PDA

View Full Version : HTC One S

R1982
04.05.2012., 10:59
Bijah u HTC taboru (Hero, Desire) i što više gledam ovaj mob, to mu se više želim vratiti.

Neke opće informacije:

http://st2.gsmarena.com/vv/pics/htc/htc-one-s-1.jpg

Dual core 1.5 GHz Krait procesor
1 GB RAM
16 GB interne memorije
4.3 inčni Super AMOLED ekran
8 mpix kamera+1080p snimanje videa
Gorilla Glass 2.0
Android 4.0
Beats Audio

itd.

Nisam još nigdje vidio kod operatora, na Njuškalu traže oko 3400 kn (što i nije tako strašno).

Ima li ga već netko?

Johnny Depp
09.05.2012., 20:30
Čudim se kako za ovaj mob nema većeg interesa.
Ipak se tu radi o trenutno najbržem mobitelu na tržištu. Po tom pitanju, moćnijem i od Galaxy-ja S III...

assassin
09.05.2012., 21:12
Pretpostavljam da ga malo ljudi trenutno posjeduje...

Juventino85
09.05.2012., 21:31
A po cemu je najbrzi?!
S3 i One X imaju cetverojezgreni proc a One S dvojezgreni.
A sto se tice dvojezgrenih, XE i Note takodjer imaju visi takt procesora pa su mrvicu sporiji od S2...

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk

Johnny Depp
09.05.2012., 21:34
Pretpostavljam da ga malo ljudi trenutno posjeduje...

A i ja pretpostavljam da, već spomenutog Galaxy S3-a, nitko trenutno ne posjeduje pa to svejedno nije bio razlog da forumaši ne naštancaju (trenutno) 5 stranica teksta.

Rekoh, o ovom mobitelu bi se itekako dalo raspravljati. Od same kvalitete izrade do toga da je dual core potukao quad core...

A po cemu je najbrzi?!
S3 i One X imaju cetverojezgreni proc a One S dvojezgreni.
A sto se tice dvojezgrenih, XE i Note takodjer imaju visi takt procesora pa su mrvicu sporiji od S2...

Po sintetičkim benchmark testovima (ne svima da se razumijemo):)
http://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_s_iii-review-757p4.php
Koliko sam uspio shvatiti, ti Krait procesori su novije i naprednije tehnologije od Nvidijinih i zato se mogu nositi s duplo većim brojem procesora.

ordemeprogres
09.05.2012., 22:53
Nisam još nigdje vidio kod operatora, na Njuškalu traže oko 3400 kn (što i nije tako strašno).

kak nije strasno kad na tom istom njuskalu za samo 100-200kn vise mozes dobiti One X ?

totalno se ne isplati kupovati one s uz tako visoke cijene.

Juventino85
10.05.2012., 09:05
Pa zato sto po nekim testovima One S radi gladje od One X-a a i je odgovaraju svima tako veliki ekrani... :)

R1982
10.05.2012., 20:24
Eto, danas sam imao priliku raditi sa One X i pogodite - Sense i dalje osakaćuje taj telefon.

Čekam da se formiraju cijene za SIII, ako budu brutalne (a bit će), pravac po One S.

kak nije strasno kad na tom istom njuskalu za samo 100-200kn vise mozes dobiti One X ?

totalno se ne isplati kupovati one s uz tako visoke cijene.
4.3" mi više odgovara. I SAMOLED je. I Krait se bolje drži. I ne trebaju mi 4 jezgre, 2 su sasvim dosta.

ordemeprogres
10.05.2012., 23:05
Pa zato sto po nekim testovima One S radi gladje od One X-a a i je odgovaraju svima tako veliki ekrani... :)

One S je high end phone, One X je premium phone i trenutno HTCov najprestizniji mobitel na trzistu
podjednaki su u testovima (u nekima je One S brzi) ali One X mozda bude jos brzi kad nvidia izda bolje drivere

ugl, One X ima veci i puno bolji ekran i HTCova je perjanica
zato nema smisla da One S bude jednak cijenom ili cak i veci kod nas

Eto, danas sam imao priliku raditi sa One X i pogodite - Sense i dalje osakaćuje taj telefon.

daj mi reci kako to tocno sense osakacuje taj telefon? Sense dolazi sa brdom korisnih widgeta koji eliminiraju potrebu za instalacijom hrpe aplikacija kao na obicnom androidu (ima dobar weather widget, calendar, note, music, radio, news, etc + ne moras instalirati custom launchere i slicne dumine)

doista sam instalirao puno ROMova na svoj HTC i nekako bih se uvijek vracao Sense ROMovima cisto zbog razloga koje sam naveo i zato sto su ugl ljepsi od AOSP romova

a ako ti toliko smeta sense, uvijek mozes instalirati AOSP ROM (tj android vulgaris) i nemas problema
koliko vidim, za One X vec ima hrpa romova tako da je to najmanji problem

Čekam da se formiraju cijene za SIII, ako budu brutalne (a bit će), pravac po One S.

S3 ima sranje od touchwiza
One S ima identican Sense koji je na One X tako da je po tvome i on osakacen.

4.3" mi više odgovara. I SAMOLED je. I Krait se bolje drži. I ne trebaju mi 4 jezgre, 2 su sasvim dosta.

SAMOLED je ali losije rezolucije (a za iste novce dobijes mobitel sa kvalitetnim ekranom HD rezolucije u vidu One X-a)

Kralt se ne drzi toliko bolje da bi opravdao jednaku cijenu sa One X

i ne znas hoce li ti biti potrebne 4 jezgre za buduce Android verzije tako da to sto ti je trenutno dosta ne mora biti i krajem godine.

Juventino85
10.05.2012., 23:33
Sve je to mozda...
Mozda bude brzi ali trenutno nije.

Sense se moze svidjati i ne.
Meni se estetski svidja ali zdere RAM memoriju i ponekad zna lagati mob.
Inace TouchWiz je ruzniji UI ali zato je duplo brzi.
A sto se ekrana tice, ja bih uvijek izabrao SA ekran iako je nesto nize rezolucije.

mr. No
11.05.2012., 00:20
ovo je trenutno najbrzi mobitel na trzistu dual core 1.5 GHz Krait je jaci od quad core procesora kod x verzije .... e sad .. . e sad . . da biram izmedju s ili x verzije uviejk bi izabrao x verziju... zasto? . .. ovaj mobitel je neprimejtno brzi od x verzije ali zato x verzija ga dere u svim drugim segmentima .. a pocet cu od ekrana . .koji je meni od skoro pa i presudne vaznosti . .. .sama brzina mobitela kod ovih dual core procesora i quad core procesora . . tesko da ce negdje opce doci do izrazaja i ako je mobitel dobro podesen radi se sigurno o milisekundama razlike koje su meni potpuno nebite. .

i da neko je spominjao galaxy s3... LOL .. po banchmarkovima galaxy s3 je najbrza djubre kaj tera android trenutno ukljucujuci i tabove i onaj kvazi laptop od asusa . .

R1982
12.05.2012., 01:23
daj mi reci kako to tocno sense osakacuje taj telefon? Sense dolazi sa brdom korisnih widgeta koji eliminiraju potrebu za instalacijom hrpe aplikacija kao na obicnom androidu (ima dobar weather widget, calendar, note, music, radio, news, etc + ne moras instalirati custom launchere i slicne dumine)
Nepojmljivo mi je da quad core mob sa Sense UI i 1 GB RAM-a ne radi toliko fluentno niti ima brzinu odaziva kao moj single core Galaxy S s Touchwizom i 512 MB RAM-a. Pa i da ima sve widgete na svijetu. Imao sam dva HTC-a (što si previdio u prvom postu), tako da znam što je Sense UI i što nosi sa sobom. Ne smeta mi Sense, samo nema smisla.

I ne, neće mi biti potrebne četiri jezgre. Ne znam za što. Nešto što zahtijeva rad sve 4 jezgre na neko relativno duže vrijeme sigurno treba bateriju većeg kapaciteta od 1800 mAh. Za takve stvari imam PC.

Nadalje, pričaš o velikom ekranu kao da je to neki plus. Možda i je, nekima možda i nije. Možda nekome ne treba toliki ekran, možda mu nije ugodno nositi toliki mob u džepu, možda mu u ruci bolje leži 4.3". Razloga je milijun, objektivnih i subjektivnih (ovih potonjih daleko više).

I One S još nije u ponudi ni kod jednog operatera niti u slobodnoj prodaji, ponudu po oglasnicima ne smatram realnom i normalno je da će zasad za nekih 200-300 kn više svatko razuman kupiti One X.

I ovo je tema o One S, ne o One X.

Bobo Mesar
12.05.2012., 01:56
Nadalje, pričaš o velikom ekranu kao da je to neki plus. Možda i je, nekima možda i nije. Možda nekome ne treba toliki ekran, možda mu nije ugodno nositi toliki mob u džepu, možda mu u ruci bolje leži 4.3". Razloga je milijun, objektivnih i subjektivnih (ovih potonjih daleko više).

Meni je lijep telefon, ali su isto mogli malo bolje iskoristili prostor, pa je telefon viši od recimo SGS II koji ima isto 4.3" ekran.

One S: 130.9 x 65 x 7.8 mm
SGS II: 125.3 x 66.1 x 8.5 mm
One X: 134.4 x 69.9 x 8.9 mm

Razlika je u par milimetara između Onea S i Onea X tako da po meni to nije neki argument.

Nisam probao One S, ali jesam One X i Sense se i dalje čini "težak" i kao da guši telefon. Ne znam, možda ste vi koji koristite HTC-ove dulje vrijeme naviknuli na to i ne smeta vam. :ne zna:

ordemeprogres
12.05.2012., 10:41
Nepojmljivo mi je da quad core mob sa Sense UI i 1 GB RAM-a ne radi toliko fluentno niti ima brzinu odaziva kao moj single core Galaxy S s Touchwizom i 512 MB RAM-a. Pa i da ima sve widgete na svijetu. Imao sam dva HTC-a (što si previdio u prvom postu), tako da znam što je Sense UI i što nosi sa sobom. Ne smeta mi Sense, samo nema smisla.

usporedjivao sam S2 i one X
touchwiz nije nista brzi od sensea i jos nema ni istu funkcionalnost kao sense.

a ako ti je toliko do fluentnosti, instaliraj neki custom sense rom + kernel i mobitel ce biti sasvim fluentan (ili pricekaj official firmware updejtove koji ce ispraviti pocetne stucavice)

I ne, neće mi biti potrebne četiri jezgre. Ne znam za što. Nešto što zahtijeva rad sve 4 jezgre na neko relativno duže vrijeme sigurno treba bateriju većeg kapaciteta od 1800 mAh. Za takve stvari imam PC.

eto, meni ce trebati 4 jezgre
pogotovo ako jellybean izadje u dualbootu sa chrome OSom.

to sto tebi nesto ne treba, ne znaci da je to minus na mobitelu (vjerujem da ti nece ni NFC trebati, no ne znaci da netko drugi nece imati koristi od njega).

veliki ekran je plus radi preglednosti
i uostalom nije mobitel toliko veci od konkurenata. ako nekom nije ugodno nositi 4.7" u dzepu, sigurno mu nece biti ni sa 4.3"
meni je vec sad glupo u riflama nositi moj desire od 3.7", tako da sam se pomirio da ce mi ista stvar biti i sa one x.

I One S još nije u ponudi ni kod jednog operatera niti u slobodnoj prodaji, ponudu po oglasnicima ne smatram realnom i normalno je da će zasad za nekih 200-300 kn više svatko razuman kupiti One X.

a koliko ocekujes da ce kostati One S kod operatora, s obzirom da je One X 4999kn, a One V 2499kn? mobitel ce sigurno biti 3999kn..

I ovo je tema o One S, ne o One X.

onda ga nemoj usporedjivati sa one x.

R1982
12.05.2012., 12:23
onda ga nemoj usporedjivati sa one x.
Ne znam koji je od nas dvojice na temu o One S uletio sa spikama o One X :kava:

Nadalje, drage volje ću mijenjati četverojezgrenu Tegru za dvojezgreni Snapdragon S4 ako ću dobiti iste (ako ne i bolje) performanse uz manju potrošnju baterije.

A i usporedbe su ti super, One X sa S2 koji je na tržištu preko godinu dana :kava:

Piši što hoćeš, radi što hoćeš, kupuj što hoćeš. Ne znam zašto si zapeo uspoređivati One X na ovoj temi ne samo s One S nego i svime drugim i veličati HTC-ovo postignuće (fanboy?), ali tome u ovoj temi nije mjesto. Postoji odvojena tema za One X.

Ako se pak nađe koji sretni vlasnik istog, molim da se javi i podijeli iskustva s nama :)

P.S. vidim da MoDaCo i ekipa ne gube vrijeme, već stižu ROM-ovi za One S :top:

paradoxx
22.06.2012., 13:20
zna li netko jel u vipovoj ponudi dolazi zaključan?

paradoxx
27.06.2012., 23:21
Šta nitko nema ovaj mob? Zanima me i je li istina da se kućište guli?

R1982
02.07.2012., 15:47
Uskoro i u T-mobiletu :)

papaq_
19.07.2012., 20:20
uzeo mob prije dva tjedna i za sada prezadovoljan sa istim.

uzeo sam sivi i nema nikakvih naznaka da bi se kuciste moglo pocet guliti.

vizalno u svim pogledima preljep, funkcija milijun,frendly use do kraja.

baterija mi drzi citav dan, navecer prije punjenja mi je na nekih 10%

pricam dnevno na njega oko 30 min, konstantno su mi syncani gmail, exchange, twitter, facebook, g+,gtalk, cca 30 min sufranja i malo tv-a.

sve u svemu moju preporuku ima :)

Beo
26.07.2012., 18:28
Cura je uzela crni i vec kada su ga isli upaliti radi garancije je bio malo oguljen. Pa je na kraju uzela sivi i sve tip top za sada. Nekih 2mj koristenja sada i nema naznaka guljenja. Mislim da to ugl zahvaca crni model

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

konan77
10.09.2012., 20:57
evo ja planiram kupnju gore navedenog mobitela.. jako mi se sviđa izgledom, pogotovo crni sa crvenim okvirom kamere :cerek: znam da je samo cca300 kuna jeftiniji od one x-a ali ovaj mi se vise sviđa; puno je tanji te nekako bolji odiza, jedino mi je malo dug u odnosu na širinu no na to bi se priviknul... oko procesora; one s ima slabiji nesto ali za mene jos uvjek dovoljno brz...
iphone neču jer ga več posjedujem i dosadan mi je več, a samsung ne volim... zadnji samsungov mob koji mi se dopao bio je wave :rolleyes: a nokia mi je nokia- nis od toga
stoga moze li mi netko nesto vise reči o htc one s?? jako me zanima... isplati li se kupiti?

samo mi ej problem sto ga nema u tele 2..

maky3685
11.09.2012., 15:19
Trazi model z520, zaobidji z560.560 ima losiji procesor s3 scorpion. Trazi z520 model s4 1,5ghz krait jezgra. Ako ti benc znaci sta s4 procesor parira qudovima. I da, bas crni ima problema s guljenjem "boje". Proguglaj koje su serije u pitanju pa provjeri prije nego kupis mob. Ne znam jesu li ispravili propust.

Sent from my HTC Sensation Z710e using Tapatalk

konan77
11.09.2012., 22:29
Ovo za modele budem pital ali sumnjam jer sve su to neinformirane osobe u večini trgovina... crni mi se sviđa puno vise jer mi je onaj plavi model previse ističe onaj gorni dio iznad ekrana di je front camera i to... i da jel u tmobile iznad u ekranu pise "tmobile" ili "htc"? ne želim da mi na mobitelu pise tmobile :rolleyes: neznam za boju ču vidjeti no ako je ovo istina za guljenje boje neznam sto ču....(malo ču pogooglat to) onda ču uzeti one x, ali ovaj mi je nekako dizajnerski ljepši...

a daj me nemoj bas čitam ovo za grebanje crnog... taj tretirani aluminij kaj več je navodno jači x3 od čelika no gle čuda izgrebe se u đepu :hebemu: a gdje mene zapadne ovakva nesreče? šmrc... :mama: jedan od najljepših mobitela se grebe :mama:
:vidiga: :zvrko:
neznam sta ču sad :tulum:
preporuke?

Juventino85
11.09.2012., 22:48
I ja sam cuo da se ljusti ali navodno da je to bila greska samo na prvim modelima.

Sent from my GT-P3110 using Tapatalk 2

konan77
12.09.2012., 10:51
da i to samo gornji dio odnapred... znas kaj ja ga bum kupil a ako se bu gulil lako mi daju novi... no prvo da se malo priviknem na plavog u slučaju... e jer imaju u t mobile crnog uopče?

maky3685
12.09.2012., 12:24
da i to samo gornji dio odnapred... znas kaj ja ga bum kupil a ako se bu gulil lako mi daju novi... no prvo da se malo priviknem na plavog u slučaju... e jer imaju u t mobile crnog uopče?

kad sam tražio imali su samo sivi, nisam pitao za crnog , al mislim da ga nemaju jer nije naveden na stranici....

konan77
12.09.2012., 19:03
hm... a u vipu mi se čini najisplativiji. neznam na kraju jer crni il plavi... crni mi je bas special dok plavi tak malo bezveze... a kad mi plavi ne izgleda proporcijonalno odnapred... budem na njuskalu pogledao

floras
17.09.2012., 20:28
Kakve su slike u mraku s kamerom?

tintilinic100
17.09.2012., 20:33
Kakve su slike u mraku s kamerom?

Ako nema svjetla, tada nema niti slike. :)

Sent from my NexusHD2 using Tapatalk 2

Juventino85
17.09.2012., 21:42
Ovisi koji uredjaj imas...
Mozda kod One S-a nije bas to-to ali sa nekim koji ima xenon bljeskalicu...

branimirg
23.09.2012., 09:51
U vipu i t-mobile prodaju samo model sa starim s3 scorpion procesorom, neznam jel ima sta na oglasnicima. najbolje otic preko granice ako hoces pravu stvar.

challenger
24.09.2012., 13:42
U vipu i t-mobile prodaju samo model sa starim s3 scorpion procesorom, neznam jel ima sta na oglasnicima. najbolje otic preko granice ako hoces pravu stvar.

jel to sigurno??
kako to provjeriti?
baš sam ga danas ili sutra planirao uzeti u vip-u na produženju pretplate

Juventino85
24.09.2012., 13:59
Nije sigurno jer je u Rijeci u Toweru bio izlozen One S sa S4 procesorom.
Malo ali sigurno...

challenger
24.09.2012., 14:54
a kak da provjerim koji procesor ima, piše negdje na kutiji ili ???
popodne bi u vip po njega pa....ne bi se baš htio nepotrebno zeznuti..

branimirg
24.09.2012., 19:15
Ako ga mislis uzimat u vipu procitaj prvo ovo http://hr-hr.facebook.com/HTC.Hrvatska/posts/390810767634572 a koliko ljudi pisu po fejsu u t-mob je ista stvar.

-----------------------

Zanimljivo je da htc tvrdi da one s sa s3 i s4 chipom imaju gotovo jednake performanse ali evo ovdje par testova http://getandroidstuff.com/htc-snapdragon-s4-snapdragon-s3-benchmarks/ .ja sam ga skoro uzeo prosli tjedan ali srecom za mene ovdje u vipu je bio rasprodan i sasvim slucajno sam na netu naletio na ovo i isao malo istrazivat.

Juventino85
24.09.2012., 21:45
S4 je puno bolji chipset, toliko dobar da je prakticki izjednacen sa quad core uredjajima.

S3 je samo OC-an, sto donosi vece grijanje i brze praznjenje baterije.

S4 je naravno bolji izbor.

maky3685
25.09.2012., 01:57
a kak da provjerim koji procesor ima, piše negdje na kutiji ili ???
popodne bi u vip po njega pa....ne bi se baš htio nepotrebno zeznuti..

na kutiji pogledaj il naljepnici. model z520 je s4 , z560 je s3.

sharky_cro
04.10.2012., 22:59
Ekipa bok,

tko zna gdje se može i kod koga nabavit sivi One S sa S4 procesorom? Dali je isti dobavljiv u Hrvata ili ne?
Netko sa njuškala možda? Može info i na PM.

edit:

ITKO? ILi Nitko? Ili ste pročitali na netu a tu samo pišete o tome kako je S4 bolji? Dali je netko ovdje tko o tome piše držao jedan i drugi u rukama? I vidio razliku? zagrijvanje?
Ima li za kupit 520 negdje? Plss odgovori..

Juventino85
05.10.2012., 16:04
Pa sta je tesko prokopati Njuskalo i pitati koja oznaka je na kutiji?
Cijelu svijet zna da je S4 proc puno bolji a ti sad nas pitas ako smo drzali oba u rukama?!
Prosurfaj malo po raznim blogovima i procitaj sto pisu o One S-u.
Mislis da mi bezveze lupetamo ili?

branimirg
05.10.2012., 17:55
S4 je bolji i brzi ali normalan korisnik nece primjetit nikakvu razliku.Mogao se s4 kupit kod nas kad se taj uredaj tek poceo prodavat.

Juventino85
05.10.2012., 18:59
Primjetiti ce slabije trajanje baterije i naravno grijanje uredjaja.

goranszd
05.10.2012., 21:47
Danas sam se igrao s S u tmobile, izgledom mi je najljepši uređaj

Sent from my U8650 using Tapatalk 2

sharky_cro
06.10.2012., 15:53
Pa sta je tesko prokopati Njuskalo i pitati koja oznaka je na kutiji?
Cijelu svijet zna da je S4 proc puno bolji a ti sad nas pitas ako smo drzali oba u rukama?!
Prosurfaj malo po raznim blogovima i procitaj sto pisu o One S-u.
Mislis da mi bezveze lupetamo ili?

Prokopao sam njuškalo. I forume. Mene samo zanima bljezgaraju li svi temeljem dva testa tog mobitela i upitnih benchmarkova ili su ljudi koji tvrde da je s4 toliko bolji od s3 imali u ruci mobitele i stvarno vidjeli razliku.

Juventino85
06.10.2012., 16:34
Znaci ti trazis "budalu" koja ce potrositi cca 10000kn samo da tebi kaze "da, to je to" ?!
Pa ako svi pisu da je bolji.
Ja sam npr probao 520 i radio je odlicno i nije imao nekih problema kao 570 sa grijanjem itd.

sharky_cro
06.10.2012., 16:51
ne, ja ne kažem da je itko budala. Samo kažem da postoje testovi na netu koji su rađeni na temelju 520, a nema nijedan koji je rađen za ta dva procesora paralelno. I onda je negdje netko pročitao kako je s3 loš i eto, krene lavina..da se to nikako ne isplati kupiti.
Stvori se određena fama da je s3 30%.
Ovdje smo da bi podijelili iskustva, zar ne? Evo ti recimo si isprobao taj s4, a još mi nisi napisao gdje si ga isprobao? Rado bi ga i ja otišao pogledati, eventualno kupiti itd..
Ako je bio u dućanu to me čudi jer je HTC HR objavio da se u HR prodaje samo S3 verzija.
Ovi na njuškalu imaju iz uvoza (neki) pa su imali i taj s4. Inače, kada sam ekipu sa njuškala zvao i pitao za S4 svi su me gotovo stjerali u k...(a zvao sam 6 prodavača).

Juventino85
06.10.2012., 19:27
Frend mi ga duze vrijeme ima a i jedan sam probau u Tower Centru u Rijeci.
Nitko nije napisao da je S3 procesor sam po sebi los nego u usporedbi sa S4 je losiji.
Ali to ti i logika namece.
S4 je novije generacije, ima malo vecu kalkulaciju na manjem taktu sta logicki trosi manje baterije i manje grije.
Iskreno, nije tesko zakljuciti.
S3 nije kanta od proca ali jednostavno zaostaje za S4.
Ako ti nije dovoljno, idi na XDA, tamo ces 99% naci i tu "paralelnu usporedbu".

mario979
15.10.2012., 16:54
Jel moguće da sada kada ga trebam uzeti jebenog mobitela nema nigdje...navodno prestali s proizvodnjom...WTF???

Juventino85
15.10.2012., 18:31
Odkud ti to?!

mario979
15.10.2012., 21:27
Odkud ti to?!

Pa naletio do vipa u Osijeku i frajer mi kaze da ga nema ni za naruciti...da su ga povukli iz proizvodnje...pitam ga ja "šta nije uredu s mobom?" kaze lik "ma nista, sve ok, al su ga povukli!"....JEL IMA NEKO DRUGACIJE INFORMACIJE?

Oggy1985
15.10.2012., 22:09
Da skratim nagađanja o HTC One S S3 VS S4, evo i USPOREDBE (http://getandroidstuff.com/htc-snapdragon-s4-snapdragon-s3-benchmarks/). Ukratko S4 > S3 bez ikakve sumnje.

Juventino85
15.10.2012., 22:46
Pa naletio do vipa u Osijeku i frajer mi kaze da ga nema ni za naruciti...da su ga povukli iz proizvodnje...pitam ga ja "šta nije uredu s mobom?" kaze lik "ma nista, sve ok, al su ga povukli!"....JEL IMA NEKO DRUGACIJE INFORMACIJE?

Glupost ti je rekao.
Evo, ja pitao grendicu iz VIP-a u Puli i imaju ga u redovnoj ponudi...

rapajic_st
16.10.2012., 07:53
eh kad imaju sam s3 procesor..

neznam u čem je fora da se ne naruče one S uređaji sa s4 procesorom..

ja bih ga odmah uzeo ( 4´ taman ekran za moje potrebe) da je s4

a zasad još čekam..

Juventino85
16.10.2012., 10:33
Je, samo sto nije 4 inca ekran vec 4.3... :)

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

rapajic_st
16.10.2012., 11:14
da,al ajde .. taj 4,3 još je ok , sve više mi je možda previše..

Oggy1985
22.10.2012., 15:34
Otišao sam do VIP-ove poslovnice i potvrdili su da već dulje vrijeme nisu dobili novu isporuku HTC One S, niti znaju da li će (i kad) biti nova. Ovo što imaju su zalihe koje su dobili ranije. VIP ima isključivo uređaje sa Snapdragon S3 procesorom.

HTC je počeo isporučivati mobitele sa S3 jer Qualcom ne može zadovoljiti svjetsku potražnju za S4 procesorima. Prvo je plan bio da se HTC One S sa S3 procesorom prodaje samo u Aziji, pa je zbog velike potražnje navedeni model proširen i na istočnu Europu, pa nakon toga i na južnu… Sad se već i u UK trgovinama teže nađe HTC One S sa S4.

maky3685
22.10.2012., 17:57
a meni u svoj toj priči oko s3 i s4 nije jasno kako drugi proizvođači mobitela nemaju problema s tim?? jednostavno imaju model koji dolazi s kraitom i amen. nisam vidio da u te modele stavljaju još neke procesore.... :ne zna: ili je one s toliko tražen da tu blem, al u to nekako sumnjam...

Oggy1985
22.10.2012., 23:04
Nema puno mobitela koji dolaze sa S4, a oni koji dolaze su top seleri. HTC One S nije najbolji mobitel od HTC-a i vjerojatno su ga zato bili spremni "žrtvovati" (IMO - pogrešan potez). S4 koristi 28nm tehnologiju, naspram 45nm kod S3, što je rezultiralo boljim performansama procesora, manje zagrijavanja, manja potrošnja baterije itd. Qualcom još nije završio prelazak svih svojih pogona na novu tehnologiju i tu nastaje problem prilikom opskrbe.

sharky_cro
23.10.2012., 21:00
Ekipa samo da vas obavijestim
htio sam kupiti One S sa S4 procesorom ali ga nema kod nas niti u okolici za kupiti.
Zato sam otišao na ebay i naručio telefon HTC ONE S z520i, naručio sam ga u petak 19.10. i evo, telefon mi je došao danas na kućna vrata.
Sve skupa me to koštalo ravno 3.179 kn.
Imam jednogodišnje međunarodno jamstvo (vrijedi u HR), a mobitel...ajme majko, napravio sam nekoliko benchmarkova i ono:
STVARNO JE BRŽI OD HTC ONE X-A, i to barem 14 %, što je puno!
Prelijepo leži u ruci, izvrstan je i oduševljava njegova brzina.
Uz mobitel sam naručio nillkin hard case (7 USD) koja kod nad dođe cca 150 kn i auto punjač od HTC-a za 1 USD.
Što reći? Prekrasan mobitel, ekran taman (S 3 i One X imaju prevelik ekran) boje predivne na amoled ekranu..
Ako koga zanimaju detalji, neka se slobodno javi.
Mobitel je došao zapakiran i nikad otvaran u originalnom pakiranju :rofl::cerek:

e da instalirao sam drop box i dobio 25 GB free space-a za naredne dvije godine :) :)

kajmak7
07.01.2013., 14:38
Pozdrav svima.
Zanima me kako se može na ovom telefonu napraviti manualno biranje mreže jer živim blizu grani pa da mi se slučajno ne priključi na roaming pa nabije račun?
I kako isključiti da poruke koje dobivam na facebooku ne prikazuje kao dolazne poruke?
Hvala!

zvonac_1
07.01.2013., 20:45
Pošto imam navedeni mob (S4) s kojim sam prezadovoljan, razmišljam o promjeni (potvrđeno, ima na xda forumu o tome) baterije većeg kapaciteta, baterija paše od HOS/HOX+.. Dal se kod nas može naručit zasebna baterija za HOX/HOX+? I kolko vidim na ebayu ima baterija za HOX za par dolara, a ima i OEM baterija koja je malo skuplja, a ima i oriđiđi baterija koja je još malo skuplja neg OEM, cijene su oko 12$-40$..
Sad kolko je pametno kupovat bateriju prek ebaya za omanju lovu...

assassin
08.01.2013., 12:39
Pozdrav svima.
Zanima me kako se može na ovom telefonu napraviti manualno biranje mreže jer živim blizu grani pa da mi se slučajno ne priključi na roaming pa nabije račun?
I kako isključiti da poruke koje dobivam na facebooku ne prikazuje kao dolazne poruke?
Hvala!
Ne znam je li identično na tvom mobitelu (ja imam Galaxy S), ali trebalo bi biti barem slično.
Settings> More... (pod Wireless & networks)> Mobile networks> Network operators> pričekaš da nađe i odabereš.
Naravno, isključiš (makneš kvačicu) i Data roaming i National data roaming.

Misliš kako isključiti prikaz facebook obavijesti?
U samoj facebook aplikaciji> menu tipka> Settings> makneš kvačicu sa Notifications (ili odabereš koje te zanimaju).
Pošto imam navedeni mob (S4) s kojim sam prezadovoljan, razmišljam o promjeni (potvrđeno, ima na xda forumu o tome) baterije većeg kapaciteta, baterija paše od HOS/HOX+.. Dal se kod nas može naručit zasebna baterija za HOX/HOX+? I kolko vidim na ebayu ima baterija za HOX za par dolara, a ima i OEM baterija koja je malo skuplja, a ima i oriđiđi baterija koja je još malo skuplja neg OEM, cijene su oko 12$-40$..
Sad kolko je pametno kupovat bateriju prek ebaya za omanju lovu...
Kod nas eventualno kod uvoznika za HTC (Intelkom). Možda i neki od operatera ima, ali to su sigurno puno veće cijene.
Iskustva sa zamjenskim baterijama pogledaj i ovdje (http://www.forum.hr/showthread.php?t=738959).
Moje iskustvo je da ove kineske za neku sitnu lovu (ili sa bezobrazno visokim kapacitetom- tipa 3000mAh- za relativno malo novca) ne valjaju.
Tj. taj kapacitet je samo nazivni i pravi je puno manji- imaš sreće ako će trajati kao original nova baterija.
Ove "OEM" su isto OEM samo po pakiranju- iz mog iskustva.

Tako da preporučam da ili kupiš original (što je malo teže utvrditi- da je original) ili neku kvalitetniju marku tipa Polarcell.

ghost
08.01.2013., 13:24
Ako ćeš ići na original, tu kod nas, možeš pogledati i u Smartson-u u Gundulićevoj (ZG), to je maloprodaja MMM agramservisa i imaju stvarno svega.

Što se ovih zamjenskih baterija ja sam pretresao pola interneta u potrazi za kvalitetnim informacijama.

NO name kineze na mobitelima ove klase jednostavno prekriži. Kapacitet je debelo manji od deklariranog, vrijeme punjenja i pražnjenja je lošije, nikakva kvaliteta.

Kao dobre zamjenske baterije istakli su se Anker, Polarcell i Mugen. Ja sam sebi za SGS2 naručio Anker, iz čistog razloga što ima 100mAh deklariranog kapaciteta više od Polarcell-a.

Ovi domaći serviseri su mi nudili i neke Onxy baterije, sa 6 mj. garancije, da su se pokazale OK, ali za S2 su imale nešto niži deklarirani kapacitet od originala.

zvonac_1
08.01.2013., 16:30
Intelkom ih ne drži.. Poslal sam mail agram servisu i evo odgovora:

zahvaljujemo na Vašem upitu

Servise dijelove ne prodajemo, ugrađuju se isključivo od strane servisa.

Ljubazno Vas molimo da uređaj pošaljete u naš servisni centar kako bi ga tehničar pregledao i utvrdio u čemu je problem.

Nakon što tehničar pregleda uređaj i da svoju procjenu, stranka se kontaktira o statusu uređaja i cijeni popravka.

Mob je kupljen prek njuške, pisana garancija, u ovom slučaju ne vrijedi za ovlaštene, tak da to odpada..

Znači nula bodova, pa nemrem vjerovat, da se nemre nigde baterija nać..
@ghost, ovdje je priča drukčija, ti imaš zamjenjivu bateriju, a moja je nezamjenjiva..

U Intelkomu su mi rekli, da u pravilu, ne prodaju te baterije pošto su nezamjenjive, neg se mora mob dofurat u servis, da se utvrdi stanje i tek se onda mjenja baterija, ak se utvrdi da je otišla, naravno ak je pod garancijom onda je badava, a ak nije, onda o svom trošku..

A da velim ovima u Agramu il Intelkomu da mi treba jača baterija (pošto imam HOS) od HOX/HOX+, mislim da bi se tam križali nogama.. Tak da odpada nošenje moba u servis, još bi mi se smijali:D

kajmak7
08.01.2013., 16:55
Ne znam je li identično na tvom mobitelu (ja imam Galaxy S), ali trebalo bi biti barem slično.
Settings> More... (pod Wireless & networks)> Mobile networks> Network operators> pričekaš da nađe i odabereš.
Naravno, isključiš (makneš kvačicu) i Data roaming i National data roaming.

Misliš kako isključiti prikaz facebook obavijesti?
U samoj facebook aplikaciji> menu tipka> Settings> makneš kvačicu sa Notifications (ili odabereš koje te zanimaju).

Ma znam kako isključiti facebook obavijesti, ali kada sam logiran na facebook onda one poruke koje mi dolaze u inbox na facebooku ili notifikacije mi javlja na mobitelu kao i svaki drugi sms koji primim. Znam da se to na iphoneu može isključiti i ne moraš se stalno odloggiravati sa facebooka, ali ne znam kako se napravi na HTC-u.

ghost
08.01.2013., 17:00
E, da nisam išao za tim da je u One S baterija "nezamjenjiva"

Ako imaš imalo volje i znanja, nije neki problem promjeniti bateriju, pogotovo kad imaš ovako sve lipo pokazano

http://www.youtube.com/watch?v=MWf-i5DjHko

Također bilo bi dobro raspitati se i u privatnim servisima, moraju i oni negdi nabaviti djelove, a i mogu ti i oni to obaviti.

assassin
08.01.2013., 18:48
Ma znam kako isključiti facebook obavijesti, ali kada sam logiran na facebook onda one poruke koje mi dolaze u inbox na facebooku ili notifikacije mi javlja na mobitelu kao i svaki drugi sms koji primim. Znam da se to na iphoneu može isključiti i ne moraš se stalno odloggiravati sa facebooka, ali ne znam kako se napravi na HTC-u.
Upravo tako kako sam napisao :D
Isključiš Notifications.
Ako imaš Facebook Messenger aplikaciju- i u njoj isključiš (iako onda ona gubi svrhu).

zvonac_1
08.01.2013., 20:08
E, da nisam išao za tim da je u One S baterija "nezamjenjiva"

Ako imaš imalo volje i znanja, nije neki problem promjeniti bateriju, pogotovo kad imaš ovako sve lipo pokazano

http://www.youtube.com/watch?v=MWf-i5DjHko

Također bilo bi dobro raspitati se i u privatnim servisima, moraju i oni negdi nabaviti djelove, a i mogu ti i oni to obaviti.
Ma za to znam, to mi je najmanji problem.. treba poklopac maknut i šest šarafića..
Najveći je problem bateriju nabavit...

kralj irud
10.01.2013., 17:42
Pozdrav!

Mobitel mi se nadogradio na Android 4.1.1 i sad nemam mass storage opciju, ustvari, uopće ne mogu nać opcije za spajanje USB-om, kad uključim mobitel, instalira mi HTC Sync manager koji uopće ne pomaže, u Računalu mi ga pokazuje kao kameru...

zvonac_1
11.01.2013., 22:35
Pozdrav!

Mobitel mi se nadogradio na Android 4.1.1 i sad nemam mass storage opciju, ustvari, uopće ne mogu nać opcije za spajanje USB-om, kad uključim mobitel, instalira mi HTC Sync manager koji uopće ne pomaže, u Računalu mi ga pokazuje kao kameru...

Moraš imat, naprotiv, dok ukopćaš mob na komp, prikaže ti ga automatski ko storage..

HUNTER (CRO)
20.01.2013., 22:19
Pozdrav,

za koji dan namjeravam kupiti One S.Vec sam odlucio da zelim sivi model.Zanimaju me iskustva ljudi koji ga koriste malo duze vrijeme.Procitao sam temu,ali eto ako bi netko bio voljan dodatno pomoci bio bih zahvalan. :)

Zanima me kompletno iskustvo,kako radi sucelje,da li bolje radi s nekim drugim launcherom,kakva je kvaliteta zvuka na zvucniku/na slusalicama,kakvo je browsanje? You get my point...:)

Juventino85
20.01.2013., 22:30
Mene zanima iskustva vlasnika crnog uredjaja, kakvo je stanje nakon nekog vremena koristenja?
Jesu li rjesili boju, tj ljusti li se?

kajmak7
04.02.2013., 15:28
Pozdrav,
trebao bih pomoć. Idem na put izvan Hrvatske prvi put sa androidom, pa me zanima je li dovoljno u postavkama samo isključiti opciju "mobilna mreža" radi podatkovnog prometa ili treba i još nešto? I da li se može noralno korisiti wi fi u drugoj državi a da mi se ne nabija roaming račun?
E da i kako to sve funkcionira kada se prebacim na stranu mrežu?
Hvala!

assassin
04.02.2013., 16:15
Je- to je dovoljno.
I možeš normalno koristiti WiFi kao i tu.
Normalno funkcionira... Piše ti na kojoj si mreži (eventualno dođe poruka s cijenama) i to je to- kao svaki drugi mobitel :)

lily.eternal
04.02.2013., 20:02
Pozz :) jel netko zna gdje mogu kupiti One S ? i hoce li ih ikad vise biti u t mobileu?

HUNTER (CRO)
04.02.2013., 20:47
Kada sam ja bio u t mobile prije nekih tjedan dana htio sam uzeti One S i covo mi je rekao da kako su dosli windows 8 uredaji tako su prestali dolaziti androidi.Dakle,ni on sam nije znao.Najbolje ti je nazvat jednu od poslovnica pa pitat...

lily.eternal
04.02.2013., 23:32
Evo poslala sam im mail pa su mi rekli da uopce vise nece imat tih mobitela u ponudi ,prestrasno. a cekam vec mjesec dana da ga dobiju pa da ga napokon mogu kupiti -.- jel zna netko di bi ih se moglo naci?

Drizzt61
06.02.2013., 17:55
da, i mene zanima gdje bi se mogao naći :D

HUNTER (CRO)
06.02.2013., 21:21
Jedino oglasnik.Izgleda da ih vise ne bu bilo...

84737
06.02.2013., 22:52
Drizzt61 post ti je obrisan iz razloga jer tražiš preporuku uređaja koji bi bio zamjena ovome iz naslova.
Obzirom da postoji cijeli podforum za usporedbe nema potrebe da ovdje idemo u offtopic.
Možeš tamo otvoriti temu ako ne postoji neka koja bi tebi odgovarala. :)

kajmak7
20.03.2013., 19:34
kako se može sačuvati slika sa facebooka na mobitel? pokušao sam i sa dužim držanjem prsta na ekranu i ništa se ne događa, a nikako ne mogu dobiti opciju za spremanje. zna li netko u čemu je problem?

Meron
21.03.2013., 00:23
U biti je problem u službenoj FB aplikaciji koja nažalost još uvijek pati od raznih boleščura, između ostalog i te gdje ne podržava tj. onemogućava c/p ili spremanje tj. preuzimanje fotografija. Ali zato preko browsera funkcionira :)
No, polako napreduju ka ozdravljenju, doduše puževim korakom ali napreduju! Jučer je bio update. Konačno je pronađen lijek za normalnu izmjenu slike profila! Da, tek sad :rolleyes: :D

barbara27631
12.05.2013., 13:15
Jesu li rijesili problem sa guljenjem boje kod crnog modela?