PDA

View Full Version : Hoće li se desnica konsolidirati i glasati za HDZ?

Škugor
01.12.2011., 10:27
Pitanje je, hoće li se desnica pod prijetnjom vrlo izglednog osvajanja izbora od strane "crvenih" ipak konsolidirati i glasati za HDZ kao jedinu ozbiljnu opciju, umjesto rasipanja glasova na razne marginalne desne stranke?

DJTcro
01.12.2011., 10:29
Pitanje je, hoće li se desnica pod prijetnjom vrlo izglednog osvajanja izbora od strane "crvenih" ipak konsolidirati i glasati za HDZ kao jedinu ozbiljnu opciju, umjesto rasipanja glasova na razne marginalne desne stranke?

HDZ je desnica?
Gdje su ti "crveni"? Mislim da SRP neće ući u Sabor.

Škugor
01.12.2011., 10:30
HDZ je desnica?
Gdje su ti "crveni"? Mislim da SRP neće ući u Sabor.

Pa govorim o onome što desni birač percipira kao "crvene". Radi se o tome hoće li desni birači HDZ shvatiti kao jedino rješenje koje može spriječiti pobjedu "crvenih".

Basta
01.12.2011., 10:42
Pa govorim o onome što desni birač percipira kao "crvene".
desni birač percipira hdz kao "lijeve", a sdp pozicionira desnije od hdz-a... :kava:

DJTcro
01.12.2011., 10:45
Pa govorim o onome što desni birač percipira kao "crvene". Radi se o tome hoće li desni birači HDZ shvatiti kao jedino rješenje koje može spriječiti pobjedu "crvenih".

Bez brige, Škugor. Desničari su veliki pragmatici kada se radi o glasanju. Većina njih će glasati za HDZ kao i 2007. .

Ali HDZ pobijedit neće. Kada bismo bili u 1990. onda bi HDZovo strašenje "crvenima" uspjelo, no sada dolazi nova, mlada generacija koji nije bliska HDZ-u.
A HDZ-ovo biračko tijelo polagano odumire.

Škugor
01.12.2011., 14:21
Pravo je pitanje hoće li desni birači zanemariti neke manje zamjerke HDZ-u (EU, generali, gospodarski pojas) i glasati za HDZ kao jedinu opciju koja može spriječiti prevlast "crvenih"? Ima li desničara koji tako razmišljaju?

Invizigoth
01.12.2011., 15:05
Zanimljivo je kako se nešto suštinski, poput činjenice da je HDZ bezočno prevario vlastite birače izručivši generale Haagu, naziva "manjim zamjerkama" :D

HDZ je prije svega najbolje organizirana interesna skupina u ovoj državi, gdje je ta, uvjetno rečeno desna ideologija, tek jedan kozmetički dodatak koji im je omogućio sustavno pljačkanje ove države, što su činili od trenutka kad su se prvi put domogli vlasti.

Ruka na srcu a (tuđe) kune u džepu, ne?

Ne ulazeći u bilo kakve prepirke oko toga kakve su ostale stranke, posebice one koje su najozbiljniji pretedenti na vlast, mislim da je prava tragedija što će nekakvih 20-25 posto birača nakon svega tim ljudima opet htjeti dati priliku da vode ovu zemlju.

Mislim da ni sami "desničari" u Hrvatskoj zapravo nemaju pojma što bi ta riječ kod nas trebala podrazumijevati. Ipak, apsolutno sam siguran da desničarski ideali nemaju ama baš nikakve veze s onime što je HDZ zadnjih godina realno i u praksi promovirao.

Karamark
01.12.2011., 15:35
Mislim da će se upravo to i dogoditi i da će ljudi shvatiti da je i ovakav HDZ bolji od crvenih.

pera_djetlic
01.12.2011., 15:59
HDZ ce i ovaj put prevesti zedne preko vode dobar dio desnog birackog tijela, supljim pricama i floskulama o nekakvoj crvenoj opasnosti, jugosferi, bla, bla ce ih privoljeti da glasaju za stranku u kojoj nema ni d od desnice (nasjedaju na price stranke koja je 8 godina u koaliciji sa strankom krajiskog ministra, sto li je vec Vojo bio u vladi RSK)
Umjesto da glasaju za Hrast, pravase, Jurceviceve demokrscane, itd... glasati ce za ex-partijske sekretarice

Peća
01.12.2011., 16:14

Jebote hadeze.
Imaš;
-HSP
-HSP A.S.
-HČSP
-A.HSP
-HRAST
-HSS
-ND
-ABH
-SHZ
-...?!

Saberi se i onda odluči..čuj ti njega hadeze?!Sporo učiš ili što?

pukovnikz
02.12.2011., 01:56
Pravo je pitanje hoće li desni birači zanemariti neke manje zamjerke HDZ-u (EU, generali, gospodarski pojas) i glasati za HDZ kao jedinu opciju koja može spriječiti prevlast "crvenih"? Ima li desničara koji tako razmišljaju?

Manje zamjerke HDZ-a?!?!?!

To je za mene izdaja nacionalnih interesa!

Makar se smatram desnim biračem (pravaš, tuđmanovac...), nema teorije da HDZ-u dam glas, rađe bi za SRP dao glas.

Ako pobjedi kokošinjac koalicija, onda smo to kao narod očito zaslužili.

Bog nam je dao bogatu državu, a mi se ponašamo kao zadnji prosjaci pred vratima EU-e kojima ništa nije sveto (izdaja generala, predaja mora,ine,plive, banaka, telekoma...) osim zlatnog EU-teleta.

HDZ i EU jedno veliko NE!!!

Kyle Reese
02.12.2011., 01:59
Ovo je majka svih pitanja, hoće li desnica podržati HDZ...

Ne znam više ni sam,vidjet ćemo u nedjelju

HSP_HOS
02.12.2011., 02:25
U svakom slučaju bolje nek glasovi idu HDZ-u nego tzv. pravašima jer je već vrijeme da se zauvijek sahrane razni Đapići, Srbi, Prkačini, Podruzi, Tomašićke.

Prog rock
02.12.2011., 08:33
Ma nema frke za vas obožavatelje:
http://www.24sata.hr/izbori-2011/tajna-misija-hdz-svi-se-boje-zmije-a-jandrokovic-je-njonjo-244635 (http://www.24sata.hr/izbori-2011/tajna-misija-hdz-svi-se-boje-zmije-a-jandrokovic-je-njonjo-244635)

Prog rock
02.12.2011., 08:34
Mislim da će se upravo to i dogoditi i da će ljudi shvatiti da je i ovakav HDZ bolji od crvenih.

To, pa tako razmišljati triba:mig:

golub01
02.12.2011., 08:50

Haha, nevjerojatno je koliko smo mi paranoičan narod. Nek nas pljačkaju, nek gladujemo, pa ako treba živjet ćemo i u pećinama, samo da je HDZ na vlasti pa makar bio predvođen Al Caponeom, samo da nebi "crveni" (???) na vlast...

Karamark
02.12.2011., 09:02
Haha, nevjerojatno je koliko smo mi paranoičan narod. Nek nas pljačkaju, nek gladujemo, pa ako treba živjet ćemo i u pećinama, samo da je HDZ na vlasti pa makar bio predvođen Al Caponeom, samo da nebi "crveni" (???) na vlast...

HDZ čuva hrvatsku državnost.

golub01
02.12.2011., 09:09

Što je to hrvatska državnost? Koji su znakovi gubitka državnosti i što se onda događa? I što to HDZ posjeduje da je održavanje hrvatske državnosti isključivo u njegovoj nadležnosti?

Prog rock
02.12.2011., 09:10
A ti zafrkavaš, a zašto i ne ako te to veseli:cerek::D

jojo jojić
02.12.2011., 09:20
To je nemoguće čak i ako svi koji neće glasati za kikiriki koaliciju glasaju za hdz. Crveni pobjeđuju! :cerek:

baobab
02.12.2011., 09:44
Neka se desnica pripazi, ako se ne konsolidira već u ponedjeljak će im crveni satrapi užigosati petokrake na čela:kava:

pukovnikz
02.12.2011., 11:48
U svakom slučaju bolje nek glasovi idu HDZ-u nego tzv. pravašima jer je već vrijeme da se zauvijek sahrane razni Đapići, Srbi, Prkačini, Podruzi, Tomašićke.

Neznam koje je to interese osim briselskih branio HDZ :ne zna:

Budimo sretni da nam susjedi nisu tražili još malo teritorija, a hag još kojeg Branitelja... jer HDZ to daje da bi "ubrzao" i "deblokirao" "pregovore" s EU.

Dao Bog da nikad ne sjednu u tih 12 judinih fotelja!

pukovnikz
02.12.2011., 11:50
Neka se desnica pripazi, ako se ne konsolidira već u ponedjeljak će im crveni satrapi užigosati petokrake na čela:kava:

Ma 12 zvjezdica nek nam užigose p im m i to žutih kad smo :504:!

metalHamer
02.12.2011., 12:01
To je nemoguće čak i ako svi koji neće glasati za kikiriki koaliciju glasaju za hdz. Crveni pobjeđuju! :cerek:

Ne bi stavio ruku u vatru da će kukurikavci pobijediti jer i 2007. g. prema anketama trebali su pobijediti, a na kraju je ispao šipak...Treba imati na umu da je više od 20% glasača neodlučno, a ako dobar dio spomenutih glasa za HDZ, baj, baj kukuriku... :D

Prog rock
02.12.2011., 16:44
Ovaj, jel oni mogu znati da sam ja 1990 glasa za Ćaću jer sam dugo bija partijski sekretar u firmi pa sam onda maho zastavom i vikao ono što je već bilo prikladno. Ne mogu oni to znat,mislim da nema šanse, ja ću se pravit da sam uvijek bio crveni,ima nas puno neće oni sve provjeravat. Samo ja sam bio pametan pa se nigdje nisam upisivao, nego mi je još rođak napisa da sam 2 miseca bija u ZNG-ju kad je bilo najteže.:cerek::cerek:

Prog rock
02.12.2011., 16:45
Ma 12 zvjezdica nek nam užigose p im m i to žutih kad smo :504:!

Što ste?:confused:

Agripa
02.12.2011., 16:51

Daj nenoj brijat..
Zakaj desničar nema samopouzdanja pa glasa za desnicu,nek se kurva sa HDZ-om?!

Prog rock
03.12.2011., 04:54
Daj nenoj brijat..
Zakaj desničar nema samopouzdanja pa glasa za desnicu,nek se kurva sa HDZ-om?!
A i ti pitaš, a sam si odgovorio:rofl::rofl:
Ak nekaj pitate, cijenjeni kolega, dajte ljudima(pa i desničarima i oni su ljudi samo malo sirovi, oni obožavaju debelog HV kuhara Đapića, kosovca Podruga, ženu i po, Ružu i slične Kelemince i kockare Prkačine) priliku da razmisle i konsultuju se u obližnjem kafiću, a ne odmah upisati i odgovor, mogao bi netko pomisliti da desničare ne smatrate baš bistricama:lol::lol::lol::lol::lol:
A ustvari...pa baš i nisu neka pamet, bar po dosadašnjim i budućim %-cima na izborima....:ne zna::mig:

baobab
03.12.2011., 10:25
Za one koji nisu primijetili, moj post je bio ironičan.

mali febo
03.12.2011., 12:03
Bez brige, Škugor. Desničari su veliki pragmatici kada se radi o glasanju. Većina njih će glasati za HDZ kao i 2007. .

Ali HDZ pobijedit neće. Kada bismo bili u 1990. onda bi HDZovo strašenje "crvenima" uspjelo, no sada dolazi nova, mlada generacija koji nije bliska HDZ-u.
A HDZ-ovo biračko tijelo polagano odumire.
TAKOOO JEEEE
mi madi s ne bojimo ni crvenih a Boga mi ni adezea

Leoben Conoy
03.12.2011., 14:24
HDZ ce i ovaj put prevesti zedne preko vode dobar dio desnog birackog tijela, supljim pricama i floskulama o nekakvoj crvenoj opasnosti, jugosferi, bla, bla ce ih privoljeti da glasaju za stranku u kojoj nema ni d od desnice (nasjedaju na price stranke koja je 8 godina u koaliciji sa strankom krajiskog ministra, sto li je vec Vojo bio u vladi RSK)
Umjesto da glasaju za Hrast, pravase, Jurceviceve demokrscane, itd... glasati ce za ex-partijske sekretarice
:top:

Ak nekaj pitate, cijenjeni kolega, dajte ljudima(pa i desničarima i oni su ljudi samo malo sirovi, oni obožavaju debelog HV kuhara Đapića, kosovca Podruga, ženu i po, Ružu i slične Kelemince i kockare Prkačine) priliku da razmisle i konsultuju se u obližnjem kafiću, a ne odmah upisati i odgovor, mogao bi netko pomisliti da desničare ne smatrate baš bistricama:lol:
A ustvari...pa baš i nisu neka pamet, bar po dosadašnjim i budućim %-cima na izborima....:ne zna::mig:
Za razliku ubervisokih :rolleyes: postotaka stranke cestovnih predatora koja se šlepa uz SDP kao lešinari uz lavove da dođu do malo plijena, a za koju po vlastitom priznanju glasate kolega..
HNS van sjeverozapadne Hrvatske ne postoji kao relevantan faktor.

Chronos
03.12.2011., 15:17
Od kada je prof. Miro Tuđman prešao u HDZ, nema nikakvog razloga da desničari ne glasuju za HDZ, ipak im to daje legitimitet jedne ozbiljne, domoljubne, desne stranke :lol:

Agripa
03.12.2011., 16:13
Ak nekaj pitate, cijenjeni kolega, dajte ljudima(pa i desničarima i oni su ljudi samo malo sirovi, oni obožavaju debelog HV kuhara Đapića, kosovca Podruga, ženu i po, Ružu i slične Kelemince i kockare Prkačine) priliku da razmisle i konsultuju se u obližnjem kafiću, a ne odmah upisati i odgovor, mogao bi netko pomisliti da desničare ne smatrate baš bistricama:lol::lol::lol::lol::lol:

Meni su ti likovi zabavni.I dosta su osjetljivi zapravo.S njima treba nježno.Ali uvijek se pitam gdje im je pamet.

flatoos
03.12.2011., 16:17
Nekoliko ljevičarskih provokatora koji navodno glasaju za marginalne desne stranke pokušava desne birače odgovoriti od glasanja za stožernu stranku hrvatskog naroda, HDZ.

kakva je to stozerna stranka koja dobije 20-25% glasova?

pukovnikz
03.12.2011., 17:10
Nekoliko ljevičarskih provokatora koji navodno glasaju za marginalne desne stranke pokušava desne birače odgovoriti od glasanja za stožernu stranku hrvatskog naroda, HDZ.

Zar postoji HDZ?

Ili misliš na sanaderovce koji su izručili generale pa sad pikiraju na 12 judinih fotelja?
AKO STE ZA NEOVISNU HRVATSKU:
Vratite generale, proglasite ZERP... i odjebite brisel...

GrIngoo
03.12.2011., 19:31
Među svim nedavnim događanjima, u meni sve više i više ključa bijes prema HDZ-ovom biračkom tijelu koje daje tim veleizdajničkim kriminalcima moć svojim glasom.. Ali hvala bogu, pokrit ćete se sutra po glavi skupa s vašim dragim idolima. A kad se tek poslije izbora ostatak sante počne otkrivati... Jooooooooj! Bit će fešte :jumping: SDP je hrvatska budućnost, HDZ sramotna prošlost! Ne dao bog da se ikad više ponovi!

zepina
03.12.2011., 20:18
Po svjetonazoru sam desnica ali dajem glas HDZ-u samo da ovi komunisti ne dođu na vlast.

mali febo
03.12.2011., 21:01
Od kada je prof. Miro Tuđman prešao u HDZ, nema nikakvog razloga da desničari ne glasuju za HDZ, ipak im to daje legitimitet jedne ozbiljne, domoljubne, desne stranke :lol:
čovjek ušao u hadeze da uđe u sabor što ne znači da će plesat kako će sanaderica svirat več će artikulirati stavove onih koji su ga i poslali u adeze

mali febo
03.12.2011., 21:02
Po svjetonazoru sam desnica ali dajem glas HDZ-u samo da ovi komunisti ne dođu na vlast.
komunisti su na vlasti :Pop:
do ponediljka
:rofl::rofl:

unknown99
04.12.2011., 10:00

Jadranka Kosor od 1972 do raspada članica komunističke partije.
:facepalm:

Mi smo zbilja smješan narod...

KatarinaRi
04.12.2011., 10:09
Jadranka Kosor od 1972 do raspada članica komunističke partije.
:facepalm:

Mi smo zbilja smješan narod...

Predsjednik Sabora član Partije valjda od rođenja:cerek:, a da generala Tuđmana i ne spominjemo...ja ne znam stvarno šta ti ljudi pričaju ili im je dovoljno da su dotični osnovali novu stranku 90-ih i počeli(doduše vrlo nježno) pljucati po onome što su bili do jučer.
:zvrko:

Smesko
04.12.2011., 10:35
Ja ne pusim te crvene/komuniste koji nam dovode to globalisticko-kapitalisticko smece iz EU...

Moj glas mogu dobiti samo pravi crveni. :rofl:

Mi gradimo prugu, pruga gradi nas!
Proleteri svih zemalja, ujedinite se!
Živjelo bratstvo i jedinstvo!

:lol:

bogdanić
04.12.2011., 10:52
Predsjednik Sabora član Partije valjda od rođenja:cerek:, a da generala Tuđmana i ne spominjemo...ja ne znam stvarno šta ti ljudi pričaju ili im je dovoljno da su dotični osnovali novu stranku 90-ih i počeli(doduše vrlo nježno) pljucati po onome što su bili do jučer.

General FT je bio već 25 godina izbačen iz partije i uz podršku hrvatskog naroda je srušio banditsku diktaturu,ali kao što se kaže -tko gubi ima pravo da se ljuti...

Primitive
04.12.2011., 10:53
Offtopic ste, postoji vise tema o HDZ-u na Politickoj sceni.

unknown99
04.12.2011., 11:20

Niti ja, i više ne znam dali se smijati ili plakati kad čujem takve izjave.
Pljuvati po komunistima, a onda glasati upravo za njih, a kad im čovjek to ukaže onda dobe slom živaca ili potpuno negiraju prostu istinu.

Hajde, mogu shvatiti da netko kaže glasat ću za HDZ jer mislim da imaju najbolji gospodarski program. Demokracija je pa svatko ima pravo na izbor.

Inaće, mi i jesmo u krizi, moralnoj i ekonomskoj jer se odabir svodi samo na plave i crvene. Potpuno tužno i žalosno da smo i dalje taoci manipuliranja 90tih.
Kako graditi budućnost, kad smo mi i dalje u pijesku prošlosti.