PDA

View Full Version : nForce2, mala analiza

Lopuza
07.03.2003., 16:38
samo da vam kazem sta je zapravo nForce2, i da su price o njenom kvalitetu i brzini ciste gluposti:

1. 128 bitni memorijski kontroler- nikakve korisiti od njega. sa FSB 266 ili 333 MHz obicna ddr2100/ddr2700 memorija na 64bitnom kontroleru ce raditi 95-100% od nForce2.
jednostavno - ogranicenje je Athlonov FSB od 200/266/333MHz.
-ako stavite PC2700 radice sporije nego PC2100 za athlone sa 266 FSB-om, jedino su oni jeftini. oni sa FSB 333 su skuplji od pentijuma sa FSB 533MHz
2. IDE kontroler- nVIDIA jos nije napravila valjane drajvere za njega, eto koliko ih zaboli za nas. postoji dva za Windows XP: prvi, koji je beta, ali dodje sta 2.03 drajverima, uspori dizanje XP za 50% i stalno javlja greske u event vjueru. drugi je cisto preimenovanje standardnog Microsoft drajvera. Ako je iko probao windows 98/me vidjeo je koliko ocajno diskovi rade na njemu. i cijeli sistem je spor ko krac. uostalom, kao sto sam vec par puta rekao ti windowsi ga prepoznaju kao IDE controller (single FIFO)
3. game port - SVE zvucne kartice imaju konflikte sa onboard verzijom na ploci, koja i kada je iskljucena, pravi konflikt sa karitcom zaobedenom na PIC slot. tako da su svi morali praviti nove drajvere da omoguce normala rad Game port-a
4. drajveri - niti gledaju sta je uljuceno a sta nije, pa silom pokusavaju instalirati i ethernet i video i audio drajvere. VIA4in1 su mila majka za ove
5. PCI raspored- prakticno postoje 3 PCI slota. imam maticnu sa 6, ali su 3 od njih (1,2 i 6ti) djeljeni sa AGP kartom. genijalno nema sta. da su ih barem djelili medju PCI uredjaja, ali ovako nema sanase da nesto radi normalno u ta tri PCI slota. probao sam sa RAID kartom, nisam uspio instalirati windows zbog toga.
6. ATi kartice- cim ih chipset/ drajveri prepoznaju, pokusavaju da skenjaju ATi-ja . veoma profesionalno, nema sta.

AxMi-24
07.03.2003., 17:40
ah lopuzane tebi vjerujem ko i norcu oce reci ni najmanje. Ali morat ce se ovo provjeriti. Nesto me nebi cudilo da svinje probaju zasrat ati:ja ili sl

KRT
07.03.2003., 17:43
Dobro ovo je vec drugi post na istu temu!!!

Kupio si maticnu i nisi zadovoljan sa njom i???

Zao mi je ali mi ti necemo vratiti novce za nju, zali se onome tko ti je rekao da je kupis, mozda ti ih on vrati...!!!

Lopuza
07.03.2003., 19:28
ne zalim se, nego vam samo dajem par cinjenica prije nego sto se opredjelite na istu.

slafko
07.03.2003., 19:52
rekel sam, intel ga sponzorira... :D

Eladio
07.03.2003., 20:51
..ja podrzavam lopuzu u ovom topicu.. :top:
..ako nesto nekome preporucuje nek kaze :cool:

vi ga slobodno pobijte argumentima :)

..sto se tice teme..
nemam osjecaj da je tolika kanta..
ipak su svi testovi radjeni na tom chipsetu i pokazuje najbolje rezultate
:rolleyes:

svastikuti
07.03.2003., 20:56
http://www6.tomshardware.com/mainboard/20030303/index.html

damian
08.03.2003., 00:06
fact : nforce2 je najbolja ploca za amd ...!...

Lopuza
08.03.2003., 00:43
...sto samo govori kakve su ostale

Eladio
08.03.2003., 00:48
Originally posted by Lopuza
...sto samo govori kakve su ostale

imam KT133 ..nemam nikakvog problema
probao i radio na ostalim chipsetima..

mislim da pretjerano pljujete po VIAnim proizvodima

rade dobro i povoljno za mase

nista losije ni od famoznog i prehvaljenog intelovog BX chipseta :cool:

..sa SISom nisam imao iskustava , ali vidim da dobro pariraju intelu :cool:

..cak sam imao prilike vidjeti i AMDov chipset poblize , nije ni taj toliko los :cool:

Radi se jedino o proizvodjacu - pljujte po MSIu ASUSu , i drugima
oni su krivi za eventualne probleme
:cool:

aurellie
08.03.2003., 01:05
kupih Epox 8RDA+

Prvo me impresionira jednostavan i agresivan dizajn kutije koji ne ostavlja ravnodušnim.

Otvaranjem kutije dočeka me još veće iznenađenje - masa dodataka kojih većinu ne koristim.

Razočaranje: Nema zaobljenih ide kablova??

Sve na svom mjestu: 3cm oko socketa nema kondezatora i ostalih komponenti, instaliranje kulera na ovoj ploči je čisti užitak.

Problem sa ti4600 - dimm slotovi su preblizu kartici

Instalacija: format diska,instalacija winxp,drajveri matične, isdna,printera, grafičke te još par sitnica > 27 minuta. Niti jedan error. Impresivno.

BIOS - ne mogu se oprijeti vrhunskim overclocking sposbnostima - 5 minuta kasnije moj athlon radi na 380mhz fsb,na frekvenciji od 2280mhz. Precijenjena samsungova memorija mi ne dopušta više.

Dual Channel: Razlika se zaista osjeti između jednog i dva modula,kako u radu windowsa,tako i u igrama,programima,tj svemu. Ne žalim 450kn koje sam potrošio na drugi pc3200 modul. U rtcw-u mi je skočio fps za barem 20%.

Stabilnost: 1 put mi izbacio iz igre jer sam pretjerao sa frekvencijom. Smanjio na 12*190 i nikad problem nisam doživio. Smrzavanje ili crash NIKAD nisam s ovom pločom doživio.

---
Zaključak jednog nforce2 usera:
nforce2 je revolucionaran čipset u svijetu amd-a.
Na via KT se ne bih vratio da mi plaćaju. 95-100% brzine nforcea? bullshit! Sramota je uopće ovo uspoređivati sa KT smećem, jer je daleko brža i u single i u dual channel modu, jer je ovu ploču nemoguće dovesti do nestabilnosti,jer je nforce2 savršen!

Palci gore za nvidiu,jer je prepoznala što valja. Željno iščekujem nforceFXdual athlon čipset. To znači dupla snaga bez djeljena bandwitha i ostalih ograničenja današnjih dual platformi. Platforma snova za programera,gamera,kao i za običnog surfera koji tek tu i tamo srenda nešto jednostavno.

aurellie
08.03.2003., 01:07
Originally posted by Eladio
imam KT133 ..nemam nikakvog problema
probao i radio na ostalim chipsetima..

mislim da pretjerano pljujete po VIAnim proizvodima

rade dobro i povoljno za mase

nista losije ni od famoznog i prehvaljenog intelovog BX chipseta :cool:

..sa SISom nisam imao iskustava , ali vidim da dobro pariraju intelu :cool:

..cak sam imao prilike vidjeti i AMDov chipset poblize , nije ni taj toliko los :cool:

Radi se jedino o proizvodjacu - pljujte po MSIu ASUSu , i drugima
oni su krivi za eventualne probleme

Jednom kada probaš nforce2, začuditi ćeš se kako si dosad mogao živjeti (patiti se) sa via-om.

btw, BX je bio zaista dobar čipset, ne onoliko koliko se govori,ali ipak jako dobar.

Lopuza
08.03.2003., 01:22
Sve na svom mjestu: 3cm oko socketa nema kondezatora i ostalih komponenti, instaliranje kulera na ovoj ploči je čisti užitak.

sve na svom mjestu, e nije bas.

ATX prikljucak je na ogresnom mjestu- skoro do procesora.

floppy- na dnu ploce, pokriva prikljucke za LED svjetla i prekidace

prikljucak za fen- isto na dnu, pored USB prilkjucka tako da ako fen nema dovoljno dug kabl kao i da ga nemas.

a drugi fen prikljucak je tik do procesorovog ,tako da se svako moze zajebat i prikljuciti CPU fen na pogresan prokljucak ( pravi je drugi u nizu, ne prvi kao sto bi bilo prirodno)

najgore od svega- IDE prikljucci su na totalno pogresnom mjestu - tik do hard diskova, tako da je kabl totalno zaguzvan.

mnogo sam ploca vidio, ova ima ubjedljivo najgori dizajn. nista ne moze stati kako treba, i sve je nagurano.8kha+/8k3a su imale odlican raspored.

aurellie
08.03.2003., 01:27
daaaaa i zato su KT ploče bolje? jer ti je kabel nagužvan? Zato sam i rekao da je razočaranje jer nema rounded kablova:)

Eladio
08.03.2003., 01:36
Originally posted by aurellie

Jednom kada probaš nforce2, začuditi ćeš se kako si dosad mogao živjeti (patiti se) sa via-om.

a kako sam to patio ??
ako je los proizvodjac ploce.. imat cu vise problema oko memorije ili slicno..

...ali, meni sve radi , sve..

nema sta nisam promjenio u kompu ..
nikad jedan jedini problem..

ali volio bi probat nforce2 ;)

Nikola Tesla
08.03.2003., 02:41
ja sam servisiro par nforce2 platformi i butalo se je, samo to sve nekako traljavo radi spram intel 845E i 845pe chipsetu (oba korisitm) + radeon 9700pro daje losije rezulatate nego na intel chipsetu + ako uopce i proradi - to ne priznam a nVidija graficku sigurno necu imat bar ne ovu i sljedeci godinu!

kaze lopuza nesto za zvucne, e ja nisam probo svoje zvucne na nforce (nebi ih gore ni stavljao) ali znam kako su "fino" radile na prijasnjim amd chipsetima - da se sposheres!

ja to za sebe nebi kupio al nebi ni drugima preporucio, bar ne onima koji imaju namjeru nesto ozbiljnije radi na kompjuteru

e vidis lopuza, koliko god neki napuhavali to koliko je ok ovo ono, to nikad nece radit ko intel, pogotovo ak je original intel ploca

a sve ti je to isto prodaj to i uzmi s 2*512 ddr-a, intel chipset, i 2.4GHz ili brze
--------------------------------------------------------------------------------
ja sam se dugo vrijeme pravdao nekad s jednim programenom koliko je AMD bolji, a kurtza sam znao, znao sam to sto sam procitao s web-a, bilo je to kad se radilo o pol gigahercnim atlonima, i ja tupim svoje a on mi se smije... i nakon nekog vremena ipak je ispalo na njegovo i vrijedilo je da koliko para tolko muzike... P3 sam je bio ko amd tu negdje brz + ploca no...

nekad plati vise da dobis bolje

a danas plati jos vise i da dobijes jos losije? :D

mislim bas me briga za necija misljenja ali od MAC-a, INTEL-a, i AMD-a najvise sam mrzo amd konfiguracije... jer stalno je neki kuratz ili failo ili nije radilo...

a sto se tice hummera, isto su zaglibili ko i nvidija s FX grafickom, i oni su forsirali neke turbo performanse samo ih je sram dat graficku u prodaju jer je u realnom koristenju nista posebno i nitko im to nece kupit... da je nesto dobro i valja bilo bi na prodaju, i bilo bi dostupno i nebi se sirile glasine da nesto zahebava...

di ima dima ima i vatre
neku sitnicu su popravili novi nforce, ali recimo po rade3d.com forumu ima miljarde postova o problema vezanih uz grafiku i sis/via tu rula nazalost, dogada se i s nforce sve to vecinom na amd-jima dosta vise nego na originalnim pentama

ali naleti i pokoja konfiguracija da sve radi, i ako ste jedan od tih mozete bit sretni
-------------------------

netko spomonje da je BX bio dobar, pa sto je onda i845 (845E/PE)serija nego nadograda i optimizacija na BX... mislite malo, 845E/PE nemoze bit losiji nikako moze bit samo bolji (dosta ih kaze da je E serija stabilnija nego novija PE) al ovisi od ploce do ploce

AxMi-24
08.03.2003., 03:22
Aj vise odjebite sa intel original plocama. ONE NERADE SA AMD procovima tako da je totalno absurdno to sranje i spominjat.

Ili recite nes normalno ili se gonite. a nforce nije bas ko nforce 2 (ovaj drugi je dosta poboljsan)

Lopuza
08.03.2003., 03:35
sve je to tu negdje i sis i via i nforce. svi su oni vise manje mali igraci.
pogledaj ovu intel plocu sa 845PE chipsetom: ima cetiri para MOSFET-a. cini mi se da su philipsovi. dok je epox stasvio neke no-name samo da je ploca sto jeftinija.

ne moze biti nista stabilnije od ove ploce.

http://www.newegg.com/app/Showimage.asp?image=13-121-154-06.jpg/13-121-154-07.jpg/13-121-154-09.jpg/13-121-154-05.jpg

AxMi-24
08.03.2003., 03:42
E jos napravi da jedan XP 2100+ radi na njoj i svaka cast. Do tada zacepi o glupom intelu.

Lopuza
08.03.2003., 03:48
ako nemas intela, danas mozes kupit dobar za male pare. sa 533MHz busom i sa super malom latencijom proceosrske memorije

no znam ja sto te muci- mnogo debila koji veze sa racunarstvom nemaju koriste intel jer im je poznato ime, a AMD sto to bjese..pa bi mi nesto sto znamo da budemo drugaciji

zanimljivo je da su od 2.53GHz pa nadalje intelovi procesori jeftiniji od AMD-vih "odgovarajuce" "performanse",m cak je 3.06GHz jeftiniji za $40 od barton 3000+ koji bi trebao zapravo da se zove 2700+

aurellie
08.03.2003., 08:38
Nazivi Bartona su promašaj :(
Ali za thoroughbreda su više nego opravdani

Gdje je tu sis? Vidio sam na netu (ali nisam isprobao,dok ih je Tesla već imao nekoliko na servisu i zaključio da nevalja) što je učinio sa 655-icom,a sad se javlja problem što sis neće moći oštampati dovoljan broj čipseta da bi se natjecao sa intelom.

radeon&nvidia: Vidim da su svi testovi nforce2 ploča rađeni sa radeonom 9700.
Čak je i test radeona na većini sajtova obavljen sa kombinacijom athlon+nforce2.
Prijatelj mi ima dotičnu kombinaciju - neću ni govorit da s njome sve leti...
Zanimljivo da samo ti imaš taj problem. Još uvijek nisi naučio kompjuter sastavit kako treba?

aurellie
08.03.2003., 08:46
Originally posted by Nikola Tesla
a sto se tice hummera, isto su zaglibili ko i nvidija s FX grafickom, i oni su forsirali neke turbo performanse samo ih je sram dat graficku u prodaju jer je u realnom koristenju nista posebno i nitko im to nece kupit... da je nesto dobro i valja bilo bi na prodaju, i bilo bi dostupno i nebi se sirile glasine da nesto zahebava...

64-bit Counter-Strike Linux Server Provides Performance Gain for World’s #1 Online Action Game

--------------------------------------------------------------------------------

San Jose, Calif. – March 6, 2003 – Valve, L.L.C., creators of Counter-Strike and Half-Life, today announced immediate availability of a 64-bit version of the Counter-Strike dedicated server using the upcoming AMD OpteronTM processor. Counter-Strike has the largest service footprint of any game on the Internet, with 35,000 servers generating over 4.5 billion player minutes per month.

“These server operators are extremely sophisticated, and were some of the earliest adopters of Linux,” said Gabe Newell, Valve managing director. “We expect them to be leading-edge adopters of the AMD64 platform. AMD’s approach to 64-bit computing looked great on paper, and it’s nice to see that with real processors and development tools that it fulfills that promise. Every PC developer should be looking to get their server code and development tools running in 64-bits right away.”

In a straight port of code highly optimized for x86-32, Counter-Strike dedicated server tests with both 32- and 64-bit versions revealed a 30% clock-for-clock gain, and is expected to show further performance gains in future upgrades.

“Valve Counter-Strike servers with 64-bit computing can offer customers a better overall gaming experience, and AMD processors will enable this performance boost,” said Barry Crume, director of server segment product marketing, Computational Products Group, AMD. “With 64-bit dedicated servers using AMD Opteron processors, Valve will offer online gamers increased reliability, improved stability and greater throughput.”

Hmmm još jedan u nizu. Pitam se ko će bit sljedeći?
Za razliku od FX-a, Hammer je u garaži dok ne postane savršen, takvom procesoru ne smije se naći zamjerke

slafko
08.03.2003., 11:18
intel je uvijek bio u kurcu.

Nikola Tesla
08.03.2003., 14:37
nisti jedini koje zanima hummer, zanima i mene

ali sad amd za skoro brz procesor ko intel trazi jos vise para, sto mu nikako ne opravdavam, jer nikako nevalja isto kako god ga ti okrenuro, recimo athloni s 266fsb-om, pa i s 333 nikakve koristi, prema 533 intelu koji je brzi i stabilniji i pouzdaniji iz bilo kakvog aspetka

i kad ce taj hummer vec napokon, zaglibio je on u toj garazi... rade neka priznaju da nistu u stanju napravit ispravan AGP kontroler (tj replicirat intelov patent AGP) pa serucka pomalo, nvidia je, i priznala je da su popravili i da radi sasvim ispravno- samo tko bi nvidiji vjerovao...

ok cekamo i dalje, cekamo duze nego za hebenu FX.. al cemo jos cekat i vidjet ce se dogodit, mozda ako nam se posreci imat cemo sansu kupit i hummera, koji ce doc tih fejkanih megaheraca toliko para koliko i normalan intel zdravih MHz + bolji chipset + manje para + manje brige i problema nego pri AMD-ju

debelo se nadam da ja prije skupim jedno milijun kuna nego hummer dode u prodaju

aurellie
08.03.2003., 18:00
Originally posted by Nikola Tesla

i kad ce taj hummer vec napokon, zaglibio je on u toj garazi... rade neka priznaju da nistu u stanju napravit ispravan AGP kontroler (tj replicirat intelov patent AGP) pa serucka pomalo, nvidia je, i priznala je da su popravili i da radi sasvim ispravno- samo tko bi nvidiji vjerovao...

Pa ni sam intel nemože natjerat vlastiti patent da radi

ok cekamo i dalje, cekamo duze nego za hebenu FX.. al cemo jos cekat i vidjet ce se dogodit, mozda ako nam se posreci imat cemo sansu kupit i hummera, koji ce doc tih fejkanih megaheraca toliko para koliko i normalan intel zdravih MHz + bolji chipset + manje para + manje brige i problema nego pri AMD-ju

kombinacija nforce2+axp zadaje manje problema nego bilo koja kombinacija intel+intel. Moja riječ protiv tvoje.
AMD je dokazao da fejkani megaherci često trče od pravih. Po tvojem bolje je uzeti celeron 2.0 nego p4 2.0, jer imaju isto mhz,a jeftiniji je. [/QUOTE]

Opteron izlazi za mjesec dana,već si vidio kakve su njegove mogućnosti. Athlon64 je napraviti isto.

Nikola Tesla
08.03.2003., 22:57
nist po meni bolje nije to mene nisti cuo, a celeron me nikad nije ni zanimo sad se radi o 1.8GHz, 2.53GHz i 2GHz u notebooku i to mobilca

da znas kak amd + nforce/via/sis radi da se 3d studio max v5 termirna odmah prilikom bootanja...

hebes ti to ja ti kazem da je moj notebook bolji i stabilniji stroj od bilo kakvog god ti athlona sastavio a radi se o toshibi 5200-703

ovo ti je bolje po pitanju max-a pa o kakvog se god amd-u radilo na bilo kakvom chipsetu jer nikada se nije terminro, ljepi se na toshibu ko zacementiran (845MP chipser, i 2GHz mobilac naravno P4) to rasturi svaki bilo koji AMD-jcic

http://de.computers.toshiba-europe.com/cgi-bin/ToshibaCSG/product_page.jsp?z=60&service=DE&PRODUCT_ID=39283&cnt=PRODUCT&key=39283&banner_id=shop_sat5200_801

isti ovakav samo 703 nema DVD-RW, moj 703 ima samo DVD rom + cd rw to je jedina razlika i nijedan stolni AMD! mu nebre ni primirisat jer em radi kompletno brze (dosta brze otvara sve aplikacije od malih do max-a i slicnih, catia softwera...) i N I K A D A mi nije terminiro max, to sto se malog prijnosnika tice a o stolnim mashinama nebi uopce ni pricao (svaki s 1GB rama i svaki pod raidom, no i thosiba ima 1GB rama)

a AMD dal je + via ili sis ili nforce ili nforce2 stavi gore max i probaj radi u tome par sati...

probaj stabit gore max V5, 4 radi i povremeno se terminita a 5 uopce ne radi, a recimo na mom laotopu max radi bolje i brze nego da bilo kojem AMD stroju koji sam god vidio do dana danjasnjeg

aurellie
09.03.2003., 09:19
nemam love za originale, no imam piratsku mayu i maxa,te jeoš par programa, i s njima nikad nisam imao problema.

Nadam se da ih nisu pirati "optimizirali".

Nikola Tesla
11.03.2003., 16:59
da sigurno su pirati optimizirali moz mislit, pa da sigurno pirati pa oni su "pametniji" nego SD koji su sastavili aplikacije...

bez uvrede nforce gazdama ali po meni je to truli chiset jer koci!!! radeon 9700pro/9800pro modele pa ispada da su sporiji od FX-ce, sto na normalnom chipsetu nije moguce jer radeon 9800pro je pod opterecenjem duplo brza, od buduceg modela i tri puta mislim radit ce se o 24 frejma za FX, i 66 za 9800pro, i u cemu je to isto? ja tu vidim okruglu razliku za 2.75 puta !!! to sto se intel chipseta tice, a ati nikad nece radit tom parom na nforce jer sam chipset ju reze za kojih 20% po difoltu a pri opterecenjima da i ne govorim... kako netko moze srat da je FX brza ko i 9800? da mozda u wordu, ali ne u 3D SXGA AA modernoj grafici, na nfoce ispada da su oboje isto brze a na intelu ode ati i do 300% naprijed, nforce je za mene truli chipset i nebi to usporedivao ni s mojom notebookom a da ne spominjem desktop strojeve, nforce jedino valja onima koji imaju onboard graficku ili mozda GF MX AGP...

E hebi ga tu je opet usrani toshiba notebook brzi i stabilniji, i cemu kurtza stavit radeon gore kad ju zreze skoro trecinu i radi ko i pislijva FX ili ti klokana GF Titaniujum (4200/4400/4600) - koju opere bez srama i ne bas napredna matrox parhelia pri 4X AA moze i vise (matroksovoj 16X pere i 4600 s 4xaa i u usranom 3d marku, gf 4600 4Xaa 49fps, a matrox parhela 16xAA 53fps) a i u vecini novijih aplikacija pri AA...

na www.digit-life.com pod video za parlheiju, u serios samu, a isto je i u unreal-u 2003
(obratite paznju na 1280*1024 pod AA za matroksicu 43 frejma, a gf 4600 30 frejma, sramote li... jadna matroksica je 30% brza nego GF 4600 u serious sam-u pod 1280*1024 s AA) to je isto cinjenica

(a od koje je ati na intelu vise nego duplo brza pri opterecenoj grafici) + da ati ima bolji sliku po difoltu (ostriju) i ima kvalitetniji AA algoritam nego nvidija, i jos k tome duplo/troduplo pere (kao) najbrzi akcelerator na palnetu - u stvarnosti, sroljavu nvidiju koja nije ni vrijedna 10% utrosenog novca na izgradnju....

vidi se da nekima svi "cigli" nisu na broju... evo toliko

ako ste gledali testove FX-a verzus ATI 9700/9800 na nfoce ispada da je ati losija, sto ne u potpunosti kriva predodzba, Ati ju "pere" za duplo pa i troduplo pod SXGA (1280*1024) s4XAA ili vise na detaljima, u bilo kojem predemetu - grafickoj aplikaciji ovisnoj o brziini graf. akceleratora (svaka novija igra)

i bez ikakvog pravdanja jer to su cinjenice

1. u unreal-u FX 24fps vs ATI 66fps! (intel)
2. radeon radi X puta sporije na nforce nego na intelu
3. na nforce je istao kao i FX, dok na intelu odskoci po 2.7 puta
i nemozes se pravdat oko toga jer to je STVARNOT, cinjenica za koju znamo i imamo dokaze

za neke nisu ni ploce ni grafice, rade si kupi biciklo... uskoro cu cistit garazu pa ti ga poklonim ak bas zelis...

aurellie
11.03.2003., 17:36
http://www.tomshardware.com/graphic/20021218/vgacharts-04.html

Ovdje nažalost nema AA&AF, no poanta je tu

Ali uzmemo li u obzir da nforce2 usporava radeonku za 20%, a broj fps-a je veći kod athlon konfiguracije, znači da procesor nadoknađuje nedostatak nforcea.

Ukratko,ti tvrdiš da je P4 3.06 20% sporiji od athlona koji ima 1GHz manju frekvenciju.

Nikola Tesla
11.03.2003., 17:56
to ti kazes, ne ja

pa ako nvidija nebre radit normalno s 3GHz inteom, na intelovom chipsetu onda je smece, jer 3GHz intel je sigurno bolji i brzi od bilo kojeg amd-a kad smo kod grafike i ako nebres iz njega izvuc koristi i da ju potjera e onda zasli slucaj

ja nisam usporedivo amd, intel 20%

reko sam sljedece ak je na intel ploci s 3GHz cpu-om ati vise nego 2 puta brza od nvidije pod AA, a na nforce pa moze i s XP3000+ peocesorom je uopce tu razliku nemoguce dobit, o tome se radi

i sad ne znaci da je nforce toliko bolji da je navuko FX na performanse ATI-ja s intelom nego je toliko zahebo ATI pa da radi ko i FX

recimo XP3000 i P4 3GHz bi grubo trebali bit identicni po brzini, i ATI na intelu pere FX i do 3 puta pod AA, a to je nemoguce vidjet na nforce jer nforce s aticom jer nforce mogu rec "blokira" ATI

mogo bi usporedivat frejmove i vidio bi razlike recimo ako se radi o 30 frejma na nforce u istoj igri onda je 30 frejmova dobila i ATI

a ako se radi o 30 frejmova na intelu, onda je ati dobila bar 60 (UNREAL 2003, 1280*1024 4XAAA moze i 6X) a pod uvjetom da su procesori XP3000 na oba, ja tu vidim samo jednu veliku blokadu za ati, nista drugo...

ako nforce + AMD XP3000 + FX klokana na 500MHz = cca 30 FPS
ako nforce + AMD XP3000 + ATI 9800pro 380Mz = cca 30 FPS

ako intel + INTEL P4 3GHz + FX na 500MHz = cca 30FPS
ako intel + intel P4 3GHz + radeon 9800pro = cca 60FPS

samo moj promjer no sve po webu se vrti oko toga, koja brojka razlike ali teorija je ista
---------------------------------------------------------------------------------
i sad ti meni reci sto ne stina od toga, ne stima to sto je ati dobila 60fps? to da, a zasto onda nije dobila 60FPS-a geforce FX na nforcu ako je toliko dobra i ako je toliko nforce chipset dobar, plus da je P4 3GHz i XP3000 odprilike ekvivalentan po brzini...

da nforce nema limita ili prljavi poslovni plan, ati bi i na nforce dobila bar 50 FPS- a a ne isto ko i pisljiva FX-ica odnosno 30FPS-a

pretrazi po webu testove i slicne rezultate ces nac i na webu (mozemo razmatrat unreal 2003 i serious sam-a, 1280*1024, 1600*1200 i to pod AA 4X il 6X)

imas in na rade3d.com forumu kako se rulja zali da im 9700pro radi sporo i da pada i po 20/30 frejmova na nforce plocama, pa....
------------------------------------------------------------------------------------
znamo da je radeon 9700pro a pogotvo 9800pro pri AA brza od FX-a i to mnogo no na nforce chipsetu svi testovi su bili osakaceni i FX je bila brza jer nfroce chipset ne dozvoljava ATI-ci da povuce bolje - tak da prema tome ja nebi ubrajajo nforce u ozbiljnijie chipsete... prema ovome mora sad bit da intel zashere svoj chipset da bi njihova onboard grafika bila brza nego neka prema nasoj zelji... e nejde to tako ja samo trazim neutralnu prolu koja ce "hvatat" sve sto zabodem gore i to naravno jesti intel chipset ili stari 850E (koji vise nemam) ili 845 verzija s kombinacijom jeftinog DDR-a (koje imam 2) i nema teorije da ju mjenjam za nforce pa da ju osakatim za 30% mozda 40% performansi

i mrzim lint s rezolucijom XGA (1024*768) an difoltu pa to i moj notebook vri ko blesav, vise me zanima SXGA(1280*1024) ili 1600*1200 s full AA i detaljima... a sta da drugo trazim za 21" monitor?

aurellie
11.03.2003., 18:07
cool,sve baš tako ide

Daj mi link gdje to mogu vidjeti. Ukoliko si ti to isprobao, postaj screenshote ovdje.

aurellie
11.03.2003., 18:09
ako intel + INTEL P4 3GHz + FX na 500MHz = cca 30FPS
ako intel + intel P4 3GHz + radeon 9800pro = cca 60FPS

Mda ovo sigurno :confused:
Stari što ti misliš da se po ovome forumu motaju njubiji koji će popušit sve što kažeš,a da ne govorim o ovome sad što si napisao?? :confused:

aurellie
11.03.2003., 18:21
Test System AMD Athlon XP 2700+
ASUS A7N8X Deluxe (nForce 2)
Memory 2 x 256 MB, PC 333 (2/2/2/5)
Drivers & Software
Graphics Driver NVIDIA - v. 42.72 / 43.00
ATI - v. 03b (6.14.01.6307)
DirectX Version on System 9
OS Windows XP Professional SP1

http://www.tomshardware.com/graphic/20030306/images/image047.gif

tnx to tomzhardwer.

Ovaj je testirao u 1600*1200,32bitna, te 4xAA 8xAF,te je sa athlonom 2700+ !!! dobio skoro 50fpsa,dox bi 3000+ dobio bar 10% više.

u 1240*1024 ide skoro 70.
Isključi AF i imaš najmanje 100.

Zanima me sad,dali Toms hardware (i još bar 15 sajtova) lažu,a ti si u pravu??

I dali će napokon ljudi na forumu zaključiti kakav si ti znalac o kompjuterima kad sa najmodernijim komponentama današnjice ti ne možeš izvući 30 fps-a ,čak i kad ti je AF isključen??

aurellie
11.03.2003., 18:27
Te malo materijala w/ P4

http://www.anandtech.com/video/showdoc.html?i=1794&p=7

AA+AF

kod p4 konfiguracije, 9800 je oko 1.6 puta brži od FX ultra(500/500),baš kao i kod athlon+nforce2 konfiguracije.

It is your turn now,potuci me mudrim argumentima,ako ti se da više izmišljat gluparije fk0rz.

Lopuza
11.03.2003., 19:10
pusti te linkove., stavi malo realnosti.. evo prvi put mi se za duze vrijeme desilo da se 3D porgrami terminiraju, nece ni da startuju, samo me vrati na desktop. u pitanju je nforce2 i radeon 9700. i svjeze instalirani windows 2000. cekamo 800MHz FSB i P4 za njega

aurellie
11.03.2003., 19:24
hehehe vidiš da pitanje brzine više nema smisla,pa se sad hvataš stabilnosti? Meni se mail provjerava svako 5 minuta dok derem unreal2 cijeli dan, i sad si ti ovo napisao i ja lijepo alt+tab,napišm ti odgovor i back to da game!

Priče o terminiranjima, baš kao i o vuči 9700+nforce2, su za malu djecu. Kao hard-core gameru važna mi je stabilnost mašine i zato sam odabrao stroj koji imam, a da sam bio glup nabavio bih p4 3.06 i prvih 30 minuta bih igrao sa 100% snage,a poslije toga na 50% zbog Thermal Throttlinga (tm),da bi mi na kraju isključilo komp uz ispis temperature: 70°C.

Meni je posao profesionalno igranje te amatersko rendanje, takvim očima gledajte sve što sam iznad napisao.

Uživajte :top:

TIGMAN
08.07.2004., 20:01
hah...lopuža stari i zadrti Intelovac...

Iako se popravlja...:rolleyes:

Freek
08.07.2004., 20:42
Priče o nestabilnosti AMD+ Nforce 2 su čista glupost.
Frend ima 2.4+Asus i ja ga oderem u svemu osim grafi jer imam puno slabiju. Zato dosta takvih gluposti. Da ti uzmeš 3.4HT a ja FX-53 koji ima 1Ghz manje al ću te tako odrat da bi te bilo sram.

Bhakti
08.07.2004., 22:02
Lopuza kaže:
[B]sve na svom mjestu, e nije bas.

ATX prikljucak je na ogresnom mjestu- skoro do procesora.

pa crna lopužo:D jel ti znaš da sve bolje overclocking ploče imaju priključak za napajanje što bliže procesoru, zbog što manjeg pada napona:eek:

Lopuza
09.07.2004., 00:57
ko li je samo iskopao ovaj topik :D

mobyXXL
09.07.2004., 08:21
Lopuza kaže:
pusti te linkove., stavi malo realnosti.. evo prvi put mi se za duze vrijeme desilo da se 3D porgrami terminiraju, nece ni da startuju, samo me vrati na desktop. u pitanju je nforce2 i radeon 9700. i svjeze instalirani windows 2000. cekamo 800MHz FSB i P4 za njega

koji 3D programi ???:confused: Pa ja imam staro smeće od thunderbirda na 1.2 GHz, 256 rama, KT133A ploču te GeForce 2MX i radim u jednom MasterCAM-u bz problema !! Jedino mi je komp sporkast jer je ipak to slabo no kupit ću (uskoro) ponovno Athlona stavit ću gigu rama na nForceu u dual channel pa da vidiš. Probao sam i 3dsmax 5.1 pa vidi- radi !! A ja imam smeće od Athlona. Pa ja mora da sam glup kad mi sve radi :D :D Pa ja sam očito blesav kada ću za MSI Delta ILSR + Athlon 2800+ platiti pišljivih 1700-1800 kn + još toliko za rame :B A koliko bih platio ploču sa i865/875 chipsetom i recimo P4 2.4C ? Najmanje 2,5 -3 soma kn :flop:

Thurgood
09.07.2004., 08:35
Lopuza kaže:

3. game port - SVE zvucne kartice imaju konflikte sa onboard verzijom na ploci, koja i kada je iskljucena, pravi konflikt sa karitcom zaobedenom na PIC slot. tako da su svi morali praviti nove drajvere da omoguce normala rad Game port-a

šta jest - jest. prva nije htjela uopće, druga ima konflikt sa gameportom, iako je sve za zvuk na ploči disejblano :(

a ovo ostalo - :D :confused: :rolleyes: :B

TIGMAN
09.07.2004., 08:58
Lopuza kaže:
ko li je samo iskopao ovaj topik :D

HANS možda:D