PDA

View Full Version : Vlada premijera Zorana Milanovića - opća tema II

stranice : 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11 12

WXW
28.04.2012., 19:49
HDZ=SDP Isto sranje drugo pakovanje. Nisu sposobni, nemaju volje i želje nešto promjeniti. Glavno da su povisili cijene struje i plina, to je najlakše napraviti.
Otvoriti nova radna mjesta im je malo teže.
Kada sam malo prije vidio Milanovića na dnevniku skoro sam povračao.

casio
28.04.2012., 21:43

Ajd eto što si ga vidio, može ti netko biti manje ili više simpatičan, ali ono što je on nasrao ne bi ni pas s maslom pojeo.Da je rekao barem jednu pametnu i suvislu rečenicu, posebno u nekom planu i programu, već je nasro puna kola a od svega toga nemoš razabrat ništa..:kava:

Mc Ozy
29.04.2012., 01:42
HDZ=SDP Isto sranje drugo pakovanje. Nisu sposobni, nemaju volje i želje nešto promjeniti. Glavno da su povisili cijene struje i plina, to je najlakše napraviti.
Otvoriti nova radna mjesta im je malo teže.
U kojem si vremenu ti zaostao? Tebi su još uvijek "svi isti"? Otvaranje novih radnih mjesta nije posao vlade ni države. U kapitalizmu koji si želio. Sad bi ipak malo socijalizma, jel? A povraćati si trebao prije dvadeset godina, ja jesam, pa bi ti sad bilo mao manje muka !

casio
29.04.2012., 08:43
Otvaranje novih radnih mjesta nije posao vlade ni države.

Objasni to Marasu.:kava:
http://www.vecernji.hr/regije/maras-do-2014-moramo-otvoriti-50-000-radnih-mjesta-clanak-392278

Ili Čačićevom obećanju.:kava:
http://www.vecernji.hr/izbori/nova-radna-mjesta-ulaganjem-energetiku-turizam-transport-clanak-349587

Ili Vrdoljakovih 300.000 radnih mjesta.:kava:
http://danas.net.hr/hrvatska/direktno-iz-mocvare-otvorit-cemo-300-000-radnih-mjesta

Roy
29.04.2012., 08:54
Objasni to Marasu.:kava:
http://www.vecernji.hr/regije/maras-do-2014-moramo-otvoriti-50-000-radnih-mjesta-clanak-392278

Ili Čačićevom obećanju.:kava:
http://www.vecernji.hr/izbori/nova-radna-mjesta-ulaganjem-energetiku-turizam-transport-clanak-349587

Ili Vrdoljakovih 300.000 radnih mjesta.:kava:
http://danas.net.hr/hrvatska/direktno-iz-mocvare-otvorit-cemo-300-000-radnih-mjesta

Predizborni folklor, ne znam zašto uopće nekoga takve najave čude.

Premijerka Kosor najavila otvaranje 150 tisuća radnih mjesta u ovoj godini (http://dalje.com/hr-hrvatska/premijerka-kosor-najavila-otvaranje-150-tisuca-radnih-mjesta-u-ovoj-godini/337287)

casio
29.04.2012., 09:05
Predizborni folklor, ne znam zašto uopće nekoga takve najave čude.

Predizborni, ajde pogledaj kad su bili izbori a kad je Maras dao najavu za 50.000 radnih mjesta.
I bit je u tome da kolega drži predavanja kako nije Vlada ta koja otvara radna mjesta, a upravo sadašnji članovi Vlade su to obećavali i upravo oni ga demantiraju.

Sjećaš se onog plakata Čačić-Pusić-Mesić o 200.000 novih radnih mjesta.
Pa jesu li oni bili Vlada i država ili su to obećavali u svojstvu privatnih poduzetnik?
Druga stvar je "obećanje ludom radovanje".:kava:

matovina
29.04.2012., 09:08
"U čemu je razlika" (http://www.stipepetrina.com/vijesti/135-u-emu-je-razlika), napisao je čovjek...
molim iscrpljujući odgovor, imam dosta vremena za čitanje :D

miky0
29.04.2012., 09:12
Otvaranje novih radnih mjesta nije posao vlade ni države. U kapitalizmu koji si želio.

Otvaranje novih radnih mjesta je posao vlade pa cak i u kapitalizmu na nacin da to osigura normalnom poreznom politikom. Btw,to cine sve vlade svijeta.

A sad mi molim te odgovori,sto je po tebi posao vlade?

margoth.
29.04.2012., 09:16
U kojem si vremenu ti zaostao? Tebi su još uvijek "svi isti"? Otvaranje novih radnih mjesta nije posao vlade ni države. U kapitalizmu koji si želio. Sad bi ipak malo socijalizma, jel? A povraćati si trebao prije dvadeset godina, ja jesam, pa bi ti sad bilo mao manje muka !

je. prije 20 godina su svi rušili komunizam, a mnogi ni do dana današnjeg nisu shvatili što to zapravo implicira...

Roy
29.04.2012., 09:22
Predizborni, ajde pogledaj kad su bili izbori a kad je Maras dao najavu za 50.000 radnih mjesta.
Dao si tri linka od kojih su dva iz 2011, ne?
I bit je u tome da kolega drži predavanja kako nije Vlada ta koja otvara radna mjesta, a upravo sadašnji članovi Vlade su to obećavali i upravo oni ga demantiraju.

Sjećaš se onog plakata Čačić-Pusić-Mesić o 200.000 novih radnih mjesta.
Pa jesu li oni bili Vlada i država ili su to obećavali u svojstvu privatnih poduzetnik?
Druga stvar je "obećanje ludom radovanje".:kava:
Od kada je politike političari redovito obećavaju ono što ne mogu ispuniti a Hrvatska nije iznimka ni u kojem pogledu. A glede Marasa, odokativno bih ocijenio da je u granicama realnosti, a na kraju krajeva plaćen je da to napravi. Hoće li, ostaje da se vidi.

A glede otvaranja radnih mjesta, pitanje je tehničke prirode jer vlada zaista ne otvara radna mjesta već stvara uvjete za otvaranje istih.

Tigera
29.04.2012., 09:40
Dao si tri linka od kojih su dva iz 2011, ne?.

Izbori su bili 2011, a nova vlada je ovo obecala 2012. Siguran sam da Jaca u 2012 ne bi nista obecavala zato sto ne bi nista specijalno radila. Ali i to je koji put bolje od stete koju rade politicari kada "rade".

Roy
29.04.2012., 09:55
Izbori su bili 2011, a nova vlada je ovo obecala 2012.
Tebi je nerealno da se u slijedeće dvije godine otvori 50 000 radnih mjesta?
Osobno, bio bih zadovoljan da se brojka nezaposlenih svede ispod 300 000 u tih dvije godine ali u rečenome ja ne vidim nemogući zadatak.
Siguran sam da Jaca u 2012 ne bi nista obecavala zato sto ne bi nista specijalno radila. Ali i to je koji put bolje od stete koju rade politicari kada "rade".
Ova vlada je daleko od idealnog ali se za razliku od prošle nešto se radi, barem za sada.

Tigera
29.04.2012., 09:58

S obzirom kako rade bit cemo sretni ako ne izgubimo 50.000 radnih mjesta.

Osobno, bio bih zadovoljan da se brojka nezaposlenih svede ispod 300 000 u tih dvije godine ali u rečenome ja ne vidim nemogući zadatak.

Na cemu to? Farbanju fasada i obnovi cesta? :rolleyes:

Ova vlada je daleko od idealnog ali se za razliku od prošle nešto se radi, barem za sada

Stetu moze raditi svaka budala. Poanta je da radis korisne stvari, a ova vlada ih ne radi. Imam osjecaj kao da gledaju kako da pokrenu caciceve gradevinske strojeve. Evo vec vidim da je Coning dobio posao od 6 milijuna kuna za obnovu skole koju pohada 20 ucenika.

Jako korisne stvari, nema sta.

miky0
29.04.2012., 10:16

Daj reci da se zajebajes!? Ti ozbiljno to govoris?
Ako mislis ozbiljno,molim te da mi das dokaz da se radi po tom pitanju,te kad mi das dokaz,onda mi objasni na koji nacin to vlada misli provest.

Roy
29.04.2012., 10:30
Stetu moze raditi svaka budala. Poanta je da radis korisne stvari, a ova vlada ih ne radi. Imam osjecaj kao da gledaju kako da pokrenu caciceve gradevinske strojeve. Evo vec vidim da je Coning dobio posao od 6 milijuna kuna za obnovu skole koju pohada 20 ucenika.

Jako korisne stvari, nema sta.

Mislim da si se malo prevario u prići. Nije 6 već 5.5 mil kn, uz 20 školaraca zgradu će koristiti i 30ak vrtičke djece a uzgred, gradonačelnik Crikvenice je HDZov Damir Rukavina (http://websrv2.hina.hr/hina/web/article-izbori07.action?id=20090601:NEWS-H6014298:1:hrv), zamjenici su također HDZovi.

Roy
29.04.2012., 10:33
Daj reci da se zajebajes!? Ti ozbiljno to govoris?
Ako mislis ozbiljno,molim te da mi das dokaz da se radi po tom pitanju,te kad mi das dokaz,onda mi objasni na koji nacin to vlada misli provest.

Evo sutra poslije kave sa Marasom dostaviti ću ti sve potrebno.

To je moja odokativna procjena, a tako sam i napisao u jednom od prethodnih postova. Ja malo drugačije gledam na to kako se stvari odvijaju a tko je bolje procijenio će se moći razgovarati krajem godine.

miky0
29.04.2012., 10:43
1.Evo sutra poslije kave sa Marasom dostaviti ću ti sve potrebno.

2.To je moja odokativna procjena, a tako sam i napisao u jednom od prethodnih postova. Ja malo drugačije gledam na to kako se stvari odvijaju
3.a tko je bolje procijenio će se moći razgovarati krajem godine.

1. Drzim te za rijec.

2. Odokativna procjena ti je dijametralno suprotna od realne.

3. Tocno,ali vec sad mozes vidit smjernice kakav ce rezultat bit na kraju godine.

Roy
29.04.2012., 10:46
1. Drzim te za rijec.
OK, moja greška što nisam stavio smajli.
2. Odokativna procjena ti je dijametralno suprotna od realne.
No shit?
3. Tocno,ali vec sad mozes vidit smjernice kakav ce rezultat bit na kraju godine.
O tome ćemo negdje oko kraja godine.

Tigera
29.04.2012., 10:49
Mislim da si se malo prevario u prići. Nije 6 već 5.5 mil kn, uz 20 školaraca zgradu će koristiti i 30ak vrtičke djece a uzgred, gradonačelnik Crikvenice je HDZov Damir Rukavina (http://websrv2.hina.hr/hina/web/article-izbori07.action?id=20090601:NEWS-H6014298:1:hrv), zamjenici su također HDZovi.

Odmah mi je lakse. Uz saznanje da ce renoviranje umjesto 6 milijuna stajati 5.5 milijuna, da ce zgradu uz 20 ucenika koristiti jos cak 30 ak djece i da je lokalni baja ADZ-vac, posipam se pepelom i prognoziram gospodarski rast od 10% u sljedece 4 godine te ispunjenje HNS-va obecanja na proslim izborima kako ce svojom gospodarskom politikom otvoriti 200.000 novih radnih mjesta.

:durica

miky0
29.04.2012., 10:49
1.OK, moja greška što nisam stavio smajli.

2.No shit?

3.O tome ćemo negdje oko kraja godine.

1. Steta,ali ok.

2. Lijepo je bit optimist.

3. Da,ako ne uslijedi bankrot malo prije.

Roy
29.04.2012., 11:11
Odmah mi je lakse. Uz saznanje da ce renoviranje umjesto 6 milijuna stajati 5.5 milijuna, da ce zgradu uz 20 ucenika koristiti jos cak 30 ak djece i da je lokalni baja ADZ-vac, posipam se pepelom i prognoziram gospodarski rast od 10% u sljedece 4 godine te ispunjenje HNS-va obecanja na proslim izborima kako ce svojom gospodarskom politikom otvoriti 200.000 novih radnih mjesta.

:durica
Osim spominjanja CONINGa imaš li bilo kakvih indicija ili možda saznanja o pogodovanju ili korupciji?

Ja recimo nemam pojma, možda i jeste ali gledajući cijenu objekta i uspoređujući sa slićnima (google je moj frend) ne vidim napuhavanje cijene, možda me netko iz građevinske struke razuvjeri.
Na GONGovoj listi transparentnosti općina Crikvenica je ca šestom mjestu, viječnićka mjesta barem na prvi pogled ne pokazuju koaliciju spremnu na pogodovanja tako da imam razloga držati da je stvar čista. U svakom slućaju ako imaš bilo što čvršće od samog spominjanja Čačića rado ću te saslušati i u slućaju da to ukazuje na korupciju, pogodovanje ili koju god nedopuštenu radnju priznati da si bio u pravu.
3. Da,ako ne uslijedi bankrot malo prije.
Neće.

Kyle Reese
29.04.2012., 11:18
.

Jel brojimo klince za 1600 kuna?

Bez njih, može jedino biti 50.000 radnih mjesta manje za 2 godine

Roy
29.04.2012., 11:23
Jel brojimo klince za 1600 kuna?

Bez njih, može jedino biti 50.000 radnih mjesta manje za 2 godine

Dobro, što ako trend na kraju godine bude veći od simbolićnog da se može reći da pokazuje oporavak privrede, hoćeš li priznati da si bio u krivu?

cave troll
29.04.2012., 11:36

Ova vlada je daleko od idealnog ali se za razliku od prošle nešto se radi, barem za sada.

Što se točno radi?
Tebi je 100 dana dogovaranja o uhljebima i rušenje standarda građana, a najava farbanja fasada ozbiljni Gospodarski program?

Tigera
29.04.2012., 11:38
Osim spominjanja CONINGa imaš li bilo kakvih indicija ili možda saznanja o pogodovanju ili korupciji

Cacic je uvijek uredno dobivao posao na javnim natjecajima, a to sto su se poslije poceli pojavljivati razno razni aneksi ugovora otom potom.

Nije cak taj posao niti upitan koliko je upitno to da djelatnost kojom se bave njegove tvrtke su prioritet ove vlade. Kada vidimo o kakvim se investicijama radi jasno je da ce doci do odredenog zaposljavanja i rasta BDP-a cime ce se on hvaliti, a to sto ce poslije tog rasta ostati dugovi koje te investicije nece moci vracati pa ce postati jos jedan teret na grbaci poreznih obveznika, a ekipa koja se zaposlila u tom ciklusu ce ostati bez posla otom potom.

Glavno je da mogu svojim tvrtkama osigurati posao, nekakav rast BDP-a i zaposljavanja, a sto ce biti za 5 godina boli me kurac posto necu biti tu nego cu uzivati u plodovima svoga rada.

Ne ocekujem da ovo shvate razno razni apologeti HNS-a i SDP-a kao sto nisam ocekivao da katastrofalnu politiku bivse vlade shvate apologeti ADZ-a ili HSS-a.

:503:

Kyle Reese
29.04.2012., 11:39
Dobro, što ako trend na kraju godine bude veći od simbolićnog da se može reći da pokazuje oporavak privrede, hoćeš li priznati da si bio u krivu?

Naravno.

Ali kažem, 50.000 pravih zaposlenih za 2 godine, ne ovih klinaca za 1600 kuna

Petro
29.04.2012., 11:49
Naravno.

Ali kažem, 50.000 pravih zaposlenih za 2 godine, ne ovih klinaca za 1600 kuna

Omladinske radne akcije, vidimo, nisu prošlost.:cerek: Doduše jesu malo evoluirale pa će biti upisane u radni staž.

A glede farbanja fasada, farbanje se prošililo i cijeli puk. I sve u istoj boji. :mad:

cave troll
29.04.2012., 11:51
Omladinske radne akcije, vidimo, nisu prošlost.:cerek: Doduše jesu malo evoluirale pa će biti upisane u radni staž.

A glede farbanja fasada, farbanje se prošililo i cijeli puk. I sve u istoj boji. :mad:

Evoluirali su i u EE politici. Nema više redukcija nego se plaćaju europske cijene.

KRIN1
29.04.2012., 12:14
Nema više redukcija nego se plaćaju europske cijene.

tko zna što se plaća - šišanje je globalno.
i eu svašta prodaje :D

Petro
29.04.2012., 12:23
tko zna što se plaća - šišanje je globalno.
i eu svašta prodaje :D

Šišanje je ok! To je ipak obnovljiv izvor.
Ali deranje (ne mislim na vikanje:D)20%, 22% i 25% je bespovratni gubitak resursa za šišanje.

Roy
29.04.2012., 12:23
Što se točno radi?
Tebi je 100 dana dogovaranja o uhljebima i rušenje standarda građana, a najava farbanja fasada ozbiljni Gospodarski program?
I ja kao i većina građana ove zemlja kukam kud i kako sa ovim cijenama, ali i prije izbora nisam se zavaravao tko će platiti najveću cijenu oporavka - mali građanin. Pauper ubique iacet, još uvijek vrijedi.
Da uljebljuju, jest, da ima nesnalaženja, ima, da ima prostora za kritiku, ima. Ali, porezi se bolje naplaćuju, radnicima će se morati plaćati doprinosi, država se obavezala plaćati na vrijeme uz predujam 10%...nije da nema ni pozitivnih pomaka.
Cacic je uvijek uredno dobivao posao na javnim natjecajima, a to sto su se poslije poceli pojavljivati razno razni aneksi ugovora otom potom.

Nije cak taj posao niti upitan koliko je upitno to da djelatnost kojom se bave njegove tvrtke su prioritet ove vlade.

Konkretno ova vlada je trebala napraviti što, zaboraviti na građevinu jer Čačić ima građevinsku firmu? Ne očekujem da će se Hrvatska preko noći promijeniti te da će nestati mito i korupcija ali situacija sad i prije recimo 4-5 g nisu iste. Kako je sad završio Fiolić kod USKOKa sutra može i Čačić.

Tigera
29.04.2012., 12:39
Konkretno ova vlada je trebala napraviti što, zaboraviti na građevinu jer Čačić ima građevinsku firmu?

:504:

Gdje sam to napisao? Napisao sam nesto sasvim deseto. I kao sto sam napisao....

Ne ocekujem da ovo shvate razno razni apologeti HNS-a i SDP-a kao sto nisam ocekivao da katastrofalnu politiku bivse vlade shvate apologeti ADZ-a ili HSS-a.

cave troll
29.04.2012., 12:43
Roy,
Upitno je kako će se naplaćivati doprinosi. Linićeva mjera zabrane isplate plaće bez uplate doprinosa može završiti i neisplatom plaće pa će opet najviše najebati mali čovjek dok se država bude natezala blokadama i sudskim postupcima.
I da, sasvim je jasno da će se sve prevaliti na leđa malih i nebitnih građana ali izbori za vladajuće dolaze vrlo brzo, a za one koji nemaju što jesti vrijeme protiče sporo dok frustracije rastu. Onda dođu izbori i kazna.
Btw. Što se tiče uhljebljenja... Ono što se za ove govori da su greške i nesnaženje, za HDZ bi se govorilo da je kriminal, nepotizam i korupcija.
Ali eto, ovima ćemo oprostiti.. Ne znaju, ne snalaze se i griješe.

Roy
29.04.2012., 12:46
:504:

Gdje sam to napisao? Napisao sam nesto sasvim deseto. I kao sto sam napisao....

Hm, gdje sam zaturio svoje stranačke knjižice....RAAATTTTKOOOO!!!! VESNAAAAA!!!! ZOKIII!!!!! GDJE JE MOJA KNJIŽICA?????
:lol:

A ja ću ti ponoviti, to što je CONING dobio posao znaći samo da je dobio posao, osim toga nemaš ni indiciju da je u pitanju neka nezakonitost, a ako se pronađe Čačić može završiti kod USKOKa kao i Fiolić.

Tigera
29.04.2012., 12:50
Ti uopce ne mozes shvatiti o cemu ja pisem. Ovo sto ti pises nema veze s onim o cemu ja pisem. Nagalasak stavljam na nesto sasvim deseto.

:ne zna:

Roy
29.04.2012., 12:50
Roy,
Upitno je kako će se naplaćivati doprinosi. Linićeva mjera zabrane isplate plaće bez uplate doprinosa može završiti i neisplatom plaće pa će opet najviše najebati mali čovjek dok se država bude natezala blokadama i sudskim postupcima.
I da, sasvim je jasno da će se sve prevaliti na leđa malih i nebitnih građana ali izbori za vladajuće dolaze vrlo brzo, a za one koji nemaju što jesti vrijeme protiče sporo dok frustracije rastu. Onda dođu izbori i kazna.

U životu svi imamo samo jednu garanciju - six feet under. A kako će se stvari odvijati ostaje da se vidi. Možda sam ja optimist bez temelja ali držim da se neki pozitivni pomaci rade.

cave troll
29.04.2012., 12:53
U životu svi imamo samo jednu garanciju - six feet under. A kako će se stvari odvijati ostaje da se vidi. Možda sam ja optimist bez temelja ali držim da se neki pozitivni pomaci rade.

Je. Pozitivno živimo sve gore i gore.
Zna se da je pad standarda i rast nezaposlenosti pozitivan pomak.
Trebamo biti sretni kad nam je sve lošije jer će nam jednog dana, tko zna kada, možda biti bolje.

Gingerina
29.04.2012., 13:49
Nije cak taj posao niti upitan koliko je upitno to da djelatnost kojom se bave njegove tvrtke su prioritet ove vlade. Kada vidimo o kakvim se investicijama radi jasno je da ce doci do odredenog zaposljavanja i rasta BDP-a cime ce se on hvaliti, a to sto ce poslije tog rasta ostati dugovi koje te investicije nece moci vracati pa ce postati jos jedan teret na grbaci poreznih obveznika, a ekipa koja se zaposlila u tom ciklusu ce ostati bez posla otom potom.

Glavno je da mogu svojim tvrtkama osigurati posao, nekakav rast BDP-a i zaposljavanja, a sto ce biti za 5 godina boli me kurac posto necu biti tu nego cu uzivati u plodovima svoga rada.

Glede investicijskih planova ove vlade tj. pp VRH-a, ovdje je problem točno opisan.

Roy
29.04.2012., 13:54
Je. Pozitivno živimo sve gore i gore.
Zna se da je pad standarda i rast nezaposlenosti pozitivan pomak.
Trebamo biti sretni kad nam je sve lošije jer će nam jednog dana, tko zna kada, možda biti bolje.

Dobro. Daj mi reci na koji način bi ti vodio vladu da nezaposlenost realno značajno padne u roku odmah a standard poraste?

Da ponovim, nije niti meni ništa bolje ali drugog naćina nema, nešto posudi a nešto uzmi od naroda, sve što ja očekujem jest da će ta masa novca biti uložena na način koji će pokrenuti gospodarstvo.

cave troll
29.04.2012., 14:25
Dobro. Daj mi reci na koji način bi ti vodio vladu da nezaposlenost realno značajno padne u roku odmah a standard poraste?

Da ponovim, nije niti meni ništa bolje ali drugog naćina nema, nešto posudi a nešto uzmi od naroda, sve što ja očekujem jest da će ta masa novca biti uložena na način koji će pokrenuti gospodarstvo.

Gledaj, ja nisam političar i meni je svjesno laganje i obmanjivanje naroda pred izbore stran pojam.
Ovi su zajahali na vlast pamfletom 21, a vjerojatno ni tada ne bi vidjeli vlast da im konkurent nije mafijaška organizacija koja se vucara po sudovima.
No, da sam kojim slučajem političar ne bi 8 godina trošio na brojanju novca zarađanog part time sjedenjem u fotelji nego bi se potrudio da na vlast zasjednem sa gotovim programom i jasnom strategijom umjesto da mašem nekim pamfletom prije izbora.
Prošlo je 100 dana, a u vladi nitko pojma nema kako i čime pokrenuti gospodarstvo.
Ako su ovi Čačićevi izmišljeni projekti program onda se pripremimo da ćemo iz 2015 izaći još jadniji i siromašniji.
Meni je jasno da vlada pokušava doći do novca guljenjem bijednih građana i prelijevanjem iz njihovih džepova neke sitne love u gospodarstvo ali to je ad-hoc mjera. Da ne govorim o tome kako bi bili prošli na izborima da su objavili što su im stvarne namjere.
Dakle, nakon obmanjivača i lažima došli su novi obmanjivači i lažovi i poput prethodnika ne znaju što će jer nemaju jasan program. No, bitno je da postoji konsenzus da se pokušaju uhljebiti lopine i rodbina pa ako narod digne glas onda se povlače odluke i prave se blesavi.
Što su ovi radili 8 godina? Što su radili otkad su oformili koaliciju? Bavili se kadroviranjem?

Roy
29.04.2012., 16:16
Malo ću presložiti post
Gledaj, ja nisam političar i meni je svjesno laganje i obmanjivanje naroda pred izbore stran pojam.
Meni je jasno da vlada pokušava doći do novca guljenjem bijednih građana i prelijevanjem iz njihovih džepova neke sitne love u gospodarstvo ali to je ad-hoc mjera. Da ne govorim o tome kako bi bili prošli na izborima da su objavili što su im stvarne namjere.
Eto, znaš zašto su lagali. Darinko Kosor/HSLS su rekli da će rezati i sad nemaju nijednog zastupnika. Znaći 1: iskrenost u politici se ne isplati i 2: birači žele da ih se laže.
Prošlo je 100 dana, a u vladi nitko pojma nema kako i čime pokrenuti gospodarstvo.
Ako su ovi Čačićevi izmišljeni projekti program onda se pripremimo da ćemo iz 2015 izaći još jadniji i siromašniji.
Kao odgovor na to pitanje dajem ti link na ovaj članak (http://liderpress.hr/blogovi/ekonomalije/drugih_sto_dana_otkrit_ce_pravo_lice_kukuriku_koal icije/).
Što su ovi radili 8 godina? Što su radili otkad su oformili koaliciju? Bavili se kadroviranjem?
Kadroviranje ond dijeljenje milosti (kako je to zovem) nakon izbora je uobičajeno za svaku državu, ono što ih razlikuje je stupanj odgovornosti prema povjerenoj dužnosti.
Trenutačno Lesar i njegovi predstavljaju neku alternativu, misliš li da bi oni bolje vodili državu od koalicije? Tvrdim da ne bi.

cave troll
29.04.2012., 17:00
Roy,
Na kraju priče ostaje nepobitna činjenica da su svjesno lagali da se dočepaju vlasti.
Sada im predstoji da čekaju 3 godine da vide koliko će ih građani kazniti.
HNS je već mrtav, a ova interesna skupina koja eksploatira pojam socijal-demokracija vjerojatno će izgubiti dosta postotaka na uštrb laburista jer će velik dio lijevi nastrojenih ljudi napokon shvatiti da se iza SDP-a krije samo jeftina lijeva demagogija u predizborno vrijeme.
Ako maske nisu pale u Račanovo vrijeme, pasti će u vrijeme ovog fikusa demagoga.

Kyle Reese
29.04.2012., 17:11
Ja ne znam što je HNS-u ovo trebalo s Čačićem kao najistaknutijem članom vlade, ali po meni oni sami više nigdje neće proći prag, eventualno u Varaždinskoj izbornoj,ako i tamo.

Bolje da su uzeli razne funkcije,a pustili ekipu iz SDP-a da vuče ove poteze.

Sada su postali gromobran za sva razočaranja građana

bonislav
29.04.2012., 17:14
http://www.novilist.hr/Vijesti/Regija/Crikvenica-Novi-Vinodolski/Obnova-skole-i-vrtica-u-Jadranovu-posao-vrijedan-5-5-milijuna-kuna-varazdinskoj-tvrtki-Coning-ecogradnja

Obnova škole i vrtića u Jadranovu: posao vrijedan 5,5 milijuna kuna varaždinskoj tvrtki "Coning ecogradnja"

Izgleda da stranku HNS čine oni koje je HDZ odbacio zbog prevelike gramzivosti.:lol:

cave troll
29.04.2012., 17:17
Ma neeeee.
Nema sukoba interesa i sisanja proračunske love.
Oni to nikad ne ni napravili. Pošteni su.

bonislav
29.04.2012., 17:28
Ma neeeee.
Nema sukoba interesa i sisanja proračunske love.
Oni to nikad ne ni napravili. Pošteni su.

Budi bez brige, kada se natuče čudnovatih dugova neće više biti Coning Ecogradnje nego će biti Coning Biogradnja tako da će sve biti transparentno.:)

cave troll
29.04.2012., 17:34
Budi bez brige, kada se natuče čudnovatih dugova neće više biti Coning Ecogradnje nego će biti Coning Biogradnja tako da će sve biti transparentno.:)

Nevjerojatno je kako Čačić stišće fikusova muda.
Nakon svih HDZ afera u građevini ovaj mu uvaljuje svoje firme na natječaje, a fikus šuti jer su jajca u škripu.

Roy
29.04.2012., 17:40
Roy,
Na kraju priče ostaje nepobitna činjenica da su svjesno lagali da se dočepaju vlasti.
Nepobitna je činjenica i da ja to nisam niti osporavao, ne?
Sada im predstoji da čekaju 3 godine da vide koliko će ih građani kazniti.
HNS je već mrtav
Lako moguće. Čačić je loose cannon.
a ova interesna skupina koja eksploatira pojam socijal-demokracija vjerojatno će izgubiti dosta postotaka na uštrb laburista jer će velik dio lijevi nastrojenih ljudi napokon shvatiti da se iza SDP-a krije samo jeftina lijeva demagogija u predizborno vrijeme.
A laburistička demagogija je kao bolja? Misliš li da bi bili bolji na vlasti?
Ako maske nisu pale u Račanovo vrijeme, pasti će u vrijeme ovog fikusa demagoga.
Ne podcjenjuj Milanovića, barem ne kao političara.

bonislav
29.04.2012., 17:41
Nevjerojatno je kako Čačić stišće fikusova muda.
Nakon svih HDZ afera u građevini ovaj mu uvaljuje svoje firme na natječaje, a fikus šuti jer su jajca u škripu.

Ma koja muda, nema on muda, uškopljeni pudl je opasniji.

Ali koje je ovo ruganje građanima.:)

bonislav
29.04.2012., 17:42
Ne podcjenjuj Milanovića, barem ne kao političara.

Radimir Čačić.

Roy
29.04.2012., 17:45
Radimir Čačić.

Na kraju se mrtvi broje.

bonislav
29.04.2012., 17:48
Na kraju se mrtvi broje.

Misliš, koliko će na kraju tvrtki jednog te istog imena - "Coning" - biti mrtvo?:lol:

Roy
29.04.2012., 17:58
Misliš, koliko će na kraju tvrtki jednog te istog imena - "Coning" - biti mrtvo?:lol:

Ne, mislim da će se na kraju mandata vlade vidjeti što je učinjeno i tko je najviše profitirao. A glede CONINGa i reinkarnacije firme mislim da se zakonodavstvo mijenja u pravcu onemogućavanja takvih rabota.
A da si pratio thread vidio bi da se škola gradi u gradu gdje je gradonačelnik HDZovac. Naravno, ne znaći da nije bilo pogodovanja ili korupcije ali do sada još osim povezivanja sa Čačićem nikakve indicije nema za tako nešto.

Kyle Reese
29.04.2012., 18:06
Ma koja muda, nema on muda, uškopljeni pudl je opasniji.

Ali koje je ovo ruganje građanima.:)

A bome ni za to nije potrebna neka posebna hrabrosti... :flop:

bonislav
29.04.2012., 18:12
Ne, mislim da će se na kraju mandata vlade vidjeti što je učinjeno i tko je najviše profitirao. A glede CONINGa i reinkarnacije firme mislim da se zakonodavstvo mijenja u pravcu onemogućavanja takvih rabota.
A da si pratio thread vidio bi da se škola gradi u gradu gdje je gradonačelnik HDZovac. Naravno, ne znaći da nije bilo pogodovanja ili korupcije ali do sada još osim povezivanja sa Čačićem nikakve indicije nema za tako nešto.

Ahahaha...dobro nek ti bude. Nisu se sjetili toga u vrijeme Račana, možda sada budu. I kažeš, misliš da zakonodavstvo ide u tom pravcu.:lol::lol::lol:

Lik Gruntovčana Dudeka mi je sve jasniji.

Roy
29.04.2012., 18:28
Ahahaha...dobro nek ti bude. Nisu se sjetili toga u vrijeme Račana, možda sada budu
Drago mi je da se dobro zabavljaš, smijeh je zdrav.
I kažeš, misliš da zakonodavstvo ide u tom pravcu.:lol::lol::lol:
Prati malo vijesti po tom pitanju.
Lik Gruntovčana Dudeka mi je sve jasniji.
Tek sad?

casio
29.04.2012., 20:54
Dao si tri linka od kojih su dva iz 2011, ne?

Mogao sam ti ja izvući još 20 linkova o obećanima naših ministara o planovima zapošljavanja, ovi su mi bili među prvima u tražilici.
A treći Marasov je iz 2012.? i ti onda pričaš kako država ne zapošljava i država ne otvara radna mjesta, pa sam ministar Maras te demantira, ne?:kava:

A glede otvaranja radnih mjesta, pitanje je tehničke prirode jer vlada zaista ne otvara radna mjesta već stvara uvjete za otvaranje istih.

jebeš tehniku, nisam ni mislio da će te Maaras osobno zaposliti, kao ni Čačić ili Mrsić za svojih 1.600 kn mjesečno, ja govorim da te država i njeni ministri demantiraju u tome da su oni ti koji otvaraju nova radna mjesta. Licitiraju sa 200.000, 300.000, 50.000.....
Ali da je moć Vlade (države) u zapošljavanju i otvaranju novih radnih mjesta to je ziher i tu nema rasprave.
Nije Merkelica osobno nikoga zaposlila u Njemačkoj ali je ona i njena Vlada učinila to što je učinila da bi nezaposlenost bila na povjesno niskoj razini.
Što naša Vlada čini po tom pitanju osim onog Mrsićevog prijedloga po Linićevom "jebenom Zakonu".:kava:

casio
29.04.2012., 20:58

Ti mora da se zajebavaš osim ako ne misliš na 50.000 kineza.
Ova vlada ne može zadržat ni svoje dužnosnike duže od tjedna dana poput Kalambure i sl., a ne da će zaposlit (stvorit uvjete) za 50.000 novih radnih mjesta.
Jedino ako ne misliš otpustiti 50.000 pa te iste ponovno zaposliti, samo jesu li to onda nova radna mjesta ili pretakanje iz šupljeg u prazno..:kava:

Roy
29.04.2012., 21:16
Mogao sam ti ja izvući još 20 linkova o obećanima naših ministara o planovima zapošljavanja, ovi su mi bili među prvima u tražilici.
A treći Marasov je iz 2012.? i ti onda pričaš kako država ne zapošljava i država ne otvara radna mjesta, pa sam ministar Maras te demantira, ne?:kava:
Reci mi, ako vlada nekom poticajnom mjerom tebi kao (AFAIK) poduzetniku omogući da zaposliš tri nova djelatnika, jesi li ih onda zaposlio ti koji ih plaćaš ili država?

casio
29.04.2012., 21:19
Reci mi, ako vlada nekom poticajnom mjerom tebi kao (AFAIK) poduzetniku omogući da zaposliš tri nova djelatnika, jesi li ih onda zaposlio ti koji ih plaćaš ili država?

Već sam ti odgovorio na to,u prethodnom postu (tehnikalije), a sve drugo objasni ministru Marasu, Čačiću, Liniću, Mrsiću, Vrdoljaku......jer oni su ti koji kažu zaposlit ćemo 50.000, 200.000, 300.000.....
Ako Vlada najavljuje investicije u izgradnju škola, vrtića, vojarni, bojanje fasada.....onda je meni jasno da neće Vlada dovesti svoje bagere sa svog voznog parka na kojima će zaposliti svoje zaposlenike, već će za to biti angažirane Čačićeve firme Coning....i njegovi radnici + kooperanti.:kava:

Gingerina
29.04.2012., 23:08
Ma iako hvalevrijedno ulaganje u energetsku učinkovitost zgrada (o čemu je još srala Matulović Dropulić ali ništa pokrenula) to nije dostatna investicija!!!!
To je sve privremenog karaktera i čini se izmišljeno zbog građevinskog lobbyja da ne kažem Čačićevog lobbyja. I pretpostavlja zaduživanje.

To je ono najgore.

Koliko vidim, dosta odlučno uvode fiskalnu disciplinu, to se uistinu mora konačno srediti, ali past će i tu nevinih žrtava. Dala sam link na slučaj poduzeća Sloga iz Požege. A Dalmacijavino je isto dobar primjer. Jer kad posluješ u kometina popljačkanoj i preskupoj državi, normalno da nisi u stanju podmiriti sve obaveze. Suludo je očekivati da se ljudi ponašaju kao u Švedskoj, kad ovdje nisu osigurati takvi uvjeti poslovanja.

Stoga mi se čini super točna nedavna karikatura na kojoj Zoki pili granu na kojoj sjedi uz misao: počet ćemo odozdola (rezati, jel). Ali neće vrhuški biti ništa osim što će izgubiti izbore.

I uvijek se vraćamo na to da bi u barem nekom postotku trebalo ublažiti pljačkaonu koja je započela 90-tih, a to bi se radilo eksproprijacijom te znamo da taj film gledati nećemo. Uopće i ne znam jel to više moguće - onaj je kreten bio u pravu kad je rekao "ko je jamio - jamio".

Kyle Reese
30.04.2012., 08:14
Baš slušao sada na radiju kada sam išao na posao, vlada je sve zakone donijela po HITNOM posptuku, osim onoga da se može prosvjedovati na Markovu trgu i time si kupili vrijeme do jeseni

Tigera
30.04.2012., 10:20
Kako nova Vlada kadrovira...

Čovjek zadužen za energetiku u Ministarstvu gospodarstva nema ni dana staža ne samo u energetskom nego i u realnom sektoru općenito. Na čelu Janafa je ekonomist, na čelu Plinacra građevinar, u HEP-u čovjek koji je neuspješno vodio drvnu industriju, a podzemno skladište plina vodi politolog koji je radio u štedno-kreditnoj zadruzi. Zajedničko im je da su članovi HNS-a ili su mu bliski. (http://www.vecernji.hr/vijesti/javni-sektor-rukama-je-radimira-cacica-njegova-hns-a-clanak-404157)

Novi namet

Kako se Centar financira? Zakonom je iz proračuna odvojeno milijun kuna za osnivanje, a predviđeno je da se Centar financira sklapanjem ugovora s tvrtkama kojima pruža usluge te drugim izvorima kao što su EU fondovi. Problem je što Zakonom nije precizno određen način prikupljanja naknade. Zato su iz Centra upravama državnih energetskih kompanija poslali ugovore kojima im predlažu paušalno plaćanje’usluga’ u određenom postotku ukupnog prihoda. Iako su to demantirali, pouzdano se zna da su iznosi bili sljedeći: Plinacro 1% prihoda (14 milijuna kuna), HEP 0,2% (26 mil.). To je 40 milijuna kn samo od te dvije tvrtke (predlagalo se da se ti iznosi plate u 12 jednakih rata).

Realno, riječ je o novom parafiskalnom nametu koji je uključen u poskupljenje energenata. Također, s obzirom na poskupljenje energenata, može se očekivati da će prihodi energetskih kompanija rasti, a time i udjel koji predaju Centru. Institucija bi mogla raspolagati s više od 100 milijuna kuna već u drugoj godini samo temeljem paušalne naknade, a tu su još i davanja temeljem rada na projektima. Na što će se taj novac trošiti? Hoće li Centar postati infrastruktura za transfer novca povlaštenim tvrtkama i pojedincima? Nova Fimi Media?

:rigo:

Gingerina
30.04.2012., 11:30
Poprilično zastrašujuće :eek:

Izgleda, kod nas ne može nego da neki sumnjiv tip bude najmoćniji u državi. A sad više ni ne pali ona: "Tko vam je kriv kad ste za te i te glasali"

:(

Kyle Reese
30.04.2012., 11:38
Poprilično zastrašujuće :eek:

Izgleda, kod nas ne može nego da neki sumnjiv tip bude najmoćniji u državi. A sad više ni ne pali ona: "Tko vam je kriv kad ste za te i te glasali"

:(

Da se razumijemo, da su HNS i SDP išli smaostalno,a da su dali Čačiću ovoliko moći, mogli bi biti razočarani.

Ovako, ja sam znao da su Pusić i Čačić dio Kukuriku i da će sigurno biti u vladi, i nije mi palo na pamet da za njih glasujem

cave troll
30.04.2012., 11:52
Izgleda da i cestarine idu gore.
Što je slijedeće?

Gingerina
30.04.2012., 12:43
Sve što ti padne na pamet.

http://www.vecernji.hr/vijesti/milanovic-cacic-nasmijali-se-uoci-najavljivanja-poskupljenja-clanak-403501

Lako se keziti iz neke sasvim druge, sigurne pozicije, s hrpetinom love.

succorosso
30.04.2012., 14:26
SDP ponasa se kao HDZ, sa socijalnim aspektom nemaju blage veze.
Ako zaista i uvedu porez na nekretnine, zabit ce cavao u srce Hrvatskog naroda.

Dopustimo li im da ostanu na vlasti, sami smo si krivi, mozemo isto tako svi grupno aplicirati za useljenicke vize za Australiju,

cave troll
30.04.2012., 15:21
Kako nemaju?
Pa oni su socijaldemokrati.bwahaha
Iz oporbe je sve prštilo od socijalnih briga i upozorenja o neizdrživom bijednom životu obespravljenih građana pod HDZ čizmom.
Zašto sada vox populi Stazić šuti?
Bit će da se narod naglo obogatio nakon izbora pa je tim bogaćenjem pojam socijala postao deplasiran.
Sad je glavna tema koliko i kako uzeti iz ustiju bogatih lijenčina zvanih Hrvati.

7nationarmy
30.04.2012., 16:17
kukurikavac tonino picula izjavio da ima 20 godina dugu karijeru u diplomaciji - ma cekaj malo, je l' to onaj tonino koji je prije politike imao 2 mjeseca staza negdje na krku :-) pravo cudo da nije takav vrsni diplomat dobio jos jednom povjerenje stranke vec je vanjske poslove i diplomaciju dobila pusicka koja ne zna ni koliko veleposlanstava imamo po svijetu.

Gingerina
01.05.2012., 01:47
SDP ponasa se kao HDZ, sa socijalnim aspektom nemaju blage veze.
Ako zaista i uvedu porez na nekretnine, zabit ce cavao u srce Hrvatskog naroda.

Dopustimo li im da ostanu na vlasti, sami smo si krivi, mozemo isto tako svi grupno aplicirati za useljenicke vize za Australiju,

SDP & Co se ponašaju gore od kradezea, još su bezočniji, ciničniji, bezobrazniji. Jaca mi se čini majka mila prema ona dva krimosa što kolo vode sada, pa onda je jasno gdje smo stigli.

Porez na nekretnine dolazi, ali navodno će biti usmjeren na one koji nekog boga imaju. Neće biti oporezovan stan u kojem živiš.

Gledala danas Puls Hrvatske, pa se divim ovima iz Jadrankamena. Konačno neki revolucionaran potencijal, stvarno se odlučno bore. Da mi je znat hoće im poslat interventnu policiju.

miky0
01.05.2012., 07:32
Jaca mi se čini majka mila prema ona dva krimosa što kolo vode sada

Smatrao sam jacu najgorim premijerom u povijesti RH,a njenu vladu najgorom u povijesti RH,a ovaj premijer je vec sad gori od nje,a ova vlada je vec sad gora od predhodne.

Da mi je netko prije izbora rekao da ce bit ovako,rekao bi mu da se ni kuki ne razumije u politiku.

casio
01.05.2012., 07:50
Smatrao sam jacu najgorim premijerom u povijesti RH,a njenu vladu najgorom u povijesti RH,a ovaj premijer je vec sad gori od nje,a ova vlada je vec sad gora od predhodne.

Ne kaže se uzalud da od gorega može još gore.:kava:

Đuro Japaric
01.05.2012., 07:51

Da mi je netko prije izbora rekao da ce bit ovako,rekao bi mu da se ni kuki ne razumije u politiku.

Kandidatima na listi SDP , šaleći se rekao sam da sam pitao Japanku koja se udala u Slavoniju da mi prevede KUKURIKU na hrvatski ! Da bi razumjeli rekla je da se to čita ; jaosiga vama!
Vjerujem da znate da se nekim psima režu repovi ? Vidjevši to dijete upita oca ; tata zašto ne režeš rep malo po malo ? Zašto dijete ? Tata tada bi psa to manje bolilo !
Da ne režu malo po malo oni odrezaše PDV 25 % , struja + 20 % , plin 22 % !
Narod ovakvo rezanje , očito ne boli , šute , šute i trpe !

miky0
01.05.2012., 08:00
1.Da ne režu malo po malo oni odrezaše PDV 25 % , struja + 20 % , plin 22 % !

2.Narod ovakvo rezanje , očito ne boli , šute , šute i trpe !

1. Bilo bi najbolje odmah sve dignit za 100%.

2. To je cudo jedno koliko ovaj narod moze trpit gazenje. Sutili bi i kad bi ovo pod 1.tocki bilo realno.

Panonicus
01.05.2012., 10:10
Kukurikavci su potvrdili da su:
-nekompetentni
-nepripremljeni
-ideološki zadojeni
-jugonostalgični
-anacioonalni
-anarholiberalni
-u službi bankarskih pljačkaša

McAucliffe
01.05.2012., 10:38

Znači,ova Vlada je već do sada ukrala stotine milijuna,ne pokreula nikakve investicijske projekte iako je o njima stalno govorila,natukla nelikvidnos tu nebesa i slične "dobre" stvari?

Jer,zanimljivo je kako netko u 3-4 mjeseca može biti gore od lopovluka koji je trajao 8 godina...za neke,koji rezoniraju po ljubavi prema bivšoj šefici mi je jasno,ali svatko tko iole analitički razmišlja ne može doći do takvog zaključka...

Barem ne još...

Bark
01.05.2012., 11:26
Znači,ova Vlada je već do sada ukrala stotine milijuna,ne pokreula nikakve investicijske projekte iako je o njima stalno govorila,natukla nelikvidnos tu nebesa i slične "dobre" stvari?

Jer,zanimljivo je kako netko u 3-4 mjeseca može biti gore od lopovluka koji je trajao 8 godina...za neke,koji rezoniraju po ljubavi prema bivšoj šefici mi je jasno,ali svatko tko iole analitički razmišlja ne može doći do takvog zaključka...

Barem ne još...

Kako se ima obraza zamjerati nešto vladi(bilo kakvoj) poslije
HDZ-ove ,pa ti ljudi su se budili ujutro samo da bi pljačkali svoju zemlju!!!:p

sedan
01.05.2012., 11:40
Tu malo pretjeruješ jer HDZ je bio kriminalna skupina koja se koristila nazivom politička stranka.
Pola vlade je po sudovima, a optužnicama i uhićenjima se ne nazire kraj.
Anyway, sa nestrpljenjem čekam te fanataznagorične građevinske projekte koji će nas dići sa dna. Možda nešto krene 2015 ako idejni vođa do tada ne bude robijao zbog višestrukog ubojstva iz nehata.

Bili bi i SDP-ovci po sudovima da je pravosuđe neovisno.

dakle, toliko o tom "argumentu". Da imamo pravosuđe a ne SDP_HNS-ov servis ne bi državu vodio Čačić iza kojeg ima more nerasčišćenih afera. Ni Linić iza kojeg isto ima more afera. Sjetimo se kako je svom stranačkom i ideološkom pajdašu Štroku poklonio najbolje jadranske hotele pa ih ovaj iako poklonjene nije znao voditi pa ih morao prodati Lukšiću, sjetimo se kako je svom ideološkom i stranačkom pajtašu Vrhovniku sanirao privatno poduzeće državnim novcem dok je ovaj dobijao milione kuna apanaže, sjetimo se kako su on i ideološki mu i svjetonazorski pajtaši zatajili da je INA pronašla naftna polja velike vrijednosti u Siriji pa su brže bolje prodali 25% plus jednu dionicu Mađarima za 505 miliona dolara. Samo na toj pljački svih pljački nacionalne ekonomije napravljena je šteta koju nisu uspjeli dostići ni svi Sanaderi i Barišići koliki god da bili lopovi. To ne stane u 10 000 Barišićevih torbi. Sav njihov lopovluk i miliončići kuna, nisu ni za kavu Linićevim marifetlucima.

Ali pošto je član kriminalne organizacije koja ima pod svojom šapom pravosuđe i sav represivni aparat, nitko ih ne smije dirat pa tako sitni lopovi prema njima izgledaju lopovčine a pravi lopovi sad vode državu i ispadaju čisti i alternativa lopovčićima

Tandem Linić&Čačić. Nedodirljivi.

Nikome više te štoseve ne možete prodavat.

Gingerina
01.05.2012., 11:48

Fenomen pravi koliko će ih danas na gradele, roštilj, grah (što reče Sever jučer u Pulsu Hrvatske) umjesto na prosvjede. :rolleyes:

sedan
01.05.2012., 11:52
Kandidatima na listi SDP , šaleći se rekao sam da sam pitao Japanku koja se udala u Slavoniju da mi prevede KUKURIKU na hrvatski ! Da bi razumjeli rekla je da se to čita ; jaosiga vama!
Vjerujem da znate da se nekim psima režu repovi ? Vidjevši to dijete upita oca ; tata zašto ne režeš rep malo po malo ? Zašto dijete ? Tata tada bi psa to manje bolilo !
Da ne režu malo po malo oni odrezaše PDV 25 % , struja + 20 % , plin 22 % !

Od ove vlasti nisma očekivao ništa, jer tko nije vidio Čačića, Linića i kompaniju već na djelu kad se državu upropastili u peridou 2000-2003. Nisu bili nepoznanica. Ali ovakva količina bahatosti i bezobrazluza se nije očekivala. Valjda su misli da je HDz srušen za sva vremena i da ih sljeduje opet 45 godina vlasti.

Šta rade. Gule narodu kožu s leđa, ničim opravdanim poskupljenjima. EP nije u minusu da se mora čupat tolikim poskupljenjima.

Sreća njihova da imaju sve medije pod svojom šapom pa se sve to maskira. Ali neće moći dugo. Brani ih ideološki zadrti dio društva kojemu je najbitnije da su njihovi na vlasti pa makar propali i narod i država. Ali mislim da su se ovaj put preračunali u svojoj bahatosti i osjećaju nedodirljivosti.

Gingerina
01.05.2012., 11:54

Barišići koliki god da bili lopovi. To ne stane u 10 000 Barišićevih torbi. Sav njihov lopovluk i miliončići kuna, nisu ni za kavu Linićevim marifetlucima.

Ali pošto je član kriminalne organizacije koja ima pod svojom šapom pravosuđe i sav represivni aparat, nitko ih ne smije dirat pa tako sitni lopovi prema njima izgledaju lopovčine a pravi lopovi sad vode državu i ispadaju čisti i alternativa lopovčićima

Sve je ovo točno, ali štosove mogu i dalje prodavati svima, osim radnicima Jadrankamena, kako se čini. :kava:

Tako da je smiješno Jacinoj vladi, koja je čak bila i poštenija (iako se riječ poštenje u ovom kontekstu ne može upotrebljavati) stavljati na dušu sve ono što je gore nabrojeno.

I ovo govorim ja anti-hdz i antituđman od samoga početka početaka. Jednostavno, sve je to lopovska bagra, ali Čačić i Linić su na vrhu vrhova štetnog, opasnog, lopovskog ovdje.

sedan
01.05.2012., 11:57
Sve je ovo točno, ali štosove mogu i dalje prodavati svima, osim radnicima Jadrankamena, kako se čini. :kava:

Tako da je smiješno Jacinoj vladi, koja je čak bila i poštenija (iako se riječ poštenje u ovom kontekstu ne može upotrebljavati) stavljati na dušu sve ono što je gore nabrojeno.

I ovo govorim ja anti-hdz i antituđman od samoga početka početaka. Jednostavno, sve je to lopovska bagra, ali Čačić i Linić su na vrhu vrhova štetnog, opasnog, lopovskog ovdje.

Ma slomit će oni radnike Jadrankamena bez ikakvih problema. Ne zanosit se iluzijama.

Jaca kao nespobna spikerica je pokušala učiniti nešto iako nema kredit jer je bila Sanaderovica ali nešto je pokušala i narod je to shvatio kao slabost. Gdje ćeš ti meni hapsit ljude, mora da imaš nečasne namjere.

Zato ćemo mi dovest na vlast najzaštićenije lopove u državi. Njih nitko ne smije hapsit.

Hrvati su čudo.

McAucliffe
01.05.2012., 12:01
Kako se ima obraza zamjerati nešto vladi(bilo kakvoj) poslije
HDZ-ove ,pa ti ljudi su se budili ujutro samo da bi pljačkali svoju zemlju!!!:p

Čekaj,još je rano,imati će i ovi šansu za mažnjavanje...

Ali,govoriti da je netko gori od lopova jer diže poreze je pomalo degutantno...

Jer,kao,poreze osjetimo na svojem džepu...a krađu kao nismo,samo jer je bila prikrivena...

McAucliffe
01.05.2012., 12:04

dakle, toliko o tom "argumentu". Da imamo pravosuđe a ne SDP_HNS-ov servis ne bi državu vodio Čačić iza kojeg ima more nerasčišćenih afera. Ni Linić iza kojeg isto ima more afera. Sjetimo se kako je svom stranačkom i ideološkom pajdašu Štroku poklonio najbolje jadranske hotele pa ih ovaj iako poklonjene nije znao voditi pa ih morao prodati Lukšiću, sjetimo se kako je svom ideološkom i stranačkom pajtašu Vrhovniku sanirao privatno poduzeće državnim novcem dok je ovaj dobijao milione kuna apanaže, sjetimo se kako su on i ideološki mu i svjetonazorski pajtaši zatajili da je INA pronašla naftna polja velike vrijednosti u Siriji pa su brže bolje prodali 25% plus jednu dionicu Mađarima za 505 miliona dolara. Samo na toj pljački svih pljački nacionalne ekonomije napravljena je šteta koju nisu uspjeli dostići ni svi Sanaderi i Barišići koliki god da bili lopovi. To ne stane u 10 000 Barišićevih torbi. Sav njihov lopovluk i miliončići kuna, nisu ni za kavu Linićevim marifetlucima.

Tako je,17 godina vladavine HDZ-a,ali je sudstvo pod utjecajem SDP-a...:facepalm:

Sjetimo se kako je INU Mađarima predao Sanader,bez da su imali više od 50% vlasničkog udjela...

cave troll
01.05.2012., 12:04
sedan,
HDZ je itekako pokušao strpati Linića iza rešetaka čim ste doveli Sanadera na vlast. Odmah su se počela osnovati razna povjerenstva, a Glavaš je urlikao: Lenac, Lenac, Lenac...
Epilog je bio jasan. Nikakva prijava. Na kraju je ravnatelj policije tražio bilo kakve anonimne prijave protiv bilo koga iz oporbe da se "izjednači broj prijava".
Spike o zamračenju vrijednosti sirijskih polja su rekla kazala. Što se taj Kadija nije javio 2003? Kako su tada znali za vrijednost polja, a do kraja 2006 nije se završilo sa istraživanjima? Ta priča smrdi.No, ukoliko je točno, očekujem uhićenja i višegodišnje robije za ideologe te brutalne krade.
Ja ovima zamjeram neposobnost i obmanjivanje građana prije izbora. Dok se oni smješkaju pri uvođenju EU troškova života, industrijska proizvodnja i potrošnja su u slobodnom padu. Iz nas je katastrofalni kvartal, a ne nazire se boljitak.

McAucliffe
01.05.2012., 12:09
Ma slomit će oni radnike Jadrankamena bez ikakvih problema. Ne zanosit se iluzijama.

Jaca kao nespobna spikerica je pokušala učiniti nešto iako nema kredit jer je bila Sanaderovica ali nešto je pokušala i narod je to shvatio kao slabost. Gdje ćeš ti meni hapsit ljude, mora da imaš nečasne namjere.

Zato ćemo mi dovest na vlast najzaštićenije lopove u državi. Njih nitko ne smije hapsit.

Hrvati su čudo.

Je,pokušala je...

Pokušala je izgubiti više od 150k radnim mjesta...

Pokušala je debilna zaduženja tipa 20 milijardi u 6 mjeseci da bi mogla laprdati kako nema rebalansa...

Pokušala je lupetati o inoulaganjima...

Sve što je Jaca pokušala bilo je dej after jesterdej ili greška u Powerpointu...:rofl:

sedan
01.05.2012., 12:11
sedan,
HDZ je itekako pokušao strpati Linića iza rešetaka čim ste doveli Sanadera na vlast. Odmah su se počela osnovati razna povjerenstva, a Glavaš je urlikao: Lenac, Lenac, Lenac...
Epilog je bio jasan. Nikakva prijava. Na kraju je ravnatelj policije tražio bilo kakve anonimne prijave protiv bilo koga iz oporbe da se "izjednači broj prijava".
Spike o zamračenju vrijednosti sirijskih polja su rekla kazala. Što se taj Kadija nije javio 2003? Kako su tada znali za vrijednost polja, a do kraja 2006 nije se završilo sa istraživanjima? Ta priča smrdi.No, ukoliko je točno, očekujem uhićenja i višegodišnje robije za ideologe te brutalne krade.
Ja ovima zamjeram neposobnost i obmanjivanje građana prije izbora. Dok se oni smješkaju pri uvođenju EU troškova života, industrijska proizvodnja i potrošnja su u slobodnom padu. Iz nas je katastrofalni kvartal, a ne nazire se boljitak.

pa eto, vidiš da je nedodirljiv..pokušano ali tko smije na njega. Za ovo što se sad sudi HDZ-ovcima za iste stvari i gore se ne sudi Liniću i ekipi.

Čuj da se izjednači broj prijava..haha. A koji je to SDP-ovac ikad procesuiran. Njis se ne smije jer je pravosuđe u njihovim rukama. HDZ ima pravosuđe kao..a HDZ-ovcima sude. Zanimljivo držanje pravosuđa u svojim rukama. A SDP-ovce ne sude iako je HDZ na vlasti. I ima pravousđe u rukama. Jebena logika nema šta.

Tko smije dizat prijave protiv Linića i ekipa..nešto se proba, Linić zagrmi i svi u mišije rupice. Ne zna se tko brže leti u mišiju kućicu, policija il državno odvjetništvo.

nek objave sve studije o INi pa ćemo vidjeti tko laže. Vesna Balenović trubi o tome deset godina, samo što ženu u ludnicu nisu otjerali. A ona je najviše na Linića upirala prstom. Na kraju je sud njoj dao neku zadovoljštinu ali bez konzekvenci za one koje je prozivala.

Sad se sudi Barišiću tom sitnom neopreznom i taštom lopovu koji je volio skupa odijela, spominje se kako je davao neke naknade od 2-5 000 kuna mjesečno. A ovamo se gube milijarde dolara i svi šute. To je smiješno.

Koje spinanje, koje prikrivanje pravih krađa.

McAucliffe
01.05.2012., 12:15
pa eto, vidiš da je nedodirljiv..pokušano ali tko smije na njega. Za ovo što se sad sudi HDZ-ovcima za iste stvari i gore se ne sudi Liniću i ekipi.

Čuj da s eizjednači broj prijava..haha. A koji je to SDP-ovac ikad procesuiran. Njis s en emsije jer je pravosuđe u njihovim rukama. HDZ ima pravousđe kao..a HDZ-ovcima sude. zanimljivo držanje pravosuđa u svojim rukama. A SDP-ovce ne sude iako je HDZ na vlasti. jeben alogika nema šta.

Tko smije dizat prijave protiv Linića i ekipa..nešto se proba, Linić zagrmi i svi u mišije rupice.

nek objave sve studije o INi pa ćemo vidjeti tko laže. Vesna Balenović trubi o tome deset godina, samo što ženu u ludnicu nisu otjerali. A ona je najviše na Linića upirala prstom. Na krjau je sud njoj doa neku zadovoljštinu ali bez konzekvenci za one koje je prozivala.

Sad se sudi Barišiću tom sitnom neopreznom i taštom lopovu koji je volio skupa odijela, spominje se kako je davao neke naknade od 2-5 000 kuna mjesečno. A ovamo se gube milijarde dolara i svi šute. To je smiješno.

Koje spinaje koji prikrivanje pravih krađa.
Kao 600 milijuna ukradenih HEP-u po Sanaderovom nalogu?

Tako je,teorije urote i ljudi gušteri,zato HDZ-ova bagra nije Linića uspjela osuditi desetljećima...

Iako su čak i anonimke izmišljali...

A kažeš,Barišić sitan lopov...

E,da je meni biti tak sitan i svako malo imati po par milijuna u sefu...

JEsi završio s demagogijom o obranom "sitnih" lopova,ide mi na povraćanje polako kada vidim kako minoriziraš stvari...

cave troll
01.05.2012., 12:17
Je Toliko je nedodirljiv da se HDZ-ovcima zaledila krv u žilama na Lenac povjerenstvu.

John Stooges
01.05.2012., 12:17

Ajde,da budem pristojan,ne serite!
HDZ-ovsko pljačkanje i uništavanje Hrvatske zadnjih 20 godina (s izuzetkom SDP-ovskog pljačkanja od 4 godine) ne može se opravdati nikada i ničime.Ova Vlada isto kurca ne vrijedi kao ni ona bivša.Netko treći treba doći i razbiti ovaj krug lopovluka i uništavanja.A to nije ni SDP ni HDZ.
Možda Laburisti,ali to ćemo vidjeti tek za 4 godine.Do tada,treba pratiti što ovi sada rade.

McAucliffe
01.05.2012., 12:22
Ajde,da budem pristojan,ne serite!
HDZ-ovsko pljačkanje i uništavanje Hrvatske zadnjih 20 godina (s izuzetkom SDP-ovskog pljačkanja od 4 godine) ne može se opravdati nikada i ničime.Ova Vlada isto kurca ne vrijedi kao ni ona bivša.Netko treći treba doći i razbiti ovaj krug lopovluka i uništavanja.A to nije ni SDP ni HDZ.
Možda Laburisti,ali to ćemo vidjeti tek za 4 godine.Do tada,treba pratiti što ovi sada rade.

Je,baš laburisti...

I to Lesar koji lupeta da se ne diraju kolektivni ugovori...

Da su oni na vlasti,uprava i birokracija općenito bi narasla za jedno 50%,a njihova prava 150%...

cave troll
01.05.2012., 12:28
Je,baš laburisti...

I to Lesar koji lupeta da se ne diraju kolektivni ugovori...

Da su oni na vlasti,uprava i birokracija općenito bi narasla za jedno 50%,a njihova prava 150%...

Ovakvim stilom vladanja lažnih levičara već za 3 godine Lesar dolazi na preko 15%, a za 7 godina možemo očekivati mijenje imena stranke u SDP-u i koaliciju sa HDZ-om.
Napokon je došlo vrijeme za profiliranje stranaka.

The Godfather
01.05.2012., 12:32
Ovakvim stilom vladanja lažnih levičara već za 3 godine Lesar dolazi na preko 15%, a za 7 godina možemo očekivati mijenje imena stranke u SDP-u i koaliciju sa HDZ-om.

Nažalost, slažem se. Populisti...Pardon, Laburisti će bit hit na sljedećim izborima. Preko 20 mandata sigurno.

McAucliffe
01.05.2012., 12:32

Slažem se,iako u tome kasnimo više od desetljeća...

Samo,bojim se da nikada gora ponuda neće biti...

Sada svi Lesara dižu u nebesa,a svi zaboravljaju da je on bivši sindikalist...

Pametnome dosta...

cave troll
01.05.2012., 12:42

Pametnome dosta...

Sa druge strane, Linić je bivši član partije koji nije vjerovao u demokraciju i politički pluralizam. I što ćemo sad?
No, jedno je jasno... čim "crveni" zajašu na vlast, odmah identificiraju radnička prava kao glavnog neprijatelja sistema.
Dobra stara škola Milke Planinc i Branka Mikulića.

John Stooges
01.05.2012., 12:50

Pametnome dosta...

Tako je.Pametnome dosta.U razvijenim zemljama sindikati su vrlo jak partner u društvenim odnosima,pogotovo u zaštiti radničkih prava.Čak i u jednoj Americi.I to je OK.

sedan
01.05.2012., 12:54
Je Toliko je nedodirljiv da se HDZ-ovcima zaledila krv u žilama na Lenac povjerenstvu.

Mda..očito da je drug nedodirljiv čim može rješiti svaki svoj status jednom kvalitetnom javnom galamom i prijetnjom.

što ono bijaše sa jadranskim hotelima..kome odoše kojem ono drugu za kunu?

Ni tu naravno nema ništa sporno.

cave troll
01.05.2012., 12:55
Tako je.Pametnome dosta.U razvijenim zemljama sindikati su vrlo jak partner u društvenim odnosima,pogotovo u zaštiti radničkih prava.Čak i u jednoj Americi.I to je OK.

Ovima na vlasti je najbitnije da radnici nemaju nikakva prava.
Samo tako mogu sprovoditi svoje ideje.
Vrlo brzo su identificirali sindikate kao državne neprijatelje br.1.

McAucliffe
01.05.2012., 13:08
Sa druge strane, Linić je bivši član partije koji nije vjerovao u demokraciju i politički pluralizam. I što ćemo sad?
No, jedno je jasno... čim "crveni" zajašu na vlast, odmah identificiraju radnička prava kao glavnog neprijatelja sistema.
Dobra stara škola Milke Planinc i Branka Mikulića.

Ok,drugo je nužna promijena zbog same promijene političke kulture i svjetonazora...htio ne htio,morao je povjerovati u demokraciju,kada mu drugoga nije bilo...

Osim odseliti na Kubu ili tako neko egzotično odredište...

Lesar je kao i drugi,samo priča u vjetar,kao SDP-e prije izbora...samo,dodatno me brine njegove provale oko kolektivnih ugovora...

Prekobrojsnot birokracije i ti ugovori nas koče,jer svi prekobrojni se samo mogu slatko "nakesiti" na sam spomen otkaza kada znaju tko ih štiti...

McAucliffe
01.05.2012., 13:10

Ovakvi sindikati,koji štite samo državni sektor,i jesu neprijatelji...

Jučer gledam onog Matijašića kako pametuje,obećava,prijeti...

Sve bi bilo ok da taj isti krele nije predsjednik RK Split koji MJESECIMA ne izvršava obaveze prema svojim djelatnicima...

I sada će netko reći kako je on pametno govorio,a ja ću trčati na WC da se izrigam baš zato jer znam TKO to govori...

McAucliffe
01.05.2012., 13:13
Mda..očito da je drug nedodirljiv čim može rješiti svaki svoj status jednom kvalitetnom javnom galamom i prijetnjom.

što ono bijaše sa jadranskim hotelima..kome odoše kojem ono drugu za kunu?

Ni tu naravno nema ništa sporno.

Ne,tu se pokazuje sva jad i bijeda onih koji pišu izmišljene pamfletiće ili anonimke...

Koje,da su iole kvalitetne nebi bile anonimne niti bi ih netko mogao osporiti običnom galamom i to u vremenu dok HDZ-e kontrolira vlast...

Svi ti pokušaji napada na Linića su smao bili odličan pokazatelj jada i bijede HDZ-a,kao i enormne gluposti,jer mu ništa nisu uspjeli napakirati...

cave troll
01.05.2012., 13:24
Ok,drugo je nužna promijena zbog same promijene političke kulture i svjetonazora...htio ne htio,morao je povjerovati u demokraciju,kada mu drugoga nije bilo...

Lesar je kao i drugi,samo priča u vjetar,kao SDP-e prije izbora...samo,dodatno me brine njegove provale oko kolektivnih ugovora...

Prekobrojsnot birokracije i ti ugovori nas koče,jer svi prekobrojni se samo mogu slatko "nakesiti" na sam spomen otkaza kada znaju tko ih štiti...

Eto, drago mi je da si napisao da je prije izbora SDP pričao u vjetar.
Sad uživaj u procvatu industrije i gospodarstva.
Lako je bilo u 2000g. dignuti milijarde dolara kredita i krenuti od nule. Sad su sve nade pololžene u Coning.

Marina Fiume
01.05.2012., 13:29

To je prava istina. Ne razumijem zašto neki spominju 8 godina kao da se prije toga ništa značajno nije događalo. Već 20 godina traje ista stvar, samo se igrači izmjenjuju. I jedna i druga stranka shvaća Hrvatsku kao svoju prćiju iliti feud gdje mogu raditi što hoće bez da ikome polažu račune. Kao da živimo u Zimbabveu.

McAucliffe
01.05.2012., 13:32
Eto, drago mi je da si napisao da je prije izbora SDP pričao u vjetar.
Sad uživaj u procvatu industrije i gospodarstva.
Lako je bilo u 2000g. dignuti milijarde dolara kredita i krenuti od nule. Sad su sve nade pololžene u Coning.

A tko ne priča u vjetar?Ovo što sada pričaš za SDP-e kako si razočaran,za 4 godine,ako Lesar dobije,pričati ćeš za njega...

Procvat industrije i gospodarstva se ne događa kroz 3-4 mjeseca,to je svakome tko je ikada radio ili poslovao u realnom sektoru valjda jasno...

8 godina nebrige i uništavanja košta i treba vremena da se sve popravi ili barem odredi pravilan put...

Sada kredita više nema,barem ne u tolikoj mjeri...sada imamo poreze...

Svoje love nemamo,to je valjda jasno,a odnekuda je moramo nabaviti...

McAucliffe
01.05.2012., 13:36
To je prava istina. Ne razumijem zašto neki spominju 8 godina kao da se prije toga ništa značajno nije događalo. Već 20 godina traje ista stvar, samo se igrači izmjenjuju. I jedna i druga stranka shvaća Hrvatsku kao svoju prćiju iliti feud gdje mogu raditi što hoće bez da ikome polažu račune. Kao da živimo u Zimbabveu.

Istina,20 godina imamo istu politiku,u kojoj se ništa značajno nije mjenjalo...

Samo,nakon 2000.-te bili su vidljivi neki gospodarski pomaci,da bi se u zadnjih 8 godina opet vratili na staro...

Pumpanje nelikvidnosti,rast broja ljudi koji rade bez primanja,stečajevi i slične "blagodati"...

unknown99
01.05.2012., 13:38
Živjeli smo pogrešno zadnje desetljeće.

Sad ćemo to morati platiti. Istina je bolna.

cave troll
01.05.2012., 13:45
A tko ne priča u vjetar?Ovo što sada pričaš za SDP-e kako si razočaran,za 4 godine,ako Lesar dobije,pričati ćeš za njega...

Procvat industrije i gospodarstva se ne događa kroz 3-4 mjeseca,to je svakome tko je ikada radio ili poslovao u realnom sektoru valjda jasno...

8 godina nebrige i uništavanja košta i treba vremena da se sve popravi ili barem odredi pravilan put...

Tako je. Treba uzeti iz džepova građana i dati lovu tajkunima. Ako je moguće, što više Coningu.
Da bi taj projekt uspio treba ljude uvjeriti da su lijene mazge koje treba oporezovati i koji uživaju u nezasluženim pravima i previsokim plaćama. I sve je to ok kad bi ovi znali kako nadoknaditi pad potrošnje. No, bitno je fantazirati o nekom gospodarskom rastu dok ono pada u provaliju.
I onda će doći 2015 pa će se čuditi kako mazge ne vjeruju predizbornom prodavanju magle.
No, nema straha dokle god fikus prodaje demagogiju.
Ovi će riješiti viškove u birokraciji i pokrenuti gospodarstvo isto kao što su prije 12 godina revidirali privatizaciju.
To su ljudi koji drže do svojih obećanja.

cave troll
01.05.2012., 13:48
Živjeli smo pogrešno zadnje desetljeće.

Sad ćemo to morati platiti. Istina je bolna.

I sad će to ispraviti isti oni koji su počeli za življenjem na dug i na račun potrošnje?
Jedva čekam da vidim to čudo.

McAucliffe
01.05.2012., 13:50
Viškove u birokraciji treba riješiti...

No,onda dolazimo do kolektivnih ugovora i prava iz istih...koja su ogromna...

A iz čijih džepova će ići plaćanje penala zbog kršenje istih?

cave troll
01.05.2012., 13:53
Viškove u birokraciji treba riješiti...

No,onda dolazimo do kolektivnih ugovora i prava iz istih...koja su ogromna...

A iz čijih džepova će ići plaćanje penala zbog kršenje istih?

Zašto su stali uz referendum?
Zašto onda nisu rekli da je HDZ u pravu i da će oni kad dođu na vlast biti protiv postojećih kolektivnih ugovora?
Reci mi, ti se voliš družiti sa lažovima i prevarantima i cijeniš ih kao osobe?

Marina Fiume
01.05.2012., 13:54
Istina,20 godina imamo istu politiku,u kojoj se ništa značajno nije mjenjalo...

Samo,nakon 2000.-te bili su vidljivi neki gospodarski pomaci,da bi se u zadnjih 8 godina opet vratili na staro...

Ne slažem se da je samo zadnjih 10 godina (ili 8 godina) problematično. Prije 20 godina bila je donešena jedna katastrofalno loša odluka o privatizaciji na kaubojski način, i sve, baš SVE je posljedica te jedne odluke.

Nakon donošenja jednog takvog lošeg zakona, ne postaju stvari loše odmah, preko noći. Traje neko vrijeme da se posljedice takve odluke počnu opažati golim okom. Nekakvo razdoblje amortizacije, nazovimo ga tako. Razdoblje u kojem brod još pluta iako je na njegovom dnu napravljena rupa. Brod neće odmah potonuti, najprije će malo plutati, ali voda se skuplja u potpalublju, polako ali sigurno.

Nema smisla koncentrirati se na trenutak kad je brod počeo tonuti već na trenutak kad je napravljena rupa. Da nije bilo nje, ni brod ne bi potonuo.

McAucliffe
01.05.2012., 13:55
Zašto su stali uz referendum?
Zašto onda nisu rekli da je HDZ u pravu i da će oni kad dođu na vlast biti protiv postojećih kolektivnih ugovora?
Reci mi, ti se voliš družiti sa lažovima i prevarantima i cijeniš ih kao osobe?

Zato jel zaposlenici u birokraciji,zajendo s članovima obitelji imaju preko pola milje potencijalnih glasova...

Meni nije jasno kako netko može popušiti postupke političara i povjerovati u njove priče,a onda njih kriviti jer su lagali...

Halo,politika u RH...zar to nije dovoljno da se zna kako se laže čim se zine?

Gingerina
01.05.2012., 13:56

Hrvati su čudo.

Sve točno zboriš.

Mislim Jaca, ili da je točno nazovem - Jada: čujem jučer da je Srbima besplatno dala skripte za pripremu za EU. Nešto što je RH platila masno. Pa ako je Jada mila majka prema ovima, onda...a valjda smo konačno gotovi.

Hrvati su bijede, kad nahuškaju interventnu policiju na radnike Jadrankamena (to naime traži dokazana lopina od stečajnog upravitelja) ovdje bi trebala nastati REVOLUCIJA.

Radnici Jadrankamena su spremni i silom braniti svoje poduzeće, oni su jedino nešto netipično ovdje. A ostatak rvata otići na roštilj i nalijevat se pivom, mislim za drugo nismo. Pa dokle? Stoga nam valjda trebaju baš ova vrhunska zla da nas konačno steraju u mp3 gdje spadamo.

Očaj :504:

cave troll
01.05.2012., 13:58
Zato jel zaposlenici u birokraciji,zajendo s članovima obitelji imaju preko pola milje potencijalnih glasova...

Meni nije jasno kako netko može popušiti postupke političara i povjerovati u njove priče,a onda njih kriviti jer su lagali...

Halo,politika u RH...zar to nije dovoljno da se zna kako se laže čim se zine?

Alo, to si možda ti popušio spike i zaletio se na biračko mjesto zaokružiti Kukuriku. Ima onih koji nisu.
Postoje oni koji cijene lažove i obmanjivače i imaju potrebu da ih brane po forumima, a postoje oni koji ne mogu preći preko laganja.

McAucliffe
01.05.2012., 14:03
Alo, to si možda ti popušio spike i zaletio se na biračko mjesto zaokružiti Kukuriku. Ima onih koji nisu.
Postoje oni koji cijene lažove i obmanjivače i imaju potrebu da ih brane po forumima, a postoje oni koji ne mogu preći preko laganja.

Ja sma prvi puta,nakon 21 godine,glasao za Sačića...

I to je bilo to od mene...

Ima onih koji su realni,pa su znali da je nešto skup dobrih želja i fantazija,pa se nisu ni hvatali za to...

McAucliffe
01.05.2012., 14:08
Sve točno zboriš.

Mislim Jaca, ili da je točno nazovem - Jada: čujem jučer da je Srbima besplatno dala skripte za pripremu za EU. Nešto što je RH platila masno. Pa ako je Jada mila majka prema ovima, onda...a valjda smo konačno gotovi.

Hrvati su bijede, kad nahuškaju interventnu policiju na radnike Jadrankamena (to naime traži dokazana lopina od stečajnog upravitelja) ovdje bi trebala nastati REVOLUCIJA.

Radnici Jadrankamena su spremni i silom braniti svoje poduzeće, oni su jedino nešto netipično ovdje. A ostatak rvata otići na roštilj i nalijevat se pivom, mislim za drugo nismo. Pa dokle? Stoga nam valjda trebaju baš ova vrhunska zla da nas konačno steraju u mp3 gdje spadamo.

Zna se kada interventna izlazi,ne kada netko zatraži,nego kada je narušen javni red i mir...

sključivim krivcem za stečaj Jadrankamena osobno smatram Tonća Drpića i njegove jatake koji su itekako dobro bili upoznati s činjenicom da tvrtka nema prihoda iz kojih bi se isplaćivali osnovni troškovi, ali su ne mareći za tvrtku odbili provesti program restrukturiranja koji je bio izglasan od svih vjerovnika i dioničara, i unutar kojeg su dioničari bili spremni odreći se najvećeg dijela vlasništva, a vjerovnici pretvoriti svoja potraživanja u kapital društva. Čekala se samo potpora države kroz program „C“ na sudjelovanje u cjelokupnoj transakciji – naveo je Vilović.

Ne zna zbog kojih se razloga sindikalisti zalažu za stečaj, no napominje kako su oni sami izjavili kako će oteti Jadrankamen sadašnjim vlasnicima. Dodao je kako je sindikat taj koji je insistirao kod države da tolerira višegodišnje neplaćanje doprinosa, a na kraju je to neplaćanje iskoristio i kao formalni razlog za pokretanje štrajka.

Kexx
01.05.2012., 14:24
Ne slažem se da je samo zadnjih 10 godina (ili 8 godina) problematično. Prije 20 godina bila je donešena jedna katastrofalno loša odluka o privatizaciji na kaubojski način, i sve, baš SVE je posljedica te jedne odluke.

Nakon donošenja jednog takvog lošeg zakona, ne postaju stvari loše odmah, preko noći. Traje neko vrijeme da se posljedice takve odluke počnu opažati golim okom. Nekakvo razdoblje amortizacije, nazovimo ga tako. Razdoblje u kojem brod još pluta iako je na njegovom dnu napravljena rupa. Brod neće odmah potonuti, najprije će malo plutati, ali voda se skuplja u potpalublju, polako ali sigurno.

Nema smisla koncentrirati se na trenutak kad je brod počeo tonuti već na trenutak kad je napravljena rupa. Da nije bilo nje, ni brod ne bi potonuo.

Ta je odluka imala vrlo mali utjecaj na današnje stanje.

Čak i na stanje iz 90-ih.

Ono što je imalo stvaran utjecaj na naše stanje je nedolazak investicija kad su dolazile u druge tranzicijske zemlje, a kod nas nisu došle zbog rata.
Poslije je bilo kasno, kako se pokazalo. Više niti jedna vlast nije imala dovoljno pameti da privuče investicije koje bi podigle gospodarstvo i donese paket zakona koji bi potakli gospodarstvo i investicije.

miky0
01.05.2012., 14:54
1.Znači,ova Vlada je već do sada ukrala stotine milijuna,
2.ne pokreula nikakve investicijske projekte iako je o njima stalno govorila,
3.natukla nelikvidnos tu nebesa i slične "dobre" stvari?

4.Jer,zanimljivo je kako netko u 3-4 mjeseca može biti gore od lopovluka koji je trajao 8 godina...
5.za neke,koji rezoniraju po ljubavi prema bivšoj šefici mi je jasno,
6.ali svatko tko iole analitički razmišlja ne može doći do takvog zaključka...

Barem ne još...

1. To ne znam,znam samo da cacic i linic guraju svoje projekte i zakone tipa JPP.

2. Nikakve investicije ne vidim.

3. Stovise,cak ce stvorit takvu nelikvidnost da ce joj zavidit prosla vlada.

4. Ovo je nastavak iste politike,a po narod to znaci gore nego prije.

5. Nikakve ljubavi prema segici zlocinacke organizacije NEMAM.

6. Svatko tko iole razmislja moze lako doc do tog zakljucka.

cave troll
01.05.2012., 14:57
Neće stvoriti nelikvidnost. Ako vide da je ne mogu riješiti zadužiti će se (nas) da poplaćaju ono što su dužni kao država i riješiti dio nelikvidnosti. To su napravili prije 12 godina.

Leoben Conoy
01.05.2012., 15:01
Sve točno zboriš.
Mislim Jaca, ili da je točno nazovem - Jada: čujem jučer da je Srbima besplatno dala skripte za pripremu za EU. Nešto što je RH platila masno.
Nije samo njima... svima u regiji (BiH, CG, MK, KS, ALB, SRB)
trošak od oko 48 milijuna €
http://www.monitor.hr/clanci/brdo-kod-kranja-kosor-podijelila-prijevod-pravne-stecevine-eu-a/29233/
http://www.vecernji.hr/vijesti/rh-dala-srbiji-prijevod-pravne-stecevine-eu-vrijedan-8-mil-eura-clanak-140925

kad nahuškaju interventnu policiju na radnike Jadrankamena (
Ne vjerujem da su to ovi fejkeri od socijaldemokrata kojima vladu vodi stranka od 2,9% anketnog ugleda u stanju napraviti - ali dopuštam iznenađenje..

miky0
01.05.2012., 15:03
1.Ta je odluka imala vrlo mali utjecaj na današnje stanje.

2.Čak i na stanje iz 90-ih.

3.Ono što je imalo stvaran utjecaj na naše stanje je nedolazak investicija kad su dolazile u druge tranzicijske zemlje, a kod nas nisu došle zbog rata.

4.Poslije je bilo kasno, kako se pokazalo.
5.Više niti jedna vlast nije imala dovoljno pameti da privuče investicije koje bi podigle gospodarstvo i donese paket zakona koji bi potakli gospodarstvo i investicije.

1. Tu odluku ce osjecati unuci nasih unuka.

2. Pod 1.

3. Izgovor. Investicije bi dosle,ali su ih vlade tjerale,ali i bez toga je nase gospodarstvo bilo jace nego je to danas.

4. Nikad nije kasno kad se hoce.

5. Nisu a niti imaju volje.

miky0
01.05.2012., 15:06
Neće stvoriti nelikvidnost. Ako vide da je ne mogu riješiti zadužiti će se (nas) da poplaćaju ono što su dužni kao država i riješiti dio nelikvidnosti. To su napravili prije 12 godina.

Nece. Nije problem drzava-mirovina,vec firma-firmi,a tu nema novca. Nece ga ni bit kad HR vise nije trziste. A nije trziste jer su ljudi pokradeni i osiromaseni megalomanskim davanjima.

sedan
01.05.2012., 15:06
Sve točno zboriš.

Ma jebeš skripte. To je samo dokaz naše servilnosti prema Srbima i ništa više. Mi se ponašamo kao da smo mi napali Srbiju i izgubili rat ali to je druga tema.

HDZ-ovci kakvi jesu da jesu bili a svakakvi su bili pogotovo za onog kleptomana Sanadera bili su pod prismotrom medija koji su ih čerečili. Ove zasad tetoše i daju pokoju drugarsku kritiku. Najjače je kad kažu..pa tek vladaju 4 mjeseca. Ali se vidi u kom smjeru to ide. Nitijedan potez nije u cilju poboljšanja stanja nego je samo deranje građana. Pa to je mogao i HDZ.

Tko je njima branio da napune državnu kasu tako što će podići sve moguće cijene i poreze. Neš ti mudrosti i sposobnosti. Ali onda bi bila revolucija onda bi grmili SDP-ovi pravednici kao što su i grmili.

Gdje su sad? Tiši su od miševa. sad kad povlače poteze koje se ni HDZ nije usudio.

Počevši od galopiranja cijena naftnih derivata, preko harača, do ovog nevjerovatnog poskupljenja plina i struje. Onda se vidi kako Čačić štima poslove za sebe, Investicijski ciklus u obnove fasada i vladine nove zgrade. Haha..jel to to. To je taj plan 21. To je to što će podići produktivnost. Daj Čačićevim firmama posao. To je taj plan 21..21 ugovor za Coning ili kako li se sve zove te tvrtke kćeri s kojih ovaj prebacuje imovinu kako bi izbjegao plaćanje poreza i plaćanje radnika.

I ništa drugo, deri, guli, otimaj. I još se zadužuju. Kao nema para vani nego treba uzeti od građana. Oni i od građana drpaju i još se zadužuju vani.

da je ovo HDz radio..ova poskupljenja, ovo pogodovanje jednim tvrtkama..krv bi mu popili..

krv bi im popili..

sad dolazi na naplatu ono hihotanje ono neobjektivno budalasanje kukurikavaca iz oporbe i forumaša ovdje..ono neobjektivno histeriziranje. Gdje je sad Stazić da urla u saboru..gdje je nestalo recitiranje sa saborske govornice..

gdje je nestao harač..??

cave troll
01.05.2012., 15:10
Staziću je najbolje da ide 4 godine na bolovanje jer će samom sebi skakati u usta u saboru, a HDZ- enjare će ga ismijavati k'o zadnjeg majmuna.

sedan
01.05.2012., 15:15
Moš mislit briga njega. Gledao sam jednu sjednicu gdje je on presjedavao pa je nekoga grubo upozorio, jer je rekao neku grubu riječ za SDP. ON????

Pa vidi se da to nema obraza trun??

To je komedija. Ova država je komedija?'

Stazić nekoga upozorava za grubost. I još se kurči sa mjesta predsjednika sabora kako nisu svi isti. I nisu, takvih kao on nema puno na svijetu a kamoli u Hrvatskoj, maloj zemljici.

Revenger20
01.05.2012., 15:27
Ne znam odkud bi počeo, ali ajmo nekim redosljedom.

1. Kukuriku koalicija je znala već 2010. da će osvojiti vlast. HDZ je drastično padao, počela je afera Fini Medija, pa bijeg Sanadera, pa kiksevi Kosor itd. HDZ je bio ozbiljno načet aferama i jedini argument mu je bila EU. No, to naravno nije dovoljno za ovo kataklizmično stanje u državi. Znači Kukuriku koalicija je imala skoro dvije godine za razradu plana 21 koji očito ni ne postoji nego su sve nekakve ad-hoc odluke.

2. Kukuriku koalicija je osvojila vlast zahvaljujući HDZ-u. Uz svoje standardne birače imali su i masu bijesnih građana koji su zamrzili HDZ i iz neke osvete glasali za ove. Na dan izbora svi komentatori i novine su euforično pisale kako smo izabrali promjene, dolje kradeze i slično. Na dan naših izbora bili su izbori i u Sloveniji i masa njih je pisala kako će naš region procvasti u trio Jankovič-Milanović-Tadić. Normalno sve je po običaju palo u vodu. Onog trenutka kada je proglašena i službena pobjeda znao sam da nas čeka 4 godine pakla. Dijelom zahvaljujući HDZ-u, ali i velikim dijelom nekompetentnosti i nestručnosti određenih ljudi u vladi.

3. Ljudi u bijesu rade gluposti, pa tako i na ovim izborima. Trebali smo dati šansu nekoj trećoj stranci. Svi su sve znali o SDP-u i HDZ-u i mogli su pretpostavljati da ne može biti puno bolje s ovima. Trebalo je dati šansu Hrastu, laburistima ili HSLS-u ili nekom drugom. Vjerovatno bi izgubili 4 godine, ali bi nam barem savjest bila čista. Ovako smo doveli novi rundu kriminalaca na vlast. Kukuriku je itekako bio iskompromitiran prvo Čaćićem, pa i nekim ostalim ljudima i ljudi su barem mogli pretpostavljati što bi se moglo dogoditi.

4. Milanović očigledno nije premijer ove države. Odgovorno tvrdim kako je on daleko najgluplji i najnesposobniji političar kojeg smo ikada imali. Možda je nekom simpatičan sa svojim književnim govorima u kojima nikada konkretno ne odgovori na pitanje, ali za mene je totalni kreten. Nadalje, prvi potpredsjednik kako se sam nazvao je premijer ove države. Sada imamo ironičnu situaciju da HNS koji sada lošije stoji čak i od HSLS-a, vodi državu. Dobili su dva izuzetno bitna ministarstva - gospodarstvo i vanjske poslove u kojima su apsolutisti.

5. Povećali su PDV. Povećali su cijene benzina. Povećali su struju i plin. A što ste očekivali? Odkud da uzmu novce kada ih nema. Pogledajte strukturu proračuna pa ćete vidjeti koliko si država godišnje uzima na trošarine (cca 7 mlrd kuna). Sve ovo je bilo za očekivati samo treba malo pratiti.

6. Čime se ova vlada bavi: šport-sport, Bleiburg, Jasenovac, ustaše, partizani...ponekad mislim kako nas varaju da smo u 2012. godini

7. Industrija 0. Uvoznički lobiji prejaki, korupcija na maksimumu u državi s 20 županija, investicijska klima 0. Neki dan čitam kako će Slovačka postati prvi proizvođač automobila na svijetu po glavi stanovnika. Dođe mi plakati.

8. Kreditni rejting će vjerojatno druge godine pasti na C razred, pa nećemo moći više izdati ni novu seriju obveznica po normalnoj kamatnoj stopi tj. prinosima (ona je sada 6.375%), kuponska stopa će biti ogromna, a da ne govorim kako će na obveznice države koja će otići u junk status prema Fitchu ili S&P investitori tražiti ogromne povrate (minimalno 12%). 2017. nam na naplatu stižu dugovi ove obveznice tako da će novu vladu baciti u nova zaduženja. Da stvar bude gora ove godine moramo otplatiti oko 500 milijuna eura i vjerojatno ćemo morati izdati novu seriju obveznica. I to sve da bi pokrili stare dugove. Niti jedan jebeni cent neće ići u investiranje.

9. Iskrreno ne znam kako vlada misli potaknuti gospodarski rast obnovom fasada (koje se moraju obnoviti, ali ne sada) i projektom ''Zagreb na Savi'' (koji je opetpotreban, ali ne sada). A gdje su greenfield investicije?

10. Što će biti sa sportskim društvima koji su dužni na milijarde kuna? Pogotovo nogomoetni klubovi, recimo Hajduk koji je pred devastacijom? Hoće li i to država sanirati ili konačno privatizirati?

11. Kakva će im biti politika ''regiona'' sa Nikolićem ako pobjedi? Hoće li se onda Šešeljevcima uvlačiti u šupak?

12. Hoće li ova vlada omogućiti kao i sve normalne države brze dozvole za investitore ili ćemo i dalje živjeti od turizma koji nam samo produžuje agoniju?

13. Što će biti s HPB-om, Dalmacijavinom, Jadrankamenom, Kamenskim, HEP-om, Croatia osiguranjem, brodogradilištima, subvencijama za poljoprivredu? Nisu se sjetili možda dovesti stručan menadžment u te tvrtke.

14. Kakva će biti situacija s INA-om?

Previše pitanja, nigdje odgovora. Ili će nas možda Zoki u svom literalnom stilu proglasiti trećim ešalonom?

Kexx
01.05.2012., 15:28
1. Tu odluku ce osjecati unuci nasih unuka.

2. Pod 1.

3. Izgovor. Investicije bi dosle,ali su ih vlade tjerale,ali i bez toga je nase gospodarstvo bilo jace nego je to danas.

4. Nikad nije kasno kad se hoce.

5. Nisu a niti imaju volje.

Pričom o privatizaciji koja je upropastila HR gospodarstvo se samo pokriva nesposobnost privlačenja i olakšavanja investicija nakon završetka rata i mirne reintegracije.
Nije nas privatizacija upropastila.
Ne dozvoljavam taj alibi nesposobnim vladama koje su imale vremena i vremena da HR učine privlačnom investitorima.

Nije privatizacija kriva što nismo investicija-friendly država.

Njen utjecaj na stanje našeg gospodarstva je zanemariv.

teta-elza
01.05.2012., 15:41
danas je obljetnica vojno-redarstvene akcije BLJESAK. zasto nisu premijer ili predsjednik nasli za shodno otici u okucane, kam li vec? poslali sprema, no......... razocarana sam. jako. branitelji nose rogove? niza klasa? ekipa pozeljna za izbjegavanje?

mozda grijesim............

Revenger20
01.05.2012., 15:50
danas je obljetnica vojno-redarstvene akcije BLJESAK. zasto nisu premijer ili predsjednik nasli za shodno otici u okucane, kam li vec? poslali sprema, no......... razocarana sam. jako. branitelji nose rogove? niza klasa? ekipa pozeljna za izbjegavanje?

To je hrvatski praznik u kojem nisu sudjelovala srpska braća zato se Pravda ne treba ni pojaviti tamo. Boris Tadić mu nije dopuštenje kao ni Vojo Stanimirović.

Gingerina
01.05.2012., 16:23
Prvo, Revenger :top:
Sjajna sažeta rekapitulacija

Svi ti pokušaji napada na Linića su smao bili odličan pokazatelj jada i bijede HDZ-a,kao i enormne gluposti,jer mu ništa nisu uspjeli napakirati...

Ne, Linić je naprosto monstruozno jak faktor, upravo zastrašujuće. Ne znam kako, ali taj tip drži RH u džepu. Sam je priznao da je "zbog koalicijskog mira sa HNS-om" zažmirio na pronevjere u INA-i. To je onda bilo kad je sjebo gđu Balenović (kao) zadnje đubre.

SDP, HNS, Linić, Čačić, INA, ajmo opet.

Upravo tako, što se posijalo za Tuđmana to se žanje, a tu poštenih nema nit je ikad bilo. Stvar se samo zakuhavala.

.

Procvata industrije neće biti, zar ne vidiš da to nije u planu?
I kakvih crnih osam godina?

Tako je. Treba uzeti iz džepova građana i dati lovu tajkunima. Ako je moguće, što više Coningu.

Na to se svode Investicije po Čačiću.

.Zna se kada interventna izlazi,ne kada netko zatraži,nego kada je narušen javni red i mir...

Ne, sud može naložiti izlazak interventne policije, a tu mjeru lopina od stečajnog upravitelja traži pri Vladi (!)

.Isključivim krivcem za stečaj Jadrankamena osobno smatram Tonća Drpića i njegove jatake...

Pravi kuriozitet! Eto jednog istomišljenika pljačkaša Brune Orešara, koji je ogulio više firmi, ne samo Jadrankamen. :eek:

Ne zna zbog kojih se razloga sindikalisti zalažu za stečaj, no napominje kako su oni sami izjavili kako će oteti Jadrankamen sadašnjim vlasnicima.

Sindikalisti se NE zalažu za stečaj. Tvornica uistinu po pravdi pripada radnicima, a ne pljačkašima tobožnjim vlasnicima.

Nije samo njima... svima u regiji (BiH, CG, MK, KS, ALB, SRB)
trošak od oko 48 milijuna €
http://www.monitor.hr/clanci/brdo-kod-kranja-kosor-podijelila-prijevod-pravne-stecevine-eu-a/29233/
http://www.vecernji.hr/vijesti/rh-dala-srbiji-prijevod-pravne-stecevine-eu-vrijedan-8-mil-eura-clanak-140925

Jada :(

Ne vjerujem da su to ovi fejkeri od socijaldemokrata kojima vladu vodi stranka od 2,9% anketnog ugleda u stanju napraviti - ali dopuštam iznenađenje..

Nije isključeno da će i zadnje maske pasti. S nestrpljenjem čekam da vidim.

Ma jebeš skripte. To je samo dokaz naše servilnosti prema Srbima i ništa više. Mi se ponašamo kao da smo mi napali Srbiju i izgubili rat ali to je druga tema.

To jest druga tema, ali nije druga tema suma spomenuta gore. Ovdje se stvarno razvlačilo na sve strane.

Tko je njima branio da napune državnu kasu tako što će podići sve moguće cijene i poreze. Neš ti mudrosti i sposobnosti. Ali onda bi bila revolucija onda bi grmili SDP-ovi pravednici kao što su i grmili.

Zašto sam ja baš očekivala da će povući sve poteze protiv kojih su grmili prije? Eto, HDZ nije imao muda za totalno i konačno deranje gole kože s puka, no nisam sumnjala da se ovima plan sastoji isključivo od toga.

Počevši od galopiranja cijena naftnih derivata, preko harača, do ovog nevjerovatnog poskupljenja plina i struje. Onda se vidi kako Čačić štima poslove za sebe, Investicijski ciklus u obnove fasada i vladine nove zgrade. Haha..jel to to. To je taj plan 21. To je to što će podići produktivnost. Daj Čačićevim firmama posao. To je taj plan 21..21 ugovor za Coning ili kako li se sve zove te tvrtke kćeri s kojih ovaj prebacuje imovinu kako bi izbjegao plaćanje poreza i plaćanje radnika.

Ukratko, da. To je bilo za očekivati.

Mnogi od njih - da. Preveliki broj koji je i bez penzije i bez zdravlja ostao. Ljudi su topovsko meso i svaka ih vrhuška takvima smatra. Samo što se hadezeu dalo igrati igrokaz, ovima ne. Preodvratno sve skupa već 20 godina!

John Stooges
01.05.2012., 16:25

Točno.A proklamiraju se kao "lijeva" koalicija...:lol::lol::lol:
Trebaju pravi ljevičari smijeniti ovu "lijevu koaliciju".

John Stooges
01.05.2012., 16:27

O ovome bi se još dalo raspravljati,koliko je stvaran broj ljudi u administraciji i koliko nas koče.Ako nas koče neka lijepo "lijeva koalicija" promjeni zakone da nas ne koče,kad su toliko pametni. :rolleyes:

Leoben Conoy
01.05.2012., 16:29

OK, u prilog lika s avatara - Josipović je čim je preuzeo dužnost išao na obljetnicu Maslenice, u Okučane na 15u obljetnicu Bljeska, ove godine na Plitvice i priredio je jučer primanje za sudionike Bljeska

Milanović je taj koji otkako je premijer nije pohodio niti jednu obljetnicu iz DR.
A valjda bi ga prepone zaboljele.. :D

John Stooges
01.05.2012., 16:29
Ovakvi sindikati,koji štite samo državni sektor,i jesu neprijatelji...

Opet lupetaš... Bolje si postavi pitanje zašto sindikata nema u privatnom sektoru???A trebalo bi ih biti.Itekako bi ih trebalo biti,samo ih nema jer to ne dopuštaju razni Todorići,Tedeschiji i ostali tajkuni i tajkunčići...
Po meni su to neprijatelji države,a ne sindikati.

John Stooges
01.05.2012., 16:30

Molim,ne vrijeđajte Zimbabve. :rofl:
Da smo barem kao Zimbabve.

John Stooges
01.05.2012., 16:31

Nije problem 8 godina nebrige i uništavanja već 20 godina urušavanja,nerada i korupcije.

cave troll
01.05.2012., 16:34
Točno.A proklamiraju se kao "lijeva" koalicija...:lol::lol::lol:
Trebaju pravi ljevičari smijeniti ovu "lijevu koaliciju".

Kakva ljevica?
Radi se samo o drugom krilu bivših komunista ( prvo je HDZ) koje pliva kroz tranziciju kako zna i umije.
Čekam da ovaj fikus poput svojeg kolege u Ugarskoj kaže : Dragi građani, svjesno sam vas lagao. Ja sam lažov!

No, pustimo ga da danas na miru ždere i pije sa armijom uguza koja se grebe za neki dobro plaćeni posao.

cave troll
01.05.2012., 16:38
OK, u prilog lika s avatara - Josipović je čim je preuzeo dužnost išao na obljetnicu Maslenice, u Okučane na 15u obljetnicu Bljeska, ove godine na Plitvice i priredio je jučer primanje za sudionike Bljeska

Milanović je taj koji otkako je premijer nije pohodio niti jednu obljetnicu iz DR.
A valjda bi ga prepone zaboljele.. :D

Nema čovjek vremena. Danas je SDP dernek pored Rijeke.
Javio se samo da kaže da susjeća sa neazposlenima, gladnima i obespravljenima.
Vjerojatno nakon što je smazao jednu oradetinu.

sedan
01.05.2012., 16:46
Kakva ljevica?
Radi se samo o drugom krilu bivših komunista ( prvo je HDZ) koje pliva kroz tranziciju kako zna i umije.
Čekam da ovaj fikus poput svojeg kolege u Ugarskoj kaže : Dragi građani, svjesno sam vas lagao. Ja sam lažov!

No, pustimo ga da danas na miru ždere i pije sa armijom uguza koja se grebe za neki dobro plaćeni posao.

Godinama sam govorio da su HDZ i SDP samo dva krila bivšeg SKH i da tu nema nikakvog pravog rivlastva.

sedan
01.05.2012., 17:00
Upravo tako, što se posijalo za Tuđmana to se žanje, a tu poštenih nema nit je ikad bilo. Stvar se samo zakuhavala.

Ne. potpuno krivo. Za Tuđmanove vladavine bili smo slabo zaduženi, a većinu tog duga smo naslijedili od SFRJ., Ina je bila 100% u našem vlasništvu, kao i većina banaka. HT je bio 100% u našem vlasništvu. Pliva je bila 100% u našem vlasništvu.

Pobijedili smo u nametnutom ratu, od nenaoružanog naroda u panici stvorili pobjedničku vojsku dostojnu respecta. Sve to bez turističkih sezona. Zamisli ovu vlast bez turističke sezone.

Tuđman je bio najbolje što se Hrvatima dogodilo. Detuđmanizacija je najveće zlo koje nas je snašlo, na njoj je dojahala i na njoj smo dobili smo hrpu kleptomana, slugana i poltrona koji su popljačkali narod vičući mu da sprovode detuđmanizaciju za njegovo dobro a ustvari su prodavali nacionalni interes i punili samo svoje džepove. Radili su sve ono što su spočitavali Tuđmanu.

Sve što se dogodilo nakon 200-te a dogodila mu se katastrofa, krivi su detuđmanizatori.

Trollkiller
01.05.2012., 17:05
Kritičari SDP-a su, kao što vidimo, veće komunjare i od bivših komunjara.

e88e92
01.05.2012., 17:26
Ne. potpuno krivo. Za Tuđmanove vladavine bili smo slabo zaduženi, a većinu tog duga smo naslijedili od SFRJ., Ina je bila 100% u našem vlasništvu, kao i većina banaka. HT je bio 100% u našem vlasništvu. Pliva je bila 100% u našem vlasništvu.

Ti stvarno mislis da se vise nitko ne sjeca stanja u kojem je bila drzava krajem 1999.?

Cemu toliko romantizirati to vrijeme?

Ima nas koji se sjecamo kolika je bila placa, koliko je ljudi radilo bez place i kolika je bila nelikvidnost.

miky0
01.05.2012., 17:46
Kritičari SDP-a su, kao što vidimo, veće komunjare i od bivših komunjara.

A kako si dosao do takvog zakljucka?

sedan
01.05.2012., 17:46
Ti stvarno mislis da se vise nitko ne sjeca stanja u kojem je bila drzava krajem 1999.?

Cemu toliko romantizirati to vrijeme?

Ima nas koji se sjecamo kolika je bila placa, koliko je ljudi radilo bez place i kolika je bila nelikvidnost.

A koliko je danas ljudi bez plaće i kolika je danas nelikvidnost?

Veća ili manja nego tada??

Sve je to bilo tada Tuđman niti nema više vlast, teško je bolestan. Zar se onda nije moglo dignuti 10 milijardi eura kredita i bilo bi blagostanje godinama. Mi smo od tada digli ne 10 nego 30 milijardi zaduženja a živi se sve gore.

Eto to je detuđmanizacija dala.

McAucliffe
01.05.2012., 17:54
Danas je nelikvidnost veca,opet ZAHVALJUJUCI HDZ-u,kao i tada...

Tada je bilo gore zbog BDP-a i broja ljudi koji su radili bez placa...

Dakle,kao sto vidimo,kada HDZ-e vlada,modus operandi im je isti...

A glasi-UNISTENJE GOSPODARSTVA...

McAucliffe
01.05.2012., 17:57
Opet lupetaš... Bolje si postavi pitanje zašto sindikata nema u privatnom sektoru???A trebalo bi ih biti.Itekako bi ih trebalo biti,samo ih nema jer to ne dopuštaju razni Todorići,Tedeschiji i ostali tajkuni i tajkunčići...
Po meni su to neprijatelji države,a ne sindikati.

Naveo sam primjer dicnog sindikalista Matijevica...

Prouci malo materiju,onda ljudima govori da lupetaju...:mig:

unknown99
01.05.2012., 18:09

Pobijedili smo u nametnutom ratu, od nenaoružanog naroda u panici stvorili pobjedničku vojsku dostojnu respecta. Sve to bez turističkih sezona. Zamisli ovu vlast bez turističke sezone.

Tuđman je bio najbolje što se Hrvatima dogodilo. Detuđmanizacija je najveće zlo koje nas je snašlo, na njoj je dojahala i na njoj smo dobili smo hrpu kleptomana, slugana i poltrona koji su popljačkali narod vičući mu da sprovode detuđmanizaciju za njegovo dobro a ustvari su prodavali nacionalni interes i punili samo svoje džepove. Radili su sve ono što su spočitavali Tuđmanu.

Sve što se dogodilo nakon 200-te a dogodila mu se katastrofa, krivi su detuđmanizatori.

Smjer koje su odredile HDZeove vlade tada, su ono zbog cega smo mi danas propala zemlja.
Unistavanje gospodarstva, procvat korupcije, stat cu da ne srusim forum. Sve to generiralo je ovo sto imamo danas, da nista ne proizvodimo, ne punimo proracun, i samo se zaduzujemo.
I to guranje turisticke sezone, nama treba PROIZVODNJA, a ne usluzne djelatnosti. To im i je bila najgora odluka.

sedan
01.05.2012., 18:28
Smjer koje su odredile HDZeove vlade tada, su ono zbog cega smo mi danas propala zemlja.
Unistavanje gospodarstva, procvat korupcije, stat cu da ne srusim forum. Sve to generiralo je ovo sto imamo danas, da nista ne proizvodimo, ne punimo proracun, i samo se zaduzujemo.
I to guranje turisticke sezone, nama treba PROIZVODNJA, a ne usluzne djelatnosti. To im i je bila najgora odluka.

Lako je to reći. Proizvoidnja. Proizvodnja čega? Reci mi proizvodnja čega. Tako demagoški ispalit to zna svatko.

Tekstila?

Pa ne isplati se Kinezi upropastili europsku porizvodnjuu tekstila.

Ako s eželite vrtaiti na jugoalsvensku plansku privredu morate znati da je ona kolabirala davno prije HDZ-ea Pa nije Juga propala zbog nacionalizma nego jer je bankrotirala i gdje ju bio urenebesni višak radnika i neproduktivnost.

Sjećam se u Splitu se krajem 80-tih govorilo da treba izmjestiti industriju kaštelanskog zaljeva jer je to ekološka katastrofa. I bila je. I iz dana u dan u Slobodnoj samo o Salonitu, O Polivinilu kao ih treba pod mhitno zavoriti. Ali kako zatvoriti te tvornice a da ostanu.

Mogli smo i postat jeftina zemlja za investicije Eno Slovačka je. Ali Slovaci imaju prosdječnu plaću kažu..300 eura. To mje 2 100 kuna. Ili Srebija s aisto 300 eura.

Ali mi hoćemo 100 eura plaću a zašto bi nama Fiat ili Audi dao 1000 eura kad ima Srbe i Slovake za 300.

mi niakd nećemo bit jaka industrijska zemlja i ne trebamo bit. Možemo mi živjeti i bez teške industrije. Nemamo ni svoje sirovine za nju. Kombinacija turizma, trgovine, specijalizirane proizvodnje, zdrave hrane i nama bi bilo dosta

Revenger20
01.05.2012., 18:29
Nije problem privatizacija nego kako su one sprovedene. Država mora stvoriti pravne uvjete investitorima, uništiti korupciju i totalno smanjiti ovlasti lokalnim šerifima koji traže mito za pristupne dozvole. Recimo Ikea je u Rugvici imala problema s dozvolama oko prisupnog puta. Zar nije sramota da jednu od najpoznatiji tvrtki svijeta sapliču oko neke sporedne ceste?

Nadalje, dug nije samo zasluga HDZ-a i SDP-a. Duga je nasljeđen od SFRJ (oko 3 i nešto milijarde), a veliki dio duga je utrošen u obnovu zemlje koja je imala preko 40 MILIJARDI DOLARA ratne štete. Umjesto da se ližu sa Srbima zašto nitko nikada nije postavio pitanje ratne odštete? Pa nismo si sami srušili državu. No, dobra stvar u svemu tome je stabilna i mala godišnja inflacija (cca 3%) i zato nikako kuna ne smije devalvirati i zato HNB ima oko 11 milijardi eura deviznih rezervi. U prvim godinama rata imali smo galopirajuću i hiperinflaciju koja se srećom smirila i cijelo vrijeme je stabilna.

Shodno tome rastao je i BDP per capita. Danas je oko 19000 dolara i tu smo u nemjerljivo boljoj situaciji od država bivše Jugoslavije osim Slovenije. Za usporedbu BDP per capita je veći nego u Bugarskoj i Rumunjskoj koje su prije nas ušle u EU.

Ono što vidim da veliki broj ljudi ne razlikuje što je to javni, a što vanjski dug. Javni dug države obuhvaća inozemni i unutarnji dug središnje države, izvanproračunskih korisnika te lokalne države i on je iznosio oko 150 milijardi kuna tj. negdje oko 43% nominalnog BDP-a. Najveći dio duga ima središnja država oko 140 i nešto milijardi eura. Od tog duga blizu 100 milijardi je unutarnjeg duga, to su krediti prema bankama, izdane obveznice i trezorski zapisi. Inozemni dug središnje države je oko 50 milijardi kuna. HBOR ima negdje oko 14 milijardi kuna duga. Ostalo je dug privatnih tvrtki, lokalne države itd. Javni dug u 2011. je iznosio oko 45% BDP-a što je veliki udio, ali ni izbliza toliko strašan koliko se čini jer recimo Irska ima preko tisuću posto. Ono što je katastrofa je inozemni dug od oko 45 milijardi eura tj. skoro 100% BDP-a.

Ono što je prava katastrofa u Hrvatskoj je približavanje omjeru 1:1 nezaposlenih i zaposlenih. Veliki broj nezaposlenih je itekako radno sposoban. Bivši branitelji i ljudi koji su u mirovinama sa 40 godina, ali i ostali ljudi koji su radno sposobni. Oni su neinstitucionalizirano stanovništvo sposobno za civilno zaposlenje. No, u Hrvatskoj su oni van radne snage jer su u mirovini i ne traže aktivno posao. Tu izbacite vojsku i policiju i dobijete čistu radnu snagu. Problem famozne brojke od 20% nezaposlenosti je taj što su to podaci iz HZZ-a i to su uračunati svi oni koji su prijavljeni tamo. Amerikanci su davnih dana uveli metodologiju izračunavanja stope nezaposlenosti putem CPS anketa. Većina ljudi na HZZ-u po makroekonomskoj terminologiji ne radi i ne traži aktivno posao stoga su van radne snage i oni spadaju u obeshrabrene radnike. U metodologiji izračuna stope nezaposlenosti se uračunava i siva ekonomija, sezonski radnici i ljudi koji iz ideologija ne žele raditi u određenom sistemu (zvuči smješno, ali je istinito). Stoga broj ljudi prijavljenih na HZZ-u je 20% onih koji ne rade. Metoda izračuna stope nezaposlenosti je stara i služi u manipulacijama političkih stranaka. Dakako, da je i po drugoj metodi stopa nezaposlenosti u Hrvatskoj jako velika.

Nemojte se dati izmanipulirati. Čitajte stručnu literaturu, a ne novine. Bilteni HNB-a su najvjerodostojniji podaci.

unknown99
01.05.2012., 18:33
Lako je to reći. Proizvoidnja. Proizvodnja čega? Reci mi proizvodnja čega. Tako demagoški ispalit to zna svatko.

Tekstila?

Ako s eželite vrtaiti na jugoalsvensku plansku privredu morate znati da je ona kolabirala davno prije HDZ-ea Pa nije Juga propala zbog nacionalizma nego jer je bankrotirala i gdje ju bio urenebesni višak radnika i neproduktivnost.

Sjećam se u Splitu se krajem 80-tih govorilo da treba izmjestiti industriju kaštelanskog zaljeva jer je to ekološka katastrofa. I bila je. I iz dana u dan u Slobodnoj samo o Salonitu, O Polivinilu kao ih treba pod mhitno zavoriti. Ali kako zatvoriti te tvornice a da ostanu.

Mogli smo i postat jeftina zemlja za investicije Eno Slovačka je. Ali Slovaci imaju prosdječnu plaću kažu..300 eura. To mje 2 100 kuna. Ili Srebija s aisto 300 eura.

Ali mi hoćemo 100 eura plaću a zašto bi nama Fiat ili Audi dao 1000 eura kad ima Srbe i Slovake za 300.

mi niakd nećemo bit jaka industrijska zemlja i ne trebamo bit. Možemo mi živjeti i bez teške industrije. Nemamo ni svoje sirovine za nju. Kombinacija turizma, trgovine, specijalizirane proizvodnje, zdrave hrane i nama bi bilo dosta

Nije ništa demagoški, ti govoriš kako je tada bilo sjajno, jer smo bili malo zaduženi, još je bio rat, i onda to preuveličavaš di bi tek bili da istog nije bilo.
A to jednostavno nije točno. Zaboravljaš da je 2000 godine nelikvidnost bila ogromna, bdp je bio u minusu od 1,5% i sve je išlo krivo tih godina.
Dakle, tada nije bilo dobro, nego su kola išla itekako nizbrdo. Vec sam ranije pisao da su HDZeove vlade upravo tog vremena odlucile da mi mozemo zivjeti zivjeti od usluga, shopinga, banaka, turizma, a ne od industrije. Vidimo danas rezultate. Slijed te politike koje zacetke ima upravo tada, nas je doveo do ovog danas.
Nitko ne govori o tekstilu, pogledaj samo koliko smo investicija odbili svih ovih godina upravo istom propalom drzavnom politikom. Da uopce ne postoji plan i program sto cemo mi raditi u dugorocnom roku.

hulijo đuturum
01.05.2012., 18:35
Godinama sam govorio da su HDZ i SDP samo dva krila bivšeg SKH i da tu nema nikakvog pravog rivlastva.

kako nema? dok su jedni na kasi, drugi ne mogu bit. đe ćeš većeg rivalstva.

sedan
01.05.2012., 18:36
Nije problem privatizacija nego kako su one sprovedene. Država mora stvoriti pravne uvjete investitorima, uništiti korupciju i totalno smanjiti ovlasti lokalnim šerifima koji traže mito za pristupne dozvole. Recimo Ikea je u Rugvici imala problema s dozvolama oko prisupnog puta. Zar nije sramota da jednu od najpoznatiji tvrtki svijeta sapliču oko neke sporedne ceste?

Nadalje, dug nije samo zasluga HDZ-a i SDP-a. Duga je nasljeđen od SFRJ (oko 3 i nešto milijarde), a veliki dio duga je utrošen u obnovu zemlje koja je imala preko 40 MILIJARDI DOLARA ratne štete. Umjesto da se ližu sa Srbima zašto nitko nikada nije postavio pitanje ratne odštete? Pa nismo si sami srušili državu. No, dobra stvar u svemu tome je stabilna i mala godišnja inflacija (cca 3%) i zato nikako kuna ne smije devalvirati i zato HNB ima oko 11 milijardi eura deviznih rezervi. U prvim godinama rata imali smo galopirajuću i hiperinflaciju koja se srećom smirila i cijelo vrijeme je stabilna.

Shodno tome rastao je i BDP per capita. Danas je oko 19000 dolara i tu smo u nemjerljivo boljoj situaciji od država bivše Jugoslavije osim Slovenije. Za usporedbu BDP per capita je veći nego u Bugarskoj i Rumunjskoj koje su prije nas ušle u EU.

Ono što vidim da veliki broj ljudi ne razlikuje što je to javni, a što vanjski dug. Javni dug države obuhvaća inozemni i unutarnji dug središnje države, izvanproračunskih korisnika te lokalne države i on je iznosio oko 150 milijardi kuna tj. negdje oko 43% nominalnog BDP-a. Najveći dio duga ima središnja država oko 140 i nešto milijardi eura. Od tog duga blizu 100 milijardi je unutarnjeg duga, to su krediti prema bankama, izdane obveznice i trezorski zapisi. Inozemni dug središnje države je oko 50 milijardi kuna. HBOR ima negdje oko 14 milijardi kuna duga. Ostalo je dug privatnih tvrtki, lokalne države itd. Javni dug u 2011. je iznosio oko 45% BDP-a što je veliki udio, ali ni izbliza toliko strašan koliko se čini jer recimo Irska ima preko tisuću posto. Ono što je katastrofa je inozemni dug od oko 45 milijardi eura tj. skoro 100% BDP-a.

Ono što je prava katastrofa u Hrvatskoj je približavanje omjeru 1:1 nezaposlenih i zaposlenih. Veliki broj nezaposlenih je itekako radno sposoban. Bivši branitelji i ljudi koji su u mirovinama sa 40 godina, ali i ostali ljudi koji su radno sposobni. Oni su neinstitucionalizirano stanovništvo sposobno za civilno zaposlenje. No, u Hrvatskoj su oni van radne snage jer su u mirovini i ne traže aktivno posao. Tu izbacite vojsku i policiju i dobijete čistu radnu snagu. Problem famozne brojke od 20% nezaposlenosti je taj što su to podaci iz HZZ-a i to su uračunati svi oni koji su prijavljeni tamo. Amerikanci su davnih dana uveli metodologiju izračunavanja stope nezaposlenosti putem CPS anketa. Većina ljudi na HZZ-u po makroekonomskoj terminologiji ne radi i ne traži aktivno posao stoga su van radne snage i oni spadaju u obeshrabrene radnike. U metodologiji izračuna stope nezaposlenosti se uračunava i siva ekonomija, sezonski radnici i ljudi koji iz ideologija ne žele raditi u određenom sistemu (zvuči smješno, ali je istinito). Stoga broj ljudi prijavljenih na HZZ-u je 20% onih koji ne rade. Metoda izračuna stope nezaposlenosti je stara i služi u manipulacijama političkih stranaka. Dakako, da je i po drugoj metodi stopa nezaposlenosti u Hrvatskoj jako velika.

Nemojte se dati izmanipulirati. Čitajte stručnu literaturu, a ne novine. Bilteni HNB-a su najvjerodostojniji podaci.

odkud ti da je to 100% BDP-ea.

Koliko je od toga dug središnje države a koliko dug banaka i ostalih pravnih osoba.

Pizvo
01.05.2012., 18:37

Tekstila?

Prosječna plaća (bruto) u Slovačkoj je oko 680 eura. Slovačka je od 2000. godina (kad smo bili izjednačeni) prestigla RH za 50 milijardi dolara po ukupnom BDPu.

Gledaš stvari prejednodimenzionalno, bojim se. Slovaci su, naime, dofurali autoindustiju i druge visokotehnološke pogone, koji zapošljavaju stručnjake i specijalizirane radnike, a zbog toga imaju veće plaće. U RH se stalno priča o nekoj poljoprivredi, željezarama i sl., al to treba potpuno zaboraviti i krenuti u sveobuhvatne projekte preškolovanja i obrazovanja, pa se onda baciti na visoku industriju i općenito proizvode s visokom dodanom vrijednosti, gdje je i veća zarad ai veće plaće. U proizvodnji bilo čega jednostavnog ili u velikim količinama nas konkurencija pojede.

sedan
01.05.2012., 18:37
Nije ništa demagoški, ti govoriš kako je tada bilo sjajno, jer smo bili malo zaduženi, još je bio rat, i onda to preuveličavaš di bi tek bili da istog nije bilo.
A to jednostavno nije točno. Zaboravljaš da je 2000 godine nelikvidnost bila ogromna, bdp je bio u minusu od 1,5% i sve je išlo krivo tih godina.
Dakle, tada nije bilo dobro, nego su kola išla itekako nizbrdo. Vec sam ranije pisao da su HDZeove vlade upravo tog vremena odlucile da mi mozemo zivjeti zivjeti od usluga, shopinga, banaka, turizma, a ne od industrije. Vidimo danas rezultate. Slijed te politike koje zacetke ima upravo tada, nas je doveo do ovog danas.
Nitko ne govori o tekstilu, pogledaj samo koliko smo investicija odbili svih ovih godina upravo istom propalom drzavnom politikom. Da uopce ne postoji plan i program sto cemo mi raditi u dugorocnom roku.

Hoćeš li ti raditi za 300 eura? Da ili Ne?

Koliko ja znam, 2000-te je došla na vlast koalcijska vlada i ona je odredila smjer.

osim ako ti imaš neke druge informacije.

sedan
01.05.2012., 18:41
Prosječna plaća (bruto) u Slovačkoj je oko 680 eura. Slovačka je od 2000. godina (kad smo bili izjednačeni) prestigla RH za 50 milijardi dolara po ukupnom BDPu.

Gledaš stvari prejednodimenzionalno, bojim se. Slovaci su, naime, dofurali autoindustiju i druge visokotehnološke pogone, koji zapošljavaju stručnjake i specijalizirane radnike, a zbog toga imaju veće plaće. U RH se stalno priča o nekoj poljoprivredi, željezarama i sl., al to treba potpuno zaboraviti i krenuti u sveobuhvatne projekte preškolovanja i obrazovanja, pa se onda baciti na visoku industriju i općenito proizvode s visokom dodanom vrijednosti, gdje je i veća zarad ai veće plaće. U proizvodnji bilo čega jednostavnog ili u velikim količinama nas konkurencija pojede.

Dobro, moguće da im se digla plaća. Stalno su davali prije par godina usporedbu o slovačkim i našim plaćama a evo i sa ovakvim još su niži od nas. A imaju investicijski bum.

nemam ja ništa protiv stranih investicija ali najčešće su investicije po ovim istočnim zemljama, traženje jeftine radne snage. Srbija je čak plaćala po uposlenom randiku mislim 12 000 eura. Fiatu. Jebeš to. Ovi im daju mizerne plaće. Još im daju godinu ili više bez poreza. To je čisto izrabljivanje. Na to nitko kod nas ne bi pristao.

unknown99
01.05.2012., 18:44
Hoćeš li ti raditi za 300 eura? Da ili Ne?

Koliko ja znam, 2000-te je došla na vlast koalcijska vlada i ona je odredila smjer.

osim ako ti imaš neke druge informacije.

Zasto stalno postavljas tu nebuloznu tezu da nam place ne mogu biti vece od 300 eura. Sto jednostavno nije tocno. Evo iznad ti je Pizvo lijepo odgovorio da ga ne ponavljam. Na ovakav nacin nam sigurno nece biti vece.

Je, nakon tadasnje vlasti 2003 BDP je bio +5% i nelikvdnost je rijesena.
Bilo je promasenih poteza, ali da, svakako su bili odgovorniji po tom pogledu.
A narod ne voli rezove, plus su hdz-eovci paradirali rivom pa znamo ishod.

sedan
01.05.2012., 18:48
Zasto stalno postavljas tu nebuloznu tezu da nam place moraju biti 300 eura. Sto jednostavno nije tocno. Evo iznad ti je Pizvo lijepo odgovorio da ga ne ponavljam. Na ovakav nacin nam sigurno nece biti vece.

Je, nakon tadasnje vlasti 2003 BDP je bio +5% i nelikvdnost je rijesena.
Bilo je promasenih poteza, ali da, svakako su bili odgovorniji po tom pogledu.
A narod ne voli rezove, plus su hdz-eovci paradirali rivom pa znamo ishod.

Srbi imaju 300 ili nešto sitno više eura. Imaju velike investicije. A za Slovake ću provjerit. Onda im je zadnje godine naglo skočilo.

gle, kako je riješena nelikvidnost. zaduženjem vani. Pa to zna svaka budala. Samo prebaciš unutrašnji dug na vanjski.

Ja dugujem Marku pa se zadužim kod Janka, vratim Marku pa ne dugujem više Marku nego Janku. Eto ti je to.

kakve veze ima riva i s čim?'

Revenger20
01.05.2012., 18:49
Što se tiče industrije, nažalost mi teško možemo biti konkurentni u nečemu. Brodogradnju nam je pojela Južna Koreja i Japan s kojima se i puno jače države teško nose. Tekstil su preuzeli Kina, Bangladeš, Vijetnam i takve države. U Europi je prevelika proizvodnja hrane, pa su tako recimo Francuzi davali mljekarima subvencije za manju proizvodnju.

Što vi mislite da smo i dalje u socijalizmu? Gdje vi živite ljudi? Planska ekonomija je i uzrok svih sranja koja su nam se dogodila. Jeste li ikada razmišljali što bi Hrvatska napravila sa 30 banaka u vlasništvu? Hoćete vi to financirati? Poljoprivreda propada zbog disekonomije obujma jer se nitko u Hrvatskoj nije sjetio ukrupniti proizvode. Jedino brodogradilište koje posluje s profitom je Uljanik jer je tamo menadžment ujedno i dioničar tvrtke.

Umjesto što pričate parole o samoupravljačkom socijalizmu i drugu Titu kako je sve bilo lijepo na poslu (čitaj izležavanje) zašto ne postavite sljedeća pitanja:

1. Zašto država ne ukine županije i tako rastereti veliki dio proračuna?

2. Zašto država trpa milijarde subvencija u poljoprivredu i brodogradilišta umjesto da potiče privatno vlasništvo? Time bi se ukinule kvote i stvorila prava tržišna ekonomija. Ili nek uvede subvencije po prinosu.

3. Zašto se ne privatiziraju sportska društva (Dinamo, Hajduk itd.) kojima je Sanaderova vlada oprostila gotovo milijardu kuna duga?

4. Zašto država ne stvori pravne uvjete i stvori jedan centar koji bi pravio dozvole privatnim investitorima?

5. Zašto guranje javno-privatnog partnerstva na kojima država redovito popuši?

6. Zašto se država ide gurati u privatne biznise i time sama sebi ukida dio od poreza? Ovo govorim za Hvratsku poštu i digitalnu televiziju.

7. Zašto bi država trebala devalvirati kunu kao što stalno neki guraju? Knjige iz Osnova ekonomije u ruke i Makroekonomije pa čitajte što sve devalvacija domaće valute može donjeti državi koja je gotovo sto posto eurizirana.

8. Gdje su silne milijarde od pretpristupnih fondova?

Socijalizam je dugoročno neodrživ, bio i ostao. Vama je SFRJ pojela mozak i stvorila opću histeriju od kapitalizma u kojem oćito niste proveli ni 5 minuta. Kapitalizam je bio i ostao jedini normalan put razvoja čovječanstva. Dakako da ima previše mana, ali idealnijeg sistema nema.

Država će prosperirati onog trenutka kada se u Hrvatskoj uvede konačno kapitalizam.

Mi se moramo dogovoriti što želimo u državi i onda to gurati. Hoće li to biti industrija, uslužne djelatnosti ili financijski sektor.

I za kraj recite koju bi vi kao država financirali industriju?

cave troll
01.05.2012., 18:51
Ono je u Slovačkoj bila neto plaća. Prije koju godinu.

unknown99
01.05.2012., 18:51
Srbi imaju 300 ili nešto sitno više eura. Imaju velike investicije. A za Slovake ću provjerit. Onda im je zadnje godine naglo skočilo.

gle, kako je riješena nelikvidnost. zaduženjem vani. Pa to zna svaka budala. Samo prebaciš unutrašnji dug na vanjski.

Ja dugujem Marku pa se zadužim kod Janka, vratim Marku pa ne dugujem više Marku nego Janku. Eto ti je to.

kakve veze ima riva i s čim?'

Srbi imaju zato sto privlace takve investicije. Sto je po meni jednim dijelom pogresno i put koji ne trebamo slijediti.
Vec ulagati u obrazovanje stucnjaka, u visoke tehnologije, a ne da budemo tuda manualna snaga. Iziskuje ulaganja da, ali ona koja se poslje isplate.

sedan
01.05.2012., 18:52

bruto ili neto..??

cave troll
01.05.2012., 18:56
Piše ti u quoteu. Googlaj malo po njihovom stat servisu. Sve lijepo piše na engleskom.

Revenger20
01.05.2012., 18:59
odkud ti da je to 100% BDP-ea.

Koliko je od toga dug središnje države a koliko dug banaka i ostalih pravnih osoba.

Bilten HNB-a za travanj. Država ima oko 7 mlrd eura, dok banke imaju oko 11 mlrd, a ostali domaći sektori oko 20 mlrd (Agrokor veliki dio). Ostala su strana ulaganja.

http://www.hnb.hr/publikac/bilten/arhiv/bilten-180/hbilt180.pdf

cave troll
01.05.2012., 19:01
Nego, bitno je da su SDP-ovci na svom derneku stavili karanfile na sakoe.
I onda će netko reći da ne vole radnike.
Da je gđa. Luxemburg živa danas bi izljubila dragog Zokija.. jedinog čovjeka koji se brine za prava radnika i žena.

miky0
01.05.2012., 19:04
nama treba PROIZVODNJA, a ne usluzne djelatnosti. To im i je bila najgora odluka.

Pa sto nije sdp promijenio takvu debilnu politiku 2000 godine kad je dosao na vlast? Sto sad ne idu u tom smjeru?

Zar ne vidis da je to sve isti kuki samo u drugom pakovanju!?

sedan
01.05.2012., 19:07
Bilten HNB-a za travanj. Država ima oko 7 mlrd eura, dok banke imaju oko 11 mlrd, a ostali domaći sektori oko 20 mlrd (Agrokor veliki dio). Ostala su strana ulaganja.

http://www.hnb.hr/publikac/bilten/arhiv/bilten-180/hbilt180.pdf

Znači kad bi imali ogromna strana ulaganja vanjski dug bi nam enormno porastao..??

Revenger20
01.05.2012., 19:12
Znači kad bi imali ogromna strana ulaganja vanjski dug bi nam enormno porastao..??

Krivo napisano, izravna ulaganja države, ne strana ulaganja.

kamenjar1
01.05.2012., 19:14

Imao sam neke poslovne partnere Slovake i oni kažu da su plaće unazad par godina jako otišle gore.Nedavno je poznanik pokupio otpremninu u T-COMu i otišao tamo raditi za dvostruko veću plaću nego što je dobivao kod nas.

Markoni
Teška su vremena, to je jasno svakome a ljudi jednostavno nisu navikli na nemogućnost trošenja više nego su zaradili, da se boje ukrasti na radnom mjestu nešto što su uredno krali do nedugo, da primaju penziju i socijalnu naknadu koji nisu zaradili. Zato smo tu gdje jesmo, krademo sami sebe, krademo gdje stignemo, samo gledamo kako ćemo za*ebati državu i nešto ukrasti ili neplatiti porez. Tako su nas naučili KRADEZE i njegova elita. Zašto vani taj isti Hrvat ne krade, radi od jutra do sutra i sretan je jer ne mora krasti kao u Hrvatskoj. Kod nas je poslovica "kradi ne radi" dovedena do savršenstva. I sad kad se napokon barem pokazuje naznake da se nešto želi promijeniti, uz pogreške koje se uz pomoć medija ispravljaju (prije su novinari dobijali batine ako ste zaboravili) ovdje se izjednačava HDZ i ovi koji su sad na vlasti. Pa taj koji je to napisao treba na promatranje. Bogme u ovoj korupcijom, nepotizmom i mržnjom napunjenoj močvari teško je i veslati.

Vele da oporavak ne može biti kraći od onoliko vremena koliko nam je trebalo da dođemo do ovog dna (a nadam se da smo na dnu) pa vi sad procijenite. A mi bi htjeli da se u par mjeseci isprave godine i godine pljačke i uništavanja Hrvatske po svim kriterijima, uzmite koji god hoćete.

Iskreno, ako sam mogao godinama čekati i dočekati da HDZ nestane (nadam se zauvijek) s političke scene i prepusti vlast tako će i slijedećih 4 godine proći pa ćemo onda podvući crtu i vidjeti imamo li uopće alternativu ili možemo kao i Grčka proglasiti bankrot. Alternativu trenutno ne vidim, Laburisti će jačati tako dugo dok ne krene nabolje, ako to ovima uspije laburisti će biti tamo gdje i HNS nakon ove epizode u vlasti. I da, ne slažem se s ovim javnim radovima i obnavljanjem fasada na školama, ajmo za te novce na svaku staviti neku malu vjetrenjaču da proizvodi jefitnu struju pa ćemo onda imati i za fasade...

I molim da se sindikalisti ne spominju previše ovdje, evo baš je lijepo danas na Hrvatska uživo objašnjeno kako je Boris Kunst bio glavni vođa prosvjeda onih kasnih devedesetih, vodio je narod protiv Franceka i HDZ-ove vlade i jadan je završio kao zastupnik te iste stranke u Saboru gdje soli pamet tom istom narodu koji je tako zdušno vodio protiv "svojih". Valjda je shvatio da je lakše boriti se iznutra :D

UnknownRoad
fascinantno mi je da je većina ljudi glasala za čačića i ekipu samo zato jer su obećali otpuštanja državnih službenika.

Revenger20
01.05.2012., 19:24
Teška su vremena, to je jasno svakome a ljudi jednostavno nisu navikli na nemogućnost trošenja više nego su zaradili, da se boje ukrasti na radnom mjestu nešto što su uredno krali do nedugo, da primaju penziju i socijalnu naknadu koji nisu zaradili. Zato smo tu gdje jesmo, krademo sami sebe, krademo gdje stignemo, samo gledamo kako ćemo za*ebati državu i nešto ukrasti ili neplatiti porez. Tako su nas naučili KRADEZE i njegova elita. Zašto vani taj isti Hrvat ne krade, radi od jutra do sutra i sretan je jer ne mora krasti kao u Hrvatskoj. Kod nas je poslovica "kradi ne radi" dovedena do savršenstva. I sad kad se napokon barem pokazuje naznake da se nešto želi promijeniti, uz pogreške koje se uz pomoć medija ispravljaju (prije su novinari dobijali batine ako ste zaboravili) ovdje se izjednačava HDZ i ovi koji su sad na vlasti. Pa taj koji je to napisao treba na promatranje. Bogme u ovoj korupcijom, nepotizmom i mržnjom napunjenoj močvari teško je i veslati.

Vele da oporavak ne može biti kraći od onoliko vremena koliko nam je trebalo da dođemo do ovog dna (a nadam se da smo na dnu) pa vi sad procijenite. A mi bi htjeli da se u par mjeseci isprave godine i godine pljačke i uništavanja Hrvatske po svim kriterijima, uzmite koji god hoćete.

Iskreno, ako sam mogao godinama čekati i dočekati da HDZ nestane (nadam se zauvijek) s političke scene i prepusti vlast tako će i slijedećih 4 godine proći pa ćemo onda podvući crtu i vidjeti imamo li uopće alternativu ili možemo kao i Grčka proglasiti bankrot. Alternativu trenutno ne vidim, Laburisti će jačati tako dugo dok ne krene nabolje, ako to ovima uspije laburisti će biti tamo gdje i HNS nakon ove epizode u vlasti. I da, ne slažem se s ovim javnim radovima i obnavljanjem fasada na školama, ajmo za te novce na svaku staviti neku malu vjetrenjaču da proizvodi jefitnu struju pa ćemo onda imati i za fasade...

I molim da se sindikalisti ne spominju previše ovdje, evo baš je lijepo danas na Hrvatska uživo objašnjeno kako je Boris Kunst bio glavni vođa prosvjeda onih kasnih devedesetih, vodio je narod protiv Franceka i HDZ-ove vlade i jadan je završio kao zastupnik te iste stranke u Saboru gdje soli pamet tom istom narodu koji je tako zdušno vodio protiv "svojih". Valjda je shvatio da je lakše boriti se iznutra :D

Odlično napisano!

Ne slažem se jedino za bankrot. Koliko god da smo u sranjima, mi smo objektivno jako daleko od bankrota. Riječ bankrot služi za plašenje širokih masa.

Laburisti su populisti i stranka bez ikakvog ekonomskog znanja. Tako je jednom prilikom Lesar u saboru pitao zašto ne bi smo samo štampali novac? :rolleyes:

A ljudima pričaj što oni žele čuti i bit ćeš popularan. Istina je da su labursiti stranka koja ima parole koje bi prošle prije 40 godina, ali ne i danas.

A ljudi su očito zaboravili tko je bio Lesar i kako se prodao HNS-u.

Gingerina
01.05.2012., 19:25

Ne. Potpuno krivo. Tuđman je postavio temelje zločinačkoj organizaciji koja se ispreplela s državom do neprepoznatljivosti. Ovo što sad imamo (dakle, i taj Čačić, Linić - gori od Jade) ne bi se moglo dogoditi da je nekakav normalniji čovjek imao onoliku vlast.

Izvlačenje na rat je prazna floskula. Dok su mnogi ginuli, bagra oko koga drugog nego Tuđmana je radila prvobitnu akumulaciju kapitala, grabeći sve vrijedno i zauzimajući ekonomske pozicije. A tko ima ekonomsku moć, ne može mu se više ništa. Dakle, da je zlatan došao nakon Tuđmana, tu više niš nije mogao popraviti jer je sve već bilo zapečaćeno.

John Stooges
01.05.2012., 20:14
sad kad se napokon barem pokazuje naznake da se nešto želi promijeniti, uz pogreške koje se uz pomoć medija ispravljaju (prije su novinari dobijali batine ako ste zaboravili) ovdje se izjednačava HDZ i ovi koji su sad na vlasti.
Alternativu trenutno ne vidim, Laburisti će jačati tako dugo dok ne krene nabolje, ako to ovima uspije laburisti će biti tamo gdje i HNS nakon ove epizode u vlasti.

Mijenja se,ali nagore. :rolleyes:
Laburisti će jačati bez obzira da li ovi nešto napravili ili ne.A ovo da će završiti kao HNS mogu se samo :lol::lol::lol:
Laburisti trenutno jesu jedina alternativa ovoj politici,a i pogubnoj politici njihovih prethodnika - HDZ-u.Nadam se njihovom daljnjem jačanju i jačanju svijesti ljudi da neoliberalna ekonomska politika mora biti slomljena,pa ako treba,baš u Hrvatskoj.Uostalom,zašto ne? :p

The Godfather
01.05.2012., 20:25
Da, Lesar sa završenom srednjom školom i kao bivši sindikalac će srušiti taj fantomski neoliberalizam u Hrvatskoj. Bože kakva bajka. :s

Trollkiller
01.05.2012., 20:29
Lesar je politički parazit ekonomske krize.

John Stooges
01.05.2012., 20:33
Da, Lesar sa završenom srednjom školom i kao bivši sindikalac će srušiti taj fantomski neoliberalizam u Hrvatskoj. Bože kakva bajka. :s

Možda čak ni Lesar nego ulica. Ali to bi bio loš razvoj događaja. Ali možda realan.

John Stooges
01.05.2012., 20:33

Parazite ja vidim u SDP-u,HNS-u i HDZ-u najviše.Lesar nije parazit nego moguće rješenje.

sedan
01.05.2012., 20:35
Ne. Potpuno krivo. Tuđman je postavio temelje zločinačkoj organizaciji koja se ispreplela s državom do neprepoznatljivosti. Ovo što sad imamo (dakle, i taj Čačić, Linić - gori od Jade) ne bi se moglo dogoditi da je nekakav normalniji čovjek imao onoliku vlast.

Izvlačenje na rat je prazna floskula. Dok su mnogi ginuli, bagra oko koga drugog nego Tuđmana je radila prvobitnu akumulaciju kapitala, grabeći sve vrijedno i zauzimajući ekonomske pozicije. A tko ima ekonomsku moć, ne može mu se više ništa. Dakle, da je zlatan došao nakon Tuđmana, tu više niš nije mogao popraviti jer je sve već bilo zapečaćeno.

hahas to nema veze s ničim. To je samo mržnja, nema tu trunka objektivnosti..

KRIN1
01.05.2012., 20:36

imali smo već bajku - sa obrtom :)
ništa od akademika ! :D

Trollkiller
01.05.2012., 20:49
Parazite ja vidim u SDP-u,HNS-u i HDZ-u najviše.Lesar nije parazit nego moguće rješenje.

Lesar i njegova stranka prodavača magle bi si učinila medvjeđu uslugu ako bi izašla na lokalne izbore. Možebitnim osvajanjem vlasti na lokalnoj razini dovode se u opasnost da nešto ekšli i moraju radit a ne samo lamatat jezikom. Tad bi njihovi birači, koji teleći zbunjeno gledaju na ekonomiju, doživjeli istinsko razočaranje.

The Godfather
01.05.2012., 21:03

Lik je pošten i dobronamjeran ali jednostavno ekonomski nepismen.
Kao John Stooges, koji uporno lamata o nekakvom neoliberalizmu u Hrvatskoj.

miky0
01.05.2012., 21:04
imali smo već bajku - sa obrtom :)
ništa od akademika ! :D

Svaka cast. Ni ja nebi ovo bolje napisao :top:

KRIN1
01.05.2012., 21:06
Kao John Stooges, koji uporno lamata o nekakvom neoliberalizmu u Hrvatskoj.

što bi tebi čovjek sada rekao ?
dobar ti je potpis ! :D

e88e92
01.05.2012., 21:51

Njegova nepismenost ne staje na ekonomiji, ali je savrsen pokazatelj njegovih mogucnosti.

Strasno je i pomisliti na koje bi sve ideje dosao da je kojim slucajem na vlasti.
Ali, cisto za otrijeznjenje sljedbenika Ede Murtica na ovom topicu, volio bih da se i taj lik jednom okusa u ulozi premijera.

Gingerina
01.05.2012., 21:57
Laburisti su sada jedini donekle simpatični, populisti. Ali znanje ekonomije im je blago rečeno upitno.

Ljudi koji uspoređuju naše plaće s plaćama u Srbiji, Slovačkoj, bilo gdje, nek ne zaborave usporediti i troškove života. Neka mi netko kaže ako zna - postoji li država koja je ovoliko skupa, a plaće toliko male? Neki radnici rade za 2000 kn - cca 267 eura!

Stalno se trubi kak su naši radnici preskupi, da živimo preko svojih mogućnosti i da plaće moraju spasti na 100 eura. Naravno, troškovi će u isto vrijeme biti viši nego u Njemačkoj. Apsurd, to je neodrživo.

Bankrot i nije loša stvar, ako već druge nema. Bar će nam se pozamašan dio inoduga skinut s glave, a puk ionako već živi kao da smo bankrotirali.

casio
01.05.2012., 22:00
Nema čovjek vremena. Danas je SDP dernek pored Rijeke.
Javio se samo da kaže da susjeća sa neazposlenima, gladnima i obespravljenima.
Vjerojatno nakon što je smazao jednu oradetinu.

Zoki suosjeća.:facepalm:
Boli njega urac za nezaposlene, gladne i obespravljene......:kava:

cave troll
01.05.2012., 22:03
Ekonomska nepismenost premijera u RH je nebitna. Od 2000g vladu vode ekonomske analfabete i ljudi koji ništa korisnog nisu napravili u životu. Jedan je i notorna lopina.
Kod Laburista je problem nepismenost svih oko Lesara.

Gingerina
01.05.2012., 22:06
hahas to nema veze s ničim. To je samo mržnja, nema tu trunka objektivnosti..

Pfff, zašto bih ja BEZ RAZLOGA mrzila Tuđmana?!?

cave troll
01.05.2012., 22:06
Zoki suosjeća.:facepalm:
Boli njega urac za nezaposlene, gladne i obespravljene......:kava:

Zar nisi vidio emapatiju i zabrinutost tijekom govora?
Shame on you. Još je stavio i karanfil da bude uvjerljiviji.

casio
01.05.2012., 22:08
Zar nisi vidio emapatiju i zabrinutost tijekom govora?
Shame on you. Još je stavio i karanfil da bude uvjerljiviji.

:lol:
Samo da nije zaboravio zapisat brojilo na satu za struju, pa da mu HEP kasnije ne obračuna sve po novome.Koji je to papak.:kava:

cave troll
01.05.2012., 22:11
Nema lol.
Karanfili bude emocije za 1. Maj.
Danas su skoro zdrobili Bandića za jedan karanfil više.

Gingerina
01.05.2012., 22:11
Ono što vidim da veliki broj ljudi ne razlikuje što je to javni, a što vanjski dug. Javni dug države obuhvaća inozemni i unutarnji dug središnje države, izvanproračunskih korisnika te lokalne države i on je iznosio oko 150 milijardi kuna tj. negdje oko 43% nominalnog BDP-a.

Najveći dio duga ima središnja država oko 140 i nešto milijardi eura.

Od tog duga blizu 100 milijardi je unutarnjeg duga, to su krediti prema bankama, izdane obveznice i trezorski zapisi.

Inozemni dug središnje države je oko 50 milijardi kuna.

HBOR ima negdje oko 14 milijardi kuna duga. Ostalo je dug privatnih tvrtki, lokalne države itd. Javni dug u 2011. je iznosio oko 45% BDP-a što je veliki udio, ali ni izbliza toliko strašan koliko se čini jer recimo Irska ima preko tisuću posto.

Ono što je katastrofa je inozemni dug od oko 45 milijardi eura tj. skoro 100% BDP-a.

Molim te, možeš ovo malo pojasniti? Jesu ti se tu nešto pomiješali vanjski i inozemni dug (to bi trebalo biti jedno te isto, ne?), te euri i kune?

Nema lol.
Karanfili bude emocije za 1. Maj.
Danas su skoro zdrobili Bandića za jedan karanfil više.

Taj narod definitivno (više) nije normalan. Pa ovi prizori su bili šokantni. Tukli se oko graha, karanfila! Nikakvog dostojanstva, ni trunke mozga u glavi...Čačić je pravi odgovor za to nešto, nema čuđenja.

cave troll
01.05.2012., 22:14
Bandinjo je najjači. Opet je pocrvenio

KRIN1
01.05.2012., 22:18
Taj narod definitivno (više) nije normalan. Pa ovi prizori su bili šokantni. Tukli se oko graha, karanfila! Nikakvog dostojanstva, ni trunke mozga u glavi...Čačić je pravi odgovor za to nešto, nema čuđenja.

nema čuđenja.
čačić će tek biti okidač, za to nešto :D

Pizvo
02.05.2012., 00:42
Molim te, možeš ovo malo pojasniti? Jesu ti se tu nešto pomiješali vanjski i inozemni dug (to bi trebalo biti jedno te isto, ne?), te euri i kune?

Ne, već je stvar upravo onom što nije boldano - "inozemni dug" nije isto što i "inozemni dug središnje države".

Dakle imamo javni i privatni, te unutarnji i vanjski dug. Sve kombinacije riječi su u igri.

lukarak
02.05.2012., 06:37

Lesar je laprdalo iz oporbe. Kao sto su bili i ovi dok su bili u oporbi.

lukarak
02.05.2012., 06:41
Laburisti su sada jedini donekle simpatični, populisti. Ali znanje ekonomije im je blago rečeno upitno.

Ljudi koji uspoređuju naše plaće s plaćama u Srbiji, Slovačkoj, bilo gdje, nek ne zaborave usporediti i troškove života. Neka mi netko kaže ako zna - postoji li država koja je ovoliko skupa, a plaće toliko male? Neki radnici rade za 2000 kn - cca 267 eura!

Stalno se trubi kak su naši radnici preskupi, da živimo preko svojih mogućnosti i da plaće moraju spasti na 100 eura. Naravno, troškovi će u isto vrijeme biti viši nego u Njemačkoj. Apsurd, to je neodrživo.

Bankrot i nije loša stvar, ako već druge nema. Bar će nam se pozamašan dio inoduga skinut s glave, a puk ionako već živi kao da smo bankrotirali.

Nase place uopce nisu male, ni prema troskovima zivota. Samo je taj odnos malo gori nego u zlatnom razdoblju zaduzivanja od 2002 do 2008. Pa sad kukamo po onoj zidovskoj. Vecina ljudi zivi u gorim uvjetima, samo nikad nisu znali za bolje. Vecina bi ubila za sadasnju nasu situaciju.

Bankrot je jako losa stvar. Posebno kad si narod naviknuo na neodrziv standard.

#kocar#
02.05.2012., 08:19
Nase place uopce nisu male, ni prema troskovima zivota. Samo je taj odnos malo gori nego u zlatnom razdoblju zaduzivanja od 2002 do 2008. Pa sad kukamo po onoj zidovskoj. Vecina ljudi zivi u gorim uvjetima, samo nikad nisu znali za bolje. Vecina bi ubila za sadasnju nasu situaciju.

Bankrot je jako losa stvar. Posebno kad si narod naviknuo na neodrziv standard.

Zavisi o čijoj plaći se govori

Plaća jednog Mudrinića ili menadžera nije mala ni u odnosu na troškove života.

No sasvim je drukčije kad se govori o prosjećnoj ili ispodprosjećnoj plaći i mirovini a naročito poslije svih posljednjih poskupljenja koj enij prtio rast plaća i mirovina.
Točno je da velik dio svijeta ima daleko manji standard od našeg ali mi spadamo(barem smo to bili) u srednje razvijene zemlje i standard bi trebao biti na toj razini.
No naš standard pada a uzrok je u želji za većim bogaćenjem malobrojne manjine, koja je kroz globalizaciju smislila način da to ostvari.
Nije to samo naša "boljka" pogađa to većinu razvijenih zemalja a i i perjanicu liberalnog kapitalizma

http://hr.seebiz.eu/tehnologija/apple-unistio-490000-poslova-u-sad-u/ar-33643/

Ovakvi potezi i njihovim građanima oduzimaju radna mjesta, ruše standard a radnicima zemalja u koje se preselila proizvodnja ne dižu u mjeri u kojoj je pao standard građana iz koje je proizvodnja otišla.

Proizvod se palsira na tržišta zemalja sa većom platežnom moći građana, koja se posljednjih godina uvelike ostvarivala zaduživanjem tih zemalja .
To nije dugoročnije održivo a sve veći broj to iskazuje izlascima na ceste uz rast nezaposlenosti i pad kupovne moći građana razvijenijih zemalja.
Nije to dugoročno održivo jer da bi postojala potražnja mora ju sljediti i kupovna moć. U suprotnom ulazit ćemo iz recesije u recesiju a proizvodnja i broj radnih mjesta padati, što će u konačnici rezultirati i manjim profitom onih koji danas ostvaruju veće profite.
Proizvodnja i potrošnja su spojene posude a ne razdvojene i razdvajanjem ni jedna neće imati željeni nivo.

Gingerina
02.05.2012., 11:22
Nase place uopce nisu male, ni prema troskovima zivota.

Ne znam u kojem paralelnom univerzumu živiš, valjda u ovom Čačićevom. Pa je recept za platiti poskupljenu struju - manje telefonirati. A masa nema ni za struju ni za telefon.

Zavisi o čijoj plaći se govori

Plaća jednog Mudrinića ili menadžera nije mala ni u odnosu na troškove života.

No sasvim je drukčije kad se govori o prosjećnoj ili ispodprosjećnoj plaći i mirovini a naročito poslije svih posljednjih poskupljenja koje nije pratio rast plaća i mirovina.

Upravo tako. Živo me zanima, kako će PDV namaknut. Ne znam postoji li tu kakav ingeniozni plan - maknut pozamašan dio potrošača sa struje i plina, jer ionako uvozimo energente?!?

compay
02.05.2012., 11:42
Milanović je obični demagog, a jedini koji ima muda nešto učiniti je Čačić. Možda mu stil nije za široke mase, ali ne libi se reći istinu u lice za razliku od šefa vlade koji očito opet ima problema sa preponama. No, bojim se kako će kohabitacija biti kratkog daha.

Gingerina
02.05.2012., 11:50
Čačić stvarno ima muda (čitaj nema obraza) progurati kao jedine državne investicije one u sektoru u kojem djeluju njegove tvrtke i njegovi kompanjoni. To je sigurno dobro za njega, ali kako je dobro za RH?
I istina je da se ne libi biti bahat, što nije nužno govorenje istine, ali opet nije jasno kako je to za ikoga dobro. Osim toga zaboravljaš da je taj tip usmrtio u prometnoj nesreći koliko ono - tri osobe? Tko normalan bi to uopće mogao preživjeti bez posljedica? Normalan čovjek bi se zavukao u mišju rupu.

casio
02.05.2012., 11:57
Milanović je obični demagog, a jedini koji ima muda nešto učiniti je Čačić.

Jadna nam majka sa njegovim mudima.:facepalm:

nego vidim Milanovićeva Vlada nastavlja sa dizanjem cijena, pa su sada na redu cestarine na autocestama. Vjerovatno će prvo dignuti cijene, a onda će ceste dati u koncesiju. :kava:

Saharun
02.05.2012., 11:59
Dakle, bili smo stoka sitnog zuba, a sada smo kokoške.

Od početka rada ove Vlade zasipaju nas raznoraznim nebulozama. Od prvih poteza, npr "Komadinina zakona", kadrovskih imenovanja pa onda smjenjivanja pa do ovih poskupljenja, sva retorika Vlade se svodi na to da oni znaju kako nam je i sve rade da bi nam bilo bolje.

A nama sve gore.

Pogledajte samo ova zadnja obečanja da struja i plin neće poskupiti sljedeće dvije godine.
Sve su nas opalili po 100 kn mj, a 10% obitelji žive od socijalne pomoći. Jesu li povečali socijalnu pomoć?
Nisu.
A tih 10% obitelji sada trebaju odvajat od hrane 100kn režija. A još kada poskupi grijanje ....

Mislim, jel oni zbilja vjeruju da su narod kokoške pa da ne vidimo kako nas muljaju?

U kojem svijetu oni žive?

Smotani2
02.05.2012., 12:02
...
U kojem svijetu oni žive?

U svojem. I boli ih ona stvar za raju.

Jedini i osnovni cilj im je napuniti kasu za vlatite potrebee, i potrebe "svojih".

Pa i preko leševa.

Kyle Reese
02.05.2012., 12:21
I ja od jučer to mislim, kada smo se vratili s roštilja, otuširao i malo odspavao, probudim se oko pol 8, kada oni par stotina ljudi na prosvjedu, a ljudi se tuku za kape i karanfile.

Svako moje poštovanje prema "običnom narodu" je od tada nepostojeće

KRIN1
02.05.2012., 12:27
I ja od jučer to mislim, kada smo se vratili s roštilja, otuširao i malo odspavao, probudim se oko pol 8, kada oni par stotina ljudi na prosvjedu, a ljudi se tuku za kape i karanfile.

da je svaki gradonačelnik pozvao svoje obožavatelje i svojtu - eto ti željenog uprizorenja !
teško inscenirati :D

krcmije
02.05.2012., 12:28

Utješno je to što ih je bilo samo par stotina.

otompotom
02.05.2012., 12:31

Ima jedna divno ekspresivna epizoda u Travničkoj Kronici kada na čaršiji tri dana vlada kaos i ljudi se mlate, ubijaju, naplaćuju stare dugove i ponašaju se otprilike kao jedna biosfera u potpunosti zaražena bjesnoćom.

U ta tri dana Andrić opisuje interregnum, jer stari aga je umro, a nasljenik još nije imenovan iz Stambola. Ta tri dana ponove se svaki put kad se dogodi da nema age.

Tako da ja ne bih pričao o poštovanju prema običnom narodu, jer prije će biti da je grabež za karanfilom indikator kako civiliziranost napušta naše društvo, a izostanak ljudi na prosvjedu znak da više nitko nema iluzija i svi se pomalo pripremaju za jedan naš interregnum i naplatu starih dugova.

Poštovanje na stranu, zabrinutost je ono što ja osjećam.

Saharun
02.05.2012., 12:35

I to, i tučnjave oko fažola u ST i OS su pokazatelji bila naroda.

A Vlada svira po svome.

Samo kada se sjetim koliko puta je jedan ministar rekao jedno, a drugi dijametralno suprotno pa su se nakon par dana "usaglasili".

Pa i da im vjerujemo možemo li im vjerovati?

miky0
02.05.2012., 12:36
Ovaj narod je glup,i sve sigurniji da oni to itekako znaju,zato i gaze. Ali uvijek postoji "kriticna masa" i nadam se da ce se to dogodit jako skoro na najgori moguci nacin po clanove sadasnje a i bivsih vlada.

pukovnikz
02.05.2012., 12:37

Mislim upravo suprotno, da ovakvo ponašanje zahtijva dodatno suosjećanje prema ljudima koji su očito izgubili kompas. Lome se oko karanfila, a fućka im se što vlada pljačka narod :ne zna:

ljupčeodmilošte
02.05.2012., 12:37
Bolje nego da smo crvi. Jedan prigodni:

Pita u kanalizaciji sin crv, tatu crva: tata,tata jel istina da neki crvi žive u jabuci? Je istina je sine. Tata, tata, a jel istina da neki crvi žive u siru? Je, istina je. Tata, tata, a jel istina da neki crvi žive u pršutu? Je sine, je. A tata, a zašto mi onda živimo u ovim govnima?
Zato sine što je to naša domovina, ponosno će tata.:D

Kexx
02.05.2012., 12:38
Upravo čitam kako će poskupiti i cestarine.

pukovnikz
Ovaj narod je glup,i sve sigurniji da oni to itekako znaju,zato i gaze. Ali uvijek postoji "kriticna masa" i nadam se da ce se to dogodit jako skoro na najgori moguci nacin po clanove sadasnje a i bivsih vlada.

Ovaj praznik rada pokazao je našoj vladi da može gaziti bez ikakve rezerve.

Vlada bez plana i programa, narod bez kompasa :504: :503: :eek: strava

Kyle Reese
Mislim upravo suprotno, da ovakvo ponašanje zahtijva dodatno suosjećanje prema ljudima koji su očito izgubili kompas. Lome se oko karanfila, a fućka im se što vlada pljačka narod :ne zna:

Ja prema takvima nemam suosjećanje.

Što god ova ili bilo koja vlada napravi će proći, to je sada jasno kao dan

Saharun
02.05.2012., 12:45
Ima jedna divno ekspresivna epizoda u Travničkoj Kronici kada na čaršiji tri dana vlada kaos i ljudi se mlate, ubijaju, naplaćuju stare dugove i ponašaju se otprilike kao jedna biosfera u potpunosti zaražena bjesnoćom.

U ta tri dana Andrić opisuje interregnum, jer stari aga je umro, a nasljenik još nije imenovan iz Stambola. Ta tri dana ponove se svaki put kad se dogodi da nema age.
dobra usporedba, samo što su danas ta tri dana učestala.
Tako da ja ne bih pričao o poštovanju prema običnom narodu, jer prije će biti da je grabež za karanfilom indikator kako civiliziranost napušta naše društvo, a izostanak ljudi na prosvjedu znak da više nitko nema iluzija i svi se pomalo pripremaju za jedan naš interregnum i naplatu starih dugova.
Može li se u civilizaciji biti gladan?
Može li se u civilizaciji biti bez iluzija?
I ovako iscjeđeni, kako će mo plačati stare dugove?
Zabrinuti smo kao građani, kao radnici ili nezaposleni. Zabrinuti smo za sebe, za obitelj, za djecu.

A što nam poručuju oni koji bi tu zabrinutost trebali ublažiti?

Manje telefonirajte, padaju cijene nafte i sl. uz istovremeno podizanje cijena onoga bez čega, u civiliziranom svijetu, ne možemo.

I opet pitanje, u kakvu nas to civilizaciju gura ova Vlada?

lovely_one
02.05.2012., 12:46
Kod nas prolazi sve....koja god vlada....što god. Ovaj narod je stado ovaca. A da stvar bude gorja....narod bi se potukao između sebe , a ne bi udario tamo i kako treba.

Xenoborg
02.05.2012., 12:46
Od početka rada ove Vlade zasipaju nas raznoraznim nebulozama. Od prvih poteza, npr "Komadinina zakona", kadrovskih imenovanja pa onda smjenjivanja pa do ovih poskupljenja, sva retorika Vlade se svodi na to da oni znaju kako nam je i sve rade da bi nam bilo bolje.

Komadinin zakon, kadrovska imenovanja i smjenjivanja nisu da bi nama bilo bolje, nego njima. I to je sve legitimno. Država mijenja zakone kako njoj paše. Kome to nije po volji, nek se sjeti 2009. i Sanader-Jaca smjene na vlasti.
Poskupljenja nisu opravdali time da bi nam kao bilo bolje nego nekim drugim sranjima.

A nama sve gore.

Pogledajte samo ova zadnja obečanja da struja i plin neće poskupiti sljedeće dvije godine.
Sve su nas opalili po 100 kn mj, a 10% obitelji žive od socijalne pomoći. Jesu li povečali socijalnu pomoć?
Nisu.
A tih 10% obitelji sada trebaju odvajat od hrane 100kn režija. A još kada poskupi grijanje ....

Istina. No da bi povećali socijalnu pomoć, državi bi trebalo više novca. Možda kad krenu prihodi od povećane cijene struje i plina...
No da, stvar je u tome šta deranje naroda kreće bez ikakve odgode, povećanje cijene struje, plina, benzina i veći PDV kreću odmah. Smanjenje PDV-a u turizmu, otvaranje novih radnih mjesta, povećanje BDP-a, bolji standard općenito, e, to se mora čekati. Dok na vrbi ne rodi svinjetina.

7nationarmy
02.05.2012., 12:50
Jadna nam majka sa njegovim mudima.:facepalm:

je, stvarno treba imati muda obecati gospodarski rast, zaposljavanje i opcenito ozivljavanje gospodarstva a svesti sve na poskupljenja i poreze.

nego vidim Milanovićeva Vlada nastavlja sa dizanjem cijena, pa su sada na redu cestarine na autocestama. Vjerovatno će prvo dignuti cijene, a onda će ceste dati u koncesiju. :kava:
naravno, uz objasnjenje kako nitko nije lud uzimat neisplativu koncesiju - a sve u cilju gospodarskog rasta jer su oni prosli bili nerealni i socijalno neosjetljivi ;) bome hajdas doncic ima potencijala biti vece blebetalo od napuhanog cacica.

holy bar blebece o smecu/otpadu, radimiru je izgleda boja za kosu probila do mozga ako misli da je poticanje stanogradnje i namjestanje poslova coningu plan 21 za koji su ljudi dali glas.

Uvijek istok
02.05.2012., 12:53

Ne razumijem čuđenje, najveći danak recesiji dao je realni sektor, a on nema usuglašene ciljeve i masu da bi pokrenuo nešto. Javni nije previše pretrpio, a on raspolaže instrumentima poput sindikata. Što se tiče pasivnosti na to smo bar navikli. U fazi u kojoj se nalaziš bio sam prije onih prosvjeda prošle godine, nakon malog broja ljudi na istima sam u fazi koja slijedi, a to je totalno razočaranje. Osvrt na mlaćenje oko graha sa paralelom o pravim prosvjedima?! Čini se da je narod izgubio kompas i u globalu je glup, kako ga politička elita i smatra. Očito s pravom. Razumijem gladne da ne bi bilo zabune.

Saharun
02.05.2012., 12:55
Komadinin zakon, kadrovska imenovanja i smjenjivanja nisu da bi nama bilo bolje, nego njima. I to je sve legitimno. Država mijenja zakone kako njoj paše. Kome to nije po volji, nek se sjeti 2009. i Sanader-Jaca smjene na vlasti.
Poskupljenja nisu opravdali time da bi nam kao bilo bolje nego nekim drugim sranjima.
Primjeri koje sam naveo pokazuju nespretnost i smodopadnost ove Vlade koja misli da može raditi što god hoće.

A opravdavanje poskupljenja bilo je da su to sada evropske cijene.

Ok, samo di su nama evropske plače?
Istina. No da bi povećali socijalnu pomoć, državi bi trebalo više novca. Možda kad krenu prihodi od povećane cijene struje i plina...
I da im vjerujemo, do tada ljudi trebaju preživjeti ......
No da, stvar je u tome šta deranje naroda kreće bez ikakve odgode, povećanje cijene struje, plina, benzina i veći PDV kreću odmah. Smanjenje PDV-a u turizmu, otvaranje novih radnih mjesta, povećanje BDP-a, bolji standard općenito, e, to se mora čekati. Dok na vrbi ne rodi svinjetina.
Gle, svjesni smo da za bolje sutra treba vremena, da treba nešto i žrtvovati no dali dosadašnji potezi ove Vlade daju osječaj da imaju neku viziju, da im možemo vjerovati?

Kyle Reese
02.05.2012., 12:59
Ne razumijem čuđenje, najveći danak recesiji dao je realni sektor, a on nema usuglašene ciljeve i masu da bi pokrenuo nešto. Javni nije previše pretrpio, a on raspolaže instrumentima poput sindikata. Što se tiče pasivnosti na to smo bar navikli. U fazi u kojoj se nalaziš bio sam prije onih prosvjeda prošle godine, nakon malog broja ljudi na istima sam u fazi koja slijedi, a to je totalno razočaranje. Osvrt na mlaćenje oko graha sa paralelom o pravim prosvjedima?! Čini se da je narod izgubio kompas i u globalu je glup, kako ga politička elita i smatra. Očito s pravom. Razumijem gladne da ne bi bilo zabune.

Zato i nisam govorio o redu za grah, to bi bilo ružno, nego o redovima za kape i karamfile

Uvijek istok
02.05.2012., 12:59

Volio bih i ja, doduše moraš biti svjestan da "revolucija" jede i svoju djecu.

Uvijek istok
02.05.2012., 13:02
Zato i nisam govorio o redu za grah, to bi bilo ružno, nego o redovima za kape i karamfile

To je u ljudskoj prirodi da se dijele i govna neki bi imali potrebu stat u red i pomlatit se. Gadno zvući, a bogami i ružno izgleda kad si svjedokom.

Marina Fiume
02.05.2012., 13:03
Jel' se sjećate one pjesmice "Druže Tito ti si krao, ali si i nama dao, ovi novi samo kradu, a ništa nam ne dadu". hehe

A ovi najnoviji nam već kradu i iz usta.

Saharun
02.05.2012., 13:15
To je u ljudskoj prirodi da se dijele i govna neki bi imali potrebu stat u red i pomlatit se. Gadno zvući, a bogami i ružno izgleda kad si svjedokom.

I kakav utisak onda imaš?

Ova Vlada treba stvarati uvjete da se tako što ne dešava. Sve do sada učinjeno, uz još gore najave, pokazuje da to ne čini niti da ima vizije da to napravi u budučnosti.

Sljedi li nam sumrak civilizacije kakvu imamo?

Marina Fiume
02.05.2012., 13:25
Mislim upravo suprotno, da ovakvo ponašanje zahtijva dodatno suosjećanje prema ljudima koji su očito izgubili kompas. Lome se oko karanfila...

U Iraku nakon pada Sadama ljudi su iz državnih ureda krali cvijeće (pored ostalog) i to nikome nije bilo jasno. Ne znam da li ovo naše ima nekakve psihološke veze s tim. Nekakva vrsta reakcije?

klokanovac
02.05.2012., 13:26
Ovi koji su se tukli oko karanfila bili su umirovljenici. Niti jedan mladi nije bio među njima.
U Splitu isto tako oko graha su se tukli stariji ljudi koji imaju nekih 60 ili 70 godina dakle isto umirovljenici. Nisam ni kod ovih primjetio da ima mlađih ljudi među njima.

Zaloslenici i svi drugi koji su bili mlađi prosvjedovali su sa sindikatima.

Stara generacija nam je doslovno prolupala i postala sebična.

Uvijek istok
02.05.2012., 13:31

Ova Vlada treba stvarati uvjete da se tako što ne dešava. Sve do sada učinjeno, uz još gore najave, pokazuje da to ne čini niti da ima vizije da to napravi u budučnosti.

Imam dojam da su ljudi takvi da bi se i u slučaju nekakve skandinavske utopije od države desilo slično. Pa u VB kad su nekakve rasprodaje od 90% skoro da kampiraju radi krpice.
Činjenica je da se ovdje ne radi ništa po stanju u državi, a ljudi se guraju za jebeni karanfil. Konkluzija, da je i gospodarstvo u ekspanziji bit će takvih, ali u ovim okolnostima izgleda paradoksalno.
Konsterniran sam narodom, ali pomalo upadam u apatično stanje. Ne znam što bih pametno rekao, nekad ta situacija ostavi bez riječi.

klokanovac
02.05.2012., 13:40

Ma kakav sumrak? Ovi naši starčeki su ko djeca. Da im djeliš slatkiše, oni bi se potamanili međusobno da ih dobiju prvi.

wizardofOZ
02.05.2012., 13:44

Jako si to dobro zamjetio.

Upravo zato bi bilo dobro napraviti tranziciju sto bezbolnije.

Ako se sjetimo tranzicije kada je jugoslavija napadnuta u 2 ratu pa je bio krvavi rat 5 godina.

Onda 90-tih kada je prestala vlast komunisticke partije pa je bijesnio rat na ovim prostorima godinama...

Tako da bi sada (sa iskustvom koje imamo iz povijesti) trebali barem probati napraviti tranziciju mirno i bez velikih potresa. Stovise, da to iskoristimo kao mogucnost napretka a ne vracanja nekoliko desetaka godina unatrag. Jer, tranzicija 90-tih nas je vratila nekoliko desetljeca unazad i jos uvijek nismo nadoknadili izgubljeno.

I bilo bi dobro da narodni sudovi rijese naplatu dugova. Ne da se rijesava osobno.

Mislim da smo svi svijesni gresaka koje su pocinjene u naplati dugova nakon 2 svjetskog rata i za vrijeme 90-tih.

I da jos dan danas (neki) pokusavaju to rijesiti.

klokanovac
02.05.2012., 13:44
Imam dojam da su ljudi takvi da bi se i u slučaju nekakve skandinavske utopije od države desilo slično. Pa u VB kad su nekakve rasprodaje od 90% skoro da kampiraju radi krpice.
Činjenica je da se ovdje ne radi ništa po stanju u državi, a ljudi se guraju za jebeni karanfil. Konkluzija, da je i gospodarstvo u ekspanziji bit će takvih, ali u ovim okolnostima izgleda paradoksalno.
Konsterniran sam narodom, ali pomalo upadam u apatično stanje. Ne znam što bih pametno rekao, nekad ta situacija ostavi bez riječi.

Pazi da i ti ne postaneš takav kad uđeš u starost. :rofl:

Marina Fiume
02.05.2012., 13:46
Ma kakav sumrak? Ovi naši starčeki su ko djeca. Da im djeliš slatkiše, oni bi se potamanili međusobno da ih dobiju prvi.

Ne budi okrutan. Oni to rade iz očaja (valjda).

strelnikov
02.05.2012., 13:48

Vidim da tebe nerviraju penzioneri ali sinko i ti ćeš biti jednoga dana star, neki dan sam bio u arena centru starije građane možeš izbrojati na prste jedne ruke.

darthraven
02.05.2012., 13:51
Ne budi okrutan. Oni to rade iz očaja (valjda).

To bi možda progutal kad je u pitanju grah. Ali tukli su se i za karanfile. Kaj, očajno im treba cvijeće?

I nemojte to uspoređivati s naguravanjima na rasprodajama - tam se ljudi tuku za par tisuća dolara uštede, a tu za cvijet koji košta 5 kuna. Nije to isto.

Isti je to mentalitet koji je kupoval 5 kopija Jutarnjeg samo zato jer je uz njih išla enciklopedija, dio 1. Naravno, kad je došel dio 2. (koji se plaćal), nije bilo navale više.

miky0
02.05.2012., 13:56
Jos od nikog nisam cuo,a ni procitao,na koji nacin vlada misli pomoc gospodarstvu u rjesavanju nelikvidnosti,kad ce sad pod blokadu tisuce i tisuca firmi i obrta pod njihovom prisilom u stecaj?

Ima li tko kakav odgovor?

7nationarmy
02.05.2012., 14:31
evo, razmisljaju o bojkotu euro 2012, to je od krucijalne vaznosti za naciju pa ce uz poskupljenje autocesta pred turisticku sezonu hrvatska procvast na sve strane :-)

lilarose001
02.05.2012., 17:25
Ocjena vladi: 1.
To što oni rade - ma bolje da ne rade ništa.
Dizanje cijena, PDV-a, uvođenje novih poreza... to je ono što su najavljivali u predizbornoj kampanji?
Ha, ha, ha.
Trebala sam sačuvati Zokijevo "predizborno pismo" pa da imam crno na bijelo nesrazmjer između obećanja i ostvarenja. :rofl:

Al bitno je da za sve imaju izgovor. :kava:

#kocar#
02.05.2012., 18:13
Malo će oni više ubrat PDV-a ovim povišenjem stope na 25%.

Pad potražnje umanjit će efekat koji su očekivali.

Trebalo je uvest nekoliko stopa PDV-a i opteretiti proizvode koji nisu nužni a smanjit one koji su nužni za osnovne potrebe.

Onaj koji kupuje "luksuzne" proizvode , kupovao bi to i dalje jer bi mu primanja i dalje to mogučila a porasla bi potražnja za proizvodima za osnovne potrebe.

Uz povećanu zaštitu domaće proizvodnje proizvoda za osnovne potrebe pokrenuo bi se ciklus takve proizvodnje i otvaranje novih radnih mjesta.

paullaa
02.05.2012., 18:36
Mislim da su ovo zadnji izbor koje je dobio gospodin Zoran M.

mirjam
02.05.2012., 19:36

Ja bih samo rekla da sam jako, ali jako razočarana, jer mi sve izgleda da će ostati kako je bilo i do sada, osim što ćemo imati skuplju struju i plin. Imaju još malo al jako malo vremena da me demantiraju, jer ja već polako gubim strpljenje. A dala sam im jako puno kredita.

Što se Milanovića tiče, sinoć ga baš gledam i mislim kako ... well, ok, bolje da šutim. :rolleyes:

miky0
02.05.2012., 19:45
izgleda da će ostati kako je bilo i do sada, osim što ćemo imati skuplju struju i plin.

Nikako ne moze bit isto kao i prije. Dakle,s poskupljenjima MORA bit samo GORE nego PRIJE.

E da su samo poskupljenja problem a ne i neisplacivanje place radi doprinosa.

lukarak
02.05.2012., 20:06

Da bar. To bi onda znacilo da su napravili odlicne stvari za drzavu.

Sto se tice naseg standarda, nema tu puno pomoci. Sasvim je jasno svakom sa zrncem soli u glavi da standard najsireg stanovnistva ide dole, kad ga se usporedi sa nerealnim standardom baziranim na zaduzivanju od 2002-2008. I tu nema nikakve pomoci i rjesenja u sljedecih najmanje 5 godina. Buduci da smo inertni i potpuno zaludjeni nekakvim bajkama o vracanju pokradene love, krivnji svakog osim nas samih za stanje i slicnim floskulama u reziji krese severa i dragutina lesara, vjerojatno ce trebati i 10.

Leoben Conoy
02.05.2012., 20:08
02.05.1991.
02.05.1995.

Danas padaju dvije obljetnice zločina nad obrambenim snagama i civilima ove zemlje od strane srpskih agresora, ovaj potonji datum zločin nad građanima Zagreba.
Premijera nema.
Ne da mu se, umorio se u Ronjgima jučer. :flop:

Ali veseli me kako se sad isti nickovi koji su napadali prethodnu vladu, krše da obrane ovu.
Prejaki ste... :lol:

John Stooges
02.05.2012., 20:09
Da bar. To bi onda znacilo da su napravili odlicne stvari za drzavu.

Sto se tice naseg standarda, nema tu puno pomoci. Sasvim je jasno svakom sa zrncem soli u glavi da standard najsireg stanovnistva ide dole, kad ga se usporedi sa nerealnim standardom baziranim na zaduzivanju od 2002-2008. I tu nema nikakve pomoci i rjesenja u sljedecih najmanje 5 godina. Buduci da smo inertni i potpuno zaludjeni nekakvim bajkama o vracanju pokradene love, krivnji svakog osim nas samih za stanje i slicnim floskulama u reziji krese severa i dragutina lesara, vjerojatno ce trebati i 10.

Ajd ne seri,ovi obećavaju nekakvu pravdu,a bankare,tajkune i mafiju ne diraju...
Lesar je u pravu.Ovi su licemjerni do bola...
Nadam se da će se prvenstveno glasači ljevice otrijezniti do idućih izbora i ove kvaziljevičare zvane SDP poslati u ropotarnicu povijesti.
Bajke prodaje Čačić,a i Milanović nije daleko od njega.

John Stooges
02.05.2012., 20:15
izostanak ljudi na prosvjedu znak da više nitko nema iluzija i svi se pomalo pripremaju za jedan naš interregnum i naplatu starih dugova.

Oštre se noževi i čiste se duge cijevi...zlu ne trebalo...

paullaa
02.05.2012., 20:19
Evo novog recepta iz kuhinje gospodina Čačića..manje pričati na mobitel, nositi jedno odijelo i jedne cipele ....

John Stooges
02.05.2012., 20:21
I opet pitanje, u kakvu nas to civilizaciju gura ova Vlada?

Tko kaže da nas ova "Vlada" gura u bilo kakvu civilizaciju.
Naprotiv,ovi nas guraju od bilo kakve civilizacije.Nekako imam dojam da ćemo se opet kolektivno svi morati vratiti u šume,baš kao nekada za vrijeme NOV-a.Nekako osjećam to u zraku,gotovo taj bijes naroda možeš nožem rezati.
A kad narod pukne,onda će biti belaja...Doduše hrvatski narod nije puknuo od 1573. godine,ali bome ovi si daju poprilično truda da probude zaspalog hrvatskog zmaja... :D

Leoben Conoy
02.05.2012., 20:24
Evo novog recepta iz kuhinje gospodina Čačića..manje pričati na mobitel, nositi jedno odijelo i jedne cipele ....
Pa to bi se moglo njemu dogodit, ako ga Mađari hite v rešt.
Tamo se manje govori na mobitel, nosi jednoobrazno odijelo i jedne cipele

Jel to on od sebe polazi?