View Full Version : novi monitor
kupio sam novi monitor Philips 107T4 i slika mi jako trza u kutevima ekrana...
stavio sam najnovije drivere i pokušavao nešto u settingsima ali ništa ne pomaže...
zna li možda netko što bi to moglo biti?
Originally posted by Rev
kupio sam novi monitor Philips 107T4 i slika mi jako trza u kutevima ekrana...
stavio sam najnovije drivere i pokušavao nešto u settingsima ali ništa ne pomaže...
zna li možda netko što bi to moglo biti?
..koliki ti je refresh rate ???
trenutno je na Optimal, ali probao sam staviti od najmanjeg do najvećeg i na svakom trza...
svastikuti
07.03.2003., 00:08
prikljucen na uzemljenu uticnicu, ZAKON !!! , prekini sve aktivne programe i pokusaj da mu promijenis polozaj .Okreci ga postepen na stolu i gledaj da li se nesto mijenja .Mozda je utjecaj
kakvog vanjskog magnetnog polja .Zvucnici ?.
Ako se nista ne mijenja na stolu pokusaj da ga izmjestis dva tri metra ili u drugu prostoriju.
Ako nema promjena a ne postoji mogucnost da testiras sa drugim kompjuterom najbolje da ga odneses u servis .
Velika je vjerovatnoca da je u pitanju neki los spoj u sklopu visokonaponskog napajanja.
Desava se .
probaj ga zarotirat za 180 stupnjeva.
AxMi-24
07.03.2003., 10:24
Treperi??? Ja bi bome vratio taj monitor jer nes nestima.
Akoje eksterno magnetsko polje onda su obicno boje u Q. Tako da ovo tvoje je vjerojatno losa elektronika ili top.
A optimal je zivo sranje i samoje optimalno za unistit vid i nis ivse
Originally posted by AxMi-24
A optimal je zivo sranje i samoje optimalno za unistit vid i nis ivse
Was? :confused: Mislim da si pomijesao Optimal i Default - Optimal je najcesce najvisa u driverima navedena frekvencija osvjezavanja za odabranu rezoluciju (dakle, ako imas noviji prosjecni 17" monitor, refresh rate za 1024x768 bit ce najcesce postavljen na 85 Hz), dok je Default (gotovo?) uvijek 60 Hz.
Rev - frekvencija osvjezavanja se moze (kod gotovo svih novijih) monitora pogledati u njihovom OSD-u pa onda tocno znas koliko Hz iznosi Optimal u tvojem slucaju.
BTW Revov problem sigurno nema nikakve veze s frekvencijom osvjezavanja posto noviji monitori vise nisu glupi kao sto su nekad bili - ako mu posaljes sliku sa signalom one frekvencije koju ne podrzava, sliku nece prikazati i ispisat ce poruku, a nece "treperiti".
Vec ste sve bitno spomenuli: ili je monitor (ili kabel) tehnicki neispravan ili je u blizini nekakvog snaznog elektromagnetskog polja (ne-kompjuterski zvucnici ili nesto slicno - mada, bolji noviji monitori su kvalitetno izolirani i stvarno treba biti jako EM polje da bi se osjetilo u prikazu slike).
AxMi-24
07.03.2003., 18:27
Nemam pojma ali meni je uvijek optimal bio cudan. Mozda zato sto garim ekran nacudnoj rezi za tu velicinu (1280x1024 na 17) pa valjda windowzi misle da nemre.
pa, sad moram vas sve razočarati...
Monitor je prestao trzati - i to sam od sebe...
čudno...
al sam se sad sjetio da imam još jedan problem...
skoro svaki put kad UPALIM komp rezolucija mi se vraća na 800x600 iako svaki put opet promijenim na 1024x768...
a kad ga restartam ili ugasim i upalim monitor reza ostaje ista...
To vec slici na neku gresku u registry-u, mozda bi dobro bilo reinstalirati graficku da bi se to eventualno preslozilo.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.