PDA

View Full Version : Indigo i kristalna djeca

stranice : [1] 2 3 4 5 6 7

Delfino
15.12.2004., 13:34
Na RTLu, je jucer bio onaj takl show Sanje. tema indigo djeca.

Ha, ah zbilja sam se dobro nasmijao. Indigo djeca, koja ne postiju autoritet rodotelja, jer su ona autoritet. Samo su roditelji malo glupi pa to ne shvacaju. Ali ce im to djete objasniti kada malo poraste, a do toga roditelji moraju biti oprezni prema njemu da ga ne povrijede. :bljak:

Ma da moje tako sto pocne mucati dobio bi preko guze. Da se sve prasi.

Duhovni bogalji koji nam djecu zele zahebat. To je moj stav, a vas?

Herpes
15.12.2004., 13:36
Delfino kaže:
To je moj stav, a vas?
Ja ću danas na autobusnu postaju na šalter: IZGUBLJENO-NAĐENO, pa ti javim navečer!
:D :D :D

Delfino
15.12.2004., 13:37
Herpes kaže:
Ja ću danas na autobusnu postaju na šalter: IZGUBLJENO-NAĐENO, pa ti javim navečer!
:D :D :D

A daj sad poslje me nema. :o

Tragach
15.12.2004., 19:00
Delfino kaže:

Ha, ah zbilja sam se dobro nasmijao. Indigo djeca, koja ne postiju autoritet rodotelja, jer su ona autoritet. Samo su roditelji malo glupi pa to ne shvacaju. Ali ce im to djete objasniti kada malo poraste, a do toga roditelji moraju biti oprezni prema njemu da ga ne povrijede. :bljak:

Ma da moje tako sto pocne mucati dobio bi preko guze. Da se sve prasi.

Duhovni bogalji koji nam djecu zele zahebat. To je moj stav, a vas?

Svakakvih budalaština danas dolazi iz svijeta. I čini mi se što svijet "razvijeniji" to veće ludosti možeš očekivati.:(

Enchantress
15.12.2004., 20:39
Kakva su to "Indigo deca"? Nikad nisam čula za to... Je li to neka teorija poput onih o ljudima-gušterima, vanzemaljcima koji žive u nama i sl?

Dunj@
15.12.2004., 20:59
Gledala sam emisiju na preskokce. Nikakva posebna djeca.... po onom što sam vidjela. Naprosto djeca koja imaju priliku više "učiti" i kojima se roditelji primjereno bave.

Što nisu doveli takvu djecu iz dječjeg doma za nezbrinute? :rolleyes:

grizli
15.12.2004., 21:06
A ima i nova fora:

Indigo PAS i indigo životinje:B :B :B :lol::jumping:

Gaudrath
16.12.2004., 11:11
Za one koji ne znaju što su to "Indigo djeca" (http://www.metagifted.org/topics/metagifted/indigo/introduction.html) (poput mene)

Ja bi se složio sa tezom da su ustvari indigo djeca mali uobraženi šmrkavci. Produkt New Age roditelja koji su više zainteresirani za održavanje "kozmičke harmonije" nego da nauče klinca kako nije dobro biti umišljeno derište...

Burzum
16.12.2004., 11:23
Programiranje

Herpes
16.12.2004., 11:32
Gaudrath kaže:
Ja bi se složio sa tezom da su ustvari indigo djeca mali uobraženi šmrkavci. Produkt New Age roditelja koji su više zainteresirani za održavanje "kozmičke harmonije" nego da nauče klinca kako nije dobro biti umišljeno derište...
Budući da se tvrdi da je danas više od 90% djece takvo, dali to znači da je 90% New Age roditelja, a da možda toga ni sami nisu svjesni?

Gaudrath
16.12.2004., 11:58
To što netko tvrdi nešto ne znači da je to i istina.

anabelll
16.12.2004., 13:56
Što bi, prevedeno na hrvatski,uopće bila indigo djeca ???

Nemruth Dagi
16.12.2004., 14:04
anabelll kaže:
Što bi, prevedeno na hrvatski,uopće bila indigo djeca ???

Plava djeca...zbog indigo plave ???? aure koja je navodno kod njih prisutna.

A kakvu auru onda imaju kristalna djeca????

Khonsu
16.12.2004., 14:45
..djeca novog eona ili samo razmažena derišta?:D

..činjenica je da su pojedini današnji klinci izrazito inteligentniji i brže spolno i intelektualno sazrijevaju..

Gaudrath
16.12.2004., 18:56
Posljedica sve veće izloženosti informacijama a ne nekakve mistične "pametno-dete-ne-uznemiravaj" pojave... ;)

Nemruth Dagi
16.12.2004., 19:27
Gaudrath kaže:
Posljedica sve veće izloženosti informacijama a ne nekakve mistične "pametno-dete-ne-uznemiravaj" pojave... ;)

Pa ne bi baš to bilo tako...bombe informacija lete i nema teorije da ih možeš zaštiti od toga .... da, sigurno....ali za razliku od drugih generacija oni znaju (damn?? kako??) što hoće....ili što neće....u svakom slučaju

netko je spomenuo PROGRAMIRANJE...baš kao da je njihova svijest o sebi i svijetu koji ih okružuje na neki način programirana drugačije...

Netko se igrao po dnk-u?????:rolleyes:

Gaudrath
16.12.2004., 19:56
Mistificirajte kolko hoćete, no samo ćete se zapetljati u izmišljanja. Sve veća izloženost informacijama je savršeno logičan i objašnjiv razlog zašto danas djeca znaju više, hoće više i ponašaju se "odraslije" nego djeca prijašnjih generacija. Pazi, govori se o djeci rođenoj poslije 1980. što je (više-manje) i početak informatičke revolucije. Slučajnost? I think not.

Enchantress
16.12.2004., 23:45
Gaudrath kaže:
Mistificirajte kolko hoćete, no samo ćete se zapetljati u izmišljanja. Sve veća izloženost informacijama je savršeno logičan i objašnjiv razlog zašto danas djeca znaju više, hoće više i ponašaju se "odraslije" nego djeca prijašnjih generacija. Pazi, govori se o djeci rođenoj poslije 1980. što je (više-manje) i početak informatičke revolucije. Slučajnost? I think not.
Slažem se.
Deca se danas jednostavno vaspitavaju drugačije (sa mnogo više slobode i mnogo manje ograničenja) i imaju mogućnost da dođu do veće količine informacija (mnogo TV kanala, internet...). Shodno tome se i ponašaju drugačije od svojih roditelja, a imaju i različitu vrstu znanja (npr. današnja deca nisu nikad čula za stvari uz koje su njihovi roditelji odrastali, ali zato znaju za neke druge koje u vreme detinjstva njihovih roditelja nisu ni postojale, itd.)
Ljudi uvek vole da misle da žive u posebnim vremenima, da su i sami posebni, te da su posebna njihova deca i sve to u neku ruku i jeste tačno, ali važi za sve ljude i sva vremena. ;)

masterblaster
17.12.2004., 01:06
Nemruth Dagi kaže:

kristalnu

Khonsu
17.12.2004., 09:34
Gaudrath kaže:

A informatička revolucija je isto tako slučajnost, nije možda rezultat sazrjevanja globalne svjesti? Duhovni napredak također prati i tehnološki, a također i sve popratne nuspojave. Nije tehnologija stvorila čovjeka, nego obratno.;)

anabelll
17.12.2004., 09:47
Zašto indigo djeca, odakle taj naziv?
Zašto uopće taj začuđeni stav.Usporedite samo svoje bake i djedove sa vama.Svaka generacija nosi svoje, pa tako i djeca moje djece će biti drugačija..Nije li to napredak, evolucija,što li?
Zbunjuje me taj podvojeni stav,ta dilema.Nisu svi klinci razmaženi samo zato ako znaju što hoću,problem je u tome što odrasli neznaju tko su.
Ovo je ipak tema koja spada u obitelj a ne na duhovnost.

Khonsu
17.12.2004., 09:50
A duhovnost ne spada pod odgoj ili...zašto bit isključiv u temama..?

Khonsu
17.12.2004., 09:54
..ima jedna izreka:

Tucite svoju djecu tek kad počnu ličiti na vas same:D

Nemruth Dagi
17.12.2004., 10:14
....."Vaša djeca nisu vaša djeca, ona su sinovi i kćeri čežnje života za samim sobom"

Dakle???

Indigo.... kristalna..... florescentna...... fluidna ????

Tehnologija ne utječe toliko na promjenu svijesti ljudi koliko ta promjenjena svijest stvara preduvjete za razvoj novih tehnologija.
Sama tehnologija ne predhodi svijesti, već je rezultat promišljanja što ima za posljedicu njeno moguće korištenje u stvarnosti.

Schelling
17.12.2004., 10:30
Nemruth Dagi kaže:
....."Vaša djeca nisu vaša djeca, ona su sinovi i kćeri čežnje života za samim sobom"

Kahlil Gibran :top:

Nemruth Dagi
17.12.2004., 10:32
Schelling kaže:
Kahlil Gibran :top:

tako je....:W

crazy child
17.12.2004., 11:07
Khonsu kaže:
A informatička revolucija je isto tako slučajnost, nije možda rezultat sazrjevanja globalne svjesti? Duhovni napredak također prati i tehnološki, a također i sve popratne nuspojave. Nije tehnologija stvorila čovjeka, nego obratno.;)

:top:

Gaudrath
17.12.2004., 11:14
Khonsu kaže:

Stari, da duhovni napredak prati tehnološki, danas ne bi imali A-bombu, naprimjer. Pročitaj si malo "Nasljeđe Evrope" od Gadamera pa ćeš vidjet koliko mi ustvari sjedimo na toni eksploziva upravo zato jer duhovni napredak NE slijedi onaj tehnološki...

crazy child
17.12.2004., 11:15
anabelll kaže:
Nisu svi klinci razmaženi samo zato ako znaju što hoću,problem je u tome što odrasli neznaju tko su.

Da, kad je netko svjesniji jasno vidi bit stvari i normalno da je pametniji od odraslih koji to uopće nisu mogli ili su zaboravili.

A i logično je da su djeca pametnija od generacija prije tj. odraslih, jer tako se razvijamo, prema sve većoj svjesnosti, a ne obratno.
Samo što danas zbog veće (naše) svjesnosti lakše vidimo da oni koji dolaze jesu pametniji, prije su se vjerojatno tumačili kao zločestiji i bezobrazniji (jer "kako on može imati drugačije mišljenje, kako dijete može uopće imati mišljenje, a pogotovo misliti da je njegovo mišljenje točno, a moje krivo?").

Dakle, danas smo mi dovoljno svjesni da vidimo kako su generacije koje slijede još svjesnije, a i ako to ne vidimo, bar smo toliko sazreli da im dozvolimo da vide svijet i sebe kako ga vide, tj. da ih ne ograničavamo pod izlikom "autoriteta".
Meni je jako drago da smo došli do te faze da se djeca makar donekle poštuju, da se gleda na njihove potrebe, da se više razumije njihov svijet ;npr. prije je bilo kad dijete stalno baca neku stvar da je zločesto i da želi iziritirati roditelja, a danas se razumije da im je zabavna sila gravitacije (možda jer su došli iz mjesta gdje tog zakona nema), odnosno da sa svime što rade istražuju ovaj svijet.

Zaista je lijepo promatrati mjene u ljudskim glavama.:)

Khonsu
17.12.2004., 11:36
Gaudrath kaže:
Stari, da duhovni napredak prati tehnološki, danas ne bi imali A-bombu, naprimjer. Pročitaj si malo "Nasljeđe Evrope" od Gadamera pa ćeš vidjet koliko mi ustvari sjedimo na toni eksploziva upravo zato jer duhovni napredak NE slijedi onaj tehnološki...

Krivo me čitaš, tehnološki napredak je uvjetovan duhovnom, svi izumi u svom početku stvoreni su sa "dobrim namjerama", a znaš onu:"put u pakao..."

nitko i ništa
17.12.2004., 11:56
Khonsu kaže:
..djeca novog eona ili samo razmažena derišta?:D

..činjenica je da su pojedini današnji klinci izrazito inteligentniji i brže spolno i intelektualno sazrijevaju.. U svako su doba pojedini klinci bili inteligentiji i pojedini su brže spolno sazrijevali, i pojedini intelektualno, i pojedini oboje. Uvijek je bilo 'sjajne' djece, i manje sjajne.

Ne vidim neku promjenu - osim što današnji prosječni klinac ima višak arogancije, i 'znanja što hoće', a koje je zapravo 'znanje što neće'. A neće isto što ni djeca prije njih nisu htjela - da im netko govori što i kako. Razlog zbog kojih je to kod ovih današnjih klinaca više očito je taj što danas odrasli manje znaju 'što i kako' sa svojim životima, pa su manje u stanju to nametnuti djeci.

Khonsu
17.12.2004., 13:29
nitko i ništa kaže:
Razlog zbog kojih je to kod ovih današnjih klinaca više očito je taj što danas odrasli manje znaju 'što i kako' sa svojim životima, pa su manje u stanju to nametnuti djeci.

Prije bi reka da je to problem u razvoju takve djece, jer takvi roditelji forsiraju svoje neispunjene ambicije kod svoje djece, tako da ta djeca praktički nastavljaju tamo di su njihovi ubogi roditelji stali u životu.

Inače sve što se nameće ne završava dobro ;)

nitko i ništa
18.12.2004., 10:57
Khonsu kaže:
Prije bi reka da je to problem u razvoju takve djece, jer takvi roditelji forsiraju svoje neispunjene ambicije kod svoje djece, tako da ta djeca praktički nastavljaju tamo di su njihovi ubogi roditelji stali u životu.

Inače sve što se nameće ne završava dobro ;) Ja ne mislim da je neznanje 'što hoću u životu' nužno loša stvar za svakoga. Uostalom, s takvim neznanjem započinje filozofija. Jer tad se neizbježno postavlja onaj zahtjev 'spoznaj samog sebe'. Usput, ljudi koji 'ne znaju što hoće' niti ne mogu imati neispunjenih ambicija.
Dakle, oni koji misle da 'znaju što hoće' su po naravi stvari skloniji nametati to što misle da hoće.
Samo to opće neznanje o smislu života se pojavljuje kao problem u odgoju - jer se ne vide kriteriji za odgoj. Odgoj je 'odgoj za dobar život'. A danas smo daleko od nekog zajedničkog samorazumljivog pojma o tome što je to 'dobar život'.
Ima li smisla reći djeci: 'radije idite učiti nego da tu sjedite i pijete pivo?' Kako znam/znaš da je ovo ili ono bolje? I odrasli doista to baš i ne znaju. I klinci to vide, da ne znaju. Pa njihova uputa 'idite učiti' i ne zvuči uvjerljivo.
Prije su stvari bile u većoj mjeri samorazumljive, manje upitne za prosječnog čovjeka.

Rya
21.12.2004., 13:40
Nisam gledala Sanju al čitala sam prije kojih godinu dana o indigo djeci. Meni to sve čudno. OK nekako mi je još i moguće da svatko zrači određenom energijom, bojom, raspoloženjem... Čitala sam i o aurama i što znači koja boja... Al to za indigo djecu mi se ne sviđa. Opće je poznato da mala djeca upijaju sve oko sebe kao spužve. A pošto su odmalena izložena moru informacija...

Koliko sam vidjela današnju djecu, uglavnom su razmažena deriščad kojima se dopušta previše. Opet... djeca su u puno slučajeva jedinci, neke su roditelji dobili dosta kasno i razmazili ih maksimalno (nisu ni sama djeca kriva). Drugačiji iskaču.
Prema onome što sam čitala, indigo djeca su blaga, mirna, pravedna... drugačija od većine :)

Slažem se da je to dijelom i posljedica informatizacije (djeca u mnogo slučajeva znaju više od roditelja i ponekad uče roditelje što kako kuda ide :) To je roditeljima dosta da ih proglase posebno nadarenima, savršenima...

buletov
23.12.2004., 13:59
Prije nego što svi počnete sra**, općenite informacije
o Indigo fenomenu možete pročitati ovdje:
http://www.indigo-svijet.hr/index.php?option=content&task=view&id=283

Ne sudite nešto na temelju mnogo lošeg Sanja showa;
Žena nema pojma vodit takav tip emisije...

mrkenangelo
23.12.2004., 14:08
Delfino kaže:
emisija je za *****. :flop: kao i sve emisije na RTL-u, doduše.

ali - iz cijele njihove priče ja uopće nisam uspjela shvatiti ŠTO SU ILI TKO SU INDIGO DJECA??? :confused:
One priče o hiperaktivnosti... ma molim te... :rolleyes:

sve u svemu, po onome što su nadrobili u toj emisiji, ja bih rekla da su sva djeca indigo djeca. odnosno, indigo djeca su ona djeca čiji roditelji imaju/su imali novaca i afiniteta razvijati intelekt svog djeteta, a usto su imali i dovoljno vremena da mu poklone puno pažnje. zamišljam si mamu u bundi i štiklama (tata je dužnosnik) koja se ujutro digne iz kreveta, skuha si kavicu, našminka, obuče, probudi djevojčicu od cca 5 godina i pomogne joj da se spremi, pa ju cijeli dan voda od baleta do stranih jezika... mama za to vrijeme pije kavice sa drugim mamama...
a oni jadnici kaj imaju 50 godina i zabavljaju se u klubu indigo djece su ništa drugo nego iskompleksirani jadnici koji su uvijek silno željeli biti drugačiji od drugih. grozno :rolleyes:

sve u svemu - emisija :flop:

i još uvijek ne znam kaj su to indigo djeca.

:rolleyes:

mrkenangelo
23.12.2004., 14:10
auru je nemoguće VIDJETI. aura se može osjetiti, ali se ne može vidjeti. ima ljudi, maštovitih vizualnih tipova, poput mene, koji ono što osjete na nekom nivou prebacuju automatski u slike. ali auru je nemoguće vidjeti.

mrkenangelo
23.12.2004., 14:12
Moramo shvatiti da su Indigo djeca tu da budu naša «ogledala». Ako pravilno gledamo, ugledat ćemo odraz nas samih i shvatiti pogreške naše kulture i civilizacije i sistema vrijednosti, i ako prihvatimo učenja koja nam oni donose, vidjet ćete njihovu najveću namjeru, a to je da nas uče, a ne da nas prosuđuju. Indigo djeca zahtijevaju puno ljubavi i pažnje, a iznad svega dovoljno prostora, slobode i razumijevanja da mogu izraziti sebe i svoje sposobnosti u punoj kvaliteti. Naravno, to ne znači da takvu djecu treba raspusiti i uopće «ne treba odgajati» i postaviti neke jasne granice što se smije ili ne smije. Naravno da treba, ali poštujte ih i ona će vas učiti kako da ih odgajate.

ovo samo potvrđuje ono što sam gore napisala - svako djete može biti indigo djete uz "pravog" roditelja.

mrkenangelo
23.12.2004., 14:15
- «stare, mudre oči», često androgina građa tijela, puno mlađi izgled od svoje kronološke dobi

- urođena istinoljubivost, pravičnost, nesposobnost za laž i manipulaciju

- religioznost, osjećaj duboke povezanosti sa prirodom, svemirom i Bogom, upućenost u tajne postojanja, vidovitost, intuitivnost

- sklonost agresivnim ispadima, ali i s druge strane - velika empatija i suosjećanje s drugim bićima

- hipersenzibilnost, buntovništvo, neprilagođenost krutim pravilima društva, nepravednim sustavima

- sklonost depresiji i usamljenosti zbog neshvaćanja okoline; osjećaj da pripadaju «negdje drugdje»

- bezuvjetna ljubav prema svim živim bićima, poštovanje prema ljudima, biljkama i životinjama

- razvijena ekološka svijest, ekstremna briga za prirodu, planetu u cjelini

- veliki talenat za razne izume i inovacije, «vide» i «razumiju» tehnologiju budućnosti, vrlo lako se snalaze sa tehnikom čim je prvi puta vide.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

zadovoljavam SVE kriterije.
ne smatram se drugačijom od drugih.

Nemruth Dagi
23.12.2004., 14:20
mrkenangelo kaže:
auru je nemoguće VIDJETI. aura se može osjetiti, ali se ne može vidjeti. ima ljudi, maštovitih vizualnih tipova, poput mene, koji ono što osjete na nekom nivou prebacuju automatski u slike. ali auru je nemoguće vidjeti.

A kak je onda neki vide???

A kak je "vidi" aparat za snimanje..???

buletov
23.12.2004., 14:24
sve se svodi na frekvencije...

mrkenangelo
23.12.2004., 14:26
Nemruth Dagi kaže:
A kak je onda neki vide???

A kak je "vidi" aparat za snimanje..??? :rolleyes:

Nemruth Dagi
23.12.2004., 14:37
mrkenangelo kaže:
ovo samo potvrđuje ono što sam gore napisala - svako djete može biti indigo djete uz "pravog" roditelja.

Svaka generacija može biti naprednija od svojih roditelja ali i ne mora. Pod naprednije ne znači bolja. Progresija ili regresija zakoni se mijenjaju.... ali misao je uvijek živa a svijest se mijenja. Ona je prežitka masa za se učahuri na jendom mjestu dugo vremena..

Postavljam pitanje da li postoji dovoljni broj činjenica da se stvori teorija koja govori o načinu stvaranja, izmjene, promjene kolektivne ljudske svijesti ???

Razmišljamo li mi kao naši djedovi ili razmišljamo li uopće na način da će nas naši unuci kad dođe vrijeme shvatiti?

Biti indigo dijete, ne znači biti dijete roditelja koji inzistiraju, već da se na neki način sama priroda trudi da prati promjenu svijesti na širem nivou, a to se odražava na pojavu novih klinaca koji su posve drugačiji i spremniji prihvatiti ovaj svijet u velikim promjenama.

buletov
23.12.2004., 15:01
...a svijet ih treba prihvatiti i osluškivati, a ne drogirati...

Enchantress
25.12.2004., 03:30
Surfujući netom slučajno naiđoh na jedan forum koji nekom može biti interesantan: Indigo Svijet (http://www.indigo-svijet.hr/phpBB2/index.php) utoliko što i nas sa ovog foruma na njemu spominju u jednom topicu: Everybody vs indigo (http://www.indigo-svijet.hr/phpBB2/viewtopic.php?t=245). :D

Gaudrath
25.12.2004., 03:49
Ok, mislim, čovjek može vjerovat da je neznam što, al kad se počnu pravit bolji, kad počnu letjet "ubermensch" spike okolo, onda se treba zapitat o čemu se tu zapravo radi. Odite malo prošvrljat po tom forumu... tek 113 članova a već se javljaju mladi neonaciji. :rolleyes:

Indigo new age crap. Can't even make shit in the same color as everyone else. :rolleyes: :p

Svijet nije njihov, niti su oni nešto posebniji od drugih. Ja sam uvijek spustio na zemlju mališane koji su pričali po otherkin forumima o "običnim" ljudima kao da su neka inferiorna bića. Kakve aure. Možeš ti sjati u 256 VGA rezoluciji, oću rezultate prije nego što nekog počastim titulom "poseban". Da vidimo neke nove filozofske probitke, nove lijekove, reaktore, matematičke formule. Da vidimo remek djela umjetnosti. Da vidimo izuzetnu kreativnu moć. Tek onda bi zaslužni *individualci* imali pravo da kažu da su zbilja nadareni i posebni, a ne zato jer se netko napušio pa "vidi" indigo aure... :rolleyes:

Ok, nisu svi na tom forumu mali zadojenci, ali nažalost, dotični su se brzo pojavili s obzirom na starost foruma... takvi članovi ostavljaju vrlo negativnu sliku cijele ideje. To samo pokazuje koliko je sama ideja bazirana na neuhvatljivim temeljima... svaka šuša se može proglasit "indigo"... bah, ja ne volim MENSU baš zbog neproduktivnog elitizma koji samo razdvaja, ali oni barem mogu reć da imaju inteligentne članove...

buletov
26.12.2004., 10:46
Lijepo sročeno Gaudrath.

Ja sam osobno dugo član Indigo foruma, i osobno također mislim da je previše duhovne brije...

Ukratko, Indigo fenomen ne govori o boljim ljudima, nego od tome da su potrebne izmjene u pedagoškom odgoju djece, koja imaju malo drugačije afinitete od onih na koje smo kao društveno ustrojstvo navikli.

Naravno da ima pojedinaca koji žele izvuć osobnu korist iz dotičnog, ali na nama (i vama) je da takve uočimo, i eliminiramo njihov utjecaj iz cjelokupne slike, zar ne?

Enchantress
26.12.2004., 19:50
buletov kaže:
Ukratko, Indigo fenomen ne govori o boljim ljudima, nego od tome da su potrebne izmjene u pedagoškom odgoju djece, koja imaju malo drugačije afinitete od onih na koje smo kao društveno ustrojstvo navikli.

Mislim da svako dete zahteva specifičan odgoj, jer je svako dete posebno na svoj način. Na žalost, škole i druge ustanove obrazovanja su tako ustrojene da retko kome zaista odgovaraju, te svi iz njih izlazimo manje ili više za nešto uskraćeni. Da ne govorim o različitim sredinama - ako neko odrasta u manjem gradu ili čak selu ima mnogo manje mogućnosti da razvije neke svoje sklonosti i interesovanja od deteta koje raste u velegradu.

mrkenangelo
27.12.2004., 07:38
Enchantress kaže:
ako neko odrasta u manjem gradu ili čak selu ima mnogo manje mogućnosti da razvije neke svoje sklonosti i interesovanja od deteta koje raste u velegradu. oprosti, ali ova ti je opaska (predrasuda) zaista nepotrebna i glupa. geni će odrediti sklonosti, a odgoj interese... mjesto stanovanja zbilja nema baš nikakve veze s tim.

grizli
27.12.2004., 10:02
Imaveze ima.. geni sudjeluju samo djelomično;)

mrkenangelo
27.12.2004., 10:06
grizli kaže:
Imaveze ima.. geni sudjeluju samo djelomično;) ima kokoši i u velegradu, i visokoobrazovanih na selu.

ili ne?

grizli
27.12.2004., 10:57
Joj pa nije čovjek kokoš:mad: :bonk:

mrkenangelo
27.12.2004., 11:09
želiš reći ŠTO zapravo?

ja ću ipak probati i po treći put: DAKLE: ima na selima izuzetno kvalitetnih (pritom mislim ZDRAVIH a pritom mislim mentalno, duhovno, emocionalno razvijenih i usklađenih individua) U ISTOM BROJU kao i u velegradu.

osim toga, ako niste primijetili ja ću vam reći da ljudi željni mira i tišine i zdravlja već godinama bježe iz velegradova u ruralnu okolicu.

mjeriti osobu isključivo i samo prema onome što je na INTELEKTUALNOJ razni postigao, po meni je ne samo ograničeno (što je sasvim očito) nego i glupavo.

eto.

grizli
27.12.2004., 11:26
Zelim raci da i okolina oblikuje covjeka...

I nista drugo..

mrkenangelo
27.12.2004., 11:30
mrkenangelo kaže:
geni će odrediti sklonosti, a odgoj interese ... mjesto stanovanja zbilja nema baš nikakve veze s tim.

pročitao si to i prije ili...?

d@d@
27.12.2004., 12:07
oprosti, ali ova ti je opaska (predrasuda) zaista nepotrebna i glupa. geni će odrediti sklonosti, a odgoj interese... mjesto stanovanja zbilja nema baš nikakve veze s tim.

Nebi to nazvala predrasudom. Ja živim na selu (35 km od Zg), izvanškolske aktivnosti u selu su prilično ograničene: nogomet, tekvando, vatrogasci i tamburaši, ako želiš nešto drugo put pod noge i vozi klinca u Zg. U školi se uči samo jedan jezik (Njemački), profesorski kadar nije ujednačen (vozi djete u Zg u školu).

Oleander
27.12.2004., 12:38
mrkenangelo kaže:
oprosti, ali ova ti je opaska (predrasuda) zaista nepotrebna i glupa. geni će odrediti sklonosti, a odgoj interese... mjesto stanovanja zbilja nema baš nikakve veze s tim.

Ne bih se složila. Enchantress dobro kaže. Onaj tko ne živi u mjestima gdje ima mogućnosti neće možda razviti svoje potencijale. Npr; dijete može biti glazbeni genije, ali ako živi u nekom lijevom selu, nema mogućnosti ići u glazbenu školu, a roditelji mu nisu dovoljno bogati da mu kupe nekakav instrument. Može dijete biti jezični genije, ali ako u njegovom selu nema škole stranih jezika, nekoga tko bi ga učio, ili su jednostavno roditelji presiromašni da djetetu pruže nešto, dijete neće uspjeti razviti svoj talent kako treba. Isto tako, može netko biti i gimnastički ili sl. sposoban. Ako živi u negdje bogu iza leđa, i ne razvija se u tom smijeru, ništa od toga. Nažalost istina je da nemaju svi jednake mogućnosti. Pri tome ne mislim da su djeca koja žive u provinciji manje pametna, inteligentna, sposobna, samo imaju otežane ili nikakve mogućnosti razviti ono što imaju. Neki se probiju, neki ne, ali to opet ovisi o njihovim roditeljima. OK, kad odrastu ovisi o njima, ali ovdje govorimo o maloj djeci. ;)

P.S. Prema najnovijim znanstvenim istraživanjima, geni određuju i sklonosti i interese. Naravno, i odgoj ima djelovanje, samo ne u toj mjeri da odredi interese. Ili jednostavnije, ako netko ima sklonosti prema umjetnosti (a onda i interesa), a nema prema matematici, mogu ga odgajati kao matematičara ali time apsolutno ništa neće postići. Osim stvoriti frustriranog umjetnika. :D

mrkenangelo kaže:
želiš reći ŠTO zapravo?

ja ću ipak probati i po treći put: DAKLE: ima na selima izuzetno kvalitetnih (pritom mislim ZDRAVIH a pritom mislim mentalno, duhovno, emocionalno razvijenih i usklađenih individua) U ISTOM BROJU kao i u velegradu.

osim toga, ako niste primijetili ja ću vam reći da ljudi željni mira i tišine i zdravlja već godinama bježe iz velegradova u ruralnu okolicu.

mjeriti osobu isključivo i samo prema onome što je na INTELEKTUALNOJ razni postigao, po meni je ne samo ograničeno (što je sasvim očito) nego i glupavo.

eto.

Apsolutno. Slažem se :)

Ali nitko ne kaže da su ljudi koji žive u selima inferiorni, samo da je onima koji žele razvijati nešto što imaju, otežan posao. I ovdje ne mislim na sela i mjesta oko Zagreba, u Hrvatskoj postoji puno malih sela i puno malih gradova, koji ne pružaju ni 10%mogućnosti kakve pruža Zagreb. E da samo znate kakavi su neki hrvatski gradovi jad i bijeda što se tiče kulture i znanosti :(
Npr u gradu jednih mojih rođaka do prošle godine nije bilo ni jedne knjižare. Ni jednog mjesta gdje si mogao doći i kupiti knjigu.
:rolleyes: (Ne mislim na papirnice za školski pribor)

mrkenangelo
27.12.2004., 13:43
Oleander kaže:
kulture i znanosti ništa drugo nego snobovska mjerila. :flop:

svi vi mjerite čovjeka po gore navedenim kriterijima i postignućima u istima. smatraš se nadmoćnom u odnosu na jadnog malog seljačića koji ide u razred sa još (jedva) 4 suseljana? ili smatraš da ništa osim knjige čovjeku ne daje mogućnost izbora?
misliš da je djete kojeg je mama upisala na balet, klasičnu gitaru i 3 strana jezika u prednosti pred onim koji neuk skače bos po livadama, zna kako izgleda vuk, ustaje u pol 6 ujutro i hrani domaće životinje i ne pere ruke prije jela?

d@d@
27.12.2004., 13:51
mrkenangelo kaže:
ništa drugo nego snobovska mjerila. :flop:

jadnog malog seljačića koji ide u razred sa još (jedva) 4 suseljana? ... onim koji neuk skače bos po livadama, zna kako izgleda vuk, ustaje u pol 6 ujutro i hrani domaće životinje i ne pere ruke prije jela?
:eek: A di toga ima?

mrkenangelo
27.12.2004., 13:56
na selu.

d@d@
27.12.2004., 14:02
U mom selu jedva da ima 2 krave. Fini ljudi više ni kokoši neće držat, a klinci im se klataraju po selu cjelu noć. Na prilazu dućanu ujutro stoji diler u audiju i prodaje klincima robu. Navečer se vraćaju sa zabave i usput ruše kontejnere za staklo.
Ono malo djece koja liče na nešto pobjeglo je glavom bez obzira put Zagreba, a doma dolaze oprat robu i pokupit nekaj za jest.
Ono o čemu ti pričaš je ili čista utopija ili sjećanje tvog oca ili djeda.

mrkenangelo
27.12.2004., 14:11
u mom (minijaturnom) selu ima svinja, kokoši i krava kolko ćeš... i djece koja idu u jednu školu za sva 4 okolna sela. u srednju idu u zagreb. gledam susjedove klince kak po ljeti skaču po vrtu i vrište i nitko ih ne sputava u tome. većina ih ispadne iskompleksiranih budala isfrustriranih time što ne žive u zagrebu i što nikad ne budu sasvim urbani.

odrasla sam u tipičnom zagrebačkom kvartu - ljudi s kojima sam odrastala su "urbane legende" :D ovog grada. među svima nama možda je jedna ili dvije zdrave osobe. svi ostali su iskompleksirani, istraumatizirani, isfrustrirani time što ne žive na Tenerifima, a ponajviše oni čiji su roditelji kakti nobl. na raspolaganju nam je cijelog života bilo sve što ti u Zagrebu i široj okolici može pasti na pamet.

d@d@
27.12.2004., 14:18
To je i moja priča, ja izbjegla s Knežije, ali sad s 15 godina seljačkog staža i klincem od 9 godina, gledam stvari drugim očima. :D
A početna ideja sa seobom je baš ovo o čemu ti pričaš, kućica, dvorište, domaće životinje :cerek:

mrkenangelo
27.12.2004., 14:31
ti si ziher indigo-djete :D

mrkenangelo
27.12.2004., 14:31
a izgleda da sam i ja :D

grizli
27.12.2004., 14:43
misliš da je djete kojeg je mama upisala na balet, klasičnu gitaru i 3 strana jezika u prednosti pred onim koji neuk skače bos po livadama, zna kako izgleda vuk, ustaje u pol 6 ujutro i hrani domaće životinje i ne pere ruke prije jela?

Ima društveno-socijalne prednosti...

Ali svi ljudi su u suštini isti.. ako na to misliš..

mrkenangelo
27.12.2004., 14:46
:klap: :jumping: :jumping: :klap:

mrkenangelo
27.12.2004., 14:47
btw - da ne bi bilo zabune: NE MISLIM. NIKADA. :o

d@d@
27.12.2004., 14:47
Ma koji crni indigo :D

- «stare, mudre oči», često androgina građa tijela, puno mlađi izgled od svoje kronološke dobi
joj da bar.
te vještine još učim :o
religioznost, osjećaj duboke povezanosti sa prirodom, svemirom i Bogom, upućenost u tajne postojanja, vidovitost, intuitivnost
žensko sam :raspa: :hekla:
- sklonost agresivnim ispadima, ali i s druge strane - velika empatija i suosjećanje s drugim bićima
da vidiš kad se volana dokopam:azdaja:
- hipersenzibilnost, buntovništvo, neprilagođenost krutim pravilima društva, nepravednim sustavima
jap u sridu.
- sklonost depresiji i usamljenosti zbog neshvaćanja okoline; osjećaj da pripadaju «negdje drugdje»
ne
- bezuvjetna ljubav prema svim živim bićima, poštovanje prema ljudima, biljkama i životinjama
osim ako nisu za klopu (pohanac1, pohanac2 i sl. imena data pilićima i zečevima - razlikujem ih od početka):D
:confused: - veliki talenat za razne izume i inovacije, «vide» i «razumiju» tehnologiju budućnosti, vrlo lako se snalaze sa tehnikom čim je prvi puta vide.
svidilo mi se ono s maslacime na ruke, obrada crijeva za kobase ili koja ono tehnologija:D
Biće da sam proizvod crvenih.:D , a moj klinac bu plavi ak bu se na indigo fural.:D

grizli
27.12.2004., 14:52
Ste čuli.. postoje i indigo peseki :lol::jumping:

mrkenangelo
27.12.2004., 14:53
grizli kaže:
Ste čuli.. postoje i indigo peseki :lol::jumping: a indigo medeki? :cerek:

Tiamat
27.12.2004., 14:54
mrkenangelo kaže:

svi vi mjerite čovjeka po gore navedenim kriterijima i postignućima u istima. smatraš se nadmoćnom u odnosu na jadnog malog seljačića koji ide u razred sa još (jedva) 4 suseljana? ili smatraš da ništa osim knjige čovjeku ne daje mogućnost izbora?

I totaly agree with you, girlfrend :D

Moj dragi je recimo roden na selu, radio sa zivinama i skakao bos po livadi pa je danas pametniji od 90% ovih sto su "imali prilike" u gradu. A nije ni indigo pa je osjecajniji i bolji covjek od nekih za koje znam da su indigo aure. Tipa, mene. :D

Indigo new age crap. Can't even make shit in the same color as everyone else.

Svijet nije njihov, niti su oni nešto posebniji od drugih. Ja sam uvijek spustio na zemlju mališane koji su pričali po otherkin forumima o "običnim" ljudima kao da su neka inferiorna bića. Kakve aure. Možeš ti sjati u 256 VGA rezoluciji, oću rezultate prije nego što nekog počastim titulom "poseban". Da vidimo neke nove filozofske probitke, nove lijekove, reaktore, matematičke formule. Da vidimo remek djela umjetnosti. Da vidimo izuzetnu kreativnu moć. Tek onda bi zaslužni *individualci* imali pravo da kažu da su zbilja nadareni i posebni, a ne zato jer se netko napušio pa "vidi" indigo aure...

Kad sam prvi put procitala svoju auru, bila sam odusevljena. Ono, wow, cool, ja sam nadcovjek buducnosti, look at me, woohoo!
To je sve totalni crap. New age sranja o nekakvoj "zvjezdanoj djeci" koja ce evo sad ovaj sekund malo preoblikovat svijet da bude bolje mjesto. Oni ce donjeti mir i dobro i leci ce lav sa janjetom i nece ga pojesti, bla, bla, bla, truć, crap....

Citam sad ove linkove koje ste postali u topicu.
Zanimljivo je to čekanje spasitelja.
Evo sad je mozda sve sranje, ali doci ce spasitelj(i) i sve poboljsati. Doci ce netko tko se sve popraviti. Za koji BiiiP se uvijek ceka nekog da se poprave stvari. Screw indigo djecu i nase aure, ako hocete bolji svijet svi trebate radit na njemu. Ne ocekivat da ce se da izrodit novi Isus ili hrpa "djece sunca" i popravit ga za vas.

mrkenangelo
27.12.2004., 14:57
Tiamat kaže:
Kad sam prvi put procitala svoju auru, pročitala auru :eek: :confused: ? kaj ti to znači?

Tiamat
27.12.2004., 14:59
mrkenangelo kaže:
pročitala auru :eek: :confused: ? kaj ti to znači?

Ok, semanticki tocnije - procitala u knjizi karakteristike osoba sa aurom indigo boje :D
Jasnije?

mrkenangelo
27.12.2004., 15:03
Tiamat kaže:
Ok, semanticki tocnije - procitala u knjizi karakteristike osoba sa aurom indigo boje :D
Jasnije? a kak to netko vidi auru?

grizli
27.12.2004., 15:08
Jebeš ti spasitelja.. gada gledaš sa individualne strane....

Nekoj bakici na samrti nikakav indigo spasitelj ne može pomoći...

Svijet je takav kakav je promjenljiv....

Traženje nekakvog spasitelja, kralja , supermena,Boga na nebu je glupost...

Ili ono... poslje smrti idemo nazad bogu....

Pa va ja pitam kaj bute radili s njime.. pili kavu i gledali Rajski TV program... :lol:

Pravi "mudraci" vide Boga u svakoj stvari oko sebe, u cvijetu na livadi, u kamenu na cesti. u svemu, čak i u misli koja dolazi u nas um.. jer Bog jest sve , i nista niej izvan njega...

Pa tako ni mi nismo izvan njega.. niti naše ja(ego) koje misli da ono upravlja svojim životom....

Čak ni misli nisu naše, niti ih mi stvaramo....

Iz ovoga proizlazi da postoji samo Bog... i da je npr. neka osoba od njega "programirana".. i sve sto se dogadja dogadja se po njemu...

Ljudi pa zašto onda brinete... zašto tražite nekakve spasitelje....
Pa od čega bi vasoni to trebali spasiti?

Tiamat
27.12.2004., 15:09
mrkenangelo kaže:
a kak to netko vidi auru?

Specijalnim X-ray naocalama ;)

Nemam pojma, pitaj nekog tko ih vidi.

grizli
27.12.2004., 15:09
a kak to netko vidi auru?

Ima auric vision:B

mrkenangelo
27.12.2004., 15:10
Tiamat kaže:
Specijalnim X-ray naocalama ;)

Nemam pojma, pitaj nekog tko ih vidi. pa kak znaš da si indigo?

mrkenangelo
27.12.2004., 15:11
grizli kaže:
Ima auric vision:B :mama: hoću li i ja :mama: to imati :mama: kad narastem?

Tiamat
27.12.2004., 15:16
grizli kaže:

Right... Glupo mi je to gledanje na ljude sa indigo aurom kao nekakve nadmocne spasitelje. Tocno je da kad citas opis svoje aure mozes naci svoje karakteristike - al ista stvar je i sa horoskopom. Proglasavanje indiga nekakvim genijima koji ce donjeti mir i ravnotezu i ne znam koji vec crap naveden je kao da proglasis sve vodenjake ili ribe spasiteljima covjecansta.

Tiamat
27.12.2004., 15:20
mrkenangelo kaže:
pa kak znaš da si indigo?

Magic :mig:

:mama: hoću li i ja :mama: to imati :mama: kad narastem?

ako budes jela puno spinata :D

mrkenangelo
27.12.2004., 15:25
kaj "magic"?

grizli
27.12.2004., 16:01
Ma postoje texnike za gledanje aure i sl....

Oleander
27.12.2004., 16:36
mrkenangelo kaže:

Dobro, jel' ti mene uopće čitaš? :confused:

Mislim da sam dovoljno naglasila da ljudi sa sela nisu ništa inferiorniji od gradskih ljudi. Dosta njih je i pametnije i sposobnije. Rekla sam da ako dijete koje ima muzički talent, jezični, sportski, bilo kakav i ima volju za razvijati ga, a živi u nekom malom selu daleko od većeg grada, puno mu je teže, ako ne i nemoguće razviti svoj potencijal. To je sve.
Shvatila sam da je to i Enchantress htjela reći. Za indigo djecu kažu da su posebna i da puno mogu, znaju, blabla.Tako je prikazano u sanjinoj emisiji. E sad, to se može primjetiti samo kod djece kojoj je omogućewno razvijati svoje sposobnosti, a oni kojima to nije omogućeno zbog mjesta stanovanja neće biti primjećeni (kao talenti, kao indigo, i sl.). I to je snobovski, i bezveze. I ne mislim da je snobovski poželjeti pročitati ili kupiti knjigu, otići u kino, kazalište. Ili imati dobro opremljenu liječničku ambulantu i školu u kojoj će djeca imati mogućnosti naučiti ono što ih zanima.
I u najudaljenijim selima ima ljudi koji bi htjeli naučiti više nego što im njihova okolina pruža, koji imaju neke talente. Ima i onih koji žele ostati u Prirodi i živjeti i raditi tamo. Sve je OK. Ali zašto bi onaj koji želi znati više ostao zakinut samo zbog mjesta stanovanja.

Molim te ne stavljaj mi riječi u usta. Nikad nisam rekla da čovjeka mjerim po nekim specijalnim dostignućima. Možda da. A dostignuće je i sam sagraditi kuću i staje, vinograd, posijati biljke, brinuti se za njih, za životnije, voćke, biti prijatelj i pri ruci svim suseljanima, pozdravljati svakoga na cesti koga vidiš......i svaka čast tim ljudima. Znam kako žive i što rade. :s
Ne smatram se nadmoćnom uopće. Ne znam otkuda to samo isčitavaš. :confused: Smatram nepravednim što taj mali seljačić iako je možda natprosječno inteligentan i ima neke sklonosti i želje, nema prilike kao njegovi velegradski vršnjaci to razviti. Ako netko želi živjeti na selu u prirodi - OK, super. Ali ako netko želi otići studirati glazbu ili astrofiziku, za to sam da mu se omogući.

Btw, nemoj mi pričati o selu ni o snobizmu, svi moji su sa sela, a i ja sam tamo odrasla, i znam kako se tamo živi i radi :p ;)

Enchantress
27.12.2004., 17:15
mrkenangelo kaže:
želiš reći ŠTO zapravo?

eto.
Ma ti si me pogrešno razumela!
Ono što sam ja htela reći je sledeće: ako živiš u manjoj sredini imaš manje mogućnosti da razviješ svoje talente i da otkriješ svoja interesovanja nego ako živiš u većoj. Pošto i sama živim u relativno malom gradu - može se reći da govorim i iz ličnog iskustva. :) Uostalom dovoljno je videti koliko ima interesantnih seminara, škola, radionica i sl. u kojima se možeš razvijati u velikom gradu, a koliko u malom.

Enchantress
27.12.2004., 17:21
mrkenangelo kaže:
Nije u tome stvar, mrkenangelo, već u tome da to dete što trči po livadi bi možda želelo da uči balet (primer), ali ne može. Ili ti misliš da čim je neko rođen na selu automatski jedino što želi je da trči po livadama i hrani domaće životinje? Onda je to predrasuda o ljudima sa sela.

Enchantress
27.12.2004., 17:39
mrkenangelo kaže:
odrasla sam u tipičnom zagrebačkom kvartu - ljudi s kojima sam odrastala su "urbane legende" :D ovog grada. među svima nama možda je jedna ili dvije zdrave osobe. svi ostali su iskompleksirani, istraumatizirani, isfrustrirani time što ne žive na Tenerifima, a ponajviše oni čiji su roditelji kakti nobl. na raspolaganju nam je cijelog života bilo sve što ti u Zagrebu i široj okolici može pasti na pamet.
Vidiš da svakoga od nas određuje i mesto na kome odrastamo. :)
Ti si odrasla u centru velikog grada, imala si na raspolaganju mnoge mogućnosti, ali si uvidela da mogućnosti ne znače ujedno i da će ih neko i iskoristiti. Kako ima ljudi koji nisu iskoristili sve što glavni grad pruža, jer nisu imali potrebu ili želju da se razvijaju, tako ima i onih koji jesu. Međutim, mi ovde govorimo o deci koja nemaju mogućnost izbora, samo zato što žive u uslovima koji im to ne pružaju. A mislim da to ima veze sa temom. Jer opet dolazimo na to da će i "indigo deca" (ako postoje) dobiti mogućnost da sebe izraze samo ako su deca bogatih roditelja koja žive u sredini u kojoj će moći da razviju svoje sklonosti.

Enchantress
27.12.2004., 17:41
Oleander, ni reč nemam dodati. :) Takvo je i moje mišljenje.

mrkenangelo
28.12.2004., 07:40
grizli kaže:
Ma postoje texnike za gledanje aure i sl.... koje tehnike?

Gaudrath
28.12.2004., 08:41
mrkenangelo kaže:
koje tehnike?

Lakmus-papir. ;)

mrkenangelo
28.12.2004., 08:45
Gaudrath kaže:
Lakmus-papir. ;) :misli:
si mislim... al ništ :D

delija
28.12.2004., 10:47

Ili ono... poslje smrti idemo nazad bogu....

Pa va ja pitam kaj bute radili s njime.. pili kavu i gledali Rajski TV program...

Pravi "mudraci" vide Boga u svakoj stvari oko sebe, u cvijetu na livadi, u kamenu na cesti. u svemu, čak i u misli koja dolazi u nas um.. jer Bog jest sve , i nista niej izvan njega...

Pa tako ni mi nismo izvan njega.. niti naše ja(ego) koje misli da ono upravlja svojim životom....

Čak ni misli nisu naše, niti ih mi stvaramo....

Iz ovoga proizlazi da postoji samo Bog... i da je npr. neka osoba od njega "programirana".. i sve sto se dogadja dogadja se po njemu...

Ljudi pa zašto onda brinete... zašto tražite nekakve spasitelje....
Pa od čega bi vasoni to trebali spasiti?

delija:
Bravo grizli!!! :top:

Još samo konkretno definiraj STVARNOG Boga i bit ćeš na veoma visokom spoznajnom nivou.
(Ne šalim se).

grizli
28.12.2004., 11:16
Imas tih popularnih lnjigica.. i na svko mkoraku nadjes kako citati auru i kako napraviti astrlanu projekciju....

Još samo konkretno definiraj STVARNOG Boga i bit ćeš na veoma visokom spoznajnom nivou.
(Ne šalim se).

Ali stavrnog Boga je nemoguce definirati...

Nema stvarnog boga...

Kad kazes Bog.. zamisljaš pojam.. pojam nekakvog entiteta

Bog jest čisto bivanje...

U istocnjackoj filozofiji jastvo, ili atma...

Apsolutna svijet...

U samom bivanju niti pojam apsolutna svijet ne postoji... samo bivanje....

Bivanje.. je isto ppjam ..ali je nezamisliv pojam....

Delija .. najlakše ćeš osjetiti "prusustvo bivanja"... kada se pitaš "Tko sam ja"

Tada nestaju sve misli, um je umiren i okrenut ka jastvu..

delija
28.12.2004., 11:52
grizli: Ali stavrnog Boga je nemoguce definirati...

delija:
Ne slažem se s ovom rečenicom - jer ja sam ga DEFINIRAO.
Da je ovo tačno Ja lično POSJEDUJEM DOKAZE.

No o ovome jednom drugom prilikom, jer većina ljudi još nije spremna da shvati i prihvati Stvarnog Boga.

Collateral
28.12.2004., 13:35
delija kaže:

delija:

No o ovome jednom drugom prilikom, jer većina ljudi još nije spremna da shvati i prihvati Stvarnog Boga.

A vjeruješ li ti Božjoj definiciji samog sebe?:)

Collateral
28.12.2004., 13:37
Nemruth Dagi kaže:

A kakvu auru onda imaju "staklena" djeca? A kakvu, vodena djeca?:D

Sve mi to ima miris- trgovine i velike zarade.:p

Nemruth Dagi
28.12.2004., 13:40
Collateral kaže:
A kakvu auru onda imaju "staklena" djeca? A kakvu, vodena djeca?:D

Sve mi to ima miris- trgovine i velike zarade.:p

ŠTO?????:eek:

već ih ima u slobodnoj prodaji, u Bauhausu ili u Metrou.....a otamo dolazi njihov miris

Collateral
28.12.2004., 13:50
Nemruth Dagi kaže:
ŠTO?????:eek:

već ih ima u slobodnoj prodaji, u Bauhausu ili u Metrou.....a otamo dolazi njihov miris

Ima, ima!:D Prodaja gluposti neupućenima.:D

mrkenangelo
28.12.2004., 13:53
delija kaže:

delija:

No o ovome jednom drugom prilikom, jer većina ljudi još nije spremna da shvati i prihvati Stvarnog Boga. reći ćeš nam? odnosno: dokazat ćeš nam?

mrkenangelo
28.12.2004., 13:53
Collateral kaže:
A vjeruješ li ti Božjoj definiciji samog sebe?:) :D

Nemruth Dagi
28.12.2004., 14:11
Collateral kaže:
Ima, ima!:D Prodaja gluposti neupućenima.:D

Pa da lakše je kupiti glupost nego tražiti ikakvu istinu.

mrkenangelo
28.12.2004., 14:16
Nemruth Dagi kaže:
Pa da lakše je kupiti glupost nego tražiti ikakvu istinu. zato ja gatam za lovu :D

gnjavež
29.12.2004., 00:10
Enchantress kaže:
Kakva su to "Indigo deca"? Nikad nisam čula za to... Je li to neka teorija poput onih o ljudima-gušterima, vanzemaljcima koji žive u nama i sl?
ma to su buduci narkomani:D

grizli
29.12.2004., 11:42

Nikakvom drugom prilikom.. odmah da cujem...

Ni sam Bog čak samoga sebe ne može definirati.. a kamoli jedan um...

mrkenangelo
29.12.2004., 11:45
briši ovu drugu rečenicu: nameće unaprijed tvoj stav prema odgovoru pa nam ga neće dati.

Blaise
02.01.2005., 09:44
Koliko sam negdje čitala, sad se govori i o "kristalnoj" djeci.
To su bebe "najviše razine". :D

Lea12
01.02.2005., 21:58
Sad nesto gledam na forumu i vidim rasprave i rasprave oko indigo-djece. Poenta je da se vec od 2000-te radjaju "kristalna djeca". Sta su kristalna djeca, evo stavila sam dio copy-paste od recenzija jedne nove knjige o cristalnoj djeci.

--------------------------------------------------------------------------------
Kristalna djeca su nova generacija klinaca koji na Zemlju dolaze nakon Indigo djece tvrdi Doreen Virtue: "Starija djeca (otprilike 7-25 godina) koju nazivamo Indigo djecom i još novija generacija koju nazivamo Kristalna djeca imaju neke zajedničke osobine. Obje generacije su jednako osjetljive i duševne i imaju značajne životne ciljeve. Uglavnom se razilikuju prema temperamentu. Indigo djecu karakterizira duh ratnika, budući je njihova kolektivna svrha uništiti zastarjele metode koje nam više ničemu ne služe. Za razliku od njih, Kristalna djeca su blage i mirne naravi. Oni sasvim sigurno ponekad imaju napade mušićavosti, međutim ta su djeca uglavnom obzirna i bezbrižna. Za generaciju Kristalne djece bilo je to što su im Indigo djeca utirala putove.
--------------------------------------------------------------------------------

Ova kristalna djeca stvarno zvuce ko super-bebe, puna ljubavi i paznje, ... :love:
Sta vi mislite o ovome?

Baphomet
01.02.2005., 22:19
Indigo se potrošio pa su se prešaltali na kristal.

Idiotarija lobotomiranih new agera, svaka čast onome koji je to izmislio kako bi izmuzio pare od lakovjernih automata.

Tapirče
02.02.2005., 00:06
Baphomet kaže:
Indigo se potrošio pa su se prešaltali na kristal.

Idiotarija lobotomiranih new agera, svaka čast onome koji je to izmislio kako bi izmuzio pare od lakovjernih automata.

Maud
24.05.2005., 09:27
Dragi Ljudi

Jeli bi bilo Moguce da je neko u ovim Forumu koji bi znao sta su
Indigo Djeca.
Ili Kristalna Djeca zasto su oni na nasoj Zemlji, I kakvu Misionu Oni za nas Imaju. Citala sam od njich mnoge Stwari mozda ima ovde nekok koji zna ot toga malo vise.

Mnogo Hvala na Odgovor Maud

Balkanijan Pig
24.05.2005., 09:35
Neeeeeee, samo ne to :horor: :trk: :visi:

:rofl: :rofl: :rofl:

kemik
24.05.2005., 09:36
maud, kojim ti jezikom pricas?

Maud
24.05.2005., 10:02
Njemacki

shadow_healer
24.05.2005., 10:36
Maud kaže:
Dragi Ljudi

Indigo Djeca.
Ili Kristalna Djeca zasto su oni na nasoj Zemlji, I kakvu Misionu Oni za nas Imaju. Citala sam od njich mnoge Stwari mozda ima ovde nekok koji zna ot toga malo vise.

Djeca novog doba.
Svatko od njih ima jasan cilj u zivotu koji treba napraviti.
Imaju neke "neobicne" sposobnosti.

Navodno ce biti vodje u svijetu.

Pozdrav :w

Maud
24.05.2005., 10:45
Halo shadow

Mnogo hvala na tvoj Ogovor.

Kako si sve u redu

Pordravljam te :W

Maud

shadow_healer
24.05.2005., 10:52
Maud kaže:
Halo shadow

Mnogo hvala na tvoj Ogovor.

Kako si sve u redu

Pordravljam te :W

Maud
Ma sve je super. ;)

Nesto sam zaboravio.

Dakle, oni taj cilj vrlo rano u zivotu saznaju.

Pozdrav :w

Baphomet
24.05.2005., 11:02
To su razmažena i ponekad hiperaktivna djeca kojoj fali samo malo discipline.

shadow_healer
24.05.2005., 11:04
Baphomet kaže:
Da, da, vidit ces kako ce ta "disciplina" zavrsiti.

Maud
24.05.2005., 13:03
shadow_healer kaže:
Da, da, vidit ces kako ce ta "disciplina" zavrsiti.

Pst shadw

Nemoj ga probudit on jos duboko Spava

Maud

jimmy jazz
24.05.2005., 13:05
a...deca ponoci od Rushieja ;) :top: dobra knjiga, posebno 1. dio..al na srpskom!

goranbo
24.05.2005., 13:29
Maud kaže:
Dragi Ljudi

Indigo Djeca.

Ja cu ti dati jedan vrlo jednostavan, prizeman i nadam se zdravorazumski odgovor/objašnjenje.
U svakom trenutku u povijesti na svijet dolazi, rađa se, generacija koja je sposobna/opremljena da se nosi s izazovima i problemima tog određenog doba.
Tako je i danas, i to je sve.

Druga je stvar što danas zivimo u jednom istinski izuzetnom vremenu, vremenu velikih i izuzetnih promjena, o čemu se može čitati na stranicama linkova koji su dolje u mom potpisu.

VelmaX
24.05.2005., 13:30
Meni se čini da danas ne postoji neko normalno dijete, jer roditelji previše čitaju i surfaju internetom. :rolleyes:

Jedno vrijeme bila su u modi nadarena djeca, pa se malo pomalo ispostavilo da su skoro sva djeca zapravo nadarena, bar za nešto. :D

No, oni za koje se nikako nije moglo odrediti za što su točno nadareni, a nadareni jesu, naravno, sigurno... e, oni su postali - indigo.

Imam ja jednog "indigo" sina, on je nadaren za ljenčarenje, uglavnom, a zahvaljujući poplavi crtića i igrica s njuejdžovskom filozofijom u pozadini, pun je raznih bisera iz tog područja. Nedavno mi je baš objasnio da on ne treba uopće učiti, jer on sve već zna, samo se treba prisjetiti tog što je oduvijek u njemu. ;) :D (No prisjećanje nikako da glatko krene. :D )

Uglavnom... ne vjerujem u te bajke.

Baphomet
24.05.2005., 13:34
Dobro VelmaX zbori...pa tko je vidio majku koja nije tvrdila kako je upravo njen potomak poseban?

Jedina je razlika što se sad kače za razne izraze tipa indigo/kristal/šuć-muruć.

Balkanijan Pig
24.05.2005., 13:34
VelmaX kaže:
Meni se čini da danas ne postoji neko normalno dijete, jer roditelji previše čitaju i surfaju internetom. :rolleyes:

Jedno vrijeme bila su u modi nadarena djeca, pa se malo pomalo ispostavilo da su skoro sva djeca zapravo nadarena, bar za nešto. :D

No, oni za koje se nikako nije moglo odrediti za što su točno nadareni, a nadareni jesu, naravno, sigurno... e, oni su postali - indigo.

Imam ja jednog "indigo" sina, on je nadaren za ljenčarenje, uglavnom, a zahvaljujući poplavi crtića i igrica s njuejdžovskom filozofijom u pozadini, pun je raznih bisera iz tog područja. Nedavno mi je baš objasnio da on ne treba uopće učiti, jer on sve već zna, samo se treba prisjetiti tog što je oduvijek u njemu. ;) :D (No prisjećanje nikako da glatko krene. :D )

zvivjela matematika, ebes filozofiju :D

kemik
24.05.2005., 13:37
Baphomet kaže:
Dobro VelmaX zbori...pa tko je vidio majku koja nije tvrdila kako je upravo njen potomak poseban?

Jedina je razlika što se sad kače za razne izraze tipa indigo/kristal/šuć-muruć.

predvidjam sljedeci trend: posto danas nitko za svoje dijete govori da je obicno , uskoro ce se pojaviti knjige, grupe za samopomoc, kazete i slicno za običnu djecu...

goranbo
24.05.2005., 13:38
VelmaX kaže:

Zanimljivo si to rekla i slazem se uglavnom sa stavom (iako nemam djece).
No ne treba ipak sve odbacivati. Ima u tim pričima i istine, ali stvar je u tome što je ona cesto iskrivljena i sto postotak istine nikako nije 100.

Dalibor - od 1983.
24.05.2005., 13:51
Ma kakva Indigo djeca... Još nam samo to fali. Sigurno su hrv. biznismeni Indigo djeca, pa vidiš kako nam vode državu. Od prije 90-te ostalo je 30% firmi. A ostalo je propalo. I onda se čude kako se ljudi ne mogu zapošljavati i kako je uvoz 50X veći od izvoza. Eee moja Indigo deca!

Uranus
24.05.2005., 13:57
VelmaX kaže:
Nedavno mi je baš objasnio da on ne treba uopće učiti, jer on sve već zna, samo se treba prisjetiti tog što je oduvijek u njemu.

:top: za sina :)

goranbo
24.05.2005., 13:57
Baš prevodim intervju od jednog bivšeg britanskog diplomata, Alastaira Crooka, koji je sada na čelu neprofitne organizacije Covflicts Forum i radi na poboljšavanju komunikacijenizmeđu Islama i Zapada.

No, on je baš rekao da su, povijesno gledano, sve velike društvene tranzicije bile nasilne. I da zastoje, pa čak i nasilje, trebamo ugraditi u svoja očekivanja (govorio je u kontekstu srednjeistočnog problema). Čak i ako se promjene generalno odvijaju u pravom smjeru (pri tome sigurno nije mislio na Irak), može dolaziti do zastoja i nasilja, ali zbog toga ne treba odustati u nastojanjima da se promjene provedu.
Promjene se odvijaju postupno.
KOd nas se svasta zbivalo i zakacilo je sve nas, ali daleko od toga da nema ljudi sposobnih da te probleme rijese (ne kazem da ce ih rijesiti sutra i mislim da se vecina nasih problema ne može ni u kom slucaju rijesiti odvojeno od rjesšavanja problema na globalnoj razini).
Tako se odvija razvoj, evolucija čovječanstva. To je mehanizam koji to omogućuje. Da se ne rađaju ljudi sposobni, kroz iskustva proslih zivota opremljeni sposobnostima za rjesavanje problema i izazova svog doba, razvoja čovjelanstva bio bi nemoguć.
To je jedostavna i logična stvar.

Dunj@
24.05.2005., 13:58
bilo je već riječi o tome, ali ne mogu naći link. našla sam samo ovo:

http://www.forum.hr/showthread.php?s=&threadid=82399

jimmy jazz
24.05.2005., 14:00
nije neka velka mudrost...:D
mislim da su to Staljin i Lenin i prije njega govorili..cak i provodili! :D

VelmaX
24.05.2005., 14:06
Balkanijan Pig kaže:

zvivjela matematika,

:cerek: :cerek: :D

VelmaX
24.05.2005., 14:08
Uranus kaže:

Da bar njegovi profesori tako misle... :zubo:

Maitreya
24.05.2005., 14:09
Dalibor - od 1983. kaže:
Ma kakva Indigo djeca... Još nam samo to fali. Sigurno su hrv. biznismeni Indigo djeca, pa vidiš kako nam vode državu. Od prije 90-te ostalo je 30% firmi. A ostalo je propalo. I onda se čude kako se ljudi ne mogu zapošljavati i kako je uvoz 50X veći od izvoza. Eee moja Indigo deca!

Hrvatski biznismeni nisu obicna Indigo djeca vec Super Indigo djeca. ( gledajuci stupanj obrazovanja sa " zaradjenim " kapitalom )

VelmaX
24.05.2005., 14:23
goranbo kaže:
Zanimljivo si to rekla i slazem se uglavnom sa stavom (iako nemam djece).
No ne treba ipak sve odbacivati. Ima u tim pričima i istine, ali stvar je u tome što je ona cesto iskrivljena i sto postotak istine nikako nije 100.

Istina je da su se uvjeti u okolini toliko promijenili u zadnje vrijeme, da to sigurno ima utjecaja na nove generacije.

Današnji klinci su prezasićeni ogromnim količinama informacija koje njihovi mali mozgići u razvoju jedva stižu (ili ne stižu) obraditi, njihova osjetila su preopterećena vidnim i slušnim podražajima, koji ih bombardiraju s raznih ekrana, a njihova sposobnost aktivne pažnje je zbog toga svega prilično zakržljala.

Sigurno je da djeca novog doba nisu slična djeci prethodnih generacija, no nisam sigurna je li to baš dobro ili...

Ono što ja primjećujem (općenito, ne samo kod svoje djece) je površnost, raspršenost pažnje i interesa, "glad" za osjetilnim podražajima... što meni, na prvi pogled, nekako proturječi s duhovnošću. :misli:

Ne znam, nije da sam neki optimist kad razmišljam o budućnosti čovječanstva.

Balkanijan Pig
24.05.2005., 14:51
VelmaX kaže:
Istina je da su se uvjeti u okolini toliko promijenili u zadnje vrijeme, da to sigurno ima utjecaja na nove generacije.

Današnji klinci su prezasićeni ogromnim količinama informacija koje njihovi mali mozgići u razvoju jedva stižu (ili ne stižu) obraditi, njihova osjetila su preopterećena vidnim i slušnim podražajima, koji ih bombardiraju s raznih ekrana, a njihova sposobnost aktivne pažnje je zbog toga svega prilično zakržljala.

Sigurno je da djeca novog doba nisu slična djeci prethodnih generacija, no nisam sigurna je li to baš dobro ili...

Ono što ja primjećujem (općenito, ne samo kod svoje djece) je površnost, raspršenost pažnje i interesa, "glad" za osjetilnim podražajima... što meni, na prvi pogled, nekako proturječi s duhovnošću. :misli:

Previse zabave, uglavnom vrlo zaglupljujuce. Lose za zivce. Pa neuroznost i rastrojenost proglasavaju necim duhovnim.

Kako rece Vai (poznati gitarist) u intervjuju da je njemu kad je bio klinac jedina zabava u zivotu bilo gledati kako mu prsti sve brze pice po gitari dok njegovi klinci stalno vise za plejstejsnom (il sto vec) itd u smislu kako iz takve situacije tesko nesto posebno moze iskocit.

Ako iskoci to ce po meni bit iz treceg svijeta koji gdje postoji vise motiva i manje rastrojenosti zabavom i razmazenim zivotom. Jos u svojoj generaciji znam frikova koji su po cijele dane vjezbali (tada ipak jos nije bilo tolko odvacitelja paznje raznih) ili cime se vec bavili ali bas me zanima od ove klincadije kolko ih ima strpljenja, motiva i volje 10-12 sati posvetiti bilo cemu - znanosti, umjetnosti, duhovnosti...

meni ova klincadija djeluje posebno u smislu u kojemu su retardi posebni, kakva ba uzvisena duhovna bica :kava:

shadow_healer
24.05.2005., 14:55
VelmaX kaže:

S koliko prolazi u skoli? :)

Baphomet
24.05.2005., 15:01
shadow_healer kaže:
S koliko prolazi u skoli? :)

Trik pitanje :D

Ako je odličan to će biti dokaz da je indigo(pametan) a ako je manje to će biti dokaz da je indigo (neshvaćen).

kemik
24.05.2005., 15:04
Baphomet kaže:
Ako je odličan to će biti dokaz da je indigo(pametan) a ako je manje to će biti dokaz da je indigo (neshvaćen).

to sam i ja htjela napisati, ali nisam imala ideje kako to pametno srociti... Svaka cast, Baphomet, napisao si i moju misao!

shadow_healer
24.05.2005., 15:06
Baphomet kaže:
Trik pitanje :D

Ako je indigo nece imati potrebu da uci, jer ce ionako dobro prolaziti. ;) :B

shadow_healer
24.05.2005., 15:07
kemik kaže:

to sam i ja htjela napisati, ali nisam imala ideje kako to pametno srociti... Svaka cast, Baphomet, napisao si i moju misao!
:B :B :B

~ Enchi ~
24.05.2005., 15:13
Ovde (http://www.forum.hr/showthread.php?s=&threadid=75655) smo već imali sličnu temu. :)

~ Enchi ~
24.05.2005., 15:47
shadow_healer kaže:
Ako je indigo nece imati potrebu da uci, jer ce ionako dobro prolaziti. ;) :B
Kada sam išla u školu i na fakultet uvek sam dobijala ona pitanja koja sam najbolje znala. Na faksu sam mogla da naučim 1/10 ispita i da znam da ću sva pitanja dobiti samo iz dela koji znam. Uvek sam dobijala najbolje ocene uz toliko malo truda da me je često bilo sramota. :D Za moju mene tada je to bila jednostavno "sreća" koja me iz meni nepoznatih razloga prati. I uživala sam u njenim blagodetima bez prevelikih analiza. :p :D To preporučujem i ostalima koji doživljavaju slično, umesto izmišljanja ljudi-guštera, potomaka vanzemaljaca, indigo/kristalne i slične dece. :p ;)

Nemruth Dagi
24.05.2005., 15:52
~ Enchi ~ kaže:
:D Za moju mene tada je to bila jednostavno "sreća" koja me iz meni nepoznatih razloga prati.

A možda si u milosti.......posebne naravi.;)

Balkanijan Pig
24.05.2005., 16:03
Nemruth Dagi kaže:
A možda si u milosti.......posebne naravi.;)
je, 90-60-90

profe su sigurno muski :rofl:

Baphomet
24.05.2005., 17:41
Mamicu ti sretnu....:D

Ja sam uvijek dobio onih 5 posto koje nisam naucio, uvijek bi moj auto digli ako bi se krivo parkirao, a ako vidim policiju na cesti 99% da će me zaustaviti.

I sve to prije sotonjarstva (napomena je jer znam šta će bagra odgovoriti) ;)

Valjda sam kameno dijete :lol:

Ava Adore
24.05.2005., 17:46
Baphomet kaže:

Ja sam uvijek dobio onih 5 posto koje nisam naucio, uvijek bi moj auto digli ako bi se krivo parkirao, a ako vidim policiju na cesti 99% da će me zaustaviti.

Valjda sam kameno dijete :lol: I ja sam kameno dijete :rofl:

shadow_healer
24.05.2005., 20:09
~ Enchi ~ kaže:
Kada sam išla u školu i na fakultet uvek sam dobijala ona pitanja koja sam najbolje znala. Na faksu sam mogla da naučim 1/10 ispita i da znam da ću sva pitanja dobiti samo iz dela koji znam. Uvek sam dobijala najbolje ocene uz toliko malo truda da me je često bilo sramota. :D Za moju mene tada je to bila jednostavno "sreća" koja me iz meni nepoznatih razloga prati. I uživala sam u njenim blagodetima bez prevelikih analiza. :p :D To preporučujem i ostalima koji doživljavaju slično, umesto izmišljanja ljudi-guštera, potomaka vanzemaljaca, indigo/kristalne i slične dece. :p ;)
Kakve veze ima SRECA sa INTELIGENCIJOM? :rolleyes:

shadow_healer
24.05.2005., 20:10
Zasto ste svi tako NEGATIVNO postavljeni prema indigo i kristalnoj djeci?
Da vam svima nije EGO povrijedjen sto su ta djeca INTELIGENTNIJA od vas?

Djeca vam KOMPLEKSE nabijaju. :B :B :B

Balkanijan Pig
24.05.2005., 20:38
Baphomet kaže:

:D :o :B

Balkanijan Pig
24.05.2005., 20:39
shadow_healer kaže:

ccc shadow, unistavas si kredibilitet nadzvucnom brzinom :D

trobubreznjak
24.05.2005., 20:40
Balkanijan Pig kaže:

teroristu, ti si to već odavno napravija :2up:

shadow_healer
24.05.2005., 20:47
Balkanijan Pig kaže:
Tko je ista POZITIVNO napisao o njima?
Svi serete bezveze. ;)

Zasto mislite da ne postoje?
Zbog toga jer se danas svako drugo dijete proglasava kao indigo dijete. Smijesno. :)

shadow_healer
24.05.2005., 20:53
shadow_healer kaže:
Svi serete bezveze. ;)
Ispricavam se na izrazu, ali mislim da najbolje opisuje situaciju. :D :)

Balkanijan Pig
24.05.2005., 21:07
shadow_healer kaže:
Tko je ista POZITIVNO napisao o njima?
Svi serete bezveze. ;)

Zasto mislite da ne postoje?
Zbog toga jer se danas svako drugo dijete proglasava kao indigo dijete. Smijesno. :)
Zato sto sad mozemo smislit nesto novo, tipa dijamantna dica, napisat dve-tri knjige, postavit dva-tri sajta, nesto prodavat, napravit poneki klub i centar za mediokritete koji se zele osjecat posebnima i evo ti "indigo djece"

Ljudi se ne radjaju isti, vjerojatno ni u djetinjstvu Buda, Isus, Ajnštajn, Mocart il ne znam ko nisu bili isti. A mozda i jesu... Ne mislim da se ista razlikuje sada od prijasnjih vremena osim opce klime. A i prije je uvijek bilo idiotskih sekti pa ni to nije nista novo.

Principessa
24.05.2005., 21:17
Baphomet kaže:

:top: uz dodatak da im fali dosta discipline! zapravo to su mali divljaci koji teroriziraju okolinu. nešto slično možemo vidjeti na rtl-u u emisiji Super dadilja! Sve indigo do indiga! Boga mi, meni bi zbilja poplavili od batina!
Moja rodica ima malu ćerkicu koja di god dođe sve terorizira, skače, plače, najglasnija je, dira stvari, otvara ladice... Mada često mala dobije batine bezveze k'o i sva djeca kad roditelji izgube živce. Rodica ju je zbilja razmazila, i misli da joj je mala savršena, prepametna, nadarena, a mala misli da joj je sve dopušteno. Mi ostali rođaci znamo reć' : evo tvoje indigo curice! :p Mada se svi bojimo šta će bit sa malom za koju godinu jer ako se dica rano razmaze nema im poslije pomoći!
Ja inače za ničije dite ne govorim da je divlje i zločesto (čak iako je). Upotrijebim drugi izraz:hiperaktivno. Meni to znači isto, a roditelji se i sam tim tješe.

jimmy jazz
24.05.2005., 21:19
Baphomet kaže:

Valjda sam kameno dijete :lol:

to tje zato jer ces posle baviti sotonjarstvom. :D :D..znas da vreme u magiji ne igra bas tak ulogu..;)..tebe kazna stizhe jos prije..posto ti je zapisano u planetama da bus posle ovo ono..ne.

jimmy jazz
24.05.2005., 21:19
Ava Adore kaže:
I ja sam kameno dijete :rofl:

Ava kaj ti ovdi delash?

shadow_healer
24.05.2005., 21:21
Balkanijan Pig kaže:
Zato sto sad mozemo smislit nesto novo, tipa dijamantna dica, napisat dve-tri knjige, postavit dva-tri sajta, nesto prodavat, napravit poneki klub i centar za mediokritete koji se zele osjecat posebnima i evo ti "indigo djece"

Ljudi se ne radjaju isti, vjerojatno ni u djetinjstvu Buda, Isus, Ajnštajn, Mocart il ne znam ko nisu bili isti. A mozda i jesu... Ne mislim da se ista razlikuje sada od prijasnjih vremena osim opce klime. A i prije je uvijek bilo idiotskih sekti pa ni to nije nista novo.
To sto netko to zeli iskoristiti, da li to znaci da nema takve djece?
Zasto si UVJEREN da ih nema? :rolleyes:

shadow_healer
24.05.2005., 21:23
Principessa kaže:
:top: uz dodatak da im fali dosta discipline! zapravo to su mali divljaci koji teroriziraju okolinu. nešto slično možemo vidjeti na rtl-u u emisiji Super dadilja! Sve indigo do indiga! Boga mi, meni bi zbilja poplavili od batina!
Moja rodica ima malu ćerkicu koja di god dođe sve terorizira, skače, plače, najglasnija je, dira stvari, otvara ladice... Mada često mala dobije batine bezveze k'o i sva djeca kad roditelji izgube živce. Rodica ju je zbilja razmazila, i misli da joj je mala savršena, prepametna, nadarena, a mala misli da joj je sve dopušteno. Mi ostali rođaci znamo reć' : evo tvoje indigo curice! :p Mada se svi bojimo šta će bit sa malom za koju godinu jer ako se dica rano razmaze nema im poslije pomoći!
Ja inače za ničije dite ne govorim da je divlje i zločesto (čak iako je). Upotrijebim drugi izraz:hiperaktivno. Meni to znači isto, a roditelji se i sam tim tješe.
Evo zasto su na losem glasu.

HIPERAKTIVNO=INDIGO. Mosh mislit. :B :B :B

Balkanijan Pig
24.05.2005., 21:24
shadow_healer kaže:
To sto netko to zeli iskoristiti, da li to znaci da nema takve djece?
Zasto si UVJEREN da ih nema? :rolleyes:
Zato sto nema dvoje iste dice. Ako vjerujes u reinkarnaciju pogotovo :D

Ali i bez reinkarnacije. Neki su vaki neki naki, neki duhovniji neki svjetovniji, neki nadareni za ovo neki ono... Neki plavi neki roza neki zeleni sa zutim masnicama :rolleyes:

Jednostavno je smijesto napravit kategoriju tipa indigo dica i to tako izfilozofirat.

Principessa
24.05.2005., 21:31
shadow_healer kaže:
Evo zasto su na losem glasu.

HIPERAKTIVNO=INDIGO. Mosh mislit. :B :B :B

biće i ti za svoje kažeš da ti je hiperaktivno?! :D
znam nekoliko predivne, pametne, pristojne i dobre dice, ali za njih nikad nitko neće reć' da su Indigo, kristal, nadarena djeca koja će jednog dana voditi svijet! nastave li odlično učiti ostala "Indigo" djeca će ih zvati štreberima, krast im marendu, klepat ih priko odmora i kad god uvate priliku.

btw: i ja sam kameno dijete!

shadow_healer
24.05.2005., 21:32
Balkanijan Pig kaže:
Jednostavno je smijesto napravit kategoriju tipa indigo dica i to tako izfilozofirat.
Smijesno je napravit kategoriju CRNA djeca, pa je se opet radi. ;)

shadow_healer
24.05.2005., 21:37
Principessa kaže:
biće i ti za svoje kažeš da ti je hiperaktivno?! :D
Nemam djecu. ;)
Principessa kaže:
znam nekoliko predivne, pametne, pristojne i dobre dice, ali za njih nikad nitko neće reć' da su Indigo, kristal, nadarena djeca koja će jednog dana voditi svijet! nastave li odlično učiti ostala "Indigo" djeca će ih zvati štreberima, krast im marendu, klepat ih priko odmora i kad god uvate priliku.

btw: i ja sam kameno dijete!
Protiv sam da se ikog izdvaja na taj nacin. No tu ne raspravljamo o tom.

Vec tvrdite da evolucijski stojimo na jednom te istom mjestu. ;)

~ Enchi ~
24.05.2005., 21:40
Baphomet kaže:

A zamisli, Baphi, ja idem na ispit i već vidim index sa upisanom određenom ocenom na "mentalnom ekranu". :p Ne treba ni spomenuti da se "slika" prenosi u stvarnost kasnije. ;)

parsifal
24.05.2005., 21:52
izvinte moliću lepo ..

vi mi enchi mnoge ličite na moju nestalu cyber prijateljicu što se zvaše

ENČANTRESSS

da li ste to vi samo ste promenili ruho ...

jako mis e dopadaju one dve zmijice u vasem nicku (jedna spreda jedna straga )

i gle sto ne mogu bas sada da nadjem na tastaturi

hm hm kako to nema kod mog mene na tastaturi :misli:

gle gle nasao sam ih posle mnogo truda gore levo moram kliknuti alt gr i onda će da bidne

~ ~ ~

ah sada imam i ja :lux:

~parsifal~

mnogo lepo :D

~ Enchi ~
24.05.2005., 22:00
shadow_healer kaže:
Ima vremena. ;) Možda u relativno skoroj budućnosti postanemo Borg. :D

~ Enchi ~
24.05.2005., 22:03
parsifal kaže:
izvinte moliću lepo ..

vi mi enchi mnoge ličite na moju nestalu cyber prijateljicu što se zvaše

ENČANTRESSS

da li ste to vi samo ste promenili ruho ...

Jeste, to sam ja. :)

parsifal kaže:
jako mis e dopadaju one dve zmijice u vasem nicku (jedna spreda jedna straga )

i gle sto ne mogu bas sada da nadjem na tastaturi

hm hm kako to nema kod mog mene na tastaturi :misli:

gle gle nasao sam ih posle mnogo truda gore levo moram kliknuti alt gr i onda će da bidne

~ ~ ~

ah sada imam i ja :lux:

~parsifal~

mnogo lepo :D

Je l' da? :cerek:

Balkanijan Pig
24.05.2005., 22:04
shadow_healer kaže:
Ne, tvrdim da nazadujemo :kava:

shadow_healer
24.05.2005., 22:06
Balkanijan Pig kaže:
Jel ovo znaci da sa majmunom pricam? :lol: :B

shadow_healer
24.05.2005., 22:08
~ Enchi ~ kaže:
Ima vremena. ;) Možda u relativno skoroj budućnosti postanemo Borg. :D
Vec jesmo Borg. :lol: :lol:

shadow_healer
24.05.2005., 22:19
shadow_healer kaže:
Jel ovo znaci da sa majmunom pricam? :lol: :B
Pardon, sa svinjom. :lol: :lol: :lol:

Baphomet
24.05.2005., 23:38
jimmy jazz kaže:
to tje zato jer ces posle baviti sotonjarstvom. :D :D..znas da vreme u magiji ne igra bas tak ulogu..;)..tebe kazna stizhe jos prije..posto ti je zapisano u planetama da bus posle ovo ono..ne.
A vraga, kako mi to nije palo na pamet a ja sam otvorih topic sa vremenom u magiji :bang:

No, zaboravih napomenuti, nakon mojeg ozbiljnijeg bavljenja LHP-om, shvaćanjem mojeg horoskopa i moje "sudbine" počeli su me ponekad zvati i dijete sreće. ;)

Čudnovato.

Baphomet
24.05.2005., 23:39
Balkanijan Pig kaže:
Je, to i ja tvrdim. Ili, mozda bolje receno, napredujemo u krivom smjeru.

d@d@
24.05.2005., 23:46
shadow_healer kaže:

Mene ljuti taj elitistički pristup.

Vremena su se promijenila, djece ima malo, obitelji se uglavnom odlučuju na jedno, najviše dvoje. Ljudi manje rade rukama imaju dosta slobodnog vremena. Više se bave djecom, čitaju im, pričaju s njima. Informacije su lako dostupne, ako se još stariji članovi obitelji potrude da ih rasprave s djecom onda imaš mlado stvorenje s formiranim mišljenjem.

Evolucija?
Cijelo društvo je evoluiralo. Prije se sa djecom nije toliko radilo pa su sporije dolazila do znanja i razumjevanja pitanje je kako će ovi iskoristiti darove, to je tek buduće vrijeme.

Stoji da se puno neodgojene djece fura pod ovakve termine.

shadow_healer
24.05.2005., 23:49
Baphomet kaže:
Je, to i ja tvrdim. Ili, mozda bolje receno, napredujemo u krivom smjeru.
Krivi, pravi, to je relativno. :rolleyes: ;)

shadow_healer
24.05.2005., 23:51
d@d@ kaže:
Mene ljuti taj elitistički pristup.

Vremena su se promijenila, djece ima malo, obitelji se uglavnom odlučuju na jedno, najviše dvoje. Ljudi manje rade rukama imaju dosta slobodnog vremena. Više se bave djecom, čitaju im, pričaju s njima. Informacije su lako dostupne, ako se još stariji članovi obitelji potrude da ih rasprave s djecom onda imaš mlado stvorenje s formiranim mišljenjem.

Evolucija?
Cijelo društvo je evoluiralo. Prije se sa djecom nije toliko radilo pa su sporije dolazila do znanja i razumjevanja pitanje je kako će ovi iskoristiti darove, to je tek buduće vrijeme.

Stoji da se puno neodgojene djece fura pod ovakve termine.
Te "neobicnosti" se ne mogu NAUCITI. ;)

d@d@
24.05.2005., 23:56
shadow_healer kaže:
Te "neobicnosti" se ne mogu NAUCITI. ;)

Svaki čovjek je neobičan na svoj način.

Možda da pričamo o zapažanju ili nezapažanju, a ima i psihološki efekt da ono što tražiš uvijek i nađeš.;)

Svaka mama u očima svoje bebe vidi svemir.

shadow_healer
25.05.2005., 00:14
d@d@ kaže:
Svaki čovjek je neobičan na svoj način.

Možda da pričamo o zapažanju ili nezapažanju, a ima i psihološki efekt da ono što tražiš uvijek i nađeš.;)

Svaka mama u očima svoje bebe vidi svemir.
Nisu to neobicnosti, vec "neobicnosti". ;)
Ne moze mama znati za te "neobicnosti".

d@d@
25.05.2005., 00:21
I dalje mi to zvuči kao Redfiield.
I dalje zastupam stav o elitizmu.

Još mislim da je poprilično opasno odgajat dijete sa saznanjem ili nedajbže uvjeravanjem da je "posebno", društvo najbolje prihvaća prosjek.

Lame Deer
25.05.2005., 00:32
VelmaX kaže:

MAA MAA :mama:
MOJA MAAMAA :lol: :B

Lame Deer
25.05.2005., 00:39
Balkanijan Pig kaže:

Drš se ti kredibiliteta ! Tu će te Govinda pomoć :D :W

shadow_healer
25.05.2005., 00:44
d@d@ kaže:
Još mislim da je poprilično opasno odgajat dijete sa saznanjem ili nedajbže uvjeravanjem da je "posebno", društvo najbolje prihvaća prosjek.
Kako ste vi ljudi cudni.

Normalno da neces dijete ucit kako je posebno i kako je bolje od ostalih. Pa rekao sam ti da TI ionako ne mozes ZNATI, vec to samo dijete moze znati (i jos netko tko "vidi" aure).

Ali tu ne pricamo o tome. ;)

Lame Deer
25.05.2005., 00:52
Balkanijan Pig kaže:

Ne samo "idiotskih sekti". BUDALA je bilo i bit će ih ;)

Nu, vidi preetelju, vamo slušaj !

Da nema njih, ti bi ovim modusom gledanja pronašao nešto drugo, neku drugu "igračku" (uvjetno rečeno). Nisi ljubomoran na njih, nije ti stalo do love koju beru recimo ti osnivači klubova i knjigopisci, ne kruže ti oko kuće, ne napastuju te da se učlaniš u njihov indigokristalni klub... Čemu onda tolika USMJERENOST na njih ?

Podsjetiš me (pre)često na pijanca koji rastjeruje muhe oko sebe ne uviđajući da nosi vreću, da prosti fin svijet, govana o ramenu.

Baci tu vreću, prosim :s

Lame Deer
25.05.2005., 01:09
Molim štovane "auto-stopere" uz put da oproste moje ispade nevezane za indigo "temu" :B

Lovim samo jednog "čovjeka" tu. Čik pogodi....

Dužan mi je 30 (slovima: trideset) srebrnjaka iz jedne prošle reinkarnacije :D :crta: :zvrko:

Balkanijan Pig
25.05.2005., 08:06
Lame Deer kaže:
Nisi ljubomoran na njih, nije ti stalo do love koju beru recimo ti osnivači klubova i knjigopisci, ne kruže ti oko kuće, ne napastuju te da se učlaniš u njihov indigokristalni klub... Čemu onda tolika USMJERENOST na njih ?
Tomu sto je neko otvorio temu o njima pa kazivah sto mislim, ko i na svakoj drugoj temi na forumu :rolleyes:

Cemu tolka tvoja USMJERENOST na moje usmjerenosti? :misli: :B

Latentan!!! :eek: :trk: :B

A i potreba da spustas "mudrosti" sa svojih "visina" koje btw nemaju veze sa temom vec su cisto preseravanje? Tukli su te kad si bio mali? Moras se dokazivat? Pustila te cura pa se sepuris trazeci paznju slobodnih zenki?
Nda, zajebana stvar ta psihologija :D

Maud
25.05.2005., 08:14
@sadow
Kako ste vi ljudi cudni.

Normalno da neces dijete ucit kako je posebno i kako je bolje od ostalih. Pa rekao sam ti da TI ionako ne mozes ZNATI, vec to samo dijete moze znati (i jos netko tko "vidi" aure).

Ali tu ne pricamo o tome.

Halo dragi Ljudi

Najprije das se zahvalim na tolko interesa i jos vise diskusije iz medju nas. Svaki od nas ima svoje Znanje ono sto je on Individualno dozivijo i naucio u svome Zivotu.
I tako je sasma normalna stvar das se ima tolke razne msljene. Kako se je vidilo u toj Diskusiji. I svaki od nas je u pravim, to je jednostavno njegovo misljenje.
Koje resultira iz njegovog dozivljenog Zivota, i toga sto se on u svome ziwotu naucio . Kako mozete da vidite kada se na ovaj nacin pogleda, svaki od nas je u svojim Smislu u pravom.
I tako kako je, je dobro, samo na taj nacin postoji Diskusija. I jedan moze od drugog da nauci.
Svaki od nas zna nesto malo vise i nesto malo drugce. Vlastito to je ona Snaga, na kojoj mi mozemo da rastemo i ucimo.

Najljepsa Hwala za vaseg Innteresa Maud

VelmaX
25.05.2005., 08:38
Lame Deer kaže:
MAA MAA :mama:
MOJA MAAMAA :lol: :B

:W :D

Lame Deer
25.05.2005., 13:24
Balkanijan Pig kaže:
Tomu sto je neko otvorio temu o njima pa kazivah sto mislim, ko i na svakoj drugoj temi na forumu

Cemu tolka tvoja USMJERENOST na moje usmjerenosti?

Latentan!!!

A i potreba da spustas "mudrosti" sa svojih "visina" koje btw nemaju veze sa temom vec su cisto preseravanje? Tukli su te kad si bio mali? Moras se dokazivat? Pustila te cura pa se sepuris trazeci paznju slobodnih zenki?
Nda, zajebana stvar ta psihologija

Tko polaže ispite života, mora biti spreman i na odgovore iz drugih predmeta :)

Gle, gica s bala u kani galilejskoj. To nije zajebana stvar, nego prosto ko prebranac i ne treba ti uopće psihologiju uvlačit. Tu ćeš tek ponorit ko Gacka u Liku, osim u slučaju da baciš vreću s ramena. Ovaj majstor studira ISTINU, a na fakultetu psihologiju (i "crnu" i "bijelu") te redovno dovodi fakultetske profesore i doktore tog faha do pada sistema :) System error ?!

Da si barem na milisekundu uletio u ono o čem se radi u ŠKOLI, navalio bi na MUDROST "ko klošar na kavijar" :B te bi ZNAO i smijao se, pa bi se automatski čitavim svojim bićem unio u "kritiku" i kazivanje onog "što misliš", a ne ovako jednom nogom naprijed, drugom natrag. Ne korak naprijed, korak natrag, nego ni tamo, ni amo. Miš uz pilu, miš niz pilu, nasred pile vodu pije !

Valjda porad kredibiliteta ? :D

Kredibilitet dolazi od riječi credo, vjerovati. Pusti druge da vjeruju tko si i što si. Ti si ONAJ KOJI JESI.

Da, mene su i tukli, za uši vukli, cura me je "pustila" (na sebe sinoć :B) iako bih "za repetu" rado privukao pažnju drugih "slobodnih ženki", posebice onih slobodnih od gluposti, (poželjno i "uma").

Dakle otvoreno i prosto:

Smatram da si veoma bistar i ugodan čovjek, neću reć dečko. Isto tako smatram da postoje neke stvari koje te "umaraju". Pošto sam ja MAJSTOR, tvoj anđeo čuvar i vrag pljuvar, moram da te pratim. Ti si meni vrijedniji i draži (more preciouss) nekti sva indigo djeca ovog svijeta i bliskih planeta :cerek:

Latentni nisam jer sam već odavno imao svojevrsni COMING OUT.

Prošireno:

Što je ova tema izgubila time što neki tamo Lame Deer u protuletje godine 2005 po rimokršćanskom računanju vremena nije unio svoju bilješku u spomenar na stranicu s pitanjem: Volite li Indigo djecu ?

koje btw nemaju veze sa temom vec su cisto preseravanje?

btw ? by the way ? :eek: Nije bogami ovo baj d vej. Ovo je middle of the way :D

O temi neznam ništa, al bih u trenu mogao prozunzati netom (nabavil sam si neki polovni kvantni kompjuter), stvoriti mišljenje ex nihilo i preko indiga unijeti ovdje. A sve što mogu ja, možete i vi. Nek se onda radije neka druga budala pozabavi tom tematikom.

Ja bum radije "živio" Indi Govindu :)

PS. Kad bude tulum u Klubu Indigo djevojaka, možda i naletim službeno kao anđeo čuvar ključeva Baphometove erekcije :w

Captain Nemo
25.05.2005., 14:06
Eto, moja aura je duboke indigo boje, i kao dijete nikad nisam imao karakteristike malih debilčeka s poremećajem pozornosti, kako opisuju tu "indigo djecu".

shadow_healer
25.05.2005., 14:08
Captain Nemo kaže:
Eto, moja aura je duboke indigo boje, i kao dijete nikad nisam imao karakteristike malih debilčeka s poremećajem pozornosti, kako opisuju tu "indigo djecu".
A sto je sa hiperaktivnoscu?
Kako si saznao da ti je aura te boje?

Captain Nemo
25.05.2005., 14:16
shadow_healer kaže:
A sto je sa hiperaktivnoscu?
Kako si saznao da ti je aura te boje?
1 - Ma kakva "hiperaktivnost"! A to je upravo taj poremećaj pozornosti.
Inače indigo boja je boja dubine. Tko ima tu boju, taj nema poremećaj pozornosti, taj se prirodno spontano udubljuje.

2 - Onako kako ti znaš da sam ti napisao ono što sam napisao.

Lame Deer
25.05.2005., 14:16
Captain Nemo kaže:

U dobrog konja sto mana, u lošeg samo jedna - NEVALJA :D

Jel ti to ostala indigo boja od kad su te penkalom precrtavali s jednog arka papira na drugi ? :B

Captain Nemo
25.05.2005., 14:23
Lame Deer kaže:
U dobrog konja sto mana, u lošeg samo jedna - NEVALJA :D

Reče magarac...

Lame Deer
25.05.2005., 14:30
Captain Nemo kaže:
2 - Onako kako ti znaš da sam ti napisao ono što sam napisao.

De, ja neznam, da čujem ! Cijeli sam uho http://instagiber.net/smiliesdotcom/contrib/anym/bigear.gif

Captain Nemo kaže:
Reče magarac...

Mujs kudra :D

Captain Nemo
25.05.2005., 14:36
Lame Deer kaže:

De, ja neznam, da čujem ! Cijeli sam uho http://instagiber.net/smiliesdotcom/contrib/anym/bigear.gif Magareće uho?

Lame Deer kaže:
Mujs kudra :D Nešto na "asinuskom"?

shadow_healer
25.05.2005., 14:40
Captain Nemo kaže:
1 - Ma kakva "hiperaktivnost"!
Ma tu neki govore da su indigo djeca hiperaktivna. :rolleyes:

Lame Deer
25.05.2005., 14:44
Daj ajde odgovori na pitanje. Nemoj sad pekljat i zabušavat. Kako znaš da imaš auru te boje ? :cool: Koliko poznaješ Indigo djece ? :D Jesi li ti debilček ?

*

Mujs kudra je "interna fora". Tako se kaže u mom kraju kad se tjera kudrava (tigrasta) mačka od npr. vruće kaše.

Principessa
25.05.2005., 15:15
shadow_healer kaže:

ma ne govore to neki već doktori koji se bave tim:
"...Vrlo često im se dijagnosticira poremećaj koncentracije ili hiperaktivnost, te im se preporučuju razne terapije u svrhu ispravljanja i prevladavanja takvog ponašanja..."
to možete naći svuda po internetu, u časopisima itd.
više: http://www.indigo-svijet.hr/index.php?option=content&task=view&id=91

Baphomet
25.05.2005., 15:23
Kad mi zafali viceva onda svratim na tu stranicu.

Baš su zabavni...samo im još fali indigo puh, ili indigo muha...:D

Lame Deer
25.05.2005., 15:29
Evo prvi put čitam o tome i sve mi se nekako čini da djeca danas (lakše) kuže da im se prodaje rog pod svijeću pa bojkotiraju pokušaje "socijalizacije".

Moj savjet: Našopajte ih Prozacom !

Jebem vas smotane, što se kaže (ovo ja da prostite psiholozima i psihijatrima:D ) ne znate ni sebe izliječit, a druge bi liječit išli :rolleyes:

Baphomet: "Kad mi nedostane viceva onda svratim na tu stranicu."

Znači da non-stop visiš tamo :B :B

Nemruth Dagi
25.05.2005., 15:30
shadow_healer kaže:

Da, to je sad najnoviji izraz za neodgojenost djece.....

Lame Deer
25.05.2005., 15:32
Lako je za neodgojene. Čuvaj se onih odgojenih :D

Nemruth Dagi
25.05.2005., 15:37
Lame Deer kaže:
Lako je za neodgojene. Čuvaj se onih odgojenih :D

Odgojeni se ne prepoznaju u indigo boji, čak niti u kristalnoj.

Baphomet
25.05.2005., 15:45
Lame Deer kaže:
Baphomet: "Kad mi nedostane viceva onda svratim na tu stranicu."

Znači da non-stop visiš tamo :B :B
Ne baš...ni tvoji biseri nisu za bacit :D

Lame Deer
25.05.2005., 15:50
Nemruth Dagi kaže:
Odgojeni se ne prepoznaju u indigo boji, čak niti u kristalnoj.

Jel radi tko u odjelu za kriptografiju da protumači što je pjesnica htjela reć.

U frazi: "Da, to je sad najnoviji izraz za neodgojenost djece...." riječ "neodgojenost" ima jasan prizvuk. Zašto ga sad distorziraš ?

:)

Lame Deer
25.05.2005., 15:51
Baphomet kaže:
Ne baš...ni tvoji biseri nisu za bacit :D

Zato smo tu da se jedni drugima smijemo u brke mrke, jelte ?! :five:

Nemruth Dagi
25.05.2005., 15:55
Lame Deer kaže:
Jel radi tko u odjelu za kriptografiju da protumači što je pjesnica htjela reć.

U frazi: "Da, to je sad najnoviji izraz za neodgojenost djece...." riječ "neodgojenost" ima jasan prizvuk. Zašto ga sad distorziraš ?

:)

Zbog dramatičnosti Dame Leer jer se topik nekak osušio....

:W

Balkanijan Pig
25.05.2005., 16:49
Lame Deer kaže:
Tko polaže ispite života, mora biti spreman i na odgovore iz drugih predmeta :)

Gle, gica s bala u kani galilejskoj. To nije zajebana stvar, nego prosto ko prebranac i ne treba ti uopće psihologiju uvlačit. Tu ćeš tek ponorit ko Gacka u Liku, osim u slučaju da baciš vreću s ramena. Ovaj majstor studira ISTINU, a na fakultetu psihologiju (i "crnu" i "bijelu") te redovno dovodi fakultetske profesore i doktore tog faha do pada sistema :) System error ?!

Da si barem na milisekundu uletio u ono o čem se radi u ŠKOLI, navalio bi na MUDROST "ko klošar na kavijar" :B te bi ZNAO i smijao se, pa bi se automatski čitavim svojim bićem unio u "kritiku" i kazivanje onog "što misliš", a ne ovako jednom nogom naprijed, drugom natrag. Ne korak naprijed, korak natrag, nego ni tamo, ni amo. Miš uz pilu, miš niz pilu, nasred pile vodu pije !

Valjda porad kredibiliteta ? :D

Kredibilitet dolazi od riječi credo, vjerovati. Pusti druge da vjeruju tko si i što si. Ti si ONAJ KOJI JESI.

Da, mene su i tukli, za uši vukli, cura me je "pustila" (na sebe sinoć :B) iako bih "za repetu" rado privukao pažnju drugih "slobodnih ženki", posebice onih slobodnih od gluposti, (poželjno i "uma").

Dakle otvoreno i prosto:

Smatram da si veoma bistar i ugodan čovjek, neću reć dečko. Isto tako smatram da postoje neke stvari koje te "umaraju". Pošto sam ja MAJSTOR, tvoj anđeo čuvar i vrag pljuvar, moram da te pratim. Ti si meni vrijedniji i draži (more preciouss) nekti sva indigo djeca ovog svijeta i bliskih planeta :cerek:

Latentni nisam jer sam već odavno imao svojevrsni COMING OUT.

Prošireno:

Što je ova tema izgubila time što neki tamo Lame Deer u protuletje godine 2005 po rimokršćanskom računanju vremena nije unio svoju bilješku u spomenar na stranicu s pitanjem: Volite li Indigo djecu ?

btw ? by the way ? :eek: Nije bogami ovo baj d vej. Ovo je middle of the way :D

O temi neznam ništa, al bih u trenu mogao prozunzati netom (nabavil sam si neki polovni kvantni kompjuter), stvoriti mišljenje ex nihilo i preko indiga unijeti ovdje. A sve što mogu ja, možete i vi. Nek se onda radije neka druga budala pozabavi tom tematikom.

Ja bum radije "živio" Indi Govindu :)

PS. Kad bude tulum u Klubu Indigo djevojaka, možda i naletim službeno kao anđeo čuvar ključeva Baphometove erekcije

Uz tolko viska vremena i literarnog nadahnuca predlazem da se prione pisanju romana :D

Lame Deer
25.05.2005., 17:57
Vremena nikad nema ni manje ni više. Raspodjela je presudna :zubo:

Oćemo li vađenje pokvarenih zuba ostaviti za drugi put, ili će čika zubar da povadi korijenje odjednom ?

Ajde, otvori usta, nema veze što smrdi iz njih. Inače će karijes zahvatiti i ostale zubeke (caklinu i pulpu) pa će curice iz razreda bježat od tebe. Pogotovu Indigice :B

Zdrav bio, junače :w

goranbo
25.05.2005., 18:57
VelmaX kaže:

Ja govorim sa stajališta ezoteričke filozofije koje mi se čini logičnim i kojeg pomalo poznajem.
Ja sam govorio u kontekstu da ljudskom evolucijom, kroz stoljeca i tisucljeca i desetine tisucljeca, upravljaju neki zakoni, izmedju ostalog i Zakon ponovnog rodjenja.

Ne radi se samo o onome sto ucimo u ovom zivotu. To je sdamo nmadogradnja i uglavnom se radi samo o informacijama. Mi se radjamo sa svim iskustvima koja smo stekli u svim proslim zivotima, i onda se tih iskustava, prije ili poslije, na neki nacin ''prisjetimo'', vec ovisi o stupnju evolucije. Nije Tito u tom svojem zivotu ''naucio bit'' Tito, imao je odredjene kvalitete koje je sticao tijekom mnoigo zivota, isto tako ni Nelson Mandela, Arafat, Da Vinci itd.

U svakom dobu radja se genereracija u kojoj su pojedinci opremljeni, da tako kazem, sposobni rijesiti probleme svog doba.
To sto sam rekao je sirok pojam. Potrebno je mnogo ljudi razlicitih stupnjeva razvoja i profilacija da se nosi sa svjetskim problemima odredjenog doba.
Neki pojedinci tome i ne ucestvuju ili nece ucestvovati, kako ja to vidim, medjutim cini mi se da je ovo nase vrijeme takvo da malotko nece ucestvovati u promjenama.

Kada se ne bi inkarnirale duse i pojedinci spremni nositi se s izazaovima nekog vremena, onda citava stvar ne bi funkcionirala, razvoj citavog covjecanstva bi stao. Covjecanstvo u globalu ne bi napredovalo, a to je suprotno s pLANOM. Bio bi to kaos kojeg je cak i najma u sadasnjem kaosu tesko zamisliti.
Sve se odvija u skladu s Planom i trenutno je zalosno stanje da vecina ljudi ne zna da taj Plan postoji, a kamoli da radi na njegovom ispunjenju. To ce se na srecu uskoro promijeniti, kao i cinjenica da ljudi ne znaju da su zapravop putnici na putu, duse u inkarnaciji, koje se izrazavaju kroz naser osobnosti i tijela na fizickoj razini. Da nismo samo meso, kemijske i elektrokemijske reakcija, kao stro vecina danas misli.

S druge strane, danas zivimo u prijelomnom razdoblju te ta cinjenica na razlicite nacine utjecato na djecu, koja su najosjetljivija.
Strukture koje bi nam trebale sluziti su stare, nisu preoblikovane u skladu s novim energijama koje dolaze na planet.
Te strukture, uzmimo obrazovne strukture koje su ovdje bitne kada govorimo o djeci, nastale su pdo utjecajem energija Riba koje su na Zemlji bile prisutne proslih 2000 godina.
Medjutim, sada (pocelo je jos 1675. godine) su te energije oslabile, a jacaju energije doba Vodenjaka, i njihova je jakost sada ugrubo jednaka.
Hocu reci da te strukture, npr. obrazovne, vise ne sluze na najbolji nacin ljudima, koji su se promijenili i napredovali na neki nacin.
Okostale su, stare i uvelike beskorisne.

Zato nije cudno i neutemeljeno sto djeca osjecaju takav otpor prema skoli, jer ona sada jednostavno vise nije prema njihovim mjerima nego prema mjerilima nekih starih nacina usvojenih u proslih 2000 godina.

Kada promijenimo obrazovanje, tada ce i djeci biti bolje. Nece imati potrebu sjediti za kompjuterom i igrati beskorisne igrice, koje ih sada zanimaju, vec v svoju znatizelju i zanimanje imati gdje usmjeritio unutar skolskog sustava, koji ih sada uvelike samo ogranicava, ogranicava nhjihovui kreativnost, zivotnost itd.

Ucitelji su jednostavno reproducenti informacija. Gotovo da bi se oglo staviti robote da zamijene vecinu njih.

VelmaX
25.05.2005., 21:21
goranbo kaže:
Ja govorim sa stajališta ezoteričke filozofije koje mi se čini logičnim i kojeg pomalo poznajem.
...

Sve to zvuči lijepo i uklopljeno, logično, samo uklapaju se i neke druge interpretacije, na primjer ona da su indigo djeca izmišljotina, kao i cijela new age filozofija. ;)

Mislim, nemam ja ništa protiv svih tih interesantnih teorija, samo ne znam kako bi se moglo utvrditi koja je točna.

Dosta današnje djece pokazuje "indigo simptome", ali ja stvarno mislim da se to može sasvim prizemno objasniti i pripisati izloženosti njihovih krhkih živčanih sustava elektroničkom i tehnološkom "zagađenju" prirodnog okoliša, bez ikakvog plana i bez ikakve misije kojom bi oni unaprijed trebali biti zaduženi.

S druge strane, njihovo prilagođavanje novim životnim uvjetima možda zbilja izbaci neke nove, nama neobične sposobnosti (ili nesposobnosti?) ljudskog mozga, pa tko zna...

Slažem se da je obrazovni sustav zastario, neprimjeren, loš, da to treba mijenjati jer ne prati razvoj društva, ali to je nešto što pogađa svu djecu, a ne samo "indigo". ;)

Inače, moj sin je indigo na kvadrat, ako ne i više od toga. :D :rolleyes:
Bolje da ne pišem detalje o njemu javno, tko zna čiju bi inkarnaciju netko u njemu mogao prepoznati. :zubo:

LinusTorvaldsMustDie
25.05.2005., 21:39
VelmaX kaže:
Dosta današnje djece pokazuje "indigo simptome", ali ja stvarno mislim da se to može sasvim prizemno objasniti i pripisati izloženosti njihovih krhkih živčanih sustava elektroničkom i tehnološkom "zagađenju" prirodnog okoliša, bez ikakvog plana i bez ikakve misije kojom bi oni unaprijed trebali biti zaduženi.

S druge strane, njihovo prilagođavanje novim životnim uvjetima možda zbilja izbaci neke nove, nama neobične sposobnosti (ili nesposobnosti?) ljudskog mozga, pa tko zna...

Slažem se da je obrazovni sustav zastario, neprimjeren, loš, da to treba mijenjati jer ne prati razvoj društva, ali to je nešto što pogađa svu djecu, a ne samo "indigo". ;)

Inače, moj sin je indigo na kvadrat, ako ne i više od toga. :D :rolleyes:
Bolje da ne pišem detalje o njemu javno, tko zna čiju bi inkarnaciju netko u njemu mogao prepoznati. :zubo:

U nedostatku intelektualnih sadrzaja i opceg tupila, sva djeca postaju indigo-djeca: ignoranti, lijencine i, najgore, AxMi-like besprizornici.
Djeci treba zabraniti gledanje televizije i igranje video-igrica sve do zrelosti! To pogubno utjece na njih. Treba ih okruziti knjigama i duhom rada koji promovira vrijednosti rada, ideju da je rad (a ne lopovluk i kradja, tako svojstvena linux-komjunitiju koji se svima ceri u facu kraduci onima koji su mukotrpno razvijali svoj softver, sprecavajuci ih u ubiranju zasluzenih plodova svoga rada!) Kada dijete vidi da je bolje nista ne raditi jer "ce drugi ionako napraviti umjesto tebe sve", kada vide da se "sve moze downloadati", postavlja se pitanje: cemu se uopce truditi biti dobar u bilo cemu?
Dovoljno je samo kopi-pejstati tudje i tome se nasladjivati! :flop:

Proklet bio ovaj svijet, kojim caruju AxMi-like ljudi! :flop:

VelmaX
25.05.2005., 21:47
LinusTorvaldsMustDie kaže:
U nedostatku intelektualnih sadrzaja i opceg tupila, sva djeca postaju indigo-djeca: ignoranti, lijencine i, najgore, AxMi-like besprizornici.
Djeci treba zabraniti gledanje televizije i igranje video-igrica sve do zrelosti! To pogubno utjece na njih. Treba ih okruziti knjigama i duhom rada koji promovira vrijednosti rada, ideju da je rad (a ne lopovluk i kradja, tako svojstvena linux-komjunitiju koji se svima ceri u facu kraduci onima koji su mukotrpno razvijali svoj softver, sprecavajuci ih u ubiranju zasluzenih plodova svoga rada!) Kada dijete vidi da je bolje nista ne raditi jer "ce drugi ionako napraviti umjesto tebe sve", kada vide da se "sve moze downloadati", postavlja se pitanje: cemu se uopce truditi biti dobar u bilo cemu?

math? :D

shadow_healer
25.05.2005., 21:50
LinusTorvaldsMustDie kaže:

Jesi mozda fulao podforum? :B :B :B

d@d@
25.05.2005., 22:22
Ozbiljnoj ekipici;

kod prijašnjeg razglabanja ovog pitanja nama su servirali ove linkove:
http://www.metagifted.org/topics/metagifted/indigo/introduction.html

gdje piše:
"There's a very good chance your child is an Indigo if he/she was born after 1992. About 85% or higher of children born in '92 or later, 90% born in '94 or after and 95% or more born now (some even say 99%) are Indigo Children!"

Sad ja se unaprijed ograđujem od definiceje razmaženosti u ovako velikom postotku, ali i ovo drugo je upitno.

bio je link: koji više ne postoji, ali s njega je preneseno ovo:
"
- religioznost, osjećaj duboke povezanosti sa prirodom, svemirom i Bogom, upućenost u tajne postojanja, vidovitost, intuitivnost
- veliki talenat za razne izume i inovacije, «vide» i «razumiju» tehnologiju budućnosti, vrlo lako se snalaze sa tehnikom čim je prvi puta vide.
"
ovdje je točka 5. izazvala ovakve reakcije ljudi da su djeca razmažena (moje opažanje), ali u stvari dalo bi se prigovorit i drugim točkama, meni osobno e točka 4. totalno nelogična semantički i logički :confused:

Nemogu da se ne složim sa Velmom žena lijepo analitički secira bez nadrobljenih gluposti.

Ako mislite da je ovo vrijedno razmatranja dajte nam bolje linkove, ili priznajte da vi u to vjerujete a da u stvari ne znate.

Maud
25.05.2005., 22:45
Dragi d@d@

Mnogo ti se zahwaljujem zu twoj post

Maud

d@d@
25.05.2005., 23:07
Maud, zašto koristiš takve "tajanstvene" izraze tipa ne budi ih, pa u drugom topicu nešto sa godinama kraja svijeta.:confused:
Pretostavljam da si starija osoba i da možeš obrazložit od kuda ide ta ideja.
Meni to nije tako novo, ali vidjela sam slične stvari iz više izvora i sa više tumačenja i neki datumi su prošli.

Balkanijan Pig
26.05.2005., 18:05
ako vam je do zabave ne propustite:
htv2
22.50 Na rubu znanosti: Indigo djeca

NA RUBU ZNANOSTI
INDIGO DJECA
Urednik i voditelj: Krešimir Mišak

Naša djeca nisu naša. Ona dolaze kroz nas, ali ne od nas. S nama su, ali nam ne pripadaju. Možemo im dati ljubav, ali ne i misli, jer ona imaju vlastite misli. Možemo se truditi da budemo poput njih, ali ne možemo od njih tražiti da budu poput nas, jer život ne ide unatrag niti se zaustavlja na prekjučerašnjici. Drugim riječima, stigli su novi klinci. Zovu ih indigo djecom. Tko su oni? Kako ih se raspoznaje? Kako se odnositi prema njima?
Gosti emisije su Maja Maštroić, ravnateljica Siriona, Centra za očuvanje prirode i zdravlja i dipl. ing. arh. Johannes Matthiessen, profesor na waldorfskoj gimnaziji u Beču.

Toi Bao Bao
26.05.2005., 23:10
hehe... bas otvorim ovaj topic i prvi puta u zivotu pocnem citati nesto o indigo djeci, a u tom istom trenutku mi onaj na televiziji kaze dana pricamo o indigo djeci... srce mi je stalo na sekundu :D
brrrr...

Baphomet
26.05.2005., 23:24
Jebate, ovaj predsjednik nekakve udruge o indigu izgleda kao neispavani i mamurni vampir koji se tek skinuo sa heroina.

Ne bih ga primio ni u sotonističku družbu kako loše izgleda :E

goranbo
27.05.2005., 09:57
Baphomet kaže:
Jebate, ovaj predsjednik nekakve udruge o indigu izgleda kao neispavani i mamurni vampir koji se tek skinuo sa heroina.

Ne bih ga primio ni u sotonističku družbu kako loše izgleda :E

Mislim da se covjek izvukao od neke vrste raka, ako mislimo na istog, na Danijela Postružina.

Blaise
27.05.2005., 10:57
goranbo kaže:
Mislim da se covjek izvukao od neke vrste raka, ako mislimo na istog, na Danijela Postružina.

Gost je bio i jedan Austrijanac, mislim da o njemu govore.
Pigili je gore napisao kako se zove.

goranbo
27.05.2005., 11:15
Uglavnom, iako mislim da cijela priča nije potpuno neistinita, mislim da u njoj ima dosta velik postotak iluzije.

Ja sam samo gledao jendu minutu, kada ga je Mišak upitao što to znači da se ta djeca sjećaju prošlih života? (!)
On je odgovorio da to znači da ona nisu dokraja utjelovljena u svojim tijelima i takve stvari.
Mislim, i to ima neke daleke veze s istinom (ako se netko sjeca proslog zivota ond aje veca sansa da je na visem duhovnom stuponuju razvoja, a to znaci da mu je razina vibracije svih tijela viša, a kasnije i da ima veci posottak svjetlosti, subatomskih cestica u fizickom tijelu, ali to je mnogo kasnije -- i onda bi netko to mogao tako nazvati, da nije dokraja utjelovljen u tijelu) ali... nacin na koji on to objasnjava...
Covjek, i dijete, se moze sjecati proslih zivota i to se ne dogadja toliko rijetko, ali ni cesto.
Na jednom visokom stupnju razvoja (koji je imao Krishnamurty, recimo, pa Isus) to postaje normalno, a poznati slucajevi su uglavnom kada se to dogodi sporadicno, djelimice se netko sjeca zivota, ima neke bljeskove ili tako nesto. Ne sjeca se svih proslih zivota (to bi za osobu bilo prlicno zamorno, dovojno nam je da se sjecamo i ovog zivota.)

Ne znam sto mu to znaci da se nije dokraj utjelovio, kao ni sto razlicitim reikijevcima i drugima znaci da netko nje zzemljen, prizemljen itd, pa ga sad treba uzemljiti.
Vjerujem da ne znaju ni oni najbolje.

Cini mi se uglavnom da je to sve (te informacijeo indigo djeci) dosta iskrivljeno kao i sve sto dolazi s astralne razine.
No opet, kazem, ima neke veze s istinom i sa stvarnim pijavama, ali su informacije iskrivljene i začinjene brojnim sljepilima (odnsono glamurima, iluzijama na astralnoj ravni)

A je li nesto tocno (bez iluzija) ili puno iluzija, mislim na neki skup minformacija, covjek moze prepoznati svojom intuicijom, a ponekad, ako je moguće, i samo logickim zakljucivanjem (upotrebom nizeg uma).

Naravno, i sve ovo sto pricam nema bas neke koristi i nemojte me uopce slusati :), jer osoba jedino sama moze istinski otkriti je li nesto stvarno istinito ili nije.

crazy child
27.05.2005., 13:18
Uranus kaže:

slažem se;)

Baphomet
27.05.2005., 13:51
Blaise kaže:
Gost je bio i jedan Austrijanac, mislim da o njemu govore.
Pigili je gore napisao kako se zove.
Jok...mislim na hrvata, jako blijedog sa velikim podočnjacima.

crazy child
27.05.2005., 13:52
Lame Deer kaže:

kako slatko.:)

što se tiče teme ..
mislim da postoje ta indigo djeca, a i kristalna.
nije to nikakvo čudo, samo prirodni tijek događanja i našeg sazrijevanja.
mi smo dovoljno sazreli da bi imali takvu djecu ili da bi bili takva djeca.
isto kao što je to i prije u prošlosti bilo da smo se stalno mjenjali i
bivali svjesniji, tako je to i sad.

i pojedinačno i globalno.

to mi je tako super, što toliko znanja sada dolazi u velikim valovima. sve* se potvrđuje (ili otkriva, kako kome) tako brzo i mislim da će to sve ići još brže, tako da bi za nekih 25 godina svi mogli biti upoznati s Istinom i živjeti normalno. napokon.

*= sve što je Isus rekao

VelmaX
27.05.2005., 16:00
crazy child kaže:
što se tiče teme ..
mislim da postoje ta indigo djeca, a i kristalna.
nije to nikakvo čudo, samo prirodni tijek događanja i našeg sazrijevanja.
mi smo dovoljno sazreli da bi imali takvu djecu ili da bi bili takva djeca.
isto kao što je to i prije u prošlosti bilo da smo se stalno mjenjali i
bivali svjesniji, tako je to i sad.

i pojedinačno i globalno.

to mi je tako super, što toliko znanja sada dolazi u velikim valovima. sve* se potvrđuje (ili otkriva, kako kome) tako brzo i mislim da će to sve ići još brže, tako da bi za nekih 25 godina svi mogli biti upoznati s Istinom i živjeti normalno. napokon.

*= sve što je Isus rekao

Joj, ali čemu toliko mistifikacije oko činjenice da se vremena mijenjaju? :D

Normalno da znanje dolazi u sve većim valovima i u sve bržem tempu, nije li?

Dunj@
27.05.2005., 17:56
d@d@ kaže:
Maud, zašto koristiš takve "tajanstvene" izraze tipa ne budi ih, pa u drugom topicu nešto sa godinama kraja svijeta.:confused:
Pretostavljam da si starija osoba i da možeš obrazložit od kuda ide ta ideja.

Maud se već nekoliko puta izjasnila i o godinama i o jeziku, kojeg jako slabo govori jer je kao dijete otišla iz zagreba.

goranbo
27.05.2005., 20:51
VelmaX kaže:

Donekle. Tj, nisi sasvim decidirano izrekla ono sto si mislila il nisi mislila decidirano.

Novo znanje covjecanstvu dolazi samo ona kada je ono spremno.
Prakticki uvijek, akos e ne varam, je to na prelasku iz jednog u drugo doba, kao sada.
Ne radi se samo o tehnologiji. To je najmanji dio.
O mnogo drugih znanja se radi.
I kad je covjecanstvo spremno, odna to znanje doslovno i dobije.

niko
28.05.2005., 00:36
Svi smo mi nečija djeca, htjeli mi to priznati ili ne.
Zapravo, djeca su samo mali ljudi (htjeli mi to priznati ili ne), a ljudi rastu i stare (htjeli mi to priznati ili ne).
Rast(enje) i starenje odvijaju se (u različitim uvjetima) tazličitim brzinama (htjeli mi to priznati ili ne).
Neki ljudi rastu i stare podjednakom brzinom.
Neki ljudi ostare prije nego uspiju odrasti.
Neki ljudi odrastaju brže nego što stare.
Odnos brzine Rast(enj)a i starenja daje boju auri.
Oni ljudi koji odrastaju brže nego što stare zrače indigo aurom, pa budući da stare sporije no što odrastaju, nazvani su "indigo djecom".
na: http://eugenvidric.blog.hr/arhiva-2005-01.html
Eugen Vidrić ima lamentaciju pod naslovom:
Smeče zvano "Indigo djeca"
....samo mi nije jasno značenje riječi "SMEČE" u naslovu, osim ako pri ukucavanju EugeNIJE nije mislio na riječ "SMEĆE", ali to je već sasvim duga priča.
Činjenica je da:
"LJUDI JEDINA VRSTA (ŽIVA BIĆA) NA OVOJ PLANETI KOJA SE U STANJU UBITI POSLOM, SAMO DA DOŽIVOTNO NEBI MORALI NIŠ DELATI."
Uglavnom, vidokrug nekih ljudi ima radijus NULA, a takav KRUG je TOČKA, koju onda ti (neki) ljudi zovu svojim gledištem (Sichtpunkt, rekao je A.Einstein).
Treba odmoriti malo, malo dokoličariti i uživati prije neg rikneš.
Više rasti (učiti), a manje stariti (ponavljati naštrebano).
Jer;

Ako praviš analizu, sve izgleda veće blizu.
Znamo, redovno je stanje, sve dalje izgleda manje.

Sve nevolje iz daljine sasvim nam se male čine,
A kad razmak posve splasne izgledaju gorostasne.

Samo nam se u daljini, naša sreća veća čini,
A kad sasvim blizu dođe, tren je tu i odmah prođe.

Tad ostane samo sreća, ako se još sreće sjeća
I u sjećanju još živi, SREEĆA U PERSPEKTIVI!

crazy child
30.05.2005., 11:22
VelmaX kaže:

Samo me zadivljuje ta brzina.
Prije samo 20 god. taj naš razvoj je bio dosta spor u odnosu na razvoj danas.
To je kao kad radiš na nečemu jako dugo i naizgled nema velikih rezultata i onda odjednom, u kratkom razdoblju dobiješ toliko toga.
Kulminacija nije isto što i kontinuirani napredak.
A ovo je vrijeme kulminacije u kojem je valjda nemoguće da netko ostane spavati. ;)

kentaur
30.05.2005., 15:02
Baphomet kaže:

'''There is only one basic human right, the right to do as you damn well please. And with it comes the only basic human duty, the duty to take the consequences.'

ljudi nemaju pravo raditi što god im se prohtije - sloboda je ograničena time da radiš ono što ne šteti drugima
drugo - ne postoji samo obveza da sam snosiš posljedice za ono što radiš - posljedice snose i drugi oko tebe

drugo, indigo ljudi p**** zbog rigidnosti, sebičnosti i zle gluposti ovoga svijeta, jer se sve usmjerilo na nagone i sebično zadovoljavanje niskih želja

jel znaš ti onu: ko s vragom tikve sadi...

;)

Baphomet
30.05.2005., 17:38
kentaur kaže:
ljudi nemaju pravo raditi što god im se prohtije - sloboda je ograničena time da radiš ono što ne šteti drugima
Sloboda je ograničena tvojim umom. Reci mi jedan razlog, a da ne spominje karmu/pakao...koji bi me spriječio da štetim drugima?

kentaur kaže:
drugo - ne postoji samo obveza da sam snosiš posljedice za ono što radiš - posljedice snose i drugi oko tebe
Samo ta obaveza postoji jer ja živim svoj život a ne nečiji drugi.

kentaur kaže:
drugo, indigo ljudi p**** zbog rigidnosti, sebičnosti i zle gluposti ovoga svijeta, jer se sve usmjerilo na nagone i sebično zadovoljavanje niskih želja
Pizdim i ja zbog toga a nisam indigo već LHP/sotonista/setian

Razlika je u tome što indigovci misle da su bogom dani i da su posebni samo zato jer su se rodili kao "indigo". To je san svakog pravog new agera, dovoljno je roditi se, pizditi i već si iznad ostalog običnog puka.

Sve to treba u rudnike.

kentaur kaže:
jel znaš ti onu: ko s vragom tikve sadi...
Čitao sam nešto o tome :D

Lame Deer
30.05.2005., 18:10
Baphomet kaže:

Razlika je u tome što indigovci misle da su bogom dani i da su posebni samo zato jer su se rodili kao "indigo". To je san svakog pravog new agera, dovoljno je roditi se, pizditi i već si iznad ostalog običnog puka.

:D

Aha, tako znači. Krivo ti je (pizdiš :s) što moraš RADITI da budeš iznad običnog puka :B :rolleyes:

Pa, pošto sam lijeni dalmatinac:

DOLJE SOTONISTI,
DOLJE BALKANSKI PRASAC,
ŽIVJELA KRISTALNA DJECA,
ŽIVIO INDIGO KVASAC :lux: :lux:

Baphomet
30.05.2005., 18:16
Lame Deer kaže:
Aha, tako znači. Krivo ti je (pizdiš :s) što moraš RADITI da budeš iznad običnog puka :B :rolleyes:
Vidim ja po tvojoj logici da si došao u kontakt sa svojom ženskom stranom.

Baphomet
30.05.2005., 18:17
A ovdje su neki vanzemaljci-otmičari u điru jer eto bestraga nestade pigov post :D

Balkanijan Pig
30.05.2005., 18:18
Baphomet kaže:
Vidim ja po tvojoj logici da si došao u kontakt sa svojom ženskom stranom.
Ne treba, naime on je dalmatinac :rofl:

nesto ih puno ima u onoj skoli nerada :D

Balkanijan Pig
30.05.2005., 18:19
Baphomet kaže:
A ovdje su neki vanzemaljci-otmičari u điru jer eto bestraga nestade pigov post :D
evo vratio se renoviran :D

*_spike
30.05.2005., 19:50
niko kaže:
http://eugenvidric.blog.hr/arhiva-2005-01.html
Eugen Vidrić ima lamentaciju pod naslovom:
Smeče zvano "Indigo djeca"
....samo mi nije jasno značenje riječi "SMEČE" u naslovu, osim ako pri ukucavanju EugeNIJE nije mislio na riječ "SMEĆE", ali to je već sasvim duga priča.

Jesi li ti uopće pročitao tekst ili si prestao čitati nakon što si nisi znao objasniti (namjernu, naravno) pravopisnu anomaliju u naslovu?

Crimson Petal
30.05.2005., 20:00
*_spike kaže:
Jesi li ti uopće pročitao tekst ili si prestao čitati nakon što si nisi znao objasniti (namjernu, naravno) pravopisnu anomaliju u naslovu?

omg haha :rofl:

Crimson Petal
30.05.2005., 20:10
btw, o tim glupostima se vec x puta raspravljalo ovdje. :kava:

http://www.forum.hr/showthread.php?s=&threadid=23304&highlight=indigo+djeca
http://www.forum.hr/showthread.php?s=&threadid=27448&highlight=indigo+djeca

masterblaster
30.05.2005., 20:12
*_spike kaže:

:rofl: kaj hoces? zbog tog linka sam procitala cijeli sadrzaj tvog bloga.
no da,covjek ocito nije procitao objasnjenje tvrdog slova u rijeci. :(

kentaur
31.05.2005., 09:41
Baphomet kaže:
Sloboda je ograničena tvojim umom. Reci mi jedan razlog, a da ne spominje karmu/pakao...koji bi me spriječio da štetim drugima?

Samo ta obaveza postoji jer ja živim svoj život a ne nečiji drugi.

Sve to treba u rudnike.

Čitao sam nešto o tome :D

prvo, ne znaš još u šta si se uvalio
drugo, koliko znam pravi sotonisti veličaju zadovoljavanje želja, nagona...a ja tu ne vidim nikakvu duhovnost
ne kažem da se čovjek jednostavno mora patiti da bi bio dobar, naravno da se patnja treba izbjegavati, ali da se radi baš sve što ti padne napamet to obično gadno završi

to je tzv ''škorpijonski princip'' - u destrukciji sebe uništava se sve oko sebe;) ;)

btw, tvoja je aura najvjerojatnije crvena

Baphomet
31.05.2005., 10:12
kentaur kaže:
prvo, ne znaš još u šta si se uvalio
drugo, koliko znam pravi sotonisti veličaju zadovoljavanje želja, nagona...a ja tu ne vidim nikakvu duhovnost
prvo, pretpostavljam da ti znaš.
drugo, vidim da pojma nemaš o čemu pričaš, znanje o sotonizmu ti je na nivou kršćanske propagande i holivudskih filmova.

kentaur kaže:
ne kažem da se čovjek jednostavno mora patiti da bi bio dobar, naravno da se patnja treba izbjegavati, ali da se radi baš sve što ti padne napamet to obično gadno završi

to je tzv ''škorpijonski princip'' - u destrukciji sebe uništava se sve oko sebe
Ne radiš sve što ti padne na pamet jer usporedo sa duhovnim razvojem razvijaš i etičke principe.

Tzv. "škorpijonski princip" možeš primjeniti na kršćane i njihovu bolesnu opsesiju mrtvim tijelima na križu, samožrtvovanjem i patnjom.

Uništavanje samog sebe je u suprotnosti sa svim sotonističkim načelima.

kentaur
31.05.2005., 10:30
You cannot love everyone; it is ridiculous to think you can. If you love everyone and everything you lose your natural powers of selection and wind up being a pretty poor judge of character and quality. If anything is used too freely it loses its true meaning. Therefore, the Satanist believes you should love strongly and completely those who deserve your love, but never turn the other cheek to your enemy!" Anton LaVey

pa ni ja ne volim sve ljude i ne okrećem i drugi obraz neprijatelju

neprijatelje izbjegavam kao i ljude koje ne volim ili su mi glupi...

dakle gore navedena tvrdnja može se primijeniti i na one koji nisu sotonisti, ili?

kentaur
31.05.2005., 10:47
Satanism consists of many religious traditions, comprising two main faith groups and many smaller religious groups:

The Church of Satan is the largest organization of religious Satanists. They regard Satan as a pre-Christian concept, representing pleasure, virility, and strength; he is not viewed as a living entity. Their prime symbol is the Sigil of Baphomet. This is a goat's head, drawn within an inverted pentagram (5-pointed star with one point downward and two up). It is surrounded by a circle. Satanists conduct rituals by themselves, and/or meet together in grottos. (sorry, al malo mi je to djetinjasto)
The Temple of Set worships Satan in the form of a pre-Christian deity -- the Egyptian god Set. Their prime symbol is a simple inverted pentagram in a circle. They meet in temples. (ovi stvarno briju)
The behavioral code followed by almost all Satanists was written by Aleister Crowley: "Do what thou wilt shall be the whole of the Law." It permits Satanists great freedom of action. Some engage in black magic rituals with the goal of harming those who have hurt them. Turning the other cheek is not their style.
(radi što hoćeš? moš mislit, kažem ti da ti se to mora vratiti lošim, a rituale valjda ne obavljaš)

no, dobro, sotonizam se pojavio zato jer ljudi ne znaju kako tumačiti evidentno zlo na svijetu i misle da Bog ili ne postoji ili se jako dobro zabavlja gnjaveći nas ili je i dobar i zao (abraxas) ili nešto treće

stvar je u tome -ako se nekom ne sviđa ono što nam je servirano (kršćanstvo) ne znači da se treba zabrijati u nešto potpuno suprotno (dakle, ''ne misli na druge nego radi što ti se sprdne da zadovoljiš sebe'')

niš, idem ja napokon radit, sretno, uživaj radije samo u death metalu
:W :W

Baphomet
31.05.2005., 11:05
kentaur kaže:
(dakle, ''ne misli na druge nego radi što ti se sprdne da zadovoljiš sebe'')
Čuj, ako je tebi veću gušt zadovoljavat ostale samo izvoli. Rekoh već da ja ne živim tuđe živote

"Do what thou Wilt shall be the whole of the Law.", ne znači radi što hoćeš.

Kad već citiraš mogao bi se upoznati sa time što citiraš. A kad već odgovaraš mogao bi pročitati šta sam ti napisao. Znaš ono, što se uči u osnovnoj školi, čitanje sa razumjevanjem.

Očito da nisi razumio ništa od onoga što sam ti napisao jer briješ neki svoj film i ne vidiš prst pred nosom.

Ne slušam death metal.

kentaur
31.05.2005., 11:08
A-ha krivo sam si prevela :)

šta ćeš, živim u zabludi