PDA

View Full Version : USB tethering

kresimircina
27.05.2012., 22:15
ovak, radi se o curinom mobitelu, zelim joj omoguciti da preko mobitela ide na internet na laptopu, ima lg p500 mislim, al nije to ni bitno, jer ja namjestim na usb tethering i meni na laptopu pise da je spojen ali isto na ipv6 mi stoji no network access, i sad nemam pojma sta da radim da omogucim da izađe na mrežu..pomagajte ljudi..hvala

EDIT:
hocu reci..trebam li instalirati neku aplikaciju posebno na mobitelu, ili neki program na kompjuteru...jer me zbunjuje to...pise da je spojen, a nece na mrezu izaci...pomagajte molim vas...vazno je

R1982
27.05.2012., 23:16
Trebaš gledati IPv4.

sofisticiran
28.05.2012., 11:13
Lijep pozdrav! Evo i mene isto to zanima s tim da ne znam uopce odakle bi krenuo nakon sto spojim telefon i stavim kvacicu u usb djeljenje.
Dakle imam Samsung galaxy i5500 (5) s froyo 2.2 sto znaci da podrzava usb tethering.
Na racunalu je windows 7 32bitni os. Dakle, spojim telefon i komp kablom, na telefonu ukljucim usb djeljenje veze i pojavi mi se ikonica da je aktivno ali jednostavno nece otvoriti google. nece nista kao da ni nije spojen.
Molim vas ako netko zna sto moram napraviti,( mozda nesto instalirati, podesiti postavke na kompu...), ja ne znam sto da napravim. molim pomoc!

martantoni
01.06.2012., 07:46
ja imam samsung 5570i, i samsung y duos i na oba to radi savrseno. ne znam u cemu vam je problem. Nisam spajao internet na pc preko kabla nego bezicno, no mislim da i preko kabla radi ako mi radi bezicno. Mogu i to probati pa javi.. Za bezicno spajanje se ode na dijeljenje i mobilna pristupna tocka, pa na mobilna pristupna tocka, pa na postavke mobilne pristupne tocke se stavi koja sssid -ime se moze ostaviti koje je ili promijeniti po zelji, doda se password i to je to.
Naravno, da treba da treba otici na mobilne mreze i staviti kvacicu na koristi paketne podatke - i to bi trebalo raditi....

sofisticiran
03.06.2012., 22:44
ja imam samsung 5570i, i samsung y duos i na oba to radi savrseno. ne znam u cemu vam je problem. Nisam spajao internet na pc preko kabla nego bezicno, no mislim da i preko kabla radi ako mi radi bezicno. Mogu i to probati pa javi.. Za bezicno spajanje se ode na dijeljenje i mobilna pristupna tocka, pa na mobilna pristupna tocka, pa na postavke mobilne pristupne tocke se stavi koja sssid -ime se moze ostaviti koje je ili promijeniti po zelji, doda se password i to je to.
Naravno, da treba da treba otici na mobilne mreze i staviti kvacicu na koristi paketne podatke - i to bi trebalo raditi....

Ma nisam htio pisati esej od posta jer me iskljucivo zanima usb djeljenje. Naime, i kod mene WI-FI (bezicno) povezivanje radi bezprijekorno. Ali imam stolno racunalo bez WLANA tako da mi treba USB povezivanje.
Bezicno sam isprobao kod kolege na laptopu samo da vidim radi li.
Npr. sestra ima sonyericson elm spoji ga kablom s kompom i samo u pc companionu ode na internet vezu, klikne spoji i surfaj do mile volje.
Vjerujem da bi kod mene (samsung galaxy 5) to trebalo ovako funkcionirati: spojim mobitel kablom odem u postavke-bezicno i veza-dijeljenje i prijenosna lok. veze- i kvacica u USB dijeljenje i to bi trebalo biti to. sve to napravim, pokaze da je spojen ali kd otvorim explorer ili mozillu jednostavno kaze da nema vezu, kao da nije spojen.
pa evo molim jos jednom nekoga tko zna u cemu bi mogao biti problem za pomoc.