PDA

View Full Version : plačanje kazne za parkiranje

-haf-
11.11.2004., 09:33
dobio sam kaznu za neplačanje parkiranja u zoni 3 u zagrebu.
zanima me što bi se dogodilo ako ne platim kaznu.
dal bi oni stvarno pokrenuli tužbu

jel ima netko iskustva

brzi
11.11.2004., 14:22
pokrenuli bi, tako i tako bi ti na kraju snosio sve troškove...

plati kaznu i ubuduće plaćaj parkiranje

kemik
11.11.2004., 14:24
kaj je stvarno tak tesko dat 80 kn za kaznu za parkiranje?

brzi
11.11.2004., 14:24
ako je bilo teško do max 8 kn za sat parkiranja onda je 80 ohohooooo

kemik
11.11.2004., 14:26
ma gle, mozes se zajebat. i ja sam jednom stala i kao treba mi samo 2 minute, ne bude valjda bas sad dosao, naravno da je sve skupa trajalo 15 minuta i da je dosao i napisao mi kaznu. I naravno da sam ju platila.

brzi
11.11.2004., 14:31
pa to baš i nije "zajebao sam se" nego prije "pokušao sam zajebat"

zašto to mislim? zato što svatko tko je ikada parkirao u bilo kojoj garaži zna da se prva minuta računa kao cijeli sat i može pretpostaviti da je tako na svakom parkiralištu.

znači nema "samo ću dvije minute" jer to već košta kao puni sat

kemik
11.11.2004., 14:34
u zgb je vise-manje normalno da ti ne naplacuju 5-10 minuta. gotovo nikad ne pisu kaznu kad prvi put vide auto, nego kad skuze da on stoji vise od 10 minuta. To je tak vec neko vrijeme, i to ti znam iz prve ruke jer sam znala ujutro jutarnje kave pit s deckima iz zagreb-parkinga

ovo se naravno odnosi na parkiralista, a ne na garaze...

brzi
11.11.2004., 14:37
znači da je -haf- bio minimium 10-ak minuta na parkingu, nek` visi:zubo:

banderas
11.11.2004., 14:59
brzi kaže:
zašto to mislim? zato što svatko tko je ikada parkirao u bilo kojoj garaži zna da se prva minuta računa kao cijeli sat i može pretpostaviti da je tako na svakom parkiralištu.

U garažama se do 15 minuta ne naplaćuje. Odi u Importane galeriju, u Kaptol centar, uzmi karticu, uđi, napravi par krugova i moći ćeš s istom karticom i izaći. Tek ako je prošlo više od 15 minuta moraš platit. Mislim da isti princip vrijedi i za Zagreb parking. Ako ne plaćaš smsom, ipak ti treba neko vrijeme za doći do parking automata i vratiti se do auta.

brzi
11.11.2004., 15:03
siguran sam da si u pravu.

da li znaš da je netko tako došao u garažu, parkirao, obavio šta treba i izašao iz garaže da ne plati? ja nisam čuo za takvo što nikada

znam da kad platiš sms-om dobiješ 15 minuta fore za napustit garažu. jesi siguran da to nije tih 15 minuta?

banderas
11.11.2004., 15:10
smsom se ne plaćaju garaže, a ne znam zašto se dobije nešto više vremena kad se smsom plaća Zagreb parking. Mislim da tu ipak nije riječ o 15 minuta.

Inače, ušao sam par puta u Kaprol centar u garažu i nakon što sam bezuspješno tražio mjesto izašao s istom karticom bez plaćanja.

brzi
11.11.2004., 15:17
sms-om se plaćaju garaže, ako ne garaže, onda garaža sigurno, i to ona na Langiću

Septembar
11.11.2004., 16:43
kemik kaže:
kaj je stvarno tak tesko dat 80 kn za kaznu za parkiranje? 80 kunica?!?!?!????

jebo to

u svedskoj su 50-70 € :cry:

ja bar jednu mjesecno placam :bonk:

a jednom sam imla cast da me pauk otpelja
...uz to se i otpeljalo mojih... pazi sad.... 300€!!!!!!!!!!!!

tristo, da 300 fuckig EURA !!! :Snajper:

-haf-
11.11.2004., 19:32
brzi kaže:
znači da je -haf- bio minimium 10-ak minuta na parkingu, nek` visi:zubo:

ma daleko od toga da nisam kriv. jebiga zajebo sam. parkirao sam navečer i otišao kod cure (koja me nagovorila da prespavam kod nje, ona je kriva jebem ju) i zabrijao kak ću se ja dić ujutro u 7 pa otići kući, al malo morgen. osto ja u krevetu do 9. bilo mi toplo jebiga.

još me žbrecnulo ujutro da treba platit parking al nisam znao kak se plaća preko SMSa pa sam sad fino popušio.

brzi
12.11.2004., 09:23
odmah ću te naučit....

fino napišeš svoju registraciju bez razmaka "đž666qw" i fino pošalješ na 101, 102 ili 103 zavisi u kojoj si zagrebačkoj zoni

ili 8011 i 8012 ako si u Velikoj Gorici

-haf-
12.11.2004., 09:50
eh. naučio sam ja poslje.
ali thanx u svakom slučaju.

kemik
12.11.2004., 12:22
Septembar kaže:
80 kunica?!?!?!????

jebo to

u svedskoj su 50-70 € :cry:

ja bar jednu mjesecno placam :bonk:

a jednom sam imla cast da me pauk otpelja
...uz to se i otpeljalo mojih... pazi sad.... 300€!!!!!!!!!!!!

tristo, da 300 fuckig EURA !!! :Snajper:

80 kn ti je ako se parkiras na mjestu gdje je dozvoljeno parkiranje, ali se naplacuje, a ti ga ne platis. Mislim da je kazna za parkiranje na nedozvoljenom 500 kn (sto je taman 70 jurosa). A pauk je ja mislim sad oko 150 eura

Vojky
12.11.2004., 21:28
-haf- kaže:
ma daleko od toga da nisam kriv. jebiga zajebo sam. parkirao sam navečer i otišao kod cure (koja me nagovorila da prespavam kod nje, ona je kriva jebem ju) i zabrijao kak ću se ja dić ujutro u 7 pa otići kući, al malo morgen. osto ja u krevetu do 9. bilo mi toplo jebiga.

Pa, za to sigurno vridi žrtvovat 80 kn... :top:

O detaljima možeš na LJES-u... :D

-haf-
13.11.2004., 13:34
ma nije čak ni 80kn već 40kn. :cool:

nisam postao na LJESU-u nikad al bi baš sad mogao.... :top:

malimrav85
09.01.2006., 20:48
Oko tih kazni i tako toga...
Ja sam jednog petka malo prije 8 sati parkirao auto na Mažurrancu. Doma sam pripremio 6kn i žalio sam platiti parking. Dođem do aparat,ne radi. do idućeg,neradi. I tako još dva. Nemam mobitel. Idem do kioska,ne rdai još a ja moram na faks. Ostavljam auto i računam da će imati razumijevanja s obzirom da aparati i kiosk ne rade. Vracam se oko 10.45 nazad i nalazim kaznu od 40kn.
Iz principa ne želim platiti i odlazim u ZagrebP i objašnjavam situaciju na što mi neka bahata žena kaže da ako ne mogu platiti parking i ne idem autom u grad(a pripremio sam novac još doma) tj. zašto ja nema mobitel sa sobom? Ne razumijem zašto je njen probem moj mobitel a ne to da aparati i kiosk ne rade? Na aparatu nije bilo nikakve obavijesti o kvaru i ekipa je uredno u sve aparate pobacala kovanice (čini mi se da je bilo 50ak) kuna u svakom. također,poslije sam vidio kazne na skoro svim autima oko mene. Odlučio sam iči na sud,znam da je glupo i da sam trebao platiti ali ne želim iz principa pa makar na kraju platio sudske troškove.
Imam šanse kakve?