View Full Version : Jovan Ducic
7.aprila ove godine ce se navrsiti tacno 60 godina od smrti velikog pesnika sa ovih prostora Jovana Ducica.Stoga pozivam sve ljubitelje njegove poezije i zivotnog dela da dodju tog dana u Trebinje i odaju postu ovom velikanu.
Znam da ce biti puno hodocasnika ali koristim jos jednu sansu da pozovem ljude.Nadam se i bogatom kulturnom programu od strane opstine.
Pozdrav
takozvani
13.03.2003., 02:26
Jel to "velikan" koji je izjavio "Hrvati su hrabar narod,ne zato sto se niceg ne boje,vec niceg ne stide"...ili nesto slicno?
Trebinje,kad me vidiš jebi me
:flop:
Ko je to postovao posle sto godina...bas mi je drago;)))
DIVAC kaže:
7.aprila ove godine ce se navrsiti tacno 60 godina od smrti velikog pesnika sa ovih prostora Jovana Ducica.Stoga pozivam sve ljubitelje njegove poezije i zivotnog dela da dodju tog dana u Trebinje i odaju postu ovom velikanu.
Znam da ce biti puno hodocasnika ali koristim jos jednu sansu da pozovem ljude.Nadam se i bogatom kulturnom programu od strane opstine.
Pozdrav
J.D. je bio teska, zadrta i ogranicena kretencina, vidika ogranicenih k'o balkon i mudrosti duboke k'o protvan..... a njegov poetski opus tek pazljivo i hladno osmisljena dekorativna sminka.
"Zamisli..... poeta-gad.
Steta je sto poezija mora da trpi svaki oblik ljudskog izdanka."
Bagremov med
24.08.2004., 11:27
Moracu se slozit sa prethodnim postom
samo sto bih ja upotrijebila lakse neke rijeci ..
samo sto bih ja upotrijebila lakse neke rijeci
I ja bih, iz neke vremenske distance. Ali sam vrlo svjeze ljuta jer sam se dala nagovoriti od prodavacice u knjizari... ne na jedno nego na 4 djela! Zaliboze i novca i vremena.
Bagremov med
27.08.2004., 20:20
Ih gdje bismo bili da se stalno damo nagovoriti tim prodavachicama ... :)
schmokljan
07.09.2004., 15:40
O Jovanu Dučiću je odličan komentar napisao Krleža - mislim da se nalazi u romanu "Iz naše književne krčme". Naslov je "Smrt Jovana Dučića". Krleža, na ironičan način, komentira ulizivački tekst koji je Dučić napisao o nekom pokojnom ministru tadašnje Kraljevine Jugoslavije. Inače, Dučić je bio rasist, koji je za albanski jezik napisao da zvuči kao glasanje zvijeri, pljuvao po Hrvatima i nesrbima općenito, te bio opsjednut, kako je to nazivao, rasnošću srpskog naroda. Sve je kod njega bilo rasno - i glazba, i književnost i politika, pa valjda i srpski konji.
Dakle, kako reče kolega takozvani - Oj Trebinje, Trebinje kad me vidiš jebi me!
sunflower
14.09.2004., 11:52
:)
da, pjesnik gad.
tako hladan, lazan i nikad nisam mogla da mu povjerujem. Nisam ga voljela u skoli, i sad na fakultetu su me kjolege tjerale da kako za boga miloga mogu da ostanem hladna na ducica, pa sam uzela i citala blago cara radovana. ma nista, bas nista. ne vjerujem mu. i ne volim ni njega ni Rakica.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.