PDA

View Full Version : Nadređena na poslu


Eucalyptus
07.10.2011., 23:01
Molim vas za neki savjet, našla sam se u situaciji u kakvoj nikad nisam i ne znam što da radim. Pogotovo molim savjet ako se netko našao u sličnoj situaciji bez obzira na spolove. Radim u jednoj marketinškoj kompaniji, imam 29 godina, zadovoljna sam na poslu, imam ovdje budućnost i vrlo mi je bitno da je ne ugrozim. Bila sam u određenom broju veza do sada, sa muškarcima i nemam nikakvih većih traumi niti razočaranja iz njih. Momentalno sam solo.

Da skratim, radim na managerskoj poziciji i odgovorna sam za određen broj ljudi. Prije mjesec dana došla nam je nova voditeljica odjela u kojem radim. Ona ima 40 godina, vrlo je privlačna. Odmah da kažem da sam do sada bila u vezama sa muškarcima i muškarci su me privlačili. I nisam imala osjećaje prema nekoj ženi. Ono što se dogodilo je da me ona prvo fascinirala čim je došla jer je održala vrlo fascinantan sastanak. Ostala sam zadivljena, ali poslovno.

Međutim, činilo mi se da većinu sastanka gleda u mene (sve nas je tada vidjela prvi puta). Ignorirala sam to. Muškarci koji sa mnom rade su oduševljeni jer je zaista iznimno lijepa. Dan nakon tog sastanka srele smo se na izlazu iz firme i nasmijala mi se, odmjerila me i gledala malo dulje. Ignorirala sam i to. Treći dan je bila u uredu pored moga i razgovarala sa jednom kolegicom, ujedno sam primjetila da svako malo pogledava prema meni. Ignorirala sam. Točnije, misila sam da mi se samo čini. Tjedan dana nakon, prišla mi je, prvo gledala par sekundi i pitala me za neke planove i ideje. Te mi predložila jedan projekt.

Zanimljivo, vrlo je oprezna inače, a ponudila mi je projekt bez da me prije "ispipa". Prihvatila sam i na to mi je rekla da bi voljela da odemo nakon posla na kavu da možemo o tome razgovarati bez prekidanja sastancima i ostalim. Radimo do 16. U 16.05 smo se našle u kafiću pokraj firme. Ovdje počinje moj problem. Naime, našle smo se u 16.05, ja sam došla u stan oko 23. Razgovarale smo o svim temama u poslu, o svemu i svačemu i nevjerojatno kliknule. Ona ima kćer od 18 godina, nema muža/partnera. Cijelo vrijeme je situacija bila prepuna neke napetosti između nas. Užasno jake. Odmjeravala me, lagano dodirivala više puta i imala neke izjave kao "baš mi je lijepo večeras s tobom" i slično.

Osim toga, vozila me doma i kako su neki radovi u ulici pokraj moje, dio puta nije mogla autom, ona je izašla van i pratila me pješke još dio puta u 23 sata. Možda da odmah objasnim da je to inače firma sa strogom hijerarhijom i strogim pravilima ponašanja i kava od 16-23 sa nadređenom je sama po sebi problem po njihovim normama. Dan nakon opet pogledi u prolazu, počelo se događati da ona vodi sastanak u jednom djelu, ja razgovaram s nekime 50 metara dalje i svako malo se gledamo i cijelo vrijeme "razgovaramo" očima i pogledom.

Otišle smo na još jednu kavu vezano za projekt - ovaj puta je kava trajala do ponoći. Od tada se događa da mi npr.odgovara na poruke u 1 ujutro i to na poslovne poruke sa nekom analizom na koje ne treba odgovoriti. Problem je što sam shvatila da stalno razmišljam o njoj, da ovo prelazi granice, i da se počinjem zaljubljivati. U potpunom sam kaosu jer prvo, te kave, poruke i ponašanje su kontra pravila kompanije i vrlo je stroga hijerarhija. Drugo, počelo me ometati u poslu jer umjesto da se koncentriram na posao i svoje ljude, ja sam koncentrirana na nju. Cijelo vrijeme je neka nevjerojatna napetost između nas koja me tjera do ludila. Najgore od svega je što je i jedan kolega primjetio da gleda u mene cijele sastanke. Posao mi je vrlo bitan i ne želim ga nikako ugroziti. Osim toga, potpuno sam zbunjena jer mi se ovo nikad prije nije dogodilo sa ženom.

Najgore je što se ne mogu odmaknuti jer se prvo vidimo svaki dan, drugo, zajedno smo na zahtjevnom projektu, treće NADREĐENA mi je i ne mogu smanjiti koliko radim na tome ili nešto odbiti. Inače, naše kave od 8 sati su u početku sa temom projekta i posla, kasnije pričamo o svemu od filmova do putovanja. Ali napetost je nevjerojatna i svaka kava završava sa nekim flertom i rečenicama kao "jako mi je lijepo s tobom", "veselim se nekom poslovnom putu na koji ćeš i ti ići" zadnji puta je bila vrlo nezgodna situacija kad me dovezla doma, sjedile smo u autu još 15-tak minuta u onoj napetoj tišini i mraku...napetost koja se može rezati. A opet, bojim se nešto napraviti, neugodno mi je zvati je u stan u ponoć, naravno ni njoj zbog poslovne hijerarhije nije samo tako i stalno se vrtimo oko te napetosti, stalnih pogleda i takvih situacija kasno navečer a nikako da neka od nas napravi nešto konkretno jer bi imalo posljedice za posao.

Isto tako, ne mogu potpuno otvoreno razgovarati, niti smo na razini da je mogu pitati nešto o tome. Nema šanse da razovaram s njom o tome. Najviše me brine hijerarhija, osim toga, iza mene su rezultati i veliki planovi za dalje, a ona je fantastična u poslu, jako uspješna i pojam za neke aspekte. Što znači da nečiji odlazak ili promjena statusa ne dolaze u obzir nikako. A poludjela sam za njom i zaista se gubim i utječe mi na posao...ne znam što da napravim, cijele dane mi je u glavi i čim dođem na posao i vidimo se, to je neopisiva situacija. Da li je itko bio u sličnoj situaciji, bez obzira na spolove u igri...

Ispričavam se što je ovako dugi post... Hvala ako imate neki savjet

vlaj1
08.10.2011., 00:43
i onda je budilica zazvonila a ti si ustala i spremila se za rad na blagajni konzuma,mislim šta tjera ljude da izmišljaju priče i stavljaju na forum,nemaš pametnija posla u životu ? onda piši priče i šalji u gloriju

Eucalyptus
08.10.2011., 08:46
Prekršili ste pravila kompanije, ali kako i tvoja nadređena ima nadređenog/u ti ćeš kao slabija u cijeloj prići s poslovne strane izvući deblji kraj. Naime, nedostaje ti koncentracija na poslu, kolege su te počele negativno komentirati, poslovna produktivnost pada i samo je pitanje vremena kad će te ogovaranja u firmi početi opterećivati. Kad vaš zajednički kiks bude "provaljen", tj. kad vas kolege počnu ogovarati i ukazivati na neetičko ponašanje i ponašanje koje je u suprotnosti s pravilima kompanije, bit ćeš spremna za odstrijel tj. otpušanje s posla jer si prekršila pravila kompanije. Tvoja nadređena također. To je ovako ukratko.

starosjedioci u firmama su strahovito senzibilni na pojave kada novi zaposlenici i članovi tima preko kreveta (kršeći pravila kompanije) prolaze svoj pripravnićki staž jer se to smatra neprofesionalnim, nedopustivim i ljigavim ponašanjem. Činjenica da se radio o lezbijskoj, dakle homoseksualnoj vezi ne mijenja na stvari, osim što će nezreli muškarci iz firme zamišljati kako se dvije lezbejke maze, a oni voajerski promatraju.

tek tada će vaša ljubav doći u fazu provjere, a ovo sada mi se čini samo kao nevješti pokušaj da se preko kreveta napreduje u poslu. sorry, ali to što radiš nije etično, pa će ti nakeljiti etiketu koja će te pratiti u daljnoj karijeri. znaš ono, mala je OK, ali spava sa šefovima. tu priča o tvojim kompetencijama počinje i završva jer smo mi društvo puno predrasuda.

Hvala na odgovoru, znam da si u pravu i da je neetično. Nemam s kime o ovome razgovarati da se ne pročuje, a razmišljam što dalje dok se nije ništa konkretno dogodilo. Nadam se da će s vremenom ovaj osjećaj prestati i da ću normalno nastavit gdje sam stala, ali jako je teško pošto se svaki dan vidimo i imamo isti projekt. A inače nisam ta koju ovo privlači zbog "preko kreveta do pozicije", sve što sam do sada potigla bilo je mjerljivo rezultatima, i nisam ta. Želim nju, kao nju, a ne njenu poziciju. Ne znam...moram se ohladiti ali svaki dan se situacija podgrijava, pogotovo s njene strane. I bojim se da se ne vidi na van i da još netko ne primjeti.

bliss
08.10.2011., 08:47
Sa ŽUD-a.

Alexa
08.10.2011., 08:59
Meooooow...hot story, istinita ili ne. :E

U svakom slučaju, koga briga za hijerarhiju. Čuj ovo, strogu hijerarhiju. :rofl: Hvala za jutarnje kidanje od smijeha uz kavu. Are you god damn kidding?

Zadnji put kad sam provjerila ne živimo u nikakvom kastinskom sustavu, državu nam vodi Jaca, nemamo faraona, a sve i da imamo (u tvom slučaju faraonku i u slučaju da je ovo istina a ne forumska navlakuša), onda dotična sa vrha hijerarhije odgovorna za to ako se maši tvog mladog lepog tela.

Long story short, slobodna si žena u slobodnoj zemlji raditi što god želiš.

I ako je ovo sve skupa istina:

a) da, svidjela ti se žena, nije to ništa neobično, žene su divne
b) ako se ona tebi počela prva upucavati, šefica je, evidentno sposobna i direktna, onda ćeš pustiti da ona ide korak dalje. Dotad, fokusiraj se na posao, ako te toliko veseli.

visions
08.10.2011., 09:21
Ispričavam se što je ovako dugi post... Hvala ako imate neki savjet


SAD ME DOBRO SLUŠAJ!! Otvorila sam novi nick da ti mogu na ovo odgovoriti jer ne želim ovo pisati pod svojim. Jako dobro znam u kakvoj si situaciji jer sam bila u jako sličnoj. Prvo, ja sam bila uglavnom sa muškarcima, ali i sa ženama tako da nije bio još i taj problem što sam se zapalilla za ženu :). Ali isto sam radila u firmi gdje postoji hijerarhija i zna se tko sa kime razgovara i gdje i tko sa kime može i ne može biti po kavama. Ja imam 32 godine. Ona je isto bila meni nadređena i to na način da sam ja bila članica tima, ona manager, dakle ja nisam bila na managerskoj poziciji, bila sam niže nego ti sad-čitaj daleko lakše odletiš kad napraviš grešku. Ona je došla kad su bile velike smjene ljudi u firmi, isto smo se u početku gledale, čitaj buljile, onda su krenule neke promjene u radu u kojima sam sudjelovala i tu je krenuo intenzivni kontakt s njom. Razgovor svaki dan plus barem 3-4 maila dnevno. Prvo sam imala probleme jer se nekim ljudima nije svidjelo što smo stalno u kontaktu jer su se bojali da me negdje ne postavi što oni pikiraju, pogotovo ovi između mene i nje po položajima, drugo jer sam tako dobila priliku izjašnjavati svoje ideje koje su ispale dobre. Da ti ne duljim, počele smo se intenzivno viđati, bilo je jako čudno, bila je ovo što ti zoveš "napetost", razgovarale smo u 3-4 ujutro. Itd. Na putovanjima je bilo još gore. Nisam znala što da radim a znaš kako je završilo? Tako da su drugi PRIMJETILI jer to ne možeš samo tako svima sakriti, vidjelo se. Počela su GOVORKANJA I TRAČEVI. Sve što sam radila i što je nosilo rezultat se počelo OMALOVAŽAVATI. Ja sam pucala. Počela sam raditi svoj posao LOŠIJE. I na kraju, zbog svega toga, IZLETJELA sam iz firme. A doslovno mi je bilo pojašnjeno da obje lošije radimo, da više ne obavljam posao isto i da smo prekršile hijerarhiju i da se ponašamo neprofesionalno. Obje. Ona je bila više i ona je ostala. IZGUBILA SAM POSAO zbog iste situacije. Zato, mala je šansa da ti se ne počne događati isto što se i meni. A sam posao mi je uvijek nosio rezultate. Vidim i tebi, zato se ODMAH ohladi, pokušaj skratiti te kave, izbjegavaj to da te vozi doma i probaj izdržati želju i što kažeš napetost BEZ DA SE DOVODIŠ U SITUACIJU DA SE REALIZIRA NEŠTO. Znam da ne možeš odbiti razgovor, sastanak ili kavu ali ne daj da traje 8 sati i da te vozi doma u ponoć! Kad sam otišla iz firme, čule smo se, našle, i ta kava je završila vezom od 8 mjeseci. Vjeruj mi ni to nije bilo kako treba jer je između nas uvijek visilo to što sam ja morala otići a ona ostala i nije lako slušati njene planove i kakav joj je bio dan nakon svega. Najgore, veza nije počela na poslu nego kad sam ga napustila, ali ljudi imaju oči i vidjelo se. Danas radim drugi posao, to mi je bila ogromna škola i ujedno najveća greška u životu i molim te nauči nešto od mene dok ne bude prekasno. Drži se znam koja je situacija :504:

Violently happy
08.10.2011., 09:22
Dajte nemojte kvotati cijeli uvodni post, zaboga!:rolleyes:

visions
08.10.2011., 09:36
I još nešto, ne znam gdje radiš ali pazi se te j.... hijrarhije!!! Jer je meni odlazak objašnjen time da smo kršile HIJERARHIJU a da ne govorim da sam svaki dan slušala da se ja moram obraćati kad imam ideje ili problem svom manageru, a on njoj! I to što smo mi komunicirale stalno preko njih direktno je dovelo do velikog problema i ljutnje ovih između nas bez obzira na sve ostalo što je među nama bilo. Moraš jako paziti što ćeš dalje :mig:

Alexa
08.10.2011., 09:56
Najgor, veza nije počela na poslu nego kad sam ga napustila, ali ljudi imaju oči i vidjelo se. Danas radim drugi posao, to mi je bila ogromna škola i ujedno najveća greška u životu i molim te nauči nešto od mene dok ne bude prekasno. Drži se znam koja je situacija :504:

Čekaj, veza je počela nakon što si napustila posao i danas radiš drugi posao. Zašto ti je to najveća greška u životu?
I kakve veze ima šta ljudi vide, kolike su im oči i šta će selo reć?

I zašto bi ičije iskustvo moralo biti identično tvome?

Ako smijem primjetit, žene uvijek žive u daleko većem strahu nego muškarci (bez obzira na orijentaciju odnosa). Čisto sumnjam da bi neki nadređeni menadžer umirao od straha da poželi mladu ambicioznu pripravnicu, ili da bi nekakav mladi talentirani zaposlenik umirao od straha da mu se ponudi šefica.

Sumnjam da Zakon o radu zabranjuje ljudima raditi u slobodno vrijeme što hoće i s kim hoće.
Na najvećim pravosudnim institucijama sam viđala da je recimo, žena sutkinja na visokoj poziciji, muž privatni odvjetnik, ili da su oboje recimo doktori u istoj bolnici na istom odjelu, a ako se tamo može, da radiš za fucking FBI, neće ti oni određivat tko će ti se sviđat.

Uostalom, na poslu moš bit diskretan i šta te briga.

Za sve ima opravdanja ali za kukavičluk ovakvog tipa ne nalazim opravdanje.

Eucalyptus
08.10.2011., 10:03
SAD ME DOBRO SLUŠAJ!! Nisam znala što da radim a znaš kako je završilo? Tako da su drugi PRIMJETILI jer to ne možeš samo tako svima sakriti, vidjelo se. Počela su GOVORKANJA I TRAČEVI. Sve što sam radila i što je nosilo rezultat se počelo OMALOVAŽAVATI. Ja sam pucala. Počela sam raditi svoj posao LOŠIJE. I na kraju, zbog svega toga, IZLETJELA sam iz firme. A doslovno mi je bilo pojašnjeno da obje lošije radimo, da više ne obavljam posao isto i da smo prekršile hijerarhiju i da se ponašamo neprofesionalno. Obje. Ona je bila više i ona je ostala. IZGUBILA SAM POSAO zbog iste situacije. Zato, mala je šansa da ti se ne počne događati isto što se i meni. A sam posao mi je uvijek nosio rezultate. Vidim i tebi, zato se ODMAH ohladi, pokušaj skratiti te kave, izbjegavaj to da te vozi doma i probaj izdržati želju i što kažeš napetost BEZ DA SE DOVODIŠ U SITUACIJU DA SE REALIZIRA NEŠTO. Znam da ne možeš odbiti razgovor, sastanak ili kavu ali ne daj da traje 8 sati i da te vozi doma u ponoć! Kad sam otišla iz firme, čule smo se, našle, i ta kava je završila vezom od 8 mjeseci. Vjeruj mi ni to nije bilo kako treba jer je između nas uvijek visilo to što sam ja morala otići a ona ostala i nije lako slušati njene planove i kakav joj je bio dan nakon svega. Najgore, veza nije počela na poslu nego kad sam ga napustila, ali ljudi imaju oči i vidjelo se. Danas radim drugi posao, to mi je bila ogromna škola i ujedno najveća greška u životu i molim te nauči nešto od mene dok ne bude prekasno. Drži se znam koja je situacija :504:

Hvala na ovome - jako si me trgnula sa postom jer pretpostavljam da ne može završiti puno bolje. Jedna prijateljica je bila u sličnoj situaciji, samo je on bio direktor i ona je isto izletjela iz firme zbog nekog suludog objašnjenja. A što se tiče hijerarhije, već sad slušam izljeve drugih kao "ah, pa pitaj tu i tu, ti ionako možeš nju pitati i otići direkt do nje u ured" i slične gluposti. Makar se trudim na poslu bježati što dalje da što manje ljudi vidi da pričamo na hodnicima. A i zadnji tjedan je znatno smanjila kontakt u firmi ali pojačala izvan nje. Da ne trpim cijeli dan zbog kave poslije bilo bi dobro :(.

visions
08.10.2011., 10:18
:ne zna:Čekaj, veza je počela nakon što si napustila posao i danas radiš drugi posao. Zašto ti je to najveća greška u životu?
I kakve veze ima šta ljudi vide, kolike su im oči i šta će selo reć?
Zato što je ovo posao gdje sam daleko manje zadovoljna i znatno manje plaćena nego onaj posao. Drugo, jer sam tamo bila uspješna i pokazala rezultate i imala velike šanse za napredak. A ovdje imam svoj dio posla ali nemam neki razvoj. I jer si ne mogu oprostiti što mislim da sam mogla osigurati puno toga i razvijati se da nije bilo te situacije.


I jer bi se sutra vratila da mogu.


A što se tiče "što će selo reći", briga me, to me nikad nije zamarao i baš zato sam se opekla. Jer su počeli tračevi, ja sam rekla "baš me briga, posao obavljam dobro a s kime sam poslije na kavi i s kime razgovaram u 3 ujutro je privatno". Vraga je privatno kad je ona nadređena. Nije to samo tako u stvarnosti kad se dogodi. Jer se moj rad počeo omalovažavati, svaki dan sam slušala "hijearhija ovo, hijerarhija ono",moj manager je imao ispade na mene jer ga preskačem i o planovima pričam direktno s njom. Svakodnevni posao mi je postao noćna mora, a bila je i gomila laži. Recimo ona je oišla na put u Berlin, drugi dan se pojavio trač da sam išla s njom. To je glupost i trač ali uzbunio je recimo moje prve nadređene jer "što to znači poslovno da ja idem s njom tu ili tamo i da li to ugrožava NJIH!". Makar nisam išla ali takve priče su kolale po firmi i nije mi bilo nimalo lako raditi. Pogotovo jer sam posao radila kako treba.

A nije ni veza samo tako sa osobom zbog koje izgubiš svoje planove za budućnost, a ja sam ih imala i pukli su kao balon u mjesec dana. I kad svaki dan i dalje slušaš o tome poslu i tim ljudima, nije samo tako kako izgleda

I ne mislim da je ista situacija, ali slična je i može to proći puno bolje, ali željela sam da vidi moje iskustvo jer ne bi htjela da završi kao ja zbog tave situacije, pogotovo ako radi dobro :ne zna:

LadyWriterOnTV
08.10.2011., 16:59
Čuj, nemam pojma šta da ti kažem, ali savjetujem ti da počneš pisati roman umjesto postova, ja bih ga čitala. :p

tabu82
08.10.2011., 17:00
Vrijeme je za moju omiljenu.

Ne seri u zdjelicu iz koje jedeš.

Iako, cijela mi priča smrdi na nekoga sa viškom vremena i bujnom maštom, ponajviše zbog ideje da se kompanija protivi prijateljskom druženju van posla. Za to još nikada nisam čuo, a i nema nikakve logike.

Vevaaa
08.10.2011., 17:13
Vrijeme je za moju omiljenu.

Ne seri u zdjelicu iz koje jedeš.

Zdjelicu? :lol: Pa nije mačka, pobogu :rofl:
:s

amalka33
08.10.2011., 17:21
...ma dobro...kaže se "gdje jedeš lebac ne traži ku.... (ili u ovom slučaju šta god)...uglavnom zaista je neozbiljno i neprofesionalno miješati posao i zadovoljstvo....i točka...nema zareza, nema ovo-ono...posao je posao, a tko to ne zna razlučiti...:eek:

Alexa
08.10.2011., 17:22
Ma dajte, ljudi, molim vas....:rofl:

tabu82
08.10.2011., 17:23
Ma dajte, ljudi, molim vas....:rofl:

Slažem se...na kraju krajeva, u svim velikim firmama se ljudi jebu uzduž i poprijeko, pitanje je samo koliko su to sposobni držati za sebe.

Alexa
08.10.2011., 17:29
Inače, da, ljudi mogu utjecati u koga će se zaljubiti i za koga će se zagrijati. I pritom, ako je to slučajno kolega i kolegica neće to realizirati zato da šef ne bi vikao i da ne bi dobili bu-bu po pustićima jel su bili zjočesti. :rolleyes:

Hijerarhija. :lol:

LadyWriterOnTV
08.10.2011., 17:37
Možda ovi što moraliziraju rade svi u državnim firmama pa im je to nepojmljivo, jer tamo su ionako svi u rodu :rofl:

UnknownRoad
08.10.2011., 17:52
Ovo je najbolje što sam čuo...rodoskrvnuće u državnoj službi:rofl: sve rodjak do rodice, zaključno do 3. koljena u vodoravnoj liniji kao uvjet za posao

daj ne trkeljaj:rolleyes:

phiber
08.10.2011., 17:53
Vrijeme je za moju omiljenu.

Ne seri u zdjelicu iz koje jedeš.

Iako, cijela mi priča smrdi na nekoga sa viškom vremena i bujnom maštom, ponajviše zbog ideje da se kompanija protivi prijateljskom druženju van posla. Za to još nikada nisam čuo, a i nema nikakve logike.

Cuo sam da par kompanija ima tzv. kodeks ponasanja gdje bas ne gledaju milo da se nakon posla opijas po bircevima i rusis po cesti al ovo nisam cuo. Niti u Hr niti vani.

Tak da vise djeluje 'kompanija je tradicionalna i zgrozili bi se na dvije zene u vezi' sto jos mogu pojmiti.

Alexa
08.10.2011., 17:54
Cuo sam da par kompanija ima tzv. kodeks ponasanja gdje bas ne gledaju milo da se nakon posla opijas po bircevima i rusis po cesti al ovo nisam cuo. Niti u Hr niti vani.

Tak da vise djeluje 'kompanija je tradicionalna i zgrozili bi se na dvije zene u vezi' sto jos mogu pojmiti.

A ništa od navedenog nije osnovan razlog za davanje otkaza, štoviše diskriminacija je svrstana pod kazneno djelo.

Prema tome...zijev.

phiber
08.10.2011., 17:57
A ništa od navedenog nije osnovan razlog za davanje otkaza, štoviše diskriminacija je svrstana pod kazneno djelo.

Prema tome...zijev.

U teoriji nije al ako se zainate, mozes dobiti otkaz. Naravno da se ti mozes praviti kilav, pozivati na diskriminacije i zakon al budimo realni, nije sve tak jednostavno.

Znam provjereno da bi kod mene (a radim kod privatnika) bilo golemih problema da sam recimo otisao na gaypride ili cak prosvjed protiv varsavske - tako da me ovako nesto, 2 zene u tradicionalnoj firmi - ne cudi.

No, to nije tema pa necem dalje o tome. :) Prica mi je previse bajkovita i djeluje kao zesci šund.

tabu82
08.10.2011., 17:58
Cuo sam da par kompanija ima tzv. kodeks ponasanja gdje bas ne gledaju milo da se nakon posla opijas po bircevima i rusis po cesti al ovo nisam cuo. Niti u Hr niti vani.


Nigdje na to ne gledaju milo, ali dok ne utječe na tvoju izvedbu na poslu, ne ugrožava ni tvoje radno mjesto. Iako izrazito ugrožava mogućnost napredovanja.

Alexa
08.10.2011., 18:05
U teoriji nije al ako se zainate, mozes dobiti otkaz. Naravno da se ti mozes praviti kilav, pozivati na diskriminacije i zakon al budimo realni, nije sve tak jednostavno.

Znam provjereno da bi kod mene (a radim kod privatnika) bilo golemih problema da sam recimo otisao na gaypride ili cak prosvjed protiv varsavske - tako da me ovako nesto, 2 zene u tradicionalnoj firmi - ne cudi.

No, to nije tema pa necem dalje o tome. :) Prica mi je previse bajkovita i djeluje kao zesci šund.

Svejedno, ne vidim zašto propagirati strah i povlađivanje primitivnim razmišljanjima u ime tipično hrvatskih floskuletina u fazonu "Život je takav" i "Ne možeš ništa protiv toga, to ti je tako".

Više je stvarno postalo boring gledati koliko strah spriječava ljude da ispunjavaju posve normalne želje i kako je to normalno opravdanje.

"Neću ništa s kolegom, jer mogu dobit otkaz."

Moja poznanica je dobila otkaz jer su rekli da je "prezgodna i prepametna za tu poziciju" i da "šta ona sebi umišlja da se može tako šepuriti okolo".

Šta je trebala, razdebljat se 20 kila i pognut glavu da je slučajno ne bi muški kolege gledali s divljenjem?

Bullscrap.

Uglavnom, da ne skrećem s topika: ne živimo u robovlasništvu ikakvog tipa da bi se zakonski smjelo zabranit s kim ćeš bit u vezi. I zijeva mi se od toga kad ljudi koriste kukavičluk kao validan argument. Rađe reci: kukavica sam, strah me otkaza, nego - red je red, ipak je to hijerarhija.

phiber
08.10.2011., 18:10
Svejedno, ne vidim zašto propagirati strah i povlađivanje primitivnim razmišljanjima u ime tipično hrvatskih floskuletina u fazonu "Život je takav" i "Ne možeš ništa protiv toga, to ti je tako".
.

Zato sto je to realnost koja ide i malo van hr. Kao sto rece Tabu, neces dobiti otkaz al ce itekako odmoci kod unaprijeđenja ili povisice.

Po meni, petljanje sa kolegama (ili nedajboze shefovima) mi je big no-no, ma o kakvim se komadima radilo. Jednostavno, potencijalni problemi su za mene preveliki od onoga sto mogu dobiti.

Violently happy
08.10.2011., 18:18
Možda ovi što moraliziraju rade svi u državnim firmama pa im je to nepojmljivo, jer tamo su ionako svi u rodu :rofl:
:rofl:
Dobra.:rofl:

Nemam pojma, meni se to sve čini malo pretjerano.
Ako je sva ta silna frka zbog toga što je žena u pitanju, a ne muškarac, to mogu shvatiti. Ali ako je frka samo zbog toga što ona možebitno petlja s nekim s kim radi, ali izvan posla.. ne znam, pretjerano mi zvuči. :ne zna:

Alexa
08.10.2011., 18:22
Zato sto je to realnost koja ide i malo van hr. Kao sto rece Tabu, neces dobiti otkaz al ce itekako odmoci kod unaprijeđenja ili povisice.

Po meni, petljanje sa kolegama (ili nedajboze shefovima) mi je big no-no, ma o kakvim se komadima radilo. Jednostavno, potencijalni problemi su za mene preveliki od onoga sto mogu dobiti.

Well voljela bih se složiti, ali ne mogu.

Ok, lažem, ne bih se voljela složiti. :D

Imala sam priliku raditi u velikoj instituciji punoj ekstra strogih pravila i "hijerarhije" (:rofl: pardon, smiješna mi je ta riječ).

Iznimno velik broj ljudi unutar te institucije je bio uključen u međusobne intimne odnose. Što bračne, što daterske, što tajne ljubavničke afere. Nisam primijetila da su zbog toga bili manje učinkoviti. Ili, ako su bili neučinkoviti nisam primijetila da je to bilo zbog toga (a vjeruj mi promatrala sam I love to observe).
Većina njih je normalno, čak i UBRZANO napredovala na poslu.
Štoviše, više problema u izvedbi i poslu su imale one frustrirane koke po uredima koje su se vječito svađale jedna s drugom i išle si na živce sa svojim pričama i tračevima.

I, vjeruj mi, ako te partnerica (ili ljubavnica) iznervira toliko da se ne možeš koncentrirat na posao, neće bit važno je li ta osoba s posla ili ti stoji doma i dok radiš s njom razmjenjuješ, na primjer, ljutite sms-ove.

Ne kažem da nije malo edgy se spetljati sa direktoricom ili "šefom", ali....ne mogu reći da je to baš problem tolikih razmjera i da se smatra pod normalnim da se to ne smije ili da je to nešto što ugrožava posao i samim time egzistenciju.
That's just plain brainwashing.

Drugim riječima, razumijem da neki ljudi na poslu žele biti isključivo fokusirani na posao (kao što, barem se nadam, ti tvrdiš), ali da će netko odbiti van radnog vremena ići na date sa nekim s posla jer se "to ne smije" i "jer će šef popizdit" mi je uvredljivo za razinu evolucije na kojoj bi se ljudska vrsta trebala nalaziti.

phiber
08.10.2011., 18:27
Ne kažem da nije malo edgy se spetljati sa direktoricom ili "šefom", ali....ne mogu reći da je to baš problem tolikih razmjera i da se smatra pod normalnim da se to ne smije ili da je to nešto što ugrožava posao i samim time egzistenciju.
That's just plain brainwashing.

Zadnjih par firmi gdje sam radio, gledalo se na to, hebiga i pricam o vecim firmama. Tako da nije brainwashing, firmi ima svakakvih - ti si mozda imala srecu, ja mozda ne. No, evo ti primjer.

Meni moj diša određuje visinu place i povisice. Da je to zena i da smo involvirani, hoces reci da bi ona bila 100% emocionalno amputirana i 100% profesionalna da bi me mogla objektivno procijeniti? Bi kitu. Nitko nije toliko imun. Hebiga, ako je direktor previse friendly samnom, uprava nece biti odusevljena jer vise nije objektivan.Drugim riječima, razumijem da neki ljudi na poslu žele biti isključivo fokusirani na posao (kao što, barem se nadam, ti tvrdiš), ali da će netko odbiti van radnog vremena ići na date sa nekim s posla jer se "to ne smije" i "jer će šef popizdit" mi je uvredljivo za razinu evolucije na kojoj bi se ljudska vrsta trebala nalaziti.

Ne zelim petljati jer zelim biti fokusiran na posao. Da sve stima, vjerujem da ne bi bilo problema al da sam involviran pa da prekinemo ruzno, bilo bi problema. Ne kazem da se NE smije ali odgovorno tvrdim da IMA firmi gdje se na to blagonaklono NE gleda.

Alexa
08.10.2011., 18:40
Meni moj diša određuje visinu place i povisice. Da je to zena i da smo involvirani, hoces reci da bi ona bila 100% emocionalno amputirana i 100% profesionalna da bi me mogla objektivno procijeniti? Bi kitu. Nitko nije toliko imun. Hebiga, ako je direktor previse friendly samnom, uprava nece biti odusevljena jer vise nije objektivan.

Well, ajd ti imaš sreće što imaš dišu koji nije zaljubljen u tebe.
Ali ajmo, hipotetski.
Dođeš u firmu gdje radi turbozgodna direktorica. I, for the sake mira u tvojoj kući :E, uzmimo u obzir da se sve ovo dešavalo u vrijeme kada si bio slobodan. I, kroz nekih mjesec dva, direktorica počne sve otvorenije pokazivati koliko si joj privlačan. Žena doslovno pršti. Stalno te zove u ured, neki projekti, gleda te ko tigrica biftek. I sad, u svemu tome, nije ni tebi svejedno.
Ali, ne želiš da...kako si ono gore rekao, uprava ne bude oduševljena, i, koristeći zdravu logiku, odlučiš NEKAKO JEDVA se suzdržati.
I jednog dana ona ti otvoreno predloži nešto više i ti stisneš zube, žile ti na vratu iskaču, dođe ti da je dograbiš momentalno koliko je zgodna, ali uspiješ zaglumiti, i hladno je pogledaš u oči i kažeš: "Ne. Smatram da bi to bilo neprofesionalno. Zgodna ste žena, ali ne dolazi u obzir."
Ukoliko imalo poznaješ kako se osjeća osoba koja je odbijena (posebno žena kada otvoreno izrazi sviđanje), to bi je više razjarilo nego da pristaneš. Povrijedilo bi joj i ego i emocije i svašta.
Misliš da ti onda ne bi radila probleme? Ne, uopće ne bi davala projekte drugim kolegama i izbjegavala te u hodnicima i hladno ti pokazivala tko je gazda, čisto da znaš koga si tako hladno odbio.

Ne zelim petljati jer zelim biti fokusiran na posao. Da sve stima, vjerujem da ne bi bilo problema al da sam involviran pa da prekinemo ruzno, bilo bi problema. Ne kazem da se NE smije ali odgovorno tvrdim da IMA firmi gdje se na to blagonaklono NE gleda.

Dala sam ti gore slikovit primjer samo da ti ukažem kako ne možeš utjecat na to tko će te privuć i koga ćeš ti privuć i da postoje velike šanse da se ljudima to desi na radnom mjestu. U ovom slučaju, riječ je o nadređenoj. Pristaneš li ili ne pristaneš, do komplikacija će doći. Odbijanjem do povrijeđenog ega, pristajanjem do tajnih sastanaka i ne znam kakvih sve (divnih :E) stvari.
To bi važilo i za kolegicu istog ranga. Svaki prekid je ružan, ali te nitko ne priječi da joj staviš veto na to da ti nakon prekida radi drame u uredu. Valjda znaš kako zaustaviti nekog tko te terorizira na bilo koji način?

A što se tiče potkopavanja, pa zaboga, potkopavat će te svatko na poslu kome se ne sviđaš, naći će ti nešto, bez obzira na prirodu vašeg odnosa.

Point: besmisleno se opirati nečemu radi straha. Ionako posljedice ne možeš predvidjeti.

OK, ti imaš pravilo. Većina ljudi ima pravilo i nastoji ne miješat posao i ljubav. Ali, zaboga, kako možete tvrditi da na to hoće li vam se ko svidjeti možete UTJECATI. Ne možete. To je iznad ljudske domene. Posebno ako je obostrano.

tabu82
08.10.2011., 18:47
Dala sam ti gore slikovit primjer samo da ti ukažem kako ne možeš utjecat na to tko će te privuć i koga ćeš ti privuć

Možda ne možeš birat tko će te privuć i koga ćeš ti privuć, ali itekako možeš birat tko te NEĆE privuć i koga ti NEĆEŠ privuć, i isto, dapače, nije nimalo teško ako imaš ikakvu kontrolu nad svojim emocijama i ikakvo razumijevanje funkcioniranja vlastitih mehanizama.

Ove priče iz bajki kako je ljubav kao amorova strelica koja te spiči u dupe i da na to ne možeš nimalo utjecat sam prestao pušit godinu-dvije nakon što sam prestao pušit djeda mraza.

pipi21
08.10.2011., 18:47
U teoriji nije al ako se zainate, mozes dobiti otkaz. Naravno da se ti mozes praviti kilav, pozivati na diskriminacije i zakon al budimo realni, nije sve tak jednostavno.

Znam provjereno da bi kod mene (a radim kod privatnika) bilo golemih problema da sam recimo otisao na gaypride ili cak prosvjed protiv varsavske - tako da me ovako nesto, 2 zene u tradicionalnoj firmi - ne cudi.

No, to nije tema pa necem dalje o tome. :) Prica mi je previse bajkovita i djeluje kao zesci šund.

Slažem se. Ja znam za firmu gdje je kod zapošljavanja zabranjeno bilo kakvo poznanstvo, a ljubavnički odnosi se ne toleriraju ni najmanje. Ukoliko se sazna, slijedi otkaz. Diskriminacija ili ne, to je politika firme, ljudi to znaju i strogo paze da ih se ne čopi ako se već petljaju. Uostalom, i ja znam kako bih se zaštitila kad bih davala otkaz "nepoželjnoj" osobi, a kamoli ne velika firma.
Ali... off topic i priča mi djeluje trollovski.

Alexa
08.10.2011., 18:51
Možda ne možeš birat tko će te privuć i koga ćeš ti privuć, ali itekako možeš birat tko te NEĆE privuć i koga ti NEĆEŠ privuć, i isto, dapače, nije nimalo teško ako imaš ikakvu kontrolu nad svojim emocijama i ikakvo razumijevanje funkcioniranja vlastitih mehanizama.

Ove priče iz bajki kako je ljubav kao amorova strelica koja te spiči u dupe i da na to ne možeš nimalo utjecat sam prestao pušit godinu-dvije nakon što sam prestao pušit djeda mraza.

:rofl: Mhm. Nonperfoming loan much?

I,tko je pričao o ljubavi, dovoljna je ogromna privlačnost.

I baj d vej, uzmi u obzir da većina ljudi ipak jako teško odolijeva kada im se nešto ili netko jako svidi. Nisu svi tako powerful and all.

If I may add, there's always a bigger fish.

phiber
08.10.2011., 18:52
Ukoliko imalo poznaješ kako se osjeća osoba koja je odbijena (posebno žena kada otvoreno izrazi sviđanje), to bi je više razjarilo nego da pristaneš. Povrijedilo bi joj i ego i emocije i svašta.
Misliš da ti onda ne bi radila probleme? Ne, uopće ne bi davala projekte drugim kolegama i izbjegavala te u hodnicima i hladno ti pokazivala tko je gazda, čisto da znaš koga si tako hladno odbio.

Simpaticna logicka bifurkacija. Biram opciju C), oboje zakljucujemo da to nema smisla jer smo oboje profesionalci i svjesni smo problema koje bi to moglo napraviti.

No, da zadovoljim tvoju znatizelju - do te situacija ne bi ni doslo jer mene osobno nisu zanimale kratkotrajne romanse sa potencijalnim problemima vs. karijera. I da je bilo impulsa, odignorirao bih ih.OK, ti imaš pravilo. Većina ljudi ima pravilo i nastoji ne miješat posao i ljubav. Ali, zaboga, kako možete tvrditi da na to hoće li vam se ko svidjeti možete UTJECATI. Ne možete. To je iznad ljudske domene. Posebno ako je obostrano.

Zapravo mogu, ignoriram signale i to je to. Pametna osoba uskoro skuzi o cemu se tu radi. Ako ne komuniciram sa osobom, ne odlazim sa njom na kave mimo posla - tesko da mi se moze svidjeti dok smo na relaciji šef-radnik.

Violently happy
08.10.2011., 18:57
Možda ne možeš birat tko će te privuć i koga ćeš ti privuć, ali itekako možeš birat tko te NEĆE privuć i koga ti NEĆEŠ privuć
Ovo mi je malo nelogično.
Mini. :rofl:
Ako sam već TOLIKO moćna da mogu birati koga ja NEĆU privući, onda sam bogami i toliko moćna da mogu birati tko će mene privući.:D

pipi21
08.10.2011., 19:00
Nisu svi slabog karaktera i ne bih išla u ocjenjivanje da li je to većina ili manjina , obzirom da bi za tako nešto trebalo istraživanje, ali... ja sam također sasvim sposobna ignorirati bilo kakvu privlačnost na radnom mjestu, pogotovo ako mislim da bi to dugoročno bila loša odluka. Sposobna sam čak toliko procijeniti, i ne poticati osobu na daljnja upucavanja, zivkanja na kave i slično.

Alexa
08.10.2011., 19:01
Simpaticna logicka bifurkacija. Biram opciju C), oboje zakljucujemo da to nema smisla jer smo oboje profesionalci i svjesni smo problema koje bi to moglo napraviti.
No, da zadovoljim tvoju znatizelju - do te situacija ne bi ni doslo jer mene osobno nisu zanimale kratkotrajne romanse sa potencijalnim problemima vs. karijera. I da je bilo impulsa, odignorirao bih ih.
Zapravo mogu, ignoriram signale i to je to. Pametna osoba uskoro skuzi o cemu se tu radi. Ako ne komuniciram sa osobom, ne odlazim sa njom na kave mimo posla - tesko da mi se moze svidjeti dok smo na relaciji šef-radnik.Čovječe, ovdje sve vrvi od samokontrolirajućih supermenova. :eek:

Okay, ajd uzmimo u obzir da si toliko jak i neprobojljiv, yada, yada.

Uzmimo u ozbir i da ja pripadam freeflow struji koja tvrdi da se ne može previše utjecat na jaku privlačnost.

Razlike i to, respect.

Ali ni moj ni tvoj stav ne bi trebali utjecat na činjenicu da te STRAH drži dalje od normalnih stvari koje želiš i da nećeš napraviti nešto normalno i ljudski i dejtat se u svoje slobodno vrijeme sa nekim tko ti se sviđa za to jer će ti board of directors vikat na tebe i neće ti dat povišicu?

I teško mi je prihvatit da je "To se ne smije" i "Nemoj, šef će vikat" "Uliz, uliz" i "Pokori se nadređenima i daj im svoje privatno vrijeme i želje na korištenje" normalno.
Nije.

Niti vidim kakve veze bi moglo imat ljubakanje s kolegicom ili nadređenom u profesionalnosti izvedbe na poslu.
Ako si toliko snažan i samokontroliran, trebao bi moći nakon vatrene noći s direktoricom uletit na sastanak kako kajzer i osvojit ih svojim profesionalizmom i talentom bez obzira što ste sinoć radili i u kojoj pozi.
I koliko se ona zaljubila u tebe i ti u nju.
E, to bi bio pravi profesionalac. :E

phiber
08.10.2011., 19:05
Čovječe, ovdje sve vrvi od samokontrolirajućih supermenova. :eek:

Okay, ajd uzmimo u obzir da si toliko jak i neprobojljiv, yada, yada.

Uzmimo u ozbir i da ja pripadam freeflow struji koja tvrdi da se ne može previše utjecat na jaku privlačnost.

Jaka privlacnost meni nije dovoljna za korak dalje (sex), treba tu punooooo komunikacije. No, da ne duljim o tome.Ali ni moj ni tvoj stav ne bi trebali utjecat na činjenicu da te STRAH drži dalje od normalnih stvari koje želiš i da nećeš napraviti nešto normalno i ljudski i dejtat se u svoje slobodno vrijeme sa nekim tko ti se sviđa za to jer će ti board of directors vikat na tebe i neće ti dat povišicu?

Ti kazes strah, ja kazem MOJ zdrav razum koji moze biti iskrivljen. Jednostavno, hladno logicki smatram da bi ja osobno imao problema da jebem direktoricu i dejtam ju u slobodno vrijeme. Dobro placen posao mi je ipak drazi a curu mogu naci i mimo posla.Ako si toliko snažan i samokontroliran, trebao bi moći nakon vatrene noći s direktoricom uletit na sastanak kako kajzer i osvojit ih svojim profesionalizmom i talentom bez obzira što ste sinoć radili i u kojoj pozi.
I koliko se ona zaljubila u tebe i ti u nju.
E, to bi bio pravi profesionalac. :E

Znam kakav sam kad se emotivno involviram i ponekad nisam 100% imun da mogu reci da rasudjujem savrseno. Zato i ne petljam sa osobama koje radim i to je to.

Violently happy
08.10.2011., 19:13
Bože, kako sam sretna što su kod mene na poslu svi toliko nezanimljivi da nikad nisam ni došla u iskušenje.:s

pipi21
08.10.2011., 19:14
Alexa,
ljudi procjenjuju što im je bitnije u životu.
Dobra plaća, dobar posao, dobri međuljudski odnosi... većina je svjesna da će vrlo teško ili nikako naći drugi posao. Ipak je ovo mila nam Ervacka. S druge strane imaš potencijalnu ljubavnu vezu baziranu na "fatalnoj privlačnosti" što je u stvari tinejdžerska bedastoća. Nije stvar u paralizirajućem strahu već u procjeni, što je dugoročno bolje, u autoričinom slučaju treba razmišljati glavom.
Iz svog iskustva... spetljat se s nekim na radnom mjestu je bio big "no no". U mojoj firmi je hrpa ljudi u ljubavničkim ili bračnim odnosima, nema straha od otkaza ili diskriminacije. Svejedno, nisam si dopuštala nikakva petljanja, zašto bih si otežavala život, slušala tračeve, glupe kometare? Ne mogu reći da nisu postojale privlačnosti, ali ukoliko bi procijenila da tu ne postoji dugoročan potencijal nisam htjela da se taj odnos razmaše. Dok nisam naletjela na svog muža. Dvoumila sam se naravno, svaka veza, pogotovo na početku je nesigurna. No međutim, sad smo zajedno više od dvije godine, i imamo dijete.

Alexa
08.10.2011., 19:14
Bože, kako sam sretna što su kod mene na poslu svi toliko nezanimljivi da nikad nisam ni došla u iskušenje.:s

Što je najluđe, nisam ni ja, ali stvar je principa, ku'iš. :durica

RinaRea
08.10.2011., 19:18
Jaka privlacnost meni nije dovoljna za korak dalje (sex), treba tu punooooo komunikacije. No, da ne duljim o tome.

Pa, nisu li kave do ponoći upravo to?!

Autorici-jesi li pomislila kako je sve to igra da bi izbacila konkurenciju? :kava:

Violently happy
08.10.2011., 19:19
Što je najluđe, nisam ni ja, ali stvar je principa, ku'iš. :durica

Šta je stvar principa?
Mislim, da mi se netko na poslu baš baš baš jako svidi, mislim da me ne bi spriječile neke spike posao/firma/profesionalnost. Shoot me.:kava:

Alexa
08.10.2011., 19:21
Molim te, pročitaj (barem boldano)


Ti kazes strah, ja kazem MOJ zdrav razum koji moze biti iskrivljen. Jednostavno, hladno logicki smatram da bi ja osobno imao problema da jebem direktoricu i dejtam ju u slobodno vrijeme. Dobro placen posao mi je ipak drazi a curu mogu naci i mimo posla.
Znam kakav sam kad se emotivno involviram i ponekad nisam 100% imun da mogu reci da rasudjujem savrseno. Zato i ne petljam sa osobama koje radim i to je to.

Najgore je što se ne mogu odmaknuti jer se prvo vidimo svaki dan, drugo, zajedno smo na zahtjevnom projektu, treće NADREĐENA mi je i ne mogu smanjiti koliko radim na tome ili nešto odbiti. Inače, naše kave od 8 sati su u početku sa temom projekta i posla, kasnije pričamo o svemu od filmova do putovanja. Ali napetost je nevjerojatna i svaka kava završava sa nekim flertom i rečenicama kao "jako mi je lijepo s tobom", "veselim se nekom poslovnom putu na koji ćeš i ti ići" zadnji puta je bila vrlo nezgodna situacija kad me dovezla doma, sjedile smo u autu još 15-tak minuta u onoj napetoj tišini i mraku...napetost koja se može rezati. A opet, bojim se nešto napraviti, neugodno mi je zvati je u stan u ponoć, naravno ni njoj zbog poslovne hijerarhije nije samo tako i stalno se vrtimo oko te napetosti, stalnih pogleda i takvih situacija kasno navečer a nikako da neka od nas napravi nešto konkretno jer bi imalo posljedice za posao.

.......A poludjela sam za njom i zaista se gubim i utječe mi na posao...ne znam što da napravim, cijele dane mi je u glavi i čim dođem na posao i vidimo se, to je neopisiva situacija. Da li je itko bio u sličnoj situaciji, bez obzira na spolove u igri...

Ne pričam o tebi konretno, to sam istakla u zadnjem postu, ali možebitno nisam bila dovoljno jasna.

Razlučili smo već koji je tvoj stav i koji je moj stav i da poštujem razlike.

Ali poanta TOPIKA je da autoricu proganja STRAH unatoč VELIKOJ ŽELJI.

Na to sam ciljala.

I sve da i ona to negira sad (a možda i neće) cijeli post odiše STRAHOM radi posla, a one su se (ako to nije troll a i da je troll pričamo hipoteteski) emocionalno već angažirale.

I, uzmi u ozbir, da većina ljudi to sve skupa izbjegava radi straha (što ne uključije tebe, ajd, recimo) a ne radi snažne autokontrole.

Huuuuge difference.

Šta je stvar principa?
Mislim, da mi se netko na poslu baš baš baš jako svidi, mislim da me ne bi spriječile neke spike posao/firma/profesionalnost. Shoot me.:kava:

Pa to ja cijelo vrijeme govorim. Oni pričaju o samokontroli i kako to nije u redu.
I iako nisam nikad bila zatreskana ili htjela se s nekim s posla, isto me ne bi ništa spriječilo u tome, i odbijam to "Kontroliranje radi posla" staviti kao neko nepisano pravilo.

tabu82
08.10.2011., 19:24
:rofl: Mhm. Nonperfoming loan much?

I,tko je pričao o ljubavi, dovoljna je ogromna privlačnost.

I baj d vej, uzmi u obzir da većina ljudi ipak jako teško odolijeva kada im se nešto ili netko jako svidi. Nisu svi tako powerful and all.

If I may add, there's always a bigger fish.

Ogromnu privlačnost mogu kontrolirat. Dapače, kontrolirao sam je dijeleći krevet širine 80 cm sa dotičnom osobom, jer je situacija bila takva da je dugoročno bilo bolje za obje strane da se ništa ne dogodi.

I daj mi se skini s tim engleskim, molim te. Da, razumijem engleski, ali forum je hrvatski, i raspravlja se na hrvatskom. Ovaj "napišem 3/4 teksta na engleskom, pa sama sebi zvučim pametno" pristup ti možda funkcionira na nekom s 3 razreda osnovne.

Ovo mi je malo nelogično.
Mini. :rofl:
Ako sam već TOLIKO moćna da mogu birati koga ja NEĆU privući, onda sam bogami i toliko moćna da mogu birati tko će mene privući.:D

Ne vidim nikakvu vezu između dvije navedene teorije, ali da se ispravim.
Dakle - u stanju sam vrlo brzo prepoznati kada nekoga privlačim, i korigirati svoje ponašanje tako da toj osobi budem izrazito odbojan. Možda ne pogodim stil koji hladi otprve, ali iz drugog-trećeg pokušaja nema šanse da je ne ohladim.

Niti vidim kakve veze bi moglo imat ljubakanje s kolegicom ili nadređenom u profesionalnosti izvedbe na poslu.

Dva raspleta situacije: 1 - živite skupa, dijelite troškove, on ti je i dalje šef (ili ti njemu šefica) - dakle - šef određuje bonuse, posebne nagrade, povišice. Vi imate ozbiljnu financijsku stistku. Problem? Sukob interesa? Rekao bih da da.

Drugi rasplet - netko nekoga prevari s najboljim prijateljem/prijateljcom. Količina zle krve između ove dvije osobe bit će mjesecima prevelika za sjedit u istoj prostoriji, a kamoli surađivat.

Malo sam ekstreman, ali ima i čitav niz zajebanih situacija između ove dvije koje je najbolje izbjeć.

Ako si toliko snažan i samokontroliran, trebao bi moći nakon vatrene noći s direktoricom uletit na sastanak kako kajzer i osvojit ih svojim profesionalizmom i talentom bez obzira što ste sinoć radili i u kojoj pozi.
I koliko se ona zaljubila u tebe i ti u nju.
E, to bi bio pravi profesionalac. :E

To bi bio pravi profesionalac, ali ja to nisam. A bojim se da nikad neću ni bit, koliko god meditirao i radio na samokontroli.
Dakle, kada god upoznam neku osobu, već nakon par sat znam da li bih se u tu osobu mogao zaljubit.
Ako procjenim da bih se mogao zaljubit, što ne znači da hoću, ikad, jednostavno ako uvjeti nisu adekvatni, osobu, ni krivu ni dužnu, stavljam na led, odmičem se, a komunikaciju, ako je već ne mogu izbjeć u potpunosti, svodim na strogo službenu i jebeno hladnu. I nema daljnjeg razvoja priče.
Kada bi došlo do situacije da dozvolim svojim osjećajima da se razviju, stvari više nisu pod kontrolom, i ne mogu ih više vratiti pod kontrolu, što nikako ne želim.

Ako me pak žena izrazito fizički privlači, ali nema šanse da se zaljubim, onda se mogu i poševit s njom bez nekog osobitog ustezanja. Što sam, usput budi rečeno, uredno i napravio.

Što se tiče tvog komentara "there's always a bigger fish" - nema veće ribe. Jedina riba o kojoj se radi u ovoj priči sam ja, a ta je uvijek jednake veličine.

phiber
08.10.2011., 19:27
I, uzmi u ozbir, da većina ljudi to sve skupa izbjegava radi straha (što ne uključije tebe, ajd, recimo) a ne radi snažne autokontrole.

Huuuuge difference.

Sa tim se slazem, naveo sam svoje iskustvo cisto kao primjer zasto mogu razumjeti uvodni post. No, slazem se strah je tu iako to meni zvuci kao da je netko netko mrvicu impresioniran nadredjenom osobom, i sad bi bio malo bi-curious.Pa to ja cijelo vrijeme govorim. Oni pričaju o samokontroli i kako to nije u redu.
I iako nisam nikad bila zatreskana ili htjela se s nekim s posla, isto me ne bi ništa spriječilo u tome, i odbijam to "Kontroliranje radi posla" staviti kao neko nepisano pravilo.

Ljudi koji kazu kao to nije u redu - kazu to zbog sebe. Niti u jednom trenu nisam rekao da je to nepisano pravilo, samo sam rekao zasto bi takve osobe mogle imati problema.

Valjda se mozemo sloziti u tome, mogle bi.

RinaRea
08.10.2011., 19:30
Iz svog iskustva... spetljat se s nekim na radnom mjestu je bio big "no no". U mojoj firmi je hrpa ljudi u ljubavničkim ili bračnim odnosima, nema straha od otkaza ili diskriminacije. Svejedno, nisam si dopuštala nikakva petljanja, zašto bih si otežavala život, slušala tračeve, glupe kometare?


Ne petljanja u bilo kakve vrste veza na radnom mjestu nisu preduvjet za izbjegavanje tračeva o sebi ili bilo kakvih drugih zlobnih ili manje zlobnih kometara.

Iz mog primjera, novi šef je, uzmimo, privlačan, većini mojih radnih kolegica. Zgodan je muškarac, iako nema ništa između nas, niti će ikada biti. Jednostavno nema kemije, nema fizike, nema ništa.
Sve to nije dovoljno dobro da se ne bi pokrenuli tračevi i otvoreni komentari, samo iz razloga što smo zbog promjena u firmi zaobišli hijerarhiju i direktno kontaktiramo, štoviše jedina sam koja imam njegov privatni broj mobitela i on moj i što kontaktiramo i kada je jedno od nas dvoje na poslovnom putovanju, pa čak i privatnom.

Violently happy
08.10.2011., 19:30
Pa to ja cijelo vrijeme govorim. Oni pričaju o samokontroli i kako to nije u redu.
I iako nisam nikad bila zatreskana ili htjela se s nekim s posla, isto me ne bi ništa spriječilo u tome, i odbijam to "Kontroliranje radi posla" staviti kao neko nepisano pravilo.
Ma hajde. Svi to govore dok im se ne dogodi.:D
Meni se nije dogodilo pa ipak znam da ne bih odoljela. Zašto odoljevati? Život je jedan, Fikreta.:kava: :D


Ne vidim nikakvu vezu između dvije navedene teorije, ali da se ispravim.
Dakle - u stanju sam vrlo brzo prepoznati kada nekoga privlačim, i korigirati svoje ponašanje tako da toj osobi budem izrazito odbojan. Možda ne pogodim stil koji hladi otprve, ali iz drugog-trećeg pokušaja nema šanse da je ne ohladim.
Dobro, kad ovako pojasniš, znam na što misliš. Jer dešavalo mi se da su mi se neki nekad počeli kao nešto nabacivati, ali sam to sasjekla u korijenu.
Samo jednom mi se desilo da nisam uspjela u tom odbijanju, odnosno, da je tip bio totalno slijep na sve moje pokušaje da se maknem od njega i dam mu do znanja da se to neće desiti, ali sva sreća, ubrzo sam otišla na drugi posao.

phiber
08.10.2011., 19:32
Ma hajde. Svi to govore dok im se ne dogodi.:D
Meni se nije dogodilo pa ipak znam da ne bih odoljela. Zašto odoljevati? Život je jedan, Fikreta.:kava: :DZnas zasto bi odolio? Jer dobri poslovi, barem meni, ne padaju sa grane pa mi je rizik prevelik. :D

tabu82
08.10.2011., 19:33
Ljudi koji kazu kao to nije u redu - kazu to zbog sebe. Niti u jednom trenu nisam rekao da je to nepisano pravilo, samo sam rekao zasto bi takve osobe mogle imati problema.

Valjda se mozemo sloziti u tome, mogle bi.

Ne bih se složio - nepisano pravilo, ako već nije, trebalo bi biti. Jer ako si ti u stanju normalno funkcionirati u radnom odnosu s bivšim partnerom, kada ulaziš u tako nešto nemaš pojma da li isto vrijedi za drugu stranu. A ljubavne drame na poslu zaista nikome ne trebaju.

Alexa
08.10.2011., 19:35
I daj mi se skini s tim engleskim, molim te. Da, razumijem engleski, ali forum je hrvatski, i raspravlja se na hrvatskom. Ovaj "napišem 3/4 teksta na engleskom, pa sama sebi zvučim pametno" pristup ti možda funkcionira na nekom s 3 razreda osnovne..

Pričat ću kako mi se sviđa, ako ti se ne sviđa, take a hike. :kava:Dakle, kada god upoznam neku osobu, već nakon par sat znam da li bih se u tu osobu mogao zaljubit.
Ako procjenim da bih se mogao zaljubit, što ne znači da hoću, ikad, jednostavno ako uvjeti nisu adekvatni, osobu, ni krivu ni dužnu, stavljam na led, odmičem se, a komunikaciju, ako je već ne mogu izbjeć u potpunosti, svodim na strogo službenu i jebeno hladnu. I nema daljnjeg razvoja priče.
Kada bi došlo do situacije da dozvolim svojim osjećajima da se razviju, stvari više nisu pod kontrolom, i ne mogu ih više vratiti pod kontrolu, što nikako ne želim.

Dobro, POBOGU, kako možeš ti unaprijed procijeniti kakav će biti ishod vašeg međusobnog zaljubljivanja bez obzira što u DATOM TRENUTKU nisu adekvatni uvjeti.

U šta se ti zaljubljuješ? U osobu ili u uvjete?

:ne zna:

tabu82
08.10.2011., 19:36
Ma hajde. Svi to govore dok im se ne dogodi.:D
Meni se nije dogodilo pa ipak znam da ne bih odoljela. Zašto odoljevati? Život je jedan, Fikreta.:kava: :D


Mala modifikacije phiberovog odgovora - jer ima puno više dobrih pičaka nego dobrih poslova.

Alexa
08.10.2011., 19:37
Ma hajde. Svi to govore dok im se ne dogodi.:D
Meni se nije dogodilo pa ipak znam da ne bih odoljela. Zašto odoljevati? Život je jedan, Fikreta.:kava: :D

I hear you, girl. Ne kužim ni ja kojeg su se javla ovako raspalili sa samokontrolom, mucho, macho, testosteron, plaća, povišica spikom.

Violently happy
08.10.2011., 19:37
Znas zasto bi odolio? Jer dobri poslovi, barem meni, ne padaju sa grane pa mi je rizik prevelik. :D

Ni meni ne padaju, ali hormoni su hormoni.
Weak as i aaaaammmm...:rofl:

Alexa
08.10.2011., 19:37
Mala modifikacije phiberovog odgovora - jer ima puno više dobrih pičaka nego dobrih poslova.

To što ih ima ne znači da imaš kvalifikacije za njih. OBOJE. :rofl:

tabu82
08.10.2011., 19:39
Pričat ću kako mi se sviđa, ako ti se ne sviđa, take a hike. :kava:

blow me :o

Dobro, POBOGU, kako možeš ti unaprijed procijeniti kakav će biti ishod vašeg međusobnog zaljubljivanja bez obzira što u DATOM TRENUTKU nisu adekvatni uvjeti.

U šta se ti zaljubljuješ? U osobu ili u uvjete?

:ne zna:

Ha?

Dakle - neovisno o uvjetima - mogu procjeniti vrlo brzo da li se u nekoga mogu ili ne mogu zaljubiti. Nadam se da je to shvatljivo.

Neovisno o tome - postoje uvjeti - daljina, seksualne preferencije, radno mjesto, rodbinske veze - biraj što ti paše, koje čine tu potencijalnu ljubav teškom/težom/nemogućom. S obzirom da sam izuzetno emocionalno osjetljiv, dovoljan sam problem sam sebi, ne trebaju mi još i ekstremni uvjeti tako da jednostavno takve "prilike" zaobilazim.
Što točno nije jasno?

Da prevedem na engleski?

Alexa
08.10.2011., 19:39
Sa tim se slazem, naveo sam svoje iskustvo cisto kao primjer zasto mogu razumjeti uvodni post. No, slazem se strah je tu iako to meni zvuci kao da je netko netko mrvicu impresioniran nadredjenom osobom, i sad bi bio malo bi-curious.
Ljudi koji kazu kao to nije u redu - kazu to zbog sebe. Niti u jednom trenu nisam rekao da je to nepisano pravilo, samo sam rekao zasto bi takve osobe mogle imati problema.

Valjda se mozemo sloziti u tome, mogle bi.


Da, slažem se. Solidna debata.

phiber
08.10.2011., 19:41
Dobro, POBOGU, kako možeš ti unaprijed procijeniti kakav će biti ishod vašeg međusobnog zaljubljivanja bez obzira što u DATOM TRENUTKU nisu adekvatni uvjeti.

U šta se ti zaljubljuješ? U osobu ili u uvjete?


Ne mogu znati kakav ce biti ishod ali mogu znati ako nisu adekvatni uvjeti da ce biti problema za MENE kasnije.

Tako da se zaljubljujem u osobu koja meni odgovara a uvjete za nesto vise od jebanja imamo svi.

Violently happy
08.10.2011., 19:43
Mala modifikacije phiberovog odgovora - jer ima puno više dobrih pičaka nego dobrih poslova.

Jes vala, ali ne znači da ćeš mega kliknuti sa svakom od njih.
Rekla bih da je omjer između dobrih poslova i klikanja sa super svemirskim komadima tu negdje. Za većinu.:D

tabu82
08.10.2011., 19:43
I hear you, girl. Ne kužim ni ja kojeg su se javla ovako raspalili sa samokontrolom, mucho, macho, testosteron, plaća, povišica spikom.

Kakve veze ova priča ima sa machizmom? Machizam i samokontrola su potpuno različite stvari.

To što ih ima ne znači da imaš kvalifikacije za njih. OBOJE. :rofl:

Naravno da ne znači, isto kao što nije ni bitno za temu.

Onda možeš to postavit i da osrednjih pičaka ima više nego osrednjih poslova, odnosno relativno gledajući, "dobro" je ono što je pri vrhu onoga što mogu dobit. E sad, za posao to može bit prodavač cipela, a za ženu 100kilašica. Nije bitno za temu.

phiber
08.10.2011., 19:44
Ni meni ne padaju, ali hormoni su hormoni.
Weak as i aaaaammmm...:rofl:

Volim ja hormone, volim ja kad sam blown away, svi smo ponekad slabi. Samo meni to traje trenutak i onda zakljucim sto bi moglo biti kasnije. Ako mi se cini da ce biti problematicno, radije ne bih. Cisto iz razloga sto ne da ne zelim sjebati sebe nego ne zelim sjebati i nju. :)

Alexa
08.10.2011., 19:47
Ne mogu znati kakav ce biti ishod ali mogu znati ako nisu adekvatni uvjeti da ce biti problema za MENE kasnije.

Tako da se zaljubljujem u osobu koja meni odgovara a uvjete za nesto vise od jebanja imamo svi.

Dobro, ali sve i da su ti uvjeti u datom trenutku savršeni, to ne garantira da već u slijedećem neće UVJETI postati lošiji od onih koji su bili na snazi u trenutku u kojem ste se vas dvoje zaljubili.

Tako da pretpostavljati uvjete kvalitetnoj osobi koju si upoznao i u koju bi se mogao zaljubiti ili se počinješ zaljubljivati zvuči kao, well, strah od suočavanja s uvjetima.
Na koje ne možeš utjecati da se dese, ali ako si dovoljno hrabar i sposoban, trebao bi biti spreman na rješavanje uvjeta i problema.

Doduše, postoji mala šansa da ja pričam na ženskom a ti na muškom jeziku, pa feel free da pojasniš.

phiber
08.10.2011., 19:54
Tako da pretpostavljati uvjete kvalitetnoj osobi koju si upoznao i u koju bi se mogao zaljubiti ili se počinješ zaljubljivati zvuči kao, well, strah od suočavanja s uvjetima.
Na koje ne možeš utjecati da se dese, ali ako si dovoljno hrabar i sposoban, trebao bi biti spreman na rješavanje uvjeta i problema.


Budem probao pojasniti. Mogu se zaljubiti u nekoga na ovlas, dobijem cupidovu strelicu u dupe i sve je super. No, kako imam specificne stvari koje trazim u partnerice, ukoliko te stvari nisu zadovoljene znam da nema smisla zapocinjati jer ce prije ili kasnije izaci na vidjelo i ja cu odustati od te osobe.

Tak da zapravo ne patim od instant zaljubljivanja i treba mi puno vremena. Eh sada, potencijalne strasti, kao recimo sa nadređenom osobom, zainteresiranosti moze biti ali ona nece nikad otici dalje od jebanja ako ne zadovoljava moje a+b+c a do jebanja pak nece doci jer mi je to posao.

Violently happy
08.10.2011., 19:56
Volim ja hormone, volim ja kad sam blown away, svi smo ponekad slabi. Samo meni to traje trenutak i onda zakljucim sto bi moglo biti kasnije. Ako mi se cini da ce biti problematicno, radije ne bih. Cisto iz razloga sto ne da ne zelim sjebati sebe nego ne zelim sjebati i nju. :)

A tko zna.. možda bih i ja ovako razmišljala da mi se to desi.
Iako čisto sumnjam, ja sam prilično impulzivna što se takvih stvari tiče i to je nešto što ne mogu promijeniti kod sebe, iako bi zapravo bilo dobro da mogu.:ne zna:

Alexa
08.10.2011., 19:59
Budem probao pojasniti. Mogu se zaljubiti u nekoga na ovlas, dobijem cupidovu strelicu u dupe i sve je super. No, kako imam specificne stvari koje trazim u partnerice, ukoliko te stvari nisu zadovoljene znam da nema smisla zapocinjati jer ce prije ili kasnije izaci na vidjelo i ja cu odustati od te osobe. .

Specifične stvari koje tražiš u partnerici su karakteristike, osobne kvalitete. Ne uvjeti, odnosno ono na što sam ja mislila (moguće da se nismo najbolje razumjeli) a to su vanjski uvjeti (upoznavanje u radnoj sredini i slično).

Tak da zapravo ne patim od instant zaljubljivanja i treba mi puno vremena. Eh sada, potencijalne strasti, kao recimo sa nadređenom osobom, zainteresiranosti moze biti ali ona nece nikad otici dalje od jebanja ako ne zadovoljava moje a+b+c a do jebanja pak nece doci jer mi je to posao.

Drugim riječima, ostavljaš mogućnost da dođe do nečega, makar seksualnog? (Nitko nije ni tražio da dođe do psa, kućice u cvijeću, bijele ograde ili pak romantične veze per se)

phiber
08.10.2011., 20:02
Drugim riječima, ostavljaš mogućnost da dođe do nečega, makar seksualnog? (Nitko nije ni tražio da dođe do psa, kućice u cvijeću, bijele ograde ili pak romantične veze per se)

Ne ostavljam. Ostatak recenice kaze da ne bih jer je to posao, mozda mi fali zarez jer sam htio da ispadne da nema jebanja jer je to ipak posao. Imao sam takvu situaciju gdje je nadređena imala određeni interes i elegantno sam je zaobisao iako je fizicki bila moj tip da nemre vise bit. :zubo:

Hildegard
08.10.2011., 20:46
Molim vas za neki savjet, našla sam se u situaciji u kakvoj nikad nisam i ne znam što da radim.

Možete ovdje savjetovat 5 ili 500 ljudi, nije bitno, nitko ti neće konkretan odgovor koji ćeš moć primijenit upotpunosti i koji će učinit da komplikacije nestanu i da sve bude kako treba. Iako su ti neki ovdje dali dobre savjete, nažalost svojim emocijama ne možeš upravljat, kao ni nitko od nas. Ostaje ti opcija da se boriš s njima i daš sve od sebe da zatomiš to što osjećaš za nju ne bi li zadržala posao i normalno ga obavljala. S druge strane možeš se upustit u romantičnu vezu s njom koju koliko se god trudila nećeš moć sakrit pred ostalima u tvrtki što će dovest do situacije da će kad tad netko snosit sankcije. S obzirom da ti je ona nadređena i duže od tebe u tvrtki najvjerovatnije ćeš ti biti ta koja će izvuć deblji kraj. Što bi ti draga radije htjela, važi što ti je važnije bez obzira što su u pitanju kruške i jabuke. Što god odabrala za učinit bit će ti teško, lakog izlaza trenutačno nemaš. I nakon tvog uvodnog posta mogu za kraj reć, da ili imaš dobru maštu pa si mene i mnoge ovdje nasamarila ili se zaista nalaziš pred jednim ozbiljnijim izazovom u životu, kakogod moram priznat elokventna si hehe.

visions
08.10.2011., 21:58
Htjela bi ovdje reći još par bitnih stvari pošto sam prošla ovo o čemu autorica priča, ogromnu privlačnost, to da je ostali primjete, vezu i na kraju otkaz zbog toga, ujedno isto je bila žena i bila mi je nadređena.

Većina vas je dala dobre savjete i slažem se sa vama. Ali ima jedna bitna stvar. Većina se hvatala za "hijerarhiju" i "da li je u redu visiti na kavi poslije posla". Moja tadašnja firma je imala pravilnik ponašanja. Naravno da kave nisu zabranjene i da je ono što radimo izvan posla - izvan posla, privatno, kako god želite, ALI to nije tako jednostavno. Njoj nitko ne može braniti kavu sa nadređenom ni u ponoć. Niti druženje. Niti vezu. ALI ta činjenica jako mijenja stvari na poslu i odnose DRUGIH PREMA NJOJ. Kod mene se javila gomila tračeva koji su mi otežavali svakodnevni posao. Drugo, kada nas je netko vidio skupa izvan posla, odmah se postavlja pitanje našeg odnosa, OBJEKTIVNOSTI, i ljudi između mene i nje se osjećaju ugroženo jer misle da će ona mene valjda zbog našeg odnosa instalirati na njihovu poziciju i njih ugroziti. Javljaju se podmetanja. Budimo realni, i ja sam vidjela da netko nekoga promakne ili prihvati nečiju ideju koja objektivno nije dobra zbog toga što su prijatelji, ljubavnici itd. To nitko ne voli. Pogotovo oni sa boljom idejom. I iako ona to nije sa mnom radila i iako su ideje davale jak rezultat, tračevi i podmetanja su se događali stalno. I moje ideje se nisu gledale isto kao i prije.

Osim toga, moj posao se ne cijeni jednako. Kad god sam napravila nešto dobro odmah su bile priče da mi je "ona pomogla", "ona dala ideju", da "utječem na nju", nije to samo tako.

Zbog drugih ljudi, meni se jako otežao život na poslu. Tračevi, omalovažavanje, necijenjenje mog rezultata nije banalna stvar. I tako svaki dan. Plus strah ovih između da će me negdje staviti nauštrb njihove pozicije. Plus, ego mojih nadređenih koji su bjesnili jer ja kontaktiram direktno s njom umjesto po redu kako je u pravilniku.


A i nismo roboti. Nije baš samo tako biti hladna i objektivna kad je kraj tebe osoba koju toliko želiš. I nisu ti sve odluke objektivne , niti se možeš samo tako lako koncentrirati strogo na posao a ured pokraj je osoba koju toliko želiš. Nije to baš lagano. I nije da ti ne utječe ta činjenica na izvođenje samog posla.

A ako im se to ne sviđa vrlo lako te se riješe. Stave ti na glavu "lošiji rad", "kršenje hijerarhije" itd itd. i odletiš kao ptičica ako to žele. Pa nitko neće reći da je razlog vaša veza ili donos, jer ne smiju, ali postoje načini da te se makne, bez da se kaže pravi razlog, ako to žele, a ja sam to prošla.

I još nešto za autoricu - iz mog iskustva, u ovakvim situacijama postoji puno toga što "dolijeva ulje na vatru" kao zabranjeno je, ona je moćna, snažna, lijepa, itd. Imponira ti. Razluči sa sobom koliko želiš nju kao nju a koliko ima i ovih razloga u tvojim osjećajima. Evo nešto iskreno, moja nadređena je isto bila stvarno privlačna i bila sam u šoku što JA imam nešto s njom, što se to meni događa, osjećala sam se moćno i jako dobro. Muškarci u firmi su je komentirali, stalno govorili kako je zgodna i palili se na nju, a ja sam je dobila. Znaš, božanski je osjećaj. Ali brzo te prizemlji i razmisli koliko u tebi ima i ovih aspekata jer vjeruj mi brzo tresneš u zemlju a dobar posao je teže naći nego jaku privlačnost negdje drugdje sa nekim drugim. :)

Hefes
08.10.2011., 22:27
Jedna boljih tema. Sigurno ce novinari iz Jutranjeg ili Vecernjeg kopirati tu temu :)
Dosta puta sam se nasao u priliki, da su me nadredjene slale signale indirektno ali ja sam na srecu ignorirao. Meni je bilo lakse, jer me nisu privlacile, pa sam bio hladan ko led :)

Lina Lamont
09.10.2011., 23:08
Sviđa li ti se ona kao žena ili kao ideja?
Možeš li se zamisliti u vezi s njom za pola godine, a ne samo u krevetu za dva dana?
Ima li negdje neka ženska koja te privlači na sličan način, ili samo ova jer se ti sviđaš njoj?
Da li ti šefica djeluje kao netko tko zapravo samo voli skupljati trofejne ženskice?
I najvažnije....da moraš sutra izabrati između nje i posla....kako bi rekao Keanu Reeves u Speed...what do you do? :ne zna:


(ako je trolanje,svaka čast, odlična priča, vrlo L word :D )

kingsize
10.10.2011., 08:44
Autorice, ili bilo ko drugi može pitanjce?
Nije mi jsno, ali stvarno mi nije jasno kako netko ko nije gay/lezba može doći u takvu situaciju u uvodu opisnu?
To mi se čini nemogućim.Zato mislim da je ovo sve neka zajebancija.
Jer neosporno je da ti se mogu sviđati ljudi istog spola da ti imponiraju da su ti neodoljivi...ali o kakvoj napetosti ti pričaš.Ono sjedimo u autu i napetost se može rezati nožem.Kakva napetost?Da se ne bacite jedna na drugu i ne počnete se lizati?Ono koji kurac? (lipi naš izraz a ne američko wtf).
Do danas nisi bila lezba, a danas padaš u nesvjest i goriš od neke želje da spolno općiš sa tom ženom i jedino šta ti je prepreka je poslovna hijerarhija.

Kako to da ključno pitanje nije: Da li sam postala lezba,i kad i kako se to dogodilo?Da li sam to zaista prava ja?Kako sam postala lezba u 29?Jeli moguće da sam se cijelo vrijeme sa momcima pretvarala?Jeli moguće da su sva moja iskustva sa muškarcima bila moja laž prema samoj sebi?

A ti vamo kukaš oko toga šta ti je ona šef i kako će se to razvijat na poslovnom planu.I ne brineš se jer si eto ti zapravo lezba.

Izgleda da je danas takvo doba, bitnije je da ostaneš na poslu nego da znaš tko si.

Ne vem.:ne zna:

phiber
10.10.2011., 08:52
Autorice, ili bilo ko drugi može pitanjce?
Nije mi jsno, ali stvarno mi nije jasno kako netko ko nije gay/lezba može doći u takvu situaciju u uvodu opisnu?

Mozda je osoba bisexualna, nije da je gay/hetero jedina sexualne orijentacije tako da cijeli tvoj traktat u lezbama pada u vodu. :zubo:

kingsize
10.10.2011., 09:08
Mozda je osoba bisexualna, nije da je gay/hetero jedina sexualne orijentacije tako da cijeli tvoj traktat u lezbama pada u vodu. :zubo:

Sklonost otkrivena u 29?Zbog fascinacije nečijom ličnošću?

A gdje su lude pubertetske i adoloscentske godine, orgije i opijati te sexualni experimenti svake vrste, pa da ti se i neka sisata sviđa samo zbog sisa, pa barem mrvu slutnje kroz život.A ne vako, ej....

Ostavi mi traktat na miru, to je visoko znanstveni elaborat o pustopoljinama i prašumama ljudske duše koji je htio objaviti ugledni švicarski specijalistički časopis.Ali sam skroman pa prosvjećujem svekoliku forumsku populaciju:D

phiber
10.10.2011., 09:10
Sklonost otkrivena u 29?Zbog fascinacije nečijom ličnošću?

A gdje su lude pubertetske i adoloscentske godine, orgije i opijati te sexualni experimenti svake vrste, pa da ti se i neka sisata sviđa samo zbog sisa, pa barem mrvu slutnje kroz život.A ne vako, ej....


Nije da je rekla da nije znatizeljna tak da... :D

kingsize
10.10.2011., 09:20
Nije da je rekla da nije znatizeljna tak da... :D

Nije da je rekla da nije....:503:
prevedeno:Rekla je da je.

Opet, znatiželja u 29?Meni ipak vjerodostojnije zvuči oni natpis na jednoj majici : Tko je jebo, jebo je, ja se u subotu udajem.
Pa onda i ta žena ima kćer.I ona je bi/lezba...
Da li se možda i ti preispituješ ?:mig: :p :D

phiber
10.10.2011., 09:28
Opet, znatiželja u 29?Meni ipak vjerodostojnije zvuči oni natpis na jednoj majici : Tko je jebo, jebo je, ja se u subotu udajem.
Pa onda i ta žena ima kćer.I ona je bi/lezba...
Da li se možda i ti preispituješ ?:mig: :p :D

Odgoj, sredina, manjak mogucnosti?

Moguce je, zasto ne? Kakve veza ima sto ta zena ima kcer i to da je bi/lezba?

Libertango
10.10.2011., 10:14
Radimo do 16. U 16.05 smo se našle u kafiću pokraj firme. Ovdje počinje moj problem. Naime, našle smo se u 16.05, ja sam došla u stan oko 23. Razgovarale smo o svim temama u poslu, o svemu i svačemu i nevjerojatno kliknule. Ona ima kćer od 18 godina, nema muža/partnera. Cijelo vrijeme je situacija bila prepuna neke napetosti između nas. Užasno jake. Odmjeravala me, lagano dodirivala više puta i imala neke izjave kao "baš mi je lijepo večeras s tobom" i slično.

Drugo, počelo me ometati u poslu jer umjesto da se koncentriram na posao i svoje ljude, ja sam koncentrirana na nju.

Najgore od svega je što je i jedan kolega primjetio da gleda u mene cijele sastanke.

Posao mi je vrlo bitan i ne želim ga nikako ugroziti.


Isto tako, ne mogu potpuno otvoreno razgovarati, niti smo na razini da je mogu pitati nešto o tome. Nema šanse da razovaram s njom o tome. Najviše me brine hijerarhija, osim toga, iza mene su rezultati i veliki planovi za dalje, a ona je fantastična u poslu, jako uspješna i pojam za neke aspekte. Što znači da nečiji odlazak ili promjena statusa ne dolaze u obzir nikako. A poludjela sam za njom i zaista se gubim i utječe mi na posao...ne znam što da napravim, cijele dane mi je u glavi i čim dođem na posao i vidimo se, to je neopisiva situacija. Da li je itko bio u sličnoj situaciji, bez obzira na spolove u igri...

Ispričavam se što je ovako dugi post... Hvala ako imate neki savjet

Skupi ti svoje nogice, to ti je najpametnije :top:

Ne znam zašto ti je takav problem reći joj-Mislim da je najpametnije da komuniciramo samo poslovno i da se ne družimo vam firme (ako to zbilja misliš).
Realno, visite do kasnih noćnih sati po bircevima koji su vam u blizini firme, šefika te dodiruje i udvara ti, samo se zapitaj kad će to konobar prepričati nekome od tvojih kolega, osim toga ako je kolega već primjetio da ne skida pogled s tebe, samo je pitanje vremena kad će to staviti u pravi kontekst :ne zna:

Ljubav i kašalj ne mogu se sakriti, ili barem tako kažu, prema tome da je samo seks ajde nekako ali ozbiljna zaljubljivanja ili seksualne opsesije ti ne idu u prilog.

Na kraju krajeva-što ti je bitnije, tvoj posao ili seks sa šeficom :ne zna:

Ako se već toliko privlačite i misliš da ćete to realizirati, pozabavite se s pitanjem diskrecije jer sama činjenica da ste žene i to što mislite da ljudi neće uočiti bliskost s obizorm da ste kolegice ništa ne znači, ljudi nisu glupi i znaju zbrojiti dva i dva.


Ako si na ozbiljnoj poziciji i ne misliš mijenjati branšu, radije ju propusti, tračanja tipa "Znaš ona ti se lizala sa svojom nadređenom/ svojim šefom", brzo prijeđu granice konkretne firme i to ti može ozbiljno naškoditi budeš li tražili novi posao. A do toga može lako doći uz ovo što si opisala.

Vrlo napeto štivo :top:, ako Jelena Veljača čita forum, sad već sigurno u glavi ima scenarij za neku hrvatsku verziju Razotkrivanja.

kingsize
10.10.2011., 10:27
Odgoj, sredina, manjak mogucnosti?

Moguce je, zasto ne? Kakve veza ima sto ta zena ima kcer i to da je bi/lezba?

Naravno da je moguće, sve je moguće ali svejedno mi zvuči izmišljeno, što je jedan napisao...amerikanizirano.A i bezveze je da je težište na poslovnom problamu a ne na osobnim pitanjima.
Pa još i da ta šefica nije stara lezba nego je i ona bi koja je ima i kćerku, dakle obje su živile "klasičnim" životima a sad ih je fatalan susret bacio u zagrljaj.
Meni glupo.Ali ajde neka bude moguće, danas je sve moguće.
Jedva čekam da izkrižaju pandu i koalu.Pa da naprave igračku od toga.

I da je kupim djeci.I da im mirno objasnim kako je to jedna cool uobičajena životinjica.

phiber
10.10.2011., 10:30
Pa još i da ta šefica nije stara lezba nego je i ona bi koja je ima i kćerku, dakle obje su živile "klasičnim" životima a sad ih je fatalan susret bacio u zagrljaj.
Meni glupo.Ali ajde neka bude moguće, danas je sve moguće.

I da je kupim djeci.I da im mirno objasnim kako je to jedna cool uobičajena životinjica.

Hoces reci da se radi o tipu i zeni onda bi bilo oke al posto su dvije zene, nije?

Alexa
10.10.2011., 10:32
Težište je na strahu od gubitka posla jer je autorica sama tako postavila topik, a možda i zato jer većini ljudi, falabogu, seksualna privlačnost izmedju dvuje žene nije nešto nenormalno i mutirajuće kao parenje koale i pande.

kingsize
10.10.2011., 10:40
Hoces reci da se radi o tipu i zeni onda bi bilo oke al posto su dvije zene, nije?

Da se radi o dvije lezbijke bilo bi ok.A da se otkriva lezbijstvo u sebi u 29 i da se svodi na to nemože dočekat kad će je povalit, a nemože jer joj je šefica, a dosad nikad takvo u svom životu nije pomislila...eto to mi je glupo.

Težište je na strahu od gubitka posla jer je autorica sama tako postavila topik, a možda i zato jer većini ljudi, falabogu, seksualna privlačnost izmedju dvuje žene nije nešto nenormalno i mutirajuće kao parenje koale i pande.

Ona je postavila tako topik, istina, zato mi je on i nevjerovatan, a meni nije ljubav između dvije žene osmo čudo svijeta, ali mi je otkrivanje vlastite prirode u 29 godini upravo mutirajuće kao križanac koale i pande.Pa još i tako bezbrižno prelaženje preko nove činjenice.

da je bar napisala..."Uvijek sam maštala o tome."

Sviba
10.10.2011., 10:41
Ja bi baš volio da se situacija rasplete u "krivom" smijeru.

Pod uvjetom da budemo informirani o sočnim detaljima.:D
:kokice:

Eucalyptus
10.10.2011., 10:46
Sviđa li ti se ona kao žena ili kao ideja?
Možeš li se zamisliti u vezi s njom za pola godine, a ne samo u krevetu za dva dana?
Ima li negdje neka ženska koja te privlači na sličan način, ili samo ova jer se ti sviđaš njoj?
Da li ti šefica djeluje kao netko tko zapravo samo voli skupljati trofejne ženskice?
I najvažnije....da moraš sutra izabrati između nje i posla....kako bi rekao Keanu Reeves u Speed...what do you do? :ne zna:
Puno hvala na odgovorima, Visions tebi pogotovo, debelo sam razmislila o tvojoj situaciji i evo pokušavam nekako raditi distancu. Teško mi je jer je želim ali nadam se ako smanjim svoj feedback prema njoj da će možda ona ohladiti.

Ono što sam primjetila je da je smanjila intenzivnu komunikaciju sa mnom na samom poslu, jer kažem već su i drugi primjetili. Možda ne takvu prirodu odnosa ali su primjetili da me ističe itd. što nije dobro.

a tebi Lina hvala na ovom prvom pitanju jer možda u svemu ovome ima nešto i u tome što me na prvu oduševila (poslovno) jer je napravila fantastične korake, oduševila me predavanjima, a muškarci je stalno komentiraju i ulizuju joj se i možda ima nešto i u "dobrom osjećaju" što sam ja ta koja nešto može imati s njom. Pogotovo, jer inače NIJE takva i vidim da je dosta distancirana i poslovna prema ljudima. Čak do mjere da mi se moj manager žali da nema vremena ni za sastanak s njim (jer je stalno negdje i radi užasim tempom), pa je zbog toga još i gore što za mene ima 8h na dan i što moj manager zna da mogu direkno s njom komunicirati. Već sad imam problema zbog drugih i zbog toga što joj recimo ja šaljem mailove i pozove me u ured a moj manager se mora najaviti na razgovor. Vidim da već nastaje gomila problema.

Možda je mješavina svega toga dovela do ovih osjećaja prema njoj. Ne znam što da kažem. I sve se dogodilo jako naglo. Ona je prije mjesec dana došla, svakim danom je naš odnos bliži, cijele dane guram taj projekt i zapravo ne stignem ni razmišljati što je to u mojoj glavi i kako se dogodilo.

Sve me nekako zapljusnulo odjednom i iznenadilo...nemam pojima, ali pokušavam se malo ohladiti. I ne znam da li se vidim s njom za 2 dana ili i za 6 mjeseci, to je najgore jer kao da odjednom imam mozak nekoga od 20 godina tko ne zna što želi i što napraviti... hvala na odgovorima, vidjeti ću kako će se ovo razvijati dalje.

Problem je što sama sebi obećam da ću se pokušati izvući sa kave, ne dozvolit da traje 8 sati itd. i sve padne u vodu čim sjednem na tu vražju kavu, ali vidim da je nužno ovo srezati jer sad već očito vodi prema nekim stvarima a ne znam što bi onda dalje napravila...:confused:

Alexa
10.10.2011., 10:46
Kingsize - Pa dobro, nije da ne postoji, da si proucavao problematiku, znao bi da po tom pitanju postoje "late bloomersi" (to jest oni koji kasnije shvate da naginju privlacnosti istom spolu), isto tako i da seksualnost kroz zivot moze fluktuirati i oscilirati (ako osoba ima takve sklonosti, jel), a da ne pricamo o potiskivanju i slicno.

Ali to nije bit topika, pa ne vidim smisla ulazit u elaborat.

nata_lie
10.10.2011., 10:49
Da se radi o dvije lezbijke bilo bi ok.A da se otkriva lezbijstvo u sebi u 29 i da se svodi na to nemože dočekat kad će je povalit, a nemože jer joj je šefica, a dosad nikad takvo u svom životu nije pomislila...eto to mi je glupo.

s jedne strane.
čru. i meni je to zapelo za oko. nemres mi bas tak sa tolko godina u dupetu potpuno promijeniti samog sebe, i preferance i stavove i bla bla.

ali.

Ona je postavila tako topik, istina, zato mi je on i nevjerovatan, a meni nije ljubav između dvije žene osmo čudo svijeta, ali mi je otkrivanje vlastite prirode u 29 godini upravo mutirajuće kao križanac koale i pande.Pa još i tako bezbrižno prelaženje preko nove činjenice.

s druge strane.
ljubav je cudna stvar. (dobro, tu se ne radi o ljubavi ali for the sake of argument) ljudi cine svakakve strasne stvari pritom. :D pa i to da se zaljubljuju u osobu. dakle, ne u spol vec u osobu. pa mi i to nekak drzi vodu. jer upravo radi tih 29 godina koje ima, zena zna sto zeli, pa joj vise nije bitno dal ce to naci u zeni ili u muskarcu. (?)

da je bar napisala..."Uvijek sam maštala o tome."

s trece strane.
nekako sam dojma da je ipak sve ovo samo dio maste. :D

i s cetvrte strane.
ako je ovo sve i istina, savjetujem da se ne ugrozava posao. njena picka ipak tolko ne vrijedi. :cerek:

kingsize
10.10.2011., 11:31
Kingsize - Pa dobro, nije da ne postoji, da si proucavao problematiku, znao bi da po tom pitanju postoje "late bloomersi" (to jest oni koji kasnije shvate da naginju privlacnosti istom spolu), isto tako i da seksualnost kroz zivot moze fluktuirati i oscilirati (ako osoba ima takve sklonosti, jel), a da ne pricamo o potiskivanju i slicno.

Ali to nije bit topika, pa ne vidim smisla ulazit u elaborat.

U redu.Sve je kako ti kažeš.Ti si proučavao problematiku.I cijeli se ovaj slučaj savršeno podrazumjeva i ničeg nema čudnog pa i ti fucking "late whatever" i potiskivanje se može produžiti do staračkog doma pa da se tamo ostvari homo vezu sa nekim djedicom.Jel tako?Ništa čudno, sve piše u odgovarajućoj literaturi.A to što smo se i ti i ja sexualno formirali u 16-toj, to je isto tako normalo i svakidašnje, tako da nema razloga za raspravu.s druge strane.
ljubav je cudna stvar. (dobro, tu se ne radi o ljubavi ali for the sake of argument) ljudi cine svakakve strasne stvari pritom. :D pa i to da se zaljubljuju u osobu. dakle, ne u spol vec u osobu. pa mi i to nekak drzi vodu. jer upravo radi tih 29 godina koje ima, zena zna sto zeli, pa joj vise nije bitno dal ce to naci u zeni ili u muskarcu. (?)Vidiš, ja isto mislim da se možeš "zaljubiti" u osobu istog spola.U životu su me x puta oduševile osobe istog spola, ma bio opčinjen njihovom osobom, ali nikad nastavak nije bio da se lomim oko odlaska u krevet sa njima.Ta dilema je rješena od vrtića.Tu eto ljubav nije čudna.

phiber
10.10.2011., 12:25
A to što smo se i ti i ja sexualno formirali u 16-toj, to je isto tako normalo i svakidašnje, tako da nema razloga za raspravu.Mogu se sloziti da se neki formiraju sexualno u 16 al mi je tesko pojmiti da u 16 vec sve znaju sto zele i sto ne zele i da su sexualno zrele osobe koje kasnije si nece priustiti experimentiranje, bilo sa istim spolom bilo sa nekim kinky stvarima u sexu.

kingsize
10.10.2011., 12:36
Mogu se sloziti da se neki formiraju sexualno u 16 al mi je tesko pojmiti da u 16 vec sve znaju sto zele i sto ne zele i da su sexualno zrele osobe koje kasnije si nece priustiti experimentiranje, bilo sa istim spolom bilo sa nekim kinky stvarima u sexu.

Da priuštim eksperimentiranje sa istim spolom?
Pa prije bi priuštio eksperimentiranje sa npr. pljačkom banke, da se bar pokušam riješiti bjede.

Eh, phiber...zar moraš biti član nacističke partije da bi saznao da ne mrziš Židove i Crnce.

nata_lie
10.10.2011., 12:47
Vidiš, ja isto mislim da se možeš "zaljubiti" u osobu istog spola.U životu su me x puta oduševile osobe istog spola, ma bio opčinjen njihovom osobom, ali nikad nastavak nije bio da se lomim oko odlaska u krevet sa njima.Ta dilema je rješena od vrtića.Tu eto ljubav nije čudna.

e pa tome i ja nekako vise naginjem. nije mi jasno. pa ne mozes se valjda samo tako prebaciti na drugu stranu, nije da ces sad odjednom odabrati drugu vrstu omeksivaca zato sto ti ljepse mirisi pa je to ono, trenutak razmisljanja :ne zna:

Mogu se sloziti da se neki formiraju sexualno u 16 al mi je tesko pojmiti da u 16 vec sve znaju sto zele i sto ne zele i da su sexualno zrele osobe koje kasnije si nece priustiti experimentiranje, bilo sa istim spolom bilo sa nekim kinky stvarima u sexu.

i ti mi nisi jasan. znaci, nisi gej (i guess :D), ne privlace te muskarci u tom smislu ni pod razno ali ces si priustiti eksperimentiranje s njima zato sto si sto? seksualno sazrio?
pa valjda bas zato i neces, sta ne?

malo mi je nevjerojatno da ce ti se samo tako desiti takav klik.

phiber
10.10.2011., 12:52
Da priuštim eksperimentiranje sa istim spolom?
Pa prije bi priuštio eksperimentiranje sa npr. pljačkom banke, da se bar pokušam riješiti bjede.

Eh, phiber...zar moraš biti član nacističke partije da bi saznao da ne mrziš Židove i Crnce.

Recenica jasno kaze 'bilo sa istim spolom, bilo sa kinky stvarima u sexu'. Kako si ti postavio stvar, sa 16 us osobe sexualno formiraju a ja se ne bih slozio sa time. Upravo zato i imas gomilu osoba koje u kasnijim godinama formiraju. Mozda se odluce na isti spol, na bdsm, na orgije - na to sam ciljao.i ti mi nisi jasan. znaci, nisi gej (i guess :D), ne privlace te muskarci u tom smislu ni pod razno ali ces si priustiti eksperimentiranje s njima zato sto si sto? seksualno sazrio?
pa valjda bas zato i neces, sta ne?

malo mi je nevjerojatno da ce ti se samo tako desiti takav klik.

Meni nisu jasne osobe koje ne citaju post u kome pise 'bilo jedno bilo drugo' a namjera je bila jasna - reci da sa 16 bas i nisi 100% siguran sto bi htio. Recimo, meni sa 16 nikad nije bio jasan Master-Slave odnos i ziher ne bih bio za to u tim godinama.

Ciljao sam na sexualno sazrijevanje koje kod nekih dodje kasnije - a u to spada i privlacnost prema istom spolu.

nata_lie
10.10.2011., 13:02
Meni nisu jasne osobe koje ne citaju post u kome pise 'bilo jedno bilo drugo' a namjera je bila jasna - reci da sa 16 bas i nisi 100% siguran sto bi htio. Recimo, meni sa 16 nikad nije bio jasan Master-Slave odnos i ziher ne bih bio za to u tim godinama.

Ciljao sam na sexualno sazrijevanje koje kod nekih dodje kasnije - a u to spada i privlacnost prema istom spolu.

citam, citam, hvala :D samo sam se zadrzala na ontopic dijelu posta. kaj se ni to vise ne smije? :p

pa ne znam bas, meni se cini da bi se u tim nekakvim godinama vec trebao afirmirati i izgraditi kao kompletna osoba, znaci i u seksualnom smislu. i prije bih rekla da su se u ovakvim situacijama osobe izgubile, a ne 'nasle' i sazrijele.

e. a sad jesi za master-slave odnos? :E

Alexa
10.10.2011., 13:03
Kingsize, nitko nije rekao da nije neobično, ali kasnije spoznaje o seksualnoj orijentaciji ili (u ovom slučaju potencijalne ženske biseksualnosti) se dešavaju i to ne baš tako rijetko. To što si (barem se čini) striktno heteroseksualan i polaziš od svojih uvjerenja to ne pobija činjenicu da takve stvari ne postoje. Postoje, samo dosad nisi išao za tim i samim time nisi dovoljno informiran o tome.

Što je ok.

Ali opet, nije point topika.

phiber
10.10.2011., 13:15
citam, citam, hvala :D samo sam se zadrzala na ontopic dijelu posta. kaj se ni to vise ne smije? :p

pa ne znam bas, meni se cini da bi se u tim nekakvim godinama vec trebao afirmirati i izgraditi kao kompletna osoba, znaci i u seksualnom smislu. i prije bih rekla da su se u ovakvim situacijama osobe izgubile, a ne 'nasle' i sazrijele.

e. a sad jesi za master-slave odnos? :E

Koje su to nekakve godine? 16 to ziher nisu jer si klinjo i klinka. Na to ciljam, kod nekih, zbog odgoja, sredine i gomile drugih stvari - moze (ali i ne mora) doci kasnije.

Kao sto rekoh, drugi par rukava danas. :rofl:

nata_lie
10.10.2011., 13:23
Koje su to nekakve godine? 16 to ziher nisu jer si klinjo i klinka. Na to ciljam, kod nekih, zbog odgoja, sredine i gomile drugih stvari - moze (ali i ne mora) doci kasnije.

Kao sto rekoh, drugi par rukava danas. :rofl:

koje godine? one zbog kojih se i razvila cijela ova rasprava. one u kojima si vec odrastao covjek. one u kojima bi vec trebao znati sto si i sto zelis od sebe, od drugih i od zivota. inace si u suprotnom sesnaestogodisnjak u tijelu odrasle osobe. a o njima ne govorimo.

mislim ono. nisam ja mod pa da ja tebe usmjeravam na ontopic put. jedino ako si slave kind of guy pa ti to godi :p

:D

kingsize
10.10.2011., 13:34
Kingsize, nitko nije rekao da nije neobično, ali kasnije spoznaje o seksualnoj orijentaciji ili (u ovom slučaju potencijalne ženske biseksualnosti) se dešavaju i to ne baš tako rijetko. To što si (barem se čini) striktno heteroseksualan i polaziš od svojih uvjerenja to ne pobija činjenicu da takve stvari ne postoje. Postoje, samo dosad nisi išao za tim i samim time nisi dovoljno informiran o tome.

Što je ok.

Ali opet, nije point topika.

Cijelo vrijeme mi govoriš da nisam informiran, da nisam čitao literaturu, da ne obraćam pažnju...da se izčuđavam za ništa.Šta to trebam znati?Da na svijetu ima i malo većih čuda nego novootkrivene bisexualke?

A ipak ne držiš da je otkriće da si bi/gay veća senzacija u nečijem životu nego eventualne posljedice od sexa na poslu.

phiber
10.10.2011., 13:37
koje godine? one zbog kojih se i razvila cijela ova rasprava. one u kojima si vec odrastao covjek. one u kojima bi vec trebao znati sto si i sto zelis od sebe, od drugih i od zivota. inace si u suprotnom sesnaestogodisnjak u tijelu odrasle osobe. a o njima ne govorimo.

mislim ono. nisam ja mod pa da ja tebe usmjeravam na ontopic put. jedino ako si slave kind of guy pa ti to godi :p

:D

Dal postoje godine u kojima baš MORAŠ biti formiran ili se kod nekih to moze dogoditi kasnije. Jedno je biti odrasla osoba, drugo je trebati biti odrasla osoba. Tako da ne vidim nista sporno u cinjenici da je autorica sve to otkrila kasnije. Ili mozda ranije ali nije imala priliku.

A-a, nisam slave, no way, al o tome mozemo na pp - da ne ide offtopic.

Alexa
10.10.2011., 13:59
Cijelo vrijeme mi govoriš da nisam informiran, da nisam čitao literaturu, da ne obraćam pažnju...da se izčuđavam za ništa.Šta to trebam znati?Da na svijetu ima i malo većih čuda nego novootkrivene bisexualke?

A ipak ne držiš da je otkriće da si bi/gay veća senzacija u nečijem životu nego eventualne posljedice od sexa na poslu.

Po tom pitanju se slažem s tobom. I meni je to daleko zanimljiviji dio topika.
:D

nata_lie
10.10.2011., 14:01
Dal postoje godine u kojima baš MORAŠ biti formiran ili se kod nekih to moze dogoditi kasnije. Jedno je biti odrasla osoba, drugo je trebati biti odrasla osoba. Tako da ne vidim nista sporno u cinjenici da je autorica sve to otkrila kasnije. Ili mozda ranije ali nije imala priliku.

A-a, nisam slave, no way, al o tome mozemo na pp - da ne ide offtopic.

nono, ne pusim to. amo ovako. nadovezat cu se na i na onaj drugi dio posta za koji si rekao da ne citam dobro. znaci ostale-kinky-stvari za koje neki razviju afinitete kroz godine. i kao tek tada seksualno sazriju.
uzmimo za primjer muskarca u tako tim srednjim godinama. moze i zenu, svejedno mi.

zivi odredjenim stilom zivota, vole odredjene stvari, ljude, pojave, votever.
i odjednom, puf!
ostavlja zenu, djecu, psa, dom. ucini kaos od zivota, pali se na klinke od dvajst godina, pali se na stajaznam, evo tvoj primjer-master-slave odnos i ostale tralala pizdarije.

sazrio je? nasao se? postao kompletna osoba? a sto je s krizom srednjih godina? opcepoznat i priznat pojam. sto je to? sto kada ga prodje i vidi da to nije to i pozeli se vratiti starom nacinu zivota?

u koju kategoriju to smjestiti? sto je on sada? i sto je bio? i sto ce postati?


p.s. dominantna sam. ne bi islo :D

phiber
10.10.2011., 14:03
nono, ne pusim to. amo ovako. nadovezat cu se na i na onaj drugi dio posta za koji si rekao da ne citam dobro. znaci ostale-kinky-stvari za koje neki razviju afinitete kroz godine. i kao tek tada seksualno sazriju.

Ne moras se sloziti al kako staris i evoluiras, tvoji afiniteti se mijenjaju i sazrijevaju. Eh sada, sto se tice tog tipa - nasao je napokon sebe, mozda zbilja nije kriza srednjih godina.

Tak mozda i kod autorice, nije znala da je bisex i to se pojavilo tek kad je naisla osoba sa kojom bi ona to probala.

Mislim da bi za nastavak ove teme i ona morala reci dal nikad nije mislila ili je i prije razmisljala o zenama. :mig:

Grazia
10.10.2011., 14:17
Ali napetost je nevjerojatna i svaka kava završava sa nekim flertom i rečenicama kao "jako mi je lijepo s tobom", "veselim se nekom poslovnom putu na koji ćeš i ti ići" zadnji puta je bila vrlo nezgodna situacija kad me dovezla doma, sjedile smo u autu još 15-tak minuta u onoj napetoj tišini i mraku...napetost koja se može rezati.

da, s tvoje strane :rofl:...pa si sasvim normalne komentare i akt uctivosti protumacila da zena nesto misli s tim, a vrlo vjerojatno ne misli nista.
to sto te pogledavala je valjda zato jer si stalno u nju buljila curka ili je cudno gledala..:mig: a zena ako je u tim godinama i ako je jako lijepa kako kazes da je, vjerojatno je i iskusna pa kuzi neke stvari..

mind you imala sam jednu lezbu susjedu i ona je recimo isto cudno gledala cure (tj mene) u smislu ne na nacin na koji druge cure gledaju jedna drugu (bulji u dekolte kada govori i kada joj se nasmjesis uz pozdrav kao znak susjedovske obicne uljudnosti jel, zena se zacrveni u licu ko paprika, izgubi se i skrece pogled :s onda se nesto kao naljutila (jer je nisam pozdravila dovoljno srdacno sto li) i pocela me gledati s mrznjom :rofl: i revoltom). weird totalno mi je to bilo sve skupa...i to neko iscitavanje necega cega uopce nema ili necija nemogucnost da se obicna ljudska komunikacija shvati na pravi nacin lol.

nata_lie
10.10.2011., 14:54
Ne moras se sloziti al kako staris i evoluiras, tvoji afiniteti se mijenjaju i sazrijevaju. Eh sada, sto se tice tog tipa - nasao je napokon sebe, mozda zbilja nije kriza srednjih godina.

Tak mozda i kod autorice, nije znala da je bisex i to se pojavilo tek kad je naisla osoba sa kojom bi ona to probala.

Mislim da bi za nastavak ove teme i ona morala reci dal nikad nije mislila ili je i prije razmisljala o zenama. :mig:

mozda je relativno :D

ali tesko mi je povjerovati da se netko tko nikada nije imao sklonosti prema istom spolu (a tako mi vristi cijeli uvodni post) odjednom moze samo tako presaltati. nema sanse. ali to sam samo ja. a i na koncu, ko sto kazes, zena se ni ne javlja tako da, who knows. who cares.

mislim da je sve ovo bs.

Ćiril_Stipsa
10.10.2011., 16:40
Ali fascinantno je kako je autorica ove teme zabrinuta za svoju karijeru u tvrtki gdje radi i u strahu da netko ne otkrije što se zapravo događa pa onda objavi svoju situaciju detaljno i otvoreno na najjavnijem forumu u Hrvatskoj. Jedan pogled na ovu temu od bilo kojih zaposlenika koji rade u istoj tvrtki i imaju radni doticaj sa osobama u pitanju bi vrlo lako shvatili o kome se radi.

pišikućipropalo
10.10.2011., 17:56
Ali fascinantno je kako je autorica ove teme zabrinuta za svoju karijeru u tvrtki gdje radi i u strahu da netko ne otkrije što se zapravo događa pa onda objavi svoju situaciju detaljno i otvoreno na najjavnijem forumu u Hrvatskoj. Jedan pogled na ovu temu od bilo kojih zaposlenika koji rade u istoj tvrtki i imaju radni doticaj sa osobama u pitanju bi vrlo lako shvatili o kome se radi.

ovo si ja mislim cijelo vrijeme.......činjenice su točne,precizne,fakat se može skužit......ma meni se nekak čini sve ovo kao plod nečije bujne mašte i viška vremena.

Eucalyptus
10.10.2011., 17:57
Hvala svima na odgovorima, nisam ni stigla previše razmišljati o svemu kojom brzinom se sve skupa događalo i svaki dan je bilo korak dalje.

Da, zbunjvalo me što se radi o ženi - itekako. Možda je stvar u tome što sam imala dosta dužih veza do sad i praktički išla iz jedne u drugu i nisam imala prilike otkrivati svoju seksualnost u pogledu žena.

Možda me privlači cijela ideja a ne samo ona kao ona. Tj,možda da sam je upoznala vani negdje a ne u ovakvoj situaciji mi to ne bi bilo to.

Da, već su nastali neki poblemi i bojala sam se da netko ne primjeti čisto da ne počnu govorkanja, da mi se ne omalovažava posao i da se ne misli da ću preko kreveta negdje.

I da, danas sam za...bala stvar do kraja i dalje ću vidjeti što i kako. Danas sam bila na seminaru i ručku i ona je bila tamo, kad je bilo gotovo, poslala mi je poruku da trebamo razgovarati o par stvari, hvala bogu, pa se čujemo preko poruka tako da uopće nismo ragovarale pred drugima ni sekunde, što ne podgrijava nikakve priče, ali smo išle na kavu na drugo mjesto blizu nje, pa me zvala u stan da mi da neke podatke koje ima na USB-u i završile smo zajedno. Evo, gotovo, sretna sam jako, ali me malo i strah što će dalje biti. Uglavnom, sad nema natrag a dalje ću vidjeti. Ja ću biti skroz diskretna i vidim da i ona smanjuje bilo kakvu komunikaciju na poslu a poruke mi je slala sa privatnog mobitela, tako da....ne znam. Eto, to je sad to, ne znam što će biti sutra, ali sretna sam i bilo je jako lijepo

Hvala vama na odgovorima i znam da možda nisam odabrala najpametnije i da bi pametnija opcija bila hlađenje ali dogodilo se i nije mi žao, samo se malo bojim za dalje :)

visions
10.10.2011., 18:11
I da, danas sam za...bala stvar do kraja i dalje ću vidjeti što i kako. Danas sam bila na seminaru i ručku i ona je bila tamo, kad je bilo gotovo, poslala mi je poruku da trebamo razgovarati o par stvari, hvala bogu, pa se čujemo preko poruka tako da uopće nismo ragovarale pred drugima ni sekunde, što ne podgrijava nikakve priče, ali smo išle na kavu na drugo mjesto blizu nje, pa me zvala u stan da mi da neke podatke koje ima na USB-u i završile smo zajedno. Evo, gotovo, sretna sam jako, ali me malo i strah što će dalje biti. Uglavnom, sad nema natrag a dalje ću vidjeti. Ja ću biti skroz diskretna i vidim da i ona smanjuje bilo kakvu komunikaciju na poslu a poruke mi je slala sa privatnog mobitela, tako da....ne znam. Eto, to je sad to, ne znam što će biti sutra, ali sretna sam i bilo je jako lijepo

Hvala vama na odgovorima i znam da možda nisam odabrala najpametnije i da bi pametnija opcija bila hlađenje ali dogodilo se i nije mi žao, samo se malo bojim za dalje :)

joj kako sam znala! Kako sam znala! Samo sam čekala, isto kao ja. A ništa, šta je tu je :)
Bitno da je bilo lijepo - nemoj se toliko bojati, možda se izrodi lijepa veza iz toga. Uživaj i budi DISKRETNA!!! To je sve. Sretno :)

Eucalyptus
10.10.2011., 18:14
Uživaj i budi DISKRETNA!!! To je sve.

Znam, bit ću diskretna. Hvala ti :grli:

Sviba
11.10.2011., 10:45
Nekaj mi smrdi u toj priči:ne zna:
Nije da me zanimaju detalji, ali mene zanima što se podrazumjeva pod tvrdnjom "bili smo zajedno"?

Pusice? Maženje? Seks?

phiber
11.10.2011., 11:02
Nekaj mi smrdi u toj priči:ne zna:
Nije da me zanimaju detalji, ali mene zanima što se podrazumjeva pod tvrdnjom "bili smo zajedno"?

Pusice? Maženje? Seks?

Objasnjeno je u ovih 6 strana. fyi. :p

Sviba
11.10.2011., 11:07
Objasnjeno je u ovih 6 strana. fyi. :p

Moja greška što nisam kvotao zadnji post od autorice. U 6 stranica se prekosava to kak si potkuruju, kavice, porukice i sl.

U zadnjem komentaru je rezime svega da je završila kod nje i da je bilo super.
I tu mi priča smrdi do jaja.

Ili su mi jednostavno prešture informacije.

osoba koja je cijeli život straight, privuče ju osoba istog spola, završe zajedno i sve kaj se napiše da je bilo prekrasno.:ne zna:

Ne znam...ne klapa mi to sve skupa.

Hawkeyes
11.10.2011., 13:47
Ne znam...ne klapa mi to sve skupa.

ne znam što se ti Sviba čudiš ko pura dreku kad to sve spada pod istu domenu
"ženska pamet", traži savjet, dobije savjet.... i onda sve učini kontra:kava:

...i normalno, započeti priču.....................................i ne dovršiti priču:kava:

Marijan
11.10.2011., 13:52
Znam, bit ću diskretna. Hvala ti :grli:

Biži ća silo nečista. Zarazit će lezbijstvom po foruma... iako mi se čini da je ova već indoktrinirana.

pišikućipropalo
11.10.2011., 17:09
Hvala svima na odgovorima, nisam ni stigla previše razmišljati o svemu kojom brzinom se sve skupa događalo i svaki dan je bilo korak dalje.

Da, zbunjvalo me što se radi o ženi - itekako. Možda je stvar u tome što sam imala dosta dužih veza do sad i praktički išla iz jedne u drugu i nisam imala prilike otkrivati svoju seksualnost u pogledu žena.

Možda me privlači cijela ideja a ne samo ona kao ona. Tj,možda da sam je upoznala vani negdje a ne u ovakvoj situaciji mi to ne bi bilo to.

Da, već su nastali neki poblemi i bojala sam se da netko ne primjeti čisto da ne počnu govorkanja, da mi se ne omalovažava posao i da se ne misli da ću preko kreveta negdje.

I da, danas sam za...bala stvar do kraja i dalje ću vidjeti što i kako. Danas sam bila na seminaru i ručku i ona je bila tamo, kad je bilo gotovo, poslala mi je poruku da trebamo razgovarati o par stvari, hvala bogu, pa se čujemo preko poruka tako da uopće nismo ragovarale pred drugima ni sekunde, što ne podgrijava nikakve priče, ali smo išle na kavu na drugo mjesto blizu nje, pa me zvala u stan da mi da neke podatke koje ima na USB-u i završile smo zajedno. Evo, gotovo, sretna sam jako, ali me malo i strah što će dalje biti. Uglavnom, sad nema natrag a dalje ću vidjeti. Ja ću biti skroz diskretna i vidim da i ona smanjuje bilo kakvu komunikaciju na poslu a poruke mi je slala sa privatnog mobitela, tako da....ne znam. Eto, to je sad to, ne znam što će biti sutra, ali sretna sam i bilo je jako lijepo

Hvala vama na odgovorima i znam da možda nisam odabrala najpametnije i da bi pametnija opcija bila hlađenje ali dogodilo se i nije mi žao, samo se malo bojim za dalje :)


kao što rekoh-bujna mašta....kako su do neki dan sjedile na kavi satima, a sad šalje poruku u 7 navečer da su bili na seminaru,ručku,kavi,posexale se i autorica je već u 7 ni manje ni više nego na forumu:confused:daj molim te,da je tu bilo eksplozije nakon toliko napetosti ne bi ti koka do jutra nikam išla....ili je to bio sex na brzaka i svak na svoju stranu? Priča ne drži vodu i totalno je izmišljena od početka do kraja.

Eucalyptus
11.10.2011., 19:26
Znam da sam napravila kontra svih vaših savjeta, napravila sam kako sam osjećala i gotovo. Nisam ju mogla odbiti,previše sam to željela. Možda je greška, možda se ugrozim, možda,možda.

Vidjet ćemo, pustit ću sve da se razvija kako je krenulo. Ne mislim vremenski objašnjavati u koliko sati je što bilo. U 9 je počeo seminar, od 11.30 do 12.30 je bio ručak, do 13.30 smo bile na kavi blizu njenog stana a od 14-18 sam bila u stanu. Spavale smo zajedno. Ona je morala biti na jednoj večeri u 20, zato sam ja morala otići u 18. Evo, ako je to bitno. Makar je savršeno nevažno.

Danas uopće nismo komunicirale na poslu što je bitno da se ne diže prašina, a vidimo se opet danas oko pola 22. Do sad nisam spavala sa ženom i nije mi žao, bilo je jako lijepo. I napravit ću to opet. I pustiti da ide ovim tokom, samo ću biti disketna dok radim i pokušavati odraditi sam posao najbolje što mogu i gotovo. Samo se nadam da se neće poigrati sa mnom ali mislim da nije to.
I žao mi je što nisam bila otvorenija prema sebi i ranije unatoč vezama u kojima sam bila otkrivala ovaj dio sebe :ne zna:

Deneb
11.10.2011., 20:06
Tvoj život, tvoje odluke. Slobodno javi kako stvari idu, zanimljiva priča.

Marijan
11.10.2011., 20:28
Vidjet ćemo, pustit ću sve da se razvija kako je krenulo. Ne mislim vremenski objašnjavati u koliko sati je što bilo. U 9 je počeo seminar, od 11.30 do 12.30 je bio ručak, do 13.30 smo bile na kavi blizu njenog stana a od 14-18 sam bila u stanu. Spavale smo zajedno. Ona je morala biti na jednoj večeri u 20, zato sam ja morala otići u 18. Evo, ako je to bitno. Makar je savršeno nevažno.


Jel hrče ta tvoja šefica?

pišikućipropalo
11.10.2011., 20:51
Znam da sam napravila kontra svih vaših savjeta, napravila sam kako sam osjećala i gotovo. Nisam ju mogla odbiti,previše sam to željela. Možda je greška, možda se ugrozim, možda,možda.

Vidjet ćemo, pustit ću sve da se razvija kako je krenulo. Ne mislim vremenski objašnjavati u koliko sati je što bilo. U 9 je počeo seminar, od 11.30 do 12.30 je bio ručak, do 13.30 smo bile na kavi blizu njenog stana a od 14-18 sam bila u stanu. Spavale smo zajedno. Ona je morala biti na jednoj večeri u 20, zato sam ja morala otići u 18. Evo, ako je to bitno. Makar je savršeno nevažno.

Danas uopće nismo komunicirale na poslu što je bitno da se ne diže prašina, a vidimo se opet danas oko pola 22. Do sad nisam spavala sa ženom i nije mi žao, bilo je jako lijepo. I napravit ću to opet. I pustiti da ide ovim tokom, samo ću biti disketna dok radim i pokušavati odraditi sam posao najbolje što mogu i gotovo. Samo se nadam da se neće poigrati sa mnom ali mislim da nije to.
I žao mi je što nisam bila otvorenija prema sebi i ranije unatoč vezama u kojima sam bila otkrivala ovaj dio sebe :ne zna:


obično to tak ide na forumu-99% ljudi napravi kontra savjetima.Ali,vidiš,to je tvoj život i tvoja karijera,nemamo ti mi kaj soliti pamet.Oprosti što si morala objasniti vremenski slijed,ali meni tvoja priča zbilja zvuči ko izmišljena.
No,dobro,kaj je tu je,ja ću ti reći samo jednu stvar koju vjerojatno znaš i sama negdje u dubini duše;privlačnost,zaljubljenost i naklonost između dvoje ljudi je jaaaaako teško sakriti.Anyway,good luck.

Carpe Diem!!!
12.10.2011., 01:05
Ne znam zašto bi priča pod sigurno trebala biti izmišljena... Meni zvuči nevjerovatno da u ovim godinama otkrijem tu stranu sebe jer sam masu puta bila među lijepim ženama, imala čak i diskretnih ponuda te vrste, ali me nikada to nije privlačilo i nisam željela, ali sam podržavala da svako bude samo ono što jeste. To što sam ja imala situacije ne znači da ih je i autorica imala, nije, a samim tim nije imala šanse ni da dođe u bliži kontakt sa nekom ženom i vidi kako bi na to reagovala. Mislim, ko smo mi da elaboriramo ionako krajnje čudnu i neistraženu ljudsku seksualnost? I da, autorica je odabrala da uđe u to sve uprkos situaciji, ja mislim da se emocije mogu kontrolisati prije nego odu predaleko i ja ne bih, ali sada je već sve učinjeno i vrijeme će pokazati svoje.

morote
12.10.2011., 01:14
Obično to tak ide na forumu-99% ljudi napravi kontra savjetima

Zašto napraviti drugačije? Bez obzira radi li se o forumu ili stvarnom životu.

pišikućipropalo
12.10.2011., 17:46
Zašto napraviti drugačije? Bez obzira radi li se o forumu ili stvarnom životu.

pa otkud ja znam zašto naprave drugačije,ja samo primjećujem........nisam ni ja puno bolja

Carpe Diem!!!
13.10.2011., 01:06
Ljudska priroda je takva. Ne znam kako drugačije objasniti.

reel_joe
13.10.2011., 12:32
joj pa kaj je tu tak lošega..dvije napaljene karijeristice su se poželjele jedna druge...i nek uživaju eto..