PDA

View Full Version : Wide-Screen monitori

Jango Fett
10.03.2003., 18:23
Upravo razmišljam da si ušparam nešto love za Samsungov LCD 19" Wide-Screen.

Ima li netko iskustva sa:

1. Samsungovim LCD-ovima najnovije generacije
2. Wide Screen upotreba u Windowsima

Isto tako, ako netko zna, da mi malo pobliže objasni tehnnologije LCOS (Liquid Crystal On Silicon) i OLCD (Organic LCD), koje bi uskoro trebale doći u komercijalnim inačicama monitora i kao prava su revolucija...

KRT
10.03.2003., 18:34
Imam samsungovu 17", radi ok, imam jos dva lcd-a uz njega u uredu, jedan philipsov i jedan lg-ov...

lg-ov je najvece sranje koje postoji, ima najlosiju sliku, dok je philipsov najbolji (i najjeftiniji)...

Ovaj samsungov sam ja kupio, i najvjerojatnije da sam ostala dva kupio uzeo bi samsung, medutim ova druga dva mi je stara kupila u metro-u i stvarno sam se iznenadio sa philipsom, ima odlicnu sliku, a jebenog lg-a smo morali vracati natrag jer je crko prvi dan...

Jango Fett
10.03.2003., 18:45
Originally posted by KRT
Imam samsungovu 17", radi ok, imam jos dva lcd-a uz njega u uredu, jedan philipsov i jedan lg-ov...

lg-ov je najvece sranje koje postoji, ima najlosiju sliku, dok je philipsov najbolji (i najjeftiniji)...

Ovaj samsungov sam ja kupio, i najvjerojatnije da sam ostala dva kupio uzeo bi samsung, medutim ova druga dva mi je stara kupila u metro-u i stvarno sam se iznenadio sa philipsom, ima odlicnu sliku, a jebenog lg-a smo morali vracati natrag jer je crko prvi dan...

Govoriš o običnom 17" ili o Wide-screen-u?

Ali kao što sam mislio, LG-evi definitivno nisu dobri monitori. Problemi s njima poznati su već duže vrijeme.

KRT
10.03.2003., 21:45
svi su obicni lcd-i

Jango Fett
11.03.2003., 00:15
Zapravo, mislio sam da malo dobijem uvid u rad sa tim LCD-ovima što se tiče vjernosti prikaza boje i ostalih stvari koje su diskutabilne u relaciji CRT-LCD.

Moonchild
11.03.2003., 00:21
Originally posted by KRT
lg-ov je najvece sranje koje postoji

O kojem se modelu radi? Naime i ja kupujem LCD i vec sam se bio odlucio za Samsung SM181T ali sam onda ugledao LG L1810B i kvaliteta slike me zaista odusevila. To me poprilicno iznenadilo jer LG i nije bio bas neko veliko ime sto se LCD monitora tice. Citajuci review-e na netu mogao bih zakljuciti da je LG izgleda konacno napravio dobar LCD monitor. Dakle zanima me da li imas jedan od modela iz te serije ili se radi o nesto starijem modelu?

Inace, primjetio sam da je razlika izmedju low-end i high-end modela istih tvrtki ponekad zaista ogromna. Radio sam neko vrijeme na Samsungu SM151S i monitor je tesko sranje. Vidio sam SM152T i slika mi se cinila cisto OK. Razlika je tolika kao da monitori ne dolaze iz iste tvrtke :eek: