PDA

View Full Version : Grijanje na struju - koju tocno pec?

teknoboy
15.12.2004., 00:12
Dakle molim za savijet.

Imam stan od 100 kvadrata koji treba grijati na struju. Centralno iskljuceno. Drva iskljucena.

Koja od pecica na struju je trenutno najbolji izbor s obzirom na utrosenu struju i isijanu toplinu u prostor??

Vjerovatno bi mi trebale 3 pecice. Jedna za dnevni, druga za hodnik i treca za spavacu sobu.

Molim Vas pomagajte.
Hvala puno.

Zima mi je....

nn-st1
15.12.2004., 07:28
Koja od pecica na struju je trenutno najbolji izbor s obzirom na utrosenu struju i isijanu toplinu u prostor??
sve el pečice imaju 100% iskorištenje..
zgodni su oni norveški radijatori -mislim da se zovu glamox.. ima modela i s daljinskim upravljanjem..

moja-kucica
15.12.2004., 09:00
teknoboy kaže:
Dakle molim za savijet.

Imam stan od 100 kvadrata koji treba grijati na struju. Centralno iskljuceno. Drva iskljucena.

Vjerovatno bi mi trebale 3 pecice. Jedna za dnevni, druga za hodnik i treca za spavacu sobu.

Molim Vas pomagajte.
Hvala puno.

Zima mi je....

ak si na moru uzmi si klimu.proci ces 3 puta jeftinije na mjesecnom racunu.
ak imas puno para i na konitnetnu si onda uzmi opet klimu samo malo skuplju koja grije do malo nizih temperatura....

teknoboy
15.12.2004., 15:18
Hvala ljudi!

Na moru sam ali trebao bih grijati etazu s 3 prostorije. Klima mi pokriva samo jednu prostoriju kaj ne?

Ovo grijanje mi je potrebno samo povremeno, dakle vikendom.

Imate li jos ideja?

voyager
15.12.2004., 15:57
Uzmi dvije klime i opet si u plusu za kratko vrijeme

teknoboy
16.12.2004., 09:10
Hmm, na zalost ove zime cu morat izgurat bez vecih investicija, tako da ni klima ne dolazi u obzir.

Dakle, natrag k pećicama na struju. Koju preporucate s obzirom na potrošnju, vijek trajanja i veličinu zagrijanog prostora?

Lee Champa
16.12.2004., 09:43
Termoakumulacione iz Oglasnika:top:

Samida
27.12.2004., 15:59
Kada nečeš imati nikvavih velikih investicija, i da
želiš da ti toplina drži više vremena, tada uzmi termoakumulacijsko peč, ona shranjuje energiju i jo oddaja još nekoliko vremena.

Najbolje je da jo uključivaš nočima, jel je tada struja cenejša (ne znam kako se ovo napiše po Hrvatsko).

A najbolje da kupiš i jedan tajmer, kojega utakneš u utičnicu i sprogramiraš da ti počne sa grijanjem nekoliko vremena prije stižeš na vikend. Cijene ovakvih tajmera su od 5 do 10 EUR.

Pozdrav Erik, Bloke, Slovenija

d@d@
27.12.2004., 16:04
Ja grijem 50 kvadrata s kaloriferom. Imam dva komada, uglavnom radi jedan kad se temperatura spusti ispod -10 onda rade oba. Koštaju oko 200 kn i imaju ugrađene tajmere (samo na sate, postoji i mini tajmer na baterije gdje se može programirat tjedan u naprijed ne sjećam se cijene cca 100 kn, kupljen je u Austriji).

teknoboy
27.12.2004., 17:23
Super. Bas vam hvala na informacijama. Gdje se u HR moze kupiti taj tajmer?

Lee Champa
28.12.2004., 08:57
Tajmer ti je: ukapčalica za nekoliko 100kuna, kućni tajmer-koji se stavi u utičnicu 50tak kuna i slično, bitna je struja na kontaktma, a to možda nećeš moći napraviti bez dodatnog releja (recimo CN 15 ili CN 25).
JOŠ JEDNOM: ELEKTRIČNA PEĆ NE TROŠI STRUJU - KUĆA GUBI TOPLINU KOJA SE NADOMJEŠTA IZ PEĆI. KUĆA TROŠI STRUJU:W

d@d@
28.12.2004., 09:18
Male utičnice - tajmere ima u Mercatoneu, elektromaterijalima i sl. mjestima. Moj nema nikakvih dodataka izgleda ko dodatni šteker na koji je spojen sat (digitalni ili krug ko na šporetu).