PDA

View Full Version : Higijena žena

stranice : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13

misho-pisho
23.04.2012., 18:21
:horor: :horor:

:facepalm:

Nije ti lako.http://vadrouilles.moto.free.fr/smileys/consoling1.gif

Kako se uzme. Što bi mnogi dali za takvo temeljito pražnjenje. Kada bih birao između tjedan dana zatvora i svakodnevnog rada u dobrotvorne svrhe sedam puta dnevno po nekoliko minuta koliko sve skupa oduzima s brisanjem ne bih ni trenutka dvojio odlukom za ovo drugo.
Zatvorenici se između ostalog prepoznaju i jako lošim zadahom koji dolazi iz utrobe. Ja kad dunem svježije je nego na reklami za Airwaves...
A tek porculanski ten! Lijep sam poput Andreja Pejića. Možda zahvaljujući prekomjernom sranju. Što bi moglo vrijediti kao još jedna potvrda kako sve ima svoju cijenu. Ogavne se nekad stvari skrivaju iza privida sjaja...

nicole2007
23.04.2012., 19:36
skarlet, ti si meni simpatična, i stvarno te nemam namjeru vrijeđati, ali mi nemoj molim te pričati o logici.

zdrava logika govori da se kada pere prije ulaska u nju, a ne izlaska. ovo nakon izlaska je stvar kulture, dobrog odgoja, običaja i slično. jebote, radi se o jednom predmetu (kadi) u kućanstvu koju svi koriste (u različite svrhe), a pogotovo žene, za pranje intimnih dijelova tijela i onda mi se priča o logici pranja nakon korištenja, a ne prije upotrebe. :rolleyes:

meni je nevjerojatno da se oko toga natežem.

Ok, ja isto volim ući u netom opranu kadu i zato je perem prije svakog tuširanja.
Ali znaš čime ju ja tada perem?
Običnim sapunom.
Da sapun nema zadovoljavajuće antibakterijsko djelovanje, ne bi se koristio za pranje ruku.:mig:
A i ako nisam dobro isprala kadu, neće mi ništa naštetiti.
Pranje kade prije tuširanja je brzinsko pa mi se savim lako može dogoditi da ju ne isperem dobro.

Kad mi je do dezinficiranja, koristim domestos.

goriot
23.04.2012., 20:04
frendica mi je par dana kod mene i ima naviku koja je meni malo fuj. naime, ne pere zube. zapravo pere zube.. ali.. npr opere zube poslije večere. i onda npr gledamo telku i jedemo čips. i nakon tog ne opere zube već ode spavat. znam da nije jela luk i ćevape, al meni je nezamislivo pojest nešto pa makar to bio i čips i da legnem spavat bez da operem zube.

Afrika paprika
23.04.2012., 20:11
Tak i moja sestrična, ujutro se ustala, jela odmah doručak, i onda prala zube :buah:

Herp
23.04.2012., 20:15
Tak i moja sestrična, ujutro se ustala, jela odmah doručak, i onda prala zube :buah:

Ne znam bivaš li sarkastičnom, ako ne, u čemu je problem? :D

Scarlett_O_Hara
23.04.2012., 20:45
frendica mi je par dana kod mene i ima naviku koja je meni malo fuj. naime, ne pere zube. zapravo pere zube.. ali.. npr opere zube poslije večere. i onda npr gledamo telku i jedemo čips. i nakon tog ne opere zube već ode spavat. znam da nije jela luk i ćevape, al meni je nezamislivo pojest nešto pa makar to bio i čips i da legnem spavat bez da operem zube.

I moja je to radila, jednom dnevno. Promijenila je naviku kad joj je zubarica našla karijese. Druga je pak prala navečer ali ne ujutro.:ne zna:

Afrika paprika
23.04.2012., 20:47
Ne znam bivaš li sarkastičnom, ako ne, u čemu je problem? :D

Kako netko može jesti ujutro prije nego opere zube? :bljakić: :mama:

Klipan
23.04.2012., 20:50

Cekaj. nisam shvatio. Tebi se gadi jest ujutro ako si prije nisi oprala zube?:confused: Draga, preporucujem kontrolo kod doktora,ako tebi su usta u takvom stanju ujutro da ti se gadi cak doruckovati, to znaci da imas neke probleme u probavi ili slicno:kava: Obavezno kontrola.

Scarlett_O_Hara
23.04.2012., 20:50

A zašto bi netko prao zube prije jela? To mi nikad nije bilo jasno.

Klipan
23.04.2012., 20:51
A zašto bi netko prao zube prije jela? To mi nikad nije bilo jasno.

Meni se zapravo i gadi jest poslje sto sam si oprao zube. Ono,imas miris paste za zube u ustima i onda ides nesto jest. Fuj! To mi se odjuvjek gadilo,kao cak jedenje poslje zvakace gume.... to izbjegavam.:kava:

Afrika paprika
23.04.2012., 20:55
Ne mislim na pranje zubi prije jela, nego ujutro. Dakle: ustaneš se ujutro, i imaš onaj oduran okus i miris od bakterija koje su ti se 7-8 sati kotile u ustima, i možete jesti s tim odmah?
Ja brate mili moram oprat zube, pa nakon 10-15 minuta kad nestane okus paste mogu jesti.

goriot
23.04.2012., 21:03
I moja je to radila, jednom dnevno. Promijenila je naviku kad joj je zubarica našla karijese. Druga je pak prala navečer ali ne ujutro.:ne zna:

nije mi to jasno. mislim cura je čista u sve i opere zube nakon večere. i zašto ih onda ne opere nakon čipsa, štapića, šta god. možda misli da nije potrebno jer to nije "teška" hrana.:confused: al je hrana!!

Gilda.
23.04.2012., 21:03
E to, da.
Ionak ne jedem odmah ujutro ali zubi se peru brzinom munje iliti u vrijeme prvog jutarnjeg piškenja.:D

Klipan
23.04.2012., 21:19
Ne mislim na pranje zubi prije jela, nego ujutro. Dakle: ustaneš se ujutro, i imaš onaj oduran okus i miris od bakterija koje su ti se 7-8 sati kotile u ustima, i možete jesti s tim odmah?
Ja brate mili moram oprat zube, pa nakon 10-15 minuta kad nestane okus paste mogu jesti.

Ako si navecer prije spavanja dobro opers zube,ujutro bas ne bi ni trebalo biti svih tih bakterija sto kotle u ustima:503: Inace i zubari govore da je dovoljno prati navecere. U Italiji se kaze, navecer zbog higijene,ujutro zbog lijepote. :mig:

nicole2007
23.04.2012., 21:37
Pa nemam baš taj osjećaj... :ne zna:

nicole2007
23.04.2012., 21:47
nije mi to jasno. mislim cura je čista u sve i opere zube nakon večere. i zašto ih onda ne opere nakon čipsa, štapića, šta god. možda misli da nije potrebno jer to nije "teška" hrana.:confused: al je hrana!!

Ah, gle sad...
Meni bi isto bio ružan osjećaj da nakon čipsa navečer odem spavati i ne operem zube.
Ali objektivno, ako je ta cura oprala zube prije toga navečer i ujutro nakon spavanja, tada nije napravila bogzna kako lošu stvar.
Evo, ako ljudi peru zube dvaput dnevno (ujutro i navečer), koliko sati prođe između? A i stomatolozi govore da je to dovoljno.
Ako spava 7 - 8 sati, tada je između njenog pranja zubi prije čipsa i pranja zubi poslije buđenja manja, nego kod nekog tko pere zube samo ujutro poslije buđenja i navečer prije spavanja.
Tako da, objektivno gledano, baš i nije napravila neki higijenski ni zdravstvani zločin. :D

goriot
23.04.2012., 21:52
Ah, gle sad...
Meni bi isto bio ružan osjećaj da nakon čipsa navečer odem spavati i ne operem zube.
Ali objektivno, ako je ta cura oprala zube prije toga navečer i ujutro nakon spavanja, tada nije napravila bogzna kako lošu stvar.
Evo, ako ljudi peru zube dvaput dnevno (ujutro i navečer), koliko sati prođe između? A i stomatolozi govore da je to dovoljno.
Ako spava 7 - 8 sati, tada je između njenog pranja zubi prije čipsa i pranja zubi poslije buđenja manja, nego kod nekog tko pere zube samo ujutro poslije buđenja i navečer prije spavanja.
Tako da, objektivno gledano, baš i nije napravila neki higijenski ni zdravstvani zločin. :D

ja perem zube najmanje 3 puta dnevno. i nezamislivo mi je da odem spavat i da ne operem zube.. pa makar pojela sam jedan štapić.

Afrika paprika
23.04.2012., 21:52
Pa nemam baš taj osjećaj... :ne zna:

Pretpostavimo da imaš zdrave zube, opereš zube navečer i ujutro se probudiš i zadah i okus u ustima su ti isti kao prije nego si otišla spavat? :D

nicole2007
23.04.2012., 21:57
ja perem zube najmanje 3 puta dnevno. i nezamislivo mi je da odem spavat i da ne operem zube.. pa makar pojela sam jedan štapić.
Pa ja isto tako.
Ali na svim pastama piše da zube treba prati dva puta dnevno.
Znači, spada u neke granice prihvatljivog.:ne zna:

Klipan
23.04.2012., 22:04
Pretpostavimo da imaš zdrave zube, opereš zube navečer i ujutro se probudiš i zadah i okus u ustima su ti isti kao prije nego si otišla spavat? :D

Meni gotovo da. To je pitanje probave.Imas neke problem s probavom ako i zadah ujutro smrdi.:mig:

goriot
23.04.2012., 22:10
Pa ja isto tako.
Ali na svim pastama piše da zube treba prati dva puta dnevno.
Znači, spada u neke granice prihvatljivog.:ne zna:

al meni je to i dalje bljak..

Scarlett_O_Hara
23.04.2012., 22:10

A razlika je? Jer ja jedem ujutro. I neću ići prvo prat zube pa jest pa opet prat zube. Kao što Klipan reče, meni isto smeta nakon paste jesti, posebno popit sok ili nešto, ne paše mi. Tako mi je svejedno hoću li isprati bakterije odmah ili jesti pa poslije.

Što ja znam.:ne zna: Možda je zaboravila. Moja nije prala jer joj je rečeno da ima kvalitetne zube, koji se nisu skloni kvarenju ili tako nešto. Ispostavilo se krivo. Normalno. Puno je gore ne oprati ih prije spavanje nego ujutro. Ujutro je više zbog daha.

A kakve su to gluposti da imaš problema s probavom ako ti dah ujutro smrdi (a smrdi)?:rofl:

goriot
23.04.2012., 22:14
A razlika je? Jer ja jedem ujutro. I neću ići prvo prat zube pa jest pa opet prat zube. Kao što Klipan reče, meni isto smeta nakon paste jest, posebno popit sok ili nešto, ne paše mi. Tako mi je svejedno hoću li isprati bakterije odmah ili jesti pa poslije.

Što ja znam.:ne zna: Možda je zaboravila. Moja nije prala jer joj je rečeno da ima kvalitetne zube, koji se nisu skloni kvarenju ili tako nešto. Ispostavilo se krivo. Normalno. Puno je gore ne oprati ih prije spavanje nego ujutro. Ujutro je više zbog daha.

al ponovilo se 2 noći zaredom, tak da ne mogu reć da je zaboravila.:ne zna:

Scarlett_O_Hara
23.04.2012., 22:16
al ponovilo se 2 noći zaredom, tak da ne mogu reć da je zaboravila.:ne zna:

Jednostavno je pitaj, ona očito to ne smatra potrebnim.:ne zna:

Klipan
23.04.2012., 22:21
A kakve su to gluposti da imaš problema s probavom ako ti dah ujutro smrdi (a smrdi)?:rofl:

ja znam da obicno smrdi dah ako imas problem poput gastritisa,ako pijes alkohol ili pusis, ako imas dijabetis ili probleme s bubrezima,ili druge probleme s disanjem, bronhitis, tonsilitis,sinuzitis i tako dalje. Dah ujutro, osim ako nisi jela luk, cesnjak i tako dalje, nema sanse da smrdi. Ili barem meni, hvala Bogu, ne smrdi.

Miss Snješko
23.04.2012., 22:28

prvo je pranje zubi na redu, okus paste mi ne smeta pa mogu jesti i odmah nakon, al bez pranja zubi sigurno neću ni jesti ni piti kavu, sve dok to ne obavim.
ne volim taj osjećaj, em suhoće u ustima, em gadnog okusa i mirisa, bljak.

a ni ovo s pranjem zubi navečer pa jedenja bilo čega mi nije opcija. ili ne jedem ništa nakon pranja zubi ili ponovno perem zube.

Afrika paprika
23.04.2012., 22:29
Meni gotovo da. To je pitanje probave.Imas neke problem s probavom ako i zadah ujutro smrdi.:mig:

Nitko nije spomenuo smrad zadaha, govorim o okusu u usnoj šupljini, ali vidim da ti je čitanje s razumijevanjem izazov.
Nemam pokvarene zube, ni bolesti, perem zube uvijek ujutro i navečer, nekad i između, žvačem žvake, a i sigurna sam da u italiji barem properu zube, s obzirom na to koliko cijene higijenu i to. I bidete.

Dakle, ujutro se probudiš i imaš određen, recimo to tako, okus u ustima, ustajali, od noći spavanja. Usna šupljina je prirodno puna bakterija. I to vam ne sjebaje okus hrane? Jutarnji zadah vam miriši na ljubičice i okus je super? Kao u filmovima žvalite partnera čim se probudite ili operete zube?

:misli:

Klipan
23.04.2012., 22:34
Afrika paprika, sigurno nema neki prekrasni miris,ali nije da ne mogu prije toga pojest fetu kruha i popiti mlijeko. Ali sam siguran da ti ili pijes alkohol ili pusis..... uhvatio sam te!:D

Herp
23.04.2012., 22:36

Kako možeš jesti ako si ih oprao nakon što ti se hrana pomiješa s okusom kalodonta :confused:

Probala jednom jer sam se zaboravila.
Povratila.

Nikad više. :rigo:

Herp
23.04.2012., 22:38

Pa nemam baš tako strašan okus u ustima :ne zna:
I ako jedem doma ujutro, nemam tih 10-15 minuta vremena :ne zna:
A i više mi treba da mi nestane okus paste, i do pola sata.

nicole2007
23.04.2012., 22:40
Kako možeš jesti ako si ih oprao nakon što ti se hrana pomiješa s okusom kalodonta :confused:

Probala jednom jer sam se zaboravila.
Povratila.

Nikad više. :rigo:

Meni posebno smeta okus paste prije kave.
A kavu obožavam.
Pa si neću to kvariti.

Herp
23.04.2012., 22:44
Meni posebno smeta okus paste prije kave.
A kavu obožavam.
Pa si neću to kvariti.

Kavu ne pijem, pa ne bih znala, ali ako je upola strašno kao kod hrane... :horor:

Klipan
23.04.2012., 22:45

Meni osobno okus paste,a pogotovo zvakace, cak i sat vremena. A,kako si i ti rekla, meni mjesati hranu s okusom paste se prosto gadi. Ta hrana nema nikakvog ukusa,ili zapravo je nesto stravicno. Kvariti jutarnje slance,makovice, slatke hifle,pletenice tako mi izgleda katastrofalno.:kava:

nicole2007
23.04.2012., 22:49
Kavu ne pijem, pa ne bih znala, ali ako je upola strašno kao kod hrane... :horor:

Pa, zapravo, najgore mijenja okus kod: voća, sokova i svega od voća.

A kava poslije paste za zube ima okus kao npr. kavabon.:D
Onak', nešto izgubi, a dobije presladak okus.
Nije samo po sebi tak' strašno, ali jednostavno, to nije to.

Afrika paprika
23.04.2012., 22:52
Afrika paprika, sigurno nema neki prekrasni miris,ali nije da ne mogu prije toga pojest fetu kruha i popiti mlijeko. Ali sam siguran da ti ili pijes alkohol ili pusis..... uhvatio sam te!:D

Ni jedno, i neću raspravljat s tobom :mama:

Jel pereš zube nakon baš svakog obroka?

Meni više taj okus sjebe hranu nego pasta. Popiješ vode i bok. A i ne smeta mi toliko za hranu pasta. Štajaznam.

Meni je primarno oprati zube ujutro i navečer, a ne jesti odmah ujutro, i ne perem zube baš nakon svakog obroka i zalogaja, uzmem žvaku :misli:

Bljak jutarnji okus i hrana :mama:

Herp
23.04.2012., 22:58
Jel pereš zube nakon baš svakog obroka?

Meni više taj okus sjebe hranu nego pasta. Popiješ vode i bok. A i ne smeta mi toliko za hranu pasta. Štajaznam.

Meni je primarno oprati zube ujutro i navečer, a ne jesti odmah ujutro, i ne perem zube baš nakon svakog obroka i zalogaja, uzmem žvaku :misli:

Perem zube uvijek prije spavanja i prije svakog izlaska iz kuće, znači, bar triput dnevno.
Perem ih, zapravo, neposredno nakon buđenja radnim danom ali samo zato jer neposredno nakon buđenja se također i oblačim i brišem na posao; ako sam doma ili na putu, onda tek nakon doručka.
Ponekad ih operem na poslu. I tak.

Klipan
23.04.2012., 22:59

To znaci da ti pers zube cak navecer prije vecere...... jer u glavnom od jutra do vecere prode isto toliko sati nego izmedu vecere i dorucka. Pa ti si stalno u kupaonici da si glancas zube:D

Maca TZ
23.04.2012., 23:01
Kad se probudim prvo perem zube,pristavljam kafu,i uz kafu i cigaretu se šminkam,pa na posao.
Međutim,kad ne radim,volim onako snena popiti kafu prije pranja zubi,stvarno ima ljepši ukus,a nisam nikad jela prije pranja zubi zato što jako kasno doručkujem,jednostavno ujutro nisam gladna.:D
Ali eto radnim danom ne mogu.

Scarlett_O_Hara
23.04.2012., 23:21
ja znam da obicno smrdi dah ako imas problem poput gastritisa,ako pijes alkohol ili pusis, ako imas dijabetis ili probleme s bubrezima,ili druge probleme s disanjem, bronhitis, tonsilitis,sinuzitis i tako dalje. Dah ujutro, osim ako nisi jela luk, cesnjak i tako dalje, nema sanse da smrdi. Ili barem meni, hvala Bogu, ne smrdi.

E pa onda si ti neki fenomen ako ti je ujutro dah svjež.:rofl:Kao u filmovima žvalite partnera čim se probudite ili operete zube?

Nije problem.

Klipan
23.04.2012., 23:23
E pa onda si ti neki fenomen ako ti je ujutro dah svjež.:rofl:

Nije mi svijez,ali brate mi nije niti tako smrdljiv da ne mogu doruckovati od smrada. Ono,apsolutno normalan a kada ne moram izaci iz kuce,bas se i ne zurim da si operem zube ujutro,nekada iskreno receno i zaboravim i uopce mi ne smrdi dah. Ali ne pijem i ne pusim i ne jedem neke jako zacinjene stvari i tako dalje.....kako zivotinjama ne smrdi dah.......

Scarlett_O_Hara
23.04.2012., 23:25
Nije mi svijez,ali brate mi nije niti tako smrdljiv da ne mogu doruckovati od smrada. Ono,apsolutno normalan a kada ne moram izaci iz kuce,bas se i ne zurim da si operem zube ujutro,nekada iskreno receno i zaboravim i uopce mi ne smrdi dah. Ali ne pijem i ne pusim i ne jedem neke jako zacinjene stvari i tako dalje.....kako zivotinjama ne smrdi dah.......

Možda ti samo misliš da ti ne smrdi. O, i životinje imaju zadah.

Afrika paprika
23.04.2012., 23:27
E pa onda si ti neki fenomen ako ti je ujutro dah svjež.:rofl:

Pa čovjek potroši jednu rolu papira za jedno sranje, i ja bih rekla.

Nije problem.

Pa nije problem, ali neću poletit u zagrljaj radosno i pričat mu u facu micica moja buci cmuci bez da sam oprala zube. Moram priznat da to ne bih cijenila ni od njega, i zato mi je draže što me hvata za sisu ili dupe ujutro.

Klipan
23.04.2012., 23:30
Možda ti samo misliš da ti ne smrdi. O, i životinje imaju zadah.

Ujutro dah ne moze biti "smrdlijivi" nego navecer prije vecere..... ako si ti pers zube dvaput dnevno,to znaci da ti docekas veceru sa srmdljivim dahom? Ja ne. I poslje rucka nemam potrebu prati zube.....perem samo ako negdje izadem,i to samo ako trebam nekoga vidati.....

Death-of-Art
23.04.2012., 23:32
Ja imam onaj neugodan okus u ustima samo ako mi se noć prije zalomilo pa nisam oprala zube jer sam zaspala na kauču neplanirano (što je rijetko jer gadi mi se zbilja buđenje s tim okusom u ustima). Ali ako operem zube noć prije zbilja nemam problema ujutro s okusom. Vjerojatno zadah jest malo ustajal, ali nije baš horor.
A ako noć prije usnu šupljinu nakon pranja zubiju isperem vodicom za ispiranje onda nemam niti jutarnji zadah jer to sranje fakat ubije sve dobre i loše i moralne i nemoralne bakterije u ustima na jako, al stvarno jako dugo vremena. :zubo:

Brijem da sam na onom Odredu za čistoću gledala kako time čiste wc školjku ili nešto. :lol:

Death-of-Art
23.04.2012., 23:55
Btw...nemam problema s okusom većine hrane nakon pranja zubiju.
Jedino mi ne paše voće baš, ali sve ostalo jedem sasvim normalno čim zube operem. Dapače...ful mi je fino pojest čokoladu neposredno nakon pranja zubiju.

Afrika paprika
23.04.2012., 23:59
Da, vodica je stvarno kao sanitar za usta, osjeti se razlika kad ju koristiš, ali bih svejedno prala zube ujutro.

M Jena
24.04.2012., 00:00
i uz kafu i cigaretu se šminkam,pa na posao.

i kad ti probava proradi? :Prd:

:D

Death-of-Art
24.04.2012., 00:11
Da, vodica je stvarno kao sanitar za usta, osjeti se razlika kad ju koristiš, ali bih svejedno prala zube ujutro.
Ja ih operem poslije kave i doručka.

Volim izać van ful svježa. :D

ryell
24.04.2012., 02:15
Operem navecer prije spavanja obavezno. Pa ak se dignem samo popusit jos jednu pljugu, i ne jedem/pijem nista, svejedno ih prije vracanja u krevet opet operem. I vodicom nekad isperem, ajme koje je to zlo :zubo:
Ujutro vise volim kavu bez pranja zubi. Pa nakon kave dorucak, i pranje zubi NAKON jela dakle nakon dorucka. Ispadne 2-3 puta dnevno, jer jedem kasnije navecer pa ne prodje puno vremena do prijekrevetnog pranja zubi.
Mislim da nikad u zivotu nisam otisla spavat a da nisam oprala zube, bez obzira koliko strgana/umorna/pijana bila. Pa makar i s golim prstom i pastom za zube :D

eleuthera
24.04.2012., 06:03

Evo, ja sad pijem kavu, a oprala sam zube prije minutu. :D

Nemam problema s miješanjem okusa, niti mi smeta okus paste za zube. :ne zna:

chocolatecookie
24.04.2012., 09:25
Dakle, ujutro se probudiš i imaš određen, recimo to tako, okus u ustima, ustajali, od noći spavanja. Usna šupljina je prirodno puna bakterija. I to vam ne sjebaje okus hrane? Jutarnji zadah vam miriši na ljubičice i okus je super? Kao u filmovima žvalite partnera čim se probudite ili operete zube?

Meni je taj ustajali okus dovoljno izražen da mi smeta samo ako navečer zaspem neopranih zuba (evo, sinoć sam, samo sam se izvrnula), ako navečer oribam zube, usna šupljina mi je ujutro u sasvim pristojnom stanju. Ali i jutros sam doručkovala bez da sam prvo zube oprala i nije mi smetalo, normalan mi je bio okus hrane. Prezirem jutarnje pranje zuba prije ljubljenja, to sve upropasti. :D

Carla B.
24.04.2012., 09:47
Ja ne vjerujem da vi ne znate razliku koja se u ustima događa noću i danju.
Noću su vam usta (pretpostavimao) zatvorena i ne stvara se slina koja ima ovu ulogu:
http://www.zdrav-zivot.com.hr/index.php?cat=uloga_sline_u_ocuvanju_oralnog_zdrav lja
Znači, ako se u krevet ode neopranih zubi šteta je puno veća od one kako je već netko usporedio vremenski razmak pranja zubi noću i danju.
Bakterije su "žešće2 noću jer "ordiniraju" bez dovoljno kisika i rade veću štetu nego što je to danju.
Danju pričamo, jedemo, pijemo vodu (samim time ispiremo usnu šupljinu), da ne nabrajam dalje.
Što se bolesti tiče i utjecaja istih na zadah nije baš tako jednostavan.
Kod dijebetesa je zadak izražen u stanjima dijabetičke kome i sličnih stanja u kojima se pacijent može naći, a to je zadah na aceton ili trulo voće.
Gastritis isto može davati određen zadah i osoba koja je zdrava sigurno će primjetiti neke od ovih ne baš normalnih situacija. Loš zadah, znači onaj klasični, dolazi od nedovoljne higijene usne šupljine i karijesa.
Usto, nitko nema ujutro okus paste za zube i ne pijem te priče o tome da se netko probudio, a u ustima mu je isto kao i sinoć kad je legao, a to je ono o čemu govorim. Smanjen unos kisika u usnoj šupljini, djelovanje bakterije.
Ujutro kad ustanem prvo se odem umit i oprat zube i tek onda sjedam za kompjuter popiti kavu, ili za stol, nije bitno. Tako sam oduvijek radila jer kad sam živjela kod svojih bilo mi je nepojmljivo da za doručak svi skupa sjednemo neumiveni i onako direkt iz kreveta.
To sam ja, ne kažem da vi koji tako ne radite niste u pravu i da vam se gadi mješavina paste za zube i hrane, ali ja sam tako navikla i ne smeta mi.

Klipan
24.04.2012., 09:53
Meni je taj ustajali okus dovoljno izražen da mi smeta samo ako navečer zaspem neopranih zuba (evo, sinoć sam, samo sam se izvrnula), ako navečer oribam zube, usna šupljina mi je ujutro u sasvim pristojnom stanju. Ali i jutros sam doručkovala bez da sam prvo zube oprala i nije mi smetalo, normalan mi je bio okus hrane. Prezirem jutarnje pranje zuba prije ljubljenja, to sve upropasti. :D

Sva sreca da ima zena sto potvrduju moje misljene. To znaci da nisam jedini, draga Afrika Paprika:)bas sam jutros provijerio u kakvom mi je stanju dah i nije uopce tako uzasan kako ti ga opisujes, Afrika Paprika,da moram trcati si oprati zube cak prije dorucka. Osim toga, Carla Bruni,ako ja sam oprao zube,tu nema bakterija....nije da bakterije se stvaraju same od sebe.Mislim,ako ja opere dupe,na dupetu nema bakterija i to je cisto jednako kao i usta.

Carla B.
24.04.2012., 10:01
Sva sreca da ima zena sto potvrduju moje misljene. To znaci da nisam jedini, draga Afrika Paprika:)bas sam jutros provijerio u kakvom mi je stanju dah i nije uopce tako uzasan kako ti ga opisujes, Afrika Paprika,da moram trcati si oprati zube cak prije dorucka. Osim toga, Carla Bruni,ako ja sam oprao zube,tu nema bakterija....nije da bakterije se stvaraju same od sebe.Mislim,ako ja opere dupe,na dupetu nema bakterija i to je cisto jednako kao i usta.

Ma kako god ti kažeš... Ovaj link od gore potpisuje liječnik, a ne ja. I tvoje uspoređivanje guzice i usta mi se gadi više, majke mi, općenito mi se tvoj šupak gadi pa makar bio od zlata. Prirodni stanovnik crijeva je Escherihia coli, mislim da bi trebao malo jačom mlaznicom ispirati dupe, kad oštetiš sluznicu crijeva onda ćeš se javiti na Zdravlju, malo niže dole i pitati se šta ti se sa tvojom cijenjenom guzicom događa.

Carla B.
24.04.2012., 10:06
Ovo sam napisala zbog nekoga tko je rekao da prijateljica navečer ne opere zube nakon čipsa jer baš onda bakterije imaju šta odrađivati.

Death-of-Art
24.04.2012., 10:13
Carla. Istina je to što kažeš. Ali vodica za ispiranje usne šupljine ubije toliko bakterija da se prek noći malo toga može nakotit.

Probaj. Zbilja je moguće probuditi se s dahom koji stvarno ne smrdi.

Ja sam ju koristila u pocetku veze dok sam bila malo više higijenom opsjednuta. Sad možda jednom tjedno jer smo muž i ja navikli jedan na drugog pa tako i na razne mirise manje ili više neugodne.

Klipan
24.04.2012., 10:14
Ma kako god ti kažeš... Ovaj link od gore potpisuje liječnik, a ne ja. I tvoje uspoređivanje guzice i usta mi se gadi više, majke mi, općenito mi se tvoj šupak gadi pa makar bio od zlata. Prirodni stanovnik crijeva je Escherihia coli, mislim da bi trebao malo jačom mlaznicom ispirati dupe, kad oštetiš sluznicu crijeva onda ćeš se javiti na Zdravlju, malo niže dole i pitati se šta ti se sa tvojom cijenjenom guzicom događa.

ma sasvim mi je normalno da ti se gadi moje dupe,nego govorim pa vrsti higijene. Ja sam citao da su prljavije ruke nego kurac....i to mi je sasvim logicno.Ako moj kurac stoji u gacama,nema sto biti prljav,dok s rukama diram sve i svasta i onda su ruke prljave.Isto tako i usta.Nije da se sama od sebe prljaju u tako kratko vrijeme kao sto je jedna noc.

Klipan
24.04.2012., 10:18
Carla. Istina je to što kažeš. Ali vodica za ispiranje usne šupljine ubije toliko bakterija da se prek noći malo toga može nakotit.

Ja sam ju koristila u pocetku veze dok sam bila malo više higijenom opsjednuta. Sad možda jednom tjedno jer smo muž i ja navikli jedan na drugog pa tako i na razne mirise manje ili više neugodne.

Gospodi smrdi dah ujutro jer - citam na drugoj temi - pusi. Ono sto sam rekao. Naravno,pusi pa je normalno da joj smrdi dah...... kao sto smrdi alkoholicarima i tako dalje. A ja ne pusim i ne pijem pa zato meni ne smrdi jer jedem samo zdravu hranu.
Citao sam da cak kolicina znojenja ovisi o hrani sto jedenom. Frigana hrana uveceva znojenje i pogotovo smrad znoja,dok kuhana hrana ne stvara te neugodnosti.

Sve je pitanje prehrane.

Carla B.
24.04.2012., 10:24

Koristim je i bude stvarno ok, priznajem, ali sam trenutno ostala bez nje, moram ići kupiti, a i kad mi je muž kući oboje to koristimo,odnio je on sa sobom na brod jednu.
Djeci čak kupujem onu dječju za ispiranje, njima to đir pogotovo prije škole nakon pranja zubi, a i navečer jer ih ne mogu natjerati da 3 minute peru zube kako je prporučljivo.

Carla B.
24.04.2012., 10:26
Gospodi smrdi dah ujutro jer - citam na drugoj temi - pusi. Ono sto sam rekao. Naravno,pusi pa je normalno da joj smrdi dah...... kao sto smrdi alkoholicarima i tako dalje. A ja ne pusim i ne pijem pa zato meni ne smrdi jer jedem samo zdravu hranu.
Citao sam da cak kolicina znojenja ovisi o hrani sto jedenom. Frigana hrana uveceva znojenje i pogotovo smrad znoja,dok kuhana hrana ne stvara te neugodnosti.

Sve je pitanje prehrane.

Propustio si onda da sam startala sa e-cigaretama od kojih ne smrdi dah i primjetim razliku. Priznajem da od cigareta smrdi zadah i sad sam vidila razliku.

Klipan
24.04.2012., 10:32
Propustio si onda da sam startala sa e-cigaretama od kojih ne smrdi dah i primjetim razliku. Priznajem da od cigareta smrdi zadah i sad sam vidila razliku.

procitao sam,ali i te e-cigarete valjda nekako smrde.Kako si vidila razliku mjenjajuci cigarete,tako ces je vidjeti cak ako vise uopce ne budes pusila. Svakako moja cetkica za zube ima cak je oblozena s gumenim hrapavim djelom za pranje jezika.Neki ljudi ne znaju da se mora uvijek ribati dobro jezik jer u glavnom u porama jezika se skupe bakterije. A kako ja svaku vecer i svako jutro ribam moj jezika (osim zubi) tako stvarno nemam potrebe oprati zube prije dorucka.

Carla B.
24.04.2012., 10:37
procitao sam,ali i te e-cigarete valjda nekako smrde.Kako si vidila razliku mjenjajuci cigarete,tako ces je vidjeti cak ako vise uopce ne budes pusila. Svakako moja cetkica za zube ima cak je oblozena s gumenim hrapavim djelom za pranje jezika.Neki ljudi ne znaju da se mora uvijek ribati dobro jezik jer u glavnom u porama jezika se skupe bakterije. A kako ja svaku vecer i svako jutro ribam moj jezika (osim zubi) tako stvarno nemam potrebe oprati zube prije dorucka.

Ja koristim električnu četkicu i skroz sam zadovoljna. E-cigareta stvarno ne smrdi, čak je aromatična, ali dobro, bilo bi najbolje ništa, ja i ovo smatram napretkom. Nismo svi savršeni!

goriot
24.04.2012., 10:50
Ovo sam napisala zbog nekoga tko je rekao da prijateljica navečer ne opere zube nakon čipsa jer baš onda bakterije imaju šta odrađivati.

to sam bila ja:cheer: ma da, i ja kažem da je odvratno ić spavat bez da se zubi operu pa makar se pojeo "samo" čips.

Klipan
24.04.2012., 10:51
Elektricna cetkica ne mislim da pere jezik. To moras imati ili posebnu cetkicu ili bas cistac za jezik
http://www.studiodottorpiana.it/images/stories/info/igiene/puliscilingua.jpg

http://www.benessere.com/salute/images/70_puliscilingua01.jpg

I onda cak onaj konac za ciscenje zubiju (kako ide padez?:D)
http://estb.msn.com/i/3D/EADEDAF7A627D47F561ACA7447D549.jpg

Sa svim ovim higijenickim mjerama usta su savim ok!

Gilda.
24.04.2012., 10:53
Pa u stvari pušenje nije problem ako su oboje pušači. S obzirom da pušenje utječe na receptore mirisa i okusa, pušačima je super i ništa ne osjete. barem ne ako nije strašno.:D
To znam tek sad kad ne pušim. Užas kolko smrada oko nas:o

Carla B.
24.04.2012., 11:50
Elektricna cetkica ne mislim da pere jezik. To moras imati ili posebnu cetkicu ili bas cistac za jezik
http://www.studiodottorpiana.it/images/stories/info/igiene/puliscilingua.jpg

http://www.benessere.com/salute/images/70_puliscilingua01.jpg

I onda cak onaj konac za ciscenje zubiju (kako ide padez?:D)
http://estb.msn.com/i/3D/EADEDAF7A627D47F561ACA7447D549.jpg

Sa svim ovim higijenickim mjerama usta su savim ok!

Koristim zubni konac, vodicu za usta i redovito posjećujem stomatologa tako da mi ne moraš držati lekcije o higijeni zubi. U glavi imam 1 plombirani zub i to još iz djetinjstva,a mislim da to dovoljno govori o mojoj higijeni usta. Ali, hvala što brineš o meni.:cerek:
Goriot, u pravu si, jer bilo što od hrane što ostane u ustima tijekom noći radi puno veću štetu nego ono preko dana jer sam već navela što se u ustima događa noću, a što danju.

Klipan
24.04.2012., 11:55
pa brinuo sam se ja za tebe kada ujutro govoris da ti tako neuksno i smrdljivo djeluju usta da moras hitno cetkicom ici to sve prati. A uz to,ja sam citao anketu gdje se kaze da prosjecno ne znam koliko (ali jako puno) kukaca covjek pojede u zivotu bas spavajuci....dok spavas budi bez brige da tvoja usta nisu stalno zatvorena kako pise u tvom clanku,nego su otvorena i unutra ulaze kukci koje ti progutas bez ni da primjetis.Evo,cinimi se da to je nesto poput 20 kukaca u jednom zivotu mi progutamo u snu. :kava:

Carla B.
24.04.2012., 11:58
pa brinuo sam se ja za tebe kada ujutro govoris da ti tako neuksno i smrdljivo djeluju usta da moras hitno cetkicom ici to sve prati. A uz to,ja sam citao anketu gdje se kaze da prosjecno ne znam koliko (ali jako puno) kukaca covjek pojede u zivotu bas spavajuci....dok spavas budi bez brige da tvoja usta nisu stalno zatvorena kako pise u tvom clanku,nego su otvorena i unutra ulaze kukci koje ti progutas bez ni da primjetis.Evo,cinimi se da to je nesto poput 20 kukaca u jednom zivotu mi progutamo u snu. :kava:

Nigdje ja nisam napisala da meni užasno ujutro smrdi iz usta, već da mi je od malena ostalo u navici da za stol sjedam umivena i opranih zubi za doručak i da mi ne smeta okus paste za zube. Citiraj gdje sam ja to napisala, molim lijepo!

Scarlett_O_Hara
24.04.2012., 12:04

Nisi u pravu. U ustima uvijek ima bakterija, ne možeš ih pastom za zube posve odstraniti. Ne stvarajus e same od sebe nego se razmnožavaju s s obzirom da ih i dalje ima. Za vodicu ne znam, nikad je nisam koristila ali nakon ovog razmišljam, jedino me zanima, jel može biti štetno ako se redovito koristi? Ono, previše bakterija ubije?:ne zna:
I ruke opereš ali i dalje ostane dio bakterija, to je prirodno i nije zdravo da se posve maknu. S guzicom je ista stvar. Ne može sapun posve odstraniti bakterije.

Klipan
24.04.2012., 12:04
Nigdje ja nisam napisala da meni užasno ujutro smrdi iz usta, već da mi je od malena ostalo u navici da za stol sjedam umivena i opranih zubi za doručak i da mi ne smeta okus paste za zube. Citiraj gdje sam ja to napisala, molim lijepo!

Pa to si na neki nacin rekla kada si tu linkirala onaj clanak kako nocni razmak je "gori" od "dnevnog" razmaka za usta...to znaci da ti si u tom clanku,kada si ga vec nanjela, nasla nesto tocno. A meni taj clanak ne shvatljiv:ne zna: jer ujutro mi usta uopce nisu u takvom katastrofalnom stanju da si moram hitno ici ispirati....... I svakako volim pojesti dorucak sa suhim ustima i bez ukusa paste...... to totalno promjeni ukus hrane,ja ujutro kruh s pastom ne zelim jesti. To da se umjes prije ili poslje je druga prica.....to valjda radis da se razbudis.

Klipan
24.04.2012., 12:07
Nisi u pravu. U ustima uvijek ima bakterija, ne možeš ih pastom za zube posve odstraniti. Ne stvarajus e same od sebe nego se razmnožavaju s s obzirom da ih i dalje ima. Za vodicu ne znam, nikad je nisam koristila ali nakon ovog razmišljam, jedino me zanima, jel može biti štetno ako se redovito koristi? Ono, previše bakterija ubije?:ne zna:
I ruke opereš ali i dalje ostane dio bakterija, to je prirodno i nije zdravo da se posve maknu. S guzicom je ista stvar. Ne može sapun posve odstraniti bakterije.

Evo,dobar si primjer napravila.Ako navecer si peres zube,operes ruke i sve skupa,naravno tu jos uvijek ima bakterija,ali nije da ti ujutro ruke smrde,da su masne, prljave ili vec nesto drugo. Kao ako se otusiram...ja,brate,ako se navecer otusiram i odem u cistu pidzamu i cisti krevet,ujutro sam cist.Nije da se moram opet tusirati.Jedno vrijeme sam cak koristio takav nacin zivljenja,prao bi se prije spavanja umjesto ujutro......

electric_barbarella
24.04.2012., 12:08
ja isto kefam zube navečer i ujutro
ne mogu ujutro početi normalno funkcionirati ako ne operem zube, valjda stvar navike

ali imam pirseve u ustima i recimo nikada s njima nisam imala problema jer se praktički sami čiste slinom u ustima, tako da nisu sve te silne bakterije u ustima samo da naruše zdravlje

Carla B.
24.04.2012., 12:09
Pa to si na neki nacin rekla kada si tu linkirala onaj clanak kako nocni razmak je "gori" od "dnevnog" razmaka za usta...to znaci da ti si u tom clanku,kada si ga vec nanjela, nasla nesto tocno. A meni taj clanak ne shvatljiv:ne zna: jer ujutro mi usta uopce nisu u takvom katastrofalnom stanju da si moram hitno ici ispirati....... I svakako volim pojesti dorucak sa suhim ustima i bez ukusa paste...... to totalno promjeni ukus hrane,ja ujutro kruh s pastom ne zelim jesti. To da se umjes prije ili poslje je druga prica.....to valjda radis da se razbudis.

To su tvoji dojmovi, a ne ono šta sam ja rekla o sebi osobno. Navike koje imam su jedna stvar, a smrad iz usta druga. I, ne da mi se s tobom više o tome raspredati.
Postoje i dobre bakterije koje na jedan način štite i koje nije dobro ni uklanjati jer se gubi imunitet kako na rukama tako i po wc-ima.
Ti si poprilično tvrdoglav i da ja napišem bilo šta i potkrijepim linkovima ti se nećeš predati. Tako da je suvišno trošiti vrijeme na ovaj način.
I, ono što sam linkala je pisao dr.sc.mr, a ne Carla Bruni.

chocolatecookie
24.04.2012., 12:11
Zašto ga hranite? :( Vidjela sam da čak i na topiku Zašto nitko ne voli dijasporu sere o bidetima. Nemojte ga hranit. :(

Klipan
24.04.2012., 12:14
To su tvoji dojmovi, a ne ono šta sam ja rekla o sebi osobno. Navike koje imam su jedna stvar, a smrad iz usta druga. I, ne da mi se s tobom više o tome raspredati.
Postoje i dobre bakterije koje na jedan način štite i koje nije dobro ni uklanjati jer se gubi imunitet kako na rukama tako i po wc-ima.
Ti si poprilično tvrdoglav i da ja napišem bilo šta i potkrijepim linkovima ti se nećeš predati. Tako da je suvišno trošiti vrijeme na ovaj način.
I, ono što sam linkala je pisao dr.sc.mr, a ne Carla Bruni.

Onda izvini,shvatio sam lose.:503: Svakako meni je zanimljivo citati ovu temu jer neki higijenski obicaji su jednostavno pre cudni i zanimljivi:kava: to znaci da si ti ujutro pers zube dva puta? Prije i poslje dorucka? U glavnom ja sam ti samo bio napisao da ja sam bio upucen da covjek spava cak sa otvorenim ustima ili u glavnom polu-otvorenim ustima,nije da se usta ponoci zacepe i unutra vise nema nikakvo zraka.A po danu nije da ja puno vise drzim otvorena usta jer u glavnom disem preko nosa.

Carla B.
24.04.2012., 12:15
I, još jedna stvar. Ja prije doručka moram otići u trgovinu kupiti ono što će biti za doručak, a vani ne izlazim neopranih zubiju jer mi je i to stvar navike, a ne smrada. Jebi ga, smatram i da je to i dio kulture življenja. Čak mi i djeca u školi uče o tome i lijepo je ilustrirano šta se radi kad ujutro radi kad se ustane iz kreveta. Je li to znači da mi u hrvatskoj krivo učimo djecu?
Ne želim stvarno više o tome, a već znam unaprijed da ćeš i ti dalje o tome pa samo naprijed. Go for it!

Klipan
24.04.2012., 12:16
Zašto ga hranite? :( Vidjela sam da čak i na topiku Zašto nitko ne voli dijasporu sere o bidetima. Nemojte ga hranit. :(

Kako si to prekrasnu pretvorila tako kao tebi odgovara.Ja uopce ne serem o bideu,to sam vec rekao,vi ste stalno sto se vracate na izrugivanje bidea. Valjda neka vrsta traume. Svi forumasi sto uzu u kontakt sa mnom vrate se na temu o bideu,pa tako i ti se vracas uporno na tu temu,a ja sam rekao moje i dosta. A sada da ti opet pises o bideu i rugas se tome,mislim da se samo komentira. Bezpotrebno je da me uvjeravas da ti tvoje dupence operes s toalet papirom isto tako kako ga ja operm u sapunu i vodom. Znas,poce cu se cak tusirati s tus papirom.:lol:

Maritoma
24.04.2012., 12:20
Meni je isto normalno ujutro odmah oprati zube, umiti se, presvuci. Dok skuham kavu i napravim dorucak vec mi nestane okus paste u ustima. Ako idem vani nakon dorucka, onda jos jednom operem zube. Ni mi to problem.

Plavi GumBitch
24.04.2012., 13:12
ja iz kreveta idem ravno u kuhinju pristavit kavu,u međuvremenu se umijem,dovedem malo u red i kava je gotova
zube perem tek nakon kave,nekako mi nema smisla optat zube pa popit kavu
pa nije pranje zubi samo za riješit se zadaha,vec ocistit zube,a kava+šecer ih prljaju
ne doruckujem,a jabuka nakon pranja zubi mi je odlicna,bude gorkasta,to mi je baš fino:klopa:

electric_barbarella
24.04.2012., 13:15
ja iz kreveta idem ravno u kuhinju pristavit kavu,u međuvremenu se umijem,dovedem malo u red i kava je gotova
pa nije pranje zubi samo za riješit se zadaha,vec ocistit zube,a kava+šecer ih prljaju
ne doruckujem,a jabuka nakon pranja zubi mi je odlicna,bude gorkasta,to mi je baš fino:klopa:

meni nema baš smisla kefat zube nakon svakog obroka iako znam puno ljudi koji to rade :ne zna:

voćna kiselina ti jako uništava zubnu caklinu
take it from me- meni su doslovce zabranili da jedem tolko voća kolko sam prije jela, uništavala mi je kiselina i zube i želudac

Plavi GumBitch
24.04.2012., 13:36
da,ok,samo ne vidim gdje sam ja rekla da se treba kefat zube nakon svakog obroka
ali velim da ako vec peremo zube ujutro,a peremo,da mi ima više smisla(u mom slucaju)nakon kave nego prije,pa cak i nakon dorucka(tko doruckuje)jer si kasnije mirna,a ne da kao opereš zube ujutro i onda doruckuješ,popiješ kavu i onda ti to sve skupa bude nakeljeno na zubima,a kao su oprani
a i x puta mi se znalo dogodit da navece operem zube i onda mi se baš jede jabuka i pojedem je,odlicna mi je nakon paste :p a poslije nje ne perem zube opet,ionak je jabuka(navodno)dobra za zube pa ih nemam potrebu ponovo ribat:ne zna:

Carla B.
24.04.2012., 13:48
Upravo dr.Oz nešto priča o zubima, odoh vidjeti šta!

electric_barbarella
24.04.2012., 14:02
da,ok,samo ne vidim gdje sam ja rekla da se treba kefat zube nakon svakog obroka
ali velim da ako vec peremo zube ujutro,a peremo,da mi ima više smisla(u mom slucaju)nakon kave nego prije,pa cak i nakon dorucka(tko doruckuje)jer si kasnije mirna,a ne da kao opereš zube ujutro i onda doruckuješ,popiješ kavu i onda ti to sve skupa bude nakeljeno na zubima,a kao su oprani
a i x puta mi se znalo dogodit da navece operem zube i onda mi se baš jede jabuka i pojedem je,odlicna mi je nakon paste :p a poslije nje ne perem zube opet,ionak je jabuka(navodno)dobra za zube pa ih nemam potrebu ponovo ribat:ne zna:

pa to ti hoću reći, da su jabuke loše za zube
i da nije baš preporučljivo nakon pranja zubiju pojesti jabuku i ići spavati
http://www.dailymail.co.uk/health/article-2046847/An-apple-worse-teeth-fizzy-drink.html

jabuke baš grozno izjedaju caklinu

mislim ako je tebi dobro jedi jabuku nakon pranja zubiju, meni su bile grozne

Zzbunjeni
24.04.2012., 14:09
gum bitch :D,nije dobro prat zube odma nakon jela,ako jedes nesto sto sadrzi secer,dobro je pricekat neko vrijeme jer se lako osteti zubna caklina ako ides odma prat,jer je osjetljiva,ja sam isto mislio da je najbolje odma nakon jela prat...proguglaj malo pranje zubi prije jela ili poslje

Plavi GumBitch
24.04.2012., 14:15
pa tako reci:D
pa baš me briga,štošta je loše za zube,ja volim jest jabuke,prije,poslije pranja zubi,nebitno:p
nije da mi je praksa nakon pranja zubi jabuka,ali ako mi se jede,pojest cu i necu opet ribat zube zbog toga jer nemam osjecaj da su prljavi
jer kad bi prala zube nakon svega,napravila bi samo vecu štetu
mislim da ni caklina ne voli previše cetkice i paste,a između cetkanja i orbit pomaže
a jabuku sam samo spomenila jer je netko rekao da mu je voce odvratnog okusa nakon paste....meni je fino:ne zna:

Plavi GumBitch
24.04.2012., 14:21
gum bitch :D,nije dobro prat zube odma nakon jela,ako jedes nesto sto sadrzi secer,dobro je pricekat neko vrijeme jer se lako osteti zubna caklina ako ides odma prat,jer je osjetljiva,ja sam isto mislio da je najbolje odma nakon jela prat...proguglaj malo pranje zubi prije jela ili poslje

ajme,pa daj me se nemojte hvatat doslovno,pa nije baš da ustanem od stola i trcim u kupaonu ribat zube,ali velim da je bolje obavit ujutro sve ono što ce isprljat zube i onda ih oprat
nakon 5,10 minuta,pola sata nebitno sada
jbt pa nisu mi pasta i cetkica glavna misao dana pa da odmah skacem za njima
ali kako jedem 2 puta dnevno i to poslije podne uglavnom,operem zube nakon kave ujutro(ne iste sekunde) i mirna sam,u međuvremenu uglavnom žvacem žvake što zbog cigareta,što zbog sokova i sl
pa jbt nije mi cetkica cijeli dan u ustima :ne zna:

electric_barbarella
24.04.2012., 14:22
pa tako reci:D
pa baš me briga,štošta je loše za zube,ja volim jest jabuke,prije,poslije pranja zubi,nebitno:p
nije da mi je praksa nakon pranja zubi jabuka,ali ako mi se jede,pojest cu i necu opet ribat zube zbog toga jer nemam osjecaj da su prljavi
jer kad bi prala zube nakon svega,napravila bi samo vecu štetu
mislim da ni caklina ne voli previše cetkice i paste,a između cetkanja i orbit pomaže
a jabuku sam samo spomenila jer je netko rekao da mu je voce odvratnog okusa nakon paste....meni je fino:ne zna:

šta nisi rekla da kefaš zube nakon doručka ? :misli:
da, slažem se, ne valja prati zube odmah nakon obroka, samo radi još veću štetu

Plavi GumBitch
24.04.2012., 14:27
hahahaha jel ti mene zajebavaš?
pa kak cu poslije dorucka kad ne doruckujem:lol::lol:

electric_barbarella
24.04.2012., 14:31
ali velim da ako vec peremo zube ujutro,a peremo,da mi ima više smisla(u mom slucaju)nakon kave nego prije,pa cak i nakon dorucka(tko doruckuje)jer si kasnije mirna

:ne zna:

hahahaha jel ti mene zajebavaš?
pa kak cu poslije dorucka kad ne doruckujem:lol::lol:

a jebate šta ja znam jer ti doručkuješ ili ne doručkuješ
ali kefanje zubiju nakon kave u mom slučaju nema ama baš nikakvog smisla
barem ne odmah nakon kave

Plavi GumBitch
24.04.2012., 14:35
:503::503::503::503::503::503::503:
odi koji post više,možda sam tamo bolje objasnila
PA NE KEFAM IH ISTE SEKUNDE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
pre lijena sam ja guzica za bilo šta napravit iste sekunda,pa tako i kefat zube:D
:lol::lol:

dmarijan
24.04.2012., 15:15
Budući da odmah nakon ustajanja i umivanja sjedam za stol uz težački doručak (jutros jaja sa slaninom, mladi sir i kiseli krastavci :D) jer ne kažem dobro jutro prije nego jedem, pranje zuba dolazi tek nakon doručka i to temeljito. Koristim i vodicu za svježi dah, imam jednu i na poslu jer kompulzivno jedem češnjak :cerek:, pa neka se nađe jer ipak radim u kontaktu sa klijentima.

Onda navečer prije spavanja operem zube, vodica i Bog te veselio.

Prije sam divljački prao zube po pet puta dnevno, sjebao desni i sad koristim posebne četkice od kojih me jedino ne bole desni. Tako da mi je ova mjera ujutro i navečer sasvim ok.

dmarijan
24.04.2012., 15:16
ali imam pirseve u ustima

Zvoniš li na aerodromima :rofl:?

nicole2007
24.04.2012., 15:36
šta nisi rekla da kefaš zube nakon doručka ? :misli:
da, slažem se, ne valja prati zube odmah nakon obroka, samo radi još veću štetu

Još uvijek nisam shvatila: zašto je loše prati zube odmah poslije obroka? :confused:

electric_barbarella
24.04.2012., 15:46
Zvoniš li na aerodromima :rofl:?

ne, kirurški čelik, titan, bioplast i ostali materijali od kojih se rade pirsevi ne zvone na detektorima metala
za razliku od kopča na remenima, satovima itd koji se rade sa velikim primjesama čelika

Još uvijek nisam shvatila: zašto je loše prati zube odmah poslije obroka? :confused:

mostly zato što je hrana još u ustima "friška"
odnosno silni sokovi, šečeri i kiseline iz hrane koju jedemo , a koje bi pranjem zubiju samo još više utrljali u caklinu zuba
te se stvari obično same od sebe izčiste iz usne šupljine neko vrijeme, pola sata nakon obroka
zato se nakon obroka preporuča čiščenje zubnim koncem, a ne ribanje zubiju

usna šupljina se jako lijepo sama čisti, slinom koja ima i probavnu i zaštitnu funkciju
stoga je temeljito pranje zubiju dvaputa dnevno i čiščenje koncem nakon obroka sasvim dovoljna dnevna oralna higijena

nicole2007
24.04.2012., 15:50
mostly zato što je hrana još u ustima "friška"
odnosno silni sokovi, šečeri i kiseline iz hrane koju jedemo , a koje bi pranjem zubiju samo još više utrljali u caklinu zuba
te se stvari obično same od sebe izčiste iz usne šupljine neko vrijeme, pola sata nakon obroka
zato se nakon obroka preporuča čiščenje zubnim koncem, a ne ribanje zubiju

Samo to? Ali ja hoću oprati zube i zbog svježine daha.

Možda je onda ok oprati zube ako se napravi pauza.:ne zna:

electric_barbarella
24.04.2012., 15:55
Samo to? Ali ja hoću oprati zube i zbog svježine daha.

Možda je onda ok oprati zube ako se napravi pauza.:ne zna:

ne znam, mislim nisam zubar ali imam dosta problema sa zubima i dosta sam se raspitivala i zbog pirseva i svega i svi su mi to potvrdili
ne valja odmah nakon jela ići kefati zube, zubni konac to sve riješi
a za dah kauguma, bombon neki ? kaugume su navodno super za zubno meso jer ga masiraju

i Listerine :s

možda netko ima potrebu stalno prati zube i stalno se tuširati i ribati sapunom ali realno za time fizički nema potrebe
niti za nekim agresivnim pranjem odjeće koja realno uopće nije prljava već se pere mahom zbog neke svježine
ja imam jako osjetljivu kožu, od dermitisa, psorijaza do inih govana i užasno sam na to osjetljiva
ja si ni lice ne perem vodom, odnosno ne umivam se, samo navečer, a ako imam živaca napravim si neki čaj od kamilice pa s time isperem lice
evo baš sam danas bila u redovnom posjetu dermatologu i opet me popljuvao jer koristim one gelove za suho pranje ruku, a jebiga nemrem si pomoć kad sam čitav dan u gradu i moram si nekak dezinficirat ruke

Almost Rosey
24.04.2012., 16:04
Bakterije se nalaze u zubnom plaku različite debljine i starosti, a hrane se šećerima koji se unose prehranom. Proizvode različite kemijske spojeve, od kojih su za razvoj karijesa najvažnije kiseline. Kada su prisutne u dovoljnoj količini, kiseline uzrokuju demineralizaciju zubne cakline. Demineralizacija je proces u kojem pod utjecajem kiselina dolazi do gubitka mineralnih sastojaka iz tvrdih zubnih tkiva pri čemu ona postupno postaju slabija i manje otporna. Proces demineralizacije se normalno i svakodnevno odvija na površini zuba i sam po sebi ne uzrokuje bolest zuba. Demineralizacija se događa uvijek kada zub dođe u kontakt s kiselinama, bilo da su one unesene hranom ili napicima (coca-cola, voćni sokovi, ocat) ili su proizvod bakterija. Dakle, zub u kontaktu s kiselinama uvijek gubi određenu malu količinu minerala, ali ovaj gubitak se nadomjesti mineralima iz sline u procesu koji se naziva remineralizacija.

Link. (http://www.mojstomatolog.com.hr/zubni-karijes/)

Ako sam dobro shvatila, četkanje zuba neposredno nakon obroka sprječava, odnosno ometa prirodnu remineralizaciju :misli:
Konac neposredno nakon je mnogo bolja opcija.

nicole2007
24.04.2012., 16:48
ne znam, mislim nisam zubar ali imam dosta problema sa zubima i dosta sam se raspitivala i zbog pirseva i svega i svi su mi to potvrdili
ne valja odmah nakon jela ići kefati zube, zubni konac to sve riješi
a za dah kauguma, bombon neki ? kaugume su navodno super za zubno meso jer ga masiraju

i Listerine :s
Ajoj, ja si jednostavno ne mogu pomoći.
Smetao bi mi taj neki osjećaj da ne operem zube.

Inače, što se tiče zadaha, mislim da je jako važno i piti puno vode.
možda netko ima potrebu stalno prati zube i stalno se tuširati i ribati sapunom ali realno za time fizički nema potrebe
niti za nekim agresivnim pranjem odjeće koja realno uopće nije prljava već se pere mahom zbog neke svježine

S ovim se apsolutno slažem. Ljudi danas definitivno pretjeruju sa tim ribanjem, sa sto vrsta sapuna (za svaki dio tijela mora biti poseban), sa pranjem veša na tako visokim temperaturama k'o da im prijeti kuga...

Čak i doktori upozoravaju da danas pacijenti češće imaju problema zbog pretjerane i agresivne higijene, nego zbog nehigijene.

dildo
24.04.2012., 17:01
ak vam smrdi iz usta i stalno ih morate prat onda ste bolesni.
Dovoljno je navečer oprat zube, a ak imate zadah imate slab imunitet i zagnojene mandule ili povarene zube.
Uglavnom sj.. ste.

ombia
24.04.2012., 18:48
Cekaj. nisam shvatio. Tebi se gadi jest ujutro ako si prije nisi oprala zube?:confused: Draga, preporucujem kontrolo kod doktora,ako tebi su usta u takvom stanju ujutro da ti se gadi cak doruckovati, to znaci da imas neke probleme u probavi ili slicno:kava: Obavezno kontrola.

:rofl::rofl::rofl:

Za pranje zuba ujutro prije dorucka (dorucak je 10-15 minuta nakon ustajanja). Bljak mi je dorucak odmah nakon paste. Voce je gorko. I nemam toliko vremena ujutro za nepotrebne pizdarije.
I ne budim se suhih usta. Imam pored kreveta bocu vode i tijekom noci popijem tu i tamo. Jer sam zedna.
Koristim vodicu. Kad to ozeze pusem jos minutu okolo.:o (netko pita jel redovita upotreba vodice stetna, je). Po novcanik tvog zubara.
Sta je jos bljak? Izaci iz kuce bez dorucka.

Tako sam oduvijek radila jer kad sam živjela kod svojih bilo mi je nepojmljivo da za doručak svi skupa sjednemo neumiveni i onako direkt iz kreveta.

Ujutro se tusiram, perem lice, kosu i tako osvjezena pojedem dorucak. Operem zube, nasminkam se i jurim na posao.

Djeci mozes kupiti one el. cetkice sa raznim likovima iz crtica, one daju signal kad su tri minute prosle.

I naravno redovito mijenjanje cetkice nakon bolesti.
I ne cetkati zube odmah nakon voca (dakle obrnuto od onog sto electric barbarella tvrdi). Jako lose. A doruckujem i voce.
Znaci zbog nacekavanja da nestane pasta pa da nestane vocna kiselina dizala bih se pola sata ranije.:rofl:

I, još jedna stvar. Ja prije doručka moram otići u trgovinu kupiti ono što će biti za doručak,t!

Ne bi me ni svi sveci natjerali svaki dan u ducan. Pogotovo ne ujutro prije posla.:eek:

pa to ti hoću reći, da su jabuke loše za zube
i da nije baš preporučljivo nakon pranja zubiju pojesti jabuku i ići spavati
http://www.dailymail.co.uk/health/article-2046847/An-apple-worse-teeth-fizzy-drink.html

jabuke baš grozno izjedaju caklinu

mislim ako je tebi dobro jedi jabuku nakon pranja zubiju, meni su bile grozne

Tvrdis jedno a onda linkas obrnutu tvrdnju :D Jesi procitala sto si linkala?

"Brushing your teeth before eating acidic foods can also help because it provides a barrier between the food and the teeth."

K tome ne mogu si zamisliti koristiti konac za zube na NEOPRANE zube.
I da moram se svaki dan umiti, da skinem masnocu, smog, prljavstinu. Cak i da se ne sminkam.

@dmarijan vodica ti kod cesnjaka ne pomaze. Cesnjak isparavas kroz kozu.

electric_barbarella
24.04.2012., 19:13
Tvrdis jedno a onda linkas obrnutu tvrdnju :D Jesi procitala sto si linkala?

"Brushing your teeth before eating acidic foods can also help because it provides a barrier between the food and the teeth."

K tome ne mogu si zamisliti koristiti konac za zube na NEOPRANE zube.
I da moram se svaki dan umiti, da skinem masnocu, smog, prljavstinu. Cak i da se ne sminkam.

a šta pak tebi nije jasno u ovome BEFORE !!!! ?

pričalo se o jedenju jabuka nakon pranja zubiju, ne prije
prati raspravu malo, što se tiče jabuka pričalo se baš o tome da je netko spomenuo da jede jabuke nakon pranja zubiju

njeznaja
24.04.2012., 19:41

idem

misho-pisho
24.04.2012., 20:33
Ne znam zašto ste se svi toliko uhvatili "kefanja" zubiju!? Pa ne sastoji se samo u tome higijena žena. Što je primjerice s kopanjem nosa? Kopate li nos, perete li nakon toga ruke ili s lakoćom prstima netom izvađenim iz nosa poslužujete gostima krekere? Znam da će iznenada djelovati kao neka bizarnost, ali ja poznajem ljude, pa čak i žene, zapravo čitave obitelji, koje bjesomučno, besprizorno i bestidno kopaju noseve ma gdje da se nalazili i u tome ne vide ništa loše, gadljivo i neobično. A meni se to gadi više od govana i smrada iz usta nekom tko je prije doručka, ili pak nakon što je grickao čips, zaboravio oprati zube.

ombia
24.04.2012., 20:54
a šta pak tebi nije jasno u ovome BEFORE !!!! ?

pričalo se o jedenju jabuka nakon pranja zubiju, ne prije
prati raspravu malo, što se tiče jabuka pričalo se baš o tome da je netko spomenuo da jede jabuke nakon pranja zubiju

Ocito sam komentirala citirano a ne od adama i eve na ovoj temi, dakle ovo sam komentirala:

da nije baš preporučljivo nakon pranja zubiju pojesti jabuku i ići spavati

Jer napises to i linkas tekst koji bas to preporuca.

Gdje je tu logika? Sto si linkom zeljela postici?

Gilda.
24.04.2012., 21:00
To je samo jedna zadnja tvrdnja koja može pomoći da se smanji utjecaj kiseline koja generalno šteti a ako već jedete jabuku onda je jedite nakon četkanja zubi jer smanjuje dodir kiseliner.
Električlna je to linkala kao potvrdu teze da nije dobro pojesti jabuku prije spavanja što i nije jer generalno šteti.
naglasak na prije spavanja a ne nakon pranja zubi.
Koliko sam ja shvatila.

ombia
24.04.2012., 21:14
o.k. hvala
a bas volim jabuke, u svako doba. eh.

mahatma_tesla
24.04.2012., 21:32
118. :D:D:D:D

Higijena žena. Zaključio sam da perete zube, brišete guze i pipi nakon nužde.
Samo nekako je to preslabo objašnjeno.

next page :D

Plavi GumBitch
24.04.2012., 23:35
To je samo jedna zadnja tvrdnja koja može pomoći da se smanji utjecaj kiseline koja generalno šteti a ako već jedete jabuku onda je jedite nakon četkanja zubi jer smanjuje dodir kiseliner.
Električlna je to linkala kao potvrdu teze da nije dobro pojesti jabuku prije spavanja što i nije jer generalno šteti.
Koliko sam ja shvatila.

jok,krivo si shvatila
bila je rijec o mom jedenju jabuke poslije pranja zubi
tj.link je bio odgovor na moj komentar da mi je fina jabuka nakon paste,iako je to ponekad i navece,da:D
al đaba linkova,meni se to ionak neda citat(vecinom):p

sad cu pojest par ogromnih GMO šljiva,nadam se da nemaju kakvih štetnih kiselina :rofl:

Plavi GumBitch
24.04.2012., 23:40
Ne znam zašto ste se svi toliko uhvatili "kefanja" zubiju!? Pa ne sastoji se samo u tome higijena žena. Što je primjerice s kopanjem nosa? Kopate li nos, perete li nakon toga ruke ili s lakoćom prstima netom izvađenim iz nosa poslužujete gostima krekere? Znam da će iznenada djelovati kao neka bizarnost, ali ja poznajem ljude, pa čak i žene, zapravo čitave obitelji, koje bjesomučno, besprizorno i bestidno kopaju noseve ma gdje da se nalazili i u tome ne vide ništa loše, gadljivo i neobično. A meni se to gadi više od govana i smrada iz usta nekom tko je prije doručka, ili pak nakon što je grickao čips, zaboravio oprati zube.

daj necemo sad o kopanju nosa,još uvijek nismo iscrpili temu o kefanju zubeka,ali slažem se da ova bude sljedeca,baš me zanima kako tko kopa nos :kokice:

Gilda.
25.04.2012., 09:03
Pa nisam ja odgovarala na tvoj post već na ono što je Electric željela svojim reći.

electric_barbarella
25.04.2012., 10:43
Koliko sam ja shvatila.

da da, dobro si shvatila
to sam htjela reći
al i ja sam se pogubila u ko sad šta prije, poslije, jabuke, ne jabuke.... :rofl:

dmarijan
25.04.2012., 10:50
@dmarijan vodica ti kod cesnjaka ne pomaze. Cesnjak isparavas kroz kozu.

A zato li je tako suha, oca li joj navr guice :rofl:

pompompom
25.04.2012., 11:51
U mojoj firmi, nisu stavili kamere samo tamo gdje se peru ruke nego gdje se i vrši nužda.Možeš misliti kako je bilo teško skužit kamericu, pogotovo zato jer su mi se počeli upucavati dvoje kolege od kojih je jedan radio u Službi sigurnosti!Sad razmišljamo o tužbi jer još ima kamera....Na sve se čovjek navikne!:kava:

Carla B.
25.04.2012., 11:54
U mojoj firmi, nisu stavili kamere samo tamo gdje se peru ruke nego gdje se i vrši nužda.Možeš misliti kako je bilo teško skužit kamericu, pogotovo zato jer su mi se počeli upucavati dvoje kolege od kojih je jedan radio u Službi sigurnosti!Sad razmišljamo o tužbi jer još ima kamera....Na sve se čovjek navikne!:kava:

Znači nema ni drogiranja na radnom mjestu! Idioti!:rofl::rofl:
Ma, stvarno bi ih trebalo tužiti jer mislim da po zakonu ne smije biti kamera na wc-u! Pa di ide ovaj svijet. Ja bih prijavila policiji, to ti je moj savjet!

electric_barbarella
25.04.2012., 11:56
Znači nema ni drogiranja na radnom mjestu! Idioti!:rofl::rofl:
Ma, stvarno bi ih trebalo tužiti jer mislim da po zakonu ne smije biti kamera na wc-u! Pa di ide ovaj svijet. Ja bih prijavila policiji, to ti je moj savjet!

da, mislim da ne smije biti u wc-u i u onim garderobama po dućanima
iako sad ni u to nisam više sigurna :rofl:

Carla B.
25.04.2012., 12:01
da, mislim da ne smije biti u wc-u i u onim garderobama po dućanima
iako sad ni u to nisam više sigurna :rofl:

Je li mi vjeruješ da sam sa svojim curama bila u OshKosh kupiti im neke haljinice za ljeto i vidjela kameru u garderobi i rekla sam prodavačici da ću ih prijaviti zbog dječje pornografije jer se tu djeca presvlače:eek:
Zamisli to! Naravno da sam otišla u drugi dućan...
Nisam ih prijavila, ali ako još jednom vidim stvarno hoću. Jebemu miša...

electric_barbarella
25.04.2012., 12:13
Je li mi vjeruješ da sam sa svojim curama bila u OshKosh kupiti im neke haljinice za ljeto i vidjela kameru u garderobi i rekla sam prodavačici da ću ih prijaviti zbog dječje pornografije jer se tu djeca presvlače:eek:

ajme užas :facepalm:
a oni će to sigurno opravdavati s pokušajima krađe i takvim glupostima
al stvarno se ježim od pomisli da me netko gleda kak se u garderobi u dućanu presvlačim

Klipan
25.04.2012., 12:16

To odgadanje nadmece Sotona. To moras odmah prijaviti i gotovo. :kava:

Carla B.
25.04.2012., 12:17
ajme užas :facepalm:
a oni će to sigurno opravdavati s pokušajima krađe i takvim glupostima
al stvarno se ježim od pomisli da me netko gleda kak se u garderobi u dućanu presvlačim

Nigdi nisi siguran, jebote, k'o da smo u Big Brotheru...
Ja čak i rijetko probam robu, hlače da, ali za majice imam oko i znam otprilike, a i nemam vremena jer uvijek vučem ovu najmlađu sa sobom tako da sve u trku obavim.

electric_barbarella
25.04.2012., 12:19
Nigdi nisi siguran, jebote, k'o da smo u Big Brotheru...
Ja čak i rijetko probam robu, hlače da, ali za majice imam oko i znam otprilike, a i nemam vremena jer uvijek vučem ovu najmlađu sa sobom tako da sve u trku obavim.

pa ja si uvijek probam prije nego što kupim, ali nikada se u garderobi ne skidam skroz ako to nije nužno
tipa majcu probam na potkošulju, hlače, ovisi šta imam na sebi i koje je godišnje doba, po ljeti sam jebiga...gola :rofl:

Carla B.
25.04.2012., 12:21
pa ja si uvijek probam prije nego što kupim, ali nikada se u garderobi ne skidam skroz ako to nije nužno
tipa majcu probam na potkošulju, hlače, ovisi šta imam na sebi i koje je godišnje doba, po ljeti sam jebiga...gola :rofl:

Ne skinem se ni ja gola, ali kad sam sa najmlađim čudovištem, nema ulaska u garderobu jer je par puta dok sam se svlačila ona otvarala vrata garderobe, potezala zavjesu i tako...Zimi nosim korzete jer ne podnosim donje majice (potkošulje) i uvijek guste hulahope, ali mi je noćna mora kupovati grudnjake i kupaće kostime.

electric_barbarella
25.04.2012., 12:31
Ne skinem se ni ja gola, ali kad sam sa najmlađim čudovištem, nema ulaska u garderobu jer je par puta dok sam se svlačila ona otvarala vrata garderobe, potezala zavjesu i tako...Zimi nosim korzete jer ne podnosim donje majice (potkošulje) i uvijek guste hulahope, ali mi je noćna mora kupovati grudnjake i kupaće kostime.

meni je bilo tak slatko kad mi je u garderobu uletila neka mala klinkica, onak sva zbunjena jer je mama bila u garderobi do moje, a žena se počela derati, kreštati na jadno dijete, mala se rasplakala....a ja onak o bože dragi pa nisam bila gola :rofl:

mislim kužim da je s klincima teško u garderobama, i općenito u shoppingu, dosadno je njima to

Carla B.
25.04.2012., 12:34
meni je bilo tak slatko kad mi je u garderobu uletila neka mala klinkica, onak sva zbunjena jer je mama bila u garderobi do moje, a žena se počela derati, kreštati na jadno dijete, mala se rasplakala....a ja onak o bože dragi pa nisam bila gola :rofl:

mislim kužim da je s klincima teško u garderobama, i općenito u shoppingu, dosadno je njima to

Imam ja rješenje kad njima kupujem. U bookmarksu imam Zaru i onda one zapišu sve šta im se sviđa, otrčimo, isprobamo i ne dam im gledati išta drugo osim onog šta su stavile na popis pa to prođe koliko-toliko bezbolno:D
Naravno da užicaju i koji parfem, al' Bože, to su curice:cerek:

Death-of-Art
25.04.2012., 12:36
Ja kupaći kostim probam preko dugih hlača. :D

Bitno mi je otprilike vidjeti jel mi baš visi ili me zateže iako sam znala onako otprilike procijeniti je kostim ok pa ga samo uzmem i operem doma. Odjeća ne čini pretjeranu razliku kad ionako većina kupaćih kostima ima onu trakicu koja se podešava kak ti paše.

Ali viđala sam žene koje su probavale kupaće kostime na golu pičku. :mama:

Nije mi samo jasno jel tu zavjesu fakat ne znaju navuć kak se spada ili ih to pali. :rofl:

Carla B.
25.04.2012., 12:37
Ja kupaći kostim probam preko dugih hlača. :D

Nije mi samo jasno jel tu zavjesu fakat ne znaju navuć kak se spada ili ih to pali. :rofl:

I ja preko hlača, a za ovo drugo :eek::eek:

Death-of-Art
25.04.2012., 12:41
I ja preko hlača, a za ovo drugo :eek::eek:

Ja imam nekakav poremećaj da od rane dobi umjesto da traume potisnem duboko u sebe kao svaki normalan čovjek...ja ih pamtim za čitav život.

Izjurila sam van iz dućana i razmišljala o nacionalnim parkovima.

Nije pomoglo.

Carla B.
25.04.2012., 12:43
Ja imam nekakav poremećaj da od rane dobi umjesto da traume potisnem duboko u sebe kao svaki normalan čovjek...ja ih pamtim za čitav život.

Nije pomoglo.

:rofl::rofl::rofl:
Znam da ima takvih žena, ali si mislim da je samo urbani mit:D

dora
25.04.2012., 12:44

Nije pomoglo.

Izjurila si van iz ducana jer si vidla golu zenu koja probava badic - gola? :confused:

Gilda.
25.04.2012., 12:54
Ma vjerojatno je prije probavala badiće pa da ne misli čije je sve sokove zakeljila na gaće počela razmišljat o nacionalnim parkovima:ne zna:
brrrrr :D

Death-of-Art
25.04.2012., 12:56
Izjurila si van iz ducana jer si vidla golu zenu koja probava badic - gola? :confused:
Da.

Obično se maknem kad mi je nešto ekstra degutantno.

electric_barbarella
25.04.2012., 12:56
pa bome bi i ja pobjegla da vidim da netko u dućanu isprobava badić na golu pizdu :eek:
i onda ću ja biti možda potencijalni kupac tog badića, ma daj fuj

dora
25.04.2012., 13:01
Ma vjerojatno je prije probavala badiće pa da ne misli čije je sve sokove zakeljila na gaće počela razmišljat o nacionalnim parkovima:ne zna:
brrrrr :D

Nemoj rec, takve slike ti ne padnu na pamet same od sebe kod bas badica? :D
Meni uvijek, ali uvijek.

Iako sam vjerovanja da tako isprobava mozda koji jako mali postotak zenske populacije (zaboga ko to radi??? :D) al ipak mozda je bas taj moj netom kupljeni isprobavala neka vrlo inspirirana zena :D

Al ''istrcavanje'' iz ducana jer vidi golu picku sori, tu mac. :ne zna: Dobro da nije napisala da je vidla sisu zene koja isprobava grudnjak i pala u nesvjest.

Death-of-Art
25.04.2012., 13:05
Al ''istrcavanje'' iz ducana jer vidi golu picku sori, tu mac. :ne zna: Dobro da nije napisala da je vidla sisu zene koja isprobava grudnjak i pala u nesvjest.
Ne znam otkud potreba za iskrivljenom percepcijom. Valjda u dosadi težiš nekakvoj drami non stop.

Pička me kao takva niti najmanje ne straši. Osobito ne sise.

Ali činjenica da netko isprobava badić na golu pizdu mi je sasvim dovoljna da sofisticirano pobjegnem iz dućana odnosno da kažem:
"Hvala. Doviđenja." i ostavim stvari na pultu.

Death-of-Art
25.04.2012., 13:05
A bome ni grudnjak ne stavljam na golu sisu. Možda je neka dojilja prije mene procurila po tome, a nikako nisam ljubitelj kiselog mlijeka.

No, dobro... zezanciju na stranu. Potencijalne izlučevine iz tuđe sise u usporedbi s izlučevinama iz tuđe pičke me ne straše pretjerano.

Gilda.
25.04.2012., 13:07
E to već nemrem probat na neki drugi grudnjak hebemu. Kak da vidim jel dobro drži ako mi već neki drugi drži?:D

dora
25.04.2012., 13:08
NAli činjenica da netko isprobava badić na golu pizdu mi je sasvim dovoljna da sofisticirano pobjegnem iz dućana odnosno da kažem:
"Hvala. Doviđenja." i ostavim stvari na pultu.
Sad si sofisticirano otisla uz hvala/dovidenja, a u prijasnjem postu si istrcala uz mantru o nacionalnim parkovima.
Pa kako je na kraju bilo? :kokice:

Death-of-Art
25.04.2012., 13:10
Sad si sofisticirano otisla uz hvala/dovidenja, a u prijasnjem postu si istrcala uz mantru o nacionalnim parkovima.
Pa kako je na kraju bilo? :kokice:

Pa pobjeći ne znači nužno da sam napravila salto i bacila se van kroz staklo.

Postoje i različita shvaćanja od onih bukvalnih. Znaš dora?

Death-of-Art
25.04.2012., 13:10
E to već nemrem probat na neki drugi grudnjak hebemu. Kak da vidim jel dobro drži ako mi već neki drugi drži?:D
Pa izmjeri se krojačkim metrom. :p :D

dora
25.04.2012., 13:12

Ja ne probavam niti grudnjak na golo tjeleso.
Oke, ja kupujem grudnjake prek ibeja, al da ih kupujem u ducanu :D

Ne zato sto mislim da je ispred mene bila neka sta ja znam - pljava krava koja se pere jednom u 3 tjedna :D radi koje bi i ja morala istrcavat iz ducana uz neku mantru - nego jednostavno znam - 70B - to je to. :D

Death-of-Art
25.04.2012., 13:15
Ja ne probavam niti grudnjak na golo tjeleso.
Oke, ja kupujem grudnjake prek ibeja, al da ih kupujem u ducanu :D

Ne zato sto mislim da je ispred mene bila neka sta ja znam - pljava krava koja se pere jednom u 3 tjedna :D radi koje bi i ja morala istrcavat iz ducana uz neku mantru - nego jednostavno znam - 70B - to je to. :D

No, no...dora...u redu je igrati se detektiva na forumu, ali ne moraš baš kipiti zbog toga. Nije ti to zdravo. :nono:

dmarijan
25.04.2012., 13:16

Jebote, šta ljudi uopće imaju probati kupaće kostime? To je isto kao da probaš donje rublje. :503:

Valjda svatko zna svoju veličinu...a jebem ti sve :504:

A kad smo već kod toga, gdje ima takvih primjeraka?:kokice:

electric_barbarella
25.04.2012., 13:18

:s :rofl:

dora
25.04.2012., 13:18
Pa pobjeći ne znači nužno da sam napravila salto i bacila se van kroz staklo.

Slusaj, obicno jel, kad netko napise: ''Izjurila sam van iz ducana vidjevsi prizor gole zene koja probala gola badic uz mantru o nacionalnim parkovima.'' to bi trebalo znaciti da si u cudu vidjevsi nesto - fakticno izjurila van ponesena uzasom toga necega sto si vidla + nisi se mogla otresti slike toga sto si vidla pa si - mantrala o nacionalnim parkovima.

A da napises da si vidla zenu koja probava badic na golu picku (iako mi nije bas najjasnije ni kako se to moglo desit, al ajd) i izasla van jer u tom duckasu vise nista nisi htjela kuput zbog videnog jer ti se zgadilo - nema beda, vrlo vjerojatno vecina ne bi bila impresionirana prizorom.

Misim valjda kuzis razliku? :D Ili ne? :(

electric_barbarella
25.04.2012., 13:20
pa ne dora bože te sveti dragi :facepalm:

malo je karikirala situaciju koja se desila, ne znači nužno da je bukvalno to napravila
o majketi više :rofl:

Gilda.
25.04.2012., 13:21
Kak zašto netko mora probati grudnjak ili kupaći kostim? Dobro, gaće ne moram u većini slučajeva.
Ali grudnjak moram. Pa hebemu nisu svi istog kroja:confused:
Ne probam samo ako kupujem isti za koji već znam da je ok.

Da, ovo bukvalno shvaćanje slikovitog prepričavanja je pretjerano:D Pa naravno da nije istrčala van istvremeno čineči znak križa prstima ili nekaj takvog.
To se obično zove slikovito prepričavanje radi zanimljivosti ispričanog. Ne treba doslovno shvaćati.

electric_barbarella
25.04.2012., 13:23
Kak zašto netko mora probati grudnjak ili kupaći kostim? Dobro, gaće ne moram u većini slučajeva.
Ali grudnjak moram. Pa hebemu nisu svi istog kroja:confused:
Ne probam samo ako kupujem isti za koji već znam da je ok.

ja ne probavam grudnjake, ali ja nemam sise :zubo:
mislim znam napamet da mi je cca najmanji u dućanu taman :rofl:

osim ako mi treba neki spešl bez naramenica, boje kože bla bla...onda probam da vidim kak izgleda

Gilda.
25.04.2012., 13:25
ja ne probavam grudnjake, ali ja nemam sise :zubo:
mislim znam napamet da mi je cca najmanji u dućanu taman :rofl:

osim ako mi treba neki spešl bez naramenica, boje kože bla bla...onda probam da vidim kak izgleda

:rofl:
E ježi ga, ja imam sasvim suprotan problem:D

dora
25.04.2012., 13:26
Da, ovo bukvalno shvaćanje slikovitog prepričavanja je pretjerano:D Pa naravno da nije istrčala van istvremeno čineči znak križa prstima ili nekaj takvog.
To se obično zove slikovito prepričavanje radi zanimljivosti ispričanog. Ne treba doslovno shvaćati.

Imam problem sa hiperbolama. :ne zna:

electric_barbarella
25.04.2012., 13:27
:rofl:
E ježi ga, ja imam sasvim suprotan problem:D

:rofl: ma kužim da se grudnjak mora probati, to mi je sasvim razumljivo
ja ne znam kad sam zadnji puta kupovala grudnjak, većinu vremena ih niti ne nosim, imam one sportske grudnjak-topiće
eto to moram probati u dućanu

dmarijan
25.04.2012., 13:31
:rofl: ma kužim da se grudnjak mora probati, to mi je sasvim razumljivo
ja ne znam kad sam zadnji puta kupovala grudnjak, većinu vremena ih niti ne nosim, imam one sportske grudnjak-topiće
eto to moram probati u dućanu

Ali na gole grudi obavezno, ali javi prije toga mjesto i vrijeme :rofl:

electric_barbarella
25.04.2012., 13:35
djabe ja, kod mene ne buš niš vidio , pitaj Gildu

dmarijan
25.04.2012., 13:39
djabe ja, kod mene ne buš niš vidio , pitaj Gildu

Let me be the judge of that :D

Gilda.
25.04.2012., 13:41
Joj električna pa voli čovjek manje cice:D

Carla B.
25.04.2012., 13:43
Joj električna pa voli čovjek manje cice:D

To i meni palo na pamet!!:rofl:

dmarijan
25.04.2012., 13:51
Ama volim ja sise svih veličina, oblika i boja. Samo da pripadaju ženama :lol:

Scarlett_O_Hara
25.04.2012., 14:24
Iako sam vjerovanja da tako isprobava mozda koji jako mali postotak zenske populacije (zaboga ko to radi??? :D) al ipak mozda je bas taj moj netom kupljeni isprobavala neka vrlo inspirirana zena :D

Pa dobro, ali ti ćeš ga ionako isprobati na gaće, upravo zbog takvih slučajeva, a doma ga opereš. Nije to baš neka velika šteta.:ne zna:Ne zato sto mislim da je ispred mene bila neka sta ja znam - pljava krava koja se pere jednom u 3 tjedna :D radi koje bi i ja morala istrcavat iz ducana uz neku mantru - nego jednostavno znam - 70B - to je to. :D

E pa, blago tebi, moram probati. Jer o kroju ovisi kako stoji. A i to s brojevima je komplicirano.

ryell
25.04.2012., 14:30
Kupaći probam preko donjeg veša (ionak mi je bitno samo da mi gaće pašu :D ), gaće ako je baš neki specijalni model onda probam preko svojih gaća, a grudnjak - jebemu, pa nema poante probavat grudnjak preko grudnjaka. a i krojevi su dosta različiti. jedino ako baš kupujem identičan onda ne moram probat. a imam male sise. :D

dora
25.04.2012., 15:16
Pa dobro, ali ti ćeš ga ionako isprobati na gaće, upravo zbog takvih slučajeva, a doma ga opereš. Nije to baš neka velika šteta.:ne zna:
Ja ih cak isprobavam na hlace. :D
Ne da mi se uopce zajebavati, skidati cipele, pa onda hlace :zzz: :rolleyes:

Ako mi pase od oka i/ili na hlace - to je to. :top:

E pa, blago tebi, moram probati. Jer o kroju ovisi kako stoji. A i to s brojevima je komplicirano.
To mi i frenda kaze, ona svaki mora probati.

Ja kroj vidim po fotki na netu, kupujem uvijek od istog proizvodaca kojemu je 70B napravljen da mi uvijek pase, ako mi se svida kroj i boja - voila, par klikova misem i grudnjak je kupljen.

Na kraju krajeva, nemam (obividno) bog zna kolke sise, tak ih lako utrpam u bilo sta. Pretpostavljam da imam neku cetvorku, prica bi bila drugacija :D

electric_barbarella
25.04.2012., 15:33
dora ima li šta što ti ne kupuješ na e-bayu ?

dora
25.04.2012., 15:52
dora ima li šta što ti ne kupuješ na e-bayu ?

Na zalost, kupujem samo odjecu i obucu, sve ostalo je preveliko za dostavu :D

coconutmilk
25.04.2012., 16:35
meni je to ogavno :kava:
perem ruke sto put na dan :D

chocolatecookie
25.04.2012., 22:19
pa bome bi i ja pobjegla da vidim da netko u dućanu isprobava badić na golu pizdu :eek:
i onda ću ja biti možda potencijalni kupac tog badića, ma daj fuj

Možda sam luda, al mene najiskrenije boli kurac. Još nisam kupila kupaće gaće čiji međunožni dio nije bio prelijepljen onom prozirnom folijom. Još nikad nisam isprobavala kupaće gaće gola. To što mi vanjski sloj gaća (na mojima je taj međunožni dio obično dvostruk) dolazi u kontakt s plastičnom folijom na kojoj je eventualno tri minute bila nečija gola pička koja nije ostavila vidljiv trag u obliku neke sluzi koji bi bila vidljiva na prozirnoj foliji nekako me ne uznemirava.

Uranija
25.04.2012., 22:24
To odgadanje nadmece Sotona. To moras odmah prijaviti i gotovo. :kava:

:rofl::cerek:

Mislim da je kombinacija to dvoje. Al' te bar ne kradu robu jer su presmotane. :rofl:

Klipan
25.04.2012., 22:27
:rofl::cerek:

Uranija,pa meni ovo tragikomicno. Mislim,ova primjetila pedofile u ducanu,a tu raspravlja o budalastinama umjesto da ide na policiju prijaviti ono sto je vidjela. Smijem se da ne placem:lol:

Uranija
25.04.2012., 22:35
Uranija,pa meni ovo tragikomicno. Mislim,ova primjetila pedofile u ducanu,a tu raspravlja o budalastinama umjesto da ide na policiju prijaviti ono sto je vidjela. Smijem se da ne placem:lol:

Plači, manje ćeš pišat'. :five:

electric_barbarella
26.04.2012., 10:29
Na zalost, kupujem samo odjecu i obucu, sve ostalo je preveliko za dostavu :D

i jer ti se to kaj isplati ? mislim čisto financijski
bude i u dućanima skroz oke popusta pa ja ciljam na ta sniženja, ali znam da si ti ebay fan pa pitam

electric_barbarella
26.04.2012., 10:31
Možda sam luda, al mene najiskrenije boli kurac. Još nisam kupila kupaće gaće čiji međunožni dio nije bio prelijepljen onom prozirnom folijom. Još nikad nisam isprobavala kupaće gaće gola. To što mi vanjski sloj gaća (na mojima je taj međunožni dio obično dvostruk) dolazi u kontakt s plastičnom folijom na kojoj je eventualno tri minute bila nečija gola pička koja nije ostavila vidljiv trag u obliku neke sluzi koji bi bila vidljiva na prozirnoj foliji nekako me ne uznemirava.

pa blago tebi
mene samo pomisao na to uznemirava

a gaće jako rijetko imaju tu foliju, badići da ali gaće ne znam baš da sam ikada vidjela s tom folijom :misli:
di ih kupuješ ?

dora
26.04.2012., 10:52
Rispekt. :s

i jer ti se to kaj isplati ? mislim čisto financijski
bude i u dućanima skroz oke popusta pa ja ciljam na ta sniženja, ali znam da si ti ebay fan pa pitam
Da, naravno.
Osim sto ne moram hodat po ducanima i tragat ko lovacki pas za necim sto sam si ja bas zacrtala, cijene su neusporedivo nize nego u ducanima cak i kad su popusti.

Evo, primjera radi, grudnjaci (ajd o njima smo pisali :D).
Triumph ima cijene da se srusis (prosjek 300 kuna cca, bacila sam oko prije nekog vremena).
Na ibeju su duplo jeftiniji.
Novi, zapakirani.

Jos da nadodam, kupujem ruzeve i pudere i takve stvari.
Naravno da se neke teske stvari ne isplate zbog cijene postarine.
Recimo kad sam kupovala role, u ducanu kod nas su me dosle jeftinije nego na ibjeu, zbog postarine koja je 40 funti, ali ove lagane stvari, obleka, kozmetika i slicno - dusu dalo za kupovat ako ne moras probavat. Ako moras, ibej je promasaj :D

electric_barbarella
26.04.2012., 10:54
Rispekt. :s

Da, naravno.
Osim sto ne moram hodat po ducanima i tragat ko lovacki pas za necim sto sam si ja bas zacrtala, cijene su neusporedivo nize nego u ducanima cak i kad su popusti.

Evo, primjera radi, grudnjaci (ajd o njima smo pisali :D).
Triumph ima cijene da se srusis (prosjek 300 kuna cca, bacila sam oko prije nekog vremena).
Na ibeju su duplo jeftiniji.
Novi, zapakirani.

Jos da nadodam, kupujem ruzeve i pudere i takve stvari.
Naravno da se neke teske stvari ne isplate zbog cijene postarine.
Recimo kad sam kupovala role, u ducanu kod nas su me dosle jeftinije nego na ibjeu, zbog postarine koja je 40 funti, ali ove lagane stvari, obleka, kozmetika i slicno - dusu dalo za kupovat ako ne moras probavat. Ako moras, ibej je promasaj :D

ja kupujem Benefit kozmetiku preko ebay-a, kod nas u Sephori je zbilja preskupa
i jeftinije me ispadne

ali za obleku...ne znam...teška sam na tome, moram to probati prije nego što kupim

Carla B.
26.04.2012., 11:59

Eto, nisam moralna dovoljno, a i nije me briga, svoju djecu pazim za druge me zaboli neka stvar. Iskreno. I prelijena sam za mislit o drugima. I ovo isto neka ti bude tragikomično i smij se koliko god hoćeš. A, bilo bi dobro možda da ti prijaviš, djeluješ ozbiljnije od mene jer se tebi bar ne smijemo.:mig:

Klipan
26.04.2012., 12:05
Eto, nisam moralna dovoljno, a i nije me briga, svoju djecu pazim za druge me zaboli neka stvar. Iskreno. I prelijena sam za mislit o drugima. I ovo isto neka ti bude tragikomično i smij se koliko god hoćeš. A, bilo bi dobro možda da ti prijaviš, djeluješ ozbiljnije od mene jer se tebi bar ne smijemo.:mig:

pa kako sada ja iz italiji mogu prijaviti neki ducan...osim svega gdje? u zagrebu? ne znam o cemu govoris.Ne mislim da bi ti oduzelo ne znam koliko vremena nazavati policiju i reci da u tom i tom ducanu si vidila skrivena telekamera u presvlacionicama...... ono,ti se javis,onda policija se o tome bavi. Jedanput jedna zena ispod zgrade ovdje u italiji je zvala pomoc jer je momak maltretirao,ja sam samo zvao policiju,pricekao da dodu i nista.Nisam imao nikakvih problema..... :kava:

Carla B.
26.04.2012., 12:19
pa kako sada ja iz italiji mogu prijaviti neki ducan...osim svega gdje? u zagrebu? ne znam o cemu govoris.Ne mislim da bi ti oduzelo ne znam koliko vremena nazavati policiju i reci da u tom i tom ducanu si vidila skrivena telekamera u presvlacionicama...... ono,ti se javis,onda policija se o tome bavi. Jedanput jedna zena ispod zgrade ovdje u italiji je zvala pomoc jer je momak maltretirao,ja sam samo zvao policiju,pricekao da dodu i nista.Nisam imao nikakvih problema..... :kava:

Stvar je u tome da uopće nije skrivena. Stoji na vidljivom mjestu. Ništa, eto, odem opet tamo i ako vidim da je tamo još nazvat ću policiju. Javit ću kako je prošlo.
S obzirom da sam u Hrvatskoj možda oni pomisle da ja mislim krast pa mene privedu:lol::lol::lol:Ako me ne bude na forumu dan-dva, sigurno sam na ispitivanju u stanici
Ne, zezam se, iskreno sad sam znatiželjna i baš ću provjeriti je li je još imaju, ja jesam zaprijetila prodavačici, ali sumnjam da su išta poduzeli.
Ja bih tako rado živjela u Italiji. Iskreno, zavidim ti...

Klipan
26.04.2012., 12:22
Dobro,ja iskreno nikad vidio telekameru u presvalcionici jednog ducana.Ja zapravo nikada se ne skinem gol u presvlacionicama,a nikada toga nisam ni vidio (niti u hrvatskoj) i svakako bi odbrusio i samoj prodavacici zasto je stavila telekameru....je li ona neki manijak koji me zeli spijunirati dok se presvlacim? ono. Jos prije nego zvati policiju,ja bi bio odbrusio prodavacici....ali sto ljudi sto cudi.

Carla B.
26.04.2012., 12:28
Dobro,ja iskreno nikad vidio telekameru u presvalcionici jednog ducana.Ja zapravo nikada se ne skinem gol u presvlacionicama,a nikada toga nisam ni vidio (niti u hrvatskoj) i svakako bi odbrusio i samoj prodavacici zasto je stavila telekameru....je li ona neki manijak koji me zeli spijunirati dok se presvlacim? ono. Jos prije nego zvati policiju,ja bi bio odbrusio prodavacici....ali sto ljudi sto cudi.

Pa kažem ti da sam ja njoj zaprijetila i rekla da da idem na policiju prijaviti. Ona nije nikako reagirala, kao da se to nje ne tiče kao što i je. Ona samo tu radi. A, šta'š...

chocolatecookie
26.04.2012., 21:35
pa blago tebi
mene samo pomisao na to uznemirava

a gaće jako rijetko imaju tu foliju, badići da ali gaće ne znam baš da sam ikada vidjela s tom folijom :misli:
di ih kupuješ ?
Gaće u životu nisam probala prije kupovine, pamuk, elastin, ne osjećam potrebu za tim. A i da ih isprobavam, s obzirom na to da ih ne bih probavala na golu pičku nego preko svojih gaća, i oprala prije nošenja, opet bi me bolio kurac. Štajaznam, volim živjeti na rubu. :frajer:

Dora, trebat će mi grudnjak bez naramenica, jel te Triumphove kupuješ kod nekog određenog sellera? :D

Death-of-Art
26.04.2012., 22:14
Ima li išta morbidnije od ove teme? :zubo:

Carla B.
26.04.2012., 22:16
Ima li išta morbidnije od ove teme? :zubo:

Nema. Svi su prljavi i šporki...

ryell
26.04.2012., 22:51
Baš danas mi upalo u oko... :cerek:
http://www.pohrani.com/f/2P/11f/4jZYIrIv/img0683.jpg

Klipan
26.04.2012., 23:32
Sto spada u donje rublje? Isuse,ali neko isprobava gacice,carape i slicno? ja brate to kupujem obavezno zapakirano u celofanu:kava:

jednokratni nik
27.04.2012., 01:13
ja ne isprobavam gace ali bome cetvrtina gaca mi je nenosiva jer je neodgovarajuci kroj i velicina. naime desi se da nesto bude oznaceno ko moj broj ali eto, proizvodjac je bio malo ambiciozan pa je nesto poslo krivo i nevaljaju. :(

chocolatecookie
27.04.2012., 01:17
Nemaš neki dojam koliko su ti otprilike velike gaće? :confused: Sjećam se jednih gaća koje su mi bile premale, i to jer su se skupile u pranju 30% valjda. A tako su lijepe neke pizdarijice imale po sebi. :( :D

ryell
27.04.2012., 03:15
Sto spada u donje rublje? Isuse,ali neko isprobava gacice,carape i slicno? ja brate to kupujem obavezno zapakirano u celofanu:kava:
Da ti je bitno kak ti stoje sise i dal' ti pol dupeta ispada iz badekostima, bogme bi isprobavao. :zubo: decku napamet mogu kupit carape i gace, ne moram ni gledat koji je broj i nikad nisam fulala, isto vrijedi i za majice.

Evo bas danas sam isla isprobat jedan cicnceker (trebam bez naramenica), proizvodjac je isti od kojeg sam nekidan kupila grudnjake tako da znam i tocan broj i sve...i jos sam se premisljala dal da probam - dobro da jesam jer mi kroj nije pasao. I da, probala sam grudnjak prvo preko svojeg da vidim jel (ne) pase. I tak me zivo zaboli dal ga je netko probao prije toga, jer ga necu lizati ili si trljati intimne dijelove tijela o njega.

mali slon
27.04.2012., 08:11
Ne razumem te drame oko probavanja grudnjaka. :ne zna: Na grudima imamo kozu. Kao sto probam farke, tako probam i grudnjak, big deal.

Ali mi probanje gaca ostaje misterija :D Zbog tih golopickastih valjda i postoje one plastikice na donjim delovima kupaceg. Ja ih probam, preko gaca.

I da, desilo se i meni par puta da kupim pogresnu velicinu gaca od nekih bredndova koje do tada nisam kupovala, a ne mozes otvoriti pakovanje da proveris.

Carla B.
27.04.2012., 08:20
Tako mi je žao što ne mogu naći jednu epizodu Galilea gdje su testirali i brojali bakterije, kako štetne, tako i korisne na rukama lika koji je cijeli dan dirao rukama sve živo, u metrou, u trgovini, čak i javni wc, nije oprao ruke i s tih ruku su mu uzeli bris i ispalo je da nisu pronašli ni 1 streptokok više od onoliko koliko ih treba biti da zaštite organizam i koje pomažu pri imunitetu.
Najviše opasnih bakterija su pronašli u onoj tankoj spužvici/krpici na sudoperu. Bilo je tu i escerihije i svega...
A, onaj safeguard sapun je bio samo marketinški trik, kad je izašao pacijenti su pilali doktoricu s tim i ona im je objasnila da je to sapun kao i svaki drugi, ali da su ga oni izreklamirali samo tako...

mali slon
27.04.2012., 09:07
Pa da, dosta tih studija pokaze da vise bakterija ima u kuhinjama nego u WC-ima.

A tu spuzvicu treba, kazu, natopiti vodom svakih nedelju dana i ubaciti u mikrotalasnu na dva minuta da se pobiju zlice.

electric_barbarella
27.04.2012., 10:33
Gaće u životu nisam probala prije kupovine, pamuk, elastin, ne osjećam potrebu za tim. A i da ih isprobavam, s obzirom na to da ih ne bih probavala na golu pičku nego preko svojih gaća, i oprala prije nošenja, opet bi me bolio kurac. Štajaznam, volim živjeti na rubu. :frajer:

jedna stvar je da nisi probala, ali je sasvim druga stvar reći da donji veš ima tu zaštitnu foliju
ja ne znam gdje sam to vidjela, i da li sam ikada to vidjela
gaće obično stoje ili u onim hamperima ili na vješalicama, obično po 3 u komadu, i skoro pa nikad nemaju tu zaštitnu foliju

Sadie G.
27.04.2012., 10:41
jedna stvar je da nisi probala, ali je sasvim druga stvar reći da donji veš ima tu zaštitnu foliju
gaće obično stoje ili u onim hamperima ili na vješalicama, obično po 3 u komadu, i skoro pa nikad nemaju tu zaštitnu foliju

Ja mislim nisam nikad vidjela na gaćama, jer gaće ionako kupujem samo u H&Mu i točno znam koji sam broj, ali zato nisam nikad vidjela kupaći kostim bez te folije.

electric_barbarella
27.04.2012., 10:50
Ja mislim nisam nikad vidjela na gaćama, jer gaće ionako kupujem samo u H&Mu i točno znam koji sam broj, ali zato nisam nikad vidjela kupaći kostim bez te folije.

ja isto na gaćama nisam, i sad daj zamisli da ih je netko probavao na golu pizdu prije nego si ih ti kupila

Klipan
27.04.2012., 10:55

ovisi,u glavnom na primjer cak u opcoj samoposluzi mozes naci odjel za gace i tamo nalazis samo gace u folijama.....sto se tice kupaceg,on obicno nije u foliji, ali zapravo nikad mi nije palo na pamet da je to neko bio stavljao na sebe,jer ja to neradim,nego vidim od prilike....ali od danas ste mi pridonjeli cak ovaj novi strah.:kava: Sto sam sve ja naucio u ovoj temi:rofl:

Sadie G.
27.04.2012., 10:56
ja isto na gaćama nisam, i sad daj zamisli da ih je netko probavao na golu pizdu prije nego si ih ti kupila

Zanimljivo je da dok ne razmišljam o tako nekim stvarima, ne opterećujem se. Odvratno jest, ali zato perem takve komade prije nego ih obučem. A i pakirane su po nekoliko komada pa ih je nemoguće isprobat. :zubo:

dora
27.04.2012., 11:01
Dora, trebat će mi grudnjak bez naramenica, jel te Triumphove kupuješ kod nekog određenog sellera? :D
Ne.
Kak naletim :D

Tako mi je žao što ne mogu naći jednu epizodu Galilea gdje su testirali i brojali bakterije, kako štetne, tako i korisne na rukama lika koji je cijeli dan dirao rukama sve živo, u metrou, u trgovini, čak i javni wc, nije oprao ruke i s tih ruku su mu uzeli bris i ispalo je da nisu pronašli ni 1 streptokok više od onoliko koliko ih treba biti da zaštite organizam i koje pomažu pri imunitetu.
Najviše opasnih bakterija su pronašli u onoj tankoj spužvici/krpici na sudoperu. Bilo je tu i escerihije i svega...
A, onaj safeguard sapun je bio samo marketinški trik, kad je izašao pacijenti su pilali doktoricu s tim i ona im je objasnila da je to sapun kao i svaki drugi, ali da su ga oni izreklamirali samo tako...
Misim, kad bi se cijeli zivot opterecavala di ima sve bakterija - poludila bi.

Uostalom, da su sve te bakterije tako uzasno i strasno stetne ko sto to vole pokazati na reklamama i televiziji i da je nuzno neophodno ubiti 99,99% istih - ja bi prva krepala vec odavno jer nemam poriv sterilizacije prostora u kojem zivim.
Niti imam vremena, niti imam volje, a sto je najbolje - misim da je to sve skupa nepotrebno.

electric_barbarella
27.04.2012., 11:37
Misim, kad bi se cijeli zivot opterecavala di ima sve bakterija - poludila bi.

Uostalom, da su sve te bakterije tako uzasno i strasno stetne ko sto to vole pokazati na reklamama i televiziji i da je nuzno neophodno ubiti 99,99% istih - ja bi prva krepala vec odavno jer nemam poriv sterilizacije prostora u kojem zivim.
Niti imam vremena, niti imam volje, a sto je najbolje - misim da je to sve skupa nepotrebno.

ajme jeste vidjeli onu reklamu za neku automatsku pumpicu za sapun
na senzor
i onda prikažu kao kolko bakterija se nalazi na onoj stiskalici za sapun

wtf :confused::confused::confused:

čemu to ???? pa ovak ionak opereš ruke nakon što stisneš to

Death-of-Art
27.04.2012., 11:42
na senzor

A na čemu ćeš zaradit ako ne na ljudskoj gluposti?

Scarlett_O_Hara
27.04.2012., 11:43
na senzor

Vidjela sam i odmah sam se sjetila ove teme i pomislila kako ljudi pretjeruju.:rofl:

dora
27.04.2012., 11:45
A na čemu ćeš zaradit ako ne na ljudskoj gluposti?
Ovo je jebeno tocno.
Sve je to porez na budale.

Jebote kakva autmatska pumpica za sapun? :confused::rofl:

A da ne pricam o onim pizdarijama koje nakacis za zahod pa kao mirisi, cisti, uklanja kamenac, ubija bakterije. Jea rajt. Dok ti ne pocistis zahod, da ih nakacis 10 zahod ti nece biti nista cisci.
Budalastine.

electric_barbarella
27.04.2012., 11:53
a od svih strašnih bakterije koje nas vrebaju vani moja frendica pokupi e.coli u bolnici !!!

tolko o strašnim jebenim bakterijama

Scarlett_O_Hara
27.04.2012., 11:56
a od svih strašnih bakterije koje nas vrebaju vani moja frendica pokupi e.coli u bolnici !!!

Iskreno, mene to ne čudi. Bolnica mi je uvijek asocijacija na bolest, tamo svega ima.

electric_barbarella
27.04.2012., 11:58
Iskreno, mene to ne čudi. Bolnica mi je uvijek asocijacija na bolest, tamo svega ima.

ma joj grozota, imala je veliku ranu otvorenu i sad ideš na to da vjeruješ bolnici da će to sve biti sterilno , a pokupiš u toj rani e. coli

Herp
27.04.2012., 12:00
Pa da, dosta tih studija pokaze da vise bakterija ima u kuhinjama nego u WC-ima.

A tu spuzvicu treba, kazu, natopiti vodom svakih nedelju dana i ubaciti u mikrotalasnu na dva minuta da se pobiju zlice.

Ja je radije bacim, ne da mi se zajebavati za tih 70-ak lipa :ne zna:
Da, često mijenjam spužvice. :D

Carla B.
27.04.2012., 12:03
ma joj grozota, imala je veliku ranu otvorenu i sad ideš na to da vjeruješ bolnici da će to sve biti sterilno , a pokupiš u toj rani e. coli

Nažalost, postoje intrahospitalne infekcije. Koliko se god borili protiv toga to je normalno.
http://www.medicinabih.info/2011/03/15/intrahospitalne-infekcije/

electric_barbarella
27.04.2012., 12:05
Nažalost, postoje intrahospitalne infekcije. Koliko se god borili protiv toga to je normalno.

baš si morala stavit taj link :kava: :trk:

Carla B.
27.04.2012., 12:06
Možete i sami malo izguglati pojam intrahospitalnih infekcija.

Carla B.
27.04.2012., 12:07
baš si morala stavit taj link :kava: :trk:

Jebi ga, to mi je struka.

electric_barbarella
27.04.2012., 12:08
Jebi ga, to mi je struka.

ma znam, ja i inače izbjegavam bolnice, nemam baš lijepe uspomene iz istih

Carla B.
27.04.2012., 12:10
ma znam, ja i inače izbjegavam bolnice, nemam baš lijepe uspomene iz istih

Ne volim ih ni ja, zato sam tražila posao u ambulantama, odnosno u primarnoj.
Nagledala sam se ja svega tamo. Godina neplaćenog pripravničkog tamo mi nije baš ostala u najljepšem sjećanju.:(

electric_barbarella
27.04.2012., 12:15
Ne volim ih ni ja, zato sam tražila posao u ambulantama, odnosno u primarnoj.
Nagledala sam se ja svega tamo. Godina neplaćenog pripravničkog tamo mi nije baš ostala u najljepšem sjećanju.:(

svaka ti čast
zbilja mislim da je to jedan od rijetkih poslova koji ne bi mogla raditi
ne zbog toga što sam gadljiva jer zbilja nisam, nego čega se sve tamo nagledaš, muke i patnje... užas

Carla B.
27.04.2012., 12:19
svaka ti čast
zbilja mislim da je to jedan od rijetkih poslova koji ne bi mogla raditi
ne zbog toga što sam gadljiva jer zbilja nisam, nego čega se sve tamo nagledaš, muke i patnje... užas

Najteže mi je bilo na dječjoj hemetologiji, pretpostavljam da znaš da su tamo leukemije. Neću više o tome, ali strepim nad svoje 3 curice i molim Boga da taj odjel ne zatreba nikome na svijetu i nijednom djetetu nigdje na svijetu:(
Radila sam i u kućnoj njezi, ali to su nepokretni starci i to mi nije bilo toliko gadljivo ni teško jer starost je starost i opet molim Boga da nitko moj ne završi tako iako mi je prije 2 godine djed umirao od karcinoma, 2 tjedna Isusovih muka, a ja samo molila Boga da ga uzme šta prije...i onda se mislimo oko eutanazije...

electric_barbarella
27.04.2012., 12:27
Najteže mi je bilo na dječjoj hemetologiji, pretpostavljam da znaš da su tamo leukemije. Neću više o tome, ali strepim nad svoje 3 curice i molim Boga da taj odjel ne zatreba nikome na svijetu i nijednom djetetu nigdje na svijetu:(
Radila sam i u kućnoj njezi, ali to su nepokretni starci i to mi nije bilo toliko gadljivo ni teško jer starost je starost i opet molim Boga da nitko moj ne završi tako iako mi je prije 2 godine djed umirao od karcinoma, 2 tjedna Isusovih muka, a ja samo molila Boga da ga uzme šta prije...i onda se mislimo oko eutanazije...

znam kako ti je u vezi staraca, i ja sam gledala i baku i dedu kako se muče po godinu dana prije nego što su umrli
i onda kad mi netko dođe i kaže da bi htio živjeti 100 godina samo mu to prepričam
bože sačuvaj ikome takve muke

deda se jadan već gubio pred kraj, nije znao di je, jednom je došao k sebi i sve nas pozvao i reko samo da se nikada ne razdvojimo i ne svađamo i da budemo zajedno i dobri jedni prema drugima....idući dan je umro
nevjerojatno mi je kako je znao, kako čovjek to zna

Carla B.
27.04.2012., 12:32
znam kako ti je u vezi staraca, i ja sam gledala i baku i dedu kako se muče po godinu dana prije nego što su umrli
i onda kad mi netko dođe i kaže da bi htio živjeti 100 godina samo mu to prepričam
bože sačuvaj ikome takve muke

Ma, i da doživiš 100 godina, vitalan i pokretan, opet je to po meni svojevrsno prokletstvo jer onda nerijetko vidiš kako ti umre dijete, tvoji prijatelji, rodbina.
Nikako ne bih svoju djecu voljela nadživjeti, jednostavno nije prirodno.

electric_barbarella
27.04.2012., 12:35
Ma, i da doživiš 100 godina, vitalan i pokretan, opet je to po meni svojevrsno prokletstvo jer onda nerijetko vidiš kako ti umre dijete, tvoji prijatelji, rodbina.
Nikako ne bih svoju djecu voljela nadživjeti, jednostavno nije prirodno.

ni ja isto, nema šanse
zbilja to ne bi voljela
zbilja ne bi voljela neku duboku starost

Carla B.
27.04.2012., 12:43
Da ne budem više off (da me Gilda ne bi http://yoursmiles.org/msmile/quarrel/m1330.gif)
objasnili su da u wc školjki nema bakterija (naravno nakon puštanja vode) jer je keramička i sve fino ode. Čak su i briseve uzimali i nisu našli ništa, i to u javnom wc-u osim streptokoka koji je dobar u normalnim granicama i kojim je cijelo naše tjelo obloženo i koji nas štiti.

chocolatecookie
27.04.2012., 12:57

Pa nisam to rekla, pričala sam o kupaćim gaćama.

Ne razumijem, kad ti nešto kažeš, tri posta kasnije se praviš da to nisi nikad rekla. Kad netko drugi nešto kaže, odlučiš da je rekao neš posve drugo i onda živčaniš.

Daj se saberi. :D

electric_barbarella
27.04.2012., 13:04
Možda sam luda, al mene najiskrenije boli kurac. Još nisam kupila kupaće gaće čiji međunožni dio nije bio prelijepljen onom prozirnom folijom.

ja sam to shvatila kao donji veš, ne kupaći pa mi je bilo čudno gdje to ima gaća s naljepljenom folijom

ke odma pizdiš :confused::rofl:

Carla B.
27.04.2012., 13:05
Kad ovoliko trkeljamo izgubimo se u prijevodu... Ne sekirajte se!

electric_barbarella
27.04.2012., 13:12
ko se sekira, krivo sam ju skužila, mislila sam da priča i o kupaćima i o običnim

i zbilja me zanima di ima za kupit gaća, donji veš gaća, s tom folijom

dmarijan
27.04.2012., 13:30

Uh, jebote :eek:! A ja se ljutio na moje prijatelje što nisu htjeli dulje od 15 min biti u posjeti kad sam ležao u blonici. Častim ih večerom prvom prilikom!

ryell
27.04.2012., 13:38
ko se sekira, krivo sam ju skužila, mislila sam da priča i o kupaćima i o običnim

i zbilja me zanima di ima za kupit gaća, donji veš gaća, s tom folijom
Nikad nisam vidjela obične gaće s tom folijom :ne zna: ali baš nikad.
Ako neka folija i postoji onda je to pakiranje kad je više komada gaća u paketu.
Kupaće gaće većinom imaju folije.
Da ne bi bilo nesporazuma: folija = plastična tvorevina zalijepljena na međunožje s unutarnje strane gaća

chocolatecookie
27.04.2012., 13:49
ja sam to shvatila kao donji veš, ne kupaći pa mi je bilo čudno gdje to ima gaća s naljepljenom folijom

ke odma pizdiš :confused::rofl:

Dakle, u mom postu piše "Još nisam kupila kupaće gaće čiji međunožni dio nije bio prelijepljen onom prozirnom folijom. Još nikad nisam isprobavala kupaće gaće gola." i onda mi ti tupiš kako nema običnih gaća s tom folijom i kako sam mogla reć da ima. A nije baš da ti je prvi put da reagiraš tako nekako. :D

Ne pizdim, osjećam nerazumijevanje. :D

electric_barbarella
27.04.2012., 13:56
Dakle, u mom postu piše "Još nisam kupila kupaće gaće čiji međunožni dio nije bio prelijepljen onom prozirnom folijom. Još nikad nisam isprobavala kupaće gaće gola." i onda mi ti tupiš kako nema običnih gaća s tom folijom i kako sam mogla reć da ima. A nije baš da ti je prvi put da reagiraš tako nekako. :D

Ne pizdim, osjećam nerazumijevanje. :D

ma ja sam skužila da ti pričaš i o kupaćim i o običnim
ne znam zašto, letimice čitam postove pa sam to povezala s time da se pričalo o donjem vešu
jebiga drljam po forumu mahom dok sam na poslu pa se ne mogu koncentrirati

jednokratni nik
27.04.2012., 15:36
a nista treba otic u beneton oni imaju skuplje gace mislim mozda te skuplje imaju foliju pa se mogu probat. ajde neka neko od dobrovoljaca ode u inspekciju.

Herba laboratorij
27.04.2012., 16:58

Savjetujemo tvojoj prijateljici da pročita nešto više o Sinekolin kapima (http://herba-laboratorij.hr/biljni-proizvodi/vise/sinekolin-biljne-kapi) ili kapsulama (http://herba-laboratorij.hr/biljni-proizvodi/vise/sinekolin-kapsule), učinkovitim biljnim preparatima koji sadrže djelatne tvari koje djeluju na bakteriju E. coli i pomažu pri ukljanjanju bakterije iz organizma.

seven-pounds
27.04.2012., 17:05
ja nemam problema s doticnim gacama hahaha.. nikad ih ne isprobavam u ducanu, ali nikad.. nego provjerenom odokativnom metodom.. nekad me sje... moja procjena.. (koje je odraz zelje da sam tri broja manja :P ) ali ni to me ne brine previse jer imam tri sestre pa uvijek neku obradujem :p kad si krivu velicinu uzmem

nicole2007
28.04.2012., 11:33
Da ne budem više off (da me Gilda ne bi http://yoursmiles.org/msmile/quarrel/m1330.gif)
objasnili su da u wc školjki nema bakterija (naravno nakon puštanja vode) jer je keramička i sve fino ode. Čak su i briseve uzimali i nisu našli ništa, i to u javnom wc-u osim streptokoka koji je dobar u normalnim granicama i kojim je cijelo naše tjelo obloženo i koji nas štiti.
Da, ja se sjećam jedne emisije o OKP - u.
Bila je neka žena koja je jako gadljiva, sve stalno čisti, boji se bakterija itd...

I terapeut joj je rekao neka dira wc školjku pa poliže ruku. I on je to pred njom učinio. Naravno, njoj je to bila noćna mora, ali uspjela se natjerati.

Ista stvar je bila i sa kantom za smeće. Ne njezina. Nego ulična.
Rekao joj je neka prođe rukom po poklopcu ulične kante i poliže ruku i to prvi sam napravio. I na to se uspjela natjerati.

I, naravno, oboje su živi i zdravi.
Mi ljudi smo, izgleda, otpornije beštije, nego što mislimo. :D

paty200
28.04.2012., 15:27
Da, ja se sjećam jedne emisije o OKP - u.
Bila je neka žena koja je jako gadljiva, sve stalno čisti, boji se bakterija itd...

I terapeut joj je rekao neka dira wc školjku pa poliže ruku. I on je to pred njom učinio. Naravno, njoj je to bila noćna mora, ali uspjela se natjerati.

Ista stvar je bila i sa kantom za smeće. Ne njezina. Nego ulična.
Rekao joj je neka prođe rukom po poklopcu ulične kante i poliže ruku i to prvi sam napravio. I na to se uspjela natjerati.

I, naravno, oboje su živi i zdravi.
Mi ljudi smo, izgleda, otpornije beštije, nego što mislimo. :D

Ukratko: Kruh naš svagdašnji, kojeg kupujemo u dućanu-leglo prljavštine i bakterija. Ja svoj pečem sama :cerek:

Carla B.
28.04.2012., 15:29
Ukratko: Kruh naš svagdašnji, kojeg kupujemo u dućanu-leglo prljavštine i bakterija. Ja svoj pečem sama :cerek:

Da se ne bih i s tim zaHebavala!:rolleyes:

bitchy-as-usual
28.04.2012., 16:24
Da se ne bih i s tim zaHebavala!:rolleyes:

baš:s :s

moja mama u zivotu kruh nije pekla. pa di bi zena stigla da je jos i to radila.

ja kruh jako malo jedem. jednu snitu dnevno ako i toliko...

Missy Cat
30.04.2012., 15:53
Više vremena ode na dizanje tijesta nego zamijesit ga tako da se kruh gotovo sam radi :D

M Jena
01.05.2012., 12:37
bacit sastojke navečer, naštelat timer i ujutro se probudit, a stan miriši po friškom kruhu :cerek:

pekač :s

Carla B.
01.05.2012., 13:39
bacit sastojke navečer, naštelat timer i ujutro se probudit, a stan miriši po friškom kruhu :cerek:

pekač :s

Planiram u to uložiti, ali za sad mi ne treba jer jaaaako malo kruha jedemo. Ja ga uopće ne jedem, djeca jako malo isto, možda kvarat-pola cijeli dan, a nekad se dogodi da pola kile bacim...
To kad je muž kući se isplati jer ga on najviše jede i zimi ga više kupujemo.

petra993
26.05.2012., 21:32
Ovo je istina.. Kako sam se bavila plesom imala sam se čega nagledat i doživjet u garderobi.. Cure koje su bile najsređenije, za kojima su se svi okretali, su bile žali Bože što se tiče higijene.. Od smrada, prljave šminke, nepranja, neoprane odjeće i plesne obuće.. Jao kad se sjetim.. :503:

No meni je odvratnije da se rukujem s frajerom koji si je direktno dirao penis i nije opro ruke, nego s curom koja si ne dotiče onu stvar s rukom (kožom).. Još uzevši u obzir kako oni svugdje mogu pišat pa najčešće ni ne operu ruke..

moja frendica je kakti neki model, pičoka i prelijepa i sve to, al nebi ti ta dezić na sebe stavila, ni Boga!! :ne zna:
čak sam imala priliku od jednog dečeca s kojim se barinjala čut kak sve to stoji, lijepa cura ovo ono, al da smrdi. čak je i meni bilo malo neugodno u njeno ime.

blentava
27.05.2012., 17:20
a zar ne bi bilo puno ljepse, s obzirom da ste toliko bliske, da njoj preporucis neki dezic, a ne da ju olajavas po forumu?
mora da si puno ruznija od nje :tuzni:

** Tara **
27.05.2012., 18:01
Napravi ovo što blentava veli, ali ja čak znam slučaj da je osoba nakon što su joj poklonili dezodorans za rođendan izjavila: " Joj, hvala vam na poklonu, ali ja vam to ne koristim! " :504:

Znaju to svi budalo smrdljiva :503:

electric_barbarella
27.05.2012., 20:54
a zar ne bi bilo puno ljepse, s obzirom da ste toliko bliske, da njoj preporucis neki dezic, a ne da ju olajavas po forumu?

a to ti je isto ko gluhom dobro jutro
ne zna ona da smrdi, ili zna pa ju boli kurac

LadyMoonlight
27.05.2012., 22:21
Sumnjam da netko smrdi samo zbog nekoristenja dezica

blentava
28.05.2012., 09:33
znam, znam. :rolleyes: nego mi se cijeli taj post ucinio licemjeran, pa reagirah.

bambinaaaa
28.05.2012., 10:08
Joj ja ne razumijem žene koje smrde, zaista ne. Poznajem u okolini par takvih, ono pranje zubi, tuširanje, nula bodova ili ako se rijetko kupaju a žive sa svojim kućnim ljubimcima koji je to vonj :rigo:. Kosa uvijek masna, i kad stojiš pored nje imaš osjećaj da ćeš povratiti. Pa meni nema ljepšeg osjećaja kad je kosa čista, tijelo mirišljavo i nahranjeno, a uostalom žena u mjesecu ima i mengu i ovulaciju, i ako se jače znoji ili trenira pa ne može da se ne kupa, tada nekad i po više puta na dan. Ma nemam opravdanja za osobe koje ne vode računa o higijeni. :kava::flop:

** Tara **
28.05.2012., 10:42
Jednom prilikom se hvali ženska kako je pobrala neku gadnu gripu i šmrca sve u šesnaest.
Ide na wc i ne opere ruke!

Wut :confused:

Ta ista nakon nekog vremena se hvali da je pobrala crijevnu virozu i da doslovno curi iz nje ( zbilja nismo baš tako bliske da me informira o tome, ali ajde nek joj je :rolleyes: ).
Ode na wc ( stislo ju, još se i pohvalila da mora trčati da bi stigla koliko ju stislo )
Ne opere ruke :confused: :504:

Nisam joj ništa smjela prigovoriti jer smo surađivale poslovno. :503:

petra993
28.05.2012., 16:07

nigdje nisam navela koliko smo bliske, niti sam ju olajavala. samo sam iznjela primjer o (ne)higijeni.
štoviše, par puta sam joj onako kroz priču ubacila koji je dezić super i to sve, ali ono, 0 bodova!!
i nije uopće stvar u ljepoti. i neugledne cure znaju što je dezić, pa mislim da bi trebala i ljepotica kao što je ona, pogotovo ako se kreće u takvom društvu (modeli, manekenke bla bla bla) ! ne znam, jednostavno nema tu naviku i to mi uopće nije jasno.

i nisam ružnija, samo sam deblja :durica:durica

petra993
28.05.2012., 16:14
a to ti je isto ko gluhom dobro jutro
ne zna ona da smrdi, ili zna pa ju boli kurac

mislim da je prije ovo drugo! :(

Lozimka
30.05.2012., 01:52
@ petra, a nisi čula da smrad znoja i dezić pomiješani zajedno smrde triput gore?

Kada smo kod dezića ja ih isto ne koristim jer dobijem od njih neku reakciju ispod pazuha. Mogu koristiti samo parfeme u staklenim bočicama, ali su preskupi da bi ih špricala nakon svakog tuširanja. :ne zna:
Nisam joj ništa smjela prigovoriti jer smo surađivale poslovno. :503:
Zbog posla moraš riskirati svoje zdravlje. :504:

Cijelo naše tijelo obloženo? :confused:
Mi smo učili da je streptokok opasan ako se nađe bilo gdje drugdje (misli se na unutar organizma) osim u crijevima. Ako ti je na rukama lako dospije u grlo, a to nije dobro. Nismo baš obloženi streptokokom iako su bakterije svuda oko nas.

** Tara **
30.05.2012., 08:49
Zbog posla moraš riskirati svoje zdravlje. :504:

Novac je novac :(

tvuk
30.05.2012., 08:56
@ petra, a nisi čula da smrad znoja i dezić pomiješani zajedno smrde triput gore?

Joj da, to mi je katastrofa - kad osobe koje jako smrde potroše pol kantice dezića ili (još gore) parfema da to "prikriju". Češće viđeno kod starijih osoba nego mlađih. :facepalm:

electric_barbarella
30.05.2012., 12:07
iskreno evo već 5 dana ne koristim dezić jer sam vadila neke madeže na području pazuha pa ne smijem
i nisam primjetila baš nikakvu razliku tipa da se više znojim ili smrdim

tako da taj nečiji smrad rekla bi dolazi samo od nepranja

Ami13
30.05.2012., 17:46
onda se ne znojiš skoro pa uopće. ja na sebi primjećujem razliku. imala sam alergiju na području pazuha i nisam smjela koristiti dezić, a baš je bilo vruće i neki miris se osjetio. ne sad s kilometra,ali ja sam kužila razliku. naravno, od toga što se jednom uznojiš ne ostaje neki katastrofalni smrad, problem je kod onih koji taj smrad ne peru nekoliko dana i samo se gomila novi znoj. ili kad ne mijenjaju majicu. ali postoji neka razlika kad koristim dezić (čak i ovisno koji dezić) i kad ga uopće ne stavim :ne zna:
tako da je vjerojatno sve individualno

Lozimka
30.05.2012., 22:21
Smrad stvaraju bakterije i njihovi produkti, a ne znoj (tako piše inače u časopisima i sl.). Negdje sam pročitala da je dobro baciti malo sode bikarbone ispod pazuha pa kada moram negdje, a ne mogu dezić staviti (pogotovo ne roll-on) onda stavim sodu bikarbonu. Nezgodno je što je soda praškasta pa mi pola pocuri po podu.

Moj dečko misli da je soda bikarbona neka kiselina koja nagriza pa je izbečio oči ovako :eek: kada je čuo što radim, ali soda je zapravo jedan drag, koristan kemijski spoj (pravo ime: natrijev hidrogenkarbonat). :cerek:

moment
30.05.2012., 22:31
Ja religiozno vec godinama oprašim tenice sodom nakon sto ih skinem.

Sto se znojenja tiče, i cista i friško otusirana i frisko nadeodorirana ušćibam se ako u majici ima makar 0.001 % plastike.

Lozimka
30.05.2012., 22:49
Ja religiozno vec godinama oprašim tenice sodom nakon sto ih skinem.

Sto se znojenja tiče, i cista i friško otusirana i frisko nadeodorirana ušćibam se ako u majici ima makar 0.001 % plastike.
Morat ću isprobati sodu na tenisicama. To sam već čula, ali nisam se sjetila do sada.

Mene obična crna kava ubije. Ubrza mi tijelo i počnem se jako znojiti.

electric_barbarella
30.05.2012., 22:58
onda se ne znojiš skoro pa uopće. ja na sebi primjećujem razliku. imala sam alergiju na području pazuha i nisam smjela koristiti dezić, a baš je bilo vruće i neki miris se osjetio. ne sad s kilometra,ali ja sam kužila razliku. naravno, od toga što se jednom uznojiš ne ostaje neki katastrofalni smrad, problem je kod onih koji taj smrad ne peru nekoliko dana i samo se gomila novi znoj. ili kad ne mijenjaju majicu. ali postoji neka razlika kad koristim dezić (čak i ovisno koji dezić) i kad ga uopće ne stavim :ne zna:
tako da je vjerojatno sve individualno

ne znojim se puno da, to sam zaboravila napomenuti
fali mi onaj fini šnjof rexone ali već sam se navikla
iako vjerujem da ću se vratiti dezićima čim skinem šavove

petra993
31.05.2012., 16:14
ne znojim se puno da, to sam zaboravila napomenuti
fali mi onaj fini šnjof rexone ali već sam se navikla
iako vjerujem da ću se vratiti dezićima čim skinem šavove

rexona :s:s:s

bitchy-as-usual
31.05.2012., 19:06