PDA

View Full Version : Rođendani i sf

Dustflower
01.12.2004., 13:28
Tema o rođendanima na Baš razno me potakla na otvaranje ove, jer je grupa malo uspavana, pa da se bar nešto događa.

Ima li vaš rođendan neke veze s nečim iz sf-a? Na moj rođendan (4.4.) je primjerice rođen Dan Simmons, događa se radnja Orwellove 1984. (i rođena sam te "nesretne" godine :D), a i radnja First Contacta se odvija tu negdje jer je First Contact bio 5.4.2063. :D 4.4.rođen je i Anthony Perkins, a on je glumio u filmu Black Hole koji je sf, ali i Tarkovski ("Solaris") :D

Što se dogodilo na vaš rođendan? :)

Legion
01.12.2004., 13:32
Ja sam se rodil:D

Glupinickname
01.12.2004., 13:50
20. rujna se rodil George R. R. Martin! Di's bolje od toga! :zubo:

K@li
01.12.2004., 13:52
na moj rodjendan je umro isaac asimov :( sad idem bas guglat da vidim jel se stogod lijepo dogodilo tog datuma

Creeping Death
01.12.2004., 14:09
Kimi Raikkonen [(vozač formule 1) za vas koji nemate pojma tko je on:D] je rođen istog dana iste godine kao i ja, samo možda ne u isto vrijeme, ali to baš nema neke veze sa SF-om, zar ne?

Ustvari negdje sam pročitao da je u istočnim kulturama broj 17 nesretan broj kao kod nas broj 13....da pogodili ste rođen sam sedamnaestog u mjesecu(17.10.1979.g.)

Tiamat
01.12.2004., 14:20
Na moj su uglavnom rodeni politicari ili fizicari. Dakle, nema science fiction, ima samo il fiction il science :D

Amidala
01.12.2004., 14:49
Ocete cut jedan a recimo zabrinjavajuci podatak....
Rodjena sam 27.11 i istog datuma kada su rodjenji Jimmy Hendrix i Bruce Lee... Prvi je umro od overdosea a drugi nekim neobjasnjivim okolnostima.... :misli:

-Almighty_Watashi-
01.12.2004., 15:19
29.11. Dan republike i navodno imendan illuminatia :p

Dustflower
01.12.2004., 15:48
Watashi! i Amidala, sretan rođendan, s malim zakašnjenjem :)

gabal
01.12.2004., 15:49
17.1. rođen Jim Carrey i poginuo Martin Luther King.

Amidala
01.12.2004., 15:57
Dustflower hvala... :kiss:

Glupinickname
01.12.2004., 16:45
Amidala kaže:
Ocete cut jedan a recimo zabrinjavajuci podatak....
Rodjena sam 27.11 i istog datuma kada su rodjenji Jimmy Hendrix i Bruce Lee... Prvi je umro od overdosea a drugi nekim neobjasnjivim okolnostima.... :misli:
Znaci osudjena si da postanes slavna kao glumica nindzi koji sviraju elektricnu gitaru (http://www.msu.edu/~couilla6/ninja/ninja_movie_script4.htm) . Oh, the humanity!!!!!! :eek: :eek:

Also (http://www.realultimatepower.net/)

Ne znam kaj se uopce zalis. Ja bi se fakat odma mijenjao sa tobom!

Dustflower
01.12.2004., 16:53
gabal kaže:
17.1. rođen Jim Carrey i poginuo Martin Luther King.

Martin Luther Kong poginuo je na moj rođendan :(, 4. travnja, a 17. 1. je nacionalni praznik sjećanja na njega u USA, jer je rođen 2 dana prije, a Amerima je to prebrzo nakon Nove godine.link (http://www.infoplease.com/spot/mlkhistory1.html)

Tyler
01.12.2004., 17:00
a koji su se dogadjaji desili na vas rodjendan u alternativnoj istoriji?! :)

http://www.othertimelines.com/

Amidala
03.12.2004., 13:07
Aj GGN ako je to tako onda ce moja "filmska karijera" izgledati ovako:
-glumica poznata po ulogama ninje- super mocne zene koja je na sebe preuzela spasavanje svijete i glumila je do sad u 5 filmova s tom tematikom sto u sporednim (citaj glavni glumac je napuhana drkadjija koji obozava nju drzat za ruku dok bijeze od eksplozije :rigo: ) i naravno kao glavna akterka u spasavanju svijeta jer zasto slat muskarca da obavi zenski posao (oso Bruce u penziju) :mirko:.....
-problem mali ona to ne zeli bit jer se zeli afirmirat kao dobra glumica u losim dramama ali joj je prvi pokusaj ispao tragicno iliti nije ni dosao u kina nego su ga stavili na video kao "fim žnj-produkcije" :tuzni:....
-zato je sad tužna i nesretna i nalazi zivotni smisao u sviranju gitare :gitara: po svome skromnome misljenju nadnasuje samog Hendrixa ali su je diskografske kuce odbile pa se stane drogirat :visi:...
-Umire u neobjasnjivim okolnostima na vrhuncu karijere sto od over dosea sto od neobjasnjivog uzorka smrti :buum: ...
-A taman je bila noninirana za oscara za ulogu majke hendikepiranog djeteta nacetog drogom (onaj klinac iz Jerry mcguire glumi malog):rofl: :rofl:
Ovo vam je bio kratak pregled moje karijere ako slucajno postanem slavna....

Khaleesi
03.12.2004., 13:49
Amidala kaže:
Aj GGN /cut/

:misli: :misli: :misli:
a meni jos uvijek nije jasno tko je taj misteriozni GGN:confused: :confused: :confused:

:D :D :D

Amidala
03.12.2004., 13:52
Evo mene oped s tim GGN... Mislila sam GNN... Jel jasnije....

GaelGarciaBernal
03.12.2004., 15:37
Meni se ne da gledati po netu. Rodjen sam 18.12. pa ako nekog zanima, nek' pogleda. I javite mi ako slucajno nadjete neku nevidjenu slucajnost koja ce mi promijeniti zivot.

Dustflower
03.12.2004., 23:13
GaelGarciaBernal kaže:
Meni se ne da gledati po netu. Rodjen sam 18.12. pa ako nekog zanima, nek' pogleda. I javite mi ako slucajno nadjete neku nevidjenu slucajnost koja ce mi promijeniti zivot.

ne vjerujem bas da ce ti promijenit zivot ;) , ali ako te zanima imas rođendan na isti dan ko Steven Spielberg, Alfred Bester i Michael Moorcock (ali i Brad Pitt i Christina Aguilera, no to je offtopic)

Blackadder
04.12.2004., 01:56
U cijeloj prokletoj godini koja ima tristopedeset i još par dana, moj rođžendan pada na jedan od samo dva pederska praznika.

Za slučaj da ne znate: pederski praznici su prvi drugoga i drugi prvoga. (Smješnije je kad se čuje nego kad se pročita. S druge strane, postoji tumačenje prema kojem je svaki dan u godini pederski praznik.)

GaelGarciaBernal
04.12.2004., 21:15
Dustflower kaže:
ne vjerujem bas da ce ti promijenit zivot ;) , ali ako te zanima imas rođendan na isti dan ko Steven Spielberg, Alfred Bester i Michael Moorcock (ali i Brad Pitt i Christina Aguilera, no to je offtopic)

Merci beaucoup!:kiss:

Zivot mi se vec mijenja kad znam da sam rodjen na dan takvog majstora kakav je Steven Spielberg. Nov sam i preporodjen.

Dustflower
04.12.2004., 22:27
Blackadder kaže:
U cijeloj prokletoj godini koja ima tristopedeset i još par dana, moj rođžendan pada na jedan od samo dva pederska praznika.

:lol:, ajde ne ocajavaj, to ti je i poganski praznik Imbolc i rođendan Brandona Lee-a (the crow) i Terrya Jonesa (montipajtonovca :D )

Blackadder
05.12.2004., 01:46
Dustflower kaže:
:lol:, ajde ne ocajavaj, to ti je i poganski praznik Imbolc i rođendan Brandona Lee-a (the crow) i Terrya Jonesa (montipajtonovca :D ) Ah. Znam da mi rođžendan pada na isti dan kao i Borisu Jeltsinu. A jedino po čemu ga pamtim je da uvijek, al baš uvijek imao crveni, crveni nos. I da je jednom štipnuo neku žensku dok je prolazio iza nje.

I to bi kao trebalo nešto reći o meni. Hm.

Ali dan iza mog rođžendana je groundhog day. Bar nešto zanimljivo.

I zgodno ovo s Terry Jonesom - baš sam juče/prekjuče promijenio sig. :D

http://www.montypythonpages.com/pictures/signed/tj2.jpg

Dustflower
05.12.2004., 09:45
Blackadder kaže:
I to bi kao trebalo nešto reći o meni. Hm.

Hej, pa samo se salimo :D

I zgodno ovo s Terry Jonesom - baš sam juče/prekjuče promijenio sig. :D

Da, bas zgodno :)

Pussy Cat
05.12.2004., 19:55
Na moj rođendan (osim trojice kraljeva koji su dijelili poklone) i nema baš nešto previše pozitivnog (ni poznatog :zubo: )
Rodili se Richard II, Joan of Arc, i (aj bar neko!!) Rowan Atkinson :D

al zato pomor na taj dan :(
Umrli Louis Braille, Theodore Roosevelt, A.J. Cronin, Rudolf Nureyev, Dizzy Gillespie

A od SF-a ni repić od S!!!

kreho
05.12.2004., 21:33
rođen na isti datum kao i pisac Gordon R. Dickson (najpoznatiji po seriji knjiga o Dorsaijima)

naj esefičniji događaj:

November 1, 1939 - The first rabbit born after artificial insemination is shown to the world. :)

November 1, 1963 - The Arecibo Observatory in Arecibo, Puerto Rico, with the largest radio telescope ever constructed, officially opened. - ovo je baš cool, he he

November 1, 1995, introduction of the Intel Pentium Pro microprocessor, operating at 200 MHz, having a 64 bit bus, 5.5 million transistors, and being able to address 64 GB of memory.

November 1, 1994 - George Lucas leaves the day-to-day operations of his filmmaking business and starts a sabbatical (while on sabbatical, he wrote the prequel Star Wars trilogy).

inace, posluzite se wikipediom na webu, olaksat ce vam pronalazenje sličnih podataka;)

Blackadder
05.12.2004., 23:24
Hvala kreho!

Ovdje: http://en.wikipedia.org/wiki/February_1 možete pogledati sve što se tiče mog rođžendana. (Kopirajte URL u addresss bar i promijenite February_1 u ono što vas zanima.)

Zanimljivije stvari su:

1788 - Isaac Briggs and William Longstreet patent the steamboat.
2003 - Space Shuttle Columbia disintegrates over Texas upon reentry killing all seven astronauts onboard. (noć prije, u 23 ili tu negdje su Vatrogasci imali promotivni koncert svojeg novog albuma u disku koji se zove "Columbia")
2019 - Predicted date of possible collision of (89959) 2002 NT7 with Earth.
1931 - Boris Yeltsin, Russian president 1991-1999
1942 - Terry Jones, actor, writer (Monty Python's Flying Circus)
1965 - Princess Stephanie of Monaco
1971 - Jill Kelly, erotic actress
1971 - Zlatko Zahovič, Slovenian football player
1966 - Buster Keaton, actor (b. 1895)

itd...

StetoCina
09.12.2004., 03:21
dana kada sam se ja rodio nista znacajno se nije desilo.

kreho
09.12.2004., 08:10
StetoCina kaže:
dana kada sam se ja rodio nista znacajno se nije desilo.

Eh, što je sa stvarima koje će se tek desiti?
Čini mi se da su prvi ljudi na Mars stupili baš na tvoj rođendan, a što je tek s prvim testom hiper pogona koji je također bio na tvoj rođendan? :D

Blackadder
09.12.2004., 10:15
StetoCina kaže:
dana kada sam se ja rodio nista znacajno se nije desilo. Je li datum ispravan? (http://en.wikipedia.org/wiki/October_1)

Glupinickname
09.12.2004., 11:33
Blackadder kaže:
Je li datum ispravan? (http://en.wikipedia.org/wiki/October_1)
Heh, na moj datum su se rodile Asia Argento i Sofia loren. Ah, da: i neki Aleksandar Makedonski al fuckas njega kad nema sise.

Amidala
09.12.2004., 18:20
GNN ma daj ali je bar pederko... I to je nesto...
Evo jos zanimljivih stvarcica koje su se desile na moj rodjendan... I koje i dalje nemaju nikakve veze sa SFom...
Desilo se:
1934 - Death of bank robber Baby Face Nelson in a gun battle with the FBI.
1990 - The British Conservative Party chooses John Major to succeed Margaret Thatcher as Prime Minister of the United Kingdom.
2001 - A hydrogen atmosphere was discovered on the extrasolar planet Osiris by the Hubble Space Telescope, the first atmosphere detected on an extrasolar planet.
Rodjeni su:
1843 - Elizabeth Stride, third confirmed victim of Jack the Ripper (d. 1888)
1907 - L. Sprague de Camp, science fiction writer (d. 2000)
1940 - Bruce Lee, actor, martial arts expert (d. 1973)
1942 - Jimi Hendrix, musician (d. 1970)
1952 - James D. Wetherbee, astronaut
Umrli su:
8 BCE Horace, poet and satirist
1934 - Baby Face Nelson, American gangster
1975 - Ross McWhirter, Guinness Book of Records keeper
2003 - Talal al-Rasheed, Saudi poet
Blagdani:
USA-Thanksgiving (if a Thursday)
Ok ima jos toga ja sam uzela samo najzanimljivije... I da ima i par stvari vezanih uz SF ali nikad cula za to do sad....

StetoCina
10.12.2004., 02:11
Blackadder kaže:
Je li datum ispravan? (http://en.wikipedia.org/wiki/October_1)

je al ja sam bas mislio na datum i godinu. baš taj dan kad sam se rodio je izgleda bio bez nekog značenja :D

Blackadder
10.12.2004., 10:15
StetoCina kaže:
je al ja sam bas mislio na datum i godinu. baš taj dan kad sam se rodio je izgleda bio bez nekog značenja :D E pa da ne bi da je baš tada rođen Leonardo, Armstrong zakoračio na Mjesec, Kolumbo na Ameriku, započela invazija na Normandiju i ja postao moderator na STFC-u!