PDA

View Full Version : Otok Jabuka

funkster
28.10.2004., 22:10
Eto cijenjeno pučanstvo upravo sam saznao da u 11-om mjesecu idem na regatu Vodice - Jabuka - Vodice, a ja ne bi bio ja da se tu ne preseravam. Samo 3 puta sam do sada bio na jedrenju, istina bog skoro 3 tjedna na brodu sve zajedno ali vam mogu reć da me stislo govno :D
Kreće se u 9 navečer :eek: što znači otvorenu vožnju pod jedrima. Odustaje se jedino ako vjetar bude puhao više od 26-30 čvorova. Kišu moje kolege ne jebu :D Nemam ni odjelo. Bojim se morskih pasa , a sad kad gledam kolko ima do te pljuvačke Jabuke moram ić kenjat :D
Dat ću report ako preživim , a možda budem i frajer pa se okupam na Jabuci u 11-om mjesecu :D:D:D

Noemi
06.11.2004., 12:17
Sretno...hrabre i lude i Bog cuva.:D

Martinn
16.11.2004., 09:43
Super!

Idem isto na Jabuku taj vikend, ali ne na regatu, već đitu Primošten - Palagruža - Jabuka - Vis - Primošten :) u 3 dana ...

Šaljem fotke :)

Puno sreće na regati, možda naletimo na vas, idemo sa regatnom krstaricom :)

funkster
16.11.2004., 16:46
Martinn kaže:
Super!

Idem isto na Jabuku taj vikend, ali ne na regatu, već đitu Primošten - Palagruža - Jabuka - Vis - Primošten :) u 3 dana ...

Šaljem fotke :)

Puno sreće na regati, možda naletimo na vas, idemo sa regatnom krstaricom :)

:top: Hvala za sreću vama također :D
Ja još ne znam s čim idemo ali ako se sretnemo viči funksteeeeeeeeeeeer :D:D:D

sailor
17.11.2004., 08:53
funkster kaže:
:top: Hvala za sreću vama također :D
Ja još ne znam s čim idemo ali ako se sretnemo viči funksteeeeeeeeeeeer :D:D:D

A valjda s gliserom:D

funkster
17.11.2004., 12:51
sailor kaže:
A valjda s gliserom:D

:nono: idemo s jedrilicom ali ne znam da li idemo sa regatnom ili charterskom :D

sailor
18.11.2004., 16:41
dobra ekipa... na kojem si brodu? (http://www.morsko-prase.hr/2003/index.php?option=news&task=viewarticle&sid=1194)

Mrtva mrkva
18.11.2004., 17:20
sailor kaže:
dobra ekipa... (http://www.morsko-prase.hr/2003/index.php?option=news&task=viewarticle&sid=1194) Vidi, vidi... prijatelj iz djetinjstva :)

Ti isto jedris?

RobiKa
18.11.2004., 18:10
Nemoj bacati škovace tj. smeće, uživaj, a kupanje u to doba u prosjeku i nije neki podvig.

Valjada znaš da se brod ne parkira već veže? :D

Mrtva mrkva
18.11.2004., 18:51
RobiKa kaže:
Valjada znaš da se brod ne parkira već veže? :D Zlobo. :five: :E

sailor
19.11.2004., 13:09
fanki, vidi prognozu (http://www.morsko-prase.hr/2003/index.php?option=news&task=viewarticle&sid=1196)

najeba si :D

sailor
20.11.2004., 15:51
I, jesi li se okupao? Neki jesu...;)

Mrtva mrkva
20.11.2004., 17:09
Cini se da se utopio. :E

shipka
20.11.2004., 23:13
FUUUNKSTEEERRR :mama: :mama:

funkster
21.11.2004., 23:55
Živ sam :lux: :lux: :lux:
Uh jebate, usro sam se ko mala grlica da indirektno priznam. Da, posada Gine se sjebala, zavrsili su svi u moru , sve sam slusao na radio vezi. Pukla ljudima kobilica i prekrenuli su se negdje oko 6,5 milja od Jabuke. Pukla im je kobilica i flip prema dolje s jarbolom naopačke. Onda su trazili kocaricu koja ce vuc brod (tip je trazio 2,500-3000 eura :D ) pa ga nisu uspjeli odvuc jer nisu imali ronioca koji bi razdrapao jedra.
Na kraju su ju usidrili negdje kod Jabuke, okrenutu naopacke na dubini sidra od 90 m iako mi jos uvijek nije jasno kako su to usidrili.
Adria - Azia je brod koji je jebac :D Spasili su posadu te Gine koja se prevrnula i jos uvjerljivo pobjedili s 21 čovjekom na brodu. I koliko se sjecam oko 3 pa na vise sata su stigli prije ostalih. Ta AA je stiga oko 20 , a mi oko 4. Mislim da su oni i oborili rekord na brodu sa brzinom od 20,5 čvorova. Hvala ti boze sto ja nisam bio na tom brodu.
Evo kako je kod mene teklo. Prvo sam dosao u srijedu u Sukosan da otpeljamo brod do Vodica. Naravski, kapetan i ja smo se zapili postenski tu noc , a drugo jutro su nas probudili oko 10. Legli smo u 6,15 :D Pravi pomorci nema kaj :D
Pripreme, pizdarije i krenusmo za vodice oko podneva. Eh to je bilo ljepo turističko jedrenje iako sam natezao onu konopad ko mutav, a jos uz to i mamuran.
Kornati su jos uvijek ljepi :D Stavio bi par slika na net ali ne znam kako pa ako se nekom da neka mi detaljno objasni.
Petak. Start je trebao biti izmedu 21-24, ali se vec oko 19 osjetilo da to nece bit lako. Bio je skiperski miting i odgodili su start odnosno skipers miting do 5 ujutro.
To je bila greska za mene :D Naravno, otisli smo na pivu nas 20-ak i ostali pametnjakovici su se pokupili na vrijeme zajedno s nasim kapetanom.
Ja i jos troje momčina smo nastavili. Ubio sam se ko morsko prase.
Uglavnom, start je bio u 6,05, nazalost ja se starta uopce ne sjecam ali kazu da smo odlicno startali :D

funkster
21.11.2004., 23:56
I prema Jabuci je bilo fenomenalno jedino kaj nam je na jednom dijelu spinaker upao u more sto je bila jebada ali rijesili smo i to.
I prali smo taj jebeni brod koji je imao naljepnicu Plodine market kojeg sam ja tako htio prestic. I vodili smo ga dosta, dok nisu oko Jauke poceli problemi.
U dosta sirokom luku smo ju zaobisli, vjetar je slabio i ti ostali strucni izrazi :D
Spustio se mrak i uletili smo u prvi neverin. Kao što sam i mislio bungee jumping je golo govno za taj jebeni neverin. Posto nisam bas iskusan u jedrenju nisam mogao nista natezat u tom trenutku pa sam se samo drzao za brod dok su se ostali mucili. Grmi, pada kisa, valovi ogromni, i mi nagnuti toliko da jedro vec surfa po vodi. Pa naginji na jednu stranu, pa na drugu, pa otezi brzo ovo, pa ono. A meni u glavi samo ovo kako se Gina prekrenula i svaki put kad smo se toliko nageli usro sam se. Taj prvi je trajao oko pola sata. Nakon toga sam rekao kapitanu da je meni hladno i da ja idem u salon :D
Mislim, je mi bilo hladno, nisam lagao , ali brate i usro sam se. Tako da sam ja ostatak puta proveo u salonu slusajuc stanicu regate.
Eh, vise nisam znao dal mi je bolje dal da slusam tu stanicu ili da idem van na neverin. Svakih pola sata netko je odustao, a ovi su se dogovarali kaj ce s onim brodom. Jebali majku, prva regata u mom zivotu (tvrdim da nece bit posljednja) a takva sranja se dogadaju. Malo sam uspio odspavat iako me bacalo s kreveta na pod svakih 5 minuta. I dosle su vodice napokon. Bili smo 12. sveukupno a u nasoj klasi 6-ti od njih 12. S tim da nam se nista nije strgalo :D
Ako se jos nekaj sjetim zanimljivoga, javim :D
Kapitane, pozdrav :D

Na www.morsko-prase.hr na članku Dodjela nagrada, imate sliku ovih kaj su se prevrnuli :D

sailor
22.11.2004., 16:52
Dobar ti je putopis, za prvu regatu :top:
Sreća da na Jabuci kafići nisu radili :D :D

Mrtva mrkva
22.11.2004., 17:00
funkster kaže:
Na www.morsko-prase.hr na članku Dodjela nagrada, imate sliku ovih kaj su se prevrnuli :D Meni je ta slika tako genijalna. Djeluju bas veselo :D

funkster
22.11.2004., 17:03
Mrtva_mrkva kaže:
Meni je ta slika tako genijalna. Djeluju bas veselo :D

Pazi, jedan tip je uspio ostat suh. Nekak se skoprcao kad se brod prekretao i uspio je ostat na njemu. Ali, onda kad su ovi došli po njih ipak je morao u more jer mu nisu nikako drukčije mogli prići. Veseli su kaj su živi :D I ja bi bio vesel :D:D