View Full Version : Pa dobro što učiniti??!!
GothicA
07.03.2003., 17:01
Niš..moj komp je u kurcu. Bio je formatiran 2 puta i dalje je u kurcu. Spor je (inače nedavno formatiran, pentium 3, windows 98). Ne radi mi ni ISDN više. Sve ikone se sporo otvaraju, o netu da i ne govorim.
Kaj da radim?? Help..nemrem novi kupit :cry:
ubodi 256 rama da dobije zraka.
moj komp se dignuo iz polumrtvih otkad ima 640MB rama. :top:
Icepick
07.03.2003., 17:27
Originally posted by GothicA
Niš..moj komp je u kurcu. Bio je formatiran 2 puta i dalje je u kurcu. Spor je (inače nedavno formatiran, pentium 3, windows 98). Ne radi mi ni ISDN više. Sve ikone se sporo otvaraju, o netu da i ne govorim.
Za početak bi bilo dobro napisati detaljan opis kompa. Pa bi onda mogli nešto više reći...npr. da li ti fali RAM-a, jači proc i slično.
dovoljno ti je kaje rekla da ima pentijuma, logično da joj treba bolji procesor :)
da me lupuza vidi... :B
GothicA
07.03.2003., 20:01
Daklem..pentium III, procesor- 500 MB , 128 RAM , windows 98 , but..c mi je samo 4,60 GB. ?! Nije li to premalo? Imam još 2,80 GB free space.
Treba ti netko tko će ti sve to doštelati ali netko tko zna što radi a ne netko tko će se učit na tvom PC-u.
PIII pa to i nije tako loše .Moj Pentium MMX 233MHz laptop sa 128 rama radi ako urica sa Win 98 i nema usporavanj itd..
Rekoh ti stvar potavki a da imaš i P IV nebi pomoglo ako su winsi i sam PC, slabo konfigurirani.
..sve reinstaliraj ponovo ;)
ali to ucini kako treba (neko ko to zna), jer ocito nesto nije u redu :cool:
preporucam formatiranje harda :cool:
Daklem..pentium III, procesor- 500 MB , 128 RAM , windows 98 , but..c mi je samo 4,60 GB. ?! Nije li to premalo? Imam još 2,80 GB free space.
Kud nisam bliže,?:D :D
Icepick
07.03.2003., 23:35
Hmh...pa ne bi trebalo zavlačiti...
Gle, ako imaš nešto para pikni si gore još 256 RAM-a...to ti je 384 MB što je i više nego dovoljno za Win98SE.
Proc se ne isplati kupovati jer vjerojatno najbrže što možeš staviti na ploču je nekih 600 ili 650 MHz. Ali možeš ga overclockati...tj. dati nekome da to napravi.
Ali ipak mislim da je stvar u postavkama. Ekipa ti je ovdje dobro rekla, nađi nekog tko se dobro kuži kako da ti sredi windoze da ti ne zavlače.
sasvim dovoljno da se win98 solidno vrti
mozda ti je naka komponeta u kvaru :rolleyes:
Originally posted by Icepick
Proc se ne isplati kupovati jer vjerojatno najbrže što možeš staviti na ploču je nekih 600 ili 650 MHz. Ali možeš ga overclockati...tj. dati nekome da to napravi.
Ne sjecam se primjera da je nekome OC poboljsao stabilnost racunala ...
Kad reinstaliras Windowse, stavljas li neke programe? Pojedini programi (eg Norton AV) uzimaju sve resurse na raspolaganju, cima znaju usporiti rad dramaticno (cca 40%).
Jesi li provjerila da nemas virus?
Jesi li nesto ubrzavala po BIOSu? Stanja cekanja u BIOSu sluze za stabilniji signal na sabirnicama. Nestabilan signal, nestabilna makina.
Provjeri da su sve komponente sroz utaknute. Isto mozes probati izvuci van ne-nuzne stvari (zvuk, TV karticu ...), reinstalirati Win i vidjeti kako radi.
Inae , masina je sasvim solidna. Malo RAMa, diska, przilica i ino ne bi skodilo, ali nema veze s stabilnoscu.
Glossu R.H.
LeningradRevenger
08.03.2003., 01:14
Nemoj pušat Nikolu da ti sredjuje komp. :cool:
Ali ima par ovako razloga koji bi mogli bit a jedan je recimo i taj da je Disk malčice oštećen. Probaj nagovorit Niđu da ti digne Win2k.
dakle ovako:
kopjuter je bio formatiran, pa sam dig'o win 98... patition magic, napravio particije, sve okay...
zajebem se s acdsee-em, duga prica, uglavnom sve sjebem, pa sam reinstalira'o windowse... u biti, ponovno isao na win setup...
e sad, mislim da je u tome zackoljica, da je to sjebalo sve... ha?? :confused: :confused:
od onda komp pokazuje znakove nezadovoljstva sto nam reflektira kao izrazitu usporenost... (kliknes pa odes napravit puding i onda se nest otvori)
+ ISDN koji cijelo vrijeme radi kao modem...
Originally posted by LeningradRevenger
Nemoj pušat Nikolu da ti sredjuje komp. :cool:
Ali ima par ovako razloga koji bi mogli bit a jedan je recimo i taj da je Disk malčice oštećen. Probaj nagovorit Niđu da ti digne Win2k.
sjecas li se dragi prijatelju kad si ti dosao kod mene kao popravit mi komp... naravno, bios bio prilicno sjeban i ti fino zasjeo za stol i posteno se nahranili.. :B :s :B :B :s
a tu može biti trilijon razloga ... siguran sam da nema čovjeka koji ti može dati odgovro na ovakvo pitanje ... možemo nagađati, pa neko i pogodi ... ja jedino mogu reći, da u uredu imam Celer 333 sa samo 32MB rama i da sve radi normalno ... znači nekaj ti sa postavkama nije u redu, a možda ti je neka komponenta riknula, a možda imaš virus, a možda si stavil neku noviju komponentu pa ti treba i update biosa itd. .... :rolleyes: .... je'l ti je sve prije normalno radilo? ... kaj ste dodali od softwarea i hardwarea novog? ... Partition Magic? ... možda je tu neki roblemčić ...
Originally posted by dras_l
... kaj ste dodali od softwarea i hardwarea novog? ... Partition Magic? ... možda je tu neki roblemčić ...
u partition magicu??? :confused:
pa posluzio je samo da napravim particije... nist vise! :confused:
od hardwera nismo stavljai nista novo, od softwara sve regularno - office, icq... sve :top:
al opet ?! :confused: :confused:
kak to da ja imam win98 i stari komp, a sve radi ko vurica?
ah, daaaa, ja znam održavat kompjuter i ne instaliram sranja.. :rolleyes:
LeningradRevenger
08.03.2003., 15:53
Kad me pozovete na Malešnicu ja ću pogledat i nadam se rješit kvar.
nikola i gothica su na malešnici?! hehe, ak su još išli u lucijanku, onda im nema pomoći. :D
Thurgood
08.03.2003., 20:41
kao što rekoh - format c je rješenje svih win problema ;)
dakle ovako:
nasa beba (:D :D :D :kiss: :love: ) ponovno radi...
format c: je ponovno bio uspjesan, jos par detalja sutra (ISDN dupla veza, office, kazaa) i beba je on the road again...
LeningradRevenger
09.03.2003., 01:03
Čuvajte se fušara i "novopečenih" kompjuteraša.
Drž se latinskog Nikola!
GothicA
09.03.2003., 01:04
Originally posted by slafko
nikola i gothica su na malešnici?! hehe, ak su još išli u lucijanku, onda im nema pomoći. :D
GothicA ide u Luciferijanku..znam da mi nema pomoći, jbga :D
GothicA
09.03.2003., 01:05
Čuvajte se fušara i "novopečenih" kompjuteraša.
Drž se latinskog Nikola!
Jesi siguran da mu je latinski u čitavom stanju? :D
LeningradRevenger
09.03.2003., 01:11
Barba filosofam non facit!
Baš sam se sad obrijo pa...
Barba filosofam non facit!
Baš sam se sad obrijo pa...
uvijek si znao latinski, uvijek :top: :D
LeningradRevenger
09.03.2003., 01:50
Namjera je bila dobra sad što nisam napisao philosphum jebiga.
Al sad nije bitno nećemo se nadjebavat ko zna latinski a ko nezna ipak sam ja završio klasičnu gimnaziju
Gotovo problem rješen idemo kući topic gotov.
GothicA
09.03.2003., 10:52
Namjera je bila dobra sad što nisam napisao philosphum jebiga.
Al sad nije bitno nećemo se nadjebavat ko zna latinski a ko nezna ipak sam ja završio klasičnu gimnaziju
Gotovo problem rješen idemo kući topic gotov.
Ipak si je završio, ha? :D
lucijanka, hehehe, znam par škvadre tamo i oni su jedina normalna djeca u toj školi. a ovi ostali koji su izašli odatle su ludi ko šlape... :D
LeningradRevenger
09.03.2003., 19:51
Ipak si je završio, ha? :D
Uspješno!
lucijanka, hehehe, znam par škvadre tamo i oni su jedina normalna djeca u toj školi. a ovi ostali koji su izašli odatle su ludi ko šlape...
Ja sam čist normalan. I nisam išu ZG u klasičnu
to kaj ti misliš da si ti normalan...
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.