View Full Version : Dvojbe i strepnje oko raspršivanja glasova
Glavni cilj većine stanovništva RH kako ja to razaznajem i lokalno poznajem je uklanjanje mogućnosti da HDZ dobije mnoštvo(presudnu,relativnu,ili dovoljnu većinu u Saboru)s kojim može ponovo utamničiti zemlju..i onda se stvari pribjegavaju požarnim putem,glasanjem za najjačeg protivnika,a to je Kastavska koalicija.
Ali s druge strane pojavljuje se dvojba u kvalitetu toga izbora,po ključu prisile,ili bolje rečeno mučne nužde.
Glasati za"kastavce"(ili kukurikavce)samo zato da hadeze ne dobije dovoljno da može zaprijetiti vlašću,je prilično turobno razmišljanje,ali je svakako realno.
Uzmimo i slijedeću stvar.Svatko od nas ima svoje mišljenje ili interes,to je onaj privatni poriv koji nema veze sa natjecanjem mrtvih konja ili ovih gore navedenih,nego sa našim unutarnjim odlukama,tko bi bio zaista ispravan,kvalitetan i dobar na vlasti,ali da se pritom ne rasprše glasovi,a to je po meni slijedeći niz;
-HSLS,koji meni privatno i građanski odgovara,koji ima dovoljno političkog kapitala,da neće nikad postati pusta kurva u političkoj kući
-BUZ HEI,i Ljubo Jurčić,svakako jedan od najpametnijih stručnjaka na ovim izborima,i bez toga čovjek dokazanih sposobnosti i vizije.Čovjek koji zna odabrati prave ljude,koji vidi ispred sebe i zna što činiti bez gubljenja vremena na replike i navođenja krivog navoda..
-SP-A.HSS,sporazum Ivana Pernara,proglašenog manijakalnog performera ili zaslužnog i dostojanstvenog vukovarskog veterana Mladena Borkovića.Pernar je po meni dovoljno nabrijan da grize bankare,financijske lobiste i ostale lihvare,a Borković je čovjek neupitne biografije,kojem nijedan pasji hadezeovac ne može spočitati ni ništa
Raspršivanje glasova je neupitno,samo je pitanje koliko.
Ako se dva bika tuku,što će učiniti treći nego gledati..?Ili će se i on uključiti i nadvladati oba..
Dvojbe za koga glasati ostat će u zraku do posljednjeg časa,do sekunde iza paravana,a onda slijedi gorko ili slatko oko dnevnika..
Hoće li ljudi glasati po sistemu manjeg zla,po svom izboru ili izboru nećeg trećeg?
mimozica 7
29.11.2011., 20:06
Još uvijek se mučim sa trilemom za koga glasati :(. Ne želim razmišljati o raspršivanju glasova, glasovati ću po svojoj savjesti.
Da smo malo pametniji, ne bi nitko glasovao za HDZ/SDP, pa se glasovi ne bi raspršili :ne zna:
zeljko_ri
29.11.2011., 20:44
Govoriti o raspršivanju glasova je teža bedastoća i pogoduje samo velikima koji takve stvari iniciraju. Klasični mind control i igranje sa biračima na što mnogi i nasjednu. Stoga nam veliki žele poručiti da je svejedno koji program oni imali, samo je važno da glasamo za iste kako nebi drugi ideološki neprijatelji pobjedili. Igranje na kartu straha prolazi i puno većim svjetskim igračima nego što su to HDZ i SDP, pa zašto nebi i njima...
Govoriti o raspršivanju glasova je teža bedastoća i pogoduje samo velikima koji takve stvari iniciraju. Klasični [I]mind control
Slažem se.
Po meni,kako rekog od tri moguće opcije pojavila se i četvrta,a to su laburisti.
I sad,što mi preostaje nego iz nekog kutka providnosti odvagati tko će se najviše kačiti i jurišati na kule moći?
Hoće li to biti upravo navedeni Lesar,koji će vjerovatno savijati raspoloženja ako se smanjuju radnička prava?
Hoće li Jurčić sa istim žarom nuditi riješenja?
Zna li mali Pernar verbalno slomiti uhljebljnike i bankara?
Zar će uistinu Borkovič pokazati zube svim lažnjacima i bitangama iz rata?
Tko će na to najbolje odgovoriti nego vrijeme.
Ja odgovor trebam sad..
Negromant
30.11.2011., 18:41
Ja odgovor trebam sad..
U kojoj si jedinici?
The Fish
30.11.2011., 19:24
Zanimljiva tema, i dobro sročeno otvaranje.
Otprilike i ja tako nekako vidim situaciju, moje opcije su ili HSLS ili Jurčićeva ekipa. Tako da sam za sada u dvoumici.
Ove prve dvije opcije su imale 20 godina za dokazivanje, i eto do kuda su nas doveli.
Budimo realni, tko god pobijedi, u g.....a je do zuba :503:
John Stooges
30.11.2011., 19:29
Laburisti su jedina treća opcija koja ne odgovara ni HDZ-u ni SDP-u!
Zato laburisti naprijed!
The Fish
30.11.2011., 19:48
Meni je nekak veći cilj podržati stranku koja je u stanju napraviti nužne promjene, a tu su mi jedino hsls-ovci naveli konkretne poteze, ovi ostali love na galamu, neznam ni sam ...
U kojoj si jedinici?
Zagrebačkoj
Negromant
01.12.2011., 16:18
Zagrebačkoj
Kojoj? Zagreb je podijeljen na četiri jedinice.
Negromant
02.12.2011., 21:10
U sedmoj izbornoj.
Naravno da ti ne mogu reći za koga glasati, ali mogu reći za koga bih ja glasao da sam u toj izbornoj jedinici.
Moj izbor bi bio ili lista broj 5 (http://www.izbori2011.hr/izborne-liste/7-izborna-jedinica/akcija-za-bolju-hrvatsku-abh.html), tj. ABH-HDS-JH (pretpostavljam da je to previše desno za tvoj ukus) ili lista broj 21 (http://www.izbori2011.hr/izborne-liste/7-izborna-jedinica/savez-za-promjene-sp.html): SP-AHSS-DPS.
TurbulentFluid
02.12.2011., 23:20
Govoriti o raspršivanju glasova je teža bedastoća i pogoduje samo velikima koji takve stvari iniciraju. Klasični mind control i igranje sa biračima na što mnogi i nasjednu. Stoga nam veliki žele poručiti da je svejedno koji program oni imali, samo je važno da glasamo za iste kako nebi drugi ideološki neprijatelji pobjedili. Igranje na kartu straha prolazi i puno većim svjetskim igračima nego što su to HDZ i SDP, pa zašto nebi i njima...
Tako je.
riječ je o propagandi, ničem drugom. Demokracija gubi smisao kada se u nju upletu kalkuliranja, ideje poput "raspršivanja glasova" i slično.
Glasovati treba po svojoj savijesti, dakle ti zaokruži one kojima bi najradije dao svoju sudbinu u ruke, i ne brini za ove gluparije.
pa neznam i ja sam bio u nedoumici HSLS ili HEI Ljubo Jurčić, i gledao sam sučeljavanja na HRT( koliko god ona glupava bila ) i promatrao kandidate tih lista, nijedan kandidat HSLS-a kojega su poslali tamo me nije razočarao načinom na koji je iskoristio vrijeme u toj emisiji s time mogu reći da HSLS ima barem 10 sposobnih političara + kosor i budimir = 12, dok za ljude iz jurčićeve koalicije nemogu reći da su me nešto impresionirali, mogu reći da sam pročitao program HSLS-a, od jurčića nisam jer kad sam tražio nisam našao na web - stranici, ali po dojmu mi se čini da HSLS ima razrađeniji i konkretniji program.
evo mislim na taj način sam ja vagao, evo neznam ako nekom pomogne super, a sad ko će dobit mandat baš me briga meni je bitno da sam na neki smislen način našao opciju koja mi odgovara i za koju znam zašto glasam, ipak je moj samo 1 glas, osvojio HSLS mandat ili ne ako im moj glas pomogne super, ali ako ne što ja mogu, ljudi glasuju kako glasuju
-SP-A.HSS,sporazum Ivana Pernara,proglašenog manijakalnog performera ili zaslužnog i dostojanstvenog vukovarskog veterana Mladena Borkovića.Pernar je po meni dovoljno nabrijan da grize bankare,financijske lobiste i ostale lihvare,a Borković je čovjek neupitne biografije,kojem nijedan pasji hadezeovac ne može spočitati ni ništa
Hoće li ljudi glasati po sistemu manjeg zla,po svom izboru ili izboru nećeg trećeg?
jedino pravo rješenje i logika glasovanja!
ja glasujem za ove jer su barem djelomično pogodili ono što je i moj cilj (http://www.forum.hr/showpost.php?p=36787822&postcount=1), a nitko drugi nije.
ne treba se zamarati raspršivanjem i ostalim glupostima nego glasati za onog za koga si.
ako se time pokaže da si stvarno napravio štetu manjem zlu, neka! nisi ti kriv, nego oni koji nisu razmišljali kao ti a ako netko ne prekine taj začarani krug glasanja za manje zlo, nikad nam ni neće biti bolje.
i zato jedini izbor je AHSS-SP, moj izbor na ovim izborima.
Slažem se.
Po meni,kako rekog od tri moguće opcije pojavila se i četvrta,a to su laburisti.
I sad,što mi preostaje nego iz nekog kutka providnosti odvagati tko će se najviše kačiti i jurišati na kule moći?
Hoće li to biti upravo navedeni Lesar,koji će vjerovatno savijati raspoloženja ako se smanjuju radnička prava?
Hoće li Jurčić sa istim žarom nuditi riješenja?
Zna li mali Pernar verbalno slomiti uhljebljnike i bankara?
Zar će uistinu Borkovič pokazati zube svim lažnjacima i bitangama iz rata?
Tko će na to najbolje odgovoriti nego vrijeme.
Ja odgovor trebam sad..
Onaj tko nije po struci političar!
Političari su tu da manipuliraju lažu i obmanjuju kako bi preživjeli, jer drugo osim politike raditi u životu ne znaju i zato su im fotelje sredstvo preživljavanja.
Međutim stručnjaci koji se upuštaju u politiku imaju izbor, mogu zarađivati u politici i van nje, pa ako ne uspiju u njoj uvijek će se snaći i moći preživjeti, a samim time veća je šansa da će riskirati svoju poziciju u politici i ne se pokoravati različitim interesima koji ih mogu izbaciti iz političke pozicije tj fotelje.
Znači onaj tko je neovisan od politike, koji ima sredstva za preživljavanje van nje će prije reći ne stranom kapitalu i stranim interesima i pokušati provesti svoju viziju i program do kraja, nego onaj tko u politici zarađuje kruh, jer će toga strani interesi slomiti da pristane na ucjene izvana!
Zato, gledaj tko je od tvog izbora van politike i samo te uzimaj u izbor.
Po meni i pernar i borković odgovaraju ovom upravo rečenom i po tom principu i opet ispadaju moj izbor.
SP-AHSS-DPS.
Tu sam negdje..99% za.
Dobra tema :top:
Mislim da je taj strah najobicniji alibi za neke glasace koji znaju da njihov izbor objektivno ne valja (SDP, te HDZ u vecini slucajeva), medjutim racionaliziraju taj izbor radi 'manjeg zla' te straha da 'ovi drugi ne pojedu glasove'. Mislim da je ovakav nacin razmisljanja izrazito los, te cak i poguban za pravu demokraciju.
Buduci da je Peca dao ajmo rec lijevu perspektivu, ja mogu reci da se kod jedne vece skupine mojih prijatelja i poznanika koji su desnicari javio bunt radi sveopce pro-Kukuriku medijske kampanje i najvjerojatnije ce glas dati HDZ-u :(, tome je uvelike kumovao i raspad (ili bolje receno, raslojavanje) HRASTa koji je zaista u jednom trenutku pretendirao da bude stozerna desna stranka te mi se sve vise cini da je za to kriv HDZ :ne zna:.
Libertango
03.12.2011., 19:55
Dvojbe za koga glasati ostat će u zraku do posljednjeg časa,do sekunde iza paravana,a onda slijedi gorko ili slatko oko dnevnika..
Moji su se već odlučili.....
Za sad ispada da će samo jedan glas ići za jednu od 2je velike stranke, očev, ostatak nas će za svoje mini favorite :ne zna:
Ovi stari su već dosadili i bogu i vragu....i jedni i drugi iako je misao vodilja u mojoj familiji uvijek smrt HDZu-sloboda narodu, tko god drugi pobijedi-dobro je.
Mislim da bi ove godine manje stranke mogle uzeti puno veći dio kolača, ljudi razmišljaju i o drugim opcijama više nego proteklih godina.
Kod nas u 9. izbornoj jedinici nema dvojbe, tu se glasa za HDZ samo da nebi crveni vragovi došli na vlast!
crveni666
04.12.2011., 02:03
Kod nas u 9. izbornoj jedinici nema dvojbe, tu se glasa za HDZ samo da nebi crveni vragovi došli na vlast!
Pošto ste zahvaljujući crvenima dio RH prodati ćemo vas Italiji za isplatu duga da budete sa svojom braćom fašistima kako su vaši ustaški djedovi to napravili.
Glavni cilj većine stanovništva RH kako ja to razaznajem i lokalno poznajem je uklanjanje mogućnosti da HDZ dobije mnoštvo(presudnu,relativnu,ili dovoljnu većinu u Saboru)s kojim može ponovo utamničiti zemlju..i onda se stvari pribjegavaju požarnim putem,glasanjem za najjačeg protivnika...
Apsolutno se slažem, ali isto tako moram priznati da nikako nebi želio da moj glas propadne ili se pribroji nekome drugome, u najgorem slučaju ne daj Bože onima za koje nisam a izlazim na izbore (iako vrlo često ne) upravo da doprinesem promjenama.
Sve je kriv nepošteni izborni zakon i ovakve izborne jedinice gdje se favoriziraju samo velike i najjače stranke a oni mali i srednji vrlo često ne prijeđu izborni prag i njihove glasove pokupe oni jaki.
Pogodan zakon donesen upravo da bi se neki učvrstili na vlasti na duže staze što je tako i ispalo.
E sad svjestan svih navedenih mogućnosti a i sam pod utjecajem raznih miljun i kusur anketa na kraju ću glasati za neke koje iako dijelom podržavam ali opet ne u potpunosti i da imam PUNU slobodu odabira znajući da moj glas neće propasti vjerojatno bi glasao za treću ili četvrtu opciju.
Međutim kako takva opcija u mojoj 10-oj izbornoj jedinici ne stoji baš dobro na kraju će glas ići onim najbližima po programu i gledištima koji sigurno prelaze prag po ovom glupom zakonu.
Sad će mnogi reći i zaključiti: - "Ankete su krive za sve!!!".
Na prvi pogled se zaista čini tako ali ako malo bolje promislimo te ankete će vrlo vjerojatno spasiti naš glas da ne ode možda upravo onima za koje nikako nismo.
Istina, možda će većina kao ja ne želeći izgubiti glas poslušati ankete i da nema anketa bi svi mi vjerojatno glasali za one koji nam se čine najpoštenijim ali tko nam kaže da bi i tada naši favoriti prešli ovakav izborni prag.
Nisu u stvari krive ankete nego nepravedan izborni zakon koji pogoduje velikima i koji uništava male stranke.
Što nama vrijedi anketa na razini cijele Hrvatske kad smo podijeljeni po umjetnim izbornim jedinicama u kojima se režu svi oni koji nemaju bar 5% VALJANIH listića.
10-ta izborna jedinica npr ima 33 stranke koje izlaze na izbore, to je nevjerojatan broj a i po svim mjerilima previše ali opet nije fer da na kraju iz svega toga izađe samo 2 ili 3 stranke.
Ne želim vjerovati da je cijela Hrvatska bi-polarizirana i da po ovom izbornom zakonu imamo samo 2 opcije a treća ili četvrta opcija je propali glas?
Nadam se da nova vlast koja bila da bila (nazive u cijelom textu ne spominjem da radi izborne šutnje nebi dobio ukor moderatora) će uraditi sve da napravi malo pošteniji izborni zakon jer po ovome sada 30% onih koji izađu na izbore mogu stvoriti 55% Saborskog tijela plus tamo nekakve Bosne i Hercegovine, Amerike, Kanade i Australije... (ima toga jos) koji plaćaju poreze drugim državama i neće osjetiti posljedice bilo koga tko dođe ovdje nama na vlast.
TylerDurden86
04.12.2011., 06:01
Ne mogu vjerovat da neko Pernara moze smatrat ozbiljnim politicarem,kao i bome Borkovica,svaku mu cast na obrani Vukovara i zasluge u ratu,to se mora cijenit kod covjeka,ali mislim da svoj kredibilitet spusta cim se udruzuje s Pernarom.Nije on za politiku.Ovo ostalo sta je reko OP je ok,glasuj po svojoj savjesti i bez obzira prelaze li prag ili ne.Vidim i neke razgovore oko izbornih jedinica i ne znam zasto ih netko naziva nepostenima kad je to jedini nacin da se Hrvatska podijeli na neke ravnopravne cijeline.Na sta bi to izgledalo kad bi cijeli ZG cinio jednu jedinicu i sa svojih milijun glasaca imao isti broj zastupnika kao recimo cijela Lika.Ne znam kako bi se moglo bolje to rasporedit.
Pernar je mlad i nadobudan i to ga čini težim za kontrolirat, a njegove stavove iskrenijim, jer dok si mlad nisi se previše puta opekao da bi bio životno oprezniji.
I tko je uopće rekao da netko Pernara smatra političarem? Ja osobno ni ne želim političare na vlasti.
Arnold Strong
04.12.2011., 15:09
jel ikako moguće ne dat svoj glas nikome? nisam upućen da bih znao za koga glasati, a ne želim da moj glas ode za bilo koga... a ak ne glasam opet ode za nekog. jel postoji način da se moj glas potpuno poništi i ne broji apsolutno nikome? ne mogu naći tu informaciju nigdje.
Sparkly
04.12.2011., 15:24
jel postoji način da se moj glas potpuno poništi i ne broji apsolutno nikome?
Dođeš i prekrižiš listić.
Eto ispada da sam dobro postupio što sam ipak uzeo u obzir ankete za 10. jedinicu i što sam umjesto za Laburiste glasao na Kukuriku jer Laburisti nažalost ovdje nisu prešli izborni prag i tko zna kome bi išao moj glas.
Što se može, to je bilo nužno zlo a najbitnije je da smo se oslobodili ovih HDZ lopuža i njihovog klauna Keruma a koji god da dođu sada nikako ne mogu biti gori od njih jer HDZ ima škole i diplome za korupciju, prevare i legalnu krađu.
Eto ispada da sam dobro postupio što sam ipak uzeo u obzir ankete za 10. jedinicu i što sam umjesto za Laburiste glasao na Kukuriku jer Laburisti nažalost ovdje nisu prešli izborni prag i tko zna kome bi išao moj glas.
Što se može, to je bilo nužno zlo a najbitnije je da smo se oslobodili ovih HDZ lopuža i njihovog klauna Keruma a koji god da dođu sada nikako ne mogu biti gori od njih jer HDZ ima škole i diplome za korupciju, prevare i legalnu krađu.
Glasaš protiuv,a ne za.Stara spika.Nisi jedini.
Čuo sam dosta ekipe da bi glasali za Jurčića,ali se boje da se Jaca ne vrati..
fulcrum
07.12.2011., 01:59
Otišlo 25% glasova u vjetar. Jel bilo ikada prije na izborima toliko "propalih" glasova?
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.