PDA

View Full Version : Miševi - kako ih se riješiti?

Noemi
15.05.2004., 17:03
Prijateljica me nazvala prije par dana sva u panici jer je nasla malog misa ispred vrata od terase.
Luftala je tepih pa se sakrio ispod.
Sinoc je cula kako nesto suska u stanu i u kutu dnevne sobe,iza stola je nasla male grudice za koje pretpostavlja da su izmet.

Da zove deratizaciju,uzme macu ili...?

xxGaladrielxx
15.05.2004., 17:37
nek sam na vuru vremena dopela neku macu. ma ne bu ni toliko vremena trebalo

SETRA Samoborček
15.05.2004., 19:34
hebali vas miševi, to su drage životinje i proizvode lijepi ciu-ciu zvuk.

A mačke su drage životinje, draže od miševa, i proizvode lijepi brrrm-brrrm-brrrrrrrrrrrrrm zvuk :)

Ma nek posudi/kupi mačku :)

Ali za jednog je dovoljna i neka mišolovka i malo sira i špeka na njoj

traxdata
15.05.2004., 19:35
noemi, posudi joj svoju macku:D

FridaS
15.05.2004., 20:44
Gdje su Cats, BluesCat i ostale mace kad ih trebaš? :D

Noemi
17.05.2004., 10:50
Ma posudila bi joj ja svoje cupavo cudo,ali ne moze u Sloveniju.

kemik
17.05.2004., 10:52
Jel zainteresiran netko za otvaranje rent-a-cat bussinessa?

Privatni poduzetnici, Vojky nam moze pomoci sa pravnim zavrzlamama...

boromir
17.05.2004., 12:03
Ljepilo za miseve rjesava stvar...

Noemi
17.05.2004., 20:04
Kupila je hvatalicu za misa,dala je sir unutra i ceka.

Bojim se da Jerry nece pasti na sir:D

fakin
17.05.2004., 23:36
papir, na papir ljepilo, u sredinu malo špeka ili nekaj takvoga i uspjeh 100%

Gilmor
01.11.2004., 08:23
Pomagajte. Živimo na petom katu, strašno vodimo brigu o čistoći stana ali... jutros nam je mali miš pretrčao dnevnim boravkom. Dnevni boravak je sada "hermetički zatvoren".

A što dalje?

JoZ@
01.11.2004., 08:55
ak je mali
kupi ljepilo za miseve i namazi na komad kartona u krug
a u sredinu stavi nes za jest
komad sira kruha keksa il nes slicno

placebo
01.11.2004., 09:06
nemoj na karton, jer karton upija ljepilo.. nego najbolje na neki komad plastike... i, pazi, što manje dodiruj i plastiku i mamac svojim rukama.. najbolje da nožem otkidaš komad sira i tako ga prebaciš na sredinu mamca... namazanu plastiku stavi na neko mjesto kojim miš mora proći, tako je veća šansa da će se zalijepiti...

zh1
01.11.2004., 09:20
Najbolje da se zbog tog miša preselite !!! Šalim se , ulovite ga i bacite u kontejner za smeće ali pazite da vas ne vidi netko iz onih udruga za zaštitu životinja i gubljenje vremena.

Gilmor
01.11.2004., 09:21
Pa... žena kaže da neće spavati u stanu dok ga ne uhvatimo!

Lee Champa
01.11.2004., 09:52
Ljepilo mući zivotinje:mad:

xxGaladrielxx
01.11.2004., 10:26
Mis je ili zalutao ili osjetio neki miris hrane (mojoj mami je dosao na 3. kat nakon kaj je u spajzi odlozila 3 koluta livanjskog sira ciji je miris fakat jak). Uhvatila ga je nakon 2-3 dana i dala ga meni da ga pustim van. Nemas se zakaj bojat malog misa.
Jedna od opcija ti je i kratkorocna posudba necije macke. Locirat ce ti ga i uhvatiti za sekundu. Samo joj otvori sve kaj ti je u kuci zatvoreno

JoZ@
01.11.2004., 10:37
ZOsvald kaže:
onda je najbplje da dode do mene da mu posudim macku
tak ce bit po prirodnim zakonima :B

nn-st1
01.11.2004., 11:01
a... žena kaže da neće spavati u stanu dok ga ne uhvatimo!

i što se onda buniš?

SETRA Samoborček
01.11.2004., 11:58
komad gipsane ploče (ima netko valjda taknešto, ili plastike, malo deblje, da se ne piga i sa ljepilom iz dučana za miševe namažeš, a u sredinu komad špeka ili šunke i komad sira, onak malo, 1x1 cm ili 2x2cm, dakle ne puno, i ostaviš negdje di nećete vi stat na to :D

Zagarantiran uspjeh, eva mi ih imali u kuhinji tu kod mene na selu (:)) 3 komada, sad ti oni ulaze unutra kad je vani zima :)

Ma mišeki su ti bezopasni :)

Mrtva mrkva
01.11.2004., 12:18
Mi smo imali miseve u stanu u par navrata, ali nisu se dali navuc na ljepilo. Zato je cijela moja familija barem jedamput stala u te namaze koji su isli uzduz svih zidova i namjestaja u stanu (pisem ovo jer sam primijetila savjet da stavis ljepilo na mjesto kojim mis mora proci). Ali nasi misevi - nista. Samo bi katkad ostavili koju dlacicu kao dokaz da su ipak bili tu.

Ona smo krenuli s misolovkama. Stara nije htjela onu koja prepolovi misa pa smo nabavili onu koja slici na vrsu. E, sad, opet problem - svaki dan bi iz misolovke nestali sir ili slanina, a mis ne bi bio unutra. Pretpostavili smo da ga isceprka sapom ili repom... onda je moj stari zavezao komad slanine bakrenom zicom tako da mis mora uci unutra i tek tada se ulovio.

Moja prijateljicca se svoga rijesila uz pomoc otrova za miseve (djelotvorno ako nemas djecu). Jedini nedostatak te metode je sto nema pojma gdje je sad taj mis uginuo. :(

Gilmor
01.11.2004., 14:08
Mrtva_mrkva kaže:
Mi smo imali miseve u stanu u par navrata, ali nisu se dali navuc na ljepilo.

Ovo me baš ne ohrabruje. Inace, ljepilo je postavljeno, soba je hermetički zatvorena osim što smo ostavili vrata balkona otvorena (može li se miš penjati po gruboj fasadi?) i čekamo.

Gilmor
01.11.2004., 14:11
ZOsvald kaže:

A ugrožavanje mog životnog prostora, mućenje mene i moje žene...?

SETRA Samoborček
01.11.2004., 15:10
Gilmor kaže:
Ovo me baš ne ohrabruje. Inace, ljepilo je postavljeno, soba je hermetički zatvorena osim što smo ostavili vrata balkona otvorena (može li se miš penjati po gruboj fasadi?) i čekamo.

Može! Nevjerovatno ali istinito gdje sve miš prolazi!

BTW. Pa neće vas miš pojest, nije valjda da se i ti i ona bojite miševa?

Gilmor
01.11.2004., 16:00
SETRA Samoborček kaže:
BTW. Pa neće vas miš pojest, nije valjda da se i ti i ona bojite miševa?

Ona to javno priznaje a ja hrabro priznajem forumašima: Da, bojim se miševa!

SETRA Samoborček
01.11.2004., 17:11
Gilmor kaže:
Ona to javno priznaje a ja hrabro priznajem forumašima: Da, bojim se miševa!

Aha, onda OK :)

žirafica
02.11.2004., 00:38
i ja živim na 5. katu i imala sam mišeke nedavno
valjda su padali s tavana :confused:
prvo sam vrištala kad je protrčao kraj mene, a za par dana smo već "pričali" ko stari frendovi, ono ulazim u sobu i kažem : "Mišek di si, sakrij se ulazim u sobu..mišeek !" :D
al svejedno sam mu postavila mišolovku iza vrata :D i prvo je krao špek, a onda se ulovio
a onda mi je došao drugi, i on se ulovio
mišolovka sada još uvijek stoji iza vrata, al nema ih srećom više
još mi nije jasno od kud dolaze ?
sretno s lovom :W

Gilmor
02.11.2004., 08:40
I prodje prvi dan. Postavljeno je pet kartona s ljepilom. Ništa se nije ulovilo...

fakin
02.11.2004., 23:33
kupi malo kakve slanine i stavi malo na sredinu ljepila garant uspješno. ne mogu odoljeti slanini. ja metao svašta no bezuspješno te se špek kžica pokazala uspješnom .

ZgSash
03.11.2004., 15:13
ja sam gledao malog pametnjakovica kako snjofa ljepilo i onda uredno zaobilazi zamku
:)
nazalost , kako nije placao rezije , morao je nadrapati i tako je dobio svoje drskom od metle i zavrsio karijeru na dvoristu medu mackama

ROAD RUNNER
03.11.2004., 15:29
zg_sash kaže:
ja sam gledao malog pametnjakovica kako snjofa ljepilo i onda uredno zaobilazi zamku

Mali je bio na teškim drogama :rolleyes:

377chiara
03.11.2004., 16:03
Gilmor kaže:
I prodje prvi dan. Postavljeno je pet kartona s ljepilom. Ništa se nije ulovilo...

cak ni ti? :D

kažem : "Mišek di si, sakrij se ulazim u sobu..mišeek

:D :s

nego mene je uvik zanimalo shta bi ucinila kad bi onako pijukao zaljepljen
ja ga ne bih imala srca bacit u smece

ne do meni bog misheva bogami cu ja prva iselit

Gilmor
04.11.2004., 10:02
Još ništa... ali nema ni njegovih tragova... možda je otišao preko balkona?

Gilmor
05.11.2004., 11:14
:lux: :lux: :lux: :tulum: :Pivo: :Pop:

Uhićen na balkonu... slijedi dezinfekcija cijelog stana...

Mrtva mrkva
05.11.2004., 12:49
A misevi su tako slatki... :(

377chiara
05.11.2004., 21:42
Mrtva_mrkva kaže:
A misevi su tako slatki... :(

Gilomore drugi put ga spakiraju u kutiju od cipela i poshalji mrkvi

sigurno ce se veselit :D

xxGaladrielxx
05.11.2004., 22:32
cek, cek... pa niste ga valjda ubili??

fakin
06.11.2004., 00:11
sada je na sudskoj medicini, ipak je umorstvo u pitanju:D :D

Gilmor
06.11.2004., 10:01
Ne bih o detaljima. Zaljepio se na ljepilo a onda smo sve to stavili u 3 (tri) crne vreće za smeće i bacili na dno kontejnera.

Manuella
06.11.2004., 10:12
Gilmor kazˇe:
Pomagajte. Zˇivimo na petom katu, strasˇno vodimo brigu o cˇistoc´i stana ali... jutros nam je mali misˇ pretrcˇao dnevnim boravkom. Dnevni boravak je sada "hermeticˇki zatvoren".

A sˇto dalje?

Ja zivim na drugom i prije 2 godine kroz ventilaciju mi je "uselio" u stan taj
nenajavljeni gost.
:horor:
Rjesavala sam ga se tjedan dana na sve moguce nacine,ali je bio prepametan.:p
Na kraju sam ga se rjesila uz pomoc balkona.
Mis je pocinio samoubojstvo.:D

Mrtva mrkva
06.11.2004., 11:33
Jadni misevi :cry: :cry: :cry:

luca
06.11.2004., 13:40
Mrtva_mrkva kaže:
Jadni misevi :cry: :cry: :cry:

i meni su misi slatki :cerek:
ja da nadjem misa u stanu bila bih dosta zadovoljna. napokon kucni ljubimac :)
da bas nadjem stetu, onda bih gledala obim stete. ako je mala, onda neka ga (pripitomit cu ga), ali ako doseli i cijelu rodbinu i vidljivo unistava sve zivo- onda bih kupila macku :cerek: ne bih zeljela ubijati i muciti, nego bih se nadala da bi maca ih dovoljno poplasila da se odrzava neko stanje prihvatljivo za sve stanare :)

kako god da okrenem, meni bi mis bio idealan: ili bih imala misa ili bih zbog miseva imala macku :)

Mrtva mrkva
06.11.2004., 13:49
luca kaže:
kako god da okrenem, meni bi mis bio idealan: ili bih imala misa ili bih zbog miseva imala macku :) :top: :top: :top:

Ovo kad si spomenula da bi macu samo da ih poplasi, moram rec da se jedna moja prijateljica nabavkom macke rijesila zohara u stanu.

luca
07.11.2004., 15:20
ja sam oduvijek znala da je macka idealno stvorenje :love: nemam zohare ali sad ce mi doc da ih pozelim pa da imam ispriku da kupim macku :zubo:
imam dosta paukova :cerek: (prizemlje + vrt pod prozorima) uvijek ih pustim na miru i pazim kad usisavam da ih ne pokoljem...

Manuella
07.11.2004., 20:12
Da,nabavila sam i ja mačku.
I nate šta radi upravo sad dok ja pišem ovaj post?
Sjedi na meni i bulji u komp.:D
I ona bi postala.:D

nn-st1
08.11.2004., 06:58
Sjedi na meni i bulji u komp.

vi'š ti šta su to moderne mačke.. ta traži virtuelnog miša..

Mrtva mrkva
08.11.2004., 10:51
nn-st1 kaže:
vi'š ti šta su to moderne mačke.. ta traži virtuelnog miša.. Ceka da se Manuella makne da moze zaskocit Genius NetScroll :D

Manuella
08.11.2004., 17:01
Mrtva_mrkva kazˇe:
Ceka da se Manuella makne da moze zaskocit Genius NetScroll :D

Pametna macka kazem vam ja.:D
I lijena.:p (na gazdu):D

DarthFlake
09.11.2004., 09:13
ubijati miseve ..pih sramote jedne..

ja imam 9 miseva..kao kucne ljubimce..

jedan je albino
dva su krem bijela (okerasta)
i ostali su sivi s krem bijelim trbuhom..

i bas su super i divni i krasni :B

inace sto se tice ljepila i miseva..
moji ih starci mrze :rolleyes: i onda jednom davno su se bili doselili u nas stan i tako malo radili nered po spajzi...
onda su oni postavili tak tu klopku i ljepilo pa gdi se prije ulovi..
i ulovili su negdje 10 miseva mislili su da je to..
i potpuno zaboravili na ljepilo koje je stajalo godinama ispod ormarica u kuhinji..
i onda jednom odlucismo nekaj taj ormaric micati..a kad ono nadjemo misa ili tocnije kostur od misa u tom ljepilu ..
jadnicak je umro od gladi..
jedino gorje mi je bilo kad je jedan primjerak misjeg roda upao u kantu za smece i nije mogel van..
onda ga ja tata ni vise ni manje usmrtio vilicom..
nego s kakvim ja ubojicama zivim..to je prestrasno.:eek: :eek:

luca
09.11.2004., 09:33
DarthFlake kaže:

nego s kakvim ja ubojicama zivim...

ja sam sretno dijete, moji roditelji nista nisu namjerno ubili :) mama je neutralnija prema zivinama svih vrsta ali kad treba uskociti, svakako pomogne (cak me ugodno iznenadila kad je jednu malu zmiju sklonila s puta jer se bojala da ce ju netko nagaziti). tata je lud kao ja, on pokusava sve spasiti i uzasno tugujemo oboje kad netko strada...

btw, cestitam ti na misonjama :)

Moby
26.10.2006., 19:43
Ljudi, meni se isto pred par dana, na treći kat doselio miš.
Prvi put sam se s njime susreo ujutro rano, po mraku kad sam osvijetlio kuhinju, a on bris pod hladnjak.
Ja nekih sat vremena nisam sebi došao. OK, taj miš je uhvaćen na ljepilo. Bio je siv, velićine do 8 cm i odvratnim dugim ljigavim repom.
Ali, izgleda da nije bio sam. Nestaju mi preko noći pop-cornovi koje namjerno stavim da provjerim ima li koga.
Nije me strah miševa koliko BOLESTI ili ZARAZA koje mogu prenijeti. Nisam u tom pogledu educiran, pa možda imam nekih predrasuda.
Koje boleštine ti kućni miševi mogu prenijeti?
Molim vas, ozbiljne odgovore, može i na PP. Jako me je strah i doslovno se mislim iseliti iz stana zbog toga...

Martinka
28.10.2006., 22:43
Ja se strašno bojim miševa, problem uvijek rješavam ljepilom+netko tko će iznijeti zaljepljene štetočine. Za to vrijeme ja naravno ne budem u kući ili se dobro izoliram od napadnutog mjesta.
Zanima me jel ima netko iskustva s onom spravicom što se stavi u struju (slično kao ono za komarce) i onda to tjera miševe? To bi mi bilo najbolje rješenje.

Piggy
28.10.2006., 23:26
Moj mačak je riješio probleme!:top:

darkNess(ie)
29.10.2006., 12:16
dobro da nije ogromni štakor

Dorsy
29.10.2006., 13:40
Stavi mišolovku na nekoliko mjesta

Tinchi
29.10.2006., 13:45
Mačak je najbolje rješenje :s
Počisti cijeli stan od svih mogućih malih životinja :D
Čak i muhe odalamljuje šapom :cerek:

Moby
29.10.2006., 15:10
Yebemu, ja nisam neki ljubitelj životinja inače. Nekako me gadi maziti i pse i mačke, pa na ruci ostane hrpa dlaka... Onda moram pola sata prati ruke. LOL
Jutros mi je mali miš pretrčao skoro pa ispred nogu i, mala gnjida, zaobišao je karton s ljepilom. Samo je utekao između sudopera i hladnjaka i otada nije izlazio na brisani prostor.
Čitao sam da miševi u svom urinu imaju neke bakterije koje mogu izazvati bolest bubrega i jetre kod čovjeka. BTW-ja sam ovo ljeto imao užasnih problema s bubrezima, a doktori nisu pojma imali što je uzrok. Mislili su da je streptokok, iako su svi nalazi na nj bili negativni. Bojim se da znam sad što mi je bilo...

Acidofil
29.10.2006., 15:13
Jutros mi je mali miš pretrčao skoro pa ispred nogu i, mala gnjida, zaobišao je karton s ljepilom. Samo je utekao između sudopera i hladnjaka i otada nije izlazio na brisani prostor.
hmmm, pa koji si ti talent, pa mish ti niti neche izlazit na brisani prostor... postavi ljepila uz rubove zida, na neke prolaziche male kud on mozhe ich...

Noemi
29.10.2006., 15:16
Ja vec zaboravila na ovaj topic:rofl:

MAcak, da macak:lol: moj bi jos i uhvatio misa a onda bi napravio paniku jer ne bi znao sto ce s njim:D

Moby
29.10.2006., 17:04
hmmm, pa koji si ti talent, pa mish ti niti neche izlazit na brisani prostor... postavi ljepila uz rubove zida, na neke prolaziche male kud on mozhe ich...

Do sada se nisam kačio s miševima. Većinu informacija pročitam s neta pošto me miševi do sada stvarno nisu zanimali!

Acidofil
29.10.2006., 22:01
Do sada se nisam kačio s miševima. Većinu informacija pročitam s neta pošto me miševi do sada stvarno nisu zanimali!
onda prochitaj to shto sam ti napisao - vjeruj mi, imam iskustva, borio sam se sa jednim usrancem u sobi 3x2, 4 dana nije pizdek htio doch na ljepilo, dok nisam postavio 5 lima sa ljepilom tak da nije vishe imao izbora...
e da, i stavi ljepilo na lim neki, ne na karton, jer bi se moglo dogodit da se zaljepi samo sa jednim parom shapa, i onda bude probo bjezhat pa il bu pobjego, il bu razvuko karton a i ljepilo po cijeloj sobi, a to nije bash ugodno za chistit (ovo nisam iskusio srechom, ali je tako :D )

Dea4
18.12.2006., 18:09
jedva ulovismo mišića malog i taman kad sam pobacala silne zamke i ljepila pojavio se drugi i tako se bitka nastavlja... ali moje pitanje kako ( s čime) najlkakše skinuti ljepilo s parketa, cipela itd ??

atman
09.12.2007., 18:18
Imam na zidovima i na stropu knauf tako da su se između uvukli miševi i ne znam kak' da ih istjeram. Rupu gdje su ulazili sam začepio (i puno ih ulovio na ulazu)
ali našli su neki alternativni ulaz i rondaju li rondaju. Imam i onaj ultrazvučni aparat za rastjerivanje ali ne pomaže.

Mislim se možda probati probušiti rupu i nabiti crijevo kroz koje pustiti neki dim da ih istjeram ali i utvrdim gdje "curi" - ulaznu rupu, a sad pitanje je kako doći do dima ili nečeg što guši? Auspuh auta? nema pojma..
Ima li netko ideju?
Hvala! :)

McGrubi
09.12.2007., 19:49
mišolovka?
moj svekar ima jednu 100% funkcionira
to je komad drveta, s rupom promjera 2 palca, i po sredini tog drveta je špag s omčom, miš ne može odoliti da ne uđe u rupu u drvetu, kad uđe naiđe na špag , pregrize i aktivira omču

u 30min nakon postavljanja je uhvatio miša u kući

mr.wolf69
09.12.2007., 20:54
otrov kupiš za štakore ak ti nije izvedivo mišolovku ubacit..izbušiš rupu i po malo u nju otrov-pšenicu što više
i nakon par dana bit će bolje:D :eek:

mayy
09.12.2007., 21:24
i ja bih probala otrovom. nekaj moraju jesti.
btw. evo zašto mrzim knauf.

dlasic
09.12.2007., 21:55
otrov kupiš za štakore ak ti nije izvedivo mišolovku ubacit..izbušiš rupu i po malo u nju otrov-pšenicu što više
i nakon par dana bit će bolje:D :eek:

Ne otrov, neće biti previše koristi ako miš ugine iza knaufa...

McGrubi
09.12.2007., 22:36
ona će se na leš miša početi skupljati crvi, mravi i žohari

mayy
10.12.2007., 00:01
još jednom, evo zakaj mrzim knauf. pa dajte čovjeku neko drugo rješenje onda.

btw, ne znam postoji li zaista još koja ulazna rupa. naime, moguće da su ušli, razmnožili se i fino žive unutra. možda čak bolje da im otvoriš rupu pa ih hvataš na izlazu na neku jako mirišljavu hranu.

možda su ušli negdje kroz instalacijske kanale. u tom slučaju, kad zatopli, lijepo će istim putem i izaći. naravno, ako ti ne smeta imati susjede tijekom zime :)

McGrubi
10.12.2007., 08:40
ne treba mišolovku ubaciti u zid, nego staviti pokraj izlazne rupe, samo da je vidi, neće odoliti

McGrubi
10.12.2007., 08:41
ili kupi mačku

ma ja ti poklonim neku, imam oko kuće pravih mačaka-lovaca

štemajzl
10.12.2007., 12:06
Meni je ljepilo dalo fantastične rezultate.

Staviš ga na neko prometno mjesto ili nasred kartona namazanog ljepilom staviš komadić špeka.

atman
10.12.2007., 17:47
- mačka se unutra ne može uvući kao ni razne mišolovke

- razmišljao sam već da ubacim otrovan brodilon mamac ALI ako uginu unutra, ko će živit od smrada a onda će navaliti i druge štetočine na leševe

- Rupu gdje su ulazili sam začepio (nakon što sam povjerovao da sam ih sve polovio na ljepilo) - tako da mišolovke i ljepila i sl. ne funkcioniraju više jer ne znam Novi ulaz, a sve sam moguće pregledao i nisam našao novu rupu! (zato sam i mislio na dim ili sl. da ih istjera van a i pokaže drugi ulaz kojeg također onda zatvorim)

za kazališta, diskoteke postoji aparat koji pravi dim al' ne znam nikoga...

ima li kakav plin da nije zapaljiv (jer u stropu je ugrađeno grijanje na struju, a varnice uvijek ima kad se pali termostat...)

ajd please budite malo kreativni :rolleyes:

tj1
10.12.2007., 18:57
stari, oslobodi dio gdje je rupa koju si začepio. pozovi škvadru i kupi gajbu pive. posudi ili kupi 4,5mm zračnicu i imat ćete nezaboravan tulum. :top: mom frendu se šišmiš utaborio u kući pa smo htjeli doć sa 12icom , al nije dao.

puger
10.12.2007., 19:04
digni uzbunu kao da se utapate a misevi bjeze sa broda koji tone

Vanderberg
12.07.2008., 00:23
Imamo kuću staru 30 godina. U odličnom je stanju, ove zime još komplet "kozmetički" renovirana. NIKAD nismo imali miševe, a imali smo veliki tavan s brdo stvari na njemu, krov bez neke izolacije..
Ove zime se tavan prenamijenio u dio stana i potpuno je uređeno potkrovlje, stavlljena izolacija, krovni prozori, iznutra je sve još obučeno u knauf, klima uređaji, ogromna kupaona, ma milina..Tu se sad nalaze spavače sobe (naša i dječja) i kupaona.

Uglavnom, počeli smo čuti čudne zvukove..Pogotovo noću, i u prvi mah smo mislila da su to galebovi koji se znaju spustiti na krov. Međutim, ti su zvukovi s vremenom postali sve intenzivniji, jači, češći, grozni, totalno scary..Čuje se trčkaranje, bacakanje, grebanje i to točno iznad naših glava.
Zvali smo deratizaciju, al su nam rekli da ne mogu napraviti ništa jer je sve obučeno u knauf i da bi trebalo negdje otvoriti i - otišli!

Zvali smo radnike da otvore krov i maknu te kombi ploče i što već, da pogledaju što je to unutra...

I našli oni mišji izmet, izglodane komade materijala, našli čak i kuda su ulazili ispod kupa, pa kroz izolaciju-direktno na knauf!! Znači DOSLOVNO su nam hodali iznda glave!:bonk:

Stavili oni gore otrovne vrećice, daske s ljepilom, pa čak i onaj ultrazvučni rastjerivač gllodavaca..i ništa...

Ne trebam ni reći da ne spavam već noćima..stalno osluškujem i kad ovi podivljaju i valjda se utrkuju ili što-to je jednostavno nepodnošljivo!! Sad imam osjećaj da ih gore ima brdo jer se istovremeno čuje na sve strane..Najgore mi je radi djeteta i što za par tjedana dolazi i nova beba..

Znam da (nadam se) ne mogu unutra uć i(osim valjda kroz otvoreni prozor-koji nikad ne otvaram baš zbog tog straha), ali ponekad imam osjećaj da će mi ispast iz klima uređaja ili iz halogenki.

Osjećam se kao u nekom horor filmu...Pomozite pleaese:s:s, što da radimo??? :(kako da ih se riješimo??? Zašto su odlučili doći baš sada, nakon što ih 30 godina nije bilo???

probuđena
14.07.2008., 12:52
isti slučaj sam i ja imala... nakon otprilke 30 godina išli smo dizati kat na kući i pojavili su se miševi. vjerojatno uzrok leži u tome što smo im poremetili mir i tada su odlučili potražiti novo sklonište, naš stan.
rješili smo ih se na razne načine... klopkama, ljepilom... no najviše na način da smo ih sami ulovili i ubili.
sada ih u stanu više nemamo, no po dvorištu i dalje vidim njihov izmet i strahujem da nam se ponovo ne ušuljaju unutra... i osjećaj bogme nije ugodan. kad se samo sjetim kako su nas izluđivali i koliko su bili lukavi.... uuuh...

manzzini
14.07.2008., 13:11
imate macu?

probuđena
14.07.2008., 13:29
ja imam... ptice tamani, a miševe niti pod razno...

manzzini
14.07.2008., 14:30
ja imam... ptice tamani, a miševe niti pod razno...

smanji joj hranu možda se predomisli, ili posudi neku macu lovca

probuđena
15.07.2008., 08:08
smanji joj hranu možda se predomisli, ili posudi neku macu lovca

ma u mojoj okolici osim moje ima i drugih mačaka koje paradiraju našim dvorištem, no osim guštera i ptica ne love ništa drugo...grrrr... ni mačke nisu kao što su nekad bile :-)

Vanderberg
15.07.2008., 08:53
Ovome nikad kraja!!

Sad su nam pogrizli instalacije od klima uređaja!! Mi nemamo macu al sam htjela posudit susjedovu, međutim nema šanse da mačka stane ispod knaufa:rolleyes:
Mi smo dali zatvoriti mrežicama sve odvode s krova (jer smo mislili da dolaze po tim cijevima) i mislili smo kako bar novi ne mogu doć, a bome ni stari pobjeć, međutim, evo jutros našli mrtvog miša u dvorištu..
Dakle, oni još uvijek imaju neki "put" kojim dolaze/odlaze:ne zna:

Jel moguće da se penju po samoj fasadi??

Ne kužim. Kaj su ti m iševi vidjeli da se radi n ovi krov pa su sve odlučili doseliti?? Ono kao: razgledavanje novih stanova..hoćemo starogradnju ili novogradnju?:lol:

probuđena
15.07.2008., 12:03
Jel moguće da se penju po samoj fasadi??

naravno... i to bez problema...
svaki dan na terasi nađem njihov izmet, pometem i ponovo. pokušala sam staviti otrovno žito, no naravno nisu ga ni takli... pokušala sam staviti i ljepilo, no naravno niti od toga ništa...
trenutno ih nemam u kući, no panika me hvata kad vidim da smo njima okruženi... uuuh...

Agy
15.07.2008., 13:28
nabavite mačku, barem na par dana ako ju ne možete imati za stalno... Bez brige, ako i ne vidite da su ulovile miševe, miševi bježe od mirisa mačke ... Ja imam 3 komada mačaka, u blizini kuće mi je šuma i potok ali nikad miševa nije bilo u kući :mig:

Vojky
15.07.2008., 23:30
nabavite mačku, barem na par dana ako ju ne možete imati za stalno... Bez brige, ako i ne vidite da su ulovile miševe, miševi bježe od mirisa mačke ... Ja imam 3 komada mačaka, u blizini kuće mi je šuma i potok ali nikad miševa nije bilo u kući :mig:

Da, miševi imaju genetski "uprogramirano" strah od maca... Znači, maca u kuću i miševima stanište više ne odgovara...

P.S. kome treba - imam mačića za poklanjanje... :)

implant
18.07.2008., 17:15
ma maca je rijesenje . . .bar kod mene.Citao sam da misevi po ljeti ulaze u kuće da se rashlade . . .

bolero06
31.07.2008., 23:16
Imamo kuću staru 30 godina. U odličnom je stanju, ove zime još komplet "kozmetički" renovirana. NIKAD nismo imali miševe, a imali smo veliki tavan s brdo stvari na njemu, krov bez neke izolacije..
Ove zime se tavan prenamijenio u dio stana i potpuno je uređeno potkrovlje, stavlljena izolacija, krovni prozori, iznutra je sve još obučeno u knauf, klima uređaji, ogromna kupaona, ma milina..Tu se sad nalaze spavače sobe (naša i dječja) i kupaona.

Uglavnom, počeli smo čuti čudne zvukove..Pogotovo noću, i u prvi mah smo mislila da su to galebovi koji se znaju spustiti na krov. Međutim, ti su zvukovi s vremenom postali sve intenzivniji, jači, češći, grozni, totalno scary..Čuje se trčkaranje, bacakanje, grebanje i to točno iznad naših glava.
Zvali smo deratizaciju, al su nam rekli da ne mogu napraviti ništa jer je sve obučeno u knauf i da bi trebalo negdje otvoriti i - otišli!

Zvali smo radnike da otvore krov i maknu te kombi ploče i što već, da pogledaju što je to unutra...

I našli oni mišji izmet, izglodane komade materijala, našli čak i kuda su ulazili ispod kupa, pa kroz izolaciju-direktno na knauf!! Znači DOSLOVNO su nam hodali iznda glave!:bonk:

Stavili oni gore otrovne vrećice, daske s ljepilom, pa čak i onaj ultrazvučni rastjerivač gllodavaca..i ništa...

Ne trebam ni reći da ne spavam već noćima..stalno osluškujem i kad ovi podivljaju i valjda se utrkuju ili što-to je jednostavno nepodnošljivo!! Sad imam osjećaj da ih gore ima brdo jer se istovremeno čuje na sve strane..Najgore mi je radi djeteta i što za par tjedana dolazi i nova beba..

Znam da (nadam se) ne mogu unutra uć i(osim valjda kroz otvoreni prozor-koji nikad ne otvaram baš zbog tog straha), ali ponekad imam osjećaj da će mi ispast iz klima uređaja ili iz halogenki.

Osjećam se kao u nekom horor filmu...Pomozite pleaese:s:s, što da radimo??? :(kako da ih se riješimo??? Zašto su odlučili doći baš sada, nakon što ih 30 godina nije bilo???

Imali smo punu kucu miseva - strava...
Pokusavali smo otrovnom psenicom - nista, ljepilom - odvratno.
Pomoglo je kad smo u Dezinsekciji nabavili crne otrovne kocke - tada su NESTALI.

MasniMasnoča
14.08.2008., 10:38
Evo ovak,prvo pozdra svima nisam zno de da smesti temu

znaci imam problem sa misevima u kuci i nikako ih se rjesit,zanima me dal se moze dobit koja bolest il nesst ozbiljno,izgleda da mi dolaze iz susjedne kuce jer je rusevina.

savjete molim

darge
14.08.2008., 15:06
Može se dobit svakakve bolesti npr. mišja groznica dosta opasno.
Ne znam gdje živiš ,ako si u Zagrebu nazovi ekipu za deratizaciju(tel.6116 381), reci da imaš štakore i miševe i dođu drugi dan.Ili odi u neki dučan (možda imaju oni šta drže boje i lakove ili vrtni centar oni sigurno drže to)i kupi otrov ili ljepilo ili kaj več ima ,ali pazi ako kupiš otrov gdje češ stavit zbog male djece ,passa ,mačaka, kokoši....

MasniMasnoča
14.08.2008., 19:26
e hvala ti,budem pogledo prvo za otrov pa onda dalje cu vidjet :)

Vojky
15.08.2008., 23:35
Definitivno ti je najbolje rješenje - maca. Miševi imaju genetski "ukodiran" strah od mačke, dovoljno je da osjete miris i odu, ne mora biti maca-lovica.

A i bonus je što prede u krilu i grije ti noge zimi... :)

Nex
15.08.2008., 23:54
Definitivno ti je najbolje rješenje - maca. Miševi imaju genetski "ukodiran" strah od mačke, dovoljno je da osjete miris i odu, ne mora biti maca-lovica.

A i bonus je što prede u krilu i grije ti noge zimi... :)

Optimist. Moj macak je spavao u podrumu, a misevi su izvodili akrobacije oko njega :rofl:

Martinich
16.08.2008., 23:16
Meni je dosao u sestom mjesecu, pretpostavljam iz susjednog stana, jer su vlasnici neuredni, zive u prljavom stanu :eek: . U sjemenarni sam kupila ljepilo za miseve i stavila mu salame gore, odma se priljepio, vise ih nije bilo. Nije vazno na koji nacin, samo da ih se rijesis. Sretno!

Bjesomar_
16.08.2008., 23:42
Definitivno je najbolje nabaviti neku zivinu koja ih tamani. Zmija, macka, nije bitno.

Kolembo
17.08.2008., 03:26
Nabavi mačku. Ja imam mačka starog 16 godina i potjerao mi je par ljudi iz stana kamoli neće miševe. :)

Ego
18.08.2008., 02:39
Tvorovi isto dobro posluže...

Ili ih jednostavno pripitomi :)

krycek
23.02.2009., 20:53
zanima me je li itko koristio neki od uređaja za rastjerivanje glodavaca, u konkretnom slučaju miševa i je li doista djelotvorno? meni ne izgleda previše uvjerljivo pa zato pitam.:D

kirsti
05.09.2009., 10:43
Osloniti se na to da će mačke rastjerati miševe je čista zabluda. Ja redovito imam i miševe i mačke u istoj kući. To je možda nekad tako bilo, no miševi su očito izgubili to svojstvo.

maksica71
05.09.2009., 15:42
Evo da se i ja ukljucim u raspravu,upravo sam kupio aparat sa kojim se mogu (tako pise na aparatu ) istjerati komarci misevi zohari .....aparat radi na 3 frekvencije koje se nariftaju,koje zivotinje zelite tjerati ,koliko je dobar nebih znao posto sam ga kupio. Kupio sam i posebno protiv komaraca i jedan protiv krtova ,koliko budu dobri vidjecemo.

Ida1407
21.10.2009., 08:42
I ja imam taj glupi knauf koji je izoliran sa staklenom vunom, koji miševi naravno jedu i uživaju! Iako ne znam zašto ne uginu nakon te staklene vune?!? Imam već dva tjedna miša koji mi doslovce zagorčava život! Već 7 dana kuhinja mi izgleda kao ratno sjedište, ušao mi je u ugradbenu pečnicu i raskopali je skroz, sva je rastavljena, isto i frižider i ne možemo ga naći! i dva dana postavljali brašno da se "uvjerimo" da je tu i evo tragova od repa i doveo nas danas gdje prolazi! Dva tjedna postavljeno je ljepilo na pločicama i kartonima, sa mamcima, špek, keksi, čokolada, sir (ko ne bi došao na tu gozbu), ali ne i ovaj gospodin. Imam i onu ultrazvučnu tjeralicu, ali ništa!!!
Danas idem posuditi "Tigrića" , macu, pa da vidimo, jer ovo je nepodnošljivo, smrdi, ta njegova pišalina po pečnici, a neki dan sam pekla unutra, ma užas! I svake godine isto, prije dvije godine ulovila ih 6 u roku od dva mjeseca, ali sad smo zakrpali rupu pa ne ide tud, nego kroz plafon kat ispod i pokraj cijevi od radijatora! mislim za poludjeti, a imam i malo dijete (koje se ne boji miša), a ja smršavila 5 kila u ova dva tjedna, ne spavam, u komi sam totalnoj!

Gustavo
04.11.2009., 23:22
Moja žena također u komi od miševa, lovimo ih ljepilom :)

zlle
05.11.2009., 23:16
I ja imam taj glupi knauf koji je izoliran sa staklenom vunom, koji miševi naravno jedu i uživaju! Iako ne znam zašto ne uginu nakon te staklene vune?!? Imam već dva tjedna miša koji mi doslovce zagorčava život! Već 7 dana kuhinja mi izgleda kao ratno sjedište, ušao mi je u ugradbenu pečnicu i raskopali je skroz, sva je rastavljena, isto i frižider i ne možemo ga naći! i dva dana postavljali brašno da se "uvjerimo" da je tu i evo tragova od repa i doveo nas danas gdje prolazi! Dva tjedna postavljeno je ljepilo na pločicama i kartonima, sa mamcima, špek, keksi, čokolada, sir (ko ne bi došao na tu gozbu), ali ne i ovaj gospodin. Imam i onu ultrazvučnu tjeralicu, ali ništa!!!
Danas idem posuditi "Tigrića" , macu, pa da vidimo, jer ovo je nepodnošljivo, smrdi, ta njegova pišalina po pečnici, a neki dan sam pekla unutra, ma užas! I svake godine isto, prije dvije godine ulovila ih 6 u roku od dva mjeseca, ali sad smo zakrpali rupu pa ne ide tud, nego kroz plafon kat ispod i pokraj cijevi od radijatora! mislim za poludjeti, a imam i malo dijete (koje se ne boji miša), a ja smršavila 5 kila u ova dva tjedna, ne spavam, u komi sam totalnoj!

Napiši knjigu "Mišja dijeta":top::azdaja::azdaja:

Dadichi
06.11.2009., 09:27
Ljepilo je zakon, samo ga treba staviti na mjesta gdje ne smetaju ljudima (da neko ne ugazi :rofl:), a naći puteve gdje prolaze miševi (idealno između zida i neke kutije, frižidera, ormara...). Ne treba ni hrane metati kao mamac, oni sami upadaju (pretrčavajući :D).
Otrov zna biti dobar, ali kad ga pojede, crkne (:visi:) u nekom čošku/rupi i smrdi dok ga ne nađemo.

mestar
07.11.2009., 11:30
U vrtnim centrima se mogu kupiti ultrazvučne zujalice. Postavi se u "branjeni" prostor i onda miševi spakiraju kofere i presele kod susjeda. :D

bezimeni987
11.11.2009., 23:05
Prijateljica me nazvala prije par dana sva u panici jer je nasla malog misa ispred vrata od terase.
Luftala je tepih pa se sakrio ispod.
Sinoc je cula kako nesto suska u stanu i u kutu dnevne sobe,iza stola je nasla male grudice za koje pretpostavlja da su izmet.

Da zove deratizaciju,uzme macu ili...?

JEDNOSTAVNO,POJEDI IH :top:

gipsman
05.01.2010., 13:09
zanima me je li itko koristio neki od uređaja za rastjerivanje glodavaca, u konkretnom slučaju miševa i je li doista djelotvorno? meni ne izgleda previše uvjerljivo pa zato pitam.:D

info na pp

RASTJERIVAČ GLODAVACA

ULTRAZVUČNI RASTJERIVAČ GLODAVACA 360°

- Ovaj rastjerivač glodavaca je učinkovit u kontroliranju miševa, štakora, i ostalih životinja iz porodice glodavaca. Nakon duže uporabe, na štićenom području će biti povećana odsutnost buha, insekata, cvrčaka, žohara, moljaca, mrava i većine ostalih uobičajenih štetočina. Laboratorijska istraživanja su pokazala da ultrazvučni valovi napadaju slušne i živčane sustave prvenstveno glodavaca, kao i većine navedenih ostalih štetočina, uzrokujući im bol i neugodu. Zvučni pritisak od 140 decibela uzrokovati će odustanak štetočina od njihovog izvora hrane, vode i skrovišta, i pomicanje/selidbu sa područja zaštićenog ovim uređajem. Ovi zvučni valovi visokog intenziteta su izvan slušnog dometa ljudskog uha. Također su izvan slušnog dometa većine kućnih ljubimaca kao što su psi, mačke, ribe, ptice i ostalih domaćih životinja. Ukoliko slučajno imate glodavca ili neku drugu od navedenih štetočina za kućnog ljubimca, u prostoru gdje on boravi ne upotrebljavajte ovaj uređaj.

- Ovaj uređaj neće uzrokovati interferencije sa televizorima, radio prijemnicima, elektronskim alarmima, detektorima vatre ili dima, pacemakerima, slušnim uređajima ili drugom elektroničkom opremom. Uređaj ne šteti biljkama.

MOGUĆNOSTI I ZNAČAJKE:

Uređaj učinkovito štiti područje od 230-280 m2 u prostoru bez prepreka. Nakon uključivanja, zamijetit ćete malu LED diodu kako svijetli.

Na donjem dijelu proizvoda zamijetit ćete prekidač sa oznakom «test». Kada prekidač prebacite na oznaku «test», uređaj će smanjiti svoje emitiranje na razinu koju ljudi mogu čuti, kako bi se mogli uvjeriti da ultrazvučni izlaz radi. Taj zvuk je oštar, sličan sireni, i simulira zvuk kojeg štetočine kontinuirano čuju.

Rastjerivač glodavaca automatski prebacuje ultrazvučni raspon od 20.000 Hz do 45.000 Hz, kako bi spriječio štetočine u razvoju imuniteta ili navike na jednu istu frekvenciju.

UKLJUČIVANJE:

Uključite izvor energije - ispravljač u «DC Power Input» ove jedinice, i prebacite TEST SWITCH (test prekidač) na desnu oznaku, «TEST». Moći ćete čuti frekvenciju zvuka. Nakon toga, ne zaboravite vratiti prekidač na lijevu poziciju «ON», kako bi uređaj dalje obavljao svoju osnovnu funkciju.

Uređaj možete staviti na centar prostorije. Posebnost dizajna ovog uređaja je prijenos ultrazvučnog vala u kutu od 360°, bez ikakvog «mrtvog kuta» u kojem bi se štetočine mogle sakriti.

Uređaj također može biti postavljen u bilo kojem kutu prostorije.

- Ne postavljajte uređaj na tepihe, iza namještaja, zastora ili drugih mekih objekata, jer će ti objekti apsorbirati zvučne valove.

- Ne postavljajte uređaj uz svoje uho prije nego što provjerite njegov rad.

- Ne upotrebljavajte uređaj na otvorenim površinama, nemojte dozvoliti da dođe u kontakt sa vodom.

UPORABA:

Nakon instalacije, tijekom nekoliko narednih dana počet ćete uočavati efekte. Doći će do odsutnosti aktivnosti glodavaca, i napustit će zaštićeno područje. Možda ćete za to vrijeme zamijetiti i smanjenje aktivnosti insekata, jer ih ultrazvučni valovi tjeraju izvan njihovih skrovišta. Uskoro će se i većina njih maknuti iz zaštićenog područja.

Ultrazvuk napada slušni i živčani sustav tih štetočina, zbog čega one napuštaju štićeno područje. Za 4 do 6 tjedana štićeni prostor će biti bez glodavaca.

Uređaj ostavite uključenim godinu dana, danju i noću, 24 sata. Potrošnja uređaja je minimalna, samo 2W. Ne morate više kupovati opasne kemikalije, nema više nespretnih klopki koje se moraju čistiti.

"friška mama"
08.09.2010., 16:14
ne spavam već tjedan dana jer imam fobije od miševa...
opet je to jesensko doba i mi jednostavno ne uspjevamo tamaniti te životinje...
živimo u potkrovlju i imamo samo knauf i staklenu vunu..
čujem cijelo vrijeme kako škrabaju ta stvorenja,ne mogu živjeti više!!!
stavili ljepilo,otrov,ništa ne pomaže...
samo osjećam da ih je sve više i više!!!
imam fobije da su mi u stanu!
danas prekopali CIJELI stan,ni traga mišu,ni traga mišjem izmetu,ničem!!
imamo spupštene stropove do metar i pol od poda,pa si možete mislit kako se to čuje!!
noću SE TOLIKO ČUJU DA JA MISLIM DA U SOBI I STANU IMAM 100 MIŠEVA!
ne mogu ih se riješiti,molim vas pomozite jer ja ću poludjeti,plačem od 6 sati navečer svaki dan jer znam da ću morati ići spavati ili staviti djete u tu sobu...
luda sam jer moram živjeti tu!!
prošlu jesen stavili smo samo ljepilo i jabuku,uhvatili 4-5 miševa i cijelu zimu smo bili bez brige...
a najveći problem je što do tog prostora mogu samo kroz rupu od 20x20,nabacali smo otrov,stavili ljepilo,prime se 2-3,ali ima ih sve više
ŠTA DA RADIM,molim vas,jer od kad tu živim,mrzim jesen!!

Zla patka
09.09.2010., 12:51
imamo spupštene stropove do metar i pol od poda,pa si možete mislit kako se to čuje!!
ne mogu ih se riješiti,molim vas pomozite jer ja ću poludjeti,plačem od 6 sati navečer svaki dan jer znam da ću morati ići spavati ili staviti djete u tu sobu...
prošlu jesen stavili smo samo ljepilo i jabuku,uhvatili 4-5 miševa i cijelu zimu smo bili bez brige...
a najveći problem je što do tog prostora mogu samo kroz rupu od 20x20,nabacali smo otrov,stavili ljepilo,prime se 2-3,ali ima ih sve više
nabavi africkog tvora... iako koliku fobiju od miseva imas, ne znam kako stojis s ostalim zivotinjama
misevi nisu nista strasno i zaista nema razloga tolikoj panici. da, nije zgodno kad su u kuci i hodaju okolo, ali bome nije ni smak svijeta

For millennia, the main use of ferrets was for hunting, or ferreting. With their long, lean build, and inquisitive nature, ferrets are very well equipped for getting down holes and chasing rodents and rabbits out of their burrows.
They are still used for hunting in some countries, including the United Kingdom, where rabbits are considered a plague species by farmers. However, the practice is illegal in several countries where it is feared that ferrets could unbalance the ecology. In 2009 in Finland, where ferreting was previously unknown, the city of Helsinki began to use ferrets to restrict the city's rabbit population to a manageable level. Ferreting was chosen as a method because in populated areas it is considered to be safer and less ecologically damaging than shooting the rabbits.
Ferrets were first introduced into the New World in the 17th century, and were used extensively from 1860 until the start of World War II to protect grain stores in the American West from invading rodents

croatino
11.09.2010., 02:00

Evo meni je jedan protrčao kroz hodnik a cijelih par tjedana znam da je/su tu jer smrdi na mišju pišinu ali nikad dokaza dok se ovaj nije pojavio. Imao sam ultrazvučni aparat ali smo ga odnijeli na vikendicu, s njim su se malo smirili a možda i od onih crvenih kocaka tj, otrova. Probaj sa tim aparatom ali da imaš po jedan u svakoj prostoriji jer inače se presele samo u drugu sobu. Meni čak više vole spavaće sobe od kuhinje a tu nema ništa od klasične hrane! Posegnut ću opet za otrovom, ako ima neko da preporuči koji dobar.

donatela
12.11.2010., 12:22
imamo problem s mišem na katu,naime to je dosta stara kuca gdje je d,b i kuhinja u prizemlju a na katu soba i u toj sobi je onaj drveni pod na kojem ima na dosta mjesta rupica kroz koje se miš moze provuci,i nedavno smo renovirali stan i mislim da je usao kad je strop bio otvoren jer smo razbijali staru napu i sad,on se smjestio između plafona i tih starih dasaka i danju bude tamo i nema ga ni cut ni vidjet ali nocu dozivljavamo traume kad cujemo njegovo grickanje i setanje vamo tamo,nisam sigurna dali se cuje od ispod ili izađe van u sobu kad je sve tiho i tamno ali to su bas jezivi jaki zvukovi.grrrr..kako ga uhvatiti kad ima takvo skroviste u koje ulazi???stavili smo misolovku i mamac sa sirom i cim dotakne mamac vrata se zatvore ali nista se jos nije uhvatilo evo vec 4 dana.uopce nemogu spavat nocu od jezive mišje "buke" ima li netko kakav dobar savjet kako ga se rjesiti???

dada23vk
13.11.2010., 14:40
Ljepilo za miševe...naj efikasnije sredstvo

dada23vk
13.11.2010., 14:44
A ja opet čula da miševi ne pale na sir,nego je to samo u crtićima...stavi ti možda bolje komadić slanine pa ćeš vidit.

donatela
13.11.2010., 22:02
ma stavili smo i mišolovku i dan poslije ljepilo ali jos uvijek se nista ne hvvata za to..sto je najgore cini mi se da je taj miš cjelo vrijeme ispod poda..(tih dasaka)i da uopce ne izlazi van po sobi nego gricka odozdo i kad se utihne kad odemo spavat onda pocne misja tortura:eek:grickanje drva i sl...i kako ga onda uhvatiti ako je on stalno ispod poda..tj između plafona i poda od sobe na katu???

Lozimka
01.11.2011., 01:54
Bok!
Ne mogu ih se nikako riješiti. Stalno ih ima. Eto, u mjesec dana zalijepilo ih se oko 5-6. Svaki put si mislim: "Ma to je to. Ovo je posljednji." Onda opet sjednem navečer, pijem čaj i čujem miša kako cvili, gricka, skakuće. Ne znam gdje ostaviti brašno ili pahuljice. Gledala sam i ima svakakvih savjeta: od rakije, kikiriki namaza kao mamac, ali ja ne znam koliko ih ima u kući. To se može razmnožavati kao blesavo. Svaki dan neki novi miš čeka da se nalijepi na papir. Što da radim?

Bjesomar_
01.11.2011., 01:56
Mozda su vjeverice ?

Lozimka
01.11.2011., 02:00
Bok!
Ne mogu ih se nikako riješiti. Stalno ih ima. Eto, u mjesec dana zalijepilo ih se oko 5-6. Svaki put si mislim: "Ma to je to. Ovo je posljednji." Onda opet sjednem navečer, pijem čaj i čujem miša kako cvili, gricka, skakuće. Ne znam gdje ostaviti brašno ili pahuljice. Gledala sam i ima svakakvih savjeta: od rakije, kikiriki namaza kao mamac, ali ja ne znam koliko ih ima u kući. To se može razmnožavati kao blesavo. Svaki dan neki novi miš čeka da se nalijepi na papir. Što da radim?

felixx
01.11.2011., 12:09
Supercat mišolovke.

http://www.swissinno.com/en/pest-control/mouse/mouse-trap-supercat.html

Jednostavne, jeftine i jako praktične. Kad se mamac potroši, na mjesto mamca utisnem komadićak špeka.
Koga god znam, kada je probao te mišolovke, ne upotrebljava ništa drugo.

Artois
03.11.2011., 22:39
Bok!

Ja sam dok sam jos bio doma,kad bi nam ovako u jesen usli u kucu dok pocne vani zahladivat a mi ostavimo vrata otvorena od kuce kad sunce dode na tu tranu i onda ekipa ude jel.
E ja sam im par dana ovak radio.
Izmjerio sve prolaze,sve razmake medu vratima itd.
Ispilio brodski bod na te mjere i stavio izmedu tih prolaza(npr. izmedu frizidera i kistre bzv kazem.), i na to prvo stavio onako na prst kikirikija od maslaca i to razmazo po tojm brodskom podu i zatim stavio iš-miša ljepila maximalno.

Nakon tri dana,mogo sam slozit nogometnu momcad.
Samo se cuvajte da ne ugazite na ljepilo izmedu prolaz od stokova
Jer sam i sam stao barem 5 puta :503:

Lozimka
03.11.2011., 23:17
Morat ću kupit ja taj kikiriki namaz. Hvala Artois! :D

KD electronic
03.11.2011., 23:30
@Lozimka
S miševima se može ali treba biti uporan. Ljepilo je zakon, samo ga treba postaviti na što više mjesta i to uza zid jer se tuda najčešće kreću. Kad se mišić zalijepi poželjno ga je što prije baciti i postaviti novi mamac na isto mjesto.
Sretno!:)

Lozimka
04.11.2011., 03:54
Hvala KD electronic. :) Evo već je jedan stradao večeras. Nadam se da ćemo ih sve riješiti. Počeli su se zavlačiti u krevete u kojima spavamo. :horor:

tinazgb
04.11.2011., 10:51
I mi u kući mojih roditelja od prije mjesec dana koristimo ULTRAZVUČNI RASTJERIVAČ GLODAVACA. Do sada nam je po normalno bilo imati barem jednog miša koji nam je također uništio pećnicu, a najdraže mu je špancirati se u lamperiji :503:
Sada nema niti jednoga i žao mi je što nismo prije otkrili tu stvarčicu.
Neznam kako vi ali ja ju čujem kako lagano zuji, ali učinak je odličan
pa se to lako pretrpi.
Jedino što smo primjetili, nazovimo to invazijom mrava. Sad su tu, sad su tamo, na mjestima na kojima se ne bi nikad pojavljivali..
ne znam ima li to kakve veze s tim rastjerivačem?

deksonja
04.11.2011., 19:28
Supercat mišolovke.

http://www.swissinno.com/en/pest-control/mouse/mouse-trap-supercat.html

Jednostavne, jeftine i jako praktične. Kad se mamac potroši, na mjesto mamca utisnem komadićak špeka.
Koga god znam, kada je probao te mišolovke, ne upotrebljava ništa drugo.

Živa istina.

U garaži imam više vozila koja mi puno znače, a u prošlosti se znalo dogoditi da se miš uvuče ispod haube i gricka instalacije, a poslije troška ....uff.

Uglavnom, postavio sam ne jednu već tri takve mišolovke ( to radim godinama) na svaki dio garaže ali uvijek uz zid i u zadnja dva tjedna ulovih..

Mišolovka 1 - 0 komada - smještena u dubini garaže do zida, najdalje od ulaza.
Mišolovka 2 - 6 miševa, 1 žabica - smještena tri metra od ulaza do zida
Mišolovka 3 - 2 miša - metar od ulaza na drugom zidu.

Zadnja tri dana ništa, a do prije koji dan znao sam preko dana i dva uloviti.
Želim reći da treba skužit gdje im je koridor...
Mišolovke ostavljam cijele godine.

Lozimka
05.11.2011., 20:15
Sve što stavljate stavite uza zid. Te životinje vole hodati uza zid. Danas sam jednog ulovila, ali i dalje soba smrdi po miševima. :(
Sutra kupujem maslac od kikirikija.

Ni(T)kolina
06.11.2011., 11:30
@tingazgb - pošto to čudo i di si kupila?
bila s frendicom u viksi ovo kad je bilo neradnih dana. našli ogromnog debelog miša i istjerali ga van metlom. par dana prije toga je služba za deratizaciju posipala ulicom one crvene granulice, otrov neki ili tak nešto.

e sad, a što ako se mišek vrati? sve smo dezinficirali, sve smo pregledali, nema rupa di bi mogao proći izvana, ali ipak.... uzela bih to čudo a ne znam što ako bude mom peseku škodilo?

našla neki na netu za 150ak kuna - valja li to čemu da ne bacam lovu u vjetar?

felixx
06.11.2011., 14:06
Uglavnom, postavio sam ne jednu već tri takve mišolovke ( to radim godinama) na svaki dio garaže ali uvijek uz zid i u zadnja dva tjedna ulovih..

Mišolovka 1 - 0 komada - smještena u dubini garaže do zida, najdalje od ulaza.
Mišolovka 2 - 6 miševa, 1 žabica - smještena tri metra od ulaza do zida
Mišolovka 3 - 2 miša - metar od ulaza na drugom zidu.

Zadnja tri dana ništa, a do prije koji dan znao sam preko dana i dva uloviti.
Želim reći da treba skužit gdje im je koridor...
Mišolovke ostavljam cijele godine.

Ja imam kuću , pomoćne objekte i veliki grunt na periferiji gradića u Zg županiji; okolo ima dosta polja, pa ujesen kad zahladi miševi navale u objekte. Imam jedno 15 mišolovki posvuda - u kući, garaži, radioni, drvarni, čak i vani pod strehama. U kući se rijetko ulove, ove godine samo dva, ali zato na ovim drugim mjestima 3 -7 dnevno.
Još buju me zeleni optužili za genocid!
:D

KD electronic
07.11.2011., 18:36
Ha, ha, ne vjerujem da bu se to dogodilo. Tol`ko ih ima da smo u ovom slučaju mi ugrožena vrsta.

deksonja
08.11.2011., 20:54
Evo,starci u stanu (prizemlje, kuhinja)) u zadnja dva dana ulovili dva komada.
Ja u garaži danas još jednog.

Niš, kupujem još par mišolovki, ovo eskalira polako ali sigurno :D

Morgoth_hr
09.11.2011., 09:02
Ljepilo za miševe...naj efikasnije sredstvo
Moram reći da je to diskutabilno. Kad smo se uselili imali smo u kuhinji i špajzu familiju jednu sivkastu. Normalno ja za ljepilo pa na 2,3 mjesta i od njih 6 ukupno uhvatio se samo jedan smrad.
Jesenas su se na tavanu počeli razbacivati ali ih se uhvatilo dosada 15 komada. Jednom smo ih našli 6 komada na jednom kartonu s ljepilom. :mljacko:
Sad ja ne kontam jel to bila neka glupava familija mišonja ili šta:misli:

fico45
09.11.2011., 09:11
E vidiš, ja već oko mjesec dana imam muku sa jednim (bar mislim da je jedan) misonjom. I ljepilo ovdje, ljepilo tam, ma svakaj, al nis. I skače on po smecu, potpune se na stol pa skače na pod, neki akrobat...
Danas je reko tata da bu kupio misolovku, al mislim da je onaj neki otrov bolji. :misli:

Hemernyn
24.11.2011., 11:03
Imamo problem miševa... :504:

Dva smo (veca) uhvatili na misolovku, jedan na cokoladu, drugi na sir - no znamo da ih ima jos, jer smo jednom prilikom vidjeli (pretpostavljamo), mamu i dva mala, a uhvatili smo dva veca misa...

E sad - izmeta vise nema NIGDJE, bilo ga je na kuhinji (radna ploha :503:), ispod lavandina i ispod jednog stolica gdje stoji mikrovalna, i na mikrovalnoj to sve je pozicionirano u kuhinji.

Imamo dva pasa i papigu i cesto cuvamo macu od prikice, e sad nije mi jasno :ne zna: kako nisu pobigli kad je macka bila tu, tocno znam kad su i kako usli (preko balkona), visoko prizemlje smo, a jos u 9-10 misec san nasla govanjca na balkonu, no kako je bas u tom periodu maca bila u nas i to dobrih misec ipo dana, nisam mislila da ce i uci u stan. Naravno da su usli kad je zahladilo i od tada smo u lovu na miseve.

Kako sam vec spomenula uhvatili smo dva - no malima ni traga, jedini pokazatelj da su jos tu ili su bili tu je nesnosan smrad morkace koji se siri kad se upali pecnica .. katafakingstrofa

Cak smo i prije nego sto smo ih uhvatili culi smradove di cupkaju nesto iz pecnice...

Uglavnom prosli vikend smo izvukli pecnicu vani - nigdje iza nje nije bilo govanaca, izvukli smo i kuhinjski blok gdje je radna ploha, nema govanaca, a to je zaista bio problem izvlacit jer je prokleti kabel od plinske boce kroz cili hebeni blok do uticnice :504:

Sve izribala sa domestosom, oprala cilu pecnicu iznutra i van (nebrojeno puta), i dio iza i sve vratili natrag. Dan testa je bio brzo :D upalili pecnicu ne smrdi - mislila sam da je mojim patnjama kraj... kako sam se prevarila...

Onaj nesnosan smrad se opet cuje kad se upali pecnica, pa kontam da su se smradovi negdje unutar pecnice zavukli - no ne mogu doci do tog mjesta... Imamo staru koncarevu pecnicu, kojoj se ne moze izvaciti onaj dio napred gdje se drze tepsije, dole u dnu...

E sad ima li tko kakvu ideju kako doci do donjeg straznjeg dijela da vidimo da nisu cupkali izolaciju u pecnici - jer znam da ima ona neka spuzva ili nesto...

BTW prika drugi ima africkog tvora pa ga mozemo dovesti, a i macu mozemo opet uzeti - no sve je uzalud kad ni maca ni tvor ne mogu iza kuhinjskih blokova i iza stednjaka... :D

koka36
24.11.2011., 17:42
Imamo problem miševa... :504:

Dva smo (veca) uhvatili na misolovku, jedan na cokoladu, drugi na sir - no znamo da ih ima jos, jer smo jednom prilikom vidjeli (pretpostavljamo), mamu i dva mala, a uhvatili smo dva veca misa...

E sad - izmeta vise nema NIGDJE, bilo ga je na kuhinji (radna ploha :503:), ispod lavandina i ispod jednog stolica gdje stoji mikrovalna, i na mikrovalnoj to sve je pozicionirano u kuhinji.

Imamo dva pasa i papigu i cesto cuvamo macu od prikice, e sad nije mi jasno :ne zna: kako nisu pobigli kad je macka bila tu, tocno znam kad su i kako usli (preko balkona), visoko prizemlje smo, a jos u 9-10 misec san nasla govanjca na balkonu, no kako je bas u tom periodu maca bila u nas i to dobrih misec ipo dana, nisam mislila da ce i uci u stan. Naravno da su usli kad je zahladilo i od tada smo u lovu na miseve.

Kako sam vec spomenula uhvatili smo dva - no malima ni traga, jedini pokazatelj da su jos tu ili su bili tu je nesnosan smrad morkace koji se siri kad se upali pecnica .. katafakingstrofa

Cak smo i prije nego sto smo ih uhvatili culi smradove di cupkaju nesto iz pecnice...

Uglavnom prosli vikend smo izvukli pecnicu vani - nigdje iza nje nije bilo govanaca, izvukli smo i kuhinjski blok gdje je radna ploha, nema govanaca, a to je zaista bio problem izvlacit jer je prokleti kabel od plinske boce kroz cili hebeni blok do uticnice :504:

Sve izribala sa domestosom, oprala cilu pecnicu iznutra i van (nebrojeno puta), i dio iza i sve vratili natrag. Dan testa je bio brzo :D upalili pecnicu ne smrdi - mislila sam da je mojim patnjama kraj... kako sam se prevarila...

Onaj nesnosan smrad se opet cuje kad se upali pecnica, pa kontam da su se smradovi negdje unutar pecnice zavukli - no ne mogu doci do tog mjesta... Imamo staru koncarevu pecnicu, kojoj se ne moze izvaciti onaj dio napred gdje se drze tepsije, dole u dnu...

E sad ima li tko kakvu ideju kako doci do donjeg straznjeg dijela da vidimo da nisu cupkali izolaciju u pecnici - jer znam da ima ona neka spuzva ili nesto...

BTW prika drugi ima africkog tvora pa ga mozemo dovesti, a i macu mozemo opet uzeti - no sve je uzalud kad ni maca ni tvor ne mogu iza kuhinjskih blokova i iza stednjaka... :D

Vjerovatno ispod pečnice imaš ladicu, nju izvuci, iznad ladice imaš lim koji se odšerafi (dva ili tri samoreznih vijaka) taj lim spustiš dole i iznad njega ti je staklena vuna u koju su se mogli zavući. Pazi tu ti je i grijač da ga ne strgaš....

Lozimka
25.11.2011., 01:00
E vidiš, ja već oko mjesec dana imam muku sa jednim (bar mislim da je jedan) misonjom. I ljepilo ovdje, ljepilo tam, ma svakaj, al nis. I skače on po smecu, potpune se na stol pa skače na pod, neki akrobat...
Danas je reko tata da bu kupio misolovku, al mislim da je onaj neki otrov bolji. :misli:

O da. To i ja mislim sve dok se taj jedan ne ulovi, a onda za dva sata čujem drugog kako grebe po peći.

Još nisam kupila kikiriki namaz. To čudo je vraški skupo.

Držim mačku evo već neko vrijeme u kući i mislim da se ne usuđuju ulazit baš u kuhinju zbog nje, ali u drugim prostorijama su i dalje prisutni.

Osjete li oni miris mačke kao ona njihov?

Mačka je i uhvatila miša neki dan. Količinu ponosa na mačku od toga dana vam ne mogu opisati! :D

0merta
25.11.2011., 13:46
Imam pitanje, kamo baciti onu deratizacijsku meku, ako nam ne treba ??? Naime, malo prije su došla dva tipa, djele besplatno i ja glupača zbunjena uzela :504: a u biti nam to uopće ne treba pošto imamo i mačku i psa, a od štakora ni š. E sad normalno da sam to išla bacit, umotala sam svaku od tih kutija u vrečicu i onda još zajedno u jednu veću i bacila u smeće. Da li je to OK ili se to odlaže negdje drugdje, u neke posebne kontejnere ?

0merta
25.11.2011., 17:35
Zar baš nitko ne može odgovorit !?

Lozimka
25.11.2011., 18:15
Evo omerta. Mogla si se prošetati do veterinarske i lijepo im vratiti, ali sada kada ste već bacili u smeće nema se smisla gristi. Za sljedeći put znaj da se nemaš kaj zbuniti i samo pristojno odbij veterinara. :)

0merta
25.11.2011., 18:44
Ne mogu proštetati do veterinarske kad mi nije blizu i nemam auto...a ni busom mi nije blizu. Što je najbolje, likovi koji su mi to dali, nisu ni izgledali ko veterinari nego obično obučeni mladi dečki. Al sam zato dobila neku potvrdu di sam se potpisala...i lijevo se potpisao i taj dečko, pod sanitarni tehnničar...dakle nije nikakav veterinar. Piše iznad Adria Servis, Heinzlova 53a, broj, fax itd. Nije mi problem izvadit to iz kante vani, na vrhu je, stoji uspravno zavezano u dve vrečice i smeće nam odvoze tek u utorak. Zato me zanima da li je to opasno ostavljat među običnim smećem, ako DA, gdje se može baciti, odnosno koga nazvati da dođe po to i sl.

Najbolje da onda nazovem taj broj koji piše na potvrdi i pitam.

Lozimka
26.11.2011., 00:49
Da, svakako. Taj broj na potvrdi.
Možda bi mogla i u nekoj ljekarni jer oni isto trebaju sanirati kemikalije i otrove. Ako znaju koji se otrov rabi za miševe onda ga znaju i sanirati.
Pretpostavljam da bi ipak željela izbjeći čudan pogled apotekarke pa onda samo nazovi ovaj broj, ako ti nije žao novaca na računu.
Ako je onda daj otrov nekome za koga misliš da će ga upotrijebiti.

0merta
26.11.2011., 15:01
Eto zvala sam već par puta jučer i danas na oba broja i nitko se ne javlja, pa ćemu im služe onda ???? :ne zna: Možda da probam neki od ovih (http://www.adria-grupa.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=64&Itemid=66), ali koji ?

Adria servis d.o.o. - Multiservis
+385 1 2359-972

ili

Adria servis d.o.o. - DDD
Adria upravljanje i održavanje d.o.o.
+385 1 3723-283

Lozimka
26.11.2011., 23:49
Mail, ako imaju. Bar nećeš trošit novce, ili ostavi samo dok ne dođe sljedeći put pa mu vrati. Ne bude se to pokvarilo. :)
Za pohvalu je što paziš na odlaganje otpada.

deksonja
27.11.2011., 08:09
Bok,
evo što se meni dogodilo u petak ujutro.

Upalio auto, vozio se 15 minuta, stojim na semaforu i ispred auta ispred mene nešto se kao dimucka.
Reko' vrag ti hebi staru kramu.
Vozim ja prek Domovinskog mosta, usporavam prije rotora i gle čuda pa to se meni ispod haube dimi :503:
Našao mjesto za pristat' ,izvukao protupožarni aparat i polako otvario haubu....

Imam kaj za vidjeti...

Fotka na linku.

http://i43.tinypic.com/2mhe78j.jpg

Da, da neka orahosakupljačka životinjica zabrijala da je auto idealno mjesto za spremanje zimnice :503:

Uglavnom, uslijed zagrijanosti motora, a pogotovo spoja s ispuhom orasi se zagrijali, neki do užarenja kao vrh cigarete i počeli dimiti.
Ne treba napominjati da je okolo sve puno raznoraznih gumenih crijeva koje su se mogle otopiti i cijeli auto zapaliti.

Autu je hauba otvarana par dana ranije, korišten je svaki dan.
Parkiran je pod zatvorenom nadstrešnicom ..... 5 metara od par vrećica s orasima.

Brijem da je to napravila vjeverica ali tko zna, možda štakor :ne zna:

Devedesetih godina se pak u garaži na slično mjesto zavukao miš i usput izgrickao par žica.

Pouka priče je da bilo kakvu "klopicu" mičete na mjesta na koja glodavci ne mogu pristupiti, a pogotovo ako blizu parkirate vozila u koja se zbog toplog motora vole zavlaćiti.

Umalo zaboravio reći da je stari pred koji tjedan tri dana ispod haube furao malog mačića, a da to nije ni znao.
Na kraju se to sretno završilo, odnosno mačić je živ i zdrav protjeran iz auta :)

0merta
27.11.2011., 15:07
Mail, ako imaju. Bar nećeš trošit novce, ili ostavi samo dok ne dođe sljedeći put pa mu vrati. Ne bude se to pokvarilo. :)
Za pohvalu je što paziš na odlaganje otpada.
Eto, poslala sam na tri maila, nadam se da će se bar netko do sutra javiti sa odgovorom.

Hemernyn
28.11.2011., 11:26
Vjerovatno ispod pečnice imaš ladicu, nju izvuci, iznad ladice imaš lim koji se odšerafi (dva ili tri samoreznih vijaka) taj lim spustiš dole i iznad njega ti je staklena vuna u koju su se mogli zavući. Pazi tu ti je i grijač da ga ne strgaš....

Kao sto sam i napisala u postu - NE mozemo izvuci tu ladicu... :503:
Naime ima starih i starijih stednjaka koji nemaju tu mogucnost izvlacenja te ladice ...:ne zna:

casio
02.12.2011., 09:41
Fotka na linku.

http://i43.tinypic.com/2mhe78j.jpg

:lol::rofl:

Baš kad pomislim da sam sve vidio i čuo, zajeb.:cerek:
Ja sam ove godine napravio garažu, i hvala na savjetu.
Premda sam na par mjesta stavio ljepilo za miševe, za svaki slučaj. Jer imam fobiju da će se zavući u auto i grickati žice.:503:

amirbl
12.12.2011., 18:14
Evo meni je jedan protrčao kroz hodnik a cijelih par tjedana znam da je/su tu jer smrdi na mišju pišinu ali nikad dokaza dok se ovaj nije pojavio. Imao sam ultrazvučni aparat ali smo ga odnijeli na vikendicu, s njim su se malo smirili a možda i od onih crvenih kocaka tj, otrova. Probaj sa tim aparatom ali da imaš po jedan u svakoj prostoriji jer inače se presele samo u drugu sobu. Meni čak više vole spavaće sobe od kuhinje a tu nema ništa od klasične hrane! Posegnut ću opet za otrovom, ako ima neko da preporuči koji dobar.

Dvoumim se da li da narucim uredjaj koji šatro tjera miševe.Ili je to samo jos jedna u nizu podvala koje nam ovi lopovi prezentiraju preko svega i svacega.Zaista me zanima da li je djelčotvorna ta sparava.Ljepilo ne vrijedi za one malo vece miševe ili štakore,mišolovku znaju odnjeti ko zna gdje,otrov je ipak najdjelotvorniji ali nikad ne znaš gdje ce onaj uzas uginuti.Pomagaj te molim vas

deksonja
13.12.2011., 10:09
Ja sam ove godine napravio garažu, i hvala na savjetu.
Premda sam na par mjesta stavio ljepilo za miševe, za svaki slučaj. Jer imam fobiju da će se zavući u auto i grickati žice.:503:

Kod mene u garažu dolaze konstantno.
Više nema apsolutno nikakve "klope" u nijednoj garaži.

Nemam doma nikakve životinje (osim pomahnitalog, hiperaktivnog psa), prvi susjed nema također, s druge strane je livada ali dolaze.

Mislim da je neki dan bio prilog na HTV-u o najezdi miševa u Slavoniji.

Uglavnom ima ih ko ....

Marino15
28.09.2012., 17:04
sva u panici jer je nasla malog misa ispred vrata od terase.

Nego zna li netko ako ima gdje za kupit kao neke dimne bombe stavis u kucu i onda dim ubije sve bakterije to sam vidio na onoj emisiji odred za čistoću.To bi mi trebalo za kuću u Švedskoj jer gore nije nitko zivo zadnjih 10 godina, pa mi je kuća puna buba,a miševa:eek: Miševa se nemogu riješit.sigurno ih ima preko 200 u kući i to sve one pantagane:( ono spavaš,a oko kreveta ti hodaju pantagane:trk: sad neznam kako da očistim tu kuću:ne zna: bube su se sigurno uvukle u drvo(kuća je sva od drva).

Flare
28.10.2012., 22:13
Imam osjećaj da su mi se nakotili po cijelom stanu :( A ja sam luuuudaaa na njih. Gade mi se oni, gadi mi se moj stan.... komaaaa

Najbolje postaviti ljepila po cijelom stanu?

chibigoten23
06.02.2013., 02:20
Možda malo kasnim s postom, al bolje ikad nego nikad.

Ovakva je situacija: živim u stanu (3. kat) i na neku foru imam miševe. Još od 10. mjeseca kad sam došao na faks i cimer je rekao da je vidio miša. Naravno, prvo sam pogledao na internetu što kažu na tu temu i vidio da mi je najbolja opcija mišolovka. Stara je kupila mišolovku doma i poslala mi poštom (usput, ako netko zna gdje ima u Rijeci neki dućan s takvim stvarima nek slobodno kaže). Mišolovke su plastične, sive i imaju već neki mamac žuto-smeđi u sebi (Supercat čini mi se). I postavio sam obje (dobiju se dvije u paketu) u kuhinju gdje je bio miš. Jednu iza peći, a drugu uz ormarić. I ulovio se miš. I nakon njega još par. I onda je bio mir. Al su se opet pojavili za nekih par tjedana. Konačni rezultat je bio nekih 15 komada, možda plus 1-2, prestao sam i brojat pred kraj. I onda je opet bio mir. Kad sam se vratio od doma u Rijeku poslije Nove je izgledalo mirno, al sam stavio mišolovke na par dana za svaki slučaj. Nije bilo ničega. I do pred kojih tjedan dana je bilo ok. Al se opet pojavio jedan (možda i više njih) odnekud. Stavio sam mišolovku skoro na dva dana, i nije me baš ni bilo u stanu jer sam učio za ispite kod frenda, i nije imala efekta. Sad sam ga pred nekih sat vremena vidio kad sam ušao u kuhinju i stavio sam opet obje mišolovke.

I sad je moje pitanje: Kako ih se rješiti? Vjerojatno će se on ulovit sad koji dan ne jednu mišolvku (ipak pametniji popušta). Al bi se mogli opet pojavit. Kako da to spriječim?

E da mi bar nije mačka od doma nestala već bi ona bila tu i radila red.

enedielle
24.05.2013., 16:34
da malo dignem temu s novim problemom.
miš u domskoj sobi :D

dakle, nije mi se priviđalo ni ništa, ja i frend upravo pomaknuli sav namještaj osim ormara visokih 2 i pol metra, i male gamadi nigdje. provjerili sve rupice i kutije i kupaonicu i sve, ali nema ga, kao da je nestao. pretpostavka je da je utekao iza ormara pa sam nagurala neke konzumove velike vrećice u tu rupu na visinu cca metar da ga čujem dok proba van. jedino s te strane može, ili eventualno preglodati ormar, što se iskreno nadam da neće napraviti i da će prije krepati negdje.

što da radim? moram ga istjerati van nekako jer je iza ormara uštekan frižider i ne bi bilo baš zgodno da precvika kabel ili se ugura između frižidera i ormarića u kojem je, a ne znam kako. ljepilo? samo je problem da se ga ja užasno bojim i neću se usuditi nositi tog zalijepljenog miša negdje van