PDA

View Full Version : Remake

Krofnica
08.03.2003., 16:37
Da li je neko gledao?

Ratna priča iz Sarajeva.

Sarajevo 1941.

Sarajevo 1992.

Istorija se ponavlja!

heureka
08.03.2003., 17:17
:) jesam ja...
dobar film..

odlican film.. puno bolji od nicije zemlje

Zrinska
08.03.2003., 18:07
mene cudi sto je Nicija Zemlja dobila oscara:rolleyes:

Vanjushka
08.03.2003., 18:44
Zrinska kaže:
mene cudi sto je Nicija Zemlja dobila oscara:rolleyes:

I mene, realno kad gledam. Ali opet, kad vidim sta sve dobija Oskara, Nicija zemlja je dobar film.

Remake je pisan po istinitom dogadjaju, tj scenario je pisan a film snimljen.
Inace, scenarista Zlatko Topcic je rat docekao na Grbavici, i bukvalno mu je glava bila u torbi. Prikazao je autenticnu sliku ulaska srpskih paravojnih bandi u ovo naselje. Kod nas nema nista bez autobiografije.

Film je jos jedan dokaz sarajevske regionalne premoci u sedmoj umjetnosti, ako nista ono po kvaliteti.
Takodje, uskoro izlazi film Gori vatra, reditelja Pjera Zalice. Po ocjenama onih koji su film vec gledali, remek djelo.

Krofnica
10.03.2003., 10:34
Muzika je odlična sa neizostavnim etno elementima! Potpisuje Adi Lukovac.

Film inače ima dosta mučnih scena, tako da ga ne bih voljela pogledati još jednom.
Isti slučaj kao i sa Finim mrtvim djevojkama. Neke scene su tako real napravljene, da boli glava.

le coq sportif
12.03.2003., 13:23
Nije mi se dopao. Zapravo sama ideja o ponavljanju istorije nije bogzna kako originalna. Film je solidno reziran, ali sama prica deluje kao da je sklepana za 10 minuta, sto mi je jako cudno, jer na pocetku pise da se film bazira na istinitoj prici. Gluma takodje prosecna (Sarajke ne govore zagrebackim akcentom, pa makar bile i Hrvatice), a gola Lucija Serbedzija je jedno od vecih dostignuca u filmu. Slaba trojka.

Bosanac_82
12.03.2003., 13:32
le coq sportif kaže:
Nije mi se dopao. Zapravo sama ideja o ponavljanju istorije nije bogzna kako originalna. Film je solidno reziran, ali sama prica deluje kao da je sklepana za 10 minuta, sto mi je jako cudno, jer na pocetku pise da se film bazira na istinitoj prici. Gluma takodje prosecna (Sarajke ne govore zagrebackim akcentom, pa makar bile i Hrvatice), a gola Lucija Serbedzija je jedno od vecih dostignuca u filmu. Slaba trojka.

Jarane moj!!!
Remake ti prikazuje ono sto smo mi Bosanci na svojoj kozi dozivjeli! Cilj filma i nije da ti se svidi i da ga pozelis pogledati jos jednom. Naprotiv! Poruka filma je "da se remake nikada ne ponovi" Ti sarajevski glumci za koje ti kazes da su prosjecni su tu pricu DOZIVJELI. Njih je 4 godine cetnik gadjao snajperom dok su cekali u redu za vodu! A uostalom ko si ti da kritikujes?

Watrous
16.03.2003., 01:12
Film je lep pokusaj.
Bice sledeci jos bolji.
Odlicna izvedba Lucije Serbedzije.

DRunder
17.03.2003., 17:54
kako se rat zavrsio, svaki film sa takvom temom zapanjuje strance...za mene je remake dobar pokusaj da se balkan pretstavi kao bure baruta. istorija se na ovim prostorima ponavlja i jako zanimljive su rijeci stranca u filmu koji govori, onako sa strane gledajuci Bosnu i bosance...heheh samo sto mi nismo "stigli" do tog nivoa svjesti...a ono realno prikazivanje mene je samo potsjetilo...nista vise...pozdrav*

TheJackal
19.03.2003., 18:15
Jarane moj!!!
Remake ti prikazuje ono sto smo mi Bosanci na svojoj kozi dozivjeli! Cilj filma i nije da ti se svidi i da ga pozelis pogledati jos jednom. Naprotiv! Poruka filma je "da se remake nikada ne ponovi" Ti sarajevski glumci za koje ti kazes da su prosjecni su tu pricu DOZIVJELI. Njih je 4 godine cetnik gadjao snajperom dok su cekali u redu za vodu

e jarane

i ja sam sve to prozivio. bio u sarajevu CITAV rat. na dobrinji..... pa remake opet nije dobar film. mnoge pojedinacne aspekte filma mogu pohvaliti kao sto su produkcija, muzika, scenario i kamera ali film kao cijelina ne funkcionise. neki aspekti rezije su dobri (samo neke scene) dok u cijelini po meni ni na sta ne lici.... nemam vremena da vise pisem ... drugom prilikom....

A uostalom ko si ti da kritikujes?

covjek koji ima svoje misljenje. zasto postoji ova tema nego da ljudi diskutuju i izlazu svoje misljenja...