PDA

View Full Version : sistem za uklanjanje kamenca

iksy
11.10.2004., 12:26
pozdrav,

zna li netko na koji način se može čim efikasnije ukloniti kamenac iz vode iz vodovoda? postoji li kakav uređaj za tu namjenu?

gljiwa
11.10.2004., 23:11
iksy kaže:
pozdrav,

zna li netko na koji način se može čim efikasnije ukloniti kamenac iz vode iz vodovoda? postoji li kakav uređaj za tu namjenu?

Vrlo zanimljivo pitanje..
Si probal zvat u Vodovod, Odjel za uklanjanje kamenca?:angeleye:

H3MAT0M
12.10.2004., 14:17
Ako misliš na vodu za pranje veša, onda ti treba calgon ili kak se već zove kaj se stavlja u vešmašinu zajedno s praškom. Ako misliš za piće, probaj Britu. Košta 140 kuna i služi za filtriranje vode za piće.
Teško da ima nešto što bi moglo efikasno uklanjati kamenac iz vode dok je još u vodovodnim cijevima. Ako je to moguće, onda bi se vodovod trebao pobrinuti za to, ali mislim da je to za njih preskupo i neisplativo. A i nama bi cijena vode u tom slučaju opasno porasla.

Prolaznica
12.10.2004., 15:00
Calgon je dobar, ali on ipak omeksa samo prvu vodu koju masina uzme (osim ako nakon svakog izbacivanja vode ne trcis dodavat novi). Inace, postoji nekakv ultrazvucni sistem ili tak nest slicno. Jedna kolegica s posla je bas neki dan pricala kako su se svi u stanari u njenoj zgradi dogovorili da to ugrade na prikljucak za vodu.

Soprano
12.10.2004., 15:26
imaš u Ferotermu nekakve sustave za razbijanje kamenca, a ugrađuju se ispred vodomjera. Cijen im je od cca 400,00kn (dovoljno za stan-tako su mi rekli) pa sve do nekakvih 6.000,00 kn za nešto veće potrošače. Koliko to u praksi vrijedi, stvarno ne znam i ne poznam nikoga tko to ima ugrađeno.

377chiara
12.10.2004., 18:54
ma ima neke kuglice koje se stave u bubanj
ne znam kako to tocno radi
ima moja teta ona zivi vani
kaze da je platila nekih 30 € izgleda ko teniska loptica, nesto slicno