View Full Version : Kako isključiti automatsko proslijeđivanje SMS- a na mail
wes craven
14.02.2012., 09:33
sorry ne znam da li postoji tema pa pokrenuh ( a dosta sam tražio).
Da li netko zna kako isključiti slanje (foreward) SMS poruka na e-mail? imam najnoviji android (valjda 2.3.5).
unaprijed hvala
assassin
14.02.2012., 10:15
Postoji tutorial (http://forum.hr/showthread.php?t=605332), ali u njemu nema tvog problema- pošto nikad nisam vidio da netko ima takav problem.
Znači- tebi poruke forwarda na e-mail? :confused:
O kojem se mobitelu radi i na koji to mail forwarda?
Nebi škodilo da nadodaš koju aplikaciju za sms koristiš.
Da li je stock, ili si instalirao nešto tipa HandcentSMS (https://market.android.com/details?id=com.handcent.nextsms)?
Sve mi izgleda kao da imaš neku aplikaciju doinstaliranu sa marketa i koju si "podesio kako treba" :)
wes craven
14.02.2012., 12:21
nemam nikakvu aplikaciju. Tj, imao sam neki battery saver (juice defender) pa sam ga deinstalirao.
Radi se o Samsung S5670 Galaxy Fit, koristim defaultni program za SMS, Android 2.3.5. Mail je outlook. isto preko defaultne aplikacije.
assassin
14.02.2012., 13:53
I znači- dođe ti poruka na mobitel i onda je dobiješ i na mail?
Znam da su operateri imali opciju forwardanja mailova na mobitel (u obliku SMS- a), ali obrnuto nisam čuo...
Daj probaj što detaljnije opisati problem.
A ne ovako da izvačimo iz tebe :D
backtothesleep
14.02.2012., 15:52
i koja email adresa je "sender" iliti "send from"?
wes craven
14.02.2012., 22:27
točno tako. svaki SMS koji dobijem mi završi i na mailu.nema nikakvog dodatnog objašnjena. Poruka je od npr 103 kad platim parking u trećoj zoni u ZG pa mi broj 103 pošalje potvdrdu ili od broja telefona koji mi ga pošalje npr +385... do prije par dana sam imao iphone pa se to nije događalo. fakat nemam nikakvu aplikaciju (lažem, sad sam stavio windows messanger al to je to).
I btw, outlook e-mail je toliko pametan da prepozna da je to s nekog broja telefona, pa onda to označi kao SMS (stavi neku ikonu za telefon)
Možda nije najsretnije rješenje, ali ja bih preporučio hard reset uređaja.
Obzirom da nemaš nikakvih aplikacija itd. Imenik i postavke opet središ za max 10-15 minuta. Nešto se negdje u sinkronizaciji maila poremetilo.
wes craven
15.02.2012., 09:16
ok, budem razmislio koliko me nervira proslijeđivanje pa vidim da li ću raditi reset.
Otkad ti se počelo to javljati?
Ima li tvoj operator neku funkciju slanja kopije SMS-a na mail?
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.