PDA

View Full Version : Divx

vesnakuša
16.03.2003., 12:49
Koji software je najbolji za: "rezanje" divixa na više dijelova, za "screenshotove", za konverziju DIVix formata u Xvid.

Ustvari imam Radlight i screenshots kod Xvida mi radi ali ne i kod divixa. Slike su prilično ok, kvalitetne. Zato ako neko ima iskustva neka mi koaže koji bi to bi program, jer Radlight, čini se tu mogućnost nema. A ako je slučajno ima gdje je ta opcija. Jer kad radim screenshot od nekok filma uvijek mi "snimi" jedan isti frame!

Nadam se da ste skužili pitanje!

MaxB
16.03.2003., 16:13
vesnakuša kaže:
Koji software je najbolji za: "rezanje" divixa na više dijelova, za "screenshotove"
Ne znam, ja koristim VirtualDubMod.

za konverziju DIVix formata u Xvid.
What's the point? Samo gubis kvalitetu, osim ako ti nije namjera npr. videozapis na dva CD-a stisnuti na jedan. Opet koristim VirtualDubMod, s tim da za XviD koristim dvoprolazno enkodiranje.

Ustvari imam Radlight i screenshots kod Xvida mi radi ali ne i kod divixa. Slike su prilično ok, kvalitetne. Zato ako neko ima iskustva neka mi koaže koji bi to bi program, jer Radlight, čini se tu mogućnost nema. A ako je slučajno ima gdje je ta opcija. Jer kad radim screenshot od nekok filma uvijek mi "snimi" jedan isti frame!
Valjda neki playeri nisu dovoljno pametni da bi znali da za skidanje screenshota treba deaktivirati overlay. Uglavnom, i za to mozes koristiti VirtalDubMod (http://virtualdubmod.sourceforge.net/).

vesnakuša
17.03.2003., 07:32
Instalirala sam taj program i sve radi. Ali 99,9% opcija ništ ne kužim.

Sve u svemu hvala!