View Full Version : Grijanje na struju - koju tocno pec?
teknoboy
15.12.2004., 00:12
Dakle molim za savijet.
Imam stan od 100 kvadrata koji treba grijati na struju. Centralno iskljuceno. Drva iskljucena.
Koja od pecica na struju je trenutno najbolji izbor s obzirom na utrosenu struju i isijanu toplinu u prostor??
Vjerovatno bi mi trebale 3 pecice. Jedna za dnevni, druga za hodnik i treca za spavacu sobu.
Molim Vas pomagajte.
Hvala puno.
Zima mi je....
Koja od pecica na struju je trenutno najbolji izbor s obzirom na utrosenu struju i isijanu toplinu u prostor??
sve el pečice imaju 100% iskorištenje..
zgodni su oni norveški radijatori -mislim da se zovu glamox.. ima modela i s daljinskim upravljanjem..
moja-kucica
15.12.2004., 09:00
teknoboy kaže:
Dakle molim za savijet.
Imam stan od 100 kvadrata koji treba grijati na struju. Centralno iskljuceno. Drva iskljucena.
Vjerovatno bi mi trebale 3 pecice. Jedna za dnevni, druga za hodnik i treca za spavacu sobu.
Molim Vas pomagajte.
Hvala puno.
Zima mi je....
ak si na moru uzmi si klimu.proci ces 3 puta jeftinije na mjesecnom racunu.
ak imas puno para i na konitnetnu si onda uzmi opet klimu samo malo skuplju koja grije do malo nizih temperatura....
teknoboy
15.12.2004., 15:18
Hvala ljudi!
Na moru sam ali trebao bih grijati etazu s 3 prostorije. Klima mi pokriva samo jednu prostoriju kaj ne?
Ovo grijanje mi je potrebno samo povremeno, dakle vikendom.
Imate li jos ideja?
voyager
15.12.2004., 15:57
Uzmi dvije klime i opet si u plusu za kratko vrijeme
teknoboy
16.12.2004., 09:10
Hmm, na zalost ove zime cu morat izgurat bez vecih investicija, tako da ni klima ne dolazi u obzir.
Dakle, natrag k pećicama na struju. Koju preporucate s obzirom na potrošnju, vijek trajanja i veličinu zagrijanog prostora?
Lee Champa
16.12.2004., 09:43
Termoakumulacione iz Oglasnika:top:
Kada nečeš imati nikvavih velikih investicija, i da
želiš da ti toplina drži više vremena, tada uzmi termoakumulacijsko peč, ona shranjuje energiju i jo oddaja još nekoliko vremena.
Najbolje je da jo uključivaš nočima, jel je tada struja cenejša (ne znam kako se ovo napiše po Hrvatsko).
A najbolje da kupiš i jedan tajmer, kojega utakneš u utičnicu i sprogramiraš da ti počne sa grijanjem nekoliko vremena prije stižeš na vikend. Cijene ovakvih tajmera su od 5 do 10 EUR.
Pozdrav Erik, Bloke, Slovenija
Ja grijem 50 kvadrata s kaloriferom. Imam dva komada, uglavnom radi jedan kad se temperatura spusti ispod -10 onda rade oba. Koštaju oko 200 kn i imaju ugrađene tajmere (samo na sate, postoji i mini tajmer na baterije gdje se može programirat tjedan u naprijed ne sjećam se cijene cca 100 kn, kupljen je u Austriji).
teknoboy
27.12.2004., 17:23
Super. Bas vam hvala na informacijama. Gdje se u HR moze kupiti taj tajmer?
Lee Champa
28.12.2004., 08:57
Tajmer ti je: ukapčalica za nekoliko 100kuna, kućni tajmer-koji se stavi u utičnicu 50tak kuna i slično, bitna je struja na kontaktma, a to možda nećeš moći napraviti bez dodatnog releja (recimo CN 15 ili CN 25).
JOŠ JEDNOM: ELEKTRIČNA PEĆ NE TROŠI STRUJU - KUĆA GUBI TOPLINU KOJA SE NADOMJEŠTA IZ PEĆI. KUĆA TROŠI STRUJU:W
Male utičnice - tajmere ima u Mercatoneu, elektromaterijalima i sl. mjestima. Moj nema nikakvih dodataka izgleda ko dodatni šteker na koji je spojen sat (digitalni ili krug ko na šporetu).
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.