PDA

View Full Version : Četvrti kat bez lifta

Annie1
04.11.2004., 09:34
U procesu smo kupnje stana (dragi i ja). Našli smo jedan mrak stan u Španskom - dvoetažni, 96 kvadrata, raspored super, sve mrak..

Jedini problem je što je na 4. katu (i 5.-om) bez lifta. Meni to osobno ( a ni njemu) sad ne smeta, šta je pospesti se na 4. kat :D .

No, razmišljam što kad dođu djeca i zamišljam kako sići dolje recimo s dvoje male djece i kolicima (naime, spremište je na tavanu, nema ništa dolje gdje bi se mogla ostavit kolica npr.). Ili situacija - s 10 natrpanih vrećica iz Getroa recimo, pa ti idi na 4.kat...

Sad smo na drugom, u pravilu ne koristim lift, ali kad imam puno stvari, ne pada mi na pamet da ih teglim po stepenicama.

Kakva su vaša iskustva s 4. katom bez lifta?

-arhivar-
04.11.2004., 10:08
Živio sam u vrlo sličnom stanu, dvoetažnom, no u drugom kvartu. Sad sam u prizemlju i mogu ti priznati da mi taj četvrti, odnosno, peti kat, sad nedostaje :(
Brzo se navikneš, nabiješ kondiciju i ne ideš svako malo po sitnice u dućan ;)
Sad mi je prizemlje totalna koma i klaustrofobija sa raznim promatračima i šetačima ispod prozora i hrpom ljudi koja mi skače po glavi. Usput, mislim da se u tvojoj zgradi može ugraditi i lift za 1-2 osobe, ako baš zatreba (vidi sa susjedima koliko su spremni participirati). U svakom slučaju dajem glas nabildanim nogama i kraljevstvu na vrhu!
:top:

Jolly
04.11.2004., 10:27
imam stan na 4. katu (ali nemam djece). Stvari iz trgovine nije neki problem odvući gore. jedino nas je bilo strah kako će namještaj do gore kada smo se useljavali, ali sve je prošlo ok ( nisam ja nosila :D ). Inače, ne vidim to kao neki problem, s djecom je vjerovatno malo teže, ali navikneš se.

nemoj zbog toga odustati od stana koji ti se sviđa, svaki ima neki nedostatak!

FridaS
04.11.2004., 10:58
Mi smo živjeli na 4. katu bez lifta, doduše bez djece, ali sa svim vrećicama koje možeš dovući gore :mig: i nije bilo nikakvih problema. Navikneš se nakon par izleta gore-dolje.

Moja sestra sada živi (baš u Španskom) na 4. katu, s dvoje djece.
I djeca se naviknu brzo. Iz njenog iskustva s djecom i stepenicama, najteži period je onaj kad odluče da "mogu sami", ne daju da ih nosiš, a sami do 4. kata planinare pola sata. Ali i to doba brzo proođe.

Obo što Jolly kaže je istina: svaki stan ima nedostatak.
Svakako je bolje da lift postoji, ali ni setpenice nisu baš toliki problem.

croft
04.11.2004., 11:04
i ja na 4. katu,bez lifta

u pocetku bi se uspuhala ko luda,a sad sam nabila kondiciju,i vec sam se navikla....ne bi vise nikad u prizemlje

osim toga hodanje stepenicama dobro je za guzu i noge :mig:

Gilmor
04.11.2004., 11:09
Ja na petom bez lifta. Nemam problema!

magic blue
04.11.2004., 11:10
isto 4-ti kat bez lifta.

uostalom, u svakoj zgradi se lift moze nadogadit s vanjske strane :top:
pa sta nisu bas cool oni od stakla? penjes se gore i razgledas pejzas :cool:

hajdi
04.11.2004., 11:35
Moje iskustvo s 5. katom bez lifta: grozno.
Nije da sam lijena i svojevremno sam bila u kakvoj-takvoj kondiciji, ali penjanje po stepenicama me ubijalo u pojam. Pazi, to je SVAKI dan po nekoliko puta. Svaki dan umorna s posla moras se penjat na 4. kat bez lifta, a rijetko kad nemas pune ruke vrecica. Kad ides u velike nabave, onda u 15 minuta ides nekoliko puta gore-dolje. Kad ides na putovanje (pogotovo vece), ista stvar. Da ne spominjem selidbu. Zapravo mislis da je lako barem silaziti, al i to je tesko kad imas pune ruke stvari. A tek djeca? Kolica? Bicikl? Da, je, covjek se na svasta navikne i djeca brzo odrastu (al to utvrdis tek kad su vec odrasla), ali nije stvar u tome da sad gledas kako jedva cekas da prodje deset godina i sl.
Jedino je dobro sto se mozda stari inkasator ne bude mogao popet do tebe :cool:
A cuj, ak je stan zaista mrak, ono mrak totalni, onda ipak neku zrtvu podnijeti moras... :D

tilla
04.11.2004., 11:49
ja sam živjela na 5. katuu staroj zgradi, ali u novim zgradama je to puno više. nije problem, naučiš se za par dana.
a pogled s viših katova ne može se uporedit s nižim, tako da što više to bolje.
a i ne moraš u teretanu:cool:

Denys
04.11.2004., 11:49
I sad jedna mala napomena:
Stan na cetvrtom katu bez lifta je mnogo teze prodati (ako to zazelis jednog dana), premda je cijena po m/q niza.
Nekad se i isplati takav stan kupiti ako na stubistu ima dovoljno prostora za nadogradnju lifta i ako postoji dobra volja ostalih stanara.

Alyssa
04.11.2004., 11:50
JA sam do sad zivila na 17 katu i isla sam pjeske do gore bez problema
Sad smo se preselili u zgradu na 4 kat i nije mi iso bed ic 4 kata pjeske dapace to je jedino dobro za guzu :mig::D

crv
04.11.2004., 13:02
u svakom slucaju cete imati problema kad dodju djeca....
ne mogu ni zamisliti da idem svaki put pjeske na 3 kat sa malom od 2 godine... a svako malo kad je lijepo vrijeme zeli ici vani setati.. em u ducan po bombone, em u park,.....da ne govorim kad treba nositi i kolica...
sad je jos dobro kad ona sama hoda, a sta kad imas malog bebeca koji ne hoda, a moras nositi i kolica... i to 2 puta dnevno sto ti je 4 puta (2 gore i 2 dolje)...

ako vam se toliko svidja stan, barem na racun toga sto nema lift probajte spustiti cijenu....
ako nije tajna, koliko frajer trazi za kvadrat jer i sam gledam po spanskom stanove, ali su preskupi za ono sto nude?

sretno

chiquita
04.11.2004., 14:23
o bože što ste ovdje sve napisali ko da je šetnja do 3,4 kata najgora stvar kod kupovine stana.
svak od nas je različit, neko voli hodat, neko ne, nekom je problem i jednom se spustit pješice dole i otić gore ali mora jer eto nema kruha u kući a neko bi na 25 otišao pješice.
drugim riječima - čovjek se na sve navikne a kamoli ne na ovo.

Annie1
04.11.2004., 16:05
crv kaže:

ako vam se toliko svidja stan, barem na racun toga sto nema lift probajte spustiti cijenu....
ako nije tajna, koliko frajer trazi za kvadrat jer i sam gledam po spanskom stanove, ali su preskupi za ono sto nude?

sretno

105.000 EUR + jedno 10.000 EUR otkupa

FridaS
04.11.2004., 16:33
Annie1 kaže:
105.000 EUR + jedno 10.000 EUR otkupa

A koliko kvadrata?

crv
04.11.2004., 16:54
pise ti na pocetku: 96 kvadrata!

Mogu samo rec: Sretno!:W

Annie1
04.11.2004., 17:54
Al to mi se čini malo too much. Prvo je bila spika 105.000, a poslje su dodali još i spiku o otkupu. Zato još razmišljamo. Zbog toga i 4.-og kata...

Annie1
04.11.2004., 17:57
Crv, a jesi ti našao što zanimljivo? Cijene su katasrofa, slažem se!:flop:

Clea
04.11.2004., 19:54
nemam nista protiv zgrada bez lifta, zivjela sma godinu dana tako...

putovanja i kupovine nisu problem, jer sigurno ne putujes svaki tjedan i teglis sto kofera, ko ja:D
a vece kupovine su isto rijetke...

meni su jedini razlog za lift kolica za dijete...to bi mi svaki dan netko trebao pomagati nositi, a to je stvarno nemoguce izvesti...

crv
04.11.2004., 20:44
> Crv, a jesi ti našao što zanimljivo? Cijene su katasrofa, slažem se!

Ma ja jos gledam, ali cini mi se da sto duze gledam to ce cijene biti sve vece....:-(((
Danas sam bio u ulici Podolje (ispod Vinogradske bolnice) i slucajno vidio dvije nove, male stambene zgrade, jos nedovrsene... Vidim radnike dovrsavaju ovu drugu zgradu, dok su na prvoj sva imena na portafonu ispunjena -> sve prodano.
Ja, ne budi lud, dolazim i raspitujem se za velicine stanova koji su ostali neprodani i pripadajuce cijene kvadrata.
Slusaj ovo: cijena je 2000 EURA i ostao je stan od 120 m2!!!!

Da imam 240.000 Eura sigurno to ne bi kupio nego bi za to mogao napraviti kucerinu da ti mozak stane!

Kako sam jedno vrijeme bio u planovima da zajedno sa par prijatelja napravimo sami stambenu zgradu za sebe tako znam da za 500E/m2 mozes napraviti zgradu kljuc u ruke + raznorazne dozvole, tako dolazim do cifre da ovi papci imaju ciste zarade cca 1200E/m2 !!!!

Za ne vjerovati!!!!!! Pljackasi!!!!

Za Spansko cekam da netko ponudi za max 1100Eura/m2 (a molim Boga da nadjem 1000Eura/m2) jer moras racunati kad ulazis u polovni stan da obavezno moras mijenjati kupaonicu + minimalno brusenje parketa i popravak stolarije...
Za 1200 Eura su bili novi stanovi u remetincu, ali je razgrabljeno u tren.... Tako da mi se 1200 ne da je za polovnjak kad znam koliko jos treba uloziti u to....

Ako nadjes nesto povoljno javi!

Pozdrav

Avilu
04.11.2004., 20:52
Malo si spusti cijenu. Zna se da se takvi stanovi tesko prodaju i prodavac bi ti trebao izaci u susret. Ali imaj na umu da ces i ti jednom mozda biti u ulozi prodavaca i da ti nece biti lako prodati takav stan.
Crve, imamo u ponudi novogradnju u Klari, ako te zanima javi se na pm

Annie1
04.11.2004., 22:32
Da, lako je reć da si spustim cijenu. Praktički neizvedivo. No, zato tražim i dalje.

Zna netko za kakav dobar stan u zapadnom dijelu grada, 90-100 kvadrata koji se prodaje?

Crv, kakvu ti kvadraturu tražiš, ja sam dosta tog obišla, možda ti mogu kaj preporučit...

Šubidubi
05.11.2004., 12:37
Pozdrav, mi smo nedavno u Preckom kupili 3-sobni solidan (rabljeni) stan po 1130 E/m2. Na 5. katu sa liftom.
Gledali smo i Malesnicu i Spansko i tamo su cijene oko 1150 E/m2 (dali bi i za 1100 Eura ako doista zele prodati). Mi smo na Srednjacima nasli prekrasan stan na 4. katu ali bez lifta i nismo se odlucili za kupnju. Zbog ranijeg iskustva ;)

crv
05.11.2004., 13:11
Annie1 kaže:

Crv, kakvu ti kvadraturu tražiš, ja sam dosta tog obišla, možda ti mogu kaj preporučit...

Pa trazim dvije sobe i dnevni boravak (ili barem mogucnost da se takvo sto napravi dodatnim pregradjivanjem)... cca 60-70 m2.

Ako imas nesto javi, iako ako je dobro i povoljno (ako se ljudima zuri) onda brzo plane....

Pozdrav Domovini :s

Claire
05.11.2004., 20:16
Denys kaže:
Stan na cetvrtom katu bez lifta je mnogo teze prodati (ako to zazelis jednog dana), premda je cijena po m/q niza.

ovo je djelomicno tocno... i ja sam zamalo odustala zbog toga od svog stana koji je na 5. katu bez lifta... ALI... moj mali stan je lakse prodat na 5. katu bez lifta (50-tak kvadrata), nego veliki (100 kvadrata)...

veliki stan kupuju stariji, situirani ljudi (imaju love, familiju itd) i traze komfor koji s godinama i zasluzuju, a i cesto misle da im je to stan kojeg ce do smrti imat i ne treba im pod stare dane pentrat se po stepenicama

male stanove kupuju roditelji za djecu studente ili mladji samci... i vrlo cesto ga kupuju kao privremeno rjesenje.. onako za pocetak... njima nije problem to sto nema lifta...

Denys
09.11.2004., 14:33
Claire kaže:
ovo je djelomicno tocno... i ja sam zamalo odustala zbog toga od svog stana koji je na 5. katu bez lifta... ALI... moj mali stan je lakse prodat na 5. katu bez lifta (50-tak kvadrata), nego veliki (100 kvadrata)...

Nisam pisala o velicini u kombinaciji sa liftom, vec samo o liftu!
50-ak kvadrata sa liftom lakse ce se prodati nego 50-ak bez lifta, isto tako 100-injak kvadrata sa liftom lakse nego 100-injak bez lifta.

Claire
10.11.2004., 15:56
Denys kaže:
Nisam pisala o velicini u kombinaciji sa liftom, vec samo o liftu!
50-ak kvadrata sa liftom lakse ce se prodati nego 50-ak bez lifta, isto tako 100-injak kvadrata sa liftom lakse nego 100-injak bez lifta.

pisala si opcenito o stanu... zato i napisah da je to djelomicno tocno ;)

Denys
10.11.2004., 22:22
Annie1 kaže:
U procesu smo kupnje stana (dragi i ja). Našli smo jedan mrak stan u Španskom - dvoetažni, 96 kvadrata, raspored super, sve mrak..

Jedini problem je što je na 4. katu (i 5.-om) bez lifta. Meni to osobno ( a ni njemu) sad ne smeta, šta je pospesti se na 4. kat :D .

No, razmišljam što kad dođu djeca i zamišljam kako sići dolje recimo s dvoje male djece i kolicima (naime, spremište je na tavanu, nema ništa dolje gdje bi se mogla ostavit kolica npr.). Ili situacija - s 10 natrpanih vrećica iz Getroa recimo, pa ti idi na 4.kat...

Sad smo na drugom, u pravilu ne koristim lift, ali kad imam puno stvari, ne pada mi na pamet da ih teglim po stepenicama.

Kakva su vaša iskustva s 4. katom bez lifta?

Ne, pisala sam o ovom stanu.;)

Tinchi
24.11.2004., 20:15
Annie1 kaže:

Kakva su vaša iskustva s 4. katom bez lifta? Mi cijeli život živimo na 4. katu bez lifta :)

Baka je imala probleme kad je bila živa, to jedino.
Što se tiče vrećica ak ih je previše, onda se ostatak familije spusti dole i svi pomognemo :)
Inače je ok.. dobar pokazatelj u kakvoj si tjelesnoj formi :D
Ak je teško popet se znači da se treba malo razgibat..

Kajjaznam, nije to tolki bed, možda sam navikla pa to govorim.. Ustvari, čudan mi je bio i naziv topica, mislim WTF??? 4. kat bez lifta?? Pa što s tim?? :)