PDA

View Full Version : Email na Androidu

divanusic
05.05.2012., 12:56
Ispricavan se ako ova tema vec negdje postoji

Korisnik sam Tele 2 prepaida
Uzeo sam Sony Xperia S, na mrezi tele2 i nisam downloadao nikakvu aplikaciju. Pokusao sam dodati svoj email domenom @st.t-com.hr i postavke su
Incoming:
POP3
pop.t-com.hr
Port 110
Vrsta sigurnosti: Nista

Outgoing:
SMTP posluzitelj
mail.tele2.hr
Prikljucak 587
Bez zastiten

Email mogu primiti bez problema, a pri slanju maila javlja gresku: "Pogreska na vezi".
Sin mi ima Samsung Galaxy Fit i kod njega javlja istu gresku.
Tele 2 Sluzba za korisnike nije dorasla problemu xD
Ako neko zna rjesenje ili ima isti problem pa pomogne, bio bi jako zahvalan.

iForce
05.05.2012., 13:02
Ispricavan se ako ova tema vec negdje postoji

Korisnik sam Tele 2 prepaida
Uzeo sam Sony Xperia S, na mrezi tele2 i nisam downloadao nikakvu aplikaciju. Pokusao sam dodati svoj email domenom @st.t-com.hr i postavke su
Incoming:
POP3
pop.t-com.hr
Port 110
Vrsta sigurnosti: Nista

Outgoing:
SMTP posluzitelj
mail.tele2.hr
Prikljucak 587
Bez zastiten

Email mogu primiti bez problema, a pri slanju maila javlja gresku: "Pogreska na vezi".
Sin mi ima Samsung Galaxy Fit i kod njega javlja istu gresku.
Tele 2 Sluzba za korisnike nije dorasla problemu xD
Ako neko zna rjesenje ili ima isti problem pa pomogne, bio bi jako zahvalan.

Jesi probao odlazni poslužitelj staviti:

mail.t-com.hr

Iako bi ja radije preusmjerio tu t-com poštu na gmail adresu s kojom si logiran u PlayStore i onda jednostavno pregledavaš mail sa gmail aplikacijom.

divanusic
05.05.2012., 13:16
Probao mail.t-com.hr i neradi preko tele2 mobilnog interneta

R1982
05.05.2012., 19:33
Stavi roaming.t-com.hr za odlazni server i upiši isti user i pass kao i za dolazni.

divanusic
06.05.2012., 18:31
ima li ko da zna rjesenje:504:
poslao upit szk, no reply

R1982
06.05.2012., 22:40
ima li ko da zna rjesenje:504:
poslao upit szk, no reply

Khm, khm.

Stavi roaming.t-com.hr za odlazni server i upiši isti user i pass kao i za dolazni.

be.redy
06.05.2012., 23:33
http://forum.hr/showpost.php?p=39304194&postcount=9545

Odgovorio sam ti na drugme topicu. Ide mail.t-com.hr ali treba ti i drugi broj porta. Zato ti ne funkcionira. Mada ne kužim ako si točno incoming verziju imao napisanu odakle ti tele2 server u outgoingu, ali kako god.

R1982
07.05.2012., 21:42
http://forum.hr/showpost.php?p=39304194&postcount=9545

Odgovorio sam ti na drugme topicu. Ide mail.t-com.hr ali treba ti i drugi broj porta. Zato ti ne funkcionira. Mada ne kužim ako si točno incoming verziju imao napisanu odakle ti tele2 server u outgoingu, ali kako god.
Preko tele2 konekcije mu gotovo sigurno neće raditi mail.t-com.hr koji god da port stavi.

gicago
08.05.2012., 19:48
http://email.tele2.hr/

na gornjem linku si otvoris račun i onda pod outgoing upises mail.tele2.hr port je 587 i stavis da ti treba username i password i upises username i password koji si odabrao na gornjem linku.

kada sam ja zvao SZK tako su mi rekli, tako sam postupio i radi mi normalno :) poz..

Mada ne kužim ako si točno incoming verziju imao napisanu odakle ti tele2 server u outgoingu, ali kako god.

pa ima tele2 pretplatu, a mail mu je sa tcom-a neznam sta je tu nejasno :D
inace je incoming od providera di imas mail a outgoing od providera interneta.

Julie Bergdorf
09.05.2012., 12:52
Imam problem oko gmail accounta na Sony Ericcson Xperiji X8.

Naime,račun sam otvorila isključivo zbog pristupa android marketu, ne koristim ga u privatne svrhe ni sl, međutim sad sam promijenila operatera i nakon toga slijede problemi.Stavila sam novu karticu u mob, i prilikom pristupa marketu piše baš ovako: Google sing in : You entered the wrong password or your account has changed. Please re-entered your pasword. I onda moje korisničko ime iz gmaila, a ispod naravno prazno polje za lozinku. Tu nastaje problem, ja sam lozinku zaboravila. Pokušavala sam ju vratitit ali nevjerojatno na kakve komplikacije nailazim, pogotovo jer se radi o mail adresi s koje ni jedan mail nisam poslala a ni primila ga... uglavnom,korisnička služba gmaila traži da popunim nekakav obrazac, treba dati dosta podataka kojih se ja naravno ne sjećam konkretno, tipa kad ste prvi put otvorili account, koje je bio proslijeđen prvi mail i sl. Već nekoliko puta su me odbili,kao nisu zadovoljni mojim odgovorima. (povratan mail vezano za to slali su na drugi mail, kontakt mail koji sam im ostavila.)

Problem je također u tome što mi nekoliko aplikacija koje svakodnevno koristim traže update, i neće se pokrenu bez potvrde google računa, a ako ih idem updatati ili skinuti novu verziju, opet mi se javlja ovaj problem sa gmailom, dakle traže password koji neznam.

Otvorila sam preko kompa novi gmail account i njega pokušala dodati na mob, kao dodatan račun preko kojeg bi se eventualno mogla spojiti u market ali javlja mi slijedeće (nakon što upišem podatke, te nakon provjere... can't establish a reliable data connection to the server... i tako stalno. :503:

Jericho
10.05.2012., 22:06
pa ako si otvorila račun samo radi marketa onda otvori ponovno novi

backtothesleep
10.05.2012., 22:59
ma veli da je to vec napravila, najjednostavnije bi bilo vratit mob na tvornicke postavke i upisat novi gmail za koji zna password, moguce da postoji jos neko rjesenje al ja kad nesto zasteka idem odradit ispocetka :p

Julie Bergdorf
13.05.2012., 22:45
ma veli da je to vec napravila, najjednostavnije bi bilo vratit mob na tvornicke postavke i upisat novi gmail za koji zna password, moguce da postoji jos neko rjesenje al ja kad nesto zasteka idem odradit ispocetka :p

Skuzila sam da je najjednostavnije vratit sve na tvornicke postavke,ali zao mi je svih aplikacija i svega ostalog jer ce mi se sve izbrisati.

Gmail kao da se 'ugasio',mob je pristekan na internet ali prilikom pokusaja ulaska u inbox gmaila npr,javlja mi da nema konekcije...ista stvar se desava ako pokusam dodati taj novi gmail account na ovi postojeci za koji sam zaboravila sifru.

Sent from my E15i using Tapatalk

Direktorica_svemira
26.05.2012., 15:07
Dakle,
imam "službeni" mail od fakulteta koji je podržan sa strane Carneta. Mreža koju koristim na mobu je tele2. I sad, sve ja fino namjestila POP server, funkcionira, stižu mailovi, ali ne mogu SLAT mail. Dakle nešto ne štima s izlaznim serverom.
Probala sam
"mail.tele2.hr"
"mail.cmu.carnet.hr"
"smtp.tele2.hr"

nemam pojma, nemam više ideja...

i portove sam isprobala 25 i 587...

Zvala sam ove u službi, oni mi govore kako nemaju ugovor s carnetom (ne znam koliko je to uopće bitno) i pokušavaju mi objasnit da moram napravit mail s tele2.hr domenom (ni to mi nije baš jasno kakve veze ima s mozgom).
Eto, ako se netko susreo s takvim problemom i uspio ga rješit, volila bi da me prosvijetli.

Unaprijed hvala :D

EDIT;

Rješila sam problem.

Dakle pop.domena_maila i smtp.domena_maila.
port za smtp je 25, i treba označiti da se koristi autentifikacija (staviti isti user name i pass koji je korišten za ulazni server)

Eto. :)

grogo bolger
26.05.2012., 18:00
Ljudi pozor:

Mail app na android telefonima ima opaki bug, koji od 2009. nije riješen. Naime ne može se slati mail sa uključenom enkrpicijom.

Dakla ako stavite outgoing server i port 25/587 i uključite enkripciju TLS jednostavno mi je pojelo živce, ne radi na Androidu 2.1, a ni na Andoridu 2.3

više o bugu:
http://code.google.com/p/android/issues/detail?id=19109

Naime radim kako sistemaš u jednoj firmi i pišem procedure pa sam upoznat sa temom, ne preporučam slati mail bez enkripcije.

Alternativa je K-9 mail, dok se ne riješi ova sramota.

Dakle radi slanje na port 25 ili 587, ali bez enkripcije što se nikako ne preporuča je je nesigurno.

grogo bolger
18.07.2012., 15:04
jebote ovo još nije riješeno! :503:
žali mi se čovjek da na Samsung Galaxy S3 i dalje ne radi TSL :503:
ima 4.0.nešto.

Rješenje je da imate "seljački" stmps na portu 465 :rigo:

(isto uočih sa Nokia Lumija 900)

eLaCiD
24.01.2013., 09:13
Pokušao sam pretražiti forum ali izgleda da ova tema nije bila postavljena bar ne u zadnje vrijeme.
Radi se o email postavkama za android, konkretno na Samsung Galaxy SIII mini (8190).
Mobitel je na 098 - T-com.
Email je xy@net.hr

Dolazni mail radi bez greške ali mailove je nemoguće poslati.
Probao sam podosta različitih kombinacija postavki ali :504: isto preko SZK ali očito kako stvari stoje oni baš o tome nemaju puno pojma barem ne ljudi koje dobivam na liniji :503:

Sad ako je netko imao takav problem i rješio ga bio bih zahvalan. :)

acer
24.01.2013., 09:49
Podesi outgoing mail server ovako:
mail.t-com.hr
port 25

i trebalo bi raditi slanje.

Tebi je ocigledno outgoing server od net.hr.

eLaCiD
24.01.2013., 18:37
Podesi outgoing mail server ovako:
mail.t-com.hr
port 25

i trebalo bi raditi slanje.

Tebi je ocigledno outgoing server od net.hr.

Nije, outgoing server je mail.t-com.hr i port 25 ali i ne radi.
Probao sam i mail.t-com.hr i smtp.t-com.hr. Bez razlike.

Stvar koja se dešava sa postavkama otutgoinga :

1 varijanta
Smtp poslužitelj : smtp.t-com.hr
Vrsta sigurnosti : ništa
Ulaz : 25
Zahtjev prijave : nije označen (bez kvačice)

Klik na OK
ide poruka : Provjera postavki odlaznog poslužitelja

sve prolazi u redu.

Kod slanja maila javlja porukom : Neuspiješno

2. varijanta
Smtp poslužitelj : smtp.t-com.hr
Vrsta sigurnosti : ništa
Ulaz : 25
Zahtjev prijave : označen sa kvačicom
otvara se
Korisničko ime : upisujem isto kao za incoming
Šifra : upisujem isto kaog za incomin

Klik na OK
ide poruka : Provjera postavki odlaznog poslužitelja

............... Neispravno korisničko ime ili šifra

:ne zna:

R1982
24.01.2013., 18:44
Postavi smtp.t-com.hr, unesi T-com korisničke podatke, port 25 bez SSL-a, ako ne ide, probaj sa SSL-om.

eLaCiD
24.01.2013., 20:18
Postavi smtp.t-com.hr, unesi T-com korisničke podatke, port 25 bez SSL-a, ako ne ide, probaj sa SSL-om.

?????
koje T-com korisničke podatke?
Mobitel je na 098
Mail je na domeni net.hr.
U incomingu (pop) koristim kosrisničke podatke maila (user i pass)
Te korisničke podatke kad upišem u outgoingu vraća mi u provjeri podataka poruku opisanu u mom prethodnom postu.

R1982
25.01.2013., 10:01
Preko T-mobile data konekcije trebaš koristiti smtp.t-com.hr s autentikacijom (ili neki drugi SMTP server s autentikacijom, ako će raditi).

grogo bolger
25.01.2013., 19:33
stavite port 465 i uključite SSL za mail.t-com.hr ili smtp.t-com.hr

naime na nekim androjidima i dalje ovo govno od buga nije popravljeno, tako da vam je ovo gore rješenje.

NIKAKO NE KORISTITE PORT 25 ili 587 bez SSL/TLS zaštite.

eLaCiD
25.01.2013., 19:35
Preko T-mobile data konekcije trebaš koristiti smtp.t-com.hr s autentikacijom (ili neki drugi SMTP server s autentikacijom, ako će raditi).
Sve sam živo probao i ništa. Danas ponovno zovem SZK i opet bla bla i uputa.. najbolje da odete u neki T centar oni će to rješiti.
Ništa.. rekoh sam sebi i ujutro u centar u Vukovarskoj.
A tamo bolje da nisam ni išao.. jer taj T-com je sastavljen izgleda po difoltu od takvih likova da boli glava ili su možda oni ok al posao je posao pa drobe ono šta im se kaže "odozgo" ko će ga znat ali odgovor na moje pitanje i to stručan glasi :

Imate fiksnu T-com telefonsku liniju ? pita lik

Nemam, odgovaram.

I lik me onako mrtav hladan ubije pameću :

Ako želite da vam radi odlazni mail na mobitelu onda morate doma imati fiksnu telefonsku T-com liniju i ADSL.

:504: :504: :503:

grogo bolger
25.01.2013., 19:40
evo i u službenim uputama se spominje port 465:

http://faq.hrvatskitelekom.hr/pages/category.xhtml?question=609#odgovor

dobre upute btw! :top:

Za androjid je jako teško pisati upute jer svaki ima drugačije sučelje.

eLaCiD
25.01.2013., 19:48
Najbolje od svega danas poslije podne razgovaram sa prijateljem. Ima isto Samsung Galaxy i tak pitam ga jel njemu radi odlazni mail.
Ide bez problema, kaže.
Daj da vidim postavke...
I postavke :

Incoming
User : info@xyz.hr
Pass : *******
Pop : www.xyz.hr
Port : 110

Outgoing
Smtp : mail.xyz.hr
Port : 25

i to je sve... drugo ništa nije uključeno.
Server (host) je zakupljen prek neke xy firme
Dolazni i odlazni mail radi mu bez greške.

Kod mene na identičnom mobitelu ista stvar ni pod razno :ne zna:

grogo bolger
25.01.2013., 19:50
Stvar je da je defaultna mail app bugovita i neki androidi su te bugove popravilil.

Ako se ukljuće TLS postavke na portu 25/587 odlazni mail ne radi, vrlo jasno i dokumentirano. :D

eLaCiD
25.01.2013., 19:51
evo i u službenim uputama se spominje port 465:

http://faq.hrvatskitelekom.hr/pages/category.xhtml?question=609#odgovor

dobre upute btw! :top:

Za androjid je jako teško pisati upute jer svaki ima drugačije sučelje.

Da.. po T-comu s njima počinje i završava svemir.
Očito njima nije jasno da mail možeš imati i negdje drugdje.

grogo bolger
25.01.2013., 20:01
Da.. po T-comu s njima počinje i završava svemir.
Očito njima nije jasno da mail možeš imati i negdje drugdje.

Dobro dobro rilex. fora je da ISP-ovi nerijetko blokiraju pristup drugim odlaznim SMTP serverima.
Naime to se preventivno radi zbog sprečavanja spamera da sa ADSLova šalju mailove.

Ako imaš mail negdje drugdje onda kontakiraj toga koji ti pruža uslugu pa podesi svoj mudrofon, t-com ti samo daje IP adresu.

Ako ti je zablokirao server, onda ih tražite da vam omoguće pristup do servera.

R1982
25.01.2013., 20:20
Ako želite da vam radi odlazni mail na mobitelu onda morate doma imati fiksnu telefonsku T-com liniju i ADSL.

:504: :504: :503:
Ne, nego ti trebaju T-com korisničko ime i lozinka. Nazovi i traži da ti aktiviraju NET START (besplatni dialup user i pass). Ako ti kažu da ne može, samo reci da znaš da može. ;)

trstenikst
06.02.2013., 00:40
nekon čitanja svega ovoga meni je proradilo ovako:
operater Tele2
mail xxx.xxx@xx.t-com.hr
username:xxxx
pass:xxxx
pop.t-com.hr
sec: none
port: 25
dalje:
login req.