PDA

View Full Version : Leće u boji

fairy
03.12.2004., 12:26
Drage moje,
neznam gdje da ovu temu stavim, nadam se da se modovi neće ljutiti.
Nit je za zdravlje, nit za modu, a nit za kozmetiku, ali ajde puknut ću tu pa šta bude bude!
Htjela bih kupiti meke leće u boji bez dioprije, dakle u svrhu promjene boje očiju. Plave, imam prirodno smeđe.
E sada, bila sam u dva dučana. U Vlaškoj imaju leće koje traju cca godinu dana, koštaju 1200kn, a u Ilici imaju "Fresh look"-ove koje traju cca par mjeseci i koštaju 400kn. Ovi u Vlaškoj rade po naruđbi, a ove Fresh look-ove sigurno znate koje su.
Zanima me ime li koja od vas iskustva s takovim lećama i koje mi je bolje kupiti, mislim koje se bolje isplate. Ja bi možda i pljunula 1200kn, ali što ako ih moje oči ne prihvate i što ako me budu smetale. Bačen novac, ne?
Ajmo, savjeti, iskustva, mišljenja!

:moli: :moli: :moli: :moli: :moli: :moli:

fairy
03.12.2004., 13:28
da malo podignem temu!
ajde, pa kaj baš niko nezna ništa u svezi ovoga?

alexxx
03.12.2004., 14:37
ne, ja sam mislila da leće u boji mogu biti samo tvrde ili polutvrde.. pa meke leće su velike, kako mogu bit u boji? nije mi jasno.. moje su samo ´´visibility tinted´´ pa se vide kad se pomaknu na bjeloočnici. kako onda s ovima?

dora
03.12.2004., 16:24
fairy kaže:
Zanima me ime li koja od vas iskustva s takovim lećama i koje mi je bolje kupiti, mislim koje se bolje isplate. Ja bi možda i pljunula 1200kn, ali što ako ih moje oči ne prihvate i što ako me budu smetale. Bačen novac, ne?
Ja imam :)
I to bas s tom ekipom u Vlaskoj. No, ja nisam drasticno mijenjala boju, imam zelene oci i htjela sam zelenije :D pa sam kupila takve.

Znam da imaju i lece kojima se bas moze promijeniti boja oka, dakle kakve ti hoces, konkretno o tome ne znam nist, al nek ti daju lece da probas pa da vidis kak izgleda.

Uglavnom, meni su ove moje bile okej, s tim da su osim boje bile i dioptrijske. Trajale su uobicajeno, godinu i nest sitno. Mekane.

Sad, bez obzira kakve lece kupujes, moras se na njih jedno vrijeme privikavati. Ako su mekane, jedno tjedan dana i kupovati tekucine za ciscenje, tabletice za ciscenje i slicno. Ako se radi o mekanima, nije neki uzasan problem, al s polutvrdim i tvrdim bi ti mogla biti zajebancija, ako mene pitas - nepotrebna :D

sunčica
03.12.2004., 16:42
znaš li staviti leće?

kako podnosiš leće? naime, ima osoba koje imaju dosta suhe oči (tj. nemaju dovoljno suza) i ne mogu nositi leće .. recimo, ja sam takav slučaj, ali su mi godinama uredno prodavali leće po raznim opto centrima :rolleyes: , zato otiđi prvo kod liječnika specijaliste (ali ne kod onog koji ujedno i prodaje leće!!!!) da ti napravi testove i pregled ....

nije zafrkancija, možeš imati ozbiljne probleme radi toga :o

alexxx
03.12.2004., 16:58
ja idem kod iste doktorice na pregled i po leće, žena je baš super, uglavnom mi jednom godišnje, kad dođem napravit nove leće, pregleda oči s onime di staviš bradu na ono pa ona gleda u njih (e je mi opis :D), i još nečim ne sjećam se, i mjeri mi očni tlak, i sve. a kad sam bila kod onih na očnoj, svi su mi prepisivali naočale i govorili da se moram priviknut da me glava prestane boljet. ova dr. mi je rekla da imam preveliku razliku u dioptriji i nek stavim leće, i od onda gaja ne buba.

jel mi može neko objasnit kako to da nema ooogromne šarenice :D s mekim lećama? i kak se vidi zjenica kroz to? tamo nije obojena? a šta kad se pomakne, ne vidiš niš? il u boji? a onaj rub šarenice? nacrtan il se vidi? a kako ako oćeš plave leće, a imaš tamnosmeđe oči npr?

dora
03.12.2004., 17:05
alexxx kaže:
jel mi može neko objasnit kako to da nema ooogromne šarenice :D s mekim lećama? i kak se vidi zjenica kroz to? tamo nije obojena? a šta kad se pomakne, ne vidiš niš? il u boji? a onaj rub šarenice? nacrtan il se vidi? a kako ako oćeš plave leće, a imaš tamnosmeđe oči npr?
Gledaj, upotrijebi - logiku :D naime, kako je mekana leca velika, ono u boji tj. sarenica je velika kao sarenica oka a ne kao leca (mislim da je tako, ko bi onda to kupovao - ludaci :D), sa rupicom u sredini za zjenicu.

Meni se lece se mrdaju. Ako se i mrdaju to je samo za trenutak i onda se vrati. Pa ak nosis lece, valjda znas da kad ti se leca pomakne, nije pomaknuta 2-3 sata, nego par sekundi jer te to smeta.

Rub sarenice je na samoj leci, ne vidi se rub tvoje sarenice, jer - logicno - lecom mijenjas postojecu boju oka.

alexxx
03.12.2004., 17:08
dora kaže:
Gledaj, upotrijebi - logiku :D naime, kako je mekana leca velika, ono u boji tj. sarenica je velika kao sarenica oka a ne kao leca sa rupicom u sredini za zjenicu. imala sam 2 iz logike :D aj ti meni ovo pojasni. i jel rub te leće bezbojan?

zaključila sam da se mora moć vidit kroz obojeni dio, inače bi nastupili problemi kad se zjenica raširi ili skupi :D al kako to da ne vidiš u boji?

dora
03.12.2004., 17:12
alexxx kaže:
imala sam 2 iz logike :D aj ti meni ovo pojasni. i jel rub te leće bezbojan?

zaključila sam da se mora moć vidit kroz obojeni dio, inače bi nastupili problemi kad se zjenica raširi ili skupi :D al kako to da ne vidiš u boji?

Da. Pa ako nosis lece, znas da je mekana velika. E sad, na toj velikoj prozirnoj mekanoj leci je - nacrtana, obojana sarenica koja je manja od cijele lece (velicine oka). Ta sarenica ti mijenja boju tvoga oka. Unutar te sarenice je bezbojna rupica (zapravo nije klasicna "rupa" neg bezbojan dio za zjenicu). I to ti je to.

Ne vidis u boji.

Mislim cak da ko ovih koje bas mijenjaju boju oka, je cijela prica cak i bolje i kvalitetnije izvedena nego kod mojih.

alexxx
03.12.2004., 17:15
znam da je velika, zato mi nikad i nije bilo jasno kako to izgleda ako je cijela leća obojena :D

a šta ako je oko smeđe, a leća plava, i skupi se zjenica i onda oko nje bude smeđi rub, il što? il, ako se jako raširi? (ok, onda si ionako u mraku pa ti nitko ne vidi oči, al svejedno :D)

dora
03.12.2004., 17:19
alexxx kaže:
znam da je velika, zato mi nikad i nije bilo jasno kako to izgleda ako je cijela leća obojena :D

a šta ako je oko smeđe, a leća plava, i skupi se zjenica i onda oko nje bude smeđi rub, il što? il, ako se jako raširi? (ok, onda si ionako u mraku pa ti nitko ne vidi oči, al svejedno :D)
Kao sto rekoh, ne znam kako cijela situacija funkcionira kad drasticno mijenjas boju oka i kakve su te lece, al mislim da su ipak nest drukcije neg ove koje sam ja svojedobno imala. Ja sam kupila te u boji samo da njima pojacam moju boju, dakle na zelene oci sam stavila zelene lece, tako da nije niti bilo nekakve velke razlike kod suzavanja ili sirenja zjenice.

Al da, mislim da bi se ako bi lece npr. bile plave a oko smede, ako bi se zjenica suzila, vidio smedu rub prave sarenice :) iako ne znam, samo pretpostavljam.

fairy
03.12.2004., 17:51
Dora, hvala na super odgovorima!
Znala sam da će se nači neka lijepooka koja će mi pomoći! ;)
alexx zar nije jednostavnije ne razmišljati o takovim stvarima, zato služe optičari! ;)
Ja sam u srednjoj imala curu koja je imala gotovo crne oči, dakle čkoladno smeđe i kupila je zelene leće pa je imala intenzivno zelene oči. I nikada se nije ništa kužilo, a pošto ju nisam nikada pitala ništa o tome (jer me tada nije interesiralo) nisam ni saznala.
Znam jedino da je imala meke leće.
Ali, eto, sada znam sve.
Dora, i ja sam čitala puno o tome, na meke se puno lakše naviknuti, dok je na ostale puno teže. Dakle, nepotrebna zajebancija za ljepotu. Da se radi o dijoptrijskima, razmislila bi o nekoj drugoj tvrdoći.
Moja sestrična se jadna patila s polutvrdima mjesecima. Znale smo sjediti na kavi i kad bi ju "čopilo" žuljanje u očima, izgledala je strašno, a oči su je bolile za popizditi!
Ja idem slijedeči tjedan kod okulistice da malo čeknem vid pa ću je pitati što misli, ali mislim da ću si ih uzeti.
A rekli su mi ovi u Vlaškoj da oni rade individualne leće, dakle prema mojim potrebama tak da se isplati dati malo više love pa biti miran.

dora
03.12.2004., 18:38
fairy kaže:
Dora, i ja sam čitala puno o tome, na meke se puno lakše naviknuti, dok je na ostale puno teže. Dakle, nepotrebna zajebancija za ljepotu. Da se radi o dijoptrijskima, razmislila bi o nekoj drugoj tvrdoći.
...
Ja idem slijedeči tjedan kod okulistice da malo čeknem vid pa ću je pitati što misli, ali mislim da ću si ih uzeti.
A rekli su mi ovi u Vlaškoj da oni rade individualne leće, dakle prema mojim potrebama tak da se isplati dati malo više love pa biti miran.
Sad ovak... da bi nosila lece i uopce da bi vidla jel mozes nositi lece, u boji ili bez boje, moras ici na pregled. Jer imas ljudi koji imaju takvu zakrivljenost oka da ne mogu nositi lece uopce ili neke vrste leca. Prema tome, prvo se naruci za pregled - u Vlaskoj nije jeftin, kolko me sjecanje sluzi cca 600 kuna. Prema tome, moj savjet - odi npr. na Rebro, tam su dobri (iako osobno nisam isla, informacija je iz druge ruke :D).

Sad... ako ti vele da mozes nositi mekane (njih ja misim vecina ljudi moze) onda kao sto ti rekoh, treba nekih cca 7-14 dana da se naviknes na njih, jer nosis prvo sat, pa drugi dan dva, pa tri itd... dok ti se oko ne privikne. Najvise mozes nositi (kolko se sjecam) 10 sati (iako nije preporuciljivo).

Iako, mozda bi ti bilo isplatljivije da kupis u boji ali polutvrde, pod pretpostavkom da se na iste mozes/zelis naviknuti i opce da toga ima na trzistu (to ne znam, u biti lupam :D:D:D), jer su trajne, a kad se naviknes nema s njima nikakvih problema (osim ak ti nekaj ne upane u oko :)). Misim ove mekane, traju godinu, godinu i pol i moras ih baciti :( :D tak da financijski gledano - nisu bas najbolja opcija.

Alyssa
03.12.2004., 19:37
JA SAM si u italiji ovog ljeta kupila lece Fresh Look u boji sa dioptrijom jer sam inace corava i bacila za njih 50 eura zato jer mi ona rupica koja nij eu boji i kroz koju se gleda je bila pre mala :rolleyes:
I sad imam doma 2 para leca koje mi sotje stoje i stoje. Srecom im je rok do 2009 :rolleyes:

Septembar
03.12.2004., 23:56
alexxx kaže:

a šta ako je oko smeđe, a leća plava, i skupi se zjenica i onda oko nje bude smeđi rub, il što? il, ako se jako raširi? (ok, onda si ionako u mraku pa ti nitko ne vidi oči, al svejedno :D) jebote pa nije to oklopno staklo da ne propusta malo boje
farbama je da je pri rubu zjenice malo rjedja boja tak da se uklapa sa prirodnom bojom

doduse imas onih koje samo malo nijansu promjenis
i onih s kojima skroz mijenjs boju
pazi na to

alexxx
04.12.2004., 13:47
tnx :)
ma ustvari, ne bih ja mijenjala boju očiju, al sam nekad razmišljala o tome i nikako mi nije bilo jasno, prošla me volja za tim al su pitanja ostala :)

FFE
04.12.2004., 17:45
fairy kaže:
Drage moje,
neznam gdje da ovu temu stavim, nadam se da se modovi neće ljutiti.
Nit je za zdravlje, nit za modu, a nit za kozmetiku, ali ajde puknut ću tu pa šta bude bude!
Htjela bih kupiti meke leće u boji bez dioprije, dakle u svrhu promjene boje očiju. Plave, imam prirodno smeđe.
E sada, bila sam u dva dučana. U Vlaškoj imaju leće koje traju cca godinu dana, koštaju 1200kn, a u Ilici imaju "Fresh look"-ove koje traju cca par mjeseci i koštaju 400kn. Ovi u Vlaškoj rade po naruđbi, a ove Fresh look-ove sigurno znate koje su.

:moli: :moli: :moli: :moli: :moli: :moli:

Eh, nikada nitko zadovoljan. Ja sam corava i moram nositi ocale/lece, a tako bih rado da ne moram. cak bih i prodala svoju lijepu plavu boju ociju za neku zblj boju, samo da ne moram vise nikada nositi lece (ili naocale). A onda ti kazes da hoces nedioptrijeske lece u boji.

alexxx
04.12.2004., 18:25
ja mislim da ti oćeš vidjet dobro, a ne da ne moraš leće nosit :D

da ja vidim bez leća, a hoću tu i tamo imat zelene oči, to bi bila puno drukčija stvar od ove sad kad ja moram stavit leće ujutro inače će mi čim izađem iz kuće trebat netko da me vodi tamo di idem :)

Shtefitza
05.12.2004., 08:37
Ne moras me uzet u obzir, ali samo da ti spomenem dva slucaja.

Jedna sitna azijska zenica. Tihog glasa, ali velike karizme. Pametna, inteligentna, zabavna, interesantna, ljudi je vole. Mozda je cesto stave u grupu "tihe djevojke", medjutim, svatko tko je upozna zna da je snazna osoba.

Pocela je nositi lece plave boje. Svaki put kad sam to vidjela, sazalila bih se, nije mi bilo zgodno niti interesantno, bilo mi je kao da zeli pobjeci od sebe. Doslo bi mi da je zgrabim za ramena i protresem: Da samo znas kako si interesantna, relevantna, topla, lijepa i pametna... Da samo znas, ne bi nikad u sebe utaknula te grozne plave oci.

Druga prica:

Zrela zena, svijetlo smedje kose, plavih ociju. Pofarbala kosu u boju meda, stavila lece boje meda. Izgleda nepridorno, vampirski, bespotrebno. Da, sada joj kosa i oci imaju isti ton. I? Koja je svrha?

Koliko god leca u boji da sam vidjela, izgledale su dobro samo za jedan izlazak u diskac, za jednu noc kada zelis izgledati kao netko drugi. Na danjem svjetlu, u obicnom ambijentu, promijenjena boja ociju izgleda ocajno neprirodno i pateticno. D

Kad smo vec kod jednokratne upotrebe leca, americki tinejdzeri su dosta u trendu tih pomodnih kontaktnih leca, lubanja, cvjetic, bundeva... pa sutra u skoli razmijenis lecu s kolegicom... TAkvim nehigijenskim koristenjem lako se moze IZGUBITI VID. :( (infekcije roznice, ostecenja previse duboka da bi se mogla potpuno izlijeciti...)

alexxx
05.12.2004., 16:13
ja sam jednom čitala u nekim novinama or sth pitanje cure koja oće kupit plave, a frendica zelene leće, pa bi se one mijenjale. ja te ljude uopće ne razumijem, to mi je u rangu upotrebe nečijeg već korištenog tampona.

aola
05.12.2004., 17:47
kad samo kod leca u boji, bas sam se jucer iznenadila kad sam gledala one slike - V.I.P. - prije i poslije operacije.
Naivna kakva jesam, pojma nisam imala za 99% operacija a najveci sok mi je bio - boje u leci od Paris Hilton.
Naime, ona prirodno ima tamno smedje oci. :eek:
prije i poslije (http://www.awfulplasticsurgery.com/archives/2004_09.html)

alexxx
05.12.2004., 22:27
čemu tolki šok?

aola
05.12.2004., 22:56
pa zato kaj sam mislila da su joj barem oci prirodne boje :rolleyes:

fairy
06.12.2004., 10:26
DORA hvala još jednom na odgovorima.
Slijedeči tjedan idem na pregled pa ću vidjeti što okulistica kaže! ;)

SHTEFITZA nisam neka zaluđena tinejđerka već samo osoba tko se voli poigravati sa promjenama. Naravno da ako probam leće i skužim da mi nikako ne stoje da ih neću kupovati. Bolesno i umjetno ne želim izgledati jer sam vidjela neke kod kojih su leće izazvale upravo takve rezultate.
A o savjetima za razmjenu leća s drugom osobom da ne govorim. Mislim stvarno!:rolleyes:
Poanta je u malim promjenama koje mene vesele. Sigurna sam da farbaš kosu i šminkaš se kad tako puno lijepoga pišeš o tome.
Dakle, analiza mene zbog nekih mojih želja, hvala, ali nije potrebna!
:D

Shtefitza
07.12.2004., 03:44
Sori, nisam htjela da ispadne kao da pisem o tebi. Ne poznam te. Pisala sam o svojim asocijacijama na temu.

Da, farbam kosu. U potpuno prirodnu boju, :) :cool:

Inace, dapace, uzivaj u svojim eksperimentima. :)

fairy
07.12.2004., 09:25
Drago mi je da nisi mislila na mene jer ja volim promjene, ali u granicama lijepoga. ;)
Sve nakaradno i neprirodno je i meni takvo odnosno :bljak:

Samo nastavi s experimentiranjem i naravno, piši nama svoje lijepe postove!
;) :D :D