View Full Version : Kako otkriti koliko je pas star?
JEWELLERY
25.11.2004., 20:32
Imam mali problemčić. Prije nekoliko dana pronašala sam napuštenog psa. Radi se o ženki, nekakav mješanac. Prekrasna je, razigrana, ma sve super. Mene zanima kako otkriti koliko je pas star. Postoji li ikakva metoda za to?
Postoji!! Po zubima!
Odi u najbližu vet stanicu i vet će ti pregledom psećeg zubala znati otprilike reći starost psa.
Vet promatra i kretnje psa, te dlaku-pogotvo onu ispod donje vilice, ako je dlaka bijela, tj. sijeda znači da je pas jako star.
Gospon Pes
25.11.2004., 21:05
Paw kaže:
ako je dlaka bijela, tj. sijeda znači da je pas jako star.
Ili je moj. :rolleyes:
Posijedila mu njuska s 2 godine, a ako ovako nastavi, izgledat ce uskoro ko Hercegovac. Sad mu polako i sape sijede... :rofl:
Gospon Pes kaže:
Posijedila mu njuska s 2 godine, a ako ovako nastavi, izgledat ce uskoro ko Hercegovac. Sad mu polako i sape sijede... :rofl:
Da, da... nije uvijet, česta je pojava i kod mlađih pasa, ali kod jako starih je gotovo pravilo.
Čula sam da je kod pasa čija je prehrana uključuje kruh česta pojava:confused:
Gospon Pes
25.11.2004., 22:43
Moj ga ne jede nikad, mora da ima sijede gene... :lol:
Ali navodno brasno od algi sprijeci da dlaka posvijetli, samo sam ja to saznala tek prije dva mjeseca. :D
I jos ga zaboravim kupiti da vidim bi li zaustavilo da sijedi dalje...
Je li cuo netko nesto o tom brasnu?
Gospon Pes kaže:
Je li cuo netko nesto o tom brasnu?
Jel ti to ozbiljno il se zahebavaš:D :D
(ne mogu te više procijeniti:lol: )
Gospon Pes
25.11.2004., 23:55
Ozbiljno. :rofl:
Rekla mi je cura koja je trenerica pasa i ima pojma o cuckima.
Nisam ni ja do tada nikad nesto slicno cula.
Kaze da im se uvijek cajnu zlicicu umijesa u hranu i krzno ne mijenja boju.
Moj je vec napola posijedio, a ni ona nema pojma je li brasno u stanju pigment i vratiti, no svoje cucke je uvijek time hranila i doberman joj je bio 12 godina kad je odapeo, a izgledao je kao da ima maksimalno 5. :lol:
Je li od toga ili od cega... Ne znam.
Veli da ima za kupiti u svakoj vecoj prodavaonici hrane za pese. Onda je ovdje ocito poznato, inace ne bi bilo po ducanima.
Samo muz obicno kupi klopu, a ja mu uvijek zaboravim reci da i brasno kupi, kao, drugi put cu...i tako stalno. :D
Gospon Pes kaže:
Ali navodno brasno od algi sprijeci da dlaka posvijetli, samo sam ja to saznala tek prije dva mjeseca. :D
Brašno od algi? :D
Pa to čak ni mi vegiji ne jedemo, a ti bi to pesu podvalila:D
Gospon Pes
26.11.2004., 09:20
A zakaj ne bih ako funkcionira? :)
Osim toga ako je istina, mozda bi i kokama koje se radi toga farbaju pomoglo da im kosa ne posijedi? :misli: :D
Jest da za brasno od algi nisam cula, niti da ima djelovanje koje navodno ima, ali kaj se zgrazas :D radi toga? Ne kuzim...
Da ljudi alge jedu, to sam cak i cula, da se koriste u kozmetici takodjer.
Dakle, sto ce pesu od toga biti? Bas nista, rekla bih.
kpt. Willard
26.11.2004., 09:56
Gospon Pes kaže:
Tak je i moj pes počel sjedit sa 2-3 godine a živil je 17.
magic blue
26.11.2004., 14:31
same problem here, kujica godina i pol, a oko njuskice bijelo.
:misli: a mozda ju zato pesi toliko naganjaju, misle stara koka, a dobro se drzi :D
Pes, šalim se, kaj ti je došlo, kaj si si smajliće disejblala? :D ;)
Ak nađete gdje to ima, javite. Da se malo pravim pametna u RL sa savjetima:D
Gospon Pes
27.11.2004., 00:39
Pa i ja sam ih stavila. :D Kaj fali koji? :misli:
Probaj(te) pitati u prodavaonici psece hrane za to brasno od algi.
Mozda imaju, a ni ne znas. :D
Bilo nas je onomad vise vlasnika pasa kod moje frendice i svi smo zinuli. Nitko od nas za to nije cuo. :rofl:
Ma ne fale smajlići, ali činilo mi se da si me ozbiljno shvatila.
Baš ću pitat u kojem pet shopu, ako će me čudno gledati reći ću im da se tebi obrate:D
Gospon Pes
22.12.2004., 18:24
Mozes. :D
Jucer sam kupovala klopu i sjetila se i toga i zbilja postoji.
Dakle(m), ocito je rijec o susenim i mljevenim morskim algama. Tako izgleda, a tako i mirise.
I pise na kutiji da "pojacava" prirodnu boju krzna i daje mu gustocu i sjaj, a navodno je dobro i za probavu.
Pesima do 5 kila se daje svakodnevno maksimalno cajna zlicica u hranu, onima iznad jedna i pol do dvije.
Siroti pesonja je taman jesti dobio i malo je sumnjicavo obilazio oko zdjele, nije taj miris do sad upoznao, ali jeo je na kraju. :D
A ne bi mu rađe kupila L'Oreal, siročeku? :D :D
Gospon Pes
22.12.2004., 18:33
Ne bih. Tko ce redovno izrast farbati. :rolleyes: :D
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.