PDA

View Full Version : Korištenje interneta s mobitela na računalu


black_davil
12.11.2011., 15:25
dakle moze li mi ko reći kako mogu svoje računalo spojiti na internet koristeći usb kabl spojen na mobitel... Kakoo da koristim internet na računalu, a novce skida s mobitela??? hitnooo

bezimeni11
12.11.2011., 15:44
Pa mogao si napisati koji telefon imas :)

Kod ajfona je dosta jednostavno - Settings > General > Network > Internet Tethering ,

moguce da je slicno i kod drugih...

assassin
12.11.2011., 23:12
Obavezno napiši koji mobitel imaš.
I onda pročitaj pravila podforuma :)

andrusko
22.11.2011., 14:15
Pozdrav, zanima me koje karakteristike mora imati mobitel da bi ga se koristilo kao modem za spajanje laptopa na net?

Hvala

assassin
22.11.2011., 16:15
Znam da skoro svi Androidi, Symbiani i iPhonei imaju tu mogućnost.
Govorim o bežičnom načinu (znači, spajaš se preko WiFi- a- kao na ruter, a za iPhone ide preko bluetootha- osim za 4, on ide i preko WiFi- a).
A, pretpostavljam da i WM mobiteli imaju tu mogućnost- ali, nisam osobno isprobao pa ne mogu tvrditi sa sigurnošću...

Znam i da neki ne smartphone Sony Ericssoni i Nokije imaju opciju dijeljenja interneta putem kabla.
Ali, isto ne znam ovako napamet koji imaju koji ne.

Najlakše bi bilo kada bi napisao koji te mobitel zanima- pa ti netko napiše ima li ili nema.
Ili otvori temu u Mobiteli pod povećalom i u kriterije (između ostalog) ubaci i ovaj.

Dadichi
22.11.2011., 17:19
Na mom Huawei IDEOS-u (Android) je to opcija "Portable Wi-Fi hotspot" (Settings > Wireless & networks > Tethering & portable hotspot > Portadble Wi-Fi hotspot)

PowerG
22.11.2011., 23:44
Pozdrav, zanima me koje karakteristike mora imati mobitel da bi ga se koristilo kao modem za spajanje laptopa na net?

Hvala
Bitno je da ima 3G kako bi imao što brži internet i poželjno je da je smartphone! Gotovo sve mobitele možeš povezat sa laptopom preko njihovog softwarea za sinkronizaciju podataka (obično pc suite) putem kabla ili bluetooth-a koji ti omogućuju spajanje na internet preko mobitela.

andrusko
23.11.2011., 08:14
Znači, nije nužno da mob ima ugrađen operativni sustav? Pitam jer ih ima dosta bez OS-a a imaju wlan wi-fii i stotijaznamstovecne...
Hvala na informacijama

tomisličak
23.11.2011., 08:21
...nabroj jedan mobitel na kojem funkcionira WiFi, a nema na sebi instalirai OS...

assassin
23.11.2011., 09:32
Pretpostavljam da je mislio na mobitele bez smartphone OS- a.
A takvih ima dosta (http://www.gsmarena.com/results.php3?sName=&idMaker=0&idAvailability=0&YearAnnounced=0&nPriceLow=0&nPriceHigh=0&idCurrency=0&idFormFactor=0&idDualSIM=0&idQwerty=0&HeightMax=0&WidthMax=0&ThicknessMax=0&WeightMax=0&idOS=12&nminCPUMHz=0&nCPUCores=0&nminRAMMB=0&nminInternalStorageMB=0&idExpansionCard=0&idDisplay=0&nminDisplayX=0&nminDisplayY=0&nmaxDisplayX=0&nmaxDisplayY=0&fminDisplaySize=0&fmaxDisplaySize=0&nPixelDensity=0&idDisplayTech=0&idTouchscreen=0&idAccelerometer=0&id35mm=0&idCamera=0&idCameraFlash=0&idVideoRecorder=0&idSecondaryCamera=0&idGPS=0&bWLAN=1&bEDGE=0&bGPRS=0&idBluetooth=0&bIR=0&bEmail=0&bWAP=0&bJava=0&idRadio=0&bMMS=0&idRingtones=0&sColor=&StandBy=0&TalkTime=0&sFreeText=).

No, danas ni smarphonei nisu skupi- pa nije šteta uz tethering (to je naziv za takvo dijeljenje interneta) imati i ostale "blagodati" smartphonea :)

Lake
23.11.2011., 11:41
ej ljudi, mene zanima obrnuto. spajanje moba na net preko kompa koji se spaja na net preko usb sticka. kakav mi uređaj treba da mogu dobit wi fi signal i spojit se sa xperiom? pretpostavljam neki wireless router sa usb portom :confused: ali šta da tražim, može i na ebayu, dapače. hvala :)

backtothesleep
24.11.2011., 11:14
ima li komp wireles karticu? ako je laptop, vjerojatno ima, pa instaliraj npr connectify (http://www.connectify.me/), e sad je jos pitanje, ako imas, koju wireles karticu imas, samo da nije intelova, broadcom ili atheros su mislim ok, jer ih je potrebno natjerati da rade u ap modu, jer xperia ne prihvaca adhoc, ovo je kao demo tog programcica koji je besplatan, al ako ti radi kartica u ap modu, javi se na pm, pa ti objasnim kako upogoniti full verziju programa...

ako nemas wireless karicu, najjeftinija je varijanta kupit neki wifi usb stick, ili kupis taj 3g router/ ap prko ebaya, s kojim nemam iskustva al mislim da bi trebao radit (al tu je caka kod jeftinijih, HAKOM, sve sto koristi radiovalove bi kao trebalo biti odobreno bas od hakoma za uvoz u hr, kao i bluetooth i mobiteli i ostale ČIN ČIN pi*darije, al postoji nada da carinici nece otvarat paket:rolleyes:)

Lake
24.11.2011., 13:15
hej druže stari :) hvala na pomoći
komp je u pitanju, i nema wi fi karticu ali imam wi fi usb adapter neki koji hvata signal sa tuđih mreža, jel to može poslužit u ovom slučaju?
ili baš mora bit router, modem, šta li? nigdje po netu ne mogu nać, interesantno

edit: našla sam ovo: http://www.ehow.com/how_6854965_share-3g-internet-connection.html

backtothesleep
24.11.2011., 14:26
e pa to je to! umetni taj stik i instaliraj programcic sa kojeg sam ti dao link i probaj dal ima opciju ap mode, tj sto pise na tom usb-u, firma i model?

edit:vidim ovo sto si poslala al s onim programcicem ti je to sve jednostavnije...

Lake
25.11.2011., 09:35
taj program se plaća nešto koliko vidim :confused: pogledat ću opet... ovaj usb wi fi adaptor je d-link. al čini mi se prekomplicirano to sve skupa za mene plavušu :brukica:

backtothesleep
25.11.2011., 10:41
poslao sam ti jos jucer pm, da ne dođe do tog pitanja

andrusko
28.11.2011., 06:03
Evo, radi se o motoroli flip out, pa me zanima kako je upotrijebit za spajanje laptopa na net, hvala unaprijed

legica21
08.12.2011., 20:22
ja imam alcatel ot-990 i t-mobile usb stick preko kojeg idem na net... kako mogu iskoristiti taj net da bi se spojila na mob?

tomisličak
08.12.2011., 20:35
...android ima mogučnost instaliranja aplikacije za povezivanje interneta, računalo/mobitel - tether...
...dakle u Marketu potražiš nešto slično što se zove Tether (https://market.android.com/search?q=tether&so=1&c=apps)...
...ili jednostavno izvadiš data SIM karticu iz USB internet sticka, i umetneš u mobitel ako je ista mreža, a mobitel kodiran...

slanutkica
25.06.2012., 15:51
podrzava li gl cookie tethering preko bluetootha?
naime, ako si uzmem tablet samo sa wifi da se mogu spojiti na net nekad ako mi zatreba, a nisam doma?
na cookiu ne mogu naci ni postavku za tethering, a kamoli jos preko blua...
hvala vam velika, ovo ne mogu naci na netu.

bbbojan
25.06.2012., 17:39
Čitam raspravu i konkretno me zanima spajanje Motorole defy ( 2.2.2 i rootana) na iPad 3 wi fi bez 3G. Ako neko zna dali je moguće i ako je da me malo prosvijetli. Cijelo popodne čačkam po Googlu, ali mi ne uspijeva. Hvala.

raliSHA
26.06.2012., 00:25
Treba ti neki wifi tethering apk...iako, ako me sejćanje dobro služi nekako mi se čini da tako nešto defy već ima (neka hotspot aplikacija)...ako ne, ima ih na google playu, neke zahtjevaju root neke ne.

bbbojan
26.06.2012., 07:07
Hvala na pomoći, našao sam tu aplikaciju na motoroli oko ponoći i bio jako ponosan na sebe. Defy je nema u Wireles&networks meniju kao neki drugi modeli već je među originalnim aplikacijama.Pozdrav.

klinsider
26.06.2012., 09:51
Kad smo vec na ovoj temi.... iz iskustva vam preporucam koristenje USB kabla. Inace sada se spajam prek BT na S3370GT , gdje mi je manji ping , nego WiFi na S5570 (cca 300ms vs 500ms na 3G). WiFi tethering je jednostavno postaviti, ali nije ni tesko upisati *99# u postavke dialinga.

neodoljivi1
09.08.2012., 07:51
Da li se ta priča posebno naplačuje odnosno da li se u slučaju spajanja laptopa na internet preko mobitela plaća neka dodatna naknada ili samo internet promet?

Target
09.08.2012., 10:21
Samo internet promet.

neodoljivi1
10.08.2012., 08:21
Kako se spojiti bežično sa Samsung smartphone-a na laptop. Preko Samsung Kies-a ili? Naime preko Kies-a sam se spojio USB kablom na laptop. Da li se mogu spojiti i Wifi budući da se bluetooth spajanje ne podržava na Samsungu (barem tako piše u Kies-u)? Koji je postupak?

Actros1841
10.08.2012., 10:06
Kako se spojiti bežično sa Samsung smartphone-a na laptop. Preko Samsung Kies-a ili? Naime preko Kies-a sam se spojio USB kablom na laptop. Da li se mogu spojiti i Wifi budući da se bluetooth spajanje ne podržava na Samsungu (barem tako piše u Kies-u)? Koji je postupak?
Skini si aplikaciju KIES Air a ako želiš sa lapom wifi preko moba na net imaš u postavkama da mob bude wifi acess point za laptop i sve radi od prve

10aLEX
10.08.2012., 10:26
@neodoljivi1
Nadam se da znas da kad koristis mobitel kao hotspot (internet -> wi-fi konekcija na PC) ti jako brzo isprazniti bateriju pa moras imati punjac blizu. :)

neodoljivi1
13.08.2012., 09:46
Skinuo sam KIES Air na mob, ali se neće spojiti na laptop. Naime kad mi izbaci IP adresu ja ju upišem u browser na laptopu ali se ne želi spojiti? Gdje se nalazi u postavkama da mob bude wifi acess point za laptop?

Actros1841
13.08.2012., 10:41
Skinuo sam KIES Air na mob, ali se neće spojiti na laptop. Naime kad mi izbaci IP adresu ja ju upišem u browser na laptopu ali se ne želi spojiti? Gdje se nalazi u postavkama da mob bude wifi acess point za laptop?

Ideš u postavke...onda klik na dijeljenje i mobilna pristupna točka ....naravno wi fi mora biti ukljućen .....mobilna pristupna točka isto ....prvo spajaš mob i lap sa wifi .....na mobu će se pojavit šifra za WPA 2 koju na lapu moraš upisat.....tek kada si to to spojio možeš sa browserom sa lapa preko KIES AIR i ip adrese pristupit mobu! Jer da bi to radilo mora mob biti "access point" i postojat wi fi veza ( šifrirana tj zatvorena) .....onda u browseru ip od moba....jednostavno zar ne?

neodoljivi1
13.08.2012., 12:50
Ideš u postavke...onda klik na dijeljenje i mobilna pristupna točka ....naravno wi fi mora biti ukljućen .....mobilna pristupna točka isto ....prvo spajaš mob i lap sa wifi .....na mobu će se pojavit šifra za WPA 2 koju na lapu moraš upisat.....tek kada si to to spojio možeš sa browserom sa lapa preko KIES AIR i ip adrese pristupit mobu! Jer da bi to radilo mora mob biti "access point" i postojat wi fi veza ( šifrirana tj zatvorena) .....onda u browseru ip od moba....jednostavno zar ne?

Znači prvo idem na postavke čega, KIES AIR-a ili laptopa ili moba? Možeš točno pobrojati i napisati u koje postavke i gdje (laptop ili mob ili KIES AIR) idem?

Unaprijed zahvaljujem

Actros1841
14.08.2012., 09:39
Znači prvo idem na postavke čega, KIES AIR-a ili laptopa ili moba? Možeš točno pobrojati i napisati u koje postavke i gdje (laptop ili mob ili KIES AIR) idem?

Unaprijed zahvaljujem

Ideš prvo u postavke MOBITELA! ...kod mene je galaxy S3 pa ću ti opisat kako je kod mene!

i u bežične mreže ima za odabrat KIES PREKO WIFI ... kad klikneš da to uključiš piše ti na dnu ..UNESITE xxxxxxxxxx u sva WPA POLJA ( na laptopu ili desktopu) i to je to !

Tada je mob i lap spojen s Wifi zaštičenom bežičnom vezom .......tek tada možeš sa browserom pristupit mobitelu ( mada i ne trebaš jer iz KIES AIR programa možeš pristupiti svim područjima mobitela osim postavkama)

neodoljivi1
14.08.2012., 13:30
Sve to sam napravio ali se ne želi spojiti. Mob je Galaxy Ace.
Očito mi nešto nije dobro podešeno na laptopu budući da kada stisnem na pretraživanje wireless-a ništa ne nalazi!? Da li netko zna kako se postavljaju postavke na HP laptopu da mogu vidjeti dostupne wireless mreže?

Unaprijed hvala

Actros1841
14.08.2012., 13:56
Sve to sam napravio ali se ne želi spojiti. Mob je Galaxy Ace.
Očito mi nešto nije dobro podešeno na laptopu budući da kada stisnem na pretraživanje wireless-a ništa ne nalazi!? Da li netko zna kako se postavljaju postavke na HP laptopu da mogu vidjeti dostupne wireless mreže?

Unaprijed hvala

Nema što se pretraživat, kad na lapu uključiš WiFI on izlista sve vidljive mreže ili uređaje u postavkama mobitela za wifi moraš postavit da bude vidljiv .....ako ti laptop doma ide na router preko wifi moraš tu vezu prekinut da bi spojio mob i laptop!

neodoljivi1
14.08.2012., 14:34
Nema što se pretraživat, kad na lapu uključiš WiFI on izlista sve vidljive mreže ili uređaje u postavkama mobitela za wifi moraš postavit da bude vidljiv .....ako ti laptop doma ide na router preko wifi moraš tu vezu prekinut da bi spojio mob i laptop!

Mislim da je u tome problem. Imam spojen laptop preko wifi. Kako da to ugasim. Samo na disable. Ali mi kad idem na view all wifi networks ne nalazi ništa, pa ni moju mrežu kada je uključena!? Da li treba nešto poštelati u postavkama i kako?

assassin
17.08.2012., 18:29
neodoljivi- strpi se malo i pričekaj odgovor (ovo nije servis da ti se mora odgovoriti u sekundi) :)

Actros1841
18.08.2012., 21:39
Mislim da je u tome problem. Imam spojen laptop preko wifi. Kako da to ugasim. Samo na disable. Ali mi kad idem na view all wifi networks ne nalazi ništa, pa ni moju mrežu kada je uključena!? Da li treba nešto poštelati u postavkama i kako?

Pa zar baš moraš dobit sve nacrtano? U Windowsima na onoj traci dolje odeš na Wifi i prekineš!

A router ti je vjerojatno naštiman da bude mreža nevidljiva...

Dobio si smjernice i sad se sam malo igraj i eksperimentiraj, a ako i dalje ne ide nađi nekoga tko se kuži da složi!

nikica1993
24.11.2012., 02:31
Jel mi može neko pomoć imam sony xspira miro i želio bi preko njega na net za komp al nezz hitno :-)

10aLEX
25.11.2012., 08:24
Imas Easytether aplikaciju ali ako ces koristiti za https (npr. gmail) onda nije besplatna!

huh
28.11.2012., 09:47
Može li mi netko korak po korak objasniti kako bih na laptopu mogla koristiti internet sa svog sony ericssona c902? Ne znam ništa o tome, samo znam da je moguće... al gdje što treba upisati... :503:
dakle, spojila bi se pomoću kabla, imam t-fuckin-mobile flat internet u tarifi i laptop Toshibu s win7. Nemam internet u novom stanu i ne hvatam ničiji wireless :angeleye: a internet bih koristila za mail, novine, traženje i čitanje stručnih članaka :kava:... nikakvo pretjerano downloadanje il slično.

hvala :)

Nosonja_
29.11.2012., 16:41
pa na mom mobu je krajne jednostavno, uđeš u postavke, pa povezivanje bežično i žično, pa onda odabrati dijelenje veze pa te onda pita želiš li preko usb kabela ili preko hot spota. Kad sam to podešavao odabra sam šifru i sve 5.

Kod mene srećom neki jednostavni telefon:ne zna::ne zna:

Android je, i to jeftini:mig:

i da, ne trebaš uopće imati wifi da se bežično povežeš računalo i mobitel....

Nosonja_
29.11.2012., 16:51
a da, sad vidim da to nije android i da nema wifi, pojma nemam kako spojiti to:ne zna::ne zna:

Tigrov friend
29.11.2012., 18:09
A kuda se onda istrčavaš? Nije bilo mobitela prije Androida ili iosa? Ili je tebi fala Bogu prvi mob odmah android.....

@huh treba ti sony ericsson pc suite da bi povezala mob usb kablom da bi bio modem, ako ga nemaš na cd-u koji si dobila sa mobom skini ga odavde (http://www.softpedia.com/get/Mobile-Phone-Tools/Sony-Ericsson/Sony-Ericsson-PC-Suite.shtml) recimo... Ključna stavka je....

* Set up the software to connect your computer to the Internet using your phone as a modem


:)

Nosonja_
01.12.2012., 18:07
Ne znam baš jesam li pogodija temu ali da pitam............

Ja sam preplatnik optime, dok mi je u mobitelu t- mobile kartica.

Interesira me usluga maxtv to go, kako imam mobitel na njihove bonove to bi teoretski mogao gledati na mobitelu ali zapravo ne mogu jer mi mob izgleda slabo ili uopće ne podržava flash. SAd ako netko zna bi li mogao maxtv to go kad povežem mobitel i laptop bilo kao wifi hot spot ili putem kabela?

lea321
02.12.2012., 16:59
eto mene plavuše. t.mobile stick i u njemu kartica simpa. e sad bi ja povezala se na internet prek w n w sticka, i sve šljaka 2 minute, onda piše ograničena usluga, a naplatili mi uslugu 10 kn dnevno???sa karticom koja je u orginalu kupljena sa stickom radi, ali na njoj trenutno nema kuna

huh
04.12.2012., 12:09
A kuda se onda istrčavaš? Nije bilo mobitela prije Androida ili iosa? Ili je tebi fala Bogu prvi mob odmah android.....

@huh treba ti sony ericsson pc suite da bi povezala mob usb kablom da bi bio modem, ako ga nemaš na cd-u koji si dobila sa mobom skini ga odavde (http://www.softpedia.com/get/Mobile-Phone-Tools/Sony-Ericsson/Sony-Ericsson-PC-Suite.shtml) recimo... Ključna stavka je....

* Set up the software to connect your computer to the Internet using your phone as a modem


:)

Hvala ti puno... Probat ću večeras kad se dokopam laptopa pa javim jel uspjelo :)

huh
14.12.2012., 17:15
Dakle, uspjela sam... mislim, ne mogu se čak niti pohvalit da sam 'uspjela' jer je tolko jednostavno - instalira se PC Suite za SE i u njemu postoji opcija Internet connection... čitava mudrost:mig:
Hvala još jednom na pomoći :)

NeaSnow
16.12.2012., 09:36
Pozdrav svima!

Imam pitanje, ne znam da li mu je mjesto ovdje ako nije moderatori premjestite. Dakle ovako, koristim Tele2 mobilni postpaid stick koji mi je crkao i vise ne sluzi nicemu. Igrom slucaja doma imam Tmobile stick Huawei E1752. Sinoc sam pokusala tele2 data sim karticu umetnuti u tmobile stick ali mi je sustav trazio unlock kod sto znaci da je Tmobile stick zakljucan. Postoji li mogucnost dekodiranja ovog Tmobile sticka?

Unaprijed hvala!

assassin
16.12.2012., 12:40
Google kaže (http://umbretocalvin.blogspot.com/2012/03/how-to-unlock-huawei-e1752-modem.html) da može... :)

Agrotronax
03.01.2013., 16:57
Pozdrav
Imam sony xperia j(st26) i zanima me kak da s kompa se povežem na taj mobilni internet što se nalazi u kartici?
Jel moram imat nekakav software od sonya ili nešta slično=?
Hvala!

reuf2003
22.03.2013., 14:17
Dakle trebala bi mi Vaša pomoć.Tražio sam na googlu i na tražilici foruma ali uvijek me šalje na isto riješenje ili ja nisam u mogućnosti pravilno postaviti pitanje. Svugdje me šalje na "koristiti mob kao modem"...
No mene zanima slijedeće:

Želio bih se mobitelom (nokia 5800xm) preko wifi-a spojiti na kućni router tako da na mobitelu imam internet(to uspjevam). Zatim bih taj internet na mobitelu preko bluetootha prebacio na desktop računalo( koje nema wifi već bt dongle) tako da i na kompu mogu surfati netom.
Router je gore kod brata na katu i ne mogu ga spojiti žicom(bilo bi fino da mogu ali nisam u mogućnosti provlačiti žicu po kući) pa vas pitam dali se to može kako izvesti pošto ja nemam toliko tehničkog znanja o tome.

Dakle sve bežično: s routera na mob prek wifi-a onda s moba na komp prek bt-a.
Dali je to moguće i ako da KAKO ?

@ NeoSnow: download "Mobile partner" prog za otključavanje huavei-a

Unaprijed Vam hvala na ponuđenim odgovorima i rješenjima

tomisličak
22.03.2013., 14:31
Ostavi mobitel, kupi Wi-Fi USB stick, (do 100kn)
i lovi mrežu preko rutera na računalo. :ne zna:

reuf2003
23.03.2013., 20:38
Dakle da malo bolje objasnim situaciju
Bratov router je dva kata iznad,ja sam u prizemlju i da bi ga uhvatio preko wifi-a trebao bih ekstra jaku (čitaj skupu) wlan antenu ili repeater između nas na prvom katu koji je mnogo skuplji a ja nisam financijski potkovan( živim sa mamom u kući sa još dvije obitelji) tako da mi je i 50 kn trošak. Brat jedini radi ali mi daje da koristim njegov net
Dakle ja bih htjeo znati može li se to kako izvesti sa postojećom infrastrukturom( tako reći) da koristim mob kao repeater i stavim ga između gdje je u dometu i wifi-a i bt-a , bez da se pravi neki trošak jer , napominjem, đeparca nemam niti bih ga tražio od mame jer ne želim da troši novac na moje "gluposti".
Dakle moguće ili ne? I ako da kako?
Hvala

assassin
23.03.2013., 21:01
Znam da Androidi to mogu pomoću dodatne aplikacije (BlueDUN), ali nisam vidio sličnu za Symbian...
Ne znam kako je Nokia Suite napravljen kod tetheringa putem bluetootha... Možda on (i 5800) to ima po defaultu omogućeno...
Uglavnom, probaj onda spojiti "normalnim" putem- tethering preko bluetootha, a da internet bude preko WiFi-a pa vidi ide li.
Ako nisi već probao...
I slobodno baci oko na daily mobile forum i dio s custom firmwareima.
Možda netko tamo ima rješenje...

reuf2003
24.03.2013., 15:42
Probao sam spajati na mnoge načine ali uvijek mi tereti sim karticu iako sam spojen preko wifi-a. ima li kakav program sličan tome BtDUN ?

assassin
24.03.2013., 17:34
I ako pobrišeš sve APN-ove (tj. "odredišta") osim tog WiFi ne radi?
Kao što napisah- nisam našao nešto takvo za Symbian.

backtothesleep
01.04.2013., 22:57
mirda, post ti je prebacenu temu o Xperiji P (http://www.forum.hr/showthread.php?t=724791&page=21)

Nosonja_
11.10.2013., 19:08
Mene zanima naplata prometa tokom povezivanja moba i lapa, tj jel to isto kao kad surfaš na mobitelu ili je to skuplje. Ja sam dojm da MB-ovi lete malo brže:ne zna:

Tigrov friend
11.10.2013., 19:10
Isto je samo što stranica prikazana na lapu vjerovatno uzima više prometa od stranice prikazane na malom ekranu mobitela.


Recimo svaka slika je veća na lapu a samim time i teža u KB.

Nosonja_
12.10.2013., 12:14
a s mobitela na mobitel?

Jedan put sam uključio dijelenje veze s mog android zetejca na iphone u dužini nekih 3 minute. Naprosto nevjerovatno koliko mi je uzelo MB-ova, 80 MB za 3 minute:confused: Jeste da se vrtija YT, ali samo 3 minute?!?

Ja sam 099 a taj iphone je 091....

davor2210
12.10.2013., 16:47
Nema veze od kojeg je operatera mob koji se spaja. HD video ili velika slika uzima jednako MB-a na kompu i na mobitelu. Nije bitna veličina ekrana nego rezolucija medija koji se gleda.


Sent from my iPhone 3gs using Tapatalk pro

Nosonja_
12.10.2013., 17:44
Davore, nisam najbolje shvatio, moj mob ima svega 153 pixela po inču, iphone zasigurno ima mnogo više, igra li to kakvu ulogu:ne zna:

Tigrov friend
12.10.2013., 18:11
Nema veze od kojeg je operatera mob koji se spaja. HD video ili velika slika uzima jednako MB-a na kompu i na mobitelu. Nije bitna veličina ekrana nego rezolucija medija koji se gleda.


Sent from my iPhone 3gs using Tapatalk pro

Jesi siguran? Ja na lapu preko sticka godinama na 1366x768 i na mobu nokia e51 320x240 i da je ista potrošnja? Ti se šališ?

Daj to nekome drugome piši nemoj meni koji sam stalno na mobilnom netu i koji niti nema adsl i niti mi treba. :p

Nosonja_
12.10.2013., 19:21
Još neka pitanja mada ne baš sasvim vezanu uz temu, al da pitam ipak..

Evo sad instalirah mini operu na mog androidčića ponukan zaista malom potrošnjom mb-ova u usporedbi s dužinom korištenja na nokiji 2700 classic koja koristi operu mini kao preglednik. Doduše koliko vidim odi to ima veze i s malim ekranom i istom takvom rezolucijom na 2700-ici, na operi mi se svidjalo i što si moga vidit koliko trošiš megabajta, tj prilikom svakog učitavanja pokazivalo je u onoj plavoj traci koliko MB-ova odlazi. Na androidu je drugačije, samo se pokaže učitavanje, tj ne pokazuje koiko je MB-ova učitala, može li se to kako srediti?

Troši li na androidu Opera manje od standardnog preglednika???

davor2210
13.10.2013., 08:03
Jesi siguran? Ja na lapu preko sticka godinama na 1366x768 i na mobu nokia e51 320x240 i da je ista potrošnja? Ti se šališ?

Daj to nekome drugome piši nemoj meni koji sam stalno na mobilnom netu i koji niti nema adsl i niti mi treba. :p

Ja imam iphon 3GS sa rezolucijom 320/480 i kad skinem sliku koja je 2400/1600 ona je teška možda 1MB (pišem napamet). Nije bitno kolika je rezolucija displeja u tom slučaju.


Sent from my iPhone 3gs using Tapatalk pro

Nosonja_
13.10.2013., 16:52
Izgleda da je rezolucija itekako bitna, ili da je mobitel hardverski što slabiji:ne zna: Podijeli vezu danas s samsungom chat 357, znači dummy phoneom. Vrtili YT par minuta, fejsali dvadesetak minuta i jedva mi skinulo 10 MB...

moba2007
13.10.2013., 17:45
Ti si na svome ZTEu napravio WiFi mrežu na koju se iPhone spojio, a YouTube aplikacija po defaultu prikazuje klipove u HQ kada si spojen na WiFi, a LQ kada si spojen preko mobilne mreže. Znači itekako je moguće da si toliko potrošio.

Tigrov friend
13.10.2013., 18:25
Ja imam iphon 3GS sa rezolucijom 320/480 i kad skinem sliku koja je 2400/1600 ona je teška možda 1MB (pišem napamet). Nije bitno kolika je rezolucija displeja u tom slučaju.


Sent from my iPhone 3gs using Tapatalk pro

U tome slučaju nije ali je u običnom surfu; na ekranu manje rezolucije su i slike manje rezolucije i manje troše prometa.

Nisam vam ja kriv što imate velike potrebe surfa po dimenzijama malim ekranima mobitela pa vam ispade taj surf skup tj. vrlo brzo prisjedne. Naravno pišem o 3G.

assassin
15.10.2013., 13:22
msveric- premješteno u temu o L3 (http://www.forum.hr/showthread.php?t=733394).
Ubuduće pogledaj postojeće podforume i pravila i koristi tražilicu.

bolix
23.11.2013., 21:01
Pozdrav svim pametnima.

Molim vas imam Nokiu e71 i dobila sam Asus HD7 i njega bi nekako povezala sa svojom nokiicom, ako može naravno. Sad molim sve vas pametne da mi pomognete kako bi to učiila. Dakle ima nokia i wifi i asus ali kako to povezat ???? :504: Mislim naravno da mi nokia bude kao hotspot i idem s asusom na internet.

flowchart
27.11.2013., 15:46
molim pomoć jer nisam baš tehnički "potkovan".

naime, imam Xperiu S i prije izvjesnog vremena susjed mi je dao šifru svoje Wi-FI mreže jer ja nemam priključak za internet.
e sada, htio bih i laptop spojiti na mrežu ali susjeda ne vidim već neko vrijeme da ga opet pitam za šifru a ne znam mogu li to izvući iz moba?
je li moguće na primjer, mobitel spojiti na wi-fi i uključiti ga kao mobilnu pristupnu točku (ruter) a onda laptop spojiti na mob koji je već prethodno spojen ne wi-fi?

Nadam se da je dovoljno jasno?

tomisličak
27.11.2013., 16:26
To se zove tethering (https://play.google.com/store/search?q=tethering&hl=hr),
skini si neku aplikaciju s Google play.

flowchart
28.11.2013., 14:22
probao jučer ali bezuspješno.
zapravo ne znam dali radim ispravno.

na mob sam instalirao app WiFi Tethering OpenGarden i pokrenuo, pokušao s laptopa spojiti na mob ali kao da mob ima nekakvo ograničenje. Kada pokušam uključiti na mobu opciju "mobilna prostupna točka" onda se automatski isključi wi-fi :ne zna:

Može li netko objasniti koji je točan postupak jer očito da nešto radim krivo ili iz nekog razloga nije moguće spojiti.

tomisličak
28.11.2013., 14:39
Slobodno proslijedi upit na WiFi Tethering - aplikacije i problemi (http://www.forum.hr/showthread.php?t=765979)
i tamo nastaviš raspravu o svom problemu.

nilly
06.02.2014., 18:08
:w

Mene zanima dal mi netko može objasniti dal ovaj mobitel ima tu funkciju korištenja neta s moba na kompu:
Samsung Galaxy Pocket Neo S5310 (http://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_pocket_neo_s5310-5391.php)

Mob mi stvarno služi samo za poruke/ pozive/ radio/ mail i da ga povremeno povežem s kompom i potrošim nešto mb-a neta :D , pa niti ne gledam neke skuplje opcije :ne zna:

akoj
06.02.2014., 23:11
Ima tu mogućnost.
Ako tražiš neki savjet vezan uz kupovinu mobitela, pitanje postavi ovdje (http://www.forum.hr/forumdisplay.php?f=182).

neodoljivi1
17.06.2014., 13:07
Ponovno aktiviram temu!

Imam mobitel Samsung SGHD980 koji nema OS niti WIFI. Zanima me postupak kako se spojiti preko navedenog mobitela koji ima internet da bi na laptopu HP mogao surfati s internetom od mobitela?

Hvala

RC Da Kookee
17.06.2014., 13:20
Koristeci EDGE se bas i neces usrecit. Ali USB kabelom spojis mob i kroz software koji instaliras na PCu podesis vezu.

neodoljivi1
17.06.2014., 13:23
Koji software bi trebalo instalirati na PC-u?

RC Da Kookee
17.06.2014., 13:26
Evo ovdje pogledaj (https://www.samsung.com/hr/function/search/espsearchResult?input_keyword=SGHD980&keywords=SGHD980). Pise: Mobilni Telefon SGH-D980 (SGH-D980ZKASEB) Software.

neodoljivi1
17.06.2014., 16:21
Puno hvala. Skinuo software i gle čuda funkcionira!

RC Da Kookee
17.06.2014., 16:29
Drago mi je :)

Dark Dizkober
22.06.2014., 08:31
Koja bi bila najbolja tether aplikacija, gledam sad, ima ih brdo, pa ako može neki savjet :)

assassin
22.06.2014., 09:36
Koji mobitel imaš?
(pogledaj podforum Aplikacije)

Dark Dizkober
23.06.2014., 16:43
OneTouch SPOP, ali idem baš sad čekirat na Aplikacije PDF

RC Da Kookee
23.06.2014., 16:48
Sto fali defaultnom u Droidu?

Nosonja_
25.06.2014., 07:00
Čemu skidanje teathring aplikacija na androidu:ne zna: Da zauzmeš više memorije:ne zna: Mislim sve je u postavkama:kava: ili su te aplikacije po nečemu bolje:ne zna: