PDA

View Full Version : Ranko Ostojić - MUP


stranice : [1] 2 3

hr1u00
13.06.2012., 10:20
tko je ranko ?

kao politički činovnik SDP-a ušao je u upravni odbor SD krajem 90-ih.
imenovan za pročelnika u gradskom poglavarstvu Splita, s kojeg odlazi nakon par tjedana i odmah postaje načelnik PU SD (nikad prije nije radio u policiji) i nakon godinu dana postaje ni manje-ni više ravnatelj policije RH ?!?

prvo sastavlja para-policijski tim (Bertina i Dolački) koji organizira i vodi tajne sofisticirane špijunske operacije protiv organiziranog kriminala u RH - rezultati "dečki s Knežije" - svi oslobođeni od optužbe za organizirani kriminal u spektakularnom "suđenju stoljeća" i predstavi za novu post-tuđmanovu hrvatsku.

Zatim kreće s još tajnijom operacijom Magla koju vodi s par svojih izabranika u, s nepoznatini neograničenim novčanim fondom, a sve sa ciljem uhićenja Ivice Rajića i njegovih pomagača.
Zanimljivoj je da je MUP Šime Lučina 2003. izdao iskaznicu MUP-a ivici Rajiću pod lažnim imenom.
Još je zanimljivije da je Davor Butković 1997. u Globusu objavio da se Rajić skriva u Splitu, sa fotografijom navodnog Rajića, na kojoj je ustvari bio jedan zaposlenik hotela u Splitu. Butkovića i Vrušića je Ranko Marijan 1998. osuđio na 4 mjeseca uvjetno zbog takve laži.
Rajić je osuđen na 12 godina pušten nakon 8, a njegova uloga je bila izuzetno važna za Haag kako se poslje pokazalo - zadatak je bio da optuži najviši vrh HVO i HRHB- Praljka i Petkovića za "UZP i agresiju RH na BiH" zajedno sa Tuđmanom.
Ni ta para-policijska Ostojićeva akcija Magla nikad nije pokazala tko je zapravo organizirao i skrivao Rajića u Splitu i ulogu PU SD u tome, osim što je zatajila da mu je MUP Šime Lučina 2003. izdao iskaznicu MUPa . Naravno Ostojić je trabunjao neka fraze - desničarsko- nacionalistički - hercegovački lobiji bliski Naletiliću Tuti i Šušku, šverceri cigareta i droge i potencijalni pomagači Ante Gotovine....

Ali sve je to bio samo uvod u mega spektakl i jednu od najsramotnijih epizoda u povijesti Republike Hrvatske. Poslije će se pokazati da nas je tu skupo koštalo i da se nikad nećemo oprati od toga. Ranko je bio samo britanski pijun u geopolitičkoj spirali ucjena i borbi sa Njemcima za dominaciju na Balkanu a preko britanskog-američkog instrumenta Haškog suda u kojem su trajno stradali Oluja, domovinski rat,Gotovina , Tuđman i RH...

Ta mega spektakularna akcija Ranka Ostojića (izvježbana u akciji Magla) nazvana je Cash i cilj je bio uhvatiti Gotovinu koji se skriva na potezu RH-BiH razbiti mrežu Gotovininih pomagača koji su ustvari kriminalci i ratni profiteri.
osim što ju je vodio osobno Ranko Ostojić sa par svojih starih izabranika u "super cool tajnom" stožeru MUP na Kustošiji (isto mjesto gdje su Haški istražitelji prekrcavali u svoja auta puste Tuđmanove transkripte koje im je dijelio Mesić) imala je opet i neograničen tajni novčani fond. Ali najbolje od svega, ovaj put su u akciju direktno bili uključeni britanski tajni agenti MI6.
osim što su neovisno djelovali na području RH a pod pokroviteljstvom Ostojića, najgore je što su preko svoji potrčka - novinara (Malić, Đikić...) a u suradnji sa Ostojićem diktirali dinamiku odnosa sa Haškim sudom i položaj RH pri pregovorima sa EU... plasirajući lažne informacije o tragu Gotovine u RH ili BIH a pod pokroviteljstvom RH uvijek u ključnim političkim trenutcima. te iste informacije su uspješno plasirali i drugoj strani tj. Carli del Ponte koja je onda "stiskala i kočila i prijetila" RH te zaustavljala pregovor sa EU.
Ispod svega toga je bila britanska platforma o razbijanju svih simbola i nacionalnog ponosa u Hrvatskoj, od FTa do većine generala i pobjedničke vojske i kreiranju novih poltronskih poslušnika u politici za balans snaga u regionu - rezultat je lako provjerljiv danas .

U jednom trenutku 2003. sve je došlo u pitanje kada je Franjo Turek šef POAe (inače kažu bliži BNDu nego MI6) napravio predstavku za državni vrh i raskrinkao vezu Ostojić- MI6-Malić-Haški sud. Osim toga pokazao je da nije jasno di su nestali miljuni kuna koje je Ostojić dobijao za svoje "super cool" špijunske operacije tj. da nije podnosio nikakve račune. Poslje je podnesena interna prijava u MUPu protiv Ostojića zbog toga ali još stoji negdje u ladici.
malo naklon toga su i javno i praktički istovremeno prokazani svi britanski špijuni u bivšoj Jugi, a u RH im je "slučajno zapaljen" jedan od tri špijunska kombija prepuna opreme za prisluškivanje svih telekom komunikacija u RH. A MI6 je svoju centralu za Balkan morao premjestiti u Budimpeštu. Neki kažu da je njemački BND imao prste u tome.
Nedugo nakon predstavke Turek je dobio otkaz (ali odigrati će kasnije još jednu povijesnu ulogu), Ostojić je odmah krenuo u protu operaciju i podnio prijavu protiv Tureka da ga je neovlašteno prisluškivao i pratio kao i novinare. Vijeće za nadzor tajnih službi je odbilo tu prijavu a Turek tvrdi da je nalog za praćenje dobio od Sanadera...

hr1u00
13.06.2012., 10:22
Sažetak izvješća “Informacija o obavještajno-medijskim manipulacijama s ciljem diskreditacije Republike Hrvatske”

POA je kontinuiranim sigurnosnim djelovanjem prikupila niz podataka koji upućuju na to da se u hrvatskom medijskom prostoru i aktivnostima pojedinih međunarodnih organizacija (ICTY) te zapadnih zemalja (Velika Britanija) odvijaju aktivnosti koje imaju obilježja obavještajno-medijske manipulacije s ciljem diskreditacije Republike Hrvatske.
Kontinuiranim i intenzivnim sigurnosnim djelovanjem u sklopu zakonskih ovlasti (unutar RH) POA nije došla do podataka koji bi govorili o mogućem boravištu umirovljenog generala Ante Gotovine u RH, te je utvrdila da su svi početni podaci (uključujući podatke dobivene od stranih sigurnosnih službi ili ICTY-ja) o mogućim mjestima Gotovinina boravka netočni.
Cjelokupno djelovanje POA-e i drugih državnih tijela zaduženih za pronalaženje Gotovine prati niz medijskih napisa i javnih istupa dužnosnika ICTY-ja, kao i stavova pojedinih zapadnoeuropskih vlada koji nastoje dokazati nedjelotvornost, pasivnost i opstrukciju sigurnosnog sustava RH u pronalaženju mjesta boravka generala Gotovine.
Analizom i provjerom podataka objavljenih u medijima te rezultatima redovitih protuobavještajnih aktivnosti POA je došla do podataka o postojanju korelacije između pojedinih navoda objavljenih u dijelu hrvatskih tiskanih medija, aktivnosti utvrđenih pripadnika pojedinih zapadnih obavještajnih službi (prvenstveno Britanije i SAD-a), te istupa dužnosnika tužiteljstva ICTY-ja i formiranja službenih stavova i politike vlada pojedinih zapadnih zemalja (prvenstveno Britanije i Nizozemske).
Ta se korelacija odnosi na vremensku podudarnost aktivnosti pojedinih aktera s političkim događajima na međunarodnoj sceni u vezi s najavljenim aktivnostima ICTY-ja, te ponavljanje te sheme više puta u posljednjih godinu i pol.
POA je utvrdila da pripadnici zapadnih obavještajnih službi (SAD-a i Britanije) prikupljaju podatke od pojedinaca iz izvršne vlasti RH, koji daju poluinformacije ili subjektivne stavove radi samopromocije, koje obavještajci prezentiraju svojim matičnim službama ili organizacijama. Iste podatke ti zapadni obavještajci dostavljaju i drugim nadležnim međunarodnim organizacijama koje se bave tom problematikom na području RH i BiH. Usporedo s tim aktivnostima podatke plasiraju i preko pojedinih novinara u hrvatske medije. Time stvaraju sinergijski učinak prema onima koji donose odluke tako da gotovo istovjetne podatke dobivaju od više službi, koje bi trebale djelovati samostalno, tj. prikupljati podatke neovisno jedna od druge, a takvo stanje potvrđuju i informacije u hrvatskim medijima. Svaka takva kampanja intenzivira se neposredno prije političkih zbivanja važnih za suradnju RH s ICTY-jem.
Tako početne teze, često temeljene na političkim stavovima, a ne na realnoj situaciji, bivaju više puta potvrđene i postaju osnova za definiranje službenih stavova prema RH, tj. glavni argumenti za tezu o nekorektnosti RH prema ICTY-ju u slučaju Gotovina i osnova za međunarodni politički pritisak na RH.
Te aktivnosti identificirani pripadnici međunarodnih organizacija (ICTY, SFOR) uglavnom provode izvan svog formalnog mandata, kako sadržajnog tako i teritorijalnog (dio njih nije akreditiran i formalno ne obnaša dužnosti vezane za RH). Svjesno i aktivno nastoje prikriti kontakte na području RH, što potvrđuje obavještajnu prirodu njihova djelovanja, koja je suprotna odredbama Bečkih konvencija o diplomatskim i konzularnim odnosima.

hr1u00
13.06.2012., 10:22
Prikaz obavještajno-medijske kampanje protiv RH

Analizom spomenutih parametara POA je utvrdila sigurnosno zanimljive kontakte Christopera Loomsa (rođen 19.lipnja 1960.) formalno je djelatnik istražnog tima pri tužiteljstvu ICTY-ja u Haagu, kamo je delegiran kao pripadnik britanske obavještajne službe SIS (MI 8), djelatnika istražiteljskog tima tužiteljstva ICTY-ja u Haagu, Oscara Vera (rođen 25. kolovoza 1949.), djelatnik američke vojne obavještajne službe DIA, deklarira se i kao pripadnik Pentagona (Ministarstvo obrane SAD-a). Prema podacima POA-e u BiH boravi od 2000. kad je sudjelovao u istrazi u ubojstvu Joze Leutara, nakon čega postaje savjetnik zapovjednika SFOR-a. Iskusan obavještajac koji je 25 godina djelovao na većini svjetskih kriznih žarišta, savjetnika zapovjednika SFOR-a u BiH, Garetha Lungleyja (rođen 8. siječnja 1971., djelatnik britanske obavještajne službe SIS i prvi tajnik britanskog veleposlanstva u RH. Intenzivno je 2003. kontaktira s ostalim britanskim obavještajcima u regiji i sa slovenskom obavještajnom službom. Njegovo ime nalazi se i na popisu obavještajaca MI 8 objavljenom 1999. na Internetudjelatnika britanskog veleposlanstva u RH, Ranka Ostojića, bivšeg ravnatelja policije MUP-a RH, te Gordana Malića, novinara tjednika Globus. Unutar te grupacije postoje izravne i posredne veze kojima su dostavljane i plasirane informacije i dezinformacije te službeni dokumenti ICTY-ja i hrvatskih državnih tijela (POA raspolaže velikim fondom podataka koji dokazuju intenzitet i prirodu telefonskih kontakata, kao i audio i video dokumentacijom o osobnim kontaktima spomenutih osoba) u hrvatskom medijskom prostoru, ali i prema ICTY-ju i vladama zapadnih zemalja.
Looms kao istražitelj ICTY-ja od 2000. često boravi u RH (26 puta je prijavio boravak u smještajnim objektima u RH), ali tada, iako je pripadnik ICTY-ja, ne kontaktira s Uredom tužiteljstva ICTY-ja u Zagrebu niti se prijavljuje kod nadležnih tijela RH. POA je detektirala njegove kontakte sa savjetnikom zapovjednika SFOR-a Oscarom Verom i Globusovim novinarom Gordanom Malićem. Ti su kontakti sigurnosno zanimljivi jer se vremenski i sadržajno podudaraju sa službenim istupima dužnosnika tužiteljstva ICTY-ja i stavovima pojedinih zapadnoeuropskih zemalja koji se očito temelje na tendencioznim tvrdnjama koje su prikupljene od pojedinaca iz izvršne vlasti RH.
Kontakti Vera i Loomsa s Malićem vremenski se podudaraju s Malićevim objavljivanjem ekskluzivnih podataka u Globusu a njihov se sadržaj uvelike podudara s poslije iznesenim negativnim stavovima tužiteljstva ICTY-ja o RH. Prema provjerenim podacima, Malić i Looms komuniciraju preko više različitih telefonskih brojeva (uključujući često i telefonske govornice), a i osobni kontakti dogovaraju se tako da se pokušavaju prikriti, što upućuje na neki od oblika agenturnog odnosa.
Kontakti Loomsa i Vere također ukazuju na koordinirano djelovanje suprotno interesima RH. Analizom djelovanja Oscara Vere prema i na području RH utvrdili smo da on često boravi na teritoriju RH (iako je formalno pripadnik SFOR-a, tj. nadležan za područje BiH), tako da je od kraja 1999. do veljače 2004. svoj boravak u smještajnim objektima u RH prijavio 119 puta. Zanimljivo je da je Vera pokazivao interes za aktivnosti hrvatskog sigurnosnog sustava u suradnji s ICTY-jem i da je kroz privatne kontakte s predstavnicima hrvatske izvršne vlasti nastojao prikupiti javno nedostupne podatke. U tu svrhu Vera se služio većim brojem telekomunikacijskih priključaka, ali i posrednicima u komunikaciji s pojedinim osobama.
To se posebno odnosi na Verinu vezu s bivšim ravnateljem policije MUP-a RH Rankom Ostojićem i spomenutim Globusovim novinarom Gordanom Malićem. POA je utvrdila da Vera osobno kontaktira s bivšim ravnateljem Ostojićem preko kojeg je dolazio do podataka o funkcioniranju sigurnosnog sustava RH, te također prikuplja Ostojićeve procjene o navodnoj umiješanosti Ureda predsjednika RH i POA-e u zaštitu generala Gotovine. Osim izravnih kontakata s Ostojićem registrirani su i kontakti Vere sa Željkom Dolačkim (Željko Dolački je bivši djelatnik Odjela za suzbijanje organiziranog kriminala PUZ-a, upleten u medijske afere. Dolački je bio uključen u kriminalističku obradu Hrvoja Petrača i tzv. zločinačke organizacije, a povezivali su ga s bivšim glavnim državnim odvjetnikom Radovanom Ortynskim i navodnim suradnikom HIS-a Veselinom Marinovom. Dolački je i sada djelatnik MUP-a te je ne samo profesionalno nego i privatno vezan za bivšeg ravnatelja policije Ostojića) i Mariom Bertinom (rođen 6. ožujka 1955., djelatnik Uprave kriminalističke policije MUP-a), pripadnicima MUP-a RH i članovima neformalne “specijalne jedinice” koju je samoinicijativno osnovao i njom rukovodio Ostojić.
Osim osobnih kontakata tijekom susreta u Zagrebu ili upotrebom više telekomunikacijskih priključaka, Vera sa spomenutim osobama kontaktira i posredno, preko svoje djevojke Karmen Kardum (rođena 5. siječnja 1973., potječe iz Rijeke, državljanka SAD-a, govori hrvatski te je prevoditeljica u SFOR-u), koja je prevoditeljica u sjedištu SFOR-a u Sarajevu.
Ti kontakti održavali su se s više telekomunikacijskih priključaka uz prikrivanje tema razgovora, što upućuje na prikrivanje komunikacije, tj. neuobičajenu prirodu njihova odnosa (postojanje dogovorenog agenturnog odnosa).
Zanimljiv je i Ostojićev kontakt s prvim tajnikom britanskog veleposlanstva u RH Lungleyem, kojem je Ostojić također poslužio kao izvor istovjetnih podataka koje su prikupljali Vera i Looms.
Na opisani je način više puta ponovljena istovjetne informacije koja potječe iz jednog izvora (Ostojić, Vera), a koje je Looms kao službeni istražitelj prezentirao kao vjerodostojan, jer je prikupljen iz više izvora. Slične podatke dostavljao je i službeni predstavnik britanske obavještajne službe u RH Lungley preko svog veleposlanstva u Zagrebu, tako da je i britanska diplomacija preko formalnog izvora (Lungley), ali i preko svog drugog obavještajnog časnika (Loomsa) raspolagala istim podacima.
Dojam vjerodostojnosti tako prikupljenih podataka postizan je Verinim aktivnostima u BiH, gdje je na osnovi visokog položaja u SFOR-u u prilici da preko službenih tijela međunarodne zajednice u BiH (SFOR, DHR, Ured ICTY-ja u BiH) i američkog veleposlanstva u Sarajevu (POA raspolaže provjerenim podacima da je Vera prikupljene informacije dostavljao i veleposlanstvu SAD-a u Sarajevu), također dostavlja istovjetne informacije, koje su samo poslužile kao potvrda podataka koje su “neovisno” od njega prikupili Looms i Lungley.
Drugi dio obavještajno-medijske operacije usmjerene na diskreditiranje RH sastoji se od manipulacije medijskim napisima, tako da se sadržaj i termin informacija plasiranih u hrvatskim medijima usklade s najavljenim međunarodnim aktivnostima u vezi sa suradnjom RH s ICTY-jem. To se postizalo spomenutim kontaktima Loomsa, Vere i Ostojića s Malićem. Maliću su dostavljene “ekskluzivne” informacije ili čak kopije službenih dokumenata državnih tijela RH ili ICTY-ja. Takav pristup omogućio je ciljano plasiranje određenih sadržaja i tempiranje vremena njihove objave, što je dodatne potvrđivalo vjerodostojnost prikupljenih podataka u međunarodnim institucijama (posebice na ICTY-ju i u matičnim zemljama spomenutih osoba), te kompromitiralo državnu vlast u RH. POA raspolaže podacima da je Malić dio podataka koje nije mogao objaviti u svom listu ustupao novinaru Feral Tribunea Ivici Đikiću, koji ih je objavio.
Detaljnom analizom utvrdili smo da su navedene veze tih osoba funkcionirale na dvije razine:
1. aktivnosti koje su svojim djelovanjem oni svjesno kreirali (prikupljanje podataka za potrebe vanjske politike matičnih zemalja, ICTY-ja, te plasiranje ciljanih informacija i dezinformacija u medijima);
2. reakcija na aktivnosti koje ne nadziru, a u vezi su sa suradnjom RH s ICTY-jem.
Slučaj uhićenja Ivice Rajića (svjesno plasiranje teza u medije)
POA je neosporno utvrdila da je veza Ostojić ? Malić ? Vera – Looms funkcionirala i u vrijeme uhićenja Ivice Rajića prema potrazi ICTY-ja (5. travnja 2003.), pri čemu raspolažemo provjerenim podacima da je tijekom realizacije same akcije Ostojić kontaktirao s Malićem i Verom.
Nakon te akcije, koja je samo potvrdila politiku suradnje RH s ICTY-jem, Malić je objavio ekskluzivni članak o uhićenju Rajića (Globus 644 od 1. travnja 2003. – “Uhićenje krvnika iz Kiseljaka ? MUP pred ravnateljem POA-e Franjom Turekom skrivao akciju uhićenja Ivice Rajića bojeći se sabotaže”) u kojem je plasirao tezu da je MUP samostalno morao provesti akciju uhićenja osobe za kojom je ICTY raspisao potragu zbog “opasnosti da POA sabotira” tu akciju.
Ta se tvrdnja poslije provlači kroz komunikaciju predstavnika diplomatskog zbora u RH i drugih međunarodnih organizacija, da bi početkom rujna 2003. bila izrijekom potvrđena u “non-paperu” koji je Carla Del Ponte dostavila diplomatima zemalja EU i SAD-a akreditiranim u RH kao pripremu najavljenog dolaska u RH. Neposredno nakon toga Malić je ponovo potencirao tu temu u svojim napisima.
Naglašavamo da je analiza telekomunikacijskog prometa pokazala da je intenzivna komunikacija Malića, Vere i Ostojića postojala i neposredno prije objave “non-papera” i posjeta Carle Del Ponte Zagrebu (6. listopada 2003.).
Objavljivanje intervjua s Gotovinom (reakcija na neovisan događaj)
Zajedničko i ciljano djelovanje potvrđuju i situacije koje spomenute osobe nisu kreirale, ali su ih svojim sadržajem pobudile. Tako je analiza komunikacije nakon objavljivanja intervjua glavnog urednika Nacionala Ive Pukanića s Gotovinom (Nacional 395 od 10. kolovoza 2003. ? ekskluzivni intervju “Ante Gotovina: Priznajem Haaški sud” ? napominjemo da je Nacional u Zagrebu dostupan dan ranije od datuma objave) pokazala da je taj događaj intenzivirao komunikaciju između Ostojića, Malića i Vere.

hr1u00
13.06.2012., 10:24
Slučaj Pukanićeva objašnjenja okolnosti intervjua s Gotovinom (reakcija na neovisan događaj)

Drugi slučaj koji je pobudio izniman interes navedenih osoba bio je napis Ive Pukanića o okolnostima objavljivanja intervjua s Gotovinom, u kojem se iznose tvrdnje suprotne verziji koju je Ostojić prenio Veri, a koja je također plasirana u javnost, o umiješanosti Ureda predsjednika RH i POA-e u akciju spašavanja Gotovine.
Nakon objavljivanja tog članka vidljiva je neuobičajeno intenzivna komunikacija između Ostojića, Malića, Vere i Loomsa.
Sve aktivnosti i parametri obuhvaćeni analizom POA-e ukazuju da se radi o organiziranom i ciljanom djelovanju koje uključuje obavještajnu i medijsku manipulaciju podacima u cilju realizacije određenih političkih ciljeva prema RH i regiji, da se stvore uvjeti za političke pritiske na RH.
Sam shematski prikaz linija komuniciranja između spomenutih aktera ukazuje na tijek informacija, ali i njihovo krajnje odredište, što se potpuno podudara s realnim zbivanjima u medijskom prostoru RH, ali i reakcijama međunarodne politike prema RH.
Sve navedene činjenice POA je prikupila na razini operativnih dokaza na temelju:
1. analize podataka,
2. izjava građana-obavjestitelja i tajnih suradnika od kojih su neki spremni biti svjedoci na najvišoj političkoj razini,
3. analize telekomunikacijskog prometa (telefonskih izlista) koji dokazuju međusobnu komunikaciju aktera,
4. audiozapisa koji dokazuju karakter međusobnih veza i
5. videozapisa koji dokumentiraju kontakte.
Iz svega navedenog razvidno je da se sporna zbivanja u odnosu ICTY-ja prema RH unatrag godinu i pol dana odvijaju po jedinstvenom obrascu:
1. medijska kampanja koja pokušava diskreditirati napore institucija RH
2. objavljivanje povjerljivih materijala radi kompromitacije državnih institucija
3. u izjavama stranih dužnosnika navodi se da je general Gotovina u RH, ali se ni jednom nije precizirala lokacija ili područje skrivanja
4. vremena objavljivanja u medijima koincidiraju s istupima glavne haaške tužiteljice Carle Del Ponte
Analiza je pokazala da su identificirani svi nužni nositelji klasične obavještajno-medijske manipulacije:
a) agentura (pozicije) stranih obavještajnih sužbi u RH,
b) pripadnici stranih obavještajnih službi,
c) predstavnici domaćih medija i
d) dezinformacije i resursi iz kojih se crpe.

Gordan Malić, novinar Globusa naziva Christophera Loomsa, agenta MI6, nakon vijesti o smijeni Franje Tureka . Transkript njihovog razgovora :
Looms: Bok!
Malić: U redu je.
Looms: Nažalost, nisam te mogao nazvati.
Malić: U redu.
Looms: Dvije stvari. Prvo, žao mi je što je to potrajalo.
moj šef nema ništa protiv intervjua. Stvar je u
ženi. Ne mogu je uloviti.
Malić: Mh.
Looms: Malo je potrajalo. Ne znam zašto.
Malić: U redu.
Looms: Morat ćeš mi dati malo vremena.
Malić: U redu.
Looms: Druga stvar je, čuo sam da su nekog večeras najurili.
Malić: Da…Frajera na T.
Looms: Molim?
Malić: Frajera na T.
Looms: Da.
Malić: Da. Otpušten je.
Looms: Nije objavljeno javno.
Malić: Na sastanku. Objavit će sutra.
Looms: OK. (nejasno) očekivati?
Malić: Da. Rekao sam ti za to prije mjesec dana.
Looms: Tko ga se riješio?
Mačić: Obojica. Frajeri s vrha.
Looms: U redu. To je dobro.
Malić: Da.
Looms: To su dobre vijesti.
Malić: Da, da. Nije loše. Vidjet ćemo što će se dogoditi
poslije.
Looms: Nastavit ćemo dalje s pritiskom.
Malić: Dakle, hoćemo, pričekat ćemo neko vrijeme.
Looms: Da, znam da te nema idući tjedan.
Malić: U redu, mogao bi biti za dva tjedna ili tako nekako?
Looms: Onaj tjedan poslije, točno.
Malić: U redu.
Looms: Ali znam što radim, pa to prepusti meni.
Malić: U redu. Bok.
Looms: U redu. Čuvaj se.
*SNIMKE RAZGOVORA SU DIO PREZENTACIJE FRANJE TUREKA, BIVŠEG ŠEFA POA-E, KOJOM JE DOKAZAO SUBERZIVNU DJELATNOST BRITANSKE TAJNE SLUŽBE I POJEDINIH NOVINARA NA DEZINFORMIRANJU HRVATSKE JAVNOSTI I HAAŠKOGA SUDA O KRETANJU ANTE GOTOVINE I NJEGOVE NAVODNE ZAŠTITE OD STRANE DRŽAVNIH ORGANA REPUBLIKE HRVATSKE

Ber
13.06.2012., 10:29
Ovo je prava poslastica o kojoj bi se napokon trebalo progovoriti javno.
Pod javno misli, razvaliti to 3 mjeseca pod top državno-medijsku temu.

Naravno, biti će malo teže s obzirom na velikog brata koji medijske konce u Hrvatskoj povlači iz vana.

hr1u00
13.06.2012., 10:32
Ovo su još neki izvadci iz cijele verzije Turekove "predstavke"

"Skupina hrvatskih i stranih državljana svjesno, organizirano, koordinirano i planski, u sprezi s pojedincima iz stranih institucija, putem medija utječe na javno mnijenje plasirajući dezinformacije. U te aktivnosti uključeni su pripadnici stranih obavještajnih službi, pojedini pripadnici medija te bivši i sadašnji pripadnici redarstvenih i sigurnosnih službi u RH. Indikativno je da su u te aktivnosti uključeni pojedinci koji su djelatnici ICTY-ja, a ujedno su i pripadnici stranih obavještajnih službi. Analizom njihovih postupaka i aktivnosti nameće se zaključak da postupaju izvan kontrole svojih poslodavaca. Naprimjer, Christopher Looms (ICTY i MI6) pri boravku u RH ne kontaktira ni na koji način sa službenicima ICTY-ja u RH, ali zato konspirativno kontaktira s Gordanom Malićem (novinar Globusa, op. a.). Daljnjom analizom operativnih podataka došli smo do mogućeg nalogodavca u ICTY-ju, a to je Graham Blewit. Graham Blewit je u direktnoj vezi s Christopherom Loomsom, a ujedno kontrolira Obavještajni odjel haškog tužiteljstva koji pruža podatkovnu podršku glavnoj haškoj tužiteljici Carli del Ponte. Motivi aktivnosti G. Blewita mogu se pronaći u njegovom policijskom djelovanju pri progonu Hrvata u Australiji".

"Skupina hrvatskih i stranih državljana u sprezi s pojedincima iz stranih institucija putem medija utječe na javno mnijenje plasirajući dezinformacije te se ta aktivnost odvija svjesno, organizirano, koordinirano i planski. Navedene aktivnosti imaju za cilj: diskreditirati institucije Republike Hrvatske, kreirati pritiske na RH te otežati i usporiti približavanje RH europskim integracijama. Takva obavještajno-medijska manipulacija odnosno operacija zahtijeva agenturu u RH, pripadnike stranih obavještajnih službi, predstavnike domaćih medija i naravno dezinformacije i resurse iz kojih se crpe”. A da ne bi bilo zabune, tu su i imena glavnih urotnika protiv Hrvatske: "Pripadnici stranih obavještajnih službi uključeni u tu operaciju jesu: Oscar Vera, Christopher Looms i J. Gareth Longley. Agenturnu potporu pružao je Ranko Ostojić sa svojom tajnom policijskom jedinicom čiji su istaknuti pripadnici Mario Bertina i Željko Dolački te bivši obavještajac Josip Perković. Predstavnici domaćih medija jesu, na prvom mjestu, Gordan Malić te Ivica Đikić i Davor Butković. (...) Posebnu ulogu imala je i Zinka Bardić koja je povezivala rezultate rada ekipe Ranka Ostojića i medija, ali je i samostalno utjecala na objavljivanje pojedinih članaka što je imalo za posljedicu da se RH nalazi u teškoj situaciji na međunarodnoj razini".

Graham Blewit je inače australac, zamijenik tužiteljice CDP, koji je odlikovao Savu Štrbca za doprinose u suđenjima za zločine u RH. On je bio jedan od prvih kontakata Save Štrbca još iz 1994. u Kninu kada je Štrbac bio visoki djelatnik Vlade SAO Krajine, preko kojeg je Štrbac plasirao svoje dokaze i svjedoke u Haag (inače drugi kontakt Save Štrbac je bila ova žena http://www.forum.hr/showpost.php?p=39852032&postcount=8843)
U australiji je do 1992. vodio neku agenciju za lov na naci-zločince koje je optužila cca 840 ljudi, na sud je ipak izvedeno samo 3, a svih troje su na sudu oslobođeni. Među njima je bilo i 20ak Hrvata. potrošio je 17 miljona $ dolara i onda ih je Vlada Australije 1992. ugasila.
Odmah 1994. se zapošljava kao zamijenik glavnog tužitelja u Haagu sa još 30ak australaca u Tužiteljstvu di je glavni istražitelj bio i njegov kolega iz bivše naci-agencije Bob Reid.

O Josip Perkoviću je sve davno rečeno, tim više što ga Njemačka traži zbog UDBAŠKIH ubojstava hrvata

Kyle Reese
13.06.2012., 13:25
Lik koji u manirima forumskog trola vrijeđa protivnika, sada ne znam je l bio blog ili fejs...

A nadam se da su priče o suradnji s Brotanskim tajnim službama ipak pretjerivanje, jer ne želim pomisliti da je takva osoba ministar policije

hr1u00
13.06.2012., 13:27
Dragutin Cestar, načelnik krim policije je podnio i analizu akcije Magla i prijavu za novac koji je Ostojić potrošio a nije opravdao.
Dio toga se može naći na http://www.dalje.com/slike/dokumenti_3/g2008/m02/x147163729100049391.jpg
i http://www.dalje.com/slike/slike_3/r1/g2008/m02/y147163729516242691.jpg

Stara ekipa se opet okuplja - http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/195792/Ostojic-imenovao-sefa-policijskog-USKOK-a.html

O tajnoj operaciji „Cash“ konačno je progovorio Dražen Budiša u HTV-ovoj emisiji "Lica nacije".
„Praćen sam zbog Gotovine, a sjedio sam u Račanovoj vladi kao koalicijski partner. Prvi put govorim o operaciji 'Cash' u kojoj su prema zahtjevu britanskog ministra MacShanea i haaške tužiteljice Carle del Ponte pratili mene da bi uhitili Gotovinu“-

a najbolje je akciju Cash opisao Butković - http://www.antegotovina.com/default.aspx?clanak=3046

McAucliffe
13.06.2012., 14:54
Lik koji u manirima forumskog trola vrijeđa protivnika, sada ne znam je l bio blog ili fejs...

A nadam se da su priče o suradnji s Brotanskim tajnim službama ipak pretjerivanje, jer ne želim pomisliti da je takva osoba ministar policije

Već smo imali jendog takvog,zašto nebi opet...

U RH ništa nova...

Kyle Reese
13.06.2012., 14:56
Već smo imali jendog takvog,zašto nebi opet...

U RH ništa nova...

Za Osotjića posotje tvrdnje i neki dokumenti objavljeni u Nacvionalu da je surađivao s Britanskim tajnim službama-ima li sličnih, makar falscifikata, za Karamarka?

ajme33
13.06.2012., 18:18
Mislim da je riječ o Kirinu, ne o Karamarku.

metalHamer
13.06.2012., 19:33
O Josip Perkoviću je sve davno rečeno, tim više što ga Njemačka traži zbog UDBAŠKIH ubojstava hrvata

Kolega svaka čast na vjerodostojnom prikazu sa kojim je upoznato vrlo malo građana RH, a pitanje Perkovića i sličnih, ključno je pitanje vezano uz budućnost RH ...:kava:

Primitive
13.06.2012., 22:16
tko je ranko ?

kao politički činovnik SDP-a ušao je u upravni odbor SD krajem 90-ih.
imenovan za pročelnika u gradskom poglavarstvu Splita, s kojeg odlazi nakon par tjedana i odmah postaje načelnik PU SD (nikad prije nije radio u policiji) i nakon godinu dana postaje ni manje-ni više ravnatelj policije RH ?!?

prvo sastavlja para-policijski tim (Bertina i Dolački) koji organizira i vodi tajne sofisticirane špijunske operacije protiv organiziranog kriminala u RH - rezultati "dečki s Knežije" - svi oslobođeni od optužbe za organizirani kriminal u spektakularnom "suđenju stoljeća" i predstavi za novu post-tuđmanovu hrvatsku.

Decki s Knezije su uhiceni jos za vrijeme hdz-a

hr1u00
14.06.2012., 08:29
Decki s Knezije su uhiceni jos za vrijeme hdz-a

Moj bed, suđenje je bilo za vrijeme koalicije...
Alli htio sam reći da operacija Magla , koja je zamišljena sa ciljem borbe sa organiziranim kriminalom nikad nije rezultirala ničim konkretnim, osim što je 3 godine lovio već odavno lociranog ratnog zločinca Ivicu Rajića...i pričao o hercegovačkoj, knežijskoj i generalskoj mafiji.


Poanta je da je Ostojić cijelo vrijeme trčao za nepostojećim tragovima Gotovine, a na temelju lažnih podataka britanskih špijuna, koji su istovremeno filali sa lažnim podacima i tužiteljicu CDP i Ostojića i Malića&Co. Upao je u njihovu igru, a da nikad nije pokušao dokazati da Gotovina nije pod zaštitom službenih struktura u RH. U izvještajim je reciklirao davno poznate , istražene tragove o Gotovini.
Jedna od priča koju su britanski agenti preko CDP gurnuli Ostojiću na stol je da je Gotovina viđen u Drnišu u službenom audiju. Ispostavilo se da je to bio prastari trag o Mirku Norcu
Ostojić kao ravnatelj policije je stranim špijunima i haškim suradnicima cijelo vrijeme nudio priču da ga opstruiraju tajne službe (Turek) i Ured presjednika (Bagić) koji štite Gotovinu, a iz osobnog animoziteta prema Tureku. Baš taj Ostojićev razgovor sa jednim agentom/haškim suradnikom je presrela POA. Odmah nakon toga je CDP odbila dati famozni avis za početak pregovora.

Dakle, nije baš jasno koji su rezultati operacija Magla i Cash osim što je zaključak da je trebao 3 godine da uhiti Rajića za kojeg se davno znalo da je u Splitu, da organiziranog kriminala nije bilo i da je prepunio MUPovu bazu nepostojećim, lažnim ili prastarim informacijama o Gotovini.

Ber
14.06.2012., 08:43
Moj bed, suđenje je bilo za vrijeme koalicije...
Alli htio sam reći da operacija Magla , koja je zamišljena sa ciljem borbe sa organiziranim kriminalom nikad nije rezultirala ničim konkretnim, osim što je 3 godine lovio već odavno lociranog ratnog zločinca Ivicu Rajića...i pričao o hercegovačkoj, knežijskoj i generalskoj mafiji.


Poanta je da je Ostojić cijelo vrijeme trčao za nepostojećim tragovima Gotovine, a na temelju lažnih podataka britanskih špijuna, koji su istovremeno filali sa lažnim podacima i tužiteljicu CDP i Ostojića i Malića&Co. Upao je u njihovu igru, a da nikad nije pokušao dokazati da Gotovina nije pod zaštitom službenih struktura u RH.
Baš suprotno, Ostojić kao ravnatelj policije je stranim špijunima i haškim suradnicima cijelo vrijeme nudio priču da ga opstruiraju tajne službe (Turek) i Ured presjednika (Bagić) koji štite Gotovinu, a iz osobnog animoziteta prema Tureku. Baš taj Ostojićev razgovor sa jednim agentom/haškim suradnikom je presrela POA. Odmah nakon toga je CDP odbila dati famozni avis za početak pregovora.

R. Ostojić jest partijski yu bezveznjak ali nije idiot.
Znao je on pre dobro da Gotovinu "traži" tamo gdje ga nema, i da sve to radi u okviru britanske kontraobavještajne akcije političkog diskreditiranja Hrvatske.

Ono što istinski zabrinjava je da je cijela ta ekipa domaćih britanskih suradnika duboko inkorporirana u današnju vlast SDP + Josipović.

hr1u00
14.06.2012., 13:01
R. Ostojić jest partijski yu bezveznjak ali nije idiot.
Znao je on pre dobro da Gotovinu "traži" tamo gdje ga nema, i da sve to radi u okviru britanske kontraobavještajne akcije političkog diskreditiranja Hrvatske.

Ono što istinski zabrinjava je da je cijela ta ekipa domaćih britanskih suradnika duboko inkorporirana u današnju vlast SDP + Josipović.

ma nisam čak ni siguran da je znao što radi.
on je (bio) partijski činovnik bez dana staža i iskustva u policiji, i onda je u nepunih 1,5 godina došao od gradskog činovnika do ravnatelja policije , u kritičnom trenutku za državu.
i jednostavno, britanska agentura ga je izvozala a da nije ni shvatio što se događa. Isto ko i Račana.

Kad čitaš wikileaks depeše, Ostojić nigdje ne tvrdi da se Gotovina skriva u RH/BiH, ali iz osobnog anatagonizma prema Tureku i Bagiću, on stranim špijunima i agentima haaga uvijek i posebno ističe da ga "opstruiraju tajne službe koje štite Gotovinu i njegove pomagače".

jednostavno , britanski (i američki/haški) agenti su istovremeno plasirali Ostojiću, Maliću i del Ponte lažne informacije da je Gotovina u RH pod zaštitom službi.
Nastao je opći kaos, svi su jurili za lažnim tragovima . Jedino je POA i Turek zadržala hladnu glavu i uspila viditi da je tu nešto čudno ...

A ovako su izgledali regionaški smrdljivi špijunski pamfleti
http://www.mail-archive.com/sim@antic.org/msg10967.html
http://www.vreme.com/cms/view.php?id=381009

Bodul2a
14.06.2012., 15:27
Ne bih htio biti paranoičan, ali u cijeloj priči mi nedostaje predsjednička kampanja Ive Josipovića, te ulazak u vladu Vesne Pusić, kčeri NHD-dužnosnika, koji je na čudesan način preživio kraj rata u Zagrebu.

Meni se čini, da Josipovićeva i Pusićkina vanjska politiks nose isti potpis, kao i djelovanje R. Ostojića i njegovih pajdaša.

Ono što također nedostaje su i podatci o Karamarku, čovjeku bliskom tajnim službama baš u doba infiltracije stranih (znamo kojih) špijuna u nju.

Ber
15.06.2012., 08:11
ma nisam čak ni siguran da je znao što radi.
on je (bio) partijski činovnik bez dana staža i iskustva u policiji, i onda je u nepunih 1,5 godina došao od gradskog činovnika do ravnatelja policije , u kritičnom trenutku za državu.
i jednostavno, britanska agentura ga je izvozala a da nije ni shvatio što se događa. Isto ko i Račana.

Kad čitaš wikileaks depeše, Ostojić nigdje ne tvrdi da se Gotovina skriva u RH/BiH, ali iz osobnog anatagonizma prema Tureku i Bagiću, on stranim špijunima i agentima haaga uvijek i posebno ističe da ga "opstruiraju tajne službe koje štite Gotovinu i njegove pomagače".

jednostavno , britanski (i američki/haški) agenti su istovremeno plasirali Ostojiću, Maliću i del Ponte lažne informacije da je Gotovina u RH pod zaštitom službi.
Nastao je opći kaos, svi su jurili za lažnim tragovima . Jedino je POA i Turek zadržala hladnu glavu i uspila viditi da je tu nešto čudno ...

A ovako su izgledali regionaški smrdljivi špijunski pamfleti
http://www.mail-archive.com/sim@antic.org/msg10967.html
http://www.vreme.com/cms/view.php?id=381009

Pa nisu Ostojić ili Malić djeca od 6 godina pa da im briti mogu prodavati jeftine štosove.
Znali su oni pre dobro što rade.
Ova infiltracija britanske agenture u hrvatsku vlast je vrlo opasna.
A sve kreće od medija koje kontroliraju, EPH konkretno.

Ber
15.06.2012., 08:13
Ne bih htio biti paranoičan, ali u cijeloj priči mi nedostaje predsjednička kampanja Ive Josipovića, te ulazak u vladu Vesne Pusić, kčeri NHD-dužnosnika, koji je na čudesan način preživio kraj rata u Zagrebu.

Meni se čini, da Josipovićeva i Pusićkina vanjska politiks nose isti potpis, kao i djelovanje R. Ostojića i njegovih pajdaša.

Ono što također nedostaje su i podatci o Karamarku, čovjeku bliskom tajnim službama baš u doba infiltracije stranih (znamo kojih) špijuna u nju.

I opet mediji.
Mediji su doveli pileću nogu u Predsjedničke dvore sustavno od njega gradeći "Karizmu" i uništavajući svakog mu ozbiljnijeg konkurenta.

Karamarku će biti jako teško ali je bar 100 puta lukaviji ok Kosorke kokoške.

hr1u00
15.06.2012., 08:18
Ne bih htio biti paranoičan, ali u cijeloj priči mi nedostaje predsjednička kampanja Ive Josipovića, te ulazak u vladu Vesne Pusić, kčeri NHD-dužnosnika, koji je na čudesan način preživio kraj rata u Zagrebu.

Meni se čini, da Josipovićeva i Pusićkina vanjska politiks nose isti potpis, kao i djelovanje R. Ostojića i njegovih pajdaša.

Ono što također nedostaje su i podatci o Karamarku, čovjeku bliskom tajnim službama baš u doba infiltracije stranih (znamo kojih) špijuna u nju.

Što se tiče Josipovića , britanski utjecaj je sada dignut na višu razinu odlučivanja - glavni analitičar presjednika , Dejan Jović (još od 2004. u minsitarstvu vanjskih poslova) i još puno Goldsteina , Ivina, Para i sličnih...

za Karamarka se zna da je 2005. na stol dobio britanski zajtjev što raditi, protiv koga i kako...na jednoj drugoj temi je marasovac postao taj dokument POAe - Karamarko je tada ušao u već dobro uhodani žrvanj...

Ber
15.06.2012., 08:25
Imajte u vidu da je drastična razlika između pozicija Hrvatske 2005. i 2012.

2005. se Hrvatska borila da se izvuče iz YU paket lonca ulaska u EU i provukli smo se kroz iglene uši. Tada su nas Briti imali za što ucjenjivati, "mentorski".

Danas su Briti izgubili tu svemoguću polugu ucjena ali su se ukopali u trenutnoj vlasti.
I SDP i Josipović su britanske pudlice. Na žalost.

hr1u00
15.06.2012., 08:33
Pa nisu Ostojić ili Malić djeca od 6 godina pa da im briti mogu prodavati jeftine štosove.
Znali su oni pre dobro što rade.
Ova infiltracija britanske agenture u hrvatsku vlast je vrlo opasna.
A sve kreće od medija koje kontroliraju, EPH konkretno.

Malić i Đikić & Co su jako dobro znali što rade...
A Ostojić , ne znam...
Treba to gledati iz ondašnje perspektive kad je Tuđman , HDZ i nacionalna politika bila proglašena Sotonom pa je svatko tko je radio protiv Sotone bio balkanski heroj u međunarodnim očima i medijima...pa su onda svakavi likovi liječili svoje ideološke komplekse i frustracije na Sotoni...uglavnom se to svodilo na obračune sa mrtvim ljudima iz osobnih i ideoloških frustracija ne misleći previše na budućnost RH...takvi "mali ljudi" su još danas utjecajni od Ostojića, Pusićke i Mesića pa dalje....

Mesić je još 17.5.1995 zajedno sa Đakulom, američkom ambasadoru tvrdio da je u Bljesku počinjeno etničko čišćenje srba i da će Tuđman pokušati okupirati što više BiH i stvoriti veliku hrvatsku(http://cablesearch.org/cable/view.php?id=95ZAGREB1944&hl=mesic). Ovaj dio s BiH dosta podsjeća na salvetu i naknadno pametnog Ashdowna

A recimo Markica Rebić je još u lipnju 1998. brifirao Tuđmana o haškog strategiji riječima :
"Na temelju dokumenata Haaškog suda, do kojih je ova služba došla operativnim metodama i saznanjima iz pouzdanih izvora koji su se do sada pokazali točnim, slobodni smo izložiti da je krajnji cilj tužiteljstva Haaškog suda povezivanje svih optužnica protiv Hrvata (RH i BiH), čineći odgovornim samo Vrhovništvo, odnosno najistaknutije osobe Vrhovništva RH, uključujući i predsjednika RH."

od 2000. su političkim imenovanjima ideološki podobnih "opozicionara" razje*ane sve strukture i službe sigurnosti koje su još 1997/1998 imale jasne podatke o ovome što mi vidimo tek danas i uvedene neke parastrukture političkih podobnika kao Ostojićeva grupa koje je bilo lako staviti pod utjecaj izvana, konkretno britanski (i američki).
Svi koji su iskakali iz te slike su uništeni

zamisli kako bi se SDP digao na noge da sutra Kramarko postavi nekog pročelnika grada Kutine na mjesto ravnatelja policije RH bez dana staža u policiji...a 2000. bila su ima puna usta demokratizacije i depolitizacije od Tuđmana

hr1u00
15.06.2012., 09:18
Turek je svoju predstavku prvi put pokušao prezentirati državnom vrhu još u 9-10. mjesecu 2003. ali je uspio tek u 3. mjesecu 2004.
Ranko je odmah saznao za to i krenuo u protuakciju, i tako on u 10.mjesecu 2003 optužuje (izvor Đikić):

"Ravnatelj policije nije izričito tvrdio da Gotovina nije u našoj zemlji", veli Feralov izvor iz državnog vrha, "ali je glavnoj tužiteljici i šefu istražitelja ponudio uvjerljive argumente o tome da su izvori koji plasiraju informacije da je Gotovina sigurno u Hrvatskoj - krajnje nepouzdani i neozbiljni."
Prema Feralovim informacijama, istražitelje je podacima o Gotovininu skrivanju u Hrvatskoj opskrbljivala skupina bivših hrvatskih obavještajaca, u kojoj su se svojim aktivnostima osobito isticali Ante Barišić, trenutačni predavač na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu te nekadašnji zaposlenik komunističke Službe državne sigurnosti i poslije suradnik Tuđmanovih tajnih službi, koji je svojedobno novinare ovoga lista vrbovao da se uključe u njegov špijunski klan i koji na različitim Internet-forumima plasira svoje iznimno maštovite obavještajne konstrukcije; potom Božo Kovačević, Barišićev kompanjon i radni kolega iz jugoslavenske i hrvatske špijunske faze; zatim stanoviti Marko Erceg, koji godinama funkcionira kao samostalna obavještajna figura i svim zainteresiranima za novac nudi posve neprovjerljive informacije o svemu i svačemu, a tu je i jedan nedavno umirovljeni zaposlenik Ministarstva obrane blizak Protuobavještajnoj agenciji (POA) i Uredu predsjednika Republike. Potvrdu njegova identiteta do zaključenja ovog broja nismo uspjeli dobiti.
Ta je vesela skupina, dakle, obuhvaćena policijskom obradom koja traje nekoliko tjedana

Naravno Ranko nikad nije ništa dokazao ni osnovano optužio ove ljude. To je bila čista špijunsko-medijska podvala da spasi sebe i s*ebe Tureka.
Osim toga Buduši je osobno priznao da ga je pratio i prisluškivao vezano za Gotovinu a po nalogu britanskog ministra MacShane i del Ponte

hr1u00
15.06.2012., 09:38
A ovako kaže Željko Bagić kojeg je EPH i Ostojić također uništio :

...POA je mjere primjenjivala prema nekim stranim agentima, a prateći ih rekonstruirala je i njihove veze s hrvatskim novinarima. Kad je POA otkrila prirodu njihovih odnosa, zaključila je da su ti novinari prešli granicu istraživačkog novinarstva i to je argumentirano dokazala. Slažem se da POA nikako ne bi smjela pratiti hrvatske novinare, ali ona to i nije radila. To što su neki novinari bili u nedopuštenoj vezi sa stranim agentima koji su pod mjerama POA-e, njihov je problem. Britanskim agentima dezinformacije o Gotovini dodatno je potvrđivao bivši visoki državni dužnosnik, koji je lagao da POA i ja osobno, u ime Ureda predsjednika, sprečavamo uhićenje Gotovine. To, naravno, nema veze s istinom.

NACIONAL: Je li taj visoki državni dužnosnik bivši ravnatelj policije Ranko Ostojić?

- To ste vi rekli. Ime te osobe poznato je onima koji to trebaju znati. Za mene njegovo ime nije vrijedno spomena. On je sam javno priznao 150 konta-kata sa strancima koje nije prijavio POA-i, iako je morao. Vijeće za civilni nadzor Službi potvrdilo je da tu osobu POA nije nezakonito prisluškivala. Prema toj osobi nikada nisu bile primjenjivane mjere tajnog prikupljanja podataka dok je obnašao tu funkciju. Međutim, on je nastavio kontaktirati sa stranim agentima i nakon svog razrješenja. Na temelju svih tih laži i konstrukcija nisam samo ja ocrtan kao pomagač bjeguncu, nego su te konstrukcije poslužile Britaniji za jake političke pritiske na Hrvatsku uoči stjecanja statusa službenog kandidata za članstvo u EU. Na temelju tih dezinformacija nastajala su za Hrvatsku nepovoljna izvješća SFOR-a u BiH te britanskog veleposlanstva u Hrvatskoj. Carla Del Ponte nikada nije pokazala nijedan dokaz da je Gotovina doista u Hrvatskoj, niti da POA i ja osobno pomažemo u skrivanju Gotovine.

zašto su se mediji EPH tako junački uključili u medijsko-špijunsku lampanju ?
razlog je afera "Grupo" i optužnice protiv Pavića & EPH koju je razotrkio Turek još 2000. godine

Ber
15.06.2012., 09:50
Cijela britanska akcija diskreditiranja Hrvatske i time blokiranja ulaska u Europsku uniju vrtila se oko tvrdnje da:

"Gotovina je u Hrvatskoj a štiti ga kontraobavještajno podzemlje u kontaktu sa hrvatskom vlašću, HDZ-om."

I nije bilo broja Jutarnjeg lista ili Globusa u kojem se bar u jednom članku to nije rastezalo i žvakalo sa hrpom obijesnih izmišljotina. A tu kampanju su pratili i određeni novinari i u drugim medijima.

A Ranko Ostojić je bio njihov čovjek u policiji koji je za britansku kampanju ratovao sa našom tajnom službom.
Stvarno su to bila teška vremena.
I uspjeli smo ih poraziti da bi sada ista ta britanska mreža uspjela ovladati preko medija i sa vlašću.
Kao neki dobar krimić.

hr1u00
15.06.2012., 09:57
nešto o tome je govorio i Mesić 2002. ako je vjerovati del Ponte
http://cablesearch.org/cable/view.php?id=03ZAGREB2170&hl=ranko+ostojic

Ber
15.06.2012., 10:16
To su vrlo, vrlo ozbiljne stvari i hrvatska javnost ima puno demokratsko plano saznati sve o tome.
Možda si umišljamo te tzv. "Teorije zavjere" ali neka se onda to pošteno raščisti.
Kada se već do sada moglo dilati i distribuirati hrvatske tajne podatke kako je tko htio, pa neka se onda iznesu i svi podaci o djelovanju Ranka Ostojića i ovih ostalih njegovih u mrežu u svezi "Gotovine".

Sve na stol, javno i dobro protresti. Da ispadnu svi kosturi.
Pa da zaključimo tu priču.

RT20
15.06.2012., 10:19
vrlo zanimljiva tema, domaći izdajnici najtraženija, najpozicioniranija i najbolje plaćena roba u hrvatskoj. ono što bi ja postavio kao pitanje je "koji je krajni cilj ovakvih djelovanja engleza u koje očito ulažu i trud i sredstva?"... što to žele postići i kako će se to odraziti na stanovništvo hrvatske, a i šire? unaprijed zahvaljujem na odgovorima...

hr1u00
15.06.2012., 10:30
a da je Mesić cijelu onu kampanju oko predaje Gotovine pokrenuo samo za svoje politčke bodove jasno je odavno a evo i još jedna potvrda US departmenta. usput je podijelio FT transkripte koji također optužuju gotovinu iako ga dio transkripata i amnestira...

http://cablesearch.org/cable/view.php?id=03ZAGREB1402&hl=carla+del+ponte

dakle jedna dvolična igra Mesića također, da bi pobijedio na izborima prisvojivši glasove desnice

Ber
15.06.2012., 10:31
vrlo zanimljiva tema, domaći izdajnici najtraženija, najpozicioniranija i najbolje plaćena roba u hrvatskoj. ono što bi ja postavio kao pitanje je "koji je krajni cilj ovakvih djelovanja engleza u koje očito ulažu i trud i sredstva?"... što to žele postići i kako će se to odraziti na stanovništvo hrvatske, a i šire? unaprijed zahvaljujem na odgovorima...

EX YU je samo jedan mozaik u široj globalnoj slici svijeta u kojemu svjetske manje ili veće sile vode svoje politike, tajne i javne.

U ovoj našoj regiji vrlo aktivno svoju politiku provode Velika Britanija, Njemačka, Francuska i Amerika.
I u samoj Europi postoji blok podijeljen između tzv. Stare Europe koju predvodi osovina Pariz- Berlin i drugog bloka predvođen Britancima i Nizozemcima kojima su skloni i Ameri.

A u ovoj našoj, EX YU priči, Zagreb je u sferi Njemačkog utjecaja, pa je istovremeno potpuno neprijateljski doživljen od Brita i Nizozemaca. Srbija je kao trojanski konj za destabiliziranje.

A korijen hrvatskog problema po tom političkom pitanju su mediji koji su skoro pod totalnom kontrolom tih EU kružoka koji nam ni malo nisu skloni. Mediji nam biraju i vlast.

hr1u00
15.06.2012., 10:45
vrlo zanimljiva tema, domaći izdajnici najtraženija, najpozicioniranija i najbolje plaćena roba u hrvatskoj. ono što bi ja postavio kao pitanje je "koji je krajni cilj ovakvih djelovanja engleza u koje očito ulažu i trud i sredstva?"... što to žele postići i kako će se to odraziti na stanovništvo hrvatske, a i šire? unaprijed zahvaljujem na odgovorima...

Nulta točka problema je ujedinjenje Njemačke , koje je stvorilo jedno novo ogromno tržište i indistriju sa ogromnim potencijalom (danas se vidi točnost tog predviđanja).
britanci su to vidili kao sigurnosnu prijetnju svojim interesima u tadašnjoj EZ i prethodno uspostavljenoj dominaciji na Balkanu preko Jugoslavije tj. Beograda.

2000-ih Njemačka ("germanski" blok) je zaprijetila da uspostavi potpunu dominaciju u novostvorenim državama ( dijelom uspjela krajem 90-ih dio te priče je Hypo banka ) i nad cijelom srednjom europom do Jadaranskog mora i pritom da uspostavi jedan jaki pro-njemački "glasački" blok u EU što bi trajno oslabilo položaj VB.

To je ključ ove priče...

a kako će se odraziti na RH - pa već se odrazilo na RH, zar ne vidiš ?
kako će se odraziti na Srbiju ? pa i to vidimo , zar ne ?
kako se odrazilo na Bih ? pa i to vidimo - federacija BiH i hrvati u njoj nestaju, a republika srpska nepovratno klizi u "malu veliku Srbiju"

I onda dolazimo do današnjeg balansa krivnje u "regionu" - krivnja RH se frizira, a krivnja Srbije relativizira , a utjecaj Srbije na Balkanu jača na štetu RH , što preko Britanije, što preko Slovenije, što preko Pala.

dakle , povratak na odnos snaga koji su britanci uspostavili još za Kraljevine Jugoslavije, sa Beogradom kao britanskim centrom moći na balkanu, a koji su privremeno izgubili 1991. raspadom Juge

hr1u00
15.06.2012., 10:53
samo jedan detalj koliko je to daleko otišlo 2003. godine .

13. (C) DEL PONTE said the pending law on war crimes which
would designate special courts to try war crimes cases would
hopefully prevent future travesties of justice as had
occurred in the Lora case in Split. She noted that when her
team had complained in one meeting today that the draft war
crimes law did not have adequate provision for the use of
ICTY-generated evidence in Croatian court proceedings,
Minister of Justice Anticevic-Marinovic had picked up her
cell phone and called the drafters working on the legislation
to order the necessary change. (Note: the draft law passed
first reading in the Sabor on October 1st, but had been taken
off the fast track. This could indicate the law will be back
in for a final vote before the Sabor is dissolved on October
14th in advance of the November 23rd elections.

http://cablesearch.org/cable/view.php?id=03ZAGREB2170&hl=carla+del+ponte

hr1u00
15.06.2012., 11:42
sad smo se već udaljili od Ostojića, ali moram dati samo još dvi crtice o Tureku, prema nekim novinskim izvorima :

1) inicijalni detonator za Sanaderovu korupciju je bila informacija da je primio 800 tisuća šilinga mita za Hypo Banku. to je prvi iskopao Turek još u aferi Grupo od bivše financijske direktorice u Globus grupi Miroslava Kutle

2) nakon smjene Turek je privatno sa nekim bivšim špijunima obavio analizu mreže Hypo Alpe Adria Banke na Balkanu za njemačku banku BLB koja je već bila kupila Hypo. Onda su njemci shvatili da su kupili Hypo sa ogromnim gubitcima (nenaplativi rizični krediti) i mafijaškom mrežom (dragulji, oružje,mediji, nekretnine, političari...). Od tuda i teorija da je Angela Merkel smijenila Sanadera zbog toga. to je onda i bio signal našim poltronima da počnu napokon proganjati Sanadera.
http://www.seebiz.eu/afera-hypo-podignuta-optuznica-protiv-bivse-uprave-blb-a/ar-5473/

kad tome dodamo aferu Grupo i prezentaciju o britanskim špijunima i paljevinu britanskog špijunskog kombija ,ako je sve to istina, dobro da je Turek još živ.
ali je indikativno da je o svemu tome jedini ozbiljno pisao pokojni Pukanić

RT20
15.06.2012., 12:54
dakle, imamo taj britanski kolonijalni pristup koji teži obnovi interesne "jugozone" s glavnim gradom u bg (time i sve "zajedničke" institucije idu tamo) iz kojeg se recimo izvjestilo o izboru hrvatskog predsjednika, pa je onda logično da predsjednikov savjetnik školovan u londonu, notorni "jugo-četnik" jović, služi teledirigiranju postavljenog predsjednika rh (bez obzira na ime) čija retorika nije ništa drugo nego mikrofon tom britanskom kolonijalnom pristupu, a ova plejada likova kao što su ostojić, malić i ostali iz ovih postova pijuni nagrađeni pozicijama i političkom moći.
koja je hrvatskoj druga opcija i s kojim ljudima? čime se i s kojim ciljem mogu zamijeniti ovi eksponati britanskih interesa?
ako država nema institucije države u svojim rukama (predsjednik, sabor, vlada...), banke (kapital) su u stranom vlasništvu, mediji također, vojska je sustavno pretvorena u nenaoružano lovačko društvo, a policija ima ulogu "demonstriranja sile" na hrvatskim građanima itd., koja je hrvatskoj druga opcija? njemačka dominacija umjesto britanske, neki "njemački ostojić"? ili postoji i neka treća opcija? neka hrvatska opcija? postoji li "hrvatski ostojić"?

hr1u00
15.06.2012., 13:21
RT20, nešto je i sam Turek pisao o tome 2001. , zanimljiv lik...
http://hrcak.srce.hr/index.php?show=clanak&id_clanak_jezik=39307
mi lutamo od sluganstva Njemačkoj, do Amerike pa prema Britaniji, pa prema Bruxellesu...a pritom rušimo mostove prema onim prethodnim saveznicima.
recimo Slovenci su sad zatvorili zatvorili određen broj ambasada u EU i prebacili ih u novo svjetsko žarište - arapski svjet i Aziju.
Mi nemamo pameti ni strategije da sjednemo na "više sjedalica" istovremeno

uglavnom po meni je propuštena povijesna šansa, zapeli smo sad na Oluji kao Jasenovcu, UZPu kao NDH i Tuđmanu kao Paveliću (ili bar ekvivalent Miloševiću).
pa za 30ak godina sve ispočetka...kao i dosad na brdovitom Balkanu

Kyle Reese
15.06.2012., 13:41
Imajte u vidu da je drastična razlika između pozicija Hrvatske 2005. i 2012.

2005. se Hrvatska borila da se izvuče iz YU paket lonca ulaska u EU i provukli smo se kroz iglene uši. Tada su nas Briti imali za što ucjenjivati, "mentorski".

Danas su Briti izgubili tu svemoguću polugu ucjena ali su se ukopali u trenutnoj vlasti.
I SDP i Josipović su britanske pudlice. Na žalost.

No kako i sam kažeš, nakon ulaska u EU, Britanija i ostali politički neprijatelji tipa Nizozemska, nas nemaju čime ucijenjivati.

Ali da, imaju političare, ne smao koje drže i šaci, nego i neke koji žele surađivati s njima i bez ucijene

Tut-tut
15.06.2012., 13:46
Ali, Sve zemlje zapadnog Balkana trebalo bi do 2020. da postanu članice EU, izjavio je u Beču šef austrijske diplomatije Mihael Špindeleger, izvor TANJUG četvrtak 14.06.2012 | 20:48

tak da, ak se to ostvari, ono

al dobro, onda bi imali i bih Hrvate u EU skupaj znami. YaY.

Famas
15.06.2012., 13:58
.........
kad tome dodamo aferu Grupo i prezentaciju o britanskim špijunima i paljevinu britanskog špijunskog kombija ,ako je sve to istina, dobro da je Turek još živ.
ali je indikativno da je o svemu tome jedini ozbiljno pisao pokojni Pukanić
:kava:

Bodul2a
15.06.2012., 14:01
I opet mediji.
Mediji su doveli pileću nogu u Predsjedničke dvore sustavno od njega gradeći "Karizmu" i uništavajući svakog mu ozbiljnijeg konkurenta.

Karamarku će biti jako teško ali je bar 100 puta lukaviji ok Kosorke kokoške.
A tko je promovirao Karamarka? Tko je uništavao sve njegove protukandidate?

Što se tiče Josipovića , britanski utjecaj je sada dignut na višu razinu odlučivanja - glavni analitičar presjednika , Dejan Jović (još od 2004. u minsitarstvu vanjskih poslova) i još puno Goldsteina , Ivina, Para i sličnih...

za Karamarka se zna da je 2005. na stol dobio britanski zajtjev što raditi, protiv koga i kako...na jednoj drugoj temi je marasovac postao taj dokument POAe - Karamarko je tada ušao u već dobro uhodani žrvanj...

Ušao ... i ostao, tvrdim.

I sada sjedi na čelu jedine stranke koja još nije bila pod tom kontrolom.
Jedine koja se je mogla učinkovito oduprijeti.

Problem je u tome, da u Hrvatskoj nema političara niti stranke, koji su u stanju vratiti Hrvatskoj bar dio izgubljene suverenosti.

Mala digresija, kako je moguće, da dokazani britanski špijun Malić još uvijek djeluje kao novinar? Koji ga medij ima na platnom spisku?

Bodul2a
15.06.2012., 14:06
Danas su Briti izgubili tu svemoguću polugu ucjena ali su se ukopali u trenutnoj vlasti.
I SDP i Josipović su britanske pudlice. Na žalost.
A Pusićka? Nije li njezin otac, NDH dužnosnik, na čudnovati način preživio oslobođenje Zagreba - kažu da je za njegovo čuvanje došla naredba s vrha.
Nije li Tito imao jako dobre odnose s Britancima?

John_Wayne
15.06.2012., 14:25
to da od 2000. godine zivimo u britanskoj koloniji nije nista novo...problem je taj sto takve stvari ostanu na razini par nas na ovom forumu, o njima se ne govori i ne pise u glavnim medijima i o njima siroke mase nista ne znaju, naravno iz razloga sto su i ti mediji pod kontrolom istih igraca. i buduci da se o tome nista ne zna, taj koji ljudima spomene nesto slicno najcesce bude ismijan rijecima- ma ti si paranoican, nije to bas tako, daj se uozbilji i slicno.

hr1u00
15.06.2012., 14:35
Ušao ... i ostao, tvrdim.

Mala digresija, kako je moguće, da dokazani britanski špijun Malić još uvijek djeluje kao novinar? Koji ga medij ima na platnom spisku?

ne znam što reći o Karamarku...čudna činjenica je da je jedan od rijetkih preživio ta luda vremena i sve promjene vlasti i sistema.
Nekako se ipak nadam da će biti nešto od njega...

A Malić, on je samo nezakonito prisluškivani vrhunski istraživački novinar... a ne osoba koja preko telefonskih govornica u tajnosti prima informacije od stranih špijuna koje onda bez provjere plasira u javnost u kritičnim političkim trenutcima za državu.
Zanimljivo kako takve pojave nikad nije registrirao Ostojić i njegova super-cool špijunska skupina...ili je registrirao ali su mu bile normalne za jednu suverenu modernu demokratsku državu, oslobođenu od "diktatora Tuđmana i njegove mafije"

RT20
15.06.2012., 15:02
RT20, nešto je i sam Turek pisao o tome 2001. , zanimljiv lik...
http://hrcak.srce.hr/index.php?show=clanak&id_clanak_jezik=39307
mi lutamo od sluganstva Njemačkoj, do Amerike pa prema Britaniji, pa prema Bruxellesu...a pritom rušimo mostove prema onim prethodnim saveznicima.
recimo Slovenci su sad zatvorili zatvorili određen broj ambasada u EU i prebacili ih u novo svjetsko žarište - arapski svjet i Aziju.
Mi nemamo pameti ni strategije da sjednemo na "više sjedalica" istovremeno

uglavnom po meni je propuštena povijesna šansa, zapeli smo sad na Oluji kao Jasenovcu, UZPu kao NDH i Tuđmanu kao Paveliću (ili bar ekvivalent Miloševiću).
pa za 30ak godina sve ispočetka...kao i dosad na brdovitom Balkanu

Tako nekako, a ja se opet vraćam na pitanje "što građni hrvatske imaju i što će imati od toga da žive u kolonijalnom posjedu engleske kraljice?"
mi možemo balansirati između različitih interesa, ali uvijek na kraju strašnu cijenu plaćaju naši sugrađani ni krivi ni dužni.
ovi što bi se priklonili berlinu ili parizu rado bi se odazvali pozivima da fizički likvidiraju "nepodobne" sugrađane i prvim bi avionom zbrisali u argentinu kad zagusti, a ovi što bi se priklonili moskvi ili londonu također su sposobni masovno zatirati svoje "nepodobne" sugrađane do posljednje kapi tuđe krvi...
i jedni i drugi glorificiraju "svoje" koljače koji su ubili najmanje agresora iz okupatorskih zemalja, a najviše svojih susjeda "pogrešne" vjeroispovjesti ili svjetonazora, ili oboje. JNA koja se hranila ljudstvom i novcem svih građana nekadašnje federacije uspjela je pobiti stotinjak tisuća tih istih svojih sugrađana, od male djece granatama i snajperima do masovnih egzekucija ranjenika po bolnicama ili od UN snaga izručenih civila. koliko su ono ubili agresora iz okupatorskih zemalja?

ako već takvi plaćenici stranih interesa (i uvoznici tuđih ideja, programa i ideologija jer vlastitih nemaju), "naši drugovi" ili "naša gospoda", ne misle o budućnosti svih svojih sugrađana onda je svima njima jednako crna budućnost i s "engleskim ostojićem" i s "njemačkim ostojićem".

ovako, niti je "hrvatska lisnica u hrvatskom džepu" niti je "hrvatska puška na hrvatskom ramenu", ali je zato "hrvatski građanin u masovnoj grobnici na svakom pedlju hrvatske zemlje". a hrvatske "ostojiće" za to oduvijek boli neka stvar...

Famas
15.06.2012., 22:18
:kava:
Nije da žudim za komentarima na vlastiti post, no čini mi se da neki nisu shvatili povezanost... Je li doista nevjerojatno da su Pukija (iskoristivši naravno potrošnu robu poput srpskih kriminalaca) makli Englezi?

frch
16.06.2012., 16:27
Ranko Ostojić će završiti u zatvoru. :kava:

Bodul2a
16.06.2012., 18:02
A Malić, on je samo nezakonito prisluškivani vrhunski istraživački novinar... a ne osoba koja preko telefonskih govornica u tajnosti prima informacije od stranih špijuna koje onda bez provjere plasira u javnost u kritičnim političkim trenutcima za državu.
Objavljeni telefonski razgovor je dokaz, da je Malić (bio?) malo više od istraživačkog novinara. I upravo ta razlika je ono zbog čega je prisluškivan.

Ber
17.06.2012., 16:31
Nije da žudim za komentarima na vlastiti post, no čini mi se da neki nisu shvatili povezanost... Je li doista nevjerojatno da su Pukija (iskoristivši naravno potrošnu robu poput srpskih kriminalaca) makli Englezi?

Puki je objavljivao svakakvu opasnu robu koju je dobivao uglavnom od CIA-e.
Tu se, između ostalih, zamjerio najopasnijem kriminalnom klanu ove regije, pa i šire, crnogorcima.
Crnogorska mafija ubija za sitne stvari. Nesuglasice najradije riješavaju metkom.
Da, i englezi su imali razloga da ga ubiju.

Osim što mnogi tragovi vode prema crnogorskoj mafiji koja je imala prevelike motive da ga ubije, ništa se drugo ne zna.

Ber
17.06.2012., 16:33
Tako nekako, a ja se opet vraćam na pitanje "što građni hrvatske imaju i što će imati od toga da žive u kolonijalnom posjedu engleske kraljice?"


Pretjerano, nismo britanska kolonija, niti blizu toga.
Mi smo zemlja za koju je vanjskoj olitici britanije u interesu da nam bude što gore.
Pokrili su nam medije i prilično se trude preko medija održavati vlast kakva njima odgovara, ne nama.

RT20
17.06.2012., 18:29
Pretjerano, nismo britanska kolonija, niti blizu toga.
Mi smo zemlja za koju je vanjskoj olitici britanije u interesu da nam bude što gore.
Pokrili su nam medije i prilično se trude preko medija održavati vlast kakva njima odgovara, ne nama.

"kolonija" je figurativni izričaj, želi se reći da politička elita postupa izdajnički i za račun stranih krčmara, a ne za račun vlastitog naroda koji svaki put nahebe i krvavo plati takve uvozne političke eksperimente.
u kojoj se suverenoj državi mogu pojaviti ovakvi ostojići iz uvodnog posta? politički komesari, partijski pogodni, a partija prima direktive iz stranih centara moći - plaćaju hrvatski građani.
alternativa? imali smo je par godina ali je vrlo efikasno i sistematski srezana i izvrgnuta ruglu.
tako danas, i zadnjih desetak godina, ispiranje mozga rade isti oni kadrovi koji su to radili i 80-tih, za vrijeme "bajne i nepogrešive"... divota!

hr1u00
18.06.2012., 09:35
The Guardian, Friday 18 March 2005

When senior British intelligence officials arrived in Zagreb two years ago to launch Operation Cash it was not money they had in mind.
The Croatian word for cash is "gotovina", the surname of the general and Croatian war hero who is also the country's biggest war crimes suspect, number three on the wanted list at the war crimes tribunal in The Hague.
The British launched a year-long operation to capture the elusive officer, General Ante Gotovina. It failed, sabotaged by renegade elements within Croatian intelligence who tapped the phones of British, American and Croatian agents, photographed their meetings, leaked the details to supporters in the Croatian media and exposed the identities of the foreign spies.
For the British the experience was proof that the Croats could not be trusted, and that they were not serious about locating and arresting the fugitive general.
This week the failure to do much about Gen Gotovina cost Croatia dear. For the first time in its ambitious expansion strategy, the EU shelved membership talks with Croatia which were due to open yesterday.
The "No to Croatia" campaign in Brussels was spearheaded by British diplomats in the aftermath of the sabotage of Operation Cash. The British position is that Gen Gotovina is a test case for the rule of law in Croatia, and that Zagreb can forget its chances of joining the EU until it cooperates fully with the UN tribunal.
"I've been travelling to Zagreb for four years, getting promises on Gotovina," said Denis MacShane, Britain's Europe minister. "And we're still not there..." http://www.guardian.co.uk/world/2005/mar/18/eu.warcrimes

Dakle, Ranko je bio pomno odabrani podobni pijun za britansku akciju...

hr1u00
18.06.2012., 09:47
Turek je svoju predstavku prvi put pokušao prezentirati državnom vrhu još u 9-10. mjesecu 2003. ali je uspio tek u 3. mjesecu 2004.
Ranko je odmah saznao za to i krenuo u protuakciju, i tako on u 10.mjesecu 2003 optužuje (izvor Đikić):

"Ravnatelj policije nije izričito tvrdio da Gotovina nije u našoj zemlji", veli Feralov izvor iz državnog vrha, "ali je glavnoj tužiteljici i šefu istražitelja ponudio uvjerljive argumente o tome da su izvori koji plasiraju informacije da je Gotovina sigurno u Hrvatskoj - krajnje nepouzdani i neozbiljni."
Prema Feralovim informacijama, istražitelje je podacima o Gotovininu skrivanju u Hrvatskoj opskrbljivala skupina bivših hrvatskih obavještajaca, u kojoj su se svojim aktivnostima osobito isticali Ante Barišić, trenutačni predavač na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu te nekadašnji zaposlenik komunističke Službe državne sigurnosti i poslije suradnik Tuđmanovih tajnih službi, koji je svojedobno novinare ovoga lista vrbovao da se uključe u njegov špijunski klan i koji na različitim Internet-forumima plasira svoje iznimno maštovite obavještajne konstrukcije; potom Božo Kovačević, Barišićev kompanjon i radni kolega iz jugoslavenske i hrvatske špijunske faze; zatim stanoviti Marko Erceg, koji godinama funkcionira kao samostalna obavještajna figura i svim zainteresiranima za novac nudi posve neprovjerljive informacije o svemu i svačemu, a tu je i jedan nedavno umirovljeni zaposlenik Ministarstva obrane blizak Protuobavještajnoj agenciji (POA) i Uredu predsjednika Republike. Potvrdu njegova identiteta do zaključenja ovog broja nismo uspjeli dobiti.
Ta je vesela skupina, dakle, obuhvaćena policijskom obradom koja traje nekoliko tjedana

Naravno Ranko nikad nije ništa dokazao ni osnovano optužio ove ljude. To je bila čista špijunsko-medijska podvala da spasi sebe i s*ebe Tureka.
Osim toga Buduši je osobno priznao da ga je pratio i prisluškivao vezano za Gotovinu a po nalogu britanskog ministra MacShane i del Ponte

Ovo je također jako zanimljiv dio, jer su u Turekovoj prezentaciji baš ovi ljudi označeni kao ključni igrači Ostojićeve grupe. Turek je to istraživao mjesecima, a Ostojić ga je htio preduhitriti proglašavajući te tipove freelancerima...

frch
18.06.2012., 11:39
evo ga opet :D

http://www.mup.hr/128251.aspx

trči kuče gazdama

Ber
18.06.2012., 12:11
evo ga opet :D

http://www.mup.hr/128251.aspx

trči kuče gazdama

Od kada je njihov pasić ministar, biti će suradnja više nego intenzivna.
Vjerojatno mu daju sugestije i u odabiru rukovodećeg kadra u MUPu.
Ostojić bi mogao za sve zasluge uskoro postati "Sir".
A Milanović se na to ne obazire sve dok se ne uzburka javnost.
Ako je po tiho, ispod tezge, ne smeta.

hr1u00
18.06.2012., 12:14
ne treba zaboraviti ni činjenicu da je upravo britanski pritisak i upozorenje na RH vezano za gay paradu bio najveći.

Ali zanimljivo je da je Ostojić čekao 8 mjeseci da uhiti Ivicu Rajića.
Njegova isprika je da su Rajićevi otisci u RH bili uništeni pa da je morao čekati provjeru otisaka iz BiH MUPa, ali prešućuje da mu je tu provjeru odradio Oscar Vera i zašto mu je trebalo 8 mjeseci, da li je MI6 nešto kalkulirao...

A Ostojićev progon zbog čekanja na uhićenje Rajića i nestale love iz akcije Magle je zabranio osobno Sanader , a i Karamarko je stao u njegovu obranu. http://feral.audiolinux.com/tpl/weekly1/article.tpl?IdLanguage=7&NrIssue=1021&NrSection=1&NrArticle=10396

hr1u00
18.06.2012., 13:29
dalje , jako je zanimljivo da je MUP u srpnju 2000. prekinuo radni odnos sa Željkom Dolačkim, jednim od glavnih agenata kasnije formirane Ostojićeve parapoliciske skupine.

Vijeće Disciplinskog suda Policijske uprave zagrebačke utvrdilo je da je Željko Dolački, bivši djelatnik u Odjelu za suzbijanje organiziranog kriminaliteta, odgovoran po svim točkama koje ga terete za nepravilno postupanje u službi, te mu je izreklo mjeru prestanka radnog odnosa u MUP-u RH.
Presuda nije pravomoćna i na nju Dolački ima pravo žalbe višestupanjskoj instanciji.
Disciplinski postupak protiv navedenog, kao i bivšeg načelnika spomenutog Odjela Jadranka Beline proveden je nakon predstavke "poštenih policajaca" ministru unutarnjih poslova Šimi Lučinu.
Prva je točka Dolačkog teretila da je onemogućio očevid na mjestu pronalaska ranije ukradenog mercedesa 300 SL, čiji su vlasnici Robert Dajčer i Stjepan Caganić.
Po drugoj točki - suspendirani je policajac onemogućio provođenje kriminalaističke obrade u vezi s kaznenim djelom iznude na štetu Stjepana Huzjaka i Stjepana Kosa, jer nije kaznenu prijavu proslijedio Kosu na potpis.
Treća točka "govori" o bezosnovanoj preprati jednog automobila do granice Hrvatske s BiH, kojim je predstavnik njemačke tvrtke išao po ukradeni autobus.
Postupak protiv Jadranka Beline, kao osobe koja je Dolačkom bila nadređena, je razdvojen, te će biti nastavljen u srijedu svjedočenjem Zdravka Šeničnjaka, sadašnjeg donačelnika PU zagrebačke.
Hoće li i njega zadesiti ista sudbina kao i Dolačkog ostaje da se vidi, premda mnogi sumnjaju kako je proces protiv njih dvojice "montiran", a da su tri točke koje ih terete na prilično "labavim nogama" i bez pravog uporišta.
http://arhiv.slobodnadalmacija.hr/20000711/kronika92.htm

Malo poslije , medijskim akrobacijama on je postao Ostojićev super-parapolicajac

Famas
20.06.2012., 11:43
Puki je objavljivao svakakvu opasnu robu koju je dobivao uglavnom od CIA-e.
Tu se, između ostalih, zamjerio najopasnijem kriminalnom klanu ove regije, pa i šire, crnogorcima.
Crnogorska mafija ubija za sitne stvari. Nesuglasice najradije riješavaju metkom.
Da, i englezi su imali razloga da ga ubiju.

Osim što mnogi tragovi vode prema crnogorskoj mafiji koja je imala prevelike motive da ga ubije, ništa se drugo ne zna.

Činjenica je da je Puki (po čijim instrukcijama i nalozima ne znam, ali mogu nagađati), razjebao nekoliko operacija MI6 u Hrvatskoj. Počev od objavljivanja fotografija onih njihovih kombija za prisluškivanje, objavljivanjem imena njihovih agenata ovdje, razvaljivanjem (konstantnim) njihovih ovdašnjih suradnika...
Također je činjenica da je cijela operacija njegovog smaknuća dugo i temeljito pripremana, da su egzekutori imali jaku logistiku... Mafija bi to odradila jednostavnije. Pri tom ne mislim da su sami kileri nekakvi britanski agenti. Govorim o vrhu piramide.
Istina, Pukija su mnogi željeli maknuti, mislim da je bio simpatičan samo svojim starcima.

Roy
20.06.2012., 11:48
Pri tom ne mislim da su sami kileri nekakvi britanski agenti. Govorim o vrhu piramide.

Moguće, u tome imaju jako puno iskustva. Dijelom za temu, dijelom kao zanimljivost da spomenem da je moguće da su 1916 britanski agenti potakli a možda i učestvovali u izvršenju Rasputinova ubojstva jer je isti bio protiv ruskog učešća u WW1.

Ber
20.06.2012., 12:06
Činjenica je da je Puki (po čijim instrukcijama i nalozima ne znam, ali mogu nagađati), razjebao nekoliko operacija MI6 u Hrvatskoj. Počev od objavljivanja fotografija onih njihovih kombija za prisluškivanje, objavljivanjem imena njihovih agenata ovdje, razvaljivanjem (konstantnim) njihovih ovdašnjih suradnika...
Također je činjenica da je cijela operacija njegovog smaknuća dugo i temeljito pripremana, da su egzekutori imali jaku logistiku... Mafija bi to odradila jednostavnije. Pri tom ne mislim da su sami kileri nekakvi britanski agenti. Govorim o vrhu piramide.
Istina, Pukija su mnogi željeli maknuti, mislim da je bio simpatičan samo svojim starcima.

Da, Puki je objavio neke vrlo kompromitirajuće članke po britansku tajnu službu a baš me zanima od koga je dobio materijal. Od hrvatske ili neke strane tajne službe.

Samo ubojstvo je počinjeno na tipični mafijaški način. Mogli su to briti baš da su htjeli, učiniti i elegantnije.
Znaju se i počinioci,izvršitelji, klan od Joce Amsterdamca, srpska mafija.
Ne znaju se točno naručitelji ali svi sumnjaju u crnogorsku mafiju.
A teoretski mogla je na kraju lanca biti i britanska tajna služba.
Pa zna se pre dobro da sve lokalno jače tajne službe imaju jaki utjecaj nad organiziranim kriminalom. Inače ga ne bi ni bilo.

Ber
20.06.2012., 12:07
Moguće, u tome imaju jako puno iskustva. Dijelom za temu, dijelom kao zanimljivost da spomenem da je moguće da su 1916 britanski agenti potakli a možda i učestvovali u izvršenju Rasputinova ubojstva jer je isti bio protiv ruskog učešća u WW1.

Koliko mi je poznato, to je i dokazano.

Roy
20.06.2012., 12:26
Koliko mi je poznato, to je i dokazano.

Poticanje da, učestvovanje nije.

Ber
20.06.2012., 12:32
Poticanje da, učestvovanje nije.

Sam egzekutor nije toliko važan.
Važan je naredbodavac.

Vjerojatno znate da se u Srbiji na veliko metilja tko je stvarno naručio ubojstvo Đinđića.
I opet su Briti na vrhu osumnjičenih, jer je kao bio pronjemački raspoložen.

John_Wayne
20.06.2012., 12:58
cisto sumnjam da bi to bio razlog, po tome bi briti stalno nekog morali likvidirat jer mnogi nisu na njihovoj strani. meni je daleko bliza verzija sa kostunicom i srpskom mafijom kao naruciteljima jer djindjic je bio spreman razotkriti sve sprege izmedju politike, mafije, legijinih specijalaca i ratnih zlocinaca. kostunica bi bio prvi na udaru, i razumno je za vjerovati da bi njemu najvise koristilo da se makne djindjica jer je kostunica bio umijesan u apsolutno sve.

Ber
20.06.2012., 13:13
cisto sumnjam da bi to bio razlog, po tome bi briti stalno nekog morali likvidirat jer mnogi nisu na njihovoj strani. meni je daleko bliza verzija sa kostunicom i srpskom mafijom kao naruciteljima jer djindjic je bio spreman razotkriti sve sprege izmedju politike, mafije, legijinih specijalaca i ratnih zlocinaca. kostunica bi bio prvi na udaru, i razumno je za vjerovati da bi njemu najvise koristilo da se makne djindjica jer je kostunica bio umijesan u apsolutno sve.

Teza kaže da je upravo tom srpskom mafijaško-političkom krugu za ubojstvo došlo zeleno svijetlo iz Londona.
Ne kažem da je istina, ali ima dovoljno logika da se uzme u razmatranje.

Britanci su razvili do savršenstva upravljanje na taj način svojim kojekakvim neokolonijalnim državama.

Imaju dobar odnos sa vladajućom garniturom ali tajno održavaju kontakt i po malo podržavaju i kojekakve lokalne gerile, političke terorističke organizacije ili etničke grupe nezadovoljne statusom.
I onda kada im se vlada počne nešto koprcati i otimati kontroli, oni samo pjačavaju tajnu podršku tim svojim "trojancima" putem novca, oružja, stručnjaka....
Krajnji potez može biti da preko trojanca dignu i oružanu pobuni i lokalni rat ili atentat na neku visokopozicioniranu osobu, predsjednika na primjer.

Školski primjer je Egipat i njihova Gama el Islamia. Vlada i ta ultramuslimanska teroristička grupa su dugo interno ratovale a javna je tajna da su tamošnji munđosi na cici britanske tajne službe.

Hrvatska ima veliku sreću da mi doslovno nemamo nikakvu ekstremnu grupu koja bi se mogla organizirati na taj način.

hr1u00
20.06.2012., 13:20
Osobno mi je teško vjerovati da su Britanci imali ikakve veze sa Pukijem, ali činjenica da im kroz povijest nisu bila strana takva "uredovanja" u drugim državama.
pa i za Miloševića su imali dosta detaljan plan likvidacije...
Na kraju su ga ipak uhapsili i izručili u Haag u britanskoj režiji (događanje naroda na ulicama), operaciju je vodio Monckton , šef MI6 za Balkan akreditiran u BG

dakle jedno izvjesno vrijeme su britanci vodili kompletnu igru na brdovitom Balkanu...odmah nakon što su se Ameri prebacili više jugoistočno, na Kosovo, britancima su perpustili zapadni Balkan

Ipak ostaje činjenica da su oni koji su ih unutar hrvatske razotkrivali, to platili karijerama, jednostavno ih više nema u službama, politici, javnosti...
Oni koji su im bili poltroni jašu i dalje neokrznuti...kao naš ministar

RT20
20.06.2012., 13:36
Osobno mi je teško vjerovati da su Britanci imali ikakve veze sa Pukijem, ali činjenica da im kroz povijest nisu bila strana takva "uredovanja" u drugim državama.
pa i za Miloševića su imali dosta detaljan plan likvidacije...
Na kraju su ga ipak uhapsili i izručili u Haag u britanskoj režiji, operaciju je vodio Monckton , šef MI6 za Balkan akreditiran u BG

dakle jedno izvjesno vrijeme su britanci vodili kompletnu igru na brdovitom Balkanu...odmah nakon što su se Ameri prebacili više jugoistočno, na Kosovo, britancima su perpustili zapadni Balkan

Ipak ostaje činjenica da su oni koji su ih unutar hrvatske razotkrivali, to platili karijerama, jednostavno ih više nema u službama, politici, javnosti...
Oni koji su im bili poltroni jašu i dalje neokrznuti...kao naš ministar

izvrsno i jasno kao dan. kolika je manipulacija političkim kadrovima u hrvatskoj to je jednostavno zastrašujuće. hrvatska je pod trajnim vanjskim udarom i pritiskom i jedino je pitanje kakve će to posljedice ostaviti na hrvatskom stanovništvu jer dosadašnja iskustva su ravna katastrofi.
jedan zanimljiv članak (http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/vlada_je_u_svoj_program_unijela_sredstva_masovnog_ unistenja_vlastitog_naroda/784453.html) u kojem zanimljivi "kalibri" iznose zanimljive podatke...

hr1u00
20.06.2012., 13:44
mene brine nešto drugo...
a to je da se do danas ni jedna Vlada, Premijer ili Presjednik nisu jasno opredijelili prema tim mračnim vremenima manipulacija i ucjena. vjerojatno ne smiju , jer su na neki način i oni proizvod toga ili su barem doprinjeli tome.

čak se ni jedan medij ne usudi progovoriti o tome, čak ni sa ove vremenske distance.
valjde ćemo opet morati čekati desetljeća (dok se ne raspadne EU) da u javnost izađe istina ,kao i sa UDBA-om i Jugom

Ber
20.06.2012., 13:56
Zato trenutno navijam za Karamarka.
Kao stvoren da to razbije.
Ali ga čeka trnovit put, a on je medijski bos.
Bar za sada.

RT20
20.06.2012., 14:04
@ hr100- i sam si pokazao u uvodnim postovima kako se procesi odvijaju, takvim kadrovima poslodavci su te mračne službe a ne narod koji ih je izabrao, jer i ako ih je "izabrao" onda je to zato što su te mračne sile pripremile teren na sve načine. nije pitanje da gospodari očekuju zahvalnost jer se to podrazumjeva, gospodari očekuju efikasnost i odlučnost u izvedbi. ovdje ima jedan zanimljiv primjer (http://www.dnevno.hr/kolumne/zvonimir_hodak/cetiri_dentlmena_jedna_dama_i_kazalisni_trg_robert a_mugabea/782207.html), primjerice kako je došlo do sanaderizacije. koja je to sinergija tajnih službi (u stranom vlasništvu), medija (u stranom vlasništvu) i političara (u stranom vlasništvu)...

zato ja kažem, dok se naše politčke elite vozaju kao pudlice na povodcu, a prema dosadašnjim iskustvima, strašne posljedice očekuju stanovništvo hrvatske, pa i šire... ili da postavimo ovakvo pitanje "što hrvatski narod ima dobro od ovih pudlica koje nas predstavljaju?". osim da budu na usluzi turistima tih zemalja, da ih razvoze, hrane, budu im potrčakala, čiste i peru za njima jer očito je da je samo takav turizam dopušten hrvatskoj, sve drugo se zatvara, ukida, proglašava neperspektivnim, rasprodaje, poklanja, gasi... što hrvatski građani imaju od toga? propast!

hr1u00
20.06.2012., 14:38
@ hr100- i sam si pokazao u uvodnim postovima kako se procesi odvijaju, takvim kadrovima poslodavci su te mračne službe a ne narod koji ih je izabrao, jer i ako ih je "izabrao" onda je to zato što su te mračne sile pripremile teren na sve načine. nije pitanje da gospodari očekuju zahvalnost jer se to podrazumjeva, gospodari očekuju efikasnost i odlučnost u izvedbi. ovdje ima jedan zanimljiv primjer (http://www.dnevno.hr/kolumne/zvonimir_hodak/cetiri_dentlmena_jedna_dama_i_kazalisni_trg_robert a_mugabea/782207.html), primjerice kako je došlo do sanaderizacije. koja je to sinergija tajnih službi (u stranom vlasništvu), medija (u stranom vlasništvu) i političara (u stranom vlasništvu)...

zato ja kažem, dok se naše politčke elite vozaju kao pudlice na povodcu, a prema dosadašnjim iskustvima, strašne posljedice očekuju stanovništvo hrvatske, pa i šire... ili da postavimo ovakvo pitanje "što hrvatski narod ima dobro od ovih pudlica koje nas predstavljaju?". osim da budu na usluzi turistima tih zemalja, da ih razvoze, hrane, budu im potrčakala, čiste i peru za njima jer očito je da je samo takav turizam dopušten hrvatskoj, sve drugo se zatvara, ukida, proglašava neperspektivnim, rasprodaje, poklanja, gasi... što hrvatski građani imaju od toga? propast!

Hvala na linku, redovito pročitam kolumne u Dnevno.hr .

Što se tiče Karamarka, za mene će biti vjerodostojan tek ako i kad pokrene pitanja vezana za Mesića i 2000-te:
1) Dilanje Tuđmanovih transkripata
2) Financiranje Mesićeve prve presjedničke kampanje
3) Uloga i veza Britanije, Haškog suda i domaćih političara prilikom pregovora o EU

Bude li se opet hvatao 1945. neće bit nikakve koristi već samo šteta za državu od njega, jer će time hraniti ove ljigavce

Što nam preostaje ? ne znam, ali sam siguran da dugoročno rješenje nije samo u pravim nacionalnim političarima nego barem jednako i u čišćenju medijske močvare.

Raspad nacionalne države Hrvatske je počeo onog trenutka kad je anacionalni naivni političar Račan (zadnji hr političar koji je bio čovjek), po britanskom "savjetu " rekao da "EU nema alternativu" a onda su mediji uprli sve snage da se to stvarno i dogodi u glavama hrvata ,koristeći resurse britanskih tajnih službi.

rama
20.06.2012., 14:51
Osobno mi je teško vjerovati da su Britanci imali ikakve veze sa Pukijem, ali činjenica da im kroz povijest nisu bila strana takva "uredovanja" u drugim državama.
pa i za Miloševića su imali dosta detaljan plan likvidacije...
Na kraju su ga ipak uhapsili i izručili u Haag u britanskoj režiji (događanje naroda na ulicama), operaciju je vodio Monckton , šef MI6 za Balkan akreditiran u BG

dakle jedno izvjesno vrijeme su britanci vodili kompletnu igru na brdovitom Balkanu...odmah nakon što su se Ameri prebacili više jugoistočno, na Kosovo, britancima su perpustili zapadni Balkan

Ipak ostaje činjenica da su oni koji su ih unutar hrvatske razotkrivali, to platili karijerama, jednostavno ih više nema u službama, politici, javnosti...
Oni koji su im bili poltroni jašu i dalje neokrznuti...kao naš ministarMa, ni u ludilu sada! To je bila povijest! Davno! Nema više opijuma, Indije, Bura, Japana, Indijanaca, Saudijske Arabije, Gali Polja(čitaj Dardanele). Uh, da više ne nabrajam). Pokajali su se i obećali da više ne će grijršiti. Vjerujmo im! Lakše nam je!

Primitive
20.06.2012., 19:20
offtopic ste, ajmo malo na temu. valjda Ostojic radi nesto i sad

hr1u00
21.06.2012., 08:33
Kad se samo sjetim kako je imenovan na mjesto načelnika PU SD...prije toga je bio nekoliko tjedana pročelnik gradskog ureda za resurse bez dana staža u sustavu MUPa...
Pročitajte ovaj tekst prepun apsurda
http://arhiv.slobodnadalmacija.hr/20000309/split.htm

1 - Smjena Bekavca (da se može imenovati Ostojić) iz razloga što je "pretjerano politizirao policiju" - a oni imenuju stranačkog aparatčika bez iskustva na mjesto načelnika PU

2 - "Policija mora biti još otvorenija prema javnosti...Nema medija koji bi bio povlašten ili medija kojem se ne bi smjela dati informacija" - Vrlo tragikomično s obzirom kako se Ranko ponašao na mjestu ravnatelja MUPa šurujući sa stranim špijunima i sa isključivo novinarima EPH dilajući povjerljiva informacije

3 -"Ranko Ostojić izvijestio novinare kako je, s danom imenovanja na dužnost načelnika, zamrznuo svoje članstvo u SDP-u jer im je intencija, kažu, izbaciti politiku iz svojih redova, odnosno iz MUP-a."- komedija s obziriom na razlog razriješenja Bekavca u točki 1.

4- Koji su razlozi za imenovanje Ostojića? On ima opće i posebne uvjete iz Zakona i nije osuđivan. Ne mogu reći koji su razlozi za njegovo imenovanje, osim ovoga što sam rekao, jer nisam kompetentan za to obrazloženje, a i sami znate da je to diskrecijsko pravo ministra (Šime Lučin , još jedan "dugogodišnji stručnjak" ranga Ostojića) - kaže tada Faber

Dakle cijeli ovaj razvojni put tada 38-godišnjeg Ostojića koji u nepunih 1,5 godina dolazi od gradskog pročelnika za "Istraživanje ruda i gubljenje vremena " do ravnatelja policije MUP RH, po direktivi Lučina a bez dana staža (osim malo formalno kao načelnik PU SD di se obračunavao sa kadrovima koji su imali kičmu) u policiji i to kao stranačka osoba na izrazito operativno mjesto u policiji a pod krinkom depolitizacije "Tuđmanovog režima"...

Sve to skupa je previše čak i za Hrvatsku, to je po meni jedna od najgorih i najsramotnijih politizacija i privatizacija sustava uopće... koja je glupom narodu i danas nepoznata i zamaskirana kroz medije i PR - magove.
A taj čovjek odrađuje drugi mandat u sustavu MUPa, nakon svega ovoga, plus ovo sa MI6 i Malićem, nestankom novca iz " Magle", nastavkom kontaktiranja sa stranim špijunima i nakon prestanka prvog mandata ravnatelja policije a koje nije prijavio...

A u studenom 2000. je izjavio nešto gotovo proročanski (vjerojatno su mu i to došapnuli instruktori iz razvijenih demokracija) :

Oduvijek je Split bio indikator stanja u čitavoj državi, oduvijek vrijedi pravilo da što prođe u Splitu, može proći svuda i da ono što u Splitu ne vrijedi, to uzalud traži afirmaciju i na drugim mjestima. Možda mi ovdje nismo niti svjesni koliko su ovaj grad i ova regija od izuzetne važnosti

Dalje , još fascinantnih podataka - Ranko i Lučin su do 2001. podigli 3865 kaznenih prijava za gospodarski kriminal od kojih nijedna (nula) nije uopće došla do suda !?!?
Ranko je na mjestu načelnika PU SD također podigao 600-tinjak sličnih prijava i procijenio štetu u tim djelima (samo u SD županiji) na milijardu kuna !?!?
Svoju nesposobnost je pravdao onom svojom mantrom "Mi super radimo, ali nas sudovi koče"

Sve ovo skupa sugerira da je bio jednostavno postavljen i instruiran što da radi, odnosno kako da stvara psihozu oko "zločinačkog i kriminalnog Tuđmanovog režima" , a od 2000. će sve biti bolje

Ber
21.06.2012., 09:28
Kad se samo sjetim kako je imenovan na mjesto načelnika PU SD...prije toga je bio nekoliko tjedana pročelnik gradskog ureda za resurse bez dana staža u sustavu MUPa...
Pročitajte ovaj tekst prepun apsurda
http://arhiv.slobodnadalmacija.hr/20000309/split.htm

1 - Smjena Bekavca (da se može imenovati Ostojić) iz razloga što je "pretjerano politizirao policiju" - a oni imenuju stranačkog aparatčika bez iskustva na mjesto načelnika PU

2 - "Policija mora biti još otvorenija prema javnosti...Nema medija koji bi bio povlašten ili medija kojem se ne bi smjela dati informacija" - Vrlo tragikomično s obzirom kako se Ranko ponašao na mjestu ravnatelja MUPa šurujući sa stranim špijunima i sa isključivo novinarima EPH dilajući povjerljiva informacije

3 -"Ranko Ostojić izvijestio novinare kako je, s danom imenovanja na dužnost načelnika, zamrznuo svoje članstvo u SDP-u jer im je intencija, kažu, izbaciti politiku iz svojih redova, odnosno iz MUP-a."- komedija s obziriom na razlog razriješenja Bekavca u točki 1.

4- Koji su razlozi za imenovanje Ostojića? On ima opće i posebne uvjete iz Zakona i nije osuđivan. Ne mogu reći koji su razlozi za njegovo imenovanje, osim ovoga što sam rekao, jer nisam kompetentan za to obrazloženje, a i sami znate da je to diskrecijsko pravo ministra (Šime Lučin , još jedan "dugogodišnji stručnjak" ranga Ostojića) - kaže tada Faber

Dakle cijeli ovaj razvojni put tada 38-godišnjeg Ostojića koji u nepunih 1,5 godina dolazi od gradskog pročelnika za "Istraživanje ruda i gubljenje vremena " do ravnatelja policije MUP RH, po direktivi Lučina a bez dana staža (osim malo formalno kao načelnik PU SD di se obračunavao sa kadrovima koji su imali kičmu) u policiji i to kao stranačka osoba na izrazito operativno mjesto u policiji a pod krinkom depolitizacije "Tuđmanovog režima"...

Sve to skupa je previše čak i za Hrvatsku, to je po meni jedna od najgorih i najsramotnijih politizacija i privatizacija sustava uopće... koja je glupom narodu i danas nepoznata i zamaskirana kroz medije i PR - magove.
A taj čovjek odrađuje drugi mandat u sustavu MUPa, nakon svega ovoga, plus ovo sa MI6 i Malićem, nestankom novca iz " Magle", nastavkom kontaktiranja sa stranim špijunima i nakon prestanka prvog mandata ravnatelja policije a koje nije prijavio...

A u studenom 2000. je izjavio nešto gotovo proročanski (vjerojatno su mu i to došapnuli instruktori iz razvijenih demokracija) :

Oduvijek je Split bio indikator stanja u čitavoj državi, oduvijek vrijedi pravilo da što prođe u Splitu, može proći svuda i da ono što u Splitu ne vrijedi, to uzalud traži afirmaciju i na drugim mjestima. Možda mi ovdje nismo niti svjesni koliko su ovaj grad i ova regija od izuzetne važnosti

Dalje , još fascinantnih podataka - Ranko i Lučin su do 2001. podigli 3865 kaznenih prijava za gospodarski kriminal od kojih nijedna (nula) nije uopće došla do suda !?!?
Ranko je na mjestu načelnika PU SD također podigao 600-tinjak sličnih prijava i procijenio štetu u tim djelima (samo u SD županiji) na milijardu kuna !?!?
Svoju nesposobnost je pravdao onom svojom mantrom "Mi super radimo, ali nas sudovi koče"

Sve ovo skupa sugerira da je bio jednostavno postavljen i instruiran što da radi, odnosno kako da stvara psihozu oko "zločinačkog i kriminalnog Tuđmanovog režima" , a od 2000. će sve biti bolje

Ostojić voli reći "Mi policajci".
Kompleksi rade, nitko ozbiljan njega ne gleda kao poilicajca.
Partijska vucibatina.

hr1u00
21.06.2012., 09:57
@Primitive

polako doći ćemo i do toga, prvo treba opisati ova njegova fascinantna prethodna djela i trnovit put do uspjeha

Ber
21.06.2012., 10:25
@Primitive

polako doći ćemo i do toga, prvo treba opisati ova njegova fascinantna prethodna djela i trnovit put do uspjeha

Ranko Ostojić je najtanji u onom razdoblju kada je bio neki wanabe menadžer Ninoslava Pavića u Slobodnoj Dalmaciji.

1. Očita je sveza između medija i trenutne vlasti. Gdje to još ima da je netko menadžer vrlo moćnog žutog tabloida pa nakon toga ministar policije ?

2. Sama ta afera Slobodne Dalmacije, privatizacije i isisavanja novca, je u ladici državnog odvjetnika i samo čeka da se aktivira u optužnicu. A ministar policije umočen do brade.

Ranka Ostojića će se teško zakačiti za suradnju sa britanskom tajnom službom, ali se gadno ukakio sa ovim EPH lopovluk menadžmentom.

hr1u00
21.06.2012., 10:53
Ranko Ostojić je najtanji u onom razdoblju kada je bio neki wanabe menadžer Ninoslava Pavića u Slobodnoj Dalmaciji.

1. Očita je sveza između medija i trenutne vlasti. Gdje to još ima da je netko menadžer vrlo moćnog žutog tabloida pa nakon toga ministar policije ?

2. Sama ta afera Slobodne Dalmacije, privatizacije i isisavanja novca, je u ladici državnog odvjetnika i samo čeka da se aktivira u optužnicu. A ministar policije umočen do brade.

Ranka Ostojića će se teško zakačiti za suradnju sa britanskom tajnom službom, ali se gadno ukakio sa ovim EPH lopovluk menadžmentom.

da da naravno sve je to opet usko povezano s onom famoznom aferom Grupo (u kojoj je s jedne strane Turek a s druge Ostojić i Pavić) , odnosno privatizacijom Slobodne koje eto nije procesuirana...
Političari ,mediji i špijunske igre - sve nekako umreženo i premreženo

Ber
21.06.2012., 11:23
da da naravno sve je to opet usko povezano s onom famoznom aferom Grupo (u kojoj je s jedne strane Turek a s druge Ostojić i Pavić) , odnosno privatizacijom Slobodne koje eto nije procesuirana...
Političari ,mediji i špijunske igre - sve nekako umreženo i premreženo

Ali, najtanji je upravo u toj svojoj službenoj funkciji kvazimenadžera u kriminalnoj organizaciji zvanoj EPH.
Tu je kao fazan na lovačkom poligonu.

Bodul2a
21.06.2012., 18:53
Osobno mi je teško vjerovati da su Britanci imali ikakve veze sa Pukijem, ali činjenica da im kroz povijest nisu bila strana takva "uredovanja" u drugim državama.
pa i za Miloševića su imali dosta detaljan plan likvidacije...
Na kraju su ga ipak uhapsili i izručili u Haag u britanskoj režiji (događanje naroda na ulicama), operaciju je vodio Monckton , šef MI6 za Balkan akreditiran u BG

dakle jedno izvjesno vrijeme su britanci vodili kompletnu igru na brdovitom Balkanu...odmah nakon što su se Ameri prebacili više jugoistočno, na Kosovo, britancima su perpustili zapadni Balkan

Ipak ostaje činjenica da su oni koji su ih unutar hrvatske razotkrivali, to platili karijerama, jednostavno ih više nema u službama, politici, javnosti...
Oni koji su im bili poltroni jašu i dalje neokrznuti...kao naš ministar
Ako se razmisli, kome je najviše koristila Miološevićeva smrt u Haagu, onda čovjek dolazi i glede te smrti na kojekakve zaključke.

Shotokan
30.06.2012., 20:31
Lik koji u manirima forumskog trola vrijeđa protivnika, sada ne znam je l bio blog ili fejs...

A nadam se da su priče o suradnji s Brotanskim tajnim službama ipak pretjerivanje, jer ne želim pomisliti da je takva osoba ministar policije

Možda te ovaj prepis uvjeri u suprotno:

REPUBLIKA HRVATSKA
MINISTARSTVO UNUTARNJIH POLSOVA,
RAVNATELJSTVO POLICIJE
Zagreb, 7. 2. 2003.

BILJEŠKA SA SASTANKA S PREDSTAVNICIMA BRITANSKOG VELEPOSLANSTVA I BRITANSKE OBAVJEŠTAJNE SLUŽBE
održanog u prostorijama Vlade RH i Ravnateljstva policije MUPA RH dana 5. veljače 2003. godine u 12.30 sati.

Sastanak je održan u dva dijela;

NA PRVOM DIJELU sastanka održanom u prostorijama Vlade RH kao predstavnici Hrvatske bili su Ivica Račan, predsjednik Vlade RH Paro, veleposlanik RH u Velikoj Britaniji, Šime Lučin, ministar unutarnjih poslova RH, Ranko Ostojić, pomoćnik ministra i ravnatelj policije MUP RH i Tatjana Banovac, tajnica Ravnateljstva policije - u svojstvu prevoditelja. Izaslanstvo Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske činili su Nicholas Jarrold, britanski veleposlanik u RH, Gareth Lungley, prvi tajnik (politički) britanskog veleposlanstva u RH i Boyd, britanska obavještajna služba.

DRUGI DIO sastanka održan je u prostorijama Ravnateljstva policije i na njemu su bili Ranko Ostojić, Dragutin Cestar, načelnik Uprave kriminalističke policije, Ravnateljstvo policije, MUP RH, Gojko Marković, načelnik Odjela za opći kriminalitet, Uprava kriminalističke policije, Ravnateljstvo policije, MUP RH, Tatjana Banovac, Gareth Lungley i Boyd.
Tema sastanak bilo je traganje za optuženikom Međunarodnog kaznenog suda za ratne zločine počinjene u bivšoj Jugoslaviji, hrvatskim generalom gospodinom Antom Gotovinom.
Tijekom prvog dijela sastanka održanog u prostorijama Vlade RH, predsjednik Vlade RH Ivica Račan naglasio je spremnost i odlučnost Hrvatske Vlade za suradnju s Haaškim sudom u svim slučajevima, tako i u slučaju Ante Gotovine. Također je naglasio spremnost hrvatskih vlasti za razmjenu saznanja o predmetnom slučaju s relevantnim inozemnim službama, čije je pomoć dobrodošla, pri čemu je posebno istaknuo stručnost i iskustvo britanskih službi,m posebice uzevši u obzir dobre odnose Hrvatske s Velikom Britanijom i želju Vlade RH da te odnose i dalje unaprijedi. Nicholas Jarrold, britanski veleposlanik u RH, istaknuo je da je Velika Britanija spremna Republici Hrvatskoj pružiti svu potrebnu pomoć u navedenom predmetu i s tim ciljem preporučio je svoje suradnike, Lungleya i Boyda kao osobe za suradnju po predmetu.Ivica Račan sa zadovoljstvom je prihvatio ponuđenu pomoć i uz preporuku Šime Lučina, ministra unutarnjih poslova RH, imenovao Ranka Ostojića, ravnatelja policije MUP-a RH koordinatorom suradnje s britanskim vlastima po navedenom predmetu.
Tijekom drugog dijela sastanka koji se održao u prostorijama Ravnateljstva policije, Ostojić je svoje suradnike, Cestara i Markovića, upoznao s britanskim kolegama i obavijestio ih da je zadužen za koordinaciju suradnje s britanskim vlastima po predmetu te im naložio da razmijene saznanja koja hrvatska policija posjeduje o predmetu s britanskim kolegama i da istaknu područja na kojima bi im bila korisna njihova pomoć. Nakon što su Cestar i Marković upoznali goste s postojećim stanjem po predmetima, ravnatelj je odveo goste na objed.
Bilješke je pripremila Tatjana Banovac, tajnica Ravnateljstva policije

Dostaviti: osobno predati n/r gospodinu Ranku Ostojiću, ravnatelju policije

I tako ti je sve do danas, ali i sa "tajnim službama" RH !

Shotokan
30.06.2012., 20:36
Hvala na linku, redovito pročitam kolumne u Dnevno.hr .

Što se tiče Karamarka, za mene će biti vjerodostojan tek ako i kad pokrene pitanja vezana za Mesića i 2000-te:
1) Dilanje Tuđmanovih transkripata
2) Financiranje Mesićeve prve presjedničke kampanje
3) Uloga i veza Britanije, Haškog suda i domaćih političara prilikom pregovora o EU

Bude li se opet hvatao 1945. neće bit nikakve koristi već samo šteta za državu od njega, jer će time hraniti ove ljigavce

Što nam preostaje ? ne znam, ali sam siguran da dugoročno rješenje nije samo u pravim nacionalnim političarima nego barem jednako i u čišćenju medijske močvare.

Raspad nacionalne države Hrvatske je počeo onog trenutka kad je anacionalni naivni političar Račan (zadnji hr političar koji je bio čovjek), po britanskom "savjetu " rekao da "EU nema alternativu" a onda su mediji uprli sve snage da se to stvarno i dogodi u glavama hrvata ,koristeći resurse britanskih tajnih službi.


A kako misliš da bi Karamarko pokrenuo išta od navedenog pod točkama od 1 do 3, kada je i sam u tome učestvovao i to “punim parom” ?
Osim toga što kazati i misliti o osobi koja je najmanje tri puta izdala svoje, bez obziora o kojima se datom trenutku radilo ?
Jesi siguran u svoj opis Račana ? Ako da, kako onda tumačiš sva poniženja, rasprodaje i nadasve veleizdaja učinjenih Republici Hrvatskoj vrijeme njegove Vlade?

sperr
30.06.2012., 20:44
Možda te ovaj prepis uvjeri u suprotno:I tako ti je sve do danas, ali i sa "tajnim službama" RH !

Treba priupitat tajnicu jel bilo sve tako kako piše u tom zapisniku, a ako je, zna se što mu sljedjuje. po kratkom postupku i u ćelemburu za suradnju s našim najvećim neprijateljima poslin srba tj. veleizdaju. :kava:

Shotokan
30.06.2012., 23:47
Treba priupitat tajnicu jel bilo sve tako kako piše u tom zapisniku, a ako je, zna se što mu sljedjuje. po kratkom postupku i u ćelemburu za suradnju s našim najvećim neprijateljima poslin srba tj. veleizdaju. :kava:

Čak i nije potrebito, jer je objavljen u ozbiljnim tiskovinama i nekim Zbornicima, a mislim da se može naći i u .jpg fomatu na netu !

Ali bitno da je jedan mali slugan danas veleposlanik u SAD, a drugi ministar u Hrvatskoj ! Možeš li zamisliti kako bi prema takvim reagirali preci ovih koji su bili na takvom sastanku (je li bi bilo strijeljanja odmah ili za par sati)?

hr1u00
01.07.2012., 15:30
... a mislim da se može naći i u .jpg fomatu na netu !

Ali bitno da je jedan mali slugan danas veleposlanik u SAD, a drugi ministar u Hrvatskoj ! Možeš li zamisliti kako bi prema takvim reagirali preci ovih koji su bili na takvom sastanku (je li bi bilo strijeljanja odmah ili za par sati)?

Ovaj inicijalni plan izdaje iz 2003. koji je preko ambasadora Pare stigao na stol Račanu nije , koliko znam, nikad i nigdje objavljen u "pravoj" verziji...samo onaj Karamarkov iz 2005.

A evo kako nas je Paro 2003. uvjeravao kako jedan zarez ustvari dokazuje Britansku naklonost Hrvatskoj - http://arhiv.slobodnadalmacija.hr/20030830/novosti01.asp

Je li točno da je hrvatska diplomacija uspjela ime Gotovine barem malo "izdvojiti" od imena Karadžića i Mladića?
- Da, u paragrafu se, nakon što se spominje potreba izručenja Karadžića i Mladića, dodaje "kao i Gotovine". Dakle, ipak se pravi neka razlika, a tu je distinkciju britanska diplomacija prihvatila u razgovoru s nama

ali vratimo se Ostojiću, posebno je zanimljiv njegov doprinos od 2003. na dalje koji je malo poznat...Te "olovne" godine uspio je politički preživiti u saborskom odboru za suradnju sa Haškim sudom, kojeg li iznenađenja...

teta-elza
06.07.2012., 13:41
http://danas.net.hr/balkan/mrtvaca-prevezli-preko-granice-kao-zivog-covjeka

zanima me zna li naš ministar kaj mu se događa na granici i kako policija radi svoj posao. na ovo ne znam smijati li se ili plakati. čestitka bosancima na snalažljivosti.

zenodor
20.07.2012., 15:54
MINISTAR Ranko Ostojić potjerao je glasnogovornicu splitske Policijske uprave Marinu Kraljević Gudelj....
www.index.hr/vijesti/clanak/ministar-ostojic-dao-otkaz-glasnogovornici-kraljevic-gudelj-sumnja-se-da-je-krivotvorila-diplomu/626960.aspx
Glasnogovornica splitske policije Marina Kraljević-Gudelj http://www.jutarnji.hr/multimedia/archive/00506/kraljevi__gudelj_506000S3.jpg
dobila izvanredni otkaz: Imala je lažnu diplomu ...
Pod navodnim brojem njene diplome stoji ime druge osobe

"Pod njenim brojem diplome na Filozofskom fakultetu u Zagrebu navedeno je ima druge osobe, a ne ime Marine Kraljević-Gudelj", poručili su iz Ministarstva unutarnjih poslova te su dodali kako time po sili zakona prestaje njezina državna dužnost i na snagu stupa otkaz.

www.jutarnji.hr/glasnogovornica-splitske-policije-marina-kraljevic-gudelj-dobila-izvanredni-otkaz--imala-je-laznu-diplomu-/1042293/

frch
20.07.2012., 17:47
koja egzekucija, strašno.
Sumnjam da bi ona pustila glasa da stvarno ima lažnu diplomu, tako bi se samo izlagala daljnjoj sramoti, nešto ovdje smrdi žešće :kava:
Inače, kamarad Ranko je posmicao sve glasnogovornike u MUPu, valjda zapošljava svoje.. čak je i onog redikula Dušana Miljuša zaposlio bez javnog natječaja na nekakvu izmišljenu finkciju "osobnog glasnogovornika", a sumnjam da ga kao "osobnog glasnogovornika" plaća osobno iz svog đepa :kava:
mafija

frch
20.07.2012., 17:50
inicijali u indexovom tekstu D.M. :facepalm:

Alfa157
20.07.2012., 17:52
smrdilo ili ne smrdilo, ta žena nema apsolutno nikakvu kvalifikaciju da radi u MUP-u, pogotovo na takvom mjestu, a još je htjela i u Zagreb na bolje radno mjesto.
otkaz ja na mjestu.

frch
20.07.2012., 21:54
hm hm žena na TVu drži diplomu FF sa svojim imenom.. inače ja u svom životu nikada nisam čuo da je u MUP RH ili kojem drugom ministarstvu netko dobio -izvanredan otkaz- to jednostavno ne ide tako. Ovo se baš čini kao osobni čin.. samo, ovo nije 2000 godina.

Alfa157
20.07.2012., 21:58
hm hm žena na TVu drži diplomu FF sa svojim imenom.. inače ja u svom životu nikada nisam čuo da je u MUP RH ili kojem drugom ministarstvu netko dobio -izvanredan otkaz- to jednostavno ne ide tako. Ovo se baš čini kao osobni čin.. samo, ovo nije 2000 godina.

čovječe božji žena nema nikakvu kvalifikaciju da bude zaposlena prvo u POA-i, nakon toga u MUP-u. osobe sa šaltera MUP-a koje izdavaju dokumente su pametnije i sposobnije od nje.
kako je došla tako je i otišla. i nek se takvi poput nje nikada ne vraćaju. onaj Dubravko Novak je barem imao kvalifikacije, kao i Borovec. ova nema ništa.
ali kad smo već kod toga, baš me zanima što Jelena Bikić ima od škole. :cerek:

frch
20.07.2012., 22:33
Na kojem je natječaju Dušan Miljuš dobio posao glasnogovornika u MUP-u?

Bodul2a
20.07.2012., 22:41
Na kojem je natječaju Dušan Miljuš dobio posao glasnogovornika u MUP-u?

.. i kakvu ima diplomu (pardon, partijsku knjižicu)?

Bodul2a
21.07.2012., 10:04
čovječe božji žena nema nikakvu kvalifikaciju da bude zaposlena prvo u POA-i, nakon toga u MUP-u. osobe sa šaltera MUP-a koje izdavaju dokumente su pametnije i sposobnije od nje.
kako je došla tako je i otišla. i nek se takvi poput nje nikada ne vraćaju. onaj Dubravko Novak je barem imao kvalifikacije, kao i Borovec. ova nema ništa.
ali kad smo već kod toga, baš me zanima što Jelena Bikić ima od škole. :cerek:
Kakva je kvalifikacija potrebna za rad u POA? Nije valjda UDBA-ški doušnik ili nekadašnji član SKH?
A Filozofski fakultet nije dovoljan za glasnogovornika, trebala je valjda doktorirati. Ma movo smrdi do neba.

Principessa
21.07.2012., 12:04
pa ima li netko s tog faksa da nam se javi i kaže je li marina kraljević gudelj završila faks ili nije? ima li kojeg profesora, mentora, kolege joj, prijatelja koji su s njom studirali??? lako je u hrvatskoj to otkriti. kod nas svatko svakog zna priko babe, tetke, kuma, suside.. :misli:

frch
21.07.2012., 12:34
pa ima li netko s tog faksa da nam se javi i kaže je li marina kraljević gudelj završila faks ili nije? ima li kojeg profesora, mentora, kolege joj, prijatelja koji su s njom studirali??? lako je u hrvatskoj to otkriti. kod nas svatko svakog zna priko babe, tetke, kuma, suside.. :misli:

pa vidjet cemo, zena je jucer na HRTu pokazala diplomu FF, sad, ako ju nije sama isprintala netko ima problem. U takvim slucajevima obicno popusi onaj najnizi izvrsitelj koji je radio sto mu je nalozeno.

=Nadimak
21.07.2012., 14:16
Sad ce poznato ustasko leglo FF imati probleme jer nije u stanju voditi evidencije.

zenodor
21.07.2012., 15:30
Sad ce poznato ustasko leglo FF imati probleme jer nije u stanju voditi evidencije.
U tome i jest problem, vodili su dvojno knjigovodstvo za diplomante.
Jedna (skrivena) knjiga za tako "fabricirane (neo)ustaške diplomante" a druga (legalna) za "sve ostale".
Zajeb je nastao kad su je išli provjeriti u glavnom (legalnom) registeriju gdje je pod njenim brojem sasvim druga osoba sa diplomom FF.
Biti će interesantno kada (skrivena) knjiga "(neo)ustaškog registerija FF-a" ugleda svjetlo dana.
Šuška se da je već u posjedu nadležnih institucija.
Do tada (u međuvremenu), biti će još interesantnije - tko će sve stati u "obranu" njene "diplome". :rofl:

Bodul2a
22.07.2012., 16:01
Sad ce poznato ustasko leglo FF imati probleme jer nije u stanju voditi evidencije.
Ma to je to ustaško leglo.
Na njemu predaju poznate "ustaše" Vesna Pusić i Žarko Puhovski?

zenodor
22.07.2012., 16:14
Ma to je to ustaško leglo.
Na njemu predaju poznate "ustaše" Vesna Pusić i Žarko Puhovski?
Jedno je biti običan predavač, a sasvim "nešto" drugo je biti "onaj" koji lupa pečatom FF-a i stavlja "potpise" po lažnim "diplomama". :p

hr1u00
24.07.2012., 15:40
nakon izvanrednog otkaza zbog nedokazano lažne diplome, bez pokretanja stegovnog postupka (raritet u državnoj službi RH) protiv Gudeljice , inače bliske Karamarku, danas novi biser staljinističkog kadroviranja...
imenovao ravnateljem policije Vladu Dominića, bliskog kolegu iz zlatnih vremena s početka 2000-ih koji u dodatna znanja navodi "vozačku A i B kategoriju te rad na računalu" a tečno govori i piše jedan strani jezik - slovenski !?!?, i poznaje (?!?) njemački.
inače Ostojić ga je unaprijedio u "stručni specijalist kriminalist" kao preduvjet za ravnatelja policije a po istom onom zakonu koji je donio Karamarko, pohvalila EU a kritizirao i rušio Ostojić....

McAucliffe
24.07.2012., 17:10
FFZ potvrdio nepostojanje diplome...mogu se cuti spekulacije da joj je do diplome nedostajao jedan ispit i obrana diplomskog rada...

Bivsa glasnogovornica vise ne zeli komentirati svoj slucaj...znakovito ili ne,prosudite sami...

Alfa157
24.07.2012., 17:41
FFZ potvrdio nepostojanje diplome...mogu se cuti spekulacije da joj je do diplome nedostajao jedan ispit i obrana diplomskog rada...

Bivsa glasnogovornica vise ne zeli komentirati svoj slucaj...znakovito ili ne,prosudite sami...


Đapići su svuda oko nas...

realist
24.07.2012., 21:39
I meni fali jos 5 ispita na filozofskom.....mogu li napisat da sam diplomirao....
nemoram bit glasnogovornik,dosta je i neki savjetnik.......hahahahah

McAucliffe
24.07.2012., 21:56
Kakva je kvalifikacija potrebna za rad u POA? Nije valjda UDBA-ški doušnik ili nekadašnji član SKH?
A Filozofski fakultet nije dovoljan za glasnogovornika, trebala je valjda doktorirati. Ma movo smrdi do neba.

Ne,trebala je smao diplomirati kako spada,kao svi...

A slažem se,smrdi,pogotovo ako nije diplomirala,a ima obraza mahatinekakvom diplomom pred kamerama...

realist
24.07.2012., 22:02
Malo je to cudno,ova slavodobitno mase a fax da je nema u evidenciji......
Ipak neko je sa njom studiro, neko je zna ili nezna,neka promocija je bila ili ne....

Ipak mislim da je i ona Karlovacka bojna ala Marijana,Gorana i ekipe koja ce uskoro isplivati.....

zenodor
24.07.2012., 23:16
nakon izvanrednog otkaza zbog nedokazano lažne diplome, bez pokretanja stegovnog postupka (raritet u državnoj službi RH) protiv Gudeljice , inače bliske Karamarku, danas novi biser staljinističkog kadroviranja...
imenovao ravnateljem policije Vladu Dominića, bliskog kolegu iz zlatnih vremena s početka 2000-ih koji u dodatna znanja navodi "vozačku A i B kategoriju te rad na računalu" a tečno govori i piše jedan strani jezik - slovenski !?!?, i poznaje (?!?) njemački.
inače Ostojić ga je unaprijedio u "stručni specijalist kriminalist" kao preduvjet za ravnatelja policije a po istom onom zakonu koji je donio Karamarko, pohvalila EU a kritizirao i rušio Ostojić....
Nemojmo "tako" jer Vladu Dominića, za razliku od Gudeljice, resi ovakova strogo-stručna biografija:
Obrazovanje i kvalifikacije

2009. specijalistički studij, stručni specijalist kriminalist

2002. diplomirao na Visokoj policijskoj školi, dipl. kriminalist

1994. diplomirao na Visokoj policijskoj školi, kriminalist


Dodatno obrazovanje:

2007. Seminar: U organizaciji ICITAP Visoki policijski Management

2006. Seminar: Psihologija komunikacije u stresnim situacijama

2005. Seminar: Policijski rukovoditelji Management u policiji

2002. Seminar: NATO – CRISIS MANAGEMENT

2000. Seminar: Partnerstvo za mir u NATO školi


Radno iskustvo

2012. - Glavni ravnatelj policije

2012. Tajnik Kabineta ministra

2008. - 2011. Policijski službenik za nadzor rada u Uredu glavnog ravnatelja policije

2004. – 2008. Načelnik operativno komunikacijskog centra policije MUP-a

2001. – 2004. Policijski službenik za nadzor rada u Uredu ravnatelja policije

1999. – 2001. Šef smjene Operativno komunikacijskog centra policije MUP-a

1998. – 1999. Vršitelj dužnosti načelnika OKCP policije MUP-a

1996. – 1998. Šef smjene Operativno komunikacijskog centra policije MUP-a

1994. - 1996. Pomoćnik šefa smjene OKCP MUP-a

1994. – 1994. Pomoćnik šefa smjene OKCP PU zagrebačke

1990. – 1991. Jedinica za privođenje i prepratu, GSUP Zagreb

1989. – 1990. Jedinica za osiguranje osoba i objekata, GSUP Zagreb

1986. – 1989. Policajac, Stanica javne sigurnosti Velika Gorica


Dodatna znanja:

Vozačka dozvola „A“ i „B“ kategorije

Rad na osobnom računalu


Strani jezici

Slovenski jezik – govor i pismo

Njemački jezik - poznavanje


Sudjelovanje u pravnim tijelima

Predsjednik nadzornog odbora IPA Hrvatske ((International Police Association) - Međunarodno policijsko udruženje

Predsjednik nadzornog odbora AKD d.o.o.Priznanja

Spomenica Domovinske zahvalnosti
www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/pogledajte_zivotopis_novog_ravnatelja_policije_cov jeka_koji_tecno_govori_slovenski_jezik/870796.html

Fantom47
25.07.2012., 09:32
Nego kako to da ovo novo/staro ministarstvo nije u ovih sedammjeseci uhvatilo niti jednog krupnog osumlječenika. Nije valjda da nema više lopovluka od kada je HDZ sišao s vlasti?

McAucliffe
25.07.2012., 10:49
Barem ima diplomu,ako ništa...a ovdje se vidi i laž koju su pojedinci iznijeli kako ga je netko proglasio stručnim specijalistom kriminalistom...

KuiShZu
25.07.2012., 22:10
Ako imate kakav problem bilo pravne bilo etičke ili moralne naravi samo napišite na zid facebook profila i Policajac Ranko će se pobrinuti da pravda bude zadovoljena.

hr1u00
26.07.2012., 06:44
Barem ima diplomu,ako ništa...a ovdje se vidi i laž koju su pojedinci iznijeli kako ga je netko proglasio stručnim specijalistom kriminalistom...

dakle, očito ga nije Ranko promovirao kao što su neki mediji pisali a ja prenio ovdje...isprika.

marasovac
27.07.2012., 17:06
Ovaj inicijalni plan izdaje iz 2003. koji je preko ambasadora Pare stigao na stol Račanu nije , koliko znam, nikad i nigdje objavljen u "pravoj" verziji...samo onaj Karamarkov iz 2005.

A evo kako nas je Paro 2003. uvjeravao kako jedan zarez ustvari dokazuje Britansku naklonost Hrvatskoj - http://arhiv.slobodnadalmacija.hr/20030830/novosti01.asp

Je li točno da je hrvatska diplomacija uspjela ime Gotovine barem malo "izdvojiti" od imena Karadžića i Mladića?
- Da, u paragrafu se, nakon što se spominje potreba izručenja Karadžića i Mladića, dodaje "kao i Gotovine". Dakle, ipak se pravi neka razlika, a tu je distinkciju britanska diplomacija prihvatila u razgovoru s nama

ali vratimo se Ostojiću, posebno je zanimljiv njegov doprinos od 2003. na dalje koji je malo poznat...Te "olovne" godine uspio je politički preživiti u saborskom odboru za suradnju sa Haškim sudom, kojeg li iznenađenja...

Otvorim televizor prije par dana, i parapolicajac i veleizdajnik sjedi kod Mladenke Šarić, i Mladenka, novinarka s mudima ga pita što je to bilo s MI-6 itd, i on govori da je to sve normalno, jer da je bilo da ovi njima ne vjeruju da to rade, da ne "opstruiraju suradnju s Haagom", pa da su oni rekli Englezima "evo, dođite, sjednite tu, provjeravajte nas, slat ćemo vam izvješća, a usput je došlo i do suradnje, i da je ta suradnja urodila plodom već 2003. kad je uhićen Ivica Rajić".

Kad ga je pitala Mladenka gdje je bio u ratu, zamalo se rasplakao čovjek koliko je nahvalio sam sebe, došle mu suze na oči od te silne hrabrosti, pa je čak rekao da je bio kod Dubrovnika i na Moseću da je bio zapovjednik voda, ali naravno, nije rekao ni kojeg voda, ni u kojoj postrojbi ni ništa. On vjerovatno jest bio u ratu, ali on u tom ratu nije bio nitko bitan. Ali sama činjenica da je rekao da je plod suradnje njegove parapolicijske strukture s MI-6 bilo "uhićenje Ivice Rajića" dokaz je ne samo da je podli lažljivac i manipultor, nego i obična kukavica, koja za razliku od Čačića (daleko najkompetentnijeg, najdomoljubnijeg, najpoštenijeg i najmoralnijeg ministra u ovoj vladi nakon Kotromanovića) ne zna reći istinu koja bi mu mogla politički naškoditi. Čak je Ranko rekao, kao argument da "nema ništa sporno" u činjenici da se dovode strane obavještajne službe i uključuju u progon, praćenje i prisluškivanje hrvatskih državljana, da su "ti dokumenti već objavljivani". E pa imam ih ja u arhivi:

http://i40.tinypic.com/nzkopx.jpg
http://i44.tinypic.com/4ru5gk.jpg

Kao što se iz dokumenata vrlo jasno vidi, nigdje nema ni govora ni o kakvom Ivici Rajiću, riječ je isključivo o generalu Anti Gotovini...

marasovac
27.07.2012., 17:11
Za Osotjića posotje tvrdnje i neki dokumenti objavljeni u Nacvionalu da je surađivao s Britanskim tajnim službama-ima li sličnih, makar falscifikata, za Karamarka?


http://oi49.tinypic.com/2res8d1.jpg
http://oi49.tinypic.com/2vdsl6o.jpg
http://oi48.tinypic.com/24xj8ld.jpg
http://oi45.tinypic.com/5n3wwj.jpg
http://oi45.tinypic.com/1zbxoid.jpg
http://oi47.tinypic.com/sbrptz.jpg
http://oi50.tinypic.com/30rmgi8.jpg
http://oi47.tinypic.com/6rq3pw.jpg
http://oi48.tinypic.com/919tua.jpg
http://oi47.tinypic.com/5bqj2b.jpg
http://oi46.tinypic.com/5b5ssk.jpg
http://oi47.tinypic.com/1127dvk.jpg
http://oi50.tinypic.com/2qb88wh.jpg

Karamarko je dio te iste priče, može on sad pričati koliko hoće da je on samo provodio ono što su mu naredili Mesić i Sanader, ali onda bar neka drugima ne drži prodike kao što je nedavno rekao kad je iscurio onaj Čobankovićev iskaz na USKOK-u...

Turek je za sve njih faca i legenda...

McAucliffe
22.08.2012., 11:13
Počelo suđenje Kraljević-Gudelj, sada ispada da istraga traje od prošle godine,a suprig jeto znao i pokušavao je utjecati na ljude na FF,do te mjere da su mu zabranili ulazak na fakultet...

I to su hrvatski obavještajci...:rigo:

TONI-VU
23.08.2012., 12:41
Počelo suđenje Kraljević-Gudelj, sada ispada da istraga traje od prošle godine,a suprig jeto znao i pokušavao je utjecati na ljude na FF,do te mjere da su mu zabranili ulazak na fakultet...

I to su hrvatski obavještajci...:rigo:

McAucliffe ni ne hvališ se kako imate "sposobnog" policajca.:lol:

http://www.vecernji.hr/vijesti/odakle-ove-kuce-vrijedne-milijune-eura-sefu-karlovacke-policije-clanak-444594

U kojoj mi mafijaškoj državi živimo to je strašno,ima li ovome kraja.:ne zna:

realist
23.08.2012., 12:51
McAucliffe ni ne hvališ se kako imate "sposobnog" policajca.:lol:

http://www.vecernji.hr/vijesti/odakle-ove-kuce-vrijedne-milijune-eura-sefu-karlovacke-policije-clanak-444594

U kojoj mi mafijaškoj državi živimo to je strašno,ima li ovome kraja.:ne zna:

Kakvog kraja,otkrije se sa vremena na vrijeme neka aferica...sta jos tu ima druze moj...

Jedan nacelnik PU pa ima ovo,a sta li imaju glavonje koji su blizu oltara...sta mislis?????

Da banditska drzava,pa u toj bar mafija diligira ovde je to jos 100000000 razina ispod.
Bili bi mi sretni da zivimo u Don Korleonovoj drzavi di se tako zapovida....

McAucliffe
23.08.2012., 13:05
McAucliffe ni ne hvališ se kako imate "sposobnog" policajca.:lol:

http://www.vecernji.hr/vijesti/odakle-ove-kuce-vrijedne-milijune-eura-sefu-karlovacke-policije-clanak-444594

U kojoj mi mafijaškoj državi živimo to je strašno,ima li ovome kraja.:ne zna:

Fijuuuuuuuuuu...Bog te mazo...

Mene je sram...žena i ja smo u CH mjesečno zarađivali koliko Čelić godišnje,pa nemam ovo ovako sređeno...što je najbolje,znam čovjeka još iz ratnih dana,a nikada se nije pohvalio da ima takvo nešto...

Kaj je najbolje,sjeli mi na kavu prije neka 3 tjedna i sada ja u šali okrenem na ljetovanje...i kaže on meni da će malo kod ženinih,malo po obali,ali ništa određeno...

Sada mi je jasno i zakaj...:zubo:

A nije on baš "naš",on je dotepenac...ko i sam nekako...:cerek:

Za kuću na Švarči znam,to je predio gdje je bolnica u Karlovcu,ako će se netko lakše orijentirati,ali ovo s morem mi je prvi glas...

Kako ja nikada ne naletim da nešto kaj dođe milju i pol eura platim samo 200k...:ne zna:

delboytrotter
23.08.2012., 14:19
dakle, očito ga nije Ranko promovirao kao što su neki mediji pisali a ja prenio ovdje...isprika.

Treba razlikovati akadamske titule što, stručni specijalist kriminalist je, od policijskih zvanja. S ovim prvim nikakav ministar nema veze, dakle riječ je o tituli koja se stječe obrazovanjem, a policijska zvanja su nešto drugo.

frch
23.08.2012., 14:30
http://oi49.tinypic.com/2res8d1.jpg
http://oi49.tinypic.com/2vdsl6o.jpg
http://oi48.tinypic.com/24xj8ld.jpg
http://oi45.tinypic.com/5n3wwj.jpg
http://oi45.tinypic.com/1zbxoid.jpg
http://oi47.tinypic.com/sbrptz.jpg
http://oi50.tinypic.com/30rmgi8.jpg
http://oi47.tinypic.com/6rq3pw.jpg
http://oi48.tinypic.com/919tua.jpg
http://oi47.tinypic.com/5bqj2b.jpg
http://oi46.tinypic.com/5b5ssk.jpg
http://oi47.tinypic.com/1127dvk.jpg
http://oi50.tinypic.com/2qb88wh.jpg

Karamarko je dio te iste priče, može on sad pričati koliko hoće da je on samo provodio ono što su mu naredili Mesić i Sanader, ali onda bar neka drugima ne drži prodike kao što je nedavno rekao kad je iscurio onaj Čobankovićev iskaz na USKOK-u...

Turek je za sve njih faca i legenda...

treba imati na umu POTREBU i razlog koji je doveo do nje, da se organizira paralelni obavještajni aparat u državi pod vodstvom R. Ostojića

Ovo za Tureka stoji, apsolutno.

frch
23.08.2012., 14:34
Nemojmo "tako" jer Vladu Dominića, za razliku od Gudeljice, resi ovakova strogo-stručna biografija:

2012. - Glavni ravnatelj policije

2012. Tajnik Kabineta ministra

2008. - 2011. Policijski službenik za nadzor rada u Uredu glavnog ravnatelja policije

2004. – 2008. Načelnik operativno komunikacijskog centra policije MUP-a

2001. – 2004. Policijski službenik za nadzor rada u Uredu ravnatelja policije

1999. – 2001. Šef smjene Operativno komunikacijskog centra policije MUP-a

1998. – 1999. Vršitelj dužnosti načelnika OKCP policije MUP-a

1996. – 1998. Šef smjene Operativno komunikacijskog centra policije MUP-a

1994. - 1996. Pomoćnik šefa smjene OKCP MUP-a

1994. – 1994. Pomoćnik šefa smjene OKCP PU zagrebačke

1990. – 1991. Jedinica za privođenje i prepratu, GSUP Zagreb

1989. – 1990. Jedinica za osiguranje osoba i objekata, GSUP Zagreb

1986. – 1989. Policajac, Stanica javne sigurnosti Velika Gorica

zanimljivo kako čovjek nema apsolutno nikakvog operativnog, taktičkog i istraživačkog iskustva. U Rankovoj policiji, rekao bih s razlogom.

no good
23.08.2012., 15:30
Fijuuuuuuuuuu...Bog te mazo...

Mene je sram...žena i ja smo u CH mjesečno zarađivali koliko Čelić godišnje,pa nemam ovo ovako sređeno...što je najbolje,znam čovjeka još iz ratnih dana,a nikada se nije pohvalio da ima takvo nešto...

Kaj je najbolje,sjeli mi na kavu prije neka 3 tjedna i sada ja u šali okrenem na ljetovanje...i kaže on meni da će malo kod ženinih,malo po obali,ali ništa određeno...

Sada mi je jasno i zakaj...:zubo:

A nije on baš "naš",on je dotepenac...ko i sam nekako...:cerek:

Za kuću na Švarči znam,to je predio gdje je bolnica u Karlovcu,ako će se netko lakše orijentirati,ali ovo s morem mi je prvi glas...

Kako ja nikada ne naletim da nešto kaj dođe milju i pol eura platim samo 200k...:ne zna:

Kako lijepo sve ti znaš? Da li bi ga prijavili i ovo objavili da se nije ponovno kandirao za načelnika?

Piše da je tip bio pripadnik ATJ Kobre, i da je svjedočio u Haagu zbog Grubora, i čudno je što ima takvu imovinu... Što tiče te kuće koje je kupio piše da je je neki da ju je neki Austrijanac kupio preko nekog tipa jer je nije mogao kupiti nekretnine kao stranac i skupa su imali tvrtku i noćni klub, najvjerojatnije je država blokirala tvrtku i postala je u stečaj i tada u prodaju ide i kuća i trećem krugu javne dražbe cijena se spušta na 30 % vrijednosti.

Dakle treba čitati kad država ili banka nešto prodaje, pa ćete jeftino to kupiti.

no good
23.08.2012., 15:40
Počelo suđenje Kraljević-Gudelj, sada ispada da istraga traje od prošle godine,a suprig jeto znao i pokušavao je utjecati na ljude na FF,do te mjere da su mu zabranili ulazak na fakultet...

I to su hrvatski obavještajci...:rigo:

Opet čudno da se ne želi smjeniti tog Gudelja jer piše je Karamarkov kadar..., a ne čuje se ništa kako je netko Gudeljicu mogao zaposliti bez diplome i tko joj je diplomu dao...

Koliko je pislao krivotvorenje diplome zastrijeva nakon 5 godina, i da se Gudeljica nije javila na natječaj na novo radno mjesto nitko ne bi znao da ima kritvorenu diplomu:rofl: Gudelja i treba smjeniti jer je glup, ne zna što mu žena radi i kakvu diplomu ima i da bi je netko mogao provjeriti:lol:

McAucliffe
23.08.2012., 18:16
Kako lijepo sve ti znaš? Da li bi ga prijavili i ovo objavili da se nije ponovno kandirao za načelnika?

Piše da je tip bio pripadnik ATJ Kobre, i da je svjedočio u Haagu zbog Grubora, i čudno je što ima takvu imovinu... Što tiče te kuće koje je kupio piše da je je neki da ju je neki Austrijanac kupio preko nekog tipa jer je nije mogao kupiti nekretnine kao stranac i skupa su imali tvrtku i noćni klub, najvjerojatnije je država blokirala tvrtku i postala je u stečaj i tada u prodaju ide i kuća i trećem krugu javne dražbe cijena se spušta na 30 % vrijednosti.

Dakle treba čitati kad država ili banka nešto prodaje, pa ćete jeftino to kupiti.

Koliko znam,kandidirao se za mjesto za Ravnateljstu...

Da,treba čitati kada država nešto prodaje...samo,fora je u tome kako pojedinci prije od drugih znaju kada se nešto prodaje,pa lakše i stanu u red...:mig:

A opet,za nekoga s državnom plaćom 200k eura je velik novac...da ne govorimo o ostalim nekretninama...

realist
23.08.2012., 20:50
Koliko znam,kandidirao se za mjesto za Ravnateljstu...

Da,treba čitati kada država nešto prodaje...samo,fora je u tome kako pojedinci prije od drugih znaju kada se nešto prodaje,pa lakše i stanu u red...:mig:

A opet,za nekoga s državnom plaćom 200k eura je velik novac...da ne govorimo o ostalim nekretninama...

Josip?????
Nisam znao,pa zato i je to u novinama da ga se makne.
Sjediste PU Karlovacke je leglo poskoka.....
koga god stave isto je...

Cujem da jako voli mobitele,kontakte sa politicarima
i podlozan je njihovom misljenju, znaci u Ravnateljstvu bi mu bilo ko grom.....
al ocito konkurencija tako ne misli, mozda ga smatraju bliskim adezeju....ko zna...

McAucliffe
24.08.2012., 12:20
Josip?????
Nisam znao,pa zato i je to u novinama da ga se makne.
Sjediste PU Karlovacke je leglo poskoka.....
koga god stave isto je...

Cujem da jako voli mobitele,kontakte sa politicarima
i podlozan je njihovom misljenju, znaci u Ravnateljstvu bi mu bilo ko grom.....
al ocito konkurencija tako ne misli, mozda ga smatraju bliskim adezeju....ko zna...

Moja greška,išao je na razgovor u Ravnateljstvo,pa sam to pobrkao s natječajem...

U zadnje vrijeme se čuje jako puno,recimo i da živi u stanu koji je u vlasništvu jendog karlovačkog poduzetnika koji je pod istragom...

Ne zna čovjek što da misli...

Pogotovo ako se zna da mu je otac podosta bogat čovjek,s poduzećem u Njemačkoj...znam kakav odnos ja imam sa svojim roditeljima po pitnaju novca,pa sam razmišljao sa stajališta da mu oni nisu dali ništa...

McAucliffe
24.08.2012., 12:26
Kako lijepo sve ti znaš? Da li bi ga prijavili i ovo objavili da se nije ponovno kandirao za načelnika?

Piše da je tip bio pripadnik ATJ Kobre, i da je svjedočio u Haagu zbog Grubora, i čudno je što ima takvu imovinu... Što tiče te kuće koje je kupio piše da je je neki da ju je neki Austrijanac kupio preko nekog tipa jer je nije mogao kupiti nekretnine kao stranac i skupa su imali tvrtku i noćni klub, najvjerojatnije je država blokirala tvrtku i postala je u stečaj i tada u prodaju ide i kuća i trećem krugu javne dražbe cijena se spušta na 30 % vrijednosti.

Dakle treba čitati kad država ili banka nešto prodaje, pa ćete jeftino to kupiti.

Bio je pripadnik ATJ Lučko,u Grubore je ušao kao zapovjendik jendog voda,koliko me pamćenje služi...

A u Kobrama (presretačima) je bio šef,tamo je recimo bio šef pojnom Karlovčaninu Kusaniću kojeg je Korade ubio...

no good
24.08.2012., 14:46
Karlovački ugostitelj: Ćelić ima privatnu policiju kojom reketari
Kaznili su me 83 puta u godini zbog parkiranja, kaže Ivan Grbiniček koji tvrdi da je Ćelićeva žrtva (http://www.vecernji.hr/vijesti/karlovacki-ugostitelj-celic-ima-privatnu-policiju-kojom-reketari-clanak-445030)

– U takozvanom slučaju Ćelić meni je najzanimljiviji dio vrijeme u kojem je pokrenuta medijska haranga koja se, gle čuda, poklapa s reizborom na čelu PU karlovačke. Poznajem Josipa kao časnog policajca, uvjeren sam da će sprati ljagu kojom ga nabacuju neke ljige – rekao je bivši ravnatelj policije Vladimir Faber.

Nakon dolaska u Karlovac u ožujku 2009., Ćelić je promijenio gotovo sve načelnike i šefove odjela, neke čak i dvaput. Na vidjelo je ubrzo izašlo i niz slučajeva krivolova, prijetnji, provala, pijančevanja, premlaćivanja i pokušaja zataškavanja kaznenih djela koja su počinili policajci. Ćelić je nakon toga optužio i novinare da svojim tekstovima stvaraju krivu sliku o karlovačkoj policiji.

Ima 7 stanova i vila, a živi kao podstanar kod osumnjičenika u aferi Daimler (http://www.jutarnji.hr/ima-7-stanova-i-vila--a-zivi-kao-podstanar-kod-osumnjicenika-u-aferi-daimler/1049410/)

Baš iz Njemačke Ćelić se vratio u Hrvatsku 1991. i kao golobradi mladić javio u specijalnu jedinicu iz Lučkog, prošao je brojna ratišta, primio devet odlikovanja i priznanja, postao zapovjednikom ATJ Lučko, završio Prometni fakultet i Visoku policijsku školu, a prije funkcije načelnika Policijske uprave karlovačke bio je vođa mobilne jedinice MUP-a poznate kao Kobre.

- Ćelić je uvjeren kako mu ‘pakiraju’ priće o sumnjivom porijeklu njegove imovine zbog natječaja za izbor načelnika PU karlovačke, a on je razgovor za taj novi/stari posao imao jučer u 18 sati. Ćelićev otac je bogati gastarbajter, u Njemačkoj je stekao veliki kapital i sin sada uživa u plodovima njegova rada - objašnjava Ćelićev kolega.


Ovo potvđuje više,manje sve ovdje napisano.... Samo da i on nema kirivotvorenu diplomu, a ako mu je otac dao novac to bi trebao lako dokazati.

Sa Faberom je izgleda gotovo...


Kraljević-Gudelj: Diplomirala sam, sigurno je neka zabuna (http://www.slobodnadalmacija.hr/Novosti/Hrvatska/tabid/66/articleType/ArticleView/articleId/185126/Default.aspx)

Kao i do sada, ustvrdila je da je posrijedi neka zabuna što se tiče njezine diplome engleskog i etnologije na FFZ-u, no upućeni u slučaj kažu da bi kriminalističko istraživanje moglo zahvatiti još najmanje jednu osobu koja je bivšoj splitskoj glasnogovornici MUP-a pomogla da se dokopa famoznog papira s pečatom i potpisom.

Ako istraga pokaže da joj je Karamarkov čovjek htio pomoći u bilo kojem kontekstu, afera oko diplome poprimit će puno veće razmjere.

no_game22
20.10.2012., 20:34
Evo večernji javlja o "Hrvatskom Watergateu" pod vodstvom britanskog špijuna Ranka Ostojića

citiram."Policija je pod političkim vodstvom ministra Ranka Ostojića zloupotrijebila sustav tajnog prikupljanja podataka i uhodila više osoba iz vrha Sigurnosno obavještajne agencije, te više ključnih ljudi iz Agrokora.

Tu informaciju potvrdilo nam je nekoliko izvora, i to iz samog vrha vlasti. Naši sugovornici tvrde da je zlouporaba otkrivena nedavno, i to kroz stručni nadzor koji Ured Vijeća za nacionalnu sigurnost obavlja nad tajnim službama te Operativno tehničkim centrom za nadzor telekomunikacija. Nadzor je, naime, pokazao da su zloupotrebe neposredno provodili policajci iz policijskog USKOK-a i to tako da bi na zahtjeve za izlistima telefonskih kontakata za pojedince pod kriminalističkim obradama nadopisivali i telefonske brojeve osoba iz vodstva SOA-e i Agrokora.

Naš sugovornik je uvjeren da za zlouporabu sustava tajnog prikupljanja podataka ne mogu biti odgovorni policajci koji su tražili izliste, nego da iza svega mora stajati politika, te je izravno prozvao ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića.

www.vecernji.hr/vijesti/policija-nelegalno-pratila-telefone-osoba-soa-e-agrokora-clanak-466368

no_game22
20.10.2012., 20:35
Davno je Pukanić pisao o britanskom špijunu Ranku Ostojiću.

realist
20.10.2012., 21:48
Zanimljivo, Ranko tatu Antu prisluskuje,zanimljivo.zanimljivo...
A kad imperija uzvrati????

zlo prase
20.10.2012., 23:14
zanimljiv izbor suradnika. zna se katkad razbiti o glavu.

index, 23.05.2012. (http://www.index.hr/vijesti/clanak/ostojic-za-sefa-pnuskoka-izabrao-starog- suradnika-prisluskivanje-je-van-kontrole-sada-nece-biti-zloporaba/616740.aspx)
Ranko Ostojić postavio za šefa PNUSKOK-a starog suradnika Marija Bertinu, koji je bio vođa starog Ostojićevog posebnog tima.

"Imali smo situaciju da snimke do kojih policija dođe prisluškivanjem po nalogu državnog odvjetništva i suda nitko ne kontrolira. Moj prijedlog da se kontrola prepusti Vijeću za građanski nadzor nije prošao, ali sam sada siguran da neće biti zloporabe", komentirao je Ostojić svoj izbor.

index, 20.10.2012. (http://www.index.hr/vijesti/clanak/policijski-uskok-nezakonito-nadzirao-telefone-celnih-ljudi-soae-i-agrokora/642731.aspx)
PNUSKOK nezakonito nadzirao telefone čelnih ljudi SOA-e i Agrokora. Nadzor i nad nekim drugim "sigurnosno zanimljivim" osobama.

"Nadzor je, naime, pokazao da su zloupotrebe neposredno provodili policajci iz policijskog USKOK-a i to tako da bi na zahtjeve za izlistima telefonskih kontakata za pojedince pod kriminalističkim obradama nadopisivali i telefonske brojeve osoba iz vodstva SOA-e i Agrokora", piše Večernji list.

pitao sam se kad će početi.

edit: rankovim bivšim medijskim kolegama iz koturaške ova tema ne zaslužuje naslovnicu portala - nju ponosno 'iznose' silovatelj i ubojica paravinja, nagrađena fukara jergović i poduzetna instruktorica zumbe.

DInar
21.10.2012., 08:31
Policija (http://www.vecernji.hr/vijesti/policija-nelegalno-pratila-telefone-osoba-soa-e-agrokora-clanak-466368) je pod političkim vodstvom ministra Ranka Ostojića zloupotrijebila sustav tajnog prikupljanja podataka i uhodila više osoba iz vrha Sigurnosno obavještajne agencije, te više ključnih ljudi iz Agrokora.

Tu informaciju potvrdilo nam je nekoliko izvora, i to iz samog vrha vlasti. Naši sugovornici tvrde da je zlouporaba otkrivena nedavno, i to kroz stručni nadzor koji Ured Vijeća za nacionalnu sigurnost obavlja nad tajnim službama te Operativno tehničkim centrom za nadzor telekomunikacija. Nadzor je, naime, pokazao da su zloupotrebe neposredno provodili policajci iz policijskog USKOK-a i to tako da bi na zahtjeve za izlistima telefonskih kontakata za pojedince pod kriminalističkim obradama nadopisivali i telefonske brojeve osoba iz vodstva SOA-e i Agrokora.

Naš sugovornik je uvjeren da za zlouporabu sustava tajnog prikupljanja podataka ne mogu biti odgovorni policajci koji su tražili izliste, nego da iza svega mora stajati politika, te je izravno prozvao ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića.

Ukoliko se sve napisano pokaže kao istina, ministar policije bi trebao dobiti promtni otkaz. Sasvim jasno mi je da je Ranku Ostojiću takav način ponašanja normalan pošto dolazi iz bivšeg sustava u kojem se takvo ponašanje poticalo.

Ovo je još jedan od mnogo razloga zašto Hrvatska nije spremna za ulazak u EU.

zlo prase
21.10.2012., 08:50
mada.
sad kad sam pročitao izvorni članak u tiskanom izdanju večernjeg, koji u biti ne govori ništa, ali napominje da je opisana praksa korištena i prije, i koji potpisuje ivanka toma, sve sam više dojma da je ovo možda i 'puška' namijenjena karamarku, a ne ostojiću.

realist
21.10.2012., 09:40
Kolega moj nikad nista ne pise kao naslov.
To je tako. A u kojem kontekstu prisluskuju Agrokor???
Sta su skrivili???

realist
21.10.2012., 09:45
Da slazem se, posto nisam citao papirnati VL neznam koliko je povezan teks sa naslovom,
neki su rekli da bas i nije ko je citao.
Al u svakom slucaju sta je Agrokor kriv i sta je napravio, jos razumim da spijuni jedni druge slusaju
to im je profesionalna deformacija....al ove nije mi jasno....osim ako im konkurencija ne placa a to je vec opasno
ako to Rankec radi....iako od njega nista cudno...

Insomnia86
21.10.2012., 09:48
Ma dajte..otkad slušate takve priče? Najednom sto afera. Pa sve je to HDZ zakuhao...šta su oni te radili :rolleyes::503:

Nevjerovatno otkad je ova vlast došla sve novine svaki dan napuhuju oriče, a dok je HDZ-a nitko ni da pipne..napise se pokoji naslov i to je to

HDZ je uništio cijelu državu i preko ovih članaka oće natrag na vlast. Konstruktivna oporba? Neznam po čem? Otkad policija ima članske iskaznice HDZ-a? ona ne bi smjela biti politički nastrojena nego da radi za narod!

realist
21.10.2012., 09:52
Ma dajte..otkad slušate takve priče? Najednom sto afera. Pa sve je to HDZ zakuhao...šta su oni te radili :rolleyes::503:

Nevjerovatno otkad je ova vlast došla sve novine svaki dan napuhuju oriče, a dok je HDZ-a nitko ni da pipne..napise se pokoji naslov i to je to

HDZ je uništio cijelu državu i preko ovih članaka oće natrag na vlast. Konstruktivna oporba? Neznam po čem? Otkad policija ima članske iskaznice HDZ-a? ona ne bi smjela biti politički nastrojena nego da radi za narod!

Kolega tema o Hdzu je na drugom mjestu ovo su afere Ranka Ostojica, i koliko ja znam on nije u HDZu...nego Sdpu....
I vise je naporno na svaku aferu vikati da je Hdz...
Proslo je podosta vremena za ta opravdanja.


Nego ajmo na temu:
Koji moraju biti sigurnosni razlozi da ti prisluskujes vodstvo jedne firme?
Nije mi jasno nikako...

Insomnia86
21.10.2012., 09:57
Kolega tema o Hdzu je na drugom mjestu ovo su afere Ranka Ostojica, i koliko ja znam on nije u HDZu...nego Sdpu....
I vise je naporno na svaku aferu vikati da je Hdz...
Proslo je podosta vremena za ta opravdanja.

žensko sam i ovo i je vezano za to..nevjerovatno kak sad su sve afere i za sve je kriv sdp...

no dobro...na kraju ce se vidjet istina.

uglavnom za sam da se sve provjeri tko i sta i ako treba da se da ostavka

realist
21.10.2012., 10:02
žensko sam i ovo i je vezano za to..nevjerovatno kak sad su sve afere i za sve je kriv sdp...

no dobro...na kraju ce se vidjet istina.

uglavnom za sam da se sve provjeri tko i sta i ako treba da se da ostavka

Oprosti nisam gledao, pa da Rajko je sklon tim izletima i sa tim HDZ nema veze.Malo procitaj o njegovom para timu i sta su radili i koliko je to nas poreske obveznike kostalo.

Znaci kada je on u pitanju svasta se moze ocekivati, samo cekamo Malica da i on da svoje misljenje kako je Ranko sajajan i odma znamo koliko je sati....samo opet naglasavam ZASTO AGROKOR, nije se valjda sirio na Njemacku??????

antifan
21.10.2012., 10:02
Davno je Pukanić pisao o britanskom špijunu Ranku Ostojiću.
ranko ostojić špijun? :eek: i to još britanski? :eek: nemoguće. njegova lojalnost republici hrvatskoj je neupitna. kao i skoro svih stranačkih mu drugova, uostalom. :kava:

realist
21.10.2012., 10:07
ranko ostojić špijun? :eek: i to još britanski? :eek: nemoguće. njegova lojalnost republici hrvatskoj je neupitna. kao i skoro svih stranačkih mu drugova, uostalom. :kava:

Hahahaha,istina.Neprocjenjivo za RH.

zgubydan
21.10.2012., 10:42
Strani vlasnici Agrokorovih dugova štite svoja ulaganja od hrvatskih managera?

hr1u00
21.10.2012., 10:50
mada.
sad kad sam pročitao izvorni članak u tiskanom izdanju večernjeg, koji u biti ne govori ništa, ali napominje da je opisana praksa korištena i prije, i koji potpisuje ivanka toma, sve sam više dojma da je ovo možda i 'puška' namijenjena karamarku, a ne ostojiću.

Ako si pročitao onda si morao viditi da PNUSKOK može prisluškivati komunikacije SOA-e , ali ne može prisluškivati konkretne osobe bez naloga u kojem decidirano piše na koje se kazneno djelo sumnja. Takvi nalozi nisu postojali, prema Večernjem.

Ali pričekajmo još malo da vidimo točno na čijem konju opet jaše parapolicajac Ranko i njegova super-turbo- specijalna parapolicijska ekipa s počettka 2000-ih.

frch
21.10.2012., 11:18
Hrvatska neće ući u EU dok je Ranko Ostojić ministar u Vladi. :kava:

Ranković naših dana.

=Nadimak
21.10.2012., 12:14
Jel se to meni cini ili je u tijeku frakcionaska borba.

Dolazi nov sef obavjestajaca, sad ovo.
Milanovic poslovicno lupeta, Josipovic mu se odjedanputa "cudi".
Jovanovic otkazuje poslusnost.
Holy vice iz mase.
U cijelu pricu se ubacuje (ili je debelo ubacen) Karamarko.
Cacic - Linic.
EU- Balkan.
Dakula - Pupovac.
Bandic - Bernardic.
Ferdelji - Kregar.
Sprem - Leko.

???

zlo prase
21.10.2012., 12:47
Jel se to meni cini ili je u tijeku frakcionaska borba.

ovo mi ima smisla.
rekao bih da josipovićevi savjetnici ovime skupljaju poene kod novoimenovanog i njegovih prekomorskih mecena. zlu ne trebalo. a i ivo će po drugi mandat u statusu neovisnog pa su mu iritantni i neuspješni milanović i njegov sdp više teret nego korisni partneri. kad se stvari tako postave rušenje jednog ostojića je mala cijena. uostalom, zoki ih u vladi ima još dvojicu :D

Grizli_Medo
21.10.2012., 13:29
Udar njemackih sluzbi u svrhu odstranjivanja britanskog agenta.

Povezati nekoliko stvari, rejting koji nam ostavise banke londonskog city-a na sadasnjem nivou, pa dodjela pruge prema luki rijeka britancima (njemacka zeli povezati rursku oblast s lukom rijeka jer joj je transport i do 5 puta jeftiniji nego preko amsterdama i roterdama, gradica u zemlji koja nas blokira na putu u EU zbog "demokratskih" procesa i koja bi izgradnjom te pruge postala supak svijeta) sto je direktan ulazak u trbuh njemacima, pa nam njemci okrecu leda jer bez pruge i jos nekih projekata im ne trebamo u EU, a sad je ovo pokusaj da se odstrani jedan od agenata britanaca i da se stvari probaju resetirati...

Britanci vode igru u RH i ako Njemacka nesto ne poduzme izgubit ce uticaj ovdje za dugo dugo vremena. Ovo je jedan od tih pokusaja...

Milanovicev poziv na referendum, Pusicka u britanskom parlamentu, Milanovicev posjet Njemackoj koja nam poslije okrece leda, namjeran stecaj Gredelja koji je trebao sa Siemensom proizvoditi lokomotive....

Samo niz bitki za jednu jedinu prugu i za kontrolu Njemackog izvoza koji je zapravo jedino sto Europa trenutno ima....

Cromanst
21.10.2012., 13:46
Udar njemackih sluzbi u svrhu odstranjivanja britanskog agenta.

Povezati nekoliko stvari, rejting koji nam ostavise banke londonskog city-a na sadasnjem nivou, pa dodjela pruge prema luki rijeka britancima (njemacka zeli povezati rursku oblast s lukom rijeka jer joj je transport i do 5 puta jeftiniji nego preko amsterdama i roterdama, gradica u zemlji koja nas blokira na putu u EU zbog "demokratskih" procesa i koja bi izgradnjom te pruge postala supak svijeta) sto je direktan ulazak u trbuh njemacima, pa nam njemci okrecu leda jer bez pruge i jos nekih projekata im ne trebamo u EU, a sad je ovo pokusaj da se odstrani jedan od agenata britanaca i da se stvari probaju resetirati...

Britanci vode igru u RH i ako Njemacka nesto ne poduzme izgubit ce uticaj ovdje za dugo dugo vremena. Ovo je jedan od tih pokusaja...

Milanovicev poziv na referendum, Pusicka u britanskom parlamentu, Milanovicev posjet Njemackoj koja nam poslije okrece leda, namjeran stecaj Gredelja koji je trebao sa Siemensom proizvoditi lokomotive....

Samo niz bitki za jednu jedinu prugu i za kontrolu Njemackog izvoza koji je zapravo jedino sto Europa trenutno ima....

Jako dobro razmišljanje, bilo je preočito da su se Kukurikavci previše slizali s Britancima pa je bilo samo pitanje vremena kad će doći do reakcije. Samo čisto sumnjam da će ovo biti dovoljno da se odstrani britanski utjecaj, mora postojati puno šira i sveobuhvatnija akcija da bi uistinu došlo do toga.

Stoga se pitam da li je možda i nedavno imenovanje Lozančica na čelo SOA-e i dolazak Karamarka na čelo HDZ-a dio toga plana?

hr1u00
21.10.2012., 14:27
Jako dobro razmišljanje, bilo je preočito da su se Kukurikavci previše slizali s Britancima pa je bilo samo pitanje vremena kad će doći do reakcije. Samo čisto sumnjam da će ovo biti dovoljno da se odstrani britanski utjecaj, mora postojati puno šira i sveobuhvatnija akcija da bi uistinu došlo do toga.

Stoga se pitam da li je možda i nedavno imenovanje Lozančica na čelo SOA-e i dolazak Karamarka na čelo HDZ-a dio toga plana?

Osobno vjerujem da je to Ostojićev pokušaj da stavi "Karamarkove" tajne službe pod svoj utjecaj a prije dolaska novog šefa SOA-e na kojeg nema utjecaj.
Poznavajući dosadašni rad parapolicajca moguće je da to radi za britanske intrese spriječavanja njemačke ekspanzije.

britanci sve više ulaze u uništenu ekonomiju RH, žele biti prvi i vjerojatno je tu interes za Agrokor .

A nijemci mogu "srušit"i ovu Vladu (i šire) jednim udarcem - po Josipu Perkoviću, ako žele.

data_
21.10.2012., 14:54
... Poznavajući dosadašni rad parapolicajca (Ostojića) moguće je da to radi za britanske intrese spriječavanja njemačke ekspanzije...
Spriječavanje njemačke ekspanzije je i u interesu USA koja sa UK predtstavlja "dva oka u glavi".
Bogami, ni Francuzima i Talijanima nije mrsko to spriječavanje njemačke ekspanzije.
...A nijemci mogu "srušit"i ovu Vladu (i šire) jednim udarcem - po Josipu Perkoviću, ako žele.
Ne budite toliko naivni, Njemačka protiv USA, UK, Francuske, Italije, ... nastavi niz ... nema nikakve šanse osim blamirati se.

zlo prase
21.10.2012., 14:58
ha! ma naravno.
U razgovoru za Index Nobilo tvrdi kako nije čudo da se do sada nisu oglasili ni u policiji, ali ni u HDZ-u.

"Policija je vjerojatno šokirana jer su to radili duže vrijeme, a sada su otkriveni. Na čelu HDZ-a je Tomislav Karamarko koji je bio načelu SOA-e i policije i moguće je da je on znao za ovu praksu i odobravao. Svakako to nije municija koju može on ispaliti prema vladajućim", rekao je na kraju Nobilo.

interesantno je kako je upravo nobilo 'isturen' komentirati slučaj. da nije riječ o 'kontroli štete'?
od milanovića ni a ni be. ranko nastupa u 16h.

frch
21.10.2012., 15:07
Spriječavanje njemačke ekspanzije je i u interesu USA koja sa UK predtstavlja "dva oka u glavi".
Bogami, ni Francuzima i Talijanima nije mrsko to spriječavanje njemačke ekspanzije.

Ne budite toliko naivni, Njemačka protiv USA, UK, Francuske, Italije, ... nastavi niz ... nema nikakve šanse osim blamirati se.

općenito nisam sklon toj teoriji o Njemačkoj i VB. ali ovo što si rekao protiv koga Njemačka ne može.. Njemačka može gurnuti svijet u krizu iz koje se neće nitko izvući.

data_
21.10.2012., 15:21
... Njemačka može gurnuti svijet u krizu iz koje se neće nitko izvući.
Gotovo je s "tom mogučnošću". ECB je sad europski "ueber aless". Njemačka (poput ostalih) ima sada da pleše kako ECB svira ili će biti izolirana dok je insajderski "multi-kulti" potpuno ne razvodni.
Nije ovo više "ona" Njemačka iz 1938. Dapače, već je "demografski razvodnjena" 50%!

frch
21.10.2012., 15:55
Nemoj biti naivan.

realist
21.10.2012., 18:34
Zanimljivo razmisljanje, mogao bi se i sloziti.
Al to da namjerno uniste Gredelj da ne radi za Njemce, i koji je cilj Britancima za Rijeku,po ovome da ju uniste.
Prepre prugu i ceste da Njemci nemaju korist.......malo mi je to nategnuto....

Stacemo onda Tomicu staviti kao njemackog igraca???
Neznam bas.....malo je to sve prebanalno....al ko ce ih znati...

Ako su Englezi bacili oko na Agrokor, to se slazem ipak je on regionalni igrac mogu reci i br.1
tako da preko njega mogu zagospodarit sa puno toga......Hr,Bih,Srb,Mkd.....

frch
21.10.2012., 19:48
http://www.youtube.com/watch?v=2fKyv4OQQaU&feature=g-all-lik

radi guza

Martian7
21.10.2012., 20:42
Josipović je povodom ovoga opet počeo bulazniti o paraobavještajnom podzemlju. :rolleyes:

realist
21.10.2012., 20:57
Josipović je povodom ovoga opet počeo bulazniti o paraobavještajnom podzemlju. :rolleyes:

Nista od toga, razvodnit ce pricu i pojeo vuk magare.
Sad ce neku aferu izvuci i zaboravit ce se....vec vidjeno

DInar
21.10.2012., 21:03
Nista od toga, razvodnit ce pricu i pojeo vuk magare.
Sad ce neku aferu izvuci i zaboravit ce se....vec vidjeno

Samo mozda tu komunisticku zgadiju EU nece pusiti samo tako. :rigo:

suntzu72
21.10.2012., 21:17
kaže ranko bez onoga vić kako jamči 'pod punom političkom odgovornošću' da nije bilo nikakvijeh zloporabah :D
biće da mu zoki (još uvijek) drži štangu...

nego, nitko od vas ne spomenu aktualnog šefa sigurnosti u agrokoru (ako mi je promaklo isprika unaprijed)? evo malo štiva na tu temu iz pera jedne novinarke 'etablirane' na špijunskoj problematici:

PROMJENE U VRHU POLICIJE (http://www.hsp1861.hr/vijesti6/050930jb.htm)

eh, šta su ti savezništva u političkim igrarijama.

no_game22
21.10.2012., 21:28
Evo sutrsšnji Jutarnji na naslovnici donosi naslov u obranu svog bivšeg zaposlenika i starog suradnika u hvatannju Gotovine i piše da je Buljević komunicirao sa pripadnicima krim milja.Pa šta da je komnicirao sa pripadnicimakrim miljea pa upravo je krim milje prepun špijuna koji mogu biti od velike koristi Hrvatskoj.Sjettite se ubosjtva Pukanića.Da je SOA imala bolje špijune u krim miljeu do to ga vjerojatno ne bi došlo.

realist
21.10.2012., 21:40
kaže ranko bez onoga vić kako jamči 'pod punom političkom odgovornošću' da nije bilo nikakvijeh zloporabah :D
biće da mu zoki (još uvijek) drži štangu...

nego, nitko od vas ne spomenu aktualnog šefa sigurnosti u agrokoru (ako mi je promaklo isprika unaprijed)? evo malo štiva na tu temu iz pera jedne novinarke 'etablirane' na špijunskoj problematici:

PROMJENE U VRHU POLICIJE (http://www.hsp1861.hr/vijesti6/050930jb.htm)

eh, šta su ti savezništva u političkim igrarijama.

Evo samo jedna recenica i kako mozes otkriti da LAZE...:

Zagrepčani Kačunka svakodnevno viđaju u automobilu s registarskom tablicom "ZG-angelo", koju je nesumnjivo ishodio zahvaljujući svom osobitom statusu u MUP-ovu ravnateljstvu.

Bilo ko od nas moze imati i magarac na tabelu ako plati.
A ona njegove table pokazuje kao dala mu policija.....zasto vjerovati i jednom slovu u tekstu.....

znam da si stavio to onako al eto vidis kako pada reputacija doticne i kako na lazi iskonstruiras sve....

suntzu72
21.10.2012., 22:13
ma za babićku je bio cinizam, znam ja njenu reputaciju i koliko je vjerovati njenim fantazmagorijama. samo mi nije jasno da benka niste spomenuli ni slovom? a kao što je kolega frch dobro uočio u bodi lengvidžu ministra policije iz avijona je vidljiva nelagoda i strah tako da mu ovih dana baš dobro pristaje ono 'us' prije imena.

ali ova tišina s najviših instanci mi je zlokobna i baš skeri. pa što rade volonteri na fejsu vlade? neki njegovan im tamo upravo nuđa 'usluge elitne prostitucije'. pa di je mlada par... glasnogovornica ivančica? igor dragovan? zinkaaaaaaa!!!!! eniuan?

pobjegoše. ha, ništa novo.

zenodor
21.10.2012., 22:13
.
Tek sad će odvjetnici i kriminalci doći na svoje....."tako je", uzmi sva prava policiji i neka vladaju jelavići..todorići..kerumi i slični....

fiser
21.10.2012., 22:22
Evo samo jedna recenica i kako mozes otkriti da LAZE...:

Zagrepčani Kačunka svakodnevno viđaju u automobilu s registarskom tablicom "ZG-angelo", koju je nesumnjivo ishodio zahvaljujući svom osobitom statusu u MUP-ovu ravnateljstvu.

Bilo ko od nas moze imati i magarac na tabelu ako plati.
A ona njegove table pokazuje kao dala mu policija.....zasto vjerovati i jednom slovu u tekstu.....

znam da si stavio to onako al eto vidis kako pada reputacija doticne i kako na lazi iskonstruiras sve....

Pa taj mercedes đip bijele boje viđam često u kvartu, i nikad ali nikad nisam vidio da ga vozi muškarac,uvijek neka ženska.

Grizli_Medo
21.10.2012., 22:30
Zanimljivo razmisljanje, mogao bi se i sloziti.
Al to da namjerno uniste Gredelj da ne radi za Njemce, i koji je cilj Britancima za Rijeku,po ovome da ju uniste.

Ipak ima naznaka o tome... Lagano se pojavljuju...

STEČAJ TŽV Gredelj možda se ne bi dogodio da su uprave HŽ Holdinga i tvrtke Končar u svibnju ove godine prihvatile pismo namjere njemačkog veleposlanika Bernda Fischera o "poslu desetljeća" - gradnji 350 željezničkih vozila s njemačkim Siemensom.


Umjesto da prihvati ponudu za najveću narudžbu iz inozemstva koje su dva domaća proizvođača ikada dobili, i s njom započne revitalizaciju Gredelja, Rene Valčić predsjednik uprave HŽ Holdinga na nju se nije udostojio niti odgovoriti. Bernd Fischer koji je bio veliki prijatelj Hrvatske i odličan promotor hrvatsko-njemačkih poslovnih odnosa, u srpnju je napustio Hrvatsku i otišao na drugu dužnost, razočaran ponašanjem obiju hrvatskih vlada.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/stecaj-tzv-gredelj-se-mogao-izbjeci-a-evo-i-kako-/642730.aspx

realist
21.10.2012., 22:32
Pa taj mercedes đip bijele boje viđam često u kvartu, i nikad ali nikad nisam vidio da ga vozi muškarac,uvijek neka ženska.

A bice ga renta....ki ce ga znat..

Kolega MEDO, al gledaj iz ovog teksta se vidi razlog odbijanja.
a to je KONCAR, nikakva britanska obavjestajna sluzba....hebi ga.
Koncar je ipak jaka firma i sigurno bi joj to pokvarilo poslove.....

Neulazeci,u dubinu al ipak nismo li mi preparanoicni oko tih upliva....
mislim da mi malo pretjerujemo u tome....al opet neznam ,necu ruku u vatru stavit za nista,

hr1u00
22.10.2012., 08:31
meni je jako zanimljivo usporediti ovu RO aferu sa onom iz 2003 , onda se dolazi do zanimljivih zaključaka

- 2003. se RO i njegova parapolicjska kamarila toliko zaigrala špijunskim igricama sa stranim agentima da uopće nisu shvatili da ih cijelo vrijeme tajne službe (POA-Franjo Turek) drže na oku. Kada je afera pukla, stradao je Franjo Turek, ali i RO koji je izgubio ugled ali je i podnesena interne prijava MUP-a za nestanak stotina tisuća kuna u njegovim super-cool tajnim akcijama "MAgla" i "Cash", pa je takav vrhunski policajac velikog kalibra potpuno najuren iz sustava MUP-a (vjerojatno je to raritet u povijesti RH).
Danas je RO naučio lekciju pa je prije nego počne sa svojim pravim akcijama htio staviti "karamarkovu" tajnu službu pod svoj nadzor, da bude siguran.

-2003. je bio zadužen i za uništenje političke i medijske opcije koja se protivila pokornom izvršavanju naloga Del Ponte, koja je preko Tureka kontrolirala svoj dio tajnih službi. Uspio je likvidirati Tureka i izbaciti suparničku političku opciju potpuno iz igre.
I danas, je vjerujem sve ovo bilo upereno protiv Karamarka i ove desne HDZ opcije i njenog eventualnog dolaska na vlast , prvo na skorim lokalnim izborima a zatim na državnoj razini

- 2003. sastavio je parapolicijsku ad-hoc grupu na rubu zakona od svojih provjerenih ljudi (Bertina, Domić, Dolački...)
Danas je ipak pametniji, prvo je opet okupio svoje provjerene ljude iz 2003. i uvalio ih u legalno policijsko tijelo PNUSKOK.

-2003. je RO dobijao podršku naroda i politike pričama o "hercegovačkoj, generalskoj i knežijskoj" mafiji po MI6 instrukcijama, mada ih nikad policijskim radom nije uspio dokazati.
I danas on pokušava naći opravdanje u borbi protiv "mafije". Ista retorika samo bez predznaka o kojoj mafiji (http://www.vecernji.hr/vijesti/ostojic-policija-je-radila-zakonito-ja-nisam-imao-nikakve-veze-tim-clanak-466641) se radi. Tipični primjer uvježbane špijunske retorike za narodne mase.

- 2003. RH se nalazila u kritičnim trenutcima na nacionalnu budućnost - početak pregovora o pridruživanju EU , kada je RO dilao poluinformacije i dezinformacije stranim špijunima što nas je koštalo ucijena i prolongiranja pregovora sa EU.
I Danas je RH u sličnoj situaciji pred ulazak u EU, RO stavlja tajne službe pod nadzor.

- 2003. U RO špijunskoj igri su važnu kariku igrali EPH mediji (Đikić,Gordan Malić...) koji su uspjeli smijeniti profesionalca Tureka koji je skrinkao parapolicijski rad RO.
I danas EPH mediji fokus prebacuju na nekakvu mafiju (http://www.jutarnji.hr/zasto-je-policija--pratila--buljevica--sef-tajnih-sluzbi-komunicirao-s-clanovima-krim-skupina/1061443/), Karamarka , "karamarkove" kadrove i "HDZ-ove" ljude u obaviještajnom sustavu. Inače naš RO je bivši važan zaposlenik EPH korporacije.
I baš mi je znimljivo kako isti mediji (i novinari) i danas koriste iste rečenične konstrukcije za opravdavanje RO kao i onda 2003. Pa se u stvaranju magle pomalo osvrću i na pokojnog Tuđmana i "mesićevog šefa tajnih službi" lažno aludirajući na Karamarka (http://www.jutarnji.hr/teski-politicki-skandal-ili-velika-dimna-zavjesa-/1061440/)

Ako ste pročitali prvi post na temi, vjerojatno ste se zapitali kako je čovjek bez dana rada u sustavu MUP-a, pročelnik splita za resurse, mogao 2000 odmah postati prvi čovjek policije ?
Kako je moguće da je taj vrhunski top-profesionalac, ravnatelj policije potpuno izbačen iz sustava MUP-a i da se opet vratio u sustav tek s dolaskom nove - stare vlasti ?

Sa rušenjem vlasti 2000. on je očito dobio svoju nagradu, kao i danas kada opet treba odraditi svoju ulogu u tajnim službama, koristeći i svoje medije a u kritičnim trenutcima za državu ?

Inače je jako zanimljivo da Ostojić nikad ne ide izravno protiv Karamarka i obrnuto, znaju se iz starih dana pa se vjerovatno drže za jaja.

realist
22.10.2012., 08:51
Da, dobro si ovo usperedio....covjek je skuzio gresku i sada je uspjesno popravlja....
samo nema Tureka i ekipe....bice zanimljivo pratiti....

Mislis da je tu Tomica dobar decko....hm...vidit cemo...

hr1u00
22.10.2012., 09:35
najbolje od svega će sad biti čitati Butkovića, Alborghettia, Malića i ekipu pa sve to uspoređivati sa njihovim konstrukcijama iz 2003. o mafijama i organiziranom kriminalu unutar države.

Evo što su VB mediji pisali o sposobnostima super-policajca Ranka Ostojića i "njegovim" akcijama ;

The Guardian, Friday 18 March 2005
When senior British intelligence officials arrived in Zagreb two years ago to launch Operation Cash it was not money they had in mind.
The Croatian word for cash is "gotovina", the surname of the general and Croatian war hero who is also the country's biggest war crimes suspect, number three on the wanted list at the war crimes tribunal in The Hague.
The British launched a year-long operation to capture the elusive officer, General Ante Gotovina. It failed, sabotaged by renegade elements within Croatian intelligence who tapped the phones of British, American and Croatian agents, photographed their meetings, leaked the details to supporters in the Croatian media and exposed the identities of the foreign spies.
For the British the experience was proof that the Croats could not be trusted, and that they were not serious about locating and arresting the fugitive general.
This week the failure to do much about Gen Gotovina cost Croatia dear. For the first time in its ambitious expansion strategy, the EU shelved membership talks with Croatia which were due to open yesterday.
The "No to Croatia" campaign in Brussels was spearheaded by British diplomats in the aftermath of the sabotage of Operation Cash. The British position is that Gen Gotovina is a test case for the rule of law in Croatia, and that Zagreb can forget its chances of joining the EU until it cooperates fully with the UN tribunal.
"I've been travelling to Zagreb for four years, getting promises on Gotovina," said Denis MacShane, Britain's Europe minister. "And we're still not there..."

zlo prase
22.10.2012., 11:25
dakle, odjednom je jutarnji (koji je ignorirao aferu cijelu nedjelju!) 'dobro upućen' i najavljuje smjene u obavještanom sustavu, a koje će objaviti skupa josipović i milanović u 14 sati na izvanrednoj (http://www.jutarnji.hr/u-14-sati-izvanredna-presica-milanovica-i-josipovica-u-uredu-predsjednika--ocekuju-se-smjene-u-obavjestanom-sustavu-/1061531/)(može li se to tako zvati s dva dana odmaka?) konferenciji za novinare. citiram posebno interesantan dio:

U Vladi još nemaju objašnjenje kako je Ured Vijeća za nacionalnu sigurnost, kojemu je ravnatelj Petar Mišević, inače kadar u odlasku kojeg su postavili Ivo Sanader i Tomislav Karamarko, došao do takvih podataka i, konačno, kako su te informacije izašle u javnost kada je izvješće, prije samo nekoliko dana, poslano na samo dvije adrese: premijeru Milanoviću i predsjedniku države Josipoviću.

dakle, fokus nije na činjenjicama koje je UVNS prikupio a koje diskvalificiraju MNUSKOK i ministra ostojića, već je važnije upitati se kako je netko koga smatraju karamarkovim igračem došao do inkriminirajućih podataka. i očito, zbog toga će ga smjeniti po kratkom postupku (iako mu ionako istječe mandat).

a u temeljnim dužnostima UVNS-a (http://www.uvns.hr/UserDocsImages/KATALOG%20INFORMACIJA%20dopunjena%20verzija%202%20 0%20%20kolovoz%202012.pdf) je i sljedeće:

UVNS obavlja stručni nadzor nad radom sigurnosno-obavještajnih agencija i Operativno-tehničkog centra za nadzor telekomunikacija, u okviru kojeg prati i nadzire zakonitost rada navedenih institucija, ostvarivanje propisanih ciljeva i djelokruga rada, djelotvornost i svrhovitost rada, nadzire primjenu mjera tajnog prikupljanja podataka kojima se ograničavaju ustavna ljudska prava i temeljne slobode, uporabu financijskih sredstava, te koordinaciju i suradnju meĎu sigurnosno-obavještajnim agencijama i odgovarajućim stručnim službama drugih zemalja.

kao što rekoh, bit će da je ovo ipak 'puška' za karamarkovu ekipu koja je ostala u sustavu i ako budu smjene od vrha do dna zna se tko će letiti van. pa je onda i lozančić samo 'tigar od papira' ako će mu ova dvojica s konferencije za novinare ekipirati sve ključne pozicije.

hr1u00
22.10.2012., 11:29
evo naglasci iz jedne zanimljive analize (http://www.index.hr/vijesti/clanak/ranko-ostojic-za-index-aferu-izlisti-pokrenuli-su-oni-kojima-smetamo-i-ja-i-buljevic/642889.aspx) jučerašnj presice ministra Ostojića...

Konferencija za tisak ministra unutrašnjih poslova protekla je jednako, u znaku nedorečenosti i nelogičnosti, pa nije jasno čemu je uopće poslužila...
Kao prvo, ministar u osnovi nije demantirao otkriće Večernjeg lista po kojem je Policijski Uskok putem Operativno-tehničkog-centra za nadzor telekomunikacija (OTC) izlistavao telefonske kontakte ravnatelja SOA-e i njegovih suradnika, te direktora tvrtke Agrokor. ..Ministar Ostojić nije demantirao ni to da su na policijski nalog izdan za nadzor telefona jedne osobe dopisivani brojevi drugih osoba, što je protuzakonito...
Ministar Ostojić smatra da je protokol PN Uskoka bio zakonit i opravdan. Zakonitost postupanja svojih suradnika nije potkrijepio niti jednom činjenicom, tvrdeći da ne želi ulaziti "u konkretne predmete". Umjesto toga, u patetičnom je stilu napao novinare koji protiv njega, navodno, vode hajku...
To je samo djelomično točno. Operativno-tehnički centar za nadzor telekomunikacija (OTC) sastavni je dio MUP-a, a stručni nadzor nad radom OTC-a jedna je od središnjih zadaća UVNS-a. Ured VNS-a nema jasno definirane ovlasti nad radom drugih segmenata policije, ali je zbog uloge koordinatora nacionalne sigurnosti u praksi provodio i tu vrstu nadzora, što sve do sada nije predstavljalo problem. Ostojić je na jučerašnjoj press-konferenciji jasno najavio da u ovom slučaju takvu kontrolu neće dopustiti. Pitanje je - zašto?
Iz tijeka press-konferencije bilo je jasno da Ranko Ostojić odbija bilo kakav nadzor, za koji se, inače, deklarativno zalaže u razgovoru s diplomatima i nevladinim udrugama...
Sanja Sarnavka, veteranka NGO sektora u Hrvatskoj, u više je navrata pohvalila nadzor nad radom SOA-e koji se provodi na nekoliko razina (građanski, parlamentarni, stručni i pravosudni), a kritizirala nedostatak nadzora nad policijom. Iako gotovo devedeset posto ukupnih mjera tajnog nadzora nad građanima RH provode policija i DORH, to su jedine dvije institucije koje nitko ne kontrolira! One nadziru same sebe, a po potrebi se i međusobno štite.Nije li policija, nedavno, stala u obranu DORH-a pred optužbama za curenje tajnih podataka?...
"Sve mjere provodili smo uz znanje i suglasnost DORH-a, s kojim smo tijesno surađivali na ovom slučaju.", izjavio je Ostojić.
U četiri godine mandata šef SOA-e Josip Buljević više je puta pohvaljen od državnog vrha (starog i novog). Za suradnju u sklopu NATO-ovih operacija uručena mu je osobna zahvala američkog ministra obrane Leona Panette kakva se dodjeljuje samo za iznimne rezultate. Predsjedavao je MEC-om (Middle European Conference), zajednicom srednjoeuropskih sigurnosno-obavještajnih službi iz 32 zemlje, kao prvi predsjedavajući iz RH. U četiri godine uspio je zaustaviti curenje podataka u javnost, dok su civilne udruge pune hvale zbog pažnje koju SOA posvećuje zaštiti ljudskih prava....
Po već ustaljenom pravilu da se diskreditirajući materijali objavljuju u izdanjima EPH, i jutros je na stranicama Jutarnjeg lista objavljen podatak o navodnom razgovoru šefa SOA-e s "kriminalcem iz Slavonije". Pokušava li se time zamesti trag puno ozbiljnijoj aferi kojoj je na tragu konkurentski Večernji list ?


...kao što rekoh, bit će da je ovo ipak 'puška' za karamarkovu ekipu koja je ostala u sustavu...

Upravo je to i moj zaključak...
samo je zanimljivo da koindicira s kritičnim trenutkom približavanja EU, kao i u Ostojićevoj prvoj aferi 2003. koja je kreirana po potpuno istom receptu.

realist
22.10.2012., 11:47
Ovo ti je sve trla baba lan da joj prodje dan.....
Pa mogli su tu ekipu posmicat i bez afere, al boze moj mora se malo prasiti...

hr1u00
22.10.2012., 11:48
malo surfam pa vidim da je Ostojić ovo s*anje najavljivao početka, što ustvari baca sumnju da ovo JEST politički obračun, motiviran preuzimanjem kontrole nad sustavom
prvo u intervjuu Globusu (?!?!) 16.5.2012. (http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/194084/Brojne-su-indicije-o-Karamarkovoj-zloupotrebi-policije.html#.UIUiMmdZhdI);

"Brojne su indicije o Karamarkovoj zloupotrebi policije

Za mene je situacija ista kao prije desetak godina, kada sam postao ravnatelj policije. Tada mi premijer Ivica Račan nije dao dirati u HDZ-ove podobnike, sada mi to brani Europska komisija...
Premda je, ističe, ministar Ostojić, europska ekspertna skupina u svom izvješću konstatirala da je prethodna, HDZ-ova Vlada neposredno pred izbore imenovala rukovodeći policijski kadar bez njihova znanja i dogovora i suprotno intencijama utvrđenim u toku pregovaračkog procesa, a to je depolitizacija i maksimalna profesionalizacija policije.
Karamarko je svom nasljedniku ostavio u sustavu više od 400 novih ljudi s najvišim policijskim zvanjem...
Prema njegovom mišljenju, iako je Tomislav Karamarko postao ministar s obećanjem i zadatkom o depolitizaciji policije, učinio je potpuno suprotno. 'S velikim finalom da su se on i njegov glavni čovjek u policiji na koncu i formalno otisnuli u profesionalnu politiku. Očito je riječ o odavno planiranom projektu. Sada je posve jasno, ali, po meni, otpočetka se tu radilo o operaciji Karamarkova osvajanja vodeće pozicije u HDZ-u', pojašnjava.
U Karamarkovom slučaju očito se već duže vrijeme radi na projektu osvajanja političkih pozicija, što ne bi bio problem da se stalno ne vrte sumnje o mogućim zloupotrebama policijskog aparata u političke svrhe. Ne želim nikoga optuživati, nemam u ovom trenutku nikakve konkretne dokaze, ali svi znamo a u tom smislu postoje doista brojne indicije...
Na pitanje što kao ministar policije može napraviti da se te indicije provjere, Ostojić ističe da je, prema njegovim spoznajama, Državno odvjetništvo vodilo određeni broj istraga. 'Ne miješam se u njihov dio posla, ali povjerenje građana u policijski sustav usko je vezano uz profesionalnost policije i otpornost na eventualne pokušaje političkog instrumentaliziranja. Vjerujem da će novi ravnatelj policije prihvatiti moj poziv da se njegovi zaposlenici rukovode isključivo zakonom, a ne političkim simpatijama', poručio je.
U prilog svojoj tezi o Karamarkovom udaru na profesionalizam u policiji, Ostojić navodi Izvješće o radu policije za prošlu godinu, koje pokazuje ozbiljan pad efikasnosti. 'Promjena tog trenda i povećanje učinkovitosti policije, to je za mene trenutno najvažniji zadatak. Nije tajna da je većinu velikih korupcijskih afera proteklih godina gotovo u potpunosti odradilo Državno odvjetništvo bez kvalitetne podrške policije. Nerijetko je policija samo bila smetnja', upozorava ministar."

Pa onda i 13.09.2012 na međunarodnoj konferenciji u Sarajevu :

Organizirani kriminal u sebi nosi ogromnu opasnost koje neki nisu ni svjesni, a kada prodre u državne strukture, on počinje ugrožavati i nacionalnu sigurnost, upozorio je u četvrtak ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić
'To je upravo pitanje nacionalne sigurnosti i mi se s tim uspješno borimo i vjerujem da situacija u Hrvatskoj i način na koji smo do sada uspijevali realizirati akcije (doprinosi tome) da nema potrebe za kampanjskim akcijama i mi to radimo kontinuirano', izjavio je Ostojić novinarima u Sarajevu gdje je sudjelovao na regionalnoj konferenciji posvećenoj borbi protiv informatičkog kriminala....
U izjavi za hrvatske medije Ostojić je istaknuo kako je policija u Hrvatskoj uspješna u borbi protiv organiziranog kriminala, no interesi mafije i organiziranog kriminala su takvi da se mora uvijek biti korak ispred njih.

zlo prase
22.10.2012., 11:53
Ovo ti je sve trla baba lan da joj prodje dan.....
Pa mogli su tu ekipu posmicat i bez afere, al boze moj mora se malo prasiti...

realist, ajde nemoj biti uvijek tako neodređen i ciničan, bez izričitog stava o temi o kojoj debatiramo. to sliči 101. padobranskoj a ne nekome tko je vidio 'politiku na djelu'.

dakle, po tvojoj procjeni - tko je pokretač ovog 'trla baba lan...' procesa? tko je ispalio prvi 'pucanj'? tko ima 'inicijativu'? tko je u 'defanzivi'?

ili misliš da je ovo samo stihija?

realist
22.10.2012., 12:14
realist, ajde nemoj biti uvijek tako neodređen i ciničan, bez izričitog stava o temi o kojoj debatiramo. to sliči 101. padobranskoj a ne nekome tko je vidio 'politiku na djelu'.

dakle, po tvojoj procjeni - tko je pokretač ovog 'trla baba lan...' procesa? tko je ispalio prvi 'pucanj'? tko ima 'inicijativu'? tko je u 'defanzivi'?

ili misliš da je ovo samo stihija?

Naravno da cu biti cinik, pa vidis da mi u imenu pise realni provokator, no salju sa strane......

Jeli pratis ovog nesricnog popa iz Baske vode.....
jeli vidis sta se tu dogadja????
Vrlo jednostavna stvar, zanemari medije, komade i lovu....
EKIPA JE BITNA...imao je podrsku vrha reda.....
Tih vise nema i pao je......u to sada ukljuci lovu......i stvar je jasna....
Ostalo je mediijska priprema...

Tako i ovo, pala vlada pala ekipa i sad je metla i ciscenje....sta ti tu nije jasno....pustimo mi6 pustimo bnd , znaju se ovi nasi potuc i bez stranaca....

Prijo moj, moc,utjecaj vlast....novac....to je to...ostalo su samo sranja koja novine prodaju....
al posto danas bas nemozes tako lako covjeka potirat, moras nac nekog poduzetnika iz Slavonije(koji se mozda zamirio partiji...ili nekog menagera iz Agrokora jer je povalio neku koju si ti tio)to su samo zecevi koji sluze za to...po meni je to nebitno.

Prica se o glupostima a ne o onom sta je bitno.....

frch
22.10.2012., 12:28
sigurno je loše kad se Gordan Malić tako pere od Ostojića

http://www.index.hr/vijesti/clanak/ranko-ostojic-za-index-aferu-izlisti-pokrenuli-su-oni-kojima-smetamo-i-ja-i-buljevic/642889.aspx

hr1u00
22.10.2012., 12:37
sigurno je loše kad se Gordan Malić tako pere od Ostojića

http://www.index.hr/vijesti/clanak/ranko-ostojic-za-index-aferu-izlisti-pokrenuli-su-oni-kojima-smetamo-i-ja-i-buljevic/642889.aspx

e, to je ova "moja" par postova gore...zato i kažem "zanimljiva analiza"

402GT
22.10.2012., 12:40
GONG se još uvjek nije oglasio ? Ili čekaju instrukcije?

zlo prase
22.10.2012., 12:40
vladini fejsbuk volonteri u štrajku? ili na kolektivnom godišnjem? ili odbili poslušnost? ili teta zinka proglasila 'silenzio stampa'?
https://www.facebook.com/wwwvladahr

u svakom slučaju ova 'predstava' ide dalje. prvo josipović i milanović nastupaju (http://www.vecernji.hr/vijesti/milanovic-josipovic-14-sati-hrvatskom-watergateu-clanak-466827) u paru u 14:00 sati na svojoj izvanrednoj 'dva dana kasnije' konferenciji za novinare. a onda u 15:30 sati karamarko ima svoju (http://hdz.hr/novosti/najave/poziv-na-konferenciju-za-novinare/) konferenciju za novinare.

zanimljivo. biće da će ga prva konferencija stavit u 'defanzivu'...

realist
22.10.2012., 13:26
I komentari presice????
Eto smjena par njih....sve je ok.
Kriminalci su nervozni a mi smo jaki....
I prebacili lopticu na Miru Tudjmana i Hdz....

hr1u00
22.10.2012., 13:38
I komentari presice????
Eto smjena par njih....sve je ok.
Kriminalci su nervozni a mi smo jaki....
I prebacili lopticu na Miru Tudjmana i Hdz....

parole, parole...sve prazne parole...

I dalje ništa ne znamo, osim što znamo da Milanović ne zna tko sve ima njegov izlist

suntzu72
22.10.2012., 13:51
dakle, dva dana im je trebalo za pripremu. sjajno.

Signs that someone is lying:

-face touching (checking sweat glands, or itching because of discomfort with the lie)

-leaning forward (forcing your lie on someone) posebno milanović

-frequently crossing and uncrossing appendages (trying to keep motion, hard time holding still)

-avoiding contractions (trying to sound eloquent/monotone to oversell) posebno josipović

-shaking your head "no" when you say something (trying to be truthful while lying) posebno josipović

-maintaining perfect eye-contact and never looking up (we look up as a memory reflex. Perfect eye-contact indicates rehearsed lies)

i naravno - oblizivanje. pogledajte broj oblizivanja obojice, posebno milanovića.

Licking your lips after saying something is a strong sign of deception. When people get nervous, their saliva glands cease to produce saliva, and our mouths become dry. There are two reasons why a person could lick their lips after saying something. They are either nervous, or are uncomfortable with what they just said.
pogledajte i sami u sljedećim vijestima. a do tada evo vam političarski prvak svijeta u oblizivanju.

http://www.youtube.com/watch?v=Keua_VVR4q8&feature=player_embedded

Lord DrEdd
22.10.2012., 14:02
Josipović na prečac presuđuje da nije bilo kriminala u postupanju dečki iz SOAe, smjenjuje šefa VZNS zbog krivice za curenja informacija i istovremeno najavljuje "detaljne istrage" koje bi trebale potvrditi njegov sud.
Milanović izjavljuje kako se tim dečkima koje je u SOAu i MUP postavio Karamarko vjerovalo devet mjeseci i da su tu pogriješili.

Pa jebemu misha, barem su se prije presice mogli dogovoriti o čemu če pričati i uskladiti pričice, a ne ovako: đed drumom, a baba šumom.

Mislim dakle, ako prema Josipoviću dečki nisu krivi, zašto Milanović tvrdi da im se više ne može vjerovati?! :D

Cuka
22.10.2012., 14:21
Pa ne mora svaka zlouporaba ili kako nazvat neobično ponašanje u nekoj službi biti kriminal nego takva ponašanja mogu biti upravo gubljenje povjerenja u nekoga.

=Nadimak
22.10.2012., 14:36
Pa ne mora svaka zlouporaba ili kako nazvat neobično ponašanje u nekoj službi biti kriminal nego takva ponašanja mogu biti upravo gubljenje povjerenja u nekoga.
Istina, a onda opet poneki kriminal moze imati i elemente izdaje.

Cuka
22.10.2012., 16:12
Istina, a onda opet poneki kriminal moze imati i elemente izdaje.

Kako ne.
Ja mislim da se ovdje neće ništa kvalitetno saznat jer je previše elemenata klasificirano kao tajna nekog stupnja i tu javnost teško da može imat kompletnu informaciju.

Ber
22.10.2012., 16:34
Ha, ha...
Pa da je Ranka Ostojića na njegovoj press konferenciji gledao prosječni policijski istražitelj, odmah bi zaključio da ovog treba stisnuti, kriv je.

Dođe kiselog lica, bez komunikacije sa novinarima, kaže da je ovo medijski progon njega, da ne zna točno o čemu je riječ ali da nije kriv (hahaha...) i pobjegne da mu se ne mogu postavljati pitanja.

Slušam sada Josipovića i Milanovića, slična priča.
A nitko da se prihvati merituma i odgovori zašto su nadopisivani, ili nisu, ljudi za praćenje koji sa predmetnom istragom nisu imali veze.

A da cijela priča smrdi-smrdi samo su potvrdili iz kontraobavještajnog tabloida EPH koji su odmah plasirali nekakve nebulozne priče o praćenjima "kralja čelika", Karamarkovog čovjeka.

Smrdi, smrdi...

hr1u00
22.10.2012., 16:37
jel se samo meni čini da je ovo bilo mlaćenje prazne slame...

Naime , pojave se Josipović i Milanović i izjave da ONI iz ONOGA što je njima prezentirano zaključuju da nije bilo protuzakonitog rada i najavljuju daljnju istragu konkretnog slučaja unutra sustava.

Sad se postavlja par logičnih pitanja ,

-jesu li oni dovoljno kompetentni za ovakve zaključke , donesene u roku 24 sata ?
- jesu li na taj način zatvorili stranački trokut Ostojić- Milanović-Josipović ?
- tko će provoditi daljnju istragu, inkriminirana policija, oštećena SOA ili sumnjivi DORH ?
- Zašto ministar MUP izjavljuje da neće dopustiti nikakve istrage slučaja ?
- čemu daljnja istraga ako je sve zakonito ?
- koliko ta istraga može sada biti neovisna ?
- hoće li, kad i kako javnost biti obaviještena o rezultatima ?
- zašto je točno dobio otkaz presjednik Vijeća za nadzor ?

S druge strane imamo (kompetentnog ?) presjednika Vijeća za nadzor koji je smatrao da postoji nezakonitost i dobio otkaz automatizmom.

strašno podsjeća na 2003. kada je Turek dobio otkaz jer se usudio dovesti u pitanje Ostojićev princip rada MUP-a .

Lord DrEdd
22.10.2012., 17:33
Evo Karamarko se isto pita, ali i nudi neke suvisle odgovore. Vidi se da čovjek zna o čemu priča, za razliku od ona dva lika s dva brda koji nas samo lažu i mažu.

http://www.vecernji.hr/vijesti/video-karamarko-sokiran-sam-trazit-cemo-ostojicevu-ostavku-clanak-467043

Na Milanovićeve i Josipovićeve nebuloze, mogu samo reći: jebeš premijera kojemu ne smeta što svaka šuša u državi, a i šire, ima njegov ispis kontakata i jebeš predsjednika koji se s njim slaže i u tome ne vidi nikakvu opasnost za nacionalnu sigurnost.

McAucliffe
22.10.2012., 23:11
Evo Karamarko se isto pita, ali i nudi neke suvisle odgovore. Vidi se da čovjek zna o čemu priča, za razliku od ona dva lika s dva brda koji nas samo lažu i mažu.

http://www.vecernji.hr/vijesti/video-karamarko-sokiran-sam-trazit-cemo-ostojicevu-ostavku-clanak-467043

Na Milanovićeve i Josipovićeve nebuloze, mogu samo reći: jebeš premijera kojemu ne smeta što svaka šuša u državi, a i šire, ima njegov ispis kontakata i jebeš predsjednika koji se s njim slaže i u tome ne vidi nikakvu opasnost za nacionalnu sigurnost.

Još da da neko objašnjenje vezano uza kontakte s Rajićem,preko svojih podobnih,gdje bi mu kraj bio...

Samo se nekaj zbunio po tome pitanju...:mig:

unknown99
22.10.2012., 23:17
Karamarko ljut jer mu se izbijaju spiuni, pa nepovezano bljezgara o svacemu.

Cuka
22.10.2012., 23:25
OTKRIVAMO Vrh HDZ-a znao je prije svih što piše u tajnom izvješću!; Vlado Rajić, Igor Mlinar i Rudolf Krpina na ispitivanju u USKOK-u se branili šutnjom!

Povjerljivi izvor otkrio je informaciju kako je sporni sadržaj izvješća UVNS-a o nadzoru izlista telefona iscurio u javnost 2 dana prije nego je bio gotov

NOVO - 22:00 Kum Vinka Žuljevića Klice, Vlado Rajić, poduzetnik Igor Mlinar i njegov prijatelj Rudolf Krpina privedeni su večeras u prostorije USKOK-a nakon što je policija protiv njih podnijela kaznenu prijavu zbog udruživanja u grupu radi počinjenja kaznenih djela, davanja mita i poticanja na odavanje službene tajne.

http://www.jutarnji.hr/u-14-sati-izvanredna-presica-milanovica-i-josipovica-u-uredu-predsjednika--ocekuju-se-smjene-u-obavjestajnom-sustavu-/1061682/

Mislio sam da je ovo gotova priča jer će o tome razgovarat ljudi koji imaju pristup klasificiranim dokumentima ali ako je ovo iz Jutarnjeg istina ta priča nije ni iz bliza gotova a usput mi pada na pamet Bajić u Saboru koji je javno kazao kako je curenje dokumenata ugrozilo tri istrage.

Ako je točno da je šef oporbene političke stranke imao uvid u izvješće prije premijera i predsjednika to je neviđeni skandal i dovođenje u sumnju vjerodostojnost cjelokupnog sigurnosnog sustava a to nije ni malo naivno.

data_
22.10.2012., 23:49
Nije slučajno USA (preko Milanovića) "instalirala" Lozančića kao šefa Sigurnosno obavještajne agencije.
Nova metla već, i te kako, mete.
Karamarko & Co, nek' izvole na platni spisak njemačkog BND-a (Bundesnachrichtendienst) jer očito za njihove interese rade.

hr1u00
23.10.2012., 08:25
http://www.jutarnji.hr/u-14-sati-izvanredna-presica-milanovica-i-josipovica-u-uredu-predsjednika--ocekuju-se-smjene-u-obavjestajnom-sustavu-/1061682/

Mislio sam da je ovo gotova priča jer će o tome razgovarat ljudi koji imaju pristup klasificiranim dokumentima ali ako je ovo iz Jutarnjeg istina ta priča nije ni iz bliza gotova a usput mi pada na pamet Bajić u Saboru koji je javno kazao kako je curenje dokumenata ugrozilo tri istrage.

Ako je točno da je šef oporbene političke stranke imao uvid u izvješće prije premijera i predsjednika to je neviđeni skandal i dovođenje u sumnju vjerodostojnost cjelokupnog sigurnosnog sustava a to nije ni malo naivno.

Ajme majko, pa ovo je najobičnija propaganda Jutarnjeg,bazirana na najobičnijem spinu kojim se fokus prebacuje na Karamarka, što je vidljiva intencija od prvog trenutka afere.

A ovo povezivanje, "karamarkovih" ljudi sa sumnjivim osobama,
"jer ima indicija, pa se pretpostavlja, pa njegov buddy, pa dijeli svijet na udbaše i ostale, pa navodno odbio ovo i ono, pa ovaj je bio ovjeren da je baš on učinio ono, pa bi on mogao biti, bio u ortačkom odnosu, pa imao ovakve i onakve karamarkove naputke, karamarkov proteže, imao mračni plan, spominje se kao organizator ovog i onog, postoje indicije, rekao je neimenovani visoki član..."

Pa što je ovo ? to je gadljivo, to je ispod svake razine novinarstva...
Ovo je čisti spin i politička propaganda iz kuhinje Ranka Ostojića. Potpuno je izgubljen meritum stvari.
Tu nema ni jedne jedine činjenice. Užas

Podsjeća me na tekstove Jutanjeg i Globusa iz najgorih dana ocrnjivanja generala Gotovine i njegovih suboraca po receptu koji su regionalni novinari dobijali od britanskih špijuna

McAucliffe
23.10.2012., 09:24
Zanimljivo,sve što ne odgovara je propaganda,ne?:rofl:

Samo treba pričekati da ekipa progovori,a bude,u to nema sumnje...

Ali,čudno kako neki ne vide intenciju Tomekovog prtljanja kada je spomene veza s Rajićem...:mig:

McAucliffe
23.10.2012., 09:27
http://www.jutarnji.hr/u-14-sati-izvanredna-presica-milanovica-i-josipovica-u-uredu-predsjednika--ocekuju-se-smjene-u-obavjestajnom-sustavu-/1061682/

Mislio sam da je ovo gotova priča jer će o tome razgovarat ljudi koji imaju pristup klasificiranim dokumentima ali ako je ovo iz Jutarnjeg istina ta priča nije ni iz bliza gotova a usput mi pada na pamet Bajić u Saboru koji je javno kazao kako je curenje dokumenata ugrozilo tri istrage.

Ako je točno da je šef oporbene političke stranke imao uvid u izvješće prije premijera i predsjednika to je neviđeni skandal i dovođenje u sumnju vjerodostojnost cjelokupnog sigurnosnog sustava a to nije ni malo naivno.

Isplivati će to sve polako,sada se opet čeja Tomekov objašnjenje...

AKo ude iole slično onome oko veza s Rajićem,sve je jasno...

A to bio bila takva šamarčina smaom sebi koju čak ni Zokica nebi mogao nadmašiti...

hr1u00
23.10.2012., 09:41
Zanimljivo,sve što ne odgovara je propaganda,ne?:rofl:

Samo treba pričekati da ekipa progovori,a bude,u to nema sumnje...

Ali,čudno kako neki ne vide intenciju Tomekovog prtljanja kada je spomene veza s Rajićem...:mig:

prvo , za mene je Karamarko sporan barem koliko i Ranko Ostojić. I to sam davno rekao.Nemam potrebu ni namjeru da ga branim.
Ono što želim reći je da Jutarnji nije iznio niti jednu činjenicu, već jednu cijelu novu konstrukciju izvedenu na bazi nepovezanih zaključaka, indicija pretpostavki i anonimnih izvora u kojoj je potpuno izgubljan meritum stvari, kao i činjenica da je mafija probila Ostojićev PNUSKOK.

Što se tiče karamarkovog spominjanja Rajića, tu je Kara potpuno u pravu.
Rajić JEST (dokazano u zakonitoj istrazi) dilao informacije kriminalcima kao i cijeli niz ljudi iz OSTOJIĆEVE organizacije - PNUSKOK.

Očito je iz toga da je mafija ušla duboko u Ostojićev sustav koji vodi njegov kum Bertina !

McAucliffe
23.10.2012., 09:44
prvo , za mene je Karamarko sporan barem koliko i Ranko Ostojić. I to sam davno rekao.Nemam potrebu ni namjeru da ga branim.
Ono što želim reći je da Jutarnji nije iznio niti jednu činjenicu, već jednu cijelu novu konstrukciju izvedenu na bazi nepovezanih zaključaka, indicija pretpostavki i anonimnih izvora u kojoj je potpuno izgubljan meritum stvari.

Što se tiče karamarkovog spominjanja Rajića, tu je Kara potpuno u pravu.
Rajić JEST (dokazano u istrazi) dilao informacije kriminalcima kao i cijeli niz ljudi iz OSTOJIĆEVE organizacije - PNUSKOK. Očito je iz toga da je mafija ušla duboko u Ostojićev sustav koji vodi njegov kum Bertina !

Je,samo je pozabil objasniti i svoju vez s Rajiće,tj. vezu svojih kontakata...

Tu je nekako postao neodlučan...

Inače,u istrazi se ništa ne dokazuje koliko ja znam,neg se skupljaju dokazi...na temelju kojih se kasnije izvode određeni zaključci...inače bi istraga imalu funkciju suđenja...

hr1u00
23.10.2012., 09:46
Inače,u istrazi se ništa ne dokazuje koliko ja znam,neg se skupljaju dokazi...na temelju kojih se kasnije izvode određeni zaključci...inače bi istraga imalu funkciju suđenja...

da,da, dobro...istraga je prikupila dovoljno dokaza da se pokrene sudski postupak.

McAucliffe
23.10.2012., 09:49
da,da, dobro...istraga je prikupila dovoljno dokaza da se pokrene sudski postupak.

Opet si,kao i u prijašnjem postu kada si Karamarkovu veze s Rajićem ispinao,zaboravio tu istu dotaknuti u svojem komentaru...

Zanimljivo...ali tebi su Karamarko i Ostojić isti...:rolleyes:

hr1u00
23.10.2012., 09:53
Opet si,kao i u prijašnjem postu kada si Karamarkovu veze s Rajićem ispinao,zaboravio tu istu dotaknuti u svojem komentaru...


najiskrenije, nisam tu informaciju o vezi Rajić-Karamarko nigdje ubrao.
Daj malo detaljnije pliz ?


Zanimljivo...ali tebi su Karamarko i Ostojić isti...:rolleyes:

pa nemoj mi stalno bezobrazno stavljati tuđe riječi u usta...nisu mi isti nego su mi obojica sporni zbog neobjašnjenih afera koje se vuku za njima

frch
23.10.2012., 09:53
http://www.jutarnji.hr/u-14-sati-izvanredna-presica-milanovica-i-josipovica-u-uredu-predsjednika--ocekuju-se-smjene-u-obavjestajnom-sustavu-/1061682/

Mislio sam da je ovo gotova priča jer će o tome razgovarat ljudi koji imaju pristup klasificiranim dokumentima ali ako je ovo iz Jutarnjeg istina ta priča nije ni iz bliza gotova a usput mi pada na pamet Bajić u Saboru koji je javno kazao kako je curenje dokumenata ugrozilo tri istrage.

Ako je točno da je šef oporbene političke stranke imao uvid u izvješće prije premijera i predsjednika to je neviđeni skandal i dovođenje u sumnju vjerodostojnost cjelokupnog sigurnosnog sustava a to nije ni malo naivno.

Kakav je to tekst?
Autori nabrajaju ljude oko Karamarka i lijepe im etikete?

Najveća prijevara u cijeloj priči je povezivanje uhićenja u slučaju prodaje informacija u sklopu čega su prije dva tjedna uhićena dvojica policajaca i afere u kojoj Ranko(vić) Ostojić -OPET- razvija paraobavještajni aparat i špijunira za -političke potrebe-(!) obavještajnu zajednicu i sasvim vjerojatno sve ostale.

više o istome

http://www.vecernji.hr/vijesti/borba-protiv-kriminala-svela-se-buljeviceve-kontakte-clanak-467100

frch
23.10.2012., 09:57
koji dio tog teksta potkrepljuje naslov "Vrh HDZ-a znao je prije svih što piše u tajnom izvješću!"?

frane2110
23.10.2012., 10:16
Ajme majko, pa ovo je najobičnija propaganda Jutarnjeg,bazirana na najobičnijem spinu kojim se fokus prebacuje na Karamarka, što je vidljiva intencija od prvog trenutka afere.

A ovo povezivanje, "karamarkovih" ljudi sa sumnjivim osobama,
"jer ima indicija, pa se pretpostavlja, pa njegov buddy, pa dijeli svijet na udbaše i ostale, pa navodno odbio ovo i ono, pa ovaj je bio ovjeren da je baš on učinio ono, pa bi on mogao biti, bio u ortačkom odnosu, pa imao ovakve i onakve karamarkove naputke, karamarkov proteže, imao mračni plan, spominje se kao organizator ovog i onog, postoje indicije, rekao je neimenovani visoki član..."

Pa što je ovo ? to je gadljivo, to je ispod svake razine novinarstva...
Ovo je čisti spin i politička propaganda iz kuhinje Ranka Ostojića. Potpuno je izgubljen meritum stvari.
Tu nema ni jedne jedine činjenice. Užas

Podsjeća me na tekstove Jutanjeg i Globusa iz najgorih dana ocrnjivanja generala Gotovine i njegovih suboraca po receptu koji su regionalni novinari dobijali od britanskih špijuna

Jutarnji je već dokazano sdp-ovo glasilo i tu mislim da Ranko nema veze sa onim što piše jutarnji .

frane2110
23.10.2012., 10:22
"zamagljuju situaciju , pozivaju se na odbor za nacionalnu sigurnost i unutarnju politiku ali taj odbor ima samo formalne a ne operativne ovlasti", poručio je Nobilo .

ako premjer i predsjednik znaju da nije bilo nezakonitosti ,zašto je smijenjen Mišević ?

hr1u00
23.10.2012., 10:23
New York Times je 1984. napisao i prvi put spomenuo SPIN (nakon Orwella):
'Nakon što je večeras završila debata Reagan-Mondale, deseci muškaraca u dobrim odijelima i žena u svilenim haljinama cirkulirat će press centrom i novinarima nuditi ‘pouzdane’ informacije. To neće biti ljudi zaduženi za odnose s medijima koji pokušavaju utjecati na novinare. Bit će to spin doktori'.


A osnovni principa spina su :

-selektiranje činjenica te iznošenje samo pozitivnih,
-izvlačenje «prljavog veša» konkurencije radi odvlačenja fokusa javnosti
-korištenje «anonimaca» za promociju proizvoda ili političke ideje (pisma «čitatelja, pozivi «običnih» gledatelja…),
-uvlačenje novinara u deadlineove kako bi povećali mogućnosti objave svoje «istine»,
-davanje pomno smišljenih «off the record» izjava (iz izvora bliskih vladi i sl …)…

Ili, naslov govori jedno, tekst drugo, a anonimni izvori treće. Ali sve skupa jednoznačno upućuje na "istinu (http://www.jutarnji.hr/u-14-sati-izvanredna-presica-milanovica-i-josipovica-u-uredu-predsjednika--ocekuju-se-smjene-u-obavjestajnom-sustavu-/1061682/)"

hr1u00
23.10.2012., 10:33
pa ove 4 točke su totalno nepovezane sa ostakom teksta, nema nikakve poveznice.
Naslov također , nema nikakve poveznice sa tekstom.
Opis ovih "karamarkovaca" nema nikave veze sa naslovom i gornje 4 točke. Samo neargumentirani pokušaji diskreditiranja likova.
ova trojica uhićenih, nikakve veze sa ostatkom teksta , naslova ili 4 točke.

A sve skupa odaje da su Kara i HDZ-ovi špijuni nedvojbeno u vezi sa mafijašima, i da su imali izvještaj prije svih drugih ?!?

lataejio
23.10.2012., 10:37
pa ove 4 točke su totalno nepovezane sa ostakom teksta, nema nikakve poveznice.
Naslov također , nema nikakve poveznice sa tekstom.
Opis ovih pojedinaca nema nikave veze sa naslovom i gornje 4 točke. Samo neargumentirani pokušaji diskreditiranja likova.

Ovo što radi Jutarnji je toliko smiješno da je zapravo zabavno promatrati svu tu medijsku lakrdiju i tako očit i imbecilan spin. Čovjek doslovno mora pristati biti imbecil da bi zagrizao te udice koja baca EPH.

lataejio
23.10.2012., 10:42
A sve skupa odaje da su Kara i HDZ-ovi špijuni nedvojbeno u vezi sa mafijašima, i da su imali izvještaj prije svih drugih ?!?

Ovdje je isto jaka priča kada jučer novinar pita Karamarka otkud njemu informacije i još mu daje lekciju kako je on "samo političar" pa te neke informacije ne bi trebao imati.

Hej pazi ovo - NOVINAR priča o tome tko bi i kakve informacije trebao imati.

NOVINAR!

Pa novinari žive od toga da otkrivaju svakojake tajne uključujući i najtajnije dokumente. Novinari su ti koji imaju svoje izvore u svim porama društva i države. I to je u redu. Oni smiju imati svoje izvore, otkrivati tajne i javno ih objavljivati.

Ali čelnik najjače oporbene stranke to ne bi smio (iako je to ovdje čak i nebitno jer je Karamarko na presici govorio o stvarima koje su javno objavljene).

On je - "samo političar".

:D

McAucliffe
23.10.2012., 10:50
Kao što se vidi,radi se put opravdavanju mogućnosti da je Karamarko imao izvješće u rukama prije od svih...

hr1u00
23.10.2012., 10:55
Ovdje je isto jaka priča kada jučer novinar pita Karamarka otkud njemu informacije i još mu daje lekciju kako je on "samo političar" pa te neke informacije ne bi trebao imati.

Hej pazi ovo - NOVINAR priča o tome tko bi i kakve informacije trebao imati.

NOVINAR!

Pa novinari žive od toga da otkrivaju svakojake tajne uključujući i najtajnije dokumente. Novinari su ti koji imaju svoje izvore u svim porama društva i države. I to je u redu. Oni smiju imati svoje izvore, otkrivati tajne i javno ih objavljivati.

Ali čelnik najjače oporbene stranke to ne bi smio (iako je to ovdje čak i nebitno jer je Karamarko na presici govorio o stvarima koje su javno objavljene).

On je - "samo političar".

:D

ma luda kuća...

Nitko i dalje ne zna što se dogodilo u slučaju nadzora Buljevića, čak se ni Premijer i Presjednik ne mogu složiti, a neovisno kompetentno tijelo tek treba pokrenuti istragu, dok je dosadašnje kompetentno tijelo sumnjalo na nezakonitost ali je politički likvidirano.

A mi već imamo fokus okrenut na Karamarka i HDZ-ove špijunske parazite u sustavu , koji eto taj isti sustav kompromitiraju.

Dok prave informacije nastavljaju curiti u ruke mafijašima i to iz Ostojićevog PNUSKOK-a.

Svi elementi iz slučaja 2003. se mogu pronaći i ovdje, ali znatno usavršeni i koordinirani.

hr1u00
23.10.2012., 10:56
Kao što se vidi,radi se put opravdavanju mogućnosti da je Karamarko imao izvješće u rukama prije od svih...

najiskrenije, nisam tu informaciju o vezi Rajić-Karamarko nigdje ubrao.
Daj malo detaljnije pliz ?

lataejio
23.10.2012., 11:01
Ako je točno da je šef oporbene političke stranke imao uvid u izvješće prije premijera i predsjednika to je neviđeni skandal i dovođenje u sumnju vjerodostojnost cjelokupnog sigurnosnog sustava a to nije ni malo naivno.

Ja bih o ovome razgovarao načelno. Jednostavno zbog toga što nemamo nijedan ozbiljan argument za to da je TK imao to izvješće prije svih ostalih.

Ali idemo načelno.

Čak i da je to slučaj, zašto bi to neviđeni skandal?

U našim medijima se gotovo svakodnevno objavljuju kojekakvi tajni podaci i dokumenti. Ako netko i upozori na to najčešći odgovor jest da novinari rade u korist interesa javnosti i da je taj interes važniji od tajnosti nekog dokumenta. Pogotovo ako taj dokument otkriva neko kršenje zakona ili bilo kakvu nepravilnost.

E sad, ako novinari imaju pravo na svoje izvore i kanale kojima otkrivaju i najveće tajne, zašto to isto pravo nema bilo koji političar? Po kojoj to logici je sasvim normalno i uredno da se nekog supertajnog dokumenta koji govori o kršenju zakona ili nepravilnostima dokopa neko tamo piskaralo a ne jedan oporbeni političar, izabran od naroda da ga predstavlja i otkriva loš rad vladajućih?

lataejio
23.10.2012., 11:06
Svi elementi iz slučaja 2003. se mogu pronaći i ovdje, ali znatno usavršeni i koordinirani.

Ovdje se ne slažem s tobom. Detuđmanizacija, slučaj Gotovina ... to su bili daleko ozbiljnije provođeni projekti.

Ovo što sada izvodi Jutarnji je vic. Smijurija. Tako očito, šuplje, amaterski ... Čovjek mora svjesno pristati biti imbecil i nasjesti na to što Jutarnji pokušava postići.

McAucliffe
23.10.2012., 11:15
Kao što se vidi,radi se put opravdavanju mogućnosti da je Karamarko imao izvješće u rukama prije od svih...

Ja bih o ovome razgovarao načelno. Jednostavno zbog toga što nemamo nijedan ozbiljan argument za to da je TK imao to izvješće prije svih ostalih.

Ali idemo načelno.

Čak i da je to slučaj, zašto bi to neviđeni skandal?

U našim medijima se gotovo svakodnevno objavljuju kojekakvi tajni podaci i dokumenti. Ako netko i upozori na to najčešći odgovor jest da novinari rade u korist interesa javnosti i da je taj interes važniji od tajnosti nekog dokumenta. Pogotovo ako taj dokument otkriva neko kršenje zakona ili bilo kakvu nepravilnost.

E sad, ako novinari imaju pravo na svoje izvore i kanale kojima otkrivaju i najveće tajne, zašto to isto pravo nema bilo koji političar? Po kojoj to logici je sasvim normalno i uredno da se nekog supertajnog dokumenta koji govori o kršenju zakona ili nepravilnostima dokopa neko tamo piskaralo a ne jedan oporbeni političar, izabran od naroda da ga predstavlja i otkriva loš rad vladajućih?

Kao što sam rekao...:rofl:

Možda zato jer je taj oporbeni političar prije bio na čelu OS i samim time što je imao izvješće prije,ako je,se stvara paralelni sistem...

JEr,ako može doći do izvješća,može i do drugih stvari...

Kužiš ti to,samo kaj treba zaspinati priču po običaju kao što radiš,pa ćemo onda opet čitati kako djeliš drugima lekcije na osnovu ničeg doli vlastitog mišljenja...:rofl:

Inače,Karamarka nikakav narod nije birao...

frane2110
23.10.2012., 11:18
Ovdje se ne slažem s tobom. Detuđmanizacija, slučaj Gotovina ... to su bili daleko ozbiljnije provođeni projekti.

Ovo što sada izvodi Jutarnji je vic. Smijurija. Tako očito, šuplje, amaterski ... Čovjek mora svjesno pristati biti imbecil i nasjesti na to što Jutarnji pokušava postići.

pa te novine su i namjenjenje takvom korpusu ,tom neobrazovnom društvu .

hr1u00
23.10.2012., 11:24
Kao što sam rekao...:

Molim te , treći put...
najiskrenije, nisam tu informaciju o vezi Rajić-Karamarko nigdje ubrao.
Daj malo detaljnije pliz ?

frch
23.10.2012., 11:25
Jutarnji je već dokazano sdp-ovo glasilo i tu mislim da Ranko nema veze sa onim što piše jutarnji .

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=2fKyv4OQQaU


Nabrojte mi osobe koje vidite u kadru i njihove funkcije. :)

Da li je vama ljudi jasno u kakvoj kaljuži mi živimo?

hr1u00
23.10.2012., 11:30
ma luda kuća...


Svi elementi iz slučaja 2003. se mogu pronaći i ovdje, ali znatno usavršeni i koordinirani.

Ovdje se ne slažem s tobom. Detuđmanizacija, slučaj Gotovina ... to su bili daleko ozbiljnije provođeni projekti.

Ovo što sada izvodi Jutarnji je vic. Smijurija. Tako očito, šuplje, amaterski ... Čovjek mora svjesno pristati biti imbecil i nasjesti na to što Jutarnji pokušava postići.

Mislio sam na političku koordinaciju Presjednika i Premijera koji su brže bolje pasivizirali javnost i zatvorili slučaj.
Turekov slučaj je ipak izazvao višemjesečne prijepore.

Ali da , na medijskoj razini ovoj je djetinjasto i amaterski

frch
23.10.2012., 11:31
Molim te , treći put...
najiskrenije, nisam tu informaciju o vezi Rajić-Karamarko nigdje ubrao.
Daj malo detaljnije pliz ?

rekao mu je Jutarnji :D

Grizli_Medo
23.10.2012., 11:45
Molim te , treći put...
najiskrenije, nisam tu informaciju o vezi Rajić-Karamarko nigdje ubrao.
Daj malo detaljnije pliz ?

Evo ja cu. Karamarko je blisko vezan za dvojac Gobac-Vukojevic i Vukojeviceva birtija Cro Pub je trenutno sjediste HDZ-a gdje se odrzavaju svi bitni sastanci. Na tim sastancima je cesto viden gost i Klica. To je islo dotle da je za vrijeme kampanje za predsjednika HDZ-a Klica proglasavan covjekom koji stoji iza Karamarka i koji financira cijelu pricu.
Iz tog tabora ide i guranje Bandica od strane Karamarka, jer i Bandica financira isti izvor pa stiti svoju investiciju.

Micanje Klicinog kuma (i ekipe vezane na njega u sustavu) je micanje Karamarkovih kadrova koji su zapravo Klicini kadarovi, jer je i Karamarko Klicin kadar.

Nije mi samo jasno navijanje "domoljuba" (od kojih neke i cijenim) za Karamarka. Takvo smece promicati po forumima i pisati mu hvalospjeve je biti slijep pored vlastitih ociju. Mesicevac i polukriminalac, udbas koji je doveden da sprijeci formiranje bilo kakve desnice koja ima sansu dobiti sljedece izbore. Ne zamjeram im jer nemaju lose namjere, ali mi je fascinantno koliko je lako zavesti ljude pricicama o ustasama i partizanima mada znamo stari udbaski model koji ustase i partizane vadi po potrebi...

Sve cinjenice su znane, svima na savijest zalaganje za odredene likove, kao i protivljenje odredenim likovima, ali vrijeme ce gromovito probuditi ove koji slave Karamarka i to budenje im se nece svidjeti...

lataejio
23.10.2012., 11:46
Mislio sam na političku koordinaciju Presjednika i Premijera koji su brže bolje pasivizirali javnost i zatvorili slučaj.
Turekov slučaj je ipak izazvao višemjesečne prijepore.Istina, ali ovo je jedna afera. Jedan događaj.

Detuđmanizacija i slučaj Gotovina su bili višegodišnji procesi.

Mislim da je Karamarko posve ispravno upozorio na nezamislivu dubinu ove afere. Tako brza reakcija i angažman najmoćnijih ljudi u državi u saniranju štete dobar je pokazatelj kako se radi o nečemu velikom.

Ukratko, o tome da upravo SDP preko Ostojića stvara neki svoj paralelni i paraobavještajni sustav i nakon što su u tome razotkriveni radi se spin kako bi se građane preplašilo nekim tobožnjim Karamarkovim mućkama u tajnim službama a ne onome čemu upravo svjedočimo - skandaloznim zloupotrebama represivnog i sigurnosnog aparata od strane SDP-a.

hr1u00
23.10.2012., 11:54
Grizli , gledaj ovo...

1- zašto je Milanović smijenio čelnika ureda vijeća za nadzor koji je ispunio svoju zakonsku obvezu provođenja nadzora nad Operativno-tehničkom centrom (OTC) i o tim nalazima koje su utvrdili izvijestio predsjednika što mu je zakonska obveza ?

2- ako je točno da je policija zatražila ispis telefonskih poziva ravnatelja SOAe Josipa Buljevića, je li i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić ispunio svoju zakonsku obvezu o toj namjeri ili činjenici da su zatražili ispis te odmah upoznao predsjednika države i premijera jer mu je to zakonska obveza ?

3- da li i u kojem slučaju, generalno , visoki obaviještajac uopće smije kontaktirati s inkriminiranim osobama ?

Sve drugo ,spinovsko okretanje fokusa na potpuno drugu konstrukciju je trenutno nebitno (ne kažem da ne zaslužuje duboku objektivnu analizu).

Ti sad krećeš u smjeru tipa :
ovaj pozna onoga, a baš on je svekar od njenog mesara, čiji zet ima dućan pokraj zaprešića, odakle je njegov stric. e pa ne taj njegov stric nego zubar od njegove rodice u 3. koljenu
Evo ja cu. Karamarko je blisko vezan za dvojac Gobac-Vukojevic i Vukojeviceva birtija Cro Pub je trenutno sjediste HDZ-a gdje se odrzavaju svi bitni sastanci. Na tim sastancima je cesto viden gost i Klica. To je islo dotle da je za vrijeme kampanje za predsjednika HDZ-a Klica proglasavan covjekom koji stoji iza Karamarka i koji financira cijelu pricu.
Iz tog tabora ide i guranje Bandica od strane Karamarka, jer i Bandica financira isti izvor pa stiti svoju investiciju.

Micanje Klicinog kuma (i ekipe vezane na njega u sustavu) je micanje Karamarkovih kadrova koji su zapravo Klicini kadarovi, jer je i Karamarko Klicin kadar.

a i ovo je dosta smjela tvrdnja , da je Karamarko Klicin kadar ?!?

Grizli_Medo
23.10.2012., 12:01
Grizli , gledaj ovo...

1- zašto je Milanović smijenio čelnika ureda vijeća za nadzor koji je ispunio svoju zakonsku obvezu provođenja nadzora nad Operativno-tehničkom centrom (OTC) i o tim nalazima koje su utvrdili izvijestio predsjednika što mu je zakonska obveza ?

2- ako je točno da je policija zatražila ispis telefonskih poziva ravnatelja SOAe Josipa Buljevića, je li i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić ispunio svoju zakonsku obvezu o toj namjeri ili činjenici da su zatražili ispis te odmah upoznao predsjednika države i premijera jer mu je to zakonska obveza ?

3- da li i u kojem slučaju, generalno , visoki obaviještajac smije kontaktirati s inkriminiranim osobama ?

Sve drugo ,spinovsko okretanje fokusa na potpuno drugu konstrukciju je trenutno nebitno (ne kažem da ne zaslužuje duboku objektivnu analizu).
Ti sad krećeš u smjeru tipa :
ovaj pozna onoga, a baš on je svekar od njenog mesara, čiji zet ima dućan pokraj zaprešića, odakle je njegov stric. e pa ne taj njegov stric nego zubar od njegove rodice u 3. koljenu


To je prika sve magla. Naucite ne citati ono sto vam se nudi, nego ono iz pozadine pa ce vam stvari biti jasnije. Javnosti treba igrokaz, a u pozadini se stvari rjesavaju...

Bit ce ovdje jos stvari u pozadini. Navodno je sljedeci na meniju Milijan i mogla bi puknuti jedna aferica u kojoj bi moglo biti jako zanimljivo...

Ne volim koaliciju, niti podrzavam ista sta oni rade. Ali ovo ciscenje obavjestajne zajednice od tih kadrova je za Hrvatsku dobro.

Cuka
23.10.2012., 12:08
Ja bih o ovome razgovarao načelno. Jednostavno zbog toga što nemamo nijedan ozbiljan argument za to da je TK imao to izvješće prije svih ostalih.

Ali idemo načelno.

Čak i da je to slučaj, zašto bi to neviđeni skandal?

U našim medijima se gotovo svakodnevno objavljuju kojekakvi tajni podaci i dokumenti. Ako netko i upozori na to najčešći odgovor jest da novinari rade u korist interesa javnosti i da je taj interes važniji od tajnosti nekog dokumenta. Pogotovo ako taj dokument otkriva neko kršenje zakona ili bilo kakvu nepravilnost.

E sad, ako novinari imaju pravo na svoje izvore i kanale kojima otkrivaju i najveće tajne, zašto to isto pravo nema bilo koji političar? Po kojoj to logici je sasvim normalno i uredno da se nekog supertajnog dokumenta koji govori o kršenju zakona ili nepravilnostima dokopa neko tamo piskaralo a ne jedan oporbeni političar, izabran od naroda da ga predstavlja i otkriva loš rad vladajućih?

Zašto je skandal???

Dakle prvo idemo od pretpostavke da je Karamarko imao izvješče prije Milanovića iako osim tvrdnji u tiskovinama i nespretne i nelogične izjave tipa Karamarka "odakle mi to je moja stvar" nemamo baš čvrstih dokaza a nekako mi se ćini da ih nikad ni nečemi imat.

Sasvim sigurno neviđeni je skandal kad bi recimo Romney imao neko sigurnosno izvješće prije Obame pa tako ja gledam na ovo.

Ili jednostavnije Karamarko možda i može imat to izvješče ali samo ako mu ga Milanović dade.

hr1u00
23.10.2012., 12:08
Bit ce ovdje jos stvari u pozadini. Navodno je sljedeci na meniju Milijan i mogla bi puknuti jedna aferica u kojoj bi moglo biti jako zanimljivo...


U to ne sumnjam, baš sam to i pomislio kad sam pročitao onaj virtuozni članak u JL danas.
Osim toga i Premijeru i Ostojiću su dvojac TK - MB već dugo trn u oku i puno puta su to rekli.

Iz svega toga je jasno da se radi o korištenju službi za međustranačke obračune i skidanje političke konkurencije.
Pametnome dosta.

Ono što me frustrira je što ključna pitanja afere ostaju neodgovorena, što zaboravljamo je mafija razbila PNUSKOK a već smo žrtve novog političkog spina.

To mi govori da se ni ovaj puta neće niti pokušati sustavno riješiti vječni hrvatski problem tajnih službi u službi stranaka .

Grizli_Medo
23.10.2012., 12:13
Iz svega toga je jasno da se radi o korištenju službi za međustranačke obračune i skidanje političke konkurencije.
Pametnome dosta.

Nope prika. Koristenje sluzbi za mafijaske obracune u kojima su politicari samo kotacici preko kojih se ostvaruje uticaj.
Vidjet cemo uskoro tko stoji iza skupine koja je odstranila ovu skupinu...

Smjelo ili ne, moje tvrdnje su ono o cemu se suska i sto svi malko bolje upuceni znaju, ali o tome se ne cita u novinama. Vrijeme ce nam sve pokazati...

frch
23.10.2012., 12:14
Zašto je skandal???

Dakle prvo idemo od pretpostavke da je Karamarko imao izvješče prije Milanovića iako osim tvrdnji u tiskovinama i nespretne i nelogične izjave tipa Karamarka "odakle mi to je moja stvar" nemamo baš čvrstih dokaza a nekako mi se ćini da ih nikad ni nečemi imat.

Sasvim sigurno neviđeni je skandal kad bi recimo Romney imao neko sigurnosno izvješće prije Obame pa tako ja gledam na ovo.

Ili jednostavnije Karamarko možda i može imat to izvješče ali samo ako mu ga Milanović dade.


Zanimljivo kako se ljudi kaće na spinove jutanjeg lista i Vlade RH
no gle Jutarnji List i Vlada RH u istom kadru :zvrko:

http://www.youtube.com/watch?v=PHPJbKvkzSk

hr1u00
23.10.2012., 12:19
Nope prika. Koristenje sluzbi za mafijaske obracune u kojima su politicari samo kotacici preko kojih se ostvaruje uticaj.
Vidjet cemo uskoro tko stoji iza skupine koja je odstranila ovu skupinu...

Smjelo ili ne, moje tvrdnje su ono o cemu se suska i sto svi malko bolje upuceni znaju, ali o tome se ne cita u novinama. Vrijeme ce nam sve pokazati...

pretpostavljam da sugeriraš da si i ti jedan od upućenih...
Pa daj nam malo materijala, ne možeš samo tako reći ja znam bolje od vas

Grizli_Medo
23.10.2012., 12:21
pretpostavljam da sugeriraš da si i ti jedan od upućenih...
Pa daj nam malo materijala, ne možeš samo tako reći ja znam bolje od vas

Ma ne pokusavam ispasti upucen...
Kao sto rekoh, vrijeme ce nam sve donijeti...

(a uhicenje Klicinog kuma u mojoj prici ima avrseni smisao, zar ne? Sad je li smisao donijela prica, ili pricu smisao to cemo vidjeti...)

lataejio
23.10.2012., 12:28
Ili jednostavnije Karamarko možda i može imat to izvješče ali samo ako mu ga Milanović dade.

Polako.

Moramo konkretan slučaj postaviti načelno.

Dakle, zamislimo da imamo neko kršenje zakona, neke nepravilnosti ili zloupotrebu unutar sigurnosno-represivnog sustava. Jedan čovjek čiji je to posao uočava te nepravilnosti i tu zlouporabu. Isti čovjek bi trebao biti svjestan da se radi o nevjerojatnoj zavjeri. Ipak, jedino kome se on službeno može obratiti i požaliti jesu ljudi iz iste političke strukture kao i onaj koji nepravilnosti provodi. Dakle, njegovi zaštitinici.

Hoće li se kršenje zakona, nepravilnosti ili zloupotreba spriječiti ako se prijave zaštitinicima onoga koji ih čini? Naravno da neće.

I tisuću puta se u takvim slučajevima afera otkriva, najčešće preko medija. Čovjek je svjestan da će sustav biti zaštićen samo ako se informacija da nekom novinaru, ako se pusti u javnost i na taj način prisili moćne političke strukture na uzmak ili se onemogući zaštita određenih ljudi ili zataškavanje skandala.

I da čovjek takvu informaciju podijeli s nekim novinarom koji ju javno objavi, to zapravo nikome ne bi bilo sporno? Ako bi se saznalo tko je taj insajder čak bi ga se i pohvalilo kao nekoga tko je otkrio prljavo rublje i zloupotrebu sustavu.

E, ali ako isti stvar napravi preko nekog političara, onda to nije u redu? Ne shvaćam kojom logikom.

Zašto bi bilo sasvim prihvatljivo nepravilnost otkriti novinaru a ne političaru?

Evo, Čačić jučer javno kaže kako je dobivao na uvid izvještaje o nadzoru nad njim. A to su zasigurno tajni dokumenti. I nitko živ nije postavio pitanje - pa otkud Čačiću uvid u tajne dokumente? On je i isto "samo političar".

A s druge strane se diže dimna zavjesa oko Karamarka s pričom kako je on dobio neke dokumente iako o tome nemamo ni najmanjeg dokaza i iako nikome ne bi bilo sporne da se istih dokumenata dokopao bili koji novinar.

lataejio
23.10.2012., 12:35
2- ako je točno da je policija zatražila ispis telefonskih poziva ravnatelja SOAe Josipa Buljevića, je li i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić ispunio svoju zakonsku obvezu o toj namjeri ili činjenici da su zatražili ispis te odmah upoznao predsjednika države i premijera jer mu je to zakonska obveza ?Ovdje je važna još jedna stvar.

Ako uzmemo u obzir pretpostavku da bi predsjednik i premijer pokušali zaštititi ministra pričom kako je on ovu obvezu ispunio, tj. obavijestio ih o nadzoru prvog čovjeka SOA-e, postavlja se drugo pitanje.

Zašto su se brojevi nadopisivali i tako maskirali u neke druge slučajeve?

Ako postoji neka sumnja u šefa SOA-e koju treba istražiti i nadzorom telefonskih poziva onda neka se pokrene istraga protiv njega, neka ga se nadzire i neka se o tome obavijesti premijera i predsjednika.

Ali zašto se to radi preko nekih drugih slučajeva?

Cuka
23.10.2012., 12:39
Zanimljivo kako se ljudi kaće na spinove jutanjeg lista i Vlade RH
no gle Jutarnji List i Vlada RH u istom kadru :zvrko:

http://www.youtube.com/watch?v=PHPJbKvkzSk

Pazi svaki moj post o ovoj tematici je na načelnoj bazi i svaki sam napisao sa dobrom dozom zadrške i sasvim sigurno nisam pao na ničiji spin.

I ponovit ću kako je ovo obavještajna priča i kako je savim logično da o njoj imamo saznanja iz relativno nerelevantnih izvora jer kad bi drukčije bilo onda bi to tek bio prvorazredni skandal.
Neke tajne moraju ostat tajne i sa tajnama se točno zna kako se barata i tko im ima pristup i na kakav način.

realist
23.10.2012., 12:43
Medo uzburkao si vodu.....al ima ovo tvoje smisla....
Samo izjava da treba ocistiti sluzbu, slazem se, al ne da je Ranko cisti....
to je sjaši Kurta da uzjasii Murta.....

Po meni je jedini koji bi mogao to obaviti je Mirek...ostalo su lišine...

frch
23.10.2012., 12:55
Pazi svaki moj post o ovoj tematici je na načelnoj bazi i svaki sam napisao sa dobrom dozom zadrške i sasvim sigurno nisam pao na ničiji spin.

I ponovit ću kako je ovo obavještajna priča i kako je savim logično da o njoj imamo saznanja iz relativno nerelevantnih izvora jer kad bi drukčije bilo onda bi to tek bio prvorazredni skandal.
Neke tajne moraju ostat tajne i sa tajnama se točno zna kako se barata i tko im ima pristup i na kakav način.

recimo točnije da se trudiš imati zadršku ali si na nekoliko mjesta postavio pitanje o nečemu što baš nigdje nije potkrijepljeno osim novinarskom maštom koji je Jutarnji usput stavio na naslovnicu novina iako ništa u tekstu, kojem je ta rečenica naslov, ne samo da nepotkrepljuje nego i nespominje. S T R A Š N O! To je naprimitivniji oblik propagande, doduše strašnije je što autori i urednici računaju na rezultat.

- Ranko Ostojić je prije 11 godina osnovao paraobavještajnu skupinu zbog koje je ušao u sukob pa čak i sa Šimom Lučinom tadašnjim ministrom UP
- Ranko Ostojić to isto radi i sada ali iz pozicije Ministra UP
- Ranko Ostojić je zaposlio, već zaposlenog novinara Jutarnjeg lista[/B] Dušana Miljuša u MUPu kao svog "osobnog glasnogovornika"

- MUP nadzire komunikacije SOA (kažu sa nalogom DO koji nitko ne pokazuje)
- Osobu koja utvrdi nepravilnost se smjenjuje "jer se njezino izvješće razlikuje od prijašnjih" (???)
- Jutarnji List drži stranu (zamisli novine drže stranu) Ministru UP sa naivnim hvalospjevima ala onom Mladena Pleše..

Ovo je nenormalna sitacija. Ja tvrdim da ćemo imati ozbiljnih problema sa pristupom EU baš zbog ovog slučaja, kojeg se JL i Vlada RH trude prikazati kao nepostojećim i tek podmetanjem HDZa klipova pod noge.

hr1u00
23.10.2012., 13:17
meni se čini ,iz dostupnih informacija, da je na operativnoj razini glavna meta bio Željko Biloš (http://limun.hr/main.aspx?id=690294&Page=9) (neokrunjeni kralj Slavonije - "mafija Istočna RH" (http://www.jutarnji.hr/zasto-je-policija--pratila--buljevica--sef-tajnih-sluzbi-komunicirao-s-clanovima-krim-skupina/1061443/)). Inače vrlo jak tamošnji HDZ-ovac koji smeta i Glavašu, ali mu je nekad bio blizak.
valjda je on nastupao kao nekakav mafijaški kurir ili je sam sumnjiv za org. kriminal

E sad u nekom trenutku je Ranko uhvatio 2 nepoznata broja povezana sa Biloševim telefonom koji je pod nadzorom.
Ispostavlja se da je jedan nevažan Agrokorov broj, a drugi je broj šefa SOA-e.
Nakon toga se od OTC-a traži izlistavanje SOA broja godinu dana unazad i to kao nadopisano ime Buljevića na nekom drugom zahtjevu. Ranko ne obaviještava Josipovića (i Milanovića ???) iako je dužan nego nastavlja nadzor.
Pretpostavljam da je to vidio kao savršen materijal za kompromitaciju Karamarkovih kadrova, pa i Karamarka.

šef Vijeća za nadzor smatra da je to nezakonito i podnosi izvješće Josipoviću koji u prvi tren 21.10. kaže "da će biti dosta posla za organe koji će istraživati slučaj", nakon što je Večernji provalio priču.

A onda potpuni obrat. Ranko saziva presicu u kojoj lupeta da neće dopustiti nikakav nadzor slučaja, EPH pokreće spin mašineriju, a Milanović i Josipović pasiviziraju situaciju.
Kreće "damage control" i sve se prebacuje na fantomsku HDZ parašpijunsku organizaciju unutar sustava, a potpuno iz vida ispada da je mafija razbila PNUSKOK.

opet ostaju otvorena pitanja ;

1- zašto je Milanović smijenio čelnika ureda vijeća za nadzor koji je ispunio svoju zakonsku obvezu provođenja nadzora nad Operativno-tehničkom centrom (OTC) i o tim nalazima koje su utvrdili izvijestio predsjednika što mu je zakonska obveza ?

2- ako je točno da je policija zatražila ispis telefonskih poziva ravnatelja SOAe Josipa Buljevića, je li i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić ispunio svoju zakonsku obvezu o toj namjeri ili činjenici da su zatražili ispis te odmah upoznao predsjednika države i premijera jer mu je to zakonska obveza ?

3- da li i u kojem slučaju, generalno , visoki obaviještajac uopće smije kontaktirati s inkriminiranim osobama ?

KatarinaRi
23.10.2012., 13:19
Zašto je skandal???

Dakle prvo idemo od pretpostavke da je Karamarko imao izvješče prije Milanovića iako osim tvrdnji u tiskovinama i nespretne i nelogične izjave tipa Karamarka "odakle mi to je moja stvar" nemamo baš čvrstih dokaza a nekako mi se ćini da ih nikad ni nečemi imat.

Sasvim sigurno neviđeni je skandal kad bi recimo Romney imao neko sigurnosno izvješće prije Obame pa tako ja gledam na ovo.

Ili jednostavnije Karamarko možda i može imat to izvješče ali samo ako mu ga Milanović dade.

Još veći je skandal da mi na prvoj stranici nemamo temu o ovom slučaju:kava:
Nego se tu dopisujemo ispod ministra.
Ja bi otvorila, ali mi mislim da bi moderator to ljepše napravio.
Hvala:cerek:

lataejio
23.10.2012., 13:27
Ispostavlja se da je jedan nevažan Agrokorov broj, a drugi je broj šefa SOA-e.


Ovo je isto zanimljiv detalj.

Iz afere je jače odjeknuo broj šefa SOA-e. Pa EPH odrađuje medijski spin kojim je u informacijski prostor puštena priča kako šef SOA-e kontaktira s nekim kriminalcima.

Što će reći da ako je dotični i nadziran za to postoje razlozi i Ostojić zapravo radi dobar posao, istražuje veze kriminala i tajnih službi. Činjenica da se to očito ne radi u skladu s zakonom i procedurom pa i to da je sam Ostojić demantirao postojanje ikakve istrage protiv Buljevića (http://www.vecernji.hr/vijesti/ranko-ostojic-protiv-buljevica-se-ne-vodi-nikakva-istraga-clanak-466807), EPH gura u drugi plan.

Ali što je onda s brojevima iz Agrokora? Zašto i kome su oni zanimljivi? Ako postoji spor oko toga s kim kontaktira čelnik tajne službe pa se pokušava provući da ga možda i treba nadzirati, gdje je EPH putem zaboravio objasniti nam zašto se nadzire ove iz Agrokora?

realist
23.10.2012., 13:51
A meni pak jedno drugo nije jasno,
a zasto sef SOE nebi mogao kontaktirati sa kriminalcima???

Neka neko suvislo odgovori, ne u stilu Milanovica...

Stvarno u tome nevidim krimen, ako je izdavao to je nesto drugo....
pa onda najbolje da se napise pravilnik s kim obavjestajna sluzba SMIJE RAZGOVARATI...

Mislim glupost na kvadrat....

Onda ajmo popovima zabraniti ispovjed,jer tamo svako dolazi i svega cuje...

=Nadimak
23.10.2012., 13:51
Još veći je skandal da mi na prvoj stranici nemamo temu o ovom slučaju:kava:
Nego se tu dopisujemo ispod ministra.
Ja bi otvorila, ali mi mislim da bi moderator to ljepše napravio.
Hvala:cerek:
Da, autocenzura na dijelu.

A tema je toliko ozbiljna da ima i svoju spicu u Dnevniku.

Alexis
23.10.2012., 13:58
Čovjek koji je stvarao obavještajno i paraobavještajno podzemlje, postaje predsjednikom parlamentarne stranke koja je izgubila vlast.

Stvarno se ne treba čuditi kao picek glisti, da će kad-tad izbiti na površinu, afera skupa s njim i njegovim bliskim suradnicima iz tog policijsko-obavještajnog miljea.

Kako Grizli Medo napisa', daj Bože da je ovo početak kraja te paraobavještajne mafije. I da se napokon počne uvoditi nadzor, pa da nam obavještajna služba ne izgleda kao Ndrangeta.

hr1u00
23.10.2012., 14:00
meni se čini ,iz dostupnih informacija, da je na operativnoj razini glavna meta bio Željko Biloš (http://limun.hr/main.aspx?id=690294&Page=9) (neokrunjeni kralj Slavonije - "mafija Istočna RH" (http://www.jutarnji.hr/zasto-je-policija--pratila--buljevica--sef-tajnih-sluzbi-komunicirao-s-clanovima-krim-skupina/1061443/)). Inače vrlo jak tamošnji HDZ-ovac koji smeta i Glavašu, ali mu je nekad bio blizak.


A da je upravo Biloš bio glavna meta (jedna od tri istrage) da se naslutiti i iz ovog teksta (http://www.jutarnji.hr/podmiceni-policajci-ugrozili-najtajnije-istrage-uskok-a/1056920/) iz rujna di se piše o tome Svalina iz PNUSKOKa svojim dilanjem informacija ugrozio tri istrage org. kriminala koje sežu do samo vrha piramide.

Izgleda da je cijela sumnja pala na Karamarka jer je ovaj jak regionalni HDZov igrač. Uz to blizak Đapiću.

Alexis
23.10.2012., 14:03
Članak koji je svojedobno objavio Večernji, prenosi SEEBIZ

ZAGREB - Bivši premijer i šef HDZ-a Ivo Sanader u emisiji Nedjeljom u 2 ni jednom jedinom riječi nije spomenuo Tomislava Karamarka. Najintrigantniju teoriju koja privlači zanimljivim odabirom glavnih uloga, ali i mističnom svrhom njihova odnosa, opovrgava sam Karamarko. Kaže da sa Sanaderom nije ni u kakvim odnosima i da ga nije ni vidio otkad je otišao iz politike.

“Ni na koji način ne komuniciram sa Sanaderom”, kaže Karamarko demantirajući seriju novinskih članaka koji ih povezuju, a u njihovo društvo ubrajaju još Višeslava Vukojevića (sina bivšeg ustavnog suca Vice Vukojevića), njegova prijatelja Zorana Gopca, prvog čovjeka hrvatskog rukometa, koji se spominje i kao jedan od izdašnijih (dva milijuna eura) donatora za HDZ-ov crni fond.

Članci koji govore o njihovu odnosu scenu uvijek postavljaju u Vukojevićevu Cro pubu kod Doma sportova (Karamarko je tamo imao oproštajni tulum u povodu odlaska iz MUP-a), a scenarij u paletu glavnih likova još ubraja glavnog tajnika HDZ-a Milijana Brkića i Sanaderova prvog odvjetnika Gorana Suića.

U svibnju se pisalo da su se tamo sastali Sanader, njegov odvjetnik Suić, bivši ustavni sudac Vice i njegov sin Višeslav Vukojević s Milijanom Brkićem, a da im se kasnije pridružio Gobac. Navodno su razgovarali dva i pol sata. Brkića je, s obzirom na to da su se vodili unutarstranački izbori, zanimala podrška Karamarkovu stožeru, dok je Sanaderova strana razmatrala kako preko Ustavnog suda srušiti Zakon o kaznenom postupku. U lipnju se pak pisalo da su Gobac i mladi Vukojević kao Karamarkovi izaslanici posjetili u bosanskom zatvoru Branimira Glavaša tražeći politički savez. Predsjednik HDZ-a to je demantirao. Dio medija, međutim, i dalje tvrdi da Karamarko održava kontakt sa Sanaderom, ali preko posrednika Milijana Brkića i odvjetnika Gorana Suića koji se redovito sastaju.

Dok nam politička scena zbog ovakvih kao TK, MB, izgleda kao Copolin Kum, jao si ga nama. :(

Alexis
23.10.2012., 14:07
Kad već pogađamo, evo jedne teorije po kojoj se Ivo intenzivno (http://posavski-obzor.info/komentari/milijan-brkic-vaso-rex-za-sve-karamarkove-karafeke)druži sa Tomislavom i njegovim društvom, u nadi da će nekako kompromitirati novi ZKP i tako izbjeći izgledne optužujuće presude. Malo nategnuto, no očito je da ih spajaju neki dublji interesi.

Grizli_Medo
23.10.2012., 14:09
Kako Grizli Medo napisa', daj Bože da je ovo početak kraja te paraobavještajne mafije. I da se napokon počne uvoditi nadzor, pa da nam obavještajna služba ne izgleda kao Ndrangeta.

Ma da, tvoj Ranko ce uvesti nadzor...

Kaze jedan moj prijatelj da zamislimo politicare i stranke kao redove koji cekaju za namirenje. I svi su poslagani i cekaju nestrpljivo na namirenje. I sva prestrojavanja izmedu stranaka, prijelazi iz jedne u drugu su samo zbog toga sto je u jednom redu bio 7 za namirenje, a prelaskom u drugi je 4-ti.

Fajtovi izmedu stranaka su fajtovi koji red je na redu za namirenje.

To je osnovni problem Hrvatske, sve ostalo su sitnice.
Sad je na redu namirenje Rajka i njegove ekipe iz njegovog reda, a kako se Klicina i Karamarkova ekipa ne da s jasala, onda treba to fajtom rjesit.
Smece mice smece, za nas je jedino sreca ako je sad na poziciji manje smece. Da smeca ne bude, nema sanse.

hr1u00
23.10.2012., 14:14
Ajmo pretpostaviti da je Buljević u nekom trenutku kontaktirao sa Željkom Bilošem, kao što i jest.Nebitno ko je koga nazvao.

Prvo, Buljević nije morao znati da je Biloš pod nadzorom i da se sumnjiči za nešto.

Drugo, tko je Biloš ? Ugledni građanin, tajkun, poduzetnik, jak regionalni igrač koji ima kompanije i u Ukrajni i Srbiji, samim time potencijalno zanimljiv za SOAu. Dalje , on je općeprihvaćen u društvu, nikad osuđen (optužen u slučaju Novalić).

Treće, on nema krimena (http://limun.hr/main.aspx?id=690294&Page=9) osim medijskih naklapanja dostupnih na Netu a to je ovaj deal sa Đapićem oko preprodaje zemljišta (na amnestiram ga unaprijed). Zbog čega je vjerovatno i bio meta istrage.
To bi bio perfektan gol za SDP, jednim udarcem ruše slavonski HSP i HDZ.

da li to stvarno (govorim po pretpostavkom da je bilo tako) kompromitira Buljevića, Karamarka pa i šefa Vijeća za nadzor ?

Ili Ostojića koji je zaobišao pravila i još u medijskoj areni pretvorio Buljevića u jataka kriminalaca ?

hr1u00
23.10.2012., 14:18
Ali da se sad vratim na medijske spinove...

Evo jedan zanimljiv tekst, koji se tiče političkog utjecaja EPH (tj. WAZ).
Unutar toga ima i dosta materijala di bi se Ranko mogao pronaći.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/veliko-istrazivanje--privatizacija-medija-u-srbiji-i-hrvatskoj-slucaj-waz/643066.aspx

Alexis
23.10.2012., 14:24
Medo, nisam ja naivna da ne znam da su političari u nas ne baš kvalitetna sorta. Ali pripadnici podzemlja se vežu uz jednu političku opciju, a ona nije trenutno na vlasti.

Ova druga opcija je kriva, što je previše pasivna. A pasivna je jer ju se, kad god želi nešto napraviti, napadne da je nedomoljubna.

hr1u00
23.10.2012., 14:28
Medo, nisam ja naivna da ne znam da su političari u nas ne baš kvalitetna sorta. Ali pripadnici podzemlja se vežu uz jednu političku opciju, a ona nije trenutno na vlasti.

Ova druga opcija je kriva, što je previše pasivna. A pasivna je jer ju se, kad god želi nešto napraviti, napadne da je nedomoljubna.

Vidiš kako te daleka prošlost može dugoročno odrediti.

Dok je jedna opcija bježala iz Sabora kad se proglašavala neovisnost, druga opcija je morala stati u rovove i na marginama se povezati sa sumnjivim tipovima da bi došla do oružja.

Grizli_Medo
23.10.2012., 14:30
Medo, nisam ja naivna da ne znam da su političari u nas ne baš kvalitetna sorta. Ali pripadnici podzemlja se vežu uz jednu političku opciju, a ona nije trenutno na vlasti.

Ova druga opcija je kriva, što je previše pasivna. A pasivna je jer ju se, kad god želi nešto napraviti, napadne da je nedomoljubna.

Ne, nego je tvoja politicka opcija vezana za mega kriminalce koji su samo malo manje seljacine i koji su "prihvatljiviji". Ali ti su kriminalci puno, puno opasniji.

Ako je to sto oni rade pasivno, onda ne znam kako bi mogli biti aktivni. Antidomoljubni jesu, sastoje se od dijece udbasa i komunistickih funkcionera, a od istih se sastoji njihova mafija. Smece do smeca, nista bolje od Klice, ali bojim se puno gore, pametnije i obrazovanije i puno, puno bolje skriveno...

To je mafija u pravom smislu rijeci, a ovi Klice i ostali su wanabe mafija, jer jebes mafiju i obavjestajce kojima razgovori zavrsavaju u jutarnjem...

Antidomoljubni jesu, barem vecina njih, dapace u svakoj normalnoj drzavi bi bili sudeni i u ponekim streljani za veleizdaje i izdaje.