View Full Version : Kelj
Malo mi neugodno jer imam podosta godina ali ja stvarno ne znam kako se sprema kelj.:( Može mi netko pomoći?
Jednom sam negdje jela juhu od kelja, bila je baš dobra. Može recept i za to?:)
A ako ima koja dobra duša može mi usput napisati i recept za juhu od kaula.
Zahvalna do groba.:)
..ma ako ga nisi do sad spremala , ni nemoj :B
ko jos jede kelj :rigo:
el_mariachi
07.03.2003., 21:10
Tija kaže:
i recept za juhu od kaula.
Uvijek sam zelio biti poliglota ali me ne ide bas. :eek:
Sto je kaula ?
Kelj
Moze se praviti kao i kupus ali se prije skuha.
Ja pravim ovako.
Na uzareno ulje bacim meso i to mijesam mali i kasnije dodam vodu i zacine i sve to fino skuham.
Kelj se isjece ( moze se i malo krompira dodati) opet se to sve malo na ulji uzdinsta i doda voda od skuhanog mesa + zacini. Dobro bi bilo i malo speka u to staviti sitno nasjeckanog.
Kad je to sve skoro gotovo ( ne valja ni previse da se kelj skuha) dodati meso. Crvnena paprika je isto OK. Dodati malo ocat-a u tanjur.
El, izmolit ću očenaš za tvoju ispaćenu dušu.:D ;)
Kaul ~ cvjetača
Eladio :B
KELJ ČUŠPAJZ
Listove kelja narežem na rezance; pofurim vrelom vodom
Na malo ulja zdinstam glavicu luka, mrkvu narezanu na kolutiće i krumpir narezan na kockice. Dodam kelj, zalijem vrelom juhom, posolim i kuham dok sve nije mekano. Na kraju dodam malo ukuhanog paradajza.
Kaula je, mislim, karfiol ili cvjetača
Krem juha od karfiola
Karfiol se skuha i zmiksa u multipraktiku. Eventialno ostaviti malo cvjetića za ukras. Zagrijati sasvim malo ulja, dodati zmiksani karfiol i malu žličicu brašna, pomiješati. Naliti vrelom juhom, pustiti da prokuha. Na kraju dodati malo vrhnja, malo ribanog muškatnog oraščića ili sjeckanog peršina.
Meni je super kelj u tavi...
Skuhan, začinjen češnjakom i malo posoljen, hiti se u tavu na ulje (može i maslinovo) i na to se razbije jaje-dva s nešto vrhnja... Promiješa se malo s kuhačom dok se jaje ne ispeče i gotovo..
Inače mi ga jedemo s krumpirom umjesto blitve kao prilog uz ribu... Kelj je super. :)
el_mariachi
07.03.2003., 23:15
Tija: evo ti pa moli krunicu :eek:
Kaula se stavi u posoljenu vodu da malo omeksa. Kasnije se stavi kuhati i kad prokuha dodati rizu. Dodati vegetu ( znam znam al ja volim vegetu) . Kad je sve gotovo dodati persun i kiselo vrhnje u kom je jaje izmuceno.
Moze se i ovako....skuha se cvjetaca i u nju se dodaju spageti ili sl. Naravno sa zacinima...
Moze se i musaka praviti ali to sam samo cuo.
Nije kaula nego kaullll! Zadnje slovo L!:D
Hvala ti el.;)
Samantha
07.03.2003., 23:55
El ti stavljas cijelo jaje il zumance?
ja zumance... jer kad stavim i bjelance ne bude krem nego se bjelance skuva i bude kao omlet u juhi.
kachunchica
27.02.2007., 15:44
Inače mi ga jedemo s krumpirom umjesto blitve kao prilog uz ribu... Kelj je super. :)
e, nije mi se pravilo varivo, pravicu ga ovako, sa krompirom - super ideja:top:
chiquita
27.02.2007., 15:46
Malo mi neugodno jer imam podosta godina :)
ovo je čista laž. :zubo:
ovo je čista laž. :zubo:
a imala je prije 4 godine kad je topic otvorila :rofl:
atlantis
27.02.2007., 20:26
dobro, hoce li vise biti dosta dizanja starih topica?
lokot
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.