PDA

View Full Version : Picard vs. Janeway

Leeloo
03.12.2004., 21:44
E sada o današnjoj epizodi...

Kao što athene reče.. mrzim dvodijelne epizode. Ko će dočekati ponedjeljak... ugatati hoć li biti sabora.

Iako sam veći fan Picarda... kata je pokazala koliko muda ima u ovoj epizodi.

Creeping Death
03.12.2004., 21:48
Leeloo kaže:

Iako sam veći fan Picarda... kata je pokazala koliko muda ima u ovoj epizodi.

Katica je zakon...:s Janeway je puno jači kapetan od Picarda.Picard ima jednu karizmu, ogroman plus tome liku je Patric Stewart koji ga glumi ali to je sve.
Inače tip se može sakriti pred jednim Benjaminom Siskom pa i Janewayicom.

Xerex
03.12.2004., 21:52
Creeping Death kaže:
Katica je zakon...:s Janeway je puno jači kapetan od Picarda.Picard ima jednu karizmu, ogroman plus tome liku je Patric Stewart koji ga glumi ali to je sve.

Picard lošiji od Janeway? :eek:

Ima svakakvih ljudi...

Leeloo
03.12.2004., 21:56
Creeping Death kaže:

Joj... sad bi se ja ovdje mogla svađati stobom, koliko je ova tvoja izjava glupa, ali neću... nisam ja taka. :B

Da su Picarda poslali u Delta kvadrant, on bi došao do zemlje bez ijednog ispaljeng quantnog torpeda... paz' šta ti kažem :frajer:

Creeping Death
03.12.2004., 21:57
Xerex kaže:
Picard lošiji od Janeway? :eek:

Ima svakakvih ljudi...

Što se čudiš, među prvim postovima na STFC-u bio je i taj gdje sam rekao da je Picard pičkica i još stojim iza toga.
TNG mi je "najnedraži" star trek serijal, štoviše da su svi ostali takvi nikada ne bi bio fan.A Picarda jedva mogu provariti kada ga vidim.Osim u filmovima, First Contact i Nemesis e tu je već sasvim druga priča,

Creeping Death
03.12.2004., 21:59
Leeloo kaže:
Da su Picarda poslali u Delta kvadrant, on bi došao do zemlje bez ijednog ispaljeng quantnog torpeda... paz' šta ti kažem :frajer:

On ne bi preživio 7 dana u delti a ne 7 godina.Prva agresivna alien vrsta i naguzili bi ga.

Xerex
03.12.2004., 22:05
Creeping Death kaže:
Što se čudiš, među prvim postovima na STFC-u bio je i taj gdje sam rekao da je Picard pičkica i još stojim iza toga.
TNG mi je "najnedraži" star trek serijal, štoviše da su svi ostali takvi nikada ne bi bio fan.A Picarda jedva mogu provariti kada ga vidim.Osim u filmovima, First Contact i Nemesis e tu je već sasvim druga priča,

Janway je pickica, nije ni do nožnih prstiju JEAN_LUC PICARDa :s :s :s :s

Ja mrzim voyager, iako ima nekoliko dobrih epizoda, koje uglavnom ona pokvari :flop: :flop: :flop:

MRZIM JU! MRZIM JU! MRZIM JU! MRZIM JU! MRZIM JU! MRZIM JU! MRZIM JU! MRZIM JU!
:bljak: :bljak: :bljak:

Xerex
03.12.2004., 22:06
Creeping Death kaže:
On ne bi preživio 7 dana u delti a ne 7 godina.Prva agresivna alien vrsta i naguzili bi ga.

Picard bi osvojio cijeli kvadrant za federaciju.

I istrijebio bi Borgove

Nighthawk
03.12.2004., 23:17
Ne opet, samo ne opet....

PICARD RULEZ!

Ne opet, ne opet, samo ne opet, ne opet, ne opet...

Blackadder
04.12.2004., 02:05
Xerex, Creeping Death - možete se svađati, ali samo svađati. Nemojte da bude ko prošli put. :nono:

Creeping Death
04.12.2004., 20:27
Blackadder kaže:
Xerex, Creeping Death - možete se svađati, ali samo svađati. Nemojte da bude ko prošli put. :nono:

ma neče :zubo:

Uostalom nije to svađa to je suprotstavljanje mišljenja;)

I da citiram kolegu Nighthawka, što se rasprave Janeway-Picard tiče

GaelGarciaBernal
04.12.2004., 21:34
Nighthawk kaže:

PICARD RULEZ!

Ne opet, ne opet, samo ne opet, ne opet, ne opet...

Slazem se, ali ne mogu izdrzati:D

Picard stvarno rulez goddammit! Kako neko moze reci losu rijec o njemu, KAKO???? KAKO???? KAKO???? KAKO???? OK, OK, to je dosta.:eek:

Ne znam zasto se toliko brije na ratobornost. Tip je diplomat pa sta onda? Meni je bas ta njegova karakterna crta zakon; najbolje isfurani i odglumljeni ST keptn EVER! Osim toga, Patrick Stewart je bog. Jucer sam opet na Hallmarku gledao Moby Dicka sa Stewartom u ulozi keptn Ahaba i naprosto sam se klanjao pred njegovom karizmom i glumackim genijem.

:s :s

I evo jos:s joj ne mogu se suzdrzati:s :s , aaarghhhhh:s :s

Creeping Death
04.12.2004., 22:13
Možda da svaki put kada ga vidite umjesto da izvadite ***** i počnete drkat možda bi mogli za promjenu obratiti pozornost na njegove kapetanske sposobnosti.

Xerex
04.12.2004., 23:38
Creeping Death kaže:
Možda da svaki put kada ga vidite umjesto da izvadite ***** i počnete drkat možda bi mogli za promjenu obratiti pozornost na njegove kapetanske sposobnosti.

Znači to ti radiš kada vidiš Janewayjicu?

:D

Creeping Death
05.12.2004., 00:11
Xerex kaže:
Znači to ti radiš kada vidiš Janewayjicu?

Ali ona je bar žensko :zubo:

Ne, jedino kada sam ja počeo drkati na star trek bilo je kada se pojavila 7 of 9, baš me zanima hoće li mi se stara navika vratiti?:D
Ali to je bilo ono nekontrolirano, jednostavno cura tako djeluje na mene....:cerek: :klopa:

Xerex
05.12.2004., 01:10
GaelGarciaBernal kaže:
.......

Cool avatar :D

GaelGarciaBernal
05.12.2004., 03:29
Xerex kaže:
Cool avatar :D

Hm, a ti si u medjuvremenu spao na samo 35 (slovima tridesetipet) postova dnevno. Nikada od tebe cetrdesetsedmasa.:D

BillGatesMustDie
05.12.2004., 05:55
Creeping Death kaže:
...
Ne, jedino kada sam ja počeo drkati na star trek bilo je kada se pojavila 7 of 9, baš me zanima hoće li mi se stara navika vratiti?:D
Ali to je bilo ono nekontrolirano, jednostavno cura tako djeluje na mene....:cerek: :klopa:
Ti si seksualno ugrožen. :zubo:

Creeping Death
05.12.2004., 13:25
BillGatesMustDie kaže:
Ti si seksualno ugrožen. :zubo:

Čuj jedina razlika između nas dvojice što se toga tiče je da sam ja bar priznao da drkam na 7 of 9 a ti ne(nisi priznao.http://koalicija.net/kolodvor/images/smiles/bee.gif

Blackadder
05.12.2004., 14:33
Ajmo ovako - opet anketa. Janeway i Picard. Pitanja bi trebala govoriti sama za sebe.

I borba je dozvoljena, samo ne ispod pojasa, molim. Suci promatraju!

Dustflower
05.12.2004., 14:44
Prvo i osnovno, Sisko je najbolji ;)
Picard je dobar kapetan, ali da je netko drugi na mjestu Patricka Stewarta ne znam sta bi bilo. TNG je puno bolji od Voyagera, ali ni Kate nije za bacit, u par epizoda mi se bas svidilo kako je postupila. Zamislite da Patrick Stewart glumi kapetana u Voyageru. Odmah bi se digao rejting Voyagera samo radi karizme Patricka Stewarta.Zato sam dala glas da je svaki dobar u svom podrucju (ma sta to znacilo), jer nesumnjivo je Picard bolji, ali mi je glupo i da ljudi toliko pljuju po Voyageru.

athene
05.12.2004., 15:02
hm... tesko, tesko...ali ipak picky

Attack
05.12.2004., 15:08
dajte pa ajmo se još malo krbat ko je bolji a ko manje bolji tj. ništ nevalja - PA NISMO DUGO - uglavnom Picard je CAR :D

Nighthawk
05.12.2004., 15:18
Picard.

Ne slazhem se sa Creepingom, Picard bi prezhivio svih sedam godina, jedino bi drugachije tekla radnja.

Picard bi pokushao na pochetku sve rijeshiti mirnim putem bez pucanja kao svaki pravi diplomat... Ako bi mu uspjelo, dobro, ako ne, Voyager bi najebo i jedva izvukao zhivu glavu (izvukao bi zhivu glavu jer sjetimo se shto je neiskusni Picard napravio Stargazerom u kriznoj situaciji, shto bi tek onda napravio sa Voyagerom) i onda bi imali Picarda iz First Contacta.

Nobody messes with my babes.... and lives.

Creeping Death
05.12.2004., 15:23
Naravno Night, da je Picard iz filmova kapetan Voyagera tada bi im poput Janewayice svima u delti mamu jebo.

Ali ja ovdje govorim o Picardu is serije TNG dok je još Roddenbery bio živ.
Meni je isto Stewat odličan glumac i znam da pretjerujem kada toliko pljujem po Picardu ali samo zato što ga svi dižete u nebesa dok realno u usporedbi s Janweayicom kao kapetan nije ništa bolji a sa Siskom se ne da uspoređivati, Sisko je car ne Picard.

Ono zbog čega ga ja ne volim je nekoliko TNG epizoda u kojima su ga prikazali poput neke..... u filmu the generation kada počne poput neke curice plakati i govoriti kako je onaj njegov nećak bio "nježan" dođe mi da se izbljujem.I to ne da je zaplakao već baš poput neke curice....
A da ne spominjem njegovo slavno "we surrender".

Zato ja svoj glas dajem kapetanici Janeway.

Nighthawk
05.12.2004., 15:32
Creeping Death kaže:
u filmu the generation kada počne poput neke curice plakati i govoriti kako je onaj njegov nećak bio "nježan" dođe mi da se izbljujem.I to ne da je zaplakao već baš poput neke curice....
Generations. ;)

Nego, that got me thinking. Zamislite da je Jake odapeo - shto bi Sisko uchinio?

Vech ga vidim - suze liju niz obraze, ludjachka faca nervozno trza, koluta ochima sto na sat i dishe kao astmatichar. I thrasha cijeli DS9, ali to sad nije vazhno.

Josh da je netko ubio Jakea... I pitty the fool.

Zapravo, kad bolje razmislim, let's leave Sisko outta this.

Ma Picard rulez. :zubo:

Creeping Death
05.12.2004., 15:49
Bilo je i toga, kada je Jake bio u opasnosti, kada ga je obuzela utvara, bilo je dobrih epizoda u kojima smo vidjeli odnos između oca i sina i bilo je emocija s obje strane ali nikada Sisko nije kmečao poput curice.
Kada je Jadzia umrla plakao je, odnosno zaplakao je ali to je bilo onako muški:D

A svi znamo što se dogodilo kada se Sisko vratio na DS9, ma ne može se to uspoređivati.
Sječaš s eepizode kada je ostao na nekakvoj pripizdini od planeta sa Dukatom koji ga je "liječio" pa izlijevi mržnje i što ej Sisko rekao, nešto u stilu kada se sljedeći put susretnu jedan od njih dvojice če završiti mrtav.

Picard bi sigurno "pa zašto ne možemo biti frendovi ha Dukat, pa zašto ti mene ne voliš?" i onako bi treptao okicama i natezao majicu.

GaelGarciaBernal
05.12.2004., 15:58
Creeping Death kaze:
Ono zbog čega ga ja ne volim je nekoliko TNG epizoda u kojima su ga prikazali poput neke..... u filmu the generation kada počne poput neke curice plakati i govoriti kako je onaj njegov nećak bio "nježan" dođe mi da se izbljujem.I to ne da je zaplakao već baš poput neke curice....

Pa to je bas izraz njegove carstvenosti. Tip je kompletna 3-D osoba sa svim onim emocijama koje imaju i sve druge kompletne 3-D osobe. Da meni izgine neko blizak, i ja bih tulio pa sto onda ne bi mega-car Picard? Osim toga, s time je naglasen jedan njegov bitan character trait - ljubav ka povijesti i briga za nastavljanjem obiteljske linije. On je, cini mi se, bio podjednako pogodjen cinjenicom da ce se loza Picarda ugasiti koliko i smrcu necaka. A to JEST pretty good character development, ako se mene pita. Kamo srece da je Katica imala takvu epizodu u zivotu. Ona je malo preiskarikirana za moj ukus s tim svojim "I'm one tough bitch"- ponekad joj to pristaje, ali ponekad.

Da ne bude zabune, nije Katica tako losa, dopada se ona meni u odredjenoj mjeri.

Creeping Death
05.12.2004., 15:58
Rekli smo da nećemo uvlačiti Siska u ovu raspravu......;)
ali morao sam samo malo.....:D

I dobro nije Picard loš samo (ovo je moje mišljenje) smatram da nije najjači star trek kapetan i da nije ništa bolji kapetan od Janewayice.

GaelGarciaBernal
05.12.2004., 16:02
BTW, ko moze tako dobro citirati Shakespearea osim Picarda? I Changa, ofkors.

Aber wenn seine Sache nicht gut ist, dann hat der Koenig eine schwere Rechenschaft abzugeben...

medenjak
05.12.2004., 18:29
nego, u svjetlu skorih izbora, kojeg kapetana/icu biste izabrali za hrvackog precjednika?

KIRK - čovjek od akcije. na situaciju "hrvatsku ne primate u nato??" taj bi došao u bijelu kuću, opalio busha po njonji i poševio condoleezu na stolu ovalne sobe. s druge strane, there might be consequences...

PICARD - džentlmen-predsjednik. hrvatska postaje važan čimbenik mira u europi a i šire. loša stvar: svi uzgajamo vinovu lozu ali pijemo samo čaj, piranski zaljev poklanjamo slovencima u znak dobre volje a i naši ostali susjedi su zainteresirani...

SISKO - hrvati su svoji na svome. kad dođu drugi državnici, gosn precjednik ih ugosti domaćom hranom, a čovjek može i popiti. ako treba živi u miru, ako treba ratuje. loša strana: ono kad dobije taj luđački pogled, on se to ne ljuti na nas, jel da?

JANEWAY - hrvatska postaje regionalna sila. austrija i madžarska su oduvijek ionako bile dio hrvatske, zar ne? loša strana: već smo imali predsjednika koji je pokušao nešto slično...

ARCHER - čovjek je frend sa svima ali stalno dobiva batine. s dobre strane, ima jaaako simpatičnog peseka.

Ken
05.12.2004., 18:47
Leeloo kaže:
Joj... sad bi se ja ovdje mogla svađati stobom, koliko je ova tvoja izjava glupa, ali neću... nisam ja taka. :B

Zašto ne postoji neki kapetan koji u toj situaciji nebi mario za pravila i protokole već bi razguzio sve aliene na koje bi naišao, te anektirao sve države u korist Star Fleet-a :zubo:

JANEWAY - hrvatska postaje regionalna sila. austrija i madžarska su oduvijek ionako bile dio hrvatske, zar ne? loša strana: već smo imali predsjednika koji je pokušao nešto slično...

Ona agresivna? Jebote ona svaki sukob pokušava završiti diplomacijom. To treba kvantnim torpedima riješavat :cool:

Johnny B.
05.12.2004., 19:24
Creeping Death kaže:
...A da ne spominjem njegovo slavno "we surrender"...
Točno tako, koliko se sjećam Katica je u nekoliko navrata pokrenula postupak samouništenja, kako nebi Voyager i posada bili zarobljeni.
U njenom rječniku ne postoji izraz "we surrender" ;) :D

Xerex
05.12.2004., 19:32
GaelGarciaBernal kaže:
Hm, a ti si u medjuvremenu spao na samo 35 (slovima tridesetipet) postova dnevno. Nikada od tebe cetrdesetsedmasa.:D

Bio sam baniran na 7 dana :flop: :flop: :flop: :flop: :flop: :flop: :flop:

Xerex
05.12.2004., 19:35
Creeping Death kaže:
... a sa Siskom se ne da uspoređivati, Sisko je car ne Picard...

Picard je car.

Sisko je Bog :zubo:

Xerex
05.12.2004., 19:39
Johnny B. kaže:
Točno tako, koliko se sjećam Katica je u nekoliko navrata pokrenula postupak samouništenja, kako nebi Voyager i posada bili zarobljeni.
U njenom rječniku ne postoji izraz "we surrender" ;) :D

Picard bi bar spasio posadu, a ona je htjela da posada crkne...

Nighthawk
05.12.2004., 21:25
Molim, molim. I Picard je stavio jednom brod na self-destruct, vech zaboravih zashto (odnosno tko ga je htio uzeti).

Fkors, self-destruct je prekinut u zadnjoj sekundi.

Creeping Death
05.12.2004., 21:47
Nighthawk kaže:
Molim, molim. I Picard je stavio jednom brod na self-destruct, vech zaboravih zashto (odnosno tko ga je htio uzeti).

Fkors, self-destruct je prekinut u zadnjoj sekundi.

U prvom kontaktu, ali ne sjećam se da je htio raznjeti brod u seriji.Možda se i varam.

Nego u tom filmu je Picard dobar i tu se slažem, ima onu agresivnu crtu koju očekujem od svakog zapovjednika.

Nighthawk
05.12.2004., 22:07
Creeping Death kaže:
U prvom kontaktu, ali ne sjećam se da je htio raznjeti brod u seriji.Možda se i varam.
Ne, ne, mislim bash na seriju.

Zna mozhda tko koja je to epizoda?

crash0
05.12.2004., 22:14
samo da citiram par kolega:

SSQ-O JE THE CAPTIAN! :s :s :s :s :s

nego, bilo bi ludo vidjeti nekog mixa od picarda i janewayice, nešto kao tuvix, samo bi se zvao picway ili janeard.

[:AMDAK:]
05.12.2004., 22:33
Xerex kaže:
Janway je pickica, nije ni do nožnih prstiju JEAN_LUC PICARDa :s :s :s :s

Ja mrzim voyager, iako ima nekoliko dobrih epizoda, koje uglavnom ona pokvari :flop: :flop: :flop:

MRZIM JU! MRZIM JU! MRZIM JU! MRZIM JU! MRZIM JU! MRZIM JU! MRZIM JU! MRZIM JU!
:bljak: :bljak: :bljak:
Slazem se...

Attack
05.12.2004., 22:42
Creeping Death kaže:
i da nije ništa bolji kapetan od Janewayice.

ma daj nemoj baljezgat gluposti - kako krava katica može bit bolja od PICARDA????

kad složi onu svoju glupavu facu i ružni smješak koji izgleda koda će posrta krokodila dođe mi da se bacim s sedmog kata ali se onda sjetim da živim u prizemlju :bljak: :bljak: :bljak:

Xerex
05.12.2004., 23:36
Attack kaže:
ma daj nemoj baljezgat gluposti - kako krava katica može bit bolja od PICARDA????

kad složi onu svoju glupavu facu i ružni smješak koji izgleda koda će posrta krokodila dođe mi da se bacim s sedmog kata ali se onda sjetim da živim u prizemlju :bljak: :bljak: :bljak:

:top:

crash0 kaže:
samo da citiram par kolega:

SSQ-O JE THE CAPTIAN!

nego, bilo bi ludo vidjeti nekog mixa od picarda i janewayice, nešto kao tuvix, samo bi se zvao picway ili janeard.

Ja sam mislio da the SSQ je the Captain :D

GaelGarciaBernal kaže:
BTW, ko moze tako dobro citirati Shakespearea osim Picarda? I Changa, ofkors.

Aber wenn seine Sache nicht gut ist, dann hat der Koenig eine schwere Rechenschaft abzugeben...

:(

Leeloo
05.12.2004., 23:39
Opet sam otvorila temu bez svog znanja :zubo:

A što se ankete tiče... koju sam opet postavila u apsolunom neznanju.... Picard vazda u životu. :amen:

klio
05.12.2004., 23:42
Picard :s, jedan jedini. Bez konkurencije:amen:

smjeska
06.12.2004., 03:14
Ma sto se svadate??!!:rolleyes: :rolleyes: Svi su oni OK!:top: (iako je Picard samo malo, samo mrvicu bolji....:top: )

Blackadder
06.12.2004., 03:15
Leeloo kaže:
Opet sam otvorila temu bez svog znanja :zubo:

A što se ankete tiče... koju sam opet postavila u apsolunom neznanju Ne ljutiš se? :D (To mi je specijalitet - da se moj lik i djelo baš ne proširi STFC-om preko svake mjere. I uspijeva mi, jelda? :D)

BillGatesMustDie
06.12.2004., 06:36
Creeping Death kaže:
Naravno Night, da je Picard iz filmova kapetan Voyagera tada bi im poput Janewayice svima u delti mamu jebo.

Ali ja ovdje govorim o Picardu is serije TNG dok je još Roddenbery bio živ.
A zašto? Ako prigovaraš Picardu s početka serije, imaj na umu da tada nije bio niti sjena kompletne ličnosti, da je to bio početak nove generacije trek serija gdje se nije smjela ponoviti banalnost TOS-a no da ipak zadrži stariji štih i gdje su tvorci tražili mjeru i format, a Roddenbery je ipak bio pomalo i staromodan. Kasnije epizode bilo puno bolje i kompletnije, a pravi Picard se počeo razvijati nakon Borga.
Ja prvu sezonu TNG-a niti ne uzimam kao dio te serije jer su ama sve epizode (skoro) loše.
Creeping Death kaže:
Meni je isto Stewat odličan glumac i znam da pretjerujem kada toliko pljujem po Picardu ali samo zato što ga svi dižete u nebesa dok realno u usporedbi s Janweayicom kao kapetan nije ništa bolji a sa Siskom se ne da uspoređivati, Sisko je car ne Picard.

A da ne spominjem njegovo slavno "we surrender".

Zato ja svoj glas dajem kapetanici Janeway.

Ja Picarda ne mogu promatrati drukčije nego kronološki, ipak ga pratimo kroz seriju i filmove skoro 15 godina. Picard je u tom vremenu također i mnogo propatio (i Sisko također), obitelj mu također nije svojim postupcima išla na ruku, proživio je novi život, imao traume od asimilacije Borga, mislio da ima sina, vidio 4 svjetla... bla bla
Sve je to ostavilo traga na njemu, različiti ljudi reagiraju različito na slične situacije. Picard je skoro cijelo vrijeme negdje na razmeđi, Sisko ono što ga boli zatomljuje agresivnošću i nema neki ventil.
Kad sve uzmeš u obzir, dobro se drži... očekivao bi da bi netko takav bio kompletno sjebana ličnost. Zašto to ne bi objašnjavalo ponekad nekontrolirane izljeve emocija. U tom smislu u većoj je banani Sisko koji skoro sve zatomljuje u sebi pa eksplodira (ili se iskaljuje na Worfu :D ).

A Janeway? Ima li ona uopće kakav razlog zašto je većinu vremena toliko napižđena (osim PMS-a)? To me najviše smeta kod nje, koliko razaznajem u životu (a bogami niti u samoj seriji) nije imala nikakvih događaja koji bi ostavili neki značajniji trag na njezinoj ličnosti, obilježili u mjeri onoga što su iskusili Sisko i Picard. Možda je trese kofeinska groznica? Totalno je jednodimenzionalna.
No to je očito problem Voyagera jer su svi likovi takvi. Isto kao što je to bio problem i u prvim epizodama TNG-a, a kod Voyagera skoro cijelo vrijeme.
__________________________________________________ _______

Sad sam vidio što je napisao Gael, pa sam pobrisao dio teksta jer je sve rekao. Dakle Picard je čovjek, Janeway je karikatura. Možda Picard i nije toliko bolji kao kapetan od nje, ali je sigurno bolji kao lik.

Dnevno popijem najmanje 2 litre mlijeka.

GaelGarciaBernal
06.12.2004., 10:37
Mislim da trebamo ustanoviti novu oficijelnu religiju STFC-a: Picardizam. Ona se sastoji u dozivotnom stovanju i vjeri u Njegovu Svetost Papu Ivana-Luku I.

Ako zelite, mozemo izraditi i mali hramic gdje cemo ostavljati poklone u slavu svevisnjeg.

Crkveni velikodostojnici:

Papa Ivan-Luka I

Drzavni sekretar:
Tomasso T. Riccardo

Zapovjednik Pontifikalne garde:
kardinal Worfino

Upravnik Opservatorije rimske kurije:
kardinal Datese

Upravnik Komunalne sluzbe:
Giordanno La Forgio

athene
06.12.2004., 10:54
picardizam, eh? cini mi se da ovdje ipak ima malo vise SSQista :D

Nighthawk
06.12.2004., 14:18
athene kaže:
picardizam, eh? cini mi se da ovdje ipak ima malo vise SSQista :D
Da, ali Sisko vech ima svoju religiju. Da sve ujedinimo u jedno? Sveto trojstvo, da vuk bude sit a ovce na broju - Sisko, Picard i djevica Janeway? :zubo:

GaelGarciaBernal
06.12.2004., 14:58
Nighthawk kaže:
Da, ali Sisko vech ima svoju religiju. Da sve ujedinimo u jedno? Sveto trojstvo, da vuk bude sit a ovce na broju - Sisko, Picard i djevica Janeway? :zubo:

Da, Janeway ce biti djevica koju cemo zrtvovati bogovima koristeci vrlo velik i vrlo ostar noz.

Khan
06.12.2004., 15:03
Johnwaynica je krava

ja volim piti mlijeko :D

mrkenangelo
06.12.2004., 15:05
Picard je najbolji... a mlijeko ne podnosim :cool:

Leeloo
06.12.2004., 15:12
Picard mi se ne može porediti sa Katom iz jednog prostog razloga.

ST ima neku utopističku ideju, sve je divno, krasno, ptice cvrkuću, ljudi su miroljubiva rasa. Picard mi je oličenje te filozofije zbog koje volim ST.

crash0
06.12.2004., 18:03
Xerex kaže:
Ja sam mislio da the SSQ je the Captain
SSQ-o je THE captain (hence the bold "the")

yahoocom
06.12.2004., 19:06
Što da ja sad kenjam i filozofiram kad ste vi sve rekli.
Jean-Luc je puno bolji. Pravi kapetan nikada (nepotrebno) ne riskira živote svoje posade.

Xerex
06.12.2004., 19:13
yahoocom kaže:
Što da ja sad kenjam i filozofiram kad ste vi sve rekli.
Jean-Luc je puno bolji. Pravi kapetan nikada (nepotrebno) ne riskira živote svoje posade.

Najbolje je kako ta glupača đejnvej govori kako će se posada boriti do smrti... A kada joj Q ponudi da ako ju napumpa da će vratiti voyager kući, onda sere kako će se posada vratiti svojim radom...

:bljak:

07.12.2004., 14:11
Ukratko Picard je barem 47 puta bolji

Nirvana_fan
07.12.2004., 14:22
volim piti mlijeko, ali draze mi je ono cokoladno

07.12.2004., 18:34
Nirvana_fan kaže:
volim piti mlijeko, ali draze mi je ono cokoladno
I meni,dobro ide uz napolitanke.

crash0
07.12.2004., 21:58
[:AMDAK:] kaže:
I meni,dobro ide uz napolitanke.
i hate picard. and i hate napolitanke.

ok, not always...

i oftenly don't like picard very much.

but i still hate napolitanke.

Nighthawk
07.12.2004., 22:46
crash0 kaže:
i hate picard. and i hate napolitanke.
Da si ovo napisao u vrijeme Inkvizicije gorio bi na lomachi.

Xerex
07.12.2004., 22:50
Nighthawk kaže:
Da si ovo napisao u vrijeme Inkvizicije gorio bi na lomachi.

Uzmi neke novine i upaljač, izađi u dvorište i lijepo zapali. Izgleda da se danas želiš igrati vatrom... :D

Nighthawk
07.12.2004., 23:07
Xerex kaže:
Uzmi neke novine i upaljač, izađi u dvorište i lijepo zapali. Izgleda da se danas želiš igrati vatrom... :D
Fire doesn't burn people... *I* burn people. :clint:

Xerex
07.12.2004., 23:09
Nighthawk kaže:
Fire doesn't burn people... *I* burn people. :clint:

Misliš

Guns don't kill people. I do!

GaelGarciaBernal
08.12.2004., 14:46
Xerex kaže:
Misliš

Guns don't kill people. I do!

Mislis

Boj ne bije svijetlo oruzje, vec boj bije srce u junaka!

Ova varijanta mi se vise svidja.

Blackadder
08.12.2004., 15:15
GaelGarciaBernal kaže:
Boj ne bije svijetlo oruzje, vec boj bije srce u junaka! Ne znam kako vama, ali ta poslovica me oduvijek asocira na malenu uzjapurenu lopticu-hopsicu koja boj bije s naslagama kolesterola koji je napadaju sa svih strana.

GaelGarciaBernal
09.12.2004., 16:02
Blackadder kaže:
Ne znam kako vama, ali ta poslovica me oduvijek asocira na malenu uzjapurenu lopticu-hopsicu koja boj bije s naslagama kolesterola koji je napadaju sa svih strana.

Hmm, zaista ne znam kako to radi tvoj um i kojim se asocijativnim stazama sluzi.

Molim te reci mi na sto te onda asocira ovo:

Sto se bijeli u gori zelenoj?
Il' je snijeg il' su labudovi
Da je snijeg vec bi okopnio
Da su labudovi vec bi odletjeli
Nit' je snijeg nit' su labudovi
Vec je sator age Hasan-age.

Nighthawk
09.12.2004., 16:36
GaelGarciaBernal kaže:

Kozha, bichevi i manijakalni smijeh poremechenog masovnog ubojice.

crash0
09.12.2004., 19:01
GaelGarciaBernal kaže:
Hmm, zaista ne znam kako to radi tvoj um i kojim se asocijativnim stazama sluzi.

On boluje od ljutijeh rana,
Oblaze ga mati i sestrica,
A ljubovca od stida ne mogla.

Kad li mu je ranam' bolje bilo,
On poruci vjernoj ljubi svojoj:
- Ne cekaj me u bijelom dvoru,
Ni u dvoru ni u rodu mome.

Kad kaduna r'jeci razumjela,
Jos je jadna u toj misli stala,
Jeka stade konja oko dvora;
Tad pobjeze Hasanaginica,
Da vrat lomi kuli niz pendzere;

Za njom trce dvije mile cerke:
- Vrati nam se, mila majko nasa !
Nije ovo babo Hasan-aga,
Vec daidza Pintorovic beze.

I vrati se Hasanaginica,
Ter se vjesa bratu oko vrata:
- Da moj brate, velike sramote!
Gdje me salje od petoro djece!

Beze muci, nista ne govori,
Vec se masa u dzepe svione,
I vadi joj knjigu oproscenja,
Da uzimlje potpuno vjencanje,
Da gre s njime majci u natrage.

Kad kaduna knjigu proucila,
Dva je sina u celo ljubila,
A dvje sceri u rumena lica,
A s malehnim u besici sinkom
Od'jelit se nikako ne mogla,
Vec je bratac za ruku uzeo
I jedva je sinkom rastavio
S njom grede dvoru bijelome.

U rodu je malo vr'jeme stala,
malo vr'jeme ni nedjelju dana,
Dobra kada i od roda dobra,
Dobru kadu prose sa svih strana,
A najvise imotski kadija.

Kaduna se svome bratu moli:
- Aj tako te ne zelila, braco !
Nemoj mene davat ni za koga,
Da ne puca jadno srce moje,
Gledajuci sirotice svoje.

Ali beze nista ne hajase,
Vec je daje imotskom kadiji.

Jos kaduna bratu se moljase,
Da napise listak b'jele knjige,
Da je salje imotskom kadiji:
- Djevojka te lijepo pozdravljase,
A u knjizi l'jepo te moljase:
Kad pokupis gospodu svatove,
I kad podjes njenu b'jelu dvoru,
Dug pokrivac nosi na djevojku,
Kada bude agi mimo dvora,
Da ne vidi sirotice svoje.

Kad kadiji b'jela knjiga dodje,
Gospodu je svate pokupio,
Svate kupi, grede po djevojku,
Dobro svati dosli do djevojke,
I zdravo se povratili s njome;
A kad bili agi mimo dvora,
Dv'je cerce s pendzera gledahu,
A dva sina pred nju ishodjahu,
Tere svojoj majci govorahu:
- Svrati nam se, mila majko nasa!
Da mi tebi uzinati damo.

Kad to cula Hasanaginica,
Starjesini svata govorila:
- Bogom brate, svate starjesina!
Ustavi mi konje uza dvora,
Da darujem sirotice moje.

Ustavise konje uza dvora.
Svoju jecu l'jepo darovala:
Svakom sinu noze pozlacene,
Svakoj ceri cohu do poljane,
A malome u besici sinku,
Njemu salje u bosci haljine.

A to gleda junak Hasan-aga,
Pak dozivlje do dva sina svoja:
- Hod'te amo sirotice moje!
Kad se nece smilovati na vas
Majka vasa srca kamenoga.

Kad to cula Hasanaginica,
B'jeli, licem u zemlju udrila,
Uput se je dusom rastavila,
Od zalosti gledajuc sirote

Xerex
09.12.2004., 19:04
Jadne l' žene... :(

Data
10.12.2004., 21:29
Piccard je bolji jer ima karakteristike i ličnost koja se razvija kroz epizode. Da je on zavrsio u Delti, on ne bi NIKAD napravio savez s Borgom. Pustio bi Borga da bije svoju bitku, provlačio bi se kroz debris fieldove i izbjegavao sukobe. U međuvremenu bi Borg smislio način da pobjedi vrstu "nemam pojma koji broj", no gubitci bi bili toliki da bi Piccard koji se u međuvremenu vratio kući s lakoćom uništio ono što je ostalo o Borga. I, da jos jednom citiram Piccarda:
I WILL MAKE THEM PAY FOR WHAT THEY HAVE DONE!!!!!!! što povećava argument da ne bi napravio savez s Borgom

mala majusna ispravkica citata zarad povijesne tocnosti :)
GGB

Xerex
10.12.2004., 21:36
Nemaš pojma koji broj???? :eek: :eek: :eek:

Trč' u kuhinju, uzmi najoštriji nož i izrezbari si nasred čela 8472 !!!

Data
10.12.2004., 21:46
Xerex kaže:
Nemaš pojma koji broj???? :eek: :eek: :eek:

Trč' u kuhinju, uzmi najoštriji nož i izrezbari si nasred čela 8472 !!!

Evo malo manje dramatična mjera: 8472 :D

Nighthawk
11.12.2004., 00:23
Da je Picard doshao u Deltu *nakon* svoje asimilacije... e *TO* bila serija, mislim da se Creeping slazhe sa mnom.

*ONDA* bi bilo - *I* WILL MAKE THEM PAY!!!11111

I mislim da bi onda stvarno bio Ahab.

Towards thee I roll, thou all-destroying but unconquering whale;
to the last I grapple with thee; from hell's heart I stab at thee;
for hate's sake I spit my last breath at thee. Sink all coffins
and all hearses to one common pool! and since neither can be mine,
let me then tow to pieces, while still chasing thee, though tied
to thee, thou damned whale! Thus, I give up the spear!"

GaelGarciaBernal
11.12.2004., 16:11
Zasto, Night, zasto?????

Sad se opet moram poceti klanjati pred Bogom Patrickom Stewartom.:s :s :s :s

Koji je to mega-car bio u ekranizaciji Moby Dicka!

Evo mali izvod iz njegove karijere:

Patrick Stewart, OBE, is one of U.K.'s finest and most respected stage and screen actors. He is known to millions both in America and the rest of the world from his performance as Captain Jean-Luc Picard in seven seasons of Star Trek: The Next Generation, followed by four movies based on the series. He has also recently featured in the blockbuster sci-fi hit films "X-Men" and the sequel "X2." Amongst his other numerous television credits include Captain Ahab in "Moby Dick," for which he was both Emmy and Golden Globe nominated and "I, Claudius." He is an Honorary Associate Artist of the Royal Shakespeare Company (RSC), having been made an Associate Artist in 1967. For the RSC he has played most of the great Shakespearean roles including notably King John, Henry IV, Shylock (Olivier nomination), Titus Andronicus, Enobarbus (Olivier Award), Oberon and Leontes. He has also appeared in premiere productions of noted playwrights Tom Stoppard, Edward Bond and Howard Barker.

crash0
12.12.2004., 17:40
ahab :s

kako je legendaran taj film bio. picardu je super pristajao zao lik (posebno kad se dere na number one-a da će ga prikovati za jedro. ili je to bio tng?)

Khan
13.12.2004., 11:34
Ne zaboravimo ulogu kralja Richarda u RH:MIT :D

GaelGarciaBernal
14.12.2004., 15:34
Stewart je bio nezaboravan u adaptaciji Dickensove Christmas Carol kao Scrooge. Nevidjeni glumac, tako mu svih brkova njegove porodice.

crash0
16.12.2004., 23:26
GaelGarciaBernal kaže:
Stewart je bio nezaboravan u adaptaciji Dickensove Christmas Carol kao Scrooge. Nevidjeni glumac, tako mu svih brkova njegove porodice.
ah, da, tako je! sjećam se kad je na kraju onom malom poklonio tuku (puretina)

Ellderon
18.12.2004., 00:42
Khan kaže:
Ne zaboravimo ulogu kralja Richarda u RH:MIT :D

It's my right to kiss the bride before the wedding....

It's good to be the king!:D

Ellderon
18.12.2004., 00:50
Creeping Death kaže:

Molin? Picki bi zgazi Siska i Janeway zajedno. Pa on je taktički genije. Izmislio je Picardov Manevar!!!

U Delti bi ga malo ko napa jer bi se ipak vozio sa Sovereign kalssom (ili Galaxy ili Galaxy-X..zavisno od kad ga strpaš onde), a ti brodovi su ipak "malo" veći kaloibar od Voyagra...