View Full Version : Reketi i ostala teniska oprema
stranice :
1
2
[
3]
4
5
6
7
8
9
10
11
Tennis warehouse, provjereno vise puta. Ali ako kupujes u Zagrebu isplati se otici direktno do ducana, mozda dobijes kakav dodatni popust ako pitas! Naravno za cash!
Postoji određeno mjesto gdje daju popust za gotovinu ili si to spomenuo općenito?
Hvala na odgovoru! Na žalost nisam iz Zg.
Budem probao staviti na reket MSV focus hex žice, možda dobijem malo na spinu, te ću se poigrati sa tenzijom žica dok ne nađem ono što mi najbolje paše. Čitao sam dosta recenzija ovog Princa i kažu da treba dosta vremena da se čovjek navikne na reket, budem bio strpljiv. Ako ne bude išlo, na kraju sezone kupit ću novi reket i bok
Nadam se da nisi uzeo ovu žicu (Focus) jer ja sam nedavno imao istu tu u novom Prestige MP-u i bio je živi očaj. Je da je kilaža bila promašena, ali žica je svejedno loša. Drot.
sobotka
06.06.2013., 12:27
Nadam se da nisi uzeo ovu žicu (Focus) jer ja sam nedavno imao istu tu u novom Prestige MP-u i bio je živi očaj. Je da je kilaža bila promašena, ali žica je svejedno loša. Drot.
Nisam. Uzeo sam Yonex Poly Tour Pro 125 i Yonex Poly Tour Spin. Nisam ih još isprobao jer ova krvava kiša nikako da prestane :503:
Stvarno ti focus hex ne odgovara? Čitao sam recenzije te žice i ekipa je jako zadovoljna
Nisam. Uzeo sam Yonex Poly Tour Pro 125 i Yonex Poly Tour Spin. Nisam ih još isprobao jer ova krvava kiša nikako da prestane :503:
Stvarno ti focus hex ne odgovara? Čitao sam recenzije te žice i ekipa je jako zadovoljna
Ok ja nisam imao hex, ali svejedno...
Što se recenzija tiče - ja to odavno ni ne čitam više. Primijeti molim te da je apsolutno svaki reket i apsolutno svaka žica na tenniswarehouseu nahvaljena do ibera :rofl:
Šta misliš zašto je to tako?
Inače, moram priznat da već skoro godinu dana imam neviđenih problema da pronađem reket i setup koji će mi odgovarati i ne mogu da se na jaja postavim. Ne znam kakve to nove serije reketa rade, ali to je sve užasnije... Sve manje kontrole... Čak i control reketima fali kontrole, za popizdit...
Problem je kad uzmeš prestige mp, našpanaš ga sa poliesterom na 25 i opet ti lopta bježi :(
Inače, u toj silnoj kalvariji koju prolazim već mjesecima, najbolji setup uz koji sam igrao najbolji tenis, imao strašnu kontrolu na Wilson K Factoru 6.1 (16/18) je bila msv heptatwist 1.25 mislim, našpanana na 24/24.
Jedini je problem bio što mi je nakon par mečeva ruka doslovno umalo otpala od bolova. I španer u Tenis i Sportu je potvrdio da se puno ljudi žalilo na bolove nakon te žice, čak tolko da ju je on potpuno i povukao iz prodaje.
Sad da ga jebeš, jedino s čime sam igrao tenis kakav znam i umijem, će mi odvalit ruku.
A ostala govna će mi odvalit mozak.
Evo nedavno sam stavio originalni Luxilon (onaj smeđi), debljina 1.30, u gorespomenuti reket - našpanao na 25... fali kontrole u pm...
Pada mi napamet možda dić kilažu na 27 i stavit malo tanju varijantu (1.25), jer je ovo puno predebelo za glavu 95, čak i na rasporedu 16*18, i fali mi toucha i feela i udarcima...
Ali problem je što nigdje nema te žice od 1.25
I moš ga jebat
:ne zna:
Na prestige samo 1.20 debljina ili 1.25 sa sintetikom popreko. Probaj malo mekaniji poliester tipa solinko tour bite soft ili dunlop black widow (mislim da se tak zove) ili black code. Ali 1.20!!!
Što se recenzija tiče - ja to odavno ni ne čitam više. Primijeti molim te da je apsolutno svaki reket i apsolutno svaka žica na tenniswarehouseu nahvaljena do ibera :rofl:
Probajte na stringforum!
sobotka
06.06.2013., 14:44
Istina da. Ali nisam mislio na recenzije što radi ta ekipa iz tenniswarehouse i slično nego obični smrtnici kao mi :)
http://www.stringforum.net/
sobotka
06.06.2013., 15:08
Inače, moram priznat da već skoro godinu dana imam neviđenih problema da pronađem reket i setup koji će mi odgovarati i ne mogu da se na jaja postavim. Ne znam kakve to nove serije reketa rade, ali to je sve užasnije... Sve manje kontrole... Čak i control reketima fali kontrole, za popizdit...
Problem je kad uzmeš prestige mp, našpanaš ga sa poliesterom na 25 i opet ti lopta bježi :(
Inače, u toj silnoj kalvariji koju prolazim već mjesecima, najbolji setup uz koji sam igrao najbolji tenis, imao strašnu kontrolu na Wilson K Factoru 6.1 (16/18) je bila msv heptatwist 1.25 mislim, našpanana na 24/24.
Jedini je problem bio što mi je nakon par mečeva ruka doslovno umalo otpala od bolova. I španer u Tenis i Sportu je potvrdio da se puno ljudi žalilo na bolove nakon te žice, čak tolko da ju je on potpuno i povukao iz prodaje.
Sad da ga jebeš, jedino s čime sam igrao tenis kakav znam i umijem, će mi odvalit ruku.
A ostala govna će mi odvalit mozak.
Evo nedavno sam stavio originalni Luxilon (onaj smeđi), debljina 1.30, u gorespomenuti reket - našpanao na 25... fali kontrole u pm...
Pada mi napamet možda dić kilažu na 27 i stavit malo tanju varijantu (1.25), jer je ovo puno predebelo za glavu 95, čak i na rasporedu 16*18, i fali mi toucha i feela i udarcima...
Ali problem je što nigdje nema te žice od 1.25
I moš ga jebat
:ne zna:
Probaj neki reket manje tvrdoće, imat češ više povezanosti sa lopticom
sobotka
06.06.2013., 23:39
Ekipa, čisto me zanima gdje kupujete odjeću i obuću za tenis? Jel ima negdje kod nas za kupit patike koje nosi Federer (za zemlju)? Koje su po vama odlične patike za zemlju?
S'Sungassi
07.06.2013., 12:35
Ekipa, čisto me zanima gdje kupujete odjeću i obuću za tenis? Jel ima negdje kod nas za kupit patike koje nosi Federer (za zemlju)? Koje su po vama odlične patike za zemlju?
Sve one koje ti dobro drze i ucvrscuju zglob..
Odnosno..one koje prilikom proklizavanja na zemlji nije tako lako "okrenuti" pa da izokrenes zglob
S'Sungassi
07.06.2013., 12:36
Ja imam jedne New Balance tenisice kupljene prije dvije godine za sicu na snizenju i odlicne su mi..odlicno drze zglob
sobotka
07.06.2013., 12:56
Ja bi sebi ovako nešto kupio:
http://www.tenniswarehouse-europe.com/descpageMSADIHFR-AMAF2BC.html
http://www.tenniswarehouse-europe.com/descpageMSNIKEH-NMV9CW.html
Obe šlape su odlične. Od Adidasa ti je konkurent Vaporu 9 , serija Barricade. Adizero ti je konkurent Nike Court Ballistic. Koliko znam Adizero i CB su mekanije tenisice, lakše sa nešto manjim suportom, dok su Barricade čista suprotnost. Tvrde., odlično drže zglob, kad su nove, pomalo neudobne. Ja igram stalno u njima još od Barricade 2. Moji frendovi koji su to probali su rekli da su im jako tvrde, pogotovo nakon nosenja Lotta Raptor ili k-swisa. Ali ne postoje kvalitetnije tenisice (citaj izdrzljivije) od Barricadea! Zato su odlicne za tvrde betonske podloge. Za zemlju bi i ja probao Adizero, odlicno mi izgledaju. Pogledaj si u Sportivu i Head Insane ili Prestige. Za Nike ti ne znam jer u zivotu nisam nista kupio od njih, a i necu!
sobotka
07.06.2013., 16:19
Ja bi isto najrađe te Adizero uzeo. Čak bi ih možda i naručio preko neta kad bi znao da će mi broj odgovarati, ali neću se kockati.
Ja bi isto najrađe te Adizero uzeo. Čak bi ih možda i naručio preko neta kad bi znao da će mi broj odgovarati, ali neću se kockati.
Bolje ne uzimati ako ne znas broj. Meni se dogodilo da sam dobio Barricade 6 i to broj 11. To je moj broj od Adidasa. Naravno , bile su mi premale, malo drugaciji kalup i zeznes se. Jedino da iste probas i onda narucis.
Probaj neki reket manje tvrdoće, imat češ više povezanosti sa lopticom
Probo sam zimus Prince O3 Pro tour Team, tako nešto... nimalo mi nije lego, imo je flex oko 55
ljudi, baš me zanima s kojim reketima igrate i kak su vam ''podešeni''
ono, težište, žice, gripovi, stoperi i to.
Ja igram tenis vec 9 godina i ne amaterski pa mislim da ti mogu pomoci. Za pocetnike svakako treba uzeti laksi reket i ne sa pretjeranom cijenom(oko 500kn). Vecina ljudi koji rade u trgovinama s teniskom opremom mogu pomoci tako da se raspitaj kad budes kupovao. Kvalitetniji proizvodaci koji imaju sve vrste reketa(za pocetnike i profesionalce) su Babolat, Head, Wilson... Sto se tice
zica ja osobno preporucam da kupis odmah nove zice jer tvornicke nisu nesto... Ako nastavis igrati onda nakon nekog vremena odes kupit reket po tvom nacinu igre, kvaliteti igre itd. Ja imam 300g Babolat AeroPro Drive GT sa tenzijom zica 24/25. Vecina ljudi koji po drugi treci put drze reket u ruci kazu da je pretezak i pretvrd ali kad se naviknes sve ok. Nadam se da sam pomogao. :mig:
sobotka
07.06.2013., 22:46
Ja igram tenis vec 9 godina i ne amaterski pa mislim da ti mogu pomoci. Za pocetnike svakako treba uzeti laksi reket i ne sa pretjeranom cijenom(oko 500kn). Vecina ljudi koji rade u trgovinama s teniskom opremom mogu pomoci tako da se raspitaj kad budes kupovao. Kvalitetniji proizvodaci koji imaju sve vrste reketa(za pocetnike i profesionalce) su Babolat, Head, Wilson... Sto se tice
zica ja osobno preporucam da kupis odmah nove zice jer tvornicke nisu nesto... Ako nastavis igrati onda nakon nekog vremena odes kupit reket po tvom nacinu igre, kvaliteti igre itd. Ja imam 300g Babolat AeroPro Drive GT sa tenzijom zica 24/25. Vecina ljudi koji po drugi treci put drze reket u ruci kazu da je pretezak i pretvrd ali kad se naviknes sve ok. Nadam se da sam pomogao. :mig:
Daj mi reci da li je zahtjevan reket za igrat (babolat aeropro drive gt)? Možeš li ga usporediti sa nekim drugim reketom?
Daj mi reci da li je zahtjevan reket za igrat (babolat aeropro drive gt)? Možeš li ga usporediti sa nekim drugim reketom?
Pa zavisi jesi li pocetnik ili profesionalac. AeroPro Drive GT je profesionalni reket. Također zavisi s kojim reketom bih ga trebao usporediti jer nema smisla uspoređivati aeropro drive gt s nekim pocetnickim reketom. Mislim pocetnicki reket je za pocetnike tako da nema nekih "posebnih" imena npr. cortex system itd.(s tim se uopce ne treba zamarati) :mig:
sobotka
09.06.2013., 10:33
Pa zavisi jesi li pocetnik ili profesionalac. AeroPro Drive GT je profesionalni reket. Također zavisi s kojim reketom bih ga trebao usporediti jer nema smisla uspoređivati aeropro drive gt s nekim pocetnickim reketom. Mislim pocetnicki reket je za pocetnike tako da nema nekih "posebnih" imena npr. cortex system itd.(s tim se uopce ne treba zamarati) :mig:
Nisam ni početnik ni profesionalac :)
Igrao sam zadnje dvije godine sa Head Youtek IG Extreme Elite (660 glava, 275 g). Trenutačno igram sa Prince EXO3 Tour Team 100 (645 glava, 290 g). Još uvijek se ne mogu odlučit dali da ostanem na tom reketu ili da uzmem nešto teže. Npr jučer mi pukne špan i posudim od protivnika neki Tecnifibre (615 glava, 315 g) i iskreno igrao sam bolje sa tim reketom nego sa ovim svojim, pogotovo sam to osjetio na servisu koji mi je išao bolje nego ikad. Bekend kojeg igram dvoručno flat mi je išao također bolje nego ikad, imao sam odličnu stabilnost i sigurnost. Kod forhenda sam se malo tražio ali kada je ušla onda je ušla kak treba. E sad pitanje je da li bi me bolila ruka da igram sa tim reketom duže vrijeme. Ali ono što mi se najviše sviđa je potencijal kojega taj reket pruža, kada bi se malo duže navikao na reket da dobijem osječaj i to mislim da bi igrao bolje nego sada sa ovim Princom.
Uglavnom, pitam te za ovaj Babolat jer sam si razmišljao uzet isti takav, ovaj zadnji model (645 glava, 300 g, nešto malo lakši u glavu nego model prije).
Ne znam što da radim. Da li da ostanem na ovom princu ili da kupim ovaj babolat :504:
sobotka
09.06.2013., 11:52
Mislim ovu sezonu ću odigrati sa Princom i eksperimentirati sa žicama, ali sljedeće godine sam razmišljao da si kupim nešto teže
Nisam ni početnik ni profesionalac :)
Igrao sam zadnje dvije godine sa Head Youtek IG Extreme Elite (660 glava, 275 g). Trenutačno igram sa Prince EXO3 Tour Team 100 (645 glava, 290 g). Još uvijek se ne mogu odlučit dali da ostanem na tom reketu ili da uzmem nešto teže. Npr jučer mi pukne špan i posudim od protivnika neki Tecnifibre (615 glava, 315 g) i iskreno igrao sam bolje sa tim reketom nego sa ovim svojim, pogotovo sam to osjetio na servisu koji mi je išao bolje nego ikad. Bekend kojeg igram dvoručno flat mi je išao također bolje nego ikad, imao sam odličnu stabilnost i sigurnost. Kod forhenda sam se malo tražio ali kada je ušla onda je ušla kak treba. E sad pitanje je da li bi me bolila ruka da igram sa tim reketom duže vrijeme. Ali ono što mi se najviše sviđa je potencijal kojega taj reket pruža, kada bi se malo duže navikao na reket da dobijem osječaj i to mislim da bi igrao bolje nego sada sa ovim Princom.
Uglavnom, pitam te za ovaj Babolat jer sam si razmišljao uzet isti takav, ovaj zadnji model (645 glava, 300 g, nešto malo lakši u glavu nego model prije).
Ne znam što da radim. Da li da ostanem na ovom princu ili da kupim ovaj babolat :504:
Slobodno kupi Babolat. Stvar je sto nekima tezi reket ne odgovara, a tebi kao i meni, tezi reket nudi veci kontrolu i stabilnost kroz udarce. Mozda te malo ruka bude bolila ali bez brige. Kad se naviknes, igrat ces k'o Nadal. Ali cvrsto ti preporucam novi AeroPro Drive GT jer ta aero "tehnologija" ti nudi da reket lakse prolazi kroz zrak itd. :mig:
Najveća je zabluda da ćeš se ozljediti od težih reketa ili da od njih boli ruka.
Istina je baš suprotna: od lakših reketa ćeš se prije ozljediti i prije ćeš dobiti teniski lakat i ostale probleme, zašto, zato jer slabije upijaju udarce i vibracije...
Problem se težim reketim može biti u tome da ti se ruka nakon nekog vremena umori, pa ti značajno padne izvedba. Zato uzmeš onu gramažu na kojoj se ne umaraš, a dobijaš sve benefite zbog veće težine.
Teži reketi su u globalu BOLJI od lakših reketa. Pa svi profići igraju s težim reketima, zašto?
Jasno, oni imaju muskulaturu koja to podržava, rekreativci nemaju. Zato nađeš neku sredinu koja ti paše, ali zbog razlike od 15 grama sigurno se nećeš ozlijediti niti ćeš osjetiti neku ekstremnu razliku u težini ili umaranju, ali bi mogao primijetiti efekte u stabilnosti i "težini" svoje izbačene lopte, što si već i primijetio.
Meni osobno odgovaraju teži reketi, ali sam primijetio da SW iznad cca 333 mi već stvara osjetne probleme, da se dosta brže umaram i počnijem raditi sporije prolaze kroz loptu, što se naravno održava na izvedbu.
Isto tako mi reketi lakši od 305 grama statičke mase (namjerno radim distinkciju između ove kategorije i swingweighta - SW) brutalno ne odgovaraju, jer su praktički neupotrebljivi u defenzivi, i izrazito nepredvidivi pri spinanju na forhendu - svako tolko se izokrenu u ruci i udarac završi u šumi.
sobotka
09.06.2013., 14:49
Kužim da. Trebao bi naći težinu sa kojom mogu odigrati meč, a da mi izvedba ne padne na pola meča. Za sada stajem na Princu jer novaca za novi reket nemam, a i moram priznati da reket ima poseban osjećaj, nevjerojatno je mekan, pruža osječaj kojega još nisam osjetio kod ni jednog drugog reketa. Preporučio bi Vam da ako imate priliku odigrate jedan meč sa reketom iz Prince "Tour" serije. Nekome se sviđa, nekome neet
Za sjedeću sezonu ću razmisliti, ali mislim da ću si uzet taj novi Babolat AeroPro Drive
Meni kod Princeova općenito smeta tanka rama. Fali dosta stabilnosti zbog toga, a i nekako mi bekend nikako ne leži. Istina, igrao sam samo s jednim Princeom dosada. Mogao bih probat još neki model, niži flex bi možda mogao biti dobro rješenej za probleme s kontrolom :rolleyes:
Ali ne sviđa mi se raspored kod Princea, 16/19 uglavnom... Tu ni niski fleks ne pomaže. Probaću nać neki Prince sa 18*20 ili nešto slično.
sobotka
15.06.2013., 13:07
Gledao sam malo recenzije žica po netu i vidim da su jako nahvaljene sljedeće pa sam ih odlućio probati:
http://www.stringforum.net/strings.php?sdnr=4287&count=1
http://www.stringforum.net/strings.php?sdnr=4844&count=1
Znači stavio bi ih na sljedeći reket:
http://www.princetennis.com/tennis/files/product.aspx?cid=399&ProductId=2286
Što kažete, će to štimat?
Konačno sam isprobao novu žicu pa da javim prvi dojam.
Znači reket je Prince Exo3 Tour Team 100, žica je Yonex Poly Tour Spin 1.25, našpanana na 24/23 kg.
Servis:
- dosta sam nizak (1,69 cm), pa prvi servis serviram slice, a drugi pokušavam kick. Uvijek sam imao borbe sa servisom i zbog njega gubio živce i mečeve. Iskreno, nikada nisam tako dobro servirao u životu kao sa ovom žicom! Servis je išao bez ikakvog problema! Ne serviram flat i nejdem na snagu, ali slice i kick sam servirao sa lakoćom. Pretpostavljam da je to zbog toga što je žica teksturirana. Uglavnom oduševljen sam sa servisom
Forhend:
- žica je dosta kruta i kako bi neki rekli "dosadna" ako se ne udari kako spada. Potencijal za spin je ogroman i mislim da će mi trebati određeno vrijeme prilagodbe, jer ako lopticu udarim slabije ne prelazi mrežu i osjeti se krutoća, no ako ju udarim jako imao sam problema da loptica padne u teren. Kao da sam se morao suzdržavati. Pretpostavljam da ću morati brže prolaziti kroz lopticu, no dobro..... ovo je samo prvi dojam, više ću znati nakon tjedan, dva.
Beckend:
- slično kao i sa forhendom. Loptica se mora udariti kako spada, inače to ispadne loše, znači nema gurkanja. To se baš dosta osjetilo, ako ju ne udarim kako spada, ako sam neodlučan, loptica završava u mreži, no ako se lupi kako treba osječaj je odličan i čak moj inače flat beckend je dobivao određenu dozu spina što je odlično jer loptica ostaje u terenu.
Slice:
- osječao sam kao da moram biti oprezan i koncentriran pri tom odarcu jer ako malo otvorenije idem sa reketom, ona ode u aut, no ako se odigra kako treba sve 5
Dropovi:
- bez ikakvog problema! Ako uđe u teren, loptica dobije odličan efekt
Volej:
- nisam ga igrao, samo sam udarao sa osnovne crte.
Sve u svemu mislim da ću ostati neko vrijeme na ovoj žici jer je vrlo zanimljiva i ima ogromnog potencijala. Samo zbog servisa kojeg sam servirao sa lakoćom jedva čekam da ponovo izađem na teren.
Konačnu recenziju žice budem stavio bar nakon mjesec dana igre dok ne skužim žicu malo bolje.
Eto, toliko od mene
jesi ti iz zagreba? hoćeš igrat koji put?
sobotka
15.06.2013., 13:30
jesi ti iz zagreba? hoćeš igrat koji put?
Drage volje, ali nisam iz Zagreba
Momentalno je na tennis warehouse Happy hour i imate dobre tenisice za siću, adidas barricade team 2, 39 baksi!
sobotka
20.06.2013., 12:08
Momentalno je na tennis warehouse Happy hour i imate dobre tenisice za siću, adidas barricade team 2, 39 baksi!
Naručio bih si ja već odavno patike preko neta kada bi znao da će mi broj odgovarat. To je najveći problem. A ima tako prekrasnih modela.
sobotka
20.06.2013., 12:16
Konačno sam isprobao novu žicu pa da javim prvi dojam.
Znači reket je Prince Exo3 Tour Team 100, žica je Yonex Poly Tour Spin 1.25, našpanana na 24/23 kg.
Servis:
- dosta sam nizak (1,69 cm), pa prvi servis serviram slice, a drugi pokušavam kick. Uvijek sam imao borbe sa servisom i zbog njega gubio živce i mečeve. Iskreno, nikada nisam tako dobro servirao u životu kao sa ovom žicom! Servis je išao bez ikakvog problema! Ne serviram flat i nejdem na snagu, ali slice i kick sam servirao sa lakoćom. Pretpostavljam da je to zbog toga što je žica teksturirana. Uglavnom oduševljen sam sa servisom
Forhend:
- žica je dosta kruta i kako bi neki rekli "dosadna" ako se ne udari kako spada. Potencijal za spin je ogroman i mislim da će mi trebati određeno vrijeme prilagodbe, jer ako lopticu udarim slabije ne prelazi mrežu i osjeti se krutoća, no ako ju udarim jako imao sam problema da loptica padne u teren. Kao da sam se morao suzdržavati. Pretpostavljam da ću morati brže prolaziti kroz lopticu, no dobro..... ovo je samo prvi dojam, više ću znati nakon tjedan, dva.
Beckend:
- slično kao i sa forhendom. Loptica se mora udariti kako spada, inače to ispadne loše, znači nema gurkanja. To se baš dosta osjetilo, ako ju ne udarim kako spada, ako sam neodlučan, loptica završava u mreži, no ako se lupi kako treba osječaj je odličan i čak moj inače flat beckend je dobivao određenu dozu spina što je odlično jer loptica ostaje u terenu.
Slice:
- osječao sam kao da moram biti oprezan i koncentriran pri tom odarcu jer ako malo otvorenije idem sa reketom, ona ode u aut, no ako se odigra kako treba sve 5
Dropovi:
- bez ikakvog problema! Ako uđe u teren, loptica dobije odličan efekt
Volej:
- nisam ga igrao, samo sam udarao sa osnovne crte.
Sve u svemu mislim da ću ostati neko vrijeme na ovoj žici jer je vrlo zanimljiva i ima ogromnog potencijala. Samo zbog servisa kojeg sam servirao sa lakoćom jedva čekam da ponovo izađem na teren.
Konačnu recenziju žice budem stavio bar nakon mjesec dana igre dok ne skužim žicu malo bolje.
Eto, toliko od mene
Moram priznati da mi je entuzijazam za ovom kombinacijom reketa i žice malo splasnuo. Nekako mi je žica ipak pre kruta i ima jako malo snage. Pošto ja nisam ne znam kakav tenisač dobro mi dođe malo više snage. Prince EXO3 Tour Team 100 je low-mid powered reket, a Yonex Poly Tour Spin low powered žica tako da nisam siguran da je to dobitna kombinacija, bar za mene.
Sve mi je nekako pre čudno, teško je to opisati, ali jednostavno ne mogu igrati svoju igru. Npr danas sam igrao meč, izgubio naravno :), i poslije meča uzeo od protivnika Pure Drive, ne ovu zadnju verziju nego onu prije. Ne znam točno koja mu je žica ne reketu, ali je našpanana na 23/22 kg. Ne da mi je bilo lakše igrati sa ovim reketonem nego sa mojim, nego mi je bilo 3 puta lakše (a teži je 10 grama od mojeg). Dobro ajde našpanan je na nešto malo manje kila nego moj reket, ali nije štos u tome nego je osječaj (bar meni) puno bolji. Jednostavno mi bolje paše, mogu igrati svoju igru i i ima duplo više snage nego moj reket. Nisam više siguran da je ovaj Prince reket za mene :(
sobotka
20.06.2013., 15:59
Nego recite vi meni jel postiji nekakva šansa da se u nekoj trgovini iznajme reketi za probu? Ako da, kako to funkcionira, koliko reketa se mogu uzeti za probu i na koliko dugo?
Nego recite vi meni jel postiji nekakva šansa da se u nekoj trgovini iznajme reketi za probu? Ako da, kako to funkcionira, koliko reketa se mogu uzeti za probu i na koliko dugo?
sigurno možeš u yonexove rekete u njihovoj trgovini (uguglaj "yonex zekpro", nisam siguran jel smijem ovdje linkove trgovina stavljat). Oni su u sklopu teniskog centra pa to funkcionira tako da dogovoriš termin na tim terenima i probaš rekete koje imaju...
za ostale trgovine ne znam...
sobotka
20.06.2013., 18:38
To sam vidio da, kupovao sam žice iz Zek Pro pa sam vidio da se mogu reketi probati. Ali meni bi u biti trebalo da mogu reket uzeti doma na par dana jer nisam iz Zg, npr. uzmem 2 reketa, isprobam za par dana i onda vratim. Točnije zanimaju me Babolat AeroPro Drive 2013 i Babolat Pure Drive 2012. Jel postoji negdje takva mogučnost?
To sam vidio da, kupovao sam žice iz Zek Pro pa sam vidio da se mogu reketi probati. Ali meni bi u biti trebalo da mogu reket uzeti doma na par dana jer nisam iz Zg, npr. uzmem 2 reketa, isprobam za par dana i onda vratim. Točnije zanimaju me Babolat AeroPro Drive 2013 i Babolat Pure Drive 2012. Jel postoji negdje takva mogučnost?
to možeš eventualno negdje dobit da im platiš za oba pa ti vrate pare ako ti ne odgovaraju. neće ti nitko dat da im za nula kuna nosiš reket doma
sobotka
20.06.2013., 19:07
Ma znam da mi nitko neće dati besplatno. NIje mi problem ostaviti polog, glavno da postoji takva mogućnost
Moram priznati da mi je entuzijazam za ovom kombinacijom reketa i žice malo splasnuo. Nekako mi je žica ipak pre kruta i ima jako malo snage. Pošto ja nisam ne znam kakav tenisač dobro mi dođe malo više snage. Prince EXO3 Tour Team 100 je low-mid powered reket, a Yonex Poly Tour Spin low powered žica tako da nisam siguran da je to dobitna kombinacija, bar za mene.
Sve mi je nekako pre čudno, teško je to opisati, ali jednostavno ne mogu igrati svoju igru. Npr danas sam igrao meč, izgubio naravno :), i poslije meča uzeo od protivnika Pure Drive, ne ovu zadnju verziju nego onu prije. Ne znam točno koja mu je žica ne reketu, ali je našpanana na 23/22 kg. Ne da mi je bilo lakše igrati sa ovim reketonem nego sa mojim, nego mi je bilo 3 puta lakše (a teži je 10 grama od mojeg). Dobro ajde našpanan je na nešto malo manje kila nego moj reket, ali nije štos u tome nego je osječaj (bar meni) puno bolji. Jednostavno mi bolje paše, mogu igrati svoju igru i i ima duplo više snage nego moj reket. Nisam više siguran da je ovaj Prince reket za mene :(
Probaj slijedeći puta našpanati na manje kila. 2-3 kile manje daje puno više snage reketu. Btw., Pure Drive je reket sa više kontrole od tog Princa.
Naručio bih si ja već odavno patike preko neta kada bi znao da će mi broj odgovarat. To je najveći problem. A ima tako prekrasnih modela.
Gle, odaberi tenisice koje ti se sviđaju kako izgledom tako i cijenom. Kad odabereš, nađi kod nas taj model, probaj i naruči isti broj. Pošto nisi iz Zagreba, to će ti biti teško, ali kada posjetiš ZAgreb, trk u trgovine. Nike i Adidas imaš u centru Zagreba, Lotto u westgate-u, itd.
Mandarin
21.06.2013., 11:10
Imam viska reketa doma pa me zanima kakva procjena u PP ako se smije to tu stavljat: 1) DUNLOP classic PRO revelation- jako malo korišten; za napredne igrače.
2) BABOLAT contest SI- top stanje; dosta lagan; za medium igrače.
3) DONNAY VST formula PRO- dosta očuvano stanje; u 90-ima zmaj od reketa.
4) FISCHER magnetic TOUR- Vrhunsko stanje; profi reket, skupo plaćen.
5) WILSON hammer TOUR- solidno stanje; za početnike.
Inace koristim Head radical MP microgel i malo mi je bio tezak u pocetku al sad sam se naviknuo.
sobotka
23.06.2013., 23:55
Ekipa, jel zna netko da li ima negdje za kupiti sljedeći reket:
Head Youtek Extreme MP
Nigdje ga više nema za kupiti pa reko možda vi znate nešto.
To je reketo koji mi paše fenomenalno, po specifikacijama je točno ono što želim, a nigdje ga nema za kupiti. Našao sam samo jedan na ebayu:
http://www.ebay.com/itm/Head-Youtek-Extreme-MP-Tennis-Racquet-Unstrung-L2-/111044176410?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item19dabfaa1a
bezimeni11
24.06.2013., 01:42
http://www.sport4pro.net/tenis/head-reketi-za-tenis/head-youtek-ig-extreme-mp-897/
sobotka
24.06.2013., 11:49
http://www.sport4pro.net/tenis/head-reketi-za-tenis/head-youtek-ig-extreme-mp-897/
Nije to taj reket
blackkeys18
25.06.2013., 00:06
dobar je taj po meni,ali to se opet mora isprobat.sve zavisi od čovika do čovika(neko voli da je lakši itd.)iako nisam neki stručnjak,rekreativac samo.:D
sobotka
25.06.2013., 10:02
dobar je taj po meni,ali to se opet mora isprobat.sve zavisi od čovika do čovika(neko voli da je lakši itd.)iako nisam neki stručnjak,rekreativac samo.:D
Igrao sam ja sa tim reketom, dobar je da, ali za moj stil igre ima pre visoki "swingweight", ne paše mi za forhend.
Napadač36
26.06.2013., 15:33
Ok, trenutna garnitura reketa je platila glavom frustraciju dvomjesecne ozljede i neredovitog igranja (razbio dva reketa u 10 dana!? nikad u 25g. tenisa nisam "preciznije" pogađao stupove od žice!?) , dakle ostadoh bez oruđa za rad......molim cijenjene igrače koji igraju ozbiljniji tenis i imaju ozbiljnije rekete za ponudit...ponude na pm .......preferiram wilson, ali s obzirom da sam se malo odlucio eksperimentirat moze i ostalo....uglavnom od 320g naviše + 16/19 ili već neka kombinacija rjeđe žice ovisno o proizvođaču....
Ima ko za prodat stari Wilsonov Blade (K-Factor Blade)?
ivan lendl
27.06.2013., 10:20
Ima ko za prodat stari Wilsonov Blade (K-Factor Blade)?
Kod Dade u Pacificu ti je sad akcija Wilsona. Ovaj koji tražiš ti je 799,00 kn.
http://www.pacific-croatia.hr/more_reketi.html
gr ch YELLOW
27.06.2013., 23:20
ima ko wilson blx pro tour 314 grama 619cm,,zanima me kakva su iskustva s tim reketom.hvala
Ekipa, jel zna netko da li ima negdje za kupiti sljedeći reket:
Head Youtek Extreme MP
Nigdje ga više nema za kupiti pa reko možda vi znate nešto.
To je reketo koji mi paše fenomenalno, po specifikacijama je točno ono što želim, a nigdje ga nema za kupiti. Našao sam samo jedan na ebayu:
http://www.ebay.com/itm/Head-Youtek-Extreme-MP-Tennis-Racquet-Unstrung-L2-/111044176410?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item19dabfaa1a
ej..ja ti imam taj reket a ovaj link sto su ti gore poslali ti je novija verzija.
pozdrav,
novi sam ovdje i imam pitanje kao i većina ljudi na forumu, savjet oko idelanog reketa. aktivnije se bavim tenisom (rekreativno preko ljeta gotovo svaki dan) evo drugo ljeto. prošla godina je prošla u učenju a ovo ljeto je to već nešto drugo, ajmo reć da sam puno napredovao jer mi je želja i volja jako velika.
mogu opisati neki svoj "stil" igre pa ako može koji prijedlog reketa, žica i sl.
trenutno igram s head youtek extreme mp reketom http://www.sport4pro.net/tenis/head-reketi-za-tenis/head-youtek-ig-extreme-mp-897/ (starija verzija ovoga s linka ali jedina promjena u karakteristikama je sto je tezak 295g)i nisam probao niti jedan drugi reket pa ne mogu ocijeniti mogu li biti zadovoljan s njim ili ne ali sa svojim napretkom sam dosta zadovoljan. jako sam brz, okretan i imam puno snage, većinom igram spin te tako i serviram...
e sad me zanima može li mi netko dati neke savršene predispozicije reketa za takvog igrača? da nije samoobrambeni reket, da ima dosta veliki sweet point, odličnu kontrolu i dobru preciznost udarca..znači najbolje moguće karakteristike. znam da u opisu na linku pise da je taj reket odličan za igrače koji preferiraju spin, ali fizički me nekako više privlači babolat pa ako netko ima neki prijedlog?
Kod Dade u Pacificu ti je sad akcija Wilsona. Ovaj koji tražiš ti je 799,00 kn.
http://www.pacific-croatia.hr/more_reketi.html
Uuuuu :cerek:
sad sam zvao, veli da nema :(
ivan lendl
10.07.2013., 11:59
Uuuuu :cerek:
sad sam zvao, veli da nema :(
HEhe pa kasno pališ, prošlo je 14 dana od kada sam to napisao. Bilo ih je, ali naravno u ograničenim količinama.
pozdrav,
novi sam ovdje i imam pitanje kao i većina ljudi na forumu, savjet oko idelanog reketa. aktivnije se bavim tenisom (rekreativno preko ljeta gotovo svaki dan) evo drugo ljeto. prošla godina je prošla u učenju a ovo ljeto je to već nešto drugo, ajmo reć da sam puno napredovao jer mi je želja i volja jako velika.
mogu opisati neki svoj "stil" igre pa ako može koji prijedlog reketa, žica i sl.
trenutno igram s head youtek extreme mp reketom http://www.sport4pro.net/tenis/head-reketi-za-tenis/head-youtek-ig-extreme-mp-897/ (starija verzija ovoga s linka ali jedina promjena u karakteristikama je sto je tezak 295g)i nisam probao niti jedan drugi reket pa ne mogu ocijeniti mogu li biti zadovoljan s njim ili ne ali sa svojim napretkom sam dosta zadovoljan. jako sam brz, okretan i imam puno snage, većinom igram spin te tako i serviram...
e sad me zanima može li mi netko dati neke savršene predispozicije reketa za takvog igrača? da nije samoobrambeni reket, da ima dosta veliki sweet point, odličnu kontrolu i dobru preciznost udarca..znači najbolje moguće karakteristike. znam da u opisu na linku pise da je taj reket odličan za igrače koji preferiraju spin, ali fizički me nekako više privlači babolat pa ako netko ima neki prijedlog?
Od Heada bi ti preporucio Radical MP ili verziju Pro sa 16/19 zica, za bolji spin. Dobiti ces puno na kontroli, ali ce ti biti manji sweet spot. U Babolat ti se bas ne kuzim, jer nisam nikada igrao sa doticnima.
sobotka
10.07.2013., 13:55
pozdrav,
Ja sam igrao sa reketom sa kojim ti sad igraš i iskreno ne bi ga preporučio igračima za spin. Reket je 1 pts HL ima dosta visok swingweight što mu omogučava odličan prolaz kroz loptu i stabilnost, ali iako je težak samo 300 g nije lagano manevrirat sa njime. Vrlo je solidan na mreži (stvarno se čovjek osječa kao zid i loptica ga ne gura po terenu), ali za spin definitivno nije. Mislim možeš ti igrat spin sa ovim reketom, ali ima reketa sa kojima češ to lakše raditi. Ovaj reket bih preporučio više igračima koji igraju flat nego spin jer prolaz kroz loptu sa ovim reketom je fenomenalan. Reket je nevejrojatno solidan. Onaj reket koji ja tražim je lakši 5 g od ovog tvoj, ali je 8 pts HL, što ga čini dosta drugačijim od ovog tvog.
Ako tražiš reket sa kojim češ lakše odigravati spin, pronađi reket koji ima manji swingweight (tako oko 310) i koji je lakši u glavu (min 3 pts HL).
Evo ti par takvih reketa pa ako imaš mogučnost isprobaj ih pa češ vidjeti da li ti pašu.
http://www.tennis-warehouse.com/Babolat_AeroPro_Drive/descpageRCBAB-APD13.html
http://www.tennis-warehouse.com/Babolat_Pure_Drive/descpageRCBAB-BPD11.html
http://www.tennis-warehouse.com/Wilson_BLX_Juice_100/descpageRCWILSON-WJ100.html
Dečki valjala bi mi jedna preporuke nekoga tko je već kupovao patike za tenis. Uglavnom, namjeravam ovih dana kupiti, ali bih želio da su mekane, a ne tvrde. Prije mjesec-dva sam posudio od frenda njegove, neke Babolat i toliko su tvrde da sam na kraju meča imao crno oko prsta :zubo: - ne nisu mi bile male, nego jednnostavno tvrde, krute za popizdit...
Pomoz'te drugari ako za muku znate... Znači mehko, želio bi da budu mehke i tople. :p
bezimeni11
11.07.2013., 15:26
nike zoom vapor tour 9 su na glasu kao dosta mekane patike. Sto mogu i potvrditi. Uzitak je igrati u njima.
courtballistec 4.3 izvana izgleda dosta kruto ali su koliko cujem takoder ugodne za nositi.
http://www.tenniswarehouse.com.au/media/catalog/product/cache/1/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/y/o/yonex-sht308-red_1.jpg
u ovima ja letim po terenu zadnjih mjesec dana :D točan model je sht 308
s obzirom da sam prije njih imao samo jedne isto yonex, ne mogu ti usporedit s nikeom, adidasom i sl (imao sam kratko jedne babolat i ok su bile, ali ne kao ove)
moj dojam je odličan, tenisice su od prvog nošenja bile kao da sam ih "razgazio" već 10 puta, meni jako udobne, a uz to i čvrste...
cijena je nešto preko 900 kn kod nas pa ako ti to nije problem, ovo je moja preporuka... ;)
domagojbicikl
13.07.2013., 16:01
decki jel ima itko ikakva iskustva sa http://www.tennispro.eu/ ?
Imaju dosta dobre cijene koliko vidim a nemamo carine vise posto smo u EU
bezimeni11
13.07.2013., 16:47
http://www.tenniswarehouse-europe.com/
http://www.tennis-point.com/
Treba pricekati jos koji tjedan da nas uvrste na stranicu i stave normalnu cijenu shippinga
Rainalcar
13.07.2013., 23:37
Ima li naznaka da će to zaista i učiniti?
bezimeni11
14.07.2013., 02:47
Pa ušli smo u EU :zubo:
Na tennis-point cak pise na webu
Due to the new EU membership, shipping costs to Croatia will change in a few weeks.
Pozdrav svima, molio bi za pomoć. Tek sam početnik u ovom sportu , igram ga 6 mj. i moje mišljenje je da bi mogao dosegnuti nekakvu razinu za kvalitetno rekreacijsko igranje... Problem je sljedeći, do sada sam se šlepao za reket te sam igrao sa slezingerom male glave i malo veće težine nisam siguran koliko je to iznosilo jer se pobrisalo...poslje toga sam uzeo trun lakši reket ,malo veće glave iste marke...nisam mogao vjerovati koja je to promjena bila za mene... Napaljen poslje toga brže bolje kupujem si reket babolat reflex 109 700cm glava, 265 gr,raspored žica 16/ 19....i doživljavam emotivni slom...lopte mi vijugaju, netoćne su,moram uložiti puno snage u udarac da bi loptica letila,ćak pri udarcu imam ćudan osjećaj u ruci...ja jesam početnik ali i vidim razliku...napominjem da sam samo jednom odigrao snjim...dali da igram i dalje možda je samo ćudan prijelaz ili da ipak uzimam mali teži reket, kada neznam u ćemu je problem..još bi vam napomenio da sam fizički kao od stijene odvaljen....Jesam li ipak možda kupio prelagan reket...dali da skinem te žice što sam dobio na njemu i da stavim odmah ove druge što sam kupio...ili u ćemu bi mogao biti problem?? Ćinimi se da sam snjim sad lošiji nego kad sam počeo. Ili je problem u glavuši ludoj... Hvala svima....
Definitivno prelagan reket. Glava ogromna, kontrola nikakva. Žica ti neće popraviti osjećaj, žica je za fino ''tjuniranje'' reketa. Prije kupovine si se tu trebao raspitati :)!
Definitivno prelagan reket. Glava ogromna, kontrola nikakva. Žica ti neće popraviti osjećaj, žica je za fino ''tjuniranje'' reketa. Prije kupovine si se tu trebao raspitati :)!
Pffff, poludit cu ...a bojim se igrati i da se naviknem na njega , štaću poslje ????
Prodajem reket babolat reflex 109, igrano samo jednom... eto 50 eur!!!
vin09mon
19.07.2013., 09:06
Evo i ja se bavim rekreativno tenisom,recimo jednom tjedno. Nista specijalno. Imao sam neki headov reket,rabljen kupljen za 500kn,bio je ok,luiquid metal. Ali neki dan ga razbio :)
Moze neki prijedlog za reket,nadam se da se do 100-150e moze kupit dobar rekreacijski reket.
Sent from my MT11i using Tapatalk 2
Evo i ja se bavim rekreativno tenisom,recimo jednom tjedno. Nista specijalno. Imao sam neki headov reket,rabljen kupljen za 500kn,bio je ok,luiquid metal. Ali neki dan ga razbio :)
Moze neki prijedlog za reket,nadam se da se do 100-150e moze kupit dobar rekreacijski reket.
Ajde da ti ja prodam. Gore ti sve piše!!!
S'Sungassi
19.07.2013., 09:12
Ako si rekreativac onda izbjegavaj Prestige seriju..jer su to zahtjevni reketi..i izbjegavaj Wilson six.one s malom glavom..kao i pro staff s malom glavom..
Uzmi nešto s glavom 630, 645, cca oko 300ak grama mase..
Ako si rekreativac onda izbjegavaj Prestige seriju..jer su to zahtjevni reketi..i izbjegavaj Wilson six.one s malom glavom..kao i pro staff s malom glavom..
Uzmi nešto s glavom 630, 645, cca oko 300ak grama mase..
http://www.sport4pro.net/tenis/babolat-reketi-za-tenis/babolat-contact-team-french-open-2012-1198/
http://www.sport4pro.net/tenis/babolat-reketi-za-tenis/babolat-e-sense-comp-2012-2245/
Jeli ovo ipak bolje od ovog što sam ja kupio...???
sobotka
19.07.2013., 10:02
http://www.sport4pro.net/tenis/babolat-reketi-za-tenis/babolat-contact-team-french-open-2012-1198/
http://www.sport4pro.net/tenis/babolat-reketi-za-tenis/babolat-e-sense-comp-2012-2245/
Jeli ovo ipak bolje od ovog što sam ja kupio...???
Koliko novaca misliš dati za reket?
Koliko novaca misliš dati za reket?
Ovaj je kao bio 680 kn i popust 50% izasao 345... a sta ja znam od 400 do 600 kn....cca
sobotka
19.07.2013., 11:49
Ovaj je kao bio 680 kn i popust 50% izasao 345... a sta ja znam od 400 do 600 kn....cca
Ovo je odličan reket za te pare, sada je na akciji za 562 kn:
http://www.vidmarsport.hr/default.aspx?id=160
S'Sungassi
19.07.2013., 13:08
Danas idem po Biomimetic 300 Tour
:kava:
sobotka
19.07.2013., 13:08
Danas idem po Biomimetic 300 Tour
Javi dojmove kada ga isprobaš
vin09mon
19.07.2013., 13:18
Koji od ova 4 na akciji 50% u vidmarsportu bi bio najbolji za rekreativca? Ovo je stvarno veliki popust.
Dal su to poluprofesionalni reketi?
Ili mozda bolje da uzmem onaj babolat french open?
Nisam iz zg i neznam dal vidmarsport ima online prodaju, ne vidim na sajtu nista.
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk HD
S'Sungassi
19.07.2013., 13:24
Koji od ova 4 na akciji 50% u vidmarsportu bi bio najbolji za rekreativca? Ovo je stvarno veliki popust.
Dal su to poluprofesionalni reketi?
Ili mozda bolje da uzmem onaj babolat french open?
Nisam iz zg i neznam dal vidmarsport ima online prodaju, ne vidim na sajtu nista.
Koliko znam oni imaju mogucnost dostave.
Za rekreativca (naprednijeg) 300 ili 500..možda bolje 500 jer ima veću glavu
sobotka
19.07.2013., 13:32
A čuj, po specifikacijama možda bi za rekreativca bilo najbolje uzeti Biomimetic 500 ili 500 Tour. Iako sve je to relativno, bilo bi idealno kada bi rekete mogao isprobati pa sam vidjeti šta najbolje odgovara
vin09mon
19.07.2013., 13:40
ok,hvala! Neznam dal bi 500 ili 500 tour, taj je mrvicu tezi.
Kad ne znam kolko je moj prijasnji reket tezio, ne znam dal mi je onda bolje 500 ili 500 tour uzet.
A sta kazete na ove, jel to povoljno? Ovaj head,prince i donnay (nikad cuo)? Tip je moja zupanija. Ili bolje ipak novi dunlop..
http://m.njuskalo.hr/korisnik/Povoljnakupovina1?ad_return_url=http%3A%2F%2Fm.nju skalo.hr%2Ftenis-reketi-oprema%2Fhead-reket-control-vibration-sistem-oglas-8698720
Inace, dal je dunlop u rangu s headom,princeom,wilsonom,babolatom?
Pa dali je onda 260 gr sigurno premalo??? Znači za početnika na pragu 30 tih. Koje su mane tako laganog reketa????
vin09mon
19.07.2013., 13:47
Koja je glavna razlika u igranju s tezim ili laksim reketom? Ne znam dal bi uzeo Dunlop 500 ili 500tour.
sobotka
19.07.2013., 13:49
ok,hvala! Neznam dal bi 500 ili 500 tour, taj je mrvicu tezi.
Kad ne znam kolko je moj prijasnji reket tezio, ne znam dal mi je onda bolje 500 ili 500 tour uzet.
A sta kazete na ove, jel to povoljno? Ovaj head,prince i donnay (nikad cuo)? Tip je moja zupanija. Ili bolje ipak novi dunlop..
http://m.njuskalo.hr/korisnik/Povoljnakupovina1?ad_return_url=http%3A%2F%2Fm.nju skalo.hr%2Ftenis-reketi-oprema%2Fhead-reket-control-vibration-sistem-oglas-8698720
Inace, dal je dunlop u rangu s headom,princeom,wilsonom,babolatom?
A čuj, ako si stvarno tek počeo igrati tenis, bit će ti nešto lakše igrati sa 500. Ako ipak igraš nešto duže, uzmi 500 Tour. Ja bi ti preporučio 500 Tour.
Nije to nešto pre težak reket pa da nečeš moći igrati s njim, 300 g bez žica najljepše za rekreativca.
Nemoj se toliko sekirati da li je reket Head, Wilson ili Dunlop....svi oni prave odlične rekete.
Čini mi se da je ovo ok akcija Dunlop reketa. 500-600 kn za novi reket stvarno nije puno tako da bi ti preporučio da si kupiš jedan od njih, bolje nego neki polovni za 100 kn manje
sobotka
19.07.2013., 13:51
Koja je glavna razlika u igranju s tezim ili laksim reketom? Ne znam dal bi uzeo Dunlop 500 ili 500tour.
http://www.sport4pro.net/blog/tenis/odabir-reketa-2/
http://www.sport4pro.net/blog/tenis/odabir-reketa-2/
Prijatelju jel ti misliš da ja ne čitam okolo, pa zato sam i pitao tu da cujem mišljenje pojedinaca i razlićita iskustva....
sobotka
19.07.2013., 13:56
Prijatelju jel ti misliš da ja ne čitam okolo, pa zato sam i pitao tu da cujem mišljenje pojedinaca i razlićita iskustva....
Ja ti mogu reći što meni bolje odgovara, ali to tebi neće ništa koristiti. Moraš probati sam pa češ vidjet što ti bolje odgovara
Ja ti mogu reći što meni bolje odgovara, ali to tebi neće ništa koristiti. Moraš probati sam pa češ vidjet što ti bolje odgovara
To stoji, ali recimo ovako, ja ovu težinu od 260 gr nekako više osjetim na ruci nego veću težinu... Totalno mi je drugačije....Kao da se mučim da je prebacim....
sobotka
19.07.2013., 14:15
To stoji, ali recimo ovako, ja ovu težinu od 260 gr nekako više osjetim na ruci nego veću težinu... Totalno mi je drugačije....Kao da se mučim da je prebacim....
A čuj, teži reket će ti biti stabilniji i manje češ osjetiti vibracije na ruci, ali biti će ti teže mahati sa njime. Osim statične težine reketa obrati pozornost na balansu, odnosno kako je težina raspoređena u reketu, da li je težište u dršci, glavi ili izjednačeno. Ako je težište prema glavi biti će stabilniji i imati će više snage, ali biti će teže mahati sa njime, i obrnuto
vin09mon
19.07.2013., 14:20
puno ti hvala na savjetima :)
igram jedno 5 godina, ponekad par puta tjedno, ponekad ne igram po par mjeseci..
nije da se hvalim, al mislim da igram ok za rekreativca. imam ok servu, forhend,smash, mada nisam bas nesto misicav. bekend nemam pojma, samo slajs..nisam nikad izgubio do sad mec :) al dobro, to je fakat rekreativa, malo bolji igrac bi me razbio bez izgubljenog gema.
u biti do neki dan nisam izgubio, igrali prvi put parove, tad sam razbio stari reket :)
izgubio sam staru vibru, kupio neku u intersportu i igrao sam ko najveci debil, svaka loptica ili u donji dio mreze ili pola metra u aut. poludio sam, imao stresni tjedan pa reko ajmo na tenis da malo izbacim frustracije, kad ono jos vise popi*dio :D
mislim da bi onda 500 tour bio najbolji za mene.
e da, jel su te vibre na reketu bas jako bitne kod igranja?
http://www.sport4pro.net/tenis/babolat-reketi-za-tenis/babolat-reflex-109-2092/ Evo pa kaži šta misliš
sobotka
19.07.2013., 14:23
puno ti hvala na savjetima :)
igram jedno 5 godina, ponekad par puta tjedno, ponekad ne igram po par mjeseci..
nije da se hvalim, al mislim da igram ok za rekreativca. imam ok servu, forhend,smash, mada nisam bas nesto misicav. bekend nemam pojma, samo slajs..nisam nikad izgubio do sad mec :) al dobro, to je fakat rekreativa, malo bolji igrac bi me razbio bez izgubljenog gema.
u biti do neki dan nisam izgubio, igrali prvi put parove, tad sam razbio stari reket :)
izgubio sam staru vibru, kupio neku u intersportu i igrao sam ko najveci debil, svaka loptica ili u donji dio mreze ili pola metra u aut. poludio sam, imao stresni tjedan pa reko ajmo na tenis da malo izbacim frustracije, kad ono jos vise popi*dio :D
mislim da bi onda 500 tour bio najbolji za mene.
e da, jel su te vibre na reketu bas jako bitne kod igranja?
Iskreno, ja nikada nisam osjetio razliku u igranju zbog drugog vibrostopa
sobotka
19.07.2013., 14:25
http://www.sport4pro.net/tenis/babolat-reketi-za-tenis/babolat-reflex-109-2092/ Evo pa kaži šta misliš
To ti je reket baš za stroge početnike, lagan, ogromna glava. Ja ti ga ne bi preporučio
nitko nije loše igrao tenis zbog lošeg ili nepostojećeg vibrostopa. nema nikakve šanse. inače, najbolji vibrostop vam obična gumica zavezana za žice. koristim to već 3-4 godine i savršena je, a i nikad ne ispada
vin09mon
19.07.2013., 14:32
Hvala Dzoni,ali ne hvala ;)
Ma znam da nije vibra kriva :)
Al jel bas bitno imat vibru, za nas rekreativce? Nisam nikad igrao bez nje.
To ti je reket baš za stroge početnike, lagan, ogromna glava. Ja ti ga ne bi preporučio
Ja ga kupio :mig:
vin09mon
19.07.2013., 15:19
evo kazu u vidmaru da nemaju 500 tour nego samo 500. i kaze da je to puno bolji reket, osim ako nisam top natjecatelj.
sobotka
19.07.2013., 15:23
evo kazu u vidmaru da nemaju 500 tour nego samo 500. i kaze da je to puno bolji reket, osim ako nisam top natjecatelj.
Nema bolji i lošiji reket, sve zavisi kako kome odgovara.
vin09mon
19.07.2013., 16:00
Evo malo mi fali da narucim ovaj dunlop 500. Znaci za rekreativca je to super reket? ova cijena je vrlo povoljna ja mislim.
Za koliko para se uopce moze kupit neki ok rekreativni reket?
I jos nesto, jel taj vidmar provjerena firma? Da posle nebi bilo nismo znali.
TripleDouble
19.07.2013., 16:48
Hvala Dzoni,ali ne hvala ;)
Ma znam da nije vibra kriva :)
Al jel bas bitno imat vibru, za nas rekreativce? Nisam nikad igrao bez nje.
pa ako te ne nervira onaj tupasti zvuk i vibracije onda ne.
vin09mon
19.07.2013., 18:03
ne znam vise ni sam, bojim se da je ovaj dunlop 500 predobar reket za mene.
dal su ovi babolati bas ono za totalne pocetnike ili su ok reketi?
http://www.sport4pro.net/tenis/babolat-reketi-za-tenis/babolat-contact-tour-2011g-954/
http://www.sport4pro.net/tenis/babolat-reketi-za-tenis/babolat-xs-102-zuti-29/
http://www.sport4pro.net/tenis/babolat-reketi-za-tenis/babolat-e-sense-comp-2011-1178/
ili je ipak bolje da dam 550kn za dunlop, iako sam rekreativac?
mrzim to dok se ne mogu odluciti..
S'Sungassi
19.07.2013., 18:07
Evo malo mi fali da narucim ovaj dunlop 500. Znaci za rekreativca je to super reket? ova cijena je vrlo povoljna ja mislim.
Za koliko para se uopce moze kupit neki ok rekreativni reket?
I jos nesto, jel taj vidmar provjerena firma? Da posle nebi bilo nismo znali.
Vidmar je jedan od najvecih uvoznika na balkanu..tako da..
Uzmi taj 500 nemos falit
moja-kucica
21.07.2013., 14:33
Vidmar je jedan od najvecih uvoznika na balkanu..tako da..
Uzmi taj 500 nemos falit
to nema veze s nicim. vidmar je uvoznik i solidan rekreativni igrac (za svoje godine i u zavidnoj formi) ali kakav je koji reket to je malo kompliciranija stvar i prilicno je nezahvalno da ne kazem i glupo reci da je jedan iz serije reketa bolji od drugog. nemojte vjerovati trgovcima nego isprobajte reket najmanje 3 puta.
da bi odabrao odgovarajuci reket nije dovoljno gledati na tehnicke podatke reketa ili slusati trgovca ili gledati drugog igraca kako s njim igra nego nazalost nema druge nego ekspirija. sve drugo je lutrija. i sam sam znao kupiti rekete bez probanja u svojim danima ludila i znao sam ih i prodati nakon 3 odigrana meca pa to vise ne radim :D ..cjepio sam se od tih pocetnih bolesti.
ima igraca kojima ce bas onaj turbo rekreativni headov reket sa ogromnom glavom i tezinom 250g biti savrsen cjelu karijeru jer nece teziti razvoju tehnike nego ce se zadovoljiti sa cistim vracanjem lopte gdje im taj reket pruca komfor bez vibracija i za cisto odbijanje imaju dovoljno kontrole...
a mnogi se srame pa sam vidio pocetnika kako uzimaju federerovu dasku za meso i tvrdoglavo se muce dok im bolovi u ruci vise ne dozvole.
Rainalcar
21.07.2013., 15:25
Ne znam kakav je Biomimetic 300, ali ti mogu reći za prethodnika, Aerogel 4D 300, da je daleko, daleko najbolji volej reket s kojim sam ikad igrao. Dosta tvrd, ali bez opterećenja za ruku. Reket vrhunski za agresivce, ne toliko za spin.
sobotka
21.07.2013., 15:29
to nema veze s nicim. vidmar je uvoznik i solidan rekreativni igrac (za svoje godine i u zavidnoj formi) ali kakav je koji reket to je malo kompliciranija stvar i prilicno je nezahvalno da ne kazem i glupo reci da je jedan iz serije reketa bolji od drugog. nemojte vjerovati trgovcima nego isprobajte reket najmanje 3 puta.
da bi odabrao odgovarajuci reket nije dovoljno gledati na tehnicke podatke reketa ili slusati trgovca ili gledati drugog igraca kako s njim igra nego nazalost nema druge nego ekspirija. sve drugo je lutrija. i sam sam znao kupiti rekete bez probanja u svojim danima ludila i znao sam ih i prodati nakon 3 odigrana meca pa to vise ne radim :D ..cjepio sam se od tih pocetnih bolesti.
ima igraca kojima ce bas onaj turbo rekreativni headov reket sa ogromnom glavom i tezinom 250g biti savrsen cjelu karijeru jer nece teziti razvoju tehnike nego ce se zadovoljiti sa cistim vracanjem lopte gdje im taj reket pruca komfor bez vibracija i za cisto odbijanje imaju dovoljno kontrole...
a mnogi se srame pa sam vidio pocetnika kako uzimaju federerovu dasku za meso i tvrdoglavo se muce dok im bolovi u ruci vise ne dozvole.
Slažem se! Ne treba kupovati reket prema specifikacijama, nego treba isprobati i vidjeti da li odgovara. Ja trenutno isprobavam reket koji mi po specifikacijama nikako ne bi trebao odgovarati, a ispalo je da sam oduševljen
Imali netko za prodat babolat drive z tour ??????
vin09mon
23.07.2013., 09:07
Ipak ima 500 tour u vidmaru,narucio ga. Sjetio se da ne pise velicina gripa. Jel to bas jako bitno? Nemam pojma koji mi je bio na starom reketu. Bojim se ak je na akciji da je to mozda neka krajnja velicina,1 ili 5..
S'Sungassi
23.07.2013., 09:14
Ja sam uzeo 300 Tour, na akciji..veličina gripa 3.. meni taman..
Ipak ima 500 tour u vidmaru,narucio ga. Sjetio se da ne pise velicina gripa. Jel to bas jako bitno? Nemam pojma koji mi je bio na starom reketu. Bojim se ak je na akciji da je to mozda neka krajnja velicina,1 ili 5..
Pa kako si to narucivao? Sta te nisu pitali koji grip? Pa to je osnova, moze ti reket savrseno odgovarati, ali ako je kriva velicina gripa, tesko sranje!
vin09mon
23.07.2013., 15:08
Nisu pitali,nije pisalo.sad ih ja pitao,velicina je 3
TripleDouble
23.07.2013., 15:12
Ja sam uzeo 300 Tour, na akciji..veličina gripa 3.. meni taman..
kaj ti mjenaš rekete za svaki meč ?.:kava:
Mijenja prije promjene loptica :):):)
freddie
23.07.2013., 22:41
Danas sam isprobao Wilson Six One BLX (18x20), predobar reket,odlično mi je bilo snjim i sad se dajem u potragu za njega.Ako ima ko kakav savjet di ga naaći bilo bi super. Uglavnom preporuka za taj reket.
Danas sam isprobao Wilson Six One BLX (18x20), predobar reket,odlično mi je bilo snjim i sad se dajem u potragu za njega.Ako ima ko kakav savjet di ga naaći bilo bi super. Uglavnom preporuka za taj reket.
Onda si dobar tenisač. Dosta zahtjevan reket, ali stvarno odličan.
freddie
24.07.2013., 08:31
Onda si dobar tenisač. Dosta zahtjevan reket, ali stvarno odličan.
Eh , da bar jesam. Ma reket je mrak ,lagan i upravljiv samo koliko vidim i skup kvragu.
S'Sungassi
24.07.2013., 09:05
Skoro..
Još se tražim..
:zubo:
Eh , da bar jesam. Ma reket je mrak ,lagan i upravljiv samo koliko vidim i skup kvragu.
Pojaviti ce se na njuskalu, samo strpljenja...
TripleDouble
24.07.2013., 11:41
To nešto novo ?.
sobotka
24.07.2013., 12:19
Koji je to točno reket, six one blx team? blx six one 95?
saban91
24.07.2013., 12:34
bok, jel ima tko iskustva sa bojanjem reketa, konkretno zacrnjivanje reketa (blackout)
freddie
24.07.2013., 12:40
Koji je to točno reket, six one blx team? blx six one 95?
six one team blx
18/20
weight :289g
headsize : 613
mislim da je ovaj six one 95 16/18 i da je nešto teži.
Rainalcar
24.07.2013., 12:43
Nemam taj, ali ima kfactor team, prethodnik
Mali Miraz
24.07.2013., 12:50
Kupujem Babolat Aero Pro drive ako netko prodaje.
na Pm
hvala
moja-kucica
24.07.2013., 20:42
Nemam taj, ali ima kfactor team, prethodnik
ak se ne varam to bi trebali bit nasljednici mog ncode six one teama...
malo sam ispao iz pracenja otkako sam naletio na taj ncode jer je to najbolji reket s kojim sam ja igrao i jos nisam naisao nikog (od prilicno dobrih juniora...npr. u prvih 10 u hr pa do najboljih veterana u drzavi) koji s njim igraju a da bi nesto lose za njega rekli..
za razliku od nekih fischer ili babolat reketa koji su nekim odlicni a drugima sranje..
inace svakom bi ga preporucio ko se misli baviti tenisom ne sad na profi nivou (ali opet i na takvom nivou na kojem vjerujem nije nitko ovdje ni blizo) ali ko misli loptu udarati i raditi na svojim udarcima..nazalost danas je na takve tesko naletit..nema sportskih entuzijasta vise..sve manje..
Rainalcar
24.07.2013., 22:10
Meni je isto jako dobar, ali sad mi više ne treba, prešao sam na Dunlop Aerogel 4D 300, pa, ako netko hoće, ili bi mijenjao, neka javi
Ako netko prodaje babolat drive z tour nek javi!!!!
sobotka
06.08.2013., 14:07
Ekipa, jel naišao netko na neku online stranicu koja ne naplačuje dostavu do Hrvatske?
freddie
13.08.2013., 09:59
Sinoć navečer kupio Wilson six one team blx,bio 20% na popustu.Sad samo treba dočekati popodne da zaigram sa njim. :D
sobotka
13.08.2013., 11:33
Sinoć navečer kupio Wilson six one team blx,bio 20% na popustu.Sad samo treba dočekati popodne da zaigram sa njim. :D
Iz koje trgovine si ga kupio?
freddie
13.08.2013., 11:40
Iz koje trgovine si ga kupio?
West Gate - intersport
sobotka
13.08.2013., 12:18
West Gate - intersport
E da, sad su u Intersportu popusti, na neke rekete i 30%
freddie
13.08.2013., 12:34
ima Head, Prince , Babolat 20% - 30% l ja sam htio baš ovakav Wilson jer sam ga nedavno isprobal i oduševil me je.
sobotka
13.08.2013., 17:00
Ja sam trenutno u fazi isprobavanja reketa, isprobao sam ih sigurno 6-7 u zadnjih 2 mjeseca i još uvijek nisam našao "onaj pravi"
Ja sam trenutno u fazi isprobavanja reketa, isprobao sam ih sigurno 6-7 u zadnjih 2 mjeseca i još uvijek nisam našao "onaj pravi"
Malo opširnije molim:) Što si probao i što ti se dopalo odnosno što ti se nije dopalo?
TripleDouble
13.08.2013., 17:55
E da, sad su u Intersportu popusti, na neke rekete i 30%
kao da im taj popust nesto znaci, kad imaju uvjerljivo najgore cijene. :rofl:
freddie
13.08.2013., 21:29
kao da im taj popust nesto znaci, kad imaju uvjerljivo najgore cijene. :rofl:
Ovaj kaj sam ja kupil je u intersportu najjeftiniji tak da im taj popust i nekaj znači, a i inače taj model je bilo teško naći.
sobotka
14.08.2013., 15:10
Malo opširnije molim:) Što si probao i što ti se dopalo odnosno što ti se nije dopalo?
Head YOUTEK Graphene Instinct MP
- ovaj reket mi nikako nije sjeo. Nikada u životu nisam osjetio lakat kada sam igrao tenis, sa ovim reketom sam ga osjetio, pre krut mi je. Što se tiče snage ima je i previše, forhendi su mi znali završiti dosta daleko iza osnovne linije, nisam ih mogao (ili znao) kontrolirati. Što se tiče bekenda, nikako nisam bio precizan, bili su jaki istina, ali nisu završavali tamo gdje sam htjeo, i odma padne samopouzdanje. Ono što mi se svidjelo su bili servisi i voleji što mi je inače slabija snaga, To je vjerojatno zato što reket proizvodi dosta snage pa se manje očekivalo od mene :). Voleji također, samo staviš reket i loptica se odbije od reketa (moj trenutačni reket je dosta fleksibilniji i ima manje snage tako da nije dovoljno samo postaviti reket, treba odraditi). Da sumiram, ovo je krut reket koji ima puno snage, i ne baš previše kontrole, naravno ovo je sve subjektivno. E da, nikako mi nije sjeo oblik reketa, previše je duguljast, kao lubenica :)
Head YOUTEK IG Radical MP
- vrlo zanimljiv reket. Odmah se osjeti da je dosta fleksibilan, netko to voli , netko ne, meni se sviđa. Također jedna od stvari koja se jako brzi osjeti je to da reket ima jako malo snage, nema gurkanja, loptica se mora udarat. Taj nedostatak snage se najviše osjeti pri vraćanju servisa, dosta loptica mi je završavalo u mreži. Moram priznati da je osjećaj odličan kada se loptica pogodi sa sredinom reketa, ali ako ne reket ne prašta. Sviđa mi se preciznost koju reket pruža, što je i logično jer reket ima manju glavu i gusti špan i preciznost bi mu trebala biti vrlina. Ja preferiram rekete koji imaju težište u dršci jer mogu brže mahati sa reketom i stvarati bolju kuteve, tako da mi ovaj reket nije baš najbolje sjeo, ali je odličan za poentirati sa osnovne linije, i smatram da bolje odgovara za igrače koji imaju flat udarce i vole brže završavati poene. Stvarno mi se svidilo gađanje bekend i forhend paralela, loptice su išle tamo gdje sam htjeo. Kod forhenda nisam uspjevao stvarati kuteve koje sam želio.
Uglavnom, ovaj reket bih preporučio igračima koji vole fleksibilan reket, reket kontrole. Svu snage ćete morati generirati sami, reket vam neće ništa pomoći. To mi se sviđa kod napada jer možete biti agresivni a da loptice ostaju u terenu, ali je problem u obrani.
Head YOUTEK Graphene Speed MP
- nisam baš previše lupao sa ovim reketom, dosta sam ga brzo stavio u torbu, nije mi sjeo. Dosta je krut, ne kao Instinct, ali krut. Imao sam problema sa forhendom, ne u preciznosti, nego mi je falio prolaz kroz loptu, dosta je bio nestabilan, osjećao sam da ga loptica dosta "gura". Taj problem se vjerojatno riješava sa bržim prolazom kroz loptu.
Head YOUTEK IG Extreme MP 2.0
- ovaj mi se jako sviđa, od gore navedenih reketa sa ovim je najlakše igrati. Sličan je po osječaju kao Speed MP, ali dosta je stabilniji, ima puno bolji prolaz kroz loptu, reket daje više snage. To je vjerojatno jer je težište reketa u sredini. Sa osnovne linije je milina udarati sa ovim reketom, ima snage, ima preciznost, ima stabilnost. Problema sam imao kada mi je pala kraća loptica u teren pa sam trebao napraviti brzi prolaz kroz loptu, nije baš lako manevrirati sa reketom, ima visoki swingweight. Znači ako volite igrati sa osnovne linije, ovo je odličan reket. Također na mreži je reket nevjerjatno solidan.
Head YOUTEK IG Prestige MP
- ako ste dobar tenisač, jednostavno ne vjerujem da postoji bolji reket od ovoga. Objektivno, ovo je najbolji reket sa kojim sam igrao u životu. Subjektivno, e to je već neka druga priča. Statička težina mu je 320 g, ali je težište u dršci tako da nije teško mahati sa reketom, a istovremeno ima odličnu stabilnost. Kontrola je nevjerojatna, loptica ide tamo gdje želite, ali snagu morate samo generirati jer ova reket vam neće dati apsolutno ništa pomoći u bilo kojem aspektu igre, sve morate napraviti sami. Ukratko, reket će dati ono što uložite u njega, nema gurkanja loptice, sve se mora odraditi, morate biti pravovremeno na loptici. Ono što mi se najviše sviđa je što sam mogao udariti forhend svom snagom, a loptica ostaje u terenu što daje samopouzdanje. Problem je što su mi loptice znale padati dosta kratko u teren. Najveći problem je bio kod srevisa, koji je meni i inače najslabiji udarac. Nikako nisam mogao ući u ritam, nikakvu pomoć nisam dobivao od reketa, a pošto je moja tehnika loša, pravio sam užasno puno duplih.
Probao sam još i APDGT i Pure Drive, ali nsamo na kratko tako da ne mogu ništa reći o njima.
Moj idealan reket: reket sa balansom istim kao Prestige MP, ali da je reket lakši nekih 10-15g i da ima nekih 20% posto više snage, sa istom kontrolom.
Head YOUTEK Graphene Instinct MP
- ovaj reket mi nikako nije sjeo. Nikada u životu nisam osjetio lakat kada sam igrao tenis, sa ovim reketom sam ga osjetio, pre krut mi je. Što se tiče snage ima je i previše, forhendi su mi znali završiti dosta daleko iza osnovne linije, nisam ih mogao (ili znao) kontrolirati. Što se tiče bekenda, nikako nisam bio precizan, bili su jaki istina, ali nisu završavali tamo gdje sam htjeo, i odma padne samopouzdanje. Ono što mi se svidjelo su bili servisi i voleji što mi je inače slabija snaga, To je vjerojatno zato što reket proizvodi dosta snage pa se manje očekivalo od mene :). Voleji također, samo staviš reket i loptica se odbije od reketa (moj trenutačni reket je dosta fleksibilniji i ima manje snage tako da nije dovoljno samo postaviti reket, treba odraditi). Da sumiram, ovo je krut reket koji ima puno snage, i ne baš previše kontrole, naravno ovo je sve subjektivno. E da, nikako mi nije sjeo oblik reketa, previše je duguljast, kao lubenica :)
Head YOUTEK IG Radical MP
- vrlo zanimljiv reket. Odmah se osjeti da je dosta fleksibilan, netko to voli , netko ne, meni se sviđa. Također jedna od stvari koja se jako brzi osjeti je to da reket ima jako malo snage, nema gurkanja, loptica se mora udarat. Taj nedostatak snage se najviše osjeti pri vraćanju servisa, dosta loptica mi je završavalo u mreži. Moram priznati da je osjećaj odličan kada se loptica pogodi sa sredinom reketa, ali ako ne reket ne prašta. Sviđa mi se preciznost koju reket pruža, što je i logično jer reket ima manju glavu i gusti špan i preciznost bi mu trebala biti vrlina. Ja preferiram rekete koji imaju težište u dršci jer mogu brže mahati sa reketom i stvarati bolju kuteve, tako da mi ovaj reket nije baš najbolje sjeo, ali je odličan za poentirati sa osnovne linije, i smatram da bolje odgovara za igrače koji imaju flat udarce i vole brže završavati poene. Stvarno mi se svidilo gađanje bekend i forhend paralela, loptice su išle tamo gdje sam htjeo. Kod forhenda nisam uspjevao stvarati kuteve koje sam želio.
Uglavnom, ovaj reket bih preporučio igračima koji vole fleksibilan reket, reket kontrole. Svu snage ćete morati generirati sami, reket vam neće ništa pomoći. To mi se sviđa kod napada jer možete biti agresivni a da loptice ostaju u terenu, ali je problem u obrani.
Head YOUTEK Graphene Speed MP
- nisam baš previše lupao sa ovim reketom, dosta sam ga brzo stavio u torbu, nije mi sjeo. Dosta je krut, ne kao Instinct, ali krut. Imao sam problema sa forhendom, ne u preciznosti, nego mi je falio prolaz kroz loptu, dosta je bio nestabilan, osjećao sam da ga loptica dosta "gura". Taj problem se vjerojatno riješava sa bržim prolazom kroz loptu.
Head YOUTEK IG Extreme MP 2.0
- ovaj mi se jako sviđa, od gore navedenih reketa sa ovim je najlakše igrati. Sličan je po osječaju kao Speed MP, ali dosta je stabilniji, ima puno bolji prolaz kroz loptu, reket daje više snage. To je vjerojatno jer je težište reketa u sredini. Sa osnovne linije je milina udarati sa ovim reketom, ima snage, ima preciznost, ima stabilnost. Problema sam imao kada mi je pala kraća loptica u teren pa sam trebao napraviti brzi prolaz kroz loptu, nije baš lako manevrirati sa reketom, ima visoki swingweight. Znači ako volite igrati sa osnovne linije, ovo je odličan reket. Također na mreži je reket nevjerjatno solidan.
Head YOUTEK IG Prestige MP
- ako ste dobar tenisač, jednostavno ne vjerujem da postoji bolji reket od ovoga. Objektivno, ovo je najbolji reket sa kojim sam igrao u životu. Subjektivno, e to je već neka druga priča. Statička težina mu je 320 g, ali je težište u dršci tako da nije teško mahati sa reketom, a istovremeno ima odličnu stabilnost. Kontrola je nevjerojatna, loptica ide tamo gdje želite, ali snagu morate samo generirati jer ova reket vam neće dati apsolutno ništa pomoći u bilo kojem aspektu igre, sve morate napraviti sami. Ukratko, reket će dati ono što uložite u njega, nema gurkanja loptice, sve se mora odraditi, morate biti pravovremeno na loptici. Ono što mi se najviše sviđa je što sam mogao udariti forhend svom snagom, a loptica ostaje u terenu što daje samopouzdanje. Problem je što su mi loptice znale padati dosta kratko u teren. Najveći problem je bio kod srevisa, koji je meni i inače najslabiji udarac. Nikako nisam mogao ući u ritam, nikakvu pomoć nisam dobivao od reketa, a pošto je moja tehnika loša, pravio sam užasno puno duplih.
Probao sam još i APDGT i Pure Drive, ali nsamo na kratko tako da ne mogu ništa reći o njima.
Moj idealan reket: reket sa balansom istim kao Prestige MP, ali da je reket lakši nekih 10-15g i da ima nekih 20% posto više snage, sa istom kontrolom.
Morao bi probati moj Radical , dodavanjem utega se riješe stvari koje te muče. Mislim da je moj sa žicom oko 320 g. Zauzvrat dobiješ dovoljno snage sa odličnom kontrolom. A nema šanse da si sjeb... ruku!
sobotka
14.08.2013., 21:26
Morao bi probati moj Radical , dodavanjem utega se riješe stvari koje te muče. Mislim da je moj sa žicom oko 320 g. Zauzvrat dobiješ dovoljno snage sa odličnom kontrolom. A nema šanse da si sjeb... ruku!
Da, to je ono što mi se jako sviđa kod Radicala, ta fleksibilnost, puno mi je bolji osjećaj kod fleksibilnijih nego kod krućih reketa
Ja sam trebao uzeti takav reket, ali sam se kasno javio pa ga je tip prodao... Znaš možda nekoga da prodaje takav reket možda ?
Na žalost ne poznam. Pogledaj si na njuškalu pa ako si u Zagrebu mogu ti ja to srediti. Uglavnom cijena tog reketa polovnog, ti se kreće oko 500 kn, za verziju youtek, a novija verzija IG youtek ti je oko 700 kn.
Pozdrav znalcima! :D
Krenuh rekreativno igrati tenis ovog ljeta,pa mi je frend koji je prije trenirao dao jedan Wilson Hammer Comp(26")- navodno za juniore dobar :zubo: ne mogu ni naći neke točne specifikacije ni sliku, teško za naći :D
mislim da je ovaj http://www.mundotenis.com/comprar/23-wilson/1238-hammer-comp-26
E sad,problem je što nemam dovoljno snage na forhendu, na backhandu još tu i tamo,čak više(prakticiram jednoručni :zubo: ) za napetost žica nemam pojma kako su postavljene, igram kako je :D
Probao sam samo malo neki drugi,s tim što je i taj za juniore, no s njim mi je većina forhenda završavala oko osnovne linije,baš sam osjetio kako ju mogu udarit.
S obzirom da baš nemam nekakve šanse za isprobavanje reketa, ima tko kakav savjet?
Hvala.
prvo ako nisi junior, tj. ako nisi "klinac", trebao bi naći reket koji nije za klince, nego normalne dužine...
ima ovdje većih stručnjaka od mene, ali iz osobnog iskustva bih ti rekao da tražiš reket s glavom od 98"-100" i težine oko 300g... marka reketa za tebe kao početnika nije toliko bitna...
Ja bih ti preporučio Babolatove rekete zbog široke glave, reket definitivno prašta greške što je dobro za igrače koji nisu školovani kao ti, te nisu tehnički dotjerani... Ja sam počinjao sa Pure Drive serijom, 300 grama - same preporuke za ovaj reket, mislim kako sa ovim ne možeš pogriješiti :top:
Naravno, ima ovdje puno većih autoriteta za rekete ovdje, pa neka oni daju svoj sud, ali mislim kako bi ovo bio jedan od idealnijih reketa za tebe... Ja sam svoj prvi kupio polovnog za 300 kuna, a to je stvarno za svačiji džep...
blackout1
19.08.2013., 15:22
Prodajem Babolat aero pro drive GT 2012 veličina 3 kupljen pocetkom 5mj, novi španung babolat pro hurricane 24/23....cijena 700kn
Prodajem multifilament žicu Pro'sPro Hi-tec Multifiber
Njihov najbolji multifilament
Kolut 200 metara 250 kuna
prvo ako nisi junior, tj. ako nisi "klinac", trebao bi naći reket koji nije za klince, nego normalne dužine...
ima ovdje većih stručnjaka od mene, ali iz osobnog iskustva bih ti rekao da tražiš reket s glavom od 98"-100" i težine oko 300g... marka reketa za tebe kao početnika nije toliko bitna...
Ok hvala,nisam klinac,evo skoro pa 20-a :D
Ja bih ti preporučio Babolatove rekete zbog široke glave, reket definitivno prašta greške što je dobro za igrače koji nisu školovani kao ti, te nisu tehnički dotjerani... Ja sam počinjao sa Pure Drive serijom, 300 grama - same preporuke za ovaj reket, mislim kako sa ovim ne možeš pogriješiti :top:
Naravno, ima ovdje puno većih autoriteta za rekete ovdje, pa neka oni daju svoj sud, ali mislim kako bi ovo bio jedan od idealnijih reketa za tebe... Ja sam svoj prvi kupio polovnog za 300 kuna, a to je stvarno za svačiji džep...
Nisam baš našao nešto izbora za taj reket,pa sam samo išao po cijenama malo, i nađoh ovo :
http://www.njuskalo.hr/tenis-reketi-oprema/teniski-reket-wilson-oglas-5638035
Ako dobro vidim pročitat, 294 g je težina, što bi po meni pasalo :ne zna: i 100" , taman :D
E sad,ima itko iskustva s tim reketom? Makar po specifikacijama ne bi imao u čemu pogriješiti, no ne žurim s kupnjom, naći će se :)
freddie
20.08.2013., 08:17
Pozdrav znalcima! :D
Krenuh rekreativno igrati tenis ovog ljeta,pa mi je frend koji je prije trenirao dao jedan Wilson Hammer Comp(26")- navodno za juniore dobar :zubo: ne mogu ni naći neke točne specifikacije ni sliku, teško za naći :D
mislim da je ovaj http://www.mundotenis.com/comprar/23-wilson/1238-hammer-comp-26
E sad,problem je što nemam dovoljno snage na forhendu, na backhandu još tu i tamo,čak više(prakticiram jednoručni :zubo: ) za napetost žica nemam pojma kako su postavljene, igram kako je :D
Probao sam samo malo neki drugi,s tim što je i taj za juniore, no s njim mi je većina forhenda završavala oko osnovne linije,baš sam osjetio kako ju mogu udarit.
S obzirom da baš nemam nekakve šanse za isprobavanje reketa, ima tko kakav savjet?
Hvala.
Ja ti preporučam Prince speedport 03 , bit češ prezadovoljan.
Evo partner mi s tenisa prodaje povoljno Dunlop 500 tour. Želi se prebaciti na head speed jer mu ovaj nije nikako lega. Možda je igrano s njim 5-6 puta i reket je stvarno ok.
http://www.njuskalo.hr/tenis-reketi-oprema/dunlop-biomimetic-500-tour-oglas-8892353
Jel netko izgustirao babolat drive z tour???? Da ga proda meni da mu nesmeta po kuci?
hrc, pun ti je inbox, kako će ti se žemske javljat ako ga ne očistiš :zubo:
Onom za zamjenu sam poslao poruku pošto nema broj moba naveden prije 4-5 dana, ali tip ne ferma. Realno, ne bi mi mrzak bio niti ovaj http://www.njuskalo.hr/tenis-reketi-oprema/head-reket-radical-oglas-6146719 , ali vidim ni ovaj tip nema naveden broj mobitela :misli: Kako oni misle da ih ljudovi kontaktiraju, pogotovo onom tamo za zamjenu koji očigledno otvara mail svake prijestupne godine :D
Ovo bi trebalo značiti kako prodajem Babolat Pure Drive od Roddicka, ima dvije godine, 315g(malo je teži) za 300 kuna.
S'Sungassi
21.08.2013., 14:22
Što će ti tako lagan Head?
Pa jes muško il nisi?
Svi koji imaju reket lakši od 320gr-pizde
Svi iz te serije su 295... Čitao sam da im je težina više nageta u glavu što se meni sviđa, a ako bude prelagan stavit ću malo olova + je ovo bez žica...
hrc, pun ti je inbox, kako će ti se žemske javljat ako ga ne očistiš :zubo:
Onom za zamjenu sam poslao poruku pošto nema broj moba naveden prije 4-5 dana, ali tip ne ferma. Realno, ne bi mi mrzak bio niti ovaj http://www.njuskalo.hr/tenis-reketi-oprema/head-reket-radical-oglas-6146719 , ali vidim ni ovaj tip nema naveden broj mobitela :misli: Kako oni misle da ih ljudovi kontaktiraju, pogotovo onom tamo za zamjenu koji očigledno otvara mail svake prijestupne godine :D
Ovo bi trebalo značiti kako prodajem Babolat Pure Drive od Roddicka, ima dvije godine, 315g(malo je teži) za 300 kuna.
Evo ocistio sam. Nema ti druge nego se malo strpiti dok ti se netko ne javi.
Zanima me koje žice koristite na Head reketima. Ja sam neko vrime drža Sonic Pro 17, pa sam prominija reket i sad koristim top spin cyber blue 17. Uglavnom sam zadovoljan, ali nikako da dobijem onaj feeling kao na sonic pro??
Zanima me koje žice koristite na Head reketima. Ja sam neko vrime drža Sonic Pro 17, pa sam prominija reket i sad koristim top spin cyber blue 17. Uglavnom sam zadovoljan, ali nikako da dobijem onaj feeling kao na sonic pro??
Pa vrati se na sonic pro. Problem te zice je dosta velik pad kilaze, ali su ljudi uglavnom zadovoljni. Ta zica je nesto meksa, pa se osjeti pad kilaze. Probaj mozda, black code ili dunlop black widow.
Zato i jesam uzeo novu žicu, jer Sonic odjednom postane mrtva žica. Nisam nikada ima ove tvoje navedene žice, možda probam ovu black code. Ima li tko još kakvih iskustava s top spin žicama, ovako po netu ljudi su uglavnom zadovoljni a cijenom su jeftiniji od konkurenata.
Povoljna ti je MSV hex te solinco tour bite, meni osobno jako drage. Ali bez obzira, svaki poliester se nakon 15-20 sati igre baca. Jednostavno više nemaju osobine kao kad je frisko naspanano.
Povoljna ti je MSV hex te solinco tour bite, meni osobno jako drage. Ali bez obzira, svaki poliester se nakon 15-20 sati igre baca. Jednostavno više nemaju osobine kao kad je frisko naspanano.
joj, ja sam imo MSV hepta twist ove zime, još malo friškiji nakon ozljede desnog zgloba... uglavnom, ne sjećam se da sam imao tako dobru kontrolu i slajsove kao s tom žicom, pa čak nadmašuje i sadašnji setup (18/20, 93 glava, Alu 24-24) po pitanju kontrole... ali nakon 2-3 meča, umalo mi je puko zglob... samo me presjeklo na jednom voleju...
nažalost, čuo sam od gorana iz tenis i sporta da su se na tu žicu mnogi žalili i da je on zato više uopće ne drži
baš šteta :(
joj, ja sam imo MSV hepta twist ove zime, još malo friškiji nakon ozljede desnog zgloba... uglavnom, ne sjećam se da sam imao tako dobru kontrolu i slajsove kao s tom žicom, pa čak nadmašuje i sadašnji setup (18/20, 93 glava, Alu 24-24) po pitanju kontrole... ali nakon 2-3 meča, umalo mi je puko zglob... samo me presjeklo na jednom voleju...
nažalost, čuo sam od gorana iz tenis i sporta da su se na tu žicu mnogi žalili i da je on zato više uopće ne drži
baš šteta :(
Ako te zeza ruka, onda je najbolje ne koristiti poly zice nego probati sa nekim boljim multifilamentom. Od polyestera mekana zica za spin ti je black code. Probaj to. Na tu glavu i na 18/20 1.18 debljine.
Ako te zeza ruka, onda je najbolje ne koristiti poly zice nego probati sa nekim boljim multifilamentom. Od polyestera mekana zica za spin ti je black code. Probaj to. Na tu glavu i na 18/20 1.18 debljine.
Ma sad je ruka ok, da pokucam.
Čak sam mislio probat opet hepta twist, da vidim dal bi me sad bolila.
Nisam fan mekanih poliestera, uglavnom imaju velku boljku - očit nedostatak kontrole.
Onda radije uzmem sintetiku, jer svrha polya je kontrola.
A 1.18 mi sigurno ne bi pasalo, to bi mi letilo na sve strane. Ja ispod 1.25 ne idem.
orbitte
30.08.2013., 14:17
pozdrav svima,
novi sam ovdje, pa molim savjet, preporuku...
igram tenis par godina, osrednji sam igrač, rekreativac, 2-3 puta tjedno igram.
igrao sam sa wilsonom i počeo me boliti lakat,
sa babolatom je za sada ok, a imam head na probi i ne znam da li me lakat boli od nošenja frižidera ili tenisa :p
igrao sam sa headom samo jednom
imate prijedlog još nekog modela?
ovo su spomenuti reketi, po temema na forumu, različitih svojstava, ali oni su miu došli pod ruku:
wilson six one 95
babolat aero storm,
head extrene pro
hvala,
tomislav
pozdrav svima,
novi sam ovdje, pa molim savjet, preporuku...
igram tenis par godina, osrednji sam igrač, rekreativac, 2-3 puta tjedno igram.
igrao sam sa wilsonom i počeo me boliti lakat,
sa babolatom je za sada ok, a imam head na probi i ne znam da li me lakat boli od nošenja frižidera ili tenisa :p
igrao sam sa headom samo jednom
imate prijedlog još nekog modela?
ovo su spomenuti reketi, po temema na forumu, različitih svojstava, ali oni su miu došli pod ruku:
wilson six one 95
babolat aero storm,
head extrene pro
hvala,
tomislav
Nisam igrao sa babolatom, ali ova dva su dosta zahtjevni reketi za rekreativnog igrača, čak mi je i buraz koji igra sa prestigeom rekao da ga je bolila ruka od tog head-a. Probaj nekaj od radicala, blade serije od wilsona itd.
orbitte
30.08.2013., 18:33
Nisam igrao sa babolatom, ali ova dva su dosta zahtjevni reketi za rekreativnog igrača, čak mi je i buraz koji igra sa prestigeom rekao da ga je bolila ruka od tog head-a. Probaj nekaj od radicala, blade serije od wilsona itd.
bez obzira na vrijednosti Swingweight i Stiffness koje nisu podjednake za npr. radical i babolat s kojim sam igaro '
ili to nije toliko bitno ?
pročitao sam cijeli forum 2 puta, pa ne znam koliko su ti podaci bitni
npr blade :
Swingweight: 333
Stiffness: 67
radical
Swingweight: 320
Stiffness: 62
a babolat
Swingweight: 316
Stiffness: 69
sori na gnjavaži :-(
bez obzira na vrijednosti Swingweight i Stiffness koje nisu podjednake za npr. radical i babolat s kojim sam igaro '
ili to nije toliko bitno ?
pročitao sam cijeli forum 2 puta, pa ne znam koliko su ti podaci bitni
npr blade :
Swingweight: 333
Stiffness: 67
radical
Swingweight: 320
Stiffness: 62
a babolat
Swingweight: 316
Stiffness: 69
sori na gnjavaži :-(
Znači za Blade je ajmo reći, potrebno utrošiti najviše energije da bi se obavio zamah, a babolat je najtvrđi kod samog udarca. Radical ti je ok za rekreativnog igrača, nije težak, zamah se lagano izvodi, a i sama tvrdoća reketa nije velika. Možda bi ti odgovalalo nešto kao kod Radicala, ali malo teže, za ti težina reketa ''odradi'' udarac. Ne volim specifikaciju Babolata jer lagano zamahneš, a onda šok! Kao da udariš sa daskom. Bar po onome što piše na papiru. Iskreno nemam volje tu firmu isprobavati, poštujem žice i gripove koje rade, ali bježim od njihovih reketa. Ako te još kaj zanima, pitaj!
hrc, da čujem tvoje mišljenje...
naime, nedavno sam se uspio dokopat famoznog starog Bladea (glava 93, 18/20, SW mislim oko 325)...
našpanao ga sa Luxilon ALU 1.25 na 24/24...
forhend očekivano prepun spina i dosta bolje kontroliran nego na prijašnjim reketima i setupovima, stvarno mogu ono što sam i htio - punom snagom prolaziti kroz loptu a da ona odsjeda u teren u velikom postotku slučajeva...
ali ogromne probleme imam na bekendu, koji mi je općenito bolji i stabilniji udarac od forhenda, ali sada je užasan....
i servis je gotovo neupotrebljiv... od razine kada sam imao jak i relativno precizan prvi servis i izuzetno stabilan i za rekreativca prilično jak i dubok drugi servis sa puno spina (slajsa)... došao sam do faze kada mi serva bježi u svim pravcima, totalno bez kontrole, nema ni snage, a spin-slajs na drugoj servi ne mogu dodati ni za lijek :ne zna:
Svejstan sam da je glava 93 inča sa tako gustim rasporedom i tako tvrdim španom zahtjevan setup i za puno ozbiljnije igrače od mene, pa čak i profići bi se s tim morali mučit, ali igrao sam s istim tim setupom prije 2 godine u jednom duljem razdoblju i ostvarivao sam izuzetno dobre rezultat u smislu igre...
Međutim ovo sada ne liči na ništa. Dao sam reketu i setupu priliku, ali stvari se na bekenu i servi nimalo ne poboljšavaju. Morat ću malo "otvoriti" špan, jer mislim da premalo spina dobijam na bekendu koji mi je i inače dosta flat i zbog toga nemam dovoljno kontrole u njemu...
A da bi to napravio ili ću morat prijeć na ALU 1.18, pa dić kilažu na recimo 25, ili ubacit neki multifilament/sintetiku pa malo jače našpanat...
Koji je tvoj prijedlog?
sobotka
31.08.2013., 13:14
hrc, da čujem tvoje mišljenje...
naime, nedavno sam se uspio dokopat famoznog starog Bladea (glava 93, 18/20, SW mislim oko 325)...
našpanao ga sa Luxilon ALU 1.25 na 24/24...
forhend očekivano prepun spina i dosta bolje kontroliran nego na prijašnjim reketima i setupovima, stvarno mogu ono što sam i htio - punom snagom prolaziti kroz loptu a da ona odsjeda u teren u velikom postotku slučajeva...
ali ogromne probleme imam na bekendu, koji mi je općenito bolji i stabilniji udarac od forhenda, ali sada je užasan....
i servis je gotovo neupotrebljiv... od razine kada sam imao jak i relativno precizan prvi servis i izuzetno stabilan i za rekreativca prilično jak i dubok drugi servis sa puno spina (slajsa)... došao sam do faze kada mi serva bježi u svim pravcima, totalno bez kontrole, nema ni snage, a spin-slajs na drugoj servi ne mogu dodati ni za lijek :ne zna:
Svejstan sam da je glava 93 inča sa tako gustim rasporedom i tako tvrdim španom zahtjevan setup i za puno ozbiljnije igrače od mene, pa čak i profići bi se s tim morali mučit, ali igrao sam s istim tim setupom prije 2 godine u jednom duljem razdoblju i ostvarivao sam izuzetno dobre rezultat u smislu igre...
Međutim ovo sada ne liči na ništa. Dao sam reketu i setupu priliku, ali stvari se na bekenu i servi nimalo ne poboljšavaju. Morat ću malo "otvoriti" špan, jer mislim da premalo spina dobijam na bekendu koji mi je i inače dosta flat i zbog toga nemam dovoljno kontrole u njemu...
A da bi to napravio ili ću morat prijeć na ALU 1.18, pa dić kilažu na recimo 25, ili ubacit neki multifilament/sintetiku pa malo jače našpanat...
Koji je tvoj prijedlog?
Ista stvar se i meni desila sa Head Youtek IG Prestige MP. Reket sa fenomenalnom kontrolom, mogao sam lupiti forhend sa svim snagom bez straha da će otići van. Također igram flat dvoručni bekend i sa njim mi je bilo malo teže postići dubinu kao sa forhendom jer mi je zamah kraći, ali sam mogao stvarati dobre kuteve. Ali problem kao i tebi je bio kod servisa, nisam nikako mogao ući u ritam. To je zato što mi je općenito servis najslabiji udarac, a reket kontrole sa manjom glavom i gustim španom ne prašta.
Jedino što bi ti moglo malo olakšati servis je možda neka teksturirana žica koja će zahvatiti loptu u određenoj mjeri pa češ dobiti nešto spina. Nema tu neke prevelike filozofije, reket sa glavom 93 je užasno zahtjevan, znači ostaje ti da probaš sa nekom drugom žicom (tanjom i teksturiranom), ili poboljšati tehniku, ili uzeti drugi reket
Ne znam kaj bi vam odgovorio... Moje iskustvo mi govori da nikad nije španung kriv za bilo koji udarac , odnosno za kontrolu istog. Španung je onaj fini tuning koji ti nedostaje da bi lopti dao dubinu, spin itd. Luxilon je hebena žica sa, za mene previše powera. Ako ti lopte previše lete van, možda da digneš kilažu ili da staviš neki poliester sa manje snage. Ako ne možeš kontrolirati loptu kod servisa, probaj dati malo više spina, ne idi na jači servis nego probaj samo ubacivati. Postepeno povećaj snagu tog servisa. Kažem, taj luxilon je hebena żica i sumnjam da bi ona bila uzrok problema koji te muče.
Ako probaš 1.18 nemoj dizati kilažu jer dizanjem kilaže smanjuješ spin potencijal. Stavljanjem sintetike ili multifilamenta isto tako smanjuješ spin. Ne znam dali je to rješenje... Probaj samo promjeniti na 1.18 pa vidi kako ti odgovara.
Mali Miraz
01.09.2013., 15:00
Kupujem: Dunlop Biomimetic 500 tour.
PM
sobotka
01.09.2013., 23:08
Ekipa, jel zna netko možda gdje kod nas ima za kupiti ova zadnja Head Extreme serija reketa? Čudno mi je da nema ni u Sportivu ni u Sport4pro
zealotic
02.09.2013., 18:53
Rekreativac - pocetnik. Kupio sam reket Head Atp Master tezine 250 grama, al mislim da se dosta mucim s njim. Decki koji igraju malo vise savjetuju neki reket tezine 280 g. Sto bi kupio a da bilo ok? Interspar recimo kao ducan, vidio sam da su akcije na reketima. Od igre - servis mi je najbolji, ostalo mi dosta zavrsava u mrezi jer kao da mi fali snage u reketu. Molim neki savjet. Tnx
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
orbitte
02.09.2013., 18:54
znači mogao bih probati Radical Pro(najteži radical, teži mi pašu, a ovaj je sličan onome koji sada koristim) i prema njihovom webu španati žicom HEAD Sonic Pro na npr. 25
lakat ne bi trebao trpiti,
ili Wilson BLX Blade 98 koji je malo zahtjevniji
Znači za Blade je ajmo reći, potrebno utrošiti najviše energije da bi se obavio zamah, a babolat je najtvrđi kod samog udarca. Radical ti je ok za rekreativnog igrača, nije težak, zamah se lagano izvodi, a i sama tvrdoća reketa nije velika. Možda bi ti odgovalalo nešto kao kod Radicala, ali malo teže, za ti težina reketa ''odradi'' udarac. Ne volim specifikaciju Babolata jer lagano zamahneš, a onda šok! Kao da udariš sa daskom. Bar po onome što piše na papiru. Iskreno nemam volje tu firmu isprobavati, poštujem žice i gripove koje rade, ali bježim od njihovih reketa. Ako te još kaj zanima, pitaj!
znači mogao bih probati Radical Pro(najteži radical, teži mi pašu, a ovaj je sličan onome koji sada koristim) i prema njihovom webu španati žicom HEAD Sonic Pro na npr. 25
RAdical Pro ti je već ozbiljniji reket. Ako si levela 4-4.5 kupuj (http://www.usta.com/Adult-Tennis/USTA-League/Information/1655_General_Characteristics_of_Various_NTRP_Playi ng_Levels/). Odličan reket. Ako nisi, odi na Radicala MP jer ima veću kontrolu.
Rekreativac - pocetnik. Kupio sam reket Head Atp Master tezine 250 grama, al mislim da se dosta mucim s njim. Decki koji igraju malo vise savjetuju neki reket tezine 280 g. Sto bi kupio a da bilo ok? Interspar recimo kao ducan, vidio sam da su akcije na reketima. Od igre - servis mi je najbolji, ostalo mi dosta zavrsava u mrezi jer kao da mi fali snage u reketu. Molim neki savjet. Tnx
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Bježi od reketa iz Interspara. Kupi ili neki novi u sportskom dućanu ili na njuškalu. Ovih iz shoping centara nema ni na oficijalnim stranicama proizvođača.
zealotic
02.09.2013., 21:33
imaš kakav savjet? kako vidjeti koji mi odgovara?
edit: mislio sam Intersport, a ne Interspar. sorry na zabuni
Bez probe, nikako. Ovako na slijepo, uzmi reket oko 300 grama, veličine 645. Rang cijene 600-800 , novo. Ima nešto na sniženju sigurno. Možda najbolje otići u spec. dućan tipa kod Dade, Sportivo, onaj kod Lovačkog roga itd. Tamo ćeš dobiti i savjet, za razliku od velikih dućana tipa hervis, intersport itd.
Ako probaš 1.18 nemoj dizati kilažu jer dizanjem kilaže smanjuješ spin potencijal. Stavljanjem sintetike ili multifilamenta isto tako smanjuješ spin. Ne znam dali je to rješenje... Probaj samo promjeniti na 1.18 pa vidi kako ti odgovara.
Stavio 1.18, ACE (također vsta Luxilona)... Kilaža ista (24/24)...
Servis puno bolji (al još to nije to), bekend puno bolji, forhend lošiji, i jako slaba kontrola na slajsu... To nakon jednog meča u kojem sam igrao s igračem koji je bio izuzetno nadahnut i bombardio me od prvog do zadnjeg udarca, tako da nisam uspio ni isprobati sve kako spada..
Sad namjeravam uzeti igrača koji daje mekše lopte i gdje ću ja diktirati igru, pa da isprobam sve udarce kako funkcioniraju.
Sht, ja sam vrlo vjerojatno daleko od tvoje razine tenisa pošto mislim da sam pročitao i kako si trenirao. No, uvijek me zanimalo, a nisam nikada nikoga pitao tko se bavi malo ozbiljnije tenisom ili je trenirao ili je jako dobar rekreativac - koliko brzo serviraš ?
Ono, dali znaš, jesi kada mjerio ? Pa može i otprilike, ako nisi :zubo:
Hrc ti mi se isto činiš malo ozbiljniji igrač, pa ono... Može i od tebe odgovor.
Ekipa, jel zna netko možda gdje kod nas ima za kupiti ova zadnja Head Extreme serija reketa? Čudno mi je da nema ni u Sportivu ni u Sport4pro
Pošto smo ušli u EU nema nikakvog razloga kupovati tenisku opremu kod nas-em prodaju stare stvari em su precijenjeni
Ovo je sve što ti treba
http://www.tenniswarehouse-europe.com/
Može i kod susjeda
http://www.tengo.si/hr/
Radical zahtjevniji reket od Wilson Blade serije.
Ako nisi nikad igrao s mekanim reketom ili si na tamnoj strani igranja s Babolat reketima igranje s radicalom će ti biti kao da igraš s kuhanim špagetima.
Rainalcar
08.09.2013., 16:42
Wilson k6.1 Team. Glava 95 inča. Težina 290 g. Grip 3.
Wilson k6.1 Tour. Glava 90 inča. Težina 340 g. Grip 3.
Prince Exo3 Hybrid. Glava 100 inča. Težina 285 g. Grip 3.
Svi izvrsno očuvani.
Cijena po dogovoru, može i zamjena u nekim slučajevima (Pure Drive Lite, AeroPro Drive Team, Pure Storm Team, Dunlop Aerogel 4D 300 (Lite), Prince Speedport Black Team... itd.)
Sht, ja sam vrlo vjerojatno daleko od tvoje razine tenisa pošto mislim da sam pročitao i kako si trenirao. No, uvijek me zanimalo, a nisam nikada nikoga pitao tko se bavi malo ozbiljnije tenisom ili je trenirao ili je jako dobar rekreativac - koliko brzo serviraš ?
Hrc ti mi se isto činiš malo ozbiljniji igrač, pa ono... Može i od tebe odgovor.
Uglavnom serviram slice servis jer jednostavno gubim previše snage i živaca pokušavajući ubaciti flat. Ako dnevno ne lupiš košaru lopti, zaboravi na neki pristojan postotak servisa, sve ostalo je gubljenje snage i živaca. Mjerio nikad nisam, a i ne zanima me. Razočarao bi se :):):)
Teško da je itko daleko do moje razine tenisa, u kakvoj sam trenutno formi :rofl:
Serva? Nikad mjerio brzinu, ali često igram s jednim frendom koji se zna čuditi kako "uvijek" izvadim servu od 250 kmh na njegovim meč loptama... što naravno nije istina, nego je on poremećen.
Mislim da sam najbrže u životu odservirao 190, a i to je pod upitnikom.
Inače mi je stvarno jako teško procijeniti koliko rokam, jer to dosta ovisi i o psotavi žica, reketu, ali recimo prosjek 160 da mi je prvi servis kad sam u formi? :confused: Ma neam pojma...
Ali nije neka ne znam kakva serva. U usporedbi s profi servom je sigurno smiješna.
mislim, ti kad gledaš recimo jednog Gregu Žemlju uživo s udaljenosti metar i pol, pa vidiš šta znači servirat 200+, onda vidiš kolko je tvoja serva daaaaaaaaaleko od te brzine :)
S druge strane, u rekreativnim natjecanjima u kojima sam sudjelovao proteklih godina, par puta sam naletio na igrače sa stvarno brutalnim prvim servisom (naravno i jako niskim postotkom istog, uz časne izuzetke), i moram priznat da me kod jednog dečka njegov prvi servis par puta umalo ubio. Čovjek je dvometraš a kad pogodi prvu servu, to, uvjeren sam, ide na 200 ili više, a odskače mi u razinu glave. Par puta sam refleksno dlanom izbijao lotpicu ispred očiju, doslovno spašavao život :s
Stavio 1.18, ACE (također vsta Luxilona)... Kilaža ista (24/24)...
Servis puno bolji (al još to nije to), bekend puno bolji, forhend lošiji, i jako slaba kontrola na slajsu... To nakon jednog meča u kojem sam igrao s igračem koji je bio izuzetno nadahnut i bombardio me od prvog do zadnjeg udarca, tako da nisam uspio ni isprobati sve kako spada..
Sad namjeravam uzeti igrača koji daje mekše lopte i gdje ću ja diktirati igru, pa da isprobam sve udarce kako funkcioniraju.
To mi je dosta čudno. Meni ako žica odgovara, onda mi je za sve udarce ok. Jedino kod servisa se situacija mijenja. Odgovara mi više spin žice.
Što se tiče igrača koje tražiš, upravo sam ti ja takav:) Ak si iz Zagreba, javi se ako si za neki trening!
orbitte
09.09.2013., 17:04
Radical zahtjevniji reket od Wilson Blade serije.
Ako nisi nikad igrao s mekanim reketom ili si na tamnoj strani igranja s Babolat reketima igranje s radicalom će ti biti kao da igraš s kuhanim špagetima.
igrao sam sa ovima:
wilson six one 95 - težak mi je na mreži za voleje počeo me boliti lakat, osjećaj kod serviranja mi je odličan
babolat aero storm - za volej ok, dobro mi leži, ali nekako lagan - ne mislim na težinu
head extrene pro - isto me lakat pati, na mreži podnošljivo
imam na probi radical MP,
imaš preporuku, savjet ?
Uglavnom serviram slice servis jer jednostavno gubim previše snage i živaca pokušavajući ubaciti flat. Ako dnevno ne lupiš košaru lopti, zaboravi na neki pristojan postotak servisa, sve ostalo je gubljenje snage i živaca. Mjerio nikad nisam, a i ne zanima me. Razočarao bi se :):):)
Ma znam da. Mislim, nije da pitam jer ja imam neku jebenu servu ili tako nešto :zubo: Nego ono, uvijek me zanimalo koliko neki serviraju. Kolika je razlika između profesionalaca i ajmo to nazvati vrlo kvalitetnih rekreativaca koji su možda i u mladosti trenirali tenis.
Teško da je itko daleko do moje razine tenisa, u kakvoj sam trenutno formi :rofl:
Serva? Nikad mjerio brzinu, ali često igram s jednim frendom koji se zna čuditi kako "uvijek" izvadim servu od 250 kmh na njegovim meč loptama... što naravno nije istina, nego je on poremećen.
Mislim da sam najbrže u životu odservirao 190, a i to je pod upitnikom.
Inače mi je stvarno jako teško procijeniti koliko rokam, jer to dosta ovisi i o psotavi žica, reketu, ali recimo prosjek 160 da mi je prvi servis kad sam u formi? :confused: Ma neam pojma...
Ali nije neka ne znam kakva serva. U usporedbi s profi servom je sigurno smiješna.
mislim, ti kad gledaš recimo jednog Gregu Žemlju uživo s udaljenosti metar i pol, pa vidiš šta znači servirat 200+, onda vidiš kolko je tvoja serva daaaaaaaaaleko od te brzine :)
S druge strane, u rekreativnim natjecanjima u kojima sam sudjelovao proteklih godina, par puta sam naletio na igrače sa stvarno brutalnim prvim servisom (naravno i jako niskim postotkom istog, uz časne izuzetke), i moram priznat da me kod jednog dečka njegov prvi servis par puta umalo ubio. Čovjek je dvometraš a kad pogodi prvu servu, to, uvjeren sam, ide na 200 ili više, a odskače mi u razinu glave. Par puta sam refleksno dlanom izbijao lotpicu ispred očiju, doslovno spašavao život :s
Nije sada da se pravim važan, ali znam kako ti je :D
Imam jednog dobrog frenda koji je kao klinac stvarno trenirao jako puno, a fizički baš ima konstituciju za biti dobar server. Visok je 193-195, sada se ne mogu točno sjetit, radio je jako puno na servisu i stvarno čovjek ima BOMBU.
Igrao sam par puta protiv njega i točno se sjećam kada sam prvi put mu vraćao servis. Znači, ja sam navikao na one slabije servise i frajer mi opali bombu, kada mi nije reket odletio iz ruke (doslovno). Kasnije smo baš malo pričali o tome i rekao je da prema nekim njegovim procijenama servira oko 190 km/h
Uglavnom frajer kada pogodi kut, ja to ne mogu vratiti. Da ne pričam o kick servisu koji je brutalan. Čak bih radije da mi pogodi prvi u mene nego drugi kick :zubo: Mislim, frajer me ubija, uzmem mu možda 4-5 gemova po meču.
Head extreme i aero pro drive-pure drive su isti tip reketa
Radical je odličan reket ali zahtjeva bolju tehniku i jači udarac od ovih početničkih tipa aeropro drive koji ti daju lažnu snagu.
Za lakat ti je važno da ne koristiš poliester žicu a ako je koristiš ne španaj više od 23 kile i mjenjaj je jednom mjesečno
freddie
09.09.2013., 19:05
Meni je majstor na wilsona stavio neku naranđastu žicu i čini mi se dosta debela i osječam lakat malo. A ako sam dobro shvatio tanja žica daje bolji spin i ak je tak ima on i neku crnu koja je dosta tanja od ove naranđaste.
Head extreme i aero pro drive-pure drive su isti tip reketa
Radical je odličan reket ali zahtjeva bolju tehniku i jači udarac od ovih početničkih tipa aeropro drive koji ti daju lažnu snagu.
Za lakat ti je važno da ne koristiš poliester žicu a ako je koristiš ne španaj više od 23 kile i mjenjaj je jednom mjesečno
Samo da nadodam ,ako koristiš poliester nemoj preko 1.25, a na raspored 18/19 ili 18/20 stavljaj 1.20 kod nekih proizvoďača 1.18! Negdje sam već naveo, ali da ponovim. Kod poliestera ima raznih tvrdoća, tako da neke žice koje su tvrďe, sporije gube na tenziji i imaju veću kontrolu. Na pamet mi padaju Luxillon žice, prvenstveno alu power , zatim solinco tour bite, signum poly plasma, tecnifiber razor code itd. Mekši poliester štedi ruku, nešto brže gube tenziju, manju kontrolu imaju. Da me se ne shvati krivo, kontrola kod mekanog poliestera je u principu puno, puno veće nego kod nylona, multifilamenta itd. I za kraj, mijenjajte poliester nakon max. 20 tak sati jer onda izgubi svoja svojstva, postane mrtav, bez snage, više ne ''grize'' loptu, a to je pogubno za ruku.
Meni je majstor na wilsona stavio neku naranđastu žicu i čini mi se dosta debela i osječam lakat malo. A ako sam dobro shvatio tanja žica daje bolji spin i ak je tak ima on i neku crnu koja je dosta tanja od ove naranđaste.
A koji ti je to majstor stavio? Pa valjda te je pitao kako igraš, koliko igraš ili samo brale stavi i naplati!
Je ta crna ti je najvjerovatnije Black code ili od Dunlopa black widow. To su ''mekanije'' žice, svaka preporuka...
freddie
09.09.2013., 20:50
A koji ti je to majstor stavio? Pa valjda te je pitao kako igraš, koliko igraš ili samo brale stavi i naplati!
Je ta crna ti je najvjerovatnije Black code ili od Dunlopa black widow. To su ''mekanije'' žice, svaka preporuka...
je tak je , stavi svima isto, a naplati mi samo žicu ne i posal, dobri smo si
orbitte
11.09.2013., 22:51
jel netko imao iskustva sa reketom Volkl org 8 315 g?
to je još jedan od modela koji su mi preporučili da probam,
radical pro mi je ok, volio bih da je malo teži ili je to stvar navike
Samo da nadodam ,ako koristiš poliester nemoj preko 1.25, a na raspored 18/19 ili 18/20 stavljaj 1.20 kod nekih proizvoďača 1.18! Negdje sam već naveo, ali da ponovim. Kod poliestera ima raznih tvrdoća, tako da neke žice koje su tvrďe, sporije gube na tenziji i imaju veću kontrolu. Na pamet mi padaju Luxillon žice, prvenstveno alu power , zatim solinco tour bite, signum poly plasma, tecnifiber razor code itd. Mekši poliester štedi ruku, nešto brže gube tenziju, manju kontrolu imaju. Da me se ne shvati krivo, kontrola kod mekanog poliestera je u principu puno, puno veće nego kod nylona, multifilamenta itd. I za kraj, mijenjajte poliester nakon max. 20 tak sati jer onda izgubi svoja svojstva, postane mrtav, bez snage, više ne ''grize'' loptu, a to je pogubno za ruku.
jel netko imao iskustva sa reketom Volkl org 8 315 g?
to je još jedan od modela koji su mi preporučili da probam,
radical pro mi je ok, volio bih da je malo teži ili je to stvar navike
Pa to ti je vrlo slične gramaže. Teško da je netko igrao sa Volkl org 8, ali znam da rade odlične rekete. Taj Volkl ima sa žicama oko 330 g. što je ok! Možda Head radi CAP grommeta ima malo veću kontrolu. To bi bio moj izbor.
sobotka
12.09.2013., 20:18
Samo da se pohvalim, danas sam naručio Head IG Youtek Extreme Pro 2.0
Našpanat ću ga sa Yonex Poly Tour Pro 125, javim dojmove :)
Samo da se pohvalim, danas sam naručio Head IG Youtek Extreme Pro 2.0
Našpanat ću ga sa Yonex Poly Tour Pro 125, javim dojmove :)
Ne pretjeruj sa kilažom, i pazi na ruku. Dosta tvrd reket, citiram brata '' razvalio mi je ruku''!
sobotka
12.09.2013., 23:57
Ne pretjeruj sa kilažom, i pazi na ruku. Dosta tvrd reket, citiram brata '' razvalio mi je ruku''!
Budem stavio na 24/23 pa ću vidjet. Sa ovim reketom još nisam udarao, ali sam udarao sa MP verzijom reketa i s obzirom na krutoću (69) reket je bio iznimno udoban. Ali udarao sam samo nekih sat vremena tako da tko zna što bi bilo nakon tjedan dva. Koliko sam čitao recenzije reketa, svi se čude kako je udoban s obzirom na navedenu krutoću. Uglavnom javim dojmove
hrc mogli bi bacit neki meč sljedeći tjedan... nadam se da će vrijeme biti normalnije, jer ovo kad se tereni ni ne stignu posušit je bezveze... čak i opasno
hrc mogli bi bacit neki meč sljedeći tjedan... nadam se da će vrijeme biti normalnije, jer ovo kad se tereni ni ne stignu posušit je bezveze... čak i opasno
Nemrem slijedeci tjedan nikako, javim se tjedan iza. Sorry!
Pa to ti je vrlo slične gramaže. Teško da je netko igrao sa Volkl org 8, ali znam da rade odlične rekete. Taj Volkl ima sa žicama oko 330 g. što je ok! Možda Head radi CAP grommeta ima malo veću kontrolu. To bi bio moj izbor.
Ja sam svojevremeno par mjeseci igrao s Volk dnx8 to je prethodnik organixa8
Uglavnom to je Volklov odgovor na pure drive i aeropro drive.
Totalno različit reket od radicala.
Naravno kvalitetniji od Babolata za duplo što se tiče izrade i paintjoba.
Head extreme je isti reket kao taj Volkl organix 8.
S radicalom možeš usporediti organix 9
Rekreativcu je synthetic gut odnosno nylon kako su ga nekad zvali sve što mu je potrebno. Grize loptu, dovoljno mekan, a što je najvažnije uspije puknut nakon nekog vremena pa treba španati nanovo.
Malo tko od rekreativaca će biti tako obziran prema sebi i svom laktu da mijenja co poly žicu svakih dvadeset sati, pa im zbog toga što im je to skupo.
Pošto u rekreativnom tenisu kod 90% igrača poliester nikad ne puca ljudi ga drže godinu dana na reketu, neki znaju i više
Onda spojiš godinu dana star-mrtav poliester u kombinaciji sa šupljim babolatom s kakvim igra Nadal i dobiješ upaljen lakat, rame, zglob.......
Zato synthetic gut uvijek i svugdje-može i multifilament ali su oni dobri skupi skoro ko crijevo.
Tko baš voli filing poliestera barem nek stavi cross žicu neki nylon, pogotovo ako koristi Babolat rekete
Dobro zboriš. Preporučio bi od sintetike, head pps ili legendarni Prince sy. gut. Od multi žica odlicne ocjene ima tecnifiber ngr2, koji i nije toliko skup. Za ljude koji igraju jednom u mjesec, dva bolje je staviti dobar sy. gut nego poliester jer sintetika ne postane mrtva nakon nekog vremena kao poliester.
Jel ima u zagrebu teniskih terena/klubova gdje se mogu iznajmiti reketi i loptice?
Rainalcar
16.09.2013., 13:44
Može savjet, ako je tko igrao s Dunlop Aerogel 4D 300 reketom, koji bi mu reket mogao biti sličan? Idealno, da ima mrvu manju težinu kod zamaha/izmaha, i mrvu jači spin, ali jednaku, solidnu silu i jednak fini, puni osjećaj kod udarca.
Probaj yonex rdis 200 ili yonex vcore 98
sobotka
17.09.2013., 22:23
Dečki moji, ja sam se zaljubio u ovaj reket:
http://www.yonex.com/sports/tennis/products/tennis/racquets/vcore-series/vcore-tour-97/
Dečki moji, ja sam se zaljubio u ovaj reket:
http://www.yonex.com/sports/tennis/products/tennis/racquets/vcore-series/vcore-tour-97/
Pa kaj nisi piknuo Head-a? I ja sam ogledavao taj reket, na kraju sam se odlučio za Tecnifibre Tfight 325! I isto sam se zaljubio, puno veća masa od radicala što mi odgovara. Koliko krznenih životinjica taj Yonex?
sobotka
18.09.2013., 15:45
Pa kaj nisi piknuo Head-a? I ja sam ogledavao taj reket, na kraju sam se odlučio za Tecnifibre Tfight 325! I isto sam se zaljubio, puno veća masa od radicala što mi odgovara. Koliko krznenih životinjica taj Yonex?
Ufff nemoj me ništa pitati u vezi Head-a. Trebao sam ga dobiti za 850 kn preko trenera, što mi je bilo malo čudno, ali nije nemoguće jer sam mogao dobiti novi Extreme, ne Pro nego MP, za 900 kn. Reket je stigao, ali prošla verzija, ne ova zadnja, tako da sam ga vratio nazad. Možda i bolje, nisam više pametan. Zadnjih par dana sam igrao sa Extremom MP, prošla verzija, ne ova zadnja. Reket je dobar, ima ogroman potencijal za spin, loptice idu dosta visoko, odskaču visoko iz reketa što je super za igru sa osnovne linije, to je vjerojatno jer je glava dosta velika i špan 16/19. Također reket ima jako puno snage što mi se u nekim trenucima svidjelo, ali u nekima ne. Npr ta ekstra snaga mi se ne sviđa kada napadam jer mi se često desilo da loptice odu metar dva iza osnovne linije. Ali ta ekstra snaga dobro dođe kada se branim. Uglavnom, nisam zadovoljan sa kontrolom reketa. Bekend mi je najjači udarac i obožavam igrati bekend paralelu. Sa ovim reketom to nije išlo kako mi paše. Loptica kao da nije imala težinu i snagu. Recimo prije par dana sam igrao sa Tecnifibre Tfight 315 stariji model, i reket je malo zahtjevniji, ima dosta malo snage, ali je preciznost na nivou. Bekend paralela je išla kao snajper uz liniju.
Uglavnom, odlučio sam da ću si kupiti reket sa malo manjom glavom koji će mi pružiti više kontrole, najviše jer mi takvi reketi odgovaraju za bekend, loptice jednostavno bolje penetriraju u teren. Takvi reketi jesu zahtjevniji, ali eto, treba bit dobar na nogama pa će sve bit u redu.
Kao što sam u jednom postu napisao moj savršen reket bi bio nešto kao Prestige, ali ipak malo lakši, i sa nešto više snage. I tako čitajući recenzije došao sam do Yonex Vcore Team 97 (310 g), koji je navodno upravo to što tražim. E sada naravno problem je što se taj reket ne može nigdje isprobati, znači ako se odlučim morati će biti "blind buy". Ono što me također privlači kod Yonexa je navodno besprijekorna kvaliteta izrade (made in japan), i fenomenalna kozmetika. Naravno problem je cijena. Reket košta 1499 kn :)
U Italiji ti je taj Yonex 136 eura
sobotka
18.09.2013., 16:50
U Italiji ti je taj Yonex 136 eura
Jel se može naručiti preko neta?
freddie
19.09.2013., 12:12
Da, čudne su cijene kod nas. Reket koji sam nedavno kupio ( izvrsni wilson blx) bio je 1000 kn i na 20% popusta ja ga uzmem za 800 kn. Prije par dana ja opet na istom mjestu i vidim sad je taj reket 1.370,00 kn. Mislim, ko je tu lud .
Ufff nemoj me ništa pitati u vezi Head-a. Trebao sam ga dobiti za 850 kn preko trenera, što mi je bilo malo čudno, ali nije nemoguće jer sam mogao dobiti novi Extreme, ne Pro nego MP, za 900 kn. Reket je stigao, ali prošla verzija, ne ova zadnja, tako da sam ga vratio nazad. Možda i bolje, nisam više pametan. Zadnjih par dana sam igrao sa Extremom MP, prošla verzija, ne ova zadnja. Reket je dobar, ima ogroman potencijal za spin, loptice idu dosta visoko, odskaču visoko iz reketa što je super za igru sa osnovne linije, to je vjerojatno jer je glava dosta velika i špan 16/19. Također reket ima jako puno snage što mi se u nekim trenucima svidjelo, ali u nekima ne. Npr ta ekstra snaga mi se ne sviđa kada napadam jer mi se često desilo da loptice odu metar dva iza osnovne linije. Ali ta ekstra snaga dobro dođe kada se branim. Uglavnom, nisam zadovoljan sa kontrolom reketa. Bekend mi je najjači udarac i obožavam igrati bekend paralelu. Sa ovim reketom to nije išlo kako mi paše. Loptica kao da nije imala težinu i snagu. Recimo prije par dana sam igrao sa Tecnifibre Tfight 315 stariji model, i reket je malo zahtjevniji, ima dosta malo snage, ali je preciznost na nivou. Bekend paralela je išla kao snajper uz liniju.
Uglavnom, odlučio sam da ću si kupiti reket sa malo manjom glavom koji će mi pružiti više kontrole, najviše jer mi takvi reketi odgovaraju za bekend, loptice jednostavno bolje penetriraju u teren. Takvi reketi jesu zahtjevniji, ali eto, treba bit dobar na nogama pa će sve bit u redu.
Kao što sam u jednom postu napisao moj savršen reket bi bio nešto kao Prestige, ali ipak malo lakši, i sa nešto više snage. I tako čitajući recenzije došao sam do Yonex Vcore Team 97 (310 g), koji je navodno upravo to što tražim. E sada naravno problem je što se taj reket ne može nigdje isprobati, znači ako se odlučim morati će biti "blind buy". Ono što me također privlači kod Yonexa je navodno besprijekorna kvaliteta izrade (made in japan), i fenomenalna kozmetika. Naravno problem je cijena. Reket košta 1499 kn :)
Ne znam koje si zice imao na tfightu, ali puno zavisi i od spanunga. Kad mi je pukao Razor code, stavio sam tour bite, i to je druga prica. Puno vise snage, ali je kontrola manja. Jucer sam to tek probao tako da se moram malo priviknuti. Ako si htio nesto kao prestige trebao si mozda probati radical pro jer on ima puno vise snage od prestigea, nesto je laksi, a opet ima buzir kao i prestige, sto povecava kontrolu. Sto se toce yonexa, nisam ga nikad probao, ali je sigurno odlican reket. Javi dojmove...
sobotka
19.09.2013., 13:46
Ne znam koje si zice imao na tfightu, ali puno zavisi i od spanunga. Kad mi je pukao Razor code, stavio sam tour bite, i to je druga prica. Puno vise snage, ali je kontrola manja. Jucer sam to tek probao tako da se moram malo priviknuti. Ako si htio nesto kao prestige trebao si mozda probati radical pro jer on ima puno vise snage od prestigea, nesto je laksi, a opet ima buzir kao i prestige, sto povecava kontrolu. Sto se toce yonexa, nisam ga nikad probao, ali je sigurno odlican reket. Javi dojmove...
Stvarno ne znam koja je žica bila na t fightu, posudio sam ga od frenda jer je meni pukla žica, ali sviđao mi se balans reketa, kontrola i stabilnost. Kada igram sa reketima koji su teži i imaju manju glavu imam osječaj da su mi loptice jače, iako je to možda samo osječaj, stvarno ne znam. Ali kad igram protiv tog frenda koji igra sa tfight, moram priznati da su mu loptice jako teške za vratiti, k tome još i igra dosta agresivno.
Razmišljao sam o radicalu. Igrao sam sa mp, ali je imao pre malo snage. Dosta mi je bilo bolje igrati sa prestigom, pa sam tražio reket koji ima sličan balans kao prestige, 6 pts hl, tako da sam se odlučio za ovaj Yonex.
Ali moram priznati da imam veliku želju probati radical pro, imam osječaj da bi moj dvoručni flat bekend odlično odgovarao uz njega.
Uglavnom, naručio sam yonex
antonio545
27.09.2013., 22:50
imam priliku kupiti dunlop biomimetic 200plus za 520kn, novi... jel to ok ulozeno/dobiveno?
ps. pitanje, imam ruku za recimo grip 5,moze i 4... e sad taj reket ima na lageru samo gripa 3 .. hocu li se moci naviknuti na taj manji grip... overgripove ne preferiram...
imam priliku kupiti dunlop biomimetic 200plus za 520kn, novi... jel to ok ulozeno/dobiveno?
ps. pitanje, imam ruku za recimo grip 5,moze i 4... e sad taj reket ima na lageru samo gripa 3 .. hocu li se moci naviknuti na taj manji grip... overgripove ne preferiram...
Daj da ti u nekom tenis servisu skinu kozu i stave ono podebljenje gripa (plastika koja se sa fenom oblikuje) i imas cetvorku.
Nikad spreman
30.09.2013., 01:12
Nema šanse da se privikneš. Grip koji je 1 veličinu premali je problem, a pogotovo onaj koji je 2 veličine premali...
Daj da ti u nekom tenis servisu skinu kozu i stave ono podebljenje gripa (plastika koja se sa fenom oblikuje) i imas cetvorku.
Te plastike tj. košuljice rade više štete nego koristi...
Prvo, rubovi se slabije osjete, tj. drška postaje okruglija.
Drugo, težina reketa tj. drške se povećava za oko 15 grama (ako je povećanje za 1 veličinu gripa, tj. grip 3 na grip 4), ili za 30 grama (grip 3 na grip 5) i to postaje potpuno drugi reket.
Ako je to moguće na tom Dunlopu (nije moguće kod svih reketa), bolje je promijeniti cijelu ručku...
http://www.youtube.com/watch?v=eJfhKEt_4nQ
Težina reketa, balans i sve ostalo ostaje isto, rubovi se jednako osjete...
Trošak (materijal + ruke) je ispod 100 kn u specijaliziranim trgovinama...
Dunlop nema palete kao Head. 15- tak grama u ručku i nije loša stvar, ako reket već imaš. Kupovati reket na kojem ti ručka u startu ne odgovara nije baš pametno.
antonio545
30.09.2013., 11:37
Kupovati reket na kojem ti ručka u startu ne odgovara nije baš pametno.nema drugih na lageru, ostali su preskupi, preko 1000kn, a čini mi se za ovakav reket da je 500kn i više nego povoljno, pa ne bih htio to propustiti, što bi vi učinili u ovakvoj situaciji, kupili manji grip ili čekali neke druge akcije?
i ps. ako znate koji dobar reket 450-500kn ako je neka akcija gripa 4 javite
nema drugih na lageru, ostali su preskupi, preko 1000kn, a čini mi se za ovakav reket da je 500kn i više nego povoljno, pa ne bih htio to propustiti, što bi vi učinili u ovakvoj situaciji, kupili manji grip ili čekali neke druge akcije?
i ps. ako znate koji dobar reket 450-500kn ako je neka akcija gripa 4 javite
Ne kupuj reket ako ti grip ne odgovara. Čekaj neki drugi popust! Problem je kod reketa koji nemaju klapne za promjenu, što su uvijek na akciji reketi koji su ostali sa gripovima 2, eventualno 3.
luka_08
04.10.2013., 22:38
što mislite o ovom reketu: Dunlop BIOMIMETIC 600Lite
SPECIFICATION:
• Construction: HM6 & Aerogel Carbon
• Length: 27.25 inch
• Strung Weight: 290g
• Un-strung Weight: 275g
• Balance: 345mm
• Head-size: 105sq inch
• Stiffness/RA: 68
• Beam Width: 24-26-24mm
• String Pattern: 16x19
• String Type: Dunlop Silk
• String Tension: 55-65lbs / 25-29kgs
• Grip: Dunlop Gecko-Tac
• Headcover Type: Full zip carry bag included
i ako netko zna što ovo znači?
PLEASE NOTE: SIZE L3 will be delivered strung / Size L4 will be delivered not strung
što mislite o ovom reketu: Dunlop BIOMIMETIC 600Lite
SPECIFICATION:
• Construction: HM6 & Aerogel Carbon
• Length: 27.25 inch
• Strung Weight: 290g
• Un-strung Weight: 275g
• Balance: 345mm
• Head-size: 105sq inch
• Stiffness/RA: 68
• Beam Width: 24-26-24mm
• String Pattern: 16x19
• String Type: Dunlop Silk
• String Tension: 55-65lbs / 25-29kgs
• Grip: Dunlop Gecko-Tac
• Headcover Type: Full zip carry bag included
i ako netko zna što ovo znači?
PLEASE NOTE: SIZE L3 will be delivered strung / Size L4 will be delivered not strung
Rucka velicne 3 dolazi sa spanungom, a velicina 4 bez spanunga! Za reket ti mogu reci po specifikacijama da je pravi rekreatvni...
luka_08
06.10.2013., 16:21
pomagajte, cuo sam da sw grip moze odrediti mjerenjem ruke...zna li tko koji mi grip treba? evo slike
http://imageshack.us/photo/my-images/28/zc09.jpg
Piqueta
08.10.2013., 17:11
Jel itko kupovao opremu preko Amazon.com?
No1986Vak
17.10.2013., 21:48
Evo ja kupio prije par tjedana u Hervisu. Wilson Federer 110, mogu reć samo da sam sada zadovoljan jer tek ulazim u teniske vode :D
So excited!
Darkman7
22.10.2013., 14:37
Pozdrav, molim savjet iskusnijih tenisača kakav reket kupiti: rekreativac sam (180 cm / 95 kg, igrao tenis 20-ak puta u životu, zadnjih nekoliko mjeseci igram jednom tjedno i tako planiram nastaviti). Što se tiče igre, forehand mi je solidan, backhand katastrofa. Htio bih kupiti novi reket sa ok žicama te bih redovito igrao jednom tjedno i polako napredovao. Zasad sam izbor suzio na sljedeće rekete, pa molim iskusnije kolege da napišu što misle o navedenim reketima ili što savjetuju/preporučaju. Hvala unaprijed na pomoći
http://www.sportsdirect.com/dunlop-aerogel-power-tennis-racket-743199?colcode=74319968
http://www.sportsdirect.com/head-mx-cyber-tour-tennis-racket-742031?colcode=74203145
http://www.sportsdirect.com/wilson-endure-blx-tennis-racket-743202?colcode=74320262
http://www.sportsdirect.com/prince-airo3-hybrid-blue-mp-tennis-racket-749081?colcode=74908190
http://www.sportsdirect.com/yonex-ezone-xi-team-tennis-racket-743266?colcode=74326644
http://www.sportsdirect.com/dunlop-biomimetic-700-tennis-racket-743110?colcode=74311090
Nikad spreman
23.10.2013., 01:35
Pozdrav, molim savjet iskusnijih tenisača kakav reket kupiti: rekreativac sam (180 cm / 95 kg, igrao tenis 20-ak puta u životu, zadnjih nekoliko mjeseci igram jednom tjedno i tako planiram nastaviti). Što se tiče igre, forehand mi je solidan, backhand katastrofa. Htio bih kupiti novi reket sa ok žicama te bih redovito igrao jednom tjedno i polako napredovao. Zasad sam izbor suzio na sljedeće rekete, pa molim iskusnije kolege da napišu što misle o navedenim reketima ili što savjetuju/preporučaju. Hvala unaprijed na pomoći
http://www.sportsdirect.com/dunlop-aerogel-power-tennis-racket-743199?colcode=74319968
http://www.sportsdirect.com/head-mx-cyber-tour-tennis-racket-742031?colcode=74203145
http://www.sportsdirect.com/wilson-endure-blx-tennis-racket-743202?colcode=74320262
http://www.sportsdirect.com/prince-airo3-hybrid-blue-mp-tennis-racket-749081?colcode=74908190
http://www.sportsdirect.com/yonex-ezone-xi-team-tennis-racket-743266?colcode=74326644
http://www.sportsdirect.com/dunlop-biomimetic-700-tennis-racket-743110?colcode=74311090
Za te novce rađe uzmi neki rabljeni i očuvani kvalitetniji reket (može se naći za 400-500-600 kn), tipa Head Radical mp, Prince Speedport White, neki Dunlop, itd. Uglavnom nešto težine oko 290-300 grama, glava 100 ili manja.
Izbjegavaj te perolake rekete sa ogromnim glavama jer nisu za ništa (iako ih neki preporučuju za početnike)
Na svakom novom reketu gotovo sigurno moraš promijeniti žice, a na rabljenim možda nađeš i sa ok žicama.
Darkman7
23.10.2013., 13:04
Dečki, puno hvala na savjetima
Ali, uglavnom sam (i na ovom forumu) naišao na tezu da bih, budući da sam nekakav početnik/rekreativac, trebao krenuti s većom glavom reketa (102-110) i nešto lakšom težinom od (270-290 g)?
Na ovoj stranici (sportdirect.com) ima zaista velikih popusta na rekete pa sam mislio tamo izabrati neki koji redovno košta 100-120 EUR za cijenu 40-60 EUR.
Žice nisu problem, bitno mi je da kupim dobar/solidan novi reket za moj nivo, a žice mogu montirati i naknadno (neke koje su bolje od onih koje dobijem s reketom).
Može li me netko savjetovati koji da reket kupim od onih koji su na sniženju na navedenoj stranici (nema ovih koje preporučujete, tj ima HEAD YouTek IG Radical MP, ali je malo preskup - sniženje sa 204 na 108 EUR).
Pregledao sam više stranica i sportsdirect.com nudi uvjerljivo najniže cijene (i prvu kupnju sam obavio neki dan i zadovoljan sam sa svime što je stiglo) pa sam mislio kupiti kod njih.
Molim savjet i još jednom hvala na pomoći
Bolje ti je kupiti taj Radical sada nego kupiti nekaj za 60-tak eura pa onda poslje prodavati i kupovati bolji reket. Kupi sada posteni reket i miran si. Znas onu, sirotinja uvjek placa dvaput... Ovi reketi su banana, daj sada malo vise ili kupi na njuskalu polovni za tu lovu.
orbitte
24.10.2013., 20:55
došao mi je pod ruku Tecnifibre T-Fight 320.
reket je odličan, samo što ja imam malo kila za njega,
kod udarca reket odradi puno toga, da li je lakša verzija od 305 g jednako dobra po osobinama, to je otprilike težina koju sada imam, pretpostavljam da bi mi bilo puno lakše igrati?
došao mi je pod ruku Tecnifibre T-Fight 320.
reket je odličan, samo što ja imam malo kila za njega,
kod udarca reket odradi puno toga, da li je lakša verzija od 305 g jednako dobra po osobinama, to je otprilike težina koju sada imam, pretpostavljam da bi mi bilo puno lakše igrati?
Ne znam. Ali zasto imas premalo kila? Ne kuzim... Puno hvale verziju 315g. Ako se odlucis za 305, uvijek se moze nadodati nesto olova da se to oteza. Nije ni to losa varianta.
Ja ti nisam probao niti jedan od tih osim 325, iskljucivo zbog kontrole koje pruza 18/19 raspored zica. Samo me ta verzija zanimala.
Ali upravo pogledao, verzija 305 je 18/19, odlicno. Obavezno probaj ako mozes, a ako ti bude malo prelagan, onda se javi pa cemo malo to izbalansirati. Ali opet kad dodas 15-20g zicu, 4-5g grip, mozda vibrastop (2-4g), brzo dojdes do 330 i vise grama.
Darkman7
25.10.2013., 21:01
Bolje ti je kupiti taj Radical sada nego kupiti nekaj za 60-tak eura pa onda poslje prodavati i kupovati bolji reket. Kupi sada posteni reket i miran si. Znas onu, sirotinja uvjek placa dvaput... Ovi reketi su banana, daj sada malo vise ili kupi na njuskalu polovni za tu lovu.
hvala na savjetima, blizu sam kupnji head radicala mp, ima na sniženju za cca 100 eur.
Samo, malo se još uvijek bojim je li možda prezahtjevan za mene, igrao sam tenis dosad nešto malo, uglavnom s prijateljima, nisam uzeo niti jedan sat ten. učitelja, baš sam ono full rekreativac?!
ivan lendl
29.10.2013., 14:41
Samo mala napomena sada vam je najbolja opcija kupnje novih reketa. Head je izbacio svoju graphene seriju van, samo prestige izlazi u prvom mjesecu. Isto tako Wilson je izbacio novu seriju Six one linije.Jedino Pro Staf izlazi u prvom mjesecu 2014. Ovo naravno i ovisi da li ce Federer nastaviti igrati s njim.
Ukratko sve prethodne serije su sada na popustima. Kod Wilsona radi se o praktički istom reketu
samo što je drukcije pofarban. Kod Heada je malo drukcija situacija. Radical MP više se ne postoji sa rasporedom žica 18/20 nova Graphene linija dolazi samo u 16/19 verziji. Za nekoga tko je naucio na jako dobru kontrolu radi se o velikoj promjeni. Prestige Mid odlazi u povjest, a njegova zamjena ce biti Prestige Rev Pro.
sobotka
29.10.2013., 17:44
Meni se čini zanimljiv novi Prestige Pro, bit će 315 g i 16/19. Samo da ne bude pre krut
bookowska
05.11.2013., 10:03
podrav, molim vas da mi odgovorite gdje su najjeftinije olovne trake (lead tape) za reket, a da je u Zagrebu i nije web shop.
podrav, molim vas da mi odgovorite gdje su najjeftinije olovne trake (lead tape) za reket, a da je u Zagrebu i nije web shop.
Naruci sa ebay-a... Dado sa Marksimira je prodavao, cijena po gramimu, sirina trake mislim pet ili deset mm. Dosta skupo. Ako ti puno ne treba javi mi na PM. Imam ti ja nesto trake... a u zagrebu sam :), naravno besplatno
freddie
06.11.2013., 09:28
Jučer sam promijenio španung na reketu. Kako sam pročitao da tanja žica daje bolji spin a ja ga volim stavio sam tanju nego kaj je prije bila.E sad, nekak mi se ona čini nestabilnija ( ono, može se malo pomicati na nekim mjestima, nije čvrsta )nego kaj je bilo kad je bila deblja žica.Jel to tak mora ili nije dobro urađeno.
Jučer sam promijenio španung na reketu. Kako sam pročitao da tanja žica daje bolji spin a ja ga volim stavio sam tanju nego kaj je prije bila.E sad, nekak mi se ona čini nestabilnija ( ono, može se malo pomicati na nekim mjestima, nije čvrsta )nego kaj je bilo kad je bila deblja žica.Jel to tak mora ili nije dobro urađeno.
Tako mora biti.
freddie
07.11.2013., 08:16
Tako mora biti.
ok, falja .
maminho
07.11.2013., 16:59
Kakvi su ovi Babolat, Wilson i slični reketi za 300tinjak kn?
Kakvi su ovi Babolat, Wilson i slični reketi za 300tinjak kn?
Bježi od toga... Mislim da novih reketa, a da nešto vrijede, nema ispod 600-tinjak kuna!
TripleDouble
07.11.2013., 17:13
e da a ak kupujete preko oglasnika pazite na aero pro, six one i graphene, ima ih hrpa kineskih kopija.
sobotka
07.11.2013., 20:07
e da a ak kupujete preko oglasnika pazite na aero pro, six one i graphene, ima ih hrpa kineskih kopija.
Misliš na Made in China ili baš kopije? Jer većina reketa je Made in China
TripleDouble
07.11.2013., 21:11
kineske kopije, lakse su i teziste im je u banani, tj glava je daleko teza od drske, pa kad ga stavis na prst zaokrene se. Uglavnom teze smece
orbitte
12.11.2013., 20:53
Babolat Aero Storm, grip 2, novi reket kupljen u lipnju ove godine, našao sam drugi koji mi puno više paše, pa mi je ovo višak, igrao sam 2 mjeseca
nevjernima mogu pokazati račun :-)
500-600 kn
sobotka
23.11.2013., 20:53
Ekipa, tražim patike za zemlju, pomagajte!
Recite mi gdje ima malo veći izbor patika za kupiti kod nas? U sport4pro i sportivu imaju večinom Babolat, a to ne bi. Kada odem u neku sportsku trgovinu jedino što uglavnom imaju su određeni modeli barricade. Jel ima neka trgovina gdje ima veći izbor patika? Jako mi se sviđaju adidas adizero, a ne znam gdje da ih potražim. Preko neta me strah naručivati zbog broja
Hvala!
Ekipa, tražim patike za zemlju, pomagajte!
Recite mi gdje ima malo veći izbor patika za kupiti kod nas? U sport4pro i sportivu imaju večinom Babolat, a to ne bi. Kada odem u neku sportsku trgovinu jedino što uglavnom imaju su određeni modeli barricade. Jel ima neka trgovina gdje ima veći izbor patika? Jako mi se sviđaju adidas adizero, a ne znam gdje da ih potražim. Preko neta me strah naručivati zbog broja
Hvala!
Kod nas ima barricade team modela, barricade 7 ili 8 rijetko,a i skuplje su, ali vrijede svaku lipu. Dobar izbor imao je i neki sportski ducan u kingkrosu, ne znam kako je sada. Ostaje ti da probas tenisice u adidasu u areni ili bogovicevoj i zapamtis broj pa narucis. Nisu lose ni Head tenisice u sportivu, serija prestige ili radical. Dosta su povoljne, jer su lanjski modeli, ali te briga za to. Ja sam ih probao i nisu lose. Momentalno nosim za zemlju Asics gel resolution 5. Odlicne slape!
Bilo je barricada u fashion rosesu, u adidasu naravno. Oko750 kn, jos ako naletis na popust... I navodno ima Lotto raptor ali samo u westgatu, isto odlicna tenisica.
sobotka
24.11.2013., 12:38
Mislim da ću se zaletit do arene u taj adidas pa ću vidjet. Nije mi problem platit ako valjaju. Prije nekih mjesec i pol sam smrdao gležanj na tenisu, prva ozljeda u 3 godine koliko igram tenis, hvala bogu što je sezona gotova jer bi bio pre živčan. Uglavnom, tražim si neke malo bolje patike, po mogučnosti koje će držati gležanj malo čvršće, jer ovo mi je treći put da sam smrdao gležanj i sad me već malo paranoja pere što ako se to dogodi ponovo. Najgore je što 2-3 mjeseca ne možeš trčat jer boli
sobotka
24.11.2013., 12:46
Eo ovako, ja naručim patike preko neta, i ako mi budu male, ili velike, prodam nekom od vas, može? :)
TripleDouble
24.11.2013., 15:16
Bilo je barricada u fashion rosesu, u adidasu naravno. Oko750 kn, jos ako naletis na popust... I navodno ima Lotto raptor ali samo u westgatu, isto odlicna tenisica.
Raptora u WG ti imaju mislim sam manje od 42. Ja koristim od lotta onaj jeftiniji model za tipa 400 kn i pokazale su se daleko dugotrajnije od barricadea .
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.