PDA

View Full Version : Higijena žena

stranice : 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13

ja u kutu
18.04.2012., 13:30
Eh, nećemo sad o meseku iz masti, njaminjaminjami........i kod nas se to dela; iz gušta! Al mislim da ovo ne spada više u higijenu :cerek: ! Iako, mast je higijenskija namirnica od ulja; i zdarvija kolko god "znanost" i napredak tvrdili drugačije!

technotronic
18.04.2012., 13:44
Eh, nećemo sad o meseku iz masti, njaminjaminjami........i kod nas se to dela; iz gušta! Al mislim da ovo ne spada više u higijenu :cerek: ! Iako, mast je higijenskija namirnica od ulja; i zdarvija kolko god "znanost" i napredak tvrdili drugačije!

tak je, jebeš ulje, živela mast....

jebeš ulje za sunčanje, kad dodješ na plažu treba se sa svinjskom masti namazat, tak da dobiješ preplanulu boju ko čvarak :cerek:

Carla B.
18.04.2012., 14:01
tak je, jebeš ulje, živela mast....

jebeš ulje za sunčanje, kad dodješ na plažu treba se sa svinjskom masti namazat, tak da dobiješ preplanulu boju ko čvarak :cerek:

:rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:
Već te zamišljam... i još kod nas na Baće da dođeš i zaigraš picigin....:rofl::cerek:

technotronic
18.04.2012., 14:07
:rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:
Već te zamišljam... i još kod nas na Baće da dođeš i zaigraš picigin....:rofl::cerek:

a maščoba cvrći po tebi, širi se miris pečenog špeka, svi gladni komadi te dođu lizat....

Carla B.
18.04.2012., 14:11
a maščoba cvrći po tebi, širi se miris pečenog špeka, svi gladni komadi te dođu lizat....
:lol:
Ipak preporučam maslinovo ulje.

technotronic
18.04.2012., 14:14
:lol:
Ipak preporučam maslinovo ulje.

na maslinovo ulje namaš spiku, a na maščobu veliš ženskama ''cure, ako vam čvarci nisu dosta, ima i kobasa...''

Carla B.
18.04.2012., 14:17
na maslinovo ulje namaš spiku, a na maščobu veliš ženskama ''cure, ako vam čvarci nisu dosta, ima i kobasa...''

Znaš ti da smo mi Dalmatinke temperamentne, bojim se da ti ne bi prošlo...

technotronic
18.04.2012., 14:21
Znaš ti da smo mi Dalmatinke temperamentne, bojim se da ti ne bi prošlo...

pa ak neće Dalmatinka, tu je Čehinja, neš ti, oče druge tri....:mig:

Carla B.
18.04.2012., 14:23
pa ak neće Dalmatinka, tu je Čehinja, neš ti, oče druge tri....:mig:

Da, u pravu si. ILI OVE:
http://www.youtube.com/watch?v=TI92O2LSyiA
SAMO SLADOLED U PJESMI ZAMIJENI ZA DRUGO...
Gilda će nas zadaviti zbog off-a!

Scarlett_O_Hara
18.04.2012., 14:31
hahahhaha, ma šališ se da to ne znaš!!!!! Jedna je jupica, samo jedna

Uvijek sam mislila da znam, smatrala sam to samo razumljivim ali više nisam sigurna. Ako mi imamo tri otvora, jedan za pišanje, drugi za reprodukciju i treći za sranje, zašto ne bi i kokoši? S obzirom da su jaja način razmnožavanja ptica bilo bi logično da imaju poseban otvor. Neku posebnu cijev moraju imati. Ne znam više, previše razmišljanja škodi.

Odoh sad na misterije napisati kako mi je misterij kako tema s nedovoljnog pranja ruku može skrenuti na pitanje odakle koki izlaze jaja.:mig:

technotronic
18.04.2012., 14:36
Da, u pravu si. ILI OVE:
http://www.youtube.com/watch?v=TI92O2LSyiA
SAMO SLADOLED U PJESMI ZAMIJENI ZA DRUGO...
Gilda će nas zadaviti zbog off-a!

ma ima svega, za svakog po nešto... inače, pale se dalmatinke na čvarke i luk, staviš pred njih, pa navale ko blesave...

da nebi bili off, nekad se mast od guske koristila za sve moguće , od održavanja lica mlađim, skidanja temperature do liječenja gljivičnih infekcija na intimnim mjestima, tek da znate...ustvari, to su koristile ženske, muški su za sve navedeno koristili rakiju :rofl:

technotronic
18.04.2012., 14:41
Ako mi imamo tri otvora, jedan za pišanje, drugi za reprodukciju i treći za sranje, zašto ne bi i kokoši? S obzirom da su jaja način razmnožavanja ptica bilo bi logično da imaju poseban otvor. Neku posebnu cijev moraju imati. :

Kokoš je jednocjevka, provjereno...:mig:
Stare su bake čak znale guranjem prsta u guzicu kokoši odredit dal će snijet jaje i dal će možda otići u kvočku...

EDIT: I ne, nisu nosile kirurške rukavice

Scarlett_O_Hara
18.04.2012., 14:52
Kokoš je jednocjevka, provjereno...:mig:
Stare su bake čak znale guranjem prsta u guzicu kokoši odredit dal će snijet jaje i dal će možda otići u kvočku...

EDIT: I ne, nisu nosile kirurške rukavice

Mislila sam na "cijev" unutra, ne može se jaje stvarati na istom mjestu gdje i govno.

Ah, gurnuti prst u kokošju guzicu, big deal.:D Ovo za kvočku je glupo s obzirom da se to moglo i bez guranja prtsa. Kad zasjedne, znaš.

Herp
18.04.2012., 14:54
Uvijek sam mislila da znam, smatrala sam to samo razumljivim ali više nisam sigurna. Ako mi imamo tri otvora, jedan za pišanje, drugi za reprodukciju i treći za sranje, zašto ne bi i kokoši? S obzirom da su jaja način razmnožavanja ptica bilo bi logično da imaju poseban otvor. Neku posebnu cijev moraju imati. Ne znam više, previše razmišljanja škodi.

Pa i imaju posebnu cijev, jajovod. Što ne znači da moraju imati poseban otvor za nju. :D
Mislim, anatomija ptica je poprilično drukčija od naše, jel. :D

technotronic
18.04.2012., 14:59
Mislila sam na "cijev" unutra, ne može se jaje stvarati na istom mjestu gdje i govno.

Ah, gurnuti prst u kokošju guzicu, big deal.:D Ovo za kvočku je glupo s obzirom da se to moglo i bez guranja prtsa. Kad zasjedne, znaš.

Jajca su ti ispod hrpta, u ''grozdu''...doduše mala, ali ak ih sve potroši i više ih ne proizvodi, očito prelazi u kvočku...:mig: E sad, ak trebaš kvočku, a trebaš i kokoš za nedjeljnu juhu, a nećeš zaklat potencijalnu kvočku, nemaš rendgen ni ct, a ni magnetsku rezonancu, prst u šupak je bila jedina metoda koja se koristila.

atlantis
18.04.2012., 15:43
Atlantisin pas miriše namirisano, sam od sebe. :cerek:

Nego, nije li da psima ne treba dvorište nego primjerena količina šetanja/istrčavanja/whatever, i njegovi ljudi?

Joj :cerek: ma kako li si se samo nje sjetila :)

imamo dva psa, lovačka (od toga je jedna aktivno lovila), u stanu :D i obje spavaju s nama na krevetu :cerek: ne laju, ne seru i ne pišaju po stanu/zgradi (za razliku od neodgojene gamadi koja lijepi šmrklje po ogledalu u liftu, loptom lupaju po zidovima hodnika ili ključevima rezbare ornamente po zgradi...), obje su udomljene i ne pušim priču da bi im bilo bolje na lancu ili u azilu nego kod nas

psi ne smrde, stan ne smrdi, mi ne smrdimo. zabranjeno im je na stol, u tanjure ne ulaze, one nas smiju polizati po licu mi njih ljubimo u čelo :cerek:

za Monu kažu da miriši po pačuliju :) vetica je prvo mislila da je to moj parfem, pa omekšivač :D al nije niš od toga

Tija je malo, ali falakt malo, smrduckala kad je došla no sada niti ona nema više miris

smrde im jedino noge kad se oznoje :rofl: i hrču ko velike, obje :rofl:

Scarlett_O_Hara
18.04.2012., 17:14
Pa i imaju posebnu cijev, jajovod. Što ne znači da moraju imati poseban otvor za nju. :D
Mislim, anatomija ptica je poprilično drukčija od naše, jel. :D

A je. U biti, ni treba im poseban otvor kad su jaja zaštićena kod prolaska (a ne porozna:D).Jajca su ti ispod hrpta, u ''grozdu''...doduše mala, ali ak ih sve potroši i više ih ne proizvodi, očito prelazi u kvočku...:mig: E sad, ak trebaš kvočku, a trebaš i kokoš za nedjeljnu juhu, a nećeš zaklat potencijalnu kvočku, nemaš rendgen ni ct, a ni magnetsku rezonancu, prst u šupak je bila jedina metoda koja se koristila.

Kako možeš potrošiti sva jaja?:confused: Kad prestane biti kvočka, vraća se u običnu kokoš i dalje proizvodi jaja.:rofl:

** Tara **
18.04.2012., 20:43
Misli na zametke jaja.

Zapravo kokoš postane kvočka kad nanese dovoljno jaja da bi mogla sjediti na njima. Domaće vrste ni ne nesu dugo - brzo se nasade, ali ove iz selektivnog uzgoja koje su predodređene za štancanje jaja ( nesilice ) ni nemaju taj poriv za kvocanjem.

Nesu nekoliko mjeseci ( ne znam koliko ) i onda ulaze u fazu oporavka ( mijenjaju perje, stvaraju im se novi zametci jaja ) i nakon toga opet udri nesti jaja :D

nicole2007
18.04.2012., 20:59
nicole, nije točno da ništa ne smiješ bacati u wc. imaš one baby maramice saubar u dm-u (to ti je dm-ova marka, evo ova, a maramice su one u sredini (http://www.dm-drogeriemarkt.hr/cms/servlet/segment/hr_homepage/moja_marka/dm_vlastite_marke/155616/saubar.html)). baš su namijenjenje za brisanje guza i lijepo je na tom pakovanju označeno da se mogu bacati u wc. te maramice sigurno možeš. mislim da nisu ni skupe pa bacite oko u dm-u. možda nekome budu i odgovarale.

Ok.
Ali stvarno mislim da je glupost stoljeća napraviti intimne i baby maramice koje se ne smiju bacati u wc!:rofl:

Mislim, barem ja to osjetim zato što imam odvojeno wc i kupaonu.
I nemam ni u wc - u ni u kupaoni koš za smeće.
I onda da korištenu intimnu maramicu nosim baciti u kuhinju...:confused:

Stvarno mi nije jasno zašto ne naprave maramice koje se mogu bacati u wc? Pa sigurno je moguće.:ne zna:

jednokratni nik
18.04.2012., 21:23
pa moguce je i kantu kupit :zubo:

nicole2007
18.04.2012., 21:29
pa moguce je i kantu kupit :zubo:

Pa znam, ali glupo mi je samo za to kantu imat.:rofl:
A u wc - u nemam niti mjesta za kantu.

nicole2007
18.04.2012., 22:01
Ovo ima logike ako jaja jedeš sirova, odnosno termički neobrađena, a sumnjam da je tako.

Pa ja često jedem sirovo tijesto dok radim kolač. :ne zna:
To mi je pod obavezno. :D
Nekad mi je finiji sirov kolač, nego pečen! :rofl:

jednokratni nik
18.04.2012., 22:17

pa kam bacas uloske?:confused:

Gilda.
18.04.2012., 22:26
Jao, jao, s kokoši i jaja na meso iz masti pa na jedenje sirovog tijesta. Molim vas probajte ostat u okviru teme.

M Jena
18.04.2012., 22:50

u kantu za smeće :ne zna:

možda zvuči praktično kanta u kupaoni, al opet mi se gadi pomisao da skupljam uloške, tampone, štapiće, vatice i ostalo u kupaoni :o

** Tara **
18.04.2012., 22:50
Ma fali nam Klipan i bideT pa smo počeli baljezgati i skretati s teme :D

Scarlett_O_Hara
18.04.2012., 22:53
u kantu za smeće :ne zna:

možda zvuči praktično kanta u kupaoni, al opet mi se gadi pomisao da skupljam uloške, tampone, štapiće, vatice i ostalo u kupaoni :o

A gdje ih skupljaš?:confused: U kuhinji?:confused: Ili ih odmah nosiš van u kontejner?

M Jena
18.04.2012., 22:57
u kantu na balkon od kuhinje :zubo:

kaj vi svi imate kantice u kupaoni? :confused:

ne sjećam se da itko od mojih ima :rofl:
mora da smo veliki čudaci :D

p.s. a imate i kantice u sobi, ispod radnog stola? :rofl:

Gilda.
18.04.2012., 22:59
Paaa da:D

M Jena
18.04.2012., 23:00
a dobro :D svako ima svoje :rofl:

Scarlett_O_Hara
18.04.2012., 23:03
Pa normalno da imam koš u kupaoni. I u kuhinji. Kod staraca imam i u sobi.

P.S.Dragi nije imao u kupaoni dok ja nisam premsjestila koš iz sobe tamo. Zbilja mi se nije dalo nosti kupaonske otpadke u kuhinju.:rofl:

M Jena
18.04.2012., 23:05
a koš za zmazani veš je u spavaćoj sobi? :rofl:

Carla B.
18.04.2012., 23:06
Ne znam zašto ne bih imala kantu za otpatke u kupatilu/wc-u?:ne zna:
U stvari ne znam šta je u tome neobično ili čudno. Čudnije mi je kad netko nema.

Scarlett_O_Hara
18.04.2012., 23:06

Da. Nemam mjesta u kupaoni u stanu. Nije koš nego vreća. Ne, nije mi gadljivo, zašto bi bilo?

Carla B.
18.04.2012., 23:10
Mi imamo 2 koša za robu jer je ima prepreviše. Zasad su oba u kupatilu, ali dici ću u sobu preselit jedan jer samo nabacaju robu kako se skinu i više ne znam šta je čisto, a što ne.:503:

kotulica
18.04.2012., 23:10
Ok.
Ali stvarno mislim da je glupost stoljeća napraviti intimne i baby maramice koje se ne smiju bacati u wc!:rofl:

Mislim, barem ja to osjetim zato što imam odvojeno wc i kupaonu.
I nemam ni u wc - u ni u kupaoni koš za smeće.
I onda da korištenu intimnu maramicu nosim baciti u kuhinju...:confused:

Stvarno mi nije jasno zašto ne naprave maramice koje se mogu bacati u wc? Pa sigurno je moguće.:ne zna:

mislim da je to zato što se bebe u stvari ne mijenjaju u wc-ima. šporke maramice idu u šporke pelene, pa u neke saketiće, pa u smeće. :D tako nešto. :D

ono što sam linkala u stvari su maramice za djecu, ali ih zovu baby maramice.

i mislim da danas na tržištu sigurno ima i intimnih maramica koje idu u wc, samo ljudi nemaju naviku čitati uputstva za upotrebu, ne razumiju što na njima pišu, a onda i ne znaju.

M Jena
18.04.2012., 23:14
kao što rekoh, svatko ima svoje kak mu najbolje paše :zubo:... meni je bespotrebno imati sto kanti :o :raspa:

:brijem-na-dobar-feng-shui-i-prcam:

kotulica
18.04.2012., 23:15
i koliko često praznite to smeće iz banje? uloške, štapiće za uši i te gadarije?

nicole2007
18.04.2012., 23:18

U kantu za smeće na balkonu.
Mislim, ne bi meni bio problem niti sa mramicama, samo mi je nekak' bedasto.:ne zna:

Scarlett_O_Hara
18.04.2012., 23:18
kao što rekoh, svatko ima svoje kak mu najbolje paše :zubo:... meni je bespotrebno imati sto kanti :o :raspa:

Meni je bespotrebno trošiti vrijeme da za svaki komadić vate moram ići u kuhinju kad ga mogu lijepo baciti u koš kraj WC-a. O ulošcima i tamponima da ne pričam. Ne mogu ni zamisliti drugačije.
Jednom sam vani mijenjala tampon,a u WC-u nije bilo koša. Bilo mi je neugodno kad sam morala izaći van i baciti ga u vanjski koš. Kad sam glupa, trebala sam ga šutnuti u WC školjku, zalijepiti na zid ili nešto slično.:bonk:

Scarlett_O_Hara
18.04.2012., 23:19
i koliko često praznite to smeće iz banje? uloške, štapiće za uši i te gadarije?

Kad se napuni.:kava:

Carla B.
18.04.2012., 23:22
Kad sam glupa, trebala sam ga šutnuti u WC školjku, zalijepiti na zid ili nešto slično.:bonk:

:rofl::rofl::rofl:
Ako imam menstruaciju, onda koš ispraznim svako jutro, a ako nemam, onda kad se napuni jer u njemu se tad nalaze štapići za uši, blazinice za skidanje šminke i možda pokoja kutijica kartonska od tekućina za leće ili neke kozmetike.
Je li to toliko toksično?

nicole2007

:brijem-na-dobar-feng-shui-i-prcam:

Ja imam glavnu kantu za smeće na balkonu i jednu malu u kuhinji.
Košara za veš mi je u kupaoni.
I to mi je čisto dosta.:D

kotulica
Kad se napuni.:kava:

supač. :kava:

Carla B.
18.04.2012., 23:24
Btw. ne želim kad imam goste da dovedem pokoju žensku osobu u neugodnu situaciju da svoj iskorišteni uložak ili šta već, mora pored svih nositi u kantu u kuhinji.
Jebi ga, znam da meni ne bi bilo ugodno kod drugoga da je tako.

nicole2007
18.04.2012., 23:25
Kad sam glupa, trebala sam ga šutnuti u WC školjku, zalijepiti na zid ili nešto slično.:bonk:

:rofl:
Nadam se da to nećeš napraviti kod mene. Jer ni ja nemam kantu. :lol:

Scarlett_O_Hara
18.04.2012., 23:28
Nadam se da to nećeš napraviti kod mene. Jer ni ja nemam kantu. :lol:

Neku vrstu koša negdje imaš.:)

kotulica
18.04.2012., 23:28
:rofl::rofl::rofl:
Ako imam menstruaciju, onda koš ispraznim svako jutro, a ako nemam, onda kad se napuni jer u njemu se tad nalaze štapići za uši, blazinice za skidanje šminke i možda pokoja kutijica kartonska od tekućina za leće ili neke kozmetike.
Je li to toliko toksično?

kanta se prazni navečer, a ne ujutro. :kava:
ujutro sanitat kupi smeće. :D

ja sam prije imala kantu za smeće u banji, ali više nemam. što više smeća na jednom mjestu, to bolje, a ne na sto strana.

kotulica
18.04.2012., 23:29

a jel ti taj tampon zamotaš u nešto? :kava:

ili ga samo onako zalijepiš?

Carla B.
18.04.2012., 23:30
kanta se prazni navečer, a ne ujutro. :kava:

Hvala na savjetu! :kava:
Evo smo doma svi bolesni i gubavi jer kantu ispraznim ujutro.

bitchy-as-usual
18.04.2012., 23:33
meni je totalno nevjerojatno da netko nema kos u kupaoni. ja imam jedan jako mali u kupaoni i jedan u wcu.

u njega bacam kolut od wc papira, kutiju od dnevnih ulozaka, uloske, stapice za usi.. u principu neke sitne stvari jer je mali. i da, prazni se svaki dan

Scarlett_O_Hara
18.04.2012., 23:35
a jel ti taj tampon zamotaš u nešto? :kava:

ili ga samo onako zalijepiš?

Ne lijepim tampone, to je bila šala. Kako bih uopće i mogla zalijepiti tampon?:confused: Zamotam ih u papir, ili još bolje u onaj omot od uloška. To se obično događa kad nakon tampona stavljam uložak. Tampone ionako koristim samo kad je nužno.

Bitchy,jel i koš u kuhinji prazniš svaki dan? Ozbiljno? Meni nema smisla prazniti koš dok nije pun, bilo koji, eventualno ako baš smrdi ali živcira me pražnjenje koša svako malo, besmisleno mi je to. Mislim da je ovdje potrebno napomenuti da ja u svakom imam vrećicu koju, kad se napuni, zavežem i odnesem u kontejner.

A sve papirnato i od kartona recikliram, tome nije mjesto u košu.:o

nicole2007
18.04.2012., 23:35

Pa evo, možeš u onaj za veš.
Pa mi sjebeš i veš-mašinu.
U duhu one: 'Vrag ti odnija kosti, kad me nisi lipo ugosti.' :rofl:

kotulica
18.04.2012., 23:37
Hvala na savjetu! :kava:
Evo smo doma svi bolesni i gubavi jer kantu ispraznim ujutro.

a to ti je stvar kulture, znaš. :kava:

pristojno je smeće odnositi navečer (osobito ljeti, da vanka i na suncu ne smrdi), a rano ujutro se kupi od strane komunalnog poduzeća. u mene se zove sanitat. :kava:

o kulturi se radi, carla. :kava: o kulturi. :kava:

kotulica
18.04.2012., 23:39
Ne lijepim tampone, to je bila šala. Kako bih uopće i mogla zalijepiti tampon?:confused: Zamotam ih u papir, ili još bolje u onaj omot od uloška. To se obično događa kad nakon tampona stavljam uložak. Tampone ionako koristim samo kad je nužno.

to je okej, samo se kanta mora svakodnevno prazniti.

i ti štapići za uho, isto.

a ja i ne volim da npr. gosti vide takve stvari. zato preferiram glavnu kantu za te pizdarije. zna biti gadljivo.

Scarlett_O_Hara
18.04.2012., 23:41
Pa evo, možeš u onaj za veš.
Pa mi sjebeš i veš-mašinu.
U duhu one: 'Vrag ti odnija kosti, kad me nisi lipo ugosti.' :rofl:

Hehe...ne bih ti to napravila, bez brige.:mig: Recimo, ja kad perem veš, stavljam u mašinu komad po komad robe tako da bih otkrila eventualnog uljeza.

Carla B.
18.04.2012., 23:42
a to ti je stvar kulture, znaš. :kava:

pristojno je smeće odnositi navečer (osobito ljeti, da vanka i na suncu ne smrdi), a rano ujutro se kupi od strane komunalnog poduzeća. u mene se zove sanitat. :kava:

o kulturi se radi, carla. :kava: o kulturi. :kava:

A, zamisli, kod nas se odvozi u 2 popodne. Zamisli te nekulture, gamad pokvarena!!!
JeŽi ga. I, molim te ne vrijeđaj, nije kulturno...:kava:

M Jena
18.04.2012., 23:44
A sve papirnato i od kartona recikliram, tome nije mjesto u košu.:o

a plastika? :D

:mirela-holy:

Scarlett_O_Hara
18.04.2012., 23:44

a ja i ne volim da npr. gosti vide takve stvari. zato preferiram glavnu kantu za te pizdarije. zna biti gadljivo.

Ni slučajno. Dok se ne napuni, ne praznim ju. A ne računam da će gosti proučavati što to ima u mom košu za smeće. Uostalom, boli me briga, moj dom, moja pravila, a i ne znam zašto bih se sramila što imam mengu. Ionako mi u goste ne dolaze ljudi zbog kojih bi mi moglo biti neugodno.

Kakav je pak sad problem sa štapićima za uho? Ne kužim.:confused:

nicole2007
18.04.2012., 23:45
Hehe...ne bih ti to napravila, bez brige.:mig: Recimo, ja kad perem veš, stavljam u mašinu komad po komad robe tako da bih otkrila eventualnog uljeza.

Ah, meni je bilo najbolje kad mi je 'uljez' bila papirnata maramica. :503:
Naravno, u tamnom vešu.:bonk:

Scarlett_O_Hara
18.04.2012., 23:45
a plastika? :D

:mirela-holy:

I to. Sve. To je moj OKP.:D

kotulica
18.04.2012., 23:46
A, zamisli, kod nas se odvozi u 2 popodne. Zamisli te nekulture, gamad pokvarena!!!
JeŽi ga. I, molim te ne vrijeđaj, nije kulturno...:kava:

ne vjerujem ti. :kava:

ti ono živiš u dalmaciji? :kava:

ne vjerujem da postoji grad u hrvatskoj u kojem se smeće odvozi u dva sata popodne, po najvećoj gužvi. :kava:

ne izvlači se. :kava: nije pristojno. :D

Carla B.
18.04.2012., 23:49
ne vjerujem ti. :kava:

ti ono živiš u dalmaciji? :kava:

ne vjerujem da postoji grad u hrvatskoj u kojem se smeće odvozi u dva sata popodne, po najvećoj gužvi. :kava:

ne izvlači se. :kava: nije pristojno. :D

Ja sam u St, ne izvlačim se jer nisi takva veličina. Nažalost, ali u Splitu je Kerum gradonačelnik pa su i ovakve stvari moguće.
Premalo kamiona čistoće...

Scarlett_O_Hara
18.04.2012., 23:49
Ah, meni je bilo najbolje kad mi je 'uljez' bila papirnata maramica. :503:
Naravno, u tamnom vešu.:bonk:

Oh, moja mama je oprala crnu čarapu s bijelim vešom. Sreća u nesreći je da nije bila crvena. A i 100 kn jednom jer nije pregledala džepove kad je pokupila moju robu iz sobe. Bez pitanja. Nekako sam ja ispala kriva za to.:rolleyes:

Carla B.
18.04.2012., 23:51
Evo, uvjeri se sama, 22 vozila za cijeli grad.
http://www.cistoca-split.hr/Onama/Vozilavoznogparka/tabid/97/Default.aspx

kotulica
18.04.2012., 23:51
Ni slučajno. Dok se ne napuni, ne praznim ju. A ne računam da će gosti proučavati što to ima u mom košu za smeće. Uostalom, boli me briga, moj dom, moja pravila, a i ne znam zašto bih se sramila što imam mengu. Ionako mi u goste ne dolaze ljudi zbog kojih bi mi moglo biti neugodno.

Kakav je pak sad problem sa štapićima za uho? Ne kužim.:confused:

pa radi s o krvi. toga se treba brzo riješiti. a i smrdi to, pogotovo jer se banje griju, visoke temperature i to. nije higijenski.

a štapići za uši znaju biti šporki, masni, onako odvratni. ma fuj mi je to ako se redovito ne čiste (ni uši, ni kante za smeće :D).

nicole2007
18.04.2012., 23:53
A i 100 kn jednom jer nije pregledala džepove kad je pokupila moju robu iz sobe. Bez pitanja. Nekako sam ja ispala kriva za to.:rolleyes:

A čuj, da je pregledala džepove, onda bi ona ispala kriva jer ti je kopala po džepovima. :D

nicole2007
18.04.2012., 23:57
Pa evo, meni je sasvim jednostavno povjerovati da vi, dalmatinci, nešto radite osam sati kasnije, nego drugi. :D

kotulica
18.04.2012., 23:59

pa kad odvoze? ozbiljno te pitam. ne mogu vjerovati da ne obave sve do 7, nakasnije 8 sati.

u nas počnu rano, izvan zora tako da ne ometaju promet. ljeti još češće. peru ulice oko 3-4 sata ujutro, mislim da do 7 već pokupe svo smeće. nevjerojatno mi je da i drugdje isto tako ne rade.

ja se ne sjećam kad sam zadnji put vidjela na cesti onaj smetljarski kamion. ne možeš ga vidjeti. rade da ih ne gledaju. :D super su. :D

Scarlett_O_Hara
19.04.2012., 00:00
pa radi s o krvi. toga se treba brzo riješiti. a i smrdi to, pogotovo jer se banje griju, visoke temperature i to. nije higijenski.

a štapići za uši znaju biti šporki, masni, onako odvratni. ma fuj mi je to ako se redovito ne čiste (ni uši, ni kante za smeće :D).

Tebi nije higijenski, meni je pražnjenje koša svaki dan pretjerivanje.
Moj koš ima poklopac. Ne vidim problem. Uložak zamotan u omot. Nemam problema s krvi i ne mislim da je se treba što prije riješiti. Ljeti se ništa ne grije, kupaona je najhladnija prostorija u stanu, a i čak kad se grije to nije problem.
Bacat ću smeće svaki dan zbog štapića za uši.:rofl: Aha.:rofl:
Meni redovito pražnjenje znači pražnjenje kad više nema mjesta za novo smeće. To je i razlog da se smeće prazni. Inače, kad bi bilo rupa bez dna, samo bi se bacalo i bacalo. Btw. kod mene se smeće odvozi oko 10h.

Carla B.
19.04.2012., 00:00
Pa evo, meni je sasvim jednostavno povjerovati da vi, dalmatinci, nešto radite osam sati kasnije, nego drugi. :D

Da, u pravu si i to je živa istina. Kad bih radila popodne morala bih autom doslovno pobjeći prije 13h jer je ulica ispred zgrade uska i jednosmjerna, a oni staju ispred svake zgrade i ne možeš ni naprijed, ni nazad dok sve ne pokupe.:503:

M Jena
19.04.2012., 00:02
kod nas isto nema pravila :ne zna:

pa sam daleko od dalmacije :D

npr. kantu za papir stavim večer prije na ulicu... drugo jutro kad dođem na posao možda je već prazna, nekad je u toku dana isprazne, a nekad tek navečer...

a dobro, smetlari dobe par sto kuna "za sramotu" :D
sad kolko tu ima istine :ne zna:

Carla B.
19.04.2012., 00:03
pa kad odvoze? ozbiljno te pitam. ne mogu vjerovati da ne obave sve do 7, nakasnije 8 sati.

u nas počnu rano, izvan zora tako da ne ometaju promet. ljeti još češće. peru ulice oko 3-4 sata ujutro, mislim da do 7 već pokupe svo smeće. nevjerojatno mi je da i drugdje isto tako ne rade.

ja se ne sjećam kad sam zadnji put vidjela na cesti onaj smetljarski kamion. ne možeš ga vidjeti. rade da ih ne gledaju. :D super su. :D
Kažem ti, u našoj ulici su oko 13-14h. Kad ujutro startaju i odakle, nemam pojma. U St možeš tijekom cijelog prijepodneva vidjeti te kamione po cesti. Nismo daleko od Napulja šta se smeća tiče.

nicole2007
19.04.2012., 00:03
Da, u pravu si i to je živa istina. Kad bih radila popodne morala bih autom doslovno pobjeći prije 13h jer je ulica ispred zgrade uska i jednosmjerna, a oni staju ispred svake zgrade i ne možeš ni naprijed, ni nazad dok sve ne pokupe.:503:

Ali to je posebno grozno zbog toga što su kod vas više temperature.
Mogu si misliti na što to liči kad po ljeti zapale one vrućine oko podneva, a smeće još nije odneseno. :eek:

Scarlett_O_Hara
19.04.2012., 00:05
A čuj, da je pregledala džepove, onda bi ona ispala kriva jer ti je kopala po džepovima. :D

To njoj nikad nije bio problem.:D Ali kad ideš nešto prati, pregledaj džepove!:503:
I još imaš super ispriku "govno jedno, nisam te špijunirala, išla sam ti prati traperice, provjerila džepove i našla račun od motelske sobe! Ja ti perem veš, a ti me varaš, smradu jedan!"

Carla B.
19.04.2012., 00:09
Ali to je posebno grozno zbog toga što su kod vas više temperature.
Mogu si misliti na što to liči kad po ljeti zapale one vrućine oko podneva, a smeće još nije odneseno. :eek:

Nemoj mi ništa govorit, dođe mi rigati ljeti. Još su fino stavili kontejnere točno ispred ulaza. Jedva čekam da mi kuća bude gotova.:mad:

nicole2007
19.04.2012., 00:13
Nemoj mi ništa govorit, dođe mi rigati ljeti. Još su fino stavili kontejnere točno ispred ulaza. Jedva čekam da mi kuća bude gotova.:mad:
Kod mene je znao biti problem sa prepunim kontejnerom za papir.
Ali to nije tako velik problem. Netko nazove i dosta brzo dođu.

kotulica
19.04.2012., 00:14
Kažem ti, u našoj ulici su oko 13-14h. Kad ujutro startaju i odakle, nemam pojma. U St možeš tijekom cijelog prijepodneva vidjeti te kamione po cesti. Nismo daleko od Napulja šta se smeća tiče.

u mene ima puno hotela s pet zvjezdica pa zato vjerojatno rade po noći, da ih nitko ne vidi. što je okej, ali tako bi trebalo biti svugdje, osobito u dalmaciji i istri.
katastrofa.
mi čak imamo ona mala lijepa vozila veličine peglice koja "jure" po ulicama i usput kupe smeće s onim četkama. super su organizirani. stvarno.

@scarlet, pa jasno je da nije problem papir i te pizdarije. mislila sam na krv, a štapiće zbog gadljivosti. i zar netko ima one otvorene kante za smeće? zar to uopće ima više za kupiti?! :confused: normalno da ćeš staviti zatvorene kante.

Carla B.
19.04.2012., 00:17
Eto, zato ujutro nosim smeće,presmiješno je da u ovolikom gradu tako malo ima tih kamiona, al' navikne se čovjek na svašta...

Scarlett_O_Hara
19.04.2012., 00:23
@scarlet, pa jasno je da nije problem papir i te pizdarije. mislila sam na krv, a štapiće zbog gadljivosti. i zar netko ima one otvorene kante za smeće? zar to uopće ima više za kupiti?! :confused: normalno da ćeš staviti zatvorene kante.

Kao što rekoh, nije krv neki problem. Ali imam pitanje - jel tebi problem menstruacijska krv ili recimo da se porežeš pa staviš nešto na to i baciš u smeće, to je isto bed?
Inače smatram da nisam osobito gadljiva pa mi je posve nejasno da se nekome štapići za uši mogu gaditi toliko da radi njih baca smeće svaki dan.:ne zna:
Ššto ja znam, možda ima i takvih.:ne zna:

kotulica
19.04.2012., 00:23
Eto, zato ujutro nosim smeće,presmiješno je da u ovolikom gradu tako malo ima tih kamiona, al' navikne se čovjek na svašta...

trebali bi se malo pobuniti.

i sad sam vidjela da sam gore pisala o sanitatu (a to nam je za parking, sad sam ga plaćala pa sam se zezla :D). i u nas se zove čistoća. :D

nicole2007
19.04.2012., 00:25
To njoj nikad nije bio problem.:D Ali kad ideš nešto prati, pregledaj džepove!:503:
I još imaš super ispriku "govno jedno, nisam te špijunirala, išla sam ti prati traperice, provjerila džepove i našla račun od motelske sobe! Ja ti perem veš, a ti me varaš, smradu jedan!"
Pa sve i da nađeš mužu nešto takvo, mislim da bi tvoja krivnja ispala veća.
Sjećaš se onih tema na ŽUD - u tipa: 'Skužila sam na njegovom mobitelu/kompu da me vara'...
Pa onda reakcija: prvih pet dana skaču na nju zato kaj je 'povrijedila njegovu privatnost'.:rolleyes:

Carla B.
19.04.2012., 00:26
trebali bi se malo pobuniti.

i sad sam vidjela da sam gore pisala o sanitatu (a to nam je za parking, sad sam ga plaćala pa sam se zezla :D). i u nas se zove čistoća. :D

Prelijeni smo mi za to, a i čisto sumnjam da grad ima novaca za kupnju još vozila. Osim toga, mislim da će raditi kip Isusa na vrh Marjana pa zbog toga nema novca, a i za Kerumov hotel mora ostati.

kotulica
19.04.2012., 00:30
Kao što rekoh, nije krv neki problem. Ali imam pitanje - jel tebi problem menstruacijska krv ili recimo da se porežeš pa staviš nešto na to i baciš u smeće, to je isto bed?
Inače smatram da nisam osobito gadljiva pa mi je posve nejasno da se nekome štapići za uši mogu gaditi toliko da radi njih baca smeće svaki dan.:ne zna:
Ššto ja znam, možda ima i takvih.:ne zna:

ma nije mi uopće bed krv nego ne mogu zamisliti da netko u kanti u banji drži šporke uloške danima. to mi je nekako bed. meni je normalnije da se ulošci / tamponi / štapići za uho / vate s krvlju i slično bacaju u glavnu kantu koja se češće prazni nego da stoji u onoj u banji. samo se o tome radi.

Carla B.
19.04.2012., 00:36
Nemam muža, ne brine me to. A i ne ulazi mi u istu kategoriju pregledavanje džepova hlača prije pranja i pregledavanja mobitela. Ako je već toliko glup da ostavlja dokaze po džepovima ali si nije u stanju sam oprati veš, sam si je kriv. Btw. ja sam pobornica pregledavanja mobitela ako postoji razlog.

Moj uvijek viče da mu pregledam džepove jer sve šta može trpa u njih.
A, dica su posebna priča. U njihovim se nađe i kamenje s plaže jer im se svidi neki oblutak i tako, a i gumice za kosu, narukvice, papirnate maramice, svako veselje. Čak sam i mlađoj oprala dudicu jer nisam smatrala da je njoj potrebno kopati po džepovima s obzirom da ima 2 ipo godine.:rolleyes:

Scarlett_O_Hara
19.04.2012., 00:36
Pa sve i da nađeš mužu nešto takvo, mislim da bi tvoja krivnja ispala veća.
Sjećaš se onih tema na ŽUD - u tipa: 'Skužila sam na njegovom mobitelu/kompu da me vara'...
Pa onda reakcija: prvih pet dana skaču na nju zato kaj je 'povrijedila njegovu privatnost'.:rolleyes:

Nemam muža, ne brine me to. A i ne ulazi mi u istu kategoriju pregledavanje džepova hlača prije pranja i pregledavanja mobitela. Ako je već toliko glup da ostavlja dokaze po džepovima ali si nije u stanju sam oprati veš, sam si je kriv. Btw. ja sam pobornica pregledavanja mobitela ako postoji razlog.ma nije mi uopće bed krv nego ne mogu zamisliti da netko u kanti u banji drži šporke uloške danima. to mi je nekako bed. meni je normalnije da se ulošci / tamponi / štapići za uho / vate s krvlju i slično bacaju u glavnu kantu koja se češće prazni nego da stoji u onoj u banji. samo se o tome radi.

Pa, meni se obje prazne nekako slično. Ni onaj u kuhinji ne napunim odmah. Ne osjetim smrad toga. Ali evo, jedna stvar za koju znam da smrdi ako ostane par dana i onda moram baciti - sperma. Mislim da je to jer svaki put kad sam imala kondom u smeću nakon par dana je bio grozan smrad, ne najgori što može biti ali baš neugodan i specifičan.

blentava
19.04.2012., 09:42
ma nije mi uopće bed krv nego ne mogu zamisliti da netko u kanti u banji drži šporke uloške danima. to mi je nekako bed. meni je normalnije da se ulošci / tamponi / štapići za uho / vate s krvlju i slično bacaju u glavnu kantu koja se češće prazni nego da stoji u onoj u banji. samo se o tome radi.a sto ako recimo ja ni glavnu kantu za smece ne napunim kroz dva-tri dana? sto da radim? meni se cini da je ipak bolje u medjuvremenu da te wece stvari budu u weceu :ne zna:
jedino u slucaju da mi dolaze gosti il nesto, onda pripazim da je wece kantica prazna. u suprotnom, imam zivot i ne da mi se tim zamarati. mnijem da, ako vec imam kanticu za smece u weceu, imam i razlog zasto sam je stavila u wece. nije bas za ukras:ne zna:

Mislim da je to jer svaki put kad sam imala kondom u smeću nakon par dana je bio grozan smrad, ne najgori što može biti ali baš neugodan i specifičan.

po zapaljenom lateksu :zubo: ali da, vec i ona tekucina kojom premazuju kondome ima neugodan miris, a kamoli u sretnom spoju sa odstajalom spermom. bljak.

sto se tice smeca, mrzim smrad mokrih cikova cigareta. bas mi se zeludac dize od toga. i jos bih dodala odstajale ljuske od crvenog luka....

Scarlett_O_Hara
19.04.2012., 10:04
a sto ako recimo ja ni glavnu kantu za smece ne napunim kroz dva-tri dana? sto da radim? meni se cini da je ipak bolje u medjuvremenu da te wece stvari budu u weceu :ne zna:
jedino u slucaju da mi dolaze gosti il nesto, onda pripazim da je wece kantica prazna. u suprotnom, imam zivot i ne da mi se tim zamarati. mnijem da, ako vec imam kanticu za smece u weceu, imam i razlog zasto sam je stavila u wece. nije bas za ukras:ne zna:

po zapaljenom lateksu :zubo: ali da, vec i ona tekucina kojom premazuju kondome ima neugodan miris, a kamoli u sretnom spoju sa odstajalom spermom. bljak.

sto se tice smeca, mrzim smrad mokrih cikova cigareta. bas mi se zeludac dize od toga. i jos bih dodala odstajale ljuske od crvenog luka....

Je ni za goste ne pazim na to (istina, baš ih i nemam).

Sam kondom ima miris ako ga baš mirišeš, inače ne osjetim. Ali baš sperma nakon par dana, e to je koma. Čak ni ne mora biti kondom u igri. Cigarete da ne spominjem, neka bace kamo hoće (negdje van) ali u smeće ne, smrdi cijeli stan od toga. da se razumijemo, kod mene se ne puši, ali ako neko puši na balkonu neka se snađe. Nisam kuharica pa u biti i nemam takvih ostataka od hrane u koševima.

blentava
19.04.2012., 10:10
Cigarete da ne spominjem, neka bace kamo hoće (negdje van) ali u smeće ne, smrdi cijeli stan od toga. da se razumijemo, kod mene se ne puši, ali ako neko puši na balkonu neka se snađe. .

ni kod mene se ne pusi, ali da mi netko sa balkona hitne cik u vrt, glavu bih mu otkinula. te rijetke situacije rjesavam tako da pepeljatu istresem na komadic folije i zamotan da ne smrdi. ako netko ima bolje rjesenje, nek javi, zanima me.

Carla B.
19.04.2012., 10:12
ni kod mene se ne pusi, ali da mi netko sa balkona hitne cik u vrt, glavu bih mu otkinula. te rijetke situacije rjesavam tako da pepeljatu istresem na komadic folije i zamotan da ne smrdi. ako netko ima bolje rjesenje, nek javi, zanima me.

Možda one pepeljare šta su metalne pa kad stisneš onaj vrag gore ona se otvori i zatvori pa ništa ne smrdi. Ne znam, ja sam na e-cigareti i nema više pepela, pepeljara i tako:raspa:

ombia
19.04.2012., 10:14

Kak samo za to? A ulosci? Tamponi?
Nepojmljivo mi je ne imati mali (moze i od 10 litara) kos za smece u wc-u. Gdje ljudi koji dodju k tebi bace koristeni tampon?

Nose ga kao pokloncic umotan u kuhinju da svi vide?
Bas bi mi neugodno bilo da pred cijelom obitelji negdje u gostima nosam svoj zamotani tampon po stanu.:facepalm:

kaj vi svi imate kantice u kupaoni?

Naravno da imam. Upotrebljeni stapic za usi nositi po stanu do kosa.:rofl: Ili tampon. Ili vatice od skidanja sminke. Ovako upotrijebis vaticu, bacis u kanticu ispod umivaonika.

p.s. a imate i kantice u sobi, ispod radnog stola?

Tamo ne mijenjam uloske i ne cistim usi.

Inace nikad ne bih imala kantu za smece na balkonu. Tamo sjedim i pijem kavu, rucam, citam, a necu sjediti do kante za smece, jos kad sunce zasja na kantu.

Sta jos? Kanta za smece se prazni kad je puna. Obicno ju napunimo u roku 24 sata. Kantu operem dvaput mjesecno. Bijela je i i inace je cista stalno.
Ono u kupaoni praznimo kad se napuni, osim ako su tamponi unutra.

pristojno je smeće odnositi navečer (osobito ljeti, da vanka i na suncu ne smrdi), a rano ujutro se kupi od strane komunalnog poduzeća. u mene se zove sanita

Ne kupi se svugdje smece svaki dan. Ako su iza zgrade oni mega ogromni kontejneri. Mislim da se prazni svaki drugi dan, nisam upratila. Kanta se prazni kad je puna ostalo je ekoloski grijeh. Ekoloski moja kotulice.:kava:

Inace urnebesna tema.:rofl:

blentava
19.04.2012., 10:18
Kak samo za to? A ulosci? Tamponi?
Nepojmljivo mi je ne imati mali (moze i od 10 litara) kos za smece u wc-u. Gdje ljudi koji dodju k tebi bace koristeni tampon?

ja imam skroz maloga, ko malo veca termosica od inoksa...

Scarlett_O_Hara
19.04.2012., 10:33
kad je puna ostalo je ekoloski grijeh.

:s To i ja kažem. Osim što mi besmisleno bacati smeće kojeg praktički ni nema. Iako meni ne smetaju ni tamponi ni ulošci, nemam osjećaj veće higijene ako ih nema, svejedno mi je skroz. Koliko vas ima u kući da napunite kantu u roku 24 h?:eek:

ombia
19.04.2012., 10:37

Nemaju sta vidjeti. Zamotas tampon. Bas kao sto bi zamotala i za kos u kuhinji valjda. I tam bi mogli vidjeti svasta.
A predmjenjevam da moji gosti ne guraju glavu u moj kos za smece ili ne daj boze ruju po njemu.
Koristen stapic za usi ili blazinica s ostacima maskare se ne moraju bacati svaki dan.
Naime usi cistim svaki dan i nisu ni prljave, vise ih stapicem posusim iznutra.

ne vjerujem da postoji grad u hrvatskoj u kojem se smeće odvozi u dva sata popodne, po najvećoj gužvi.

Ne samo u Hrvatskoj. I u drugim zemljama, koje slove za naprednije k tome je tako. Ne stignu milijunski grad isprazniti skroz u ranim jutarnjim satima.

ja se ne sjećam kad sam zadnji put vidjela na cesti onaj smetljarski kamion. ne možeš ga vidjeti. rade da ih ne gledaju

Izadji iz svog malog sela pa ces vidjeti. Po vecim europskim gradovima.
Ubila bih da me ljeti uz otvoren prozor time bude u pet ujutro.

Ne tako davno sam vozila bas u podne iza kamiona sa smecem, staje na svakom ulazu, a ja kasnim.:504:

mi čak imamo ona mala lijepa vozila veličine peglice koja "jure" po ulicama i usput kupe smeće s onim četkama. super su organizirani. stvarno.

Cak i to imate?! U jebote sam sad fascinirata.

Jebote kako te vec nisu istkuli na ovoj temi?:ne zna: Koliko vrijedjas ljude.

ombia
19.04.2012., 10:48
:s To i ja kažem. Osim što mi besmisleno bacati smeće kojeg praktički ni nema. Iako meni ne smetaju ni tamponi ni ulošci, nemam osjećaj veće higijene ako ih nema, svejedno mi je skroz. Koliko vas ima u kući da napunite kantu u roku 24 h?:eek:

Dvoje.:o Plus dva cetveronosca.
Znaci dvaput na dan omot od njihove klope, onda pakiranje mlijeka, papirici razni, reklame, karton od jaja, omot od sira, hrpa ostataka od voca i povrca, ostaci kave iz aparata, papir iz mesnice, hrpa omota od njegovih grickalica, ne znam ni ja kako se napuni. Nije kanta jako velika.
A imam i jednu losu naviku.
Ne stisnem pakiranja, ne spljostim ga.:o

Nego a di ti je muz? Ili mi nismo davno komunicirale :o na ZuD-u?

Čak sam i mlađoj oprala dudicu jer nisam smatrala da je njoj potrebno kopati po džepovima s obzirom da ima 2 ipo godine

Carla B.
19.04.2012., 10:53
Dvoje

Muž je na brodu po 3mj. Znači 6mj.godišnje je odsutan.
Btw.jesi mene ovo pitala ili?
Na ovoj temi kako god okreneš ispadaš prljav, neuredan, šporak. Samo bih voljela u rl vidjeti pojedine stanove...

ombia
19.04.2012., 11:03
Muž je na brodu po 3mj. Znači 6mj.godišnje je odsutan.
Btw.jesi mene ovo pitala ili?
Na ovoj temi kako god okreneš ispadaš prljav, neuredan, šporak. Samo bih voljela u rl vidjeti pojedine stanove...

Ne nisam tebe nego Scarlet.:D Al hvala na odgovoru.:o

Ma citam temu vec neko vrijeme, da da od pocetka i mislim da neki fantaziraju. Ili to ili im se zivot svodi na okp pravila.
Meni u svako doba moze doci netko nenajavljen i jos se nitko nije sokirao, dapace. Al da cu se tlaciti sa sto i jednim pravilom, necu.

Onda ovo samo se doma moze srat. Pa kako bih prezivjela putovanja, posjet prijateljima preko vikenda i sta sve ne. I ne necu se tamo nakon velike nuzde skidati i tusirati usred dana.
A bome ni doma ako sam vec obucena za posao, sa cipelama i sve. Zurim jel.
Zivjele mokre maramice.

blentava
19.04.2012., 11:04
Onda ovo samo se doma moze srat.
ne trljaj mi sol u ranu :mama:

ombia
19.04.2012., 11:21
Luftam ih samo nakon cetverosatnog sjedenja u birtiji u kojoj mozes rezat dim jer tad fakat smrde po cigaretama. :ne zna: Ne zato sto znam da su prljave, pa ih luftam da ne smrde po... sta ja znam cemu (ko lik iz price :D).

Evo, cak ni sad, oprane mi ne djeluju ikako drugacije od jucer.
Osim sto smrde po omeksivacu. Izluftace se :D

I ja perem grudnjake na ruke.
Masina bi ih unistila. :ne zna:

Ma ne bi. Ne perem ih bas nikad na ruke (niti ista drugo pa ni pulovere od kasmira), a imam skupe, cipkaste vake nake. Ubacim u ovo:

http://i.ebayimg.com/16/!BuVsTmgBWk~%24%28KGrHqZ,!i!Ev1%2B0FcF2BL%2B5nWIKh Q~~_35.JPG

http://www.whypayfullprice.com.au/upload/deal/2012-03/1332896604_812.jpg

http://blog.caraselledirect.com/wp-content/uploads/bra_angel_bra_wash_ball_washer.jpg

Ocuvaniji su nego da ih zmicem na ruke. Bijeli tkz- t-shirt bra ako su pamucni idu na 60 i vise. Ostali na 40-50.

Scarlett_O_Hara
19.04.2012., 11:24
Dvoje.:o Plus dva cetveronosca.
Znaci dvaput na dan omot od njihove klope, onda pakiranje mlijeka, papirici razni, reklame, karton od jaja, omot od sira, hrpa ostataka od voca i povrca, ostaci kave iz aparata, papir iz mesnice, hrpa omota od njegovih grickalica, ne znam ni ja kako se napuni. Nije kanta jako velika.
A imam i jednu losu naviku.
Ne stisnem pakiranja, ne spljostim ga.:o

E vidiš, ovo od jaja skupljam i dajem baki na selu koja u to skuplja jaja. A i da ne dajem, to je za reciklažu. Isto kao reklame i papirići, to sve ide u posebnu vreću. Ja sve spljoštim, čak sam i svoje naučila na to.:trio: A ostalo navedeno ne koristim. Zato i treba duže da se napuni.
Zamijenila si me s nekom drugom Scarlett. Znam da sam jednom u inbox dobila pitanje o vjenčanici, vjerojatno je ta bila u pitanju.:mig:

Scarlett_O_Hara
19.04.2012., 11:27
Onda ovo samo se doma moze srat. Pa kako bih prezivjela putovanja, posjet prijateljima preko vikenda i sta sve ne. I ne necu se tamo nakon velike nuzde skidati i tusirati usred dana.
A bome ni doma ako sam vec obucena za posao, sa cipelama i sve. Zurim jel.
Zivjele mokre maramice.

Moram reći u obranu takvih da nisu oni krivi. To je jednostavno psihička blokada. Jednostavno ne možeš. Iako inače nemam problema s tim, prošlo ljeto isto par dana nisam mogla obaviti veliku nuždu, zbog stresa valjda (nova okolina) ili čega li već. Kad me na kraju stisnula, morala sam na WC na autobusnom kolodvoru. Iz žene koja je isto obavila veliku nuždu. :ne zna: Život ponekad ima zanimljiv smisao za humor.

ombia
19.04.2012., 11:37
Postoji nekakva vrećica u kojoj se pere osjetljivo rublje. Nikad nisam zapravo shvatila kako ona štiti to osjetljivo rublje, tako da mi nije palo na pamet kupit je. :D

Stiti da zica od grudnjaka ne ode u bubanj, ter unisti skoro novu masinu.:o
K tome stiti sicuscne tange da se ne razvuku pod teretom nekog veceg komada odjece dok se pere.

Grudnjake ne perem posebno, perem ih s ostatkom donjeg vesa i carapa.

Vec razvrstavam na svijetlo, tamno, za visoke, niske temperature, jos datna podjela bi me dovela do ruba.
Pranje u tim vrecicama ih zna ostetiti, jer vrecicu druga roba stisne. Kugla rules.
Sta jos? Sav ves perem na normalnom programu, nista na ispiranju ili cemu vec. Pogotovo donji ves zelim oprati posteno.

Scarlett ne mislim da su ti ljudi krivi, nego mi se cini da je jako tesko onda organizirati zivot. I k tome mislim da bi nekima mozda terapija pomogla.:)
Jer kako onda idu na odmore, sluzbena putovanja, u posjete prijateljima mozda u drugu drzavu ili grad?:ne zna:

Oprosti sto sam te zamjenila.

E da ak mi fali robe za punu masinu onda stisnem opciju pranje pola masine. Ne skupljam majce po stanu jer majca nakon nosenja ionako ide u kosaru za ves.

electric_barbarella
19.04.2012., 11:41
Moram reći u obranu takvih da nisu oni krivi. To je jednostavno psihička blokada. Jednostavno ne možeš. Iako inače nemam problema s tim, prošlo ljeto isto par dana nisam mogla obaviti veliku nuždu, zbog stresa valjda (nova okolina) ili čega li već. Kad me na kraju stisnula, morala sam na WC na autobusnom kolodvoru. Iz žene koja je isto obavila veliku nuždu. :ne zna: Život ponekad ima zanimljiv smisao za humor.

ma to su sve živci i psiha
i meni se to zna desiti, plus još promjena klime, okoline, nije to mala stvar po psihu

ali opet ako sam negdje neko duže vrijeme, kod nekoga doma recimo, priviknem se i opustim, ali neću se ići tuširati nakon svake nužde, vlažne maramice i deri

kad sam prvi puta došla u new york mislim da nisam nuždila jedno dobrih 10 dana :rofl:
i onda sam se priviknula, opustila, živa sam i zdrava, sve je to normalno

Scarlett_O_Hara
19.04.2012., 11:45
Scarlett ne mislim da su ti ljudi krivi, nego mi se cini da je jako tesko onda organizirati zivot. I k tome mislim da bi nekima mozda terapija pomogla.:)
Jer kako onda idu na odmore, sluzbena putovanja, u posjete prijateljima mozda u drugu drzavu ili grad?:ne zna:

Oprosti sto sam te zamjenila.

E da ak mi fali robe za punu masinu onda stisnem opciju pranje pola masine. Ne skupljam majce po stanu jer majca nakon nosenja ionako ide u kosaru za ves.

Pa nije im lako, to sigurno. Mora da je grozno kad tjedan dana ne možeš imati stolicu.

Nema veze, da sam znala da ću se ovoliko godina zadržati na forumu, uzela bih neki orginalniji nadimak.:)

Nego, zanima me nešto - bijeli veš, dakle 90 stupnjeva. Jel perete i gaće i kuhinjske krpe skupa ili vam je to, ono, fuj? Mislim, ja da ali znam da ima bar jedna osoba koja to ne radi pa me zanima što je normalno po forumskim standardima.

Nemam opciju pola mašine, u tom slučaju perem na 30 stupnjeva, na osjetljivom ili za vunu.

blentava
19.04.2012., 11:48
u mene ide sve skupa na devedeset. nekad, ako ne mogu skupiti dovoljno robe za cijelu mashinu, krpe i ves prokuham u loncini na stednjaku i ubaci na brzi ciklus na 30. zao mi u tom slucaju palit na 90 za dvije krpe. :ne zna:

electric_barbarella
19.04.2012., 11:50
Nego, zanima me nešto - bijeli veš, dakle 90 stupnjeva. Jel perete i gaće i kuhinjske krpe skupa ili vam je to, ono, fuj? Mislim, ja da ali znam da ima bar jedna osoba koja to ne radi pa me zanima što je normalno po forumskim standardima.

Nemam opciju pola mašine, u tom slučaju perem na 30 stupnjeva, na osjetljivom ili za vunu.

ja perem sve skupa, ako treba nešto odkuhavati dam mami, ne da mi se to raditi :zubo:

ombia
19.04.2012., 11:55
Pa nije im lako, to sigurno. Mora da je grozno kad tjedan dana ne možeš imati stolicu.

Nema veze, da sam znala da ću se ovoliko godina zadržati na forumu, uzela bih neki orginalniji nadimak.:)

Ne bi mi bilo fuj jer ne znam sta prezivi na 90 stupnjeva uopce.
Ali na toj temperaturi perem samo kuh. krpe i neke rucnike. Opa dakle jos jedna kategorija koju sam zaboravila da razvrstavam.:rofl:
Razvrstavam samo zbog temperature.
Imam malu kanticu u spajzi na podu i tu skupljam par krpa i onda bacim na pola pranja.
Traperice (da da sokirata sam nekim upisima :D) nosim svega 3-4 puta prije pranja, cjelodnevno nosenje. Ako gacice navecer ne mirisu svjeze i cisto ne znam zasto bi materijal koji one dodiruju, glace u medjunozju.:o
Ljeti kad se znojim obucem hlace 1-2 i u masinu.

Scarlett_O_Hara
19.04.2012., 11:57
Ne znam, nemam dojam da miris gaća prelazi na hlače.:ne zna: Da, ja isto ljeti baš ne nosim traperice.

Carla B.
19.04.2012., 12:00
Ombia, znam da Scarlet nije udana, zato sam mislila da pitaš mene.
Dosta toga perem na 90 stupnjeva, rekla jedna moja prijateljica da ako je pamuk kvalitetan da mu neće ništa biti na toj temp.i ja probala i stvarno ništa. Najčešće je to donji veš koji nije u boji, neke majice, čarape i naravno dječja roba. Kupili smo neku Samsungovu mašinu i stvarno je vrhunska, još nisam sve naučila, a ima opcija kao u priči. Meni lijeno pročitati cijelu knjižicu i poigrati se tako da uvijek na istim programima perem. Dobro je što mogu birati broj okretaja centrifuge i temperature, može odgoditi vrijeme pranja i ima neku blokadu da ne poplavi stan i još sto čuda koje ne mogu nabrojati. I, šta mi je jako bitno, a to je da joj je otvor za ubacivanje robe stvarno velik.

ombia
19.04.2012., 12:03
u mene ide sve skupa na devedeset. nekad, ako ne mogu skupiti dovoljno robe za cijelu mashinu, krpe i ves prokuham u loncini na stednjaku i ubaci na brzi ciklus na 30. zao mi u tom slucaju palit na 90 za dvije krpe. :ne zna:

Kuhas gacice na sparetu? Jel to u loncu za sarmu? Ostali su premali.:o

Scarlett a kak ne bi, pa to je tkanina debljine papira.:ne zna:
Sad zapravo vidim da ful puno perem, cak i za mene samu par masina (bilo na tjedan).:D Masina posteljine (imam kucne ljubimce) i rucnika ni ne stane sve, masina tamnog, masina svijetlog, prekrivaci (ljubimci) koji se peru svaki tjedan inace su puni dlaka.

Carla da tako bi trebalo biti. No sve teze je naci takav pamuk. Cim ima malo elastina on se unisti na 90.
Da i moja masina je medju najboljima na trzistu i susilica. I isto ima veliki otvor tako da se i omanji poplun moze oprati.
I peru se bez problema deke dva sa dva metra.

blentava
19.04.2012., 12:06
imam posebnu staru loncinu za tu namjenu :zubo:

sarmu ne kuham, ne volim ju. eventualno punjene paprike....

Carla B.
19.04.2012., 12:10
Da i moja masina je medju najboljima na trzistu i susilica. I isto ima veliki otvor tako da se i omanji poplun moze oprati.
I peru se bez problema deke dva sa dva metra.

Zavidim na sušilici. Sada nemamo mjesta za nju, ali kad preselimo u svoju kuću to kupujem odmah.
Ovo kišno vrijeme, nikako robu osušiti, a zamisli koliko puta perem s troje djece. Ove dvije starije svaki dan po dvije presvlake, jedna za školu, a druga za po doma. A, od najmlađe da ne govorim...:kava:

ombia
19.04.2012., 12:18
Zavidim na sušilici. Sada nemamo mjesta za nju, ali kad preselimo u svoju kuću to kupujem odmah.
Ovo kišno vrijeme, nikako robu osušiti, a zamisli koliko puta perem s troje djece. Ove dvije starije svaki dan po dvije presvlake, jedna za školu, a druga za po doma. A, od najmlađe da ne govorim...:kava:

Meni najvise pomaze kod dlaka. Operu se ti macji prekrivaci, u masini nema dlaka. Stavim susiti, tri puta se zacepi filter. Susilica izvrti sve dlake van.:s

Iako nije s tom namjenom kupljena, ova funkcija se pokazala najkorisnijom.:D

blentava
19.04.2012., 12:21
nemam susilicu, ali je koristih u studentskom domu. predivno nesto, roba mirisna i mekana.

Carla B.
19.04.2012., 12:24
Meni najvise pomaze kod dlaka. Operu se ti macji prekrivaci, u masini nema dlaka. Stavim susiti, tri puta se zacepi filter. Susilica izvrti sve dlake van.:s

Iako nije s tom namjenom kupljena, ova funkcija se pokazala najkorisnijom.:D

Imam i ja mačketinu tako da ću baš obratiti na to pažnju. Je li to ima svaka ili ovisi od modela?

ombia
19.04.2012., 12:36
Znači, svaki put kad očistiš kosu, očistiš i četku? Ok, meni je to malo previše iako ima smisla. Ja ju perem kad se sjetim, a to nije baš prečesto.

Meni je pak ovo tvoje previše. Istina da ne nosim traperice svaki dan pa sam zaboravila kako je bilo prije, ali prati ih svaki tjedan je nepotrebno (osim ako nisam hodala po blatu). Jednom mjesečno recimo, možda dvaput, možda. S obzirom da ih ne nosim stalno, prođe i duže.

Ja to radim jer me mama naučila tako.:ne zna: Iako, u zadnje vrijeme mi nije bed to jednom obući pa onda oprati. Mislim, pa što će mi se dogoditi? Ovo da traperice požute nakon tjedan dana, e to ne kužim. Ne sjećam se da su mi ijedne požutjele, ikad. I pranje traperica nakon par nošenja, nakon jednog nošenja - previše. Majice, uglavnom, perem nakon jednog nošenja, one koje idu direkt na kožu. One koje idu preko neke druge majice ne tako često. Koliko često perete grudnjake? Baš me zanima...

Nema teorecke sanse da bih ista stavljala na sebe i svoju kozu direktno aka traperice i ne prala mjesec dana. Ono jos dolazim k sebi. Jakna je drugo, ne nosim ju na golu kozu. Niti sam u njoj po citav dan.

Carla svaka susilica ce ti izfiltirrati dlake iz tkanine. Izadje iz svakog susenja po saka dvije, cudim se kako jos dlaka imaju.
Cak nisu ni prljave te prostirke ako se peru svaki tjedan, perem da se rijesim dlaka.

Scarlett_O_Hara
19.04.2012., 12:53
Scarlett a kak ne bi, pa to je tkanina debljine papira.:ne zna:

Ne znam, nemam taj dojam. Zato se i nose gaće. Uostalom, ako se redovno mijenjaju ne može poprimiti baš takav miris. Eto, dora kaže da pere traperice jednom godišnje pa joj ne poprime miris. S obzirom da nemam problema sa šnjofanjem ni svojih ni tuđih stvari, sve ću ih onjušiti.Nema teorecke sanse da bih ista stavljala na sebe i svoju kozu direktno aka traperice i ne prala mjesec dana. Ono jos dolazim k sebi. Jakna je drugo, ne nosim ju na golu kozu. Niti sam u njoj po citav dan.

Pardon, nisam rekla da bih kupila nešto, ne oprala i nosila to mjesec dana. Ali jedno nošenje, to da. Oprane traperice, bez beda mjesec dana. istina, ne nosim ih svaki dan pa mi je malo teško odrediti taj period, ali onako okvirno. Zimi ispod ionako nosim tajice.

ombia
19.04.2012., 12:54
Ne znam, nemam taj dojam. Zato se i nose gaće. Uostalom, ako se redovno mijenjaju ne može poprimiti baš takav miris. Eto, dora kaže da pere traperice jednom godišnje pa joj ne poprime miris. S obzirom da nemam problema sa šnjofanjem ni svojih ni tuđih stvari, sve ću ih onjušiti.

:rofl: ajde daj

Ja svoje ne njusim, jednostavno ih bacim u masinu. Volim svjeze opranu robu na sebi.:)
Da traperice neoprane godinu dana a nosene redovito ne smrde ne vjerujem nikome.
Cak jedva mogu povjerovati da takvih osoba uopce ima.:o
Znojenje, tramvaji, pusenje, menstruacija i to sve safatati u istim hlacama godinu dana.
Jebote dosta je da pada kisa i da te auto zasprica. Ono ne kuzim i bok.

ombia
19.04.2012., 13:01
Ne znam, nemam taj dojam. Zato se i nose gaće. Uostalom, ako se redovno mijenjaju ne može poprimiti baš takav miris. Eto, dora kaže da pere traperice jednom godišnje pa joj ne poprime miris. S obzirom da nemam problema sa šnjofanjem ni svojih ni tuđih stvari, sve ću ih onjušiti.

Pardon, nisam rekla da bih kupila nešto, ne oprala i nosila to mjesec dana. Ali jedno nošenje, to da. Oprane traperice, bez beda mjesec dana. istina, ne nosim ih svaki dan pa mi je malo teško odrediti taj period, ali onako okvirno. Zimi ispod ionako nosim tajice.

Nisam te tako ni shvatila.:)

Al to tek ne bi. Te traperice su bile sto put na prasnjavom podu neke tvornice, prosle kroz doslovce desetine prljavih ruku, imaju na sebi ostatke boje, kemikalija i manje su ciste nego da ih mjesec dana nosis u komadu a prethodno oprane.
A ne bi ni ovo drugo. Tajce nosim na tunike i suknje, ispod traperica nosim carape.

Scarlett_O_Hara
19.04.2012., 13:09
:rofl: ajde daj

Ja svoje ne njusim, jednostavno ih bacim u masinu. Volim svjeze opranu robu na sebi.:)
Da traperice neoprane godinu dana a nosene redovito ne smrde ne vjerujem nikome.
Znojenje, tramvaji, pusenje, menstruacija i to sve safatati u istim hlacama godinu dana.

Po tramvajima (uglavnom) se ne smucam, ne pušim niti ih nosim u zadimljenim prostorima. Ako svaki put koristiš tampon (kad nosiš traperice) za vrijeme menge ne znam što bi smrdjelo. A što se znojenja tiče - ne znojim se po nogama u normalnim uvjetima i nekako mi je čudno da bi znoj na nogama smrdio. Ozbiljno.:ne zna: E sad, ako je vani 30 stupnjeva ionako ne hodam u njima, tada ionako sve perem češće. Ali u nekoj umjerenoj klimi ne.

Ošnjofala - jedne nošene (ali ne po cijeli dan) i sigurno neoprane minimum dva tjedna i dvoje oprane i nenošene. Ne primjetim razliku. Miriše ili smrde, kako ti je draže - po trapericima. Na nošenima nema nikakvog miris međunožja. Sad sam onjušila i trenirku koju nosim po doma. Isto ništa.:)
Ako nikad ne njušiš kako znaš da smrde?:mig:

Carla B.
19.04.2012., 13:10
Meni ostalo urezano još od djetinjstva da sve novo šta kupim prvo operem pa onda tek obučem.

kotulica
19.04.2012., 13:14
a sto ako recimo ja ni glavnu kantu za smece ne napunim kroz dva-tri dana? sto da radim? meni se cini da je ipak bolje u medjuvremenu da te wece stvari budu u weceu :ne zna :
jedino u slucaju da mi dolaze gosti il nesto, onda pripazim da je wece kantica prazna. u suprotnom, imam zivot i ne da mi se tim zamarati. mnijem da, ako vec imam kanticu za smece u weceu, imam i razlog zasto sam je stavila u wece. nije bas za ukras:ne zna:......

pa prazni kantu. što se mora čekati da se napuni ako unutra imaš ostatke mesa, tampone, intimne maramice koje se koriste, a ne bacate ih u školjku (fuj, na samu pomisao intimnih maramica u kanti u banji - želudac mi se okrene) i slične gadarije? :rolleyes: što brišete s tim intimnim maramicama? i onda se ostavlja u kanti danima (a upravo se tu potegnula rasprava - intimne maramice i kanta za smeće :rolleyes:). to je odvratnije nego da se ne potegne voda iza sebe, a preporučuje se. :rolleyes:

Nemaju sta vidjeti. Zamotas tampon. Bas kao sto bi zamotala i za kos u kuhinji valjda. I tam bi mogli vidjeti svasta.
A predmjenjevam da moji gosti ne guraju glavu u moj kos za smece ili ne daj boze ruju po njemu.
Koristen stapic za usi ili blazinica s ostacima maskare se ne moraju bacati svaki dan.
Naime usi cistim svaki dan i nisu ni prljave, vise ih stapicem posusim iznutra.

Ne samo u Hrvatskoj. I u drugim zemljama, koje slove za naprednije k tome je tako. Ne stignu milijunski grad isprazniti skroz u ranim jutarnjim satima.

Izadji iz svog malog sela pa ces vidjeti. Po vecim europskim gradovima.
Ubila bih da me ljeti uz otvoren prozor time bude u pet ujutro.

Ne tako davno sam vozila bas u podne iza kamiona sa smecem, staje na svakom ulazu, a ja kasnim.:504:

Cak i to imate?! U jebote sam sad fascinirata.

Jebote kako te vec nisu istkuli na ovoj temi?:ne zna: Koliko vrijedjas ljude.

to ovisi o organizaciji, a ne o broju kamiona. s manjim brojem kamiona može se napraviti više posla kad nisu gužve po cesti, a niti se stvaraju gužve na cesti, niti smrdi. zato bi se to i trebalo raditi kad ljudi spavaju, kad ne žure na posao ili s posla, kad nije špica, kad turisti ne šetaju gradom i tako to. sve je to važnije nego tvoje spavanje, osobito u sezoni.

izgleda da moje selo i nije takvo selo. štošta bi mogli neučiti. na fotografijama turisti neće uhititi smetljaska začepljavanja prometa. mi držimo do sebe, a i hrvatske. :kava:

i ne vrijeđam ja nikoga. to što se ti ili netko prepoznaje u mojim rečenicama kad kažem da je nešto nehigijenski ili fuj, da je nešto šporko i slično, nije moj problem. :o

ombia
19.04.2012., 13:15
Napisala sam vec, gacice ne mirisu svjeze i cisto nakon cijelog dana nosenja, a kamoli bi traperice koje su priljubljene uz njih i to nakon mjesec dana nosenja.

Ono mogu sad na nevidjeno reci a bez da sam osnjofala da traperice nosene a neprane godinu dana ne mirisu cisto.:o
Ne ne smrdi znoj s noge, valjda ne. Al to me ne sprecava da hlace u kojima sam se par puta oznojila ne operem. Ne mogu uopce vjerovati o cemu ovdje diskutiramo.
Perem stvari prije nego se usmrde. Dok su u medjufazi.:rofl:

kotulica
19.04.2012., 13:20
nego, te intimne maramice koje koristite u wc-u, motate li njih u nešto ili ih samo bacite u kantu?

Klipan
19.04.2012., 13:20
Ombia,moje traperice ne srmde. Jer ja koristim bidet i zato moje gacice su uvijek ciste. Naravno,ako ti ne koristis bidet i zato ti je slatko dupence prljavo,naravno da tako prljas i traperice.Meni prati traperice svaki mjesec ili vise puta mjesecno je cisto ludilo. I ja jos imam one talijanske traperice,skupe,koje svakako se ne preporucuje prati svako malo jer bi se gotovo upropastile. :kava:

Klipan
19.04.2012., 13:22
nego, te intimne maramice koje koristite u wc-u, motate li njih u nešto ili ih samo bacite u kantu?

ja vlazne maramice bacim ravno u wc. :)

Oprostite dupli post.

ombia
19.04.2012., 13:22
pa prazni kantu. što se mora čekati da se napuni ako unutra imaš ostatke mesa, tampone, intimne maramice koje se koriste, a ne bacate ih u školjku (fuj, na samu pomisao intimnih maramica u kanti u banji - želudac mi se okrene) i slične gadarije? :rolleyes: što brišete s tim intimnim maramicama? i onda se ostavlja u kanti danima (a upravo se tu potegnula rasprava - intimne maramice i kanta za smeće :rolleyes:). to je odvratnije nego da se ne potegne voda iza sebe, a preporučuje se. :rolleyes:

to ovisi o organizaciji, a ne o broju kamiona. s manjim brojem kamiona može se napraviti više posla kad nisu gužve po cesti, a niti se stvaraju gužve na cesti, niti smrdi. zato bi se to i trebalo raditi kad ljudi spavaju, kad ne žure na posao ili s posla, kad nije špica, kad turisti ne šetaju gradom i tako to. sve je to važnije nego tvoje spavanje, osobito u sezoni.

izgleda da moje selo i nije takvo selo. štošta bi mogli neučiti. na fotografijama turisti neće uhititi smetljaska začepljavanja prometa. vidiš kako držimo do sebe, a i hrvatske. :kava:

i ne vrijeđam ja nikoga. to što se ti ili netko prepoznaje u mojim rečenicama kad kažem da je nešto nehigijenski ili fuj, da je nešto šporko i slično, nije moj problem. :o

Kad svi spavaju, prozor otvoren, da vuku te divovske kontejnere preko dvorista? :eek: Kako da ne.
Dok je jos noc i tiho je ta buka je jos bucnija. Sva sreca da su razumniji. I da im to zakon o javnom redu i miru zabranjuje.:cerek:
Doduse bilo je nekih prijedloga da kamioni na el. pogon to obave nocu ali jos nisu nasli kontejner na elektricni pogon.:rofl:

A da negdje odem na odmor i bude me smetlari u cik zore, bilo bi natpisa u novinama.
U mom gradu je sezona citave godine a i spavanje mi je bitno citave godine.:o

Uranija
19.04.2012., 13:24
Ombia,moje traperice ne srmde. Jer ja koristim bidet i zato moje gacice su uvijek ciste. Naravno,ako ti ne koristis bidet i zato ti je slatko dupence prljavo,naravno da tako prljas i traperice.Meni prati traperice svaki mjesec ili vise puta mjesecno je cisto ludilo. I ja jos imam one talijanske traperice,skupe,koje svakako se ne preporucuje prati svako malo jer bi se gotovo upropastile. :kava:

Koliko više koristiš taj bideT, izvalit ćeš ga iz zida, jebate.

ombia

Da pa ti si sav ukrasen schmoksi. Znamo to.:ne zna:
Skupe traperice su naravno s opravdanjem skupe jer ne bi izdrzale redovno pranje.:o
Samo ono ukraseno.
Prugicama.
Zutim i smedjim.

Baby maramice bacam u wc.

kotulica
ja vlazne maramice bacim ravno u wc. :)

Oprostite dupli post.

da, ali ovdje se potegnulo pitanje onih maramica koje se ne smiju bacati u wc (da se ne začepi, one na kojima je označeno da se ne smiju bacati u wc, a kupuju se). te maramice netko baca u kantu pa me sad zanima je li ih motaju. :D

Carla B.
19.04.2012., 13:27
Koliko više koristiš taj bideT, izvalit ćeš ga iz zida, jebate.

BideT i tvoj post su :rofl::rofl::rofl::rofl:
Umirem, baš si me nasmijala i uljepšala ovu temu.

kotulica
19.04.2012., 13:27
Kad svi spavaju, prozor otvoren, da vuku te divovske kontejnere preko dvorista? :eek: Kako da ne.
Dok je jos noc i tiho je ta buka je jos bucnija. Sva sreca da su razumniji. I da im to zakon o javnom redu i miru zabranjuje.:cerek:
Doduse bilo je nekih prijedloga da kamioni na el. pogon to obave nocu ali jos nisu nasli kontejner na elektricni pogon.:rofl:

A da negdje odem na odmor i bude me smetlari u cik zore, bilo bi natpisa u novinama.
U mom gradu je sezona citave godine a i spavanje mi je bitno citave godine.:o

pa zar ti kontejneri nisu uz cestu? kamion stane tik do njih i onda se ukrcavaju.

i zar vi nemate klime? u nas je većina tih prozora zatvorena, ne stvara se nikakva buka koja je izvan nekih propisa.

ali recimo turisti se bune na brodove, kad bacaju sidra. mislim na one kruzere. :kava: što bi njih trebalo zabraniti? zbog buke? :kava:

blentava
19.04.2012., 13:28

vlaznim maramicama skidam sminku, a dupe perem pa mi za to ne trebaju. bas ti se to toliko gadi da trebas boldat? a di bi ti odlozila koristene vlazne maramice i tampone nego u kantu u weceu? na kuhinjski stol?

nastavit cu bacat svoje smece kad i di je mene volja. meni je opcenito recimo puno gadljivije kad netko ne cita deklaracije na sredstvima za ciscenje i cudi se ko pura dreku cinjenici da ih treba koristiti s mjerom jer zagadjuju okolis. :kava:

Uranija
19.04.2012., 13:30
BideT i tvoj post su :rofl::rofl::rofl::rofl:
Umirem, baš si me nasmijala i uljepšala ovu temu.

Pa stalno ga čitam kako se podapire talijanskim bidetima!
Šta više pere kad je k'o suzica :rofl:

Scarlett_O_Hara
19.04.2012., 13:31

Ma, baš je jako odvratno, nema što. Kao da sam se posrala u kantu.:rolleyes: nemam što baciti ako nije puno, što će se dogoditi za dva tri dana. Ništa. Pretjeruješ. Isto kao s pranje kade prije i poslije tuširanja kad je zdravom logikom jasno da je potrebno samo jednom ako svako opere iza sebe. I ako netko opere ruke u kadi to ju ne čini šporkom. Također bi trebala shvatiti da što je nešto tebi šporko i nehigijenski, ne znači da to stvarno jest tako.
I imala si momente vrijeđanja. Nije da me je briga što misliš jer kao što rekoh, moje mišljenje je da pretjeruješ i da to nema veze s higijenom, ali ako već drugima držiš neke prodike o pristojnosti bacanja smeća navečer, onda bi je i sama trebala imati toliko da znaš kako se na forumu treba ponašati.:kava:

Carla B.
19.04.2012., 13:32

Toliko pažnje oko guzice, još ću počet sanjati njegov bideT i tu šljašteću guzicu.:eek:

Klipan
19.04.2012., 13:33

Vazno je ispiranje. Mora se dobro sve ispirati. Drzati do vlastite higijene. I zato ispiram si stalno dupe. Vazno je ispiranje. I ako se ispiras,nema sanse prljati tako brzo robu. Ja samo donju obuci dnevno mjenjam, dzempere, trenerke, traperice ne perem tjedno ni mjesecno. Moji prekrasni pamucni dzemperi mozda operem 1-2 puta godisnje,mada ih koristim samo 4-5 mjeseci. I to je to. Ta tjedna ispiranja traperica su mi ne poznata. Ja nikada nisam oprao traperice jer su smrdile. Peremih jer mi se isprlja donji dio kod cipela s blatom i zemljom.

Scarlett_O_Hara
19.04.2012., 13:33
Ne ne smrdi znoj s noge, valjda ne. Al to me ne sprecava da hlace u kojima sam se par puta oznojila ne operem. Ne mogu uopce vjerovati o cemu ovdje diskutiramo.
Perem stvari prije nego se usmrde. Dok su u medjufazi.:rofl:

Ja ništa ne perem dok nema potrebe za tim, bilo stvarne ili kad procijenim da sam se previše oznojila u kratkim hlačama da bih ih obukla opet.

Ma ni ja ne mogu vjerovati.:rofl:

Gilda.
19.04.2012., 13:34
pa zar ti kontejneri nisu uz cestu? kamion stane tik do njih i onda se ukrcavaju.

i zar vi nemate klime? u nas je većina tih prozora zatvorena, ne stvara se nikakva buka koja je izvan nekih propisa.

ali recimo turisti se bune na brodove, kad bacaju sidra. mislim na one kruzere. :kava: što bi njih trebalo zabraniti? zbog buke? :kava:

Kotulica tebi baš nejde shvaćanje da nije kod svih ljudi isto?:)
Ni u teoriji ne može svima biti smeće pokupljeno prije 7 sati. Osim u nekom manjem mjestu.
Ovisno od kud krenu, kod nas skupljaju od 6-12 pa kako kad koga dopadne.

kotulica
19.04.2012., 13:36
vlaznim maramicama skidam sminku, a dupe perem pa mi za to ne trebaju. bas ti se to toliko gadi da trebas boldat? a di bi ti odlozila koristene vlazne maramice i tampone nego u kantu u weceu? na kuhinjski stol?

nastavit cu bacat svoje smece kad i di je mene volja. meni je opcenito recimo puno gadljivije kad netko ne cita deklaracije na sredstvima za ciscenje i cudi se ko pura dreku cinjenici da ih treba koristiti s mjerom jer zagadjuju okolis. :kava:

ti ne znaš čitati deklaracije na sredstvima za čišćenje, niti ih znaš povezati s načinom upotrebe. nauči čitati i povezivati.

i da, ful mi se gadi korištenje intimnih maramica (to je valjda namijenjeno za brisanje guza i pica, a ne za skidanje šminke) i bacanje u kantu za smeće, a osobito ne pražnjenje.

Death-of-Art
19.04.2012., 13:38

Slažem se.

Jednom u pola godine. Wtf? :confused:

Carla B.
19.04.2012., 13:38
Ni u teoriji ne može svima biti smeće pokupljeno prije 7 sati. Osim u nekom manjem mjestu.

Stavila sam sinoć link gradske čistoće u St gdje jasno stoji da imamo 22 kamiona za odvoz i kako može tako malo vozila to sve odraditi na tako velikom području? Ali, ja sam ispala nekulturna jer bacam smeće ujutro, a ne uvečer jer samo kulturni ljudi bacaju tada smeće.:ne zna:

ombia
19.04.2012., 13:39
Scarlett_O_Hara,probaj vlazne maramice.... meni zapravo to pranje dupeta je cak za ocuvati samo dupe.To strganje toalet papirom iziritira dupe,dok meni odgovara mlaka voda i blagi sampon za dupe:rock:

Pa dobro nisi nam bas morao povjeriti da imas hemeroide.

Ne. To bi bilo gadno za vidjeti. Iza kuce su u posebnim betonskim kucicama sa metalnim vratima za to. Nema sanse da ista smrdi taman da danima nisu ispraznjeni. I ne bodu u oko te ogavne kante.
Mogli bi i vi to uvesti turistima. Barem u sezoni.:o

http://imageshack.us/photo/my-images/641/tonnenhauschenweiss01.jpg

http://www.trendir.com/outdoors/dustbin-box-system-concealing.jpg

http://www.homeandpatiodecorcenter.com/product_images/r/044/leisure_solutions-trash_recycling_center-trc1001-3__19149_zoom.jpg

Ima i manja verzija toga za male kante jel.

Gilda.
19.04.2012., 13:40
Stavila sam sinoć link gradske čistoće u St gdje jasno stoji da imamo 22 kamiona za odvoz i kako može tako malo vozila to sve odraditi na tako velikom području? Ali, ja sam ispala nekulturna jer bacam smeće ujutro, a ne uvečer jer samo kulturni ljudi bacaju tada smeće.:ne zna:

Ma joj...
Smeće bacam navečer samo po zimi. Ljeti se osjeti pa navale cucki, ptice, mačke... razvuku smeće dok ne dođu s kamionom:503: Tak da onda bacam rano ujutro. problem je samo u danima kad dolaze prvo kod nas:rofl: Ponekad me se može vidjet kak trčim s vrećom u 7 ujutro:D

Klipan
19.04.2012., 13:43
Pa dobro nisi nam bas morao povjeriti da imas hemeroide.

Prevencija. Ja nema,hvala Bogu - daj da se kucnem -, hemorojde jednostavno jer koristim bidet.A ako ti budes koristila toalet papir itekako ce ti doci hemorojdi.

blentava
19.04.2012., 13:43
ti ne znaš čitati deklaracije na sredstvima za čišćenje, niti ih znaš povezati s načinom upotrebe. nauči čitati i povezivati.

i da, ful mi se gadi korištenje intimnih maramica (to je valjda namijenjeno za brisanje guza i pica, a ne za skidanje šminke) i bacanje u kantu za smeće, a osobito ne pražnjenje.

klanjam se tvojim argumentima i predivnom forumarenju.
imas cast biti mi na ignoreu. :klap:

Death-of-Art
19.04.2012., 13:45
klanjam se tvojim argumentima i predivnom forumarenju.
imas cast biti mi na ignoreu. :klap:

Joj, blentava...a tebe... pa vidiš da cura samo preloše trola. :rofl:

kotulica
19.04.2012., 13:46
Ma, baš je jako odvratno, nema što. Kao da sam se posrala u kantu.:rolleyes: nemam što baciti ako nije puno, što će se dogoditi za dva tri dana. Ništa. Pretjeruješ. Isto kao s pranje kade prije i poslije tuširanja kad je zdravom logikom jasno da je potrebno samo jednom ako svako opere iza sebe. I ako netko opere ruke u kadi to ju ne čini šporkom. Također bi trebala shvatiti da što je nešto tebi šporko i nehigijenski, ne znači da to stvarno jest tako.
I imala si momente vrijeđanja. Nije da me je briga što misliš jer kao što rekoh, moje mišljenje je da pretjeruješ i da to nema veze s higijenom, ali ako već drugima držiš neke prodike o pristojnosti bacanja smeća navečer, onda bi je i sama trebala imati toliko da znaš kako se na forumu treba ponašati.:kava:

skarlet, ti si meni simpatična, i stvarno te nemam namjeru vrijeđati, ali mi nemoj molim te pričati o logici.

zdrava logika govori da se kada pere prije ulaska u nju, a ne izlaska. ovo nakon izlaska je stvar kulture, dobrog odgoja, običaja i slično. jebote, radi se o jednom predmetu (kadi) u kućanstvu koju svi koriste (u različite svrhe), a pogotovo žene, za pranje intimnih dijelova tijela i onda mi se priča o logici pranja nakon korištenja, a ne prije upotrebe. :rolleyes:

meni je nevjerojatno da se oko toga natežem.

pa teško mi je shvatiti da se stvara takva buka s vučom kontejnera do kamiona. valjda postoje neki standardi gdje se postavljaju ti kontejneri, pogotovo u europi, tako da se vodi računa i o odvoženju smeća, stvaranju buke, ma svemu. ako se to radi u mom selu, sigurno se radi i u svijetu.

ombia
19.04.2012., 13:49

Ne nemam klimu, osim sto je neekoloski :D, nazalost u nekim drzavama ti ne treba. Jebote nemaju svi klimu tvog sela. Neki nemaju vruce ljeto.

Brodovi su dio lokalnog folklora.

meni je opcenito recimo puno gadljivije kad netko ne cita deklaracije na sredstvima za ciscenje i cudi se ko pura dreku cinjenici da ih treba koristiti s mjerom jer zagadjuju okolis

Da.

Ja ništa ne perem dok nema potrebe za tim

Tu se slazem.

Gilda.
19.04.2012., 13:52
skarlet, ti si meni simpatična, i stvarno te nemam namjeru vrijeđati, ali mi nemoj molim te pričati o logici.

zdrava logika govori da se kada pere prije ulaska u nju, a ne izlaska. ovo nakon izlaska je stvar kulture, dobrog odgoja, običaja i slično. jebote, radi se o jednom predmetu (kadi) u kućanstvu koju svi koriste (u različite svrhe), a pogotovo žene, za pranje intimnih dijelova tijela i onda mi se priča o logici pranja nakon korištenja, a ne prije upotrebe. :rolleyes:

pa teško mi je shvatiti da se stvara takva buka s vučom kontejnera do kamiona. valjda postoje neki standardi gdje se postavljaju ti kontejneri, pogotovo u europi, tako da se vodi računa i o odvoženju smeća, stvaranju buke, ma svemu. ako se to radi u mom selu, sigurno se radi i u svijetu.

Pa ne bi trebalo biti baš tak teško shvatiti da ljudi žive različito i da su mjesta organizirana različito.

A sad malo smiri izričaj, bez vrijeđanja i čuđenja tuđim navikama, možeš pričati o svojima i bez toga.

ombia
19.04.2012., 13:54
Prevencija. Ja nema,hvala Bogu - daj da se kucnem -, hemorojde jednostavno jer koristim bidet.A ako ti budes koristila toalet papir itekako ce ti doci hemorojdi.

Nece. :o Koristim mekani troslojni.

zdrava logika govori da se kada pere prije ulaska u nju, a

Vidim ide tebe ta logika.:o
Ako se otusiras, sprala si prljavstinu sa sebe i operes kadu. Drugi put ulazis u cistu. Eto logike.
Zbog takvih poput tebe nam i je priroda u komi. :(

K tome onda valjda i wc skoljku peres prije i poslije svakog sjedanja.

Otvori prozor za promjenu pa ces cuti.
Vodi se racuna o buci. Ne bude se ljudi dok spavaju.:)

kotulica
19.04.2012., 13:58
Pa ne bi trebalo biti baš tak teško shvatiti da ljudi žive različito i da su mjesta organizirana različito.

A sad malo smiri izričaj, bez vrijeđanja i čuđenja tuđim navikama, možeš pričati o svojima i bez toga.

a ti mene kartoniraj za vrijeđanje. nađa ga i kartoniraj.

a čudit ću se koliko želim. i drugi se čude pa ću se i ja. doduše, ja sam među onim malobrojnijim higijeničarkama.

Scarlett_O_Hara
19.04.2012., 13:59

Ajmo ovako, ako ti meni logički uspiješ objasniti zašto bi prala kadu prije ulaska u nju ako je ista oprana nakon izlaska, tj. kako je kada šporka ako je oprana nakon tuširanja, priznat ću ti to dvostruko pranje. Iako meni ni u najluđem snu nije jasno što je tu prljavo niti što je tako odvratno u stajanju i pranju pod tušem pa čak i ako se netko tuširao prije tebe i nije oprao kadu iza sebe, što je najgore što bi ti se moglo dogoditi? Govorimo o tvojim ukućanima. Jednostavno si priznaj da si u glavi umislila tu šporkost i da jednostavno pretjeruješ oko nekih stvari i doviđenja.
Meni je nevjerojatno da ima tako gadljivih ljudi poput tebe pa eto.:ne zna:

Inače, opcija ignore mi je bezveze. Onda to više nije forum.

kotulica
19.04.2012., 14:02
Nece. :o Koristim mekani troslojni.

Vidim ide tebe ta logika.:o
Ako se otusiras, sprala si prljavstinu sa sebe i operes kadu. Drugi put ulazis u cistu. Eto logike.
Zbog takvih poput tebe nam i je priroda u komi. :(

K tome onda valjda i wc skoljku peres prije i poslije svakog sjedanja.

Otvori prozor za promjenu pa ces cuti.
Vodi se racuna o buci. Ne bude se ljudi dok spavaju.:)

ombia, ti pothidno moraš naučiti citirati. iskasapiš tuđe postove i sve izmiješaš. u ovom si mene citirala, a nigdje me ne navodiš.

o toj logici sam već raspravljala pa okreni par zadnjih stranica. ne namjeravam se više na tu temu vraćati. u banji se između tuširanja zna svašta događati. :rolleyes: a i gosti ti znaju doći, promijeniti uložak i tampon, možda se i operu (:rolleyes:) pa ti ulazi u takvu kadu. :rolleyes:

@ scarlet, ne da mi se na to ponovno vraćati. pa objasnila sam mali milion puta.

Klipan
19.04.2012., 14:04
Kotulica, stvarno te ne shvacam. kako mozes prati kadu prije tusiranja? Kao prvo ja volim uci u suhu kadu, gadi mi se uci u mokru kadu,kao drugo ako opers kadu poslje tusiranja,znaci da je kada cista. Ja poslje tusiranja ne perem kadu jer mi je glupo se otusirati i onda se isprljati peruci kadu....ja samo prodem brzo tusem da pokupim dlake i slicno a kako ja imam dobro emajliranu kadu,tako dovoljno je malo proci s tusem i ona je cista. To su kao nove tave za palacinke, nista se nelijepi. :)

ombia
19.04.2012., 14:04
ombia, ti pothidno moraš naučiti citirati. iskasapiš tuđe postove i sve izmiješaš. u ovom si mene citirala, a nigdje me ne navodiš.

o toj logici sam već raspravljala pa okreni par zadnjih stranica. ne namjeravam se više na tu temu vraćati. u banji se između tuširanja zna svašta događati. :rolleyes: a i gosti ti znaju doći, promijeniti uložak i tampon, možda se i operu (:rolleyes:) pa ti ulazi u takvu kadu. :rolleyes:

Prepoznati ces ti svoje umotvorine. Nije bas da hrpa ljudi na temi tvrdi sto i ti.
Prepoznati ces pothidno.
Samo zato sto nesto ponavljas ne znaci da je dobilo na logici tim ponavljanjem.
No peres li i wc skoljku, ipak na nju naslanjas isto dio tijela kao i u kadu sto stajes stopalima. Opasno je to.

kotulica
19.04.2012., 14:11
Joj, blentava...a tebe... pa vidiš da cura samo preloše trola. :rofl:

a u koju ti svrhu koristiš intimne maramice u wc-u koji ti je odvojen od banje?:ne zna:

ombia
19.04.2012., 14:12
Znači, ti podrazumijevaš da se kada ne pere između tuširanja ako se nešto u njoj obavlja, da se ne opere poslije? Ali ako je to pak točno, onda nema nikakvog smisla prati kadu nakon tuširanja, ni radi nekakve kvazi pristojnosti ako je svatko pere prije kupanja. I dalje smatram jedno od tih pranja kade suvišnim. Nitko od mojih ukućana se nije valjao u blatu da se ne bih mogla nakon njih istuširati u kadi, a da je ne operem prije. Ne gade mi se ljudi s kojima živim kao ni moja mačka. A bome mi se ni ljudi koji dođu kod mene ne gade. Ovo tvojom logikom - ti nikad ne ideš na javne bazene, jel da?
Nikad mi ne bi palo napamet prat guzicu u gostima.:rofl: A fakat mi nije jasno kave veze ima mijenjanje tampona i uložaka s pranjem kade. :confused: U svakom slučaju, koristiš previše rolleyesa.

A zamisli odes na odmor. Sta upakiras i domestos i rifljas kadu prije nego se nakon puta otusiras?:o
Ili odes kod prijatelja na vikend i uvrijedis ih jer prije nego udjes u kadu prvo ju ides ocistiti.:o

Klipan

Ocigledno ta visoka potreba ispiranje kade je stvorena zbog starine iste. Moras promjeniti kadu,tvoja kada je ocigledno stara i neemajlirana i zato kupi svu prljavstinu,a moja je "antiaderente" i zato ne kupi nikakvu prljavstinu. Prodes tus i cista je. A tvoja je valjda stara pa skuplja u sebe crnilo.

Scarlett_O_Hara

Znači, ti podrazumijevaš da se kada ne pere između tuširanja ako se nešto u njoj obavlja, da se ne opere poslije? Ali ako je to pak točno, onda nema nikakvog smisla prati kadu nakon tuširanja, ni radi nekakve kvazi pristojnosti ako je svatko pere prije kupanja. I dalje smatram jedno od tih pranja kade suvišnim. Nitko od mojih ukućana se nije valjao u blatu da se ne bih mogla nakon njih istuširati u kadi, a da je ne operem prije. Ne gade mi se ljudi s kojima živim kao ni moja mačka. A bome mi se ni ljudi koji dođu kod mene ne gade. Ovo tvojom logikom - ti nikad ne ideš na javne bazene, jel da?
Nikad mi ne bi palo napamet prat guzicu u gostima.:rofl: A fakat mi nije jasno kave veze ima mijenjanje tampona i uložaka s pranjem kade. :confused: U svakom slučaju, koristiš previše rolleyesa.
@ scarlet, ne da mi se na to ponovno vraćati. pa objasnila sam mali milion puta.

Ni još jedan mali milijun objašnjenja ne bi pomogao jer neke stvari ne mogu shvatiti s obzirom da su mi besmislene.

ombia
19.04.2012., 14:15
Ocigledno ta visoka potreba ispiranje kade je stvorena zbog starine iste. Moras promjeniti kadu,tvoja kada je ocigledno stara i neemajlirana i zato kupi svu prljavstinu,a moja je "antiaderente" i zato ne kupi nikakvu prljavstinu. Prodes tus i cista je. A tvoja je valjda stara pa skuplja u sebe crnilo.

Da. Al i nova kada, neka plasticna akrilna sta li, skupa.:mad:Ako je netko oprao istu sa preabrazivnim sredstvom, kada se ponasa kako si opisao a nije stara.:(
Ideja je da se takve kade nikad ne klizu i imaju visegodisnju garanciju osim kad ju netko sam zezne neodgovarajucim sredstvom.

kotulica
19.04.2012., 14:21
....
Ne. To bi bilo gadno za vidjeti. Iza kuce su u posebnim betonskim kucicama sa metalnim vratima za to. Nema sanse da ista smrdi taman da danima nisu ispraznjeni. I ne bodu u oko te ogavne kante.
Mogli bi i vi to uvesti turistima. Barem u sezoni.:o

http://imageshack.us/photo/my-images/641/tonnenhauschenweiss01.jpg

http://www.trendir.com/outdoors/dustbin-box-system-concealing.jpg

http://www.homeandpatiodecorcenter.com/product_images/r/044/leisure_solutions-trash_recycling_center-trc1001-3__19149_zoom.jpg

Ima i manja verzija toga za male kante jel.

pa ti kontejneri bi trebali imati male kotačiće ili nešto ako su preteški za nošenje kad se napune pa onda ovi iz čistoće vuku i stvaraju galamu li što.
ili bi ovi iz čistoće trebali imati one neke sklopljive viljuške. i što se to drži iza kuće? ulaze vam u dvorište ili što? nisam baš na to obraćala pažnju. ovo što sam vidjela uvijek je bilo uz cestu. i vanka (određenih dana bi iznosili na cestu da se može jednostavno pokupiti).

ombia
19.04.2012., 14:34
pa ti kontejneri bi trebali imati male kotačiće ili nešto ako su preteški za nošenje kad se napune pa onda ovi iz čistoće vuku i stvaraju galamu li što.
ili bi ovi iz čistoće trebali imati one neke sklopljive viljuške. i što se to drži iza kuće? ulaze vam u dvorište ili što? nisam baš na to obraćala pažnju. ovo što sam vidjela uvijek je bilo uz cestu. i vanka (određenih dana bi iznosili na cestu da se može jednostavno pokupiti).

Gle nema teoretske sanse da u centru grada (si kad vidjela kontejner na Ilici?!) kanta za smece jest na cesti, nego je iza zgrade, u straznjem dvoristu. Da, radnik Cistoce ulazi u dvoriste i gura kantu do kamiona na cesti. I to buci sa kotacicima ili bez. Guranje po betonu. Lupanje kantama i poklopcima. Sam kamion buci.
Napisala sam ti lijepo da nije ispred kuce vec. Ne znam zasto ne citas.
Mislim napisala sam ti to u postu koji si pobogu i citirala.
Ne znam gdje si vanka po gradu vidjala kante za smece na cesti?
Mozda u nekim perifernijim kvartovima, tamo gdje ne smetaju prolaznicima.

Iza kuce su drzaci bicikala, smece itd.

Death-of-Art
19.04.2012., 14:36
Gle nema teoretske sanse da u centru grada (si kad vidjela kontejner na Ilici?!) kanta za smece jest na cesti, nego je iza zgrade, u straznjem dvoristu.

U centru grada smeće jest na cesti.
Točnije..na parkiralištu ispred zgrade. Odmah do dječjeg parka recimo.

Death-of-Art
19.04.2012., 14:45
a zanimljvo je, recimo, da u španskom... u novogradnji su to savršeno izveli tako da smeće i veliki kontejneri jednostavno u prostorijama koje su predviđene za to.
i te se prostorije zaključavaju.

mislim da o tome brine ... ne znam tko točno... :misli:

centar u gradu Zagrebu je kaos.
počevši od smeća pa do žbuke koja otpada sa zgrada. i roleta. lol.

a kvadrat stana tri tisuće eura. lol.
tri dječja parka s nikakvim spravama. :

u španskom tisuću eura. tisuću i pol.
dječji parkovi na sve strane. pseći parkovi savršeno ograđeni.

u centru grada baš nigdje nema ograđen park za pse pa stalno nekakva klanja između vlasnika pasa koji slobodno puštaju pse na livadama za pse (koje nisu ograđene) i vlasnika koje na toj livadi vode pse isključivo na lajni..pa do onih koji uopće nemaju pse nego samo hoće sjediti na klupici, gledati u pse, ali ne daj bože da im pas priđe na 10 metara..i tako...

ombia
19.04.2012., 14:56
U centru grada smeće jest na cesti.
Točnije..na parkiralištu ispred zgrade. Odmah do dječjeg parka recimo.

Pa ako zgrada ima parkiraliste onda se bome ne radi o zgradi na Ilici, Petrovoj ili ne znam Maksimirskoj. Mozda se to zadnjih godina promijenilo ali nisam prije vidjala te velike kante direktno na cesti, recimo odmah do izloga.
Niti nemaju gdje stati.
Bili su u vezhi negdje. Kao sto su neki kvartovi u prizemlju zgrade imali smetlarnik i kante nisu stajale na cesti.:ne zna:
Nije rijec o novogradnji bilo. Imali su to jos u osamdesetima.
Jer ni djecji park nije na dva metra od tramvajske pruge ili je?

Uglavnom pokusavam kotulici objasniti da ne treba svim drzavama na svijetu klima niti sve imaju kantu pred kucom. I da se cista kada ne pere jer se time samo truje okolis nepotrebno.

Herp
19.04.2012., 15:20

Meni da, ne stane mi u kupaonu. :D

misho-pisho
19.04.2012., 18:44
Na ovoj se temi svašta dalo pročitati. Možda tema s najogavnijim postovima na forumu uopće. I sam sam, naravno, dao obol. No, nastavimo samo...

Obično kad se poserem operem guzicu, malo odgegam do kade i nagnem se preko njezina zida te je desnom isplahujem, zatim nasapunam pa opet isplahujem, dohvaćam ručnik i malo njime natapkam pa se trpam u gaće. Serem često i u caffeu nakon espressa; divim se kolegama koji popuše uz kavu i po nekoliko cigareta i crijeva im svejednako miruju dok ja trčim k'o sumanut već nakon gutljaja-dva. U zahodu caffea od sraćke, naravno, samo sušim dupe toaletnim listićima. Perem ga kad dođem doma, mada znam nekolicinu koji se ne bi posrali igdje drugdje osim u svojem vlastitom zahodu pa kad im pripne van, ili kao meni u caffeu, sve zadrže u sebi. Vjerujem da onda možda i satima nakon toga dosta pate. A što ja znam?, možda i ne jer su navikli tako...Čitam da se dosta afirmiraju vlažne maramice. To je sjajno! Vlažne maramice su općenito sjajne. Samo ne znam koliko one baš prolaze kanalizacijskim odvodom budući su izrađene od teže raspadljivog materijala. Ja ih se osobno ne bih usudio bacati u školjku, barem ne u moju doma.

kotulica
19.04.2012., 20:13
Na ovoj se temi svašta dalo pročitati. Možda tema s najogavnijim postovima na forumu uopće. I sam sam, naravno, dao obol. No, nastavimo samo...

Obično kad se poserem operem guzicu, malo odgegam do kade i nagnem se preko njezina zida te je desnom isplahujem, zatim nasapunam pa opet isplahujem, dohvaćam ručnik i malo njime natapkam pa se trpam u gaće. Serem često i u caffeu nakon espressa; divim se kolegama koji popuše uz kavu i po nekoliko cigareta i crijeva im svejednako miruju dok ja trčim k'o sumanut već nakon gutljaja-dva. .....

izvrsno. :kava:

mogu se kladiti da ni cure ne brišu svoje guze nego trčkaraju do kade, pa onda na kadu i u kadu.

ma divno. :kava:

jebote, sad mi se i domestos čini malo poslije nekih običaja, navika i gostiju. :kava:

kotulica
19.04.2012., 20:19
....Uglavnom pokusavam kotulici objasniti da ne treba svim drzavama na svijetu klima niti sve imaju kantu pred kucom. I da se cista kada ne pere jer se time samo truje okolis nepotrebno.

ne trebaš ti meni ništa objašnjavati. a postoji i neko pročišćavanje, a postoje i biorazgradiva sredstva za čišćenje pa se može čistiti prije upotrebe, a ne samo poslije (neki ni to. vidi se na temi.).

misho-pisho
19.04.2012., 21:06
Htio bih nešto kazati i o toaletnom papiru jer je ovdje za to izvrsno mjesto. Dajem čitavo bogatstvo na Zewu(paket od deset rola 27 kn). Dobra je, tare propisno. Ali s druge strane sve je to i stvar navike. Stanovao sam svojedobno s dvojicom cimera koji su imali upravo kultni odnos prema toaletnim listićima "Golub". No obojica su bili strašni škrtci pa nisam siguran je li to bilo upravo zbog Golubove jeftinoće(50 ILI 60 lp paketić listića). Ja sam npr. pokušao koristiti i Palomine role koje su naizgled sasvim slične Zewinim, a bitno jeftinije; no stvar je u tomu što su Zewini slojevi nešto deblji pa mi se s Palominim znalo događati da mi kod brisanja kažiprst probije listić i očeše usrani šupak na golo. Što je onako iznenada jedan vrlo neugodan osjećaj, a nakon toga još i ružno miriše.
S Palominim pak maramicama sasvim je druga stvar, njihov paketić od deset maramica u odnosu na slovački tkzv. "Harmony" jest skuplji oko 30 lp, ali najmanje toliko više i vrijedi. Za guzicu je dušu dao kad ste primorani obaviti "veliku" u prirodi, a preporučljivo ga je uvijek imati u džepu jer nikad ne znate hoće li u nekom zahodu caffea biti toaletnog papira. Od slovačkih i Todorićevih tkzv. "K" Palomine maramice su puno mekše. A kad smo se već dotakli mekoće papira kojim se tare guzica sjetio sam se kako se je moja pokojna baka upravo deprimirala kad su s tržišta nestali oni listići jeftinog, glatkog i oštrog socijalističko-federativnog toaletnog papira koji su šupak rezali doslovno kao žiletom. Što opet dokazuje koliku tu ulogu igra stvar dugogodišnje navike.

p.s.
Htio bih još nadodati da sam veliki seronja i vršim nekoliko puta dnevno. Često boravim u prirodi pa gnojim u šipražju. Opazio sam zadnje vrijeme kako mi u čučnju pate koljena pa sam se domislio čuvati skrivenu na posebnom mjestu jednu željeznu konstrukciju najobičnijeg školskog stolca. Kad mi se prisere dođem do mjesta, pokupim je, sklonim se i na nju nasjednem te kenjam i u prirodi kraljevski kao da sam doma na školjci.

M Jena
19.04.2012., 21:49
Kad mi se prisere dođem do mjesta, pokupim je, sklonim se i na nju nasjednem te kenjam i u prirodi kraljevski kao da sam doma na školjci.

znaš, sezona klopci je :mig:

Herp
19.04.2012., 22:20
Htio bih nešto kazati i o toaletnom papiru jer je ovdje za to izvrsno mjesto. Dajem čitavo bogatstvo na Zewu(paket od deset rola 27 kn). Dobra je, tare propisno. Ali s druge strane sve je to i stvar navike. Stanovao sam svojedobno s dvojicom cimera koji su imali upravo kultni odnos prema toaletnim listićima "Golub". No obojica su bili strašni škrtci pa nisam siguran je li to bilo upravo zbog Golubove jeftinoće(50 ILI 60 lp paketić listića). Ja sam npr. pokušao koristiti i Palomine role koje su naizgled sasvim slične Zewinim, a bitno jeftinije; no stvar je u tomu što su Zewini slojevi nešto deblji pa mi se s Palominim znalo događati da mi kod brisanja kažiprst probije listić i očeše usrani šupak na golo. Što je onako iznenada jedan vrlo neugodan osjećaj, a nakon toga još i ružno miriše.

Pomnom analizom tvog posta otkrila sam da jamačno upotrebljavaš premalen broj listića odjedared.:bara:

moment
19.04.2012., 22:37
Violetin toalet papir s mirisom dunje je aromaterapično opuštajući.
Brišem dupe pjevajući " jesen stižeee dunjo moooooja....".
Zen.

Gilda.
19.04.2012., 22:45
Ja sam sačuvala za ljeto paket onih zimskih k-plusovih s pingvinima i pahuljicama. Umjesto klime:D

moment
19.04.2012., 22:51
Jel miriši na pepermint? :D

Za ovo promjenjivo vrijeme i fjake od južine, da te razveseli, u konzuma imaju hello kitty toalet papir.
Troslojni, naravno.

ombia
19.04.2012., 23:08
Probala sam veceras nagnuti se preko ruba kade i oprati kako se jel opisuje ovdje. Upala sam u kadu.:rofl:
Ne razumijem na koji nacin lebdite iznad te kade, jer ako vam je guzica iznad kade, a ne samo na rubu iste onda je bome i veci dio tijela. A gravitacija cini svoje.
Osim ako rub vase kade nije 1 cm sirok.

~StarPrincess~
19.04.2012., 23:15
Probala sam veceras nagnuti se preko ruba kade i oprati kako se jel opisuje ovdje. Upala sam u kadu.:rofl:
Ne razumijem na koji nacin lebdite iznad te kade, jer ako vam je guzica iznad kade, a ne samo na rubu iste onda je bome i veci dio tijela. A gravitacija cini svoje.

ma kuzim da vise nereda i vremena oduzima to naginjanje, bilo u normalnu il tus kadu
neg da se eksuli skinesh do pasa i peres dupe....ako je cilj samo pralje dupeta :ne zna:

mom bezdlakom dupencetuu, 2-3 papira i ev vlazna ak je neki horor u pitanju cist dobro pase :)
(posto mi ovo pranje jos ima smisla ako neko dole ima fakat sumu musku koju ne brije il teskih problema s probavom)

svaku vece tusiranje ofc i ev nikakvih probljemosa so far :D

misho-pisho
19.04.2012., 23:36
Vježba čini majstora. Slično kao i nekad s Jugo toaletnim listićima a da se ne iskasapiš .
Premda se i ja pitam katkad koliko ću to još moći. Donedavno sam bez ikakvih problema i probadanja u koljenima mogao izvoditi famozni čučavac, a već ga sve više izbjegavam te sam stoga izumio krnji stolac za prirodu.
Nego btw. također se pitam, budući da baš puno serem, bi li bilo mudro obrijati dlake oko šupka i na koji je način to najzgodnije činiti? Više puta me je od te nakane odbijala pomisao ako bih ih "skidao" one bi po prirodi stvari sve više jačale i gusnule te jednom kad ostarim, onemoćam i ponestane mi revnosti bile puštene na volju pa moguće iz guzice izvirivale sve kroz nogavicu. Starci su ionako đavolski ružna čeljad i još bi samo nedostajalo te grotesknosti.

ombia
19.04.2012., 23:51
Vježba čini majstora. Slično kao i nekad s Jugo toaletnim listićima a da se ne iskasapiš .
Premda se i ja pitam katkad koliko ću to još moći. Donedavno sam bez ikakvih problema i probadanja u koljenima mogao izvoditi famozni čučavac, a već ga sve više izbjegavam te sam stoga izumio krnji stolac za prirodu.
Nego btw. također se pitam, budući da baš puno serem, bi li bilo mudro obrijati dlake oko šupka i na koji je način to najzgodnije činiti? Više puta me je od te nakane odbijala pomisao da budem li ih "skidao" one će sve više jačati i gusnuti te jednom kad ostarim, onemoćam i ponestane mi revnosti biti će puštene na volju pa mi iz guzice izvirivati sve kroz nogavicu. Starci su ionako đavolski ružna čeljad pa bi još samo nedostajalo i te grotesknosti.

Mogu cucnuti i cucati sto godina, dok se igram s macom recimo. Mackom. Da se ne bi krivo shvatilo.
Pokretna sam, redovito se krecem i rekreiram. No ne mogu ostati na nogama ako se moram izviditi u cudan luk i sebe i gujicu nad kadom.
Nemam nesto dobra ledja, ne znam jel to zato.

Dlake skini trimerom, jednostavno ih obrijes a bez da gulis kozu ili riskiras upalu ili urastanje.
Ruznije od starosti je glupost i neotesanost a od toga ne stite mlade godine.

Scarlett_O_Hara
20.04.2012., 00:07
izvrsno. :kava:

mogu se kladiti da ni cure ne brišu svoje guze nego trčkaraju do kade, pa onda na kadu i u kadu.

ma divno. :kava:

jebote, sad mi se i domestos čini malo poslije nekih običaja, navika i gostiju. :kava:

Majke mi, ti meni nisi jasna. Ponašaš se kao da ljudi doslovce seru u kadu, a ne da operu guzu u njoj. Pa čemu kada služi nego pranju? I kakve veze to ima s gostima? Iskreno sumnjam da ijedna normalna osoba pere guzicu u tuđoj kući. Tome služe vlažne maramice. Nisu ljudi toliko odvratni i zarazni.

ryell
20.04.2012., 02:46
Kak ne kuzite... Pa kada se izmedju dva pranja tijela (dakle, onog pranja NAKON tusiranja i ponovnog pranja PRIJE iduceg tusiranja) zmaze od prasine koja u nju padne. I sami znamo da se u tih nekoliko sati, ako zivite u npr.vrlo prasnom podrucju jugoistocne Ugande i ako prvi susjed bas radi nove temelje za kucu sve jako zaprasuje. I naravno, pa tko je vidio stati nogama u kadu s mikronskim slojem prasine na povrsini, ako ista nije prethodno izribana svim postojecim sredstvima za dezinfekciju i dezinsekciju :lol:

A propos kanti za smece u kupaoni...doma, sa starcima, ju nismo imali. Starom koji je OKP cistunac se to gadilo :facepalm: da, onaj isti koji perucka stvari prije nego sto ih stavi u frizider. Otkad zivim udvoje, imamo lijepu malecku bijelu metalnu kantu s pedalom na nozno otvaranje. Poklopac dobro dihta, hvala na pitanju. U tu kantu bacamo prazne kutije od kreme, tube od paste za zube, omote i folije od ulozaka, iskoristene stapice za usi i slicno. Prazni se kad se napuni, ili ako me bas uhvati napad ciscenja pa bacam svo smece na koje naidjem. Kad imam mengu, tih par dana u nju bacim i uloske i tampone (prethodno pazljivo zamotane u omot/foliju plus wc papir) no onda ju i praznim cesce. :ne zna:

A seratoru koji preferira Zewa guzobris mogu poruciti da kupuje vece kolicine kad je na akciji jerbo umjesto spomenutih 27 tada kosta oko 20kn, a uvijek je negdje to na snizenju. ;)

misho-pisho
20.04.2012., 12:37
A seratoru koji preferira Zewa guzobris mogu poruciti da kupuje vece kolicine kad je na akciji jerbo umjesto spomenutih 27 tada kosta oko 20kn, a uvijek je negdje to na snizenju. ;)
Ja nisam u Zagrebu i kod mene se Zewa može kupiti tek u nekoliko trgovina od kojih su većina Kerumove. Tu nema akcija. Doduše, u Kerumovom povećem marketu u kojem najčešće vršim špeceraj znade žuta i narančasta Zewa biti neznatno jeftinija od bijele. Istinito koliko god bilo čudnovato. Jedino objašnjenje koje zato nalazim jest u simboličnoj Kerumovoj odluci da se boja "Majstora sa mora" mora i oporeziti. Kao da je to, moliti ću lijepo, uopće zaslužio!?
No kad smo otišli ovoliko daleko i na neki način doslovno pridonijeli rektalnoj znanosti zašto se ne bismo pozabavili usput i tipovima stolice? Jer njezin(stolični) kvalitet itekako utječe na higijenu. Seremo li na dolje opisan način, copy-pastan iz jednog novinskog napisa, jamačno ćemo imati manje problema s higijenom nego kad štrcamo u širinu. Što se btw. katkad i meni znade desiti pa se poserem od vrata do koljena, a o školjci i pločicama oko nje da i ne pričam. No ako se katkad to i desi najčešće je negdje vani(reklo bi se "na gostujućem terenu") jer tada, naravno iz higijenskih razloga, ne sjedam na dasku nego vršim s visoka. Znajući za što sam sve sposoban kod kuće su duboko uguzim u školjku, toliko da mi je šupak u pripravnosti tek neka četiri prsta od vode na dnu. Napis dakle:
"Na temelju pogleda na "konačni proizvod" vaše probave možete procijeniti zdravstveno stanje svojih crijeva.Vaše bi fekalije trebale biti u obliku slova "S" (oblik završnog crijeva blizu čmara),a ne kuglice veličine graška.Pri optimalnoj konzistenciji fekalije ulaze u vodu poput izvrsnog skakača s tornja,tiho,bez suvišnog "pljas",a pri izlaženju stolice trebate čuti zvuk kao kad košarkaška lopta prolazi kroz mrežicu,a ne štekanje strojnice."

chocolatecookie
20.04.2012., 18:49
Denk mit četveroslojni košta, mislim, manje nego Zewa. :D

Ako Klipan ovog puta nije popio permu, a nadam se da je, molim vas da ga ne kvotate kad se vrati. :o

ryell
20.04.2012., 18:53
Bogme košta 2 kune više. :zubo: Ali nije parfimiran, a Zewa je.

chocolatecookie
20.04.2012., 19:01
29 kuna je paket? :confused: Stvarno? Dugo mi traje, tako da se ne sjećam, al nekako se ne sjećam da je bio skoro 30.

Parfimirani toaletni papiri su zli užas, ne znam koji se kreten toga sjetio.

bejbe*
20.04.2012., 19:18
Ova scena iz srednje škole će mi, nažalost, ostati zauvijek urezana u pamćenje. :zubo:

Naime, 4. srednje, sat geografije, sjedimo, traje predavanje... Cura ustaje onako malo od stolice, znači odigne se par cm, pogleda na stolicu i prebriše rukom - menstrualnu krv koja je prošla na stolicu, svi smo vidjeli jer je sjedila u prednjim klupama, a i vidjelo joj se na trapericama poslije i nastavi sjedit bez da je pitala van da opere ruke. :eek: Nije pitala van ni sljedećih 4 sata. :(

Carla B.
20.04.2012., 22:06
Ova scena iz srednje škole će mi, nažalost, ostati zauvijek urezana u pamćenje. :zubo:

Naime, 4. srednje, sat geografije, sjedimo, traje predavanje... Cura ustaje onako malo od stolice, znači odigne se par cm, pogleda na stolicu i prebriše rukom - menstrualnu krv koja je prošla na stolicu, svi smo vidjeli jer je sjedila u prednjim klupama, a i vidjelo joj se na trapericama poslije i nastavi sjedit bez da je pitala van da opere ruke. :eek: Nije pitala van ni sljedećih 4 sata. :(

Možda je ženskoj bilo neugodno, mislim da se ni ja ne bih ustala i odšetala iz razreda, možda nije skontala da ste je vidjeli da je to napravila.:ne zna:

bejbe*
20.04.2012., 22:40
Možda je ženskoj bilo neugodno, mislim da se ni ja ne bih ustala i odšetala iz razreda, možda nije skontala da ste je vidjeli da je to napravila.:ne zna:

Ali da nije otišla bar oprati ruke poslije toga, to mi nije jasno, a mogla je, imali smo 3 mala odmora poslije toga. Mislim, vjerovatno si je dirala lice u tih par sati. No dobro, ta je bila posebna kategorija, gajila je floru i faunu ispod svojih dugačkih noktiju pa joj nije to previše zasmetalo. :D

Carla B.
20.04.2012., 22:47
Ali da nije otišla bar oprati ruke poslije toga, to mi nije jasno, a mogla je, imali smo 3 mala odmora poslije toga. Mislim, vjerovatno si je dirala lice u tih par sati. No dobro, ta je bila posebna kategorija, gajila je floru i faunu ispod svojih dugačkih noktiju pa joj nije to previše zasmetalo. :D

Ok, nemam pojma kakva je "čistunka" bila, a čuj, onda je u k.... ,ali ne znam, ne bi mi bilo ugodno krvava hodati bilo gdje, a najmanje po školi. Znam da bi me sigurno po tome pamtili i pitali se jednog dana: "hoće li krvava doći na godišnjicu mature?"

bejbe*
20.04.2012., 23:01
Ok, nemam pojma kakva je "čistunka" bila, a čuj, onda je u k.... ,ali ne znam, ne bi mi bilo ugodno krvava hodati bilo gdje, a najmanje po školi. Znam da bi me sigurno po tome pamtili i pitali se jednog dana: "hoće li krvava doći na godišnjicu mature?"
Pa svejedno je morala ustati iz klupe na kraju dana. :zubo: :rofl:

ombia
21.04.2012., 13:20
Ja nisam u Zagrebu i kod mene se Zewa može kupiti tek u nekoliko trgovina od kojih su većina Kerumove. Tu nema akcija. Doduše, u Kerumovom povećem marketu u kojem najčešće vršim špeceraj znade žuta i narančasta Zewa biti neznatno jeftinija od bijele. Istinito koliko god bilo čudnovato. Jedino objašnjenje koje zato nalazim jest u simboličnoj Kerumovoj odluci da se boja "Majstora sa mora" mora i oporeziti. Kao da je to, moliti ću lijepo, uopće zaslužio!?
No kad smo otišli ovoliko daleko i na neki način doslovno pridonijeli rektalnoj znanosti zašto se ne bismo pozabavili usput i tipovima stolice? Jer njezin(stolični) kvalitet itekako utječe na higijenu. Seremo li na dolje opisan način, copy-pastan iz jednog novinskog napisa, jamačno ćemo imati manje problema s higijenom nego kad štrcamo u širinu. Što se btw. katkad i meni znade desiti pa se poserem od vrata do koljena, a o školjci i pločicama oko nje da i ne pričam. No ako se katkad to i desi najčešće je negdje vani(reklo bi se "na gostujućem terenu") jer tada, naravno iz higijenskih razloga, ne sjedam na dasku nego vršim s visoka. Znajući za što sam sve sposoban kod kuće su duboko uguzim u školjku, toliko da mi je šupak u pripravnosti tek neka četiri prsta od vode na dnu. Napis dakle:
"Na temelju pogleda na "konačni proizvod" vaše probave možete procijeniti zdravstveno stanje svojih crijeva.Vaše bi fekalije trebale biti u obliku slova "S" (oblik završnog crijeva blizu čmara),a ne kuglice veličine graška.Pri optimalnoj konzistenciji fekalije ulaze u vodu poput izvrsnog skakača s tornja,tiho,bez suvišnog "pljas",a pri izlaženju stolice trebate čuti zvuk kao kad košarkaška lopta prolazi kroz mrežicu,a ne štekanje strojnice."

O Boze.:rofl:

A za ovo zaseravanje do koljena sam svo vrijeme mislila da je urbani mit.

misho-pisho
21.04.2012., 15:09

A za ovo zaseravanje do koljena sam svo vrijeme mislila da je urbani mit.
Urbani zacijelo jest, ali je kod nas na selu čista pragma.

chocolatecookie
21.04.2012., 15:51
Bogme košta 2 kune više. :zubo: Ali nije parfimiran, a Zewa je.

Sad sam bila u dm-u. Sanft&sicher (tako se zove linija :o) četveroslojni je 22 ili 23 kune, nisam sigurna jer dok sam tražila Zewa četveroslojni da usporedim cijenu po listiću, nepoznat me čovjek podragao po glavi pa me to malo, ahm, dekoncentriralo.

Maritoma
21.04.2012., 16:21
Sad sam bila u dm-u. Sanft&sicher (tako se zove linija :o) četveroslojni je 22 ili 23 kune, nisam sigurna jer dok sam tražila Zewa četveroslojni da usporedim cijenu po listiću, nepoznat me čovjek podragao po glavi pa me to malo, ahm, dekoncentriralo.

Ahahaha!!! Dzizs! Ovo moras staviti na misterije ;)

ryell
21.04.2012., 16:38

Taj je debljine po prilici kao Zewa troslojni (ono standardno pakiranje 8+2 role, parfimirani), možda mrvicu deblji, i cijena im je ista.
Onaj Zewa brutalno debeli 4slojni kojeg rijetko gdje ima je nešto skuplji.

A s tim dm-ovim 4-slojnim još dobiješ i gratis probu vlažnog toaletpapira u svakom pakiranju :D

chocolatecookie
21.04.2012., 16:47
Ne dobiješ. :( :D

Koja je poanta mirišljavih toaletnih papira, osim što iritiraju vulvlju sluznicu?

Gilda.
21.04.2012., 16:51
Pa kažu da ne bi trebao jer ne namirišu njega već onaj kolut iznutra.Svejedno kupujem samo bezmirisni i bez boje.

chocolatecookie
21.04.2012., 16:54
Lažu. :D

ryell
21.04.2012., 18:44
Ne dobiješ. :( :D

Dobiješ :p:D evo jednog paketa kupljenog pred par dana

http://www.pohrani.com/f/1Z/13i/1OuXFPIS/img0507.jpg

Koja je poanta mirišljavih toaletnih papira, osim što iritiraju vulvlju sluznicu?Valjda da se ljudi osjećaju manje zmazano :ne zna: ja sam tek nedavno skužila da mi fakat smeta pa prešla za Zewa na ovaj dm-ov.

chocolatecookie
21.04.2012., 19:19
Pa ne dobiješ u svakom, to je neka akcija. :D U mom deemu je danas nije bilo. :D

A, da, vidiš, taj mi razlog nije pao na pamet. :D Ja sam se pitala zašto je bitno da zasrani papir miriše kad ga ionako baciš u školjku i pustiš vodu. :D

Scarlett_O_Hara
21.04.2012., 19:39
Što će vam 4-oroslojni WC papir? Što nisu 3 sloja sasvim dovoljna?:confused:

chocolatecookie
21.04.2012., 19:58
Treba mi ga manje i sporije se troši pa mi duže traje paket pa dugoročno manje novaca trošim na njega. Danas sam kupila peteroslojni, bio na nekoj akciji.

Scarlett_O_Hara
21.04.2012., 20:03
Misliš da je takva razlika između troslojnog i peteroslojnog? Netko mi je nekad rekao da nije dobro ako je predebeo, za začepi odvod.:ne zna:

chocolatecookie
21.04.2012., 20:11
A ne znam, recimo, lani sam najesen kupila paket od osam rola nekog žnj troslojnog i prilično brzo se potrošio a koštao je 16 kuna. Nakon njega sam (i dalje prošle godine) kupila paket tog deemovog četveroslojnog od 23 kune i imam još rolu i pol. Otprilike jednako vremena sam doma i otprilike jednako pišam i serem. Meni se to čini kao povelika razlika. Javit ću kako stoje stvai s peteroslojnim. Negdje krajem godine, mislim. :D

chocolatecookie
21.04.2012., 20:15

Sjedneš na rub kade (ne lebdiš) (poželjno temeljito ispirat sredstvo za čišćenje da ti ne sprži boju na hlačama), nagneš se naprijed, opereš se. Problem je ako je kada napravljena dosta visokom ili ako si niska pa ne možeš imati noge na podu, onda se mislim baš i ne može.

Scarlett_O_Hara
21.04.2012., 20:17
A ne znam, recimo, lani sam najesen kupila paket od osam rola nekog žnj troslojnog i prilično brzo se potrošio a koštao je 16 kuna. Nakon njega sam (i dalje prošle godine) kupila paket tog deemovog četveroslojnog od 23 kune i imam još rolu i pol. Otprilike jednako vremena sam doma i otprilike jednako pišam i serem. Meni se to čini kao povelika razlika. Javit ću kako stoje stvai s peteroslojnim. Negdje krajem godine, mislim. :D

E sad, ovisi koliko rola ima u paketu. Ja koristim troslojni iz Lidla, Müllera ili DM-a, čini mi se da je po 10 rola unutra. Ne čini mi se da se prebrzo troši.

chocolatecookie
21.04.2012., 20:27
Troslojnog je bilo osam rola, četveroslojnog... isto, mislim, osam. Ili deset. U svakom slučaju, nije ih bilo triput više. :D Dakle, ovo aktualno pakiranje imam najmanje 5 mjeseci (ne znam kad sam ga točno kupila), ono sam imala, ne znam, 2 otprilike. To sam kao htjela pratit da vidim koji mi se više isplati kupovati, ali sam zaboravila zapamtit datume pa znam samo otprilike.

** Tara **
21.04.2012., 20:50
Ako je četveroslojni treba ti manje listića i ne troši ti se tako brzo.

Kad imam neki jeftini ( troslojni ) moram trošiti više listića i sama rola se puno prije potroši.

Eto, tako ja to doživljavam, ali znam i osobu koja zapravo ima sistem da koristi jednaku duljunu papira pri brisanju bez obzira bio papir dvoslojni ili četveroslojni tako da joj je svejedno kakav kupuje jer ga jednakom brzinom troši. Eto, tako to neki ljudi doživljavaju.

Kada narolaš hrpu četveroslojnog papira, e, tada već postoji mogućnost da se wc zaštopa.

Scarlett_O_Hara
21.04.2012., 21:01
Troslojnog je bilo osam rola, četveroslojnog... isto, mislim, osam. Ili deset. U svakom slučaju, nije ih bilo triput više. :D Dakle, ovo aktualno pakiranje imam najmanje 5 mjeseci (ne znam kad sam ga točno kupila), ono sam imala, ne znam, 2 otprilike. To sam kao htjela pratit da vidim koji mi se više isplati kupovati, ali sam zaboravila zapamtit datume pa znam samo otprilike.

5 mjeseci?:eek: Trošiš listić po listić?:mig: Živiš sama?

chocolatecookie
21.04.2012., 21:02
Živim sama, da. :D

ryell
21.04.2012., 21:05
Nas dvoje, ja sam većinu vremena doma, imamo 2 klonje u stanu i takav paket nam traje uvrh glave 2 tjedna. :brukica:

chocolatecookie
21.04.2012., 21:09
imamo 2 klonje u stanu
Kako ovo može biti faktor? :D

E da, radim, bar 3 dana mjesečno nisam doma, i nakon sranja koristim vlažni toaletni papir ili tuš. Nos brišem papirnatim ručnicima (to imam neku gigantsku rolu iz Lidla koja traje mjesecima iako ih koristim za sve). Za tih par pišanja dnevno ne znam kako bih potrošila puno papira, da oblažem dasku? :D

Gilda.
21.04.2012., 21:16
Sjedneš na rub kade (ne lebdiš) (poželjno temeljito ispirat sredstvo za čišćenje da ti ne sprži boju na hlačama), nagneš se naprijed, opereš se. Problem je ako je kada napravljena dosta visokom ili ako si niska pa ne možeš imati noge na podu, onda se mislim baš i ne može.

Može:D
Samo moraš nać balans između guzice, nogu i gornjeg dijela tijela koji mora biti nagnut prema naprijed baš taman. Jes da onda sve ostalo postaje skoro nemoguće napravit ali nema veze.:o

I da, moji ukućani jedu wc papir. Nemam drugo objašnjenje za toliku potrošnju. Eventualno kod sina ali lakše mi je vizualizirat da jede.

chocolatecookie
21.04.2012., 21:18
Čestitam, mislim da bih ja pala. :D

ryell
21.04.2012., 21:19
Kako ovo može biti faktor? :D
Ne znam, logički - ne može, ali nekak se brže troši nego kad smo imali jednu. :D

E da, radim, bar 3 dana mjesečno nisam doma, i nakon sranja koristim vlažni toaletni papir ili tuš. Nos brišem papirnatim ručnicima (to imam neku gigantsku rolu iz Lidla koja traje mjesecima iako ih koristim za sve). Za tih par pišanja dnevno ne znam kako bih potrošila puno papira, da oblažem dasku? :DNe oblažemo, ali doduše često koristim guzobris za dnevno brisanje školjke - špricnem malo onog vraga za čišćenje pa pobrišem papirom i bacim ga. Hm, možda je to faktor

Ček, nakon sranja prvo suhi papir pa onda vlažni ili direkt vlažni/tuš?

E da, probala sam sad visiti s ruba kade, i naravno upala sam unutra. Na guzicu. Bilo je bolno. Kada je visoka pa ne mogu nogama do poda :(

chocolatecookie
21.04.2012., 21:20
Ovisi kakvo je bilo. :D

Scarlett_O_Hara
21.04.2012., 21:27
Živim sama, da. :D

Onda naravno da ti dugo traje ali 5 mjeseci?:eek: Istina, ja WC papir koristim i za obrisati nos, pokupiti neku prljavštinu i sl. Da živim sama, mislim da bi mogao trajati 2 mjeseca, troslojni. No dobro.

chocolatecookie
21.04.2012., 21:29
Pa troslojni je i meni trajao cca dva mjeseca.

ombia
21.04.2012., 21:47

Sredstvo za ciscenje dobro isperem. Nisam iz stranke koja riba kadu kod svakog tusiranja.
Da, kada je dosta visoko, sto rezultira time da kad god to zaboravim opalim palcem o rub pri izlasku. No i ja sam visoka.:ne zna:
No ako se nagnem da dohvatim pipu iza onda sam vecim dijelom tijela ipak unazad i to ometa ravnotezu.
Ne mogu vjerovati o cem pisem.:o Nisam mogla ni vjerovati da isprobavam.
Mozda ima i za to youtube video, za sve ima.

Jes da onda sve ostalo postaje skoro nemoguće napravit ali nema veze

Yes. Mogu doci u taj polozaj ali se u istome ne mogu sapunati i prati.

E da, probala sam sad visiti s ruba kade, i naravno upala sam unutra. Na guzicu. Bilo je bolno. Kada je visoka pa ne mogu nogama do poda

:rofl: opa evo jos jedne. Jesu se mace valjale od smijeha. Mene su moje gledale sa ulaza i ne zelim znati kako im je izgledalo.

Nikad mi paket wc papira nije trajao pet mjeseci. Da, radim i idem na wc svaki dan na poslu. Al ono idem na wc i doma, dodju gosti, frendica.

chocolatecookie
21.04.2012., 21:55
Mozda ima i za to youtube video, za sve ima.
Bome, uključila bih private browsing da to tražim. :D

I nije bila poanta da ikome drugome paket treba toliko trajat i naravno da ti traje kraće ako ti pet dana tjedno 3-4 puta wc koristi netko osim tebe, nego da mi četveroslojni traje drastično duže od troslojnog i time je jeftiniji. :D

ombia
21.04.2012., 22:28
Nemam posjete pet dana u tjednu. Dapace ako navecer nakon posla ima druzenja obicno u gradu ili neka birtija. Za vikend zna bit vise ljudi al nije da stalno idu na wc.
Al svima tu i tamo dodju neki gosti, prijatelji itd.:ne zna:
Imam sad plavu Zewu, na njoj ne pise koliko je slojna, ali zuta, zelena i pink iste linije su cetveroslojne. Meni je i troslojni papir dobar, ne od svakog proizvodjaca, hakle mi je bio dobar recimo.

chocolatecookie
21.04.2012., 22:47
Fascinira me u kolikoj mjeri mi se ne da čistit kad ovako temeljito raspravljam o toaletnom papiru. :rofl:

Hrpu dana u vlastitom veceu pišam, ne znam, najviše triput dnevno.

E sad, ako uzmeš da od 30 dana u mjesecu recimo 12 dana koristim 6 listića na dan, to je 72 mjesečno. Recimo još 16 dana koristim 12 listića na dan, to je još 192 mjesečno. Ostale dane u tjednu koristim nečije tuđe listiće. :D

To je 1320 za pet mjeseci. Paket papira ima 10×160 listića, to je 1600.

Zbilja ostane puno listića za goste. :rofl:

ombia
21.04.2012., 22:50

A za ciscenje, nabavi cimera.:o Sisa me za deset metara u umjesnosti. ja hodam iza i govorim, pa ne moras tako detaljno. On kaze, pa nije detaljno.:rofl:

miseducata
21.04.2012., 22:51
ja živim sama i taj pak 4-slojnog iz dm-a mi traje najviše misec dana :503:

al da,ja stvarno puno kakim.i po par puta dnevno :o

ombia
21.04.2012., 23:02
ja živim sama i taj pak 4-slojnog iz dm-a mi traje najviše misec dana :503:

al da,ja stvarno puno kakim.i po par puta dnevno :o

Tell us more.
Par puta dnevno?!

miseducata
21.04.2012., 23:04
Tell us more.
Par puta dnevno?!

:rofl::rofl:

2 u prosjeku.brz metabolizam,šta ćeš :503:

chocolatecookie
21.04.2012., 23:11
Prijeđi na vlažni toaletni papir za to. :D

miseducata
21.04.2012., 23:21

vidiš stvarno,imam jedan pak tog vlažnog šta sam dobila uz 4-slojni dm-ov wc papir.nisam ga nikad koristila.:o

inače koristim vlažne baby maramice.al to nakon šta se obrišem običnim wc papirom.
jel uopće ima razlike između baby maramica i vlažnog wc papira?

chocolatecookie
21.04.2012., 23:25
Smiju li baby maramice u wc?

Almost Rosey
21.04.2012., 23:27
Vlažni wc papir bi se trebao smjeti bacati u wc školjku, za vlažne maramice nisam sigurna.

mahatma_tesla
21.04.2012., 23:29
112 stranica o kakanju i brisanju guze :rofl::rofl::rofl:

ombia
21.04.2012., 23:56
112 stranica o kakanju i brisanju guze :rofl::rofl::rofl:

I jos nismo rekli sve.
:mudri:
Sad ce opet netko doci i napisati da se usrao do koljena i kakvu metodu rabi da to sanira.

mahatma_tesla
22.04.2012., 00:06
E da, ne znam, ali tako se priča, da kad žene idu na wc kakati, da miriši po ljubičicama :cerek::cerek:
Jel' to istina ili mit?

Sadie G.
22.04.2012., 00:08
E da, ne znam, ali tako se priča, da kad žene idu na wc kakati, da miriši po ljubičicama :cerek::cerek:
Jel' to istina ili mit?

Ja serem duge.

chocolatecookie
22.04.2012., 00:08
O zaboga.

mahatma_tesla
22.04.2012., 00:12
Ja serem duge.

A kratke? :D
Da rezimiramo, što da kupim, kakav papir za brisanje guze? :cerek:

Sadie G.
22.04.2012., 00:28
A kratke? :D
Da rezimiramo, što da kupim, kakav papir za brisanje guze? :cerek:

Duge duuuge.

ryell
22.04.2012., 00:48
Vlažni wc papir bi se trebao smjeti bacati u wc školjku, za vlažne maramice nisam sigurna.
Upravo proučavam pakiranje ovog dm-ovog Sanft&Sicher, ne piše ništa - pa valjda smije. Da ne smije, pisalo bi :ne zna:

@ombia, pošto sam mačketine nekidan jednu po jednu zatvorila u kupaonu, stavila u kadu i dobro naprašila onim talkom za suho pranje i onda ih četkala, iz predostrožnosti se ne približavaju kupaoni pa nisu vidjele pad. Mislim da će to trajati još koji tjedan :zubo: i da, ribala sam kadu nakon toga, ali ne zbog mačaka nego zbog tog talka.
Ali dragi je čuo kako sam pljusnula (kada je plastična pa se čuje) i pristigao u pomoć :lol: pa sam i njega natjerala da proba, ne može ni on dosegnuti tj. može ali čim se okrene posegnuti rukom do pipe, ode ravnoteža vrit i skliznuo je i on.

Išla sam tražit video po JuBiTou sad, nisam našla. Ali sam zato naišla na ovo (http://www.biffy.com/cart/) :D

chocolatecookie
22.04.2012., 00:55
Mene je danas zbilja dekoncentrirao onaj tip s kosom i kupila sam vlažni papir koji je refill i mora u plastičnu kutijicu jer nema onu ambalažicu koja se zalijepi natrag. Nisam zadovoljna.

ombia
22.04.2012., 01:06
Upravo proučavam pakiranje ovog dm-ovog Sanft&Sicher, ne piše ništa - pa valjda smije. Da ne smije, pisalo bi :ne zna:

@ombia, pošto sam mačketine nekidan jednu po jednu zatvorila u kupaonu, stavila u kadu i dobro naprašila onim talkom za suho pranje i onda ih četkala, iz predostrožnosti se ne približavaju kupaoni pa nisu vidjele pad. Mislim da će to trajati još koji tjedan :zubo: i da, ribala sam kadu nakon toga, ali ne zbog mačaka nego zbog tog talka.
Ali dragi je čuo kako sam pljusnula (kada je plastična pa se čuje) i pristigao u pomoć :lol: pa sam i njega natjerala da proba, ne može ni on dosegnuti tj. može ali čim se okrene posegnuti rukom do pipe, ode ravnoteža vrit i skliznuo je i on.

Išla sam tražit video po JuBiTou sad, nisam našla. Ali sam zato naišla na ovo (http://www.biffy.com/cart/) :D

A zasto mice pudras? Pa ciste su kucne mice.:(
Ajd sad mi je lakse kad ni vi ne mozete.:D
Jos uvijek mi nije jasno kako to neki izvode.
A ovo s linka, zasto je to bolje nego klasici bideT?

Za vlazni papir, ostane ti amabalaza od proslog puta. Ja samo refil i kupujem.:ne zna:

ryell
22.04.2012., 01:24
A zasto mice pudras? Pa ciste su kucne mice.:(
Nisam ih kupala godinama. Doslovce. A dragi ima nekakve radove na balkonu i naravno obje prasice su se uvaljale, pa rekoh ajde, vrijeme je da ih malo očistim. Pošto mi je vlastiti život mio nisam ih ni pokušala kupati. :D

Ajd sad mi je lakse kad ni vi ne mozete.:D
Jos uvijek mi nije jasno kako to neki izvode.
A ovo s linka, zasto je to bolje nego klasici bideT?
Ne znam jel bolje :ne zna: ali kolko kužim "instalira" se na obični wc. Nije da je baš praktično rušit pola kupaone da instaliraš bideT.

chocolatecookie
22.04.2012., 02:08
Za vlazni papir, ostane ti amabalaza od proslog puta. Ja samo refil i kupujem.:ne zna:
Al nisam nikad kupila taj u kutijici za koju su refillovi, samo one u onoj otvori-zatvori tankoj ambalažici. A ne mogu ih ugurat u nju. :D

ryell
22.04.2012., 03:57
A onda napravi zalihe, kupi jedan u kutijici pa da ti ostane. Nemoj da te opet netko omete :D

Admiral Koljač
22.04.2012., 04:21
pročitao sam prve tri stranice,i ostao jednostavno šokiran...ne mogu vjerovati da to postoji u ženskom rodu...kkrvave,ruke,daske,zidovi...ja u menzi nema te sile da krenem jesti dok ruke ne operem,a da ne govorim o wc-u.od sad nema rukovanja.nije tesla bio lud...http://www.beertripper.com/startrek_images/bp-ENT-TPol_Jolene_Blalock_Live_Long_Prosper.jpg
od sada vulkanski pozdravljam :D

Herp
22.04.2012., 13:36

Ma jok, ja koristim obični toaletni papir pa nakon njega još vlažni, ako mi je loš dan potrošim trećinu role običnog i desetak listića vlažnog. :D

ombia
22.04.2012., 14:28
Nisam ih kupala godinama. Doslovce. A dragi ima nekakve radove na balkonu i naravno obje prasice su se uvaljale, pa rekoh ajde, vrijeme je da ih malo očistim. Pošto mi je vlastiti život mio nisam ih ni pokušala kupati. :D

Ne znam jel bolje :ne zna: ali kolko kužim "instalira" se na obični wc. Nije da je baš praktično rušit pola kupaone da instaliraš bideT.

A dobro. Zdrave mice se i ne smiju kupati. Navuku upalu uha ili sto vec zacas, na to su jako osjetljive a i nema potrebe. Osim ako imate radove i one se uvaljale u to.:D
Al ni onda kupanje.

Za ovo drugo, to sam vidjala skoro kod svih koji su koristili platnene pelene i tako ispirali ono glavno u wc. A opet ovi s teme koji se zaseru do koljena bi usrali i tu instalaciju i kako bi ju onda koristili.:rofl:

Sto je to los dan kod sranja? Trbusna viroza?

nicole2007
23.04.2012., 12:11
Sad ste me opet zbunili sa tim babay maramicama.
Netko je rekao da ih koristi kad je u gostima.
Ljudi, nemojte im bacati maramice u wc, zaštopat ćete im wc!

misho-pisho
23.04.2012., 18:03
Tell us more.
Par puta dnevno?!

Od jutros sam brojao: 7 puta! I svaki put rastresito. Kažu da prava zdrava stolica mora biti kompaktna. Gotovo da sam već počeo maštati o proizvodnji finih domaćih duvenica dok mi za crijevima polazi samo kašasta smjesa; otprilike gustoće čokolina kad se 3 vrhom pune jušne žlice smiješaju s 2 dl vode. Mišljenja?

Maca TZ
23.04.2012., 18:07
Mišljenja?

:horor: :horor:

:facepalm:

Nije ti lako.http://vadrouilles.moto.free.fr/smileys/consoling1.gif