PDA

View Full Version : Prijenosno računalo za studente


Ming Yang
12.09.2012., 16:51
Kako izabrati "savršeno" prijenosno računalo za studente? Na šta posebno treba pripaziti? Preporuke i sl.... :confused::confused::confused:

Hvala :kava:

redscro
12.09.2012., 19:09
Nema univerzalno savršenog, sve ovisi o namjeni, proračunu ...

Fl@Tron
12.09.2012., 19:56
Kao sto je red rekao svatko ima nekakve svoje zahtjeve, nesto sto radi na laptopu, zato se i pitaju odredena pitanja vezana uz namjenu prije nego se daju prijedlozi, a tu je vazan faktor i budget kojim se raspolaze, dal je bitno sto duze jamstvo, zeli li se uz laptop operativni sustav i slicno.

mado2
13.09.2012., 00:39
Cim ovdje postavljas pitanje, pretpostavljam da nisi na nekom tehno faxu stoga ti neka jaca pila nece trebati vec samo "internet + office" laptop, a to je vec par godina bilo koji najjeftiniji laptop.

Stoga moja preporuka u tom smjeru, kupi neki od 2000 kn i uzivaj!

GadgetX
13.09.2012., 08:17
Stvari na koje moraš paziti kod odabira laptopa su namjena, izdržljivost i specifikacija. Pa da malo pojasnim...

1.Namjena: Ukoliko će se laptop koristiti na nekom od tehničkih fakulteta kao što su građevina, dizajn itd. važno je kupiti neki sa zasebnom grafičkom karticom(diskretna grafika), ukoliko je ipak riječ o ekonomiji, filozofiji.... onda taj segment nije bitan.
2.Po mogućnosti bi bilo dobro odabrati neki izdržljiviji model s obzirom da je riječ o studentu i vrlo vjerojatno se laptop svakodnevno prenosi. Ja osobno preporučujem Lenovo Edge modele jer su lagani i stvarno čvrsti. Evo i linka (http://www.lenovostore.hr/index.php?option=com_hikashop&view=category&layout=listing&Itemid=131).
3.Specifikacija: Ako ne želiš da ti laptop zastari nakon godinu dana preporuka je da kupiš laptop koji minimalno ima Intel i3 procesor 4gb radne memorije i bar jedan usb 3.0 ulaz, i naravno obrati pažnju na namjenu (grafiku) ako je potrebno.