati poluinforamcije...

Inače,za RH je i n=400 dovoljno da anketa bude relevantna...

Dakle,anketirenih je 5.5. puta više od tvoje procijene po kojoj bi anketa bila dobra...ali,briši ti dupe i dalje...HDZ-ovim rezultatima...

Mario11
31.10.2011., 22:49
SDP - 30,2 % HDZ - 26,6%,HSS-HSLS-PGS - 7,6%
HSP - 7,0%, HSU - 6,3%
HNS - 5,7%Ovo je bila anketa za 2007 u listopadu ,izbori su bili u studenom.

towar
31.10.2011., 23:35
Sutra ili prekosutra, nisam siguran, nek me neko ispravi ako zna, izlaze Pulsovi rezultati po jedinicama.
Tek to će potvrditi ili srušiti ovu anketu gfk, ovi rezultati, posebno za IX. i slavonske izborne jedinice, su mi nevjerojatni...

Michael Collins
31.10.2011., 23:37
Sada gledam RTL-ovu anketu za 4. izbornu gdje glasove dijele HDZ i SDP.

Ajd bar su otkrili da Hrvatska nije 1 izborna jedinica, još da otkriju da nemamo dvostranačje, pogotovo u toj 4. izbornoj

no_surrender
01.11.2011., 00:33
Malo jače su im te ankete.
Mene su anketirali prije mjesec dana.
Pita me ženska za koga ću glasati, ja velim ''HČSP'', a ona veli ''ne može ta stranka''.
Ja ono wtf, kak ne može???
A ona veli, ''pa nemamo to ponuđeno''.
Ja pitam, ''OK a koje onda pravaške stranke imate ponuđene?''
Ona veli ''imamo samo HSP''.
Onda ja pitam, ''A jel imate kojim slučajem HDSSB u ponudi?''
Ona veli ''imamo'', a ja na to velim, ''OK onda moj glas piši za HDSSB''.
(Iako uopće ne mogu glasati za HDSSB jer ne postoji u mojoj izbornoj jedinici.)

Toliko o njihovim anketama.
btw radilo se o nekoj velikoj anketi, ne sjećam se točno koje agencije, ali rezultati su bili po svim medijima.
Moj je dojam da na te ankete uglavnom rado odgovaraju simpatizeri komunista i zato su rezultati takvi kakvi jesu.
Ja im više sigurno nikad neću sudjelovati u takvoj anketi.
btw pitao sam glupaču jel imaju HRAST na listi, a ona je rekla da nemaju i da nikad nije čula za HRAST.
Uglavnom, zadnja anketa u kojoj sam sudjelovao, ubuduće od mene mogu dobiti samo par sočnih psovki uz spominjanje Maršala i Partije.

Inox 18/10
01.11.2011., 04:11
Pita me ženska za koga ću glasati, ja velim ''HČSP'', a ona veli ''ne može ta stranka''.

btw radilo se o nekoj velikoj anketi, ne sjećam se točno koje agencije, ali rezultati su bili po svim medijima.
Moj je dojam da na te ankete uglavnom rado odgovaraju simpatizeri komunista i zato su rezultati takvi kakvi jesu.
btw pitao sam glupaču jel imaju HRAST na listi, a ona je rekla da nemaju i da nikad nije čula za HRAST.
Uglavnom, zadnja anketa u kojoj sam sudjelovao, ubuduće od mene mogu dobiti samo par sočnih psovki uz spominjanje Maršala i Partije.

HČSP ko su ti ? :kava:
HRAST - šaketanje i otimanje osobnih računala ?
HDSSB-u si dao glas i ako znaš da nisu u tvojoj izbornoj jedinici ?

:facepalm:

Mishko Pishko
01.11.2011., 06:36

a šta ćeš ti ako ti u tvojoj izbornoj jedinici ne bude tvojih favorita? :rofl:

zepina
01.11.2011., 10:23
Mene su već zvale tri različite ankete, prva je bila iz kukuriku tabora pa sam im obrusio da ću glasati za HDZ i poklopio, a druge dvi iz neke agencije nemam pojma.

Michael Collins
01.11.2011., 11:35
HDZ samo 35 mandata. :rofl::rofl:
HSS nula!

Kao što rekoh, lijepo zvuči,ali HDZ se ne uklapa u tu matematiku zbog specifičkog biračkog tijela.

Ispod 50 neće biti

mantis_kakon
01.11.2011., 13:32
N=4k,a ne 400...:kava:

Toliko o tvojoj procijeni...ovo je u rangu onoga s Jovanovićem koji nije doktor znanosti...daj prestani podmetati poluinforamcije...

Inače,za RH je i n=400 dovoljno da anketa bude relevantna...

Dakle,anketirenih je 5.5. puta više od tvoje procijene po kojoj bi anketa bila dobra...ali,briši ti dupe i dalje...HDZ-ovim rezultatima...

čovjek je ispravno rekao- broj 400 je za uzorak ispitan u svakoj od 10 izbornih jedinica a kao što bago voli reći - imat ćemo 10 'malih izbora'.

a kad uzmeš u obzir da je 32% iz tog i takvog uzorka još uvijek neodlučno, a 11% odbija odgovoriti - dobiješ zbilja relevantan 'uzorak' od samo 228 ispitanika koji su jedva dočekali reć za koga će. da, na takvom 'uzorku' mi je sasvim normalno da je kukuriku premoćno pobjedila jer su to njihovi glasači koji su jedva dočekali priliku nekome reći kako su protiv kriminalne organizacije i bjeloglave.

zapitajte se bolje - za koga će glasovat ostatak uzorka - ovih 172 po izbornoj jedinici - svi oni koji se se nisu (još) izjasnili? i da - slažem se, obilježje kampanje je 'socijalno inteligentniji' milanović koji ne reagira na svaku izjavu kosorice i ekipe. međutim, takav modus operandi je bio moguć u predkampanji. hoće li milanović moći ignorirati hdz-ove strjele u samoj kampanji, pa trajala ona 14 dana? morat će 'otvoriti gard' i suočiti se s pitanjima poput ovog o mmf aranžmanu. ne kažem da će to značajno promijenit precepciju kod ovih 228 iz gfk anlete. ili kod vas ovdje na forumu. ali sigurno će imat utjecaj na izbor u ovih 32% koji još dvoje za koga će. konačno, ovih 11% koji su sudjelovali, ali odbili dati odgovor su većinom hdz-ovo biračko tijelo. a gdje su tek oni koji uopće nisu htjeli sudjelovati u anketama.

tako da - zeko je još duboko u šumi...

McAucliffe
01.11.2011., 13:38
Je,zeko je još duboko u šumi,ali šume je sve manje...a vani čekaju čiče s opakim naoružanjem...jer,na HDZ-e su sada zube nabrusili svi,derati će po njima i najnevažnija strankica u RH...

I čovjek nije ništa ispravno rekao,jer i N=4oo anketa ima reprezentativn uzorak...

Dakle,voda se muti gdje se stigne,da se uljepša povijesno katastrofalan rezultat...

I ne znam na što bi Milanović morao dgovoriti,kada Jaca uporno izgjegava sučeljavanje...pa nije debil da se da isprovocirati tako nekome...

mantis_kakon
01.11.2011., 18:32
Je,zeko je još duboko u šumi,ali šume je sve manje...a vani čekaju čiče s opakim naoružanjem...jer,na HDZ-e su sada zube nabrusili svi,derati će po njima i najnevažnija strankica u RH...

I čovjek nije ništa ispravno rekao,jer i N=4oo anketa ima reprezentativn uzorak...

Dakle,voda se muti gdje se stigne,da se uljepša povijesno katastrofalan rezultat...

I ne znam na što bi Milanović morao dgovoriti,kada Jaca uporno izgjegava sučeljavanje...pa nije debil da se da isprovocirati tako nekome...

pročitaj moj upis opet. jel 228 ispitanika 'reprezentativan' uzorak? u prosjeku. jer siguran sam da im je u 9. ili 4. izbornoj postotak 'neodlučnih' i 'odbijenica' bio i veći od 43%.

a gle, možda to i nije tako loše - da se sad svaka šuša - od nounara šprajca nediljon do 'kapetana' šišljagića radnim danom - pljuca na 'stranku dr. tuđmana' - moglo bi se dogodit svašta... :D :kava:

McAucliffe
01.11.2011., 18:43
pročitaj moj upis opet. jel 228 ispitanika 'reprezentativan' uzorak? u prosjeku. jer siguran sam da im je u 9. ili 4. izbornoj postotak 'neodlučnih' i 'odbijenica' bio i veći od 43%.

a gle, možda to i nije tako loše - da se sad svaka šuša - od nounara šprajca nediljon do 'kapetana' šišljagića radnim danom - pljuca na 'stranku dr. tuđmana' - moglo bi se dogodit svašta... :D :kava:

N=4k...

I moraš imati zastupljene određene skupine i kriterije da bi anketa bila reprezentativna...

Ne možeš onda iz rezultata ankete izvlačiti broj ispitanika i pitati jel ista reprezentativna...

Ona jest reprezentativna,jer se prvi kriterij,broj potrebnih ispitaniha utvrđuje PRIJE početka ankete...

To što ti radiš jest običan spin...

I stranka dr. Tuđmana ne postoji odavno,uništili ju Sanader i kosorica,oni ljudi na koje je FT upozoravao...

mantis_kakon
01.11.2011., 19:29
N=4k...

I moraš imati zastupljene određene skupine i kriterije da bi anketa bila reprezentativna...

Ne možeš onda iz rezultata ankete izvlačiti broj ispitanika i pitati jel ista reprezentativna...

Ona jest reprezentativna,jer se prvi kriterij,broj potrebnih ispitaniha utvrđuje PRIJE početka ankete...

To što ti radiš jest običan spin...

I stranka dr. Tuđmana ne postoji odavno,uništili ju Sanader i kosorica,oni ljudi na koje je FT upozoravao...

na temelju kojeg broja ispitanika je utvrđen broj osvojenih mandata po strankama npr u 9. izbornoj? 4000 ili 400?

pa ako ti na megauzorku od n=400 njih (prosječno) 43% uskrati odgovor - po čemu je onih 57% 'reprezentativan uzorak'?

primjer: od 100 ispitanih ličana njih 43 ne da odgovor. od preostalih 57 njih 23 da 'glas' ranku ostojiću, 18 hdz-u, 8 budiši i 8 čondiću i dobiješ 'rezultat' po kojemu kukuriku osvaja 7 mjesta, hdz 5 mjesta a hsls i hsp po 1 mjesto?

ma naravno...:kava:

ps. hdz jest 'tuđmanova stranka'. ideje su vječne - ljudi su prolazni. be patient.

DemianDDD
01.11.2011., 19:37
http://odluka2011.dnevnik.hr/clanak/istrazivanja/istrazivanje-utvrde-ostaju-utvrde.html

1. i 8. su slične kao kod RTL-ove ankete..ali 9. totalno različito :504:

Ipak mislim da je ova iz Cro-barometra vjerodostojnija :kava:

DJTcro
01.11.2011., 19:42
Anketa Nove TV:

I. izborna
Kukuriku 46,5% 9
HDZ 14,1% 3
HSLS 7,2% 1
Laburisti 6,1% 1

VIII. izborna
Kukuriku 52% 10
HDZ 13,2% 2
Jurčić 6% 1
Laburisti 5,8% 1

IX. izborna
HDZ 33% 8
Kukuriku 27% 6
Laburisti 4,7%
HSLS 4,5%
Jurčić 4,5%

--------

Novina anketa mi se čini realnijom. Nadam se ulasku Budiše u Sabor. HSLS će očito biti zastupljen u Saboru. :)

vrc23
01.11.2011., 19:45
kolko su ovi sa Nove tv ozbiljniji od RTl-a koji nije objavio postotke a vidljivo je da puno stranka ima oko 4-5 % i blizu su ulaska

DJTcro
01.11.2011., 20:03
Ovo istraživanje je provedeno od 20. do 26. listopada, dakle prije istraga. HDZ pada.

Leoben Conoy
01.11.2011., 20:05
pa to i je istina.
ja se stoga ipak nadam da će ovih 32% izić na izbore i glasat za neku od ajmo reć desnih opcija, ali nadam se da ipak ne za HDZ, jer HDZ je potreban jedan dobar debakl.
Ne debakl nego nestanak. Onako kako je nestala demokršćanska stranka u Italiji npr.
HDZ mora nestati da bi tzv desna, a zapravo nacionalna opcija u Hrvatskoj opstala.
Oni su potpuno potrošena stranka.

BINko
01.11.2011., 20:07
Baš sam to htio reći, i također je uzorak ~4000...

DJTcro
01.11.2011., 20:11
Baš sam to htio reći, i također je uzorak ~4000...

RTLova anketa je zahvatila i početak istraga, što Novina anketa nije.

DemianDDD
01.11.2011., 20:19
Anketa Nove TV:

I. izborna
Kukuriku 46,5% 10
HDZ 14,1% 3
HSLS 7,2% 1
Laburisti 6,1% 1

VIII. izborna
Kukuriku 52% 10
HDZ 13,2% 2
Jurčić 6% 1
Laburisti 5,8% 1

IX. izborna
HDZ 33% 8
Kukuriku 27% 6
Laburisti 4,7%
HSLS 4,5%
Jurčić 4,5%

--------

Novina anketa mi se čini realnijom. Nadam se ulasku Budiše u Sabor. HSLS će očito biti zastupljen u Saboru. :)

I u 9. su laburisti blizu praga :D jao njima...mogu imat 7-8 zastupnika, a mogu imat 1-2..morat će imati dosta sreće :D

HSLS, pretpostavljam da još imaju šanse za prijeći prag u 2. i 3. :ne zna:

Nova:

Kukuriku 25
HDZ 13

Laburisti 2
BZO 1
HSLS 1

RTL:

Kukuriku 28
HDZ 10

Laburisti 1
HSP 2
HSLS 1

Vidim HSP u novinoj anketi je skroz beznačajan :confused:

Frasier
01.11.2011., 20:33
Anketa Nove TV:

I. izborna
Kukuriku 46,5% 10
HDZ 14,1% 3
HSLS 7,2% 1
Laburisti 6,1% 1

Ovdje je 15 zastupnika, a bira se samo 14 po izbornoj jedinici.

cave troll
01.11.2011., 20:35
Ne debakl nego nestanak. Onako kako je nestala demokršćanska stranka u Italiji npr.
HDZ mora nestati da bi tzv desna, a zapravo nacionalna opcija u Hrvatskoj opstala.

To je jasno svima osim njima. Trebali bi dobro proučiti raspad DC-ja i izvući zaključke.
DC se nije raspustio jer nisu prešli prag nego zato jer je dio stranke shvatio da je bolje prikloniti se novom poretku nego nastavljati sa šamaranjem mrtvog magarca zvanog DC.
Lijepo su raspustili stranku bez nekih skandala. Dio ljudi je prešao na desni centar, a dio na lijevi. Dio je osnovao par manjih stranaka koje su opet priklonije lijevo ili desno. Neke su kasnije prešle sa lijevo na desno (Mastella), a neke sa desna na lijevo (Buttiglione).
Kod nas je problem što se nije pojavio novi lider desnog centra i osnovao stranku kao što je to u Italiji napravio Berlusconi, a pa se desni HDZ-ovci nemaju kome prikloniti.

DJTcro
01.11.2011., 20:35
Ovdje je 15 zastupnika, a bira se samo 14 po izbornoj jedinici.

Ok, propravio sam moj post. :)

suntzu72
01.11.2011., 21:04

oprosti leoben, ali ne slažem se. nestanak hdz-a ne bi bio dobar za hrvatsku jer mi nismo italija, nema nas 50 milijuna, nas nisu ni željeli na karti europe. znaš i sam kome je tuđmanov hdz smetao još 90-tih. i zato smatram da je ih je tuđman 'pročitao' još tada i ispravno zaključio kad je 1999. rekao:

Hrvatska demokratska zajednica gradila je, kao što znamo, svoju politiku na tome da postane središnja narodna stranka bez drugih ideoloških opredjeljenja, osim toga da bude zaista stožer, središnja narodna stranka, koja, kao što rekosmo, gradi svoju politiku na iskustvima starčevićanstva, ali bez pravaškoga stekliškog avanturizma, na iskustvima radićevskoga pučkog pokreta, republikanizma, ali bez pacifističkog nerealizma i nevjerice u mogućnost vlastite državnosti. A iz hrvatske ljevice također smo preuzeli pravo i na revolucionarno samoodređenje hrvatskoga naroda, težnjom da preuzmemo i onaj dio socijalnoga programa za grad i selo, ali bez internacionalnih zabluda kakve je imao komunistički i socijalistički pokret. Prema tome, na tim osnovama Hrvatska demokratska zajednica označila je kraj lutanjima, tlapnjama i iluzijama nadnacionalnim i svjetskim u hrvatskome političkom životu, i to je ono što je uvjerilo većinu hrvatskoga naroda i što znači novi moment u hrvatskoj povijesti.

cijeli govor je ovdje. (http://www.hdzausnz.com/documents/tudman/govori_obljetnica.html#26lipnja1999)stranka, nasljeđe i njezine ideje sadržane programu su bitne. ljudi - prolaznici koji je vode - ne. ima (još) u hdz-u 'suverenista', sigurno više nego u svim ostalim strankama zajedno. a kao što vidiš po umirovljenim generalima dobrodošli su (nazad) svi koje je stranka napustila i razočarala u zadnjih 10 godina...

DemianDDD
01.11.2011., 21:12
http://www.vecernji.hr/data/slika/84/418412.jpg

Po ovoj malo detaljnijoj slici HSP-u se može desiti ono šta sam jednom spomenuo..da zbog dvije značajnije pravaške stranke niti jedna ne prijeđe prag :D

U sve tri Ružin HSP je jači od Srbovog HSP-a, a u dvije da su zajedno bili bi oko praga..ovako piši propalo :rofl:

DJTcro
01.11.2011., 21:22
http://www.vecernji.hr/data/slika/84/418412.jpg

Po ovoj malo detaljnijoj slici HSP-u se može desiti ono šta sam jednom spomenuo..da zbog dvije značajnije pravaške stranke niti jedna ne prijeđe prag :D

U sve tri Ružin HSP je jači od Srbovog HSP-a, a u dvije da su zajedno bili bi oko praga..ovako piši propalo :rofl:

Ne znam što je čudno u tom rezultatu.
Poznato je, da pravaške opcije u Hrvatskoj plešu oko 5%.

Dabogda svi pravaši pali ispod 5% kada su nesposobni. Tim ljudima treba zabraniti bavljenje politikom.

Artois
01.11.2011., 21:26
Ne znam, što je čudno u tom rezultatu.

Dabogda svi pravaši pali ispod 5% kada su nesposobni. Tim ljudima treba zabraniti bavljenje politikom.

slazem se sa ovim zadnjim u potpunosti. to je dokazano vec masu puta nazalost.

Michael Collins
01.11.2011., 21:27

Sanader ih je totalno povezao sa korupcijom i nepotrebnih 80% općina u RH.

Čak i da dođu na 0 mjesta u Saboru, oni drže 90% općina s manje od 5.000 st

DemianDDD
01.11.2011., 21:37
Ne znam što je čudno u tom rezultatu.

Ako gledamo malo realno da su zajedno vjerojatno bi i ostvarili onaj rezultat iz RTL-ove ankete..ovako će Đaponja još dodatno srozati svoju stranku...izgleda da je njemu bitnija njegova percepcija da može ponovo ući u parlament nego budućnost njegove stranke...Ovako će oba HSP-a propasti, a zamisli ti Srbove bruke da ne uđe u parlament i još bude tek druga pravaška stranka po glasovima :rofl: A samo je trebao riješiti se Đaponje :kava:

downunderdog
02.11.2011., 00:21
Ne vidim da je itko primjetio da rezultati ankete nisu dobro obrađeni za 9. jedinicu.

HDZ bi trebao dobiti mandat manje a Laburisti dobiti jedan mandat.

Sad, malo je teže objasniti zašto...ali probat ću ukratko.
Iako na prvi pogled izgleda da su laburisti dobili manje od 5% čime uopće ne ulaze u računanje razdiobe mandata, to ipak nije tako.
Naime, rezultati izbora nemaju neodlučne birače, pa je 4.7% točno 4.7%.
No kod anketa, uvijek su tu i neodlučni birači. (Pa 4.7% nije baš 4.7% kad se krene u obradu D'Hondtovom metodom)

Ukoliko odete na stranice večernjeg i nađete potpune rezultate za 9. jedinicu (na ovom linku vidjeti: http://www.vecernji.hr/data/slika/84/418412.jpg )
vidjet ćete da ima 9.9% neodlučnih.
Te birače potrebno je rasporediti na sve stranke. To treba učiniti tako da svaka stranka dobije onoliko glasova koliko proporcionalno ima s obzirom na druge stranke (npr. S1 ima 750 glasova, S2 1500, S2 mora dobiti dvostruko više glasova neodlučnih). -Nastranu što mi subjektivno mislimo da će njih 90% glasat za (npr.) HDZ.
Tu se događa i jedna matematička zanimljivost, a to je da ćemo postići isti efekt kao da smo te neodlučne jednostavno izbrisali (tko nevjeruje nek proba izračunat).

Sad smo dobili malo drugačije rezultate:
hdz (37.0%): 7
sdp (30.3%): 6
laburisti (5.3%): 1
hsls (5.1%): Not enough votes
jurcic (5.1%): Not enough votes
hsp as (3.7%): Not enough votes

***Postoji još jedan način raspodjele neodlučnih (skidam kapu ovima ako su to radili na taj način), pa bi to možda bio razlog njihovom rezultatu po mandatima.
Naime u tom načinu se od neodlučnog prikupe sve ostale informacije iz ankete: godine, spol, selo/grad i što već i na taj način mu se s obzirom na poznate podatke ljudi koji su se izjasnili izračuna koja je vjerojatnost da će ta osoba glasati za neku stranku. E, onda se na taj način raspodjele neodlučni glasovi. No, čisto sumnjam da su tako radili.

Normalno ovim ne želim reći da će laburisti dobiti mandat, nego samo ukazujem da je anketa krivo obrađena.

Neka se javi netko ako zna točno koju metodu oni koriste pri obradi ankete.

Johny
02.11.2011., 00:33
kolko su ovi sa Nove tv ozbiljniji od RTl-a koji nije objavio postotke a vidljivo je da puno stranka ima oko 4-5 % i blizu su ulaskaSam prelazak praga ne garantira mjesto u Saboru.

McAucliffe
02.11.2011., 00:36
na temelju kojeg broja ispitanika je utvrđen broj osvojenih mandata po strankama npr u 9. izbornoj? 4000 ili 400?

pa ako ti na megauzorku od n=400 njih (prosječno) 43% uskrati odgovor - po čemu je onih 57% 'reprezentativan uzorak'?

primjer: od 100 ispitanih ličana njih 43 ne da odgovor. od preostalih 57 njih 23 da 'glas' ranku ostojiću, 18 hdz-u, 8 budiši i 8 čondiću i dobiješ 'rezultat' po kojemu kukuriku osvaja 7 mjesta, hdz 5 mjesta a hsls i hsp po 1 mjesto?

ma naravno...:kava:

ps. hdz jest 'tuđmanova stranka'. ideje su vječne - ljudi su prolazni. be patient.
Ne možeš nakon ankete iz UKUPNOG broja ispitanika izbacivati one koji ti ne odgovaraju kako bi zaspinao anketu,jel ti shvaćaš to?

Neodlučni su dio anketirane populacije,s odabranim odgovorom,te kao takvi čine sveukupnost ispitane populacije...

Jel shvaćaš to?

Potreban broj ispitanika se utvrđuje PRIJE početka ankete,a ne nakon dobivenih rezultata...

Svi oni,pa i neodlučni su sudjelovali u anketi,te pridonijeli njezinoj valjanosti...

Tvojom logikom,nakon rezultata anketa svatko si može izbaciti opciju koja joj ne odgovara i na osnovu toga negirati istu...

downunderdog
02.11.2011., 00:43
Ne možeš nakon ankete iz UKUPNOG broja ispitanika izbacivati one koji ti ne odgovaraju kako bi zaspinao anketu,jel ti shvaćaš to?

Neodlučni su dio anketirane populacije,s odabranim odgovorom,te kao takvi čine sveukupnost ispitane populacije...

Jel shvaćaš to?

Potreban broj ispitanika se utvrđuje PRIJE početka ankete,a ne nakon dobivenih rezultata...

Svi oni,pa i neodlučni su sudjelovali u anketi,te pridonijeli njezinoj valjanosti...

Tvojom logikom,nakon rezultata anketa svatko si može izbaciti opciju koja joj ne odgovara i na osnovu toga negirati istu...

Da li ti je jasno da se mandati računaju D'Hondtovom metodom?
Da li ti je jasno da se ona nemože računati ako imaš neodlučne?
Probaj!
Što, ti bi stavio da neodlučni imaju 1 mandat sa 9.9% ?? :rofl:
Ti se glasovi moraju izbacit tj. prerasporedit da bi se mogla provesti D'hondtova metoda.
Metoda je kompleksna pa kao što vidiš daje malo drugačije rezultate kad imaš neke granične slučajeve kako je u 9. jedinici ispalo sa Lesarom.

mantis_kakon
02.11.2011., 08:48
Da li ti je jasno da se mandati računaju D'Hondtovom metodom?
Da li ti je jasno da se ona nemože računati ako imaš neodlučne?
Probaj!
Što, ti bi stavio da neodlučni imaju 1 mandat sa 9.9% ?? :rofl:
Ti se glasovi moraju izbacit tj. prerasporedit da bi se mogla provesti D'hondtova metoda.
Metoda je kompleksna pa kao što vidiš daje malo drugačije rezultate kad imaš neke granične slučajeve kako je u 9. jedinici ispalo sa Lesarom.

ovo je vrijedno pojašnjenje. hvala downunderdog.

moj point je prije svega usmjeren na odgovornost provoditelja ankete. ako ja napravm istraživanje o primjerice 'prihvaćanju projekta družba adrija' i o tako postavljenom predmetu istraživanja gotovo pola ispitanih ne pokaže stav (iz bilo kojeg razloga) - koja mi je agenda ako ipak objavim 'rezultate' koristeći izjašnjavanje samo onih ostalih pola i kažem da je 'velika većina ispitanih za prihvaćanje projekta'?

ali ja spinam. a ne gfk i 'naručitelji' ankete.

downunderdog
02.11.2011., 15:08
ovo je vrijedno pojašnjenje. hvala downunderdog.

moj point je prije svega usmjeren na odgovornost provoditelja ankete. ako ja napravm istraživanje o primjerice 'prihvaćanju projekta družba adrija' i o tako postavljenom predmetu istraživanja gotovo pola ispitanih ne pokaže stav (iz bilo kojeg razloga) - koja mi je agenda ako ipak objavim 'rezultate' koristeći izjašnjavanje samo onih ostalih pola i kažem da je 'velika većina ispitanih za prihvaćanje projekta'?

ali ja spinam. a ne gfk i 'naručitelji' ankete.

(Pretpostavljam da ti "ne pokaže stav" znači NEODLUČNI(ALI ĆE ODLUČITI).
Inače ako je neko samo pokopio telefon i opsovao, njeg ne brojiš.)

Ovdje je u pitanju samo anketa. Referenduma neće biti, pa netreba prevoditi anketu u neki referendum ili neke bodove za družbu adriju.
Pa je situacija dosta čista i samo treba pročitati %ZA; %PROTIV i %NEODLUČNIH.

Dalje nekakave izjave se mogu konstruirati samo ako su istinite, što u slučaju: velika većina ispitanih je za prihvaćanje projekta, nije istina.
No ta bi se izjava dala prekrojit, uz dodavanje riječi kao što su vjerojatnost, statistika da bude istinita. Ili jednostavno reći: ispitanici koji su odlučni...

DemianDDD
02.11.2011., 19:39
http://www.vecernji.hr/vijesti/bandicev-potop-svim-zagrebackim-izbornim-jedinicama-clanak-342448

Uvjerljivu premoć Kukuriku koalicije i opadanje broja mandata HDZ-a pokazuje i istraživanje rejtinga stranaka u II., III., VI. i VII. izbornoj jedinici. U te četiri jedinice oporba ukupno dobiva 41 mandat, HDZ-u pripada 13, a HSS dobiva dva saborska mjesta.

Oporba ukupno u sedam jedinica osvaja 70 mandata, od toga samo Kukuriku 59, HDZ je na 26 mandata

Artois
02.11.2011., 20:56
Previse je manipulacija u tim anketama. Ali onaj tko ih placa,jako dobro zna da narod glasa po njima.
Tako da se skoro uvijek izostave hsp,i hsp-as.
Bez obzira kakvi oni bili,oni ulaze u sabor i to u VI izbornoj 100%.
Samo opet velim,onaj tko placa te ankete odreduje sve...

BINko
02.11.2011., 21:22
Interesira me slijedeće. U ovim anketama Nove TV/Večernjeg lista oni vode Kukuriku kolaciju kao jednu stranku i onda tako preračunavaju mandate. Međutim, hoće li to doista tako biti i 4.12 ili će se svaka stranka iz kolacije voditi posebno i onda će se svaka boriti za svoj broj mandata...

Zar ako doista nastupaju samostalno, stranka po stranka, to neće utjecati na broj mandata, i to smanjenjem broja mandata u odnosu na ove ankete gdje se te stranke računaju kao jedno tijelo i onda se sveukupni rezultati unose u D'Hondtovu metodu?

DJTcro
02.11.2011., 21:33
Interesira me slijedeće. U ovim anketama Nove TV/Večernjeg lista oni vode Kukuriku kolaciju kao jednu stranku i onda tako preračunavaju mandate. Međutim, hoće li to doista tako biti i 4.12 ili će se svaka stranka iz kolacije voditi posebno i onda će se svaka boriti za svoj broj mandata...

Zar ako doista nastupaju samostalno, stranka po stranka, to neće utjecati na broj mandata, i to smanjenjem broja mandata u odnosu na ove ankete gdje se te stranke računaju kao jedno tijelo i onda se sveukupni rezultati unose u D'Hondtovu metodu?

Hoće.

HSP_HOS
02.11.2011., 21:37
Previse je manipulacija u tim anketama. Ali onaj tko ih placa,jako dobro zna da narod glasa po njima.

Baš su magistar i uvenula Ruža bitan faktor :kava:

BINko
02.11.2011., 22:05
Hoće.

I kako će onda stranke članice kolacije znati kolko koja ima mandata? Samo po rasporedu kandidata na izbornim listama i broju osvojenih?

Johny
02.11.2011., 23:22
I kako će onda stranke članice kolacije znati kolko koja ima mandata? Samo po rasporedu kandidata na izbornim listama i broju osvojenih?A kako drugačije?
Eventualni problemi s raspodjelom mogu nastati u 1. izbornoj jedinici ako dobiju puno mandata, a 3-4 ih treba ući u Vladu.

vrc23
03.11.2011., 18:30
Istraživanje pokazuje da bi Kukuriku koalicija u 4.i 5. izbornoj jedinici, da su danas izbori, ukupno osvojila 12 saborskih mandata, HDZ 10. Četiri mandata otišla bi HDSSB-u a po jedan mandat osvojili bi HSP i Hrvatski laburisti.

Kada se radi o 10. izbornoj jedinici, i tu Kukuriku koalicija ima razloga za zadovoljstvo. Sa sedam saborskih mandata naspram HDZ-ovih 5, Kukuriku koalicija bi, da su danas izbori, pobijedila.

http://www.politikaplus.com/novost/45471/kukuriku-pobjeduje-u-slavoniji-za-76-posto-biraca-seks-negativan

Mishko Pishko
03.11.2011., 18:41

jedino mi nije jasno kako onda da HDZ ne naruči jednu anketu i nabrije sebi rezultat. takvu anketu ja još nisam vidio...oni pričaju o pobjedama ali niti jedna anketa to ne pokazuje a govori se za ankete da su naručene etc...

DemianDDD
03.11.2011., 19:56
http://odluka2011.dnevnik.hr/clanak/istrazivanja/hdz-gubi-i-svoje-utvrde-slavoniju-i-juznu-dalmaciju.html

Ako sam dobro izračunao Kukuriku će imati 78, dva više od apsolutne većine..Čini mi se da neće moći izbjeći trgovanje sa manjinama :504:

DJTcro
03.11.2011., 19:59
http://odluka2011.dnevnik.hr/clanak/istrazivanja/hdz-gubi-i-svoje-utvrde-slavoniju-i-juznu-dalmaciju.html

Ako sam dobro izračunao Kukuriku će imati 78, dva više od apsolutne većine..Čini mi se da neće moći izbjeći trgovanje sa manjinama :504:

Mogli bi se aranžirati sa Laburistima i Jurčićem.
78 zastupnika je svakako veliki neuspjeh Kukuriku koalicije. Sve manje od 80 je neuspjeh za tu koaliciju. Nadam se, da će Laburisti i Jurčić pasti ispod izbornog praga, barem u 4-5 izbornih jedinica.

DemianDDD
03.11.2011., 20:35
Mogli bi se aranžirati sa Laburistima i Jurčićem.
78 zastupnika je svakako veliki neuspjeh Kukuriku koalicije. Sve manje od 80 je neuspjeh za tu Koaliciju. Nadam se, da će Laburisti i Jurčić pasti ispod izbornog praga, barem u 4-5 izbornih jedinica.

Kažeš da je ova anketa provedena do 26.10. (si siguran?), znači dan prije podizanja istrage protiv HDZ-a..Sad nisam siguran hoće li sama činjenica podizanja istrage mnogo utjecati na dotadašnje HDZ-ove potencijalne birače...o toj mogućnosti istrage se pričalo dosta prije tog dana pa opet im popularnost nije drastično pala...nadam se je da je cro demoskop napravio anketu nakon podizanja istrage da možemo se riješit tih nedoumica :D

BINko
03.11.2011., 21:39

Da ali zar ti u računici još ne nedostaje dijaspora?

DemianDDD
03.11.2011., 23:38
Da ali zar ti u računici još ne nedostaje dijaspora?

Šta sa dijasporom? U saboru će biti 151 zastupnik, od toga 8 manjinaca, 3 dijasporaša i 140 izabranih po izbornim jedinicama...Većina je 76 :mig: Kukuriku je po anketi tek na 78 sto znaci da im apsolutna većina jos nije sigurna jer HDZ uvijek malo lošije stoji u anketama :)

BINko
04.11.2011., 12:14
Šta sa dijasporom? U saboru će biti 151 zastupnik, od toga 8 manjinaca, 3 dijasporaša i 140 izabranih po izbornim jedinicama...Većina je 76 :mig: Kukuriku je po anketi tek na 78 sto znaci da im apsolutna većina jos nije sigurna jer HDZ uvijek malo lošije stoji u anketama :)

Ali kolko znam u toj anketi nije anketirana dijaspora pa tako SDP može računati i na neki mandat iz dijaspore... Zar ne!?

Metuzalem
04.11.2011., 12:28
78 zastupnika je svakako veliki neuspjeh Kukuriku koalicije. Sve manje od 80 je neuspjeh za tu koaliciju.
78 bi bio yebacki fenomenalan rezultat za Kukuriku, sve preko 70 je jako dobro jer daje realnu sansu za preuzimanje vlasti (5 manjinaca je prakticki vec unutra)
Onih 90 mandata sto im je davao GfK i RTL su besmislica, pa toliko ne bi mogao dobiti ni HDZ u doba zivog Tudjmana (po ovom izbornom zakonu)

DJTcro
04.11.2011., 12:29
Kukuriku 37,2%
HDZ 18,3%
Laburisti 5,7%
HSP 3,9%
HSS 3,6%
HSLS 3,1%

Istraživanje: 01.11-02.11

Nekako ne vidim BUZ/Jurčića ovdje.

DJTcro
04.11.2011., 12:35
78 bi bio yebacki fenomenalan rezultat za Kukuriku, sve preko 70 je jako dobro jer daje realnu sansu za preuzimanje vlasti (5 manjinaca je prakticki vec unutra)
Onih 90 mandata sto im je davao GfK i RTL su besmislica, pa toliko ne bi mogao dobiti ni HDZ u doba zivog Tudjmana (po ovom izbornom zakonu)

Kada bi imao samo 70 mandata, to bi značilo da Kukuriku uopće nije profitirala od koaliranja.
80zastupnika je minimum koliko bi Kukuriku trebao imati. Sve manje bi značilo uspjeh HDZ-a, koji bi ovaj rezultat tumačio na način tipa "lijeva koalicija nema većinsku potporu kod Hrvata".

Metuzalem
04.11.2011., 12:44
Kada bi imao samo 70 mandata, to bi značilo da Kukuriku uopće nije profitirala od koaliranja.
80 zastupnika je minimum koliko bi Kukuriku trebao imati. Sve manje bi značilo uspjeh HDZ-a, koji bi ovaj rezultat tumačio na način tipa "lijeva koalicija nema većinsku potporu kod Hrvata".
2007 je HDZ imao 66 mandata, sigurno nisu govorili da nemaju vecinsku potporu kod Hrvata
Prema vecini anketa, na drzavnom nivou potpora koaliciji je oko 36,37%, 70 mandata od njih 140 je pedeset posto i to je jako dobra i realna brojka...

DemianDDD
04.11.2011., 14:08
Ali kolko znam u toj anketi nije anketirana dijaspora pa tako SDP može računati i na neki mandat iz dijaspore... Zar ne!?

Kukuriku se ne natjeće u dijaspori tako da oni tu mandat neće dobit :) Za ocekivati je da će ta tri mandata dijaspore pripasti HDZ-u.....eventualno jedan Bandiću :mig:

DemianDDD
04.11.2011., 14:13
2007 je HDZ imao 66 mandata, sigurno nisu govorili da nemaju vecinsku potporu kod Hrvata
Prema vecini anketa, na drzavnom nivou potpora koaliciji je oko 36,37%, 70 mandata od njih 140 je pedeset posto i to je jako dobra i realna brojka...

Kukuriku je zadnjih mjeseci po anketama uvijek bila iznad 77 zastupnika, a u nekima i dosta više od 80..Tako da bi 70 zastupnika baš bio debakl. U razdoblju kad se ove stvari dogadjaju HDZ-u, a da oni na tome ne profitiraju bi bio veliki izborni neuspjeh

DemianDDD
04.11.2011., 14:27
Kukuriku 37,2%
HDZ 18,3%
Laburisti 5,7%
HSP 3,9%
HSS 3,6%
HSLS 3,1%

Istraživanje: 01.11-02.11

Nekako ne vidim BUZ/Jurčića ovdje.

Znači HDZ je pao za 0.7%, HSS pao za 0.8%, Kukuriku ojačao za 0.5%, Laburisti ojačali za 0.6%. Afera nije ni utjecala na HDZ-ove birače :rofl: Lagao bi kad bi rekao da sam iznenađen :kava: Ljubav HDZ-ovih simpatizera prema stranci je bezgranična :cerek: I kad kradu i kad tuku uvijek vjerni svom HDZ-u :rofl:

Metuzalem
04.11.2011., 18:13
Kukuriku je zadnjih mjeseci po anketama uvijek bila iznad 77 zastupnika, a u nekima i dosta više od 80..Tako da bi 70 zastupnika baš bio debakl. U razdoblju kad se ove stvari dogadjaju HDZ-u, a da oni na tome ne profitiraju bi bio veliki izborni neuspjeh
Tek odnedavno su pocele ove ankete po izbornim jedinicama, tako da se prije i nije moglo pisati o tome koliko ce koja lista imati zastupnika, prije se samo "spekuliralo" o broju glasova na nacionalnom nivou.. najcesce je ta brojka bila od 35-40, sad je oko 37%

"Totalno rasulo" ovih "dana" oko HDZ-a samo posredno moze donijeti "profit" Kukurikuu, iluzorno je ocekivati da ce razocarani glasac HDZ-a sad glasati za Milanovica, ti glasovi mogu otici jednom ili drugom HSP-u, mozda Hrastu, mozda Kerumu, mozda Petrini ili nekom petom, ali za Kukuriku - jok bato, za Kukuriku bi od tih glasaca bila najveca korist da ne izadju na izbore...

Michael Collins
04.11.2011., 18:32
Znači HDZ je pao za 0.7%, HSS pao za 0.8%, Kukuriku ojačao za 0.5%, Laburisti ojačali za 0.6%. Afera nije ni utjecala na HDZ-ove birače :rofl: Lagao bi kad bi rekao da sam iznenađen :kava: Ljubav HDZ-ovih simpatizera prema stranci je bezgranična :cerek: I kad kradu i kad tuku uvijek vjerni svom HDZ-u :rofl:

malo karikirano,ali načelno DA

DJTcro
04.11.2011., 19:06
http://image.dnevnik.hr/media/images/644x322/Nov2011/60531191.jpg
---------
Zamislite kakvo je ovo poniženje u očima HDZovaca? :D
Čak mislim da im je Nova još dodala glasova. Još samo da plava boja nestane sa moje izborne jedinice.

Artois
04.11.2011., 19:09
stignu oni jos nize past

DJTcro
04.11.2011., 19:39
Fascinira me kako se Bago igra sa onim touch screenom. :D

Nadam se, da će i HRT koristiti takvu tehniku. Ako već HRT želi biti regionalni BBC, neka se onda i ugledaju u BBC.

http://www.youtube.com/watch?v=hr2mojjmG1M <----čista utopija za HRTovce. Inače je Nova kopirala dijelom špicu BBC-a.

Inox 18/10
04.11.2011., 19:45
HRT

Kukuriku 37 %

HDZ 18 %

Metuzalem
04.11.2011., 21:44
http://odluka2011.dnevnik.hr/clanak/vijesti/istrazivanje-milanovicu-banski-dvori-tankom-vecinom-povijesno-los-rezultat-hdz-a.html

http://img511.imageshack.us/img511/9103/bagolesar.jpg

Anketa NOVE TV, po njima dobitnici Kukuriku i Laburisti, gubitnici HDZ, HSS i rascjepkani pravasi

lithium_23
05.11.2011., 08:50
ja se samo ne mogu nacuditi jednoj stvari. pa zar ste vi u Hrvatskoj toliko naivni ljudi pa mislite da ce biti bolje ako pobijedi SDP? ja sam protiv HDZa ali taj SDP je ISTI, ili se mozda razlikuju jedni od drugih u par deka...

birajte neke male stranke, neke koje su dolje negdje na dnu, smijenite ove vec okorjele i ogrezle kriminalce u odijelima i kravatama. budite pametni, jer ove jake stranke su toliko ogrezle u kriminalu da im je to u krvi! BUDITE PAMETNI

Michael Collins
05.11.2011., 18:58
Manje više DA, ne puno bolje,neće se čak ni značajno promjeniti,ali HDZ je sam po sebi korupcija, tolika razina nije viđena ni u nekim Afričkim zemljama

pronto
05.11.2011., 19:25
Manje više DA, ne puno bolje,neće se čak ni značajno promjeniti,ali HDZ je sam po sebi korupcija, tolika razina nije viđena ni u nekim Afričkim zemljama

A nije viđena niti tijekom vladavine SDP-a zato jer je SDP štitio svoje korumpirane članove.

Čarapaš
05.11.2011., 20:15
Jao braco jesi naivan. HDZovce sramota priznat za koga glasaju otuda ovakve ankete. Međutim početi će lizanje križeva i plašenje komunizmom i Jugoslavijom pa će biti glasova (sjeti se Bandića koji je postotak dobio takvom taktikom). Ne potcjenjuj ljudsku glupost nikada. Meni jedino žao što nam jedan SDP mora doći na vlast da se smijeni sadašnji šljam, budući da mi se ne čine niti sposobniji niti manje gladni para i vlasti.

DemianDDD
14.11.2011., 08:05
http://www.politikaplus.com/novost/45923/istrazivanje-koje-je-narucio-hss-daje-im-447-posto-glasova-a-hdz-u-samo-1325-posto

Prema podacima istraživanja koeg je TotusOpiniometar za potrebe HSS-a proveo između 28. rujna i 23. listopada na reprezentativnom uzorku od 5.000 građana:

http://www.politikaplus.com/upload/images/opinionetar-101.jpg

Po ovoj anketi Kukuriku ima 25% prednosti :rofl:

Vidim i ovi nisu preraspodjelili glasove neodlučnih :rolleyes: Ma da čak i jesu anketa djeluje prenerealno. Ali ovo mi je zanimljivo:

KOJA JE STRANKA VAŠ DRUGI IZBOR?

Blok umirovljenici zajedno s nositeljem Ljubom Jurčićem
3.06%
Hrvatske laburisti
6.46%
HDZ
1.97%
HSLS
3.27%
HSS
3.06%
HDSSB
0.20%
HSP
2.38%
HSP dr. Ante Starčević
0.14%
Koaliciju SDP – HNS – IDS – HSU
7.82%
Kerumovu Hrvatsku građansku stranku
0.00%
Ladonju
0.07%
Nezavisnu listu Milana Bandića
0.07%
Stranka umirovljenika
0.88%
Zagrebačku nezavisnu listu Tatjane Holjevac
0.07%
Ne planiram izići na izbore
5.71%
Ne znam ne mogu se odlučiti
63.20%
Neka druga
1.63%

prekro
16.11.2011., 14:07

točno!

da su SDP, HNS, HSU i IDS zajedno (kao predizborna koalicija) izašli na izbore 2007. godine (uz sve ostale uvjete nepromijenjene) dobili bi 75 mandata...to je 8 više nego kaj su te stranke zbilja dobile (od toga bi "ukrale" 6 mandata HDZ-u)

to znači da na ovim izborima MORAJU dobiti barem toliko (75), a za očekivati je i koji mandat više...sve ispod toga je slabo!

Metuzalem
17.11.2011., 16:39
http://www.facebook.com/pages/Parlamentarni-izbori-2011/293086607378217
Facebook anketa
Cisto da se vidi ciji su sljedbenici najazurniji, pravasi prednjace, kad bi bilo tako i na pravim izborima Ruza Tomasic premijerka a Djapic (ili Srb) predsjednik Sabora

Johny
17.11.2011., 23:01
Posebno su na fejsbuk anketi dobri pravaši koji su glasali u svim izbornim jedinicama. :lol: :lol:

Bolji od tebe
18.11.2011., 12:41
Treba procjeniti imena kandidata na listama, ne samo naziv stranke, jer ima ljudi iz krim miljea koji traže put do Sabora kao zaštitu od kaznenog progona.

downunderdog
21.11.2011., 00:29
Jel netko čuo u medijma da netko najavljuje novu anketu?
Nekako dugo nema ništa, a 2 tjedna do izbora. :)

I nekako se ovaj podforum razvodnio odkad je ubačeno gro ovih "top tema" i anketa za svaku predizbornu jednicu(gdje nitko ne glasa btw).

baobab
23.11.2011., 10:37
NOVA objavljuje svakog 25. u mjesecu anketu, ako ne promijene to je u petak.

Kyle Reese
23.11.2011., 12:35
Srećom prestale su se bar negdje stavlajti ankete kao da imamo jednu izbornu jedinicu.

Ali kao što kažem, HDZ će osovjiti više nego se misli, dok o Laburistima i uspijehu u anketanma, ne znam, mislim da će to biti kao i s Liberalima u Britaniji, velika očekivanja,mali rezultat

Metuzalem
23.11.2011., 14:58
NOVA objavljuje svakog 25. u mjesecu anketu, ako ne promijene to je u petak.
Svi ce objavljivati ankete pred kraj, malo prije izbora, ne bi imalo ni smisla drukcije
NOVA TV ce vjerovatno u petak objaviti samo prvi dio ankete, a onda poslije iz dana u dan objavljivati rezultate po izbornim jedinicama, tako da to razvuku kroz cijeli tjedan, da Mislav Bago moze mlatarati rukama, tako su radili i prosli put

Metuzalem
23.11.2011., 21:54
http://www.izbori2011.hr/anketa.html

Za koga biste glasali da su danas izbori?
SDP 22.58 %
HDZ 19.56 %
Hrvatski laburisti 8.27 %
don I. Grubišić 6.65 %
HSP 5.44 %
SP (I. Pernar) 4.44 %
HSP dr. Ante Starčević 4.23 %
HSLS 3.63 %
HNS 3.63 %
Hrvatski rast 3.43 %
HDSSB 2.62 %
ABH 2.62 %
Volim Hrvatsku 1.81 %
HSS 1.21 %
SRP 0.81 %
Ladonja 0.81 %
Akcija mladih 0.81 %
IDS 0.6 %
MDS 0.6 %
HSU 0.6 %
SDSS 0.4 %
A-HSP 0.4 %
I ovo tek tako da se vidi ciji su biraci najaktivniji klikaci na netu

DJTcro
25.11.2011., 19:26
Kukuriku 37,5%
HDZ 19%
Laburisti 6,6%
Jurčić 4,4%
HSLS 2,8%
HSS 2,7%
HDSSB 2,7%
HSP 2,5%

http://odluka2011.dnevnik.hr/clanak/vijesti/izbori-2011-crobarometar-kampanja-nikome-nije-donijela-nista.html
-----
Zanimljivo, HDSSB ima veću biračku potporu od HSP-a. :kava:

DemianDDD
25.11.2011., 19:52
Kukuriku 37,5%
HDZ 19%
Laburisti 6,6%
Jurčić 4,4%
HSLS 2,8%
HSS 2,7%
HDSSB 2,7%
HSP 2,5%

http://odluka2011.dnevnik.hr/clanak/vijesti/izbori-2011-crobarometar-kampanja-nikome-nije-donijela-nista.html
-----
Zanimljivo, HDSSB ima veću biračku potporu od HSP-a. :kava:

Vidim Laburisti od 8. mjeseca svaki put sve više i više :)

Kolovoz 5.3%
Rujan 6.1%
Listopad 6.3%
Studeni 6.6%

Dok HSS obrnuto....ajde stopirali su pad ovaj mjesec :rofl:

Kolovoz 5.7%
Rujan 4.2%
Listopad 2.5%
Studeni 2.7%

Metuzalem
25.11.2011., 20:01
22.11.2007.
Izbori 2007: Izjednačeno na vrhu!

Dvije najveće stranke su izjednačene. Na trećem mjestu je seljačko- liberalna koalicija koju podržava šest posto, a četvrti narodnjaci s nešto manje od šest posto glasova birača.

Pokazuje to posljednje veliko predizborno istraživanje koje je agencija Puls napravila za HTV i Jutarnji list.

Prema rezultatima ankete ispod izbornog praga je HSU, HSP, IDS i Glavaševa stranka, a vrlo je vjerojatno da će one ipak imati zastupniku u novom sazivu Sabora, naime, dosta stranaka je oko izbornog praga.

Socijaldemokrati su bolji u drugoj, sedmoj i osmoj izbornoj jedinici, a HDZ-ovci u petoj, devetoj i desetoj. Izjednačeni su u trećoj, četvrtoj i šestoj izbornoj jedinici.
Ove posljednje predizborne ankete uglavnom ne budu daleko od "stvarnih" rezultata, evo po anketi tri dana prije proslih izbora, HDZ i SDP su po postocima bili tu negdje, HNS i HSS/HSLS su bili nesto iznad praga, a ove "manje" nabrojane stranke su zaista dobili tek po mrvicu - HSP i HSU
Iznimka je HDSSB koji uvijek dobiva vise nego bi se po ukupnom nacionalnom postotku moglo reci (jer se takmici samo u dvije jedinice)

DJTcro
25.11.2011., 20:05
Slijedeći tjedan će Nova/Večernji/MediaServis objaviti anketu po izbornim jedinicama.

versilov
26.11.2011., 01:59
Fascinantno, HDZ će uvijek imat svoju petinu birača, bojim se pomislit šta bi bilo da je neko drugi premijer jer Jadranku i HDZovi birači teško probavljaju. Uhljebi plus neuki&dijaspora = ljubav vječna i 20% HDZ-u vječno zagarantiran, a stane li na čelo neki visoki muškarac uvjerljivog glasa ajme nama za 4 godine.

Petina, umjesto da tonu na 10 posto... Dobro jutro, Hrvatska.:)

DJTcro
26.11.2011., 09:00
Jutarnji list (4000 ispitanika):

Kukuriku 83 - SDP 61, HNS 15, IDS 3, HSU 3
HDZ 41 + 3 (dijaspora) = 44
Laburisti 6
HDSSB, HSP 3
HSS, Jurčić, HSLS, SGEH 1

Članak u cijelosti pročitajte u tiskanom izdanju Jutarnjeg lista
-----
Je li netko kupio današnji Jutarnji list? :D

Jesus Savior Messiah
26.11.2011., 10:31
Jutarnji list (4000 ispitanika):

Kukuriku 83 - SDP 61, HNS 15, IDS 3, HSU 3
HDZ 41 + 3 (dijaspora) = 44
Laburisti 6
HDSSB, HSP 3
HSS, Jurčić, HSLS, SGEH 1

Članak u cijelosti pročitajte u tiskanom izdanju Jutarnjeg lista
-----
Je li netko kupio današnji Jutarnji list? :D

Da. Što te zanima?

Metuzalem
26.11.2011., 10:39
Gordanu Jandrokoviću čak 21,7%

U prvoj izbornoj jedinici, prema rezultatima Mediane Fides, Kukuriku koalicija koju predvodi prvi čovjek SDP-a Zoran Milanović osvaja 48,4 posto i osam mandata, dok je HDZ-u čiji je nositelj liste Gordan Jandroković pripalo 21,7 posto potpore i tri mandata. Treće mjesto i jedan mandat pripao je HSP-u. Četvrtu i petu poziciju zauzeli su HSLS i Hrvatski laburisti i to s podrškom od 6 posto što im je priskrbilo po jedan mandat. U prvoj jedinici najlošije su prošli HSS i Lista zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića koji su dobili samo po 0,9 posto.

Ogromna razlika u korist Kukuriku koalicije je i u drugoj izbornoj jedinici gdje oporba osvaja 58,6 posto glasova, a HDZ svega 16,6 posto. Nositelj liste Kukuriku Zvonimir Mršić priskrbio je 10 mandata, dok se uzdanica Jadranke Kosor, ministar gospodarstva Đuro Popijač uspio izboriti tek za dva mandata. Treći u drugoj jedinici je HSS koji je sa 6,1 posto potpore osvojio jedan mandat. Četvrti su Laburisti s istom potporom i jednim mandatom, dok je HSP s 5,5 posto ostao bez mandata.
....................................

Zanimljivo jutarnji daje HSP-u preko 5% u 1 i 2 jedinici, Ante Prkacin je na nevjerovatnom trecem mjestu u Zagrebu, a po Novoj TV i Vecernjem HSP na nacionalnom nivou ima mizernih 2,5%

BINko
26.11.2011., 10:48
Da. Što te zanima?

Ajde stavi rezultate po izbornim jedinicama, postotke i mandate. :mig:

Jesus Savior Messiah
26.11.2011., 11:16
I
Kukuriku 48,4%, 8 mandata
HDZ 21,7%, 3
HSP 7,4% 1
HSLS 6% 1
Laburisti 6% 1

Grubišić 4,1 % 0
- nitko drugi preko 2 %

II
Kukuriku 58,6%, 10
HDZ 16,6%, 2
HSS 6,1 %, 1
Laburisti 6,1 %, 1

HSP 5,5 % 0
- nitko drugi preko 2,2 %

III
Kukuriku 57,2%, 11
HDZ 14,9 %, 2
Laburisti 9,5%, 1

HSS 3,5% 0
- nitko drugi preko 2,5%

DJTcro
26.11.2011., 11:18
Da. Što te zanima?

Rezultati po izbornim jednicama. :)

Jesus Savior Messiah
26.11.2011., 11:23
IV
Kukuriku 37,4 %, 6
HDZ 28,5%, 5
HDSSB 15%, 2
HSP 7%, 1

Laburisti 4,5%, 0
- nitko drugi preko 2%

V
Kukuriku 35,4%, 6
HDZ 39,2%, 6
HDSSB 7,4%, 1
HSP 5,8% 1

Laburisti 3,7% 0
- nitko drugi preko 2,6%

VI
Kukuriku 45,7%, 8
HDZ 22,8%, 4
Laburisti 8,6%, 1
Jurčić 8,1% 1

HSP 5,6% 0
HSLS 4,1% 0
- nitko drugi preko 2,5%

Jesus Savior Messiah
26.11.2011., 11:29
VII
Kukuriku 45,1%, 8
HDZ 28%, 5
Laburisti 7,2%, 1

HSLS 4,1%, 0
HSS 4,1% 0
HSP 3,6% 0
Jurčić 3,6%m 0
- nitko drugi preko 1%

VIII
Kukuriku 63,8%, 12
HDZ 15,4%, 2

- nitko drugi preko 3,7%

IX
Kukuriku 40,1%, 6
HDZ 40,3%, 7
Laburisti 5,8%, 1

- nitko drugi preko 2,7%

X
Kukuriku 44,1 %, 8
HDZ 27,7%, 5
Grubišić 10,8 %, 1

HSP 4,3%, 0
- nitko drugi preko 3,8%

DJTcro
26.11.2011., 11:43
IX
Kukuriku 40,1%, 6
HDZ 40,3%, 7
Laburisti 5,8%, 1
- nitko drugi preko 2,7%

X
Kukuriku 44,1 %, 8
HDZ 27,7%, 5
Grubišić 10,8 %, 1

HSP 4,3%, 0
- nitko drugi preko 3,8%

Hvala lijepa na informacijama. :D

SGEH 10,8% :eek:
Ukoliko taj savez dobije još 0,3% glasova, Kukuriku gubi jedan mandat.

Dhondt računalo: http://www.election.de/mandate.html
---

Zanimljiv mi je rasplet u mojoj izbornoj (9.) jedinici, gdje Laburisti ulaze u Sabor, a HSLS ne.

Zaista izgleda moćno, ova podjela 40 prema 40.

downunderdog
26.11.2011., 13:42
Zanimljivo je pogledati razliku između istraživanja Nove Tv i Jutarnjeg.
Iako Nova Tv još nije objavila rezultate po izbornim jedinicama ipak je moguće usporediti ove dvije ankete.

Nova je dala neki zbrojeni rezultat(koji se dobije kao prosjek svih postotaka iz 10 izbornih jedinica) a to je:
Kukuriku: 37,5%
HDZ: 19%,
no tu je i 14,7% neodlučnih, a ako njih jednoliko rasporedimo(na sve stranke, ne samo ove dvije) dobijamo:
Kukuriku: 43,96%
HDZ: 22,27,

sad je to usporedivo sa anketom od Jutarnjeg:
Kukuriku: 47,58
HDZ: 25,51,

Ankete dakle pokazuju jednaki odnos otprilike između Kukuriku i HDZ-a. Razlika je zbog toga što neznamo što će točno neodlučni izabrati i statistička pogreška naravno...

BINko
26.11.2011., 13:46
Hm, po po prošlom istraživanju je Kukuriku imao 78, sad 83 mandata? OR?

DJTcro
26.11.2011., 14:19
Hm, po po prošlom istraživanju je Kukuriku imao 78, sad 83 mandata? OR?

Mnogo stranaka i nezavisnih lista plešu oko izbornog praga.
Jurčiću neki mediji daju 4-5 zastupnika, a neki samo jedan.

Što više stranaka pređu izborni prag, to manje će velike stranke dobiti mandata.

Mishko Pishko
26.11.2011., 14:34
Kukuriku će imati većinu od 77 kako god okrenuli. uz pomoć laburista ili već nekih regionalista bi mogli imati i dvotrećinsku većinu ako će trebat mijenjat ustav...HDZ kad uđe u oporbu sa svojih 40tak zastupnika imati će tamo glasne protivnike i neće se moći nametnuti kao alfa i omega oporbe jer će ih HDSSB sa svojim klubom minirati dok god to Glavaš bude htio...

DJTcro
27.11.2011., 18:36
http://static.rtl.hr/repository/images/_variations/4/f/4f7fb447e8652b3e0495af91ca57e8f0_view_article.jpg? v=17

Mishko Pishko
27.11.2011., 18:37
evo RTL 85 kukuriku 39 HDZ

DemianDDD
27.11.2011., 18:37
http://www.rtl.hr/izborna-zona/vijesti/rtl-otkriva-kukuriku-koalicija-osvaja-85-mandata/

Prema istraživanju, Kukuriku koalicija uvjerljivo preuzima vodstvo. Osvaja većinu s 85 saborskih mandata, a HDZ odlazi u opoziciju s 39 zastupnika.

U odnosu na raspušteni saziv Sabora jačaju HSP s 4 zastupnika i Hrvatski laburisti koji osvajaju 3 mjesta.

HDSSB ostaje na 4 zastupnika s koliko su i zaključili šesti saziv Sabora.

Svakako iznenađenje je nezavisni Don Ivan Grubišić koji ulazi s čak 2 mjesta u Sabor.

U Sabor se vraća i HSLS s jednim zastupnikom, kao i HSS.

Jedan mandat ide i koaliciji Blok umirovljenika koju vodi bivši premijerski kandidat SDP-a Ljubo Jurčić.

Mishko Pishko
27.11.2011., 18:39
http://static.rtl.hr/repository/images/_variations/4/f/4f7fb447e8652b3e0495af91ca57e8f0_view_article.jpg? v=17

e to...ja sve čekam da bude koja naručena anketa od HDZa pa da bude obratno...

ma to su sve komunjarski mediji narihtali :rofl:

uskoro kreće blame game za gubitak izbora....bit će krivi svi od gmazova do jugo orjunaških pederskih medija

DJTcro
27.11.2011., 18:43
Kukuriku + Laburisti + Jurčić + SGEH + HSLS + manjinci = 100 nema 2/3 većine

HDZ samo 38/39 mandata (plus dijaspora - minus HGS/DC)

Metuzalem
27.11.2011., 19:07
Jutarni narucio anketu i jucer na dvije stranice objavio sve podatke, i ukupno i po jedinicama, kad SD i druge novine naruce predizborne ankete objave sve odjednom, ni HTV ne razvlaci (Vecernji narucuje skupa s Novom TV pa moraju "razvuci)
A kad Nova TV i RTL naruce anketu onda se od toga pravi show, razvuce do iznemoglosti, ko da je "Hrvatska trazi zvijezdu" u pitanju, mogao je to Bago u posebnom dodatku sve u 10 min razjasnit, al ne, danas objave mrvicu i ako hoces saznat jos malo o tome ko prolazi u tvojoj jedinici upali nas i sutra da nam se jos malo poveca gledanost

Jesus Savior Messiah
27.11.2011., 19:09
Kukuriku + Laburisti + Jurčić + SGEH + HSLS + manjinci = 100 nema 2/3 većine

HDZ samo 38/39 mandata (plus dijaspora - minus HGS/DC)

Je, strašan je problem za šaku povlastica kupiti Đapića & co. Ako stvarno bude ovako, mogu mijenjati ustav kako im puhne.

DJTcro
28.11.2011., 18:46
http://static.rtl.hr/repository/images/_variations/5/d/5d392a23c8aebb93377ce476ce5f84a6_slideshow_fg.png? v=34

Metuzalem
28.11.2011., 19:08
http://danas.net.hr/izbori/page/2011/11/28/0647006.html

Dakako, ovome treba pribrojiti i tri mandata iz dijaspore, gdje HDZ-u glasove eventualno može oteti Milan Bandić.
A.B.
28.11.2011.
Stavno moras biti novinar od formata da par dana prije izbora napises kako Milan Bandic moze do mandata u dijaspori (a covjek se nije ni kandidirao tamo)

RTL ipak nije razvukao anketu kao Nova TV, objavili su danas rezultate po jedinicama, ali presturo i prejadno, samo koliko ko ima mandata, nista o postocima, nista koliko su osvojili oni ispod praga....

Bolji od tebe
28.11.2011., 21:21
Aktualno istraživanje agencije Gfk provedeno je na uzorku od 4000 ispitanika, odnosno 400 potencijalnih birača u svakoj od 10 izbornih jedinica.

400 ljudi po izbornoj jedinici nije dovoljan uzorak, potrebno je obuhvatiti barem 700 birača da bi istraživanje bilo valjano

baobab
29.11.2011., 10:38
Ne vjerujem u GFK, vjerujem Pulsu jer je na lokalnim i predsjedničkim izborima pogodio u postotak.

Metuzalem
29.11.2011., 10:52
Aktualno istraživanje agencije Gfk provedeno je na uzorku od 4000 ispitanika, odnosno 400 potencijalnih birača u svakoj od 10 izbornih jedinica.
400 ljudi po izbornoj jedinici nije dovoljan uzorak, potrebno je obuhvatiti barem 700 birača da bi istraživanje bilo valjano
4000 ispitanika na nivou drzave je "relevantno", neka istrazivanja se provode samo na 1000 ljudi
400 ispitanika na nivou jedinici je slazem se - premalo, istrazivanja nece mnogo "omasiti" kad je u pitanju koliko ce stranke dobiti "na nacionalnom nivou", ali ce vjerovatno biti dosta odstupanja po izbornim jedinica...
Mislim da i ostali "koriste" 400 ljudi u svojim istrazivanjima po izbornim jedinicama

Metuzalem
30.11.2011., 19:39
NOVA TV, danas objavljena ocekivana raspodjela broja zastupnika, sutra glasovi po jedinicama

http://image.dnevnik.hr/media/images/644x322/Nov2011/60542474.jpg

HDSSB - 5
Laburisti - 4
HSLS - 3
HSS - 3
Ivan Grubišić - 1
BUZ - 1
HSP - 1

jole987
30.11.2011., 19:44
na kraju ce hdz imati nesto sitno priko 50 a kukuriku se past ispod 75 ali zivi bili pa vidili u nedjelju navecer

Čarapaš
30.11.2011., 19:52
NOVA TV, danas objavljena ocekivana raspodjela broja zastupnika, sutra glasovi po jedinicama

počeli su trule fore RTL-a kupiti :flop:

Metuzalem
30.11.2011., 20:35
Kukuriku 37,5%
HDZ 19%
Laburisti 6,6%
Jurčić 4,4%
HSLS 2,8%
HSS 2,7%
HDSSB 2,7%
HSP 2,5%

-----

Kukuriku - 79
HDZ - 46
HDSSB - 5
Laburisti - 4
HSLS - 3
HSS - 3
Ivan Grubišić - 1
Jurčić - 1
HSP - 1

Pokazauje se da nije samo bitno osvojiti dosta glasova u drzavi, jos vaznije ih je "pametno raspodijeliti", "matematika" igra vaznu ulogu

Jurcic ima 4,4% a dobiva 1 mandat
HSS ima 2,7%, HSLS ima 2,8% a obje stranke dobivaju 3 mandata
Laburisti dobivaju respektabilnih 6,6% a dobivaju samo 1 mandat vise od stranaka koje dobivaju vise od duplo glasova manje od njih
HDSSB je neka druga prica, oni imaju kandidate samo u 2 jedinice, dok svi nabrojani imaju liste u svim jedinicama

Da je cijela Hrvatska jedna izborna jedinica (kao sto je bilo na izborima 1992 i 1995 + liste za izbor po manjim jedinicama) onda bi se realisticnije pretocio broj glasova u broj mandata

towar
30.11.2011., 20:50
Ovo se već čini moguće, Kukuriku sigurno neće preko 80, ali sumnjam i da HDZ može ispod 50, s 3 iz dijaspore već su na 49, a sigurno neće ići ispod rezultata u anketama.
Šteta ako HSS stvarno uđe s 3 zastupnika, tako će se opet prikrpati pobjedniku, umjesto da na neko vrijeme nestanu sa scene i vrate se onome što ta stranka po svojoj tradiciji zaslužuje.

Frasier
30.11.2011., 20:56
sumnjam i da HDZ može ispod 50, s 3 iz dijaspore već su na 49

Ovih 46 već uključuju tu trojicu.

Tywin
30.11.2011., 21:31
Mislim da ću izaći na izbore čisto da sabotiram BUZ u svojoj izbornoj jedinici i zadržim ih ispod 5%. :kava:

@Frasier:

Tih 46 uključuje Keruma i seku, i Vesnu Škare-Ožbolt (kad aktivira mandat). Tako da je broj pravih HDZ-ovaca u ovoj anketi 43 (40 izabranih u RH).

Kyle Reese
30.11.2011., 22:20
Mislim da ću izaći na izbore čisto da sabotiram BUZ u svojoj izbornoj jedinici i zadržim ih ispod 5%. :kava:

@Frasier:

Tih 46 uključuje Keruma i seku, i Vesnu Škare-Ožbolt (kad aktivira mandat). Tako da je broj pravih HDZ-ovaca u ovoj anketi 43 (40 izabranih u RH).
Na čemu baziraš svoje uvjerenje da HDZ može imati tako veliki pad?

DJTcro
30.11.2011., 22:43
Kukuriku koalicija 42,1%
HDZ-HGS-DC 23,5%

http://www.vecernji.hr/izbori/istrazivanje-kukuriku-dobiva-79-mandata-imat-ce-stabilnu-vecinu-clanak-351805

maligni
30.11.2011., 23:02
Ankete su najveće smeće i treba ih zakonom zabranit.

DJTcro
01.12.2011., 10:54
Crodemoskop

Kukuriku 37,5%
HDZ-HGS-DC 19%
Laburisti 5,6%
HSP 4,4%
HSS 4,2%
HSLS 3,2%
Jurčić 3,2%
HDSSB 2,5%

http://www.promocija-plus.com/javno_mnijenje/index_javno_mnijenje.htm
http://www.index.hr/vijesti/clanak/u-izboru-za-najnegativnijeg-politicara--kosor-se-sasvim-priblizila-do-jucer-usamljenom-sanaderu-/585929.aspx

DJTcro
01.12.2011., 17:22
http://www.hrt.hr/index.php?id=48&tx_ttnews[tt_news]=141183&tx_ttnews=38&cHash=c3c642daf5
-----
Agencija Promocija plus za HTV je provela telefonsko istraživanje na reprezentativnom uzorku od 8.000 ispitanika u 10 izbornih jedinica. Istraživanjem nije obuhvaćeno biračko tijelo iz XI. (dijaspora) i XII. izborne jedinice (manjine).

[B]A kako će se rasporediti glasovi ostalih - pogledajte večeras u središnjem Dnevniku HTV-a.

vrc23
01.12.2011., 17:50
Grad Zagreb i Istra ostaju uporišta Kukuriku koalicije, Lika je HDZova neosvojiva utvrda. No, pogledajmo detaljnije. U prvoj izbornoj jedinici Kukuriku osvaja 9, HDZ 3, a HSLS i HSP po jedan mandat. U Istri i dijelu Primorja Kukuriku osvaja 12, a HDZ dva mandata. U devetoj izbornoj jedinici HDZ s partnerima raste i osvaja devet mandata što znači da u Sabor ulazi i Kerumova sestra koja je sedma na listi. Kukuriku koalicija je na 6 mandata. U Istri je još oko praga lista Ljube Jurčića, dok u Zagrebu Dragutin Lesar ima šansu osvojiti jednog zastupnika.Sedma izborna jedinica sigurno odlazi Kukuriku koaliciji, u četvrtoj je nešto neizvjesnije. Kukuriku osvaja 6, a HDZ i HDSSB po četiri zastupnika. U sedmoj izbornoj jedinici Kukuriku osvaja 8, HDZ 3, Laburisti, HSS i lista Ljube Jurčića po jedan mandat. U ove dvije jedinice nema lista koje bi još bile blizu praga tako da će udio u mandatima ovisiti o omjeru između ovih stranaka. Također moramo reći da je na razini izborne jedinice pogreška uzorka nešto veća, +/- 4,9 posto.

DJTcro
01.12.2011., 18:58
Istraživanje HTV-a na 8000 ispitanika

Kukuriku 79
HDZ 42 + 3
Laburisti 7
HDSSB 4
HSP 3
HSS 1
HSLS 1
SGEH 1
Jurčić 1
HSP dr. AS 1

http://www.hrt.hr/index.php?id=48&tx_ttnews[tt_news]=141183&tx_ttnews[backPid]=38&cHash=c3c642daf5

---------

Lijepo je vidjeti povratak pravaša i istodobno pad HSS-a. :)

DJTcro
01.12.2011., 19:38
http://img856.imageshack.us/img856/8048/hrtanketa.png (http://imageshack.us/photo/my-images/856/hrtanketa.png/)

Da se razumijemo: 800 po izbornoj jedinici