View Full Version : LeBron James - Mogući nasljednik Najvećeg ili trenutni bljesak ?
LeBron James - Talent spreman za velike stvari
by: L.NimoyInvadesMetal~
http://www.robstyle.blogger.com.br/LeBron%20James%202.jpg
Igrač koji NBA parketima kroči tek nešto više od godinu dana, igra svoju drugu(sophomore) sezonu, nije odigrao niti jednu playoff utakmicu u karijeri, ipak je već sada puno više od medijske igračke američkih novinara, uvijek gladnih senzacije. Bilo je dosta skeptika kad se tada osamnaestogodišnji, 203 centimetara visoki LeBron James pojavio na prvom treningu Cavsa. Nije još niti obukao svoj dres s brojem 23(nije teško zaključiti zašto nosi taj broj), a već je u džepu imao ugovor s Nikeom, u vrijednosti nešto manjoj od 100 milijuna dolara. Naravno, Nike je opet prepoznao "brand", odnosno potencijal koji će rasti iz sezone u sezonu, koji baca rukavicu u lice svim kritičarima, i spreman je za najveće pohode. Njegov menadžer Aaron Goodwin, na glasu kao čovjek kojem je etika strana, priskrbio je LeBronu sve preduvjete za uzlet, marketinški i igrački.
Dok je James mirno šutirao slobodna bacanja i nonšalantno driblao i isprobavao "ulaze" na prvom treningu, stotine fotoaparata škljocalo mu je u lice.Novine su bile pune priča. Zvijezda je rođena...
Bilo je samo pitanje hoće li se i kako brzo LeBron uklopiti u novu sredinu, u "Veliku ligu", gdje ništa nije slučajno. Počelo je s praskom, James je već u prvoj utakmici protiv favoriziranih Kingsa pokazao da, iako je došao izravno iz srednje škole(što zna biti vrlo rizično za mladog igrača), zna sve s loptom i bez nje, i nije slučajno bio, uz stvaranje "atomskih Lakersa" (s 4 buduća Hall Of Famera u momčadi), priča ljeta 2003.
LeBron je igrao i punio stupce kolumni NBA analitičara, ali Cavsi nisu bili briljantni. Barem ne u početku, dok je Ilgauskas bio u relativno lošoj formi, šut izvana nije funkcionirao, a trener Paul Silas nije uspijevao pronaći pravu formulu, nije znao kako nametnuti osamnaestogodišnjeg mladića puno iskusnijim kolegama. Ali nije niti trebao, LeBron je sam našao put i svoj stil igre, što je iznenadilo mnoge. Od njega se očekivalo puno grešaka, previše isforsiranih šuteva, i početni krah kao rezultat neiskustva. Međutim, to se nije desilo. James se pokazao puno zrelijim, napredovao je iz utakmice u utakmicu, pa je sa krilnim centrom Carlosom Boozerom činio jedan od najdinamičnijih dua u ligi. S vremenom su se Cavsi dizali i dizali, sve dok u ožujku nisu postali legitimni kandidati za playoff. Grad je ponovno počeo disati košarku, koja je još od doba slavnog Marka Pricea nekako pala u drugi plan, u prosječnost. Gund Arena odjednom je bila pretijesna za sve koji su htjeli bodriti momčad, koja je iz dana u dan igrala sve bolje, igrali su momčadsku košarku, čiji je glavni segment bio akter naše priče, s već spomenutim Boozerom.
Ipak, san o playoffu se nije ostvario. Cavsi su ostali "korak do", s 9. mjestom na Istoku i omjerom 35-47. Razlog? Ozljeda iskusnog playmakera Jeffa McInnisa, James jednostavno nije mogao sam, i Cavsi su popustili pod pritiskom...
James je bio proglašen Rookiejem godine, ispred Carmela Anthonya(Denver) i Dwyanea Wadea(Miami). Zanimljivo je da su oba protukandidata igrala playoff, samo James nije. Zbog toga je naravno,bilo zlih jezika. Ipak, James je tu nagradu zaslužio, i pošteno je osvojio .Ali Cavsi su playoff gledali na televiziji.
No, nitko im nije zamjerio. Dok su fanovi Cavsa odlazili kućama nakon zadnje utakmice u sezoni, ipak je bilo više osmijeha nego tužnih lica, znali su da će i njihovo vrijeme doći. Prošlo ljeto je bilo burno za Cavse i LeBrona. Nešto manje od dva mjeseca prije početka nove sezone, Carlos Boozer potpisao za Utah Jazz, osmijeha je bilo sve manje, nastupio je šok, nevjerica. Boozer je naime obećao Cavsima, no promijenio je mišljenje i za više novca otišao u "orkestar" Jerrya Sloana. A 5. listopada, prije nešto manje od dva mjeseca, LeBron je dobio sina. Umjesto divljeg i razuzdanog života "primjerenog" 19 godišnjoj superzvijezdi, Bron je dobio nasljednika, a majka je za sada nepoznata djevojka iz Akrona, inače LeBronova dugogodišnja djevojka.
- "Glavni cilj mi je - pokušati biti bolji otac od svoga. Nisam ga ni poznavao. Ne znam kakva je bila situacija u to vrijeme, ali znam da ću ja dati sve od sebe. Ovo je nešto najljepše što mi se dogodilo u životu." - rekao je LeBron na press konferenciji.
Na pitanje sliči li na njega LeBron odgovara uz smijeh: "Sliči na mljekara, i to me malo zabrinjava".
Dok Ron Artest snima rap albume, Melo Anthony je upetljan u incidente s posjedovanjem droge, mnoge NBA zvijezde imaju problema sa zakonom, James se posvetio samo dvjema stvarima - obitelji i košarci.
Trebalo je neko vrijeme dok se Cavsi nisu snašli, sezona je počela dosta razočaravajuće, svi su već odmahivali rukama i govorili o prolaznoj momčadi koja nije sposobna za korak više, a onda...
Onda je krenulo.
Cavsi igraju odlično, Boozera je zamijenio Drew Gooden, Ilgauskas igra u životnoj formi, a LeBron James je postao najmlađi košarkaš u povijesti koji je zabio 2000 poena.(dosadašnji rekorder je bio Kobe Bryant s 20 godina i 183 dana). LeBron će za nešto manje od mjesec dana(20.12.) tek napuniti 20...
http://www.startribune.com/stonline/images/news99/1wolf0206.l.jpg
LeBron u akciji
Trener Clevelanda Paul Silas za njega kaže: " On je jako talentiran, a ono što mi se najviše kod njega sviđa je to da se nije previše promijenio, uz to bolje razumije igru i zna koja je njegova uloga na parketu. Mentalno je dorastao igri, fizički je ionako već bio."
Jamesova najveća prednost je svestranost. Osim što može zabiti(najviše u karijeri 43 poena, ove sezone), LeBron je i skakač, asistent, vođa. Igrač koji neće, za razliku od Iversona, potrošiti 26 lopti kad mu nije dan, dodat će loptu, Cavsi igraju strašnu tranziciju, a i sve bolji su u obrani.
Nakon utakmice u kojoj je u zadnjih 5 sekundi dodao loptu Ilgauskasu za polaganje i pobjedu, iako su svi očekivali njegov šut, izjavio je: "Ne moram svaku noć odlučiti utakmicu šutem - mogu i asistirati." - LeBronov je vrlo je zreo pogled na košarku.
Neupitna je činjenica da će LeBron još napredovati, i dovesti Cavse do toliko željenog playoffa, vjerojatno već ove sezone. Igrač koji umjesto nezrelim ponašanjem tipičnim za 19 godišnjeg mladića kojeg zovu nasljednikom Air Jordana, i koji je prije dvadesete osigurao egzistenciju za sebe i vjerojatno još 3 naraštaja svoje obitelji, puni NBA kolumne dobrim igrama, stalnim napretkom i već sada, obilježjima pravog vođe...
robybaggio
04.12.2004., 13:34
Nikada nije dobro prerano stvarati zvijezdu od nekoga. Previše je takvih koji su propali ili ispali sasvim prosječni.
MIslim da od njega neće ostati samo bljesak. Nego da će to potrajat. Al dal će bit dobar ko Mr.Air mislim da neće. Ipak mislim da je Kobe bliži tome. Još pogotovo ako ove godine Lakersi uspiju napravit neki zapaženiji razultat.
Freek kaže:
MIslim da od njega neće ostati samo bljesak. Nego da će to potrajat. Al dal će bit dobar ko Mr.Air mislim da neće. Ipak mislim da je Kobe bliži tome. Još pogotovo ako ove godine Lakersi uspiju napravit neki zapaženiji razultat.
S prvim dijelom posta se potpuno slažem, a ovaj drugi u vezi Kobe-a mi nikako ne leži. Valjda zato što ga ne podnosim.
Vanjushka
04.12.2004., 19:47
Jordan nije ljudsko bice.
Tako da...
To je slično nogometu kada neke igrače stadu proglašavati nasljednicima Pelea ili Maradone.... I da samo je jedan Jordan.
A LeBron James mu ne bude bio blizu.
Mislim da je Bron na najboljem putu da postane najbolji igrać današnjice. Volim i Kobea, no on stvarno previše forsira i nema mjeru.
Inaće, sada je valjda svima jasno da mu Anthony nije ni blizu (moram priznati da sam ga u pocetku i ja favorizirao). Melo je svakim danom u sve dubljim govnima.
Lebron je dobar i postaje sve bolji Ali ipak ga nevidim kao nekog bliskog nasljednika Jordana, jer jednostavno ima boljih igrača od njega. takva je priča bila i sa Ray Allenom pa opet se sjebo mada je odličan igrač. Daleko iznad prosjeka ali ni blizu Jordana. I još uvijek mislim da Kobe taj. Mada ga i ja nisam previše volio, al kad ga gledam dok i grai zabije one skok šuteve preko ruke za pobjedu. Jadnostavno se zapitam. MOžda stvarno je on taj.??:confused:
Freek kaže:
Lebron je dobar i postaje sve bolji Ali ipak ga nevidim kao nekog bliskog nasljednika Jordana, jer jednostavno ima boljih igrača od njega. takva je priča bila i sa Ray Allenom pa opet se sjebo mada je odličan igrač. Daleko iznad prosjeka ali ni blizu Jordana. I još uvijek mislim da Kobe taj. Mada ga i ja nisam previše volio, al kad ga gledam dok i grai zabije one skok šuteve preko ruke za pobjedu. Jadnostavno se zapitam. MOžda stvarno je on taj.??:confused:
Ma Kobe je po stilu igre i opčenito po vještini definitivno najbliži Jordanu, no jednostavno forsira previše...
*cactus*
05.12.2004., 14:07
:kava:
:) :) :)
:trk:
:kiss:
Iako se u naslovu spominje Jordan, nitko ne kaže da će LeBron biti "veći od Michaela", ponajprije zbog toga da što god LeBron napravi, Jordanova karizma je prevelika i presnažna.
Tako da se mogu samo složiti s tvrdnjom da James neće biti "veći od Jordana", iako je ovaj topic namijenjen općoj diskusiji o zvijezdi Cavsa, i o tome kako bi njegova karijera mogla izgledati, što mora popraviti, što radi dobro, što loše.
Člankom sam htio naglasiti kako je LeBron stvarno na dobrom putu da postane vrhunski sportaš, jer ima zdrav odnos prema igri i prema suigračima, a i ne ponaša se kao "pijano derište sa 100 milijuna $ u džepu".
Moram priznati da sam i sam bio jedan od njegovih kritičara prošle sezone, ali sada sam promijenio mišljenje, James je stvarno odličan.
L.NimoyInvadesMetal~ kaže:
, Jordanova karizma je prevelika i presnažna.
nije to samo karizma..
ljudi , govorite o broju 1.
nema mu nasljednika.. nit ce ikada itko u skorije vrijeme biti blizu :s
Lloyd Dobbler
06.12.2004., 10:17
I ja polažem velike nade u LeBrona.
Ali treba paziti, vrlo sličan početak karijere je imao i Vince Carter, pa ga vidi sada...
robybaggio
07.12.2004., 20:03
Od modernih igrača jedini kod kojeg stavrno vidim ekstra-ekstra-ekstra kvalitetu je Kobe. A on je već uzeo tri prstena i boli ga k***c da li će ga zvati novi Jordan ili ne. james nije loš, dapače odličan je, ali gdje je to još od velikana. Vrijeme će svoje reći, uvijek kaže.
Dado_23
08.12.2004., 17:11
Doticni nije vrijedan 90 miliona dolara, koliko je dobio od NIKEa za 5 godišnji ugovor.
Dado_23 kaže:
Doticni nije vrijedan 90 miliona dolara, koliko je dobio od NIKEa za 5 godišnji ugovor.
mislim da je Nike ovdje više mislio na moguću marketinšku korist/promidžbu od toga "tko zaslužuje više" :D
Lloyd Dobbler
09.12.2004., 09:41
Dado_23 kaže:
Kako teoretski ijedan košarkaš može biti vrijedan tih para?
Lloyd Dobbler kaže:
Kako teoretski ijedan košarkaš može biti vrijedan tih para?
Pa ako je dobio 90 znaći da vrijedi i više !
Druga je prica sto ih je sjebala ona optužba za silovanje, pa Bryant nije dobio svoju liniju tenisica (bar za sada)...
Pinockio
10.12.2004., 03:02
Al ljudi niko nespominje da je Lebronu tek 19 godina....20 za 20 dana.....
mali puca skoro 25 poena po utakmici, 6.6 dodavanja, 2.3 ukradene lopte, 6.8 skokova,
"Djete" se ove godine poboljsao u svakoj kategoriji napram prosle godine i ako vako nastavi, mislim da bi mogao biti kao Jordan a mozda i malo vise....
Ima on jos 15 godina igranja ...........
Sto se tice Carmela,........ problem je sto ga previse tjeraju da bude kao Lebron sto ce ga jednog dana puno kostat...
Pinockio
10.12.2004., 03:06
Dado_23 kaže:
Vec im je zarado pet puta vise pa ti pricaj.....svako djete sada nosi Lebron a ne Michael Jackson ili Carter
TOP NBA PLAYER JERSEYS
1. LeBron James, Cavaliers
2. Carmelo Anthony, Nuggets
3. Tracy McGrady, Magic
4. Allen Iverson, 76ers
5. Kobe Bryant, Lakers
6. Jason Kidd, Nets
7. Shaquille O'Neal, Lakers
8. Paul Pierce, Celtics
9. Allan Houston, Knicks
10. Tim Duncan, Spurs
11. Vince Carter, Raptors
12. Latrell Sprewell, Wolves
13. Kevin Garnett, Wolves
14. Rasheed Wallace, Blazers
15. Gary Payton, Lakers
Marin23
15.12.2004., 22:59
Dado_23 kaže:
za NIKE je on vrijedan i vise,jel ce im vjerovatno donijet dobit od 2 milijarde dolara u 10-tak godina,zapravo sigurno je vec i otplatio 50 miliona,tako da je sigurno vrijedan........a opet mislim da ce bit veliki igrac,jedan od najvecih,mozda uz bok Mr.Aira al na nebo nece,daleko veci od tog Bryanta koga mnogi spominju a koji je totalni luzer sada kad mu nema tatice i nece vise nikad nista osvojit,osim mozda 1 titule naj strijelca,dobar je igrac al jedan od najvecih sigurno ne,niti ce biti kad zavrsi karijeru
Narvno da vrijedi čovjek tih para. Je , nama se čini suludo ali to je čisti biznis tj. ulaganje i Nikeu će se sve to vratiti sa profitom. Dao bih mu i ja.
Što se tiče toga jeli LeBron dorastao Jordanu, teško je reći. Da je dobar - dobar je to je činjenica..
Samo nekako mi se čini da je Jordan u njegovim godinama bio skromnijii u izjavama, da je uglavnom šutio i radio (i napredovao).
Možda griješim, ali u mnogim slučajevima enormna slava i novci zajebu karijeru naročito u tinejdžerskim godinama.
I još jedna bitna stvar: u njgovim godinama Jordan je glatko uzeo zlatnu olimpijsku medalju.
Znam: vremena su bila drugačija, ali činjenica je da ga Jordan već šiša za jednu zlatnu medalju.
Skeewe kaže:
I još jedna bitna stvar: u njgovim godinama Jordan je glatko uzeo zlatnu olimpijsku medalju.
LeBron skoro da i nije igrao, tako da...
Slartibartfast
18.12.2004., 21:14
Iako zvuci kao klise, covjek ce spasiti NBA ligu. Jedini od svih tih novih zvijezda koji je izgleda uspio sacuvati 'hladnu' glavu. Koliko je Jordanu trebalo da dobije prvi prsten? Gledao sam ga nekoliko puta (idem opet protiv Atlante, club seats :D) i covjek je fantastican. I, naravno, preporodio je citav Cleveland. Sada se nesto suska kako vlasnik zeli preseliti Cavalierse u Las Vegas :confused:
Over our dead bodies!:mad:
Lebron igra odlicno, nevjerojatno je kako je nesebican te kako krade lopte i blokira!!!
Dosao je u NBA mladji nego Jordan a vec sa 19 ima statisticke brojke vrlo slicne Jordanovim u prve dvije sezone-neke cak i bolje!
Jos je jako mlad,tko zna,mozda dostigne Jordanovu karizmu, ali naravno da nitko vise nemoze napraviti sto je napravio Jordan. LeBron može imati bolje statisticke brojke ali ono sto je Jordan za NBA napravio za NBA i ne samo NBA je nemoguce vise napraviti kad je to vec napravljeno,kad je to Jordan vec ucinio!
slovenian
22.12.2004., 19:34
svaka cast decki, kobe je definitivno najbolji igrac danasnjice i nema mu ravnog, pogledajte samo statistiku covjek vec ima cetiri triple-doublova, a sto se tice toga da neki pisu da previse forsira, pa tko ce forsirat, mozda chris mihm? daj malo razmislite, pa tko da vodi ekipu?
slovenian kaže:
svaka cast decki, kobe je definitivno najbolji igrac danasnjice i nema mu ravnog, pogledajte samo statistiku covjek vec ima cetiri triple-doublova, a sto se tice toga da neki pisu da previse forsira, pa tko ce forsirat, mozda chris mihm? daj malo razmislite, pa tko da vodi ekipu?
takodjer sutira najnizi % u karjeri - 39%,sto je jako lose, prije je imao 46%...gubi lopti vise negi ikad...A tu su Odom i Butler koji su odlicni suteri...
Lloyd Dobbler
23.12.2004., 10:03
slovenian kaže:
Da, to sam i ja mislio do ove sezone. Stvar je u tome što Kobe loše vodi momčad. Za šutiranje 39% nema i ne može biti nikakvog opravdanja, kao ni za smiješno malu ulogu Lamara Odoma, kojem Kobeova samoopsjednutost ne dozvoljava da postane njegov Scottie Pippen.
Kobe nakupi puno asistencija, ali nakupi ih i Marbury, pa su mu momčadi uvijek ukurcu. Tipičan primjer kako statistika nije (uvijek) dobar pokazatelj kvalitete.
Lloyd Dobbler kaže:
Da, to sam i ja mislio do ove sezone. Stvar je u tome što Kobe loše vodi momčad. Za šutiranje 39% nema i ne može biti nikakvog opravdanja, kao ni za smiješno malu ulogu Lamara Odoma, kojem Kobeova samoopsjednutost ne dozvoljava da postane njegov Scottie Pippen.
Kobe nakupi puno asistencija, ali nakupi ih i Marbury, pa su mu momčadi uvijek ukurcu. Tipičan primjer kako statistika nije (uvijek) dobar pokazatelj kvalitete.
Tocno.
Jedno je zabiti 40 a drugo je uciniti suigrace boljima, i zabiti 30.
;)
naravno, ovo drugo mogu samo rijetki igrači. Čast Kobeu ali nije lider momčadi, samo scorer i autoritet.
Lloyd Dobbler kaže:
Bas gledam statistiku koja na prvi pogled je Jordanovska, no covjek je zaboravio kako sutirati, svi tipovi šuta su mu katastrofa, i dvica i trica i slobodnaci... Cinjenica je da ga suparnici manijakalno cuvaju no to ipak nije normalno za njega...
Marin23
24.12.2004., 03:30
slovenian kaže:
Cekaj,to je neka sala ne ??' ti to nas zajebavas ???? Kobe,ahahhahahahahhahaahha,daj molim te,pa pogledaj ti molim te statistiku osim ako nisi corav,Kobe je jedan od 20-tak trenutno najboljih igraca NBA,najbolji sigurno nije,ispred njega je sigurno bar 5,ako ne i 10,a da mu nije bilo Kaazama Shaqa,ne bi nista ni osvojio,daj get real,Kobe je smece totalno,jedan OD..........ako on osvoji prsten il bilo sta,MVP sezone,il naj strijelac il bilo sta osim naj peder sezone,ja ti obecajem 1000 eura
Ma daj! Nazvati Kobea smećem i "jednim od" je totalno neozbiljno.
Nebi ti ni Veliki Shaq vidio prstena da nije Kobea uvjeren sam...
Sjećate li se prošlogodišnjeg play-offa i one utakmice protiv Portlanda, dvije nevjerojatne trice, prva za produžetak a druga za pobjedu...? E to mogu samo najveći!
Još da nije problema izvan parketa i da se bolje slagao sa Shaqom i Jacksonom osvajali bi titula i prstenja višenego imaju prstiju...
:D
Marin23 kaže:
Cekaj,to je neka sala ne ??' ti to nas zajebavas ???? Kobe,ahahhahahahahhahaahha,daj molim te,pa pogledaj ti molim te statistiku osim ako nisi corav,Kobe je jedan od 20-tak trenutno najboljih igraca NBA,najbolji sigurno nije,ispred njega je sigurno bar 5,ako ne i 10,a da mu nije bilo Kaazama Shaqa,ne bi nista ni osvojio,daj get real,Kobe je smece totalno,jedan OD..........ako on osvoji prsten il bilo sta,MVP sezone,il naj strijelac il bilo sta osim naj peder sezone,ja ti obecajem 1000 eura
daj ne pričaj gluposti, to najveća faca trenutno tamo, samo što ga ovu sezonu baš i neide. Al još se nije pojavio rneko ravan njemu.
mafijozo_jozo
27.12.2004., 15:33
Gilach kaže:
Ma Kobe je po stilu igre i opčenito po vještini definitivno najbliži Jordanu, no jednostavno forsira previše...
:flop:
Slićan je mojoj kiti, a ne Jordanu:flop:
Očito je samo to da bi Kobe silno želio biti ko Jordan, ali jednostavno nema niti dovoljan odraz, niti raznovrsnost, reflekse, imaginaciju i ono najbitnije- Jordanov genijalni košarkaški
um!
Drago mi je da bar neko koristi fadeaway jumpshot, ali kvaliteta izvedbe mu je bitno slabija od Jordanove. Čak je i Hakeem Olajuwan sa svojom centarskom pozicijom bio u stanju ga kvalitetnije izvesti nego Kobe!!!!
Le bron je najveći....
Triba mu dignit spomenik...
u Kumrovcu:D
mafijozo_jozo
27.12.2004., 15:45
slavka kaže:
Le bron je najveći....
Triba mu dignit spomenik...
u Kumrovcu:D
:top:
Tako je, trebaju se i Kumrovčani učit košarci od legende!
Ko zna, možda se negdje u Americi digne spomenik i Planiniću :top:
mafijozo_jozo kaže:
:flop:
Slićan je mojoj kiti, a ne Jordanu:flop:
Očito je samo to da bi Kobe silno želio biti ko Jordan, ali jednostavno nema niti dovoljan odraz, niti raznovrsnost, reflekse, imaginaciju i ono najbitnije- Jordanov genijalni košarkaški
um!
Drago mi je da bar neko koristi fadeaway jumpshot, ali kvaliteta izvedbe mu je bitno slabija od Jordanove. Čak je i Hakeem Olajuwan sa svojom centarskom pozicijom bio u stanju ga kvalitetnije izvesti nego Kobe!!!!
jel uopće gledaš KObe kako igra. Definitivno najsličniji Air-u po stilu i raznovrsnosti. Odraz o ima on odraz, i ne treba mu veći.
Kobe bi bio najbolji igrac u ligi kad nebi sutirao iz nemogucih situacija i kad je udvojen,nego kad bi onda dodao, to bi mu povislo %šuta za oko 6-7% i asistencije za 3-4!!
BTW---OVO JE POCELO O LEBRONU JAMESU...molim moderatora da prebaci od kad je pocelo o Kobe-u u novi Topic nazvan KOBE Bryant
ATM kaže:
Kobe bi bio najbolji igrac u ligi kad nebi sutirao iz nemogucih situacija i kad je udvojen,nego kad bi onda dodao, to bi mu povislo %šuta za oko 6-7% i asistencije za 3-4!!
nije da volim Kobe-a, zapravo mi je mrzak igrač .Al da igra fanstastično to je neosporno pa da mi i je i smrtni neprijatelj.
To da puca iz nemogućih situacija i kad je udvojen a šta ćeš i te situacije 50% pogađa.
mafijozo_jozo
28.12.2004., 13:09
Freek kaže:
jel uopće gledaš KObe kako igra. Definitivno najsličniji Air-u po stilu i raznovrsnosti. Odraz o ima on odraz, i ne treba mu veći.
Kolko je puta Kobe bio u najboljoj obrambenoj petorci lige? Koliko puta je bio vodeći po ukradenim loptama?
Baš i nije, jelda ;)
mafijozo_jozo kaže:
Kolko je puta Kobe bio u najboljoj obrambenoj petorci lige? Koliko puta je bio vodeći po ukradenim loptama?
Baš i nije, jelda ;)
Kobe je vec nekoliko puta bio u prvoj obrambenoj petorci lige...
Ajde umjesto da samo sereš i pljuješ po svima na sve strane reci koji je to igrac po tebi dobar ?
mafijozo_jozo
28.12.2004., 14:27
Gilach kaže:
Kobe je vec nekoliko puta bio u prvoj obrambenoj petorci lige...
Ajde umjesto da samo sereš i pljuješ po svima na sve strane reci koji je to igrac po tebi dobar ?
Dobro nisam već par godina pratio NBA (od finala lakersi-philadelphia 4:1) (odonda sam gledo samo ono malo što je HTV prenosio od doigravanja, al nisam gledo prek satelita), i bilo mi je super gledat Iversona, a Kobe mi je ljigav i jebiga serem i srat ću po njemu! Pa normalno je da ak MJ i Kobe igraju guarda da imaju slićnu konsituciju i statističke pokazatelje, ali Kobe nije nikad bio vodeći (niti blizu) od kradljivci lopti u ligi, a MJ je! Meni je već tu ogromna razlika u naćinu igre. Također je MJ bio i najbolji obrambeni igrač lige, a Kobe nije, no nevermind
A ove usporedbe igrača tipa novi Magic, novi ovaj, novi onaj su mi :flop: :flop: To mi je jadno, jeftino i nepotrebno etiketiranje od strane novinara i ide mi na erektiranu kitu.
mafijozo_jozo kaže:
Dobro nisam već par godina pratio NBA (od finala lakersi-philadelphia 4:1) (odonda sam gledo samo ono malo što je HTV prenosio od doigravanja, al nisam gledo prek satelita), i bilo mi je super gledat Iversona, a Kobe mi je ljigav i jebiga serem i srat ću po njemu! Pa normalno je da ak MJ i Kobe igraju guarda da imaju slićnu konsituciju i statističke pokazatelje, ali Kobe nije nikad bio vodeći (niti blizu) od kradljivci lopti u ligi, a MJ je! Meni je već tu ogromna razlika u naćinu igre. Također je MJ bio i najbolji obrambeni igrač lige, a Kobe nije, no nevermind
A ove usporedbe igrača tipa novi Magic, novi ovaj, novi onaj su mi :flop: :flop: To mi je jadno, jeftino i nepotrebno etiketiranje od strane novinara i ide mi na erektiranu kitu.
Ne volim Kobea ali on je vec nekoliko godina zaredom u prvoj obrambenoj petorci lige...kad bas hoce moze ustopati svakoga...tako je Redda ustopao u 2vije utakmice na samo 7koseva i 30%suta...R.Allena je takodjer zakocio u jednoj utakmici na desetak koseva i los sut!!
mafijozo_jozo kaže:
Stari moj, govoris totalne gluposti. Bryant je vec godinama malo u prvoj, malo u drugoj obrambenoj momcadi lige i jedan je od najboljih obrambenjaka na svojoj poziciji... Uostalom, on apsolutno sve radi dobro, jedini nedostatak je forsiranje šuta...
I jos nisi odgovorio koji su to po tebi dobari igraci u NBA, do sada si popljuvao sve osim Jordana i Iversona...
Ostavimo ovaj topic za diskusije o LeBron Jamesu, a za Kobea imate novi topic, koji sam upravo otvorio. :w
mafijozo_jozo
29.12.2004., 08:26
Gilach kaže:
Odgovorit ću ti na topiku o Kobe-u ono što se tiče njega
mafijozo_jozo kaže:
Možda čak i MJ je bio najbolji obrambeni igrač statistički. Al od zlatne generacije Bullsa od Pippena u obrani apsolutno niko nije bio bolji.
KAKO LeBron IGRA..WHOA!!!!!!!
Gledao sam na DSFu Seattle-Cleveland...LeBron=Jordan
Jebena obrana,nevjerojatno kako krade, i blokira, i jos ima oko 9 asista po utakmici!!! zabija iz nemogucih situacija stalno trci i daje maksimum!!!!!!!!!!!!!!! sut mu je nevjerojatan!!!!
matematicar
19.01.2005., 05:13
robybaggio kaže:
Nikada nije dobro prerano stvarati zvijezdu od nekoga. Previše je takvih koji su propali ili ispali sasvim prosječni.
Jeste, evo mene na primjer ;).
matematicar
19.01.2005., 05:37
ATM kaže:
BTW---OVO JE POCELO O LEBRONU JAMESU...molim moderatora da prebaci od kad je pocelo o Kobe-u u novi Topic nazvan KOBE Bryant
Mislis, KobRe Bryant.
LeBron će biti najboji... sada je već jedan od..
mislim samo zamislite kakav presing medija i ljudi oko sebe taj mali treba podnjeti?!
ljudi ti viču da si novi Jordan i jednostavno nesmiješ loše igrati... najmlađi je igrač sa triple-doubleom postao ali na svakoj tekmi mu malo fali da to postigne opet...
gledao sam ga u živo i milina je ....
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.